שאלה רצינית לי לכל כותבי הפורום:ותן טל

הייתי באמת רוצה להבין - יש פה אנשים שבאמת מאמינים שאפשר בלי צה"ל ומדינת ישראל שמפעילה אותו, להסתדר ביהודה ושומרון? האם מישהו מכאן באמת ובתמים מאמין בלב שלם שיישוב פורח כמו שמתקיים כאן היום, היה יכול להתקיים לולא כוחו העוצמתי של צה"ל? 

אשמח אם אותם אלו שיענו " כן, לא צריך את צה"ל" - ינמקו בעובדות הגיוניות ובשכל ישר את טענותיהם, כולל דימויי סיטואציות אפשריות ואיך ניתן להתמודד מולן בלי צה"ל ובלי כוח ההרתעה שכן, תתפלאו, עדיין קיים (שהרי לולא כוח ההרתעה של צה"ל - מה מונע מכמה מיליונים של ערבים כבר היום ביהודה ושומרון לשחוט את כל המתיישבים היהודים? הרי ברור שהם עליונים עלינו במספר פי כמה וכמה וכמה, ומסתבר שכן, גם בנשק הם עדיפים על כמות הנשק המעטה שיש בידי המתיישבים.

ואל תענו תשובות נוסח - שהצבא ישאיר את כל הנשקים שלו וכל התחמושת וכל אמצעי המודיעין שלו לנו, ואנחנו נסתדר - תחשבו שאתם לבד, שאין כלום, שאתם צריכים להתחיל מאפס, כולל גיוס כספים לקניית איזה מכונה עלובה לייצור כדורים.

האם מישהו פה ב-א-מ-ת לא רוצה את צה"ל ביהודה ושומרון?

מה פשר השנאה שלעיתים נוטפת כלפי צה"ל וכלפי כל הדרגים הבכירים? טעויות וליכלוך וזוהמה תמיד יש - אבל האם זה אומר שאפשר בלעדיהם? האם זה אומר שכל הדברים שמקולקלים ואכן - רבים רבים צריכים תיקון - מאפילים בכמותם על הכמות העצומה והמתמשכת של כל הטוב שהם משפיעים?

התקציב הגדול ביותר במדינת ישראל הוא תקציב הביטחון - זה דבר קל בעיניכם? המאמצים שהמדינה משקיעה כדי להגן על אזרחיה - זה קל בעיניכם?

ואם באמת אתם באופן אישי חושבים שצריכים דרך הגדנה יותר אפקטיבית - יותר נחישות וכו' וכו' - בבקשה, זה לגיטימי - לכו לצומתי מקבלי ההחלטות, תהיו שם אתם בעצמכם כמקבלי ההחלטות, ותוכלו להשפיע מבפנים - תהיו שר ביטחון, תהיו קצינים בכירים, מפכ"לי משטרה, חברי כנסת, שרים - תשפיעו מבפנים כי רק זה מה שב-א-מ-ת יוכל לשנות את המצב. לא לוחמת גרילה פנימית שנראה לעיתים כאילו נובעת יותר מתיסכול ופחות מאמונה אמיתית שז-ה מה שישנה את המדיניות. להלחם פנימה, זה לא עוזר. להעסיק את הצבא בשטויות כמו תג מחיר - זה לא עוזר. וכן - הצבא כאשר יש תג מחיר, צריך לטפל בו כמו בכל תופעה עבריינית שמתרחשת מעבר ביהודה ושומרון - גם היהודית וגם הערבית, אבל גם אם באמת הוא לא מטפל מספיק בעבריינות הערבית, נכון, ידוע - זה לא אומר שצריך לעשות עבריינות יהודית?

למה זה טוב? באמת - באיזה פיפס של מילימטר זה עוזר ליישוב הארץ?

אשמח אם מישהו אחד יסביר לי כאן בשכל מלא למה גרפיטי על מסגד בכפר ערבי עוזר להתיישבות, ואיך?

וכמובן, אני כל הזמן חושב על זה - נניח שכמה נערים באמת יתגנבו באישון לילה לכפר ערבי במטרה לעשות גרפיטי (שמבחינתי הוא עלוב) - ובגלל חוסר בזהירות מספקת יתפסו אותם כמה בחורים גברתנים ערבים חמומי מוח שדחפו להם לראש מספיק שנאה ליהודים, ואותם גברתנים ערבים יכלו את זעמם ביהודים, אבל יותר מאשר נעשה בקוסרא (ולא נכנס לדיון מה הייתה מטרת המטיילים שם - יכול להיות שבאמת טיול, אבל אני לא מדבר על שם) - בסיטואציה הדימיונית הזאת, הגברתנים פשוט ירוצצו את ראשם של הנערים הנחפזים, ויטמינו את הגופות בתוך האדמה בסביבות הכפר - האם אותו גרפיטי יהיה שווה את המוות הזה? האם זה באמת מלחמת קודש שבשבילה שווה לסכן באופן משמעותי את החיים שלך רק בשביל לנקב כמה צמיגים בכפר השכן? 

האם אתם לא מאמינים שדבר כזה יוכל להתרחש? האם אתם כל כך משוכנעים שכל אירוע תג מחיר יעבור בלי שום נפגעים מצידנו?

הרי זה סיכון חיים שזה דאורייתא ממש - האם מה שעומד בכף השנייה מצדיק את זה? אפשר לראות בבקשה פסיקה של רב בעל שיעור קומה כולל מקורות עליהם הוא נסמך, שמתירה לנערים כאלו לסכן את חייהם בשביל גרפיטי וניקוב צמיגים?

אשמח באמת להבין ולשמוע, כי מעולם לא הבנתי את המעשים האלו, שתמיד נתפסים אצלי כמעשה שטותי של נערים חמומי מוח שהאידיאולוגיה שלהם מתפרצת מהם בכיוונים הלא נכונים.

ואגב, הייתי רציני בקטע של מקור מרב שפוסק ככה, כולל מקורות תורניים עליהם הוא נסמך - אשמח אם תשלחו לי מקורות, גם באישי, או אפילו כאן על גבי הפורום לטובת כל הקוראים.

לילה טוב לכולם, בברכת "כל ישראל אחים"

יש מצב שהיו עוניםשלום ש

אם לא היתה כזו טירחה לקרוא את זה.

(אבל מקריאה מרפרפת נראה לי שאני די מסכים איתך)

לא חייבים לקרוא הכל. 3 הפסקאות הראשונות מספיקות.ותן טל

השאר זה פירוט אישי שלי בעיקר...

וכמובן שאף אחד לא חייב לענות, זה בסדר

גם השלוש הראשונות מספיק מייאשותשלום ש
ברור!אבא שמואל

לפחות בעשור וחצי האחרונים, צה"ל בשליחות מדינת ישראל מסכלת התישבות יהודית.

כאשר אנו משדרים רפיסות וחולשה, זה בדיוק מה שאויבנו קולטים.

צה"ל מזמן לא פועל בעוצמה הראויה מול האויב, להבדיל מהנחישות שהוא מפגין כלפי המתיישבים. אתה יודע כמה כוח הגיע על מנת לעצור את אויב מספר 1 של מדינת ישראל הרי הוא .. בעז אלברט. והם צודקים!

והיות ולא מתחשק לי ללכת בדרכיו של בעז לאיזה מעצר של כמה חודשים, אסתפק בזה..

אולי ללא צה"ל יכלתם להסתדר עם רועי צאן ערביםבחורצ'יק

וגנבים וכיוצ"ב..אך בוודאי לא עם כל אוייבינו..

בחורציק יקר!אבא שמואל

מי הם כל אויבנו ביהודה ושומרון שאתה חושב שאנשי ההתישבות לא יכולים להם?

כמה מיליונים של ערבים בכל יהודה ושומרוןותן טל

לרבות שטחי A, סתם דוגמא.

האם אתה באמת ובתמים חושב שההתיישבות תוכל לשרוד יותר מכמה ימים ללא נוכחות צה"ל בשטח?

וואו...אם כן - הפתעת אותי ממש. מדהים.

אכן כמו שכתבת.אבא שמואל

ההתישבות תוכל לשרוד רק ללא נוכחות צה"ל.

ואם אתה לא מאמין ראה ערך 'גוש קטיף וצפון השומרון'.

מצטער, חי בסרט.ותן טל

חשבתי שיש קצת שכל בפורום הזה. התבדיתי?

(או שבאמת כל מי שכותב ככה הוא ילד קטן שלא מבין כלום מהחיים שלו?)

גוש קטיף וצפון השומרון? מתי אי פעם הם שרדו בלי צה"ל תזכיר לי?

החרבה? זה לא קשור לעצם הפעילות של צה"ל, זה עירבוב נושאים.

אתה מזכיר לי את הילד שרוכב על אבא שלו ושואל כל אחד בדרך "ראית את אבא שלי? ראית את אבא שלי?" ואז כשאבא מתרגז עליו ומשליך אותו מעל הגב שלו פתאום מגיע דוב וכמעט טורף את הילד שמתחיל לרוץ אל אבא וקורא בפחד "אבא, אבא".

(ולא, אני לא טוען בזה שצה"ל הוא אבא שלך, אני כבר מוכן לציניות המתבקשת... אלא לכך שבהחלט אין לך אפשרות לשרוד ללא צה"ל).

איפה גוש קטיף?אבא שמואל

יתכן ואתה צודק, אולי תושבי הגוש היו עוזבים את גוש קטיף מרצונם, גם לולי גרשו אותם..

אם צה"ל היה מודיע שהוא עוזב לחלוטין את גוש קטיף -ותן טל

היה לך ספק אפילו שכל גוש קטיף היו מתפנים מתוך ידיעה שאם לא, ישמידו אותם הערבים מהר מאוד? (כמובן שזה תיאורטי ודבר שלא היה יכול לקרות, אבל, כל הדיון תיאורטי...)

בחייאת תפסיק לפגוע באחריםיהודה סעדה

כל מי שלא רואה את המציאות כמוך חי בסרט(ועוד כמה הגדרות), זה פוגע, בבקשה, מכל הלב, תפסיק.

סליחה. אבל חי בסרט זה באמת לא דבר פוגע.ותן טל

זה מציאות. אם אני חושב ורואה שלפי דעתי מישהו לא מדבר וכותב על פי המציאות הקיימת, אלא על פי סרטים מדומיינים שלו או של כל מישהו אחר - אני אכתוב את זה ואנמק למה אני חושב ככה (כמו - גוש קטיף מעולם לא הייתה ללא צה"ל. הוא כותב שההתיישבות יכולה להתקיים ללא צה"ל ומזכיר בשם זה את גוש קטיף - וזה סרט, כי גוש קטיף מעולם לא שרדה ללא צה"ל. זה לא להעליב - זה עניין של מציאות.).

אם אתה נעלב מזה, אני מצטער, אבל זה לא שקראתי לך "אידיוט", וזה לא שכל מי שחושב דעות לא כמוני הוא "חי בסרט" - יש אפילו הרבה שמאלנים, או ימנים קיצוניים, שכן מדברים בהיגיון ובשכל ואני לחלוטין לא חושב שהם חיים בסרט, אלא או שסדרי העדיפויות שלהם משובשים לדעתי, או שהם לא מפרשנים נכון את המצב בשטח וכו'... אבל לא חיים בסרט).

כל טוב, אח יקר

סלח לי, אבל זה ההבדל בין אדם מאמין לזה שלא.יוני

אתה מדבר כמו אדם שאינו שומר תורה ומצוות אז אסביר לך את זה ככה. 

אלפי טילים שנפלו בדרום, בכל מקום אחר בעולם זה היה מסתיים עם מאות הרוגים. לא צהל זה מי שמנע את ההרוגים מהטילים שנפלו. 

זריקת אבנים ובקתבים על רכבים, מספר המקרים שם בצל את מספר ההרוגים והפצועים ממקרי חבלה אלו. לא צהל מנע מהאבנים שנזרקו להרוג. 

ועוד שלל דוגמאות שאומרות דבר אחד: ה׳ אלוקי היהודים הוא המגן עליהם ולא כוחי ועוצם ידי! 

לשאלתך, האם אני מאמין שישרדו בלי צהל? כן. זה יהיה קשה במיוחד כי גם אם צהל יעזוב הוא תמיד יחזור להכות כי זה שיהודי יכול לחיות בארץ ישראל ללא עזרת צהל זה יגרום למדינה רק לשנוא אותו יותר. 

התנועה הציונית תלחם מלחמת חורמה בכל יהודי שחושב שהוא יכול לחיות בלי עזרת בארץ ישראל כי זה תקדים למיליוני יהודים שרוצים לחיות בארץ ישראל רק לא תחת התנועה הציונית וזה יהיה המסמר הראשון בארון הקבורה של הציונות. לכןאם מדינת ישראל תפנה את עצמה משטחים מסויימים ויהודי יקומו ויגידו שהם ממשיכים לגור שם או שיעלו עליהם בטנקים או שישלחו את הערבים להלחם איתם. 

אבל הערבים מצד עצמם? יכבדו/ יפחדו ולא יעיזו להתחיל עם יהודי שהולך זקוף קומה על אדמת ארץ ישראל. 

לצטט לך מהתורה פסוקים שמעידים על זה? 

וואו, אחי...יש לך עוד?ותן טל

אתה בא בהפוכה, זאת הבעיה שלך...

צה"ל הוא בהחלט זה שמידי יום ביומו מסכל חדירות מחבלים, מיירט בעזרת חיל האוויר חוליות טרור, שומר על הגדרות ועוד ועוד. אתה מסתכל הפוך!!! ברור שיש טרור שמצליח לעבור - אף אחד לא טען שיש צבא מושלם בעולם, במיוחד לא נגד חוליות טרור כאלו...

אבל צה"ל הוא בהחלט הזרוע המצבעת של הקדוש ברוך הוא בארץ ישראל.

הרי להגיד "יש הקדוש ברוך הוא" - זה בעצמו כפירה בטובתו של הקדוש ברוך הוא! מצטער! זה כמו לא ללכת לרופא ולא לקחת תרופה כי "יש הקדוש ברוך הוא והוא ירפא אותי". מה זה השיגעון הזה?

ה' הוא הנותן כוח לרופא לרפא - אבל חייבים ללכת לרופא כדי לעשות את ההשתדלות להתרפא! וגם הרוא הוא לא זה שמציל את מי שמת ממחלה - אבל הוא כן מציל בעזרת הכוח שה' נתן לו את כל אלו של-א מתו ממחלה...

האם אתה טוען שאם לא יהיה שום צבא במדינה ה' בניסים משמיים לבד יילחם את כל המלחמות? אז אולי גם לא תלך לעבוד וה' יוריד לך אוכל ובגדים מהשמיים? ולא תלך לרופא - הוא כבר יצמיח לך תרופהלסרטן מהשמיים. וגם לא תלך להסתפר - הוא לבד יצניח לך מראה מגולח.

בקיצור - דברים כמו מה שאתה אומר, בעצמם, הם כפיות טובה וכפירה בטובה הגדולה שה' עשה לנו שנתן כוח בידי הצבא שנחשב היום לאחד הצבאות החזקים בעולם. 

ואם אתה באמת חושב שתוכל לשרוד בלי צה"ל, אני נותן לך אתגר - לך תגור כמה ימים ברמאללה... ה' אוהב אותך, לא? הוא יציל אותך, בטוח...אתה תצליח לבדך לחסל את כל הערבים שנמצאים שם ותהפוך לשריף של העיר הזאת, בטוח...

בקיצור - די, די להיגיון המעוות הזה - זה מה שכל כך הרחיק אותי מהפורום הזה במשך כל כך הרבה זמן - ההבנה שיש פה אנשים שהאידיאולוגיה מעבירה אותם על השכל הישר. כן - תתפלא, אני חושב שאפשר ג-ם להיות ימין חזק, וגם להבין בשכל שהצבא הוא מוכרח. לא חייבים "לעשות דווקא" לצבא ולהגיד לו "לך מפה לא צריך אותך".

כל טוב.

צחקתי ב״צהל הזרוע המבצעת של הקבה..״יוני

אין ספק שצריך שמירה וצריך לעשות השתדלות להגן וזה כולל נשק וכו׳ אבל אתה הופך את הצינור למקור. 

לכפור בקדוש ברוך הוא זה להאמין שהוא יכול להעביר לנו את השפע, ההגנה וכל צרכינו רק דרך צינור אחד. ואגב, זאת ראייה גלותית. מדינה= פריץ. 

אם אתה חושב שהקיום שלך פה הוא בזכות הצינור ולא בזכות המעיין שהמים שלו עוברים בצינור הזה אז הקיום שלך פה הוא לא לאורך זמן כי הצינור הזה מזמן התחיל לזייף והיו כמה פיצוצים בצנרת, במקום מים חיים הוא מתחיל להוביל בוץ. 

תצחק, אחי, תצחק...ותן טל

מה צה"ל אם לא הדרך של הקדוש ברוך הוא להשפיע את טובו עלינו?

חצוף שכמוך - כבר שכחת את הניצחון המזהיר של תשכ"ז שבזכותו בכלל יש לך היום יהודה ושומרון? מי עשה אותו? למי ה' נתן כוח כדי לכבוש את כל חלקי הארץ האלו אם לא צה"ל? 

אני ממש לא הופך את הצינור למקור - צה"ל הוא הצינור של ה' להשפיע טוב בארץ כיום, ואתה זה שרוצה לכרות לגמרי את הצינור בתקווה שה' ימציא לך פתאום צינור חדש בדיוק לפי מידותיך.

