אזהרה כבר על ההתחלה - מיועד רק למי שיש כוח להחזיק ראש, ושיש לו כוח להסתכל על מספרים
לכן, אנא, לא להעיר על כך שזה ארוך וכו' - מי שרוצה שיקרא ומי שלא, לא - אני כותב את זה בעיקר בגלל רצון שלי עצמי, ומי שרוצה לקרוא גם, זכיתי, ומי שלא, לא... - אז אנא, לא להעיר הערות על האורך...
החלטתי לעשות מעשה ולחשב אחת ולתמיד תחזית שתראה לי עצמי (ולכל מי שחפץ בכך) - מה אמור להיות יחסי הכוחות הדמוגרפיים במדינה בעוד 20 ו30 שנים, בנוגע ליחסי הכוחות הפנים יהודיים - חילונים, דתיים לאומיים וחרדיים.
אז לעשות תחזית כוללת אין לי אפשרות, כיוון שזה מצריך מאגר נתונים רציני הרבה יותר ממה שאני יכול להשיג, אבל מה שכן יכולתי להשיג בקלות יחסית - היה מאגר נתונים בנוגע למערכת החינוך היסודי בעשור וחצי האחרון. מערכת החינוך זה המאגר הכי מדוייק שניתן למדוד על פיו, כיוון שככלל יוצאים מתוך הנחה שאדם חילוני לחלוטין לא ישלח את בנו לחינוך חרדי, וכנראה שגם לא לחינוך דתי לאומי. גם אדם דתי לאומי, רוב הסיכויים שלא ישלח את ילדיו לחינוך החרדי.
אומנם - תמיד יש סטייה לכאן ולכאן, אבל בראייה כוללת הסטייה ככל הנראה לא גדולה מאוד, ולכן כתיבת תחזית על פי הנתונים הקיימים היום - לכל הפחות תראה מגמה קיימת, בנוגע ליחסי הכוחות במדינה.
אז לקחתי את הנתונים של העשור וחצי האחרון, הצבתי אותם בטבלה, בדקתי עלייה באחוזים, ואז מה שעשיתי הוא ככה: רציתי לחשב את העלייה גם בעשרים שנים הבאות, בכל מגזר בפני עצמו. לצורך כך לקחתי את ממצוע העלייה באחוזים של כל השנים האחרונות גם יחד (נניח לרגע שבשנה X עלה באחוז, ובשנה Y עלה בשני אחוז, אז הממוצע הכולל לXּ+Y הוא 1.5...פשוט יחסית...) - וכדי להיות זהיר, החלטתי להפחית מכך 30 אחוז, אז חילקתי ב100 והכפלתי ב70 את התוצאה - וקיבלתי ממוצע אחוזים, שאיתו השתמשתי כדי לחזות את העלייה בשאר כל השנים (כן - אין תנודתיות בעלייה באחוזים במשך כל שנות התחזית, למרות שבפועל בשנים האחרונות כן יש תנודתיות). כך עשיתי לגבי כל מגזר בפני עצמו, ואז פשוט שיכללתי את התוצאות לכדי מספר כולל של תלמידים באותה שנה.
עכשיו נעצור לרגע מהסברים ונצרף כאן את הטבלאות הרלוונטיות:
הנתונים הקיימים כבר היום. הטבלה מעט מסובכת ומי שרוצה להבין אותה לעומקה צריך להשקיע קצת מחשבה, אבל בגדול היא נועדה למצוא את כמות העלייה באחוזים כל שנה בפני עצמה, ובכל השנים גם יחד.
הטבלה מובאת כקובץ תמונה, כי זה היה הכי נוח לי. מי שמעוניין בטבלאות בתוך קובץ אקסל מסודר, מוזמן לפנות אליי.
לאחר הטבלה עם הנתונים המדוייקים, אנחנו עוברים לטבלה השנייה - טבלת התחזית

טבלת התחזית מקוצרת יותר, כיוון שאינה כוללת את האחוזים, אלא רק מציגה את המספר המשוער על פי העלייה המשוערת באחוזים:
טוב, לאחר 2 הטבלאות - נחזור להסבר מילולי קצר:
כמו שאנחנו רואים בטבלת התחזית, כל שנה הולך ועולה ה"כוח" של התלמידים החרדים והדתיים לעומת החילונים. בשנת תשצ"ג, למעשה, מספר התלמידים החרדיים המשוער, עוקף בכמותו את מספר התלמידים בחינוך הממלכתי. ואם מצרפים את הדתיים והרחדיים יחד, בשנת תשע"ז הם כבר עוקפים את חצי מכלל התלמידים - ואני מדגיש שוב, הייתי זהיר מאוד בתחזית לחומרה שבחומרה - ולמעשה ייתכן שבפועל המספרים יזנקו הרבה יותר ומספר התלמידים בחינוך הדתי והחרדי יעקוף את החילונים בשנה הרבה יותר מוקדמת. כבר היום אנחנו מאוד קרובים לחצי מכמות התלמידים היהודים במדינה.
עכשיו צריך להסביר - מדובר בתלמידי יסודי בלבד, ועל מנת שהם "יחשבו" לצורך רשימת הבוחרים במדינה - ולמעשה, יוכלו להשפיע בקולם על המצאות הפוליטית, ועל המציאות בכלל - צריך לחשב מתי הם יהיו כבר בני 18. אז חילקי את 24 השנים שבתחזית ל4 "מחזורי כיתות" - כי כל 6 שנים כלל התלמידים מתחלף ונכנס "מחזור חדש". כך שלקחתי את מספר התלמידים שמשוער בשנה של תחילת כל מחזור, וצירפתי יחד כדי לגלות כמה תלמידים יעברו את החינוך היסודי במשך 24 השנים תשע"ב-תשע"ה.
עכשיו נסכם את הנתונים של התחזית. בתום 24 שנים החל מתשע"ב עד תשצ"ה - יחלפו לפי התחזית בישראל מעל 3 מליון תלמידים במערכת החינוך היהודית. מתוך זה, כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת כאן למעלה, יותר מחצי מכמות התלמידים יהיה מהחינוך הדתי והחרדי. החינוך החרדי יהיה יותר משליש מכמות התלמידים שעברו ב24 השנים הללו, והחינוך הדתי לאומי בערך 17 אחוזים.
רק 6 שנים לאחר מכן, כל אותם תלמידים יעברו באופן מוחלט את גיל 18 - כלומר, בשנת תת"א - 2041 למניינם (עוד 27 שנים) - יתווספו על פי התחזית מעל ל3 מליון מצביעים לכנסת. מן הסתם במשך השנים האלו ילכו לעולם רבים מאלו שכיום הם בני 60 ומעלה - שרובם חילונים. משמע, כמות המצביעים החרדיים והדתיים תגדל בצורה משמעותית. כיום המפלגות הדתיות והחרדיות גורפות כרבע מכמות המקומות בכנסת (הגם שלבית היהודי מצביעים גם חילונים, וגם לש"ס הגיוני שמצביעים מסורתיים - עדיין, בגלל שלמפלגות חילוניות יש גם מצביעים דתיים, אני בכל זאת מחשב את 30 המנדטים של הדתיים+החרדים, כמקשה אחת של מנדטים דתיים). מה שאומר שהגיוני ביותר שבעוד 27 שנים, בשנת 2041 - תגדל כמות המנדטים הדתיים והחרדיים בצורה משמעותית - אין לי דרך לברר בדיוק כמה, אבל אם נעשה הערכה מאוד גסה - נוכל להמר שמדובר בערך ב40-50 מנדטים - כלומר, שליש עד 40 אחוזים מכלל אזרחי ישראל.
ואחרי כל הנתונים למעלה - בואו נשתף אתכם בתהיות שלי. כאשר נגיע לכמות כזאת של מצביעים ומשפיעים - נוכל להשפיע באופן דרמטי על הרכבה של הממשלה.
האם לדעתכם, במצב כזה, במקרה המצער שעד אז עדיין לא יגיע המשיח - האם נראה לכם שבמצב כזה שבו כוחנו כדתיים יהיה כה רב, הציבור הדתי והחרדי יחליט שכאשר כוחו בדמוקרטיה כה חזק, הוא יכול גם להשפיע באמצעות זאת על חקיקות דתיות כאלו ואחרות - ובערך "לכפות" על שאר העם, החלטות כאלו ואחרות - נניח, סגירה כמעט מוחלטת של כלל העסקים בשבת, יותר ממה שהיום - ופתיחת עסקים בודדים בשבת - באמצעות חקיקה שתעמוד במסגרת החוק, במסגרת הדמוקרטיה?
או שהדתיים במצב כזה עדיין לא יהיו בעמדה נפשית שתגרום להם לחשוב שהם יכולים באמצעות הכוח האלקטורלי להחליט החלטות כל כך מהפכניות (לאו דווקא השבת, אלא בכלל...)
שאלה שנייה, ומתבקשת - במצב כזה, בו הציבור החרדי יהווה אחוז הרבה יותר גבוה מאשר היום במדינה - האם נראה לכם שטכנית הצבא יוכל להמשיך להסתמך על הכוחות החילונים והדתיים לאומיים בלבד, או שהציבור החרדי באופן כזה או אחר יבין שהוא פשוט מוכרח להיכנס במספרים גדולים בהרבה מהיום, אל תוך הצבא - ובמצב כזה שחצי מהמתגייסים יהיו דתיים, יוכלו בצבא הרבה יותר בקלות ליצור אווירה מותאמת לחרדי המצוי.
זהו...יצא מאוד ארוך, אבל מי שהצליח לקרוא ולשרוד את זה - צל"ש

ומי שלא - טוב נו, ידעתי את זה מראש, והתרעתי מראש שזה מיועד רק למי שירצה להחזיק ראש. אני כתבתי את זה בעיקר להנאה שלי עצמי, ולסקרנות הפרטית שלי