הם לוקחים אחריות על ההטרדות במקרה הטוב ודברים יותר חמורים במקרה הפחות טוב?
זה לא סוד ש90% מהאלומות ובתי העסק מעסיקים ערבים ודומיהם.
וזה לא שאין נשים כמשגיחות במקומות שאפשר
הם לוקחים אחריות על ההטרדות במקרה הטוב ודברים יותר חמורים במקרה הפחות טוב?
זה לא סוד ש90% מהאלומות ובתי העסק מעסיקים ערבים ודומיהם.
וזה לא שאין נשים כמשגיחות במקומות שאפשר
זה מקצוע מתוך בחירה. לא כפייה של משהו.
מי שלא חושבת על זה ורוצה דווקא לעבוד במקצוע הזה - בעיות שלה...
כל ישראל ערבים זה לזה,
והחוק המוצע פותח פתח שעלול לגרום לצרות צרורות
נאסור על מלצרות טבחות ושטיפת כלים לנשים?
אם אתה בעד להחזיר את כל כבודה בת מלך פנימה ולהחזיר את אשתך למטבח זה משהו אחד, אבל אני לא חושב שזו דעתך.
ולכן יש לי משהו אחד להגיד על הטיעון הזה, יאללה יאללה יאללה..
ובמקרים רבים זה דברים ערביים.
מבינים את זה רק שמגיעים לשם ומי שלא היא בד"כ כבר שם (ולא חסר נשים ששמים אותם בתפקידי השגחה במקום שמתאים להן ללא החוק הזה)
פותח פתח שעלול לגרום לצרות צרורות
יסולקו הנשים מהמרחב הציבורי לאלתר!
להכניס אישה למערכת הלחצים הזאת, כאשר המעסיקים שלה והעובדים שעימה אותה משגיחה תהיה אמורה להתמודד באופן יום-יומי לא רואים עין בעין (בלשון המעטה) הפסדים כספיים כתוצאה מהקפדה או בדיקה יסודית של התוצרים והתיפעול- זה לא מעשה נבון בכלל. זה גרוע הרבה יותר מלהכניס בת-שרות למוסד בו היא ודאי תוטרד, כהשוואה.
היינו שם,
ראינו איך הדברים מתנהלים,
ולכן אנו כן יכולים לסייג את ערך "השילוב השוויוני בעבודה" לעניין ספציפי זה.
מושיקושלא לדבר על שקית ההקאה שיצטרכו לקחת באופן קבוע במקרה זה למשל 
לבין משגיח כשרות שהעימותים בתפקיד הזה הם בלתי נמנעים והרבה פעמים זה נגרר למריבות ואיומים..
אם אתה משגיח טוב שמקפיד על ההלכה, לא יאהבו אותך במקום וזה עובדה.
אם אני רואה עסק שבו המשגיח זורם וצוחק וחבר של העובדים/בעל המקום, אני יודע שהכשרות במקום הזה מוטלת בספק
ואני מכיר המון מקרים כאלה כאחד שעבד בזה..
אבל הוא אם עיניים בגב ומאוד זהיר ויודע להפוך את עורו ולעמוד על שלו כשצריך
ובעלי העסקים בד״כ מנסים לחבב את עצמם על המשגיח כדי שיעלים עין אח״כ..
מי שהתנסה בהשגחה בשטח מבין שעל פי רוב עבודה ההשגחה אינה מתאימה לנשים.
אבל כמו ששמים נשים בצבא ומורידים את הרף הנדרש רוצים לעשות את אותו הדבר בכשרות
אתה לא תגיד לי איפה מותר לי ואיפה אסור לי לעבוד
אשה יכולה להחליט איפה לעבוד בעצמה והכל שיקולים שלה ולך אין זכות להתערב בהם תודה רבה
אז בכל מקום לא נעסיק נשים, בייחוד במקומות עם גברים צעירים ????
צאו רגע מה"הדרת נשים" הכל כך אופנתית ותענו לגופו של עניין
הוא עצמו לא שואל לגופו של עניין
זו טענה לא קשורה לזה שהם נשים
ואם הם נשואות זה בסדר ?
ואם הם בנים זה בסדר ? (ראינו כבר רצח של בחור ע"י בן דוד)
מושיקויש מקומו שלא כל אישה יכולה להתמודד הם העבודים או המנהלים במקום
השיטה ל לדחוף בפרנציפ נשם יכול להוביל נשים למקומות שלא מתאים להן.
זה לא אומר שיש מקומות שיש נשים כמשגיחות - והן נכנסות בכל תחום שמתאים להן
והן בדרך כלל ידעותאת מקומן ונשארות חסויות
ממש מקרוב (בלי להיות משגיחה)
ומאוד בעד קידום נשים לכל מיני תפקידים ובלה בלה-
זה מסוכן ביותר.
ושכל הגיבורות לא תבואנה אח"כ לבכות,
כי מסעדנים ובעלי בתי מלון הם אנשים מאוד לא פשוטים כשמישהו מעז לקבוע להם נהלים.....
(וזה עוד בלי לדבר על עצם העבודה המשותפת לצד כל מיני טיפוסים במטבח והסיכונים שבה...)
ואכיפת נהלים נוקשה, גם כשזה מצריך להתעמת מול בעל הבית, וגם כשזה מצריך לסגור מטבח, לזרוק אוכל, להטריף כלים וכדו'.
לא כל גבר מתאים לזה, וודאי שלא כל אשה.
מבחינה עקרונית, אין מניעה שאשה תשמש כמשגיחת כשרות, השאלה היא איפה. במטבחים מוסדיים ולא מסחריים רמת האינטרנסים נמוכה משמעותית ויש הרבה יותר מקום לדבר כזה, במיוחד כשצוות המטבח מורכב גם הוא מנשים.
אני מכיר ענף חשוב במשק שכל הבעיות שצוינו כאן קיימות בו - פי כמה וזה רק קצה המזלג. הוא דורש כוחות גוף ונפש עילאיים ולא שמעתי אף רב שמטיל דופי בנשים שעוסקות בו ולהיפך יש רבנים שאפילו משבחים את אלה שרוצות לעבוד בזה. לא פלא גם שהענף הזה נשלט ע"י נשים לכל אורכו.
הענף הזה נקרא: "סיעוד בבתי חולים ומרפאות" והעוסקות בו נקראות "אחיות". אם לשפוט לפי החוויות של שתי הבנות דודים שלי שעובדות בזה ומלימודי הסיעוד של אשתי (שנשרה בשלב ההתמחות), אני יכול להבין למה למקצוע הזה אין "מסורת" בעם ישראל. כשאשתי למדה את זה באוניברסיטת ת"א, אמרו להן שבארץ ישראל הישנה רק נזירות התעסקו בסיעוד וליהודים לא הייתה עם זה שום בעיה. עד כדי כך, שאפילו הכינוי של הנזירות הפך לשם של המקצוע.
שימו לב מה דעתם של משגיחי הכשרות בהווה ובעבר או בנות זוגן,
לעומת כל מי שלא מצוי בתחום ויכול רק לטקבק כרצונו.
סה טו.
עם כל הכבוד לדעתם של משגיחי הכשרות בהווה ובעבר. הבאתי פה דוגמה טובה למציאות שתמיד הייתה ולא תשתנה וכולם מכירים את זה ואף אחד לא יכול לפקפק בזה.
זה לא רציני לומר שכל הנשים של היום לא מתאימות לתפקיד מכ"ש בגלל הטבע הנשי שלהן וסביבת העבודה. נשים היום עובדות כמעט בכל העבודות הקשות, המתישות, השחורות והמסוכנות. נשים מתעמתות עם גברים היום כי זה חלק מהמציאות. יצא לך להיות בבתי משפט? כמה שופטות ועורכות דין יש? רק בשבת האחרונה הייתה כתבה בישראל היום על פקידות סעד שמאמללות גברים.
כאילו שכל משגיחי הכשרות הגברים באים לביקורות עם סכין בין השיניים. יש לי חבר שהיה משגיח של מחפוד והבית יוסף בבני ברק, באולמות והמסעדות. אשתו הכריחה אותו להתפטר בגלל כל המלצריות השבבניקיות והחילוניות שהיו שם. אנשים גסי רוח, אלימים ומנוולים יש בכל מקום ולא כולם גברים - לא חסר נשים כאלה שמתעמרות בעובדים והעובדות שלהן.
הבעיה שדוחפים את זה באופן גורף.
הייתי רוצה לדעת אם כל מי שבעד שנשים תהיינה משגיחות כשרות היה שולח את אשתו לשם..
+mp8פותחים את האופציה בפני מי שמעוניינת.
ברגע שהעניין מפורסם ומקודם ע"י כל מיני בעלי אינטרסים, ארגונים ועמותות לקידום האשה וכיוצא באלו,
נוצר לחץ ומתגבשת דחיפה כלפי כל מיני בנות ונשים שבאופן טבעי לא היו מתעניינות כלל בתחום.
לפני שעה קלה העברתי שיעור גמרא לבחורה שכל חפצה מאז התיכון היה ללמוד גמרא.
ולמה? כי הסבירו לה שאסור. אז ברגע שפותחים פתח (לא שעד היום מישהו מנע מהן להיות משגיחות, אגב) כולן רצות פנימה בזעקות פמיניסטיות, כאשר את כיסוי הראש הן בכלל שכחו בבית..
כי היו (לטענתם) מניעות ומעכבים.
אז אדרבה, כל האמירה של הרב לאו היא בדיוק כדבריך,
ששום דבר לא עומד בפני הרוצה להשגיח.
עצם הלגיטימיות שלהן...)
עד היום הנשים שהוכנסו לתפקיד משגיחות כשרות עשו זאת באופן מיוחד דרך רבנויות מסוימות כמו בצפת, מטה אשר ואפרת, אבל אין להן תעודה מאושרת של הרבנות הראשית עצמה!
בשביל לקבל תעודת משגיח של הרבנות הראשית צריך לעבור קורס במכון המוכר לכך, אבל אף מכון כזה לא פתח
קורס מכ"ש לנשים!
מה שקרה זה שבמדרשת אמונה רצו לקבל הכרה מהרבנות, אבל הרבנות דחתה אותם בשה"י ופה"י, עד שיום אחד הן החליטו לפתוח קורס כזה עם מרצים וכו' ושש עשרה נשים עברו אותו. בסוף הקורס הוגשה העתירה לבג"ץ בתביעה להכיר במדרשת אמונה כמוסד להכשרה של משגיחות כשרות.
אנשים בתוך הרבנות סיפרו שבמועצת הרבנות יש חילוקי דעות מאד חריפים בקשר לזה וגדול המתנגדים הוא הרב יהודה דרעי. באורח פלא, המענה הרשמי של הרבנות היה שמועצת הרבנות הקימה "ועדה" בראשותו של הרב דרעי "שתבחן את הנושא ותגיש את מסקנותיה". ה"ועדה" הזו הוקמה לכאורה בכסלו תשע"ג ועד היום לא שמענו מימנה.
בשביל משגיח תלמד איסור והיתר כמו שצריך..
מי שמסתמך על קורסים ולא על יר"ש של המשגיח/ה מצב קשה.
ואולי זה הסיבה שהוא לא נתן להם גישה לשם..
אם יש נשים שמוכנות להיבחן על דיני כשרות לפי התוכנית של הרבנות הראשית ועל הדרך אפשר גם לבדוק את היר"ש שלהן, אז למה לא?
למה מעדיפים לכתחילה להקיף אותן בקירות זכוכית ואז לכעוס עליהן כשהן עותרות לבג"ץ?
אבל לא שמעתי על נשים שנבחנו על איסור והיתר כולל נושאי כלים.
מצד שני הנשים שעובדות בתתפקידי השגחה זו או אחרת לא בטוח שיש להן תעודה..
משגיחות כשרות - האם אתה יכול להראות עובדות על כך שיש כשלים מהותיים בכך שבת עצמה היא משגיחת כשרות?
לא חוכמה להגיד "תשאל מי שהיה משגיח כשרות" - אלעד, ציפיתי ממך ליותר - כדי להוכיח משהו בשטח צריך להשתמש במציאות הקיימת כבר כיום, אבל לא של גברים אלא של נשים. כי אם אתה בא למחקר מקיף בנושא ללא בדיקה מעמיקה של ה-נ-ש-י-ם שכבר היום עובדות בזה - מה עשית בעניין? הכל בנוי תיאוריות על גבי תיאוריות, ולא בדקת שום דינמיקה אמיתית של משגיחות כשרות, אלא רק שיערת מה יקרה, על בסיס גברים שהיו משגיחי כשרות.
זה לא רציני.
במקום זאת - לך אל הנשים שכבר היום משגיחות כשרות, ובדוק מה הבעיות שלהן, בדוק האם הן מצליחות להתמודד מול המעסיקים, האם רמת ההשגחה שלהן טובה, האם הן מספיק יודעות ושולטות בחומר, האם יראת השמיים שלהן גדולה, האם הן מסוגלות בשעת הצורך להתעמת עם הטבחים ולהטריף כלים ולפסול כשרות למטבח - או שהן חוששות מידי מהנוכחות הגברית?
אחרי שתבדוק את כל זה, עדות תהיה מהימנה הרבה יותר ויהיה ניתן להגיד בפה מלא שבת לא מתאימה לתפקיד השגחה (דבר שאני אישית לא חושב שהוא נכון - הכל תלוי אישה ותלוי מקום עבודה).
להטיל איסור גורף אך ורק בגלל חשש לא מבוסס, הוא בדיוק הדבר נגדו מזדעקות נשים - וגם גברים מסויימים - כל כך הרבה שנים.
וכן, הסיבה שמציפים את הנושא היא כי רק ככה דברים יכולים להשתנות - בעולם כמו שלנו רק תהודה תקשורתית תיתן את הדחיפה המתאימה לדברים מסויימים - ומי כמונו, הימנים המתנחלים וכו' וכו', יודע שישנה כיפת זכוכית שחוסמת ציבורים ומגזרים ומגדרים מסויימים מלשמש בתפקידים מסויימים, ללא שום הצדקה מעשית לכך -וכן, כדי לשבור את התקרה הזאת לעיתים יש צורך בהד תקשורתי.
אז אישה לא יכולה לשמש כדיינת, נכון - זה עניין הלכתי, בסדר. אבל שאישה תשמש כיועצת הלכה - למה לא? זה טבעי הרבה יותר בשביל אישה אחרת שתבוא לייעוץ! ובשביל זה היה צריך לפרוץ כיפות זכוכית! וכמו זה - גם בענייםן משגיחות הכשרות. כאשר תחום משגיחות הכשרות יצבור תאוצה, אני די בטוח שלא כל בת תקפוץ על המציאה ישר - רק מי שזה בנפשה תלך לתחום, כי זה תחום תובעני מאוד שמצריך הרבה כוחות נפש, ואישה מודעת לזה, יש לה שכל ויש לה בינה, והגיוני שבת שהולכת למקצוע הזה היא ייראת שמיים, לבאה מכוונות טהורות ולא רק כדי "להראות לגברים האלו שגם אני מסוגלת"...
יום טוב ושבת שלום!
הוא דיבר נגד זה שעושים את זה כשיטה ואז ידחפו לשם בדיוק כמו בדברים אחרים נשים שלא מתאימות
נראה לך שהן לא מספיק בוגרות כדי להיות מודעות למשימה שהן לוקחות על עצמן?
נראה לך שעכשיו כל אישה תקפוץ על האפשרות להיות משגיחת כשרות?
(סליחה על ההידחפות לדיון)
זה לא עניין של פתיות, אלא של קידום אינטרסים, לחץ חברתי ותקשורתי, ושאר מניפולציות יעילות שעובדות היטב על רוב העולם.
נסה לשאול את השאלות הללו על כניסה לאוברדראפט, קניית חפצים מיותרים להחריד, לימוד מקצועות שאין בהם עבודה או שהשוק בהם רווי (כמו משפטים) וכדו', ותבין לאן אני חותר.
אפילו אשה אחת שתלך לשם ותפגע מכך זה לא שווה את זה
סיעוד הוא אולי תפקיד קשה, אבל אין בו את המאפיינים שאני מניתי, הנדרשים ממשגיח כשרות.
בכל מקרה, שים לב שלא שללתי באופן גורף את העניין.
וטוב בלי לעשות לי לינץ' .
לא בגלל שהיא לא יודעת מספיק טוב את ההלכות
אלא כי אם יש לה בעל בית קשה מי אמר שהיא תמיד תדע לעמוד מולו בקשיחות
ולפסול את מה שצריך ולעמוד על הנהלים כמו שצריך
אחרי שיוכח שכן - נדבר...
יש המון נשים בעולם שמסתדרות יופי עם כל משימה, הכל עניין של האישה והאופי שלה. אני מכיר המון נשים שעושות כל עבודה יותר טוב מגברים, והרבה גברים שלא יודעים לעמוד על שלהם אפילו מול הילדים שלהם. אז מה ההכללות? זה לא קשור לעניין בכלל...
לכן סייגתי שאם מישהי תוכיח שהיא עושה את זה בסדר - אוכל גם את ההשגחה שלה
....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:
צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים
לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.
סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים.
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים
ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.
ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.
ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.
ואני נולדתי כאן.
גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.
ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.
"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"
מעניין אם יש ביביסט בטיסה .
היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.
...שאתה נוצרי.
בפייסבוק.
סתמו ת'פה!
כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.
אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!
אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין
(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)
האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.
מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,
וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא.
הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.
מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …
אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.
שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
בלי לדעת
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
אומר שמי שלא מתחתן ברבנות, גם הנישואין שלא הם לא ממש כדמו"י. העדים פסולים וכדו'.
אז אין את הבעיה של הגט.
במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית
לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.
צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).
נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.
הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית
הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.
צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.
אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.
פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...
היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?
יש שיקולים רחבים.
-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.
-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.
להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.
כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה