שאלו בפורומים למה חרדים לא נלחמים בשביל א"י.....י.ל.
המשך....י.ל.
הוא טועה ומטעהמושיקו
וויתור על חלק מארץ ישראל מקרים באופן ישיר על שבת וגיור.
אולי...אבל הוא צודק לחלוטיןי.ל.
בזה שהציבור שלנו לא נלחם בשביל השבת הגיור הרפורמי והתורה כמו שהוא נלחם על ארץ ישראל.
הוא ממש לא צודק.די"מ
הסטוס קוו שיש במדינה היום זה בזכות המפד"ל ולא החרדים.
הו.סוף סוף הנני שומע הגינות ולא שנאה עיוורת למפד"לבחורצ'יק
וזה מראה שאחרי הכל הציונות הדתית כולה,מהקו עד הגבעון,מהגוש ועד נוער הגבעות,דומים יותר מאשר החרדים.
ב' התחלתי לקרוא ובאמת כמו שטוענים,מדוע הוא מפריד בין ארץ ישראל לתורה? כאילו ארץ ישראל זה ערך חשוב,אבל לא כמו חלילה אף מצווה אחרת,והוא בא בטענות שכביכול מצוות אחרות נפגעות בגלל ארץ ישראל,אבל צריך ללמד אותו,שארץ ישראל לא באה על חשבון התורה, אלא מתוך התורה,וזה קיום התורה,האו הזכיר את האור החיים על ראה,אז הספרי על ארה אומר שמצוות יישוב ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות.זה לגבי ארץ ישראל.אך חוץ מזה,איפה אנו לא דואגים למצוות? לתורה? כשם שיש כנסים למען הארץ יש כנסים למען התורה (חיפוש פשוט יעלה את הכנס האחרון עם גדולי וזקני רבני הציונות הדתית) המפלגה הדתית לאומית,עומלת כל העת,למען התורה,למען הישיבות גם החרדיות,למען השמירה על כוחה של הרבנות הראשית (-שהיא שומרת על הסטטוס קוו,היא שומרת עלינו מהתבוללות,ואתם החרדים הייתם הראשונים לפגוע בה.) למען ארץ ישראל גם.כי שמירת שבת הייתה גם בגלות.וזה לא שמר על הארץ.הארץ הייתה שוממה.אך כשאנו בארץ,יש ערך גדול להחזיר בתשובה את עם ישראל,ועם ישראל יחזור בתשובה,אך חובה עלינו לשמור על כל אמה מארץ ישראל,לבל נעזבנה זולתנו בידי האומות (רמב"ן) לכן חרדי יקר,צא מהסטיגמות,המזרוחניקים הם לא רק ארץ ישראל,הם ארץ ישראל מתוך התורה כמו כל המצוות,במיוחד בזו שזכינו לה בזמננו בדורנו הגדול,דור הגאולה.בו הארץ נותנת פריה בעין יפה וזהו הקץ המגולה הכי גדול שיש.
זה עניין של עובדות לא של דעות.די"מ
ב"ה..שהדעות לא נותנות לעובדות להטשטשבחורצ'יק
(אולי כמו לכותב השורות החרדי ?)
הוא לא מדבר על הממשלהי.ל.
הוא מדבר על האנשים.
המתנחלים ירעישו עולמות על פינוי ישובים (כל אחד בדרכו הוא)
אבל אם תהיה תחבורה ציבורית בשבת או שיעבירו איזה חוק שיתן גיור לא לגמרי לפי התורה המתנחלים לא יילחמו ככה
כי לכל אחד יש את התפקיד שלומושיקו
השלימות בזה שכל אחד נלחם על תחום אחר.
אם מישהו אחר לא היה נלחם על כבוד השבת ונגד חילול קברים וניתוחי מתים וכו' אז הציבור הדתי היה צריך ללחום על זה וכן להפך.
בדיוק.אלעד
השבת חשובה לי ולך, י.ל, לא פחות משהיא חשובה להם.
ואתה חוסם כבישים ומתעמת עם יסמניקים על א"י והם עלמושיקו
השבת
מה זה "להליחם על השבת"?!די"מ
למה אתה מציג את ארץ ישראל כדבר חיצוני לתורה?דתי לאומי
גם הכותב מפריד בין יהדות לארץ ישראל. כאילו הערך של ארץ ישראל לא בא מתוך תורה.
^^^^^די"מ
לא נכון.הוצאת שם רע.בחורצ'יק
לך לערוץ שבע תגית הבית היהודי,ותראה מי נלחם יותר בנושאי דת ומדינה,עשרות החרדים שעושים חילול ה' וגורמים לחילול שבת(אבנים הן מוקצה,הם גורמים למשטרה,ולתקשורת להגיע..ועוד..) יותר גדול כשהם צועקים על חילונים שאוכלים או נוסעים בשבת (וזה כמובן לא עוזר במאומה,אף חילוני לא יתחיל לשמור שבת אם חרדים יצעקו עליו ויזרקו עליו אבנים.להיפך.) או ח"כי הבית היהודי,והציבור הדתי לאומי שמפיץ אור התורה לעם ישראל גם בכנסת שמירה מפני רפורמות מסוכנות,וגם הפלא ופלא גם לציונות הדתית יש ישיבות ותנועות שמחזירות בתשובה מכון מאיר,בראש יהודי מעייני הישועה..(מישהו כבר כתב בטוב טעם ודעת מדוע החזרה בתשובה של החרדים יותר מפורסמת..זה התפרסם בעולם קטן במדור הקוראים וצריך למצוא את זה..) אם כן..זו סתם הוצאת שם רע על הציבור שלנו.
כמעט כל דתי לאומי יילחם על ארץ ישראלי.ל.
יותר מאשר על השבת.
שמפנים ישובים הולכים להפגין\עצרות תפילה אבל אם יש חילול שבת אז יתנו לזה לעבור בשקט
כי מפנים בכח,אז מפגינים ומעוררים.אבל חילול שבתבחורצ'יק
זה עניין פרטי אצל כל יהודי,ולכן צריך חינוך.ומה שקשור לחקיקה ח"כי הבית היהודי עושים עבודה טובה.
אבל לא הגיוני לעמוד מול מסעדה ולצעוק געוואלד,זה רק מעורר התנגדות.
מה שהוא אומר זה שמי שמחלל שבת גורם לכך שאחיזתינוי.ל.
בארץ תחלש.אז כאילו הוא מעיף אותנו בכוח מהארץ.ולכן צריך להילחם נגדו לא רק בחינוך
ומניין זה לו?בחורצ'יק
אולי פשוט צריכים להשלים אחד את השני ולא לתתאש קודש.
לדברים להפריד ביננו כי הרושם הוא שיש פה הרבה אגו-בגלל שאתם לא עוזרים אנחנו גם לא
אני חושב שצריכים להתאחד במאבקים וברגע שזה יקרה נהיה בלתי מנוצחים
יש לחרדים כח עצום והם יודעים להיאבק כמו שצריך ברגע שאנחנו נעזור להם שזה בעצם גם לנו הם יהיו איתנו במאבקים על ההתיישבות.
הבעייה שהכל מתחיל מלמעלה הכל למעלה מסריח מפוליטיקה והם אלה שעושים את הרושם שיש נתק
ברגע שהחרדים עושים דווקא לבית היהודי והבית היהודי מעדיף ללכת עם עוכר ישראל כמו לפיד במקום עם החרדים אז זה יוצר פילוג וחבל.
זה נכון כאשר בנט מצטרף ללפיד נגד הישיבותממיזה
אז החרדים מצטרפים לשמאל,לא שאני חושב שזה מה שצריך לעשות אלא זאת המציאות,באמת
מצטער..החרדים (ע"פ רוב למעט מיעוט כגון חלקים מחב"דבחורצ'יק
לא מעניינת אותם כ"כ ארץ ישראל,בוודאי לא להתעמת עליה..ויש את האלה שסוברים שבכלל אסור לשחררה היום..ושלא לתת יד 'לכיבוש' וכ'ו..מה לעשות?! זו ה"השקפה" ולא זה לא רק 'נטורי קרתא' אלא כמובן סאטמר ודומותיהן (תולדות אהרן למשל) וגם 'הציבור הליטאי' ההולך בדרכו של הרב שך. (וזה משותף לשני הפלגים) וגם הספרדים כוחם לא רב וגם הם 'משוכנזים' השאר לא רלוונטי..חוץ מיחידים וחסידי חב"ד..
לא תוכל לשנות אותם פיתאום כך.שיילחמו על א"י.
אבל זה לא נכון ש'הציבור שלנו' נופל בחלקים האחרים בשמירה על השבת וכ'ו ..מי קבע שלשמור על השבת זה להפגין?!
זה בחינוך ובחקיקה (לא שייך להפגנות.)
ארץ ישראל בנוסף לכל,זה גם פיקוח נפש.
