או מאי גאדדניאל55

כמה רגשות בסרטון אחד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/262290

כעס, עצבים, שנאה, שמחה, אהבה, געגוע, רצון, ועוד מלא מלא שאנלא מצליחה לבטא!!

אז תודה לכם ערוץ 7.

אני בעזה כלה שם!!!

ונעבור לשאלה-- יש למישהו מושג מה דעת הרב יצחק גינזבורג לגבי עליה להר??

לא יודעת מה הרב גינזבורגרחלקה
אבל הרב שילת בעד עליית גברים אך מתנגד לעליית נשים סתם כך. :
ככלהדניאל55

זה ממש לא סתם כך...

ולמה הוא מתנגד? אם אפשר לשאול...

כשאני ביררתירחלקה
הבנתי שזה דורש טבילה אחרת ממה שרגילים היום ואנחנו לא מצויים בפרטים ולכן זה בעייתי.
אבל אני לא בטוחה שהבנתי אותו נכון. צריכה לברר את זה לעומק.
ואם אכן זו הסיבה אז גם כלה זה בעייתי.
הרב גינזבורג לא בעד עליה להר הבית בכללאיזה טוב ה'!!!!

(גם לגברים)

הרב ליאור מעודד עלית גברים להר הבית ולגבי נשים הוא אומר רק כלה ביום חופתה.

כמדומני שגם הרב שילת אומר שכלה ביום חופתה יכולה לעלות.

מה החילוקרחלקה
בין כלה לבין מסולקת דמים, למשל?
החילוק הוא שכלה כולם יודעים שהיא כלהאיזה טוב ה'!!!!

לעומת זאת אף אחד לא הולך לחקור את שאר האפשרויות....

למה יש איזה שומר שלא מרשה להכנס,חיהלב
אני לא בקיאה בחומר בכלל
אבל שואלת-
לא מספיק שיאמרו שצריך להכנס בטהרה וכו'
וכל אחת תעשה מה שהיא רוצה?

באמת שאני שואלת!
(רגע- והגברים מה? גם הם נכנסין אחרי מקווה? ומישהו בודק אם הם דוברי אמת?)
אין שומר אבל זו הנחיית הרבניםרחלקה
ובקבוצות מאורגנות פשוט לא יצרפו אותך לקבוצה.
ואני מצטרפת לתהיות שלך..

אגב, טבילה של גברים לצורך עליה להר הבית זה שטויות לעומת טבילת נידה..
אין שום הבדל בין טבילתפיבו

גברים ע"מ להיכנס להר הבית לטבילת נידה אלא אם כן הוא זב ואז הוא חייב מעיין ומקוה לא מועיל.

ההקלה בטבילות גברים זה לגבי תקנת עזרא שלא מצריכה טהרה גמורה

אני לא מבחנה בתיאוריהרחלקה
אבל בפועל הם ממש לא עושים הכנות לטבילה כמו נשים.
בעלייה להר טובלים לחומרא, עם כל ההקפדות-משה ר-

ודיני החציצה..

ואפילו מברכיםיזהר

אם טמאים בוודאות.

גברים לא טובלים עם דיני החציצהרחלקה

ממש לא כמו שנשים טובלות לטהרת נידות. בדקתי את זה

אז את טועה, צר לימאמע צאדיקה

אישית אני שמעתי מאבא שלי שלך לרב שלו -לשאול משו על חציצה -לפני שהוא עלה להר 

ביומיום- דברים לא טובלים עם דיני חציצה, זה נכון

אבל זו טבילה "לא הלכתית" אלא לקדושה

^^^ מקפידים על על הדינים כמו נשיםת.
בעלי עושה את זה כל עליה
ואנ נותנת לו תזכורות...

חחח לא שמתי לב שהקפצתית.
נכנסתי לקישור מלנו
טבילה רגילה- את צודקת.הקולה טובה

טבילה כדי לעלות להר הבית- את לא.

אח שלי עלה איתי ביום החתונה, והוא היה צריך לטבול עם כל הדינים בדיוק כמו נידה.

בטח שכן!די"מאחרונה

כשעלתי להר הבית בפעם הראשונה זה היה פעם ראשונה שאמא שלי עזרה לי שמשהו שקשור להלכה ולא אבא שלי....

תודה על התשובה!דניאל55
תיקון בנוגע לדעת הגר"ד ליאור שליט"א:מרדכי

בס"ד

בשבוע שעבר היה אצלנו הרב ליאור שליט"א והתבקשתי על ידי מישהי מאורסת לשאול את הרב האם מותר ומה דעת הרב לכלה לעלות ביום חופתה להר הבית והרב ענה לי כך "תאורטית כן, מעשית לא". 

(וסליחה על זה שכתבתי בפורום שאני עדיין לא מורשה לי, פשוט חשבתי שחשוב לתקן / לחדד את דעת הרב בנושא)

כן. הוא סובר שעדיין לא איכשר דראטנגענס

אבל אני לא זכיתי להבין דב"ק. הרי כלה מותרת לבעלה א"כ מדוע תהיה אסורה לעלות.

דרך אגב הסיבה שאוסר בד"כ היא לא בגלל שיש יותר פרטי דינים בטבילה עצמה.

אלא שכנראה זה טיפה מסובך לחשב את הימים וכו'

מ"מ נראה לי מוזר כזה פסק. ומה יהיה שיהיה לנו בימ"ק, גם אז יאסור?

אם זה מסובך אז לומדים טוב לעומק את כל הדינים וכך תוכלנה לעלות.

הרב גינזבורג לפני שנים היה עולה באופן יום יומי..קו"ץ

היום הוא עצמו לא עולה בהוראת רבני חב"ד

התלמידים שלו הוציאו ספרים על הצורך וההיתר לעליה עם הסכמות שלו (הר' יצחק שפירא ויוסי פלאי)

באמת???דניאל55

תודה רבה על העידכון!!

מאיפה הבאת את זה?די"מ

שהרב יצחק נגד?

הוא עלה שעצמו והוא מעולם לא אמר שאסור ותלמידיו הוציאו ספר בנושא!

אין לי מושגטופי תות

מה דעת הרבנים על כך,

אבל למה להתסכן ב-"הזר הקרב יומת"??

ואם הטבילה לא באמת כראוי?

עוד לא הצלחתי להבין את כל העניין הזה שאנשים לא מפחדים לעלות לשם.

אין קשר ל"והזר הקרב יומת"איזה טוב ה'!!!!

הבעיה היא כניסת טמאי מתים לשטח העזרה שאיסורה כרת. (רק לשם הדיוק)

לאחר הבהרה זאת - האם אכלת בסוף הצום? האם חיכית לדעת רבנו תם? אם לא - איך את מסתכנת באיסור כרת??

ואפילו יותר ספציפית - בעילת נידה הוא איסור כרת לא פחות מאשר עליה להר הבית. מעולם לא שמענו שנמנעו ישראל מלקיים מצוות פריה ורביה בשל החשש שהטבילה לא היתה כראוי. מדוע שפה נחשוש יותר?

רוב הרבנים שאוסרים עליה להר הבית זה משום החשש שברגע שיתירו את זה בפומבי יעלו לשם אנשים ללא ההכנות הראויות. 

תודה על התגובה המפורטת.טופי תות

חידשת.

למה הרבנים אוסרים עלייה להר הביתחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י"א בתשרי תשע"ד 09:00
א) יש בעיה של חשש זיבה גם לגבר לפי הר"ש. אז לא נכון להגיד שהבעיה, זה רק טומאת מת.
ב) ישנה מסורת לא להיכנס, ומסתבר להגיד שישראל קבלו עליהם כאיסור, כמו שבכמה מקומות נהגו לא לאכול את כל האליה (אחורי הבהמה), מפני חשש גיד הנשה.
ג) יש את שיטת הרדב"ז שאומר, שאיפה שעולים רוב היהודים היום, זה העזרה, וכן הסיק אחד מחוקרי זמנינו.
ד) הסיבה העיקרית, שצריך נבואה או רוח הקודש הקרובה לנבואה, להגיד לנו את גבולות העזרה והר הבית, כמו שאר הלכות בית המקדש, וכמאמר הכתוב לגבי ביהמ"ק "הכל מיד ה' ". בינתיים אנחנו יכולים להיכנס, רק עד איפה שהמסורת היתה מדורות , שזה מחוץ לחומות הר הבית.
צודקאיזה טוב ה'!!!!

סליחה שלא הבאתי את התמונה המלאה. ובכ"ז הסיבה העיקרית של האוסרים היא שלא יעלו אנשים ללא טבילה והכנה כנדרש.

אולי יש רבנים כמוך.חסדי הים
אבל מהרב קוק זצ"ל משמע, וכן שמעתי בפירוש, מר' אהרון סולובייצ'יק ועוד. שהסיבה העיקרית שצריך נבואה, או נבואה הקרובה לרוח הקודש, להגיד את הגבולות המדוייקים, וזה לא כמו שכתבת שהסיבה היא חשש חיצוני.
אני מכיר קצת שונהפיבו

א) זיבה יש לדעת כולם אבל אפשר לפטור ע"י טבילה במעיין (אתה כנראה מתכוון לגבי מחוסר כיפורים של זב ובשביל זה צריך זב בעל שלוש ראיות וזה נדיר)

ב)קשה להגדיר מסורת במשהו שרוב השנים לא היה אפשרי כלל וגם יש מסורות הפוכות (לזיכרוני כתוב שהרמב"ם נכנס)

ג) אני מכיר ששיטת הרדב"ז היא שממקמת את אבן השתיה בכיפת הסלע ולה כולם חוששים

ד) מצאנו דבר כזה רק לגבי מקום המזבח וגם זה לא הוזכר כתנאי בפוסקים והיו לא מעט רבנים שרצו לחדש את העבודה ולזיכרוני הטענה לא עלתה (לגבי הדיון בין הרב קלישר לרע"א וחת"ס)

סעיף ב שלך פשוט הזוי.מישהו10

ומסתבר להגיד שאתה פשוט כותב שטויות.

תשובהחסדי הים
1) לפי הר"ש זב מחוסר כפורים, זה לא נדיר. עיין אינציקלופדיה הלכתית רפואית.
2) קשה להגיד שהם לא יכלו לברר, הרי חוקרים אנגליים רציניים חקרו שם כבר בסוף המאה ה19, והרבנים יכלו להיכנס למשא ומתן אתם ולחקור. המסורת במאות שנים האחרונות, היתה לא לעלות. לכן לא נראה לי שזה שטויות.
3) הרדב"ז כותב בפירוש, שהכותל המערבי שלנו, היא הכותל של העזרה, ואלו שעולים להר הבית לא חוששים לזה. לגבי המסורת שאבן השתיה, מתחת לכיפת הסלע, לא ברור שזאת כוונתו, ואם כן יש סתירה ברדב"ז.
4)המהרי"ץ חיות שהיה גם חלק מהדיון הביא את הסברא הזאת בשם גדולים, שצריך נבואה על כל ידיעת מקום המקדש, כי הכל מיד ה' השכיל. הרב קוק זצ"ל הכריע כך. נכון שאני מסכים שאפשר לחלק, לדעתי יש סברא לכאן ולכאן, וצריך ללכת לחומרא.
2) מאז המחקרים התקדמו הרבה מאוד-מאמע צאדיקה

נא להתעדכן מה הארכאולוגיה והחוקרים מצאו מאז ששת הימים 

דברים משמעותיים ביותר , שהאנגלים לא גילו 

(תודה לכולכם, שירשור מחכים ) 

נכון! אבל התעדכנתי ועשיתי מבחן על זהחסדי הים
בסיס החקירה לא השתנה מאז.
מבחן? איפה? מה? |סקרנית|מאמע צאדיקה
אני לומד היסטוריה ב"אונברסיטה הפתוחה"חסדי הים
וזה היה קורס חיצוני.
תשובהפיבו

1) גם אם זה לא נדיר לפי הר"ש צריך להוסיף גם עוד שיטה שמחוסר כיפורים דזב כזב לגבי כניסה למקדש שלפי ידיעתי לרב מוחלט של הפוסקים אין הדין כך 

2) כשאמרתי לא יכולים זה היה בעיקר מבחינה פוליטית (לכותל בתקופה ארוכה בקושי יכלו להגיע, להר הבית?)

3) הוא גם כותב במפורש לגבי אבן השתיה כך שאכן יש סתירה בדבריו ולכן דעתו נחלשת (כי לא ברור מהי וגם לא ברור על מה היא מסתמכת)

4) אם אפשר מקורות אני אשמח (אני רוצה לבדוק האם הם אמרו את זה לגבי עבודה או כניסה {לגבי כניסה זה מוזר כי הדיון נסוב בעיקרו על פסח שקרב בטומאה} )

5) לכל הדיון יש לצרף את שיטת הראב"ד שכיום אין כרת (ויש מסבירים שאין איסור) בכניסה למקדש

מקורות הרב זצ"לחסדי הים
במשפט כהן סימן צ"ז, דן בכל השיטות שם. אני גם מסכים שיש שיטות וסברות לכאן ולכאן. אבל אתן לרב זצ"ל בתשובה לדבר במקומי: "אמנם באמת אין לנו כלל הכרעה, בין ההרים הגדולים, בין התנאים והאמוראים, ובין רבותינו הראשונים... כי על פי דרך ההוראה הכבושה בישראל נחשב כל דבר, שנשאר בלא הכרעה אצל הדורות הקדמונים, ביחוד בדבר שלהאוסרים הוא איסור דאורייתא ודאי, ובפרט איסור חמור של חיוב כרת, לספק גמור, ששום אדם אינו רשאי להקל בו... ובפרט שבנידון דידן, שכמה וכמה דורות עברו, שנמסרה לנו הלכה הקבועה, שמחזיקים בדעת האוסרים, ויראים וחרדים הם כל עדת ישראל להכנס אל מקום המקדש מפני הטומאה, בודאי אין זה מן המדה כלל, לקום עכשיו בזמן הזה ולאמור שנמצאה ההכרעה להקל בזה. ולא היה עולה על הדעת, שאיזה בן תורה יהיה מי שיהיה, יעשה כזאת".
לא מדויקפיבו

א. בסימן צו וצא וצב

ב. בצו שמשם ציטטת הדיון נסוב סביב כניסה למקום המקדש עצמו ע"פ שיטת הראב"ד ואין לזה שום קשר לדיון כאן

ג. בצב ששם מובא הדיון לגבי נבואה מדובר על עבודה במקדש ועל מקום המזבח 

והרב טוען שא"א לומר שמקום המזבח הוא לא לעיכובא שהרי הוא מחודש כיוון שבביהמ"ק יש חידושי

דינים על פי נבואה. הוא לא כתב שם שאם נוכל לגעת איפה היה המזבח יש בעיה בגלל שאין נבואה 

ד. לגבי מי שאומר שא יכול להיות שזה תלוי בנבואה כי אז זה מתבטל היום הרב הדגיש שם

שגם רוח הקודש מספיקה וכתב שמדרגה זו לא בטלה 

בצ"ו הוא מסכם את כל הדיוןחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י"א בתשרי תשע"ד 14:53
וכך כותב: "כשישלח לנו אליהו הנביא, לבשר את בשורת הגאולה..ואז יבנה כמו רמים מקדשו... ועד אז כל ישראל חברים יתאגדו לאגודה אחת לכוין את לבם לאביהם שבשמים, בלא פרץ ובלא יוצאת, בלא שום הריסות גדר...". האם זה לא מפורש, שלפי דעתו צריך ביאת אליהו, לגבי עצם הכניסה?
לגבי התשובות הקודמות, אין לו מסקנה חד משמעית בהם, והוא מצדד לכאן ולכאן.
לגבי איזה רוח הקודש צריך ז"ל:"ויגלה לנו ע"י צדיק הראוי לכך". אם יש איזה צדיק שהתגלה לו מקום המזבח, או איפה היה מקום המקדש. נא להודיעני.
בצ"ו הוא לא מתייחספיבו

בכלל לדיון שבצ"א וצ"ב.  ולכן מה שהוא כותב שצריך את אליהו כדי להיכנס למקדש!!!!

ועל זה כולם מסכימים. ובצ"א וצ"ב הוא מתייחס לקביעה שמספיקה לגבי עבודה במקדש לא לשלול מקומות מסוימים מקדושת עזרה.

אני לא אמרתי שהרב קוק היה בעד עליה הוא לא ידע איפה מקום המקדש

ואולי לא סמך על המחקרים אז. אבל הוא לא כותב שאי אפשר לקבוע איפה מקום המקדש עפ"י עובדות מדעיות

ולכן התשובה לא רלוונטית לדיון שלנו.

אם אתה חושב שמבחינה מחקרית אין מספיק וודאות שהמקום שבו הולכים לא בעזרה זה דיון אחר

ואני לא מבין בענין. אבל התשובות האלו לא רלוונטיות 

לגבי איזו רוח הקודש סעיף ד' לא היה מכוון כלפיך אלא כלפי אלה שטענו נגדך שלא יכול להיות שמצווה בטלה

לפענ"ד בזה שהרבחסדי הים
כותב שעד שיבוא אליהו, "בלא שום הריסת גדר", שהוא בא לאפוקי מחקר עתידי, שאם כל המחקרים, זה לא יעזור עד שיבוא אליהו, ולא מבין איך אפשר להבין אחרת.
הוא לא מדבר על להיכנס להר הביתפיבו

הוא מדבר על מח' רמב"ם ראב"ד על כניסה לעזרה בטומאה ועל זה הוא כותב שעד שיבא אליהו א"א להיכנס 

וא"א להכריע כמו הראב"ד כל התשובה עוסקת בא. שא"א להכריע ביניהם ב. שרוב הראשונים כרמב"ם ג. שגם לראב"ד יש איסור אבל לא כרת. לא ראיתי שם מילה לגבי כניסה להר הבית במקום שלא  היה המקדש

הבנתי עכשיו איך אתה מסבירחסדי הים
לפענ"ד זה דחוק בלשון "בלא שום פריצת גדר". תוסיף על זה לשון הרב באגרת תתע"ח: " להזהר מלדרוך על המקום הקדוש, יותר מגבול המסומן שאנו מותרים לדרוך עליו, על פי משפט התורה. טמאי מתים אנחנו, ועד הזמן אשר תבוא טהרתנו, בעת אשר הישועה השלימה תופיע, אין אנחנו דורכים במקום הקודש, רק עומדים אנחנו באימה ופחד, בגודל רוח ובטחון נמרץ, לפני הכותל המערבי." אני מסכים שאפשר להידחק בו, ולפרש כדבריך, אבל לפענ"ד זה דוחק.
תשובהפיבו

בתחילת התשובה הרב כותב שאנשים רצו להכריע כמו הראב"ד ולכן בסוף הוא אומר שיהיה אפשר בלי לפרוץ גדר ולגבי האגרת כבר כתבתי שהרב אסר לעלות אבל לא מהטיעונים שלך אלא או מחשש שמא יכנסו יותר פנימה או שלא סמך על הממצאים של זמנו

הבנתי את ההסברחסדי הים
אבל מה אעשה שמלשונו "בלא שום פריצת גדר", לפענ"ד לא משמע כדבריך. אלא זה לשון יותר כוללת. במיוחד מהאגרות, משמע שזה תלוי "בעת הישועה השלימה תופיע", משמע שסבתו שצריך רוח הקודש הקרוב לנבואה, כי אם לא, למה הוא תולה את זה "בעת שהישועה השלימה תופיע".
נשאר בחוסר הסכמהפיבו

אבל בכ"מ הוא לא כתב בשום מקום (שהראית לי אני לא בקי בכתביו) שקשור לעליה להר הבית שיש צורך ברוח הקודש או נבואה.

מה שטויות????טנגענס

ואם עמ"י יחליט לאכול ביוהכ"פ (לדוגמא) אז זה גם יהיה מסורת???

בעלייה להר מקיימים 5 מצוות עשה. א"א לומר מסורת נגד מצוות מפורשות.

דבר שני איך אתה סותר את דבריו בלי לתת נימוק משכנע.

כתבתי את דבריי לעיל בפירוטחסדי הים
שזה לא רק עפ"י מסורת. רק הבאתי את הרב, להראות שבדבר שיש סברות לכאן ולכאן באיסור כרת, הולכים לחומרא.
אם תוכל בבקשהפיבו

לומר לי אילו מצוות עשה מקיימים בעליה למקדש??

הרב אריאל מונה אותםטנגענס

1. כיבוש, ברור שזה המקום הראשון לחזק נוכחות יהודית (כמאמר חז"ל סמוך לפלטוריה שלך לא הורשת)

2. תפילה בהר הבית יש מצווה מיוחדת

3. מורא מקדש. א"א להיות ירא מהמקדש אם אתה לא שם

4. לשכנו תידרשו

את החמישית לא זוכר

ויש גם מצווה להשתחוות למי שמצליח

אשריך! חלקם שייכים גם מחוץ להר הביתחסדי הים
א)יש מורא המקדש, גם מחוץ להר הבית, "לא יקל ראשו כנגד שער המזרח".
ב) מהרמב"ן על התורה משמע, ש"לשכנו תדרשו", הוא אפילו מחוץ למקדש, בזה שאדם בא קרוב למקום המקדש.
על אף שאני מסכים שהיו מקיימים את שניהם ביתר עוצמה, אם היה מותר לעלות להר הבית.
ג) כיבוש- לא הבנתי למה? איזה כיבוש יש כאן? אולי שייך בזה מקצת כיבוש, לפי הראבי"ה, וצ"ע.
ד) מצווה מיוחדת לתפילה- אולי אפשר לדייק מתפילת שלמה, אבל צריך עוד ביאור.
אשריך!
תגובהפיבו

1. אין כיבוש ביחיד וניתן להתווכח אם זה בכלל עוזר

2. לא זכורה לי מצווה כזו בספר המצוות

3. להיפך מורא המקדש מתבטא בזה שאין אנו נכנסים מחשש טומאה (רוב האוסרים כולל הרב קוק מתייחסים לאי הכניסה כמורא מקדש)

4. ע"פ מה שנראה מהכתוב זה מדבר או על דרישה לבניית בית המקדש לא עליה להר הבית או על הבאת קרבנות לשם

5. תבדוק

יש איסור להשתחוות בחוץ אין מצווה להשתחוות בפנים

אשריך!חסדי הים
עיין ברמב"ן על התורה שמחדש, ש"לשכנו תדרשו", הוא "שתלכו לו מארץ מרחקים ותשאלו אנה דרך בית השם, ותאמרו איש אל רעהו לכו ונעלה אל הר ה' אל בית אלוקי יעקב". יש"כ! העיקר שנהיה אהובים זה לזה.
או. איזה יופי מצאתי את המקור.טנגענס

אז ככה

תפילה- מובא בסה"מ עשה ה'. שדרשו חז"ל עובדהו במקדשו

סליחה לא כיבוש- אלא ישיבת א"י שמסייעים לשליטת ישראל במקום

והמצווה ששכחתי- שמירת מקדש. והיא רק לחלק מהדיעות קיימת גם כיום.

תגובהפיבו

א. הרמב"ם כותב שעובדהו במקדשו היינו להתפלל במקדש או נכחו והכוונה שבית המקדש יהיה מרכז עבודת ה' אבל המצוה היא על התפילה לא משנה היכן היא (במנין המצוות אין איזכור למקדש) [וודאי שמצינו עדיפות לתפילה במקדש זה לא הופך אותה למצוות עשה במחינת מצוות עשה אין הבדל האם אתה מתפלל בבית או בהר הבית]

לגבי ב,ג אפשר להתווכח רבות האם אתה מסייע למצוות אלו בעליה להר הבית וכן האם הן בכלל מוטלות על יחידים 

אם זה הכי טוב שהצליחו למצואפסימי ריאלי

אני מתחיל לעלות.

למישהו היה ממש אינטרס לאסור כנראה.. מבולבל

תתעמקחסדי הים
ותראה שהם סבות חזקות
ממש לאפסימי ריאלי

זיבות זה דבר מאד נדיר, ובכל מקרה אין שום מקור לחשוש לזיבה בסתם אדם שלא הוחזק בכך. סעיפים ב' וד' די מונפצים, ג' מאד לא סביר מחקרית, בלשון המעטה.

אבל מה שכתבתי זה לא בציניות. ההלכה בנושא הזה משמשת ככלל את השקפת עולמו של הפוסק. שים לב שהאוסרים הם או חרדים, שמתנגדים לנסיונות לקידום הגאולה באמצעים מעשיים, או רבנים "כלל ישראליים" (לא מצאתי לתופעה הזאת הגדרה יותר טובה) שמתנגדים למציאות של קידום בניין בית המקדש בלי שעם ישראל יגיע לרמה רוחנית מסוימת. מאידך, המתירים הם בעלי השקפת עולם התומכת בקידום הגאולה באמצעים מעשיים גם בלי קשר למצב הרוחני של עם ישראל.

הנימוקים ההלכתיים הם בסך הכל קישוט לויכוח האמיתי, ולדעתי אין טעם בכלל לדון בהם.

אני מסכים חלקית, אבל אני ראייה לסתורחסדי הים
תסתכל באינציקלופדיה ההלכתית הרפואית, שלפי הר"ש, זה לא נדיר.
למה שמיקום ביהמ"ק, לא יהיה כמו שאר הלכות מקדש שצריך נביא, כמו שכתוב "הכל מיד ה' השכיל". ואם אתה סובר שסברא של הרב זצ"ל מונפץ, זה כבר חוצפה.
לגבי הדיון המחקרי, יותר מסתבר לי החוקרים, שאומרים שזה היה בדרום. אבל לפענ"ד אין ראיות חותכות לכאן ולכאן.
לגבי הטענה הכללית, אני מסכים אתך חלקית שהיו רבנים שלא עיינו במקורות ההלכתיים, או ששעבדו אותם לדרכם, בגלל מה שכתבת.
אבל אני תומך באמצעים מעשיים כדי לקדם את הגאולה, כחוד ההולך לפני החנית, ולכן בהרבה דברים אני עם אותם רבנים, אבל בדבר הזה, אי אפשר להתיר הלכתית לפענ"ד.
על פניופסימי ריאלי

אין שום קשר. מה יקבע בעתיד לגבי מקום המקדש הוא נושא לעצמו. האיסור לעלות היום נובע מכך שקדושה שניה קדשה לשעתה וקדשה לעתיד לבוא, כך שהשאלה הרלוונטית בנוגע לעלייה היא מה היה, לא מה יהיה.

אסתכל באנציקלופדיה. כך או כך, לא חוששים לטומאה שלא הוחזקה.

וצמד המילים "הרב זצ"ל" לא מהווים מחסום לחשיבה עצמאית. לפחות לא אצלי.

אשריך שצמד המילים הרב זצ"ל לא מהווה מחסוםחסדי הים
אבל להגיד על סברתו שהיא מונפצת, לפענ"ד זה לא ראוי. אני לא מסכים עם הרב קוק זצ"ל בכל מקום, אבל לפענ"ד הרבה ממה שכתב בענין זה מאוד מדוייק, ולא ראיתי מישהו שסתר אותו באופן מוצלח, בצורה הגיונית.
לדעת מה שהיה, צריך נביא לפי הרב קוק זצ"ל ועוד אחרונים. לפענ"ד סברתם מאוד מסתברת, ולפחות גורמת שיהיה ספק לאיסור, לא לעלות.
נפקא מינה ביני לבין אותם רבנים בענין הזהחסדי הים
שאני מאוד בעד להלחם, שהערבים לא יעלו לשם, גם אם "כאילו העם לא אתנו". אבל אני נגד שאנחנו נעלה, כי אני חושב שמעיון מדוקדק בהלכה ובמחקרים, זה אסור.
לא הבנתי ממתי צריך נבואה לפסוק הלכה?טנגענס

בבשר וחלב אתה גם מחכה לנבואה?

אין לדיין אלא מה שעיניו רואות.

פוסקים הלכה לפי שכל ולא לפי נבואה.

בביהמ"ק זה על פי נבואהחסדי הים
כמאמר הפסוק "הכל מיד ה' עלי השכיל", שזה נאמר על בית המקדש. אני מסכים, שזה לא מחייב, שזה יהיה על מיקום ביהמ"ק. נחלקו בזה האחרונים. אבל לי יותר מסתבר שכן.
בשביל זה יש לנו את הנבואה ביחזקאלטנגענס

לצורת הבית.

וגם זה לא סותר הקרבת קורבנות בזה"ז.

ונביאים שעלו איתם מהגולה העידו להם לא פסקו.

כלומר הם ידעו את זה כי כך ראו בביהמ"ק הראשון

אבל אם אין עדות ברור שאין למנוע בגלל זה

יש ספר של יצחק שטרן מתורת החיים לגבי חידוש העבודה בזה"ז

קוראים לו עת לחננה . מומלץ מאד

"עת לחננה" ספר אדיר וברורחסדי הים
אבל לא מסכים עם מסקנותיו. עדיין אהבת הספר ממלא את לבבי.
אשריך שאתה הולך עם האמת שלך.טנגענס

אבל עדיין אני חושב שגם מי שלא מבין איך אפשר לעלות

ותשוקה לביהמ"ק ממלאת את לבבו, וודאי יכול לסמוך על שיטות המחייבות עלייה.

חוץ מזה שגם לפי הטענות שכתבת לא ברור שזה ממש איסור

ולכן אולי מדובר בחומרא מחשש לכרת וכד' א"כ זו חומרא שבאה לידי קולא.

בנוסף על דרך האפשר ניתן לומר עת לעשות לה' הפרו תורתך,

כשרואים שזרים רק מחזיקים ידיהם בהר קודשנו.

אולי כדאי לסמוך אפ' על שיטות דחוקות למען המטרה הנעלה.

*הרב יצחק שטרן.יזהר
לא מבין יותר מידי בסיבותבנדא מצוי!!

מורי ורבי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל אסר עליה להר הבית בכללי

מאותה סיבה שהרב נבנצל אסר

נסיתי לשאול אותו לפני שנפטר האם זו הוראה כללית ולפרטים ששואלים אותו אישית והוא מכוון אותם זה מותר

או לא(שמעתי על מישהו ששאל ואני לא זוכר אם הוא התיר לו או לא!)

לצערי לא הספקתי

אז אני לא עולה להר הבית!

"הזר הקרב יומת" כולל את הערביםחסדי הים
חייבים לדעת, שכל רגע שהם דורכים בקודש הקדשים ובמקום המקדש בכלל, הם תוקעים סכין כביכול בהתגלות השכינה ובדברים הקדושים לעמינו.
לגבי ר"תפיבו

לא חוששים כיוון שהמסורת בא"י היא לא לחשוש ועוד שבארץ נראה לעיניים שלא כשיטתו 

ולגבי נידה לא חוששים א. בגלל שא"א בלי  ב. החמירו כ"כ הרבה שהאפשרות לעבור על איסור

דאור' ע"י פספוס קטן הוא קלוש ולגבי בית המקדש צעד לא נכון ואתה בבעיה.

יש הבדלים גדוליםהדסדס

בעניין עליה להר הבית מיעוט רבנים שמתיר מול רוב מוחלט שאוסר.

ובשאר העניינים שהזכרת- ששם יש מחלוקות שבהן הדיעות הן לפי מנהגים הרווחים בעמ"י ,כך שכמחצית מהרבנים מתירים משהו וכמחצית אוסרים.

מלבד זאת פה -זה לא נראה לי רק העניין שהטבילה לא הייתה כראוי, אלא שאוסרים מסיבות נוספות -כגון מחלוקת אילו חלקים אסורים בעליה משום טומאת מת או טומאות נוספות שמהן אי אפשר להיטהר היום

בנוסף, בדברים שאין בהם ברירה- כי הם שייכים לשגרה באופן שאי אפשר להימנע מהם זה שונה, מאשר שאדם מכניס את עצמו לספק איסור כרת כאשר אין הכרח בעניין.

שאני אבין - אף אחד לא שם על הרבנות הראשית?ותן טל

אם ככה אז אולי באמת היא נועדה רק לחילונים.

בעצם, לאף אחד.

החרדים לא שמים עליה ורק רוצים ג'ובים ממנה.

הדתיים לאומיים מקשיבים רק למה שנוח להם בפסיקות שלה, ורק רוצים שהרב הראשי יהיה מ"שלנו"

והחילונים לא יקשיבו לכמעט מילה ממה שהרבנות אומרת ורק רוצים רב שיחתן אותם בסבר פנים יפות כדי לא לנסוע לקפריסין.

מישהו מוכן להסביר לי למי עוד כן אכפת ממה שהרבנות הראשית לדורותיה פסקה?

כן - אם הרבנות הראשית אוסרת, זה על כלל העם, כולל מי שרבנים פרטיים פוסקים לו אחרת - אם הרבנות הראשית כיום היא המרא דאתרא של ישראל, אזי גם רבנים פרטיים צריכים לכופף דעתם כלפי הרבנות הראשית.

מסתבר שלא ככה, והכל רק פוליטיקות, ולצערי אגיד שגם רבנים גדולים שתמכו במועמד זה או אחר לרבנות הראשית, פוסקים לאנשים שאפשר להיכנס להר הבית (ושלא תבינו לא נכון - לא היה מועמד אחד בבחירות לרבנות הראשית הפעם, שהתיר כניסה להר הבית. כולם, כולל הרב סתיו, החזיקו בגישה המסורתית שהתחילה עוד בימי הרב קוק).

אני, הקטן, לא מכניס ידי ורגליי במחלוקת העצומה הזאת אלא מקבל עלי את הגזר של המרא דאתרא של ישראל, גם אם אתם לא חושבים ככה (ונראה היה דווקא שיש התעניינות רבה במי יהיה הרבהראשי - ואני שואל על מה ולמה).

יום טוב. להר הבית אעלה בעזרת ה' רק כאשר יבנה המקדש, בשמחה, בטהרה, ובלב שלם.

מה שמגניב בשרשור הזהחסדי הים
שהיא פתחה, אפשרות לדון בשלושה נושאים לוהטים.
א) הר הבית- שדעתי שאסור לעלות, כמו שבארתי לעיל.
ב) שיטת ר"ת בצאת הכוכבים- שלפי דעתי צריך לחשוש בדברים של דאורייתא. וואי! איך אני זוכר שלמדתי עם אבא שלי את ההגהות הגר"א, על הנושא. פשוט מרתק. איזה תענוג!
ג) היחס לרבנות הראשית- שבצורה כללית, אני סובר שהם לא יכולים לקבוע ליחיד, כי רוב ישראל לא קבלו אותם עליהם. אבל צריך להיזהר מאוד מאוד בכבודם, כי הרבה חילונים כן רואים אותם כמייצגים של כלל ישראל, והם חושבים שפגיעה בהם, זה פגיעה בתורה.
|נאנחת|מאמע צאדיקה

לא, לא כל עם ישראל קיבל את הרבנות הראשית כסמכות ההלכתית העליונה

אלא יותר כסמכות ההלכתית להסדיר את נושאי הדת שקשורים למדינה

וקבלה של אדם את פסקי הרבנות- תלויה מי הרב שפסק בדיוק (לא כל מי שיקבל את פסקי הרב גורן- יקבל את פסקי הרב מצגר... סתם דוגמא) 

חלק מה"תקוות סמויות" מהבחירות האחרונות לרבנות הראשית- היה שיבחרו אנשי חיל -שיכולים לאחד תחת הרבנות הרבה יותר מחלקי העם, להחזיר את מעמד להרבנות ליושנה 

אבל זה נושא לדיון אחר... 

אחד הדברים שיש צורך גדול שיעלו על שולחן הרבנות הראשית לפסיקה מחודשת- 

זה בדיוק הנושא הזה

שהרי הערבים אומרים "הנה אפילו יש לכם פסק הלכה שאסור לכם להכנס- מה לכם ולהר הבית???" 

החששנות ההלכתית- מיתרגמת למציאות מדינית רעה

את צודקת לגמרי לגבי הטענה לבעלות ערבית!חסדי הים
אבל לזה פשוט, אפשר שהרבנים יצעקו בקול אדיר, את ההלכה הפשוטה שמי שלא שומר 7 מצוות בני נוח כמו שציוה משה רבינו, בלי להוסיף ולגרוע, וכן הם אויבנו, שזה בעצם הערבים, מקומו לא בארצינו, וק"ו לא בביהמ"ק.
אז למה הם לא צועקים?חליל הרועים
אחי, תשאל אותם. אני צועק, גרוני צרוד!חסדי הים
יפה. אז כרגע הפתרון הוא נוכחות. אין ברירהחליל הרועים
ויש בהחלט על מי לסמוך.

על האוסרים להביא ראיות
אחי הבאתי ראיות לעיל לאסורחסדי הים
מה הראיות? בזה שהרב קוק זצ"ל אסר מחשש?חליל הרועים
זו הנהגה
לא הלכה

וכעת הצורך הוא בהנהגה שונה
כאמור
הוא לא אסר מחששחסדי הים
כתבתי לעיל, שרואים מתשובתו שצריך רוח הקודש הקרובה לנבואה לקבוע את מקום מקדש, "הכל מיד ה' השכיל". הבאתי עוד שלוש סיבות לאסור בהתחלה. אני מסכים שיש סברות לכאן ולכאן. אני נוטה יותר מסברא לאסור. גם אם היה שקול, ספק דאורייתא לחומרא.
הבוקר הייתי ליד מקום המקדש בכותל הקטן. אני משתוקק להיכנס, אבל לפענ"ד אסור.
צריכים להתמקד בשאיפה לנבואה, וסילוק הזרים מתוכנו.
צר לי על הניצלוש,אלנטריס

אבל מי מינה את הרבנות הראשית (כיום, לא בזמן הרב קוק) להיות המרא דאתרא של ישראל?

הכח של המרא דאתרא נובע מכך שאנשים קיבלו אותו עליהם.

לדוגמא: רב שהתמנה ע"י אנשי העיר, פוסק על ענייני העיר. וגם אדם מעיר אחרת שיגיע אליה יצטרך לשמוע לפסיקותיו (לפחות בפרהסיא).

לעומת זאת אצלנו - מי שבחר את הרבנים הראשיים הם לא אנשי ארץ ישראל, אלא פוליטקאים, שלא ממש מעניין אותם מי ישב בכס הרבנות, אלא איזה קשרים הם ישיגו מכך.

וזו הבעיה העיקרית עם הרבנות בצורה שבה היא נבחרת כיום (ומה שגורם לרוב העם לא להתייחס אליה ברצינות, אלא יותר כמו רבנים מטעם הממשל) - מי שבוחר אותה זה לא העם, ואפילו לא הממשלה, אלא תערובת של אנשי ציבור ועסקנים שלא תמיד כבוד התורה עומד בראש מעייניהם.

בנוסף, הרבנים כפופים לממשל, ולא ממש חופשיים להביע את דעת ההלכה בצורה חופשית.

ככה שבתכל'ס קשה להתייחס אל הרבנים הנבחרים כ"מרא דאתרא" של ישראל.

ובתקופת הרב קוקפיבו

מי מינה? גם אז היו הרבה שלא קיבלו את הרה"ר

( אני אישית מסכים שאין לה דין של מרא דאתרא 

אבל אני לא רואה חילוק גדול בין היום לפעם)

אבל הרב יעקב אריאל אכן סובר שפעם היה לרה"ר

דין מרא דאתרא וכיום לא

אחי אני אתך בענין הזה!חסדי הים
אם תדע, למה הרב אריאל סובר אחרת! תגיד אשריך!
בטח שהם נבחרי העם! לא רק של הפוליטיקאים..מייכ
קודם כל: הפוליטיקאים הם נבחרי העם, בפריימריז במפלגות ובהצבעה לכנסת.. אז זה טרנזיטיביות..

דבר שני: שיעור אזרחות.. שכחת הכל?
הגוף הבוחר את הרבנות הראשית מורכב גם מרבני ערים! לא רק מפוליטיקאים...
כיום גם המועמדים לא מתיימרים להיות מרא דאתראפיבו

אחרת חלקם לא היו מתמודדים על התפקיד כך הם אמרו

ובנושא כזה צריך קבלה של הסמכות התורנית של המקום כדי להיות מרא דאתרא

וכיום הסמכויות התורניות הגדולות בין בציבור החרדי בין בציבור בדת"ל

לא מקבלות את הרה"ר כפוסק עליון

וגם בתקופת הרב קוק היו מתנגדים רבים הן לפסיקותיו הן לקבלתו כרב ראשי (בתור תפקיד מרא דאתרא 

אני לא מדבר על כאלו שזילזלו בו אלא על כאלה שהעריכו אותו) והן לעצם הרעיון של הקמת מוסד שיהיה 

מרא דאתרא.

ולגבי הפוליטקאים שהם כחצי מהבוחרים א"א להחשיב דעה של אדם שלא מחויב לתורה ומצוות שדעה רלוונטית

לגבי מי יהיה פוסק הלכה.

אוקי.. ושאלה רלוונטית לשירשור:מייכ
האם הפוסקים הגדולים בציבור הדתל/החרדי יצאו נגד פסק של הרבנות?

מ ס ו פ ק נ י !

אחרי שהרה"ר אינה מרא דאתראפיבו

כל אחד ינהג לפי הפוסק שלו.

וזה לא רלוונטי מה אומרים האחרים

רלוונטי ביותר מיצד חילול ה ..מייכ
כי ברגע שזה אמור להיות הסמכות העליונה. דה יור ה.. גם אם לא דה פקטו.. ואנשים יר"ש עושים נגד הרבנות.. זה סוג של חילול ה לדעתי..

כמו, שלהבדיל, הותיקן זה הסמכות העליונה לקתולים, והאפיפיור בראשה. בטוח שקיימים כמרים בכל מיני מקומות מוצלחים יותר מהאפיפיור, אך הם לא יעשו דברים בניגוד להחלטת האפיפיור.

לא בטוחה אם זה ממש קשור..
זה לא פייר כלפי אנשיםפיבו

שאנשים אחרים קיבלו החלטה שלא מקובלת עליהם שהרה"ר היא פוסק עליון

ועכשיו אם הם לא עומדים בזה הם עושים חילול ה'.

וכיוון שמאז תום תקופת הגמרא לא היתה פסיקה אחידה בעם אין חילול ה' בהמשך דבר זה

אם אנשים טועים לחשוב את הרה"ר כפוסק עליון זו בעיה שלהם לא שלי

לגבי עליית נשיםיזהר

אלו עיקרי ההלכות הרלוונטיות:

א- על האשה לטבול לטהרתה בברכה לאחר שבעה נקיים ולאחר חפיפה ככל טבילת נידה, אולם בשונה מהרגיל – עליה לטבול רק החל מבוקר היום השמיני, ולא מלילו.

ב- על האשה לפרוש מבעלה שלושה ימים קודם הטבילה. בעניין זה לא ניתן לסמוך על ניקוי, גם למי שמיקל בזה ברגיל.

ג- על האשה לבדוק עצמה שוב סמוך לעליה.

^^^^^^^הקולה טובה

כל אישה נשואה יכולה לעלות.

וכמובן שכלה ביום חופתה.

והיום אומרים שעדיף אשה בהריון (כלומר מסולקת דמים) אבל זה ככל הידוע לי אין איסור גם לאשה בטהרתה.

אני עליתי ב"ה ביום החתונה שלי

וביום ההולדת שלי לאחר מכן.

מאז לא יצא לי לצערי

וחשוב מאד שנשים יכירו את ההלכות וידעו אותן טוב. חשוב מאד גם לעלות לפחות בפעמים ראשונות עם מישהו שמכיר.

וזה אחת החוויות החזקות. המון המון צער, אבל שמקרב. מקרב לציפיה לגאולה ולמקדש ולתיקון עולם מלא.

זה כאב מאד גדול- אבל מהסוג שדוחף לעשות ולפעול ולהתפלל הרבה יותר.

אפילו עכשיו כשאני נזכרת- זה עושה לי דמעות..

חברה..... מה עשיתם לשירשור הערגה שלי?!?!?דניאל55

בינישים.... מתווכחים כתחביב

זה לא תחביבפיבו

זה צורך קיומי.

חחחחחדניאל55

זה התחביב שלי...

אבל רק פנים מול פנים...

שטןנראה אותכם אז....פטיש

ברגע שבחורה קצת דעתנית, פותחת תפה ומיתווכחת.... אתם בורחים על נפשכם.....!!!!חחח

סורי.... לנוווו

אנחנו לא בורחיםפיבו

אנחנו הולכים לרדוף אחרי ההיגיון שבורח

ח ו צ פ ןדניאל55
אבל רק קצתפיבו

(לפחות לא בורח על נפשי) (בינתיים)

בוא נראה אותך פנים מול פנים....דניאל55

פטיש חחחח

חושף שיניים

בפורום אני עוד נחמד (יחסית)פיבו

(רציתי לשים סמיילי שטן אבל אין לי מושג איך אז - "שטן")

אין לך מקרא מפורש מזה^^^מישהו10
חחחחחחדניאל55

וגם החתימה שלך קורעת!!!

זה בסדר.... אני יודעת שהוא יברח... אני מוותרת מראש

תירוצים תירוציםפיבו
תיקון- מבררים את האמתחוזר לטבע

בירור מרתק. תודה

קשה לי לראות את זה.. הרי הרבנות הראשית אוסרת!מייכ
וככה גם רוב הפוסקים בדור.

איך אפשר לעלות להר שבכניסה כתוב שהרבנות הראשית אוסרת עלייה להר?
הרבנות הראשית היא גוף הפסיקה העליון בימינו..

אז העליות הן כדי להגביר שליטה יהודית בהר?
צריך שהערבים והתיירים לא יכנסו ויבזו.. אבל בגלל פוליטיקה ככה לעבור על פסק הרבנות?
הרבנות הראשית אינה גוף הפסיקה העליון בימינויזהר

וספק אם הייתה אי פעם.

יש תנאים הלכתיים ל"מרא דאתרא" והם מעולם לא נתקיימו ברבנות הראשית.

הראיה הקים אותה להיות כזו..מייכ
בא לך לפרט? (אני שואלת באמת.. לא בקנטרנות.. )
ומה עם זה שרוב הפוסקים מתנגדיםלעלייה להר?
הראי"ה הקים אותה בשאיפה שתהיה כזו.יזהר

יש גם גוף שנקרא "סנהדרין", ומטרתו לחדש את הסמיכה ולהיות סנהדרין. האם זה עזר לו?

מתוך ויקיפדיה:

הסנהדרין החדשה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת 2002 הוקמה "אגודת השיבה שופטינו לכינון בית הדין הגדול", שפעלה לחידוש הסמיכה. האגודה פנתה לרבנים שונים, אך רובם הגדול התעלמו מהפנייה. הרב משה הלברשטאם נסמך ראשון, הוא סמך את הרב דב ישראל לבנוני בשנת 2004, והלה סמך כ-160 רבנים. ב-2005 הוקמה סנהדרין בת 71 רבנים "סמוכים" בטבריה. לנשיא הסנהדרין נבחר הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) ולאב בית הדין הרב יואל שוורץ.‏[1]

לגבי רוב הפוסקים, אין דין כזה. "אחרי רבים להטות" זה דין בבית דין. כשנזכה לסנהדרין שיעמדו למניין - זה יהיה רלוונטי גם לפסיקת הלכה. בינתיים, יש משקל לכמות הפוסקים, אבל לא משקל מכריע, וגורמים נוספים יכולים לשנות את ההכרעה. במיוחד בנושא כזה שאין בו מסורת ברורה.

לא ראית שהוסיפו לשלט "בלי טבילה"?די"מ
(בהזדמנות זו- איך מוצאים מכר שילווה אותי לשם??...)כתר הרימון
חברה/אחות נשואה, אמא, דודה וכ"ו..-משה ר-
בנות זו בעיה גדולה למצוא - האחים לא עוליםכתר הרימון
תנסי לברר אצל יהודה גליק או אצל הרב מאיר גולדמינץ-משה ר-

מחוות גלעד אם יש קבוצות באותו יום, ואז תוכלי לעלות איתם...

אדבר (שוב)עם ארגון הנשים, יש להם משהו מיוחד לכלות.כתר הרימון

סתם באסה, כי רציתי מישהו קרוב.

אבל לא זה מה שימנע ממני.

בעז"ה תמצאי משהי-משה ר-

וגם אם לא, אפשר לעלות עם קבוצה, זו חוויה עצומה שאסור לפספס, ולהתפלל שם במיוחד ביום כזה, זו זכות עצומה

לא בדקתי אם מישהו ענה לך בקשר לרב יצחק,די"מ

אז אני יענה כי נראה לי שלא.

בעקרון הרב יצחק לא סובר שאסור והוא היה מבין היהודים הראשונים שעלו להר (בטהרה!)אחרי מלחמת ששת הימים.

הרבי כתב לא מכתב שאין בעייה שיעלה אבל שלא יעשה את זה בשם חב"ד,

תלמידו ר' איציק שפירא אומר שמותר גם לנשים אבל עדיף שלא.

את מוזמנת לראות בספר שלו בנושא "אל הר המור"

תודה רבה על הפירוט....!!דניאל55
לא מאמין שהרב גינזבורג מתיר לעלותמושיקו

לא שמעתי ממנו אף פעם אבל עד כה שאני מכיר אותו הוא אוסר לעלות להר - למי ששואל אותו ומסתמך רק עליו

ממש לא!די"מ

הרב יצחק בעצמו עלה כמה וכמה פעמים,

תלמידו כתבו ספר בנושא.

אומרים שהרבי שלח לא מכתב שלא יעלה בשם חב"ד אבל הוא לא אמר לו לא לעלות.

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצובאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא