"אני חייב לשתף אתכם במשהו שקרה לי היום.
העברתי שיעור חינוך באחת מכיתות ז' אצלנו בבית הספר, הלך ממש טוב, נורא נהנתי מהשיח שלי עם התלמידים, לעבור בינהם וליראות איזה שאלות יפות ואיזה תשובות יפות ומעניינות הם מעלים.
פתאום הבחנתי בילד שנראה כמו כל אחד, לא נראה כאילו יש משהו אחר בו עד שהבחנתי בצורת הדיבור המוגזמת שלו, בתנועות הידיים שלו שכאילו הוא מגרש זבובים, שכשנותנים משימה לצייר חנוכיה בכל צורה שבא, הוא מצייר פורום אנטרנטי. לא הבנתי בהתחלה, הרי המשימה היא לצייר חנוכיה בכל דרך שניראת נכונה ולרשום על כל נר את הדברים שעושים אותך מאושר, מה יכול להיות כל כך מסובך? ניגשתי אליו ושאלתי אותו מה הוא מצייר, הוא ענה פורום, שאלתי אם זה מה שעושה אותו שמח והאם כל הנושאים של הפורומים פה מעניינים אותו והוא ענה לי ''בדיוק''. הלכתי למחנכת שלו שהיתה בכיתה, שאלתי אותה בשקט בצד ''מה מוזר לי בילד הזה ששם?'' היא אמרה לי שהוא חושב שונה מכולם, הוא יודע מה הוא אומר אבל כמעט אף פעם הוא לא יחשוב כמו כולם, זה לא שהוא חושב מחוץ לקופסא, הוא חושב בקופסא אחרת. היא אמרה לי שיהיה לו קשה להשתלב בחברה, שבן אדם עם תפיסה כמו שלו יתקשה להתקבל אצל אחרים, הנהנתי בראשי מתוך נימוס אבל ידעתי שמשהו פה לא בסדר.. אני חושב שמה שלא בסדר זה לא החברה שלנו והדור שלנו, זה הדור הקודם. נכון שזה משפט שהרבה מבוגרים שיקראו את זה יגידו ''פפפ משפט שמאפיין את גיל ההתבגרות, יעבור לו, בגיל הזה הם חושבים שהם יודעים הכל..'' אז לא, אני לא יודע הכל, אבל אני יודע להבדיל בין מה מקובל בדור שלי ומה בדור שלכם. בדור שלנו אני מתפעל מאנשים כאלה ואני מת לשבת איתו אחד על אחד מתישהו להבין איך הוא חושב וללמוד ממנו, אני חושב שמאנשים כאלה צריך הכי הרבה ללמוד בעוד שהדור שלכם (לפי מה שאני רואה) פשוט ידחה ילד כזה. הוא לא ישתלב אצלכם בעוד שאצלנו הוא ייחשב עוף מוזר ויפיפה.. אני מברך על הדור המדהים שאני גדל בו ואני מברך על הזכות שנתנה לי להיחשף לזה היום."
שימו לב מה הדבר המוזר בו-- שהוא מתעניין בפורום P= זה מה שעושה אותו מאושר.. מעניין לא?
)

יש לך זיכרון צילומי לניקים …