מישהו כאן קרא את "חוק הגיוס" שעבר היום?שמואלג
אחרי שקראתי אותו, את הנוסח לקראת הצבעה שניה ושלישית שמצאתי, הוא לא נראה כ"כ גרוע כמו שמציגים אותו.

אם עמידה ביעדי הגיוס היא ראלית (בנתון הזה אני לא מבין) אש החוק ממש בסדר.

והעניין של השנות הסתגלות הם בכלל מתנה...

כמה הערות עליו ועל הצעקות סביבו:
1. לא ראיתי על איזה סקנקציות פליליות מדברים.
2. ממה שהבנתי שם החוק מפלה לרעה את הישיבות הציוניות בצורה קשה!!
קראתי את החוק המקורימופים

ועיקר הבעיה העמידה ביעדי הגיוס

האם זה ריאלי? לדעתי תלוי מי מחליט אם עמדו או לא...

לגבי הסנצקיות פליליות - פשוט, אם לא עומדים ביעדים חל חוק שירות ביטחון על כולם, וכל מי שלומד תורה הופך להיות עריק, שזה פלילי כידוע.

לגבי הציוניות לא הסברת דבריך

היעדים זה מספרשמואלג
המספר עומד על 3,300 לשנה ראשונה אאל"ט.
לגבי אי עמידה זה בעיה, אבל תמיד מי שהיה לו בעיה בדיחוי, למשל, היה נחשב עריק.
לא משהו מיוחד לכאן.
אם צריך לצעוק משהו זה לגבי העניין של יעדי גיוס.
(ואם לא עומדים אז נכנסים למצב של דיחוי רק ל"מתמידים")

לגבי הציוניות, ממה שהבנתי החוק, דיחוי לישיבות המוגדרות ציוניות נפרד לגמרי מדיחוי של ישיבות המוגדרות חרדיות, ושם זכאים לקבל גיוס עד 800 בשנה.
תביא קישור, מענין!מופים
יעדי הגיוס נוחים מאודדתי לאומי

ולא "כל מי שלומד תורה הופך להיות עריק"- מספיק עם השקר.

אם אחרי 4 שנות פטור, רואים שלא חל שום שינוי ואפילו ביעדי הגיוס הלא גבוהים הציבור החרדי לא עמד, אז יחל החוק להתממש, ואז תהיה אפשרות לדחות עד גיל 21, להתגייס לצבא או לשירות אזרחי (לי אף אחד לא ייתן לבחור) ולחזור לישיבה, שבמקביל 1,800 (בכל מחזור גיוס!!! בכל שנה!) יקבלו פטור מלא וימשיכו ללמוד. 

אם כן יעמדו ביעדים, אז גם יכול להיות שגם 3,000 "מתמידים" יהיו. אם לא יהיה שום שינוי, אז יחלו את החוק ההוגן. 

מה הבעיה בזה?

למי שיש כמה דקות ממליץ לשמוע את זה, שיסביר בדיוק על מה הצעקה:

ליאיר לפיד גם אין בעיה עם חוק גיוס מלא לכולם.אם היית

הוא חוק מעולה שמיטיב עם החרדים והוא לא מבין איפה פה בכלל הבעיה. (שמעתי אותו במו אוזני. הוא פשוט רוצה להיטיב עם החרדים ואם כולם יתגייסו ויהפכו לחילונים זה מדהים).

אז לדתי לאומי "מספיק" רק 1800 שיקבלו פטור מלא ...

לבן גוריון "הספיק" 400....

ליאיר לפיד "מספיק" 0....

ויאיר לפיד חושב שיעד גיוס של 100% הוא יעד "נוח" מאד... ודתי לאומי חושב שיעד של 70% הוא נוח מאד...

מה החרדים חושבים?? מה הם בכלל פונקציה בשאלה?? כאילו הם בכלל כשירים להחליט בעצמם מה "נוח" ו"טוב" בשבילם?? הם בכלל כשירים להחליט ולבחור מהי דרך החיים שבה הם רוצים לחיות?? מה הם האידיאלים שלהם ומה לא??

מי המציא את השטות הזו?!?

נכון דתי לאומי הכי טוב יהיה לחרדים אם הם יעזבו כבר את השטויות שלהם ויהפכו לדתיים לאומיים?!?!

פטרנליזם מדהים..

אני כבר כמה זמן מחפש את הנוסח, אשמח לקרוא!!!ותן טל

אתה יכול להביא קישור?

קישור למבקשיםשמואלג

http://knesset.gov.il/laws/data/PunchBanana/Files/487131/487131_4.pdf

נלקח מפה:

http://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Pages/BillForReadings2And3.aspx

(טיפ, באתר הכנסת להשתמש באינטרנט אקספלורר...)

נראה לי שקצת התבלבלת, אבל עוד לפני מצאתי יותר טוב:ותן טל

זה נראה בנוסח בהתחלה דומה אבל זה לא אותו דבר, שימו לב:

http://knesset.gov.il/Laws/Data/PunchBanana/Files/487130/487130_4.pdf

צודק, לא הייתי מרוכז כשקשרתי.שמואלג

מה שראתי זה מה שאצלך

שמתם-לב שכתוב בכתובת של הקישור פונץ'-בננה? רוני60
נכון, כך נקרא הנוסח לקריאה שניה שלישית.שמואלג

כמו מין בדיחה פנימית כנראה (הדף הראשון ורוד, והאחרון צהוב)

חחחח מגניב לאאללהההדניאל55
הבעיה של כולם היא הדיבור על הסנקציות הפליליותמושיקו

ללומדי התורה.
עצם הדיבור על זה הוא סוג של חילול ה'
בשורה התחתונה גם בלי החוק היו מגיעים למכסות הללו,אבל רצו לעשות את זה בדווקא.

אז כמו שאחד הח"כים החרדים אמר.

אסיר מקבל יותר הבטחת הכנסה מאברך..

בכל מקרה החוק הזה תכלס טוב לחרדים ורע לצבא...

*טוב לחרדים וטוב לצבאשמואלג

(אולי חוץ מהנסיגה של חרדים מהתגייסות מרצון)

{ומאמרים שהרב בלוך פירסם לאחרונה משקפים קצת יותר טוב את האמת )

אם הם ירצו הם יכולים לנצל את החוק להשתלטות עלמושיקו

מוקדי כוח , דבר שהמגזר הלא דתי ישנא את לפיד עד סוף ימיו אל שהוא נתן לחרדים גישה למקומות אלו או אחרים 

זה מה אני שואלת את עצמימינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך י"ד באדר ב תשע"ד 13:22

הם באמת רוצים אותנו בצבא?

את כל הבחורים הדוסים האלו? שישבו להם בתוך הגרון וילמדו תורה בשעותיהם הפנויות?!

מופים

תקראו את ההסתיגויות

במיוחד את הסתיגות 29,31,31

אני מצטט:

. בסעיף 12ב המוצע, במקום ההגדרה "יום התחילה" יבוא6 
""יום התחילה" – יום תחילתו של הכרסום במעמד לומדי התורה בישיבות ובכוללים7".

31. בסעיף 12ב המוצע, בהגדרה "שנת גיוס", בסופה יבוא "ואולם, לעניין שנת גיוס שבה ה-2 ביולי 
הוא ביום שבת, תחל שנת הגיוס בא' בתמוז ולעניין שנה שבה ה-06 ביוני הוא ביום שבת, תסתיים 
שנת הגיוס בכ"ט בסיוון". 

32. בסעיף 12ב המוצע, בהגדרה "תקופת ההסתגלות", בסופה יבוא "ועד שהכנסת תסתגל שמדובר 
במדינה יהודית, המאפשרת ליהודי שומר תורה ומצוות ללמוד תורה, כל עוד זו אומנות היחידה 
וכל עוד לא תבוא הכנסת להכרה זו, לא נזוז אף שעל". 

לחלופין א': 
בסעיף 12ב המוצע, בהגדרה "תקופת ההסתגלות", בסופה יבוא "וכל עוד כוחות נאט"ו יהיו 
בבקעת הירדן". 

לחלופין ב': 
בסעיף 12ב המוצע, בהגדרה "תקופת ההסתגלות", בסופה יבוא "וכל עוד בית המשפט העליון 
יסתגל למציאות שלחברי הכנסת החרדים והדתיים תהיה זכות עמידה לקבוע ולחוקק חוקים". 

לחלופין ג': 
בסעיף 12ב המוצע, בהגדרה "תקופת ההסתגלות", בסופה יבוא "וכל עוד הכנסת, על כל חלקיה 
יסתגלו להבין שהציבור החרדי לא מחפש להסתגל לאורח חיים שאינו מותאם להלכה"

מצחיק שאין איזה ועדה למחיקת הסתייגויות הומורסטיותשמואלג

(התעצלתי לקרוא לכזה עומק)

לא קראתי אותו ולכן לא יודע לפרטיםבחורצ'יק

אבל בהחלט החוק במתכונתו הנוכחית מעולה לחרדים,ובדיוק משום כך כאשר רצו להגביל אותו ל6 שנים,אריאל אטיאס הזדעק נגד,כדי שיישאר כך לנצח.

ומי הם החרדים הללו שיעזו -אם היית

לחשוב/להחליט - שהחוק הזה הוא רע להם.

איזו זכות יש לחרדים להחליט מה טוב להם ומה רע להם?!?

רק אנשים אחרים יחליטו בשבילם אם עשו להם טוב או רע---

חוצפה של חרדים.

אפילו אריאל אטיאס הזדעק נגד זה שעד שהוסיפו בחוק שאפשר גם שירות לאומי במקום צבא מה שיעזור אולי קצת לחרדים - אז הגבילו אותו רק ב-6 שנים.... בניגוד לכל שאר סעיפי החוק. זה סימן מובהק שכל החוק מעולה!!! מדהים!!! בשביל החרדים!!!! (אפילו שהילדים הקטנים הללו עוד לא הצליחו להבין את זה....)

את יודעת מה? הלוואי ולחרדים היתה הזכות להחליטאלעד

אבל כאשר בחדרי חדרים הפוליטיקאים שלכם ואפילו גדולי התורה מודים שהחוק מעולה עבור המגזר שלך,

ונדמה כאילו כל ההפגנות והפופולוזים והבערת הרחוב נועדו לצרכים תעמולתיים- אז אולי כדאי שהחרדי הקטן יתחיל לחשוב ולא לגבש את דעתו רק מטקסטים לוחמניים בגופן חיים גוטמן שמרוחים על כל גדר וקיר פנוי

ואם הוא כבר שכח איך לחשוב באופן עצמאי- אז אנחנו נשמח להתנדב ולהאיר את עיניו מגניב

דווקא שוחחתי עם עוזר של חבר הכנסת גפני בחדרי חדריםאם היית

והוא ממש לא הודה שהחוק מעולה להיפך - אין שום מצב להגיע ב-3 השנים הקרובות ליעדי הגיוס המדוברים - כשפוטרים את כל בני ה-22 ומעלה שזה הגיל שבו מתגייסים אצל החרדים...

כי מי בדיוק יתגייס או ילך לשירות לאומי אם הוא פטור ואין לו שום אידיאלים להלחם בצבא, והוא עושה את זה רק כדי לצאת לעבוד אחר כך?!?

ועוד מצהירים שב-2017 יפטרו כל מי שעכשיו כבר בן 18 כדי שאפילו מי שעכשיו בן 21 לא יתגייס עוד שנתיים - כי למה לו....

אז כנראה שאנשים אחרים שכחו לחשוב קצת באופן עצמאי - והחרדים דווקא חושבים יפה...

לא רואה שם תגובה ענינית לטענה שהועלתהאם היית

על ידי עוזרו של גפני - ובשמו של גפני.

ובנט גם מצהיר אותה ברמה - חברי הכנסת החרדים ביקשו ממני לא לשחרר את בני 22 כדי שיהיה מי שיעמוד ביעדים - ואתה מוזמן לחפור על זה ולמצוא את זה באינטרנט.

רק טענה של כתב שיש נחמת עניים על כך שלכל הפחות יש 3 שנים של שקט עד שהוא יתחיל לחול.

זה לא אומר שהם משבחים את החוק עצמו או חושבים שהוא טוב - רק מתנחמים בזה שיש בו דחיה של 3 שנים ועד אז אולי אפשר יהיה לשנות אותו.

כך שזה די מצחיק לומר שהחרדים חושבים שהחוק מיטיב איתם - הם חושבים שהוא לא. הוא 99 אחוז רע לחלוטין. יש בו בסך הכל "סוכריונת" פצפונת של דחית הסנקציות הפלילות ב-3 שנים (הכלכליות מתחילות במידי). מה שיאפשר אולי בקונסטלציה פוליטית אחרת - לשנות את החוק .

וחברי הכנסת החרדים הציגו את זה כ"הישג" כלשהו למגעים שלהם עם איילת שקד. כדי לא לצאת לגמרי נלעגים מכך שהם האמינו כמו פרה עיוורת לאיילת שקד---

חוק לא נהיה טוב בעיני מישהו אם הוא אמר שהוא רע אבל יש בו נקודת אור שיש בו דחיה ובאמצע אולי אפשר יהיה לבטל אותו/לשנות אותו....

את יודעתמופים

העסק הזה לא ברור בעליל!

בשביל מה הם נתנו כזה פטור גורף? מה הם הרוויחו בזה?

אני מנסה להיכנס לראש שלהם, ולא רואה שום הגיון בזה. בשביל מה? מה הם מרוויחים בלתת פטור?

אני לא מצליח למצוא לא סיבה חיובית ולא סיבה שלילית, לא מקל ולא גזר. 

הכיוון היחיד שלי הוא שרוצים שיצאו לעבוד, אבל למה רוצים שיצאו לעבוד רק בשלוש השנים הקרובות ולא אח"כ?

לא ברור!

ואיך הח"כים החרדים רוצים לבטל את הפטור הזה? מה ההיתר לגרום לאנשים להתגייס לצבא?

ואם לא יעמדו ביעדים, אז מה?, וכי דוחין נפש מפני נפש?

וכבר שמעתי את הטענה הזאת מ"מחבלים", ולא האמנתי שבאמת הח"כים החרדים מתעקשים שלא יהיה פטור, אבל את טוענת שדיברת עם עוזר של גפני.

מענין מה הוא עונה על זה.

כי אין להם ענין שהחרדים יעשו צבא. פשוט מאד.אם היית

יש להם ענין שהחרדים יפסיקו להיות חרדים ויכנסו לחברה הישראלית.

אחרי שהם לא יהיו חרדים הם כבר יתגייסו לצבא ויגמר הסיפור הזה של החרדים....

הם פשוט מאמינים שהחרדים לא עובדים רק כי הם לא משוחררים מהצבא. ואז הם נשארים מצומצמים וטיפשים ונבערים - ומקשיבים לרבנים.

ואם ישחררו אותם מהצבא ברור שכולם יצאו לעבודה . ואם זה לא יהיה ברור לאיזה חרדי אז הוכנס לחוק אובדן הפרטיות של כל חרדי מגיל 22 ומעלה ששוחרר מהצבא ומותר למסור את כל פרטיו האישיים והפרטיים מהמאגר של משרדי הממשלה - למוסדות השכלה גבוהה לחרדים כדי שיוכלו "לשכנע" אותם בכל צורה שהיא. והושג תקציב של חצי מיליארד דולר רק למוסדות שיוקמו לעבודת השכנוע...

אחרי שהחרדים יצאו מה"כלא" החרדי. הם כבר לא יקשיבו יותר לרבנים - והדור הבא שלהם יהיה ישראלי.

ופתרנו את "בעית" הריבוי החרדי.

ולא תאמין - קראתי את כל זה במאמרים בעיתונות חילונית. ובחדו"ש...

בנוגע לטענת ה"מחבלים" נגד ח"כ גפני - זו היתה תמיד טענת נטורי קרתא נגד הרב שך וכל גדולי אגודת ישראל - על זה שהפטור מיועד רק לתלמידי ישיבות שלומדים - ולא על בסיס זה שחרדי לא יתגייס.

הרב שך לעומת זאת לדוגמא כתב מכתבים חריפים לראשי הישיבות - שישמרו היטב שרק הלומדים יקבלו את הפטור ושאף אחד לא "ישתמט" דרך דחית הגיוס לתלמידי הישיבות כדי לא ליצור לעז על הדיחוי ח"ו..

איזה מכתבים שהוציאו עליו על זה נטורי קרתא שהוא "מוסר" חרדים לקלקול....

הרבנים החרדיים שלא היו מנטורי קרתא - תמכו בכך שכל אחד ילמד עד נישואיו ולא יצא לעבוד בשום אופן לפני נישואין. ואחר הנישואין כמובן שהמובחר הוא להמשיך ללמוד ככל האפשר ואם אפשר כל החיים מה טוב, אבל מי שיוצא לעבוד - יעשה קודם צבא או שירות לאומי (כי הוא מתאים יותר מבחינה דתית). וכך גם היה תמיד לאורך ההיסטוריה (בדוק כמה חרדים עובדים - עשו קודם צבא/ש"ל.. )

ובפירוש דיברו על זה שאותם שיוצאים לעבוד - ומתחמקים משירות לאומי/צבא - "מקלקלים" לנו את הפטור של תלמידי הישיבות שהוא פטור למי ש"תורתו אומנתו" בלבד.

בניגוד לכך - טענו נטורי קרתא שיש לפטור כל צעיר באשר הוא חרדי.

תמיד ידעתי שגפני וכל שליחינו בכנסת לא שייכים ל"נטורי קרתא"...

ותמיד ידעתי גם שה"מחבלים" טוענים שהם ממשיכי דרכו של הרב שך....

אבל אם כךמופים

שיעזבו אותנו לנפשנו ויפטרו אותנו מהצבא!

למה לשחרר אותנו רק 3 שנים?

ולגבי גפני, אני יודע שמאז ומעולם נלחמו למען לומדי התורה, ולא נלחמו למען העובדים, ומי שעובד - אין מה לעשות, ואם הוא מוכרח ללכת לצבא - שילך

אבל כאן הם ממש נלחמים שיגייסו את העובדים! להילחם נגד העובדים לא עשו אף פעם. אתה יכול לומר - אי לא יכול להציל את כולם, אז אני מציל את מי שהכי חשוב, אבל איזה היתר יש להפיל יהודים לבור בשביל להציל אחרים

(זה כמו שאם יש כמה אנשים בסכנה, ואפשר להציל רק אחד, מצילים את החשוב מביניהם, אבל אין היתר להרוג מישהו כדי להציל מישהו אחר)

[למען הגילוי הנאות, אני לא מחבל, ולא קשור אליהם בכלל, סתם מנסה להבין]

ומה הם יספרו לכל הציבור?אם היית

זה לא ממש מצלצל טוב - למה אתם פוטרים את החרדים?

ככה "מסבירים" שזה רק כדי "לרוקן את הבריכה" כי הצבא לא יכול להתמודד עכשיו עם הגיוס של כולם.

ומעכשיו יגייסו ובלה בלה בלה בלה...

זה גם לא יעבור שום בג"ץ ולו הכי קלוש. מה פתאום שאחד יתגייס והשני ילך לעבוד ?!

ולגבי גפני - גם עכשיו אין זה מן החוכמה לפטור את כולם בידיעה ברורה שאתה מפיל אחר כך גם את הלומדים וגם את הצעירים והלא נשואים לבוץ עמוק עמוק עמוק.

עיקר הגיוס המוטל על החרדים ביעדים הוא בשירות לאומי - והשירות הלאומי המוצע כיום מתבצע במסגרות המותאמות לאדם חרדי עובד.

אותם אלו שפונים לצבא הם אותם אלו שיפנו גם למסגרות בסיגנון כשהם יצאו לשוק העבודה.

לא מפילים מישהו למקום לא מתאים לו - מדובר בענין וולונטרי בלבד. לא מחייבים אף אחד לצאת לעבוד ולא מחייבים אף אחד ללכת להתגייס. זו בחירה נקיה שלו ומרצונו הפרטי.

אף אחד לא "הרג" אותו. אף אחד לא "נלחם" שהוא ספיציפית יתגייס. זכות הבחירה בידיו. בסך הכל גם אף אחד לא פתח לו דרך לצאת לעבוד מבלי לשרת. הוא יכול להמשיך ללמוד וללמוד....

(וגם מי שכן בוחר רוצה לצאת לעבוד יש לו שירות לאומי כשר ונקי קודם.)

אנו בסך הכל מנצלים את המצאותם של כאלו  - שכן יצאו לעבוד למרות שיש צורך בשירות לאומי כמו שאנחנו רואים בשנים האחרונות. כדי להציל את כל הנוער. וכדי להציל את המבוגרים הלומדים.

לפטור את כולם בשביל שאחר כך נשאר עם שוקת שבורה וגיוס גם של בחורי הישיבה וגם של העובדים - על זה בדיוק כתב הרב שך את מכתבו הידוע.... וזו היתה תמיד נקודת המחלוקת בין נטורי קרתא לרב שך.

הם טענו שיש לשבור את כל הכלים - כי אם אתה מסכים וחותם אז אתה הרגת מישהו כדי להציל מישהו אחר.  לפטור רק למי שלומד אתה "מוסר" בפועל את כל האחרים...

ההצעה של ה"מחבלים" היא - בואו ונהרוג את כל הנוער הצעיר שעכשיו מתחת גיל 18 כולל אותם רציניים שהיו יושבים ולומדים כל החיים - בשביל לפטור את כל אלו שמעל גיל 18 כולל אותם אלו שבין כה יצאו להסתובב במכללות ומקומות עבודה שלא נראים טוב יותר מש"ל ומהצבא...

בעצם אין להם שום הצעה. אם הרב שטיינמן יגיד הפוך הם ימצאו פתאום משהו הפוך.

מציעה לך את החוברת - "במבט בוחן". העלו אותה גם לרשת בכל מיני מקומות ואין לי איך לפתוח. היא מסבירה יפה מאד...

בבקשהמופים

20140318153910.pdf

ולא, לא קראתי

מהסיבה הפשוטה שאני לא אוהב להתעסק עם המחלוקת הזאת.

מבחינתי כולם אהובים וכולם ברורים, ואלו ואלו דברי אלוקים חיים (וזה נכון גם על נטורי קרתא)

ולקרוא חוברות כאלה הרבה פעמים זה מלא לשה"ר

סנקציות כלכליות?שמואלג

לא זכור לי לראות בחוק משהוא כזה...

ובשביל לדבר קצת מדוייק יותר, ומובן יותר, אפשר לומר "דחיית חובת הגיוס על לומדי התורה ב3 שנים" (או עוד יותר מדוייק, התחלת עבודה עם יעדי גיוס, כפרמטר בהחלטה אם לומדי התורה יתגייסו)

ומקובלני מאחד מרבותי שבחור חרדי שלא יושב בישיבה ולומד שעושה דיחוי "תורתו אומנותו" נחשב "רודף" של עולם הישיבות.

ק"ו כיום, שהחוק תולה את גיוס יתר בני הישיבות בגיוסים של אחרים.

הפתעה?!?אם היית

אלעד - מי שוכח לחשוב באופן עצמאי?!?

בחוק נקבע שכבר מעכשיו - לא יועברו תקציבים לישיבות שמכסה מסויימת באחוזים מתלמידיהם לא התגייסו .

כלומר גם אם המכסה מולאה אבל ישיבת פוניבז' לא העבירה חלק יחסי באחוזים לפי החלק היחסי של ה"יעד" לאותה שנה - תקציבה ישלל.

אבל מה שלא רצו בבית היהודי שתדע - אתה לא יודע...

גם לי מותר לרדת לפסים אשיים?שמואלג

בשביל לוודא שאני לא מפספס משהו קראתי את החוק(חוק שירות ובטחון - תיקון 19) שוב ולא מוזכר שם דבר על היבט התקציב לישיבות.

אולי אם תעירי את עיני איפה יושב לו החוק שמכוחו הישיבות מקבלים תקציב אוכל לראות אם שם מוזכר דבר כזה.

(ולהתעלם מהעובדה שלא התייחסת לשאר ההודעה שלי?)

^^אלעד

ואני עדיין לא מבין כיצד את מאמינה לעוזר של גפני ולא לגפני עצמו

הם פשוט אמרו אותו דבר -אם היית

לכן אני מאמינה לשניהם שמדברים את אותו דבר. פשוט הכתב בחר להדגיש הטבה קטנה ושולית - ממניעיו הוא...

החוק גרוע וגרוע מאד מאד ב-99 אחוז. יש בו אחוז אחד "סוכרייתי" שאולי עד שהוא יחל בפועל יצליחו בכל זאת לשנות אותו.

שואלת אותך - אם יש חוק גרוע אבל אולי תהיה אפשרות לשנות אותו הוא נהיה "טוב" ו"מעולה" בגלל זה?!?

אז הכתב בכיכר השבת בחר להדגיש את הדיבורים המנחמים על זה שהגרוע והנורא הזה לא קורה היום - אלא עוד 3 שנים . והוא אפילו ציין שזה בשיחה "סגורה".

החוק עצמו נשאר גרוע גם לפי גפני וגם בשיחות סגורות.

בחרת לא להתייחס למעלה אז העתקתי לכאן.

אני תוהה אם קראת את אותה הכתבהאלעד

גם הוא מודה שהחומרה המשמעותית והעיקרית בחוק הינה ההצהרה שבן תורה עשוי להיות מוגדר כעבריין.

ועם הקושי הזה אני מסכים איתו לחלוטין.

האם יש לגפני (ולעוזרו המסור) אינטרס להציג את החוק בציבור כגזירה נוראית וכשמד? ודאי. גם בזה אין ספק.

לעומת הנקודה הכאובה הזאת של הכותרת "פלילי", אם חרדי מין השורה יעבור אחד לאחד על סעיפי החוק, אני בטוח שהוא ירגע קצת ויבין שלא רק שיכול היה להיות גרוע הרבה הרבה יותר, אלא שהשד לא נורא כ"כ והסנקציות הפליליות וכיו"ב לא יארעו כאן ומחר, אם בכלל.

אני גם סבור שמציאות הפוכה בה בנט ושקד היו באופוזיציה והחרדים וש"ס היו בקואליציה לא היתה מביאה לתוצאה טובה יותר, בשל ההסכמים הקואליציונים של הבית היהודי וגורמים נוספים, אבל זו הערכה בעלמא

החרדים דווקא מרוצים מחוק הגיוס החדש

אל תאמינו להם: החרדים לעולם לא יודו בזה, אבל חוק הגיוס היה יכול להיות הרבה יותר גרוע מבחינתם

זאב קם | 20/2/2014 7:32הוסף תגובההדפס כתבהכתוב לעורךשלח לחברShare on facebookShare on twitterRSS

אתמול, בסביבות השעה ארבע, ישב ח"כ משה גפני במזנון הכנסת וסעד את ליבו. ארוחת צהריים מאוחרת. אם לנסח את זה בעדינות, קשה היה למצוא שם אדם השרוי באבל או בכעס גדול. הבדיחות היו אותן בדיחות, החיוכים אותם חיוכים, ורק מידי פעם נזכר הח"כ הוותיק שזה יום שצריך להיראות בו כעוסים, והרים מעט את קולו (בצורה לא הכי משכנעת, חייבים לומר). 

הם כמובן לא יגידו את זה באופן רשמי, ולעולם לא יודו בכך, אבל חוק גיוס החרדים שאושר אמש בוועדת שקד הוא לא חוק רע לחרדים. ההודעות לעיתונות והאמירות לציטוט, מהצד החרדי, מדברות אמנם על חוק אנטישמי ועל שנאת חרדים. אל תאמינו לזה. מי שיושב עם חברי הכנסת החרדים, ובמיוחד עם אלו שחברים בוועדת שקד, יודע היטב שהחרדים רגועים. הם מבינים שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע. הם גם מבינים עוד דבר, גם אם הם לא אומרים אותו כלפי חוץ – לא יהיה שום צורך להחיל על הצעירים החרדים את הסנקציות הפליליות. מיד ההסבר. 

על מנת להבין עד כמה החוק הוגן כלפי הציבור החרדי, ואולי אף הרבה יותר מכך, כדאי לשים לב לכמות הבלמים שהוכנסו להצעת החוק עד לשלב שבו נקבעת חובת שירות ומוטלות סנקציות פליליות. חבר כנסת שמכיר היטב את פרטי החוק אמר אתמול בביטחון שלעולם לא נגיע למצב שבו יצטרכו להוציא צווי גיוס בכפייה. "הבעיה עם החרדים היא שהם פשוט לא מסוגלים להודות שמדובר בחוק טוב מבחינתם", הסביר אותו חבר כנסת. "מבחינתם, כולם נגדם, ותמיד חייבים לשדר שם את תחושת הגלותיות". 

רק בכדי לסבר את האוזן, יעד הגיוס שהחרדים נדרשים לעמוד בו בחודש יולי 2017 עומד על 5,200 משרתים (בשירות צבאי ואזרחי). נשמע הרבה, נכון? אלא שאת אותם 5,200 יצטרכו החרדים לארגן מתוך מאגר פוטנציאלי של קרוב ל- 50 אלף תלמידי ישיבות שיעמדו לרשותם באותה שנה לצורך כך. קלי קלות. אפילו בלי עידוד הגיוס מצד ראשי הציבור החרדי, אי אפשר יהיה שלא לעמוד ביעד הגיוס הזה. 

וגם את זה יצטרכו החרדים לספק רק לאחר קרוב לשלוש שנות מעבר, שנועדו בעיקר כדי להסתגל לעצם הרעיון. ואם גם זה לא יעבוד, עדיין תיוותר להם חצי שנה נוספת עוד לפני הגרזן הפלילי. מי יודע מה הכנסת והממשלה יוכלו לעשות בפרק זמן כה ארוך. 

עכשיו מילה אחת על פרופורציות. מי שנכנס אתמול לאתרי האינטרנט החרדים, יכול היה בטעות לחשוב שאירע פה איזה פיגוע המוני או משהו מפחיד ומזעזע אחר בסדר גודל דומה. כאשר מדינת ישראל עקרה מבתיהם קרוב לעשרת אלפים אזרחים מביתם בגוש קטיף לא נשמע אותו קול זעקה שנשמע אתמול ברחובות מאה שערים. 

אירוע העקירה אולי לא היה נעים. יכול להיות שזה לא היה אסתטי. אבל גרונו של אף עיתונאי חרדי לא נשבר אז. עכשיו, משום מה, כן. תבחרו אתם מהי ההגדרה הנכונה לכך – צביעות או אנוכיות. הכל הולך. 

קראתי את הכתבה בדיוק.אם היית

הכתב התעלם ממה שהבאתי לך בשם גפני - ומה הוא באמת אומר בחדרי חדרים. איפה שהוא לא צריך כבוד מאף אחד אלא לדבר אמת..

וגם אתה בוחר שוב ושוב להתעלם ולהתעלם .....

הכתבה שהבאת עכשיו מציינת ש"אפשר לעמוד ביעדים" כמו שכותבת איילת שקד כל הזמן. ושהיעדים "כמעט מומשו" כבר עכשיו.

אבל עוצמת עיניים מול זה שכולם שוחררו אז אין בכלל מי שיעמוד ביעדים מכאן ואילך.

אז הבנו שהיה איזשהו אינטרס לכתב לכתוב שהחוק הוא טוב - ומה שהכתב בבחדרי הצליח למצוא זה שיש דחיה (סוג של נחמת שוטים. דחיה לא הופכת משהו רע ל"טוב")

והכתב הנוסף "מתעלם" מהעובדה שכל הצעירים שוחררו מה שלא יתן שום אופציה להמשך הגיוס כמו שהיה עד עכשיו - כי אין מי שיתגייס.

את כל זה שמענו למעלה.

לא חידשת כלום.

יש לך תשובה לטענתו של עוזר של גפני בשמו של גפני- שאין סיכוי לעמוד ביעדים אם אין שום צעיר שב-3 השנים הקרובות לא פטור מגיוס - אז אין מי שיתגייס?!!?

ולכן החוק גרוע מגרוע?!?

בינתיים התשובה היחידה שלך היא מלא כתבות שלא עונות על השאלה.

לא כתבה שמסבירה שעד כה היה שיעור כזה של מתגייסים עונה על השאלה כמו שהסברתי למעלה ובכל הודעותי פה.

ולא כתבה של חברי כנסת ששמחים מזה שיש עוד 3 שנים עד שהחוק יכנס בפועל לתוקפו ואולי עוד אפשר יהיה לתקן את הרע(להוציא הסנקציות הכלכליות שדחף שלח ברגע האחרון) עונה על השאלה....

ואף אחת מהטענות היא לא מהסוג שהופך את הגרוע של החוק ל"טוב" כלשהו..

כך שאין טעם להביא עוד 10 כתבות דומות שמתחמקות מהשאלה. ומורחות נתונים לא רלונטיים לענין..

חפש תשובה ישר ולעניין.

ראה למשל פה-אם היית
עבר עריכה על ידי אם היית בתאריך י"ז באדר ב תשע"ד 10:11

http://www.bhol.co.il/ColumnArticle.aspx?id=65271

איפשהו באמצע הדברים...

איפה בסעיפי החוק זה כתוב - תאלץ לחפש בעצמך או לשאול את הכתב - כי מנוסח החוק וסעיפיו והצורה שבה הוא נכתב ונוסח - למרות שנראה לי הIQ שלי סביר בהחלט וכבר קראתי הרבה חוקים- לא הצלחתי להבין אפילו איפה כתוב שם הא' ב' הבסיסי שכולם סיפרו לנו על החוק. הכל מנוסח בצורה מוזרה כזו ובהוספת מילים לתוך סעיפים ...

קראתי את זה בעוד כתבות שזה היה מוסבר היטב בדיוק כמו שפירטתי לך - לצערי הם היו בעיתונות כתובה שאני לא יכולה להעלות לך לפה. (ושמעתי גם את הפרשן החרדי יעקב ריבלין מציין את זה בשידור)

אבל אני מניחה שיש ביסוס לדברים ואנשים לא מקשקשים את עצמם לדעת...

אם יש לך הסבר אחר איפה הם "סובבו" קצת את הדברים אתה מוזמן להביא אבל הם בטח לא קטפו המצאות מהירח.

ודרך אגב הירידה היתה על אלעד - שטען שהחרדים יודעים רק מה שחברי הכנסת שלהם מספרים להם - ולא עליך. הנה גם הדתיים יודעים רק מה שחברי הבית היהודי רוצים שהם ידעו. ולא מכירים את כל "מוקשי" החוק הבעיתיים....

צר לי אם חשבת שזה היה משהו אישי נגדך..

כמה דבריםשמואלג

1. אאל"ט הכתבה נכתבה לפני שהחוק עבר בכנסת (הייתי יכול לדעת טוב יותר עם האתר ה"חרדי" היה מועיל בטובו לשים תאריך עברי בכתבות).

ככה שאפשר ללמד זכות שמשהו השתנה בחוק מאז.

2. בחוק אין שום מקום שמדבר על היעדים בשנת 2017, החוק קובע במפורש יעדים לשנה הקרובה, ואומר שכל שנה יקבע היעד מחדש.

3. החוק לא מדבר בשום מקום על ההיבט הכלכלי.

צריך לראות מכח איזה חוק יש לישיבות תקציב כלכלי, וככה לראות אם שם יש משהו שמדבר על היעדים (אני בספק אם זה הגיוני, לא עבר עוד חוק  בנושא לאחרונה ככל הידוע לי)

4. כתבה לא יכולה להיות הוכחה טובה יותר מנוסח החוק עצמו.

1. הכתבה נכתבה לאחר "סגירה" סופית של החוק בוועדה.אם היית

ועוד לפני הההצבעה. לא חל שום שינוי בחוק מאז סגירתו בוועדה והוא עבר ככתבו וכלשונו ללא שום שינוי.

2. בחוק יש יעד לשנת 2014 - וחובה של הממשלה להעלות אותו משנה לשנה - בכמה בדיוק? זו תהיה החלטת ממשלה כל שנה מחדש. אבל הממשלה חייבת להגדיל את היעד בכל שנה. כך שאין מדי הרבה אופציות לא להגיע ליעדים שדוברו פלוס מינוס...

3. לצערינו הישיבות לא זכאיות לתקציב כלל וכלל , הם לא מוסדות תרבות או אוניברסיטאות חשובות. אז הן בסך הכל מקבלות תמיכה תקציבית שמוגדרת בנוהל כלשהו ולא בחוק או בתקציב...

4. ציינתי לך שאני אישית לא הצלחתי למצוא בחוק אפילו איפה הוא מגדיר בדיוק את הסעיפים שעליהם כולם מסכימים שהם קיימים בצורה שבה הם נוסחו ונדחפו לחוק הביטחון הקיים.  ולכן הבאתי את הכתבה של הכתב. וציינתי לך שגם אם זו לא הוכחה מלאה - אז ברור שהכתב (ושאר הכותבים והפרשנים ששמעתי/קראתי) לא כתב דברים שממש אין להם שחר -

אז זה שאתה לא מצאת בכלל שום איזכור שיכול אפילו להתפרש ב-2 צורות - משאיר בינתיים את דבריו ככתבם וכלשונם. אם היית מוצא משהו בחוק ומפרש אותו אחרת - יכלת לכתוב אחרת. כל עוד לא מצאת שום איזכור לנ"ל כנראה שאתה רק צריך לחפש יותר טוב....

(לדעתי - אחרי קריאת דבריך כנראה שהנ"ל הוכנס לתקנות התמיכה בישיבות ולא לחוק הביטחון)

מצאתי משהושמואלג

1. אז לימוד הזכות שלי נופל.

2. בכתבה נקבו במספר מדוייק, והעובדה היא שאין כזה (הרי באופו תאורטי הממשלה יכולה להגדיל את היעדים בבחור אחד כל שנה...)

3. אז מצאתי מצד מה הם זכאיות (ונראה לי שמצד זה גם זכאים מוסדות תרבות וכו').

יש דבר הנקרא "מבחנים לחלוקת כספים לצורך תמיכה של משרד החינוך במוסדות תורנים", וזה קובע את הקרטריונים.

באותו מסמך מבחנים לא קיים משהו על יעדים.

אבל כן קיים הטבה (שקצת שונתה בתיקון לאחרונה) שקובעת שישיבה שיש לה אחוז גיוס מסויים מקבלת יותר נקודות זכות (בין ציונית בין חרדית)

אז עד שלא יוכח אחרת, הכתב טועה או מטעה.

הבעיה עם מה שמצאת - זה שהוא כבר בתוקףאם היית

מאז אמצע 2013 .... זה אולי לאחרונה אבל לא ממש לאחרונה וכבר נידוש הרבה זמן.

והוא לא קשור לעמידה ביעדי הגיוס - סתם העברה של כמעט כל תקציב הישיבות לישיבות הדליו"ת (. 400 ש"ח לאברך חרדי ו-900 לדל"י בישיבה גבוהה לא הסדר) וזה נושא שנידון ונידוש גם כאן בפורום בשעתו.

(גם את זה הבית היהודי ניסו בתחילת 2014 להחביא מתחת לשטיח באמירה "לא יהיה קיצוץ נוסף לכל סוגי הישיבות בלי הבדל מגזר" תוך הסתרה של העובדה שההבדל בוצע חצי שנה קודם לכן ועכשיו רק לא מעמיקים את הקיצוץ..)

הכתב ציין משהו חדש ולא ענתיקה שהיא בתוקף בלי קשר לחוק הגיוס - וכמו שציינו כולם על זה שעופר שלח דחף - לא קיצוץ דיפרנציאלי שכבר בתוקף  - אלא משהו חדש בהחלט של שלילת כל התקציב בגלל אי עמידה ביעדים.

תחפש משהו קצת יותר דומה ועדכני---

הגבתי בכתבה שםשמואלגאחרונה

בספק אם יענו לי.

אם הייתי יכול הייתי שולח לו פנייה אישית, אבל לא יודע מה המייל שלו.

לבנתיים לא מצאתי מקור לדבריו

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאראחרונה
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך