(יתכן שהיא נידונה כאן מוקדם יותר, אשמח להפניה)
האם בתנאים מסויימים לדעתכם יתכן גיוס המוני של חרדים לשירות סדיר?
(לא כולם בדווקא)
ואם כן - מהם?
(יתכן שהיא נידונה כאן מוקדם יותר, אשמח להפניה)
האם בתנאים מסויימים לדעתכם יתכן גיוס המוני של חרדים לשירות סדיר?
(לא כולם בדווקא)
ואם כן - מהם?
בצבא יש 2 בעיות, ביטול תורה וסכנה רוחנית, יש הרבה חרדים שמתגיסים לפני או אחרי חתונה ש2 הבעיות האלו לא נוגעות להם (או שהתחתנו ולא יכולים לשבת ללמוד תורה או כאלו שלא התחתנו ולא מסוגלים להיות במסגרת תורנית זו או אחרת ).
מה שכן אפשר להודת לצבא שהציל הרבה מצעירי החרדים והציונות הדתית שפרקו עול ועל יד גיוס שראו את ניסי ה' בעיניים הרבה כאלו חזרו בתשובה ברמה זו או אחרת.
בכל מקרה גיוס המוני באופן מאורגן הוא פוגע בכבוד לימוד ולומדי התורה

את התשובה האמיתית תצטרך לקבל מהרב, לא ממני...
אין לי ביטחון בתשובה, מהסיבה הפשוטה שזה דיון תיאורטי מאד, ולא קיבלנו על זה הוראות עדיין.
לדעתי יש מצב כזה, במקרה ש:
א. הצבא יהיה טהור וקדוש,
ב. יש אפשרות לסכום מסוים של בחורים ללמוד ורק ללמוד
ג. את ההחלטות בצבא לוקח מישהו שמקשיב לאלוקים, ולא יחייב אותנו לעשות דברים שלא מתאימים לרצון ה' בלי לגלות לנו
נראה לי ש"אם היית" חושבת שגם במקרה כזה לא נלך לצבא, כי זה בעיה של הציוניים שהקימו כאן מדינה, ושיסתדרו עם מה שהם בישלו.
אני אישית לא חושב שזה נכון, כי הרי למעשה היום הציונים הכניסו אותנו לבעיה, וזה לא משנה מי אשם, היום יש בעיה וצריך להסתדר איתה.
אם האשמים היו כאן לפנינו, היה שייך לומר להם שנטיל את הכל עליהם, אבל הרי האשמים חיו כאן לפני 70 שנה, והיום זה אנשים אחרים לגמרי שחיים כאן. איך נחליט על מי להפיל את האשמה? האם זה עובר בירושה? ואם מישהו שסבא שלו היה ציוני נלהב חזר בתשובה - הוא חייב ללכת לצבא כי הוא יורש את אשמת סבא שלו? ואם מישהו לא דתי היום וסבא שלו היה רב, הוא יהיה פטור כי סבא שלו לא אשם?
הטענה היחידה שיכולה להיות זה שאנחנו גם היום רוצים לבטל את המדינה, ואז אנחנו אומרים לציונים - אתם רוצים להישאר עם המדינה שלכם - תסתדרו לבד! אבל אני יותר נוטה שגם בלי החילונים גדולי ישראל לא היו מבטלים את המדינה. היום אחרי 70 שנה של נזק שהמדינה עשתה - השינאה אלינו מרקיעה שחקים. אם נבטל כאן את המדינה - עלול חלילה להיות כאן מרחץ דמים.
אני חוזר ומסייג שאני לא הכתובת. צריך יהיה לשאול את הרב במקרה כזה, ומה שהוא יאמר נעשה!
שהסביר מה הבעיות של הצבא מבחינתנו, וסליחה מניקים קודמים לא קראתי תגובות
מדבריו יצא שיש 2 סיבות עקריות לזה שלא מתגייסים:
האחת מצב הדת בצבא .
הוא טוען שזה לא יכול היה להיות סיבה עיקרית,
כי אם רק זה היה הבעיה אז היה אפשר לפתור אותה איכשהו - גדודים נפרדים כשרות וכו'
אבל היות שאנחנו רואים שכלל לא ניסו לפתור את הבעיה ההיא,
אזי כנראה שזה לא עיקר העניין.
עיקר העניין הוא הצורך שיהיו כאלו שילמדו וילמדו .
בסך הכול נכון שזה "רב החרדים" אבל זה ממש לא "רב העם"
רב העם מתגייס לצבא ויש את אלו במקרה שלנו החרדים וחלק מהדת"ל שמגוייסים רק לתורה
ומדברי הרבנים שליטא נראה שאכן זה עיקר הענין - בחור שיכול אמור לשבת וללמוד.
נקודה.
על פי דבריו נראה לומר שגיוס המוני זה לא משהו שיסכימו לו לעולם
גיוס חלקי לאלו שלא לומדים וכו' זה משהו שקיים כבר היום (בשנה האחרונה נראה לי 1500 איש)
אם השמאל עוד לא הביא שלום, שיחפשו את שימון
שיכול להוביל לגיוס המוני
האם זה יוביל לגיוס המוני? קשה להאמין אבל אין לדעת
יש מי שיאמר שמשמים כל חוק הגיוס עכשיו כדי לעצור את התהליך הנ"ל
זה נראה לי די ברור
וזה מתסכל שאנחנו צריכים לסבול צרות בשביל זה.
אוף!
הרי עכשיו בגלל כל הרעש סביב החוק החדש יפסק הגיוס ההדרגתי.
אז שאלתי את המשורר אם הוא התכוון שיהיה גיוס המוני על אף החוק או בגלל החוק.
מעניין אותי.
והגזרות האלו אמורות לפי הנ"ל להחזיר אותנו לבית מדרש
זה לא גזירות?
עם ישראל ערבים זה לזה, ואם במקום מסויים לבושים בפריצות, זה גורם לגזירות במקום אחר.
יש הרבה מאד גזירות קשות על עמ"י וא"י, כך שקשה להגיד שציבור מסויים אשם בזה
(בצורת בשנה השישית שאמורה להיות שנת ברכה, גזירות גירוש והעברת א"י לאויבים, גזירות נגד לימוד תורה והלכות מסויימות, אסונות שקורים לילדים ותינוקות)
ה' מנסה לגרום לנו לחזור בתשובה ולהתחזק באהבת עמ"י, ובמקום זה אנחנו מאשימים אחד את השני..
כל עוד אין הכרה בגוף המדינה כגוף, אז אין שום רצון להיטיב... ולהיות שותף (גם ללא שום סנקציות, להיפך, גם עם תשלום כספי ומלגות וכו'- כיחידים אולי, גיוס המוני- נו ב'מת)
הכשרות תשתפר, יהיו שיעורי תורה ובטוח רבים יושפעו ויחזרו בתשובה.
פתאום יהיה מפגש תמידי עם חרדים והתקשורת כבר לא תוכל להסית נגדם ולהציג אותם בצורה מעוותת.
הוא היה חרדי.
הוא טען מנסיון שאי אפשר ללכת לצבא בלי לרדת ברמה הרוחנית, רק מי שמגיע מרקע חזק ויש לו יסודות טובים יצליח לשמור על עצמו בקושי. חבר שלו שמגיע בדיוק מאותו רקע כמו שלו היה בעד וטען שזה לא כל כך נורא.. במבחן הזמן, סבא שלי אני יודע שהצליח לשמור על עצמו לפחות עד שנהרג במלחמה כמה שנים אחר כך וכמה שהתרשמתי מהחבר שלו, הוא ירד הרבה ברמתו הרוחנית מאז שהיה תלמיד ישיבה תמים שהתגייס.
זה הרבה מעבר לשמירת תורה ומצוות בהידור במהלך השירות, כל האווירה הצבאית מקלקלת. החל מצורת דיבור ועד סגנון חשיבה.
וזה נכון, במקרים מסוימים (לעניות דעתי זה נכון אצל החרדים, חינוך להסתגרות לא יכול להיגדע ברגע אחד, ואם רוצים בכל אופן למגר אותו, זהו תהליך ארוך שהחברה החרדית בכלל לא מוכנה אליו ולא מעונינת בו)
בכל אופן, הסיפור של סבא שלך מעניין, אבל הוא לא ממש מעיד על החברה החרדית בכללה, מה גם שהוא כן התגייס בסוף, ועוד הוא היה מודע לתהליך, משמע שהיה בו יסודות טובים וכו'... לא'ידעת, מסובך כשמדברים פרטי.
״הוא טען מנסיון״ --הם דיברו על זה אחרי השחרור מהצבא
ושכל מי שמסיים את המסלול נשאר דתי שומר תורה ומצוות. הכל טוב ויפה.
אבל לא מדברים על המסיון הציוני שחיילים מבית חרדי עוברים
ולא מדברים על עשרות חיילים (מתוך מאות בכל גיוס) שמעוברים מנצח בגלל רמה דתית נמוכה. אז כל מי שמסיים את המסלול דתי אבל כמה היו חרדים שנכנסו והיום הם כיפות סרוגות? כל מי שמסיים את המסלול דתי אבל כמה נפלו בדרך והעיפו אותם בגלל חילול שבת/ אי השתתפות בתפילות/ הורדת כיפה וכו׳?
כמובן שמי שמחלל שבת זה משהו בנפש שלו ובגלל זה הוא הלך לצבא אבל עדיין הצבא נתן לו את הנוחות להגיע למצב של חילול שבת..
לדעתי, מי שחלש נצח בשבילו זה מגלשה מהירה לגבעתי ולדירה בקיבוץ ולחזקים יותר, אחרי שתיפת מוח זה מסלול לכיפה סרוגה ודגל על הבית.
ואם זה מה שאתם מנסים לעשות (בתור ציבור ע״י הנציגים שלכם בצבא ובממשלה) בדיוק מה שיאיר לפיד ושות׳ מנסים לעשות לציבור החרדי עם החינוך אז לא פלא שנציגי הציבור החרדי פתחו במלחמה נגד הציבור הדתי לאומי.
ואגב, אחרי שיסיימו עם החרדים זה בדיוק מה שיעשו לדת״ל..
אחד הבנים שלי משרת בנחל החרדי (ה' ישמרהו ויחייהו יחד עם כל החיילים). בחורים חרדיים ממש לא מגיעים לשם (למעט אולי הבחור המצויין - הבן של הרב יהודה משי זהב). זכות היא לבחורים הנפלטים מן הישיבות החרדיות לשרת לצד בחורים בוגרי הישיבות הגבוהות הציוניות. ואם בעקבות כך הם מתחזקים ביראת שמיים וקיום מצוות, מה אכפת לך אם הם מחליפים את הכיפה השחורה בכיפה סרוגה?
לעומתו בן אחר שלי, צעיר יותר, עזב ישיבה תיכונית לטובת ישיבה חרדית בבני ברק. שם הוא מצא את מקומו ושם הוא לומד ממקום שליבו חפץ. זה אמנם לא הכיוון של הבית, אבל אנחנו מאושרים שהוא מצא את הדרך שלו בלימוד ובעבודת ה'.
והאמת והשלום אהבו.
ולגבי אלו שנופלים מנצח יהודה לחילות הרגילים - כאן אני מצטרפת לשורש וגרביים - לא כך טוענים נציגי המגזר החרדי - שמי שלא לומד יתגייס?
השאלה היא לא איך את רואה את זה, הציבור החרדי רואה את בניו שהולכים לצבא משנים את סולם הערכים שלהם, אחד ציוני ואחד חילוני (ויש כאלה שבשבילם זה אותו דבר) והשורה התחתונה זה שינוי.
את יכולה להגיד שהשינוי הוא כתוצאה מהשירות הצבאי
הרבנים של נצח יודו מתחת לשפם שזה בזכות השירות הצבאי
והחייל יגיד שהוא רצה את השינוי והצבא רק איפשר לו לעשות אותו..
בסופו של דבר זה שינוי והציבור החרדי רואה את השינוי הזה בתור איום על המגזר כולו.
ואם את מדברת על צביעות (התגובה של שורש) אז באמת על מי מנסים לעבוד עם כל הסיבות למה חרדים צריכים להתגייס? אם זאת הייתה המערכה היחידה נגד החרדים אז אולי היו קונים את הלוקשים אבל המלחמה הכוללת נגד הציבור החרדי מצביעה לכיוון אחד- אתם לא כמונו, אנחנו טובים יותר, נלחם עד שתהיו כמונו. ושוב, מה שהציבור הדת״ל לא מבין (
) זה שאחרי שיסיימו עם החרדים השמאל הצפוני יעברו לשנות אותם (כבר התחילו
)
מצטער,
אבל לא נראה שהוא מפחד, הוא רק שואל האם ישנה משנה סדורה, ועונה שלא.
כי בעוד שרבני הציבור הציוני דתי חיברו ספרים ומאמרים רבים לקראת כינון מדיה הלכתית-מודרנית ולמעשה הציעו אלטרנטיבה מעשית ויעילה למציאות העכשווית, הרי שעד כה החרדים לא עסקו בזה כלל, והתייחסו כלפי עצמם כגוף בלתי תלוי כקהילה קטנה ובלתי משפיעה, והיחיד (אם אינני טועה) שכתב ספר בנושא היה הגאון בעל הציץ אליעזר עם ספר "הלכות מדינה", וגם הוא הוחרם והודר למחצה מקרב הציבור החרדי בשל כך.
אוי לנו אם פְּקידוּת בסגנון חרדי תתנהל בעניינים כלליים כשם שהיא מתנהלת בעיתונות שלכם, בשוק האפור-שחור המשגשג, בכוללים, במערך הגמ"חים הפורח וכד'. כ"כ הרבה קומבינות, פרוטקציות, עמימות ומעכריות שתהפוך אותנו לא רק לאיראן אלא לאפגניסטאן.
לכן אני אומר, כמו מחבר המאמר הנ"ל: כל עוד אתם מגזר בתור עם ישראל, מין "שבט" לוי כפי שניכסתם לעצמכם את המושג- ניחא. ברגע שתהיו רוב ותאלצו להפריש מקרבכם אנשי מקצוע בכל התחומים (רפואה, בניה, הנדסה, שיטור, צבא, פקידות, וכיו"ב) כי כבר אי אפשר יהיה להנהל בלעדיכם- בזה תיבַּחֶנו. אני לא מתכוון להשאר מיעוט קטן ואיכותי שישלם הרבה מעבר לסביר עבור ציבור גדול ומפונק שרגיל בעיקר לקבל ולא מוכשר להנהיג אלא רק להצמד לצלחתם של אחרים ובה בעת לבזות אותם מבלי להתבייש ולחוש כפיות טובה.
ולגבי יחסי עסקנים-רבנים: אל תנסה להיות נאיבי. אין פה חילונים בורים שיבלעו בשקיקה כל אמירה שלך. אנחנו מכירים ושומעים ורואים ויודעים מה מתרחש, ומי שולט במי.
וד"ל.
ואכמ"ל.
חס וחלילה
ה' ישמור
אני מוחה על כבוד התורה.
מעניין שהרבנים עצמם לא יוצאים מה"שליטה הזאת", והם בחרו להביא אנשים שילטו בהם...
אלו היו טענות המשכילים לגבי הרבנים בדורות עברו. ור' עקיבא איגר כבר ענה עליהם.
ואנחנו גם ראינו מה היה סופם...
הרבנים הם אנשים פקחים לפחות כמונו ואפילו יותר. אף אחד לא "שולט" בהם או "מכתיב" להם או "מעוות" בשמם מבלי שתהיה להם יכולת תגובה.
שרבנים הודו שסיבבו אותם בכחש?
שאדמו"רים שיתפו שהחצר בלעה אותם?
האם כולם כאלה? ודאי שלא. אבל מטבע הדברים התופעה כמעט מתבקשת.
עסקן הינו יהודי שתדלן, תחמן, בעל שכל חריף. האם בהכרח ה"רב" או ה"רבי" שלו מתוכחם וערמומי כמותו?
נראה לי פשוט שלא.
אבל הגישה שזה הנורמלי היא בעייתית מאד
ואני בתור רב לא הייתי לוקח עסקן לא ירא שמים שיסובב אותי
וגם "עדויות" אמינות.
ואיכשהו מי שהמשיך לאחוז מגדולי עולם ולדעת שלא "מסובבים" אותם והם לא "מנותקים" - נשאר יהודי - והם ...
יש גבול כמה אפשר "לסובב" אדם חכם עם חכמה של תורה - ולאורך משך תקופת הזמן.
אני אישית נתקלתי באנשים שהצהירו בשבועה שהם שמעו מרב מסוים שסובבו אותו במו אוזניהם - והנושא היה חשוב לי אז טעיתי להאמין ונכנסתי ישר לרב - רק כדי לשמוע שדעתו ממשיכה להיות זהה למה שאמר קודם ולמה שפורסם בשמו. ושהוא מודע יופי יופי למציאות העכשווית בעולם...
וכל הדיבורים הם הבל וריק וטענות של אנשים שממש קשה להם שדעת הרבנים לא מסתדרת עם דעתם..
ואת העתיד של אותם חסרי אמונה - אנו יכולים כבר עכשיו לצפות לאור העבר---
לדאבוני אין גבול כמה אפשר "לסובב" אדם חכם עם חכמה של תורה - ולאורך משך תקופת הזמן.
וזה בכלל לא משנה אם סובבו אותו באמת או שלצורך העניין רק פירסמו בשמו כל מיני דברים.
היתה הבנה בין הצבא לחרדים דבר שסחף לאט לאט חרדים לצבא ולשוק העבודה.
למי שלא מכיר את הציבור החרדי הכול הולך שם במעגלים - וחבר מביא חבר , כך שלאט הגיעו עוד ועוד לצבא ללימודים ולעבודה.
כך שהחרדים לקחו אחריות אבל בלי רעש וצילצולים, מה שקורה עכשיו שהורסים את מה שנבנה בשקט ברעש גדול
לא כלפי ביבי ולא כלפי בנט.
שניהם רצו שקט, שכפי שטענת יתכן והיה מביא יותר חרדים למעגלי העבודה (ואולי אפילו הצבא) בסופו של תהליך.
תינח דעתך ודעתו של מחבר המאמר לעיל, הריבוי הטבעי של הציבור החרדי לא יהפוך אותו ל"רוב" במדינת ישראל בעתיד הקרוב או הרחוק. מאז ומתמיד הצמיחה של הציבור החרדי הייתה נמוכה מהריבוי הטבעי שלו, כי דרך החיים החרדית היא לא מטען גנטי אלא השקפה תובענית שלא תמיד עוברת מאב לבנו ומאם לבתה. יותר הגיוני שאוכלוסיית כלל שומרי המצוות במדינה תגדל מעבר לחלקה היחסי כיום, אבל היא תהיה ססגונית בהתאם.
אם כבר, אתה בתור-דתי לאומי צריך לשאול את עצמך האם רבותיך באמת מוכנים ליום שבו הדתיים יהיו הרוב במדינה. ככל הנראה, גם הם די רחוקים משם. כל הספרים והמאמרים שציינת הם רק המבוא להתחלה של הבירור הזה. יש עוד המון אתגרים הלכתיים ומוסריים קשים מאד שעומדים בדרך להובלת מדינת ישראל והעם היהודי. אבל לדידם של פוסקי הדור שלנו, זה בבחינת "יתי ולא אחמיניה", כי אין להם את כתפיים הרחבות והכלים התורניים להתמודד עם כל זה.
אם ח"ו המשיח לא יבוא לפני שהדתיים לסוגיהם יהיו רוב, כנראה שהם לא יחכו לרבנים שיפסקו עבורם. הם ילכו לאן שצריך ויעשו את מה שצריך ומאמרי השו"ת ההלכתיים יכתבו אח"כ ובדיעבד...
למרות שדי ברור שגם אנחנו נהיינו לכל היותר המגיבים והפרשנים
ולא אלה שמתקדמים ויוזמים מציאות כלשהיא
בכל חזית שהיא
זה אחד מסימני ה"פוסט ציונות" של הדור שלנו. הרוח הגאולית שהלהיבה את רבני הדורות הקודמים לחדש וליזום ולדחוף את הציונות הדתית, שככה ועכשיו משא הציונות מתחיל להעיק גם בבתי המדרש הציוניים. או שאולי זו הרוח הנושבת מישיבת "תורת החיים" ומקררת את תלמידי החכמים שלנו מלדון בסוגיות גורליות.
יש כאלה (וזה באמת מוטיב אנכרוניסטי) שגם ממילא
מתודלקים ע"י חבר'ה צעירים אידאליסטים (צדיקי תנועות
הנוער ובוגרי ישיבות תורניות וקטנות) שחיים עדיין
בעידן החלוצי.
מה הבעיה הגדולה שתקרה אם הדתיים יהיו רוב?
איזה דילמה כבידת משקל נצטרך להכריע?
אתם לא קונקרטיים, וזה נשמע מפוצץ, אבל זה לא ברור לי
והגישה נשמעת הרבה יותר פשוטה. כשנגיע לגשר נעבור אותו.
כשלופוליאנסקי נהיה ראש עיר, לא היו כללים מה ראש עיר צריך לעשות, אז כל פעם שהיתה שאלה, הוא הלך לשאול.
אותו דבר יעשה ראש ממשלה דתי.
יש כמה דילמות כבדות משקל למשל: 'ברית הזוגיות' וכל סוגית הקידושין והגיטין ברבנות, שצריך לטפל בה לפני שיצמח לנו כאן יער של "אילנות יוחסין". תוסיף לזה גם את סוגית הגיור.
דוקא על זה פוסקים גם היום
זה מתחיל להישמע לי שכשאתה אומר "לטפל" אתה מתכוין להקל...
אז כשהדתיים יהיו כאן רוב, הם לא יתחילו להקל יותר, ברית הזוגיות תמשיך להיות תועבה
והקידושין והגיטין יהיו רק יותר טובים
כל הבעיה היום שאין ידינו תקיפה
אתה קורא לזה "להקל"? בסדר. מודה באשמה שאני לגמרי בעד קולות בדיני נפשות. קולות בסגנון שהרב עובדיה יוסף זצ"ל התיר ממזרים שהרב אליישיב זצ"ל פסל. אני לא מצפה ליותר מזה.
אני מצפה מהרבנים שימצאו פתרונות הלכתיים שלא ירסקו את העם ולא ינסו לבודד חלקים גדולים מימנו.
ואין סיבה שיזוז
רב שמחמיר אפי' שהוא יכול הלקל הוא אכזרי
וכיון שאני לא חושד ברבנים כך
ברור לי שרב שמחמיר זה כי ברור לו לאסור, או עכ"פ יש לו ספק והוא לא יכול להתיר.
זה לא ישתנה גם אם מיליון אנשים יבכו, יתרסקו, יעופו ברוח, או יתעצבנו
או שהוא מצילח או שלא.
ואני לא "מצפה" מהרבנים כלום, רב צריך לומר את דעתו כמו שהיא, ואם הוא סובר לאסורהוא צריך לאסור בתקיפות ולא להתחשב במלעיגים
אין מרחמים בדין!
"רב" שמיקל כדי למצוא חן בעיני הציבור הוא לא רב, הוא ליצן החצר, אין לו יראת שמים, והרי הוא כקל שבציבור.
הרב עובדיה הצליח להקל, הרב אלישיב לא הצליח.
כבוד כל אחד במקומו מונח, והם היו עושים בדיוק כך גם אם כל המדינה היתה על הכתפיים שלהם.
ודרך אגב, מרתיח אותי שאנשים עושים מה שהם רוצים, יוצרים מצבים של בדיעבד, ואז הולכים לרבנים ואומרים להם - תמצאו היתר, זה בדיעבד, צריך את זה לאחדות, זה ירסק את העם, ושאר ירקות
בציבור החרדי עדיין נמוכה בהרבה מכל ציבור אחר.
הקמפוסים באוניברסיטאות מלאים בכיפות סרוגות ולהבדיל בערבים,
יש מהם מי שילמד כלכלה, מי שילמד רפואה, מי שילמד טכנולוגיה.
(ואני לא אומר שצריך ללכת לאוניברסיטה, ניסיתי את זה כבר וזה
לא אופציה כ"כ פשוטה לאדם שומר תומ"צ)
כשיהיה רוב מוצק של חרדים במדינה, תסכים איתי שתהיה בעיה
של מחסור יחסי בהרבה תחומי מקצוע (שצריכים לא רק פועלים
אלא גם מומחים שהתמחו בעניין ברצינות).
הבעיה היא קונקרטית וצריך לתת לה מענה.
יוכלו לפתוח מקום כזה על טהרת הקודש
אין בעיה בימודי חול מצד עצמם
מה שחששו הראשונים זה רק ממה שהגויים הכניסו לתך לימודי החול, לא הלימודים עצמם
גם היום האיסור נובע מהסתגרות, לא מבעיה עם לימודי החול עצמם
ברור שגברים ישאפו יותר ללמוד, אבל מאז ומעולם זה לא היה הנהגה לכל העם
במקרה של רוב חרדי אין סיבה שלא יצאן חלק לעבוד בצורה של לכתחילה
והמגמה כרגע מדאיגה... (למרות שכדבר פשוט,
אין לך דבר משמח כמו כמה שיותר מעם ישראל
דבקים בנאמנות בתומ"צ)
אתה לא רואה התחלה מספיק רצינית
של מהלך רחב בכיוון
לא נשמע לי נורא כל כך
לצערינו ההשלכות של להיפתח לתרבות המערבית חמורות מדי
ואתם עוברים שוב נושא...
הזאת תהיה רלוונטית לגורלו הכלכלי של כמעט כל אחד כאן במדינה.
(וזו זכותו של כל אחד כמובן, אבל אין איסור להעביר ביקורת)
הנושא הזה הוא ענף של הנושא הגדול במובן מסויים.
של רוחניות, ולא מתחשבים בזה שבדרך הטבע יתכן שיהיה נזק ברמה כזאת או אחרת,
צריך תמיד לזכור שיש אלוקים בשמים, הוא מנהל את הכל,
ואין סיכוי שנפסיד מלקיים את רצונו
גם מי שמפסיד עבודה כי הסביבה הרוחנית בעבודה לא מתאימה, נראה שהפסיד כלכלית
אבל הקב"ה מנהל את העולם, והוא יסדר לכל אחד בדיוק מה שמגיע לו
אין הבדל בין הרמה הציבורית לרמה הפרטית, אם הטובה הרוחנית של הציבור לא ללמוד מקצוע, אז לא למדים, ולא עושים שיקולים של כסף.
והקב,ה יעזור שלא יפסידו מזה.
זה הרי לא התאבדות, הקב"ה יכול לעזור במסגרת הטבע.
אז אם היה ברירה אחרת, היינו מעדיפים אותה, אבל לצערינו השיטה של להתערות בחילונים רבים חללים הפילה, אז זה מה יש.
ואני טוען שצריכים להרחיב פי כמה את המגמה הקיימת של לימודים.
יש יסודות, במידה טובה, ועכשיו צריכים לרכז מאמצים בבניה יותר
נרחבת על היסודות האלה.
בכל מקרה היה צריך לעשות זאת,
ולו מתוך העובדה שעצם זה שאין מספיק הזדמנויות ללמוד מתוך קדושה
מהווה סכנה רוחנית גדולה, שלא מעט בוחרים מחוסר ברירה בדרכים
שמוציאות אותן מדרך ישראל סבא.
אני רואה שיקולים לשני הצדדים
הסכנות עצומות, זה ברור לי.
אבל די ברור שעם לפיד המגמה התהפכה
מסמן שלב מדאיג מסויים שנחצה...
מה הוא מבין בכלכלה יותר מחרדי ממוצע?
המקצועיות לא הוכיחה את עצמה עד היום במנהיגות
ראה ערך אולמרט ושולה זקן
ב. הוא לא יושב לבד במשרד האוצר ומחליט.
יש לו שם עשרות מומחים לכלכלה, מתמחים יועצים וכלכלנים מכל תחומי המשק. לצערי הפוליטיקה עצמה מהווה משקל חשוב ומטה החלטות מקצועיות משיקולים לא מקצועיים.
ג. ואני לא הדובר ולא המגן שלו, וכנראה מתעב אותו לא פחות ממך.
הוא אפילו לא יודע מה השכר הממוצע במשק 
בס"ד
אני גרה איתם, לידים. הם לא יתגייסו.
הם ילכו לכלא.
הם יעשו הכל, רק לא ללכת לצבא.
http://dwnmedia.a7.org/a7radio/misc/video/14/feb/mafgin6-2.mp4
^^^ והם יעמדו על זה.
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
לפני חודש יצאו 40 אלף
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.
יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.
אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.
אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.
צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).
בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..
גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.
לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".
להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.
הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.
איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים
אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.
שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.
את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.
בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.
וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.
להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.
על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת
בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.
וגם ענוו! באמת!
אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.
(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)
ישר כוח!
(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).
מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.
ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...
גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.
החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.
ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית?
א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .
ב.מי שישמע את הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..
ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "
Chaim Eisenberg (@Chaimeisenberg) on X
יש פתגם סיני עתיק שאומר:
"לעיתים צריך להרוג תרנגולות כדי להפחיד את הקופים".
האסטרטגיה האמריקאית באיראן מתמקדת בדיוק בנקודה הזאת.
מרכז העימות של ארה"ב בסבב הזה כמעט ואינו באיראן – אלא ביריבה האמיתית: סין.
שרשור ברשת X על האסטרטגיה האמריקאית באיראן, ועל המינוי הצבאי האסטרטגי ביותר של טראמפ בקונטקסט הזה
חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים
אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.