ושניהן נוגעות למחלות -
1. האם מישהו/י שכעת חולה לא עלינו, נניח בסרטן (או מחלה בסגנון - מחלה קשה) - ולא נראה שבעתיד הקרוב זה יעבור, הוא פשוט חי, עם טיפולים וכו' - האם הגיוני בכלל שיחשוב על לצאת ומאוחר יותר כמובן גם חתונה - כשהעתיד הרפואי לא ברור בכלל? האם נורמאלי שאדם כזה שחולה, כמו שאמרנו, בסרטן - יצא בזמן הזה? האם בכלל יש צד שני שהיה מוכן להיפגש עם אדם חולה בסרטן?
2. בחור/בחורה שלא עלינו בגלל טיפולים כאלו ואחרים מודיעים להם שהם ככל הנראה בסבירות מאוד מאוד גבוהה יהיו עקרים לנצח (כמובן תמיד יש ניסים רפואיים - אבל אני מדבר לפי הידע הרפואי שקיים כיום שאף אחד לא מזלזל בו חלילה). האם זה אומר שאותו בחור/ה יצטרכו לנצח להישאר בודדים? או אולי לחפש צד שני שגם הוא במצבם ויחד לאמץ וכו'? או לחפש בן זוג בפרק ב' שעניין הילודה פחות חשוב לו כבר והוא מחפש בעיקר מישהו לבלות איתו את שארית חייו? (אבל פרק ב' עם בחור/ה צעירים - זה גם עניין די קשה, לא?).
בכל מקרה - ברור שאותו/ה בחור/ה שכבר יודעים לפני הדייטים שיש להם את הבעיה הזאת - אסור להם "לרמות" ולא להציג את זה בזמן שיוצאים וכו' עד אחרי חתונה - נכון? גם הלכתית וגם מוסרית אנושית אסור להם להסתיר דבר כזה- אני צודק?
בקיצור - שני דברים שהטרידו אותי, לא שאני מכיר אישית מקרים כאלו, אבל סתם זה עלה בי בעקבות קריאת איזה סיפור של חיים ולדר, מי שזוכר וקרא, על הבחורה העקרה...

(ל"ע)