מי שונא ערבים יותר ממני??????????????חיה וקיימת

שונאת שונאת שונאת!!!!!!!

נמאס מהם מתי הם יעופו לנו מהארץ???

נמאס מהפיגועים, נמאס מהרציחות, נמאאאאאאססססס!!

אגב, ביום ראשון מתחיל משפט לאיזה ערבוש שניסה לרצוח יהודיה לפני ארבעה חדשים (ב"ה לא הצליח) תתפללו שהוא יכנס לכלא וישאר שם לנצח!!!!!!

אני מתעבת אותם וכל מה שקשור אליהםיטבתה
אבל נראה לי ששום דבר לא יגרום להם לעוף לנו מהעיניים..
ולגבי המשפט של המחבל ההוא- אני כבר לא יודעת.. הוא אולי חיפש מישהו שיממן לו לימודים וידאג לו לחיי נוחות לכן החליט לנסות רצח..
דווקא כן...דניאל55

חחח ראית מזה?!? קורץ

במילואים לא משלמים הרבה כסף נקודה למחשבה
ככה אתה מזלזל באינטיליגנציה??שייטת
חח...וואיי איך היה! בא לי לבוא..שייטת
שייטתאחרונה
האמת אסד. תראי כמה הוא הרגנחשון מהרחברון

וכמה את הרגת...

ידוע  שאסד הוא מרגל יהודי שמטרתו היא לחסל את שארית הפלטה של הסורים שמה... גם מורסי הוא משלנו סוכן מוסד בכיר אה גם פרס, כן שמעון פרס סוכן של(לא שלנו זה בטוח) הוא גם מרגל... מטרתו היא להפיל את המדינה כפרי בשל לערבים... בואו נתן להם את פרס וניקח את אסד שניהם גיבורים לאומיים רק בצד השני

<צ> מובן שזה בציניות נכון?

בעצם בקשר לפרס אני לא סגור

אהבתי את הרעיון..יטבתה
למה יש לי דה ז'ה וו מ ט ו ר ףדניאל55

לשירשור הזה....

לדעתי יש שירשור בדיוק כזה... ממש!!

איפשוהו בפורום!!

א. תודה רבה נפשי!! אין עליך!דניאל55

ב. לא.. זה לא זה... זה ממזמן... מאזור הרצח של הבחור בצומת תפוח... (או מאי גאד שכחתי את שמו..)

תומר חזן?יטבתה
לא לפני!!דניאל55

יש לו ילדים, היה שחקן בתיאטרון... מיצהר

אביתר בורובסקי הי"דחסדי הים
יפה!!!דניאל55

אתה פשוט יכול לגור לי במוח... וככה כל דבר שארצה תזכורת/ מקור וכו...

אוכל לשלוף מ"חסדי הים".....חחחחח

לא נכנס לי מה זה השרשור הזה?? חסום לי משום מהחיה וקיימת

לא זכור לי שהיה משהו כזה.

בכל אופן, אין בנ"א שעולה עלי בשנאה לערבים!!!

העיקר אנשים יצאו נגד הרב כהנא שהעלה את הבעייה-משה ר-
הערבית, אנשים אכלו כל מה שהתקשורת הלעיטה אותם עד כדי שנאה ליהודי הקדוש הזה שמסר את נפשו על עם ישראל..
מי שיקרא את הספר לשיכים בעינכם של הרב יראה כמה הרב כהנא הי״ד צדק מילה במילה בכל מה שאנר על הערבים..
http://www.rabbikahane.org/BookView.aspx?id=35
אנחנו כאלו חננות, שפנים עלוביםשוברת גלים

פחדנים. פשוט פחדנים.

ועוד בקבוק תבערה ועוד אחד, (אתם מבינים שכל אחד כזה יכול להרוג הרבה אנשים? והקב"ה פשוט מגלגל לנו ניסים בקצב..)

ועוד ניסיון לפיגוע, ועוד פיגוע.

ועוד הסתרה של החדשות,רק כדי לא לחבל בתהליך השלום. ועוד. ועוד.

ואנחנו שותקים. שותקים. שותקים.

נושכים את השפתיים ובמקרה הטוב יותר, אומרים לזה שלידנו, כמה המצב נורא.

קבוצה של אנשים עם אש בעיניים עוד מארגנת הפגנה עלובה, עוד אחת כזאת שאף אחד לא יישמע עליה.

ואנחנו ממשיכים לשתוק, וממשיכים.

ומעבר לפולטיקה, ומעבר לתפילות והחזרה בתשובה -  והגברת הטוב שזה חשוב לא פחות.

קודם כל, צריך להוציא את הרע.להשמיד אותו. לכלות אותו.

אבל אנחנו ממשיכים לשתוק,

ממשיכים.

כאלו קורבניים.

בסדר, אז עוד נשמה ענקית, גדולה, הלכה היום. אז כואב הלב ותנחומים למשפחה ואנחנו כמובן ממשיכים לשתוק, והלאה..

מעבירים אותה.

מזעזע אותי. מזעזע

זה מתיש אותי, זה הורג אותי ההתנהלות שלנו.

די!!!!!

כואב איתך - אבל כמה כבר ברצינות האזרח הקטן יכולותן טל

לעשות? אני שואל ברצינות... ללכת להפגנות - בסדר, אם יש.

מה עוד את רוצה שהאזרח הקטן יעשה שהוא יכול לעשות? קדימה, פרטי...

זה עניין לקובעי מדיניות ישראל, לפוליטיקאים, לצבא, לראשי הצבא... אנחנו האזרחים הקטנים יכולים בעיקר לזעוק את זעקת האמת - אבל בפועל מי שיזיז משהו או לא יזיז זה הם.

אלא אם כן דיברת על לצאת לג'נין למסע נקמה ורצח של עשרות ערבים כנקמה על הפיגוע.

אני אישית לא מתחבר לסגנון ברוך גולדשטיין הי"ד. מצטער. לא מאמין שגם את חושבת על זה אפילו.

אז מה ניתן לעשות חוץ מלהפגין וחוץ מאולי לשלוח מכתב לאיזה שר - מה עוד אזרח קטן יכול לעשות. עזרי לי להבין...

אני כותב את זה מתוך כאב ותסכול אמיתי, האמיני לי...

זה בדיוק הענייןשוברת גלים

שכולנו אזרחים קטנים.

כאלו קטנים.

אבל אנחנו כח, למען השם!!! בכל אחד מאתנו יש כאלו הרבה כוחות, אז למה הם לא מנותבים למקומות האלו? של הגנה? של התעקשות? של כח וכח וכח?? להראות שאנחנו לא שותקים, שאנחנו לא הולכים כצאן לטבח?? למה???

ואני שואלת את עצמי בעיקר, אז את כואבת ונקרע לך הלב, ורע לך בנשמה..

למה את לא עושה כלום?? למה?

למה בדור הקודם אנשים צעירים מאתנו עשו כל כך הרבה למען המדינה?? נלחמו, ממש כך? בנים, בנות.. אבל הם עשו, עשו עשו??

ואנחנו שותקים ומשתיקים גם, את הלב היהודי שלנו שקורא לא לשתוק.

שותקים ומשתיקים.

ואין לי מושג מה לעשות, אני לא חושבת שלפנצ'ר ת'גלגלים של האוטו של אחמד יעזור עכשיו

כי מחר מוחמד, בן דוד שלו מהמוסך יתקן לו אותם, ועוד בשבילו - יעשה לו לאוטו גם טיפול עשרת אלפים.

לצעוק, ביבי לא שומע, תאמין לי.

הפגנה זה מיותר,

ולרצוח ערבי לא בא בחשבון כרגע. 

(וחבל מת)

להתפלל - כל הזמן, בלי הפסקה, אבל זה שקוף שהקב"ה רוצה מאתנו כאן עוד, עוד, גם השתדלות מעשית.

לא יודעת מה להגיד, אבל השתיקה הזאת של כולנו פשוט מזעזעת אותי.

אנחנו נלחמים. בצבא.ותן טל

ובשירות הלאומי כשאתת עוזרת לעוד ילד ומפתחת לו את החשיבה הנכונה וכך בעקיפין עוזרת לו לחשוב טוב...

ובזה שאנחנו חיים בארץ אנחנו נלחמים בהם. בכל מקום.

עדיין לא מבין על מה הזעזוע - מה שניתן ןאפקטיבי לאזרח הקטן לעשות, מנסים. מעבר לזה - מתפללים, ואחרי זה מה לנו להלין על עצמנו? רגשות אשמה רק יחמירו את דיכאוננו.

ממש לא,שוברת גלים

בשירות לאומי אני עסוקה בדברים אחרים. 

בזה שאני חיה כאן, זה כי זו הארץ שלי ואף אחד לא יעיף אותי מכאן. גם אם הוא נורא ירצה.

אני לא אזרחית קטנה,

אני יהודיה גדולה, וגם אתה יהודי גדול

ואין לי רגשות אשם, אלא רגשות עשיה, עשיה ועשיה

אם אם מתכוון להמשיך לכאוב שעוד יהודי נרצח, ולהתפלל - אז אחלה.

אני מיציתי את הקטע הזה. באמת.

רק היום, יום שקט יחסית -שוברת גלים
6 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר מתחם קבר רחל בבית לחם (הצלה יו"ש)

13:53 תושב בנימין דיווח לקול היהודי כי חמישה ערבים חמושים בקלעים יידו לעברו אבנים בסיבוב החד סמוך לכניסה לבית אל. הוא ירד מהרכב והבריח אותם מהמקום. כעת כח צבא הגיע למקום האירוע.

12:32 ערבים מיידים אבנים משכונת אבו סנינה בחברון לעבר עמדת צה"ל בכיכר גרוס (הצלה יו"ש)

12:27 כ-50 ערבים מיידים אבנים ומתקהלים סמוך לצומת אל חאדר בגוש עצייון (הצלה יו"ש)

11:28 ערבים השליכו בקבוק תבערה על רכב יהודי סמוך לצומת יצהר הקטנה. אין נפגעים אך במקום נוצרה שריפה (סוכנות תצפית)

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=67765

{מוקד עדכוני יו''ש} סוכנות תצפית: זריקות אבנים בין צומת יצהר לחוות גלעד. (סוכנות הידיעות תצפית) כמו כן זריקות אבנים בבית הדסה בחברון, ובצומת תות טארק (הצומת בה היה את הפיגוע בסוכות שבמהלכו נהרג חייל צהל) הושלך בקבוק תבערה.

{מוקד עדכוני יו''ש} 5# ערבים יידו בקבוק תבערה לעבר רכב ישראלי סמוך לצומת הביתות, שבשומרון. אין נפגעים או נזק (מוקד עדכוני יוש)

שומרון - ריחן: מחבלים ידו אבנים על רכב
אין נפגעים אך נגרם נזק. 0404

ירושלים - זריקת אבנים על אוטובוס קו 12
נזק נגרם לאוטובוס. תמונה בקבוצת הפייסבוק
"כולנו בעד מוות למחבלים"

אבנים לעבר אוטובוס קו 160 באל ערוב אין נפגעים.

כולנו שמענו על הכל, נכון?

אבל לא הבנתי - מה עוד ניתן?ותן טל

בטווח הארוך באמת ניתן להיכנס לפוליטיקה ולהשפיע מבפנים וזה... אבל לזה התכוונת?

אני מסכים אית לחלוטין שזה מזעזע אבל לא הצגת בפני מה יהודיה גדולה יכולה לעשות כדי לעצור את הרצח הבא. שבטוח יגיע השאלה רק מתי.

אני גם לא יודעת!! אני רק יודעת שלנשוך את השפתייםשוברת גלים

לא יעזור יותר

וזה לא מה שה' רוצה ממני

וזהו, בעע

ונאשים אותם ונמשיך לשתוק?שוברת גלים

לצערי הם לא האורים והתומים שלי..שוברת גלים

ה' הוא זה שמוביל אותי כרגע.

הרב פנגר, אמר שבדור שלנו אי אפשר לסמוך על רבנים.

אז איך את סומכת על הרב פנגר שאמר את זה?ותן טל

מצטער, לא מקבל את זה. לדעתי דברים כמו שאתם מעלים עכשיו, ובמיוחד את - לא להקשיב לרבנים - ייצור יהדות ללא אחיזה בשורשים.

גבועול בלי שורשים יכול להיות יפה לתקופה קצרה אבל הוא ניתק מהר מאוד.

היהדות קיימת 3000 שנה רק בזכות העברת המסורת מדור לדור - שנעשתה בידי הרבנים אל כלל העם. נקודה.

ה' הוא זה שמוביל אותך, סבבה - אבל הוא זה שראמר להקשיב לרבנים, אל תשכחי.

חוץ מזה שאני באמת לא מאמין לך שאת לא מקשיבה לרבנים - אחרת לא היית יכולה לשמור תורה ומצוות, כי לא היית יודעת הלכה.

מה שאת אומרת - זה שאת לא מקשיבה לרבנים ב-מ-ה  ש-ל-א  ב-א  ל-ך  ל-ה-ק-ש-י-ב  ל-ה-ם.

וזה בעיה חמורה, לדעתי האישית. זה כבר "עשה לך רב כבקשתך".

תעשי לך אפילו את הרב הכי קיצוני שיש - אבל עשי לך רב, בלי "עשה לך רב" - לא מחזיקים מעמד בעבודת ה' יותר מידי זמן. אנחנו לא מספיק גדולים כדי לפסוק לעצמנו כל הזמן.

אפילו לרבנים הכי גדולים - יש רבנים שלהם שאיתם הם מתייעצים.

או אה,שוברת גלים

מי אמר לך שאני לא מקשיבה לרבנים?

אמרתי שהם לא אורים ותומים, והם אכן, לא אורים ותומים.

כלומר, אתה אומר - הבעיה היא ברבנים שהורו להצביעותן טל

לבית היהודי, הם היו חייבים להצביע עוצמה לישראל. בוא נשים את הקלפים על השולחן, לא נדבר ברמזים. זה מה שאתה טוען.

ואני טוען שכמו שאתה חושב ככה, רבנים שיש להם שכל לא פחות ממך, ובעיקר - חוכמת חיים ה-ר-ב-ה יותר משלך, החליטו שדרכם האידיאולוגית מכוונת למקומות אחרים ממה שאתה חושב. זה שלך לא נוח עם זה - זאת בעייתך.

בדיוק כמו שאני לא אגיד שלדעתי הרב ליאור חייב לתמוך בבית היהודי ולא בעוצמה -- כי הוא רב ענק שעושה את הבחירות שלו - ככה אתה לא יכול להגיד לרב דרורי ולרב דרוקמן ולרב זלמן מלמד, במי הם צריכים לתמוך.

מאיפה החוצפה?

אתה טוען שהם עקומים בדעותייהם - ואני טוען שאתה חוצפן ענקי שזה בושה בכלל לדבר על דבר כזה - שאתה מעז ככה לזלז בריש גלי ברבנים ענקיים. האם אתה אבי הבנת הדעות שאתה יודע מהן דעות ישרות ומהן עקומות?

האם אתה סגנו של אלוקים או מינימום מלאך תחת כיסא הכבוד שיודע להגיד מיהו "רב ענק שדעותיו עקומות"?

יותר מזה - אני לחלוטין לא מסכים עם דרכה של ש"X, האם זה אומר שהייתי מעז בכלל להגיד על הרב עובדיה שהוא "רב ענק שדעותיו עקומות"? חלילה לי!!! רב ענק הוא רב ענק וצריך להתייחס אליו בהתאם - ולרב ענק יש את השיקולים שלו שאתה לא תמיד תבין ותסכים איתם - ולא לך ה' נתן את כוח הנביאות לדעת מי צודק לגמרי ומי טועה לגמרי.

אז עשה טובה, אל תכנה רבנים ענקיים - עקומים בבדעותייהם. אחרת כשתגיע לשמיים ייתכן ויחזירו אותך בגלגול כדי לכפר על ביזוי תלמידי חכמים ברבים הזה שאתה עושה...

והשתדלתי כמה שיותר חס וחלילה לא להכנס לרמה האישית ואם חלילה נפגעת מדבריי באופן אישי - דע שאני אומר את זה כלפיי דבריך ולא כלפי עצמך כי אותך אני לא מכיר. אותו דבר שאני אומר לך עכשיו הייתי אומר לכל אחד אחר שהיה אומר את הדברים שאתה אמרת - בלי קשר לאם הוא חרד"ל או לייט או חילוני...

אני מביע את דעתי על הדעה של מישהו אחר, לא על המישהו האחר בעצמו... (כתבתי את ההבהרה בגלל מקרים מצערים בימים האחרונים של אי הבנות...).

יום טוב אח יקר!

אם אנשים יפסיקו לחשוב על הפופיק שלהם ולהסתפק-משה ר-

בצקצוק כל פעם שיש רצח ובמקום זה לצאת לרחובות לא עם שלטים, אלט לחסום כבישים לסגור את המדינה רק אז השלטון המושחת הזה יתחיל לשים עלינו, הבעייה שכל אחד חושב על הנוחות שלו, אין ערבות הדדית..

הו, תודה.שוברת גלים

אבל נחסום כבישים ותוך רבע שעה היס"מ יבוא וייתן לנו אלה בראש, נדמם, נלך הביתה כואבים אך כואבים..

ומה?

ואתה יודע מה? לא רוצה לחסום את הכניסה לעיר,

רוצה לחסום את הרחובות הראשיים בתל אביב

רוצה לחסום את כל המדינה, אם כבר.

את כל כולה

ולא, לא לצעוק שם כהנא צדק

להוציא תמונות ענקיות של עדן, ושל כל ההרוגים בשנים האחרונות, שכל אחד יהיה עם תמונה ענקית עליו.

זה אם כבר.

בחסימת כבישים מסיבית - תוריד מנדטים למחנה הימין.ותן טל

גם אתה לא אוהב להיתקע בפקק אדיר - ולא משנה אם זה למען מטרה אידיאולוגית, לרוב - כשיש חסימת כבישים אוטומטית זה משניא את החוסם על שאר נוהגי הדרך.

חוץ מזה שנחמד מאוד לחסום כביש ובכך לגרום סיכון לתינוק של יולדת שנמצא באמצע הכביש ולא יכול לזוז כי האבא נוהג לא באמבולנס, ואומנם הוא יכול לילד את התינוק אבל יש סיבוך בלידה.

וזה רק דוגמא אחת לסיכון חיים ממשי שיכול להיגרם מחסימת כבישים. עכשיו תענה - אז שיפנו לצד הדרך וכו' וכו' - לא, זה לא תמיד עובד. ממש לא. 

אני אכן מתנגד באופן נחרץ לחסימת כביש - ולפחות לחסימת כביש הרמטית.

מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך - גם אם זה למען מטרה "עליונה" ו"נשגבה"

אז כן - חסימת כבישים מסיבית, דבר ראשון - תעמיס על בתי המשפט בעקבות העצורים, ותקשה עוד יותר לנסות לשנות במשהו את התנהגות בית המשפט, ודבר שני, תגרום להרבה בני נוער שלא יוכלו להתגייס אחר כך לצבא - למרות שהם פשוט לא חשבו מספיק לפני זה, ודבר שלישי - תגרום לאדם שמתנדנד האם להצביע לבית היהודי/ליכוד/ישראל ביתנו - להחליט סופית לחתוך ליאיר לפיד/העבודה - והרי התוצאה לפניך.

לחסום את המדינה זה נחמד מאוד להגיד בתיאוריה - אבל כשמישהו נגיד ממחנה אחר יעשה את זה וידפוק לאחיך את הראיון לקבל עבודה טובה, וככה הוא ישאר מובטל עוד חצי שנה - אתה לא תאהב יותר את החוסם בגלל זה.

בקיצור - עדיין לא מצאתי באמת דבר טוב בחסימת כבישים. העיקר שאנשים מתלהטים ולא חושבים לפני מה אם הכל היה הפוך. תסגור את המדינה - אבל האם היית רוצה שיסגרו לך בהפוך?

יום טוב.

ודבר נוסף - לא, אז השלטון עדיין לא ישים.ותן טל

מעולם חסימת כבישים ממחנה כלשהו - לא משנה איזה - לא גרמה לשלטון לשנות את דרכו ו"לשים" על ציבור מסויים יותר - מקסימום חסימה כזאת גרמה לעוד כמה אנשים לסבול משאיפת עשן בשל שימוש באלפ"ה. (=למתקשים - אמצעים לפיזור הפגנות).

אנייוני
מקפל שרשורים
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
לרוב, מקשיים צוברים ניסיון, כישורים ומיומנויותפ.א.
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך