הייתי באמת רוצה להבין - יש פה אנשים שבאמת מאמינים שאפשר בלי צה"ל ומדינת ישראל שמפעילה אותו, להסתדר ביהודה ושומרון? האם מישהו מכאן באמת ובתמים מאמין בלב שלם שיישוב פורח כמו שמתקיים כאן היום, היה יכול להתקיים לולא כוחו העוצמתי של צה"ל?
אשמח אם אותם אלו שיענו " כן, לא צריך את צה"ל" - ינמקו בעובדות הגיוניות ובשכל ישר את טענותיהם, כולל דימויי סיטואציות אפשריות ואיך ניתן להתמודד מולן בלי צה"ל ובלי כוח ההרתעה שכן, תתפלאו, עדיין קיים (שהרי לולא כוח ההרתעה של צה"ל - מה מונע מכמה מיליונים של ערבים כבר היום ביהודה ושומרון לשחוט את כל המתיישבים היהודים? הרי ברור שהם עליונים עלינו במספר פי כמה וכמה וכמה, ומסתבר שכן, גם בנשק הם עדיפים על כמות הנשק המעטה שיש בידי המתיישבים.
ואל תענו תשובות נוסח - שהצבא ישאיר את כל הנשקים שלו וכל התחמושת וכל אמצעי המודיעין שלו לנו, ואנחנו נסתדר - תחשבו שאתם לבד, שאין כלום, שאתם צריכים להתחיל מאפס, כולל גיוס כספים לקניית איזה מכונה עלובה לייצור כדורים.
האם מישהו פה ב-א-מ-ת לא רוצה את צה"ל ביהודה ושומרון?
מה פשר השנאה שלעיתים נוטפת כלפי צה"ל וכלפי כל הדרגים הבכירים? טעויות וליכלוך וזוהמה תמיד יש - אבל האם זה אומר שאפשר בלעדיהם? האם זה אומר שכל הדברים שמקולקלים ואכן - רבים רבים צריכים תיקון - מאפילים בכמותם על הכמות העצומה והמתמשכת של כל הטוב שהם משפיעים?
התקציב הגדול ביותר במדינת ישראל הוא תקציב הביטחון - זה דבר קל בעיניכם? המאמצים שהמדינה משקיעה כדי להגן על אזרחיה - זה קל בעיניכם?
ואם באמת אתם באופן אישי חושבים שצריכים דרך הגדנה יותר אפקטיבית - יותר נחישות וכו' וכו' - בבקשה, זה לגיטימי - לכו לצומתי מקבלי ההחלטות, תהיו שם אתם בעצמכם כמקבלי ההחלטות, ותוכלו להשפיע מבפנים - תהיו שר ביטחון, תהיו קצינים בכירים, מפכ"לי משטרה, חברי כנסת, שרים - תשפיעו מבפנים כי רק זה מה שב-א-מ-ת יוכל לשנות את המצב. לא לוחמת גרילה פנימית שנראה לעיתים כאילו נובעת יותר מתיסכול ופחות מאמונה אמיתית שז-ה מה שישנה את המדיניות. להלחם פנימה, זה לא עוזר. להעסיק את הצבא בשטויות כמו תג מחיר - זה לא עוזר. וכן - הצבא כאשר יש תג מחיר, צריך לטפל בו כמו בכל תופעה עבריינית שמתרחשת מעבר ביהודה ושומרון - גם היהודית וגם הערבית, אבל גם אם באמת הוא לא מטפל מספיק בעבריינות הערבית, נכון, ידוע - זה לא אומר שצריך לעשות עבריינות יהודית?
למה זה טוב? באמת - באיזה פיפס של מילימטר זה עוזר ליישוב הארץ?
אשמח אם מישהו אחד יסביר לי כאן בשכל מלא למה גרפיטי על מסגד בכפר ערבי עוזר להתיישבות, ואיך?
וכמובן, אני כל הזמן חושב על זה - נניח שכמה נערים באמת יתגנבו באישון לילה לכפר ערבי במטרה לעשות גרפיטי (שמבחינתי הוא עלוב) - ובגלל חוסר בזהירות מספקת יתפסו אותם כמה בחורים גברתנים ערבים חמומי מוח שדחפו להם לראש מספיק שנאה ליהודים, ואותם גברתנים ערבים יכלו את זעמם ביהודים, אבל יותר מאשר נעשה בקוסרא (ולא נכנס לדיון מה הייתה מטרת המטיילים שם - יכול להיות שבאמת טיול, אבל אני לא מדבר על שם) - בסיטואציה הדימיונית הזאת, הגברתנים פשוט ירוצצו את ראשם של הנערים הנחפזים, ויטמינו את הגופות בתוך האדמה בסביבות הכפר - האם אותו גרפיטי יהיה שווה את המוות הזה? האם זה באמת מלחמת קודש שבשבילה שווה לסכן באופן משמעותי את החיים שלך רק בשביל לנקב כמה צמיגים בכפר השכן?
האם אתם לא מאמינים שדבר כזה יוכל להתרחש? האם אתם כל כך משוכנעים שכל אירוע תג מחיר יעבור בלי שום נפגעים מצידנו?
הרי זה סיכון חיים שזה דאורייתא ממש - האם מה שעומד בכף השנייה מצדיק את זה? אפשר לראות בבקשה פסיקה של רב בעל שיעור קומה כולל מקורות עליהם הוא נסמך, שמתירה לנערים כאלו לסכן את חייהם בשביל גרפיטי וניקוב צמיגים?
אשמח באמת להבין ולשמוע, כי מעולם לא הבנתי את המעשים האלו, שתמיד נתפסים אצלי כמעשה שטותי של נערים חמומי מוח שהאידיאולוגיה שלהם מתפרצת מהם בכיוונים הלא נכונים.
ואגב, הייתי רציני בקטע של מקור מרב שפוסק ככה, כולל מקורות תורניים עליהם הוא נסמך - אשמח אם תשלחו לי מקורות, גם באישי, או אפילו כאן על גבי הפורום לטובת כל הקוראים.
לילה טוב לכולם, בברכת "כל ישראל אחים" 
צחקתי ב״צהל הזרוע המבצעת של הקבה..״
במקום זה כנראה מגיל 0 בערך החדירו לך לראש סטיגמות, דרך חיים שמרעילה על המדינה, על הצבא, על כל המתנחלים שאכפת להם ממה שהרבנים הבוגדים שלא אוהבים את ארץ ישראל אומרים - הרעילו לך את הראש בכל כך הרבה שקרים וטיפטופי אמת למחצה ו//או שקרים ו/או עיוותי מציאות, כך שנוצר מצב שבו היחיד בעולם שצודק זה אתה ועוד כמה שאולי חושבים כמוך, וכל השאר, כולל כל הרבנים גדולי הדור - כולם כופרים טועים מטומטמים ששונאים את ארץ ישראל ולא מינים כלום מהחיים שלהם ולא אוהבים את ה'.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל