קצפת,
מה אומר לך.....
יתכן ואני עדיין קצת טרייה בעסק, משהו כמו שלוש שבועות... אז גם אני עדיין קצת בהלם, ועדיין מעכלת.
לא קל לי לעודד, אבל יכולה לחלוק איתך חלק מהדברים שכבר הפנמתי, וחלק דברים ששמעתי מאחרות.
ראשית, אצטט לך את הרופא שלי.
הוא מומחה גדול ומבוקש מאוד באזור שלנו.
כשהגעתי אליו מבועתת, הוא הרגיע וביקש מאוד לקחת את זה בפרופורציות.
הוא אמר שליווה הרבה מאוד סוכרתיות, והסיבוכים שהוא נתקל בהם היו כ"כ מעטים, פשוט לא נספרים בכלל.
צריך לקחת את זה ברצינות, ליישם את ההוראות, וזהו!
בלי פאניקה, בלי לחץ, לא לתת לאף רופא או אחות במרפאות מעקב היריון בסיכון להפחיד אותי. יש הרבה רעש והפחדה סביב העסק הזה כיון שהוא מגלגל הרבה כסף, ממש כך.
אז לעשות את המוטל עלינו, ולדעת שזה יעזור. בעז"ה!
אז אני משתדלת להיות רגועה, זה עובד בד"כ.... לא תמיד, אבל בד"כ....
לגבי הדיאטה - מחוויה אישית שלי- קיבלתי בהתחלה דיאטת רעב באמת. שבוע שלם הסתובבתי מורעבת, מותשת, המומה, פשוט לא הבנתי איך אמורה לחיות כך מכזה תפריט בהיריון.
ואכן, הסתבר, שזה היה קיצוני מדי עבורי, ירדתי חצי קילו בשבוע, וזה לא מה שרצוי. בכלל לא.
אז הדיאטנית פרגנה לי עוד פחמימות לכל ארוחה.
התחלתי מעט להתאושש, אבל הייתי עדיין מאוד רעבה, ולחוצה ועצבנית על כל ביס שהכנסתי.
היום התברר שלא המשכתי לרדת במשקל אבל גם לא העליתי אפילו גרם....
שוב, לא ממש רצוי, כי העובר גדל לו בינתיים, ואם זה לא ניכר במשקל, זה אומר שאני כן מאבדת שומן בריא וחשוב...
אז שוב היא התירה לי להעז עוד פרי, אולי עוד פחמימה...
מה אני מנסה לומר בזה,
שיתכן ותקבלי דיאטה שתגרום לך להתקף לב.
תני לזה קצת זמן, ותראי מה קורה... יתכן מאוד שאם תשיגי איזון חיובי, ירשו לך בקלות לאכול יותר.
ומנקודת מבט של בנות אחרות- שמעתי גם כאן מבנות בפורום וגם מכאלו שפוגשת במרפאה להיריון בסיכון, שהן כ"כ התרגלו והתחברו לדיאטה בסוף, שהחליטו על דעת עצמן להמשיך להתמיד בה גם לאחר הלידה.
לא בצורה קיצונית ומלחיצה, אבל בפירוש המשיכו בה, וקצרו פירות שהיו גאות בהם.
לא חושבת שאני אמשיך בתפריט, אבל אם אני מתרגלת לאכול הרבה ירקות חיים, ולחם מלא- כבר היה זה שכרי.
טוב, אני מפסיקה רגע, עוד מעט אפתח תגובה חדשה עם עידודים או תובנות נוספים...