מה דעתכם על זהמופים

/News/News.aspx/269140

 

אני ממש התביישתי!

צריך את הערבים להזכיר לנו מה זה צניעות??!!

 

למה לא עומד מישהו בכניסה להר הבית ועוצר את חילול הקודש הזה??

 

זאת שערוריה שנשים עולות להר הבית בלי להתחשב בקדושת המקום!!

 

(ולכל חובבי הר הבית, בבקשה תשתדלו להתמקד בקדושה שלו, ולא בכמה השוטרים משתפנים. הר הבית הוא העיקר ולא הרפיסות השלטונית של המשטרה...)

הבנתי שהיא היתה לבושה בצניעותשלום ש

ואז אתה לא יכול להסיט את הדיון מהשתלטות הוואקף ונורמות הצניעות שלו על המקום הקדוש לנו ביותר.

יש תמונה...מופים

אני לא יודע מה אתה קורא "צנוע", בגבולות ההלכה היא לא!

כבקושי זה מכסה לה את הברך בעמידה - בישיבה ודאי לא.

 

ולבית המקדש באים מאד בצניעות, לא גבולי!

תסלח לי באמתפייגליניזית

לא יותר חוסר צניעות כל העניין הזה שהיה שם?

מה גם שהיא לבושה בדיוק נמרץ ע"פ ההלכה, אתה לא זה שמודד את חצאיתה ע"מ לוודא שברכיה תהינה מכוסות בישיבה. ואם היא לא הולכת לשבת?... (ההלכה והפרסום החרדי הם לא תורה למשה מסיני, וחוסר הצניעות שהיה שם, ובלדוש על הדבר הזה, הוא כן תורה למשה מסיני), ונניח שהיא לבושה לא בצניעות באופן "גבולי" כמו שאמרת, זה וודאי לא משהו נחרץ שאתה יכול להכריע בו בשעה שפוסקים גדולים ממך לא הכריעו בו. 

 

לבית המקדש באים מאוד בצניעות, וודאי, היא צנועה! כולה מכוסה! ברכיה מכוסות!!

 

אתה יודע עוד משהו? בבית המקדש, דואגים שלא יהלכו שועלים. תראה לי את הדאגה הזו אצלך, למשל.

יש לי קצת ידע הלכתי...מופים

את חושבת שזה לא מוכרע בפוסקים. אני למדתי שכן!

תתפלאי...

 

את רוצה להתווכח איתי בהלכה?

יש לך כלים לדון איתי בזה?

 

כן, אבל לא כעתפייגליניזית

(מכיר את הספר "הצנע לכת" של הרב אליקים אלינסון ז"ל? יש לו שם עבודה נפלאה על כל הנושא הזה. לא השמיט ולא פיספס אף תג, ואף דעה. כשאהיה פנויה לכך)

קצת חיפשתי ברשת מי זהמופים

אין לי את הספר.

 

ההבדל בינינו פשוט. אני למדתי את הפוסקים, לא ספרי קיצורים...

 

ואין לי מושג מי זה ר"ד אלינסון, וכמה ידע יש לו, אבל ברור לי שהוא לא אחד מגדולי הפוסקים...

כמה מצחיק.פייגליניזית

לא גדולי הפוסקים ולא פוסק שום דבר. מי אמר כזה דבר? לא כל ספר שהוא בר סמכתא, הוא דווקא של גדולי הפוסקים.

הוא מקבץ שם את כל דעות כל הפוסקים, לא כותב דבר וחצי דבר על דעתו, ויש על הספר הזה הסכמה של גדולי תורה. 

 

 

הופך כבר להיות מגוחך

נכוןמופים

זה בדיוק מה ששאלתי - אם יש לך כלים להתווכח, או שאת מביאה איזה ספר לפי איך שהבנת...

נימה מתנשאת ומזלזלת.דתי לאומי

תרדי מהעץ שעלית עליו. אתה עוד לא גדול הדור, אוקיי? מחלק ציונים לרבנים. וואלה יופי.