תפסיק לבלבל את המוח.המצב חסה
הייתי בהפגנה על הגיוס של הלויטווקים, היה שם המון שהיו בענין של א"י.
עובדות בשטח!בחורצ'יק
הרב שך-אולי לא ידוע לך ,אך הוא רבם ההשקפתי של רוב הליטווקים,מה זה רוב? לא יודע מיזה המיעוט,פלג המחבלים הם ידועים כ'שכניקים' אבל כמובן שגם השונאים הבני ברקים,הם שכניקים,וזה אותם-מחייב. זה לא כמו אולי כמוך אינני יודע שאולי אם רב כזה או אחר יאמר משהו שנוגד את דעתך בעיקר בענייני ארץ ישראל אע"פ שעד עכשיו הלכת אחריו,מכאן ואילך 'תבטל' אותו (בעיקר ראינו זאת בתנועות וארגונים ,לדוגמה מהעת האחרונה תנועת נחלה.אך גם ברבנים הנחשבים במובהק 'לא ממלכתים' -למשל הרב זלמן מלמד שליט"א) ,לא אין זה כך,אלא בדרכו בהשקפה שלו הם הולכים , והוא עצמו :
התנגד להתנחלות בשטחי יש"ע בנימוק שהיא סותרת לדעתו את איסור ההתגרות באומות. גם מבחינה פרקטית, אמר הרב שך שאסור לישראל לעורר את חמתה של ארצות הברית, שהיא משענתה של המדינה ובלעדי תמיכתה תתמוטט המדינה בתוך זמן קצר. "מי שרואה ערך מקודש במדינת ישראל, ורואה בימינו מצווה חיובית ביישוב כל ארץ ישראל מסיע אותנו במדרון של התגרות באומות העולם".על הגולן:אלפיים שנה חיינו בלא חוק הגולן ובלא הגולן כלל, ואף הלאה נוכל לחיות בלא חוק זה עוד אלפיים שנה (מתוך ויקיפדיה והדברים הם ידועים.)
לא צריך לומר יחסה של סאטמר. וגם השסניקים-אם לשפוט ע"פ מפלגתם,הרי שלא צריך לומר.והם עצמם לא מעניינת אותם כ"כ ארץ ישראל (שוב ע"פ רוב,וכן יכול להיות שיאמרו ב"ה שחיים כאן..אבל לא כמו שאתה אומר,אלא באופן פסיבי,לא להלחם ולא להפגין.)
לכן אל תאמר 'תפסיק לבלבל את המוח' כי אם דיברתי עם ליטאי שניים שם שלא יודע מה אמרו לך,וקח בחשבון שלפעמים הם מדברים בבוז,וזה ניראה לי הגיוני,לא ע"פ זה תקבע את ההשקפות של החרדים.
תכלס - רב הזוגות הצעירים החרדים הולכים לגור ביו"שמינימאוס2
ולענ"ד הקטנה יש בענינים האלו הבדל בין ההשקפה של ההנהגה
לבין ההשקפה של סתם אדם חרדי שתתפוס ברחוב
מסכים עם הלענ"ד שלךאלעד
קשה להיות גם שמאלני וגם מציאותי כיום,
וזה מושך אנשים מכל שכבות הציבור ימינה.
אפילו אנשי שמאל מובהק וקיצוני נעשו לשמאל-בטחוני, ק"ו לציבור החרדי.
לרוב החרדים החרדיות היא הנורמאליותבחורצ'יק
והם הם היהודי האידיאלי.
לא הבנתי תהערהמינימאוס2
שנכון שהשמאל הקיצוני הוא לא הגיוני ואולי יש כאלהבחורצ'יק
שלא מאמינים בזה. אבל החרדים כן.ולא חושבים שהם לא הגיוניים.
לא רוצה לקטרג אבל כך בחשבון שיקולים כלכלייםבחורצ'יק
לא מתוך אידיאל. מה לעשות? הלוואי שאני טועה. אבל המיינסטרים הם אלו שתיארתי. כמובן יש ב"ה יוצאים מן הכלל,וגם אחת מהחסידויות הגדולות -חב"ד.רק חבל שלא כל חב"ד בארץ וממשים בפועל ממש (<-- מילה אהודה בחב"ד) את האידיאולוגיה שלהם.(התיישבות ועשייה.)
זה נכון ואתה לא טועהמינימאוס2
אבל בסופו של דבר גרים שם ובסופו של דבר הציבור כן ימני
אם הציבור היה שמאלני מובן שלא היה הולך לשם. פשטיסט?
זה לא בדיוק כמו השמאל הרגיל..בחורצ'יק
אני חושב שה'גדויילים' יאמרו \אמרו שאין היתר לגור שם ולהסתכן..אך אם אין סכנה כלל,וגם יש שיקול כלכלי,אפשר.
כמו כל מדינה אחרת.כמו פולין.
כתבתי כבר שיש הבדלים בין ההנהגה לבין ה"עמך" החרדימינימאוס2
מה זה עמך? 'בעליבתים'? לא דיברתי עליהם..בחורצ'יק
אבל רוב החרדים,הולכים ע"פ "דעת תורה" (אם לא היה לזה ביקוש לא היו משווקים את ה"דעת תורה" האלה..
איזה אידאל?מופים
יש מצוה לגור בא"י, את המצוה הזאת גם החרדים משתדלים לקיים, וגם הם עולים לארץ.
הדת"לים חושבים שיש מצוה גם "לכבוש" את הארץ.
את ה"מצוה" הזאת החרדים לא עושים, כי הם חושבים שאין מצוה כזאת בימינו.
ועדיין החרדים ימניים, וחושבים שצריך לא לוותר לערבים, אבל זה לא קשור לכיבוש.
אמרתי שיכול להיות שיהיו חרדים שגרים בביתר עיליתבחורצ'יק
ולא יחלמו שהם 'מתנחלים' ושביתר הבני ברקית היא התנחלות..
לא עברו לשם כי זו יהודה..
אלא אולי שם יותר זול וכבר אין די מקום בבני ברק..
ולכן הם אינם ראיה.
ואתה אומר שהחרדים סוברים שאין מצווה כזו,אין הכי נמי,זה מה שאני מנסה לומר.
(טיפ-להשתדל לקרוא את כל ההודעה שעליה מגיבים וגם את ההקשר,ואת השרשור..)
לא התכוונתי להתווכח איתךמופים
יש בימים האחרונים קצת מגמה כאן לכמה אנשים שטישטשה קצת את ההבדל בין הרדים לאומיים.
וזה לא נכון.
יש לנו דיעה, היא מבוססת בזרם המרכזי של הרבנים, ואנחנו לא צריכים להתנצל.
חשוב להדגיש את דעתינו, ולא לטשטש
מצד שני אני מסכים שחילוקי דעות לא הופכים אותנו לאויבים. כל אחד יעשה כהבנת רבותיו, וכל עוד הוא מרגיש מחויב לשולחן ערוך, הוא חלק לגיטימי בעם ישראל, והוא אח שלנו ומצוה לאהוב אותו
הדוגמה של הרב ש"ך היא בדיוק הוכחה הפוכהמרדכי
איך הוקמה מודיעין עלית (קריית ספר)?
אלו חרדים שרצו לגור ביו"ש אז הם בחרו מקום שיושב על ה"גבול" ופנו לרב ש"ך ואמרו לו שזה מודיעין עלית, זאת אומרת עיר על יד מודיעין, אז הרב ש"ך הסכים.
ובאמת במודיעין עלית יש אהבה גדולה לארץ ישראל מצד הרבה מתושבי העיר. אם זה מתבטא במאחז שהם הקימו סמוך לעיר ואם זה מתבטא בביקורם הבלתי פוסק ביישובים הדתיים באזור.
אז נכון, הרב ש"ך התנגד, אבל היו כאלה שזה היה חשוב להם אז בתחבולות הם השיגו אישור והיום זאת עיר בישראל. וכן, אני יודע שזה לא כולם, אלא רק חלק.
אז זה לא מהרב שך.אתה עצמך אומר.בחורצ'יק
אלא יחידים.
ההוכחה שצדקתיבחורצ'יק
ראיתי את זהמרדכי
ולענ"ד זה בדיוק כמו שהחרדים יגידו שלציבור הדתי לאומי לא אכפת מעולם התורה בגלל חלק שתומכים בסנקציות הפליליות ולא נאבקים. יש כאלה ויש כאלה - זה לא מכליל את כולם.
בכל אופן אני חושב שהחרדים שגרים בהתנחלויות האלהבחורצ'יק
הם בעלי אותה השקפה מבני ברק.רק מסיבות אחרות בחרו לגור שם.ואינם רואים עצמם כמתנחלים.(רק כאשר רואים איזה תחקיר או כתבה מהטלוויזיה על חרדים שגרים שם,ואז אומרים 'ממהתנחלות ביתר עילית' אתה נזכר שזה 'בשטחים הכבושים' או מעבר לקו הירוק..
וכן,יש מיעוט שאיננו מהזרם המרכזי שכן מאידיאולוגיה כזו,כמו שציינתי לדוגמה את חב"ד ויש גם ארגון חלמי"ש ועוד..
חבל להקטין את המציאות-מרדכי
ישנם לא מעט חרדים שמתהדרים בזה שהם מתנחלים, גם אם הם גרים במודיעין עלית שנמצאת ממש על הגבול, הם מצהירים שהם מתנחלים ומתגאים בעובדה הזאת.
מתנחלים = סרוגים? אני מסכימה עם הכתבה..אלירז
חלק גדול מרבני הסרוגים - מדבר דיבורי כפירה ומינות ורפורמיות...
מה זה קשור למתנחלים?
באמת הציבור הדתי לאומי מנפנף בדגל ארץ ישראל - באופן די מטופש ומנותק מתורה!
נהניתי לקרוא, תודה שהבאת..
את רצינית?די"מ
מאמר דמגוגי ומגעיל.
זה נכון שיש הרבה רבנים שמדברים דיבורי כפירה.
אבל החרדים חיים בכפירה אחת גדולה.
אולי מחר אני יעתיק את נכתבה עם שינויים קלים . ונראה מה יהיה לך להגיד על זה.
מה זה סותר שיש לי ביקורת גם על חרדים..אלירז
במקרה הספציפי ובאופן הרחב שלו- בלי ירידה מדוייקת לפרטים - הוא צודק.
זה לא משנה אם הוא צודק,די"מ
אין הבדל גדול בין החרדים למזרוחניקים,
כל אחד מסלף כדי שיתיאם לו.
ושיהיה ברור לך הוא התכוון גם לרב ליאור לדוגמא,שאין רב אחד חרדי שמתקרב עליו באי פחד ואמת.
קראתי רק ת'כותרתפייגליניזיתאחרונה
![]()
יושבת לה הגברת הצעירה בבית ומרשה לעצמה לזלזלדתי לאומי
בגדולי עולם.
כן, זה כמו בזילברמן שלא רצו לחנך לגבעוניות, אבל מההמצב חסה
לעשות שמי שלומד תורה מבין שהגבעות זה אחד הדברים הכי חשובים כיום
מה זה קשור למה שאמרתי?בחורצ'יק
לא ללכת אחרי רב זהיהודה סעדה
לא "לבטל" אותו, תוכל לשאול גם את רבותיך-מותר לאדם שיהיו לו כמה רבנים שהוא רוצה-רב לכל עניין- שהוא סומך על כל רב שהוא מבין יותר משאר הרבנים באותו נושא.
אשאל אותך שאלה ואקווה שהפעם, לשם שינוי, תענה ברצינות ולעניין: נניח שרבותיך, הרב טאו והרב אבינר, יחליטו שהם משנים את גישתם לחלוטין והופכים להיות חסידיו של הרבי מסאטמר, האם אתה גם כן תהפוך להיות חסיד סאטמר? אם כן, אינך בטוח בצדקת דרכך, אם לא- הרי אתה מסכים אתי, שכאשר רבי משנה את דעתו מותר לי ללכת להסתמך על רב אחר.
הרב כהנא אמר פעם בנאומו: "אתה חייב להקשיב לרב שלך, אבל אתה לא נשוי לו, תוכל לשנות את הרב שלך אם אתה חושב שרב אחר צודק".
נו ומה הקשר?בחורצ'יק
כבר חשבתי לרגע שהגבת לי ברצינותיהודה סעדה
הגבתי לך על זה, חבל שאתה לא עוקב אחרי עצמך: כותרת:"עובדות בשטח"-"זה לא כמו אולי כמוך אינני יודע שאולי אם רב כזה או אחר יאמר משהו שנוגד את דעתך בעיקר בענייני ארץ ישראל אע"פ שעד עכשיו הלכת אחריו,מכאן ואילך 'תבטל' אותו (בעיקר ראינו זאת בתנועות וארגונים ,לדוגמה מהעת האחרונה תנועת נחלה.אך גם ברבנים הנחשבים במובהק 'לא ממלכתים' -למשל הרב זלמן מלמד שליט"א)"
אז תציין למה אתה מגיב..בחורצ'יק
כמו עכשיו..ריפרפתי קצת על ההודעה שלי שוב..אבל לא על הכל..אינני יכול לנחש למה הדברים מכוונים.ועכשיו אנסה להבין.
ועכשיו-אני יכול להחליף רב.אבל לא לבטל.החבר'ה הללו עלולים לא לנהוג בצורה של "הרב מלמד\הרב דרוקמן\הרב אבינר ת"ח אבל אני הולך לפי רבותיי".אלא יותר בסגנון של:" היה פעם ת"ח-עכשיו "סוחר בא"י" "מרגל" "מונע משיקולים פוליטיים"
לעומת זאת אני אכבד גם את הרב דב ליאור וגם את הרב מלמד,אפי' שהם "לא ממלכתים".
הבנת?
וחוץ מזה,יש הבדל בין שינוי אידיאולוגי כזה חריף בין ממלכתי אדוק לחסיד סאטמר-לכן כמובן שבמקרה כזה,לא מחליפים אוטומטית השקפת עולם.אך אם אתה מכיר ברבך שהוא ת"ח גדול ובעל דעת רחבה,עליך להבין שגם אם החליט שבמקרה כזה צריך להיאבק בצורה כזו או אחרת,או לא להיאבק בכלל,עליך,בענווה,לקבל זאת.אפשר לשאול בצורה מכובדת,אך מכאן ועד להשתמש בביטויים כאלה שציינתי לעיל-הדרך עוד רחוקה.
אגב
סתם לגבי הדוגמה שהבאת,אינני רואה תרחיש כזה,משום שהרבנים שציינת להם אידיאולוגיה רחבה,ומאמינים חזק באמונת עתנו זו,לכן לא ניראה לי ששום תרחיש יוכל לשנות.דווקא אפשר לראות אצל רבנים אחרים שכניראה לא למדו לעומק את עתנו. זה רק אגב.
צודק בחלק האחרוןיהודה סעדה
אע"פ שמעולם לא שמעתי על הכינויים שהבאת למעלה מנערי הגבעות אתם אני בא לעיתים במגע.
אני רוצה שנייה להבהיר את המושג "ממלכתי": "ממלכתי" פירושו, מי שמאמין שיש כח ביד המדינה וזרועותיה לפעול בצורה עצמאית.
זאת לעומת ההגדרה המעוותת ש"כל מה שאומרת המדינה צריך לעשות".
לפי ההגדרה שהבאתי, גם הרבנים ליאור ומלמד "ממלכתים"-את ההגדרה שלי בניתי משיחה שהרב כהנא נתן פעם:
הוא דיבר שם על רבנים מחו"ל שאמרו ששר בממשלת ישראל לא יכול לפעול בניגוד להוראות מאמריקה, ושם קרא להם "לא ממלכתיים".
בסדר העיקרון מובן אם תרצה תגדיר 'קוניקים'.בחורצ'יק
באמת תודהיהודה סעדה
רגע, מה זה "קוניקים"? לא זכיתי להבין את הדבר הזה עד היום.
לא ענית לעניין.אתה מאשים אותי בזה.ואתה מתנהג בדיוקבחורצ'יק
כך.עניתי לך מה ההבדל בין 'לא להסכים עם רב שאיננו כרבותיי' לבין לבטל אותו.
ומה ההבדל בין קווניק שהפך לסאטמר לבין רב 'ימני' שהחליט על צורת מאבק פחות חמורה.
ואתה ניטפל לי למושג ממלכתי שהשתמשתי בו לדוגמה,ומפלפל מיהו ממלכתי אמיתי.
תפרט בבקשה את השאלה שלךיהודה סעדה
אני השתדלתי לענות ואני מרגיש שאתה תוקף אותי לשווא, מה אתה שואל?
לא שאלתי כלום.תקפת אותי היום.והגבתי לך על הכל.בחורצ'יק
ואתה -אולי כי אין לך מה לענות,אינני יודע-בוחר להתעלם מעצם הדברים ולהטפל,לדברים זניחים לצורך העניין-כגון התפלספות על המושג ממלכתיות.
תקשיב מה ההבדליהודה סעדה
כשאני כותב לך תגובה אני מצפה שתענה על הכל, כשאני מגיב לך על משהו שכתבת למישהו אחר-רציתי להגיב רק על זה, על שאר התגובה "לא בא לי לענות" מובן?
בסדר .אז עניתי .אאל"ט זה בדיוק כאן.(קישור בפנים)בחורצ'יק
היו בענין...כמה מהם היו בגוש קטיף?י.ל.
כמה מהם נמצאים בהפגנות על שלימות הארץ??
עדיף לא לקרוא,פייגליניזית
לא קרה לי שפספסתי משהו משמעותי מכתביו הרבים מספור.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...