"הכותל הוא שוק אחורי, מגרש חניה"עוגי פלצת

מופץ כעת בציבור הרחב:

ואני תמה: גם לשיטתכם -

זה יחסי הציבור שאתם עושים לבית חיינו?

האם אתם רוצים לשווק תדמית לאנשי המקדש

כמו החנון של הכיתה שמשוויץ מול כל הילדים,

הנה מה שאתם מחשיבים ורואים כקדוש אני רואה כמגרש חניה,

ומנפנף במקור מספר פתוח?

דברים שמצויים בקונצנזוס (גם אם מוטעה),

לא ברור שמועיל לזלזל בהם כדי למשוך את דעת הקהל.

מה שמכונה "הכותל המערבי" הוא בסך הכל קיר תמךדי"מ

של הר הבית ובקיצור "טראסה".

זה בקונצזוס  וזה נורא והיום שככה מה שמכונה "הכותל המערבי" הוא המקום בו הכי הרבה יהודים (גם במספר וגם באחוזים) מתפללים לכיוון הלא נכון,אז אפשר לראות בזה סתם טעות אני רואה בזה משהו סמלי. מאוד.

נתקלתי במספיק ניסוחים וואריאציות של האמירהעוגי פלצת

הזאת במקום ממנו הבאתי את הנ"ל,

אשמח גם להתייחסויות לשאלה שהעליתי.

רוצים לעורר אנשים שיצאו מהשקר הכי גדול ביהדות.די"מ
ומשיגים את ההיפך לגבי אנשים אחריםעוגי פלצת

הכותרת מזעזעת ומקוממתמינימאוס2

גם למי שאומר שזה חבל ועצוב שאנחנו מסתפקים בכותל

בכל מקרה אנחנו מתפללים לאלוקים שנמצא בכל מקום, ולא לקיר

ובכל מקרה הכותל יש לו לפחות דין בית כנסת

גם לגופם של דברים...אדם כל שהוא

1. אם בכותל אתה מדבר אל הקיר, למי אתה מדבר בהר הבית? לסלע?

2. יש ביסוס חזק לאמירה שהכותל המערבי הוא מקום מיוחד - https://www.thekotel.org/content.asp?id=119 (וברור שכותב המאמר הוא יהודי שבית המקדש יקר ללבו, ולא מישהו שמחזק את מעמדו של הכותל מתוך חוסר אכפתיות לבית המקדש).

אף אחד לא אמר שהכותל המערבי הוא קיר של בית המקדשאם היית

תמיד ידענו שמדובר בקטע מחומת הר הבית.

ואף על פי כן הרבה דיעות טוענות שהכותל המערבי שלא נחרב ולא זזה ממנו שכינה מעולם - הוא חלק מחומת הר הבית ולא כותל של בית המקדש עצמו ויש להם אסמכתות ממדרש איכה.

ככה שהניסיון לקבוע לאנשים שדעתך היא הנכונה והיא האמת האבסולוטית ובלי שום הוכחה - היא טעות שיווקית.

בנוסף אבדה לנו המסורת המדוייקת מהן המקומות שמהן זה איסור כרת לעלות להר הבית - אז הרבה טובים מפחדים ליפול בין כמה דיעות ולכן לא עולים להר הבית - וזהו המקום הקרוב היותר להר הבית שאינו הר הבית ממש - ולכן הם באים להתפלל בו.

מבחינתם גם אם זה לא הכותל המערבי אז זה המקום הכי קרוב לקודש הקודשים שאין בו שום ספיקות כרת כי הוא חלק מהר הבית.

ידעת שיש כאלו שלא מתקרבים גם לארבע אמות של הכותל המערבי כי יש דעות שגם לאיזור ההוא כבר יש קדושה.

הקמפיין לא ישכנע לא את אלו שמאמינים שהמדרש מדבר על קיר התמך של הר הבית ולא את אלו שלא מתקרבים להר הבית ופשוט באים לבית הכנסת הקרוב ביותר לקודש הקודשים.

לשתיהם הוא סתם מדבר בזלזול ולא משכנע.

עדיף שיצאו בהסברים מה הן הדעות שגורסות שהכותל המערבי במדרש - אינו קיר התמך המערבי בהר הבית שלא נחרב לעולם (תודו שהגירסה שמדובר במדרש בקיר התמך "תופסת" יותר לאור העובדה שהוא זה שלא נחרב). או שינסו להשיג קונצזוס על איזור שאין בו בוודואות של 100 אחוז לכל השיטות איסור כרת.

אחרת - זה שכנוע משוכנעים בלבד.

כשאתה מוציא קמפיין ומשקיע כסף  - חובה להבין את איסטרטגית הצד השני ולא להמשיך לשכנע את עצמך בלבד.

בהתחשב בזה ששאר קירות התמך גם נשארו זה לא "תופס".11111
^^^מושיקו

במיוחד שזה חשש איסור כרת..

מקום שהתפללו בו כ"כ הרבה יהודים במשך מאות שנים מקדש את המקום.

גם בלהתחתן יש חשש כרת.די"מ
אה ואלה איך בדיוק?מינימאוס2

בשיבל להגיע מחתונה לכרת צריך בערך לא לקים שום הלכה מהלכות נידה

בערך כמו בהר הבית.די"מ

אם לא טובלים כמו שצריך יש כרת.

הבעיה היא שיש מקומות שטמא מת שנכנס אליהםאם היית

חייב בכרת. ומטומאת מת אי אפשר להטהר גם על ידי 1000 טבילות ויש צורך באפר פרה אדומה.

הבעיה השניה היא שכמות המחלוקות איפה בדיוק בהר הבית אסור לטמאי מת להכנס היא כל כך רבה - שתמיד יש חשש כרת במקום שאתה עומד בו בהר הבית - שאולי בעל השיטה השניה או השלישית צודק.

מקווה שעכשיו הבנת למה זה "חשש" כרת.

לא בגלל שאולי לא טבלת כראוי. אלא בגלל שיש חשש שהמקום שאתה עומד עליו אסור לטמאי מת.

זה קצת שונה מלהתחתן ואיסור נידה נכון?!?

לא נכון.די"מ

אם היית חושש לכל השיטות גם לא היית הולך לכותל כי יש שיטה שחלק מהכותל הוא חלק מהר הבית (ואז חייבים  טבילה)

יש מקומות שלפי רוב ככל השיטות מותרים לטמא מת.

אם זה באמת הייתה הסיבה של האוסרים אז כולם היו אומרים את זה ולא היו מחפשים תרוצים יותר רועים.

אין שום דיעה כזו מוסכמתמושיקו

יש אזורים שהם בטוח לא שטח הר הבית ומכיון שכך לטמא מת אין בעיה להכנס.

יש חלקים שהם בספק עד וודאי ושם יש מחלוקת בין מספר רבנים.

אם זה בשליטה יהודית אז יש דיעה שבפסח חובה להקריב קורבן (ועצם זה שאין שם שליטה יהודית מלאה למרות שזה לא הדבר ברצוי זה מציל יהודים מספק כרת).

יש דיעה של הרב גורן שמצד 'כיבוש' מותר להסתובב בכל הר הבית למרות שטמאי מת, על הדעה הז סומכים רוב מי שעולה לכל חל ההר.

בכל אפן השיטה זו לא התקבלה ע"י רוב פוסקי זמנו (כולל הרב מרדכי אליהו).

ומכיון שלא יודעים בוודאות את השטח  - וגם מי שיודע בוודאות את השטחים שמותר הוא מטעה את מי שרואה אותו מהצד, ובגלל זה לא רוצים להתיר ספק כרת באופן ציבורי כי אף אחד לא יכול לקחת אחריות על זה.

ואנשי ביטחון שעולים על ההר זה סוגיה אחרת

יש שטחים שאין עליהם מחלוקותדי"מ

(אלא אם כן אתה מתייחס ממש לכל שיטה ואז כמו שאמרתי גם אל תלך לכותל)

מה הקשר לקורבן פסחי עכשיו?

בכל מקרה קורבן פסח חייבים להקריב בלי קשר לשליטה יהודית ולטומאה (טומאה הותרה בציבור)

זה ממשש לא נכון שרוב מי שעולה להר סומך על זה שמותר להסתובב בכל הר מדין כיבוש (עכשיו הרב ישראל אריאל אמר משהו דומה אבל זה חדש) רוב פוסקי זמננו לא בדקו את הסוגייה כי אם לא רצו (חבר שלי הוא בן של ברוך מרזל והוא סיפר שאבא שלו אמר פעם לרב זלמן אוירבך(הם היו מאוד קרובים) בוא נלמד את הסוגייה האם מותר או אסור לעלות?אז הוא אמר לו:"רבותיי אסרו אני לא רוצה להיכנס לזה,הרב כהנא אמר לך לעלות תעלה".

הפוסקים הגדולים אוסרים משום מה שאמרת בסוף שאנשים יראו ויעלו למקומות שאסור כי הם מבינים ש"החשש כרת" הזה זה שטויות.

דרך אגב גם הרבי מלובאוויטש אמר לרב יצחק גינזבורג (שמיד אחרי ששת הימים התחיל לעלות והיה בין הראשונים שעלו בטהרה) שבאמת אין בעייה לעלות אבל בכל זאת שלא יעלה בשם "חב"ד" לא בגלל שאסור.

על רבי עקיבא איגר שפסק שגם אם העיסקה שהסולטןאם היית

הסכים לה - למכור את הר הבית לתקופת הפסח תחול - אסר את הקרבת קרבן הפסח בהר הבית. ואני לא מתעמקת מה היו נימוקיו - אבל הוא גאון עולם ואחד מהבסיסים שלנו להבנת התורה והגמרא - לא שמעת כנראה....

ואם יש שטחים שאין עליהם שום מחלוקות - נראה אותך יוצא בקמפיין הלכתי מובהר ומוסבר איפה השטחים שאף אחד לא חולק עליהם. מענין מאד שאף אחד לא עשה זאת עד היום חושב

לא הבנתי מה רשמת.די"מ
הסברתי למטה-אם היית

רבי עקיבא איגר חשב שאסור בימינו להקריב קרבן פסח ולא מהטעמים של שליטה בהר הבית. ורבי עקיבא איגר הוא גדול במדה כזו שאין כיום מי שבסמכותו לחלוק עליו. (ואין אפילו את הטענה שמשהו השתנה . כי נימוקיו היו בלתי קשורים לשליטה בהר הבית)

ולא מעט סברו שמותר וחובה.די"מ

וזה הפשט.

רבי עקיבא איגר דן בנושא לפי אלו שקדמו לו...אם היית

והוא בודק ומתחשב בכל דבריהם. אין ולו פסיק בתורה מפרשיה וגדוליה -שנעלמו מגאון עולם זה.

מלבד הרב קלישר שהיה הרבה אחרי רבי עקיבא איגר - ומצא "היתרים" - לא מצאתי רב מדור קודם לדורותינו.

ואין לנו רב גדול בשיעור קומתו או בדורו של רבי עקיבא שיכול לחלוק על פסיקתו הנחרצת...

פששש איזו נחרצות.די"מ

החת"ם סופר לא היה הרבה אחרי ר' עקיבא איגר ולא סבר כך.וגם הרב קלישר לא היה "הרבה אחרי רעק"א".

מויקיפדיה:

יחסו לארץ ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

"והנה, ימי הסתיו עברו, הגשם חלף הלך לו הנצנים נראו בארץ, וקול התייר הגדול נשמע בארצנו, מקול דהרת אבירי מלחמה נרעשה ארץ היא מלחמת אדונינו הקיסר עסטרייך עם קיסר הצרפתים...ומיום החל המלחמה התפללנו בשלום מלכינו כמה מזמורי תהלים בכל יום, ואחריו תפלה מיוסדת מראשית על ככה המתחיל הנותן תשועה למלכים, ולא ארכו הימים וכבר נשמע כי עם הצרפתים קרבו למו ויאתיו לבא לעיר וויען במצור...בר"ח סיוון ירחי תלתאי נראו חיל הצרפתים מעבר לנהר דאנוי וקראו לתוך העיר ליתן להם המעבורת לעבור עליה, ואם לא יביאו קני השריפה עם אבני בליסטראות, אמנם בני העיר לא היטו אזנם ולא שמעו לקולם והיו לשחוק בעיניהם, ואני להיות לבי יודע מרת נפשי, הייתי זוחל ורועד מאוד, ואמנם כל עם הארץ וגם אחב"י שחקו למו, אמרו לא ישפכו סוללה ולא יקדמנו מגן, והיו חושבים עלי שאני מפחד חנם על מגן..."

מתוך יומנו של החת"ם סופר, ספר הזיכרון
ישיבת החת"ם סופר בבתי אונגרין, ירושלים.

לחת"ם סופר היה יחס מיוחד לארץ ישראל לחיים בה ולישובה. הוא ראה את ארץ ישראל כמקור הרוחניות ותמצית הקדושה של העולם‏‏[3], והאמין כי עיקר הקיום של התורה והמצוות הוא דווקא בארץ ישראל‏‏[4], ואילו בגלות לא רק שאי אפשר לקיים את כל המצוות, אלא שאפילו התורה בכללות שלמותה שרויה באפילה‏‏[5], ומעט הרוחניות שקיימת בגלות אף מקורה בארץ ישראל. הוא ראה ביושבי הארץ את החשובים שבין אנשי העולם, והקביל את יישוב הארץ להנחת תפילין‏‏[6]. בדרשותיו הוא כותב "כי הקרקע של ארץ ישראל יותר קדושה משמיים של חו"ל"‏‏[7]. הוא שלל את הגלות באופן חריף ביותר ודימה אותה לקבר. וטען כי ישראל יצאו לגלות מפני שפגעו בכבודה של ארץ ישראל וחרפו אותה באמרם "ארץ אוכלת יושביה"‏‏[8]. את הביטוי "ארץ החיים" המתייחס לארץ ישראל הסביר כפשוטו, שרק בארץ זו עם ישראל נחשב לחי, ואילו בחוץ לארץ היהודים נחשבים למתים, מאחר שהגולה מסכנת את קיומו של העם היהודי. את המשנה "יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה, מכל חיי העולם הבא" ביאר שהיא דווקא בארץ הקודש, שרק בה החיים יכולים להיות עדיפים יותר מחיי עולם הבא‏‏[9].

הוא סבר כי מעולם לא ניתקה הזיקה שבין עם ישראל לארצו, ולכן עם ישראל בכל מקום שהוא נמצא, עדיין בניו הם בני ארץ ישראל, ולכן אף בזמן הזה קיימת מצווה בכל עת לעלות לרגל לירושלים‏‏[10], ואף מותר להקריב את קורבן פסח[11]. בדרשותיו הוא כותב לציבור הרחב "...ואל תהיו משונאי ציון שאינם רוצים לשוב ובוחרים לישב תחת המלכיות מגאולתנו ופדות נפשנו..."‏‏[12]. האיסור לפנות לערכאות של גויים קיים רק בארץ ישראל, ולא בגולה. ואף בארץ ישראל פסק שמותר באופן יוצא מן הכלל לפנות, אם זו הדרך היחידה להציל קרקע של יהודי‏‏[13]. הוא פעל ליישוב ארץ ישראל, ואף עודד קימום סמלים חיצוניים של לאומיות כחקלאות ושפה עברית. הוא תמך בתוכניתו של הרב צבי הירש קלישר לחידוש היישוב באמצעות התיישבות רחבה, ואף כי סבר שהגשמה הסופית של הגאולה השלימה תלויה בפעולה אלוהית, עדיין יש לאחוז בכל האמצעים הטבעיים לקיומה. הוא האמין שאף אומות העולם, כאשר יכירו בתפקיד החשוב שממלאת ארץ ישראל בקיום היהדות, הם לא יתרעמו כלפי התפילות לשיבה לציון ולא יראו בהם מעשה בלתי פטריוטי‏‏[14].

לא רק את הציבור הרחב דירבן לעניין אלא כגאון מווילנא, גם את תלמידיו, "שהעיר בלב תלמידיו אהבת ציון וירושלים, וישלחם לארץ הקודש במבחר שנותם, להתיישב בה ישיבת קבע‏‏"[15]. כמה מתלמידי החת"ס עלו לארץ והקימו ויסדו את כולל בני הונגריה בירושלים. אנשי הכולל היו ממקימי פתח תקווה והיו בהם גם ממתנגדי הציונות המפורסמים (לדוגמה – הרב אברהם שאג-צוובנר). יחסו לקיום יישוב יהודי בארץ הגיע לידי כך, שכאשר היה חשש כי אוסף תרומות לבניין בית כנסת בירושלים יקפח את פרנסת תלמידי חכמים, עניי ארץ ישראל, פסק כי תמיכת כלכלת עניים בארץ ישראל, חשובה מבניין בית כנסת בירושלים‏‏[16].

ממשיכה להיות נחרצת גם אם מישהו כתב את זה בויקיפדיהאם היית

החת"ם סופר היה מהשותפים לכתיבת התשובה של רבי עקיבא איגר בנושא - והתשובה נכתבה לאחר התכתבות ממוושכת ביניהם שהם הגיעו בה לעמק השווה - לאסור את הקרבת קרבן פסח בלי קשר לסוגיית השליטה בהר הבית.

אז בויקיפדיה שהיא בסך הכל מדד גולשים - הכניס איזה כותב את דעתו האישית...

הרב קלישר אינו רב במעמד של רבי עקיבא איגר והחת"ם סופר בכלל בשום קנה מידה. למרות שאני מזלזלת חס ושלום כמו שהיה נשמע לאי מי. בכל זאת יש לנו סקאלות של ענקי עולם ובסיסי לימוד התורה -  מול רבנים גדולים...

החת"ם סופר היה בעד הקרבת קורבן פסח בזמן הזהדי"מ
מצד שני החת"ם סופר לא פסק במצב כמו היוםמושיקו

או במצב כמו שהיה ב\מיד אחרי מלחמת ששת הימים

הזכרתי כבר שאולי תבוא טענה כזואם היית

וציינתי - היה מדובר בהסכמה מפורשת וחתומה של הסולטן הטורקי לאפשר את קיום הטקס על הר הבית תמורת כסף.

והם יצאו מתוך נקודת הנחה שמדובר בהשכרה של הר הבית והוא יהיה שייך באותו זמן ליהודי השוכר.

ולכן הטענה של "לא בתקופה" שהר הבית בידינו אינה קיימת כי אין קשר בין הפסיקה לשאלת האחיזה בהר.

אם תראי בויקיפדיה יש הפניה לחת"ספיבו

ושם הוא אכן כותב לרע"א שהבעיות ההלכתיות שהוא מעלה

אינם בעיות (כהן מיוחס בעיקר)

א. "היתרים" זה זלזול בת"ח שיותר גרוע מזלזול בכותלפיבו

ב. הרב קלישר היה תלמידו של רע"א ובגלל שהוא העלה את הרעיון להקריב פסח בימינו

רע"א הגיע לנושא כי הרב קלישר התכתב איתו על הנושא

(ואח"כ ההתכתבות המשיכה מול החת"ס) 

קורבן פסח מחויבים בזמן שיד ישראל תקיפהמושיקו

וזה היה כ8 שנים אחר מלחמת ששת הימים.

שחסידי חב"ד לא חגגו פסח בירושלים (או שהיו במקום רחוק וחזרו ברגל) כי  מכיון שיד ישראל היתה תקיפה היה הו"א מאוד גדולה שיש חיוב להקריב קרבן פסח שהוא הקרבן שטומאה הותרה בציבור.

מאז ההחלטה אומללה למסור את השטח לשליטה ירדנית אין את החיוב הזה.

זה המציאות העצובה לצערנו.

תביא מקור.די"מ
נו, או.קי...ותן טל

ציטוט שלך:

הפוסקים הגדולים אוסרים משום מה שאמרת בסוף שאנשים יראו ויעלו למקומות שאסור כי הם מבינים ש"החשש כרת" הזה זה שטויות.

ונניח שזה רק הסיבה - האם היא לא סיבה כבדת משקל מספיק כדי שגם יחידים ימנעו מלעלות להר, בשל החשש שאחרים יראו זאת, חילונים וכו', ויכנסו גם למקומות שאסור, ויכניסו עצמם לחשש כרת?

האם אין אחריות של היחיד על הציבור במקרה הזה? האם לא צריך להציב לעצמנו גדר ג-ם מהסיבה הזאת, לכל הפחות - לא לגרום לאחרים לעשות עבירה?

הרי ממה נפשך - אם התחום שאתה עולה אליו לא מקודש ברמה שאסור לטמא מת לעלות לשם - הרי זה כמעט כמו להיות בכותל או במקום אחר. כן, מעט יותר קדוש - אבל זה לא מקום המקדש ממש, כי לשם אסור להכנס.

אז בשביל מה אתה עולה? האם יש מצווה מיוחדת נטו לעלות לחוץ הר הבית מחוץ לחיל המקודש? לא יודע...אני למדתי שיש חיוב שלוש פעמים בשנה להיראות במקדש. במקדש עצמו, בעזרת ישראל, על כל תהליכי הטהרה הכרוכים בכך.

אז איזו עבירה תעבור אם לא תעלה? למיטב ידיעתי שום עבירה. אולי לא תחזק את האחיזה היהודית וכו' וכו' - אבל זה לא עבירה בידיים, זה לא עבירה, זה מקסימום "שב ואל תעשה. ובכך אתה מרוויח את ההמנעות מהחשש הסביר שאחרים שיראו אותך ולא ידעו הלכות, ייכנסו למקומות שאסור. 

לא יודע...אני אישית מפחד מכל הסיבות הנ"ל

וגם, בכנות - אני לא מרגיש טהור מספיק כדי לעלות (מבחינה רוחנית. מפחיד אותי המחשבה על המקום הזה. אני יודע שייתכן ומחשבותיי נובעות מפחד שאין לו מקום - אבל זה המצב כרגע שלי אישית...)

לא זה לא סיבה,מאותה סיבה גם אנשיםלא רצו לעלות לארץדי"מ

הם פחדו.

פחד זה לא סיבה,ואני לא מקבל את הטענה הזאת כי אם ככה אולי גם נאסור הלבשל ביום טוב כי חילוני היום לא מבין מה ההבדל בין יו"ט לשבת.

מותר לעלות אין שום איסור הלכתי חילונים עולים גם ככה,אם יותר אנשים יעלו זה לא רק יחזק את אחיזתנו בהר אלא גם יעזור להסברה של לאן ואיך מותר לעלות,אם במקום לבזבז את כל הכסף על הקיר תמך היו משתמשים בכסף בשביל להקים מקווה טהרה גדול ומרווחה בכניסה להר והיו שמים שומר שיגיד לאנשים שחייבים לטבול ויסביר איפה מותר להיות ואיפה לא (וגם ישימו גדר בהר הבית עצמה זה בכלל יהיה מצויין)

אבל כל עוד קצת אנשים עולים המשטרה לא תתן לזה לקרות,אם עוד אנשים יעלו להר זה רק ימנע איסוריי כרת.

וכיוון שזה לא ויכוח הלכתי אלא ויכוח במציאות אז ברור שאני יכול לחלוק בזה על אותם פוסקים.

הכותל הוא חומת הר הביתאם היית

ואינו הר הבית. ויש כאלו שלא מתקרבים אליו לד' אמות שמא קיר הכותל עצמו הוא עדיין בתוך הר הבית.

אבל לכל הדעות בשטח הרחבה ליד הר הבית - אינו הר הבית אלא חוץ להר הבית. ובכל מקרה אין שום דעה שאומרת שמדובר בשטחים בתוך הר הבית שאסורים לטמאי מת.

ועכשיו אני מתחילה להבין מאיפה צצים כאלו קמפיינים מטופשים - אתם אפילו לא אוחזים את זה שיש טענות של נגד. בטוחים שאין שום טענות לאסור עליה להר - חוץ מענינים מדיניים---

לפני שאתם הולכים ומשקיעים בקמפיינים "דעו את האויב".

הכירו את האנשים שמספיק להם שיש רב אחד שחושב שמדובר באיסור כרת - והם לא יסתכנו בתפילה במקום שאולי מישהו יגיד שיש עבירה... להתפלל אפשר גם בקיר הבית הפרטי. אין צורך להסתכן אפילו ב0.000001 אחוז שמדובר במקום בתפילה- בעבירה חמורה.

קדימה שהקמפיין יציג שטח שיש עליו קונצזוס מלא ב-100 אחוז שבוודאות מלאה מותר לעלות עליו טמאי מת.

אם הקמפיין לא עשה זו - אני מניחה שיש לו סיבה טובה והוא מבין שמיד יהיו כמה רבנים שיביאו שיטה שהמקום הזה כן אסור.

יש שיטה שחלק מהרחבה זה הר הבית.די"מ

לא אסור לטמא מת אבל אסור לבעל קרי.

אנחנו יודעים שיש טענות נגד תאמיני,אבל במחילה הטננמות שלהם נראות (לי לפחות) כבריחה מהתמודדות.

הרב מאיר גולדמיניץ סיפר שפעם הוא התווכח עם אחיו החרדי והוא אמר לו:"מה אתה רוצה בית מקדש עכשיו וקורבנות ומנה בפניו את כל הבעיות הלכתיות שזה יגרום" אז הוא ענה לו:"ההבדל ביני לבינך שאתה שואל את השאלות האלה כדי להתחמק ואני שואל כדי למצוא להם תשובות..."

זה נחמד מאוד להחמיר,אבל בכלל לא בטוח שזה להחמיר את מחירה בהלכות טמא מת ומקל בכבוד הר ה' שמבוזה.

ואם את כל כך חוששת לאיסור כרת,אז אולי תאבקי על להקריב קורבן פסח?

ודרך אגב יש שטח שהוא וודאי תוספת הורדוס ולא רק לטמא מת מותר להיכנס אלא גם לבעל קרי אך המדינה לא נותנת להיכנס מהשער היחידי שאליו אפשר להגיע לשם.

כתבתי לך למעלה ו"התקשית" להבין.אם היית

שרבי עקיבא איגר חשב שאסור בימינו להקריב קרבן פסח ולא מהטעמים של שליטה בהר הבית. ורבי עקיבא איגר הוא גדול במדה כזו שאין כיום מי שבסמכותו לחלוק עליו. (ואין אפילו את הטענה שמשהו השתנה . כי נימוקיו היו בלתי קשורים לשליטה בהר הבית)

ומי שרוצה לצאת ידי השיטה שחלק מהרחבה אסור לבעל קרי יכול אחד מהשתיים לעשות - לטבול או לא להתקרב לד' אמות של הכותל (מה שאני עושה. למרות שאני טובלת סדיר וטהורה כמעט תמיד )

מה שמסובך יותר במקומות שהחשש הוא שאסור בו גם לטמאי מת.

לא ידעתי שמותר לעבור עבירות או ספק של ספק של עבירות בשביל הר ה' שמבוזה. תמיד ידעתי שה' יתברך ביקש מאיתנו לקיים את מצוותיו ולא ביקש מאיתנו לחשוב בשבילו האם להקל במצוות ובעבירות שהוא החמיר איתן ביותר בשביל שהר ה' לא יהיה מבוזה.

לידיעתך - הדרך הטובה ביותר לדאוג שהר ה' וכבוד ה' לא יהיו מבוזים. היא לעבוד בכיוון שכל היהודים ישמרו מצוות ושבת ושכולם יהיו מחמירים בכל נדנוד של עבירה ובטח בעבירות שעונשו כה חמור - את זה היו לנו נביאים שבישרו לנו שכשזה יקרה משיח כאן! וכבוד השם יתגלה על כל העולם ואז "ידע כל פעול כי אתה פעלתו ויבין כל יצור כי אתה יצרתו ויאמר כל אשר נשמה באפו ה' אלוקי ישראל מלך ומלכותו בכל משלה" - כולל את כל הערבים באשר הם ....

מי שאכפת לו כבוד ה' וההר שלו - מומלץ שיפעל ליצור כמה שיותר חוקים שיחייבו יהודים לשמור מצוות. ולהתנגד לכל חוק שיתן פתח ליהודי לחטוא באיזה אופן. ובמקום לבזבז כסף על קמפיין טפשי שמטרתו לשכנע את עצמו בלבד - שיפעל לקירוב אחינו הרחוקים והקרובים ובעיקר לקירוב עצמו.

בנוגע לשטח הוודאי לטענתך - מה דעתכם לפתוח בקמפיין על פתיחת המקום הזה על ידי ממשלת ישראל תוך ציון העובדה והוכחתה שאין חולק שמדובר בשטח שמותר לטמאי מת להכנס אליו?? נראה לי שכולם פוחדים מיד מ-10 הרבנים שיקפצו ויסביר איך יש שיטה שלא....

בנוסף ניסיתי להבין - לכל שטח הר הבית באשר הוא אסור לבעל קרי להכנס - זאת אומרת יש איזה מקום שהוא לא הר הבית אלא הורדוס הוסיף אותו לשטח ולטענתך בשטח כזה אין בעיה - אבל למה הוא יותר טוב מהכותל?? שתיהם אינם חלק מהר הבית בדיוק באותה מידה.... רק בגלל שהוא בידי הערבים אז זה נראה לך מכבד יותר את הר ה' שעומדים במקום אחר שהוא לא הר ה'?!?!? לפחות הכותל הוא מקום תפילה מקודש מדורי דורות... השטח המדובר אפילו זה לא.

מה הקשר עכשיו קורבן פסח?הבאתי את בדרך אגב.די"מ

את אמנם חושבת שמצוות כיבוש לא תקפה היום,אני לא חושב כך וכל עוד הר ה' מבוזה ושועלים מתהלכים בו אנחנו צריכים לכבוש אותו.

הדרך הנכונה לדאוג שהר ה' לא יהיה מבוזה זה לעלות לשם להרוס את השיקוץ ולבנות את בית הבחירה.

לידעתך עכשיו התחילו באמת לעבוד על כיוון כזה.

ובנוסף ההבדל בין זה לכותל שזה סמוך ונראה משם מאוד ברור מה המטרה לא איזה קיר.

את ה"שיקוץ" לא צריך להרוסמשה

צריך לנסר ולהעביר למכה.

בכ"ז בניין הסטורי חשוב.

חבל על הכסף.די"מ

אתה יודע כמה בזוקות אני יכול לקנות בכסף הזה?

הנה זה התשובה למה אתה חושב עקוםמינימאוס2

בזוקה זה לא כשר למהדרין

(מתגונן, זה היה בצחוקקקקקקק)

טוב,אז סופר דרינק.די"מ
אני מבין שזה המימון שלך לכלי נשק שדיברנו עליהםותן טל

(למי שלא הבין, בזוקה כלי הנשק, לא האוכל...לזה התכוונתי).

בעיקרון אנחנו יותר בקטע של הגליל.די"מ

"העם עם הגולן,ברוך גולדשטיין עם הגליל"

אתה מתקדם קדימה וקדימה.אם היית
עבר עריכה על ידי אם היית בתאריך ג' באדר תשע"ד 14:08

עוד מעט נגיע לזה שכל תרי"ג מצוות בטלות ומבוטלות בשביל "מצוות" העל ...

(דרך אגב לא "אני חושבת" . זה "הרמב"ן חושב" יש הבדל קטן)

הדרך להפסיק את בזיונו של השם נאמרה לנו על ידי הנביאים. גם אם די"מ היה רוצה דרכים כוחניות ובדרך לעבור אולי על כמה עבירות - הנביאים אמרו לנו שהרגע שזה יקרה יהיה כשעם ישראל יפסיקו לחטוא ויחזרו בתשובה - ולכן זה לא יקרה בשום אופן לפני זה.

אז תמשיך לא להתעסק בקיום המצוות שלך ושל עם ישראל ובקירובם לבורא - ותכבוש ותלחם ותבנה בית לפי כל הפרטים - את שכינת שרית האלוקים זה לא יביא לך. אותו כבר אי אפשר להביא בכוח - שאל את דור הפלגה.

ואם עם ישראל ימשיך לחטוא - הוא לא ירד אליך ל"בית הבחירה" שתבנה בדיוק כדברי הנביאים.... ומי שיכנס לשם כדי לבנות וכבר לכל השטחים ממילא - כבר יעבור בוודאות של 100 אחוז על עבירות כרת וירחיק את השכינה עוד יותר.

אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה. שֶׁכָּל דִּבְרֵי נְבִיאִים אֱמֶת

אני בדרך לקיום התורה - לא שוכחת את רצון הקל. ואת מצוותיו ועבירותיו.

אם משהו שנראה לי קיום מצווה - יותר עבירה ונוגד את דברי השם - אני מבינה שטעיתי ונסוגה.

ואני באה לכותל לא כדי "לראות" איפה היה בית המקדש. אפשר לראות אותו ברור גם מגג ישיבת אש התורה ...

אלא כדי להתפלל במקום שמליוני יהודים קידשוהו לתפילה והתפללו בו והוא בית הכנסת הקרוב ביותר להר הבית שיש הרבה דעות שטוענות שקיר זה הוא גם המקום ששכינה לא עוזבת אותו מעולם. והתפילה היא לשכינה ולא לעצים ולאבנים..

וכל זה בלי לבטל מצוות או לעבור שמץ עבירה.

אם היינו מפחדים כל הזמן ממה יקרה אם חס ושלום נתקדםדי"מ

הלאה כדי להביא את הגאולה היינו כולנו במשרפות באוושויץ.

ברוך ה' זה לא קרה ועם ישראל חזר לארצו,נכון יש בעיות וצריך לעשות את זה על פי התורה ווהלכה.

אבל בית המקדש לא ייפול מהשמיים אנחנו מצווים לבנות אותו.ולהקריב בו קורבנות.

וודאי שמותר להיכנס להר הבית לשם כיבוש אין אחד שחולק על זה.כמו שמותר לאומן להיכנס לקודש הקודשים כדי לתקן משהו(אמנם צריך להעמיט כמה שאפשר ולכן אומן נכנס בתיבה אבל בכיבוש זה לא שייך) השאלה היא מה זה כיבוש.

אף מצווה לא מבוטלת בשביל מצווה אחרת.זה כמו להגיד שמצוות שבת מתבטלת בשביל פיקוח נפש.יש לנו הלכה ובשביל לכבוש את הר הביתך צריך להיכנס לשם.

התפילה היא לשכינה נכון,אבל יש מצוות מעשיות וחלק לא מבוטל מהם הוא הקרבת קורבנות.

כמו שליסוע באמבולנס בשבת זה לא חילול שבת להיכנס להר הבית בשביל לכבוש זה לא עברה (כמובן שאפשר להתווכח מה זה כיבוש אבל העיקרון מובן)

והרמב"ן לא אומר את זה,את הבאת מאמר של איזה רב שסובר כך, ברמב"ן עצמו זה לא כתוב.

להראות את הנוכחות שלנו, בעידן המודרני זהו כיבושהמדינאי

כי בעידן המודרני, הכיבוש הוא בדעת הקהל ובמה שמתרגלים שזהו הסטטוס קווה.

ואפילו לפני זה בזמן אברהם אבינו, נאמר לו: "קום התהלך בארץ לארכה ולרחבה, כי לך אתננה". יש לומר שהוא נצטווה להראות נוכחות...

גם בתלמוד יש דבר כזה שנקרא חזקה: מי שמחזיק 3 שנים בקרקע, אחר כך אינו חייב כבר לשמור את שטר הבעלות על הקרקע.

אבל על זה אפשר להתווכח.די"מ
אני לא מפחדת ממה יקרה הלאה אם תתקדם בכיבושים...אם היית

אני מפחדת מה יקרה רק אם תתקדם הלאה ותחליט שמותר לאכול חזיר לחלל שבת ולאכול חמץ בפסח ולעבוד עבודה זרה ולעבור על גילוי עריות ולרצוח כמה שמאלנים (ש"ד) ועוד היד נטויה - אם צריך עכשיו לכבוש את הר הבית....

את בדק הבית לא ביצעו סתם ככה - היו הוראות מפורשות בנושא - ולא היה נכנס לשם אדם טמא מת.

אתה משתמש הרבה במילים "אין אחד שחולק על זה" על כל דעותיך ובמיוחד על כאלו שיש הרבה שחולקים על זה משום מה......

הנה אני שואלת איפה הבסיס ההלכתי שמתיר לטמא מת לדרוך בשטח אסור ללא ציווי אלוקי מפורש - פיקוח נפש דוחה שבת כתוב בהלכה. איפה כתוב בהלכה "כבוד הר הבית דוחה איסור כרת של עליה אליו ללא טהרה".... משהו בהלכה המוסכמת על כולם כמו שבת.?? (ציטוט?? ספר הלכה יסודי?? (משנה ברורה,שולחן ערוך... משהו?!?!)

למי תקריב קורבנות אם עוד לא חזרת בתשובה והשם לא רוצה לרדת לך על ה"בית" שהחלטת לבנות?!?!

איך בדיוק תכריח את השם לשרות על ההר - אם הוא בוחר לברוח משם בגלל חוטאים.

ומצהיר ש"שבע מעולות האילים וחלב הזבחים שלך" ... והוא יגאל אותך רק כשעם ישראל יקיימו את כל המצוות?? והוא יבוא לשכון בתוכך רק אז??

אז מה יעזור לך לבנות בית ולשחוט מאות פרים?!?

איך אומר הנביא "החפץ להשם בעולות וזבחים כשמוע בקול השם הלא שמוע מזבח טוב להקשיב מחלב אילים"....

אני הבאתי מאמר של רב שציטט את דברי הרמב"ן כולל ציון מקור. אלעד הביא אחרי עוד כמה מאמרים שאחד מהם גם הוא ציטט את הרמב"ן והזכיר את מצוות כיבוש מידי שבעת עממים...

לעומת זאת לא מצאת למרות שעברו כמה ימים שום ציטוט אחר. או מאמר שמצוטט משהו מנוגד.

גם לא טרחת לפתוח את הרמב"ן לבדוק אם הציטוט שם או לא.

אבל היות והציטוט של הרב ההוא לא מצא חן בעיניך בחרת להכריז " ברמב"ן עצמו זה לא כתוב"...

הלכה מפורשת שלשם כיבוש מותר לעלות להר הביתהמדינאי

ולא ממציאים שום גזירות לבד. ובטח שלא במקום פיקוח נפש. להחזיק את ירושלים בידינו ולשלוט שם זה לא רק עניין של קדושת הארץ, אלא גם של פיקוח נפש. אני עצמי אינני עולה להר הבית, כי אני נמצא בתוככי קהל כזה שלא שוברים שם מוסכמות ולא עושים משהו חדש. אבל אלו שהרבנים שלהם מתירים לעלות, אני בהחלט חושב שהם צודקים ואם הייתי רב, גם אני הייתי  פוסק כמוהם עם הנימוקים שהבאתי.

זכריה בן אבקילוס רצה לעשות גזירות שלא יגידו ככה או ככה, והתלמוד אומר שבגלל הענווה שלו נחרב הבית המקדש.

אני לא משתמש הרבה בדברים מסוימים כן.די"מ

לדוגמא להיכנס לשטח העזרה וקודש הקודשים אין הרבה שמתירים,להיכנס לשטח הר הבית יש כאלה,להיכנס לשטח הורדוס אין עם זה שום בעייה הלכתית.

אני בכלל לא מדבר על להיכנס לעזרה אני גם נגד(כרגע)אני מדבר להיכנס להר הבית לשטח שמותר לטמא מת,אין אף אחד אחד שחולק על זה שיש שטחים כאלה השאלה האם יודעים מה הם או לא.

מותר להיכנס על מנת לכבוש זה פשוט.זה לא כתוב במשנה ברורה ולא בשולחן ערוך כי שניהם לא נוגעים להלכות האלה.

מה זה יעזור לי להקריב קורבנות?

לקיים כמעט שליש מתרי"ג מצוות,כל עוד בית המקדש קיים אנחנו לא מקיימים קרוב לשליש מהמצוות.

יש לנו תורה והיא מצווה אותנו להקריב קורבנות,להקטיר קטורת ועוד ועוד.

מה זה עוזר להניח תפילין?לשים ציצית?לשמור שבת?

זה פשוט לקיים את ההלכות שה' נתן לנו.

אני הסתכלתי בציטוטים שהוא הביא וזה לא רשום שם,הוא טען כך זה לא כתוב ברמב"ן.דווקא יש שיטה כזאת אבל זה לא הרמב"ן אלא "המגילת אסתר" על ספר המצוות לרמב"ם.

ברמב"ן כתוב מפורש שמצוות כיבוש הארץ היא לאפיבו

רק בימי יהושע.

במאמר שהבאת הוא כותב שבכ"ז יש הבדל כיוון ששם המלחמה היא

עצם המצווה וכיום אפשר גם בדרכים אחרות (בפועל כיום אין דרך אחרת).

הוא מסיק ממקום אחר שא"א לצאת למלחמה ללא סנהדרין ולכן

זה נקרא שא"א להילחם על הארץ כיום (והוא מסיק את זה מאי השגה של הרמב"ן)

והוא מחריג עזרת ישראל מיד צר (לא ברור למה)

אפשר לחלוק על הטענה שלו משם (וגם ההסטוריה מוכיחה (מרד בר כוכבא))

[וד"א מאותו קטע אפשר להוכיח שנשים חייבות במלחמת מצוה

ואם סוברים שעזרת ישראל מיד צר היא כזו...]

זה יכול למשוך את דעתו של קהל מסויים שנהנה מהנועזותאדם כל שהוא

ומן הסתם גם להרתיע קהל אחר.

אבל נראה שיש כאן גם עוד שאלה, זה לא רק האם להציב את מקום המקדש בהנגדה לכותל, אלא גם האם להציב את עבודת ה' של בית המקדש בהנגדה לעבודת של היהודי שאומר תהילים בדמעות בכותל, או כהמשך וקומה נוספת על גביה.

נראה שנוצרת כאן הגחכה מסויימת של הדמעותעוגי פלצת

של אותו יהודי מהכותל.

זה מבזה מקום קדוש.נקודהמושיקו

העלאת  נושא זה או אחר למודעות לא מצדיק ביזוי מקום קדוש..

בדיוק. זה כמו שתזלזל במשנה, כדי שילמדו גמראאלעד

לא מתקנים עיוות ע"י יצירת עיוות אחר,

אפילו הוא באמת פחות במעלה.

אבל דווקא בלומדי המשנה מצינו גנותם בחז"ל?עוגי פלצת

(דהיינו שמדלגים על הגמרא)

מי שמרגיש בדרגת חז"ל אני מרשה לו לומר כאלו דברים..מושיקו
אז יאללה עוגי.אלעד

תגיד

אבל אני לא מרגיש בדרגת חז"ל...עוגי פלצת

אני מרגיש לא משהו |מתעטש|

הוא התכוון לעצמו בכלל מושיקו
אבל אין שליח לדבר עבירה עוגי פלצת
זה ממש לא השוואה נכונה.די"מ

המשנה והגמרא שניהם קדושים ועם כבר המשנה יותר.

הכותל הוא קיר תמך של הר הבית שמקסימום יש לו קדושת בית כנסת(וגם זה לא ברור)

מה קדוש בכותל?די"מ

סליחה???חיה וקיימת

א. מאות אלפי יהודים התפללו ומתפללים בכותל, מיליוני תפילות עברו דרך הכותל, רק זה הופך את המקום לקדוש.

גם אם תיקח עמוד חשמל ותפלל ע"י תפילות הוא יקבל קדושה, ואם תעמיד ע"י עשרות יהודים שהתפללו עשרות תפילות, תהיה קדושה כפליים.

יש עשרות קברי צדיקים שאין שום מקור מוסמך שאכן שם קבורים אותם צדיקים, למרות זאת יש עניין להתפלל שם, למה? כי המקום קיבל קדושה מהתפילות.

ב. הארץ עברה כ"כ מלכים ושליטים שהחריבו אותה, למרות זאת הכותל נשאר קיים, לא סתם הכותל שרד, הקב"ה השאיר אותו בעבורו ע"מ שנתפלל בשריד שנותר מביה"ק.

ג. עצם הקרבה של הכותל לביהמ"ק ולקודש הקדשים מעניקה לו יתרון ענק על פני כל מקום תפילה אחר.

ד. מקווה שחתימתך תקפה לתגובתך זו.

זה שמליוני יהודים התפללו בו במקום להתפלל בהר הביתדי"מ

גורם רק לאפקט הפוף.

ב.מה שאת קוראת לא הכותל הוא לא שריד מבית המקדש הוא קיר תמך של הר הבית אפשר ללכת גם לכותל המזרחי.

ג.יש מקומות הרבה יותר קרובים כגון הכותל הקטן.

בכל מקרה בשום מקום אנחנו לא מתפללים אל הקירמינימאוס2

זה לעולם לא נכון, לכל הפחות למי שמאמין שיש אלוקים ואנחנו מתפללים אליו

מי שמתפלל לכותל מתפלל לכיוון קברים של מיני מחבלים.די"מ

וזה מאוד ברור מה הכוונה.

ישלך גם מקורות לטענות שהבאת בדיון פה?איש_בנימין

פעם אחת אתה מתעמת בצורה רעיונית-מוסרית פעם פוליטית תחליט...ואם הלכתית תביא מקורות...

כבר הסברתי,די"מאחרונה

אני לא חושב שיש פה מחלוקת הלכתית.

יש אמנם כמה בודדים שאומרים שזה אסור ממש,כמעט כולם מסכמים שמותר אבל מכל מיני תרוצים אוסרים (לא יודעים בדיוק,יעלו אחרים שלא יודעים)

אני לא חושב שהויכוח פה הוא באמת הלכתי,אם מישהו יגיד טענה הלכתית יכול להיות שאני יענה לו,אבל זה לא באמת הויכוח.

אז מה???google

אז מה אם מאות אלפי יהודים התפללו ומתפללים בכותל??זה הופך את זה למקום קדוש??בטוח שזה מקום שכולם מרגישים התעוררות רוחנית...אבל לפי ההלכה דוגרי..יש לזה מעמד של בית כנסת...וגם פוליטית זה "עוצר" את הציבור הימני מלעלות להר..(היום רואים שלא) אולמרט אמר פעם אחת על הערבים ש"הם הפסידו..אין להם את הכותל....

על פורבוקציותדי"מ

פורבקצייה היא דרך מצויינת להעלות לדיון משהו שמנסים להתעלם ממנו במיוחד שגם הטענה עצמה נכונה.

אני יתן דוגמא:

לפני כמה שנים הייתי מדריך(וגם קומונר) בתנועת אריאל,יום אחד רציתי לעשות לחניכים שלי פעולה על למה אנחנו דווקא באריאל אז כמובן שהייתי יכול פשוט לחפור להם ולתת להם כל מיני תורות אבל הסיכוי שזה היה עובר אליהם באמת קלוש.

מה עשיתי?

באתי אליהם ואמרתי להם שהחלטנו להצטרף לסניף בני עקיבא ביישוב ומצאתי איזה משהו על זה שאנחנו נהיה שבט נפרד בתוך הסניף בנ"ע וכ"ו וכ"ו,

אחרי שצלחתי לשרוד את המתקפה שאלתי אותם למה לא? ואז העברתי את הפעולה והסברתי למה.

מה בין פרובוקציה לזלזול בבית כנסת?עוגי פלצת

וגם לא נשמע שנושאי המסר לא רציניים בו.

הם חוזרים עליו שוב ושוב, ולא מסייגים או מעדנים אותו.

רחבת הכותל היא לא כמו בית כנס היא פחות.די"מ

כיוון שזה פתוח.

וכשבית כנסת גורם לזלזול בבית המקדש זה בעייה.

וקשת רובינזוןדתי לאומי

קשת רובינזון היא בקדושת בית מקדש מעט(=בית כנסת)די"מ

לא יותר.

כנ"ל.פייגליניזית

לא אהבתי בכלל. ערך וקדושה אולי לא, אבל גם לא זלזול.

אתה נהנה לדבר אל הקיר?יוני

בא איתנו ותתפלל לקיר מהצד השני שלו!

^^חיה וקיימת

אפשר לחשוב שבכל התפילות הם רואים את הקב"ה.

רק בכותל זה לקיר...

באמת בעיה.י.ל.

לא זזה שכינה מהכותל המערבי.

והרב שמואל אליהו לא תומך בעליה ובודאי לא מעודד עליה

זה לא הכותל שממנו לא זזה שכינה.די"מ

זה נאמר על הכותל המערבי שהוא קודש הקודשים,ולא כתוב שם שהוא לא יהרס לעולם אלא שהשכינה לא זזה זה שני דברים לא קשורים אחד לשני.

גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאראחרונה
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai

אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:  

"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"  

– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).

אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:

ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?

וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:  

מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").

אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.

המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.

ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.

מה דעתכם?

דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
גירוש כל מי שלא מעוניין לחיות כפרט נטול שאיפות לאומיות בכלל, תחת שלטונינו ותוך הזדהות מוחלטת עם מדינת ישראל.

והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.

נושא כואב שכדאי לשלוט בו:סביר11
מה הקשר לפורום?קפיץאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
מוחה נמרצות!נחלתאחרונה

על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת

בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.

וגם ענוו! באמת!

אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.

(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)

ישר כוח!

(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).

ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
כאשר אחרי הכל אתה רק ישראל, בהכרח יהיה בה גם אלמנט של תלות. ועדיין, כמלול מה שאנחנו רואים כרגע זה ברית ולא תלות. התמיכה של הממשל היא תמיכה שיש בה גם מהות אוונגליסטית, ולא רק אינטרסים רגילים.

ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית? 

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
כדאי לדעת על ביביסביר11

א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי  מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .

ב.מי שישמע את  הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..

ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "

אולי יעניין אותך