על ההלכה ולא על טיעוני ממלכתיות.
שוב אין לי מושג מה הרב יעקב אריאל אמר הסתמכתי על אחד המגיבים, חלקתי על השיטה. לומר שמותר לעקור יהודים מביתם במכות זה מנוגד להלכה ולא אכפת כמה הרב הזה גדול.
אביא לך כמה מפסיקותיו של הרצי"ה זצ"ל שמקובל על כולם שהוא גדול הדור(כל דברי מעתה יהיו מבוססים על ספרו של הרב יוסף בדיחי שליט"א משמש הרצי"ה):
" חיוב מוחלט על כל יהודי הנאמן לישראל - על כל יהודי פירושו כל יהודי באשר הוא, מראש הממשלה, שריו, חברי כנסת, עמך בית ישראל שברחוב, כל חייל וחייל שבצבא, כל אדם מישראל - "חיוב מוחלט על כל אדם יהודי הנאמן לישראל לעמוד במסירות נפש שלמה וגמורה נגד זה רשע קסם " כי יש כאן חיבור של שניהם, תולדה של רשעות וטפשות, "של ניוון הבגידה הטפשי המגועל והמבולבל של הפקרת משהו מארץ חיינו והוצאתו מרשותינו אל רשות נכרים ". לשם מה? לצרור אותה. אנחנו כבר למודי ניסיון מדבר זה חלילה. "כמו בכל כפייה איזו שהיא, אם מצד נכרים או מצד יהודים המחייבת מסירות נפש ככל חוקותיה ומשפטיה, כן על אחת כמה וכמה בזו שהיא שקולה ככל מצוותיה של התורה, ובתוקף גדולתה וקדושתה זו של אמיתיות מסירות נפשותינו על כך ", המסירות שאנו רואים יום יום " תתגלה ברכת ה' אלוקי ישראל בתקומת עמו ונחלתו להפר לעקור ולבטל " - וכל מילה כאן מדוייקת " כל מיני מחשבות ועצות אלה, שזכרם ישאר רק לדראון עולם בדברי ימי ישראל, ונצח ישראל יכון ויקום לעד כימי השמים על הארץ ברוממות ישועתינו השלמה, חותם צבי יהודה הכהן הכהן קוק "http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3426
תגובת הרצי"ה על הניסיון לפנותו מחווארה:"על מנת מסירות נפש תכניסו אותי לבית הסוהר, תכו אותי, זה לא ילך גם אם כל הממשלה הזאת תבוא לכאן. זה לא ישנה שום דבר, מסירות נפש על מנת יהרג ואל יעבור זה דין, זה הלכה של תורה".
"ולפיכך החיוב על כל אחד מישראל ועל כל גדול בישראל, ועל כל חבר ממשלה בישראל, ועל כל איש צבא בישראל, למנוע ולעכב את זה בכל אומץ ועוז ומן השמיים יסייעונו".
ולעניין ויכוח, בעל "אם הבנים שמחה" אומר:" ואין אני מבטל דעתי דעת תורה משום גדול או רבי בזמננו, רק אם יתוכח עמי בדרך משא ומתן של תורה, בראיות מדברי חז"ל- אז אודה ע דבריו אם יצדקו, אבל לא בסברות כרסיות לחוד".
אני מקווה שמעתה הטענות יהיו הלכתיות, עזבו אותי מרבנים, אני לא רוצה להגיע לזלזול.
השקעתי המון מאמץ להביא את המקורות נא להתייחס בכבוד ולענות לעניין.