לכל אלו שדוחפים נשים לשמש כמשגיחות כשרותמושיקו

הם לוקחים אחריות על ההטרדות במקרה הטוב ודברים יותר חמורים במקרה הפחות טוב? 

זה לא סוד ש90% מהאלומות ובתי העסק מעסיקים ערבים ודומיהם.

וזה לא שאין נשים כמשגיחות במקומות שאפשר 

את זה - שיקחו בחשבון הנשים בעצמם.אם היית

זה מקצוע מתוך בחירה. לא כפייה של משהו.

מי שלא חושבת על זה ורוצה דווקא לעבוד במקצוע הזה - בעיות שלה...

לא לגמרי רק "בעיות שלה"אלעד

כל ישראל ערבים זה לזה,

והחוק המוצע פותח פתח שעלול לגרום לצרות צרורות

נווו אלעד..שלומי20104

נאסור על מלצרות טבחות ושטיפת כלים לנשים?

אם אתה בעד להחזיר את כל כבודה בת מלך פנימה ולהחזיר את אשתך למטבח זה משהו אחד, אבל אני לא חושב שזו דעתך.

ולכן יש לי משהו אחד להגיד על הטיעון הזה, יאללה יאללה יאללה..

לא צריך לעודד נשים להתחיל לריב עם גברים ע"ב קבועמושיקו

ובמקרים רבים זה דברים ערביים.

מבינים את זה רק שמגיעים לשם ומי שלא היא בד"כ כבר שם (ולא חסר נשים ששמים אותם בתפקידי השגחה במקום שמתאים להן ללא החוק הזה)

גם החוק שמתיר לנשים לעבודדתי לאומי

פותח פתח שעלול לגרום לצרות צרורות

יסולקו הנשים מהמרחב הציבורי לאלתר!

להבדיל מכם, מושיקו ואני עבדנו כמשגיחי כשרותאלעד

להכניס אישה למערכת הלחצים הזאת, כאשר המעסיקים שלה והעובדים שעימה אותה משגיחה תהיה אמורה להתמודד באופן יום-יומי לא רואים עין בעין (בלשון המעטה) הפסדים כספיים כתוצאה מהקפדה או בדיקה יסודית של התוצרים והתיפעול- זה לא מעשה נבון בכלל. זה גרוע הרבה יותר מלהכניס בת-שרות למוסד בו היא ודאי תוטרד, כהשוואה.

היינו שם,

ראינו איך הדברים מתנהלים,

ולכן אנו כן יכולים לסייג את ערך "השילוב השוויוני בעבודה" לעניין ספציפי זה.

מושיקו

שלא לדבר על שקית ההקאה שיצטרכו לקחת באופן קבוע במקרה זה למשל

בעוד הרבה מקומות שאישה עובדת תחת גבר זה עלול לקרותדתי לאומי
יש הבדל גדול בין פקידה או תפקיד אחר-משה ר-

לבין משגיח כשרות שהעימותים בתפקיד הזה הם בלתי נמנעים והרבה פעמים זה נגרר למריבות ואיומים..

אם אתה משגיח טוב שמקפיד על ההלכה, לא יאהבו אותך במקום וזה עובדה.

אם אני רואה עסק שבו המשגיח זורם וצוחק וחבר של העובדים/בעל המקום, אני יודע שהכשרות במקום הזה מוטלת בספק

ואני מכיר המון מקרים כאלה כאחד שעבד בזה..

יש משגיח שצוחק ומתבדחמושיקו

אבל הוא אם עיניים בגב ומאוד זהיר ויודע להפוך את עורו ולעמוד על שלו כשצריך

לרוב זה בעייתי-משה ר-

ובעלי העסקים בד״כ מנסים לחבב את עצמם על המשגיח כדי שיעלים עין אח״כ..

זה ההבדל בין תיאוריות לשטחמושיקו

מי שהתנסה בהשגחה בשטח מבין שעל פי רוב עבודה ההשגחה אינה מתאימה לנשים.

אבל כמו ששמים נשים בצבא ומורידים את הרף הנדרש רוצים לעשות את אותו הדבר בכשרות

סליחה?שוקו =)

אתה לא תגיד לי איפה מותר לי ואיפה אסור לי לעבוד

אשה יכולה להחליט איפה לעבוד בעצמה והכל שיקולים שלה ולך אין זכות להתערב בהם תודה רבה 

קודם סיימי את השלוק האחרוןאלעד
תסיים את כתה א'שוקו =)

מה הקשר ?קשלש

אז בכל מקום לא נעסיק נשים, בייחוד במקומות עם גברים צעירים  ????

הוא כתב בכל מקום? מישהו כתב בכל מקום?אלעד

צאו רגע מה"הדרת נשים" הכל כך אופנתית ותענו לגופו של עניין

אבל זה ממש לא קשורקשלש

הוא עצמו לא שואל לגופו של עניין 

זו טענה לא קשורה לזה שהם נשים 

ואם הם נשואות זה בסדר ?

ואם הם בנים זה בסדר ? (ראינו כבר רצח של בחור ע"י בן דוד)

היה שוה להעלות את הנושא לראות אותך שוב מושיקו

יש מקומו שלא כל אישה יכולה להתמודד הם העבודים או המנהלים במקום

השיטה ל לדחוף בפרנציפ נשם יכול להוביל נשים למקומות שלא מתאים להן.

זה לא אומר שיש מקומות שיש נשים כמשגיחות - והן נכנסות בכל תחום שמתאים להן

זה כמו לקחת נשים כרבניות?המצב חסה
יש נשים שמתאים להם להיות רבניות..מושיקו

והן בדרך כלל ידעותאת מקומן ונשארות חסויות

אני חושב שיש הרבה מדי תחומיםעוגי פלצת
שמי שעסק בהם יהיה בטוח (בצדק)
שיש בהם סכנה לנשים.

אני משוכנע שאם נמשיך בפשטות
בקו הזה, התחושה של בנות כאלה
ואחרות שדוחקים את רגליהן ו"מחליטים
עליהן" רק תתעצם ותפשה הלאה.

צריכים הרבה רגישות וחרדה
לענין הזה יחד עם תמיכה וחיזוק
של גורמים כמו להב"ה ושל
הגברת המודעות לסיכונים
בקרב נשים.
צודקים לגמרי, כמי שמכירה את ענף הכשרות וההשגחה+mp8

ממש מקרוב (בלי להיות משגיחה)

ומאוד בעד קידום נשים לכל מיני תפקידים ובלה בלה-

זה מסוכן ביותר.

ושכל הגיבורות לא תבואנה אח"כ לבכות,

כי מסעדנים ובעלי בתי מלון הם אנשים מאוד לא פשוטים כשמישהו מעז לקבוע להם נהלים.....

(וזה עוד בלי לדבר על עצם העבודה המשותפת לצד כל מיני טיפוסים במטבח והסיכונים שבה...) 

עיקר הבעיה זה שהתפקיד מצריך אסרטיביותיזהר

ואכיפת נהלים נוקשה, גם כשזה מצריך להתעמת מול בעל הבית, וגם כשזה מצריך לסגור מטבח, לזרוק אוכל, להטריף כלים וכדו'.

לא כל גבר מתאים לזה, וודאי שלא כל אשה.

מבחינה עקרונית, אין מניעה שאשה תשמש כמשגיחת כשרות, השאלה היא איפה. במטבחים מוסדיים ולא מסחריים רמת האינטרנסים נמוכה משמעותית ויש הרבה יותר מקום לדבר כזה, במיוחד כשצוות המטבח מורכב גם הוא מנשים.

אבל ענף הכשרות הוא משחק ילדים לעומת ענפים אחריםצדוק השמן

אני מכיר ענף חשוב במשק שכל הבעיות שצוינו כאן קיימות בו - פי כמה וזה רק קצה המזלג. הוא דורש כוחות גוף ונפש עילאיים ולא שמעתי אף רב שמטיל דופי בנשים שעוסקות בו ולהיפך יש רבנים שאפילו משבחים את אלה שרוצות לעבוד בזה. לא פלא גם שהענף הזה נשלט ע"י נשים לכל אורכו.

הענף הזה נקרא: "סיעוד בבתי חולים ומרפאות" והעוסקות בו נקראות "אחיות". אם לשפוט לפי החוויות של שתי הבנות דודים שלי שעובדות בזה ומלימודי הסיעוד של אשתי (שנשרה בשלב ההתמחות), אני יכול להבין למה למקצוע הזה אין "מסורת" בעם ישראל. כשאשתי למדה את זה באוניברסיטת ת"א, אמרו להן שבארץ ישראל הישנה רק נזירות התעסקו בסיעוד וליהודים לא הייתה עם זה שום בעיה. עד כדי כך, שאפילו הכינוי של הנזירות הפך לשם של המקצוע.

בשורה התחתונה-אלעד

שימו לב מה דעתם של משגיחי הכשרות בהווה ובעבר או בנות זוגן,

לעומת כל מי שלא מצוי בתחום ויכול רק לטקבק כרצונו.

סה טו.

מחילה, אבל זה לא משכנע אותיצדוק השמן

עם כל הכבוד לדעתם של משגיחי הכשרות בהווה ובעבר. הבאתי פה דוגמה טובה למציאות שתמיד הייתה ולא תשתנה וכולם מכירים את זה ואף אחד לא יכול לפקפק בזה.

זה לא רציני לומר שכל הנשים של היום לא מתאימות לתפקיד מכ"ש בגלל הטבע הנשי שלהן וסביבת העבודה. נשים היום עובדות כמעט בכל העבודות הקשות, המתישות, השחורות והמסוכנות. נשים מתעמתות עם גברים היום כי זה חלק מהמציאות. יצא לך להיות בבתי משפט? כמה שופטות ועורכות דין יש? רק בשבת האחרונה הייתה כתבה בישראל היום על פקידות סעד שמאמללות גברים.

כאילו שכל משגיחי הכשרות הגברים באים לביקורות עם סכין בין השיניים. יש לי חבר שהיה משגיח של מחפוד והבית יוסף בבני ברק, באולמות והמסעדות. אשתו הכריחה אותו להתפטר בגלל כל המלצריות השבבניקיות והחילוניות שהיו שם. אנשים גסי רוח, אלימים ומנוולים יש בכל מקום ולא כולם גברים - לא חסר נשים כאלה שמתעמרות בעובדים והעובדות שלהן.

מי אמר שאין נשים כמשגיחות?מושיקו

הבעיה שדוחפים את זה באופן גורף.

הייתי רוצה לדעת אם כל מי שבעד שנשים תהיינה משגיחות כשרות היה שולח את אשתו לשם..

אפילו את בעלי לא הייתי שולחת....+mp8
מי הוכרחה לשמש כמשגיחה?עוגי פלצת

פותחים את האופציה בפני מי שמעוניינת.

לא מדויק עוגיאלעד

ברגע שהעניין מפורסם ומקודם ע"י כל מיני בעלי אינטרסים, ארגונים ועמותות לקידום האשה וכיוצא באלו,

נוצר לחץ ומתגבשת דחיפה כלפי כל מיני בנות ונשים שבאופן טבעי לא היו מתעניינות כלל בתחום.

לפני שעה קלה העברתי שיעור גמרא לבחורה שכל חפצה מאז התיכון היה ללמוד גמרא.

ולמה? כי הסבירו לה שאסור. אז ברגע שפותחים פתח (לא שעד היום מישהו מנע מהן להיות משגיחות, אגב) כולן רצות פנימה בזעקות פמיניסטיות, כאשר את כיסוי הראש הן בכלל שכחו בבית..

דווקא הבנתי שהיו פניות לרבנות ואף לבג"ץעוגי פלצת

כי היו (לטענתם) מניעות ומעכבים.

אז אדרבה, כל האמירה של הרב לאו היא בדיוק כדבריך,

ששום דבר לא עומד בפני הרוצה להשגיח.

(ולגבי הסוף: אין הכי נמי!

ובדרך, הן משחירות את פניהן של לומדות אמיתיות ויראות שמיים.

וגורמות לציבור הרחב של יראי השמיים להעלות שאלות לגבי

עצם הלגיטימיות שלהן...)

אכן יש טענה שהרב יהודה דרעי פעל נגד הסמכה לנשיםצדוק השמן

עד היום הנשים שהוכנסו לתפקיד משגיחות כשרות עשו זאת באופן מיוחד דרך רבנויות מסוימות כמו בצפת, מטה אשר ואפרת, אבל אין להן תעודה מאושרת של הרבנות הראשית עצמה!

בשביל לקבל תעודת משגיח של הרבנות הראשית צריך לעבור קורס במכון המוכר לכך, אבל אף מכון כזה לא פתח

קורס מכ"ש לנשים!

מה שקרה זה שבמדרשת אמונה רצו לקבל הכרה מהרבנות, אבל הרבנות דחתה אותם בשה"י ופה"י, עד שיום אחד הן החליטו לפתוח קורס כזה עם מרצים וכו' ושש עשרה נשים עברו אותו. בסוף הקורס הוגשה העתירה לבג"ץ בתביעה להכיר במדרשת אמונה כמוסד להכשרה של משגיחות כשרות.

אנשים בתוך הרבנות סיפרו שבמועצת הרבנות יש חילוקי דעות מאד חריפים בקשר לזה וגדול המתנגדים הוא הרב יהודה דרעי. באורח פלא, המענה הרשמי של הרבנות היה שמועצת הרבנות הקימה "ועדה" בראשותו של הרב דרעי "שתבחן את הנושא ותגיש את מסקנותיה". ה"ועדה" הזו הוקמה לכאורה בכסלו תשע"ג ועד היום לא שמענו מימנה.

לאלעד יש תעודה של משגיח? לא נראה לי...מושיקו

בשביל משגיח תלמד איסור והיתר כמו שצריך..

מי שמסתמך על קורסים ולא על יר"ש של המשגיח/ה מצב קשה.

ואולי זה הסיבה שהוא לא נתן להם גישה לשם.. 

יפה. אז למה לא בוחנים את הנשים על זה?צדוק השמן

אם יש נשים שמוכנות להיבחן על דיני כשרות לפי התוכנית של הרבנות הראשית ועל הדרך אפשר גם לבדוק את היר"ש שלהן, אז למה לא?

למה מעדיפים לכתחילה להקיף אותן בקירות זכוכית ואז לכעוס עליהן כשהן עותרות לבג"ץ?

לא יודע-מעולם לא נבחנתי בכזה קורסמושיקו

אבל לא שמעתי על נשים שנבחנו על איסור והיתר כולל נושאי כלים.

מצד שני הנשים שעובדות בתתפקידי השגחה זו או אחרת לא בטוח שיש להן תעודה..

בשורה התחתונה, מהמציאות הקיימת כבר כיום של כמהותן טל

משגיחות כשרות - האם אתה יכול להראות עובדות על כך שיש כשלים מהותיים בכך שבת עצמה היא משגיחת כשרות?

לא חוכמה להגיד "תשאל מי שהיה משגיח כשרות" - אלעד, ציפיתי ממך ליותר - כדי להוכיח משהו בשטח צריך להשתמש במציאות הקיימת כבר כיום, אבל לא של גברים אלא של נשים. כי אם אתה בא למחקר מקיף בנושא ללא בדיקה מעמיקה של ה-נ-ש-י-ם שכבר היום עובדות בזה - מה עשית בעניין? הכל בנוי תיאוריות על גבי תיאוריות, ולא בדקת שום דינמיקה אמיתית של משגיחות כשרות, אלא רק שיערת מה יקרה, על בסיס גברים שהיו משגיחי כשרות.

זה לא רציני.

במקום זאת - לך אל הנשים שכבר היום משגיחות כשרות, ובדוק מה הבעיות שלהן, בדוק האם הן מצליחות להתמודד מול המעסיקים, האם רמת ההשגחה שלהן טובה, האם הן מספיק יודעות ושולטות בחומר, האם יראת השמיים שלהן גדולה, האם הן מסוגלות בשעת הצורך להתעמת עם הטבחים ולהטריף כלים ולפסול כשרות למטבח - או שהן חוששות מידי מהנוכחות הגברית?

אחרי שתבדוק את כל זה, עדות תהיה מהימנה הרבה יותר ויהיה ניתן להגיד בפה מלא שבת לא מתאימה לתפקיד השגחה (דבר שאני אישית לא חושב שהוא נכון - הכל תלוי אישה ותלוי מקום עבודה).

להטיל איסור גורף אך ורק בגלל חשש לא מבוסס, הוא בדיוק הדבר נגדו מזדעקות נשים - וגם גברים מסויימים - כל כך הרבה שנים. 

וכן, הסיבה שמציפים את הנושא היא כי רק ככה דברים יכולים להשתנות - בעולם כמו שלנו רק תהודה תקשורתית תיתן את הדחיפה המתאימה לדברים מסויימים - ומי כמונו, הימנים המתנחלים וכו' וכו', יודע שישנה כיפת זכוכית שחוסמת ציבורים ומגזרים ומגדרים מסויימים מלשמש בתפקידים מסויימים, ללא שום הצדקה מעשית לכך -וכן, כדי לשבור את התקרה הזאת לעיתים יש צורך בהד תקשורתי.

אז אישה לא יכולה לשמש כדיינת, נכון - זה עניין הלכתי, בסדר. אבל שאישה תשמש כיועצת הלכה - למה לא? זה טבעי הרבה יותר בשביל אישה אחרת שתבוא לייעוץ! ובשביל זה היה צריך לפרוץ כיפות זכוכית! וכמו זה - גם בענייםן משגיחות הכשרות. כאשר תחום משגיחות הכשרות יצבור תאוצה, אני די בטוח שלא כל בת תקפוץ על המציאה ישר - רק מי שזה בנפשה תלך לתחום, כי זה תחום תובעני מאוד שמצריך הרבה כוחות נפש, ואישה מודעת לזה, יש לה שכל ויש לה בינה, והגיוני שבת שהולכת למקצוע הזה היא ייראת שמיים, לבאה מכוונות טהורות ולא רק כדי "להראות לגברים האלו שגם אני מסוגלת"...

יום טוב ושבת שלום!

הוא לא דיבר על איסור גורףמושיקו

הוא דיבר נגד זה שעושים את זה כשיטה ואז ידחפו לשם בדיוק כמו בדברים אחרים נשים שלא מתאימות

האם אתה עד כדי כך חושב שנשים הן פתיות?ותן טל

נראה לך שהן לא מספיק בוגרות כדי להיות מודעות למשימה שהן לוקחות על עצמן?

נראה לך שעכשיו כל אישה תקפוץ על האפשרות להיות משגיחת כשרות?

ברור.יזהר

(סליחה על ההידחפות לדיון)

זה לא עניין של פתיות, אלא של קידום אינטרסים, לחץ חברתי ותקשורתי, ושאר מניפולציות יעילות שעובדות היטב על רוב העולם.

נסה לשאול את השאלות הללו על כניסה לאוברדראפט, קניית חפצים מיותרים להחריד, לימוד מקצועות שאין בהם עבודה או שהשוק בהם רווי (כמו משפטים) וכדו', ותבין לאן אני חותר.

וכבר אמרו חז"ל "נשים דעתן קלה"מושיקו

אפילו אשה אחת שתלך לשם ותפגע מכך זה לא שווה את זה

תשובה דמגוגיתיזהר

סיעוד הוא אולי תפקיד קשה, אבל אין בו את המאפיינים שאני מניתי, הנדרשים ממשגיח כשרות.

בכל מקרה, שים לב שלא שללתי באופן גורף את העניין.

אישית הייתי חוששת לאכול במקום שאשה תשגיחמינימאוס2

וטוב בלי לעשות לי לינץ' .

לא בגלל שהיא לא יודעת מספיק טוב את ההלכות

אלא כי אם יש לה בעל בית קשה מי אמר שהיא תמיד תדע לעמוד מולו בקשיחות

ולפסול את מה שצריך ולעמוד על הנהלים כמו שצריך

אחרי שיוכח שכן - נדבר...

קצת מכלילים, לא חושבים?assafnagatu

יש המון נשים בעולם שמסתדרות יופי עם כל משימה, הכל עניין של האישה והאופי שלה. אני מכיר המון נשים שעושות כל עבודה יותר טוב מגברים, והרבה גברים שלא יודעים לעמוד על שלהם אפילו מול הילדים שלהם. אז מה ההכללות? זה לא קשור לעניין בכלל...

ברור שזה הכללה. אבל בכל הכללה יש אמתמינימאוס2אחרונה

לכן סייגתי שאם מישהי תוכיח שהיא עושה את זה בסדר - אוכל גם את ההשגחה שלה

כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גילאחרונה
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטוריאחרונה
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.אחרונה

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶםאחרונה
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

ההגיון (המוזר) שלישלג דאשתקד

אומר שמי שלא מתחתן ברבנות, גם הנישואין שלא הם לא ממש כדמו"י. העדים פסולים וכדו'.

אז אין את הבעיה של הגט.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11

אולי יעניין אותך