אתה מזכיר לי את היהודי ה"מאמין" ההוא מהבדיחה, שאונייתו טבעה בים והוא נסחף בין הגלים, ולפתע מגיעה ספינה של חיל הים ומשליכים אליו גלגל הצלה, והוא צועק אליהם : " זה בסדר, אני סומך על ה' שיציל אותי, חס וחלילה שאסמוך על חיל הים של הצבא הכופר שמגרש יהודים", ולאחר מכן מגיעה סירת מנוע של שייטת 13 להציל אותו והוא עונה להם: " זה בסדר, אני סומך על ה' שיציל אותי, חס וחלילה שאסמוך על שייטת 13 בצה"ל הכופר שמגרש יהודים ומפנה גבעות", ובסוף מגיע אפילו הליקופטר של 669 עם צנחן שמשתלשל אליו וצועק לו לאחוז ברתמה כדי שיציל אותו, אבל היהודי המאמין צועק לו בחזרה שהוא בוטח בה' שיציל אותו, כי הוא לא מתכוון להינצל על ידי כוח חילוץ כוייפר של 669, של הצבא הכופר שמגרש יהודים". בסוף טובע כמובן אותו יהודי מאמין, ומגיע לשמיים, שם פונה אל ה' בתרעומת ואומר לו "אבל ה', כל כך האמנתי שתישלח לי צינור של שפע שיציל אותי - למה לא עשית את זה? האמנתי בך!" עונה לו ה': " יהודי, שלחתי לך ספינה, שלחתי לך סירה, שלחתי לך אפילו הליקופטר מיוחד שיציל אותך...".

זה הכל. אם רצונך לכפור בטוב, תכפור. אני עדיין רואה בצה"ל את הכוח המבצע של הקדוש ברוך הוא ששומר עלינו. אם אתה כל כך מאמין שאם נגיד תשמיד את צה"ל בכוחות עצמך, פתאום ה' יגלה לך צינור שפע חדש רק כי אתה "מאמין ואוהב ארץ ישראל" - שיבושם לך ולעוד אנשים מסוכנים ומסכנים כמוך - זה כבר מחשבות של התאבדות, לא יותר מזה.

^^^^^^^דתי לאומי

דרך אגב לא צריך ללכת לסיפורים (שאמנם ממחישים את המסר טוב), מספיק עיון קל בדברי חז"ל. 

הצינור לא מקדש את האמצעים...צעיר רענן

בס"ד

אם באופן היפוטטי למדי תרצה לקבל ברכה כדי שיהיה לך שפע רב בבית, ברכה והצלחה, זיווג הגון וכו'. יש לך שתי אפשרויות. האחת ללכת לצדיק גדול שיברך אותך ויגזור שבס"ד תזכה לבקשת לבך. מאדיך גיסא, אתה יכול לגשת גם ל'מכשף'. תוכל לבקש ממנו שיכין לך שיקוי אהבה, שיקוי ברכה וכו'. וכך תזכה לרחשי לבך.

אני הייתי בוחר בדרך הראשונה. מה קורה פתאום שכל הזמן אנשים מתחילים "לכפור" במדינה? יותר ויותר אנשים מרגישים שהמדינה הזאת, היא לא הצדיק הנסתר עם הגלאבי'ה, מתחת לגאלבי'ה ישנו דמות מסתורית והפכפכית שמחספסת את ידיה בהנאה ומכינה שיקויים בלילות ורוקדת לאור ירח מלא עם זאבים.

כמו שנאמר במגילת אסתר, מרדכי אומר לאסתר. אם את לא תפעלי - רוח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר. יש אפשרות להינצל דרך הקדושה - כמו נס פורים, ויש אפשרות רח"ל, אם כל הרבנים לא לוקחים את מלוא האחריות להחיש את הגואלה... יש רוח והצלה גם ממקום אחר. עד היום לא ראיתי מקור שצריך להוקיר, לסגוד, להאמין את המקום אחר. 

המדינה עושה גם הרבה דברים טובים, נכון. שווין? גם משטר הצאר הרוסי עשו הרבה דברים טובים, זה לא אומר שזה המלכות שלי. כרגע המדינה היא הגוף הריבון לכן כפופים לה מבחינה חוקתית לטוב ולרע (זכויות וחובות). אבל אני לא סוגד לה, לא מאמין לה. לא מצפה להשפיע עליה.

הרחיב בהמשך אם יהיה זמן.

נ.ב

הגדולה, היא לא - לא לטעות, אלא להודות בטעות. מעכשיו נשתדל יותר להקשיב לצדיקים שרואים מתחת לגאלבי'ות וקולטים מההתחלה מי מסתתר מאחורה.

ריבונו של פתח תקווהדתי לאומי

אתה רוצה לחזור למשטר הצאר הרוסי? כן? אתה בטוח? ומה עם משטר היטלר הנאצי?

סיפורים יפים.בחורצ'יק

אך מה לעשות שהגאולה היא בכך שהארץ נותנת פירותיה,שעם ישראל שב לארצו,ובונה מדינה?

אתה יכול לכפור בחלק זה של התורה,אך כידוע לי המומר לעבירה אחת כמומר לכל התורה כולה.

כמדומה, לא הבנתם את המשל והנמשל...צעיר רענן

זה שהמציאות עכשיו היא יותר טובה זה נכון, זה עובדתית. ה' רצה לגואל אותנו. ה' רצה להביא אותנו לארץ ישראל פשוט לא הייתה אסתר אז זה בא "ממקום אחר".

יש גאולה, אבל היא לא קשורה לציונים. הם חלק מהגאולה (לטוב ולרע) כמו להבדיל אלף אלפי הבדלות הכיבוש הצאר הרוסי וכו'.
לכן, יש דברים טובים שהמדינה עושה, יש דברים רעים שהמדינה עושה. ואנחנו לא מאמינים בה. אלא פרגמטים למדי. יחסי תן וקח. 

ה' ישמור עליך...צעיר רענן

אתה קורא לי מומר? חצוף שכמוך. אתה ממציא מדינה, הופך אותה למצווה דאורייתא וסובר שמי שכופר בה' ככופר בתורה כולה. תתביש, חצוף שכמוך, קורא לחזון איש, לרב שך, לרבי מילבוובאשיט ועוד כל גדולי התורה בדורות האחרונים כופרים. כדי לך להיזהר מאוד בלילות שנחישתם כנחישת... חבל חבל חבל, חזור בך מהר. 

נכון, ישנו לובי של רבנים שחושב שהמדינה היא אתחלתא דגאולה. אבל אי אפשר להשוות בכלל בכמות ובאיכות (למעט בודדים שבאמת היו הררי עולם ובכל זאת האמינו באתחלתא היא וכו'.).

מי שהולך עם שלטון הערב-רב, שלטון שהולך על פי חוקים מנדטורים מתקופת המנדט הבריטי והשלטון התורכי, הולך יד ביד עם הרשע, מאמין בה, באהבה. חושב לתקן אותה, מבפנים. הוא הדמות שצריך להסתפק לגביה. שצריך להשים לב ולהסתכל בעין בוחנת עשרות פעמים.

בקשר לגאולה, הסברתי כבר, ואני מקווה שלא אצטרך להסביר שוב. 

האם אנחנו בתהליכי הגאולה?

כן, הגאולה מתרחשת ברגעים אלו, ה' רוצה ומחכה לגאול אותנו. היו ניצני גאולה כבר מאתים שנה. עוד מתקופת תלמידי הגר"א ותלמידי הבעש"ט. הרצל זה נקודה באמצע, שרווח והצלה עמד ממקום אחר והשתלט על תהליך הגאולה. 

אנחנו בארץ - נכון. פרותיה צומחים - נכון. מצבנו טוב מאוד ביחס לכל הדורות האחרונים - נכון. צריך להביא את המשיח - נכון.

האם המדינה היא גאולה?
המדינה היא חלק מהגאולה כמו כל התהליכים שהם 'חלק' מהגאולה, האם הגירוש מגוש קטיף זה 'חלק' מהגאולה? האם הקיצוץ קצבאות ילדים, מלגות לאברכים, גיוס בכוח לצבא - זה 'חלק' מהגאולה? האם חלוקת ירושלים אם חו"ח תקרה היא 'חלק' מהגאולה? האם המנדט הבריטי היה 'חלק' מהגאולה? האם ההתבוללות הנוראה בארץ היא 'חלק' מהגאולה? הכל זה 'חלק' מהגאולה, חלקים רעים, חלקים טובים, אבל הם בגופם לא הגאולה, אלא 'חלק'. נכון גם מדינת ישראל היא חלק מהתהליך הזה. דברים טובים, דברים רעים. 'חלק'.

אם כבר צריך להגיד - אף על פי שיש פה את המדינה הגאולה מתרחשת. כמו שאף על פי שהיה פה שלטון בריטי הגאולה קרתה. 

מדינת ישראל כיום היא עובדה מוגמרת. למה אני אזרח בה ולא יורד לחוץ לארץ עם גישה כזאת? שטות לחלוטין, שהרי אני יהודי שרוצה לחיות בארץ ישראל. גם אם היה פה שלטון סורי והיה לי אפשרות לחיות כאן הייתי מנצל את זה. אני שמח שמדינת ישראל קיימת ולא הבריטים? כן, כי החיים יותר טובים ליהודים (למרות שבמדינה מסוימת - כשטוב ליהודים - רע ליהדות, כשרע ליהודים - טוב ליהדות), חוקים שלא סותרים את התורה - אני כפוף אליהם בגדר דינא דמלכותא דינא (למרות שגם כאן יש מחלוקת בפסיקת ההלכה). 

האם אני לאומי? כן. אני חושב שעם שלא חי בארצו הוא רק דת שזה אחד מחולאות הגלות. יהודי צריך לחיות בארצו תחת שלטון יהודי שמנוהל על פי התורה. מלכות ישראל, על פי ההלכה, עם כינון המלוכה וחזרת הנבואה. 

יהודי לאומי שלא מאמין במדינת ישראל הנוכחי שהיא הגאולה, מפליא אותך?

אף אחד לא סובריהודה סעדה

שמלחמת ששת הימים היא לא נס, רק אומרים שביהודה ושומרון אפשר להסתדר גם בלי עזרת צה"ל-בני היישובים ייקחו על עצמם את ההגנה על יישובם.

עכשיו אתה חושב על אופציה שצבאות ערב יעלו עלינו? השאלה היא מי:מצרים? לא נראה לי בזמן הקרוב. סוריה? כנ"ל. ירדן? לא חזקה במיוחד ומעוניינת בהסכם הקיים.לבנון? תלויה בסוריה המתפוררת. אז אני סבור שבני היישובים יכולים לקחת על עצמם את ביטחון היישוב ובסיעתא דשמיא ננצח את אויבנו.

בוא נעשה חישוב קטן...ותן טל

נניח לרגע שצה"ל לא נמצא במשוואה ולא נמצא ביו"ש.

ביו"ש, בלי שכונות ירושלים שמעבר לקו הירוק אותם בנתיים אני לא מחשיב - ביו"ש עצמו גרים כיום בערך 300 עד 400 אלף יהודים - מסכים?

הנתונים לגבי הערבים עדיין לא ברורים מספיק, אבל לכל הדעות יש לפחות מליון עד מליון וחצי - ויכול להיות אף יותר - ואני לא מדבר כרגע על עזה...

יחס הכוחות הוא "קצת" לרעת המתיישבים. זה בנוגע לכמות האנשים.

כעת, נעבור לנשק. האם נראה לך שלמתיישבים כיום יש יותר נשק מאשר לערבים עם כל הסליקים שלהם - שכאשר לא יהיה צה"ל בשטח גם יגדלו הרבה יותר במימון איראני וכו' דרך הברחות מירדן...

וכמה נשק יש ליהודים? הרי במדינת ישראל עדיין יישמר החוק ומתיישב לא יוכל סתם ככה להבריח נשק או כלי רכב צבאי בלי שיתפסו אותו בתוךך גבולות הקו הירוק ויחרימו לו את אותו נשק/כלי רכב צבאי. שלא לדבר על מטוסים/מודיעין - שזה בכלל מאיפה יהיה למתיישבים?

ההיגיון הפשוט אומר שבמצב כזה בלי צה"ל ריבון בשטח - לערבים יהיה הרבה יותר כלי נשק (אני מניח שגם אתה מבין שהמתיישבים היהודים לא בדיוק יוכלולהבריח נשק דרך ירדן...).

נעבור לטכניקות ולרצחנות - הערבים גדלים עם אינפוזיה של רצח ודם בעיניים ולימוד איך לרצוח יהודים מאז שהם נולדים - הם יודעים לאחוז סכין יותר טוב מרוב המתיישבים, הם יודעים לרצוח יותר טוב מרוב היהודים - וכו' וכו'. 

האם עדיין נראה לך שתושבי יו"ש לעצמם יוכלו לאבטח את עצמם בלי עזרה מהמדינה? (וכמובן גם הגדרות החשמליות והמוקדניות ביטחון, והמצלמות אבטחה - הכל יסולק כאשר צה"ל יילך. תישאר לכאורה כמו שהיה המצב עד 67, בלי צה"ל בשטח.).

אתה חי בסרט, אחי, חי בסרט אבל ממש...

דבר אחרון - מצטער, גם אם ונניח... - עדיין, רובם של המתיישבים ביהודה ושומרון, הרוב המוחץ, מאמין בצבא ומתגייס אליו בשמחה ורואה בו הכוח ששומר על ההתיישבות ביו"ש ובכל הארץ, רואה בו זרוע מבצעת של הקדוש ברוך הוא. יש רק קומץ של "משוגעים לדבר" שמעוניינים להעיף את צה"ל מהשטח ולהגן על עצמם לבד - הקומץ הזה הוא אפילו לא אחוז מכלל המתיישבים, ואפילו אם היה חמישה אחוז - זה זניח, כל כך זניח...

ולא, זה אפילו לא מתקרב להיות דומה למצב כשהיה מחתרות, אל תנסה אפילו להשוות...

שיהיה לך ב"הצלחה עם רצונות כאלו, אני אישית חושב שזה הזוי לחלוטין וכמוני עוד רוב מתיישבי יהודה ושומרון והארץ בכלל..

'חישוב קטן'אבא שמואל

מה יהיה התוצאה כאשר תעשה את אותו חישוב של צה"ל ביחס לאויבים מסביב למדינת ישראל?

לבנון,סוריה, ירדן ומצרים.

זהו, שצה"ל - זה מדינת ישראל.ותן טל

על כל עוצמתה, על כל הטכנולוגיה - היא מתקדמת בהרבה מארצות ערב שסובבים אותנו, והמדינות יודעות את זה כיום וזה מה שמנע מהן להתחיל עוד מלחמות נוסח יום כיפור וששת הימים ( רוב המלחמות כיום נוצרות מתאי טרור - לא ממדינות מסודרות - ביחס למדינת ישראל כמובן, לא בשאר העולם...).

אני מקווה שגם אתה מבין שלקומץ מתנחלים, כמה שיהיו אידיאולוגים - אין את הכוח הצבאי, הטכנולוגי והכספי, שיש למדינת ישראל.

אתה רואה היום את נוער הגבעות מצליח לקנות מטוס אחד ולאמן בעצמו טייס ולקנות פצצות, ולהציב מצלמות שירשתו את כל האיזור, והאזנות סתר לחצי משטחי  A ?

זה נקרא - לחיות בסרט, אחי...

זה תהליך,די"מ

וכמו שאתם אוהבים לצטט:"קמעא קמעא".

כדור הארץ לדי"מדתי לאומי

טששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ג בשבט תשע"ד 00:42

טששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפק

יש אמנם קצת רשעים ברקע של מסונוורי הרבנים אבל אנחנו קולטים אותכם חלקית,מה אתם רוצים?

טששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפקטששש טששש פחחח קשש פןםמחיעחני בלללל פקקקפק

קמעא קמעא לגאולתם של ישראל.ולא שלבחורצ'יק

מס' נערים שלא טובה להם גאולתם של ישראל במתכונתה הנוכחית.

אז אתה לא חושב שזה גאולה,אנחנו כן.די"מ

באסה לך.

אה, מעולה, קמעא קמעא...ותן טל

אבל אני מבין שמבחינתך היית רוצה שמחר צה"ל יקפל את כל הקפלאות שלו והמדינה תעזוב את יש"ע ותשאיר אותו להגנה שלכם שאתם תגנו על כל ה300 אלף המתיישבים שם.

אז אני מודיע לך בזאת בשם 99 אחוז לפחות מהמתיישבים שאנחנו מתנגדים במרץ למחשבה האובדנית של להפקיד את הביטחון שלנו, של משפחתי הרחבה שגרה ביו"ש, של חברים רבים שלי שגרים ביו"ש ועוד רבים רבים - שממש אבל ממש לא מאמינים אפילו שאתם, קומץ נערים עם יותר מידי הורמונים ופחות מידי היגיון, יהיו אלו שיגנו עליהם.

ברור לכל בר דעת - וזה לא קשור כלל למסונוורי רבנים, זה קשור למישהו שרואה מציאות בעיניים נכוחות ולא כמו נערים שמתעקשים להסתכל על המציאות בעיניים סגורות, או עם משקפיים שמעוותות הכל - ברור לכל בר דעת שאם מחר נותנים לך ולחברים שלך להגן על יו"ש וצה"ל עוזב את השטח, שיומיים לאחר מכן כל ההתיישבות היהודית ביו"ש תחוסל על ידי המון ערבי זועם.

המזל הוא, שאף אחד לא מספיק מטומטם ואידיוט בשביל לחשוב אפילו על המציאות ההזויה של להפקיר את ביטחון ה"שטחים" בידיכם.

אל דאגה, צה"ל ימשיך לשמור אפילו על כפויי טובה כמו כמה נערים הזויים כאלו... (כמו שימשיך להגן גם על שמאלנים קיצוניים כפויי טובה, להבדיל...).

מי שמעדיף שצה"ל לא ישמור עליו, והוא כל כך חזק בקטע הזה - אני מכיר מדינה קרובה שבה הוא יכול למרוד בשלטון כמה שהוא רוצה בכל הכוח - אתה מוזמן לסוריה, שמעתי שלוהט שם  

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.schk

מפקדים קצינים של צה״ל כבר הודו שחמישים אחוז מהפעילות שלו זה כנגד התג מחיר, אבל סבבה.

תחיה בסרט הזה שהמטרה של צה״ל היא לשמור עלינו. בגלל זה לערבים הוא נותן נשק וממנו הוא מונע אתא חזקתו.

הידד לצה״ל הקדוש!

"עובדות" עלק...google

שמת לב שגם את לא שמת עובדות על מה שאת כותבת??צה"ל נותן לערבים נשק אה??אז בא אני יסביר לך משו...צה"ל לא נותן נשקים לאף אחד!!הממשלה נתנה נשקים!!צריך להפריד!!וחוץ מזה-מה המטרה של צה"ל היא לא לשמור עלינו??אז למה הוא קיים??כדי לשמור על האירנים??את יודעת מה היה קורה אם צה"ל (וה'!!) לא היה פה-כל המליוני ערבים היו עולים אלינו ופשוט "זורקים אותנו לים"-ולא בדרך כלכך נחמדה...מאורעות תרפ"ט ...מכירה??אז תחשבי שזה היה קורה בכל הארץ!!זה בושה להגיד שצה"ל לא כאן לשמור עלינו...חבר'ה לא יושנים בלילות-רועדים מקור בלילות באימונים-עושים מבצעים מאחורי קווי האויב בשביל שתוכלי לחיות פה!!!אז תגידי תודה במקום לקטר!!!

בינתיים מה ששמתי לב זה שקווי האויב של צה״ל,schk

זה הגבעות. וחוץ מדמגוגיה לא ראיתי בתגובה שלך כלום.

שאלתי את החברים שליותן טל

ובפעם האחרונה ששמעתי מהם, המחסומים שהם עומדים בהם הם ליד הערים הערביות, הם ליד הגבול במצריים, בצפון, בגולן, בבקעת הירדן, או בים, או בחייל האוויר חגים מעל שמי לבנון מידי פעם ( ממגורי בצפון אני שומע אותם ורואה אותם לא אחת טסים לשם).

מחסומים בגבעות? כמה חיילים? כמה השקעה בהגנה נגד מתנחלים וכמה נגד האויבים האמיתיים?

מה שנקרא - שנאה מקלקלת את השורה. לגמרי. ו"אהבה מקלקלת את שורה" - לא שייכת מהצד שלי, אל תנסי אפילו - כי בניגוד אלייך, אני רואה איפה צה"ל בעיקר נמצא, נגד מי הוא ב-ע-י-ק-ר פועל (לא רק, נכון - אבל פרופורציות!).

על כל חייל אחד שמפנה יישוב - יש 200 חיילים שקופאים בקור של בקעת הירדן כדי להגן על הגבול. יש 200 חיילים שלושבים ארוך בחורף ומתייצבים לעמדות השמירה בגולן, יש 50 תצפיתניות שלא מורידות את העיניים מהמסכים של חייל הים, של חייל האוויר, של הגבולות בצפון, במזרח ובדרום.

מאיפה העוז והאומץ להפוך את צה"ל באחת לצבא שרוב הפעילות שלו מוקדש למלחמה נגד האוייב הגדול מכולם - נערי הגבעות? בלי להעליב, אגיד ככה: נערי הגבעות הם כמו הזבוב הקטן שמפריע להתנהלות התקינה של צה"ל שצריך מידי פעם למחוא כף כדי להרחיק אותו (לא נכנס לסוגיה אם זה לצורך אולא ואם צריך לעשות את זה) - אבל עיקר האוייבים שצה"ל נלחם עבורם, הם בהחלט לא הכמה זבובים האלו.

בן דוד שלי שירת ביחידה מובחרת מאוד בצה"ל (לא אגיד מהי, אבל מינסתם כולם מנחשים) - בואי אגיד לך את זה ככה, את מרבית שירותו "בילה" בעיקר באימונים לקראת מבצעים "מעבר לקווי האוייב" - ו"מעבר לקווי האוייב" - זה בערים הערביות, זה בארצות ערב - זה לחלוטין לא ביצהר ואש קודש וגבעה מספר כלשהו...

"המחלקה היהודית בשב"כ" - סבבה - אבל תזכירי לי עוד כמה מחלקות אחרות עם תפקידים אחרים יש להם שם? מחלקה אחת "יהודית" - כל שאר המחלקות "ערביות"... ואידך זיל גמור.

בקיצור - פרופורציות מעולם לא הזיקו לאף אחד. עם פרופורציות ניתן למחות באופן הרבה יותר אמיתי וכנה, בלי צורך להיזדקק לשקרים (ואכן, גם אני חושב שגם הטיפול שיש כעת בנערי הגבעות הוא בעיקר בשביל לספק צרכים פוליטיים של כל מיני גורמים - אבל אני חושב את זה כשברור לי מיהו האויב העיקרי שצה"ל נלחם נגדו, ומיהו ה"אויב" השולי - ולא להיפך,כמוך.

דמגוגיה. תגבי בציטוטים מקוריים מפי ה"קצינים"ותן טל

מצטער, לא מאמין למילה ממה שאמרת.  [למען ה', חמישים אחוז מהפעילות של הצבא היא כנגד תג מחיר? תגידי לי, את רצינית במה שאת אומרת? את באמת מאמינה בזה? שכל, שכל פשוט... רוב מוחלט של הצבא ל-א מתקרב אפילו לעניינים האלו, האם באמת כל מה שיש לחיילי 8 200 לעשות זה לצטט רק לשיחות של יהודים? התשובה:לא. מפיו של חבר שלי שמשרת שם. וכמובן לא יכול להגיד יותר מידי, כמעט כלום, אבל מכל מה שהוא אומר ולא אומר, מובן לחלוטין כנגד מי מכוון האמצעים הטכנולוגיים של המדינה. רמז: הם צריכים ללמוד פרסית וערבית) האם כל מה שיש לחיילי גולני, גבעתי, כיר, צנחנים, חייל האוויר, חייל הים, הסיירות, המסתערבים - חמישים אחוז מהפעילות של כ-ל הצבא היא ר-ק נגד תג מחיר של יהודי? תרשי לי לגחך לעצמי ממש... ]

מצד שני - מה לא כשר במאמץ שלכם להכפיש את צה"ל. מצטער, לא מאמין לכם בגרוש...

לא, הבעייה שאתם לא רוצים לדאוג לביטוחן.די"מ

אם באמת כל המתנחלים (או אפילו רובם) ידאגו לעצמם אנחנו נסתדר אחלה לבד.

זה קשור לזה שאתם שבויים אחרי המדינה ולא מוכנים לחשוב על ציור אחר.

וצה"ל לא שומר על "כפויי טובה כמוני" צה"ל לא שומר הגבעות הלא חוקיות כבר היום.

תתפלא, הוא כן.ותן טל

הרי אתה לא יודע כמה ניסיונות פגיעוים נמנעו עוד בשלב התכנון על ידי השב"F וצה"ל, פיגועים שבין השאר היו מתוכננים אולי להתקיים ג-ם בגבעות הלא חוקיות... - דבר כזה אתה לא יודע ואולי לא תדע לעולם, והגיוני מאוד שהוא קיים, כיוון שרוב מוחלט של הפיגועים נמנע עוד בשלב המודיעיני, לפני שמגיע לשטח - וזה גם דברים שלא מתקשרים אצלך ישירות לשמירה על הגבעות הלא חוקיות, כי זה באופן עקיף לכאורה - אבל גם זה חלק מהעניין. גם שמירה על הכבישים שבדרך לכל מקום (הרי גם לגבעה לא חוקית, גם אם לא מוביל כביש לשם ישר, מוביל כביש שמוביל לדרך עפר שתוביל לשם...

ובכללי יותר - צה"ל מהווה גורם מרתיע כללי ביו"ש. ערבים רבים חושבים פעמיים לפני שהם מתחילים אפילו לתכנן איזה פיגוע נגד יהודים - בגלל שהוא יודע שצה"ל נמצא בשטח. דבר כזה אתה לא יכול לקשר ישירות לגבעות הלא חוקיות - אבל הם קשורים גם לשם.

לגופא של הרישא: דבר ראשון אני מאמין שגם אם רוב המתנחלים היו "דואגים לעצמם" - עדיין הם לא היו שווים לכוח של צה"ל, בהנחה שזה או הם שמגינים או צה"ל.

דבר שני - וזה העניין - אין לך מה להלין על כך שרוב המתנחלים הם אזרחים שומרי חוק באופן כללי ומוקירים טובה על כך שצה"ל שומר עליהם והם עם עיניים בראש לדעת שצה"ל הוא המגן שלהם והוא הכוח שאלוקים שלח עכשיו לשמור על עם ישראל ועד שלא יהיה משהו רציני ביותר שיראה להם אחרת (וכמה נערי גבעות ורב או שניים, זה לא מספיק בשביל לרוב) - הם יישארו בזה.

אתה מתלונן על כך שרוב המתנחלים נוהגים בהיגיון הישר?

עכשיו - למסקנות מעשיות - העובדה היא שכרגע, עכשיו, לפחות 97 אחוז מהמתנחלים הם ל-א בראש שלך, וכ-ן בעד הצבא, וכן רואים בו המגן שלהם (כולל כל מעטפת הביטחון - השב"כ, קציני הביטחון שקשורים ישירות למערכות הביטחון הלאומיות ולא פועלים על דעת עצמם וכו' וכו'...) - אז מה אתה אומר נכון לעכשיו? האם אתה מאמין שכרגע במצב שאתם מיעוט ממש ממש מיעוטי, עדיין אתה מאמין שתצליחו להגן על כ-ל יו"ש לבד? או אפילו, על כ-ל נערי הגבעות?

ודבר אחרון - שאלה אישית, אתה לא חייב לענות אבל זה מאוד מעניין אותי - אם אתה מעל גיל 18 - האם התגייסת או שאתה בישיבה ומתכוון להגייס בעתיד כלשהו, לצה"ל - או שאתה מתכוון להתחמק משירות בצה"ל מכל מיני סיבות?

אתה יכול לבחור לא לענות, או לענות כאן בפומבי, או אם בא לך לענות לי באישי שלא כל העולם ישמע - אבל בכל מקרה, תחשוב על זה...

זה מאוד יפה לטעון ש"יש דברים שאני לא יודע"די"מ

כי אי אפשר להתווכח על זה (כמו דיון של עצוןרי שב"כ הכל זה דוחות סודיים ולעו"ד אין מה להגיד...)

נכון שצה"ל והשב"כ מונעים פיגועים גם בגבעות לא חוקיות,אבל רק בגלל שזה יגרום להם ליותר באלגן. מבחינת צה"ל הוא דואג שיהיה שקט ולא יהיה באלגן,אז לכן רצח של 2 הורים ושלושה ילדים (בינהם תינוקת בת שלושה חודשים) שווה להצתת רכבים ומסגדים כי זה אותו כאב ראש.

בגבעות לא חוקיות לפעמים הם רואים שעדיף להם לתת לערבים לפגוע במאחז והם יעזרו עוד קצת לפגוע במאחז ואז הם יעזבו (כמו שקרה בגבעת "נצח בנימין" 904)

המתנחלים הם לא כולם אם שכל ישר,לצערנו הצב הוא שדווקא המזרחוניקים שלא כל כך אכפת להם מהדעת ולכן גם לא מהרבנים (שזה טוב)הם אלה שאני בונה עליהם.

לצערי כמובן,

הייתי שמח שהייתי יכול לשמוח על אנשים שכל מה שמעניין אותם זה ה' יתברך ותרותו אבל לצערנו כמעט כל האנשים האלה מוטעים על ידי הרבנים.

אני לא מסכים עם הניתוח ש97% הם לא בראש  שלי (אלא אם כן אתה מתכוון שהם לגמרי בראש שלי,ולגמרי בראש שלי יש רק מתנחל אחד שזה אני....) אני כן מסכים שהם בעד הצבא אבל זה לא ימנע מהם להישאר פה במצב תאורטי כזה.

יכול להיות שבאמת לא יהיה מספיק להגן על כל יו"ש ונאלץ להרכז במוקד אחד או שניים (אולי נזכה  ליותר) אני מניח שהמקומות שיש סיכוי שיתקבצו סביבם זה יצהר וגוש שילה.

ואולי עוד אנשים יקבלו שכל.

ודבר אחרון-אני בן 19.5 קיבלתי פטור לא הרבה אחרי שהייתי בן 18 בדיוק מהסיבות האלה,אני מאמין שאם מישהו הולך לצבא זה צריך להיות רק בשביל "שב ואל תעשה" להיכנס לצבא בשביל לשבת בכלא,כיוון שהצבא יודע את דעותיי (קרוב ל30 תיקים בטח עזרו להם להבין את העניין) וכיוון שאין לי כוח לריב בשביל להיכנס לכלא,אני לא נמצא שם.

אני לא התחמקתי מצה"ל,הם לא רצו אותי מאותם סיבות שאני לא רציתי אותם.

נראה לי סיבת הפטור מסבירה את זה טוב:"אי התאמה" אנחנו פשוט לא מתאמים אחד לשני....

נתחיל מהסוף - זה הקטע העצוב...ותן טל

אמת, הצבא העדיף להוריד מעצמו את כאב הראש שבלגייס אותך - אבל עדיין זה לא פוטר אותך מהזכות והחובה של כל אזרחי ישראל לשרת את עמם בצבא של עם ישראל. הצבא פטר אותך כי בכוח החלטת להלחם בו במקום לנסות לראות שאתה כ-ן יכול להועיל בו ואפילו אולי אולי להרוג כמה ערבים במלחמה, סתם נניח במקום זה כנראה מגיל 0 בערך החדירו לך לראש סטיגמות, דרך חיים שמרעילה על המדינה, על הצבא, על כל המתנחלים שאכפת להם ממה שהרבנים הבוגדים שלא אוהבים את ארץ ישראל אומרים - הרעילו לך את הראש בכל כך הרבה שקרים וטיפטופי אמת למחצה ו//או שקרים ו/או עיוותי מציאות, כך שנוצר מצב שבו היחיד בעולם שצודק זה אתה ועוד כמה שאולי חושבים כמוך, וכל השאר, כולל כל הרבנים גדולי הדור - כולם כופרים טועים מטומטמים ששונאים את ארץ ישראל ולא מינים כלום מהחיים שלהם ולא אוהבים את ה'.

זה הצער שלי על כאלה שנולדו ככה. רוב מוחלט של הנוער מיו"A שאני מכיר, כ-ן יתגייס, ואפילו ליחידות קרביות מעולות - אחוזי הגיוס ביו"ש גבוהים באופן ניכר משאר הארץ, ובמיוחד ליחידות קרביות. אז יש כמה כמוך שבאמת מגיל קטן מישהו טרח להחדיר בהם כל כך שנאת המדינה והעם שלא חושב כמוהם, וסוג של "אהבת ה'" במובן מעוות. מצטער - תפס אותי מאוד המשפט השני שלך בחתימה -ולדעתי זה כל כך מסביר את היסוד הפגום והשגוי עוד מטרם היוולדו של הרעיון שלכם. אתם מנתקים בין דת-רבנים-הלכה וארץ ישראל. מבחינתכם זה סיפורים שונים לחלוטין ואתם יכולים לבנות את הפאזל איך שבא לכם ורב למשל שלא מתאים פשוט תשליכו לפח ותמצאו חלק פאזל אחר, והלכה שלא תתיישב לגמרי איתכם תזכה גם היא ליחס של בוז ולהסבר ש"היא לא תואמת את המציאות כיום" וכן הלאה. אם כל מה שאתה רוצה זה "להתפאנן על ה'" - אז צר לי עליך. זה לא הדרך להגיע לקרבת ה'. הדרך בין השאר, היא ג-ם בהידבקות לגדולי דור, ולא ברמיסת כבודת של רוב ככל גדולי הדור והרבנים בארץ ובעולם ודביקות אך ורק ברב נישה אחד ויחיד. עליך אני אפילו לא יודע אם אתה מחזיק כבר גם מהרב דוב ליאור, באמונה. וסליחה שהזכרתי פה שם רב אחד, פשוט זה היה מוכרח. 

אגב - דבר נוסף שמעניין אותי לדעת הוא, כמה מכל אותם "נערי גבעות" הם אנשים שמקדישים חלק ניכר ביותר מהיום שלהם ללימוד תורה באופן מעמיק - בישיבה או כולל וכו'...? יש לך נתונים אמיתיים ובלי לנסות ליפות את המצב?

ככל מה שידוע לי גם מגורמים שמעורים ביו"ש ומכירים את השטח מקרוב, ואני לא חושד בהם שהם שקרנים, מדובר פעמים רבות מבחורים שנפלטו ממסגרות ישיבתיות כאלו ואחרות שקיימים היוםם, שחידדו את עמדותיהם, הגיעו למצב שלא אכפת להם מכלום ויצאו קצת "להשתגע" נקרא לזה ככה. בכלל לא בטוח שכולם, ח"ו שאוציא שם רע על כולם - אבל הבנתי שבהחלט יש שם כאלו, שזה לא מה ש"בראש מעייניהם" (התורה וכו') אם אתה מבין אותי...

דבר אחרון בו אסיים, בנוגע למה שכתבת בתחילת ההודעה - לחלוטין לא מסכים איתך עם הטענה שצה"ל והשב"כ מונעים פיגועים רק בשביל "שלא יהיה להם בלאגן ושיהיה שקט". כן, מצטער שאני אולי נאיבי, אבל אני בהחלט מאמין עוד קיימים להם אי שם בצה"ל ובשב"כ, וגם בראשיהם, אנשים שמה שחשוב להם זה ביטחון האזרחים וביטחון היהודים פה. וחייל שעומד במחסום ושומר על הדרך שמובילה ליישוב שמעליו יש את הגבעה הזאת והזאת, שומר במחסום בקור וכו' וכו', מתוך ידיעה שזה נועד כדי לנסות להגן על חייהם של אזרחי מדינת ישראל, כן ג-ם היהודים. 

אתה מנסה להפוך הכל לציני וקר, להפוך את צה"ל והשב"כ רק לזה שרוצה רק שקט, ולא למשהו שבאמת נוצר מתוך רצון כנה ואמיתי להגן על מדינת ישראל. מצטער, אני לחלוטין לא מסכים עם הדרך הזעאת - לדעתי זה רק תירוץ והתחמקות מלעסוק באמת בשורש הבעיות האמיתיות של שני הצדדים. זה זריקת אחריות, בטענה ש"צהל רוצה רק שקט". זה לא נכון.

עד כאן להפעם. לילה טוב.

--צעיר רענן

נולדו בבתים כמו שלך בדיוק, מאמינים במדינה. משפיעים מבפנים. 

פשוט אנשים התחילו לשאול את השאלות הבסיסיות וגילו שהתשובות מזייפות אל האמת.

בתגובה לשאלותיך:

לענ"ד מבחינה שכלית קשה עד בלתי אפשרי לענות לך, באמת - לצה"ל יש מודיעין שלאף אחד אחר אין, לצה"ל יש כוח שלאף אחד אחר אין. באמת אם במציאות העכשווית יפנו את יו"ש מבחינה שכלית לא יהיה שום סיכוי לנצח. 

מה לעשות, יש ה' בעולם. והוא מסובב את הכל. אם נלך ברצונו נצליח, ואם לא נלך ברצונו - נכשל. 

אם המדינה לא הייתה מונעת מאזרחים להגן על עצמם ולהשיג נשקים היו כבר עכשיו התארגנויות כאלה של אנשים שמחכים ליום שאחרי ומכשירים את הקרקע ליום שאחרי. הבעיה שהמדינה מונעת את זה מהם. אסור לסחור בנשק, אסור לאגור נשק וכו'. אז באמת בדרך הזאת אין כמעט שום סיכוי.

אגב, קצת היסטוריה. - הליגה הירדנית בקום המדינה הייתה פשוט זרוע צבאית(לא רשמית) של הממשל הבריטי חימשו אותו בצורות היסטריות. נמאס להם מהיהודנים האלה שדופקים להם את הממשל בארץ. כל יום מפוצצים אותם ברחובות (כנופיית שטרן ואצ"ל). לכן הם אמרו אם גם כך אנחנו עוזבים נפחות נדאג לערבים... 

אתם נהגתם להגיד "יש לנו אהבה והיא תנצח". אבל האמת היא "יש לנו ה' בעולם, יש לנו תורה - והיא תנצח".

נתחיל מהעיקר-אתה חי בסרט(ויש גורסים-חי בתותים)די"מ

אני ממש לא גדלתי בבית שהחדירו לי שנאה לצבא ומדינת ישראל,

שני ההורים שלי עלו לארץ בגיל 18 לבד,אבא שלי שירת במח"ל(מתנדבי חוץ לארץ) ואבא שלו ממש לא אהב את הרעיון ובסוף נכנע.

יותר מזה,כשהגעתי ללמוד ביצהר הגעתי בראש של "אני ציוני מאמין במדינה" ואחרי זמן מה השתכנעתי,אבל גם אז לא השתכנעתי לא ללכת לצבא התווכחתי עם הר"מ שלי והראש ישיבה ובסוף השתכנעתי.

כשהייתי קטן הייתי משחק חיילים עם שכן שלי (שגם הוא לא בעניין להתגייס לצבא היום)ממש לא שנאתי חיילים התחפשתי פעם בגן לחייל ופעם כשהייתי יותר גדול למשה דיין.

בקשר לחתימה,אחי אתה לוקח דברים קשה,זה משהו שפורת אמר פעם בראיון לערוץ 7,והצחיק אותנו השטות שבזה וזה בזמנו היה בדיחה בחבר'ה.

וכן יש אנשים ב"נוער הגבעות" שמקדישים את זמנם ללימוד תורה,אני מכיר מישהו שסיים ש"ס גמרא בגבעות ורמב"ם בהרחקה....

יש לא מעט שלומדים,אבל לימוד שלא מביא לידי מעשה לא שווה כלום,אבל אתה יודע מה ההבדל בין להיות בישיבה ללהיות בגבעה?שבגבעה אתה לא יכול לעבוד על עצמך,היו לי תוקפות שהייתי בישיבה ולמדתי הרבה פחות מכשאני בגבעה,אבל כולם אומרים "הוא בישיבה אז הוא בטח לומד" אבל כשאתה בגבעה ונגיד אתה עולה על טרמפ והוא שואל אותך מה אתה עושה כל היום בגבעה,אז אתה יכול לחרטט אותו אבל לא את עצמך.

אבל העיקר זה לעבוד את ה' שזה כמובן כולל לימוד תורה אבל לא רק,אני חושב שנערי הגבעות ברובם הרבה יותר קרובים לה' מרוב הבינישים.

וצא מהסרט אין "גורמים שמוערים ביו"ש ומכירים את השטח מקרוב" שמכירים את נוער הגבעות,זה חארטה.

כמובן שהשאלה את מי אתה מגדיר "נוער הגבעות" אם זה כל אחד שנמצא בסקאלי/חוות גלעד/גבעות של איתמר וכד' שעובד ולא באמת עושה שום פעילות מארץ ישראל אז אולי.

אבל אם זה מי שנמצא ברמת מגרון/עוז ציון/גאולת ציון וכד' אנשים לא עזבו כי היה קשה להם ללמוד וחראטות כאלה,אולי יש כמה שכן והם לא נשארו שם הרבה זמן על עברו מהר מאד לכיכר ציון,מאד קשה להיותך היום "נער גבעות" אם אתה לא באמת מאמין בזה,ואולי גם כמה שסה היה שילוב של שניהם אבל ממש לא העיקר.

אתה צריך להבין אני לא מדבר על האנשים כפרטים.

אני חושב(למרות שאולי יש אנשים שלא יסכימו איתי) שניצן אלון הוא לא באמת רשע שאוהב ערבים יותר מיהודים,הוא חלק אלו-ה ממעל,והוא יהודי קדוש ומתוק כמו כל יהודי.

אבל כשהוא מקבל החלטות זה עם המון קליפות והסתרות,

זה כמו לדוגמא פקידת בנק מעצבנת,היא לא באמת שונאת אותך או יש לה משהו נגדך,אבל עכשיו אתה גורם לה לכאב ראש אז היא מתייחסת אלייך בהתאם,היא יכולה להיות אחלה אשה ואמא מצויינת,אבל עכשיו העבודה שלה דורשת ממנה דברים אחרים.

אז "העבודה" בצה"ל לא דורשת שמירה על יטהודים אלא שמירה על השקט.

כמובן שכל יהודי שמתגייס לצה"ל עושה זאת בשביל להגן על עם ישראל (אולי יש בודדי בודדים שלא) אבל זה לא תמיד מה שקורה במבחן התוצאה.

תפסיק להבריז משיעורי היסטוריה...צעיר רענן

אולי זה קצת ילמד אותך מה העם היהודי עבר, מעטים מול רבים... 

יש 'מישהו', א-ל, שאנחנו מאמינים בו. כן? כן... כמו שיש כאלה שמאמינים במדינת ישראל. קוראים לו ה' אלוקי ישראל מלך ומלכותו על כל ממשלה... אם נאמין בו ונקיים את מצוותיו יוטב לנו, ואם לא נאמין בו, ונלך נגד רצונו - מה רע. ככתוב בתורתו: א וְהָיָה, אִם-שָׁמוֹעַ תִּשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתָיו, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--וּנְתָנְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, עֶלְיוֹן, עַל, כָּל-גּוֹיֵי הָאָרֶץ. ב וּבָאוּ עָלֶיךָ כָּל-הַבְּרָכוֹת הָאֵלֶּה, וְהִשִּׂיגֻךָ:  כִּי תִשְׁמַע, בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. ג בָּרוּךְ אַתָּה, בָּעִיר; וּבָרוּךְ אַתָּה, בַּשָּׂדֶה. ד בָּרוּךְ פְּרִי-בִטְנְךָ וּפְרִי אַדְמָתְךָ, וּפְרִי בְהֶמְתֶּךָ--שְׁגַר אֲלָפֶיךָ, וְעַשְׁתְּרוֹת צֹאנֶךָ. ה בָּרוּךְ טַנְאֲךָ, וּמִשְׁאַרְתֶּךָ. ו בָּרוּךְ אַתָּה, בְּבֹאֶךָ; וּבָרוּךְ אַתָּה, בְּצֵאתֶךָ. ז יִתֵּן יְהוָה אֶת-אֹיְבֶיךָ הַקָּמִים עָלֶיךָ, נִגָּפִים לְפָנֶיךָ:  בְּדֶרֶךְ אֶחָד יֵצְאוּ אֵלֶיךָ, וּבְשִׁבְעָה דְרָכִים יָנוּסוּ לְפָנֶיךָ. ח יְצַו יְהוָה אִתְּךָ, אֶת-הַבְּרָכָה, בַּאֲסָמֶיךָ, וּבְכֹל מִשְׁלַח יָדֶךָ; וּבֵרַכְךָ--בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ. ט יְקִימְךָ יְהוָה לוֹ לְעַם קָדוֹשׁ, כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע-לָךְ:  כִּי תִשְׁמֹר, אֶת-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וְהָלַכְתָּ, בִּדְרָכָיו. י וְרָאוּ כָּל-עַמֵּי הָאָרֶץ, כִּי שֵׁם יְהוָה נִקְרָא עָלֶיךָ; וְיָרְאוּ, מִמֶּךָּ. יא וְהוֹתִרְךָ יְהוָה לְטוֹבָה, בִּפְרִי בִטְנְךָ וּבִפְרִי בְהֶמְתְּךָ וּבִפְרִי אַדְמָתֶךָ--עַל, הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֶיךָ, לָתֶת לָךְ. יב יִפְתַּח יְהוָה לְךָ אֶת-אוֹצָרוֹ הַטּוֹב אֶת-הַשָּׁמַיִם, לָתֵת מְטַר-אַרְצְךָ בְּעִתּוֹ, וּלְבָרֵךְ, אֵת כָּל-מַעֲשֵׂה יָדֶךָ; וְהִלְוִיתָ גּוֹיִם רַבִּים, וְאַתָּה לֹא תִלְוֶה. יג וּנְתָנְךָ יְהוָה לְרֹאשׁ, וְלֹא לְזָנָב, וְהָיִיתָ רַק לְמַעְלָה, וְלֹא תִהְיֶה לְמָטָּה:  כִּי-תִשְׁמַע אֶל-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--לִשְׁמֹר וְלַעֲשׂוֹת. יד וְלֹא תָסוּר, מִכָּל-הַדְּבָרִים אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם--יָמִין וּשְׂמֹאול:  לָלֶכֶת, אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים--לְעָבְדָם.  {פ}

טו וְהָיָה, אִם-לֹא תִשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתָיו וְחֻקֹּתָיו, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--וּבָאוּ עָלֶיךָ כָּל-הַקְּלָלוֹת הָאֵלֶּה, וְהִשִּׂיגוּךָ.טז אָרוּר אַתָּה, בָּעִיר; וְאָרוּר אַתָּה, בַּשָּׂדֶה. יז אָרוּר טַנְאֲךָ, וּמִשְׁאַרְתֶּךָ. יח אָרוּר פְּרִי-בִטְנְךָ, וּפְרִי אַדְמָתֶךָ--שְׁגַר אֲלָפֶיךָ, וְעַשְׁתְּרֹת צֹאנֶךָ. יט אָרוּר אַתָּה, בְּבֹאֶךָ; וְאָרוּר אַתָּה, בְּצֵאתֶךָ. כ יְשַׁלַּח יְהוָה בְּךָ אֶת-הַמְּאֵרָה אֶת-הַמְּהוּמָה, וְאֶת-הַמִּגְעֶרֶת, בְּכָל-מִשְׁלַח יָדְךָ, אֲשֶׁר תַּעֲשֶׂה--עַד הִשָּׁמֶדְךָ וְעַד-אֲבָדְךָ מַהֵר, מִפְּנֵי רֹעַ מַעֲלָלֶיךָ אֲשֶׁר עֲזַבְתָּנִי.כא יַדְבֵּק יְהוָה בְּךָ, אֶת-הַדָּבֶר--עַד, כַּלֹּתוֹ אֹתְךָ, מֵעַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-אַתָּה בָא-שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ. כב יַכְּכָה יְהוָה בַּשַּׁחֶפֶת וּבַקַּדַּחַת וּבַדַּלֶּקֶת, וּבַחַרְחֻר וּבַחֶרֶב, וּבַשִּׁדָּפוֹן, וּבַיֵּרָקוֹן; וּרְדָפוּךָ, עַד אָבְדֶךָ. כג וְהָיוּ שָׁמֶיךָ אֲשֶׁר עַל-רֹאשְׁךָ, נְחֹשֶׁת; וְהָאָרֶץ אֲשֶׁר-תַּחְתֶּיךָ, בַּרְזֶל. כד יִתֵּן יְהוָה אֶת-מְטַר אַרְצְךָ, אָבָק וְעָפָר:  מִן-הַשָּׁמַיִם יֵרֵד עָלֶיךָ, עַד הִשָּׁמְדָךְ. כה יִתֶּנְךָ יְהוָה נִגָּף, לִפְנֵי אֹיְבֶיךָ--בְּדֶרֶךְ אֶחָד תֵּצֵא אֵלָיו, וּבְשִׁבְעָה דְרָכִים תָּנוּס לְפָנָיו; וְהָיִיתָ לְזַעֲוָה, לְכֹל מַמְלְכוֹת הָאָרֶץ.כו וְהָיְתָה נִבְלָתְךָ לְמַאֲכָל, לְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְבֶהֱמַת הָאָרֶץ; וְאֵין, מַחֲרִיד.  כז יַכְּכָה יְהוָה בִּשְׁחִין מִצְרַיִם, ובעפלים (וּבַטְּחֹרִים), וּבַגָּרָב, וּבֶחָרֶס--אֲשֶׁר לֹא-תוּכַל, לְהֵרָפֵא. כח יַכְּכָה יְהוָה, בְּשִׁגָּעוֹן וּבְעִוָּרוֹן; וּבְתִמְהוֹן, לֵבָב. כט וְהָיִיתָ מְמַשֵּׁשׁ בַּצָּהֳרַיִם, כַּאֲשֶׁר יְמַשֵּׁשׁ הַעִוֵּר בָּאֲפֵלָה, וְלֹא תַצְלִיחַ, אֶת-דְּרָכֶיךָ; וְהָיִיתָ אַךְ עָשׁוּק וְגָזוּל, כָּל-הַיָּמִים--וְאֵין מוֹשִׁיעַ. ל אִשָּׁה תְאָרֵשׂ, וְאִישׁ אַחֵר ישגלנה (יִשְׁכָּבֶנָּה)--בַּיִת תִּבְנֶה, וְלֹא-תֵשֵׁב בּוֹ; כֶּרֶם תִּטַּע, וְלֹא תְחַלְּלֶנּוּ. לא שׁוֹרְךָ טָבוּחַ לְעֵינֶיךָ, וְלֹא תֹאכַל מִמֶּנּוּ--חֲמֹרְךָ גָּזוּל מִלְּפָנֶיךָ, וְלֹא יָשׁוּב לָךְ; צֹאנְךָ נְתֻנוֹת לְאֹיְבֶיךָ, וְאֵין לְךָ מוֹשִׁיעַ. לב בָּנֶיךָ וּבְנֹתֶיךָ נְתֻנִים לְעַם אַחֵר, וְעֵינֶיךָ רֹאוֹת, וְכָלוֹת אֲלֵיהֶם, כָּל-הַיּוֹם; וְאֵין לְאֵל, יָדֶךָ. לג פְּרִי אַדְמָתְךָ וְכָל-יְגִיעֲךָ, יֹאכַל עַם אֲשֶׁר לֹא-יָדָעְתָּ; וְהָיִיתָ, רַק עָשׁוּק וְרָצוּץ--כָּל-הַיָּמִים.  לד וְהָיִיתָ, מְשֻׁגָּע, מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ, אֲשֶׁר תִּרְאֶה.  לה יַכְּכָה יְהוָה בִּשְׁחִין רָע, עַל-הַבִּרְכַּיִם וְעַל-הַשֹּׁקַיִם, אֲשֶׁר לֹא-תוּכַל, לְהֵרָפֵא--מִכַּף רַגְלְךָ, וְעַד קָדְקֳדֶךָ.  לו יוֹלֵךְ יְהוָה אֹתְךָ, וְאֶת-מַלְכְּךָ אֲשֶׁר תָּקִים עָלֶיךָ, אֶל-גּוֹי, אֲשֶׁר לֹא-יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ; וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עֵץ וָאָבֶן. לז וְהָיִיתָ לְשַׁמָּה, לְמָשָׁל וְלִשְׁנִינָה--בְּכֹל, הָעַמִּים, אֲשֶׁר-יְנַהֶגְךָ יְהוָה, שָׁמָּה. לח זֶרַע רַב, תּוֹצִיא הַשָּׂדֶה; וּמְעַט תֶּאֱסֹף, כִּי יַחְסְלֶנּוּ הָאַרְבֶּה.  לט כְּרָמִים תִּטַּע, וְעָבָדְתָּ; וְיַיִן לֹא-תִשְׁתֶּה וְלֹא תֶאֱגֹר, כִּי תֹאכְלֶנּוּ הַתֹּלָעַת.  מ זֵיתִים יִהְיוּ לְךָ, בְּכָל-גְּבוּלֶךָ; וְשֶׁמֶן לֹא תָסוּךְ, כִּי יִשַּׁל זֵיתֶךָ. מא בָּנִים וּבָנוֹת, תּוֹלִיד; וְלֹא-יִהְיוּ לָךְ, כִּי יֵלְכוּ בַּשֶּׁבִי. מב כָּל-עֵצְךָ, וּפְרִי אַדְמָתֶךָ, יְיָרֵשׁ, הַצְּלָצַל. מג הַגֵּר אֲשֶׁר בְּקִרְבְּךָ, יַעֲלֶה עָלֶיךָ מַעְלָה מָּעְלָה; וְאַתָּה תֵרֵד, מַטָּה מָּטָּה.  מד הוּא יַלְוְךָ, וְאַתָּה לֹא תַלְוֶנּוּ; הוּא יִהְיֶה לְרֹאשׁ, וְאַתָּה תִּהְיֶה לְזָנָב. מה וּבָאוּ עָלֶיךָ כָּל-הַקְּלָלוֹת הָאֵלֶּה, וּרְדָפוּךָ וְהִשִּׂיגוּךָ, עַד, הִשָּׁמְדָךְ:  כִּי-לֹא שָׁמַעְתָּ, בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ--לִשְׁמֹר מִצְו‍ֹתָיו וְחֻקֹּתָיו, אֲשֶׁר צִוָּךְ. מו וְהָיוּ בְךָ, לְאוֹת וּלְמוֹפֵת; וּבְזַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם.  מז תַּחַת, אֲשֶׁר לֹא-עָבַדְתָּ אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּשִׂמְחָה, וּבְטוּב לֵבָב--מֵרֹב, כֹּל. מח וְעָבַדְתָּ אֶת-אֹיְבֶיךָ, אֲשֶׁר יְשַׁלְּחֶנּוּ יְהוָה בָּךְ, בְּרָעָב וּבְצָמָא וּבְעֵירֹם, וּבְחֹסֶר כֹּל; וְנָתַן עֹל בַּרְזֶל, עַל-צַוָּארֶךָ, עַד הִשְׁמִידוֹ, אֹתָךְ.  מט יִשָּׂא יְהוָה עָלֶיךָ גּוֹי מֵרָחֹק מִקְצֵה הָאָרֶץ, כַּאֲשֶׁר יִדְאֶה הַנָּשֶׁר:  גּוֹי, אֲשֶׁר לֹא-תִשְׁמַע לְשֹׁנוֹ. נ גּוֹי, עַז פָּנִים, אֲשֶׁר לֹא-יִשָּׂא פָנִים לְזָקֵן, וְנַעַר לֹא יָחֹן.  נא וְאָכַל פְּרִי בְהֶמְתְּךָ וּפְרִי-אַדְמָתְךָ, עַד הִשָּׁמְדָךְ, אֲשֶׁר לֹא-יַשְׁאִיר לְךָ דָּגָן תִּירוֹשׁ וְיִצְהָר, שְׁגַר אֲלָפֶיךָ וְעַשְׁתְּרֹת צֹאנֶךָ--עַד הַאֲבִידוֹ, אֹתָךְ.  נב וְהֵצַר לְךָ בְּכָל-שְׁעָרֶיךָ, עַד רֶדֶת חֹמֹתֶיךָ הַגְּבֹהֹת וְהַבְּצֻרוֹת, אֲשֶׁר אַתָּה בֹּטֵחַ בָּהֵן, בְּכָל-אַרְצֶךָ; וְהֵצַר לְךָ, בְּכָל-שְׁעָרֶיךָ, בְּכָל-אַרְצְךָ, אֲשֶׁר נָתַן יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לָךְ.  נג וְאָכַלְתָּ פְרִי-בִטְנְךָ, בְּשַׂר בָּנֶיךָ וּבְנֹתֶיךָ, אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ--בְּמָצוֹר, וּבְמָצוֹק, אֲשֶׁר-יָצִיק לְךָ, אֹיְבֶךָ. נד הָאִישׁ הָרַךְ בְּךָ, וְהֶעָנֹג מְאֹד--תֵּרַע עֵינוֹ בְאָחִיו וּבְאֵשֶׁת חֵיקוֹ, וּבְיֶתֶר בָּנָיו אֲשֶׁר יוֹתִיר. נה מִתֵּת לְאַחַד מֵהֶם, מִבְּשַׂר בָּנָיו אֲשֶׁר יֹאכֵל, מִבְּלִי הִשְׁאִיר-לוֹ, כֹּל--בְּמָצוֹר, וּבְמָצוֹק, אֲשֶׁר יָצִיק לְךָ אֹיִבְךָ, בְּכָל-שְׁעָרֶיךָ.  נו הָרַכָּה בְךָ וְהָעֲנֻגָּה, אֲשֶׁר לֹא-נִסְּתָה כַף-רַגְלָהּ הַצֵּג עַל-הָאָרֶץ, מֵהִתְעַנֵּג, וּמֵרֹךְ--תֵּרַע עֵינָהּ בְּאִישׁ חֵיקָהּ, וּבִבְנָהּ וּבְבִתָּהּ.  נז וּבְשִׁלְיָתָהּ הַיּוֹצֵת מִבֵּין רַגְלֶיהָ, וּבְבָנֶיהָ אֲשֶׁר תֵּלֵד, כִּי-תֹאכְלֵם בְּחֹסֶר-כֹּל, בַּסָּתֶר--בְּמָצוֹר, וּבְמָצוֹק, אֲשֶׁר יָצִיק לְךָ אֹיִבְךָ, בִּשְׁעָרֶיךָ.  נח אִם-לֹא תִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת, אֶת-כָּל-דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הַזֹּאת, הַכְּתֻבִים, בַּסֵּפֶר הַזֶּה:  לְיִרְאָה אֶת-הַשֵּׁם הַנִּכְבָּד וְהַנּוֹרָא, הַזֶּה--אֵת, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  נט וְהִפְלָא יְהוָה אֶת-מַכֹּתְךָ, וְאֵת מַכּוֹת זַרְעֶךָ:  מַכּוֹת גְּדֹלֹת וְנֶאֱמָנוֹת, וָחֳלָיִם רָעִים וְנֶאֱמָנִים.  ס וְהֵשִׁיב בְּךָ, אֵת כָּל-מַדְוֵה מִצְרַיִם, אֲשֶׁר יָגֹרְתָּ, מִפְּנֵיהֶם; וְדָבְקוּ, בָּךְ.  סא גַּם כָּל-חֳלִי, וְכָל-מַכָּה, אֲשֶׁר לֹא כָתוּב, בְּסֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֹּאת--יַעְלֵם יְהוָה עָלֶיךָ, עַד הִשָּׁמְדָךְ.  סב וְנִשְׁאַרְתֶּם, בִּמְתֵי מְעָט, תַּחַת אֲשֶׁר הֱיִיתֶם, כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב:  כִּי-לֹא שָׁמַעְתָּ, בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  סג וְהָיָה כַּאֲשֶׁר-שָׂשׂ יְהוָה עֲלֵיכֶם, לְהֵיטִיב אֶתְכֶם וּלְהַרְבּוֹת אֶתְכֶם--כֵּן יָשִׂישׂ יְהוָה עֲלֵיכֶם, לְהַאֲבִיד אֶתְכֶם וּלְהַשְׁמִיד אֶתְכֶם; וְנִסַּחְתֶּם מֵעַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-אַתָּה בָא-שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ.  סד וֶהֱפִיצְךָ יְהוָה בְּכָל-הָעַמִּים, מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד-קְצֵה הָאָרֶץ; וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים, אֲשֶׁר לֹא-יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ--עֵץ וָאָבֶן.  סהוּבַגּוֹיִם הָהֵם לֹא תַרְגִּיעַ, וְלֹא-יִהְיֶה מָנוֹחַ לְכַף-רַגְלֶךָ; וְנָתַן יְהוָה לְךָ שָׁם לֵב רַגָּז, וְכִלְיוֹן עֵינַיִם וְדַאֲבוֹן נָפֶשׁ.  סו וְהָיוּ חַיֶּיךָ, תְּלֻאִים לְךָ מִנֶּגֶד; וּפָחַדְתָּ לַיְלָה וְיוֹמָם, וְלֹא תַאֲמִין בְּחַיֶּיךָ.  סז בַּבֹּקֶר תֹּאמַר מִי-יִתֵּן עֶרֶב, וּבָעֶרֶב תֹּאמַר מִי-יִתֵּן בֹּקֶר--מִפַּחַד לְבָבְךָ אֲשֶׁר תִּפְחָד, וּמִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה.  סח וֶהֱשִׁיבְךָ יְהוָה מִצְרַיִם, בָּאֳנִיּוֹת, בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אָמַרְתִּי לְךָ, לֹא-תֹסִיף עוֹד לִרְאֹתָהּ; וְהִתְמַכַּרְתֶּם שָׁם לְאֹיְבֶיךָ לַעֲבָדִים וְלִשְׁפָחוֹת, וְאֵין קֹנֶה.  {ס}  סט אֵלֶּה דִבְרֵי הַבְּרִית אֲשֶׁר-צִוָּה יְהוָה אֶת-מֹשֶׁה, לִכְרֹת אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--בְּאֶרֶץ מוֹאָב:  מִלְּבַד הַבְּרִית, אֲשֶׁר-כָּרַת אִתָּם בְּחֹרֵב.  {פ}

תתפלא, אבל לא הברזתי משיעור אחד בהיסטוריה.ותן טל

וגם לא משיעורי התנ"ך. אפילו קיבלתי ציונים מאוד טובים בשני המקצועות האלו. ואני אחדד את מה שאתה אומר ואהפוך אותו בדיוק לחיזוק הטענה שלי: שים לב, למעט דור המדבר ותחילת כיבוש יהושוע את הארץ, שאז הייתה או התערבות ניסית אלוקית ישירה, או התערבות ניסית עקיפה - למעט אז, ההתערבות האלוקית במלחמות ת-מ-י-ד הייתה בדרך הטבע,, עם אסטרטגיות, עם תיכנונים, עם טכניקות, וכן - עם כוח צבאי, עם אימונים, עם נשק, ועם ממסד, גם אם ממסד קטן, כמו, נניח, החשמונאים. אגב - החשמונאים, אנשים עד היום חיים בסרט שלאחר נס חנוכה הכל היה טוב בארץ. חברים - כיבוש ירושלים ובית המקדש וטיהור המקדש ומציאת פך השמן - הייתה לאחר הסיבוב השלישי של הקרבות וניצחון זמני של יהודה המקבי. היו שמונה סיבובים של לחימה, לא בכולם ניצחנו.

בנוסף - וזה מוכיח מה שטענתי - מלחמתו של יהודה המקבי, הייתה אסטרטגית ומדוייקת, כולל תיעודים כיום שמראים זאת - זה היה לוחמת גרילה מחושבת, תקיפה נקודתית ובריחה למערות מסתור ויחד עם זה אגירה של כמה שיותר כלי נשק וכו'. וכמובן - היו אבדות רבות רבות מאוד בנפש. הרבה יותר יחסית מהיום. 

גם מרד בר כוכבא שהיה הכי ממוסד והכי מאורגן והכי גדול שאפשר, ונחל הצלחה במשך כמה שנים - היה ממומן על ידי ציבור רחב, תוכנן לפרטי פרטים במשך שנים, גובה על ידי ציבור רחב מאוד בישראל כולל הרבנים (אגב,לא ברור לי הזלזול המתמשך שלכם בכל רב שלא חושב ב-ד-י-ו-ק כמוכם).  - גם המרד הזה, בסופו של דבר נחל כישלון מהדהד והיישוב היהודי בארץ לאחר מרד זה, נחל כישלון כמעט מוחלט. נחזור אחורה, אחורה - כיבושי דוד המלך - נעשו על ידי מדינה, על ידי לוחמים נועזים ובמימון מלא של מדינה שהיה לה כסף וקשרים עם מדינות מסביב (למדינת ישראל כ-מ-ע-ט תמיד, בימי קדם כמו היום, היה קשרים עסקיים וצבאיים עם מדינות מסביבה. קוראים לזה בריתות - וזה קריטי, תתפלא). 

אם נחזור לימינו אנו - נכון, ניצחנו במלחמות שהיינו מיעוט ניכר, אבל גם זה היה במימון ממשלתי, שביחס להיום הוא מימון ניכר (אז ביחס להיום... מימון שנוער הגבעות לעולם לא יצליח להשיג. די לחלום...)  וגם, בעזרת מיטב המוחות של מדינת ישראל (כמה מנוער הגבעות הם מומחים אסטרטגיים ללחימה בשטח בנוי? ללוחמת אוויר? ללוחמה אלקטרונית? למודיעין?), ובעזרת טכניקות רבות ומגוונות. כיום, יחס הכוחות הוא לטובתנו כיוון שלמרות כמות האנשים, כמות אנשים היום כבר פחות משמעותי ויותר משמעותי הטכנולוגיה, המוח, ושכלול מודרני של כלי הנשק לרמות מטורפות.

זה לא רק עניין של כסף - זה כל כך הרבה יותר מורכב. ואתם, הנערים, לא מסוגלים להבין את זה.

אגב - כל הזמן מדברים על "נוער גבעות" - עד איזה גיל הנוער הזה מגיע? האם ישנם גם "אנשי גבעות" שדוגלים באותם דברים שדוגלים נערי הגבעות כולל הכל? האם ונניח שבאמת תפצחו ב"מרד" - יצטרפו אליכם כמויות רציניות של חברה שמעל, נניח, גיל 35? אי אפשר לשרוד מלחמה רק על בסיס גילאי 15-30, תשכח מזה. גם אם בימי ההגנה נער בן 17 הרג ערבים - עדיין היו מוחות למעלה וגם בשטח הרבה יותר בוגרים בגיל שהיו המפקדים ובעלי הניסיון וההיגיון והיציבות.

הבעייה בלבסס "מרד" על גילאים צעירים - הוא שההורמונים בגיל הזה משתוללים, הבן אדם עצמו לא מגובש על עצמו מספיק ויכול למחרת להחליט לשנות את תפיסתו, כי הוא לא יציב מספיק.

מצטער - אני לא מאמין בנוער הגבעות כאופציה הגיונית להחלפת צה"ל והשב"כ.

(התגובה לעוד תגובות אחרות שלך כאן.)

מכיר את פורפסור הלל וייס?די"מ

הוא הרבה מעבר לגיל 35,ונראה לי שאתה תזדעזע ממה שהוא אומר הרבה יותר ממה שאני אומר....

--צעיר רענן

בס"ד

נניח ואני לא חולק איתך על המציאות שאין סיכוי לשרוד - אזי נראה לי שבזה מיצינו את הדיון. יש שתי גישות להסתכלות על המציאות, וזה לא מחלוקת של "צעיר רענן" ו"ותן טל". אלא מחלוקות של גדולי הדורות. האם לתת דגש למציאות הממשית או לתת דגש למציאות הניסית. אגב, ספציפית לנבואה בפרק כח' זה נבואה לדורות. אז אין לך פה לעשות סברות שזה מדבר על דור המדבר ועל דור באי הארץ. 

כמו כן כשהיה שיתוף פעולה עם הגויים והסתמכות על הגויים זה באמת היה חסרון, "ובגויים לא התחשב". ראה בנביא כמה זועקים על שבנ"י סמכו על מצרים, אשור, ארה"ב...  
אחרי שמגיעים לשלווה ולנחלה אז אפשר לעשות מסחר וכו'. אבל קשרים צבאיים? ראה בגמרא קצץ דלתות היכל ושגרם למלך אשור. ועוד ועוד.

אבל, אני חולק איתך גם על המציאות. ונראה לי שדוב הסביר את זה די טוב.

הסיבה היחידה שלערבים יש מלא נשק ולנו לא,היא-די"מ

צה"ל.

לא. היא ג-ם מימון...ותן טל

מי יממן לך את הנשק תזכיר לי?

וגם - אם צה"ל לא יהיה בתוך יהודה ושומרון ויהיו רק מתנחלים - אז הערבים יקבלו נשק מהאיראנים דרך ירדן ( הרי צה"ל לא יהיה שם, הגבול יהיה מה שהיה עד 67, בתיאוריה...) - אבל מאיפה בדיוק המתנחלים יקבלו נשק? ומאיזה כסף?

בקיצור - טעות בידך...

מאותו מקום שצה"ל משיג כסף.די"מ

תורמים ואזרחים שישלמו מיסים.

ברור ...מה השאלה....google

ועלות האימון...וההובלה...וד"א נראלי שיש לאירנים יותר תקציב מאשר קבוצה של מתיישבים עם קצת מיסים...אחי באמת-צא מהסרט!!!

"אזרחים שמשלמים מיסים".ותן טל

במדינת ישראל יש כיום קרוב ל8 מיליון אזרחים ש(אמורים כולם, בפועל לא תמיד כולם, אבל בערך..)משלמים מיסים.

כמה אזרחים יהודיים יהיו ב"מדינת פלשתין"? להערכתך?

ו"תורמים" - לא ניתן לתרום כסף למקום אם המשטר והשלטון בו לא יאפשר לך לקבל את הכסף בגלל שידע שהוא מיועד לנשק. איך תכניס נשק לשטחי המדינה הפלשתינאית גם, תזכיר לי? כשגם המדינה היהודית תעצור בעדך וגם הפלשתינאית. כפל של משטרים - ואתה תצליח לעמוד בפני הכל? מעניין.

וכוחשל מדינה זה לחלוטין לא כוח של קבוצת מתיישבים, אפילו אם היא תכיל 40 אלף איש בהגזמה.

חוץ מזה שמתורמים ייעודיים לכם נראה לך שתצליחו להשיג, נניח, 10 מליארד שקל בשנה? לא נראה לי.

נבריח את הגבול,אפשר לחשוב שזה לא אפשרי.די"מ

לא 10 מליראד אבל בהחלט יכול להיות שכמה מליארדים.

אז בעצם מה שאתה אומר זה שצריך להרוס את המדינה לגמרschk

י כדי שלא יפריעו לנו להחזיק נשק, מעניין...

ממש נכון!!!מסכים לגמרי!!!google
הרמב"ן כבר יצא נגד אנשים עם טענות כמו שלךדתי לאומי

וצוה "וּפָקְדוּ שָׂרֵי צְבָאוֹת בְּרֹאשׁ הָעָם" - כי התורה תצוה בדרך הארץ, ותעשה הנסים עם יראיו בהסתר (בצורה שאינה חורגת מכללי הטבע). ואין החפץ לפניו (לפני ה') לשנות טבעו של עולם, זולתי כאשר אין שם דרך בהצלה אחרת, או להודיע שמו לצריו לעתים, כאשר היה בקריעת ים סוף וכיוצא בו.

ובהקשר שלנו- אתה יכול להגיד עד מחר שאם נלך בקומה זקופה זה יספיק לנו ומליוני ערבים לא יגעו לנו בציפורן מרוב פחד, הרמב"ן לעומתך אומר שהתורה צוותה אותנו לנהוג בדרך ארץ- כלומר להקים צבא ולא רק ללכת עם קומה זקופה וספר גמרא ביד.

אתם חיים בסרטיוני

לא אמרתי שלא צריך לדאוג לביטחון, אמרתי שהביטחון מגיעה מלמעלה ולכן יש אפשרות שיהיה ביטחון ליהודים בארץ ישראל גם בלי צהל. 

לא אמרתי שלא צריך לדאוג לביטחון! 

מה שאתה וגם ותן טל לא עניתם עליו זה מה יקרה אם מדינת ישראל מתנתקת משטחים בארץ ישראל ויהודים ממשיכים לגור שם, האם יש אפשרות לשמור על הביטחון? או שמלמעלה מעבירים כוחות לצהל לשמור וברגע שהוא עוזב מקום אז שם מכוונים מלמעלה שיהודים יפגעו? 

אז הוא טובע בים ובאה סירה לחלץ אותו וצוללת ומסוק גם אבל אז מתקרב אופנוע ים שזורק לו גלגל הצלה ומציל אותו. יש אפשרות לסיפור כזה? או שאלוקים שולח רק סירות צוללות ומסוקים של הצבא? 

אתם מסכימים לאלוקים יום אחד להפסיק להאיר את העולם ע״י שמש ירח וכוכבים ולהחליף באולטרה סגול? או שאתם מרשים לו להאיר את העולם רק ע״י השמש כמו שאתם מכירים? אולי אתם חושבים שבכלל אין לו את האפשרות להחליף את השמש והכוכבים כי הם לא יסכימו שיחליפו אותם ויפנו לתאגיד הבריאה להתלונן עליו?! 

מה שאתה אמרת זה שנלך עם קומה זקופה ויהיה טובדתי לאומי

ושזה ההבדל בין אדם מאמין לאדם לא מאמין.

אני אשמח לשמוע שלא הבנתי אותך נכון

לא הבנת אותי נכוןיוני

תקרא את התגובה השניה שלי בשרשור

כעת ה' החליט שהביטחון יבוא דרך צה"ל.ותן טל

להילחם בצה"ל באמירה: "אחרי שצה"ל לא יהיה פה ה' ישלח דרך אחרת להציל את המקום" - זה אמירה שכופרת בטובה של הקדוש ברוך הוא, ולמעשה "מעמידה אותו במבחן". למה מי אתה ואני שנעמיד את הקב"ה במבחן? בודדים בודדים בכל התנ"ך שהעזו להעמיד את אלוקים במבחן (לדוגמה - גדעון) - וזה חייב להבהיר לך שלא עושים דבר כזה.

אנחנו צריכים להבין שכעת צה"ל הוא הכוח של הקדוש ברוך הוא כאן ולחזק אותו - בדיוק כמו שאני מחזק את הרופאים שמרפאים אותי ואת המהנדסים שמתכננים את הכבישים שאני נוסע עליהם. אם מסיבה מסויימת פתאום הם יעלמו (מגפה מוזרה שתשמיד את כל חיילי ומפקדי צה"ל, נניח - חלילה חלילה בלי עין הרע!) - אז, אני מסכים שאני עדיין מקווה שה' יפתח פתח אחר להצלה - אבל כרגע בראייה מציאותית הכוח ששומר על עם ישראל בארצו, זה צבא הגנה לישראל, מהצבאות המשוכללים והחזקים בעולם.

אתה טוען אחרת?

הקמת מדינה יהודית כהגד כל האומה הערבית זה להעמידיוני

את הקבה במבחן? 

אתה קובע מה ה׳ החליט. 

איפה אמרתי ש״אחרי שצהל לא יהיה פה  ה ישלח דרך אחרת להציל את המקום״?  

אני אומר הפוך, ה׳ נותן לנו ביטחון כי אנחנו הבנים שלו והוא הוא אוהב אותנו וכל עוד אנחנו מקיימים מצוות הוא רוצה שנחייה בביטחון בארץ שלנו ואם צהל לא יהיה פה אז הביטחון יקרה בדרך אחרת. 

אבל אתה? לא! ראש בקיר. צהל צהל צהל צהל, שיתוף ממש. 

אהבתי דווקא את זה שהזכרת רופאים. 

לאיזה רופאים הקב״ה נותן כוח לרפאות? לכל רופא? הרפואה הטבעית גם לה יש כוחות מהקב״ה או בגלל שבבית רפוא רוצים לעשות עליך קופה אז הם אומרים שזה שטויות אז הקב״ה מקשיב להם ולא נותן לרופאים הטבעיים כוח לרפאות? 

הרפואה המודרנית נלחמה שנים בשיטות רפואה אחרות בגלל כסף ולא הפסיקו להגיד לנו כמה זה שטויות והיום אפילו יש בכמה קופ״ח קצת מהרפואה הטבעית.. 

בקיצור, ה׳ נותן לכל יהודי את הכוחות שהוא צריך ואם יש יהודי שקובע את בייתו על גבעה שוממה בין כפרים עוינים והצבא והשבכ רודפים אחריו כי הם חושבים שהוא משוגע אבל ה׳ נותן לו כוחות והוג גודל ופורץ גבולות ובזכות זה למרות שבעקיפין עוד ועוד גבעות נבנות וקמה קהילה יהודית חייה ותוססת וכל זה לא היה קיים אם לא הכוחות שה׳ נתן ליהודי אחד.  

אם יש מישהו שחושב שהוא פה בזכות ובכח משהו אחר מלבד הקב״ה ותורתו אז חוץ מהכפירה שבדבריו, אין לו מה לחפש בארץ ישראל. 

אז רק ביו"ש "לא צריך את הצבא"?בחורצ'יק

אז כן צריך את צה"ל בכלל.

מה אתה רוצה לדעת? אם 7 הכפרים המקיפים את יצהרהמצב חסה

כבר השמידו אותה?

צה"ל כיום לא שומר על אף גבעה (לא חוקית) ביו"ש

ורוב הגבעות כיום נמצאות באיזור כפר ערבי גדול. 

בנתיים מסתדרות טוב ואם לא היה צבא היה גם נשקים והיינו מסתדרים יפה.

[לא כולם פה מעוניינים לענות תשובות רצינית נוכח השאלה המזלזלת]

פתטידתי לאומי

או איך שלא כותבים את זה

העניין הוא שאין תשובה רצינית. ואני מדבר ברצינות.ותן טל

אתה חי בסרט אם אתה חושב שצה"ל ומדינת ישראל לא מגנים על יו"ש. גם בדרכים עקיפות - הרי לי ולך אין מושג אפילו כמה ניסיונות פיגוע סוכלו עוד ברמה המודיעינית דרך השב"כ, ניסיונות שבין השאר היו מתוכננות, אולי, להתבצע ג-ם בגבעות הלא חוקיות לדבריך.

מה שכן ידוע, לחלוטין - הוא שרוב מוחלט של ניסיונות הפיגועים ביו"ש אכן מסוכל עוד בשלב התיכנון דרך מודיעין ופעולות חשאיות של צה"ל והשב"כ.

אבל אתה, כמובן, תכפור בטוב שה' שולח לך דרך צה"ל והשב"כ ותבחר לראות אך ורק את המחלקה היהודית של השב"כ. בסיידר, רחמנות עליך...

אם אתה חושב שבלי צה"ל כגורם המרתיע ביהודה ושומרון ובכל הארץ, היישוב היהודי בכלל יהודה ושומרון היה שורד - אתה חי בסרט.

דבר נוסף - כשאמרתי בלי צה"ל ביו"ש, זה אומר גם בלי נשק בצורה חוקית אצל היהודים ביו"ש - צה"ל יוצא מכאן, אם אתה מצליח להשיג נשק בצורה בלתי חוקית או באישור מהמדינה, מה טוב - ואם לא, תאלץ להתמודד לבד עם המון ערבי זועם. 

אתה לא רוצה לשמוע אתה רוצה להתעצבן על דברים שאתההמצב חסה

לא מבין.

למה שמישהו יתן לך תשובה רצינית?

מלא אם היית שואל ברצינות. אבל אחרי תשובה כזאת אין טעם לתת לך יחס הוגן

שאלתי לחלוטין ברצינות.ותן טל

וציפיתי לתשובות אינטליגנטיות שגם מנמקות את הדעות ההפוכות עלי - ושמעתי בעיקר התלהמויות וקביעות נחרצות בלי נימוקים הגיוניים, אלא קביעה שרירותית בלי שום שכל להסתמך עליו ( "נוער הגבעות ישמור על יו"ש יותר טוב מצה"ל - סבבה, אמרת את זה, תנמק איך, כולל תקציב, כולל הכל... בלי נימוק - זה מגוחך, באמת...).

אין לי בעייה לשמוע דעות שונות ממני. אני מקשיב קשב רב גם לדברי יריב אופנהיימר כאשר אני שומע אותו בתקשורת (ושמעתי אותו אתמול או שלשום אם אני לא טועה) וגם לדברי זהבה גלאון ולדברי אחמד טיבי וכל אלו שאני חולק עליהם הרבה יותר מאשר מה שאני חולק עלייכם - ואז, לפחות כלפי עצמי או יחד עם האנשים שמסביבי, אני משתדל להסביר לעצמי ולאחרים למה אני מפריך לחלוטין ולא  מאמין לחלוטין לדעות שלהם, בנימוקים שנשענים על היגיון ועל מציאות קיימת כבר. 

סתם להתלהם ולשלוף דברים מהמותן בלי שום דבר להישען עליו - את זה אני באמת מודה שאני לא מבין. אני אוהב שכל, אני אוהב רציונליות. גם ה"ההגנה", גם "הלח"י", גם "אצ"ל" - כולם, פעלו על פי שכל ולא רק מאמוציות, גם כאשר התפלגו זה מזה, פעלו על פי אידיאולוגיה שמנומקת ומוסברת, וכך אפשר היום בפרספקטיבה, נניח, לנתח את הנימוקים ולראות כל נימוק לגופו מה היה נכון ומה לא, ומה הייתה הטעות במקרה שהנימוק לא היה נכון. 

במקרה שכאן - אנשים שולפים הצהרות מהמותן בלי להסביר.

מה אתה רוצה שאני אחשוב על זה? מצטער - אני לא קונה את השיטה הזאת.

אם אתה רוצה לענות ברצינות ולנמק ולדבר בהיגיון תוך שימוש מושכל במציאות הקיימת היום וכו' - אני יותר מאשמח לקרוא הכל ולהגיב בנימוקים משלי על דבריך, בכל הרצינות הראויה.

אם היית לפני קום המדינה,די"מ

לא היית אומר ש"כנופיית שטרן פועלת לפי השכל".

החזון ההזוי של המנהיג שלהם לבנות בית הבחירה,באמת הזוי...

מעניין איך הסתדרו בתקופת הלח"י האצ"ל וההגנהמישהי=)
באמת הסתדרו הרבה פחות טוב מהיום.ותן טל
לאו דוקא,מישהי=)

היה פה שלטון זר.

היו פה ערבים,

והיינו אנחנו.

היום  אין שלטון זר,

אבל יש ערבים,

ויש אנחנו.

היום אין תליות,

אבל הידיים שלנו כבולות.

כן, כבולות.

ערבים שפגעו בי, או באחים שלי מתהלכים חופשיים,

בעוד שפעם זה לא היה ככה.

פעם לא היה דין וחשבון למי שנלחם על הארץ.

והיום כן.

הרבה יותר.

אני חושבת שבכלל,

השאלה לא רלוונטית מהסיבה

שאם לא היה צבא, לא הייתה מדינה.

ואם לא הייתה מדינה, המצב היה נשאר כמו פעם.

ופעם כן הסתדרו בלי צבא מסודר,

והצבאות הקטנים אז,

התנהגו כמו צבא.

אם לא ברור לך שהמצב פעם היה הרבה יותר גרוע מהיוםותן טל

אז אני ממש מצטער על הבוטות - אבל לא הייתי רוצה לאכול מהאוכל שאת אוכלת, אני ךלא יודע איזה סמי הזיות יש שם.

האם לא ברור לך שמצבנו היום טוב פי אלף לעומת מצב המחתרות?

חוץ מזה שעם המחתרות, כזכור לך - לא היה לנו מדינה, היה שלטון זר ששלט בארץ. היום יש צבא ויש מדינה שמממנת את הצבא ויש שלטון יהודי - כמה שאת נרתעת מהרבה דברים שהוא עושה. האם נראה לך שאם היינו חוזרים למצב של אין מדינה, והיו חוזרות המחתרות - המצב היה יותר טוב כיום?

אני מתחיל לפחד מאנשים כמוך, אם ככה את חושבת... אם זה המחשבות של נוער הגבעות - זה נוער מסוכן ביותר.

לפחות אנשים לא חייו בדמיונות שהבריטים הם הגאולה.די"מ

זה שאנשים חושבים שאנחנו בגאולה כבר הרבה יותר מסוכן ובעייתי ממליון פיגועים.

אנחנו בתהליך ברור של גאולה!!איש_בנימין
אבל...רק ב"אתחלתא" ויש עוד דרך ארוכה...

ההוכחות לגאולה הם ממש מוחשיות!
פרות הארץ והפרחת השממה
קיבוץ גלויות
ילדים משחקים וזקנים מתהלכים בירושלים

צריך ממש לעצום עיניים חזק כדי להתעלם מהשינוי האדיר שהסבים שלנו ממרוקו/פולין עברו ב70 שנה אחרונות. לא היית רוצה להיוולד בדור אחר לפני עכשיו ב2000 שנה האחרונות...
תהליך של גאולה זה עניין אחד וגאולה זה עניין אחר.די"מ

ו"אתחלתא דגאולה" התחילה לפני כ200 שנה כשיצא הספר הקדוש "ליקוטי מוהר"ן" וכמו שרבנו אמר "הספר שלי הוא אתחתלא דגאולה"

אז תפחדמישהי=)

לא חושבת שהמצב היה יותר טוב,

אבל המודעות לכך שהמצב היה גרוע הייתה מאוד גבוהה.

וזה יותר טוב,

כי עכשיו המצב לא טוב.

ממש לא.

ואנשים כמוך לא מודעים לזה

עובדה שאבא שלי היה בסכנת מוות,

כי עשו לו לינץ'

המשטרה סירבה לבוא,

אני לא חושבת שמצב כזה הוא אידיאלי.

או שאני נפגעתי אישית ע"י ערבים

והתיק שלי נסגר מחוסר עניין בציבור.

או שאחי חטף מכות מערבי והערבי הולך חופשי,

ואפילו לא לקחו אותו לחקירה.

לא מרגישה שצה"ל או המשטרה עושים את תפקידם.

אז איך אני שורדת בלי צה"ל??

ממה נפשך.ותן טל

גם אם כל מה שאת אומרת נכון כרגע (ואני לא חושד בך שאת משקרת) - אם צה"ל לא יהיה, נראה לך יהיה טוב יותר?

ממה נפשך - אם עכשיו המצב גרוע, נניח, רמה 4 (כש10 הוא הגרוע ביותר) - אז אם צה"ל לא היה, המצב היה גרוע רמה 8-9.

לא טענתי פעם אחת שהמצב מושלם - אבל בהחלט שהמצב הוא הרבה יותר טוב מאשר האלטרנטיבה ההזויה ש"נוער הגבעות" מציע...

אני לא חושבת שהמצב טוב\ פחות טוב.מישהי=)

אני רק אומרת מה היה אז ומה היה היום,

שגם היום צה"ל לא בדיוק מגן עלינו.

זאת הוצאת לעז בצורה מדאיגה.ותן טל

מי שלא מוכן לראות בעיניים שצה"ל מגן ושומר עלינו - באמת כבר אין מה לעשות עם עיוורון מבחירה שכזאת.

אתם בוחרים להיות עיוורים למציאות - אל תתפלאו אם מתישהו היא תכניס לכם כדור בראש כי סירבתם לראות אותה באמת ובחרתם לראות מציאות כמו שמי שלוקח, להבדיל, סמי הזיות, רואה...

אם צה"ל לא היה מגן עלינו היום ופעם, אחותי, לא היינו כאן כדי לכתוב במחשב. את לא מסכימה עם זה?

אתם עיוורים,ולסמי הזיה שלקחתם קוראים-ציונות.די"מ
בנתיים הם מראים תוצאות לא הזויות בכלל.ותן טל

מדינה עם הצבא מהחזק בעולם.

מדינה עם כלכלה שלא התמוטטה לאחר המשבר הכלכלי האחרון אלא להיפך, הראתה עלייה דווקא.

מדינה שבה אחוז המובטלים למרות מה שאומרים, ממשיך לרדת ולא לעלות.

מדינה שמצליחה לעמוד מול עולם ערבי שלם שמסביבה, שלמרות כל מה שאתה אומר - עדיין לא הצליח להכריע אותנו.

מדינה שבה אתה יכול להסתובב ברחוב, לדבר עברית, ללבוש תפילין ברחוב, לשחוט כשר, לעשות ברית מילה, לשמור שבת - ולא לפחד שבגלל זה יפגעו בך, ולא לפחוד שבגלל זה יתנכרו אליך ויתרחקו ממך ולא יכניסו אותך לאוניברסיטה, ולא לפחוד שיוציאו אותך להורג על שמירת שבת, ולא לפחוד שיאסרו עליך לקיים מצווה כמו שחיטה כשרה או ברית מילה (מה שכיום מקודם במדינות שונות באירופה).

וכמובן- איך לא - המדינה היחידה בעולם שתומכת באופן ישיר ועקיף גם יחד, בעשרות אלפי לומדי תורה ומשפחותיהם. תגיד מה שתגיד - לא הייתה מציאות כזאת מעולם.

נו, איזו הזיה יפה זאת, אם זאת הזיה! אני מנסה לדמיין את ההזיה האחרת, שהיא המשך המנדט הבריטי בישראל, ואני לא חושב שבמצב כזה היום היית יכול לכתוב מאיזו גבעה בשומרון, וזה רק דוגמה קטנה.

ואני מנסה לדמיין הזיה אחרת שהיא הפקרת ביטחון ישראל בידי קבוצת שוליים קטנטנה של "נערי גבעות" - ומתחלחל לא פחות מהרעיון.

לא רואה הזיה יותר טובה מההזיה שקוראים לה ציונות, מצטער. 

ובעזרת ה', אני בהחלט מאמין שהציונות בכלל והציונות הדתית בפרט, תתפתח ותשתכלל, ובסופו של תהליך תגיע למצב של גאולה שלמה עם משיח שיבוא ויילחם מלחמות ה' ויבנה את בית המקדש - אבל דרך מדינה, לא כקבוצת שוליים, כי קבוצת שוליים ל-א תיצור גאולה.

זה ההזיה שאני חי בה - ומרוב שהיא הזיה טובה, אני מבין שהיא לא הזיה - שהיא מציאות שרואים בעיניים.

סמי ההזייה שלי זה ה',אחלה סמים.די"מ

שלך זה הציונות,נכון שיש לה תוצאות לא רועות אבל הם גורמים לך לא לשים לב לדברים אחרי.

האמת שאתה צודק זה יותר בכיוון של "סם אונס" ולא סמי הזיה,אני בטוח שמי שמקבלת סמי אונס מאד נהנהת בזמן ההשפעה,אבל פתאום היא מתעוררת וקולטת באיזה מצב היא.....

ממש לא סם אונס. אגב - הציונות שלי זה ה'.ותן טל

וזה הטעות שלך. הסם הזיה שלי זה ה' - ציונות לגמרי. אני גם רואה את הציונות בפרקי הגאולה בזכריה ובנביאים נוספים בתנ"ך (עוד ישבו זקנים וזקנות בירושלים...".

אתה מנסה להפריד באופן מוחלט בין ה' לציונות - זה בדיוק כמו החרדים או החילונים. מצטער, אני אוחז בדרכו של הרב קוק ובנו הרב צבי יהודה וכורך את הציונות וה' אחד בשני. אל תגיד לי מהו סם ההזיה שלי. אתה יכול להגיד, בסדר, סם ההזיה שלך זה ציונות עם ה', ושלי זה אנטי ציונות עם ה' - אבל אל תנכס את ה' רק אל תפיסת עולמך ותטען שבתפיסתי אין בכלל ה'. כי ועוד איך יש ואני נשען על רבנים ענקים שאתה יכול רק לחלום ללקק את עפר רגליהם, וגם הרב היחיד שעליו אתה נסמך לא מגיע לשיעור קומתם (אומנם מולם עמדו גדולי דור חרדים אחרים עם השקפה שונה - אבל משום מה נראה לי שגם התפיסה החרדית לא ערבה לך, יצרת אתה ורבותיך משהו חדש בין לבין).אז נסכם שאני לא אקבע שה' לא איתך, וגם אתה לא תיקבע את זה? המציאות תקבע מוציא לשון.

נקבע שניפגש לאחר שהמשיח יגיע ויבנה בית המקדש ונראה מההיסטוריה מי יותר צדק? הולך? אני אפילו אומר מראש שהשוקו והקרואסון (לא שותה קפה) עלי...אפילו ארוחה במסעדה אם בא לך...)

חכם באשימופים

המעדנים יהיו מצויים כעפר

מה הבעיה להציע קראוסון על חשבונך

נראה אותך מזמין אותו עכשיו על חשבונך!

כאילו מוציא לשון

מחלוקת גדולי הדורות האחרונים...ותן טל

אי אפשר לדעת מה באמת יהיה בימות המשיח.

ולמען האמת גם עכשיו אין לי בעיה להזמין אותו, רק שנראה לי שהפערים האידיאולוגיים בינינו קצת יפריעו לו לזה...

מופים

מה המחלוקת?

מה שאמרתי זה לא רמב"ם מפורש?

תגיד,די"מ

אתה חושב שכל החברים שלי הם נערי גבעות שחושבים בדיוק כמוני?

יש לי אפילו חברים שהם תלמידים של הנהר המטהר מכל הכתמים (ולא הכוונה לרבי נחמן....והמבין יבין והלא מבין ינחש...)

סבבה...ותן טל

אז אם אתה רוצה אני מזמין אותך כבר עכשיו, על חשבוני (אגב - אפילו מצאתי כנראה כבר את הקישור של דוסים שלובים בינינו )

אתה בטוח?די"מ

למרות חוק הדתיים השלובים במקרה שלי זה די קשה....

למדת ביצהר?ותן טל

אז כנראה שהחוק יעבוד.

מכירים זה לא נחשב,צריך קירבה משפחתית.די"מ

למצוא מישהו שמכיר אותי זה לא בעייה (יש יותר מדי כאלה אפילו כאלה שאני לא מכיר......)אבל למצוא קירבה משפחתית זה יותר בעייה.

חוק דוסים שלובים הוא לא קרבה משפחתית...ותן טל

לגבי קרבה משפחתית זה אכן מורכב יותר, למרות שאני מאמין שאם הולכים שלושה דורות אחורה עם עץ יוחסין שלם של שני הצדדים, ניתן למצוא קשרים (אלא אם כן המשפחה היא של גרים, זה כבר משהו אחר )

ברור שזה קירבה משפחתית.די"מ

וגם שלוש דורות אחורה יהיה לך קשה,אלא אם כן אתה מארה"ב כי המשפחה שלי משני הצדדים משם.

לא, הוא לא...ותן טל

החוק המוכר כיום קובע שבין כל שני אנשים דתיים עובר לפחות מכר אחד משותף. מכר - לא קרוב משפחה.

להרחבה עיין כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%93%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D

לגבי ארה"ב - באמת בעייה, למרות שייתכן שיש לי גם שורשים באמריקה, לא התעמקתי מספיק אחורה בשושלת שלי...

אבל לפני שהיו באמריקה - הם היו במקום אחר, לא? מאיפה הם הגיעו לאמריקה אם מותר לשאול?

ליטאדי"מ

קודם כל יצא לי לטועם עפר,זה אחלה תבלין בפסטה.די"מ

אבל לאכול אותו ככה בלי כלום זה לא משהו....

אני לא ציוני נכון,אבל אני לא חושב שמי שהציונות גורמת לו לא להסתכל על היהדות וה' בעיינים טהורות (כמוך ועוד הרבה) אז כן הוא כנראה נמצא תחת איזה השפעה של סם אונס,יום אחד הוא יתעורר ויראה נצילו אותו במקום הכי נורא...

יש כאלה שהם לא כאלה,הרב ליאור לדוגמא.אני בטוח שהרב ליאור לא היה "מזדעזע" לשמוע שיש מי שסובר שמותר להרוג חייל מדין "גנב הבא במחתרת" אלא פשוט היה מתווכח איתו הלכתית.

הזעזוע שלך מזכיר את הזעזוע מהספר "תורת המלך" שבמקום להתווכח עם המקורות והסברות שהוא מביא פשוט "הזדעזעו" (ודרך אגב הוא יוצא מאד מחמיר שם באיזה מצבים מותר להרוג גוי)

הציונות גורמת לי להסתכל בעיניים הכי טהורות על ה'ותן טל

ועל היהדות. 

אולי ההיפך - מי שאי הציונות שלו, כמוך, גורמת לו להסתכל על היהדות הציונית ועל ה' בעיניים לא טהורות (כמוך ועוד הרבה) - הוא זה שנמצא תחת סמי האונס. יום אחד אדם כזה יתעורר ויבין איזה נזק איום גרם להתיישבות ולעם ישראל.

כתבתי בדיוק כמו שאתה כתבת, רק הפוך, עליך במקום עליי. מי צודק? לא אתה ולא אני יכולים לקבוע, ולכן כדאי שלא נאשים אדם שהוא לא מסתכל בעיניים טהורות על ה' ועל היהדות - אנחנו מקסימום יכולים להגיד ששנינו שואפים לקיים את דבר ה' במלואו וכל אחד מאמין בדרך שונה להגיע לזה. לא אני ולא אתה "כופרים", לא אני ולא אתה "לא מסתכלים על ה' בעיניים טהורות" - וזה יומרני לקבוע דברים כאלו. 

אני מאמין שאתה רוצה לקיים דבר ה', רק חושב שהדרך שלך לא כל כך נכונה וצריכה תיקונים - אתה לעומת זאת סבור שאני מלכתחילה עם "עיניים לא טהורות בנוגע לה' וליהדות" - וזה מה שגורם לדעות שלי מבחינתך לא להיות נכונות. אני חולק על עצם ההנחה הזאת. היה נחמד יותר אם היית מוכן להבין שגם אני לפחות כמוך חפץ בייקרת ה' ומסתכל בעיניים נכוחות ג-ם על ה', וממש לא תחת סם אונס, ואולי, הדרך שלי טעונה שיפור - אבל לחלוטין לא כמו שאתה טעון עכשיו.

אם נשמור כולנו על תרבות דיון ותרבות מחולקת יהיה יותר נחמד לכולנו.

מצד שני יכול להיות שכמו בחתימה החדשה שלך, גם עכשיו צחקת. אין לי שמץ אפשרות לדעת, אבל מה שכתבת נשמע רציני ביותר.

בנוגע ל"גנב הבא במחתרת" - פחות הזדעזעתי מהטיעון ההלכתי, אלא הרבה יותר הזדעזעתי לשמע הטיעון " זה לא שווה טקטית" להרוג חיילים. זה ל-א טיעון הלכתי, זה טיעון קר ואיום ונורא, שלא קשור בכהוא זה לעניין ההלכתי.

בנוגע להלכה - דבר ראשון, כבר התווכחתי על זה מציאותית, אני אפילו לא צריך הלכתית -אמרתי שמציאותית זה לא קרה ולא קורה. וגם הלכתית ניתן לסייג וכו' - זה כבר עניין לשרשור בפני עצמו.

בנוגע לתורת המלך :  לא קראתי את כל הספר אבל באמת ממה ששמעתי מתלמידי חכמים שקראו את הספר באמת לא "כצעקתה" שם - ובאמת אני לא חשבתי להביע דעתי על הספר אם לא קראתי אותו ובדקתי את הטענות ההלכתיות שם. אולי אני יכול לטעון טיעון "חברתי" - שבו גם אם ההלכה באמת מתירה, עדיין לא אומר שברגע הזה והזה דווקא, נכון להשמיע ולכתוב את זה - אבל זה כבר משהו אחר.

כל אחד כתב שהשני מושפע והוזה,אם אתה רוצה להתווכחדי"מ

כמו ילד קטן מי היה ראשון סבבה,נראה לי שניינו מעדיפים לחסוך את זה.

"לא שווה טקטית" זה לא שיקול הלכתי,אבל ברגע שמותר הלכתית אין שום בעייה בשיקול הזה.

בנוגע לתורת המלך,יש רבנים שלא אהבו את הספר כי הוא מקל,(הוצאת הספר התעכבה הרבה זמן כי הרב יצחק גינזבורג לא רצה לתת הסכמה כי הוא אמר שהם מחמירים מאד(או מקלים תלוי מאיזה מסתכלים)כי הם פוחדים).

לא חושבת, אם לא היה צה"ל היה משהו אחר.(קפץ)מישהי=)

ושוב,

אני לא אומרת שצה"ל רע,

אבל לפי מה שאני אישית חוויתי-

לא זכיתי להגנה.

לא יודעת מה זה אומר, אולי הם מגינים עליי מאחורי הגב,

ואז לכן כל זה קרה לנו במשפחה?

או שהתיקים פשוט איכשהו נסגרו,

ובעניי שלי ראיתי איך הם יודעים בצורה מופלאה לאכוף חוק

אבל רק מהצד שלנו??

לא זכית להגנה?ותן טל

כאילו - אני שואל כדי להבין - את מדברת ברצינות?

ללא צה"ל לא בטוח שהיית חיה היום כדי לקרוא את זה. תשאלי את סבא שלך שנלחם במלחמת יום כיפור. שנלחם במלחמת ששת הימים. אולי אפילו במלחמת העצמאות, כשצה"ל עוד רק נולד.

לא מגן עליך? תשאלי את כל המחבלים העצורים שיושבים במעצר ובבתי הכלא של ישראל עוד לפני שהספיקו אפילו לעשות את הפיגוע, כי צה"K והשב"כ מנעו אותם מראש.

האם הגנה עלייך לדעתך מסתכמת אך ורק בשומר אישי שיעמוד מול הבית שלך וישמור שאף ציפור לא תיכנס לגינה שלך?

הגנה זה מושג כל כך רחב - ואני שואל באמת כדי להבין -את טוענת שצהל לא מגן עליך ב-כ-ל-ל? כאילו - הוא לא עושה בשבילך כלום? את היית מסתדרת טוב מאוד גם בלעדיו?

צה"ל מגן על המדינה - זה באופן ישיר אומר שהוא מגן עלייך.

את צריכה לחלק בין המבט המצומצם, הצר, הפרטי - שאת רואה פעם פעמיים שלוש, של דברים לא טובים אצל הצבא, כמו התנכלות ליהודים וכו', כמו שאמרת. הצד שבו את רואה את כל הכשלונות הקטנים של צה"ל ביחס אליך.  את צריכה לחלק בין הצד הזה, הצר, לבין הצד הרחב, הגדול, הכולל.

בלי צה"ל המדינה לא הייתה קיימת, לא הייתה שורדת יומיים. נ.ק.ו.ד.ה

כן, אם זה מה שאת צריכה שיגידו לך - הם שומרים עלייך מאחורי הגב. מתחת לגב. מתחת לאדמה. מעל האדמה. ביבשה, באוויר, ובים. בטכנולוגיה ובטילים, ברובים ובטנקים, בצלפים ובקומנדו.

צה"ל הוא מערך הביטחון של ישראל כלפי גורמי חוץ. 

צה"ל הוא חיוני.

האם את באמת טוענת שהוא לא מגן עלייך בכלל?

לא אמרתי בכלל.מישהי=)

עליי הוא לא הגן,

וזה לא מקרה של פעם פעמיים שלוש, כן?

אם אני חיה במקום שאני גרה עכשיו כבר איזה שבע פלוס מינוס שנים,

אז בכל השנים האלו

כשהיו מקרים גם של סכנת חיים (לדוג' אבא שלי)

לא זכינו להגנה.

אה שכחתי,

הם הציעו לאבא שלי לבוא להגיש תלונה כשעשו עליו לינץ'.

אחלה הגנה.

הוא פשוט היה צריך לשלוח יונת דואר כשמנסים להרוג אותו.

פשוט, איך הוא היה מוגן..

הם מגנים בכללי,

במקרים הפרטיים שלי לא זכיתי להגנה,

ועל זה דיברתי.

שוב השאלה מסתכמת אם צריך מדינה או לא.

רוב מוחלט של ההגנה של הצבא היא כללית,ותן טל

סלחילי, אבל זה מחשבה מעט מיתממת מה שאת עושה.

כמעט לאף אחד במדינה אין שומר ראש צמוד 24/7 שידאג שלו עושים לו כלום ולא נוגעים בו - אז מה? זה אומר שהחייל ששומר עכשיו בעוטף ירושלים לא מגן עליי אישית? הוא כן מגן אישית - ההגנה הכללית היא גם אישית.

הוא מגן עלי בכל רגע ורגע. וכמוהו המסתערבים שחוטפים מחבלים ברחובות שכם וג'נין וחברון הערבית.

גם על אביתר בורובסקי לא היה חייל שהגן עליו בצמידות - זה אומר שלא הגנו עליו חיילים? זה אומר שאין מחסומים שמנסים, ואין מעצרים ואין סיכול פיגועים?

את רוצה שהכל יהיה בזמן אמת? אפילו סרן דוד שפירא לא הצליח להציל את שמונת נרצחי מרכז הרב אלא רק למנוע הרג נוסף - בהורגו את המחבל. האם זה אומר שהוא לא שמר על חיי האנשים שם? 

למגר באופן מוחלט את מעשי הטרור - תשכחי מזה, זה לא יקרה כנראה, בעיקר לנוכח פעולות יחידניות שקשה מאוד לדעת עליהן מראש. אבל צה"ל והשב"כ והמדינה עושים כמיטב יכולתם - וזה אכן בהחלט נקרא להגן עלייך. בבקשה להפסיק להיתמם ובשם זה "לשנוא" את החיילים והצבא והמערכת ש"לא מגנה עליך".

זה כואב שאנשים כזה בקלות נראים כמזלזלים בהרתעה של צה"ל ובכוח שלו והופכים אותו כמעט לטאטאלה שלא עושה כלום בחיים שלו.

צה"ל מגן עלייך באופן אישי כל יום, כלשעה, כל דקה, כל עשירית השנייה וכל מאייה.

והגיע הזמן שנלמד קצת קצת להגיד תודה לפני שאנחנו מדברים על האחוז הקטנטנן של הטעון שיפור, יחסית למה שכבר טוב.

אוקיי. במשפט שכתבת על אביתר בורובסקי התעצבנתי.מישהי=)אחרונה

אם לצה"ל היה חשוב חיי אדם של יהודים,

ברק (אני חושבת שזה הוא) לא היה מבטל ומוריד מחסומים ביו"ש

כפי שהוא עשה.

אז זו תחילתה של ההגנה האישית עליה אתה מדבר.

בגללו, שהוא אחראי בעצם על צה"ל,

(אין לי כעס על החיילים עצמם)

אז צה"ל אשם,

הראש.

כי אם היה לו אכפת מתושבי יו"ש הוא היה משאיר,

אפילו לא שם- משאיר

את המחסומים שהיו קיימים ומונע פיגועים.

הוא ידע מה יקרה כאשר יורידו את המחסומים!

כל בן אדם בר שכל היה מבין מה קורה.

כשאני הייתי גרה בשומרון הייתי רואה את המחסום המתפתל של מכוניות של ערבים שעוברות בדיקה. כעת הם אינם. כעת אביתר בורובסקי נרצח בגלל היד החופשית שנותנים במדינה הזו לערבים.

את הידיים שלנו נהנים לכבול ואת שלם נהנים לשחרר.

אם לצה"ל ולמדינה היו חשובים החיים שלי,

הם היו ללא ספק לא משחררים רוצחים במיוחד לא לאיפה שנמצאים יהודים.

הם עשו את זה ופגעו בהגנה האישית שלי.

אינני צריכה שומר צמוד חלילה,

אבל אם כבר שבע שנים קורים באיזור פה מקרים ברציפות,

ואין מענה וטיפול

סימן שלא עושים מספיק..

שוב, על הקטע של להגיד תודה-

אמרתי מההתחלה שאני אישית לא מרגישה כ"F מוגנת.

אישית.

בדיוק!!!הם בקווששייי הסתדרו!!!google

לפי ההיגיון לא היה להם בכלל סיכוי...ה' עשה נס והם העיפו את הערבים והבריטים קבינימט ...אבל יש כזה מוסג "לא סומכים על הנס"!!!זה היה נס!!!ועכשיו השליח של ה' לשמור עלינו זה צה"ל!!!

נתחיל מהסוף,די"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ה בשבט תשע"ד 08:44
עריכה: זלזול ברבנים.

בקשר להוצאת צה"ל מיו"ש-|EndP|
|StartP|
אז קודם כל חשוב להבהיר שהמטרה שלנו היא לגרש את הערבים מכל ארץ ישראל ולא רק מיו"ש ולהרוג את כל אותם אלה שלא שומרים 7 מצוות בני נוח(בהנחה שבכלל יש כאלו שכן...)|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
דבר שני,אפילו בלי לגרש אותם אין בעייה לשמור על יו"ש ללא צה"ל (ושוב אנחנו מכוונים לכל ארץ ישראל ולא רק לסילוק צה"ל אלא להקמת מערכת שלטונית אחרת לגמרי שפועלת על פי חוקי תורה בלבד ללא השפעה של הגויים או של רבנים שמושפעים מהם)|EndP|
|StartP|
איציק שדמי (נראה לי שהוא אל"מ במי"ל אבל אני לא ממש בקי בדרגות בצבא הציונים) נראה לי שתסכים שהוא אדם שמבין קצת בבטיחון וענייני צבא וכד',בזמנו היה נסיון של הלל וייס ועוד להקים רשות יהודית עצמאית לא נכנס לכל הסיפור של הרשות הנ"ל,אבל איציק שדמי היה אחראי על עניין הביטוחן והוא אמר שמבדיקה שהם ערכו פחות או יותר אותה כמות של תושבי יו"ש שמשרתים בצה"ל זהה לכמות חיילים שיש לצה"ל ביו"ש.|EndP|
|StartP|
ואם כבר דיברת על הרתעה אם אנחנו נקבע איך לעבוד אנחנו נעבוד על הרתעה ככה שיצטרכו הרבה פחות חיילים וכסף (כל מיני טכנולגיות מסובכות ומשוכללות הרבה יותר יקרים מכמה טנקים הרבה נשקים וכדורים.....)|EndP|
|StartP|
ובעניין הכסף,אנחנו נשיג,באמת,רק תתינו לנו הזדמנות יש לא מעט יהודים שישמחו לתרום.|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
אנחנו לא נלך לצבא!|EndP|
|StartP|
הצבא לא רוצה אותנו בגלל הדעות שלנו והדרך היחידה שהוא יקבל אותנו זה רק אם יהיה לו ברור שאנחנו לא נהווה איום על הדרך שלו "להתמודד עם המצב הבטחוני המורכב ביהודה ושומרון".|EndP|
|StartP|
אנחנו לא "מעסקים את הצבא בשטויות של תג מחיר" אנחנו מזכירים לעם ישראל מה צבא יהודי צריך לעשות ואיך הוא צריך להליחם (מה הדרך המנחה צריכה להיות,וודאי שהוא לא צריך לשרוף רכבים אלא לירות על בתים,אבל אולי זה מה שרבנו אמר ש"המשיח יבוא בלי קול של יריה אחת".... )זה שהצבא מתערב ומפריע ליהודים הצדיקים שעושים את זה זה בעייה שלהם!אף אחד לא ביקש מהם!|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
אז בקיצור הבעייה היא לא איך נתמודד בלי צה"ל אלא איך נסביר לכל ההמזרוחניקים שצריך לדאוג לעצמנו ולהפסיק להתעקש לומר שמה שיורקים עלינו זה בעצם גשם.|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
לעניין התרחיש שאמרת-|EndP|
|StartP|
ונניח שכמה חיילים ינהגו בחוסר זהירות באמצע ביצוע מעצר(שלדעתי הוא טיפשי) ויקמו עליהם ערבים עם נשקים(שכמובן סופקו על ידי מדינתנו הקדושה...)ויהרגו אותם.|EndP|
|StartP|
בסיטואציה הדימיונית הזאת, המחבלים ימ"ש פשוט יהרגו את אותם חיילים, ויטמינו את הגופות בתוך האדמה בסביבות הכפר - האם אותו מעצר יהיה שווה את המוות הזה? האם זה באמת מלחמת קודש שבשבילה שווה לסכן באופן משמעותי את החיים שלך רק בשביל לעצור ערבי שאולי אחרי החקירה ישתחרר וגם אם לא ישתחרר בעסקה עוד כמה שנים?|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
זה יהי העצוב,ובעז"ה אנחנו גם נקום את מותם,אבל במלחמה לפעמים מתים צריך מאד להשתדל שזה לא יקרה אבל לפעמים זה קורה.|EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
הרי זה סיכון חיים שזה דאורייתא ממש - האם מה שעומד בכף השנייה מצדיק את זה? אפשר לראות בבקשה פסיקה של רב בעל שיעור קומה כולל מקורות עליהם הוא נסמך, שמתירה לחיילים כאלו לסכן את חייהם בשביל מעצר לחקירה? |EndP|
|StartP|
(לא באמת,כן אני מניח שרוב הרבנים שתביא לי נכנסים להגדרה של רבנים פחדנים שלא באמת מעניין אותם מה התורה והלכה אומרת אלא איך זה מסתדר עם השקפה המעוות שלהם שמושפעת רבות מתרבות המערב והנצרות). |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
 |EndP|
|StartP|
|StartP|
אבל המקורות הם בגדול כל המקורות על מצוות מלחמה,וכידוע בשביל מלחמה מותר להסתכן כי אם לא כן אז נמצאת מצוות מלחמה מבוטלת. |EndP|
|StartP|
 |EndP|
קראתי רק את השורה הראשונה ועצרתי.ותן טל

על ביזיון תלמידי חכמים כזה ועל חוסר מוחלט בעונווה מול תלמידי חכמים שאתה לא חושב אפילו להתקרב לקומה שלהם - אם זה פתיחת ההודעה שלך, אין צורך לקרוא עוד מילה אחת מעבר לשורה הזאת בהודעה - כולה הבל ורעות רוח.  אדם שמתיימר לייצג את עמדת התורה ומדבר ככה על רבנים, כן, אותם "בעלי שיעור קומה" - לא ראוי בכלל שיתייחסו אליו.

רק אומר למנהלים - שאם אתם אמיתיים עם עצמכם, הודעה כזאת כמו שדי"מ כתב, צריכה להיערך באופן דחוף...

מה לעשות זה המציאות.די"מ

האמת כואבת ונושיאה מועטים.

אה,ואני לא מחפש שאנשים שמפחדים מדעות אחרות לא יתייחסו אליי,תמיד יהיה את מי שמחפש את האמת לאמיתה ומי שלא.

ותמיד יהיה האיש ...google

שעובד על עצמו בעיניים וחי בבועה....כן !!האמת כואבת ואתה יודע אותה!!אתה רק מתכחש בה עם כל מיני תירותים שונים...אבל עמוק עמוק אתה יודע אותה...אבל אתה עובד על עצמך....

ממש אבל ממש לא.די"מ
כל התגובות האלה פה...הודעה

לא רציתי להכנס לדיון הזה מלכתחילה אבל הייתי חייבת עם התגובות פה

כל אחד חושב שהוא צודק ולא מוכן לקבל את הדעה של השני ולהסתכל בהגיון.

נשמע כאילו רוב מי שפה לא עשה צבא או שכנראה לא שירת באיו"ש או באזורים האלה, כי אם כן בטוח שחצי ממה שכתבו פה לא היה נכתב.

קל  לבוא בטענות לצבא, החיילים שם  נטחנים במארבים ובסיכול פיגועים בחום בקור ובתנאים לא תנאים ומספיק יש עבודה עם הערבושים האלה וכאילו שחסר צרות איתם,אז בנוסף, כל המרססי גרפיטי והשורפי מסגדים למיניהם שמעבר לחילול השם הגדול שהם עושים עם כל המניעים הטובים שלהם זה עדיין לא מצדיק להגיע לרמה כזאת. ובסוף באים בטענות לצבא ולשב"כ שם לא מגנים על התושבים [כי כולם פה הרי פוליטיקאים] אז מה שקורה שהם רוצים לעשות מעשה [תגי מחיר למיניהם] ובמעשה שלהם הם מוסיפים עוד עבודה והסחות דעת לצבא ואז במקום שהצבא יתמקד במה שהוא צריך באמת, בבטחון של התושבים ובהגנה, אז הוא מתעסק בשטויות של תגי מחיר ובמעצרים של נערים, והערבים שרואים את המלחמות האלה בינינו  ושהצבא מתעסק בזה הם חוגגים זה מה שהם רוצים ימח שמם

תתנו קצת גיבוי לפחות לחיילים שנמצאים שם.. תצאו רגע מהבועה הגבעוניסטית ותסתכלו גם מסביבכם, תאמינו בה',תתפללו ובבקשה בבקשה בבקשה תתנו קצת גיבוי, תנו לצבא לעשות את העבודה שלו בלי הפרעות, כי הפירוד הזה לא מוסיף לאף אחד אלא רק להפך.

זאת דעתי.

פחחחחחחדי"מ

שאנחנו ניתן גיבוי לחיילים?

יש להם מספיק גיבוי,מי שאין לו גיבוי זה אנחנו.

אז את מאשימה את עושי התג מחיר בהסחת דעת לצבא?schk

במקום להאשים את צה"ל שסדר העדיפויות שלו מעוות? מעניין...

ג-ם אם סדר העדיפויות מעוות, זה לא מכשיר את המעשיםותן טל

אתה באמת מצפה שכאילו כמה חוליגנים קטנים יתפרעו כמה שבא להם תחת "מעטה אידיאולוגי" ויתמהו על כך שרוצים למצות איתם את הדין?

המצחיק הוא  שלרוב אני שומע אחרי מעשי תג מחיר כאלו ואחרים, התבטאויות אפיללו של כאלו שמזוהים עם נערי הגבעות ביצהר וכו' - שטוענים שזה פרובוקציה וזה לא הם עשו זה השב"כ או סתם מישהו וכו'' וכו'.

כאילו - מה? אם אתם גאים בזה, אם אתם מאמינים בדרך הזאת - למה להתנהג בצביעות כאילו אתם לא קשורים לזה בכלל, וההיפך, להאשים את השב"כ שהוא מבצע את זה כדי לעורר מהומות - אתם אמורים לשמוח על המהומות האלו, בדיוק בשביל זה אתם עושים את הפעולות האלו - תהיו גברים ותביעו שמחה, ותצאו בתוצאות.

אה...מסתבר שעם כל האומץ עדיין כאשר זה מגיע לתוצאות כולם מתגלים כשפנים לא קטנים בכלל.

הבנתי.

"יתפרעו כמה שבא להם"?!די"מ

זה שאתה לא מסכים ולא חושב שזה דרך התורה,לא אומר שאין אנשים שחושבים אחרת.

לא כל מי שמזוהה עם נוער הגבעות באמת קשור לנוער הגבעות.

לא כולם מתגלים כשפנים,הרבה,לא כולם,זה שאנשים לא מתראיינים ואמרים בפנים את מה שהם חושבים זה לאו דווקא בגלל פחד זה גם יכול להיות שהם חושבים שלא נכון להיות בתקשרות.

וזה נכון שמי שמספק לערוצים את המרואיינים חושב שזה חכם להגיד שזה לא אנחנו.

או.קי. אז צעד צעד...ותן טל

למה הם חושבים שזה לא נכון להיות בתקשורת?

לפעמים זה נראה שזה המטרה העיקרית של תופעת תג המחיר - לתפוס כותרות כדי "לזעזע" כמו שאמרת אי שם באחת ההודעות שלך. כי לערבים זה לא כל כך פוגע, גם אם זה מטריד קצת - כמעט לכל דבר יש ביטוח, וכנגד "פעולת טרור" גם אם זה "טרור" יהודי - המדינה אם אני לא טועה, כמעט בטוח, משלמת פיצויים על נזק ברכוש.

עדיין לא שמעתי בשנים האחרונות על פעולת תג מחיר נגד ערבים בפגיעה בגוף בצורה ממשית (אומנם בעבר היה, המחתרת היהודית וגולדשטיין וטייטל - אבל אני מדבר היום... תקן אותי אם טעיתי).

לתפוס כותרת לא צריך דווקא להתראיין.די"מ

ובטח שהיו פגיעות בגוף,לא הרגו עדיין לצערנו אבל היו לא מעט פצועים מאבנים,רק ביום רביעי היהע אחד ברוך ה'.

ואם אתה רוצה לקרוא מאמר לדוגמא על תקשורת כנס לכאן

ואני לא אוהב להסביר דברים שאני לא מסכים איתם,גם אם אני מסכים איתם חצי.

מצטער,ותן טל

עקרונית אני מנסה להימנע מלקרוא מאמרים שונים או חדשות בקול היהודי - בדיוק כמו שאני נמנע מלקרוא דברים כאלו באתר הארץ, רק הפוך.

כל גוף תקשורת מוטה ברמה כזאת או אחרת - אבל יש כמה שמוטים בצורה חסרת תקנה וזה מעוות, תמיד - וזה תמיד רע. לכן קשה לי לקבל דברים שכתובים באתרים שמוטים בצורה חזקה מידי ולכן אני מעדיף לא להכניס את הראש שלי שם (אין לי סק שגם ערוץ שבע מוטה, אבל הרמה שבשבילי היא הגיונית עדיין, כמו גם אתרים מהצד השני יחסית שגם הם מוטים אבל לא בצורה קיצונית, שגם איתם אין לי בעיה פעמים רבות).

זה לא נכון להגיד שהארץ או הקול היהודי או ערוץ 7די"מ

מוטים,

הם מקדמים אינטרסים אז לפעמים הם מוטים ולפעמים לא,

וזה אולי בעייתי בחדשות שלכאורה צריכים להיות אוביקטייבים אבל מה הבעייה במאמר דעה?

ערוץ 7 מוטה לא פחות מהקול היהודי רק שהוא מוטה לכיוון שלך,אז אין לך בעייה.

ע"י שקב"ה מחליט להגן עלינוממיזה

מגיע השליח שלו ומציל אותנו ,זה לא חייב להיות צה"ל כמו שהרבי

אמר פעם "אני לא סומך על החכמה של הממשלה אלא על הטיפשות של הערבים"

השאלה מטעה.המתנחלים משרתים בקרבי הרבה יותר מהאחריםלבריאות

ובשאלה כפי שנשאלה יש המון תעמולה כאילו הגושדנים שומרים על המתנחלים כשיותר נכון להגיד בדיוק את ההפך !

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך