סיפריה בירושלים, קרוב למרכז העיר\ ת.משוברת גלים

כזאת שאפשר להשתקע בה שעות, ולצלול לעומקי סוגיות הסמינריוניות הקדושות..

יש חיה כזאת?

שתיים:תולתול

הספריה הלאומית בגבעת רם. קו 68 מהמרכזית, או ברגל- רבע שעה בערך.

וגם ספרית בית העם ברחוב בצלאל.

בית העם? זה ספריה בסדר? עם מחשבים והכל?שוברת גלים
כן. 7 עמדות מחשב עם גישה לאינטרנטחסדי הים
בית העם פתוח מ10:00- 19:00חסדי הים
בגבעת רם, מבקשים בכניסה תעודה מזהה. אולי זה גם ככה בבית העם.
בית העם נקרא גם ספרית יד בן צביחרותיק
אם באלך לחפש מידע באינטרנט.
בית העם ויד בן צבי הם שני מקומות שונים, נראה לייונתן 1
הארכיון הציונימושיקו

אמור להיות שם אפשרות לשבת בשקט

יש!! מאחורי קינג גורג... לא זוכרת אך קוראים לרחובנועם ה
איך היא נקראת?שוברת גלים
מאחורי קינג ג'ורג' זה בית העם.בין השורות

יש שם 4 קומות:

1. ספריית מבוגרים.

2. ספריית ילדים.

3. ספרייה עם חומר עיוני ולימודי + שולחנות רחבים וגדולים שאפשר לשבת וללמוד שם ו-4 עמדות מחשב שעולה כסף להשתמש בהם, המחיר לפי שעה.

בספרייה זו מותר לדבר בקולות שקטים.

4. ספריית שקט. יש שולחנות וכסאות ויושבים שם ללמוד אך אסור לדבר ולהרעיש.

למה לא קראתי את זה לפנישוברת גלים
למה
מכון סאלד אם זה להוראהשרבוב
זכור לי באיזור של ז'ראר בכר [אולי בתוך המתחם עצמו]פאוסט
כנראה שזו גזרה משמייםשוברת גלים

ולמעלה נחתם שלא אעשה את הסמנריוניות האלו.

זהו סופית התייאשתי

סופית!

למה?! אם קשה לך תורידי סמינריון מ'ubank' (יובנק)חסדי הים
ותשפצי קצת...
אין לי כסףשוברת גלים

כלומר ב"ה יש, יש לי שפע רב!!! אך כרגע הוא די מוסתר מעיני

ריבוזום תתפלאי אבל גם עזרתי לתלמידים שלי בבגרויותחסדי הים
שלהם, ואינני חושב שזאת רמאות, כי הם ידעו את החומר, רק היה קשה להם לבטא את זה. ריבוזום, את ב"ה חכמה ומוכשרת, אבל מה תגידי לתלמידים שיש להם קושי בביטוי והבעה, או שיש להם קשיים אחרים! ראיתי גם רבנים צדיקים שעושים את זה !!!
כל העבודות שלי, עשיתי לבד, אבל כשיש צורך גדול לאדם מסוים, אינני רואה בזה בעיה מוסרית! כמובן, אם הוא משפץ את זה, ומכניס בזה את הסגנון שלו!
השאלה לא אם אתה רואה בזה משהו בסדר/לא בסדר.ותן טל

אלא מה המרצה והאוניברסיטה/מכללה רואות בזה.

הן אלו שמעניקות את התואר, ואם דעתן בנושא היא שזה לא בסדר ואסור, ותלמיד שייתפס שהעתיק ככה, נניח, תפסל עבודתו זאת ויצטרך לעשותה מחדש - הרי שאז, לא משנה מה א-ת-ה חושב, הרי שזוהי גניבת דעת ורמאות, ואסור לעשות כן גם אם לא תיתפס.

גם בנוגע לבגרויות, מצטער, אבל זה לא ראוי - משרד החינוך הוא הקובע, לא אתה. במקרה הקושי ישנן הקלות מסודרות - אבל אי אפשר שכל אחד יעשה דין לעצמו.

מבחן בודקריבוזום

בין היתר את יכולת הביטוי של התלמיד לידע והמחשבות שלו, ולא רק את הידע עצמו.

אם סטודנט שקיבל ציונים טובים במבחניו בתואר הראשון יגיע לתואר מתקדם ויתגלה כי הוא אינו יודע לנסח הוכחה כמו שצריך, או לבטא את רעיונותיו היטב במאמר - זו תהיה הפתעה לא נעימה לו ולמנחה שלו. כי ציוני מבחנים ותרגילי בית ניתנים גם על כך.

גם בעבודה - מעסיק היה רוצה שהעובד שלו יידע לתקשר עם עמיתיו ולבטא את רעיונותיו היטב.

אם המערכת נותנת אפשרות להקלות למי שיש לו בעיות בביטוי - זה עניין אחר. יש בזה שקיפות מלאה לכל הנוגעים בדבר. אבל התנהגות כזו אינה מוצדקת ללא הקלות שניתנות באופן רשמי (שלא עליהן ועל נחיצותן \ יעילותן נסוב הדיון כרגע. ולגביהן אין לי דעה מגובשת).

אענה לשניכם יחד, אינכם חייבים להסכיםחסדי הים
אני כותב את מה שאני חושב נכון.

א. הפוסקים מתירים מצד 'גניבת דעת', אם יש מנהג רווח, גם אם זה נוגד את הכללים.

ב. מה ש'ריבוזום' העלתה, זאת נקודה מאוד חשובה. אבל מה שאני חושב בזה, שלפעמים צריך לעזור לאדם בהתחלה, כדי שיתפתח בהמשך לבד. למשל, אמא שמחזיקה בתינוק בהתחלה לעזור לו ללכת, ואז הוא הולך לבד.
עדיין אפשר לטעון, אז תבקש אישור מסודר ממשרד החינוך/ מהאונברסיטה. אז הרבה פעמים, יש מקרים פרטיים שהמערכת, לא מצליחה להבין שהתלמיד צריך עזרה, ומצד האמת זה כן יעזור לו. אז מה תלך ראש בקיר, ותגיד שבגלל שאין אישור שיסבול התלמיד.
אני מסכים שצריך הרבה שיקול דעת, לדעת מתי לעבור על הכללים, אבל לפעמים צריך, וזה האמת.

טוב כתבתי את דעתי!
לעזור זה מצויין - בשעות קבלה, פורום, אימייל וכו'ריבוזום

וגם אני עזרתי ולימדתי בתעריף מאוד נמוך או ללא תמורה לקראת בגרויות ומועד מיוחד באוניברסיטה.

במבחן אתה בודק האם אחרי העזרה שנתת התלמיד אכן מצליח עכשיו באופן עצמאי.

אבל לפעמים גם במבחן עצמו הוא צריך עזרה אמתית!חסדי הים
שאלה -ותן טל

אחרי שעזרת לסטודנט לרפואה וגילית לו תשובות במבחנים כדי לקבל את התואר - זה אומר שגם בניתוח מציל החיים שיעשה כמה שנים אחר כך לאדם חולה סרטן, אתה תעמוד מאחוריו ותגיש לו עזרה?

האם אחרי שגילית תשובות לחבר שצריך "עזרה אמיתית" במבחן שלו במשפטים - זה אומר שגם כאשר הוא ייצג חשודים בבית המשפט בעצם אתה זה שתגיד לו מה להגיד?

חבר!!!הגזמת!!! כן, מבחן זה מבחן זה מבחן - אין דבר כזה צריך עזרה אמיתית. מקצוע זה דבר מחייב ומי שלא מסוגל לעמוד בעצמו במטלות שמטילים עליו בזמן הלימודים - מי ערב שהוא לא יהרוג את החולה סרטן? מי ערב שהוא לא ידפוק את החיים לחשוד המסכן שקיבל ייצוג דפוק רק כי העורך דין שלו קיבל "עזרה אמיתית במבחנים".

העולם הזה עובד על פי קודים, חביבי - וכל עוד זה ככה אנחנו צריכים לעמוד בהם.

אחרת עזוב אותך, בא לי עכשיו להיות רופא - לא רוצה ללמוד ואני חייב עזרה, תעשה בשבילי את ה7 שנים לימודים ואני אקבל את התואר, סבבה?

אין דבר כזה עזרה במבחן. מבחן זה אתה עם עצמך והידע שלך, מול הדף או מול הבוחן המעשי. נכשלת? נסה שוב, תלמד שוב, תתאמץ.

אדם שלא עובר לבד מבחן ברפואה/משפטים - אני לא רוצה שיהיה הרופא שלי או העורך דין שלי.

הגיון פשוט ביותר.

אתה מציג מקרים קיצוניים לפענ"ד.חסדי הים
אז אני ייצג לך מקרים, שאני חושב שמותר.

מה לגבי רופא שעושה מבחן, והוא יודע מילה מסוימת באנגלית head, ורק לא יודע בעברית את המילה 'ראש' , כי הוא עולה חדש, אז מה לא תגלה לו, כי אין אישור וזה נוגד את הכללים. הרי כשיכנס לעבודה הוא בטוח ידע את המילה הזאת.

אני מסכים, שצריך להפעיל המון שיקול דעת, אבל יש מקרים שזה נצרך.
באנלוגיות לסיטואציות הלכתיותמישהו10

חז"ל לא התחשבו במצבים כגון אלה שאתה מתאר ולא חילקו דבריהם לשיעורים.

אתה זה שמציג כעת מקרה קיצוני. ברור ליריבוזום

שסטודנט שיש לו רק בעיה בשפה שבה כתובה השאלה, אם אין לזה משמעות למקצוע (ז"א, המקצוע אינו ספרות\לשון\משפטים או משהו כזה) - אפשר לתרגם לו את השאלה (במדויק וללא תוספת הסבר. אני נזכרת עכשיו שגם עשיתי בדיוק את זה בעבר.)

אבל ממש לא על מקרים כאלה התחיל הדיון.

אני מדבר על קושי בכתיבת התשובהחסדי הים
וזה נוגד את הכללים, לגלות לו. גם במקרים אחרים, שעליו התחיל הדיון, זה נוגד את הכללים, אבל אתה רואה צורך פרטי וחיוני לגלות לו, ואתה שוקל בדעתך, שזה רק יעזור, ולא יזיק.
אם השפה לא רלוונטית, הוא יוכל להגישריבוזום

את המבחן באנגלית. אם גם אנגלית הוא לא יודע מספיק טוב, אז אכן יש כאן בעיה (מי שלא יודע לא עברית ולא אנגלית, זו בעיה בכל מקצוע שאני יכולה לחשוב עליו).

להזכירך, הדיון התחיל על הגשת עבודה לא מקורית.

מה שאני בא להוכיח שיש מקרים חריגיםחסדי הים
שגם את תחשבי, שאפשר לעבור על הכללים. הכללים הם לא 'מקודשים'.
נגיד במקרה, שאסור לו להגיש באנגלית, כי הוא לא קיבל אישור, כי הוא לא הספיק להביא מסמכים שהוא עולה חדש, כי בדיוק סבתא שלו נפטרה. את לא תגלי לו, מילה אחת שhead זה 'ראש'. ברור שכן.

אם את מסכימה שהכללים לא מקודשים, אפשר כבר לדון איפה לשים את הגבול.
אבל שוב - גם מקרה הקיצון שלך הוא לא קיצון.ותן טל

לא הספיק? מעניין את הסבתא שלו. שייגש במועד הבא. הוא לא חייב עכשיו.

אם זה משהו שהוא לעולם לא יוכל להשיג - זה כבר בעיה אחרת ובאמת, הוא לא יוכל להיות רופא ככה. אבל אם זה עניין פרוצדורלי - שיתכבד וימלא את הפרוצדורות עד הסוף. אני לא זה שאגמיש את הכללים בשבילו, כשאני לא מוסמך לכך, רק בגלל שהבחור לא רוצה לחכות עוד חודש חודשיים ואפילו עוד שנה. ממש לא.

חוץ מזה שאחי - לדון "איפה לשים את הגבול" - זה לא הדיון שלך. את הדיון הזה כבר עשו בעלי האוניברסיטה. אתה כבר דן - איפה אפשר להזיז את הגבול כרצוני לאן שבא לי על פי שיקול דעתי שאני חושב שהוא מספיק חכם וצודק.

בדיוק באותה מידה יבוא אחד אחר ויגיד לך שהוא סבור שלזייף חתימה של ראש לשכת עורכי הדין על תעודה שמעידה שהוא "עורך דין" - זה בסדר, כי זה באמת מגיע לו וכו' וכו' - אתה, לא יכול לשים גבול. לא הוסמכת לזה. נקודה.

טוב! אז אנחנו חולקיםחסדי הים
אתה אומר שהכללים מקודשים, ואי אפשר לגעת בהם, כי אז זה יגרום לפרצות.
אני חושב שהכללים לא מקודשים, וצריך להפעיל שיקול דעת רחב, ולדעת מתי לחרוג מהכללים, ותמיד להציב כנגד עיניך אם זה יגרום לו להיות מצויין ומצליח במקצוע או לא!

בסדר מכבד את דעתך!
אבל מי אתה שאתה מרשה לעצמך להיות זה שמחריג?ותן טל

אתה לא חושש שאם אתה תחריג על שיקול דעתך כל אחד ירשה לעצמו גם כן?

זה שיקול הלכתי טהור, אגב...כן - אתה לא יכול ליטול את הדין לידיים גם אם אתה משוכנע שזה הדבר הנכון לעשות, מכיוון שמעשה זה יגרום גם לאחרים לקחת את החוק לידיים, ולעשות את זה במקרים שונים והופ, אין שליטה ואבד הכלח.

מעשה כמו שאתה אומר, אם לכאורה יקבל "הצדקה הלכתית" - הרי שכל אחד ישתמש בזה מתי שהוא רוצה, זה יגלוש הרבה מעבר למה שאתה רוצה - והנה, אני כבר לא אוכל לעבור טיפול רפואי בארץ כי לא אסמוך על הרופאים בארץ שאנשים טובים ו"צדיקים" שכמוך,, לא עזרו להם.

סלח לי אבל לא הייתי רוצה שתעזור לא לרופא שלי, לא למהנדס שתיכנן את הכביש עליו אני נוסע, לא לאדריכלית שתיכננה את הבית שאני גר בו, ולא לעורך דין שאולי ייצג אותי חלילה בתביעה משפטית. אני רוצה שהוא יעזור לעצמו, במבחן. אני רוצה שהוא יוכיח את כישוריו בעצמו וגם יידע להפגין שיקול דעת מתי נכון לעשות משהו ומתי לא - מתי נכון לגשת למבחן ומתי לא. גם זה חלק מהמיומנות הנדרשת מבעל מצוע. אתה מחריב לו את המיומנות הזאת באהבת הבריות שלך, ואתה גורם לו להרס עצמי בסגנון ה"בובל'ה, אל תדאגי, אנחנו כבר נסדר את הכל".

אגב, אני מייצג כאן גם על הדרך שיטה חינוכית שלמה שבין השאר, לדוגמה, גורסת שאין להתערב באופן מוצהר במריבות בין אחים, אלא אם כן זה גולש לאלימות, או למילים גסות וכו, שאז נקודתית אתה עוצר את זה - אבל כל עוד המריבה היא לא גולשת לפסים כאלו, תן לכל צד להתמודד את שלו, וזה מה שיגרום להם לדעת להפעיל שיקול דעת, לדעת לעמוד על שלהם וכו' וכו'.

ילד שכל הזמן יברח לסינור של אמא שלו או של חסדי הים כדי שתעזור/יעזור לו בבעיה שהוא ניצב מולה - יהיה חלשלוש של יודע להתגבר לבד עם אתגרים.

לוחם בסיירת מטכ"ל, גם אם אחיו התאום מת ועכשיו הוא המסלול מכשולים וצריך לקפוץ מעל קיר בגובה 2 וחצי מטרים - לך א-ס-ו-ר לעשות לו סולם גנבים מתוך מחשבה שהוא בדיכאון בגלל מות אחיו ואם לא תעזור לו עכשיו הוא ייכשל וכו'. פשוט אסור.

יש מבין?

יש מבין! עכשיו אני רואה שישנם בינינוחסדי היםאחרונה
שני הבדלים:
א) אינני חושב שכל כלל הוא מקודש, וה' נתן לי שיקול דעת לדעת מתי לחרוג מהכללים.
ב) אני חושב שישנם מצבים שצריך לעזור, וזה רק מפתח את יכולותיו של השני.
מה שהתכוונתי לומר בתחילת ההודעה הקודמת הוא,ריבוזום

באופן כללי יותר, שדברים שלא רלוונטיים כלל למה שהמבחן בא לבדוק, אתה יכול לעזור בהם. דברים שרלוונטיים - לא.

דברים שלא רלוונטיים - יש מעטים מאוד. דוגמא אחת שעלתה כאן היא תרגום מדויק של השאלה במקצוע עבורו השפה אינה חשובה (לדוגמא, במקרה שבו תרגמתי לתלמידה שאלה, זה קרה במחלקה שחלק מהמבחנים מראש מנוסחים באנגלית).

לגבי עזרה לבטא מבחינת ניסוח \ ארגון מחשבות וכו' - כל אלה רלוונטיים וכלולים במה שכל מבחן מיועד לבדוק.

טוב! אז אני חושב שלא כל ההצלחה והמצוינותחסדי הים
במקצוע, תלוי בהגדרת המבחן שניסח הפרופסור הזה והזה, ויש עוד שיקולים שצריך להכניס למשוואה, כמו עידוד והמרצה ועזרה לגילוי כוחות של התלמיד.

מה את אומרת, על מקרה שתלמיד מצויין שתמיד מקבל מאה, אבל נוטה לדיכאון, ובדיוק אמא שלו נפטרה ל"ע, והוא לא מרוכז, ואם לא תגלה לו את התשובה, הוא יקבל 90 ולא מאה, ואז מרוב הדיכאון ירפו ידיו, והוא לא יצליח להמשיך בלימודיו, ולא יוציא את התואר. את לא תגלי לו?

מה שאני בא להגיד, שיש שיקולים רחבים שצריך לקחת בחשבון, ולא רק מה המבחן בא לבדוק.
שוב - אמא שלו נפטרה?ותן טל

שיתכבד ויגיד את זה למרצה לפני המבחן, והופ, המרצה יגיד לו לעשות בעוד כמה חודשים כשהדיכאון קצת יעבור.

אתה כל הזמן מביא מקרים תלויי זמן שזה פשוט מגוחך. בגלל זמן אנחנו לא נגמיש כללים, חבר...זה לא הולך ככה. 

והכלב בדיוק אכל לי את הסיכומים למבחן ואחותי בדיוק הייתה צריכה שאעשה לה בייביסיטר לאחיינים עד אמצע הלילה ודודה שלי נפטרה בחו"ל מסרטן הריאות וצה"ל פוצץ מנהרה בעזה והייתי חייב לראות את השידור החי של זה מדובר צה"ל ולכן אני פשוט חייב חייב חייב שתגלו לי את התשובה ולא תרפו את ידיי.

מעניין את הסבתא של המרצה ושל האוניברסיטה. את המחבנים אתה תוכל להשלים גם אחרי זה - את היושר שאתה הורס במו ידיך, ייקח הרבה יותר זמן ואולי לעולם לא תוכל לתקן לגמרי.

ואם כבר - אכן, לא הייתי רוצה שמנתח שאמא שלו נפטרה אתמול, יבוא לנתח אותי כשחסדי הים עומד מאחוריו לתת לו טיפים ולחזק את רוחו כדי שהדיכאון שלו לא יגרום לי למות. ממש לא.

מעדיף את המנתח שיודע מתי אסור לו לעבוד כי הוא לא במצב נפשי מתאים, ויודע מתי גם לוותר על מבחן בכאב לב, כי מידת היושר שלו אומרת לוו שלא יוכל לעבור את המבחן עכשיו בלי לשקר.

זה מקרה עצוב באמת, אבל התלמיד יוכלריבוזום

לשקוע בדכאון גם בעבודה ולא לעבוד היטב... הוא צריך להתמודד עם מציאות חייו. המערכת בנויה באופן שמתחשב בעובדה שכולנו בני אדם - ע"י מועדי ב' ומועדים מיוחדים, או פרישה של התואר. ואכן, סיום תואר יכול להראות גם יכולת עמידה בלחצים, יכולת התמדה והתגברות על כשלונות וכו'.

אוקיי, גם לי קרה מקרה שלא הייתי מרוכזת  בכלל במבחן בגלל סיבות אישיות. הבוחנים שם אגב היו אנשים שאני בקשר מצויין איתם, אבל לא העלתי בדעתי לבקש עזרה! (ניגשתי אח"כ למועד ב'.)

טוב הבנתי את דעתכםחסדי הים
שאי אפשר לחרוג מהכללים. אני חושב שכן, במקרים חריגים.
שלום על ישראל!
אני דווקא חושב שזה מראה כמה אתה-משה ר-
דואג לתלמידים וחושב מחוץ לקופסה ולא הולך כמו בוק אחרי נהלים כאלה ואחרים, הלוואי ויהיו עוד מורי הוראה כאלה, שלא הולכים רק ע״פ הספר אלא מפעילים שיקול דעת כשצריך, שלעיתים יכול לחולל פלאים אצל תלמיד, בניגוד לאי חריגה מהכללים שלפעמים יוצרת אנטי, פוגעת בתלמידים ומשניאה עליהם את המערכת ואת הלימוד, יישר כח לך!!
ברוסיה יש מנתחים ורופאים ואדריכלים מצוינים.ותן טל

ושיטות החינוך שם נוקשות מאוד.

מידע מקרוב מאוד על המערכת - לא המורה הסחבק הוא זה שיצעיד את הכיתה שלו קדימה,, אלא זה שאולי יודע להיות נחמד ולחייך, אבל יודע גם לדרוש ולא להתפשר על דרישה, כאשר מדובר בדברים הכרחיים. 

תלמיד ששונא מקצוע - זה אם המורה גרוע ולא יודע ללמד, או בלי יחסי אנוש בסיסיים. לא על זה אני מדבר. מורה יכול להחמיא לתלמיד שענה נכון על התרגיל ובד בבד לתת לו להזיע 4 שעות בבית על שני תרגילים במתמטיקה למתקדמים לתואר שני - כי הוא יודע שמהנדס כמו שהוא רוצה שייצא מהתלמיד הזה, צריך לדעת את זה ישר והפוך. נקודה.

לא נכון! הוא לא בטוח יידע!ותן טל

חד משמעית - אם הוא לא יודע את המילה בעברית, אתה לא תגלה לא. הוא היה צריך לקחת מספיק שיעורים לפני זה, לעבוד על העברית שלו - תעשה לי טובה, רפואה לומדים 7 שנים, מה זה ללמוד עברית מול זה... - ורק א-ז לגשת למבחן.

אז התשובה גם במקרה "קל" זה שהבאת - היא לא. אתה לא תגלה לו כי זה לא בסדר וכי אסור לעשות את זה וכי אתה עובר על החוק וכי אם יגלו שהרופא מרמה בבחינות שלו - יש מצב שישללו ממנו את הרשות להיות רופא אי פעם. חד משמעית.

והצגתי מקרים קיצוניים בדווקא, כי כן - הידרדרות מתחילה כביכול בדברים הקטנים, אבל מכאן ועד להגיע לדברים הגדולים - הדרך קלה מאוד.

גם חטא קטן הוא חטא. וזה כבר לא העניין של גניבת דעת, אז בבקשה את תתלה בו - זה רמאות ומעשה אסור על פי "תקנות הקהל", "דינא דמלכותא" ועוד - נקודה.

לא מרמים במבחן.

לא הצלחת - תמיד אתה יכול לגשת שוב כשתצליח יותר.

לא משנה אם זה בגלל שפה, בגלל אי יכולת לסדר את מה שאתה רוצה להגיד במילים - זה לא ישתנה פתאום כשתכנס למקצוע, אתה יודע...

הוא לא 'ידע' את המילהחסדי הים
'ראש'. תעשה לי טובה. לפענ"ד זה ללכת ראש בקיר, כי אלו הכללים.
ברור שלא שייך כאן תקנת הקהל ודינא דמלכותא דינא, כי לפי רוב הראשונים זה דוקא בדיני ממונות.
אי אפשר להתחיל לעשות את החילוקים האלו בעצמך, פשוטותן טל

אי אפשר. מי שמך להיות המחלק ולהחליט מה מותר ומה אסור?

קמו אנשים יותר גדולים ממך, ישבו בוועדת האוניברסיטה וקבעו כללים. ישבו אנשים בכנסת שנבחרו על ידי הציבור וקבעו מה מותר ומה אסור ומה נקרא עבירה על החוק.

לא אתה זה שעכשיו תחליט שזה שא-ת-ה חושב שזה בסדר, הופך את זה לבסדר.

כל עוד זה לא נוגד פסק הלכה (נגיד איסור על ברית מילה בארץ ישראל, לא יהיה קביל - מספיק טוב?) - אתה מחויב להישמע לזה. את הפילפולים תשמור לאנשים שזה תפקידם.

אין פה עניין של ללכת ראש בקיר - יש פה עניין של הבנה שאתה חלק ממערכת יותר גדולה של חוקים והסתעפויות שפשוט לא ניתן לעשות דין לעצמך, כי אחרת כל מערכת החוקים תתמוטט - פשוט ככה!מבטיח לך!

אז כן - אם להיות "גסים" קצת - ישנם אנשים שצריכים לכאורה "להידפק", למען שלמות החברה ובריאותה החוקתית. כן, גם אם זה יכאב להם עכשיו - המאקרו יותר חשוב מהמיקרו.

מזכיר לי קצת - לא מדויק אבל מזכיר - את דוד המלך שהיה שופט עניים ועשירים. הצדק היה עם העשיר, דוד המלך ידע, אבל היה יכול בקלות להחליט שהוא שופט לטובת העני כי העשיר לא ייחסר לו מזה כלום ולעומת זאת העני לא יגווע ברעב בגלל זה. אבל לא. הוא פסק לחובת העני ולטובת העשיר.

וביציאה מבית המשפט דאג לשלשל מעות צדקה לעני בגובה החוב שחייב לעשיר/לפי הצורך שלו.

מבין מה בסדר? לעשות משהו שהוא לא נוגד את החוק - לתת צדקה לאחר או לפני המשפט - זה בסדר. בזמן המשפט - החוק קובע גם אם נראה לי שבאופן פרטי כדאי להגמיש קצת ולא "ללכת עם ראש בקיר".

נקודה.

פשוט בזיוןמישהו10

אני מניח שאילו היה מדובר באיזה חשש של חומרה רחוקה מדרבנן לא היית מיקל ככה ומוצא לך תירוצים לטהר את השרץ.

אתה לא יכול להגיד לאדם אחר אסור על דבר שמותרחסדי הים
גם אם המעשה לא נראה טוב.
מותר? הפלפולים שלך דחוקים ובכלל לא שכנעת שזה מותרמישהו10
די! תתדינו! אל תריבו נועם ה
טוב! בסדר אני מבין בכנות את דעתך ואת גישתךחסדי הים
בצורה חמורה לעניין ומכבד!

הסיבה, שהפוסקים כותבים שאין 'גניבת דעת', בדבר שזה רווח שאנשים נוהגים לעשות, היא שכל מהותה של 'גניבת דעת', זה בדבר שהאדם לא מעלה על דעתו, אבל ברגע שזה רווח, אתה לא 'גונב את דעתו'. לפענ"ד זאת סברא מאוד הגיונית.
מחילה אבל זאת נראית לי סברה עקומה ומופרכת. באמת.מישהו10

מה זה אמור להביע "בדבר שהאדם לא מעלה על דעתו"? בכל דבר אדם מעלה בדעתו שיכולים לרמות אותו, ובטח במבחנים ועבודות שאף אחד לא מספיק תמים ושוטה כדי לא להיות מודע למציאות הזאת שמעתיקים ומרמים...

אגב, אם אתה רוצה שאקבל את דבריך תוכיח לי את זה מהגמרא והמקורות ואל תסתמך על פוסקים עלומי שם.

סליחה שלא הבאתי מקור בהתחלה. הנה:חסדי הים
תראה זה עולה מהגמרא בחולין דף צד:, אבל אביא לך סיכום של ביאור הדף שם. "במקום דהיה לו להעלות על דעתו, חשיב דמטעה את עצמו, וליכא איסור גניבת דעת".

נכון מה שאמרת, לא שייך 'גניבת דעת' בדבר שרווח. אתה יכול להגיד, שזה לא מוסרי וכו', אבל זה לא קשור ל'גניבת דעת'.
אגב האם חז"ל לא התחשבו בכל שגזל הגוי "לא נראה טוב"מישהו10

בכך שאסרו זאת?

נכון! לכן פוסק גדול, אמר ליחסדי הים
בענין דומה, לעשות את זה בצנעה, ושלא יתגלה, כדי שלא יווצר חילול ה', כי זה נראה מסריח. על אף שלפענ"ד מותר וצריך לפעמים לעשות זאת.
יווושוברת גלים

מה קרה לשרשור התמים שלי

בוכה

לקחנו נושא תמים עשינו אותו פושעעעמישהו10
גניבת דעת?ותן טל
טוב תרגעושוברת גלים

הבנאדם סה"כ ניסה לעזור..

כל דבר פה מתפתח לדיון

את האמת שמרוב חוסר ריכוז לא שמתי לב שזה העניין של האתר.. אבל בואו ואגלה לכם סוד שרבנים מאוד מאוד מאוד מתירים בקטע הזה.. יש לי קרובת משפחה דוסית דוסית שהרב התיר לה מפורשות לשלם למישהי שתעשה לה עבודה.. כי היא אמא לילדים ולא מספיקה כלום..

רב גדול ואהוב בציבורנו

דברים מתפתחים לדיון כי זה פורום ריבוזום
מה שכל כך יפה בשרשור הזה, זאת הישרותחסדי הים
שעולה פה מתגובות החולקים עלי. עם ישראל נקרא 'ישורון'- כי הם ישרים.
[נכון שיעקב הוא גם מלשון, 'עקב' ורמאות, כי לפעמים בעולם הזה, צריך לנהוג כאילו ברמאות]

אבל ההנהגה הכללית של יעקב והאבות בכלל, שהם 'ישרים', וזאת גם תכונה של בניהם של האבות 'עם-ישראל'!

הרמה המוסרית הגבוהה של חברי הפורום, מדהים אותי כל פעם מחדש! אני מאוהב באנשי הפורום כאן! כל אחד מיוחד בדרכו!!!

נ.ב. 'שוברת' התגלגלה זכות על ידך, שאת פתחת את השרשור, וגם אם יש לשונות קשים, זה כי הם מדברים מהלב!
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויקאחרונה
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
מדויקזיויק
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה

אולי יעניין אותך