הרכב הצבאי פונצ'ר, התושבים תיקנו. מה אתם אומרים?גםגם

מה דעתכם? 

הבאתי גם את תגובת שר הביטחון ...

הרכב הצבאי פונצ'ר, התושבים תיקנו

אלמונים ניקבו את צמיגי הרכב של מפקד חטיבת השומרון, אל''מ יואב ירום, בעת שנפגש עם מזכירות היישוב יצהר. התושבים מיהרו לתקן.

עדו בן פורת, פרסום ראשון: ט' בשבט תשע"ד, 

הרכב הצבאי שניזוק
הרכב הצבאי שניזוק
דובר צה"ל

אלמונים ניקבו (שישי) את צמיגי הרכב של מפקד חטיבת שומרון, אלוף משנה יואב ירום, בעת שנפגש מזכירות היישוב יצהר.

אלוף משנה ירום הגיע למקום כדי לשוחח עם ראשי היישוב בעקבות העימותים שנרשמו בשבוע החולף בין מתיישבים לפלסטינים. בתום הפגישה חזר לרכבו וגילה כי צמיגיו נוקבו. תושבים יהודים מיהרו יחד עם סגן ראש המועצה, יוסי דגן, לתקן את התקר ואף התנצלו על התקרית.

המח''ט דיווח על כך למשטרת מחוז ש"י שפתחה בחקירה.

ראש מועצת שומרון, גרשון מסיקה, שהשתתף בפגישה, מסר בתגובה,  "אנחנו רואים בחומרה רבה כל פגיעה בחיילי צה"ל בוודאי במחט שומרון שבא לסייע. יצויין כי התושבים במקום תיקנו את הצמיג הקרוע והתנצלו על האירוע". 

במועצה מציינים כי הצמיגים שנוקבו לא היו של מח"ט שומרון אלא של קצין אחר. 

תגובת שר הביטחון:

יעלון: השחתת רכבו של המח"ט - "מקרה חמור ובלתי נסבל"

שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, התייחס להשחתת רכבו של מח"ט שומרון אל"מ יואב ירום. 

"השחתת רכבו של מפקד חטיבת השומרון אל"מ יואב ירום, היום, היא מקרה חמור ובלתי נסבל, שמחייב טיפול מהיר ונחוש של כל הגורמים הנלחמים בתופעה, בראש ובראשונה שלנו כממשלה.

אל"מ ירום, כמו מפקדים אחרים בגזרה, עושה לילות כימים כדי להגן על שלומם של תושבי האזור ואזרחי ישראל, ופגיעה ברכבו היא מעשה נתעב שבוצע בידי קומץ פורעי חוק שמקומם מאחורי סורג ובריח. אני מגבה את אל"מ יואב ירום וחבריו מפקדי ולוחמי צה"ל בפעילותם למען הביטחון וגם אל מול פורעי החוק, מחזק את ידיהם ויודע שלמרות מקרים שכאלו, הם ימשיכו במשימתם בנחישות ובמקצועיות".

מה אומרים? ראש המועצה ושר הביטחון אמרובחורצ'יק

והתושבים אמרו בידיים.זהו.

התושבים אמרו ביידים?אריאל דל"ת

אני חושב שמי שפינצ'ר עשה את זה עם כפפות, לא משאירים ט.א...

נראה לך שמי שעשה את זה פינצר את זה עם הציפורניים?י.ל.

אני מתכוון לאלה שתיקנובחורצ'יק

ואני רואה שזה בידיים..וגם אם מתקנים עם כפפות..אני מניח,שגם כשאומרים שהקהל הצביע ברגליים,לא מתכוונים שאין נעליים..

אה, זה?אריאל דל"ת

פשוט חשבתי להיפך...

<צ>

ומה מו"ר אבינר אומר על זה?

אני על דבר הרבה הרבה הרבה הרבה פחות מזהבחורצ'יק

חסום מפורום או"ק כבר חודשים...

אבל לך מותר..כי אתה זה אתה.וזלזלת במי שזלזלת.אז מקסימום עוד כמה שעות יערכו את זה בשקט.

אבל אותי חסמו,וגם משהו ארוך שפרסמתי באישור של ADMIN מחקו..

כי אני לא בא מתוך מטרה להתנגח.אריאל דל"ת

בניגוד אלייך.

המטרה של הפורום הזה היא לא לתת במה לכל אחד שרוצה לתקוף את נוער הגבעות ויודע שאף אחד לא יענה לו כי בקושי יש פה חבר'ה, כן?

המטרה היא לדון בסוגיות פנים חברתיות, כמו שהיה פה לפני שנתיים וחצי, שהיו יכולים לשאול שאלות שבאמת היו קשורות לחבר'ה, ולא שרשורים שמגנים תג מחיר ומעודדים את האויב לנצח, זה לא הפירוש של המילים "ארץ מולדת", אני מחפש פה את החבר'ה הישנים, שבשבילם הארץ הזאת היא באמת ארץ מולדת.

מה לעשות? היה מה שהיה ואני ממש מבין את כל מי שעזב, אבל הפורום איבד את המטרה שלו וחבל, כי אני נכנסתי לגבעות דרך הפורום הזה, זה כלי נהדר לצרף אלייך עוד תומכים, אבל בנתיים מה שקורה פה זה שיש שרשור אחד נורמאלי על כל 10 שירשורים פרובוקטיבים.

ולא, אני לא מאשים את המנהלים, אני גם לא מאשים את החבר'ה, פשוט יש לי תחושת החמצה, וכן, הפורום הזה אולי לא נועד לקלל רבנים, אבל הוא גם לא אמור להיות במה לשיעורים של הרב אבינר שבסופו של דבר לא מייצג ולא מתיימר ליצג אף אחד מהחבר'ה פה, אולי חוץ ממך.

בדיוק כמו שלא הייתי שם פה שיעור של הרב פרומן, או שיעור של הרב יואל בן נון, או שיעור של הרב יובל שרלו.

אז אחי, קלוט- אתה הגעת לפורמים פה לפני כמה חודשים, אולי שנה, אני ממליץ לך לגלוש לעמודים העתיקים של הפורום, לפני שנתיים, שלוש, ואז תבין מה אמורה להיות המטרה פה.

אין מה לעשות,, אולי כדאי לשנות את השם של הפורום ל"בואו נרד על נוער הגבעות" או "בואו נשאל את הנוער שאלות בזמן שאנחנו יודעים שאף אחד לא יענה כי אין פה אף אחד כזה.."

מצטער שהבעתי קורת רוח על זה שהפכת פה ביחד עם עוד כמה מחבריך את הפורום לבמה להעלאת שיעורים של הרב אבינר, אתה תמשיך בשלך ואני אמשיך בשלי, והארץ לעולם עומדת.

לא פתחתי את השרשורבחורצ'יק

ואיני נמנה עם גולשיו הקבועים..מידי פעם קופץ וגם אז לא מעיר על כל הדברים..

אבל כעיקרון למה לא להביא דברי תורה מהרב אבינר למשל? אם מפה הצטרפת לנוער הגבעות ,אולי תראה ותלמד .

כי המטרה של הפורום הזה זה לא להיות במה-אריאל דל"ת

להתנגחות בנוער הגבעות, וכ"ש לא מקום לצטט רבנים שמוכרים את א"י.

זה פורום למי שהארץ הזאת חשובה לו, ואכפת לה ממנה.

אל תשחק אותה תמים, אתה יודע בדיוק מה המטרה שלך שאתה מצטט את מו"ר הרב הגאון שליט"א אמן נצח סלה ועד.

אוך, עזוב. זה מיותר כל הוויכוח הזה בכלל...

אני ממליץ לך להקים פורום לעצמך, מצידי תקרא לו "פורום הרב הגאון שליט"א", ושם תפיץ את משנתו האידיאולוגית של רבך, המקום זה לא פה, מצטער.

רעיון להקים פורום כזהבחורצ'יק

אבל אתה לא תכנס אליו..ומאידך כאן מקום שאתה רובץ בו,טוב מידי פעם להכניס דברי אמת וטעם.

ורק תזכור שלא הזכרתי בכלל את הרב אבינר ,רק אתה הזכרת.

ממציא עובדה(שציטטתי את הרב אבינר),ואז תוקף אותי עליה.

חצוף. מתיימר לדעת שהרב אבינר שונא את הארץ.ותן טל

איזה דברי בלע מלוכלכים ודוחים יוצאים ממקלדת, שלא להאמין.

ממתי ה' שמך להיות מזכירו האישי לדעת שהרב אבינר פחות אוהב את ארץ ישראל ממך? חצוף! לא הגעת לשולי סוליות הנעלים שלו ואתה מעז להוציא דברים כאלו מפיך, על תלמיד של הרב צבי יהודה שהעיד על צדיקותו וגדולתו העצומה - אתה, מעיז בפומבי להוציא דיבתו רעה ולהכריז שהוא מוכר את ארץ ישראל. אם זה לא ביזיון תלמיד חכם - אני לא יודע מהו ביזיון תלמיד חכם.

תפנים - בשם קדושת ארץ ישראל, לא מרסקים את כל שאר הערכים, כגון - כבוד תורה וחכמיה.

אז אני מצהיר לך שאני מאמין ברב אבינר (כן, אתה רוצה את שמו דווקא, אז הבאתי) ומצהיר לך שאני אוהב את ארץ ישראל בכל מאודי - ומי אתה בכלל שתקבע לי אם אני אוהב את הארץ או לא?

ובכלל - אתה כל הזמן חוזר ואומר " הפורום לא נועד לבמה לאנשים כמוך" - וכי אתה קובע מדיניות הפורום? וכי אתה מחליט מה יהיה כאן? מאיפה אתה מביא את השטות הזאת שאתה ואין בלתך יודע למה נועד הפורום? ולמטה הבאתי לך ציטוט מדויק ממכתב הפתיחה שאומר שהפורום נועד לכ-ל מי שאוהב את הארץ - לא לנוער הגבעות, גם למתיישב בנגב, בגליל, ואפילו לזה שגר לא עלינו בלב גבעת שמואל ופתח תקווה, ועדיין מעיז לאהוב את ארץ ישראל לא עלינו - גם לא הפורום נועד, גם אם הוא לא מחסידי רבך שלך.

פורום ארץ מולדת נועד אך ורק בשביל נוער הגבעות?ותן טל

אז למה לא קוראים לו: " פורום נוער הגבעות"? <צ>

סליחה - פורום ארץ מולדת נועד להבנתי לכל מי שהארץ הזאת חשובה לו והוא רואה אותה כארץ מולדת - וכן, זה כולל גם אותי שאני מאוד מתנגד לתג מחיר ורואה בכך פגיעה בארץ מולדת. מי אתה שתחליט שאני סתם בא להתלהם ולהתנגח? כי אתה החלטת לנכס את הפורום הזה כולו אך ורק לנערי הגבעות? זה מעשה יהיר ושחצני מה שאתה אומר.

הפורום נועד לתת במה ל-כ-ו-ל-ם, גם לכאלו שלא מבטאים דעות כמו שאתה מאמין בהם. אם אתה רוצה פורום שהוא אך ורק תוקפני ומייצג דעה אחת - בבקשה, יש את הקול היהודי ועוד כמה אתרים כאלו. תפנים את זה שכאן באתר יש גם הרבה אנשים שתמכו בבית היהודי, ושמאמינים שהרב אבינר אוהב את ארץ ישראל לא פחות ממך אם לא הרבה יותר ממך.

אם הפורום היה נקרא:  "פורום נערי הגבעות" והיה בו כללים שהפורום נועד לתת ביטוי רק לנוער הגבעות - הייתי מסכים איתך - אבל אתה יודע שזה לא כך והפורום הזה נועד לתת במה לכולם.

זה שאתה מנסה להסתום פיות לאלו שלא חושבים כמוך ומנסה בכוח להעיף אותם מהפורום, יוביל בסוף למשהו ספציפי ביותר כמו שקרה כאן לאחר ה"שבר הגדול" של נוער הגבעות עם הרב מלמד שבסופו רבים מהם עזבו את הפורום לטובת הקול היהודי, כי הם לא קיבלו את העובדה שגם בערוץ ימני כמו ערוץ שבע, יש כאלה - כולל קברניטי הערוץ - שחושבים אחרת מהם ג-ם בעניינים מדיניים ופוליטיים.

וכן - אני חושב שניקור צמיג למח"ט זה מעשה חמור - לא חמור כמו לרצוח יהודי או כמו לזרוק בקבוק תבערה - אבל מעשה שלא צריך להיעשות וצריך להוקיע מעשים כאלו מקרבנו. מותר לי ולעוד שכמוני להביע את הדעה הזאת ג-ם בפורום הזה - שהוא הפורום היחיד לענייני ארץ ישראל באתר - בלי לחשוש מאנשים כמוך שיתנגחו בנו וינסו להעיף אותנו מהפורום הזה בכוח.

אתה הפכת את הפורום הזה לבמה לאידיאולוגיה של הרב גינזבורג - מי אתה שתחליט שהפורום הזה הוא רק במה לאידיאולוגיה שלו ולא של הרב אבינר ודעתו ה"ממלכתית"?

אני אישית חושב שהרב אבינר אוהב את עם ישראל וארץ ישראל לא פחות מכל אחד ואחד כאן, ואם אתה מעלה כתבה שמביעה ומביאה דברי רב כזה או אחר מהגבעות, גם לצד השני מותר להביא דברים שאמרו רבנים כאלו ואחרים עם דעות שונות. מה אתה מפחד מזה? כואב לך - בבקשה, או שתרבה להעלות שרשורים משלך שמציפים את הנושא מהכיוון שלך, או שתחפש לך פורום אחר. אל תנסה להדיר רגלי אוהבי ארץ ישראל רבים מהפורום בגלל שהם לא אחד לאחד האידיאולוגיה שלך.

ותתפלא - יש מספיק אנשים בפורומים שכן מאמינים ברב אבינר ובדרכו וכן היו רוצים להעלות לפורום הזה דיונים שבין השאר מביאים את דבריו - אבל בגלל חבורת ילדים בריונים וחסרי רסן שמתפרצת על כל אחד כזה כאן, נמנעים מלעשות זאת. אם בוער לך כל כך שיהיה פורום שהוא אך ורק לנערי הגבעות ושמציף אך ורק דברים הנוגעים אליהם מהצד שלהם עם הראייה שלהם בלבד - בבקשה, בשביל זה יש את אדמין, מצא לעצמך 20-30 חבר'ה כאלו, תבקש מאדמין לפתוח לכם פורום סגור שבו תוכלו לעשות כאוות נפשכם ולקבוע מי נכנס ומי לא, ומה מותר ומה אסור להיכתב בו.

כל עוד זה פורום פתוח - מי אתה שתתבריין פה על אנשים ותנסה למנוע מהם להביע את דעתם בחופשיות? זה מעשה נבזה ושפל, וכבר באו מים עד נפש...

ורק שתדע - שדווקא בפורום מאוזן יותר בו, נניח, יש כמות יחסית מאוזנת של "ממלכתים" ושל "קיצונים" - דווקא שם יש יותר פוטנציאל לכל צד להבין באמת מה הצד השני סובר, וגם יותר פוטנציאל לחדד את העמדות שלך ולהבהיר אותם יותר אל מול טיעונים הגיוניים מהצד השני, שאתה חייב להגיב עליהם גם בענייניות. ברגע שהפורום מוטה חזק לצד שלך - לעולם לא תשתכלל ולא תבסס ותעמיק בצורה שכלית ורצינית את הדעה שלך עוד יותר, כי תמיד תוכל להתפנן על הדעות המחבקות והמקבלות והאוהבות שעוטפות אותך בפורום ומרחיקות כל פגע רע "ממלכתי" חס וחלילה מהפורום.

נמאס כבר הכפייה הזאת.

אתה מתיימר להבין ולדעת מהי "מטרתו האמיתית של הפורום". בבקשה, ציטוט ממכתב הפתיחה:

ברוכים הבאים לפורום 'ארץ מולדת' !
פורום העוסק בנושאי ארץ ישראל,
ארצנו הקדושה והאהובהאוהב

מתעניינים בארץ? אוהבים אותה?
זה המקום שלכם!
דיונים על ארץ ישראל, על ההתיישבות,
על אהבת הארץ ועל פעולות ומעשים למענה.

לא ראיתי בציטוט הזה ולו מילה על "נוער גבעות", "אסור בפורום זה להגיד דברים נגד תג מחיר" או "אסור בפורום זה להביא את דעתו של הרב אבינר הממלכתי". זה לא כתוב כלל וכלל. מה שכתוב שם שהפורום נועד לכל אחד שמתעניין בארץ ואוהב אותה. 

לסיכום, תפנים זאת - הפורום הוא ל-א רק בשביל נוער הגבעות. לא ראיתי הצהרה רשמית אחת של המנהלים שהפורום נועד אך ורק לנוער הגבעות ותומכיו. נקודה.

מסכן,די"מ

אותי חסמו פעם מנוג"ה בגלל משהו שכתבתי על רבך  וזה היה שווה את זה,מעולם לא התחרטתי.

לא מסכן..בסה"כ פורום או"ק מידי פעם שקפצתי,בחורצ'יק

ראיתי שרשורים שרוב התגובות,אבל ממש רוב מוחלט,שמות הכותבים באדום.ולא שכל גולשיו מנהלים,אלא גולשים הם המנהלים בס"ה.. לא כ"כ נורא להיות חסום משם..אם דחוף לכתוב תגובה על עניין כלשהוא אפשר על הכתבה עצמה..

ושים לב שפה לא תיחסם על דבר כזה..מקסימום כמו שכתבתי תיערך ההודעה אחרי כמה שעות..(דיווחתי לאחד המנהלים שבאו"ק קפץ למחוק את כל ההודעה,לנעול,ולחסום,והוא אומר שהוא לא רואה..)שם ניראה כך שהוא אפי' הריח..פה עם קישור הוא לא רואה..) אבל בנוג"ה כניראה חסמו אותך ובצדק.. אולי שם ההנהלה טובה יותר.

דפוק מי שתיקן לוהמצב חסה
בשביל שלא יהיה חילול ה' טוב שתקנושִׁירָה

כי בסכ"ה ברגע זה הוא לא עשה להם דבר רע

הוא עושה רע בתפקיד שבו הוא נמצא.די"מ

אז פגעו ברכב שלו שאיתו הוא משתמש,ביג דיל,הרכב הזה אפילו לא שייך לו הוא של הצבא.

ולכן זה טיפונת חילול ה'...שִׁירָה

זה נקרא להתגרות וזה לא מצווה

וגם..טוב,לא חשוב בינתיים

זה לא טיפת חילול ה'.די"מ

כל דבר שנצרך למאבק על כבוד עם ישראל,לא יכול להיות חילול ה'.זה מחוייב המציאות.

ולגרש את הצבא מהיישוב זה חלק נצרך מאד למען השמירה על הביטחון וההיתיישבות.

הגיוני ממש.בחורצ'יק

"לגרש את הרופאים מהבית חולים זה נצרך מאוד למען השמירה על בריאותנו" זה בערך משהו כזה..

ראה את כל מה שכתב כאן בימים האחרונים 'ותן טל' ,דברי אמת והגיון.שכל. (אולי העיוותים בדבריכם נוגעים בכך שבדר"כ אתם משתייכים ל"להשליך את השכל"?)

לגרש רופאים שמפריעים לרופאים אחרים לרפאותדי"מ

זה באמת נצרך מאוד על מנת השמירה לבריאותנו.

עזוב.. לא יפה..היכנשהו..

למה לפנצ'ר ככה? אנחנו יהודים רחמנים.. צריך להלחם על מה שצריך ולדעת לעמוד על שלנו אבל לא לאבד את זה לגמרי ולשכוח מי אנחנו באמת..

צריך לדעת להתאכזר לאכזרים.די"מ

אה, כן?אריאל דל"ת

אז מה זה?

וזה

וזה

וזה

מישהו צריך עוד הוכחות?????????????

בושה!!!!!!אריאל דל"ת

ככה לתקן לו את הרכב?

ממתי אתר "הקול היהודי"מוץמוץ

אמין...

כמו שווינט תמיד שמאלנו ויהיה נגד ההתישבות ככה הקול היהודי תמיד היו נגד צה"ל...

חוץ מזה  עצה קטנה לחיים וזה ישנה לכך את ההסתכלות ..

תמיד תסתכל על החצי כוס המלאה ולא על הריקה!

בכל דבר ..

ובמיוחד בדברים מעין אלו .. נכון יש ויש הרבה דברים גרועים ולא טובים שהמח"ט עשה. ואף אחד לא חולק עליך ..

אך עדיין רוב זמנו הוא עסוק בביטחון ובהגנה עלינו התושבים ביו"ש.

וכמובן ואף אחד לא יקח לו את הזכות על האישורים הרבים של הטיולים בשומרון שזה ננקף לזכותו להיות שליח של הקב"ה כמובן . רק לדוג' שבוע שעבר היינו בתל שכם אחרי 20 שנה !

אז חבל תמיד לחשוב ולראות רק צד אחד של המערכת..!

נכון תגיד שגם לשרון היה הרבה זכוית.

אך זה כ"כ שונה ווהבדל כ"כ גדול .. ממה שארייק עשה ומהמעמד שהוא היה ( ראש ממשלה) לעומת מח"ט...

ועוד לא הצלחתי להבין מה זה הועיל לפנצ'ר? ואיזה היתר הלכתי יש לזה? שיקום איזה רב ויגיד שמותר ? יש כזה ?

שאלהיהודה סעדה

הסתכלות על החצי המלא זה התעלמות מהחצי הריק? הסתכלות חיובית מחייבת אי הסתכלות שלילית? חייבים לדבר על הדברים הרעים כדי לתקן אותם ובאותה מידה לפעול נגדם(זה כולל גם בני אדם, אי אפשר להפריד בין הרע לבן אדם, רק בדרגות גבוהות, עיין אוצרות הראי"ה הוצאה חדשה חלק א' עמ 165).

אז מי אמין?אריאל דל"ת

ערוץ 7, אה, נכון...

אני מסתכל על החצי המלא, אבל בניגוד אלייך, אני לא מסתפק בחצי המלא.

אני לא מסתפק בזה שאין בית מקדש בהר הבית, שרוב א"י עדיין לא בידנו, שיש פה גויים בארץ.

אז לא, אני לא מסתפק, מצטער.

תמשיך להסתכל על חצי הכוס המלאה, אגב- הכוס שלך כנראה לא עשויה מחומר טוב כמו התורה, איך כתוב פה באחת החתימות? -"מדינת הציונים מתפוררת"..

יש רב, סמוך עלי שיש רב כזה.

[עכשיו הוא יגיד לי שזה רק רב אחד שסובר ככה, גם הרב יובל שרלו הוא היחיד שמתיר חברה מעורבת לכתחילה ובכל זאת יש עשרות אלפים מהציבור שלך בבני עקיבא..]

מתי שנשמע אנשים כמוך...מוץמוץ

מדברים גם דברים חיוביים על אנשים כמו המח"ט אני יאמין לזה....

זה לא התעלמות מהחצי הריק .. אלא הסתכלות על הרוב הטוב ולא רק על החלק הרע.. שאותו צריך לתקן...

עוד לא שמעתי סברה באיזה היתר הלכתי מותר לפנצר סתם גיפ של המח"ט ולא סיבה אידאולוגית או אחרת למה זה מועיל...

למה שאני אדבר עליו דברים חיוביים?אריאל דל"ת

אם יש לך מכשיר טלפון מקולקל, ותלך לתקן אותו באיזה מעבדה- אתה תתחיל לפרט לו על הדברים הטובים שיש בפלא' או שתגיד לו מה הבעיות כדי שהוא ידע לתקן?

כשאני רוצה להגיע לשלמות אני מתמקד בדברים הרעים, מתוך מטרה לתקן, לא מתוך מטרה לקטר ללא תכלית..

סברה הלכתית? תג מחיר, מכיר את המושג?

שהמח"ט ידע שעל כל מעשה רע שהוא עושה הוא יחטוף מחיר, אם המחיר זה גלגל מפונצ',ר יופי!

אם זה ג'יפ שרוף, למה לא?

אם זה שופל מחונג'ר, יותר טוב!

זה הסברה ההלכתית.

זה סברה אידיאולוגית נטו...איש_בנימין
צודק.אריאל דל"ת

מי אמר שזה לא הולך ביחד?

בשביל לשמור על א"י אני אגרום למח"ט להבין מה קורה לו כשהוא נגד עמ"י וא"י.

"גם לנו יש כוח, וגם אנחנו נשתמש בו במקום ובזמן שנראים לנו.."

ואולי, אם נראה לכולם שיש לנו הרבה כוח, יפחדו ממנו, ובסופו של דבר זה ישרת את האינטרסים שלנו- לפעול יותר למען הגאולה..

אז זה כבר משו אחר...איש_בנימין

למרות שאני עדיין לא מסכים ולא מוצא שיעמוד אחרי ההחלטה הזאת עם ראיה הלכתית מובהקת

איזו סברא הלכתית מתירה להזיקפיבו

לרכוש כדי שיפחדו? או כדי ליישב את הארץ

נו אז מה שווה אידאולגיה בלי הלכה ?ארנב
איזה איסור יש לגרום נזק למדינה של גויים?schk

זה חלק מהמלחמה בהם וודאי שזה מותר, ודאי שתשמישו של הג'יפ הוא הרבה פעמים להחרים ציוד של יהודים ולהרוס בתים.

מעבר לזה, מותר לאדם להגן על ממונו על חשבון ממונו של הגוזל.

אם תוכל להסביר איזה רכוש ניצל ע"י הנזקפיבו

יהיה אפשר לדון (באופן ישיר או שתראה מקור שמותר 

להזיק לרכוש של יהודי כדי לאיים עליו שלא יזיק לך)

הבית הבא שהמח"ט יהרוס.schk

יש כבר חזקה שהמח"ט מוסר ממונם של ישראל לידי המדינה.(שזה מחלוקת אם נכנס בהגדרה של גויים לעניין מוסר למרות שסביר להניח שאם מגדירים את בתי המשפט כ"ערכאות" אז גם כאן הוא אמור להיחשב מוסר.)

בכל אופן יש חזקה שהמח"ט יהרוס בתי יהודים.

אין קשר בין דין ערכאות לדין מוסרפיבו

ערכאות לא נחשבים גויים אלא אינם דנים דין תורה שזהו מהות האיסור

ומאיפה ההיתר להזיק ע"מ להפחיד אדם שבעתיד יהרוס בית?

וחוץ מזה איך הנזק הועיל? הוא לא יהרוס כי פינצ'רו לו גלגל?

בוודאי שיש קשר.schk

משום שמלך ישראל יכול לדון ולחוקק חוקים. ומכיוון שאינו יכול, הרי שכנראה שהמדינה אינה של עם ישראל.

הנזק הועיל כי הוא יגרום למח"ט לחשוב פעמיים מתי הוא חוצה את הגבול כנגד המתיישבים ויגרום לו להמעיט בפינויים.

וכמו שכבר אמרתי, יש בהלכה מושג של חזקה שאדם שעבר עבירה שלוש פעמים הרי מומר לאותה עבירה. וכאן, המח"ט כבר עשה את העבירה הזאת שלוש פעמים.

ובכלל הפינצ'ור הנ"ל הוא כחלק מהמלחמה על כיבוש הארץ. משום מה הצבא החליט לבחור בצד של הערבים בנ"ל ולפנות יישובים. כחלק מהמלחמה גם נפגע להם איזה ג'יפ. הרי הג'יפ אינו של המח"ט באופן פרטי.

ותסתכל מה שרשמתי כמה תגובות למטה על "עביד איניש דינא לנפשיה".

צר לי אבל מההודעות שלך וכן מההודעה למטהפיבו

נראה שאת מדברת בנושאים שאת לא מבינה בהם כלום.

פחחחschk

יופי, המצאת תירוץ למה לא לענות.

סלח לי, אבל זו עליבות נפש.

כל זה נכתב לאחר שלמדתי את הסוגיה.

סולחפיבו

אני לא רואה טעם לענות כשאני רואה מראש 

שלא תהיה לכך כל השפעה

שלא תהיה לכך כל השפעהיהודה סעדה

אתה מתכוון שלא תצליח לשכנע אותו בדעתך, הנכונה בודאות?

מה באת להגיד בסוגריים האחרונות?ותן טל

אם אתה סובר שרב אחד הוא מספיק כדי לקבוע פסיקה הלכתית - הרי שבעצם אתה מסכים עם זה שהרב שרלו יכול לפסוק פסיקה שתתיר חברה מעורבת לכתחילה, ושזה בסדר לגמרי לכל מי שהולך אחריו (אגב, בני עקיבא הוקמה ק-צ-ת לפני הרב שרלו, וגם אז, לא הוקמה לכתחילה ככה, גם אם כמה מראשיה כיום יגידו ככה - אבל זה רק הערת שוליים) - אני צודק? אתה מקבל את כל מי שהולך אחרי הרב שרלו ומקיים חברה מעורבת לכתחילה וחושב שהוא הולך על פי התורה, מצוות דאורייתא וכו' וכו'? 

תרשה לי "להניח" שלא (בעיקר בגלל " יש עשרות אלפים מהציבור ש-ל-ך בבני עקיבא - משמע שאתה לא מקבל את זה ולא מכליל את עצמך בציבור שלדעתך חוטא ונופל...)

ואם אתה באמת חושב כמו שאני חושב שאתה חושב, שהרב שרלו לא יכול לפסוק את הפסיקת יחיד הזאת, ומה שהוא עושה זה חילול ה' (אני מפרט לרגע רק את המחשבות שלך, לא מביע את דעתי בנושא) - הרי שהיא הנותנת, אתה מכשיל את עצמך בדיוק בדברים האלו! אם לדעתך הרב היחיד הזה לא יכול לפסוק פסיקה כזאת כשכל שאר הרבנים פוסקים אחרת - במה הוא שונה מאותו "רב יחיד" שלך שפוסק לך שמותר לך לעשות פנצ'ר לגלגל של מח"ט? (בהנחה שבאמת יש רב כזה בכלל).

בקיצור - במילותיך אלה, לכל כיוון שהוא, מילכדת את עצמך, חביבי...מצטער...

בועז אלברט מפנצ'ר היום גלגלים של מח"טים?ותן טל

לא נראה לי. אה, אולי אתה מחשיב גם אותו כבוגד שלא חשובה לו מספיק ארץ ישראל עד כדי שהוא יעשה מעשים כדי לפגוע בעם ישראל שלדעתו מפריע לו לבצע בשלמות את "Tהבת הארץ" שלו.

גם העצורים בפרשת המחתרת היהודית, חזרו בהם והביעו חרטה, גם פומבית, על מעשיהם. כולל עופר גמליאל שאומנם לא שוחרר מהכלא בעקבות החרטה - אבל עדיין, הביע חרטה.

אולי עכשיו גם הם בוגדים?

בקיצור - עם ישראל האמיתי היחיד שמתנהג כהלכה לדעתך זה הקומץ הקטן של נערי הגבעות שמפנצ'ר גלגלים של מח"טים, וכל השאר בוגדים או סתם לא אכפת להם מארץ ישראל. בסדר, אם זה מה שאתה חושב...

עופר גמליאל הביע חרטה בשביל לקבל שליש.schk

וכנ"ל גם שלומי דביר.

העניין זה בכלל לא "איזה" רב התיר, אלא איזה מקורות הלכתיים הוא הביא.

בינתיים, לא ראיתי מקור הלכתי אחד מעדת המגננים, אלא רק גינונים על מוסר וכו'.

מי שטיפ טיפה למד הלכה בנושא בצורה אובייקטיבית, מבין שאין שום בעיה הלכתית בתג מחיר ולא בפינצ'ור צמיגי המח"ט.

אדם מאמין מה שהוא רוצה להאמין, ורואה מה שהוא רוצהותן טל

לראות.

האם אתה באמת נכנסת ללב ולמוח של עופר גמליאל, שאתה יודע שכל המטרה שלהם להביע חרטה, היא רק בשביל שיורידו להם במאסר?

אני עדיין מאמין בחזקת החפות - גם ההלכתית, של אדם, כל עוד לא מוכח במפורש שזה לא ככה - ובגלל ששקר זה עבירה דאורייתא, אני מאמין שכאשר הם מביעים חרטה הם באמת התכוונו לזה - אתה לא זה שבמשפט אחד תגרום לי להאמין שהם שקרנים רק לתועלת עצמם. במיוחד כשאין לך שום ביסוס בכלל בכלל למה שאתה אומר.

ולגבי מקורות - אתה רואה רק את מה שאתה רוצה לראות. אם באמת היית רוצה לראות את המקורות ההלכתיים שאוסרים, היית כבר שואל את הרבנים האלו ומקבל מקורות הלכתיים. ברור שלא תעשה את זה.

חוץ מזה שאתה ממש מצחיק, אתה יודע? " מי שטיפ טיפה למד הלכה בנושא בצורה אובייקטיבית" - איזה בנאדם בעולם הזה יוכל ללמוד את ההלכה בצורה אובייקטיבית לגמריי כמו שאתה אומר? בטח לא נוער הגבעות - כן? 

אז להבדיל ממך, אני בהחלט מבין שיש בעיה הלכתית בתג מחיר ועוד יותר בפינצ'ור גלגלי המח"Y. אם אתה רוצה להוכיח אחרת - עלייך חובת ההוכחה, כיוון שמה שאתה טוען ז-ה החריגה מהמצב הטבעי, וכאשר יש חריגה מהמצב הטבעי, גם אם היא מוצדקת - חובת ההוכחה ההלכתית היא על החורג.

בבקשה, ביום יום לא מפנצ'רים גלגלים של אנשים - כאשר אתה רוצה להתיר דבר כזה, עליך חובת ההוכחה, לא על הצד השני. בבקשה, תביא מקורות.

כל טוב.

הג'יפ הוא פרטי של המח"ט?schk

למיטב ידיעתי, הוא של הצבא, צבא שנלחם בעם היהודי.

מעבר לזה ברמה האישית מבלי להתייחס לכך שהצבא רודף יהודים וגם מוסר אותם לידי עכו"ם, "עביד איניש דינא לנפשיה".

כלומר אם אני יודעת שפלוני לקח ממני רכוש, מותר לי לקחת לו בחזרה רכוש.

ומאחר שהמח"ט הרס לי כמה פעמים את הבית, מותר לי לקחת לו את הגלגל. ומאחר שהגלגל שלי,

מותר לי גם לפנצ"ר אותו. ויש לי גם אינטרס כזה, כדי שהמח"ט יחשוב פעמיים פעם הבאה לפני שהוא הורס גבעות.

שטויות במיץ. דיבורים של ילד קטן.ותן טל

עוד שנייה תגיד גם שמותר לך לגנוב את הרדיו בניידת של השוטר שהכניס לך רפורט.

תתבגר, אחי, תתבגר.

ודיבורים על כך שהצבא הוא צבא שנלחם בעם היהודי - זה בדיוק הדיבור הכפוי טובה כל כך המכוער והדוחה שאינו רואה מטר מעבר למה שהוא רוצה לראות.

אין טעם עוד לענות לטענות של ילדים חמומי מוח שההורמונים משתוללים להם בגוף וגורמים לאידיאולוגיה שלהם להתעוות בצורה כמעט חסרת תקנה. 99 אחוז ממתיישבי יהודה ושומרון בעצמם לא איתכם, אתה בעצמך יודע את זה (בהנחה שאתה נוער גבעות).

ומעניין באמת שיש רק נוער גבעות. אולי כשמתבגרים מבינים כבר כמה התנהגויות כמו תג מחיר הן חסרות טעם ורק פוגעות באינטרס ההתיישבות. כמו שכבר אמרתי - לא נראה לי שכיום בועז אלברט מנקב צמיגים לא של צה"ל וגם לא של ערבים.

חיים טובים.

שקר זה עברה מדאורייתא?די"מ

נשמח למקור,

מדבר שקר תרחק.יהודה סעדה

קל וחומר שקר עצמו.

הנהגה יפה,לא איסור מדאורייתא.די"מאחרונה
מותר לפגוע בשלטון גויים??איש_בנימין
הווי מתפלל בשלומה של מלכות.הלכה פסוקה.
כי כולם משוחדים, מקבלים כסף מהמדינה.schk

והם לא לומדים הלכה באופן אובייקטיבי, אלא מתוך השקפת עולם מסויימת.

בזמנו, הגיע הרב שי דאום ליצהר ואמר לרב איציק שפירא "לא יכול להיות שאתם מתירים הרג של ילדים"

אז הרב איציק ענה שבמקום להגיד לא יכול להיות, שילמד בצורה אובייקטיבית את הסוגיה.

דרך אגב הרב שי גם אמר שאין בעייה לשקר לבית משפט.די"מ

זה לא הלכה, זה ציטוט ממסכת אבות.schk
זה הלכה...כל הקהילות בעולם התפללו בשלום המלכותאיש_בנימין
של גויים במקומם וק"ו שלטון של עמך...

אתה רציני?? כל הרבנים עובדים על עצמם,לומדים באופן"לא אובייקטיבי" ורק רב אחד,בדעת יחיד למד כמו שצריך? ניראלי שאתה הלא אובייקטיבי פה...
איפה זה כתוב?המצב חסה

אתה גם באותה מידה מחזיק מההלכה "שופך דם האדם באדם דמו ישפך"?

מההלכה "כל הסותר לועו של ישראל חייב מיתה"?

מההלכה "והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם"?

מההלכה "לא ישבו בארצך"?

או שאתה רק מחזיק מציטוטים במסכת אבות שאפילו מה המשמעות או ההמשך שלהם אין לך מושג?!

באבות...ואתה מוזמן לבדוק כמה יושבי הגלות הקפידו..איש_בנימין
שופך דם האדם...פס מבראשית וכן,נפסק באם יש סנהדרין ועדים לא רואה אותך כסנהדרין או את הקשר לעניין שלנו...

ציטוט לא נכון...בסנהדרין כתוב 'כאילו סוטר פני שכינה' וזו הגות,לא הלכה..
והורשתם את יושבי הארץ..נכון הלכה פסוקה אבל כמו שאומר הרב חרלפ בהקדמת בית זבול,אתה לא יכול לקיים לבד,אין לך בי'ד ,לא עלינו המלאכה לגמור ובלתי אפשרי בבת אחת...

לא ישבו בארצך מדובר רק על עובדי ע"ז ולרוב הפוסקים האיסלאם הוא לא ע"ז לכן לא תקף בם..לפחות לא מהפסוק הזה...
לא ישבו בארצךיהודה סעדה

זה לא רק ע"ז אלא גם ישמעאל-כך פסק השו"ע. וזה במצב שהגוי לא עשה לך כלום, במצב שהוא פוגע בך והעם ובני עמו חשודים על כך-ואני לא צריך להביא ראיות לערבים תמימים שרצחו-קל וחומר בן בנו של קל וחומר שצריך להעיף אותם, תסכים איתי לפחות באידיאל, עם הפרקטיקה כבר נסתדר.

באידיאל ברור שאני לא רוצה אותם פה...!איש_בנימין

הפרקטיקה כבר יותר מסובכת כמו שאמרת...

זה לא רק שאתה לא רוצה אותםיהודה סעדה

רציתי להראות לך שגם אם אתה היית רוצה אותם אסור היה לך לעשות את זה.

ממש פרגמטים אה?דתי לאומי

אז למה שום רב לא אומר את זה בגלוי ?חלאסכבר

וגם לא בגלוי ..

יש מספיק רבנים מהזרם החרדל"י ששמעתי אותם אומרים שאין בזה שום מקור הלכתי .. ושמי שפינצר הוא גנב.. 

אז מה רק אתה יודע את ההלכה ..

הם מבינים הרבה יותר ממנו..

ולא הלכתי על רבנים "מזרוחניקים" כהגדרתך....

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך