ובבית היהודי תמכו בבדיחת בית שמש-מהלך הדיון היוםמושיקו

הסתיים הדיון בבית משפט המחוזי בירושלים בערעור היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לעריכת בחירות חוזרות בבית שמש וזאת בשל הזיופים שהתגלו בחלק מהקלפיות החרדיות • עו"ד יעקב וינרוט ייצג בדיון את ראש העיר משה אבוטבול

מהלך הדיון:

15:50 - הדיון בבית המשפט הסתיים. לא צפוי דיון נוסף.

15:30 - הפרקליטות ביקשה להגיב על תגובת המשיבים אך השופטים דחו את הדרישה ואמרו "מלכתחילה החומר הזה לא היה נחשב בעיניכם. אנחנו נראה את תגובות המשיבים ונחליט אם צריך לתת לכם עוד זכות תגובה".

15:20 - בית המשפט הורה לפרקליטות להעביר את כל חומר החקירה בתוך יומיים, המשיבים יענו עד ליום רביעי ה-18 לחודש.

15:13 - השופטים בהחלטה: החומר שהיועץ המשפטי לממשלה הציג למשיבים אינו מספיק, נא להעביר למשיבים את כל החומר.

15:12 - נציגת התביעה: טעינו שלא העברנו את כל החומרים, אנחנו מבקשים לתקן את הטעות.

15:10 - עו"ד בומבך הביע התנגדות למקצה השיפורים ש התביעה. לטענתו, אין במשפט מינהלי חומרים לאחרי הדיון. השופטים דחו את בקשתו.

14:50 - אתר ynet מדווח כי עמליה בוחבוט, תושבת בית שמש, הטיחה במהלך ההפסקה בדיון, לעברו של עו"ד אילן בומבך: "החרדים הם כמו סרטן מתפשט, יש להם גרורות בכל עיר ועיר, לא ניתן להם להשתלט על העיר".

14:45 - עו"ד אלון רן: חוסר הראיות הוא בגלל שאין ראיות וכנראה שלא יהיו יותר בהמשך, זה מצביע על הקושי הראייתי.

14:40 - עו"ד אלון רן מתמקד בחוסר הראייתי שיש בתיק. תוקף את עמדת המדינה כי נעשו זיופים בהיקף גדול ומאורגן, למרות שבפועל לא הוגשו ראיות לאישוש הקביעה הזו.

14:30 - עו"ד אלון רן המייצג את הסיעה החסידית 'כח' החל לדבר.

14:29 - עו"ד חן לבנת סיים את דבריו.

14:15 - עו"ד חן לבנת המייצג את 'אגודת ישראל' החל לדבר.

14:10 - ביהמ"ש הודיע כי יינתן צו שיפוטי לבירור זמן הודעת הטקסט שיצאה בה נכתב "נתפסנו, תשלחו לחבר'ה".

14:00 - נציגי הפרקליטות טוענים כי עו"ד וינרוט דוחף לכיוון של השלמת חקירה על-ידי המשטרה מאחר ויודע שהחקירה מוצתה ואין עוד אפשרות להשיג ממצאים נוספים נוכח תיאומי החקירה והחבלות המאורגנות.

13:50 - עו"ד בומבך: "מסופר על ההוא שאמר א-ב בתפילת יום כיפור ואמר לאלוקים שיסדר את זה לתפילות. 
זה מה שמנסים לעשות כאן. מביאים בליל של סיפורים ומבקשים מבית המשפט לבנות פה תיק".

13:45 - כעת החל לדבר עו"ד אילן בומבך המייצג את מאיר בלעיש וסיעת 'דגל התורה'.

13:43 - עו"ד יעקב וינרוט סיים את דבריו.

13:40 - עו"ד וינרוט: "אפלטון אמר שאין מספר של אבנים כדי לקבוע מהו גל אבנים. יראו השופטים את ההסתברות, האם 36 הצבעות בלתי חוקיות הם הסתברות בכלל? הם גל אבנים או אוסף חצץ?".

13:39 - השופט חשין: "מהי הסתברות ממשית?".

13:38 - עו"ד וינרוט: "כדי לפסול בחירות לפי החוק, אז גם אם נעשה פרשנות לחוק, עלינו להתבסס על הסתברות ממשית של זיופים".

13:35 - עו"ד וינרוט: "אתייחס לזה, אך אציג את הסיפור שהיה לפי ראות עיני. אם אני החוקר. קיבלתי מידע על זיוף. תפסתי חשוד עם ת.ז. במקביל תפסתי עוד שלושה אנשים שאומרים כי הובטח להם כסף. התביעה טוענת שהכסף משולם על ההצבעה המזויפת, השלושה טוענים שזה על העבודה שלהם בבחירות. אם אני הייתי החוקר, הייתי בודק את החשבונות של מי שאמור לשלם להם. לראות מה מקור הכסף ולפי זה לקבוע. זה עדיף מלהמציא טיעון שאיש מבין הנחקרים לא אמר".

13:33 - השופט לעו"ד וינרוט: "אשמח אם כבודו יתייחס לסכומי הכסף המדויקים שכל הנחקרים נקבו בהם" .

13:30 - עו"ד וינרוט: "בערעור מתייחסים לעדות של פרוש שברכב שלו נמצאו תעודות הזהות, למה איש לא טרח לצרף את העדות שלו? בנוסף, אם פרוש נתפס. איש במשטרה לא הציץ לטלפון שלו? לא יכלו לבדוק האם יש שם בשיחות או בהודעות הוכחה כלשהי? זה לא מוזר לכם שאיש שנחשד במעשים כאלו משוחרר ככה לביתו בלי חקירה אמיתית. ואם נעשתה כזו חקירה, היכן הממצאים שלה?".

13:26 - בית המשפט: "אין צורך בשמיעת ספרין. גם ככה דבריו לא בעלי ערך רב".

13:25 - עו"ד וינרוט: "התביעה טענה שספרין שתק בחקירתו. הנה ספרין כאן באולם, מוכן לדבר. במקרה פגשתי בו במסדרון". חביליו: "זה מיותר. במשטרה הוא שמר על שתיקה". וינרוט: "הנה ההוכחה!! אם מבררים אמת הבה ונשמע אותו כאן. אם פתאום המדינה לא מעוניינת לשמוע אותו מה זה אומר? שהיא דורשת אמת?".

13:22 - עו"ד וינרוט: "יש כאן הטחה של קלון על ציבור שלם. המדינה ללא בושה באה ואומרת שציבור שלם התארגן לזייף".

13:21 - עו"ד וינרוט: "נעבור שלב. המדינה רצה לערער לפני שהמשטרה סיימה את חקירתה. זה תקדים. זו ההוכחה שהמניע של המדינה. זה לא בירור האמת. ממתי המדינה לא ממתינה למשטרה? מי שישר רץ לבית משפט כאחוז אמוק בלי לבדוק איזו ראיות יש בסלו, מוכיח שכוונותיו פסולות ולא ענייניות..."

13:20 - השופטים שומעים בקשב רב את דבריו של וינרוט ומהנהנים בראשם.

13:18 - עו"ד וינרוט: "התביעה מדברת על 'תחפושות'. איפה הם? וכי ניתן לזייף בחירות עם כמה כובעי קפלוצ' וצעיפי נשים?".

13:16 - עו"ד וינרוט: "המדינה מנסה לומר, שאין בעיה בעיירה קטנה כמו בית שמש אפשר שתהיה מערכת זיוף כזו גדולה שהיא בכלל לא נתפסה.. אם זו אפשרות שהייתה קיימת, וזו רמת הטענה של המדינה, ממילא ניתן להכניס לאותה רמה של טיעונים עוד אלף טיעונים מנגד שהמכנה המשותף שלהם שכולם ברמה רדודה".

13:13 - עו"ד וינרוט: "כדי להוכיח שהיה פגם, צריך להוכיח שהפער של 956 קולות לא קיים, ואז נוצר פגם. זיוף של 36 קולות לא יוצר פגם. וברגע שאין פגם, אין בסיס לטענות המערער".

13:10 - עו"ד וינרוט: "המערער מרשה לעצמו לערער על זכייתו של אבוטבול כאשר הוא לא זומן לחקירה, הוא לא נקשר לחקירה, הוא לא ידע על המעשים. הוא בכלל מחוץ לתמונה. אומנם אותו תפלינסקי שהעיד היה מתנדב למען אבוטבול, אבל תפילינסקי עשה את מה שעשה בגלל עוד אלף אינטרסים, המשטרה לא הצליחה לקשור אותו לראש העיר".

13:07 - עו"ד וינרוט: "אני מייצג את ראש העיר ולא את הסיעות כאן. ולכן התוצאה לגבי אבוטבול היא מוחלטת, כי גם אם כל בעלי תעודות הזהות שנתפסו היו באים בעצמם להצביע הם בוודאות היו מצביעים לאבוטבול. גם אם 956 הקולות שהם הפער לא היו באים בכלל להצביע היה שוויון. לא הייתה הכרעה. אם כן, הזיופים בוודאי לא השפיעו ולא היו גורם שהיה יכול להשפיע על התוצאה".

13:05 - עו"ד וינרוט: "היקף הפגם בבחירות חייבת להיות מוכח בעובדות. אולם התביעה טוענת שאין צורך לרדת לפרטים, מספיקה ההוכחה כי יש פגם. לא משנה מהו ומיהו. יש פגם.. באה התביעה ואומרת אז נעשה בחירות חוזרות..".

13:04 - עו"ד וינרוט: "גם בפסילת מכרזים אני יכול לברר את העובדות על פי הקריטריונים. במשפט הזה אין לי עובדות. על אחת כמה וכמה שהפרקליטות הגישה היום במפתיע עוד חומר. ככה מנהלים תביעה?".

13:00 - השופטים חזרו לאולם בית המשפט, הדיון חודש.

12:00 - בית המשפט יוצא להפסקה עד השעה 12:45.

11:58 - עו"ד וינרוט: "מביאים ציטוט מקבוצת וואטסאפ שיש בה 60 חברים. בוואטספ במקסימום זה 50 איש". השופט: "בוא נרד מההודעת וואטסאפ הזו היא בדיחה". וינרוט: "אבל זה חומר הראיות! מה אעשה? התביעה בחרה בהודעת וואטסאפ כראיה מרכזית לפסול בחירות בעיר גדולה".

11:56 - השופט מעיר לעורכת הדין חביליו שמפריעה כל העת לוינרוט בזמן שוינרוט שתק שעה שלימה.

11:52 - עו"ד וינרוט: "זה לא דיון פלילי, וכל הראיות הם מהתחום הפלילי, ובתחום הזה אין לנו ולבית המשפט כל אפשרות ויכולת לברר את האמת. העצורים לא כאן, החוקרים לא כאן, ממצאי המז"פ לא לפנינו. מה שיש לנו זה 7 פתקים שעליהם מישהו שירבב כמה מילים, ועדות אחת של שוטר ששמע מילים לא ברורות מעד שכבר הספיק לחזור בו. ותיק עם מידע מודיעיני סותר. אז מה אני אמור לעשות כאן? יגדו לי כבוד השופטים, מה עליי לעשות?".

11:50 - עו"ד וינרוט: "צריך ראיות. מהי ראיה? שגב' חביליו שולפת מתוך תיק משטרה כמה פתקים, זו ראיה? באותו תיק יש טענות סותרות, וכי יש לבית המשפט כאן דרך לברר מה מבין שתי הטענות היא האמיתית?".

11:48 - עו"ד וינרוט: "אי אפשר לפסול בחירות על בדלי נייר. על פתקים זוטרים. למה באנו לכאן? מה ההוכחות שהזעיקו את העותרים".

11:47 - עו"ד וינרוט: "בית משפט לא יכול לפסוק על סמך עדויות שמיעה חלקיות, של שוטר ששמע ממישהו משהו מבלי שיש לנו יכולת לעשות עם זה משהו".

11:46 - עו"ד וינרוט: "לבית המשפט כאן אין ראיות. אין הוכחות ואין עובדות. יש אווירה, יש אינטואיציות, ויש הלך רוח. ועניינו של משפט הוא להתייחס רק לעובדות מוכחות עם ראיה".

11:45 - עו"ד יעקב וינרוט המייצג את משה אבוטבול החל להשיב לטענות בפני בית המשפט.

11:44 - עו"ד הברמן: הקולות הפסולים והמזויפים משפיעים על סך הקולות הכשרים והם שקובעים את אחוז החסימה. כך שבעקיפין יש כאן השפעה גם על התוצאה של כל המפלגות.

11:40 - השופט חשין מגלה אהדה בולטת לדברי עורך הדין של כהן. מסכם ועורך את דבריו כאילו הוא המייצג של כהן. ההגנה מתרעמת על כך. האווירה כרגע בקרב השופטים אוהדת את אלי כהן.

11:32 - עו"ד הברמן: "גם מישהו שלא הלך להצביע עדיין יש לו זכות לערער כי ערעור זו זכות לגיטימית של אזרח שרוצה שהעיר שלו תתנהל כרצונו".

11:28 - עו"ד יעקב וינרוט יושב כל העת וכותב את טיעוניו להגנה.

11:25 - עו"ד הברמן: במערכת בחירות איננו יודעים מי משפיע על מי וכמה, אך אם הטוהר נפגע, הוא נפגע.

11:24 - עו"ד הברמן המייצג את אלי כהן מסביר באריכות למה המספרים לא רלוונטיים אלא המהות, והמהות שהבחירות בבית שמש לא היו כשרות, ומי שאמור להכריע זה בית המשפט שלא אמור לעשות חשבונות מספריים אלא לומר אמירה עקרונית, שהבחירות לא היו כשרות.

11:20 - השופט מודיע שבין השעה 12:00 ל-12:45 תהיה הפסקה בדיון.

11:10 - השופט חשין: גברתי טוענת שברגע שיש תשתית שהייתה יכולה לשנות את התוצאות זה מספיק ולא צריך להוכיח בפועל מבחינה מספרית את הזיופים. חביליו: בדיוק.

11:00 - נציגת היועץ המשפטי לממשלה לשופטים: "במקרה דנן הובהר מעל לכל ספק כי מדובר בעברות פליליות חמורות".

10:40 - בית המשפט נוזף בפרקליטה שמסתבכת בזמנים של העדויות.

10:38 - בית המשפט נוזף בעו"ד חביליו על אי דיוקים.

10:34 - עו"ד חביליו: "בעיר אחרת היה פחד לעשות דבר כזה, כאן זה נעשה לאור היום בלי להסתיר עם מוקד מסודר".

10:30 - השופטים: העדות של ארנפלד משה היא הקלף המרכזי של הפרקליטות.

10:28 - עורכת הדין חביליו מדברת בשם היועמ"ש: מדובר בערעור מנהלי על כל המשתמע. לגבי תשובת המשיב על כמות הזיופים מול הפער בבחירות, טוען היועמ"ש שלא מדובר על מספרים. אלא על שיטה על ההיקף ועל התשתית של הזיופים.

10:25 - נציגת הפרקליטות טוענת שהיה מדובר בשיטה כללית של זיוף בבית שמש.

10:15 - השופט דוד חשין מבקש מהצדדים שלא לחזור על כל מה שנכתב בתצהירים, השופט משבח את התצהירים ה"מעולים".

10:11 - חביליו: אנחנו מדברים על פוטנציאל ולא על תוצאות ממשיות.

10:10 - השופט מרזל: גבירתי לא הצליחה להוכיח מבחינה מתמטית איך היו נראות תוצאות הבחירות בלי הזיופים כלל.

10:08 - נציגת הפרקליטות עו"ד חביליו: "ראש העיר היה צריך להוקיע את המעשים בנחרצות. הוא לא עשה זאת וזה עלול להפוך את המעשים ללגיטימיים. זה מעשים פסולים לכל דבר ועניין. אני מרגישה כמו במשפט פלילי ולא מנהלי".

10:00 - ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול נכנס לאולם בית המשפט ואמר: "יש שופטים בירושלים, אין לנו ממה לחשוש. ניצחנו כחוק".

http://www.kikarhashabat.co.il/דיון-בבית-המשפט-בחירות-חוזרות.html

זה נראה שהסיכוי לבחירות חוזרות (ב"ה) קלוש מרדכי
למה ב"ה..? אם אפשר לשאול..גאהלהיותיהודיה
כי אני שמח שאלי כהן לא נבחרמרדכי
בס"ד

זה היה מסריח מאוד כל ההדחה של עליזה בלוך שנבחרה בהתחלה והוחלפה כי היא דתיה ואלי כהן לא והוא יוכל להביא יותר מצביעים כנגד החרדים ואבוטבול.

גם עכשיו רואים שקשה לאלי כהן להפסיד בכבוד והוא מנסה לעשות הכל על מנת להדיח את אבוטבול. הבעיה שלו היא שאין לו מספיק ראיות שאכן היה ניסיון מצד אבוטבול להטות את הבחירות לטובתו, דבר שגם הפרקליטות אמרה עוד בתרם החל הדיון היום בבית המשפט (ובכל זאת הם החליטו ללכת לבית משפט, למרות שהם מודים בעצמם שאין להם די ראיות שמוכיחות את טענתם).
ועוד נקודה שמפריעהמרדכי
בס"ד

זה ההתערבות הממשלתית בנושא, בניגוד לחוק, של היועץ המשפטי לממשלה.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/266859
ותסלחו לי, אבל זה נראה שעושים הכל בשביל לפגוע בחרדים והשיח ברחוב הוא אנטי חרדי ורואים את זה עכשיו בברור בבית-שמש עם כל מה שהולך שם.
אתה מזלזל בראיית הודעת ווצאפ מושיקו

האמת שבבג"ץ זה מוסגל לעבור

אני ‏לא ‏גר ‏בבית ‏שמשי.ל.
אבל ‏יש ‏לי ‏הרבה ‏חברים ‏משם ‏וסבא ‏וסבתא,מי ‏שלא ‏יודע ‏מקרוב ‏מה ‏הולך ‏שם ‏קל ‏לו ‏להגיד ‏דברים ‏,אני ‏יותר ‏קרוב ‏לחרדים ‏מאשר ‏לחילונים ‏אבל ‏המציאות ‏הזאת ‏שמי ‏שלא ‏חרדי ‏לא ‏מקבל ‏תקציב ‏למוסדות ‏שלו ‏ולא ‏מקבל ‏טיפול ‏ראוי ‏בכל ‏מיני ‏נושאים ‏בגלל ‏שהוא ‏לא ‏חרדי ‏לא ‏הגיונית ‏,ואם ‏ראש ‏עיר ‏חילוני ‏יהפוך ‏לי ‏את ‏החיים ‏לנורמלים ‏אז ‏עדיף ‏חילוני ‏מאשר ‏חרדי ‏,ולגבי ‏בן ‏ארי ‏-‏ ‏מאז ‏ההסכם ‏עם ‏יש ‏עתיד ‏הוא ‏מנסה ‏‏(‏ובצדק ‏לדעתי ‏‏)‏לחזק ‏ככל ‏האפשר ‏את ‏הקשר ‏עם ‏החרדים ‏תוסיפו ‏לכך ‏את ‏העובדה ‏שהבית ‏היהודי ‏תומך ‏באלי ‏כהן ‏ואז ‏ברור ‏שאסור ‏לתמוך ‏בו ‏לא ‏נראה ‏לי ‏שבן ‏ארי ‏הסתכל ‏על ‏טובת ‏התושבים ‏אלא ‏על ‏טובת ‏הקשר ‏עם ‏הציבור ‏החרדי ‏בכללותו ‏וזה ‏בא ‏על ‏חשבון ‏תושבי ‏בית ‏שמש
הכול טוב ויפה ואולי נכוןמינימאוס

אין לי מושג אני לא גרה שם ואין לי שם מכרים.

אבל גם אם נבחר ראש עיר מאוד דפוק זה לא סיבה לבחירות חוזרות

בחירות חוזרות זה רק כאשר יש בעיה בתהליך הבחירות עצמו לא בתוצאה שלהם

וזו בדיוק הטענה,אלעד

שיש בעיה בתהליך הבחירות עצמן.

האם הטענה תגובּה בהוכחות? על זה תלוי ועומד הדיון וזה מה שיביא בסופו של דבר להכרעה

בל"נ אני לא אתעסק עם הנושא הזה יותר בפורום הזהגאהלהיותיהודיה

בס"ד

(תרתי משמע.)

א. אם כל הכבוד אתה לא נמצא בשטח.

אתה לא יודע שהעיפו ת"ת לקראוונים.  הת"ת הדת"ל היחיד ברמב"ש.

אתה לא יודע שילדים אצלנו חוטפים אבנים.

אתה לא יודע מה מצב ההתבוללות כאן. (ותפסיקו לקשקש שזה לא תלוי בו.)

אתה לא יודע שבמקוואות דואגים לטבילה רק עפ"י השיטה הליטאית. (וכן, נשים שהיו טובלות, לא טובלות במצב כזה.)

אתה לא יודע מה המצב בשטח.

אתה אולי יודע מחבר שגר בעיר או סתם מהתקשורת,

אבל אתה לא באמת יודע. כלום.

אין לך באמת שמץ של מושג,

אז כל מה שאתה אומר זה נורא נחמד, טוב ויפה, השאלה היא רק אם זה נכון.

אני גם לא הייתי בעדו עד (בערך) לשבוע שלפני הבחירות.

כשאתה נמצא בשטח, זה נראה אחרת.

ב.הסיפור עם עליזה באמת היה מסריח.

אין קשר בין השניים.

אני לא מתמצאת מספיק בסיפור, מה שבטוח שהיה מסריח.

ובכלל, גם אם הבית היהודי נטשו אותה, אם התושבים היו רוצים אותה הם היו מצביעים לה בסקר. והם לא.

ג.קשה לו להפסיד?

אני לא בטוחה. יש לו מספיק מה לעשות בחיים, לרוץ לדיונים כל שתי שניות זה אקשן, אבל זה מתיש בשלב כלשהו.

יש כאן מערכה,

לפעמים מה שטוב לעולם התורה זה לאו דווקא ראש עיר חרדי.

והנוכחי, לפחות עפ"י עבודותו בחמשת השנים אחרונות, לא יכול כרגע למלא את תפקידו בצורה הראויה.

היו עדים ומספיק הוכחות.

הם התקפלו.

קשה כשמפזרים נגדך פשקווילים והילדים שלך סובלים.

ותסלח לי,

אין לי שמץ של מושג מאיפה הבאת את זה,

אבל אם כבר זה ההפך.

ובעניין בן ארי-

כן, אני יודעת. (ראיתי מנשרים, אני לא יודעת עד כמה הם נכונים).

מצטרפת לדבריו של י.ל..

בל"נ לא אגיב בנושא זה שוב,

אין לי בעיה לדון בנושא, אם מישהו רוצה אפשר באישי.

חיים טובים,ברכה והצלחה, ישועות ונקמות.חיוך

^^^^^^^^^חנהודיה
אני הכי מסכימה איתך בעולם!
אני גרה בבית שמש כבר הרבה זמן ואני יכולה להגיד לכם שמה שהיא כתבה זה רק טעימה קטנה ממה שהולך פה!!!
אבוטבול לצערינו לא הוכיח את עצמו ב5 שנים האלה! הוא דאג אך ורק לציבור שלו וגם בזה רק למה שהוא רצה לדאוג!!
העיר הזאת לא ניראת כמו עיר!
אני מסכימה עם כל מילה של "גאהלהיותיהודיה" ואני רק יוסיף גם שהעיר נראת כמו עזה! הסירחון והטינופת שיש בכל מקום בעיר הזאת היא מזעזעת!!! רחובות בית שמש לצערינו הרב לא רחוקים מלהיות כמו רחובות עזה!!
אז באמת, מי שלא גר פה ורואה את הדברים מבפנים לא יכול לומר שאבוטבול יותר טוב מכהן!!!
ודרך אגב, בקשר לעליזה בלוך.. היא זאת שהוציאה את המועמדות שלה.. אני לא נכנסת לבעיקבות מה היא עשתה את זה אבל שורה אחרונה, היא זאת שהסירה את
המועמדות שלה בגלל שהיא הבינה איזה סירחון זה הפוליטיקה!!!
זה לא מצדיק את ההסתה הדמגוגית נגד החרדיםמושיקו

נכון - כל מקום והפוליטיקה שלו  - אבל יש גבול טעם הטוב גם בפוליטיקה ושנלחמים באופן כזה מלוכלך רק מפסידים.

לא אמרתי שזה מצדיק את ההסתהחנהודיה
אבל גם להם לא חסר...
הם גם מסיתים נגדנו בהמון דברים כך שהם לא שה תמים!!
וגם הם נלחמים באופן מלוכלך אפילו יותר ממנו!!!
החילול ה' הנורא שהיה בבחירות האלה בבית שמש לא מצדיק שום דבר!!!
האם רק בגלל שאנחנו בקואליציה והם באופוזיציה אפשר לדבר ולעשות מה שרוצים???
אם אלי כהן שהוא לא אדם דתי עולה לרדיו ואומר שהיה פה חילול ה' גדול מאוד והוא בעצמו מתבייש בזה ולא רק בגלל שזה העיר שלו! אז יש הרבה אנשים שצריכים לעשות חשבון נפש!!!
אלי כהן הוא לא פונקציהמנימאוס

השאלה מה אנשים אחרים אמרו

אז אני אספר לך סיפור...חנהודיה
הלכתי לתומי לקנות חטיף סגור באחד מחניות הממתקים בעיר...
ולפני בקופה עומדת מישהי שרוצה לקנות משהו בחנות... אז היא ביקשה מהמוכר את זה והוא אמר לה שאין על זה הכשר..
אז התשובה שלה הייתה "מה זה הכשר? האם בגלל שאיזה רב לא קיבל על זה כסף אני לא יאכל את זה???"
זו הייתה התשובה שלה...
אני באופן אישי כמעט התחלתי לבכות שם מרוב זעזוע!!!
אז תבינו לבד מה הם פני הדברים בעיר הזאת... 
^^^^^חנהודיה
הסיפור הזה הוא רק סיפור אחד אבל יש עוד מלא סיפורים כאלה ודומים להם שקראו בבית שמש!
חלקם פורסמו וחלקם לא...
אבל זה מה שהולך בעיר הזאת... וזה מזעזע!!!
אני לא מצדיק את החרדיםמושיקו

ואני מכיר את ההתנהגות הזו מקרוב.

אבל התגובה על זה היתה מוטעית גרמה יותר נזק - יש דרכים להשיג דברים ולהפעיל מכבשים ולחצים פוליטיים מיותרים רק מזיקים

אז תסביר לי למה ב5 שנים האלהחנהודיה
שאבוטבול נמצא בשילטון כל בקשה שהיינו מבקשים יפה לא הייתה ראויה ליחס מצד העיריה וכל דבר שהיה מגיע לתקשורת ולפוליטיקה היה נענה מיד???
סימן שזה כן עוזר!!!
התכוונתי על זה שניסו לכפות בחירות חוזרות כל כלוםמושיקו

וזה מה שהוכח בדיון.

יש לי בטו מליאה על מגורים ליד שכנים חרדיים.

מצד שני זה עדיף משכנים פושעים.

לא יודע אם במקומם הייתי מתנהג אחרתהרועה
העיר שבה גדלתי נהרסת ע"י ראש עיר נורא (חילוני, אתם יכולים להרגע) היחס לדתיים בעיר מחפיר ואני לא מפאת אווטינג.

אם הייתי חושב שיש דרך להוריד אותו ולשים מישהו טוב יותר הייתי הולך על זה גם אם זה היה סיכוי קלוש, הוא לא משחק לפי חוקי המשחק ורומס מיעוט בעיר ככה שאני לא רואה ערך בלשחק נקי מולו.
זה לא מולו אלא מולךמושיקו

שמגייסים את היועץ המשפטי וסוללת חברי כנסת בשביל להלחם נגד מגזר מסוים בעיר (לאו דווקא ראש עיר מסוים)זה לא התנהגות נבונה - כי אם יש על מה להתבסס לא צריך את זה ואם מגייסים את כל הסולה הנ"ל זה מראה שאין על מה להתבסס

אם הכוח הזה היה זמין ליהרועה
והיתה לי סיבה לחשוב שזה יעזור הייתי מפעיל אותו.

אין לי עניין לקדש ליברליזם ודמוקרטיה כשהצד השני משחק לפי ככללים אחרים.
סליחה על הבוטותמושיקו

אבל עם השורה האחרונה אפשר להוריד הרבה מהגרעינים התורניים

לא בוטה מדי..הרועה
יכול להיות, אני לא מכיר את כולם.. אם תביא דוגמאות ספציפיות אני אוכל להגיד לך מה דעתי עליהם.

אלו שאני מכיר נשארים בתוך גבולות המשחק הלגיטימי.
אוהו ‏לא ‏הגזמנו ‏אה ‏‏?‏‏?‏י.ל.
אם ‏תסתכלי ‏במה ‏שקראתי ‏למעלה ‏תראי ‏שאני ‏לא ‏תומך ‏גדול ‏של ‏אבוטבול ‏אבל ‏זה ‏כבר ‏הגזמה ‏‏!‏‏!‏עזה ‏‏?‏‏? ‏אולי ‏את ‏ספציפית ‏גרה ‏באיזור ‏מוזנח ‏אבל ‏יש ‏איזורים ‏שכן ‏מטופלים ‏אני ‏לא ‏מכיר ‏את ‏כל ‏בית ‏שמש ‏אבל ‏יש ‏מקומות ‏נורמלים ‏שם
אז אני לא רק גרה במקומות מוזנחיםחנהודיה
ומטונפים אלה גם אני למדתי הרבה שנים בעיר הזאת ואני מסתובבת בה כל הזמן... והיא מטונפת!!
הליכלוך המכוער והבניה הבלתי חוקית שנמצאת בכל פינה היא שנותנת את ההרגשה של עזה!!!
והרגשות קשה לשנות!!!
ודרך אגב, המקומות שכן מטופלים, מטופלים ע"י התושבים עצמם שמוציאים מהונם הפרטי בשביל שיוכלו לפתוח עינים בלי להקיא כשהם יוצאים מהבית!!!
יש לי שאלות תםמינימאוס

אומרים שהרמות בבית שמש מאוד יפות ומטופחות ואלו דווקא אזורים חרדים.

האם זה נכון? האם זה לא נכון? ואם כן אז למה יתר העיר לא ככה נקיה?

רמב"ש א' מעורבת ויפהחרדי מקורי
רמב"ש ב' בעיקר חסידית ו לא יפה
רמב"ש ג' בבניה
לפי מה שראיתי א' לא כזאת יפה...שִׁירָה

דווקא בית שמש הישנה יפה יותר מהרמות..איפה שאין כ"כ חרדים

וגם אני עצבנית שבעיר שלי נבחר ראש עיר שמרגיז אותי.אם היית

ולכן???

הוא נבחר. וזו דמוקרטיה.

לגשת לבית המשפט בקייס של שנאת חרדים וברכיבה על הגל הזה תוך תקווה שאולי מבית המשפט ששונא חרדים בדרך כלל ונוטה לפסוק לרעתם גם כשהם צודקים,  תבוא התקווה להטות בחירה דמוקרטית של תושבי העיר - זה צעד בעייתי .

וזהו.

משה ליאון ידע לכבד את צו הדמוקרטיה?!?

יתכבד גם אלי כהן לעשות את זה ולא יבוא לבית משפט לומר שאמנם לא היו זיופים כמעט ואין שום הוכחה לזיופים - אבל הוא "הרגיש" "אווירה" של זיופים....

אנשים שהדמוקרטיה אצלם היא רק כשהם מנצחים....

את מאמינה בדמוקרטיה?הרועה
אם היא תתנגש בעולם ערכים שלך את תקדשי אותה?
הויכוח הזה הוא לא אם הפנייה לבית המשפט מוצדקת אוי.ל.

לא אלא אם טוב שאבוטבול יהיה ראש עיריית בש או שעדיף שהמועמד החילוני יהיה שם ראש עיר

שטויותפייגליניזית

אם משה ליאון היה בא עם ממצאים של זיופים (אם היו כאלה בכלל), היה קורה את אותו הדבר בדיוק.

לא זכור לי שאלי כהן לא בא עם ממצאים, ורק עם "תירוץ של 'הייתה אווירה'"... מגוחך.

אבל אולי המילים "אווירה" הן אכן נכונות, ההיתר לזייף תעודות, רק משום שלטענתם זה רצון השם, זה עיוות אחד גדול, שצריך למגר אותו, למען שם ה' שלא יחולל.

הי,ויודעת מה?שִׁירָה

אפילו בן ארי ומרזל תמכו באבוטבול לראש העיר,ובטוב למועצה..

ואני לא אומרת בכעס או משהו,סתם ככה שתדעי

ומרדכי,אפשר ב"ה בלי סוגריים..

סיכוי ‏קלוש ‏זה ‏גם ‏סיכויי.ל.
בחירות ‏חוזרות ‏בבית ‏שמש ‏לא ‏נורא ‏חבר ‏ישנם ‏צרות ‏גדולות ‏יותר
עוד כישלון לש״ס-משה ר-

בחירות חוזרות בבית שמש..

לא כשלון לש"ס, כשלון לדמוקרטיה ולמערכתחיה וקיימת

המשפט.

כפייה חילונית בהתגלמותה

ואולי עוד ניצחון?!?אם היית

אבוטבול גם יכול לנצח פעם שנייה כמו שהוא ניצח פעם ראשונה.

אלא אם כן אלי כהן ישכיל ליצור קשר עם מפלגות חרדיות.

אמן.אלעד

אני מקווה שהוא זה שינצח,

ויוכיח לרמאים שאפשר לנצח גם אחרת.

אם לא תהיה התגייסות חילונית אבוטבול יוכיח שאפשרחיה וקיימת

אחרת.

המפלגה שזייפה לא קשורה לש"ס או לאבוטבול.

למה כזה ברור לכם שהשסניק הזה טוב?די"מ
זה לא נובע מאהבת מרדכי אלא משנאת המן מרדכי
זה בעייה.די"מ

השנאה מעבירה אותכם על דעתכם.

זה בגלל שאתם לא יודעים שאפשר להתנגד גם לו וגם לו,ולהגיד שאחד מהם פחות גרוע.

לא יודעת מי "פחות גרוע"פייגליניזית

ולאנשים ספציפים קצת קשה להתייחס, אבל מגוחך פי כמה וכמה לצעוד בעיניים עצומות אחר "החילוני", בעוד יש לך גם אפשרות של חילוני. שוב, הגיוני שאלי כהן עדיף, אך הבחירה הראשונית בחילוני, רק משום ש"השנאה תעביר אותי על דעתי", היא פשוט.. מגוחכות.

לא אמרתי ללכת בעיינים עצומות אחרי החילוני,ממש לא.די"מ

והשנאה כאן היא לבית היודי לא חלחילונים.

כי כנראה הוא מייצג טוב את הציבור שלומושיקו

אם כ"כ שונאים אותו

איזה תגובה מופרכת.די"מ

וחוץ מזה זה בדיוק הבעייה שהוא מייצג את הציבור שלו

כדרכם של חרדים....

כשלון לדתיים לאומיים באשר הםמושיקו

ללא קשר לתוצאות הבחירות.

בודדים מכפישים ציבור שלם בשם ציבור שלם.

החרדים לא רואים את הפודלים של לפיד שמתסיסים את שטח בגלל יריקה שלא היתה.

מצידם מי שנלחם בהם בצורה מכוערת זה בנט אלי כהן שהצטרפו למקלהת המסיתים וכל הדתיים לאומיים באשר הם.

בדיוק כמו במילות השיר של מרדכי בן דוד
לפיד של אש קוצף ורועש, שורף ומבעיר את העיר,
לא מותיר שריד, תקווה ואחוה, להפריד בכל מחיר,
מלחמת אחים, רק להשמיד ת'עבר גם העתיד
כשאח נגד אח, המנצח תמיד מפסיד!

על שנאת חינם מקדשנו נעלם, גלינו מארץ אבות
היכן החלום הנפלא של שלום וקיבוץ הגלויות?
חלף יובל ומי שואל האם לא טעינו אולי?!

למי שרצה את השיר המלאמושיקו

איזה יופי של צביעות.די"מ

החרדים הצדיקים, והדתיים הלאומיים הרשעים.

מי שמאשים את כל הדתיים הלאומיים(ויש לא מעט חרדים כאלה) ולא מבדיל נגיד בין הכיפה שלי לשל בנט(שהקשר היחידי זה ששניהם נמצאים הראש)

הוא זה שמכפיש ציבור שלם.

כל היציאה הזאת נגד הציבור הדתי לאומי בגלל בנט ו"הנקמה" שכביכול הם ינקמו בדתיים הלאומים בפגיעה בארץ ישראל (כאילו שארץ ישראל זה עניין רק לדתיים לאומיים).

זה צביעות!

זה גועל נפש!

זה כבר מתחיל להימאס מה שהולך פה בפורום הזה,כל האנשים הכביכול "תורניים" מרגישים צורך תמיד להיות עם החרדים ולהצדיק אותם,חלאס אצל החרדים יש בעיות לא פחות מאצל הדתיים הלאומיים והחילונים.

מישו אמר שלא?דוסית גאה!

אף אחד לא מרגיש צורך "להיות תמיד עם החרדים", פשוט במקרים מסויימים זה כנראה הדבר היותר נכון לעשות..

זה הרושם מהכותבים "התורניים" בפורום הזה.די"מ

הבעייה שלכם זה שאתם לא יודעים להגיד "אני צודק וכל שאר העולם לא!"

מוזמנים אליי לקורסים בנושא.

<צ>

כי באמת לאמרפייגליניזית

"אני צודק ושאר העולם לא", זה די... מגוחך, אפשר לאמר את זה ככה.

זה עדיף מלהצדיק כל הזמן אנשיםדי"מ

רק בגלל שבחלק מהנקודות אתם מסכימים.

אני ואתה יודעים להבדילמושיקו

דיברתי על הקבוצה שלא יודעת להבדיל - ובמקרה כזה הם יכלילו ודי בצדק את כל חובש כיפה סרוגה.

ובינינו אתה יודע טוב טוב שזה קורה גם בצד השני - הכללות מטופשות על ציבור שלם

אם הם לא יודעים להבדיל זה בעייה שלהם.די"מ
בצדק?פייגליניזית

איזו הכללה (בכלל, גם לא בפרט הזה) היא "בצדק"?!

בשעת שלום אפשר לבדוק בנחתמושיקו

בשעת מלחמה עושכים הכללות כלליות.

כי אין זמן לבדוק מה קורה בשטח.

ושמתקיפים אז יוצאים למלחמה  -או לפלחות הפוליטקאים 'שוחרי הצדק' ]ותחים את הפה והקול השפוי כבר לא נשמע

זמן מלחמה או זמן שלום,פייגליניזית

גדולי ישראל באמת  (אלו שלכאורה הציבור החרדי נקרא על שמם) ידעו להעריך מיהו יהודי מאמין, ולא יצאו בהכללות חסרות שחר.

הכללות על הנושא הספציפי של המגזר הדתי לאומי, הן וודאי שקריות לחלוטין, ולחלוטין לא "בצדק",

השאלה היא על כל הכללה, האם היא לגיטימית, בכל נושא, (עניות דעתי לוחשת שלא,) וזמן מלחמה לא משנה את אמיתות ההכללה..

מה הקשר זמן מלחמה?די"מ

זמן מלחמה זה עם הערבים לא החרדים נגד המזרחוניקים.

אתה באמת מאמין במה שאתה כותב?

אם הם מכלילים אותי עם בנט אבל זה בעסקת חבילה שהם מכלילים כל ערבי עם המחבל הכי גרוע אני מוכן!מוציא לשון

^^^פייגליניזיתאחרונה

חח.

מילים כדורבנות!!-משה ר-
לא מעט?...פייגליניזית

...

צודק בכל מילה. מנגד, אני לא חושבת שהציבור הדתי לאומי צריך לחקות את החרדי, ולפסול את כל כולו...

(אחרי הכל, לא *כל* החרדים לא מבדילים בינך לבין בנט (דוג'), ויש כאלה שכן מעריכים, הרבנים הגדולים למשל. 

ולא כל חרדי צריך התקפה, רק משום שהוא "שייך לציבור החרדי" ולכאורה אמור להיות כמו כולו.

אני ממש לא פוסל את כל החרדים.די"מ

ורק דוגמא לדבר נכון וראוי שקורה כל הזמןמושיקו

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t604513#6711733

בכל ביקור חרדים בישובי/גבעות השומרון מאחד יותר ויותר את השורות(דבר שקורה בכל שבת ושבת אגב)

דבר שאפשר למנף אותו לאחדות והבנה(ולאו דווקא הסכמה) בשקט ללא קשר לפוליטקה.

איזה יופידתי לאומי

אתם אלופים בלעשות "אשמנו בגדנו" על החזה של ציבורים אחרים. מתי פעם אחרונה עשיתם אתם חשבון נפש?

עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום

הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.

עמכם הסליחה

חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
בלימוזינה, מסוק, טיל, או רקטה?
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
"אם את הכלה ננחית במטוס, את הרב ננחית בטיל טומהוק" (סליחה על הציטוט הלא מדויק, היין משפיע 😵)
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
כנסת ישראל נחתת לאשרא בארעא.

ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.

טיל גמטריא 49  

49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקדאחרונה
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום

לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד

מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).

זה היה באזור פסח...

גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטוריאחרונה
יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai

אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:  

"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"  

– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).

אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:

ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?

וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:  

מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").

אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.

המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.

ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.

מה דעתכם?

דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
גירוש כל מי שלא מעוניין לחיות כפרט נטול שאיפות לאומיות בכלל, תחת שלטונינו ותוך הזדהות מוחלטת עם מדינת ישראל.

והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.

נושא כואב שכדאי לשלוט בו:סביר11
מה הקשר לפורום?קפיץאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
מוחה נמרצות!נחלתאחרונה

על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת

בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.

וגם ענוו! באמת!

אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.

(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)

ישר כוח!

(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).

ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
כאשר אחרי הכל אתה רק ישראל, בהכרח יהיה בה גם אלמנט של תלות. ועדיין, כמלול מה שאנחנו רואים כרגע זה ברית ולא תלות. התמיכה של הממשל היא תמיכה שיש בה גם מהות אוונגליסטית, ולא רק אינטרסים רגילים.

ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית? 

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

אולי יעניין אותך