כל פגיעה בה זו פגיעה בארץ ישראל ובעם ישראל בעולם כולו.
וכפי שוראים במוחש בימים האחרונים.
ולבית היהודי צריך רק לומר "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת רוח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר ואת ובית אביך תאבדו ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות "
כל פגיעה בה זו פגיעה בארץ ישראל ובעם ישראל בעולם כולו.
וכפי שוראים במוחש בימים האחרונים.
ולבית היהודי צריך רק לומר "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת רוח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר ואת ובית אביך תאבדו ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות "
ואם תאמר, יא מזרוחניק קטן אמונה, הרי מקובלנו מרבותינו ש"תורה מגנא ומצלא" !!!
ויש לומר, דכבר מצינו כאשר נפלו טילים ר"ל על הדרום שמרנן ורבנן, אדמו"רים(1) עם ליטאים (2) הורו לתלמידים לא לחזור ללמוד בישיבות הקדושות (3) בדרום בזמן המבצע אלא להישאר במרכז הבטוח, ומה שאמרו חז"ל "תורה מגנא ומצלא" - בגזירת הגיוס לצה"ל עסקינן, דיש "לשבת פה" (4) וללמוד תורה ולא לצאת למלחמת מצווה כמבואר בסוטה (5) וכן ברמב"ם ז"ל (6)ואכמ"ל.
4- במדבר ל"ב, ו'
5- סוטה ח', ז'.
6- הל' מלכים
של דתי לאומי על התורה והקב"ה בעולם בצורה כזו. שמהמקלדת שלי לא יצאו אפילו בציניות ובזעזוע כאלו מילים.
אם יש לך משהו להגיד, ויש לך את הבגרות לעשות את זה בצורה עניינית, תעשה.
אם לא, אל תבקש מחיאות כפיים.
עריכה: התבטאות לא הולמת כלפי משתמש אחר
ובתורה. והאם כוח הוא מה שמנצח לנו במלחמות או הקב"ה.
האם לימוד תורה הוא עבירה חס וחלילה (לדעתך נראה שכן)
והאם יש איזה ענין מיוחד לגור וללמוד דווקא במקום מסוכן. או שיש מצוות ונשמרתם - ומי שלא לוחם או נזקק להיות בקו האש - מצווה עליו להתרחק ממנו. והאם התורה לא מצילה אם לומדים אותה רחוק מהאש . (לדעתך עפ"ל כמובן היא בכלל לא מצילה. והיא ממש לא תכלית הקמת העולם וסיבת הקמת העולם)
הבעיה היתה שזה נכתב בצורה צינית והשתמע כביכול אני כותבת כאלו דברי כפירה. אז מחקתי.
אני לא זקוקה לשום מחיאות כפיים ולשום יחס ממך.
הוא פשוט מרגיש רע עם עצמו, ולכן מדבר חריף.
אפיקורוס יכול להיות שהוא כן.
הרב עובדיה אמר שמי שאומר על הבחורי ישיבות שהם פרזיטים הוא אפיקורוס, והוא גמ' מפורשת (מאי אהנו לן רבנן).
אמנם הוא לא אמר בדיוק את המילים האלה, אבל זה קרוב.
מוזמנים לסקול אותי בכיכר העיר ב17:00 בדיוק.
זה היה רב בגמרא סנהדרין -
איזהו אפיקורס זה המבזה תלמידי חכמים, וכגון הני דאמרי: מאי אהנו לן רבנן (מה תועלת יש לנו בריבוי לומדי התורה ותלמידי החכמים...)
"השתמע כביכול"
בן תורה אמיתי (או בת), עם טיפה ייראת שמיים, פונה כדי לברר לפני שהוא מעלה השערות בלי אחיזה במציאות, ושופך את דמו של האחר בציבור, ומשחרר אמירות כמו אפיקורס שדינו *** וכו'..
אני לא רואה אפילו לא צורך להכחיש שאני חושב את הדברים שכתבת מפני שהם רחוקים מדעתי כרחוק מזרח ממערב.
הדחף שלך לתייג אנשים כאיפוקרסים כנראה מחזק את תחושת הביטחון העצמי הלקויה שלך בדרכך.
בהצלחה.
אז למה יש צורך לברוח מהדרום?
מה שרציתי לומר בסה"כ שיש אנשים (ואלה לא הרבנים) שמשתשמים ב"תורה מגנא" רק כשנוח להם.
וודאי שתורה מגנא ומצלא. וודאי שעל האדם לעשות השתדלות. לכן יש ללמוד תורה ויש לשרת בצבא.
לגבי ה"מצווה" שהבאת לברוח מהדרום:
בתחילת שנות המדינה – שאלו את החזו"א אם לעזוב את הדרום בגלל חדירות ולעבור לבני ברק והוא ענה:אם תעזבו את הדרום בני ברק יהיה הדרום החדש – אתם מחזיקים את הגבול!"
הרב שפירא זצ"ל דרך אגב, אומר שכל מי שעוזב את העיר בשעת מלחמה, ולא רק חיילים, עובר ב"לא תעשה" של "לא תערוץ מפניהם". וזה לאו על כלל הציבור.
אז יש מחלוקת בין הרב שפירא זצ"ל לרבנים החרדים. אין בעיה . אלו ואלו דברי אלוקים חיים. אבל מי שסובר בגישה אחת שילך איתה עד הסוף.
אלה שנטשו בתקופה המבצע היו ממש מיעוט, כל השאר גם בישיבות החרדיות וגם שלנו נשארו ללמוד תורה כל הזמן, גם בתקופות הקשות ביותר..
אפשר למשל לוותר על המדינה שקמה פה נגד שלושת השבועות שנשבענו שלא "נתחיל את הגאולה" מעצמינו.
לחיות בארץ ולקיים את מצוות ישוב הארץ תחת שלטון זר כמו שהיה לאורך כל הגלות שאנחנו לצערינו עדיין בעיצומה - ואז לא נצטרך להשתדלויות של צבא...
אם אתה מעודכן - החרדים עבדו בעבר על שלטון ירדני ודה-האן אפילו נרצח על כך.
בתקופת החזון איש - אם היו עוזבים את הדרום הערבים היו משתלטים עליו כנראה ומתקדמים הלאה ורוצחים את כל הנקרה בדרכם - לעומת זאת בזמן עמוד ענן היה סיכון נפשות זמני בדרום - וגם אם כל תושבי הדרום היו עוזבים את הדרום עדיין הדרום היה נשאר בידי מדינת ישראל ושום נזק לא נגרם מעזיבה ושום תועלת לא נוצרה כתוצאה מהשארות .
החזון איש בעצמו כשטענו לו פעם כך וכך אמרו גדולי הדור הקודם - המשיל על גנרל זקן שבאו לשאלו עזרה במלחמה והסביר להם איך לבצר קווים מסויימים ולשמור עליהם - מיד הם ענו לו אבל באותם קווים הפסדנו כבר מזמן - קווי הגבול שונים לחלוטין--
בקיצור - מה יש להקיש שתי מקרים בכלל לא דומים.
הלוואי שהבעיה הדתית היחידה של המדינה היתה שהיא קמה נגד שלושת השבועות
שנזכה בעז"ה להגיע לשם
אפשר לראות בחז"ל שכאשר האויב מפר את שבועתו כלפינו-מופרת שבועתינו כלפיו.
את שלושת השבועות נשבעו בני ישראל לקב"ה והם לא בטלו בכלל והוא גם אוהבינו הגדול ביותר וגם לא הפר מעולם את שבועותיו לנו...
יש ויכוח האם שלושת השבועות הם הלכה או שהם שבועות שלא נקבעו להלכה זה כל המחלוקת.....
ולפי רוב הראשונים והאחרונים מצוות יישוב הארץ קיימת כל הזמן..
וגם לדעת האוסרים יש מחלוקת האם מדובר בעלייה למקדש או עלייה מבבל וכ"ו..
וכולנו יודעים (או מי שיודע הסטוריה יודע) מי היו הראשונים להגיע לכאן הרבה לפני עליות הציונים
ובאזיה מסירות נפש הם עלו לארץ.
השאלה למיטב ידיעתי היא על שלטון יהודי , צבא וכל אלו
מצוות כיבוש הארץ אסורה.
אפשר לגור פה בארץ בשקט ובכניעה כמו בזמן הטורקים וככה יוצאים ידי חובת ישוב הארץ בלי לעבור על השבועה.
החיפוש אחר טענות ששלושת השבועות הם אגדה - הוא חדש ושייך לרבנים ציוניים - החרדים עדין לא הסכימו הם הטענות הללו וחולקים עליהם..
אם תשב פה בכניעה ישחטו אותך..
וכנראה שאתה חולק על רוב הראשונים ועל הרמב"ם שלא מנה אותה בכלל המצוות.
הרמב"ן לא מתייחס בכתביו לשלוש השבועות, והוא כולל את העלייה ואף את הכיבוש של ארץ ישראל כמצוות עשה. כך למשל כתב:'וירשתם אותה וישבתם בה' (דברים יא לא),... בזכות שתירש תשב. ואל תשתבש ותאמר כי המצווה היא המצווה במלחמת שבע עממים שנצטונו לאבדם... אין הדבר כן, שאנו נצטוינו להרוג האומות ההם בהלחמם עמנו, ואם רצו להשלים נשלים עמהם, ונעזבם בתנאים ידועים, אבל הארץ לא נניח אותה בידם ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות.
אהה, כי לא היו חוכמולוגים שביקשו לשלוט על הארץ.....
בישלתם דייסה והבאתם את הערבים למצב שהם רוצים לשחוט את כולנו - ועכשיו אתם טוענים שאי אפשר לחיות תחת שלטונם כי הם ישחטו אותנו?
נשאיר את הדיון בנוגע לחלות של כל מיני מצוות בזמנים שונים ומתי אסור לקיים כל מיני מצוות כי הקב"ה אסר עלינו אותם (אני מעריכה שאתה גם בעד הקרבת הקרבנות על במות בהתאמה ואפר פרה אדומה וכו') לפורומים הלכתיים והשקפתיים יותר ולא להתנצחויות במקומות שאין נכונות לשמוע - רק נציין שיש חכמים שלמדו 70 שנה יום וליל את כל הראשונים והרמב"ם ובקיאים בהם ברמות שאין לך יכולת לתאר והם סוברים שמצוות כיבוש הארץ אסורה - מהם הבאתי את ה"קשקוש" הזה...
תספרי אתה סיפורים סינדרלה האלה ליהודים שנטבחו פה לפני קום המדינה וליהודים שסבלו מהטורקים בתקופה העותמאנית..
נטבחו כתוצאה מפעילות ציונית. יש להוסיף את מספרם לחללי מערכות ישראל כשעושים חשבון על כמות הנרצחים לפני הציונות ולאחריה.
נא לא לערבב...
היהודים סבלו מהטורקים בתקופות מסוימות ולא נרצחו על ידי הטורקים. (להוציא במלחמת העולם שאז בשום מקום לא היה יותר טוב) יחי ההבדל בין גזירות לרציחות.
שהוקמה המדינה, עיקר האנטישמיות ושנאת ישראל היו בארצות אירופה (עשיו שונא ליעקב) ואילו בארצות ערב היה את "תור הזהב". תברר אצל הזקנות המרוקאיות או הפרסיות אם הציקו להם, לא היו הצקות עד הקמת המדינה, אז התחילה המלחמה למי שייכת הקרקע.
(אגב, אם היית- אישה)
במהלך הדורות בגלות הישמעלים הציקו ועוד איך ליהודים..
היו אמנם תקופות שקטות יחסית, אבל הרבה פעמים גזרו גזירות והשפילו את היהודים...
הערבים היו פחות רצחניים מהאירופאים ידוע שמצבם של יהודי המזרח היה טוב יותר.
גזירות תמיד היה... השפלות תמיד היה....
גזירות והשפלות זה איכשהו גלות שנגזרה עלינו ולא רצח והרג. מה מספר חללי מערכות ישראל מאז קום המדינה בלבד?!?
אני אישית מעדיפה לחיות בגזירות והשפלות - אבל לחיות.
שנאת ישראל תמיד הייתה, עכשיו יש להם תירוץ חדש-מדינת ישראל, באמת...
אינה דומה רציחה פעם ב... של בודדים.
לכמויות הנרצחים מאז קום המדינה.
או בקיצור : אם לפני שקמנו "להגן על עצמינו" ו "ליטול את עתידינו בידינו" סטטיסטית היה לנו סיכוי טוב יותר לשרוד - מה הרווחנו?!?
על גביו את יכולה לנסות לבנות מלכות יהודית, חוץ מזה שאת מצווה ביישוב הארץ.
ואזכה ל"מלכות יהודית" ו"גאווה לאומית" וכו' וכו' אבל בקבר?!?!
איזה כיף לי.....<צ>
אני ספיציפית מעדיפה לחיות בלי "מלכות יהודית" מזוייפת (ועוד כזו הבוגדת בכל הקדוש והיקר ליהדות מדורי דורות. אשכרה מלכות "יהודית". שווה למות בשבילה)
ישוב הארץ = מגורים בארץ הקודש גם בהשפלה ובלי שום מלכות ותפארה ומוות...
של למעלה מ-6 מליון יהודים וכמו שהגנו על עצמנו בגירוש ספרד ובסופות בנגב ועוד ועוד..
זאת גישה כפוית טובה כלפי הקב"ה, הוא הביא אותך לארץ יש לך שלטון יהודי, גם אם הוא רחוק מלהיות מושלם, יש לך צבא שמגן עלייך מפני מליארדי ערבים שרוצים להשמיד אותנו, אבל אתם פשוט בועטים בקב"ה ובחסד שעשה איתנו וכופרים בטובה בדיוק כמו המרגלים, רואים רק את הרע..
סיכוי יותר טוב לשרוד.. לצחוק או לבכות?
הוא האיום של איראן על יהודי ישראל המפוארה והרוממה והמלכותית והגאה - בפצצת אטום. כשכל העולם שותק או חותם הסכמים המזכירים היטב את "הסכמיו" של צ'מברליין שהביא "שלום" לעולם לעשרות שנים - אין לה מספיק יכולת צבאית למגר את האטום לבד וממשלת ישראל מודה בכך - והעולם מתנהל כמו אז בימים האלו...
נגד רצון השם אין לנו ביטוח. אם הוא רוצה במותינו לא יעזור לנו שום כוח שנפעיל שום מדינה שנקים...
תמיד היו תקופות זעם של עשרות הרוגים גם בזמן שישראל ישבו על ארצם בביטחה בתקופת דוד המלך. ותמיד היו "תקופות רגיעה" . כשמדברים על תקופות רגועות יותר- אז למעשה מאז הקמת הציונות החרפנו את מצבינו..
לתקופות של זעם השם אין לנו מה לעשות - אם צבא היטלר היה פונה לכאן לארץ אחרי אירופה והיתה פה מדינה - אין לך שום ביטוח שהצבא המהולל שלנו לא היה קורס מולו כמגדל קלפים.
כמו שאין לנו לצערינו שום ביטוח מפצצת אטום שתזרוק עלינו איראן....
כזאת שהתרחשה באירופה ע"י הנאצים ימ"ש. כשליהודים לא הייתה מדינה. ואז סטיסטית ליהודים, איך נאמר את זה.. לא היו "יותר סיכויים לשרוד".
אני מרגיש מושפל שאני צריך להסביר את זה ליהודי.
ששנה הבאה לא תהיה פה בארץ שואה יותר איומה מאז. ויהיו לך סיכויים סטטיסטיים יותר גרועים מאז חס ושלום.
שום דבר לא השתנה להיתכנות שואה בגלל שקמה מדינה. ויחסית לתקופות "רגועות" ולא של שואה וזעם - המצב פה בארץ רחוק מלהיות מזהיר.
זה המסר שניסיתי להעביר - מדינת ישראל לא ביטחה אותך בשום צורה מפני שואה נוספת.
אבל זה לא שבארצות ערב היה דבש כמו שדוסית אמיתית מציירת...
לא הבנתי, היו גזירות והשפלות ולא רצח והרג?פרעות תרפ"ט לדוגמא!?
הם שייכים לתקופת הציונים והחלוצים פה בארץ.
והיו תגובה ישירה להפגנת הריוויזיוניסטים והכרזת העצמאות "שמע ישראל הכותל כותלינו הכותל אחד".
קדושי תרפ"ט הם מקרבנות הציונות ומאבקי העצמאות.
שמעת על איגרת השמד ואיגרת תימן שהרמב"ם כתב? כנראה שלא..
ידעת שבמרוקו הייתה תקופה שהיו חוקים כמו חוקי נירנברג? כנראה שלא.
ידעת שהברברים במרוקו טבחו לא פעם ביהודים הרבה לפני קום המדינה? כנראה שלא.
ידעת שבתוניס אלגי'ר תימן, סוריה ועוד היו פרעות ועלילות דם כנגד היהודים? כנראה שלא..
אז לפני שאת כותבת שטויות תלמדי קצת היסטוריה לא יזיק..
גם אני כחרדית סובלת פה במדינה מהרבה גזירות והצקות - לפי זה זה נקרא ששוחטים אותי?!?
פרעות פה ושם תמיד היה וגם רצחנויות אמממה... מאז הציונות הם נהיו הרבה יותר רצחניים ורצחו פי כמה וכמה ...
קרא את תגובתי לדוסית גאה.
דרך אגב : אגרת תימן של הרמב"ם מדברת על משיח השקר. איגרת השמד מדברת על יהודי ספרד האנוסים (תחת שלטון המצרים) ...
נכון, הרבנים החרדים סברו שאיסור חמור לבנות מדינה, וזה פשע שעשו הציונים.
הם גם סוברים שבזמנינו תריך להיזהר לא להרגיז את ארה"ב כי זה אחת משלושת השבועות.
אבל היום למעשה יש מדינה, ויש צבא, וזה לא הולך להתבטל בזמן הקרוב.
נניח שמחר 90% מעם ישראל נהיה חרדי, נראה לך שיבטלו את המדינה?
הרי הערבים כבר כועסים עלינו 60 שנה, אם לא יהיה צבא, יהיה כאן פוגרומים!
גם אם לדעת החרדים המדינה היא איסור, בדיעבד אי אפשר לבטל אותה! זה סכנת נפשות ממש!
וגם אם תחלקי עלי, הרי היום לצערינו יש הרבה חילונים, ואין סיכוי שיבטלו את הצבא,
אז כשיש צבא - חייבים צבא חזק עם המון חיילים, וצריך להגן על היהודים כאן שלא יהרגו אותם.
אני תמיד הבנתי שהחרדים נגד צבא בגלל שצריך ללמוד, ובגלל שהמצב היום בצבא הוא שיש סכנת קילקול.
אבל לא שמעתי שהטענה היא בגלל שלושת השבועות (מלבד סאטמר)
פרעות, אלא העניין באופן יחסי. איגרת תימן היא בעיקר על משיח השקר אבל גם על הנושא של האנוסים. על החוקים במרוקו לא שמעתי ואשמח לשמוע. (שכחת את עלילת דמשק).
תור הזהב מוכיח שלאסלם (הדתי) אין עניין לרצח באדם גלל יהודתו, בכלל האיסלם בתחילתו כיבד את היהדות היהודים אומנם שלמו מס גולגלת אך לא יותר מיכך ולא סבלו מהצקות. (כמובן עם נוריד את המניע של שנאת יעקב)
מה שאומר שהג'האד שאנחנו רואים היום הוא לא מלחמה נגד היהדות אלא נגד הישראליות. (ז"א שזהו התרוץ לאנטישמיות)
אז נכון ששנאה היתה ותהיה עד בא המשיח אבל ברור שהגורם כיום לשנאת הערבים הוא המדינה.
כתוב בקוראן (בתורה שלהם) שהיהודים נידונו לחיי השפלה בגלל היותם יהודים!!! ורק שהם יתאסלמו אז הם יוכלו להיות ברמה של הערבים....מה שאמרת-זה תרוץ מעפן של הערבים שהם רק שונאים ציונים....תבררי עם היהודים שעדין חיים באירן איך הערבים מתיחסים אליהם שם....
אני ספיציפית מעדיפה לחיות חיי השפלה אבל לחיות - אחרת לא הייתי שורדת כנראה את השפלת החרדים האיומה במדינה הזו ומתאבדת--
שאף אחד לא יחליט בשבילי להעלות את אחוזי הסטטיסטיקה שלי למות בשביל גאווה.
יש הבדל בין ה"השפלה" שהמדינה עושה לכם,לבין ההשפלה שהערבים רוצים לעשות לך ולי.....תשאלי את היהודים באירן מזה חיי השפלה...זה שאין לך על מי לסמוך...זה שמישו בא ב12 בלילה תוקע לך כדור בראש...ואז המשפחה שלך מתקשרת למשטרה האירנית ואז הם שמחים שהרגו יהודי ואומרים למשפחה שלך שזה מצווה להרוג יהודי...כאן ישלך משטרה ,צבא שאת יודעת שיהיה מישו שיגן עליך....ואם כלכך רע לך כאן ואת אומרת שעדיף חיי השפלה באירן על פני ה"השפלה" של המדינה..אז למה את מחכה..קדימה לכי ישר לאירן....אנ'לא מבין אותך...
ציינתי שאני מעדיפה לחיות בהשפלה מאשר למות בגאווה.
ואני אכן חיה כאן במדינה בהשפלה והשפלה קשה
לא מדדתי עם יהודי איראן ולא עם אף אחד בשום מקום.
אולי יש מקומות שיהודים מושפלים יותר ממה שהחרדים בארץ מושפלים אולי ... נכון להיום בכל מדינות אירופה + רוסיה + אמריקה - היהודים חיים יותר בכבוד ממה שחיים פה החרדים בארץ.
אין הרבה ידע בנוגע למצבם של יהודי איראן אבל רמז יש לנו - איכשהו כשליש מיהודי איראן במקור - סירבו ומסרבים לעלות לארץ הגם שהסוכנות ניסתה להשפיע .....
אבל רמת ההשפלה אינה משנה כלל לעצם הטענה - לפי הדת היהודית עדיף לחיות בהשפלה איומה ונוראית מלמות בגאווה.
בגאווה?!?
מה זה משנה "כמות" ההשפלה.
עדיף לי לחיות בהשפלה (של טלאי צהוב וכל מה שנראה לך יותר משפיל מההשפלות שעוברים פה החרדים במדינה) מאשר למות בגאווה וזו גם רוח תורתינו הקדושה.
זאת אגדה ולא הלכה נקודה. מה הקשר לצבע הכיפה של מי שאומר את מה שאומר? למה את חושבת שיש לזה משקל כלשהו?
את מחפשת לברר את האמת או לענות אמן על מה שאומרים הרבנים החרדים?
כי אם את בוחרת באפשרות השנייה אז אין לנו מה לדבר איתך, בכל מקרה את לא באה להקשיב וללמוד ולדבר לעניין אלא לדקלם, וכל מה שנגיד ייפסל מפאת חטאנו שאנו ציונים ולא חרדים-גלותיים.
כי אתה כותב מה שנכון זה רק מה שהם אמרו. נקודה. בעוד אני בסך הכל הסברתי לך את הרציונל שעומד מאחורי זה שהחרדים חושבים שהצבא אינו השתדלות מחוייבת המציאות.
ונזהרתי לא לפסול שום דעה אחרת.
כתבו זה אגדה - אמרתי הרבנים החרדיים חושבים שזו לא אגדה ולכן הם סוברים אחרת לא כתבתי נקודה ולא פסלתי אף אחד.
טול קורה מבין עיניך.
אם את מכירה קצת את שלוש השבועות, את ודאי יודעת שאלו שתי שבועות שהשביע ה' את ישראל(לא להתגרות באומות, שלא לעלות בחומה) ושבועה אחת שהשביע ה' את ישראל(שלא לשעבד את ישראל יותר מדי), ומשהפרו את השבועה שלהם גם שבועתנו בטלה.(יש על זה מהלך ב"אור הרעיון" בפרק "שלוש השבועות").
בכל מקרה 3 שבועות השביע הקב"ה את ישראל - שלא להתגרות באומות ושלא לעלות בחומה ושלא להחיש את הקץ...
ובכל מקרה הצגתי את דעת החרדים בנוגע לצבא והמדינה ובנוגע לשלושת השבועות - כך שצבא אינו מהווה עבורם השתדלות אלא סיכון חיים לצורך דבר עבירה... ולכן לו היתה עומדת בפני החרדים הצורך להתעמת עם הערבים - הם לא היו מתעמתים - פשוט לא מקימים וחסל--
שיש דעות שחושבות ששלושת השבועות הם אגדה בלבד - אני יודעת ועכשיו אני שומעת שיש גם רבנים דלי"ם שיש להם גם "מהלכים" על ביטול השבועה...
דעת החרדים שונה. ואין להם שום ענין להגן על הדייסה שאחרים עם דעות שונות בישלו --
היזהרי לפני שאת פותחת את הפה על הקדוש-מוסר הנפש הזה.(לידיעתך-הרב כהנא מחבר הספר "אור הרעיון").
ואיכשהו בלי להכיר את מחבר הספר ידעתי לפי דעותיו שמדובר במחבר ציוני/דתי לאומי.
אני לא נפגעת כשקוראים לי חרדית למה שהרב כהנא יפגע שקראתי לו דתי לאומי?!?!
עדיף דת"ל, אם לא שמעת את אחייך החרדים קוראים לציבור ד"ל ולא הבנת את המשמעות.
ואיך הגעת למסקנה למעלה שה' אויב שלנו? אני עובר פה בתגובות שלך ורואה עיוותים בלי סוף.
והרב כהנא היה שייך יותר לזרם החרדי לאומי, אם כבר.
מקסימום תגידי "הרב שלי סובר ככה", החרדים מתחלקים לכל כך הרבה קהילות . את לא יכולה לטעון לרגע שכולם חושבים כדעתך!
השוני ביניהם כיום הוא סוגיית ההתייחסות למדינה. כשאני אישית לא שייכת לזרם הקנאי שממשיך לכפור בעצם קיומה של המדינה - אלא לזרמים שמכירים בה "דה פקטו" - היא קיימת . 99 אחוז מהזרמים החרדים שקיבלו את עובדת קיום המדינה"משתתפים" במדינה כמו בכל מדינה אחרת שהיו גרים בה (ארה"ב, בריטניה וכו')ואינם "מאמינים" בה או מרגישים צורך "למסור את נפשם וחייהם" בשביל קיומה. או לנהל בה הליכים ולעבור להחלטות "אמיצות" על יהדות ...
שונה מהם היא רק חב"ד שהיא זרם חרדי נפרד כמעט בכל ההשקפות. כולל בנוגע לצבא ושאר ירקות - ההתקפות של אף אחד בשירשור זה לא נוגעות אליה - בניה מתגייסים לצבא ועוד שאר הבדלים שהציבור הדתל"י (ותודה ליהודה סעדה) די אוהב....
דעת הרב ש"ך שהיה ממנהיגי הזרם הליטאי
היות שהיתה הצהרת בלפור בה רשמית האומות היו מוכנים שעם ישראל יקים מדינה בארצו
אזי הקמת המדינה איננה עבירה על שלושת השבועות
ברגע שהגויים נתנו לנו רשמית את האפשרות להקים מדינה אז אין כאן התגרות באומות.
ולמיטב הבנתי מדינה זה דבר שכולל צבא שלטון וכו' ואם ככה אין איתם בעיה
גם לדעת הזרם החרדי הליטאי
הערת אגב, הרב שך לשיטתו לגבי שטחי יו"ש מאחר ולא היו בכלל ההסכמה בהם יש בעיה
והוא אמר לא לגור שם. (מה שלא מונע מהמוני ליטאים לגור בערים חרדיות בשטחי יו"ש)
יש אכן בתוך הציבור החרדי זרמים שלא חושבים ככה: סאטמר , נתורי קרתא
שאומרים שהמדינה בכללותה היא כן בעיה עם שלושת השבועות. אבל זוהי לא הגישה המקובלת
ויש יותר מציטוט אחד מפיו.
הדיון היה האם יש עבירה לגור בארץ וחייבים לעזוב לחו"ל כדעת האדמו"ר מסאטמר - או שמותר להמשיך לגור בארץ כדעת הזרם הליטאי חרדי.
אני שייכת לזרם הליטאי חרדי והרב ש"ך בנוגע לצבא החזיק אחרי החזון איש במשפט שכוון להסבר על האחיכם יצאו למלחמה ואיך אתם לא יוצאים להגן על עם ישראל וכו' וכו' - " לא רצינו בהקמת המדינה הזו ואין לנו שום צורך וענין להגן על גבולותיה. מי שהקים את המדינה שיתמודד בעצמו עם התוצאות".
הרב ש"ך היה שמאלני למדי. בעד שלום עם הערבים ומסירת שטחים... 
בדיוק כמו שאמרתי - הוא שייך לזרם שלאחר שהמדינה קמה דה פקטו הוא לא אחז שצריכים לברוח ממנה אלא להתגורר בה כמו תחת כל שלטון זר. בין השאר מהטעמים הנ"ל.
לא חידשת מאומה.
בתגובות הבאות שלך תכתבי "אני בתור ליטאית" ולא ":אני בתור חרדית". את פשוט לא יכולה להכליל.
אגב מה זה בשבילך חרדי? הקפדה גדולה יותר על המצוות? מה עם מצוות אהבת ישראל? לקרא לאדם אפיקורורס זה ממש מצווה.....
החזית השתנתה. המדינה קמה והיא עובדה מוכחת.
רק קומץ קנאים במאה שערים עסוק בנסיונות להכחיש את המציאות.
כל שאר החרדים - ריאליים. המדינה קמה היא עובדה מוכחת.
עכשיו החזית מתעסקת בעניני דת ומדינה ובעניני אפליית חרדים. כי המדינה כאן.
אין זה אומר שמשהו בהשקפה היסודית לגבי נחיצות קומה של המדינה או איזשהו רצון להלחם למענה והפיכתה ל"מצווה" השתנה.
אני מגובה בכמעט כל הרבנים והאדמורי"ם החרדיים בהשקפה פרגמטית זו - של אנו גרים פה במדינה ולא עוצמים עיניים אבל לא לאומיים בכלל. אלא מתעסקים רק בענינינו אנו. ראי את התנהגות המפלגות החרדיות שמייצגות את מרבית אם לא כמעט כל גווניה של היהדות החרדית.
דווקא לך שמגובה כרגע רק באדמו"ר מחב"ד קצת יותר קשה להכליל את החרדים ממני. אני מכלילה את החרדים לפי מייצגיהם. (חברי הכנסת והרבנים) ברור שיש פרטים שחושבים אולי אחרת. אבל המייצגים יגדירו מהי הדעה השלטת. ואנשים שחשובים אחרת יכולים לבחור להם רבנים אחרים או מפלגות אחרות ולשנות את מפת הייצוג.
הגדרת חרדי - אדם ששומר תורה ומצוות והם קודמות אצלו לכל השקפה לאומית ולא יבטלו בגללה.
אני לא קוראת לאף אדם אפיקורס . הגמרא והתורה קוראות לו אפיקורס.
יש לנו הגדרות מדוייקות אלו דעות הופכות אדם לכופר ואפיקורס. יש לנו תורה והיא מתווה את חיינו.
והיא מצווה עלינו שאהבת ישראל - באה אחרי קיום המצוות האחרות ולא מבטלת אותם- וזה בעצם ההבדל בין אדם חרדי לזה שלא. בשם אהבת הארץ או אהבת ישראל - לא משנים מצוות תורה או דעותיה...
תביאי גם מקורות.
תודה.
אפיקורוס הוא מי שמבזה תלמיד חכם וי"א גם מי שמבזה חבירו בפני תלמי חכם.
וכן מי שאומר "הרבנים האלה"
וכן מי שאומר שהרבנים לא תורמים לחברה כי את השכר למצוות שלהם רק הם עצמם יקבלו (מלבד מה שזה איפקורסות, זה גם כפירה בתורה)
(סיכום קצר מהזיכרון, לא ראיתי על מה דיברתם, רק ראיתי את השאלה)
זה מה שנכתב:"ואפיקורס-בגמרא מבואר:זה המבזה ת"ח, וכל שכן המבזה את התורה"(סנהדרין פרק י' משנה א')
עכשיו נשאלת השאלה מהן ההגדרות לביזוי ת"ח...
*ושבועה אחת שהשביע ה' את הגויים(שלא לשעבד את ישראל יותר מדי).
דבריו המפורשים של הרמב"ן [שמצוטט פה רק החלק ש"נוח"] מדברים על כך שמצוות כיבוש הארץ באופן שלטוני וכו' - היתה תקפה בזמן יהושע בלבד. (לחלק מהמצוות יש זמן מוגדר. גם מצוות כתיבת הקללות בהר גריזים והר עיבל היה לה זמן משלה ולא תקיים שום מצווה אם תלך אליהם לשחזר את המעמד).
בנוסף מציין הרמב"ן שכדי להפוך מלחמה למלחמת מצווה יש לנו צורך במלך,נביא,סנהדרין ואורים ותומים...
וכבר ציטטתי את דבריו למטה...
רואים מסביב ארץ ישראל שהמחבלים יודעים להרוג את עצמם לבד ולא צריך את הצבא בשביל זה...
יד ה' נראית בגלוי
גם בשלטון ריבוני יהודי בארץ ישראל, בקיבוץ גלויות אדיר ובלתי נתפס.
אבל בוא נסתכל על המחבלים.
רצון השם הוא שעם ישראל ישמור את התורה כל הזמן כדי שישאר עם נבדל מהגויים, העם האהוב ביותר על השם.
זה כולל להתגייס לצה"ל.
ככה. בלי פלפולים על "מלחמות מצווה" מזמן כיבוש הארץ בימי יהושע והנביאים . כי לגרור מלחמה שהבאת על עצמך בהיתרים מפולפלים גם כן כשיש לך אפשרות של שלום להיות "מלחמת מצווה" זה מאד שנוי במחלוקת ופלפול רחוק מדי בשביל להפוך את הגיוס לצה"ל למצווה אבסולוטית מהתרי"ג...
את מצוות לימוד תורה אני זוכרת ...
"וירשתם אותה וישבתם בה" זו מצוות עשה, ואם את מבטלת את דבריי מפלפולים של גמרא על "שלש השבועות" גם אני יכול באותה מידה לעשות פלפולים על "לא תעמוד על דם רעך" ומלחמת מצווה שיבטלו את דברייך, אז את מחוייבת בזה ואין טעם לנסות לבטל מצוות עשה.
שבועות...
היא מבוטלת כמצווה שאין זמנה כעת. יש עשרות מצוות בתורה שבהיעדר בית מקדש או שמירת יובלות או סנהדרין אינם תקופות .... או מצוות שיש להם זמן ומקום ומישהו ספיציפי שחובתו לקיים אותם....
קודם כל ישנו דיון כבד האם ישנה מצוות כיבוש הארץ כחלק מהתרי"ג.....
וכך כותב הרמב"ן שמצדד בכך שהיא מצווה : מצות ירושת הארץ, כללה בימי יהושע בלבד מצוה להלחם ביושבי הארץ. מלחמת רשות או מלחמת מצוה אסורות בימינו, מכיון שאין לנו נביא, מלך, סנהדרין או אורים ותומים.
בעבר הירדן.... "וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה, לִבְנֵי-גָד וְלִבְנֵי רְאוּבֵן: הַאַחֵיכֶם, יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה, וְאַתֶּם, תֵּשְׁבוּ פֹה."?????
בנוסף לכך בימי יהושע היתה מצווה מיוחדת לזמן זה לירושת הארץ ובנוסף היה : כהן,נביא,אורים ותומים וסנהדרין....
מה שבטוח זה משו בסיסי שכל אזרח במדינה חייב להחזיר למדינה....מה הדם שלכם יותר אדום מהדם שלנו שעכשיו אנחנו נתגיס ואתם תשבו בשקט????ותעשה לי טובה....כל השטויות האלה "ממיתים עצמם על התורה" אתה יודע יותר טוב ממני שאתם לא לומדים כ-ל היום....אתה יודע את זה....כל פעם שיש ביקורת בישיבה, הישיבה מתמלאת בבחורים ...אבל אחרי שהם הולכים כולם חוזרים לעיסקיהם הקודמים....כל העניין הזה זה סתם כלי שמי שרוצה להבריז מהצבא יכול להשתמש בו!!
ושהטענות היפות על הישיבות שמתמלאות רק בביקורות הופרכו יפה יפה מאז שקרו 2 דברים :
1. פקחי משרד החינוך שהאמינו לכם - החלו לנעול דלתות מיד בהכנסם בהפתעה. ואפילו מי שיצא לרגע לצרכיו לא יכל להכנס - ואיכשהו באורח פלאי כמעט כל הישיבות והכוללים עברו בביקורת ראשונה ובאותם אחוזים שהיו עוברים קודם. והטענה הפכה לשחוק...
2. הצבא פטר מגיוס את כל בני ה-27 ומעלה. ו-96 אחוז מתוכם המשיכו לחיות בצמצום ממלגת הכולל המפוארת (שהיום עומדת על 144 ש"ח לחודש) ולא יצאו לעבוד לתדהמת הצבא שנוכח לראות שהחרדים לא "חוזרים לעיסוקים קודמים" והעיסוק היחיד שלהם הוא באמת תורה. והישיבה אינה רק "כיסוי" כדי לא להתגייס.
עכשיו כשהם הולכים לפטור את בני ה-22 ומעלה הם החליטו לחייב כל אחד לעבור מבחן כישורים והתאמה וכיוון למקצוע הם חושבים אולי פשוט לחרדים הנבערים מדעת אין מידע איפה כדאי להם לעבוד ולכן הם לא יצאו לעבוד ונשארו ללמוד 
בנוגע ל"איך שבא לי" - אין בעיה אני פשוט ביקשתי מצווה מהתרי"ג שמחייבת גיוס לצבא - ועל זה לא היה לך תשובה. חוץ מבלבולי מוח שהחלטת "לקרוא להם מצוות".
הדם שלנו לא יותר אדום משלך - אבל אתה רצית להקים מדינה למרות הסכנה ולמרות שראו אותה במוחש - אל תצפה מאיתנו עכשיו למות בשביל האידיאלים שלך. לנו טוב יהיה גם תחת שלטון ירדני או בריטי ---
אתה גר באזור המרכז?
כנס לישיבת פונביז ב 11 וחצי בלילה. תראה מה בחורים עושים
או לחילופין אם אתה גר באזור ירושלים כנס לישיבת חברון באיזו שעה שאיננה הפסקה
חבל , ממש חבל להתווכח על דברים שהם עובדות במציאות
שיש לי ישיבה גבוהה של חרדים ליד הבית...ואני רואה אותם (כן שהם אמורים ללמוד) יושבים במרכז מסחרי ומעשנים...רואים משחקי כדורגל....וכו' אווקי? אז אל תתן לי דוגמא פונוביץ' וחברון....כי יש ישיבות חוץ מזה...וחוץ מזה אתה אומר "הזהרנו אתכם בקום המדינה"...אז יאללה לך עם האידיאולוגיה שלך עד הסוף...אל תהנה משום הטבות וזכויות שהמדינה נותנת לך...מה אתם לוקחים את הזכויות ואת ולא לוקחים את החובות?? בלי חובות אין זכויות!!!
חברה כאלו שלא לומדים היו הולכים לצבא אם הוא היה ברמה דתית מספקת בשביל חרדים
וחלק מאלו אכן הולכים גם היום (בערך 1500 חברה' בשנה)
ובכל אופן לא אמרת מי זו הישיבה שליידך, אבל רב הבחורים ממש לא ככה
יש המווון ישיבות רציניות ביותר ושולים יש בכל מקום השאלה באחוזים
( אנ'לא יודע אם בכל הישיבות זה ככה אבל במס' הישיבות שאני הלכתי...זה ככה) שיש בחורים שכדי להבריז מהשירות הצבאי הם-"לומדים" =זה הופך את הישיבות גבוהות לכלי של מבריזים....(וזה לא רק ישיבה אחת...זה כמה)...
גם אם הצבא ומשרד החינוך יודו בפה מלא שהוכח מעשית על ידי בדיקות מחמירות מאד שבלתי אפשרי לזייף בהם (נעילת דלתות) ועל ידי שחרור מהצבא של כל הבחורים וכמעט אף אחד לא נוטש - וכמו שכתבתי לך למעלה.
גם אז תמשיך לטעון בלי להתחשב בעובדות שהישיבות הגבוהות הם כלי של מבריזים וזה "כמה"..... (אז למה כשהצבא שחרר אותם הם המשיכו לשבת בכלי של ה"מבריזים" ולמה כשפקחי משרד החינוך הגיעו בהפתעה גמורה ונעלו את הדלת מיד בהכנסם הם עברו את הביקורת ולא היו כולם ב"מרכז המסחרי"?!?! לגבריאל הפתרונים)
שם תוכלו לבנות את כל המוסדות שלכם,שם לא תצטרכו להתגיס,שם תוכלו ללמוד כל היום וכל הלילה אם אתם כל כך רוצים....כן...אני בטוח שהיה לכם טוב תחת שלטון ירדני....אל ת'בלבל ת'מוח....
היינו פה הרבה הרבה לפניכם ונהיה פה גם הרבה אחריכם.
אנחנו גרים בארץ כי זו מצווה לגור בה ולא כי אנחנו מחפשים עצמאות או כיבוש או מדינה כמו שחיינו תחת שלטון הרומאים ושלטון הפרסים ושלטון היוונים ושלטון הצלבנים ושלטון הטורקים ושלטון הבריטים - אנחנו נמשיך לחיות כאן בין אם הישראלים ישלטו על הארץ ובין אם מישהו אחר...
וכמו שלא התגייסנו לצבא הטורקי הצלבני הרומאי או הבריטי - לא נתגייס גם לצבא הישראלי - אין לנו שום ענין בשלטון כלשהו על הארץ.
כמו שהשלטון הטורקי, הצלבני, הרומאי, והבריטי לא סיפקו לכם קצבאות וזכויות שונות גם השלטון היהודי לא צריך לספק לכם אותם?!
זכויות שונות בהתאם למקובל במקומם ובזמנם. גם היהודים שגרו בעבר בבריטניה לא קיבלו את הזכויות שיש להם היום...
לכל תקופה הזכויות והנורמות המקובלות לאותה תקופה.
היום היהודים בטורקיה מקבלים יותר זכויות וקצבאות ממה שקיבלו בתקופה העותומאנית כי העולם השתנה וטורקיה השתנתה.
יישוב הארץ
זה רק קוצו של יוד
עזרת ישראל מידי צר - סיבה למלחמת מצווה כשיש לנו : כהן,נביא,סנהדרין ואורים ותומים.....
ושאלה : אם החבר שלי נכנס לתוך כלוב אריות מורעבים למרות אזהרותי האם עברתי על "לא תעמוד על דם רעך" בכך שלא נכנסתי לתוך הכלוב וסיכנתי את חיי כדי להצילו?!? למיטב ידיעתי אסור לפי התורה לסכן את חייך כדי להציל חייו של מישהו אחר.....
לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח במשל הזה??מה שאתם עכשיו לא חייבים להתגיס בגלל שבקום המדינה אתם הזהרתם אותנו לא להקים מדינה???
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.
המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).
אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:
"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"
– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).
אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:
ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?
וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:
מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").
אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.
המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.
ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.
מה דעתכם?
והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
לפני חודש יצאו 40 אלף
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.
יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.
אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.
אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.
צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).
בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..
גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.
לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".
להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.
הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.
איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים
אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.
חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים
אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.