(לא אכלתי השנה ובעז"ה לא מתכנן לאכול) אבל שוכחים שכל השנה חלק מהמאפיות עושקים בדברים אחרים..
מחירים במאפה נאמן- 2 בורקס תפו"א קטן-7 ש"ח, פשוט חוצפה..
(לא אכלתי השנה ובעז"ה לא מתכנן לאכול) אבל שוכחים שכל השנה חלק מהמאפיות עושקים בדברים אחרים..
מחירים במאפה נאמן- 2 בורקס תפו"א קטן-7 ש"ח, פשוט חוצפה..
רולאדין יקר- בחיים לא קניתי שם.
אתה לא חייב לקנות שם אם המחיר לא מתאים לך..
חרם צרכנים, הם יפסיקו לעשוק את הציבור, ככה צריך לעשות בכל דבר..
הבעייה בציבור הישראלי שהוא לא מוכן לוותר על הנוחות שלו, לדוגמא הייתה יוזמה לעשות חרם על תנובה, אבל אנשים עוד המשיכו לקנות שם, כי לא נוח להם להפסיק לצרוך חלב גם אם זה אומר שהם ישלמו עוד כמה שקלים..
*עוד דבר שצריכים ללמוד מהציבור החרדי-אצלם חרם זה חרם.
סיפרה לי שהרבה אנשים כשהגיעו לקופה לשלם ושמעו מה המחיר השאירו את השקית עם המאפים שם,
ויצאו מהחנות בלי לקנות.
לא כולם קונים "בכל מחיר"...
ברגע שיש יותר מחנות אחת שמייצרת משהו ויכולה להתחרות בחנות השנייה, אין מה להלין על מחירים - יש לך אפשרויות נוספות. ברגע שמכריחים אותך לרכוש דבר מסוים ממישהו אחד, זה אכן חוצפה אם המחיר שלו מופקע (נגיד לצורך העניין עלה לי חברת חשמל - פחות או יותר יצרנית החשמל היחידה בארץ, שכולם מחויבים לה...)
לכן מאוד חשוב בכלכלה לשבור מונופולים, להכניס תחרות לשוק - זה בריא. רמי לוי עושה את זה מצויין. גם קופיקס 
גורם להם להפקיע מחירים.
בתור אחת שעובדת בברמן נדהמתי השבוע לראות ששוב העלו מחירים של עוגות ועוגיות. הפעם הם באמת הגזימו!
נכון שאף אחד לא הכריח אותי לקנות שם, אבל מישהו חייב לעשות עם זה משהו!
שבהן לא ניתן להגיד שיש קרטל עם החברות הגדולות.
אכן, מחברות גדולות לא חייבים לקנות.
ואכן - אם נפתלי בנט רואה שיש ריכוזיות נוראה בתחום מסויים - עליו לשבור אותו. כמו שעשה שר התקשורת בממשלה הקודמת כששבר את מונופול הסלולר.
מאפה נאמן יש כמעט בכל מקום וזה קצת מכעיס שהם מנצלים את זה במיוח כשמדובר בחיילים בת"מ שאין להם הרבה ברירה..
מושיקותמיד יש לך תירוץ זה יקר יחסית ל...
א. זה לא רק בורקסים וסופגניות, זה נגמר גם בלחמניות פשוטות.
ב. תאר לעצמך שאתה נתקע עם הילדים שלך, שהם בוכים שהם רעבים ואין לך אוכל במרחק קרוב, אז תוציא עכשיו 70 שקל על אוכל? כבר היית הולך למסעדה!
אפשר לחמניה עם מעדן.
אגב בת"מ ירושלים יש דקה הליכה משם אנגל
אם המחיר הוא קריטי להם - שיתכבדו ויסעו לשוק ושם ימצאו מאפיות שונות במחירים שונים. אם הזמן בשבילם גם שווה כסף והם יעדיפו לקנות במאפה נאמן במחיר גבוה יותר - ובכן, בחירה שלהם...
אתה לא יכול כעת לטעון שבכל מקום צריך אחד ליד השני לפתוח מאפיה זולה ליד הקרה - זה כבר מעל ומעבר להגיון הסביר. כל עוד יש לך אפשרות לקנות - גם אם זה כרוך בטרחה מסויימת - דבר דומה במקום אחר, הרי שקשה להגיד שזה דבר אסור לעשות ככה וככה...
מאפה נאמן פתחו חנות בת"מ, וזכותם להחליט מה מחיר המוצרים שלהם. אתה תמיד יכול לעלות ולקנות ארוחה משביעה של לחניה עם נקניה בעשרה שקלים בקומה השלישית, אם מחירם של שני בורקסים מעצבן אותך... (לדעתי האישית נקניקיה בלחמניה בעשרה שקלים זה סביר בהחלט...)
למרות שלפעמים 7 שקל זה לא כזה נורא אם רעבים באמת
-->
תהיו בעניין שאחמד'\ מוחמד\ יוסוף ועוד ועוד
שאחראים שם על מירב המאפים, והסנוויצ'ים וכו' וכו', לא נוהגים לשטוף ידיים לאחר היציאה מהשירותים. למעשה, הם מקפידים שלא לשטוף ידיים לאחר השירותים. ואני לא רוצה לתת פירוט נרחב..
על כמות העובדים הערביים שהם מעסיקים (ולא רק בשירות הלקוחות.. אם כי גם שם לא חסר.) - על זה צריך בעיקר לעשות חרם צרכנים.
יש לי עוד כמה סיפורים בלתי נחמדים על מאפה נאמן -
מי שרוצה באישי.
(מקור ראשון כמובן, ואין לי שום דבר אישי נגדם חוץ מהטומאה והגועל שהם מכניסים לנו לאוכל..)
לא מזמן איזה חבר סיפר לי שהיתה כתבה (לא יודע אם בעיתון או בטלויזיה) שבמקום להחליף את סלט מחליפים לו את תאריך התפוגה.
ות'אמת, מרגישים את זה שאוכלים סלט בחוץ
בתור אחד שגדל תמיד על יקרות טריים מאוד, קשה לי לאכול דברים כאלה, שישבו שעה שעתיים במגשים לפני שהגיעו אליי לצלחת
ושאני לא יודע איך, כמה והאם שטפו אותם
האם שטפו ידיים
שהרווח עומד לך מול העיניים, הרבה אנשים מסתנוורים
אני משתדל שלא לאכול בחוץ
אלא אם כן ממש חייב
תודו שהסחורה שלהם טעימה יותר מאשר של המאפיות הפושטיות
היא מאוד שומנית ומלאת סוכר
אם טעים לך לאכול לא בריא, סבבה
לי זה פוגם בטעם שאני יודע שזה מפוצץ מרגרינה ![]()
שם שנה.
הסניפים בתחנה מרכזית - על סמך ראיה שלי בלבד וצפייה בעובדים הערביים תוך כדי שאני מתפוצצת מכעס על זה שהם מעסיקים מחבלים בפוטנציאל.
(תסתכלו רק על העיניים שלהם, רק)
עשיתי מחקר למשך תקופה..
(אגב היתה תקופה שהם העסיקו שם כמה ערבים שממממשש נראו כמו מחבלים, הם לא חשבו שזה יוריד לנו את התאבון?
)
ומול נאמן נפתחה מאפיה בשם "פילסברי" [או משו כזה..]
לא ראיתי שם ערבים, והמאפים שלהם בעיני- היו הרבה יותר טעימים ומוצלחים [ניסיתי
]
תגלי לי שאדע גם להיזהר בפעמים הבאות...
אתה ציני?
![]()
אין דבר כזה "נראה כמו..." תוציאי מהלקסיקון. מחבל יכול להיות גם יפה עיניים ועדין, ולהתפוצץ מולך, לעומת זאת אחד ש"נראה כמו מחבל" יכול להתגלות כאחד שהציל את אח שלך מטביעה בכינרת, סתם נגיד...
כלומר - מראה לא אומר כלום, ובבקשה לא לערב אותו כי זה מסוכן ומחזיר אותי לזכרונות על היהודים עם האף הארוך המסריחים שחיו לפני השואה באירופה.
אגב, הקטע הזה של המכוער, היה בצחוק כמובן.
השנאה בעיניים או החמדנות והתאווה הגלויה לרכוש אותי, כבחורה, במילותיו הכובשות.. הסיפורים המזעזעים של אלו שעבדו במקומות יהודיים ואחר כך רצחו, הם אלו שגורמים לי לחשוד בכל ערבי, כן בכל ערבי, כמחבל פוטנציאל.
ודווקא לא אמרתי שיש להם פרצוף מעוות ומריחים ריח רע,
חלקם יפים, חיצונית. כובשים ממש..
והם עדיין חשודים בעיני, לנצח!!
את דיברת על מראה של מישהו מחבל.
אם את מדברת עכשיו על כך שבאופן כללי ערבי חשוד אצלך כמחבל - זה בסדר, אבל להגיד על מישהו - הוא נראה במראה שלו מחבל והוא לא נראה במראה שלו מחבל - כששניהם נניח ממוצא ערבי - זה כבר דבר שהוא טעות לדעתי, כי הוא נותן משקל לדבר לא נכון שהוא המראה...
שמנצלים את זה כדי להתחיל עם בנות יהודיות וסיפורים יש בכמויות..
ותן טלהיכן שכתבתי שהוא נראה כמחבל זה היה בקטע הזה של תאבון לאוכל..
מכיר את המוסלמים גלוחי הראש עם הזקן?
אז כזה פעם הם העסיקו
סליחה ממש לי זה עשה בחילה אז, הוא היה נראה כמו ראש ארגון שאהידים.
(נראה כמו, נראה. יכול להיות שההוא לידו שהוא גבר-גבר הוא הוא ראש ארגון, מה כפת לי, את שניהם אני שונאת אותו הדבר.)
אם ערבי שראית אותו פעם אחת, והחלטת שהוא מגעיל אותך ושאת "שנואת אותו", ום לאחר מכן נניח יסכן את החיים שלו ויציל מטביעה קרוב משפחה שלך, בכינרת/ים תיכון. האם אז היחס שלך כלפי אותו ערבי ספציפי ישתנה או שלא?
באמת באמת זה לא נעים לי ולא לעניין.
יש בודדים בודדים בודדים בודדים ואני ממש ממש בספק שהיו מוכנים לסכן עצמם כדי להציל יהודי. ואני ממש כותבת את זה ובספק גדול..
שאני אגיד לך מאיפה ישמעאל ועשיו וכל כח הטומאה הזה הגיע לעולם? אתה מן הסתם יודע זאת טוב יותר ממני.
כיום, במצב של גלות, פיזור ומלחמה, אני שונאת אותם.
שונאת.
שווים שבעה שקלים, והם הצרכנים.
אם לא היו חושבים כך, אף אחד לא היה קונה בשבעה שקלים שני בורקסים,
ואף אחד לא היה מוכר בשבעה שקלים שני בורקסים...
ותכל'ס, כשאני רעב וצריך אופציה סבירה "לכסות" ארוחת בוקר,
אז בשביל שני בורקסים כאלה עם שתיה בצד זה הגון בהחלט, לעניות דעתי.
(בלי קשר לאחוזים שמרוויחים עלינו -
בבתי קפה ומסעדות מרוויחים עלינו יותר אחוזים)
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץהייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.
אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה
נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם
אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.
סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח
מנשים מצפים יותר
ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב
אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.
(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).
עשב לימוןאחרונהמה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…
והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).
ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.
והופס, עברו שעתיים.
אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.
אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.
שעה טוויטר צריך.
שעתיים?
שלוש שעות?
ארבע?
אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?
ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.
גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.
שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...
להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.
אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1