מכיוון שערוץ 7 סותם פיות, ומציג רק צד אחד-אריאל דל"ת

אני מרשה לעצמי לענות לרב בן נון מעל במה זאת, מי ייתן והדברים יגיעו אליו ולכל אחד שראה רק צד אחד של המפה.

אני אצטט את הכתבה ברשותכם-

[הדברים של הרב בצבע כחול]
ם'

האזינו לראיון המלא

הרב יואל בן נון ממייסדי ישיבת הר עציון מזהיר בשיחה עם ערוץ 7 כי מעשי 'תג מחיר' נוספים כפי שבוצעו בכפר דיר איסתיא, יביאו בסופו של דבר לעקירת ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.

"אם יהודים עשו את זה, זה לא אש קודש אלא אש זרה. והם יגרמו לפינוי השומרון. גם הניסיון הראשון של אבות אבותינו להתיישב בשומרון נכשל בגלל מעשה שמעון ולוי, לכן יעקב עזב את שכם, וזה מה שיקרה בגלל הרשעים האלה", אומר הרב בן 

נון.

אז בבקשה כבוד הרב- בואו ניזכר מה היה המצב בתקופת יעקב אבינו- ל ויאמר יעקוב אל-שמעון ואל-לוי, עכרתם אותי,להבאישני ביושב הארץ, בכנעני ובפריזי; ואני, מתי מספר, ונאספו עליי והכוני, ונשמדתי אני וביתי.  לא ויאמרו:  הכזונה, יעשה את-אחותנו.  

מה היה המקרה?? יעקב היה מתי מספר!!! ממילא אם אנחנו פה על אדמותינו אין לזה כבר נפ"מ.. יעקב לא היה נגד הנקמה!!! הוא פשוט חשב שבמצב העכשווי יבואו להרוג אותו בגלל זה...

אין מה להשוות את המצב שאנחנו פה ציבור שלם, שיש לו גב חזק והוא יותר חזק מהגויים בארץ, לבין 70 נפש שהיו בתקופת יעקב..

אולי גם הרב יעיין בפירוש האו"ח- 

{לא} ויאמרו הכזונה וגו'. צריך לדעת מה תשובה זו עושה למיחוש יעקב על השמדתו הוא וביתו, והלא אפילו לכתחילה אם שאלו (ויאמרו) הגוים אחת מהכת ויחדוה, נותנים אותה להם (ירושלמי פ''ח דתרומות) ולא יהרגו כולן עליה אפילו בעריות, ומכל שכן בדרך זה, שכבר היה מה שהיה. ואולי שיכוונו לומר כי לא יחוש על הדבר, כי לא ירעישו אלא אם היו הורגים בלא סיבה, אבל הריגה זו לסיבה ראויה היתה, שלקח אחותינו בעל כרחה ועשאה זונה, והוא אומרם הכזונה יעשה את אחותינו, ואין הכוונה שחייב על הזנות שהרי פנויה היתה ובן נח אינו מצווה אלא על אשת חברו וזכר ובהמה חיה ועוף ואחותו מאמו.

או ירצה להשיב כי אדרבא יסתכנו בין האומות כשיראו שבזוי אחד שלט בבת יעקב ופעל ועשה כחפצו ורצונו, לא תהיה לשונאיהם תקומה בין העמים, ואדרבה בזה תהיה חתתם על העמים ורעשו מפניהם.

[פירוש בקצרה- האו"ח כותב שני הסברים למעשם של שמעון ולוי- האחד: אין סיבה שיהרגו אותנו עמי הארץ על זה שהרגנו את כל אנשי שכם, הרי יש לנו סיבה- הוא אנס את דינה! אין פה ממש לחשוש.. הפירוש השני: דווקא אם עמי הארץ יראו אותנו כחלשים ומפחדים להגיב למי שעושה בנו מעשים כאלה- אז אנחנו נפסיד, ואם נראה שמי שפוגע בנו חוטף, אז נטיל אימה על אויבנו מסביב..]

לדבריו, כל העקירות שבוצעו עד היום נבעו בגלל מעשי הקנאים שבתוכנו, "הם מחריבים את מפעל ההתיישבות, הם מסלקים אותנו, זה כבר קרה בימית וקטיף ועלול לקרות בשומרון והכל בגלל הקנאים האלה. בזמנו אמרתי לאנשי הישיבה בקבר יוסף, אם זו תהיה ישיבת שמעון ולוי, היא לא תהיה כאן, וזה מה שקרה. הקדוש ברוך הוא מנהל את העולם, לא השמאלנים ולא האמריקאים, הוא לא אוהב מעשי נקמה לכן הוא לא אוהב את המוסלמים ולנו אסור ללכת בדרך הנקמה והאכזריות".

נכון כבוד הרב- הקב"ה מנהל את העולם, ללא ספק-אבל הקב"ה גם מורה לנו איך לנהוג.. הקב"ה לא אהב את המוסלמים כי הם לא העם הנבחר, לא בגלל שהם נוקמים.. כל הכבוד שאמרת לאנשי הישיבה בקבר יוסף לא לנהוג כמו שתי השבטים שלנו.. אבל זאת טעות. שמעון ולוי היו גדולי עולם, הגיע הזמן להפסיק לצייר אותם בתור ילדים קטנים שלא יודעים מה מעשיהם.. ועוד בשם התורה וההלכה?? נו באמת. והקב"ה מאוד אוהב נקמה. כתוב בגמרא סנהדרין דף צ"ב ע"ב- גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות דכתיב (תהלים צד, א) אל נקמות ה' אל נקמות הופיע.

הקדוש ברוך הוא, טוען הרב בן נון, "לא רוצה לתת לנו את הארץ אם אנחנו מתנהגים כמו המוסלמים ונוקמים. הפלשתינים מפסידים מאז שהתחילו לפני עשרות שנים פעם אחר פעם, כי אללה לא רוצה לתת לאנשים עם מידת אכזריות ונקמה הצלחה".

כבוד הרב- הערבים לא המציאו את המושג נקמה, שמשון הגיבור נקם באויבים, דוד המלך נקם באויבים, זה לא דבר רע, ממש ממש לא. כתוב בתהילים- "ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע", לא סתם שהנקמה זה דבר מבורך, חייבים לשמוח שנוקמים! לא עושים את זה מתוך אילוצים, נקמה זה דבר משמח ביותר!!

עד כה, הוא מדגיש, רשויות החוק לא עשו מספיק כדי לעצור את הנערים. "העצומה היא משהו קטן מדי. האנשים האלה לא מייצגים את העם היהודי, הם מושפעים מהגויים, הם מתבוללים. לצערי רבים בציבור שלנו אומרים שזה לא יפה ולא בסדר אבל הרשעים האמיתיים הם הערבים. ואני אומר בצורה חד משמעית, מי שעושה ככה, אי אפשר להתפלל איתו במניין, אסור לו לעלות לתורה, ואני מתפלל שהקדוש ברוך הוא לא יחייב אותנו בדין, בגלל אותם קנאים".

אהמ, כבוד הרב, כאן זה כבר ממש שקר!! החבר'ה האלה מתבוללים?? מתבוללים זה מי שרוצים להתערבב עם עמי הארץ, לא מי שנלחמים בהם... החבר'ה מושפעים מהגויים?? מי שמנסה לרקוד לפי החליל של "פעילים למען זכויות אדם" הוא מושפע מהגויים.. לא יודע מה כתוב בתורה של כבודו- אצלי בתורה כתוב דברים ברורים מאוד- "וְאִם לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ."
אם הרב לא רוצה לצרף אותי למניין זאת בעיה, אבל לא אני זה שנגד ההלכה פה.. להוסיף מחלל שבת בטח אין בעיה..

רואים מי ראש הישיבה שלך אשריך! מרדכי
רק דבר קטן בנוגע לשמעון ולוי.ותן טל

דווקא בגלל שכוחם גדול ועצום ויש בהם פוטנציאל אדיר - יעקב בחוכמתו וברוח קודשו מבין כבר אז שצריך להפריד ביניהם וגם בתוך השבט עצמו לפזר אותו כמה שיותר, ואז,למעשה, הפוטנציאל יוכל להתממש טוב יותר כאשר לא כל הכוח מרוכז זחבית חומר נפץ אחת. לוי - פוזר בכל ארץ ישראל בערים שונות, ושמעון - הם מלמדי התינוקות שהיו נעים ונדים מעיר לעיר, מפוזרים כדי ללמד את עם ישראל תורה - וגם כך למעשה הקדוש ברוך הוא הפריד בתוך שבט שמעון בעצמו את הכוח האדיר שחבוי בו, על מנת לווסת אותו למקומות טובים.

אז כן, לעיתים גם משהו טוב - כשהוא מגיע במרוכז הוא מגיע למקומות השליליים והלא טובים שבו. ברכת יעקב לבניו באחרית ימיו הייתה נבואה לדורות - ובה, במילים עדינות, שמעון ולוי די "הולקו" על מעשיהם...

אל לנו לזלזל גם בדברי יעקב אבינו במיוחד כשכוונו לא רק לזמנו אלא גם לעתיד לבוא, בנבואת עולמים...

ולמה?מרדכי
בס"ד

אחרי רצח אנשי שכם יעקב שתק! הוא הבין שהם צדקו. אבל בפרשת ויחי הוא שוב מזכיר את זה ואז הוא שוב מפריד אותם כי באמצע היה עוד מקרה... מכירת יוסף, שגם שם הם עבדו ביחד.

ואז הבין יעקב שאמנם הם עשו עם שכם את הדבר הנכון, אבל אחד המניעים לא היה כשר ובא ממידה לא מתוקנת. אבל בכל זאת כך היה צריך לעשות!

(אמרתי על חצי רגל אחת שיעור ארוך בנושא)
שתק? סליחה - מקרא מפורשותן טל

וַיַּהַרְגוּ כָּל זָכָר: {כו} וְאֶת חֲמוֹר וְאֶת שְׁכֶם בְּנוֹ הָרְגוּ לְפִי חָרֶב וַיִּקְחוּ אֶת דִּינָה מִבֵּית שְׁכֶם וַיֵּצֵאוּ: {כז} בְּנֵי יַעֲקֹב בָּאוּ עַל הַחֲלָלִים וַיָּבֹזּוּ הָעִיר אֲשֶׁר טִמְּאוּ אֲחוֹתָם: {כח} אֶת צֹאנָם וְאֶת בְּקָרָם וְאֶת חֲמֹרֵיהֶּם וְאֵת אֲשֶׁר בָּעִיר וְאֶת אֲשֶׁר בַּשָּׂדֶה לָקָחוּ: {כט} וְאֶת כָּל חֵילָם וְאֶת כָּל טַפָּם וְאֶת נְשֵׁיהֶם שָׁבוּ וַיָּבֹזּוּ וְאֵת כָּל אֲשֶׁר בַּבָּיִת: {ל} וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב אֶל שִׁמְעוֹן וְאֶל לֵוִי עֲכַרְתֶּם אֹתִי לְהַבְאִישֵׁנִי בְּיֹשֵׁב הָאָרֶץ בַּכְּנַעֲנִי וּבַפְּרִזִּי וַאֲנִי מְתֵי מִסְפָּר וְנֶאֶסְפוּ עָלַי וְהִכּוּנִי וְנִשְׁמַדְתִּי אֲנִי וּבֵיתִי: {לא} וַיֹּאמְרוּ הַכְזוֹנָה יַעֲשֶׂה אֶת אֲחוֹתֵנוּ: (פ)

הוא כלל וכלל לא שתק וכבר אז זעף עליהם, ובברכות באחרית ימיו ניתן לומר שהם, "לא בדיוק בורכו"  (אם כי הנזיפה שלו והסוג של קללה שלו אליהם באחרית ימיו זה בדיוק מה שבא לגרום שהכח שלהם ינותב אך ורק למקומות הנכונים על די פיצול הכוחות):

{ה} שִׁמְעוֹן וְלֵוִי אַחִים כְּלֵי חָמָס מְכֵרֹתֵיהֶם: {ו} בְּסֹדָם אַל תָּבֹא נַפְשִׁי בִּקְהָלָם אַל תֵּחַד כְּבֹדִי כִּי בְאַפָּם הָרְגוּ אִישׁ וּבִרְצֹנָם עִקְּרוּ שׁוֹר: {ז} אָרוּר אַפָּם כִּי עָז וְעֶבְרָתָם כִּי קָשָׁתָה אֲחַלְּקֵם בְּיַעֲקֹב וַאֲפִיצֵם בְּיִשְׂרָאֵל: 

ואכן רש"י על אתר מסביר שזה גם על שכם וגם על יוסף - אבל העובדה היא שכבר בעת מעשה שכם יעקב כועס ונוזף בהם. ניתן להסביר - ג-ם אם באידיאל זה מעשה נכון, עדיין, השימוש באמצעים של אומות העולם ובדרך ה"פתרון פעולות" של עשיו, זוהי ל-א דרכו של יעקב, "כלי חמס מכורותיהם" - הם משתמשים באמצעים של עשיו - ולא מדובר כאן רק נטו בכלי הנשק, אלא גם ברעיונות ובאופן המחשבה והפעולה של עשיו - נקמה וכו'.

ובכלל, אם נחזור לנושא המדובר, "תג מחיר" - לי ברור שאין בכלל מה לנסות להצדיק את מעשי ה"תג מחיר" על ידי שמעון ולוי - זה ממש אבסורד שנערים צעירים וזבי חוטם יגידו: " אני כמו שמעון ולוי, נוקם את נקמת ישראל" - כי אם לשמעון ולוי עוד הייתה גדולה שהרי מדובר בגדולי ישראל, השבטים הקדושים שאנחנו לא מגיעים לזרת שלהם - הרי שפה מדובר בנערים שבמילים עדינות נגדיר "חמומים" - והם נוטלים לעצמם שררה להיות פוסקי הלכה ולדעת האם במקרה הזה צריך לנהוג מעשה שמעון ולוי או לא.דבר שני - כן, למרות שיצחקו חלק מהשומעים כאן - אין דומה מקרה שאין ריבון חוקי ואין גוף שמטרתו להשליט את הסדר, למצב בו יש מדינה, ויש צה"ל, ותפקידו של צה"ל הוא לשמור על הסדר, ולא יעלה על הדעת שכל אחד יעשה ככל העולה על רוחו.

דבר אחרון - שימו לב, זה הכי חשוב - ההתיישבות ביהודה ושומרון למרות שיש כאלה שמנסים בכוח להתכחש לזה ולא מוכנים לשמוע כי זה לא נצמד לאידיאולוגיה שלהם - ל-א הוקמה בידי אנשים נוסח "תג מחיר". ההתיישבות ביהודה ושומרון ברובה הוקמה תוך סיוע ישיר של ממשלת ישראל בין אם בהסכמה שבשתיקה, ובין אם בהצבת עובדות בשטח (הידעתם שלמעשה פרס הוא זה שאישר את הקמת עופרה - הצבת גדוד עובד ליד מחנה צבאי - ולמעשה, הקמת היישוב הראשון ביהודה ושומרון?) - להתנהג בצורה כזאת שמתריסה ד-ו-ו-ק-א נגד, ובאה להצית את השטח - ז-ה לא התנהגות אחראית ולא תורם כלום למאמצים שלנו למנוע הסכמים. בואו נגיד את זה ככה, במילים עדינות - צה"ל "קצת" הרבה יותר מרתיע מכמה נערים שבאים באישון לילה ומרססים איזה גרפיטי קטן...

אגב, תזכרו, אותם נערים שמתנהגים ככה, עלולים ביום מן הימים להוות גרעין מייסד שנית של דברים דוגמת "המחתרת היהודית" ולהגיע אפילו עד כדי פגיעה ביהודים עצמם - דברים שכיום אפילו חברי המחתרת עצמה שעצורים עד היום, מתחרטים ומביעים חרטה על מעשיהם.

בואו לא ניתן לדם לזרום יותר מידי, נבין שהארץ נבנית לבנה אחרי לבנה בטוב טעם ושכל (אין חולק על כך שקבוצת נוער הגבעות היא שולית שבשולית מבין כל מאות אלפי המתיישבים - אבל הנפח התקשורתי שהם תופסים מבאיש את כל ריח הציבור המסור לארץ ולמדינה - ולהזכירכם, בגוש קטיף הפסדנו לא בגלל שלא היינו חזקים יותר מהצבא - כי אין שום סיכוי בעולם שקבוצה תצליח להיות יותר חזקה מהמדינה ומהצבא - אלא בגלל שלא היינו מחוברים ללבבות של האנשים במדינה. תפקידנו כעת הוא להתחבר ללבבות, לשנות אנשים מבפנים - ואת זה לא עושים באמצעות הבערת השטח לחינם כל פעם מחדש ).

ורק להבהרה - כל מה שאני מדבר עליו עכשיו שמבחינתי הוא פסול זה רק מעשים דוגמת "תג מחיר", ולא התגוננות עצמית בעת מקרה פח"ע... 

כן, שתק!מרדכי
בס"ד

שמעון ולוי אמרו לו "הכזונה נעשה את אחותנו" ובזה הסתיימה הפרשה וממשיכים הלאה בלי תגובה של יעקב.

הברכות בויחי זה בעיקר בגלל מכירת יוסף.

ונעזוב לבקשתך את שמעון ולוי ונעבור לדוד רזיאל ויאיר שטרן, או שגם עליהם אסור לדבר כי היישוב הישן יצא נגדם?
הנה, דוד רזיאל ויאיר שטרן הם לא דוגמא שובותן טל

בגלל שהמציאות אז בארץ הייתה של שלטון עוין ולא של מדינה יהודית - ובמקרה זה על יהודים להגן על עצמם. בפירוש כאשר שלטון עוין לא מגן עליך ולא מספק הרתעה, עליך בעצמך לספק אותה.

אני מקווה שאתה לא משווה בין המצב שהיה בימי המחתרות (על כל הפילוגים והסיכסוכים שביניהם) לבין המצב שכיום במדינה ריבונית עם צבא ועם תקציב ביטחון שלוקח בערך נתח נכבד ביותר מתקציב המדינה...?

יש צבא, אבל הוא לא עושה את העבודהמרדכי
בס"ד

נכון, הוא עושה מעצרים, אבל מסתפק בזה.
אנחנו מחפשים נקמה ומניעה של הטרור הבא.
פחחחחחחחאריאל דל"ת

אתה אומר שילד זב חוטם לא יכול להגיד שהוא כמו שמעון ולוי?

אז אל תכבוש את א"י כי אתה לא כמו יהושע.

אל תפרש פירושים לתורה כי אתה לא כמו הרמב"ם או רש"י.

אל תילחם באויב כי אתה לא כמו דוד המלך.

אל תבנה בית מקדש כי אתה לא כמו שלמה.

התורה באה כדי ללמד אותנו פה ועכשיו מה לעשות. כבר למדנו "דור דור ודורשיו- פנחס בדורו כשמואל בדורו"..

נקמה זה דבר מעולה. עם ואומה שלא רואים בנקמה ערך עליון זה עם מבולבל. דוד המלך מדבר בתהילים על מאות פסוקים של נקמה, שאתה קורא תהילים בשבת על איזה חולה אתה חושב על המשמעות של הדברים? תראה כמה פסוקים שמהללים נקמה יש..

"בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע"

"ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע"

"אל נקמות ה אל נקמות הופיע הינשא שופט הארץ השב גמול על גויים"

ולא חסר עוד פסוקים.

תעיין בפסוקים ותבין שיעקב מגנה את הכעס, לא את הנקמה.

לא עשיו המציא את הנקמה, גם לא פלישתים, כמו שהרב בן נון מנסה להציג.

ה' המציא את הנקמה, נקמה זה ערך נשגב. כמעט כל נביא או מלך בהסטוריה שלנו נקם, אז למה אתה מבטל את זה????

לגבי זה שאנחנו לא במדרגה של שמעון ולוי כבר עניתי לך, אני חושב שזה טיפשות להגיד משפט כזה..
וזה שיש פה שלטון ולא אנרכיה לא נותן לו תוקף כל שהוא, במיוחד כאשר הוא לא ממלא את תפקידו.
סלח לי על ההשוואה- גם בתקופת שלטון התורכים כאן היית אומר שאסור לנקום? [למרות שאתה אומר שתמיד אסור לנקום, הרי נקמה זה ערך פסול בעינייך..]

לא מעניין אותי מי עושה יותר, איזה גרפיטי של מסגד שרוף או ערבי פצוע מאבן של יהודי או צה"ל שיורה רימוני הלם על מחבלים. מעניין אותי מתוך מה זה מגיע. שיהודי צדיק עושה את זה בתור "נקמה" זה דבר קדוש, וכל הדיון פה הוא על נקמה. 
שחייל יורה בערבי כי הוא "נראה לו חשוד" זה לא נקמה. נקודה.
וזה שאנשי ההתישבות פה לא נקמו, ולא עשו "תג מחיר" כלשונך, זה רק מוכיח את האיוולות, תראה לאן הם הגיעו. גם אנשי הציונות כמו בן גוריון לא היו בערכים שדומים לתורה, ותראה איפה הם עכשיו.. תראה מה קרה לרבין ימ"ש, שרון, פרס, איפה הימניות של פרס כשהוא הקים את עופרה? איפה??
אחי, אני לא רואה שום עיניין בללכת להסתכל על מי שהיה לפני בתור הערצה, יש לו פגמים, ואני אלמד מהפגמים האלה.. ההתישבות של גוש אמונים ביו"ש הייתה טובה, אבל היו להם מלא בעיות.. הערך של הנקמה לדוגמא.

הלוואי שהחברה הצדיקים האלה יגיעו לרמה של המחתרת היהודית או מחתרת בת עין, הלוואי. ואם הם יתחרטו זה בעיה שלהם.
תראה היום את הילדים והנכדים של מייסדי גוש אמונים, איפה הקשר שלהם לא"י? איפה הם הולכים להקים עוד ישובים? איפה הם צועדים בדרכיו של אבא-סבא? ככה זה, שאתה לא בכיוון של התורה עד הסוף לאט לאט אתה אבד את זה, ורואים את זה אצל כל הציבור של הצינות הדתית

.אפסורד, ממש.
אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד בזה? אתה אומר בדיוק את אותו דבר שאמרו בזמנו על אנשי "גוש אמונים" היקרים שלך, שהם רק קומץ, שהם לא מתחברים ללבבות, וכו וכו'.
בגוש קטיף הפסדנו כי מועצת יש"ע המתוקה שלך מכרה אותנו, מכרו. אנשי ההתישבות הדגולים מוכרים את א"י תמורת בצע כסף, כבר אמרתי שאיבדו פה כיוון???

הזוי. לגמרי.

וסתם שאלה- אם ח"ו כבודו יגיב על מקרה של פח"ע, איך בדיוק זה יגרום להתחברות ללבבות?
התפקיד של הציבור הד"ל זה לא להיות יותר פשרנים כדי להתחבר ללבבות. אלא להיות הכי מקפידים שיש, למכור לאנשים את האמת הכי אמיתית, לא לספר להם שטויות כמו שיש בעלון שבת הידוע לשמצה "יש"ע שלנו"- צריך לדעת להגיד את האמת, מי שיצטרף- בשמחה, מי שרוצה לשמוע שקרים כדי להצטרף, לא אצלנו.

[אתה יכול לקרוא שוב את הסיפור של גדעון ו300 האנשים במלחמה נגד מדין]
גדולי ישראל בני 12 ו 13 ?! מעניין...המצב חסה
סביר להניח שכן..אריאל דל"ת

שמעון ולוי היו באמת גדולי האומה, מנהסתם זה כבר התבטא בגיל 12-13, אבל זה לא סותר שאנחנו צריכים ללכת בדרכיהם...

דובר על היכולת שיפוט שלהם בתור גדולי דור.המצב חסה
צה"ל יותר מרתיע מקבוצת נערים???????י.ל.

צוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחק תסתכל על כל הפעמים שבהם צהל חוטף אבנים ומושפל בגלל מחבלים בני 9.

לעומת זאת הגרפיטי הזה גורם לכפרים לשים שמירה בלילה ולפחד ממתנחלים.

היה מקרה ליד אחד הישובים שערבים התפרעו ורגמו חיילים מטווח אפס ואז כמה חברה התקדמו לעברם והם ברחו.

לצה"ל כבר מזמן איבד כח ההרתעה

ואני לא יבכה אם יהיה שוב גרעין מייסד דוגמת המחתרת היהודית ולפי התורה מותר להרוג יהודים בתנאים מסוימים.......

ובגוש קטיף הפסדנו בגלל שמועצת ישע וכל מיני "רבנים" עוכרי ישראל שיתפו פעולה עם הצבא,לא בגלל שלא התחברנו ללבבות קבוצה לא יכולה לנצח צבא אם הוא ישקיע את כל האנרגיות שלו בלנצח אותה אבל בגלל שהיום הצבא לא ישקיע את כל האנרגיות שלו בלנצח מתנחלים קבוצה כן יכולה לנצח צבא

אתה יודע מה מצחיק ואירוני?ותן טל

שחברי המחתרת היהודית עצמם שעצורים, כבר מזמן הביעו חרטה על מעשיהם. אומנם בכך הם קיוו שישחררו אותם (ואני ממש תומך בשיחרורם, ומשפחתי מכירה אישית חלק מהמעורבים בעניין) - וזה עדיין לא קרה (מה שבאמת קצת מרתיח לאור השיחרור המסיבי של המחבלים) - אבל אני מקווה שאתה לא טוען שהם משקרים אך ורק כדי שישחררו אותם - הם מצטערים על כך, ואני רוצה להאמין שאם ישתחררו, לא יחזרו למעשים כאלו. ולמה הם מצטערים על כך אם זה דבר לגיטימי?

דבר נוסף - אני רוצה לעשות איתך משחק קטן של דימיון מודרך, הולך?

בוא תדמיין מצב שצה"ל מגיע אליכם - קבוצה של 100-200, ואם ממש נגזים, 5000 נערי הגבעות ורבניהם , ויגיד לכם, תפדאל, החלטנו שמדינת ישראל יוצאת מכל יהודה ושומרון, יוצאת מההגנה שלו, לוקחת את כל הציוד, הנשק שלנו, ועוזבים את הקו הירוק - ומעתה מותר לכם להגן על עצמכם, בכל האמצעים שמצויים ברשותכם.

האם נראה לך ש300 אלף מתיישבים ביהודה ושומרון יהיו מוגנים בידיכם יותר מאשר בידי המדינה והצבא כזרוע המבצעת?

תרשה לי להסתכל עלייך כמטורף מסוכן שצריך לסגור מאחורי סורג ובריח אם אתה באמת תחשוב דבר כזה, שהקבוצה הקטנה הזאת על כ-ל תרסיסיי הצבע והכמה נשקים בודדים שיש לה, יכולה להיות גורם שיעצור את הכמה מיליונים של ערבים שיש מעבר לקו הירוק (כולל כמובן בשטחי A).

אתה לא עד כדי כך מטורף, נכון? אני לא רוצה לחשוש ממך... אני רוצה לדעת שיש לך שכל ושאתה עדיין מבין שבלי צה"ל ביו"ש - תוך ימים בודדים הניצולים הבודדים מהיישובים יברחו מעבר למחסומים בפחד איום ובסיפורי זוועה על טבח איום שערכו בהם השכנים האהובים מרמאללה, משכם וכו' וכו'...).

משום מה נראה לי שבתוך תוכם גם רוב רובם של נערי הגבעות מבינים את זה ויודעים שלמרות כל ההצהרות שלהם - עדיין בלי צה"ל בשטח הם לא היו שורדים יותר מכמה ימים. (ותרשה לי להיות אקטואלי - לא משנה אם אלו שטיילו ליד כפר קוסרא באו כדי לעשות פעולת תג מחיר או שבאמת היו נטו בטיול אידיאולוגי תמים - זה לא משנה לשאלה שלי - האם נראה לך שאם לא תהיה הרתעה בכלל של צה"ל, וצה"ל לא יהיה ביו"ש, וכל הערבים שם ידעו שאף אחד לא יוכל לעשות להם כלום - נראה לך שאם המצב היה כמו שתיארתי עכשיו, שאותם נערים לא היו כבר מזמן עם ראשים רצוצים ועם איברים פזורים על פני כל השדה? ואפילו אם לכל נער שם היה רובה הכי משוכלל - האם נראה לך שקובצה קטנה כזאת יכולה לגבור על מאות ואלפי ערבים ש"במקרה" גם להם יש סליק סודי מתחת לבית הספר עם מאות נשקים וכו'...?)

מאחל לך באמת ובתמים כל טוב, שה' יעזור לך, לי, לנו ולכולם שנעבור את הימים הקשים והלא פשוטים האלו עם כמה שפחות טעויות.

יישר כח!בחורצ'יק

התבטאת מעולה!

אכן,יש חילוקי דעות מסויימים,אך צריך להיות עם פרופורציות..להכיר בעובדות..את המסר של הדברים שכתבת אני מנסה

להעביר בכמה וכמה הודעות..

יישר כח!

וב"ה הרב גולדמינץ העלה עכשיו תקציר של השיעורמרדכי
בס"ד

http://www.amisraelchay.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=759939

יש לי את השיעור המלא מוקלט על מחשב כשהרב העביר את השיעור הזה בישיבה שלי.
צודק-אבל מה היה התפקיד שיעקב אבינו נתן לשבט שמעון?אריאל דל"ת

הוא מינה אותם להיות מלמדי תינוקות, הם מחנכים את הדור הבא! אותם הרשעים, ההרסניים, המשוגעים ושאינם מצטרפים למנין, הם אלה שיחנכו את הדור הבא???

ואגב, בברכת יעקב לשמעון ולוי הוא לא מגנה את המעשים שלהם, יעקב לא יכול לגנות את הנקמה, הנקמה זה ערך קדוש- הוא מגנה את העובדה שזה בא מתוך כעס- "כי באפם הרגו איש וברצונם עקרו שור". יעקב מגנה את הכעס, לא את המעשה.

ומלבד זאת- יעקב אומר ליוסף- "ואני נתתי לך שכם אחד על אחיך, אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי"- בחרבי ובקשתי???? הרי יעקב התנגד לכיבוש שכם?!?!?!?! איפה ההגיון פה??

אלא שיש 2 פירושים- האחד זה שהוא באמת הסכים בסופו של דבר למעשיהם של שמעון ולוי- [עובדה שהוא קיבל את דיברהם כאשר אמרו "הכזונה יעשה את אחותינו?"..] וממילא שהוא תומך במעשה זה נחשב גם חלק שלו, הרי שמעון ולוי כבשו את זה בשביל כלל ישראל. ופירוש שני- תרגום אונקלוס אאל"ט- הוא כותב שם "בצלותי ובעותי"- בתפילתי ובקשתי. שגם אם נגיד שיעקב לא תמך במעשיהם של שמעון ולוי הוא התפלל להצלחתם!!! אז אולי זה קצת קריאת כיוון לרב בן נון, שילמד מיעקב אבינו ממי לתמוך במעשים כאלה..

וואו...אתה רק מחזק אותי...תודה ותן טל

ציטוט שלך:

האם אתה באמת מאמין שכל אחד מאותם נערי הגבעות ש"נוקמים" - עושים זאת לא מכעס אלא אך ורק מתוך רצון עליון לנקום נקמתו של ה'?

הרשה לי בבקשה להטיל ספק יותר מסביר בכך...

לגבי ההתחלה - הוא שאמרתי - כוחותיהם של שמעון ולוי הם עצומים - אבל גם כוח עצום כאשר הוא בא במרוכז הוא עלול להשתבש. זה לא בושה להגיד - לפעמים צריך לעשות "הפרד ומשול" גם בתוך עצמנו - כוחות אדירים קשה מאוד לנתב אותם למקומות נכונים כאשר הם באים במסה אחת.

אם אני אשגר לבית שלך עכשיו  ארבעה מיליון קילו ווטש של חשמל, הבית שלך פשוט יתפוצץ על המקום - האם זה אומר שחשמל זה רע ולא צריך אותו? ל-א! צריך חשמל! חשמל זה טוב ומעולה - אבל כאשר הוא בא במסה גדולה מידי, הוא שורף הכל - ולכן צריך להביא אותו במינון, ולכן יש תקנים לשקעים במדינת ישראל...

ככה גם בנוגע לשמעון ולוי - יעקב, בנבואתו, וה' בהאצלת הסמכויות ההיסטוריות, פעל ליצירת הפרדת בין השבטים האלו ובתוך השבטים עצמם על מנת לפצל את הכוח האדיר לכמה שיותר נקודות, כך שאז הוא ב-א-מ-ת יישאר כוח טוב ומועיל ומעולה, שמאיר (כמו בדוגמת החשמל) את העולם כולו בטוב.

חלילה מלהגיד על שמעון ולוי שהם רשעי, משוגעים וכו'...

מעניין למה הוא לא מארגן הפגנות נגד יד לאחים ולהב"הדי"מ

הרי הם פוגעים בהתיישבות הרבה יותר מכל אחד אחר.

עד שסוף סוף יש יהודיות שהולכות לגור במקמות שאין בהם יהודים(שכם/רמאללה/ועוד ועוד כפרים רבים) מגיעים הוחצפנים האלה וממש כמו שמעון ולוי מוצאים אותם משם ומונעים את חידוש ההתיישבות שם.

<צ>

ולמה להיות ציני? זה ממש חילול כבודו של הרב...ותן טל

לא יודע, אני הייתי נזהר בכבוד רב ג-ם אם הייתי מרגיש שהוא דיי "עוקץ" את מה שאני משתייך אליו (ראה ערך הרב עובדיה, הרב שלום כהן ועוד רבנים חרדים רבים שמתבטאים בחריפות לעיתים נגד דברים שונים בציבור הדתי לאומי ובכל זאת רוב מוחלט של הציבור שלנו משתדל בחריקת שיניים לשמור על כבודם ולא להוציא דברי גנאי ודברי זילזול מפיו).

גם אם אתה לא מסכים עם עמדת, יש דרך לבטא את זה במילים שקולות, מדודות כאשר אתה מודע למה עמד מולך, תוך הסתמכות בעצמך על מקורות תורניים ורבנים שמגבים אותך - ובכל מקרה, ציניות זה לא חלק מהמשחק, במיוחד כאשר היא מסלפת את האמת ומחדירה מחשבות שטותיות לראש...

אני מקווה שגם אתה יודע למה הוא לא מארגן הפגנות נגד הארגונים המבורכים האלו...

לוידע, הוא אומר שהחבר'ה האלה מתבוללים.אריאל דל"ת

אולי כדאי שיבדוק כמה התבוללות יש בציבור שלו, בנ"ע וכדו'..

כמה בנות יש בקשרים עם ערבים בכיכר ציון, כמה בנות מדברות עם ערבים בפייס'..

והחבר'ה האלה מתבוללים.

קודם כל ציניות זה המון פעמים דרך טובה להעביר מסריםדי"מ

שנית כל,זה לא קשור לזה שהוא "עוקץ אותי" אני ממש לא משתוקק להתפלל במניין עם אנשים כמהו או לעלות אצלם לתורה.

מה שהוא אמר בעניין שמעון ולוי היה גיבוב שטויות.

והציניות שהבאתי הראתה בדיוק למה.

אם הוא באמת התכוון למה שהוא אומר שם אז אני באמת לא מבין למה הוא לא מפגין נגד הארגונים האלה.

מי שסילף את האמת זה היה הוא.

טוב, כשאומרים ככה " גיבוב שטויות", על דברי רבותן טל

כנראה שבאמת אין צורך להגיב, במחילה - אני לא הולך לנהל פה ויכוח עם אנשים שמתנהגים נטו כמו ילדים קטנים עם אופק רחב כמו משקפת שמסתכלים בה מהכיוון ההפוך.

שיהיה לכם כל טוב - אומנם יש לי הרבה תגובות לעניין, אבל אין עניין לכתוב תגובות לעניין כאשר הן ייפלו על אוזניים ערלות, כאמור:  "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע".

(התגובה הזאת מתאימה לעוד מספר תגובות כאן שמביעות במרומז או במפורש זילזול קטן או גדול או ענק ברבנים רק כי הם לא מסתדרים עם האידיאולוגיה שלכם(

כתבתי עוד הרבה אבל החלטתי לוותר, לא לנסות אפילו, שיהיה לך בהצלחה עם האמת שלך שרוב רובם של רבני הציונות הדתית+הדתיים בעצמם, מאמינים בה <צ>.

(כן - כמה שתצחק - להגיד: " כל העולם טועה, כל הרבנים טועים, כל הציבור טועה ורק אחוז קטן של נערי הגבעות והרבנים הבודדים שלהם - ותעשה לי טובה, הם בודדים - רק הם צודקים" - זה, עצוב....)

לא שמעתי על כךיהודה סעדה

שרבני צהר ובית הלל הם גדולי רבותינו הקדושים שעלי להשתחוות ביניהם ולשמוע לדבריהם כתורה למשה מסיני.

ממש לא רק. והביזיון הרמוז בדבריך מורגש היטב...ותן טל

זה כמו שבת שתרצה ללכת לצבא תסתמך על דעת יחיד קלוש וקטן, ותגיד - מה אתם רוצים, יש לי רב לסמוך עליו. כאשר 99 אחוזים משאר הרבנים מורים לא ללכת לצבא - האחוז הקטן שכן מתיר, הוא זניח ואמור להתבטל לרוב. ככה זה גם כאן - אחוז הרבנים שמתירים פעילות תג מחיר היא זניחה בצורה אסטרונומית ביחס לרבנים שאוסרים, מכל הפלגים, מכל האירגונים, מכל הזרמים, מכל היישובים. אתה בחרת להיצמד דווקא לשני ארגונים - תתפלא לשמוע שינן המוני רבנים שלא שייכים לארגונים הללו.

אבל הרי כבר ברור ממזמן שאין פה עניין של "עשה לך רב" - שכן גם אלו שהלכו באש ובמים אחרי הרב זלמן מלמד, כאשר הוא החל להתבטא מעט יותר בחריפות כלפי כל מיני "תופעות גבעות" אני קורא לזה - נוצר רעש גדול וקרע והמוני "עדת מעריציו" מן "הימין הקיצוני" (לא לפחוד לקרוא לילד בשמו) בלי שנייה חרטה עברו ממנו אל הרב התורן הבא. "עשה לך אידיאולוגיה ומצא את הרב התורן המתאים לה" - ז-ה העניין כעת.

למה החלטת שאנחנו צריכים רב בכלל?schk

לא רב תורן ולא נעליים. להסתכל בספרים ולראות מה ההלכה זה משהו שאפשר לעשות לבד.

למה אני צריך ללכת בהערצה אחרי רב?יהודה סעדה

במיוחד כשהוא משנה את דעתו בעניין כה חשוב, יש הלכה לא הרבנים של היום קובעים מה ההלכה, ההלכה כבר נפסקה בפוסקים ורב לא יכול לומר מה שבא לו רק בגלל שעבר את המבחן וגם כשהוא הרבה מעבר לכך.

מבחינתי, אם הרב כהנא היה מתחיל לדבר על ויתורים מארץ ישראל גם אני לא הייתי הולך אחריו.

אמרתי כבר בתגובה אחרת:ההלכה היום לא נקבעת לפי הרוב, זה רק בזמן סנהדרין, בימינו אדם צריך לברר לעצמו את האמת(לפי מה קבעת שרבותיך אומרים את האמת(רבני הציונות הדתית לצורך העניין מול רבני החרדים) אם לא ע"י שהשתכנעת בכך?) אל תדאג גם אני סובר שהרב צבי יהודה צודק לעומת החרדים רק המחשתי את העניין.

אתה יודע יותר טוב מכולם מה ההלכה. נכון. שמענו.ותן טל

אז בוא נסביר שוב, פשוט יוךתר. אתה אומר אמירה - קודם כל סתם ככה שתדע שהיא בפני עצמה אמירה לא מדוייקת ולא מבוססת כי ג-ם לרבנים של היום יש כוח לפסוק, במיוחד בדברים שניתן למצוא הסבר לכאן והסבר לכאן וגם הפוסקים הגדולים בעבר נחלקו על זה. אחרת מה בדיוק הרב עובדיה עשה כל החיים שלו? רק אמר מה שאמרו לפניו? בעצם בכלל לא צריך ספרי הלכה של היום - יש לנו את של פעם וזהו. זהו, שלא. הרב עובדיה וכמוהו עוד גדולי דור, פוסקים הלכות כ-י-ו-ם (הרב עובדיה, כמובן, פ-ס-ק, לא פוסק...) על פי כללי הפסיקה, וכמובן תוך הישענות על מקורות, להחמיר או להקיל.

אז סתם ככה, הפרכתי כעת את הרישא של דבריך.

אבל גם אם נזרום איתם - האם אתה, בכל קטנותך, סובר שאתה יודע יותר טוב מכל הרבנים מה ההלכה פסקה? האם אתה מעיז פניך מול כל הרבנים להגיד שרוב מוחלט של הרבנים שקרן ופוסק הלכה איך שבא לו בניגוד לפסיקות מדורות קודמים, "רק כי הם עברו את המבחן"? ככה אתה מדבר על פוסקי הדור של ימינו? אין בך בושה? טיפה ענווה ובושה? טיפה הכנעה לפני ענקי רוח שכאלו?

לא ביקשתי שתלך בהערצה אחרי כל ר - אבל איך אתה מעיז להוציא משפטים כאלו מפך שכאילו מוציאים 99 אחוז מהרבנים שקרנים ומסלפיי אמת איך שבא להם.

האם אתה באמת כל כך משוכנע שהרב היחיד שלך שעומד מול אלפי רבנים אחרים, שבתוכם השכבות הגבוהות של פוסקי ההלכה בימינו וגם שנפטרו, שפוסקים אחרת ממנו - שרק הרב הזה והוא ואין בלתו, הוא הצודק, הוא הפוסק להלהכה וכל השאר אומרים מה שהם רוצים ומספים את האמת?

אתה מבין לאן הגעת?

וגם אם הגעת לזה כבר, אז אני אחזיר לך בהפוכה - נכון, הרב שלך לא יכול ללכת כנגד כל הפסיקות שהיו ולהגיד מה שבא לו רק כי הוא עבר את המבחן - ועובדה שאין עוד רב אחד שתומך במה שהוא אומר, ו99.9 אחוז מהרבנים היום אומרים שונה ממנו - אם מה שהוא היה אומר היה את, היה צריך להיות אחוז גדול הרבה הרבה הרבה יותר שפוסק כמו הרב שלך - מה שא-י-ן כיום. אז אולי, רק אולי - הטענות שאתה מפנה כנגד רבנים אלו - בעצם מופנית כבומרנג כלפי עצמך ורבך?

ורק שתדע - שברוב מוחלט של ההלכה אין הבדליי פסיקה בין רבניי אירגון זה או ארגון אחר או ארגון אחר. עיקר ההבדלים ביניהם הם בהשקפת העולם, בדרך הגישה לדברים, בנטייה להקל/להחמיר יותר, ובסדרי עדיפויות שונים - אבל זה לא בהכרח אומר שרב אחד טועה לחלוטין או שאחר צודק לחלוטין. יש כמה גישות לתורה, ובלבד שכולם מכוונים ליבם לשמיים (להזכירך, בית הילל ובית שמאי באמת היו קיימים פעם.

לגביי הרוב - בוודאי שכאשר רוב רבנים אומר דבר אחד ומולו קומץ מוחלט של רבנים טוען משהו אחר, שיש משקל הרבה יותר חזק לדבריי הרוב, במיוחד כשהוא מוחץ כל כך כמו במקרה הזה. או נגיד, כמו במקרה של גיוס בנות לצבא. גם אם תמצא רב אחד שמתיר - זה אמור להתבטל במיעוט שבמיעוט ברוב המוחץ שיש נגד גיוס בנות לצבא! 

"אדם צריך לברר לעצמו את האמת" - אה, אז לא צריך רבנים? כל אחד יבין לעצמו מה האמת ויפעל לפיה. הבנתי. אתה רוצה להיות כמו רפורמים שעושים מה שנוח להם ומה שהם הבינו לנכון.

(אגב - שים לב גם מה אמרת על הרב כהנה, זה רק ממחיש את האבסורד - מבחינתך אין "עשה לך רב" אשר "לא תסורו מין הדבר אשר יאמרו אליך ימין ושמאל" - אפילו על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל - אתה, כנראה, לא מקבל את זה וברגע שרב שהלכת אחריו פתאום אומר דבר שלא הכי נראה לך, אתה פשוט משליך אותו לסל המיחזור ועובר לרב התורן הבא. זה ל-א אמונת חכמים, מצטער.

מה גם, שנראה שבמרומז ניסית להכניס כאן שציבור שלם של רבנים מוותר על ארץ ישראל. זה לבד הוצאת שם רע מטורפת...)

שיהיה לך חיים טובים, באמת

סבבה.

<כן, הקצנתי, אולי רק ככה תבין..>

יכולים להיות מקרים חדשיםיהודה סעדה

שבהם הרבנים צריכים לפסוק, זאת אומרת במקרה שהפוסקים הקודמים לא פסקו הלכה על המקרה הזה, החכמים של היום פוסקים הלכה לפי ידיעתם ודעתם. אם יש מקרה ישן שבו נפסקה הלכה על פי פוסק שהתקבל על ישראל כמו השו"ע או פוסקים ראשונים אחרים שכבר נפסקה הלכה כמותם.

אני לא צריך לדעת את כל התורה כדי לדעת שבמקרה הזה נפסקה הלכה ככה. לדוגמא:אני לא צריך לדעת הלכות נידה כדי לדעת שצריך ליטול ידיים על לחם, מוסכם עליך? כך בדיני מלחמה והנהגת המדינה יש הלכה פסוקה ואני לא צריך לדעת הלכות אחרות כדי לדעת שנפסקה הלכה כך בנושא זה.

"רבנים שרק עברו את המבחן"-התכונתי לרבנים מארגון מסוים ולא לרבנים הגדולים של דורנו, שלא תחשוב לרגע שאין לי יראת כבוד מרבנים, אני פשוט לא מחזיק מכולם,בייחוד לא מרבנים שמנסים לקרבאת התורה לעם ועל הדרך מסלפים ומעוותים אותה

אני לא אומר ששאר הרבנים מסלפים את האמת, אני פשוט סובר שהלכה כמו רבי ולכל הדעות מותר לי ללכת אחרי פסיקתו.

כדיברתי על רבנים שהולכים נגד פסיקות ההלכה התכוונתי לראשונים והאחרונים ולא לרבני דורנו, שעל פי הראשונים והאחרונים נפסקה ההלכה(כל מקרה לעצמו), לרב מותר ללכת נגד הרבנים שבדורו אם הוא שקל את הראשונים והאחרונים והגיע למסקנה שהלכה כך(לדוגמה ההלכה שנפסקה ברמב"ם:"ואין צריך לומר שאם אומר המלך לעבור על דברי תורה אין שומעין לו"-אסור למלא אחר פקודה נגד התורה של מלך(ופה הרבנים יכולים לדון אם צריך להתחמק מפקודה ולאו דווקא סירוב מוצהר, בסירוב מוצהר פשוט יש אמירה שלא ממלאים פקודות כאלו), אך מי שאומר שמותר ואף מצווה למלא אחרי פקודה כזאת-הוא הולך נגד ההלכה ותגיד מה שתגיד.

מה רצית לומרבבית הלל ובית שמאי לא הבנתי.

"אדם צריך לברר לעצמו את האמת"-אדם צריך לדעת את המקורות הכתובים ולדעת אם הרב הפוסק אומר כהלכה או לא, ואז יראה בשכלו(כן, אנו לא מבטלים את השכל, אנו נוהגים להשתמש בו) אחר איזה רב ללכת. נגיד זאת ככה:אני לא בוחר איזה רב לפי הנוחות אלא לפימה שלמדתי אם הוא פוסק כהלכה או לא(לכן הרב ליאור כותב שאדם צריך לשאול את רבו על מקורותיו, אם אין לו מקורות או שמקורותיו אינם נכונים-אז אסור לו לשמוע לו!

ומה שאמרתי על הרב כהנא זה דוגמא להמחיש לך שאם אני רואה שרבי אינו פוסק כהלכהואפסיק ללכת אחריו ולא אלך בעיורון.

ולגבי שורתך האחרונה, אתה צריך להבין שאני מבין את כל דבריך, רק שאיני מסכים אתם, ותבין גם שתתכן אפשרות שאתה תסכים אתי ואני אצדק, אם אינך סבור שיכול להיות שאני צודק(וכן אני כלפיך), אנו טוחנים מים.

ואני חייב כרגע לקיים את המצווה:"הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא"-אני עצמי מרגיש פגוע מסגנון הכתיבה שלך, שמזלזל פה באנשים בפורום ועושה אותך לצודק היחיד וכולם טועים(שלא לומר רשעים).

ונזכור שנינו, שרק "מלוקת לשם שמים-סופה להתקיים", אז בוא שנינו נטהר את כונותינו, רק לשם שמים ומתוך אהבה אחד כלפי השני.

לילה טובמנפנף

באמת הליכת בנות לצבא זה עוד דוגמא שהרבנים הםפחדניםדי"מ

הרב חיים נבון (שאני ממש לא מסכים איתו בכמעט הכל) כתב טור מעניין בנושא במוצ"ש של השבוע האחרון,

במקום להמציא הלכות שאסור לבת לצאת מרשות בעלה בשביל לאסור שבנות ילכו לצבא שיגידו את האמת,אסור לבנות ללכת לצבא ממספיק סיבות,לא צריך להמציא בשביל זה הלכות(כמובן שזה לא בדיוק מה שהרב חיים נבון כתב ומה שאני כתבתי זה קצת הפוך על הפוך כמו שאומרים...)

ואין לי מושג מי הלך אחרי הרב זלמן באש ובמים,לא הגבעונים שאני מכיר,ואולי באמת זה הטעות שלהם שבמקום ללכת עם ה' הולכים עם הבעל.

במקום ללכת עם התורה בפשיטות ותמימות הולכים אחרי החקירות של הרבנים.

זה באמת עצוב,אבל זה האמת.די"מ

יש מספר בודד של רבנים שהם לא פחדנים(גם בהלכה נטו),ונראה לי מהרבנים שאתה מחשיב "בעלי שיעור קומה" יש אחד כזה.

וצודק לא הייתי צריך לכתוב "גיבוב שטויות" אלא "מקבץ קטעי הומור".

האם עכשיו גם הרב אריאל הוא מוקצה מחמת מיאוס?ותן טל

שהרי אמר דברים אלו:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/269047

ולהזכיר - הרב שרובו ככולו של הציבור שלנו תמך בהצעה לנסות להכשיר את דרכו לרבנות הראשית בשנה שעברה... מזקני רבני הציונות הדתית...

ולא נראה לי שיש עוד רב אחד מהשכבה הבכירה של רבני הציונות הדתית שנותן הצדקה למעשי תג מחיר ומגבה אותם. (כן, אפילו הרב דוב ליאור, אני שמעתי באוזניי שאלות שהופנו אליו בנושא והוא ענה עליהם באיטיות תוך שקילת מילים, ולסיכומו של דבר אמר שאין לעודד את המעשים האלו ושאין צריך לעשות אותם אף כי למעשה הוא מבין מאיזה מקום באים אותם אלו שנוהגים כך ומתוך איזו מציאות - ושימו לב, יש הבדל גדול בין להבין את המניע, לבין להסכים איתו, ונראה שהרב דב ליאור בפירוש לא הצהיר שהוא מסכים איתו).

עכשיו יבואו כולם ויגידו: זה לא חוכמה, הם מקבלים משכורת מהמדינה ולא יכולים להתבטא התבטאויות כאלו - ובכן, מי שסבור שכל התבטאות של רבנים שעובדים ומקבלים שכר מהמדינה, אי אפשר לסמוך עליה כי הם מוטים - לא יכול לעשות חלוקה סלקטיבית ולהגיד שבדברים מסויימים הוא יכול להקשיב ובדברים אחרים לא - זה ככבר לא "עשה לך רב", אלא  "עשה לך אידיאולוגיה שבשמה כל מקרה לגופו תלך אצל רב אחר שמתאים לך".

חוץ מזה שברור כשמש שרוב מוחלט של הרבנים בציבור הדתי לאומי - כולל אלו שלא מ'קבלים משכורת מהמדינה - מתנגדים לפעולות הללו.

יש הרבה רבנים שהם לא בעד, ואם זה אין בעיהמרדכי
בס"ד

הבעיה היא אם כל רבני ה"גינה לי" (שבד"כ נמנים ל-2 ארגונים מסויימים) שבכל פעם שיש תג מחיר הם יוצאים לתקשורת לגנות. אף אחד לא ביקש מהם לאהוב את זה, אבל אין חובה לגנות.

ואני לא שמעתי את אותם הרבנים מגנים פינוי מאחזים, או מגנים את המעצר של אלברט, או מגנים הרס בתי כנסת, או מגנים השחטת שדות יהודים ע"י הצבא.

יש דברים שקודמים לגינוי.
קודם כל: דברים שלא שומעים, בפשטותותן טל

זה לאו דווקא כי אין גינויים על דברים כגון מה שאתה הזכרת - אלא בגלל שהתקשורת בוחרת לפרסם מה שצבעוני אצלה יותר ומה שיתפוס יותר כותרות. בעולם התקשורת יש חוק: " כלב נשך אדם - ידיעה לא מעניינת, אדם נשך כלב - ידיעה בכותרת הראשית" - אז בכגון זה אתה דווקא צריך ברמה מסויימת להיות גאה בציבור שלנו - כי על ערבים שמתפרעים וכו', כבר מזמן הבינו שזה כלב נושך אדם - ואומנם גם אני מסכים שחשוב להציף את זה וברוך ה' שיש תקשורת שכ-ן מציפה את זה, אבל התקשורת הכללית זה כבר סוג של " "דבר ידוע" שהערבים הם כאלו לכן מבחינת עורכי העיתונים וכו', זה לא יתפוס רייטינג (ובסופו של דבר זה השיקול שלהם, נודה על האמת). ולכן גם אם יבוא גינוי אחרי כל מעשה סיכויים רבים שלא יפרסמו אותו. מה גם, שגינוי, אם נחשוב על זה בזווית הנכונה - בא כדי לתקן. גינוי בא כדי להגיד, חבר'ה, יש פה משהו לא בסדר - צריך לתקן אותו - ואת הערבים לא נראה לי שכל כך נתקן עם גינויים, אבל זה כבר נושא אחר...

דבר שני - האם באמת עברת על כל כלי התקשורת לאחר כל מקרה אלימות וראית שאותם רבנים לא מגנים את מעשי האלימות של הערבים? תמהני.

ואם נחזור לרב אריאל - מה אתה אומר עליו? הרי הוא בפה מלא מגנה את התופעה - דבר שמדבריך משתמע שאתה לא אוהב גינוי כזה, ומצד שני לא חוסך את שבט לשונו מרשויות החוק ומאזן על ידי הבהרה שהערבים פוגעים הרבה יותר ויש תחושה שהרשויות לא איתנו - האם רבכזה הוא "בסדר" בשבילך?

ודבר אחרון - וזה דבר שיש כמה פה באתר בכלל שחשוב שילמדו - ג-ם רב שמתבטא לא כמו שאתה רוצה, צריך לדעת באיזה כבוד וזהירות לנהוג בהתבטאויות כלפיו...כבוד תורה...(ומרדכי - כן, אני יודע שאתה אישית בסדר עם זה, אני מדבר על אחרים...).

אני אומר לך בפירוש שחיפשתי גינויים.אריאל דל"ת

אחרי המעצר של בעז אלברט, אחרי הרצח של אביתר בורובסקי, אחרי הפינוי של גאולת ציון, אחרי הלינץ' באש קודש, ולא חסרים מקרים כאלה.

גיוני אחד לא ראיתי. אחד.

ותעיין שוב בפירוש אונקלוס ל"אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי".

לגנות רצח יהודים-אין צורךבחורצ'יק

אי בכך חידוש,את זה צריכים לעשות אם כבר האירופאים האנטישמים.אך להתנער מפעולות מסויימות,שניראה מהבטה ראשונה שכן יש להן מקום בציבורנו,את זה צריך לעשות.

ועם כל הכבוד,לא יודע לאיזה ארגון הרב אריאל שייך,(כידוע שגם לצהר בזמנים האחרונים יש כל מיני הסתייגויות ממנו.) אך הרב אריאל ,וכן הרב חיים דרוקמן,הם אנשי אמת שלא ידברו אחרת מהאמת,בשביל "כסף"..והם גם מוסכמים על כלל הציונות הדתית.(לא שאחרים השייכים לתתי מגזר שונים אינם דוברי אמת,אך אלה הם כן מוסכמים על כלל הציונות הדתית.בגדול.)

אתה מנסה להביא לי עוד דעות שמתנגדות לאידיאוליוגיה?אריאל דל"ת

אני יכול למצוא לך לפחות 100 רבנים נגד הציבור הד"ל, ועוד 100 נגד הציבור הציוני..

אבל גם 100 רבנים לא יזיזו אותי מהדרך שלי, הרי גם לדוד המלך היו מתנגדים, וגם למקימי המדינה, ולתלמידי הגר"א והבעש"ט.

או שלא הבנת את הרב ליאור או שהוא לא מעוניןי.ל.

להגיד לך את דעתו או ששאלו אותו שאלה שלא משקפת את המציאות בימינו

זה לא "עשה לך אידיאולוגיה-אריאל דל"ת

שבל מקרה תלך ע"פ רב מסוים.."

פשוט אני, שלא כמוך- חושב שהתורה לא נתנה רק ל"שכבה העליונה של הרבנים" כהגדרתך, אני חושב שכמו שהרב קוק הצטרף לציונים כשהוא היה בסה"כ רב צעיר בן 40, אולי אפילו פחות, ככה גם היום אני לא אמור לפסוק ע"פ הרב הגדול ביותר שיש, או אחד מעשרת הרבנים הנ"ל.

אם זה כך- למה אתה לא פוסק כמו הרב עובדיה? הרב אלישיב? הרב קנייבסקי?

ואם כבר "עשה לך רב"- דבר ראשון זאת לא הלכה, זאת הנהגה טובה, אולי אפילו טובה מאוד. אבל אם אני ספרדי, והרב שלי הולנדי- אז מותר לי לשמור שעה אחת בין בשר לחלב? ואם זה להפך- מותר לאשכנזי לאכול קטניות בפסח רק בגלל שהרב שלו ספרדי?

בוודאי שלא.. אני באמת מאוד מעריך ומחזיק מהרב ליאור, ואני גם יודע ממקור ראשון שהוא מאוד תומך בגבעות ובנוער, אבל במקרים ספיציפיים כמו האופן בו נוקמים אני אפנה לרב שאולי הוא פחות גדול מהרב דב ליאור, אבל הוא מכיר את המצב בשטח לאשורו.

לא מעכשיו.די"מ

אף פעם לא ציפיתי ממנו ליותר מדי.

תסתכל בתחומין ד' מאמר שלו על סרוב פקודה.

הרב כהנא כותב על זה באריכות באור הרעיוןי.ל.

יעקב כעס בגלל שהמניע שלהם היה כעס ממקום לא טהור אותו מניע שהביא אותם לרצות להרוג את יוסף ועל זה הוא כתב כלי חמס מכרותיהם.

שמתם לב שרוב מוחלט של הרבנים הגדולים למרות שמנגדים לתג מחיר לא מגנים אותו בפומבי?

רק רבנים שיכולים ללכת לחלק סופגניות לערבים בחנוכה ושאף אחד לא סופר אותם כותבים כאלה דברים

אם אפשר את המקור אז אשמח לקבל...מרדכי
בס"ד

זה יחסוך לי את החיפוש אחרי זה
תודה רבה!
אני חושב פרק נקמה.הוא מביא שם מקבץ גדולי.ל.

של מפרשים

תודה רבה לשנכם! מרדכי
עכשיו גם ערוץ 7 חוזר בו ומציג את גרסת הנעריםיהודה סעדהאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה