אשמח לעצות חכמות וענייניות כיצד להגיב לדבר הבא:
נער (15.5) אומר לכם שהוא מדבר בשפה של המקום, וזה אומר שאם בחברה "מקבלים כבוד" (תגידו את זה בעגה ותנועת גוף ערסית כזאת) רק באגרסיביות וכוח- הוא יעשה את זה, כדי שלא ינקנקו לו את הצורה... ואם מישהו בא אליו "לא טוב בעין" (כנ"ל) הוא לא יתן לו להוציא אותו "ילד כאפות" אלא יראה לו מה זה... ובצורה הזאת הוא קונה "הערכה וכבוד" מצד החברה, על אף שמבחינת גודל פיזי כולם בסביבה לוקחים אותו בכיס הקטן.
ניסיתי לומר לו: למה לרדת לרמה הזאת? הרי לך לא נעים שבאים אליך "לא טוב בעין", אז למה להיות כזה? נסה לראות את התמונה בפרספקטיבה רחבה יותר: אתה נשאב לתוך מעגל האלימות והבריונות, במקום לשבור את המעגל, ולהפוך את המקום למקום מכבד ויפה יותר...
אמרתי לו שזה לא כבוד, זה להטיל שררה ופחד. זה כבוד שאני בזה לו.
הוא שאל בפשטות: איך לעשות את זה? מה את היית עושה במקומי?
האמת, לא ידעתי מה לענות.
וזו לא הפעם הראשונה שיוצא לי לדבר איתו על זה, אלא שתמיד אני מתקוממת כ"כ, ומתעצבנת מההתנהגות הזאת, שהנושא נחתם בלי להניב איזושהי תועלת (ואני היחידה שיש לו איתה דיבור ושיתוף ויכולה איכשהו לעזור בענין)
[מעבר לזה הוא גם מספר שהוא "רוכש כבוד" כי הוא גם טוב לאנשים, מתעניין, עוזר, "בא בקטע טוב" בד"כ, רק שבפתרון בעיות ויציאה מהסתבכויות ואיומים- הוא נוקט באמצעים אלימים מילולית ותוקפנות]
)

יש לך זיכרון צילומי לניקים …