לא צריך להיות גדול הדור בשביל לדעת מי גדול הדורמופים

אולי למדתי את הנושא ברצינות?

 

אולי כבר עברתי כמה מבחנים ברבנות, ואני יודע דבר או שנים?

 

אני לא גדול הדור, אני גם לא חושב שאני ת"ח, זה לא אומר שאני לא יכול לדעת הלכה בדברים שלמדתי

צריך להיות מאוד חוצפן בשביל לקבוע מי גדול הדורדתי לאומי

ובעיקר מי לא

זה לא בחומר לרבנות?

לא! לא צריך להיות חוצפןמופים

צריך פשוט לדעת.

זה לא בחומר לרבנות, אבל מי שמשווה כל רב שעבר מבחנים ברבנות לגדולי הדור עלול להגיע רחוק מאד.

יש היררכיה ביהדות

וחבל שאתה לא מודע לה!

 

והזכרתי את הרבנות רק בשביל לומר שאני מכיר את הנושא הנידון, לא בשביל לומר שאני יכול לשקול רבנים.

מי שמשווה רבפייגליניזית

בין אם הוא שמע/לא שמע , אם כיפתו סרוגה/שחורה וכו' וכו' עלול להגיע רחוק יותר

^^^^^פייגליניזית

ראה ערךhttp://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/11804

 

או לחילופין הבא לי רב אחד שמידע להכירע מי הוא/הם גדול/י הדור.

הוא לא חילק שום ציוןפייגליניזית

פשוט רצה לוודא אם מדובר בספק של רב אחד, שמביע דעת יחיד על צניעות, הבהרתי אני חושבת בצורה טובה, שמדובר בספר שמקבץ את כל הפסיקות בנושא הזה, ואין חשש.

לא, הוא רצה לדעת אם יש מה לדון איתךאם היית

ויש לך מידע בפוסקים.

או שכל הידע שלך הוא ליקוט פסקים שמישהו שאינו מהפוסקים הגדולים ליקט.

ואז אין לך בעצם שום ידע תורני או בפוסקים סתם קראת ספר והוא לא מרגיש טעם לדון איתך.

 

הוא לא זלזל ברב הנ"ל - איתו הוא היה שמח לדון.

תודה לדוברתפייגליניזית

לא קראתי את ההמשך, בזבוז זמן של מישהו שלא היה נוכח ובכל זאת חשב ובטוח שהוא יודע הכל

לא זה מה שמפריעמרדכי
בס"ד

מה שמפריע זה שיש סמכות לווקף לעשות כל שברצותו בהר הבית והם השולטים שם (הר הבית בידיינו?)

השאלה היא למי א-ת-ה מאמין?
האם לערבי שלא רוצה לראות יהודים בכלל בהר הבית או שמה שיהודיות שחשוב להן לעלות להר הבית אז הן גם מסתמא לבושות כמו שצריך (את הדיון ההלכתי אם לנשים בכלל מותר לעלות ואיך נשאיר למקומות אחרים).

ותסלח לי-
בעיות צניעות יש ג-ם בציבור החרדי וגם שם זה ממש (לצערנו!) לא חסר ויש בשני המגזרים מה לשפר!

ולסיום-
זה ממש לא נראה לי צנוע ולעניין שאנחנו נדון במקום פומבי שכזה על אורך החצאית של בחורה, במיוחד שאנחנו גם לא יודעים ב-ד-י-ו-ק באיזה אורך היא הייתה.
ברור שגם אצל החרדיות יש בעיהמופים

היא אפילו נראית לבושה כמו חרדיה, עד שאשתי חשבה שאולי זה חרדיה שעלתה לשם...

 

אז מה? בגלל שחרדיות עושות שטויות זה מתיר למישהו משהו?

מה שייך להאמין כאן, הערוץ מביא תמונה שצילם מי שעזר לבחורה, לא השוטר.

 

הר הבית חשוב לכם? בית המקדש חשוב לכם? אין רק ריבונות בעולם! יש במקום הזה קדושה עצומה, ואם אתם עולים לשם - יש מצוות מורא מקדש, תיזהרו!! זה קדוש!! תלכו בדחילו ורחימו, תבכו על הר ציון ששמם שועלים הילכו בו, אל תלכו כמו שהולכים לטיול!

ואם אשה מגיעה לא צנועה ב100% זה שערוריה! זה מקום המקדש, זה לא החצר של הבית שלך, ועוד צריך שהערבים יזכירו לך את זה? איזה חילול ה'

 

אפשר כמובן להתמקד בזה שוואקף שולט בהכל, אבל לא נראה לי שבסיפור הזה זה הדבר הבולט. זה הרי ידוע כבר שנים, כנראה מדיניות מכוונת של הממשלה ואולי עם הצעקות שלכם זה ישנה משהו (ואולי לא) אבל כאן קרה דבר נורא.

אני לא מבין איך אתם לא מזדעזעים

אנחנו ממשיכים להזדעזע מכלב שנשך אדםשלום ש

ואתה לא.

 

אגב, היית יכול לכתוב את אותו דבר על הכותל.

או בכלל על בעיות הצניעות בדור הזה,

כי מצד האמת,

מה זה משנה איפה היא הולכת ככה?!

 

לך זה מפריע מבחינה רגשית,

ולנו יותר מפריע עניין הריבונות.

שני הדברים שליליים,

אבל מה שקרה כאן הוא נורא בלי קשר לאיך שהיא התלבשה.

אתה בהחלט מעלה פה בעיה-מרדכי
בס"ד

ל מ ה - ב י ת - ה מ ק ד ש - ו ה ר - ה ב י ת - ח ש ו ב י ם - ר ק - ל נ ו ? ? ?

הר הבית זה המקום הקדוש ביותר לעם היהודי, בזה ב"ה אין מחלוקת. המחלוקת היא האם מותר או אסור לעלות לשם כיום, אבל גם לדעת האלה שאוסרים אז לפחות שייאבקו שגם ערבים לא יהיו שם ויחללו את המקום הקדוש!

עשרות רבנים ואדמו"רים חתמו על איסור עליה להר הבית, אני מבין. אבל מנגד שיחתמו גם קריאה להוריד משם את הערבים. נכון ש(כרגע) זה רק רשמי, אבל זה גם משהו וזה גם מראה אכפתיות וקשר להר הבית.
אתה באמת שואל?מופים

אני לא יכול לדבר בשמם, אבל הם כנראה חושבים שמסוכן לדבר כך כי זה ירגיש את הערבים.

 

אין הרבה רבנים שחושבים בצורה של כיבוש, ואם נוריד להם את הראש הם ייכנעו, וכהנא חי.

 

כואבים את הר ציון ששמם, אבל לא מזכירים את הערבים במפורש, כדי לא להתגרות בהם.

 

לא ידעת את זה? 

 

לא נראה לך לגיטימי שיהיה דעה כזאת? גם אם אתה חושב שהדרך היחידה לטפל בערבי היא להכניע אותו, אתה לא מבין שיתכן שיחלקו עליך?

 

אז כואב מאד המצב, ומחכים לגאולה השלימה.

 

אבל חזרת להתמקד ב"כיבוש" של הר הבית, כאשר לדעתי גם אם היית צודק אתה מתמקד בטפל ולא בעיקר.

כשנחרב הבית אמרו לטיטוס קמחא טחינא טחינת. איך אפשר לדבר על בית המקדש שיבנה אם להר הבית גופא מגיעה פריצות!!!

אז בוא אני אגלה לך סוד מעומקי מסגד אל אקצהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ט בשבט תשע"ד 08:35
בס"ד

הערבים רוצים שתשב גם בבני-ברק ובמאה שערים, מבחינתם לזרוק את כל היהודים לים ועדיף מוקדם כמה שיותר.

ואולי כאן מתחילה הבעיה. כל מי שמעט מרים את הראש ובעז לומר את האמת מייד נתפס כקיצוני וכהניסט. איפה הגאווה היהודית? איפה האמונה בקב"ה שאם נעשה את רצונו אז הוא ישמור עלינו?

עם ישראל כבר לא בגלות! עם ישראל שב לביתו, פה הקב"ה הוא בעל הבית ולא מחמוד או סלים. ואנחנו צריכים לעשות את רצונו ולא את רצונם, גם אם זה ירגיז אותם!

הבאת לי גמרא אז אני אביא גמרא אחרת-
מסכת מכות מסתיימת עם הסיפור המפורסם על רבי עקיבא וחכמים (דף כ"ד ע"ב) שבו הם מהלכים בדרך ורואים שועל יוצא מקודש הקודשים. חכמים בוכים ואילו רבי עקיבא מצחק. שואלים אותו חכמים: מפני מה אתה צוחק? משיב להם רבי עקיבא בשאלה: ומפני מה אתם בוכים? עונים לו חכמים מפני שועל שמהלכים בבית קודש הקודשים.

כן, זה מה שמפריע לחכמים! ששועלים הולכים בבית המקדש. וגם רבי עקיבא צוחק מפני שהוא רואה בזה התגשמות של הנבואה והגיע הזמן שגם הנבואה השניה של חגי תתגשם! ולבסוף אנחנו רואים שחכמים הסכימו איתו שהרי המסכת מסתיימת במילים "עקיבא נחמתנו, עקיבא נחמתנו".

"בשעה שמלך המשיח בא, עומד על גג בית המקדש משמיע לישראל ואומר..." אומר המדרש שהמשיח יבוא 40 שנה(!!!) אחרי בניית בית המקדש. אז הגיע ממזמן כבר הזמן להתחיל לבנות את הבית ולהחזיר את השכינה. הרי מה אומר חגי בנבואתו? התבואה, היין, המשכורת וכ'ו, הכל לא מצליח כי בית ה' עדיין לא עומד, כי אתם דואגים קודם לעצמכם (פרק א').

לא. אני ממש לא מצדיק הליכה לא צנועה ולא רק בהר הבית, אלא בכלל. אבל זאת לא הנקודה היחידה עליה חייבים להאבק, יש דברים נוספים לא פחות חשובים שגם אותם חייבים לתקן. ועדיף כמה שיותר מוקדם.
את עתך אני יודעמופים

שאלתי רק אם אתה לא יודע שיש דעה אחרת, והאם לגיטימי בעיניך שיחלקו עליך

 

והגמרא שהבאת ברורה מאד, צריך לכאוב את הר ציון ששמם, וכואב מאד ששועלים הילכו בו

 

כשהילדים שלי היו קטנים מאד (בסביבות גיל 3) אמרתי להם שה' עצוב כי שברו לו את בכית שלו, והוא עבר לשמים, והוא כועס עלינו ובגלל זה הוא נתן לגויים לשבור לו את הבית, ואנחנו מבקשים ממנו שלא יכעס עלינו יותר ויחזור לכאן.

 

וכשהלכנו לכותל והם ראו שיש מסגד על הר הבית, הם אמרו לי - הנה, יש בית לה'! אז אמרתי להם שזה בית שהגויים בנו במקום הבית של ה', והחוצפנים האלה לא רק שברו את הבית של ה', אלא בנו בית אחר במקום.

 

אני מניח שאתה היית מוסיף שהתפקיד שלנו הוא ללכת לשבור להם את הבית שהם בנו ולחזור ולבנות את הבית של ה', כדי שה' יראה שאנחנו רוצים אותו ויחזור אלינו...

 

ענין של גישה.

 

אבל הכאב הוא לא רק שלך, הויכוח הוא רק מה צריך לעשות אתו

ברור שיש דעות אחרות וזה לגיטימי לחלוקמרדכי
בס"ד

אבל זה לא ימנע ממני להביא מקורות שמחזקים את הדעה שלי.
(ויש לי עוד כמה כאלה אם צריך).
אתה כותב בצחוק, כן?פייגליניזית

תביא לי רב אחד, יחיד, שאומר שצורת הלבוש שלה היא לא צנועה.

אני דווקא מחפשת רב אחד שיגיד שחצאית מעל הברךאם היית

היא צנועה...

לכולי עלמא החצאית צריכה לכסות את הברך.

וגרביונים לא ממש עוזרות להלכה---

החצאית שלה לא מעל הברך.פייגליניזית

גם אם היא הייתה מעט מעל הברך, גרביונים כן ממש עוזרים. תפתחי משנה ברורה, ומפרשים.

אני שאלתי כמה רבנים על הנושא הזה והתשובה היתה -לא.אם היית

אני מאלה שלא למדו בחיים גמרא ומשנה ופוסקים - ולכן אני לא מנסה להבין בעצמי הלכות מתוך המשנה ברורה אלא שואלת.

 

לפני שעניתי לך עשיתי חיפוש ברשת בשאלות שנשים שאלו רבנים - וגם לא נתקלתי ברב שענה שמותר גרביונים וחצאית החושפת את הברך (הם ציינו אפילו אם רק במצב ישיבה הברך נחשפת) ושזה המקביל של מכנסיים שאסורות.

 

והחצאית שלה בתמונה - קצרה מהברך. אני רואה בעיניים את קיפול הברך שלה.

לא רואה ערך גדול יותרפייגליניזית

בחיפוש באינטרנט ושאילת רבנים מאשר פתיחת המשנה ברורה עם *כל* המפרשים והפוסקים עליה. 

 

את כן?

 

{לא אמרתי שמותר, שימי לב, אני פשוט מוחה על כך שאתם קוראים לזה "פריצות". אם זה פריצות, אז אבדנו באמת, והעם היושב בציון השתומ"צ פרוץ ברובו המוחלט.}

 

 

נו'במת. 

 

 

ואני לא רואה בעייני את קיפול הברך שלה. לא יעזור אם תכתבי "בעייני". היא לא פרוצה, והברך שלה לא חשופה, רות סוף. 

אני מעריכה שאת גם פותחת ספרי רפואה -אם היית

ובהתאם לכך מחליטה איך לטפל בעצמך ואילו טיפולים לקחת.

ואת לא מבררת מה הרופאים אומרים - כי מה הקשר את מבינה בדיוק כמוהם בספרי רפואה אז למה שידעו יותר ממך.

 

רק כשזה מגיע לעניני תורה - יש כל מיני אנשים שמרגישים שבגלל שהספרי הקודש שלנו כתובים בעברית - אז גם אם מעולם הם לא למדו ושנו . ומעולם לא ישבו אצל רב שילמד אותם איך "קוראים" בצורה הנכונה ספרי לימוד -

הם עדיין לא צריכים לשמוע מה רב שלמד ושנה ומבין את דרך הלימוד ואת שיטת החשיבה אומר ואיך הוא מפרש את דברי המשנה ברורה - והם יכולים לפתוח בעצמם ספרי הלכה ולפסוק הלכה לפי מה שהם ראו שם בלי שמץ של הבנה.

 

אני לא שייכת לזן האנשים הללו - זו ההבהרה הברורה שהבהרתי לך.

אני לא קוראת ספרי רפואה לבד. ולא ספרי הלכה בסיסיים לבד.

 

את החיפוש באינטרנט בתשובות רבנים עשיתי רק כדי שלא תגידי "הרבנים שלך"... לעשות הדגמה שגם רבנים "פתוחים" שעונים על שאלות באינטרנט -עדיין לא הצליחו למצוא התר לאי כיסוי הברך על ידי חצאית.

 

צנוע - זה מה שמותר. פרוץ - זה מה שאסור.

פרוץ זה גם מילימטר של רגל שנחשף. אי אפשר לומר על משהו "הוא אסור אבל צנוע". כי מה שאסור הוא פרוץ.

זה לא הופך מישהו ללא פרוץ - בגלל שיש פרוצים הימנו. כל חריגה מהצניעות = פריצות.

 

ובכל מקרה להר הבית זה זעזוע גם לעלות בלבוש אסור כלשהו. כאילו למה היא עלתה?!? חשבנו שהמטרה שלה היתה איזה רצון לשמח את הבורא... לתוך ביתו היא מגיעה בלבוש אסור?? (הגם לכבוש את המלכה עמי בבית???)

 

 

ואני שמחה שסוף כל סוף שינית את דעתך והבנת שטעית - כי ההודעה הראשונית שלך היתה -

"תביא לי רב אחד, יחיד, שאומר שצורת הלבוש שלה היא לא צנועה."

ואחרי שהתחלנו לבקש רב יחיד שאומר שצורת הלבוש צנועה - הודית גם את ש"לא אמרת שמותר".

התקדמות.

 

ובנוגע לעובדוץ ולמה שאת רואה ומה שלא - אחרי שאני ועוד כמה ניקים ראינו את הברך מכוסה רק בגרביון והחצאית קצרה. וגם שומר הוואקף הצטרף לדברינו - קני דחוף משקפיים.

מוכרפייגליניזית

המשל על הרפואה, לא תופס

מוכרפייגליניזיתאחרונה

המשל על הרפואה, לא תופס

 

 

 

חחח

 

ושוב אגיד, שזה שלא אמרתי שמותר, לא אומר שלא אמרתי שזה לא פרוץ. לא כל מה שאסור הוא בהכרח פרוץ.

 

אין טעם ולא צנוע לדוש בזה, אבל צר לי עליך שעודך חושבת שכל ערך הצניעות מסתכם בס"מ האלו. מה גם שלא מוכח שהיא אכן עברה בהם, ושומר הוואקף לא ממש עושה לי את זה.

אגב, אם אתה טוען שיש צניעות אצל הערבים אז אתה טועהמרדכי
בס"ד

אולי כלפי חוץ זה נראה כך, אבל בפנים הם העם הכי פרוץ והכי לא צנועה שיש, וגם לגמרא יש התבטאות על כך (מחילה, אני לא זוכר את הגמרא כרגע).

זה ממש לא המקום לספר סיפורים של מה שקורה מהרגע שערבייה ממוצעת נכנסת לחצר ביתה, פתאום הכל שונה לחלוטין.

השוטר ווקף ממש לא עשה את זה כי היא אינה לבושה בצניעות, אלא מהסיבה שהוא ימציא כל תירוץ שבעולם בשביל להוריד יהודים מהר הבית. אז פעם שעברה זה היה בגלל תפילה, הפעם הזאת היה בגלל צניעות ופעם הבאה יהיה תירוץ אחר.
שני שורות אחרונות^^^^^פייגליניזית
קידושין (מט: ) וגיטין (פא.) ותוס' שם.שום וחניכה
אין לי ענין לסנגר על ערביםמופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך י"ט בשבט תשע"ד 14:25

 

הם רשעים אכזרים!!!

 

בכלל לא ניסיתי לחשוב מה המניעים שלהם, אני רק כואב את הזוועה שצריך לשמוע את האמת מהפה של גוי, גם אם הגוי צבוע והוא לא מתכוין אליה בכל ליבו, האמת יצאה מפיו.

אני לא הבנתי מה מפריע לך?מרדכי
בס"ד

אם הנקודה שמפריע לך זאת הצניעות, אז הבעיה הזאת קיימת (לצערנו) בכל המגזרים, ואין סביבה שזה לא פסח עליה (גם הסביבה בה אתה גר).
מפריע לי פריצות באופן כללימופים

אבל מזעזע אותי פריצות בהר הבית.

(ואין קשר למגזר, אף אחד לא מנסה לתקוף שום מגזר. אני תוקף רק אישה אחת! - זאת שלא היתה צנועה...)

 

יש מצות מורא מקדש, אפילו בכותל כתב הילקו"י שצריך להיזהר מאד בכבודו, ולהזהיר שלא יבואו לשם בפריצות, אבל בהר הבית עצמו!! הגם לכבוש את המלכה עמי בבית??!!

 

כשטיטוס עשה מה שעשה בקודש הקודשים, זה מזעזע! אע"פ שאם נלך אחרי ההלכה היבישה - אין הבדל אם הוא עשה את זה שם או במקום אחר, ובכלל אין בזה איסור לגויים

 

בהודעה שאיתה פתחת את השרשור משמע שכן יצאת נגד מגזרמרדכי
בס"ד

ושוב, גם אני לא מצדיק אפילו לא לרגע אחד הליכה באופן לא צנוע.
איפה? לא הבנתימופים
התכוונתי לכך שתקפת את "חובבי הר הבית"מרדכי
בס"ד

"(ולכל חובבי הר הבית, בבקשה תשתדלו להתמקד בקדושה שלו, ולא בכמה השוטרים משתפנים. הר הבית הוא העיקר ולא הרפיסות השלטונית של המשטרה...)"

דע לך שמאחורי אותם "חובבים" עומדים רבנים גדולים שקוראים לעלות להר הבית (אומנם חלקם אומרים שנשים לא יעלו, אבל הם עדיין בגדר "חובבי הר הבית" שנגדם יצאת).
לא תקפתי! ביקשתי.מופים

רציתי לבקש מראש מכל חובבי הר הבית (כמוך) שלא ינצל"שו את השירשור הזה ל"כמה המשטרה שלנו משתפנת, ואיפה הריבונות שלנו? ואיזה חוצפה!" אלא ידברו על קדושת הר הבית, ועל עצם הנושא אם זה נראה לכם נורא שאשה עולה לא צנוע להר הבית.

 

לא שזה עזר לי...

זה כל האבסורדדתי לאומי

צניעות זה ערך חשוב.

כיבוש הר הבית זה ערך חשוב.

מה מהם מפריע לך??

מה אבסורד כאן?מופים

צניעות זה ערך חשוב. עליו רציתי לדבר!

 

אתה חושב שכיבוש הר הבית הוא ערך חשוב - ביקשתי לא להתמקד בו עכשיו. אבל לא! אתה תהיה חייב להתמקד בו! להתמקד במחלוקת. להתמקד במפלג ולא במאחד.

 

כשמתמקדים בדבר אחד, גם אם הוא חשוב, מאבדים פרופורציות.

יש עוד דברים בעולם חוץ ממה שמייחד אותכם ומבדיל אותכם משאר האנשים בארץ...

 

מה סך הכל ביקשתי? שלצורך העניין נניח רגע את המחלוקות בצד, ונדבר על משהו מוסכם. לא!!! אנחנו נדבר רק על מה שבויכוח, ולא נסכים לדבר על דברים אחרים.

 

חבל

כשמתמקדים בדבר אחד,גם אם הוא חשוב,מאבדים פרופורציודתי לאומי

צניעות?

מצחיק אחדמופים

אתה באמת חושב שהתמקדתי בצניעות?

 

זה הנושא היחיד שמענין אותי?

 

הנושא של כיבוש הר הבית לא נוגע אלי כי אני חולק עליו.

 

זה נקרא שאני מתמקד בדבר אחד?!

 

מלבד מה שזה שממשלת ישראל החליטה לא לממש את ריבונותה בהר זה דבר ישן בן 30 שנה, ושמגיעה פריצות להר מצד יהודים דתיים זה משהו שלא ידעתי עליו. כך שברור שזה יתפוס את העין יותר

זה כל הענייןדתי לאומי

שנינו קוראים אותו דבר.

אתה מתחיל למדוד סנטימטרים

לאחרים פה כואב על ריבונות השועלים במקום השכינה.

הם לא צריכים להיות סותרים,פייגליניזית

ולא צריך להעדיף אחד מהם. האשה שם צנועה, ואם היה מדובר באישה פרוצה ניחא. היא צנועה וחסודה ואין שום סיבה למפולת האבנים הזו כלפיה. 

הגיוני להתמקד בצניעות.פייגליניזית

כאן זה אפילו לא מתקרב להתמקדות בצניעות. זו שקיפות ועיוות. אם הצניעות באמת הייתה משנה, זה לא היה מגיע לכזה מצב אומלל. אני תוהה אם משהו כאן מהטוענים על הברך ואורך החצאית מודעים באמת לערכה של הצניעות. ולמקום שתופסות ההלכות ביחס אליה.

זה נורא! אבל יש עוד דברים שהם יותר נוראים!מרדכי
זו ~~~~~~~~~~~לא~~~~~~~~~~~ פריצות.פייגליניזית

תשאל כל רב, כל רב. שומע בכלל?רמקול

אין צורך לחזור מאה פעםמופים

את חושבת שאני יכול לשאול כל רב והוא יתיר?

אז את טועה!

 

את חושבת שאת צודקת?

מה אני אעשה? אין לי איך להתווכח איתך, כמו שכבר כתבתי למעלה.

 

כבר דיברנו על זה למעלה, למה צריך לחזור שוב ושוב?

 

(מצד שני את היחידה שהגיבה לשירשור שלי כמו שרציתי- לעצם הענין)

לא אמרתי שהוא יתיר.פייגליניזית

למען השם, תקרא נכון!

 

תשאל כל רב, אף אחד לא יגיד שזו פריצות, אף אחד. אם אני עניתי לעצם הענין, כעת תענה גם אתה, לעצם הענין ולעצם המילים ולעצם הטענה.

לא הבנתי אותךמופים

אין בצניעות שטח אפור. או שזה מותר, או שזה פריצות.

ואם את חולקת עלי משום מה, אז זה ויכוח בסמנטיקה, אני לא אתעקש איתך שזה "פריצות", את רוצה לקרוא לזה "אסור" בלי פריצות? שיהיה!

אז זה נורא שהולכים להר הבית בצורה אסורה. עכשיו זה בסדר?

האמת יצאה אולי מפיופייגליניזית

אך לא במקרה הזה. הגב' שם צנועה לחלוטין!!!! לפח' עבור הלכות הצניעות הבסיסיות. היא לא מנהלת סמינר, ומותר קצת להירגע ולשמור על איפוק כשמדובר באדם שחוטא (?) מול קונו.

רואים שהיא צנועה . הערבי לא צנוע אלא שונא יהודיםשונרא

וכל מה שהוא רוצה זה להפגין שהוא השולט.

 צריך היה לתחוב לו מקל ב***  ולזרוק אותו למכה.

צודק, מסכימה,גפן36

אבל הבעיה מתחילה הרבה אחורה.

ברחובות.

בבתי הספר.

בחינוך.

היחס לתנ"ך, למקדש, ובכלל למצוות...

שנזכה בקרוב להתקדם מתוך זה.

הערבים מנהלים מלחמה על בנות ישראל.

אומרים "אנחנו ננצח, תראו את הבנות שלנו ותראו את שלכם"

והם צודקים, נכון להיום.

אבל שלנו חופשיות ושלהם כלואות.

ושלנו עוד יבחרו בקודש מרצון. הן כבר בוחרות.

ובא לציון גואל. בעז"ה במהרה אמן.

כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה


לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטוריאחרונה

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
 

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

 

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

 

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

 

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

מה עניין תחבורה מופרטת?איתן גיל

אתה רוצה שימכרו דגים מורעלים בחנויות מופרטות?

האם אתה מנסה להוכיח שפייגלין אינו החלילן מהמלין?

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.


פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

 

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

 

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.
 

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

 

 

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.


הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?


יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.


כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.


למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.


אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".


במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.


מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.


וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.


המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.


הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:


1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.


2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.


3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".


חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי


4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

 

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)


​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.


​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:


​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן


* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.


* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.


* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.


​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית


*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.


* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.


* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.


​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.


​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

אולי יעניין אותך