אז למה לא קוראים לו: " פורום נוער הגבעות"? <צ>
סליחה - פורום ארץ מולדת נועד להבנתי לכל מי שהארץ הזאת חשובה לו והוא רואה אותה כארץ מולדת - וכן, זה כולל גם אותי שאני מאוד מתנגד לתג מחיר ורואה בכך פגיעה בארץ מולדת. מי אתה שתחליט שאני סתם בא להתלהם ולהתנגח? כי אתה החלטת לנכס את הפורום הזה כולו אך ורק לנערי הגבעות? זה מעשה יהיר ושחצני מה שאתה אומר.
הפורום נועד לתת במה ל-כ-ו-ל-ם, גם לכאלו שלא מבטאים דעות כמו שאתה מאמין בהם. אם אתה רוצה פורום שהוא אך ורק תוקפני ומייצג דעה אחת - בבקשה, יש את הקול היהודי ועוד כמה אתרים כאלו. תפנים את זה שכאן באתר יש גם הרבה אנשים שתמכו בבית היהודי, ושמאמינים שהרב אבינר אוהב את ארץ ישראל לא פחות ממך אם לא הרבה יותר ממך.
אם הפורום היה נקרא: "פורום נערי הגבעות" והיה בו כללים שהפורום נועד לתת ביטוי רק לנוער הגבעות - הייתי מסכים איתך - אבל אתה יודע שזה לא כך והפורום הזה נועד לתת במה לכולם.
זה שאתה מנסה להסתום פיות לאלו שלא חושבים כמוך ומנסה בכוח להעיף אותם מהפורום, יוביל בסוף למשהו ספציפי ביותר כמו שקרה כאן לאחר ה"שבר הגדול" של נוער הגבעות עם הרב מלמד שבסופו רבים מהם עזבו את הפורום לטובת הקול היהודי, כי הם לא קיבלו את העובדה שגם בערוץ ימני כמו ערוץ שבע, יש כאלה - כולל קברניטי הערוץ - שחושבים אחרת מהם ג-ם בעניינים מדיניים ופוליטיים.
וכן - אני חושב שניקור צמיג למח"ט זה מעשה חמור - לא חמור כמו לרצוח יהודי או כמו לזרוק בקבוק תבערה - אבל מעשה שלא צריך להיעשות וצריך להוקיע מעשים כאלו מקרבנו. מותר לי ולעוד שכמוני להביע את הדעה הזאת ג-ם בפורום הזה - שהוא הפורום היחיד לענייני ארץ ישראל באתר - בלי לחשוש מאנשים כמוך שיתנגחו בנו וינסו להעיף אותנו מהפורום הזה בכוח.
אתה הפכת את הפורום הזה לבמה לאידיאולוגיה של הרב גינזבורג - מי אתה שתחליט שהפורום הזה הוא רק במה לאידיאולוגיה שלו ולא של הרב אבינר ודעתו ה"ממלכתית"?
אני אישית חושב שהרב אבינר אוהב את עם ישראל וארץ ישראל לא פחות מכל אחד ואחד כאן, ואם אתה מעלה כתבה שמביעה ומביאה דברי רב כזה או אחר מהגבעות, גם לצד השני מותר להביא דברים שאמרו רבנים כאלו ואחרים עם דעות שונות. מה אתה מפחד מזה? כואב לך - בבקשה, או שתרבה להעלות שרשורים משלך שמציפים את הנושא מהכיוון שלך, או שתחפש לך פורום אחר. אל תנסה להדיר רגלי אוהבי ארץ ישראל רבים מהפורום בגלל שהם לא אחד לאחד האידיאולוגיה שלך.
ותתפלא - יש מספיק אנשים בפורומים שכן מאמינים ברב אבינר ובדרכו וכן היו רוצים להעלות לפורום הזה דיונים שבין השאר מביאים את דבריו - אבל בגלל חבורת ילדים בריונים וחסרי רסן שמתפרצת על כל אחד כזה כאן, נמנעים מלעשות זאת. אם בוער לך כל כך שיהיה פורום שהוא אך ורק לנערי הגבעות ושמציף אך ורק דברים הנוגעים אליהם מהצד שלהם עם הראייה שלהם בלבד - בבקשה, בשביל זה יש את אדמין, מצא לעצמך 20-30 חבר'ה כאלו, תבקש מאדמין לפתוח לכם פורום סגור שבו תוכלו לעשות כאוות נפשכם ולקבוע מי נכנס ומי לא, ומה מותר ומה אסור להיכתב בו.
כל עוד זה פורום פתוח - מי אתה שתתבריין פה על אנשים ותנסה למנוע מהם להביע את דעתם בחופשיות? זה מעשה נבזה ושפל, וכבר באו מים עד נפש...
ורק שתדע - שדווקא בפורום מאוזן יותר בו, נניח, יש כמות יחסית מאוזנת של "ממלכתים" ושל "קיצונים" - דווקא שם יש יותר פוטנציאל לכל צד להבין באמת מה הצד השני סובר, וגם יותר פוטנציאל לחדד את העמדות שלך ולהבהיר אותם יותר אל מול טיעונים הגיוניים מהצד השני, שאתה חייב להגיב עליהם גם בענייניות. ברגע שהפורום מוטה חזק לצד שלך - לעולם לא תשתכלל ולא תבסס ותעמיק בצורה שכלית ורצינית את הדעה שלך עוד יותר, כי תמיד תוכל להתפנן על הדעות המחבקות והמקבלות והאוהבות שעוטפות אותך בפורום ומרחיקות כל פגע רע "ממלכתי" חס וחלילה מהפורום.
נמאס כבר הכפייה הזאת.
אתה מתיימר להבין ולדעת מהי "מטרתו האמיתית של הפורום". בבקשה, ציטוט ממכתב הפתיחה:
ברוכים הבאים לפורום 'ארץ מולדת' !
פורום העוסק בנושאי ארץ ישראל,
ארצנו הקדושה והאהובה
מתעניינים בארץ? אוהבים אותה?
זה המקום שלכם!
דיונים על ארץ ישראל, על ההתיישבות,
על אהבת הארץ ועל פעולות ומעשים למענה.
לא ראיתי בציטוט הזה ולו מילה על "נוער גבעות", "אסור בפורום זה להגיד דברים נגד תג מחיר" או "אסור בפורום זה להביא את דעתו של הרב אבינר הממלכתי". זה לא כתוב כלל וכלל. מה שכתוב שם שהפורום נועד לכל אחד שמתעניין בארץ ואוהב אותה.
לסיכום, תפנים זאת - הפורום הוא ל-א רק בשביל נוער הגבעות. לא ראיתי הצהרה רשמית אחת של המנהלים שהפורום נועד אך ורק לנוער הגבעות ותומכיו. נקודה.