מכתב גלוי לרבנים ולמחנכיםרחלקה

פורסם בעולם קטן

מכתב גלוי לרבנים ולמחנכים

אביעד חזני, חיפה

קראתי באכזבה את תגובותיכם על התנהלות המאבק ב"בית השלום" בחברון, שמעתי אתכם מגנים בתוקף ברשתות התקשורת, והרגשתי כמרבית חברי, ניכור.

אני אישית, לא הייתי בחברון עצמה, אלא פעלתי במקומות אחרים. אך אחיי ואחיותיי, בשר מבשרי, שותפיי לדרך ולאמונה, היו בחברון.

לא באתי לדון על צדקת המאבק, ולא על שיטות הפעולה. רציתי לדבר על דבר יסודי הרבה יותר.

גינויים, גינויים וגידופים זה מה שקיבלנו מכם. לא השתתפות, לא הבנה, לא הושטת יד מנחמת ולא זעקה. זעקה, על האלימות הנוראה, על הרשעות האכזרית מולה עמדנו חשופים, כשבאנו בשם האידאלים אליהם חונכו על ידכם.

אני מבין שאינכם מסכימים לשיטת המאבק. אולם, האם כל תופעה אתם טורחים לגנות?! האם כל חיסרון בציבור הדתי אתם דואגים לתרץ?! אז למה הזדעקתם פתאום?!

לפחות הייתם מגנים את בית המשפט על השקרים, את כוחות הביטחון על האלימות המזעזעת, אולם, רק צד אחד גינתם. ואחד הרבנים, דאג להסביר לתקשורת שאנחנו "תינוקות שנישבו". איפה כל הדיבורים על "קבלת השונה", על "פתיחות הדעות"?! הרי הלכנו ע"פ רבנים גדולים וחשובים, שאמנם לא חושבים לגמרי כמותכם, אולם גדלותם לא עומדת בספק. אז מדוע אותנו לא הייתם מסוגלים להכיל?!

ובכלל, אם אתם נגד האלימות, אם אתם כ"כ דואגים ל"ערבים המסכנים", מדוע לא באתם?! מדוע לא הדרכתם? היכן הייתם כשהיה צריך לתת כיוון?!

אלא שאתם, במקום לצעוק על הפקרת יהודי חברון בידי הפורעים הערבים, במקום למחות בכוחות הביטחון שהתעללו בחבר'ה שהגנו על עצמם, במקום זה, עזרתם לתקשורת להסיט את הדיו הציבורי ל"מופרעות" של הנוער הפוחח, הבנים החורגים. האם גינתם את ההצעה להקים בעבורנו כפרים לטיפול פיסכופטי? האם גם דאגתם לכבודנו?!

בוודאי מכירים אתם את אמרתם של חז"ל "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" אולם, אתם התנהגתם כאילו שתי ידיכם שמאליות הן. הפקרתם אותנו לשיסוי התקשורת, הפקרתם אותנו לאלימות ולברוטאליות של כוחות הביטחון. וכשאנחנו, מדוכאים מאוכזבים וכואבים חיפשנו נחמה, גילנו לאכזבתנו ולתדהמתנו, שאתם נגדנו.

את האמון, יהיה קשה לשוב ולקבל...

מה אתם אומרים?

חזק ביותר!אנונימי (פותח)

בס"ד

למרות שהוא טיפה הגזים וכתב לרבנים קצת בחוסר כבוד...

אבל יש בזה משו...

הו!! ב"ה!!אנונימי (פותח)

סוף סוף הנוער מתקפח.... ומבין שאם ננסה להאבק על פי זעקות המבוגרים לא נגיע לשום מקום..

כי מלכתחילה הם נגד מאבק.. ותמיד ימהרו לגדף ולהכפיש אותנו!

מסכים בכל מילה, אבל כאילו שמישהו/רב אחר כן אמר מהotk100

לעשות, כולם רק גינו וגינו אבל לא הציעו שום דרך אחרת.

מה הם ציפו שיקרה? שנתפנה כמו בגוש? כמו בעמונה? מה הם כן רצו חוץ מלגנות לגנות ולגנות?

זה בדיוק מה שהוא אמר!אנונימי (פותח)

בס"ד.

למה הם לא אמרו מה לעשות?

הם אמרו. אתם לא הקשבתם.אוסנת
הם לא אמרו הם רק יודעים לגנות..אוריין

בס"ד

כל הכבוד למי שהיה בבית השלום ולמי שהשתתף במאבק!! במלחמה ננצח!!

טוב. תתעלמי.אוסנת

מה ראשי מוסדות החינוך אמרו? מה רבני הישובים ורבני בתי הכנסת אמרו?

אמרו הרבה.

את לא היית בשביל לשמוע... אולי גם לא רצית.

לוידעת.. מה הם אמרו??אוריין
באופן אישי,אוסנת

שלא ללכת לבית השלום, אלא להשתתף בתג מחיר.

במקום אחר שמעתי, שלא ללכת לתג מחיר, אלא לצאת להפצות של פלייארים בבתים.

במקום אחר שמעתי, לחזק את הגרעינים התורניים...

לא חסר.

כן,רחלקה

אבל תאאאמיד העיקר של דבריהם היה "שיתביישו להם הנוער המופרע הזה!!! מקלקלים את שמנו הטוב (?)!!" ורק בסוף בסוגריים הם נתנו אלטרנטיבה.

להזכירך, אסנת, הכותב לא דיבר על דרכי הפעולה, אלא על היחס.

אני לא שמעתי ולא קראתי.אוסנת

אולי הכותב ואת מחפשים את האנשים השוליים שאמרו לכם את האמת בפרצוף.

זה לא הגיוני שאיש חינוך יתבטא בכזאת בוטות כנגד תלמידיו והוריהם. לכן קשה לי להאמין לך שזאת תופעה...

אני שמעתי 4 אנשים חשובים שונים, שכינסו/דיברו על דרכי פעולה/אלטרנטיבה. כדי להסביר למה צריך את האלטרנטיבה, הם היו חייבים להקדים ולומר שהם לא מסכימים עם הדרך הזאת. מה לעשות? ככה מתבטאים בע"פ.

מוזר שרק את שמעת...אוריין

בס"ד

כנראה הם לא טרחו יותר מידי להגיד מה לעשות..   הם לא באו לחזק את בית השלום ולהגיד לנוער שם מה לעשות.. הם כנראה אמרו את זה לכמה אנשים ואיזה יופי! אחרי זה נגנה נוער שעשה מה שרבנים אחרים אמרו לו!

(ואם כבר זה פשוט רעיונות מצוינים!

לצאת לחלק פלאירים!!!! בזמן פינוי!!!!!   מצוין!

לחזק את הגרעינים התורנים מצוין!בזמן שמגרשים את היהודים מבית השלום נלך לחזק גרעין תורני..

זה אולי דברים יפים לעשות אבל לא בזמם פינוי, זה לא מה שימנע את הפינוי..).

זה ויכוח על דרך פעולה.אוסנת

זאת פעם עשירית היום שאני אומרת לך:

ביקשת לדעת מה רבנים אמרו? איזה הצעות הם הציעו במקום ללכת לבית השלום? אמרתי.

אבל כמובן. זאת לא דעתה של מוהר"ר אוריין. לכן זה לא נקרא התנגדות למהלך בבית השלום, ולא נקרא הצעה אחרת... זה רק גינוי.

כן! מה לעשות! לא כולם מסכימים איתך!

אמרתי שרק את שמעת מה הם אמרו וזאת עובדה!אוריין

בס"ד

ולמה הם מגנים אותנו כי הלכנו אחרי רבנים אחרים??

לא דובר על מה הם אמרו לעשות!רחלקה

לא דובר על מה הם אמרו לעשות! אלא מה הם אמרו לאחר מעשה!!
הוציאו אותנו כניבזים!! פשוט גועל נפש!

יאמר לזכותו של הרב שרלו- הוא היחיד שהגיב נורמלי
(שלא תבינו לא נכון, אני ממש מתנגדת למה שהוא כתב!!)

יש שיטות פעולה...אנונימי (פותח)

בס"ד.

כל בנאדם שמבין טיפה בחינוך יודע, שיש זמן להוכיח ויש זמן לחבק.

לצערנו הרב, חלק מהמניהים בציבור שכחו את הכלל הזה. האם את בנ"ע המעורב, שאסור ע"פ ההלכה הרבה יותר מזריקת אבנים על ערבים, האם את המקרה המזעזע שהיה באחת המכללות לפני שנתיים ממש יהרג ואל יעבור, מישו גינה? לא. משתיקים! ולמה? יש להם סיבה מאוד מאוד טובה. זה לא הזמן לויכוחים. חייבים לשמור על אימון עם ה"נוער" חייבים לשמור על קירבה.

אז מה קרה עכשיו????????????????

אה.... זה לא ה"נוער"

אתם פשוט שטחיים.אוסנת

אין בפי מילה אחרת.

בדקת למה רבנים מתירים היום תנועה מעורבת? לא.

אני לא יודעת מה קרה במכללה, אבל נושא כזה לא צריך לפרסם ברבים.

עוד תלונות?

כן! שאת זה הם לא מגנים אז שלא יגנו אותנו!אוריין
מי שחושב שאנחנו שטחיים- הוא בעצמו שטחי.רחלקה

הוא פשוט לא מסוגל להכיל את העומק שלנו.
(כמו שכתבו פעם- "עמוק, זהירות לא לטבוע!")

לשאלתך, בדקתי למה רבנים מתירים היום תנועה מעורבת.

אממ.. כרגע נגמרו לי התלונות. אעדכן אותך כשנתחדש. <צ>

תלונה:אוריין

בס"ד

מחלקת שירות לקוחות מדברת אוסנת..

אוריין:הלכתי לחנות ושאלתי את המוכרת שאלות ואז היא התחילה להתעצבן ולצעוק עלי.. תטפלו בנידון אני לא יכולה ככה יותר..

אוסנת:העניין בבדיקה.. רק שניה..

אוקי ההלכה לכבד את היהודי לא רלונטית היום. ממתי אתה מקשיב לרב יעקב יוסף שאומר לכבד את האחר הרי הוא לא צינוי דתי..

אוריין: מה? מה הקשר?

חחחחחח

סתם.. חח

אין לי כח חהמשיך ת'שיחה הזאתי..

=]

בצחוק נא לא להעלב..

=]

לא הבנתי את הבדיחהמישהי5
לומשנה חח..אוריין
נסיון עלוב להצחיקאנונימי (פותח)
במקום לריב... בא נתעסק בעיקר ולא בטפל...אנונימי (פותח)

התעסקנו גם בענין, אם לא שמת לב.רחלקה
יא יבשן אחד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אוריין

בס"ד

תיצחק בכח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

=]

ונסיים בנימה זו:אוסנת

גם לי אין כח אליך...

את לוקחת מילה שלי, ומפרקת לגורמים שאין קשר בינם לבין הרעיון הכללי.

כמו לקחת "קורנפלקס" ולומר שאמרתי "פוקר". מה הקשר?!

א. אני נגד להחליף רבנים כמו גרביים - וזה לעניין הרב יעקב יוסף (שלא המעטתי בערכו!).

ב. מי דיבר על ההלכה לכבד יהודי? דיברו פה על הלכה שהיא סותרת הלכה אחרת. לכן - בראיה יותר כוללת - לפעמים היא מתאימה ולפעמים היא לא. לכן צריך לשאול רבנים. משום מה, הרבנים החליטו שהיא לא רלוונטית לעכשיו. אז אל תצטטי אותה, כי זה "לפני עיוור לא תשים מכשול".

לא שיניתי..אוריין

בס"ד

מי החליף רבנים כמו גרבים?? 

אמרת שלפעמים לא כדאי לקיים את ההלכה כי היא משחיתה את הנפש.. את יותר חכמה מההלכה?? 

"אל תהי צדיק יותר מבוראך"!

לא אמרתי את זה.אוסנת

|אוסנת. תעבדי על מידת הסבלנות... זה הזמן שלך!|

יש איסור תורה לקלל. זה אומר, שקללה משחיתה את הנפש. על גבי האיסור, נבנתה הלכה המתירה לקלל רשע. אין זה אומר שזה לא משחית את הנפש, כי זה כן. בדיוק כשם שרצח באשר הוא רצח - משחית את הנפש. גם אם זה מלחמת מצווה וצריך לרצוח.

ולשאלות:

א. מי אמר שהם בגדר "רשע"? אולי כולנו רשעים? הרי כולנו עוברים על מצוות ואיסורים כאלה ואחרים.

ב. האם כך נפסק להלכה? (ז"א - אני מבקשת פסק הלכה שמותר לקלל.)

ג. האם יש בדבר תועלת? שהרי חבל להשחית סתם את הנפש... (בשביל לדעת אם יש תועלת, צריך להבין את הרעיון שמאחורי ההלכה).

רק עכשיו מתחיל לאזול לך מדת הסבלנות?? לי מזמן.. חחאוריין

בס"ד

אז אולי לא הבנת, ההלכה זה שחובה לקלל את הרשע..  אבל זה כמו עיר נדחת שצריך לשרוף אותה ואז "ונתן לך רחמים ורחמך" שהשם ידאג שמידת האכזריות לא תכנס בך ושהשם ירחם עליך..  (מישו פה כבר אמר את זה לפני..) 

"כל המרים יד על חבירו נקרא רשע"

למה אומרים ארור המן? מזה יעזור?? זה משחית את הנפש!

"ושם רשעים ירקב"!!!!!1 

אני לא רב, ולא פוסקת.אוסנת

במקום להתפלסף פה הלכתית, הכי פשוט לשאול רבנים.

אז למה אנחנו מתפלספות? כי מה שהרבנים אמרו לא מתאים לחלק ממנו. אוי, אז צריך לפסוק בעצמנו...

לעניין "כל המרים יד על חברו נקרא רשע" - גם נאמר "שלוחי מצווה אינם נזוקים", ו"אל תרבה שיחה עם האישה באשתו אמרו" ועוד כהנה וכהנה. האם זה נפסק להלכה? והאם פוסקים הלכה כ"כ מורכבת על משפטים בעלי רעיון עמוק שמשום מה הופכים לזולים כמו "אחרון אחרון חביב"?

מזלנו שאת לא רב..אוריין

בס"ד

שכל אחד ילך ע"פ רבו..

ומה הקשר לשלוחי מצוה וללא להרבות שיחה..ולאחרון אחרון חביב..

לובנתי מה את רוצה להגיד בזה...

שאי אפשראוסנת

לקחת כלל אחד ועליו לפסוק הלכה. זה הכל.

אי אפשר לומר "כל המרים יד על חברו נקרא רשע" ועל סמך זה להתיר לקלל.

פשוט אי אפשר.

כי ההלכה הרבה יותר מורכבת.

את מוזמנת לשאול - מצידי גם את הרב דב ליאור - האם חילוני נקרא רשע (חילוני/חייל... מה שאת רוצה).

את שאלת איך יודעים שהם רשעים.. אז זה שהם כסחו יהודאוריין

בס"ד

ים וגירשו אותם.. ושמזכירים שם של רשע חייב לקלל אותו..

יש הבדל בין חילוני לבין יסמניק שבא לשלוח אותך לבית חולים/בית קברות..

ההגדרה הזאת סובייקטיבית.אוסנת

ואם אני מגדירה "רשע" בתור משהו אחר?

ז"א, צריך פה ראש של תורה בשביל להחליט מי רשע ומי לא, ואת מי אפשר לקלל.

לכן, בלי להתחמק - תשאלו רב. רב לא ציוני לא מקובל עלי בנושא זה.

רק הרבנים ציונים רבנים!!!!!!!!!!אוריין

בס"ד

רבנים אחרים לא מקובלים עלי!!!!!!!!!!!!

רק הרב טאו!!!!!!!!!!!

-מידת הסבלנות...-אוסנת

אני לא נושמת כמעט בשביל שלא להתעצבן עליך בפעם המליון להיום.

מישהו אמר דבר כזה?! שרב לא ציוני הוא לא רב?

לרב לא ציוני אין את ההשקפה שבה כולנו (?!) מאמינים (?!). לכן הפסקים שלו בעניין זה יהיו שונים, כי הם אינם מבוססים על תורת הרב קוק - שעליה אנחנו מתבססים.

ואם את לא ציונית - אז אני צריכה להתווכח איתך בכלים אחרים. רק תודיעי לי מה את.

מקובל עלי לשאול רב.רחלקה
נסחו שאלה ואני (ברשותכן) אשלח לרב.
הצעה שלי:אוסנת

האם חייל/שוטר שמפנה הוא בגדר רשע, ולכן צריך לקללו?

האם יש אנשים היום שהם "ערב רב"?

מקובל עלי שתשאלו את הרב שמואל אליהו, למרות שאני לא מחויבת לפסקים שלו.

הגהה שלי:רחלקה

האם חייל/שוטר שמגרש יהודים מארצם, מרביץ באכזריות רבה אנשים נשים וטף,הוא בגדר רשע, ולכן מותר לקללו?

מה הגדרת המושג "ערב רב"? הוא תקף גם לימינו?

הרב זלמן ברוך/ אליעזר מלמד מקובל?

הרב זלמן מלמד מקובל.אוסנת
ההגהה שלך מצחיקה (כי היא מנסה להטות את הרב לכיוון שאת רוצה שהוא יטה), אבל זה בסדר מבחינתי (אגב, הרב גם ישים לב לזה. לפעמים הם אפילו מתעצבנים ומעירים על הנסיון לשאול שאלה שלא על מנת לקבל תשובה רצינית).
טוב, הגהה שניה:רחלקה

האם חייל/שוטר שמשתתף בגירוש (מעגל ראשון- על כל המשתמע),הוא בגדר רשע, ולכן מותר לקללו?

מה הגדרת המושג "ערב רב"? הוא תקף גם לימינו?

אגב- לא ניסיתי להטות את הרב לכיוון כלשהו. רק ניסיתי להדגיש כמה נקודות ששכחת.

שאלה דומה שכבר נשאלה:רחלקה
מגרשי עמונה רשעים? הרה"ג זלמן מלמד שליט"א
ז שבט תשס"ו

שאלה:
מאד מזעזע היה לראות מה ששוטרי ישראל עשו. מה רבותינו אומרים על כך שיהודים מכים יהודים ח"ו. האם ניתן לאמר שהשוטרים האלה רשעים? ומה צריך להיות בהמשך המאבק? לאן עוד נגיע?

תשובה:
כך אמרו חכמים המרים יד על חברו נקרא רשע כמו שאמר משה רבינו ויאמר לרשע למה תכה רעיך. וכיון שהשוטרים הכו ללא כל הצדקה עליהם אמרו חכמים את הדברים הנ"ל
אוקי.אוסנת

ברצוני להעיר, שהביטוי "ערב רב" איננו מדויק. מה שאנחנו מתכוונות זה "לאבד את סגולת ישראל". ערב רב בתורה נחשבו כיהודים (או היו גויים מלכתחילה)...

שאלה שגם אפשר לשאול - מה התועלת בלקלל.

הנסיון להבהיר על איזה אנשים מדוברתפוזה 1

בס"ד

הוא ממש לא נסיון לשאול שאלה שלא על מנת לקבל תשובה רצינית.
את העניין של להטות רב אני יכולה אולי להבין את ההגיון שבדברייך, למרות שאני לא מסכימה איתו, אבל ע"מ לקבל תשובה לא רצינית? מה הקשר?!

111אנונימי (פותח)
11
סליח שכתתרמןקיעקוןעאנונימי (פותח)
סליחה נתקע לי המחשבאנונימי (פותח)
ונלחץ לי על 111אנונימי (פותח)
הבנו..צביה:]
טוב. אני גם שטחית.אוסנת

אני מסכימה איתך. אני לא למדתי מספיק הרבה.

לא התכוונתי שאתם שטחיים (איך אדם יכול להיות שטחי?), אלא שההסתכלות שלכם על העולם היא כזאת.

הלו, לאן נעלמה החקירה השכלית?

(ענת, אני חושבת שבזאת אני מוציאה אותך מהכלל)

יש רבנים ויש רבנים..שוברת גלים

בע"ה

וממש לא כולם מתירים היום תנועה מעורבת.
וכל אחד ינהג ע"פ רבו.

אתם מתרכזים בטפל ולא בעיקר...אחד מאלף

בס"ד.

העניין הוא פשוט. לפני הדיון האם המאבק בפינוי היה טוב או רע, השאלה היא האם יחסם של אנשי הציבור היה ראוי או לא.

אז ככה. אם הם היו מגנים כל תופעה רעה בציבור, (או לפחות כל תופעה שמצתיירת כרעה), סבבה. אבל הם לא עושים את זה. פתאום הם התעוררו. כולם נהיים "חביבי התקשורת", ומגנים את נוער השוליים...

יותר מכך. אני לא יודע כמה קראו השבת את אלישיב רייכנר בעולם קטן. בכ"מ, הוא כתב על המפלגה החדשה, וטען שצריך להפסיק להשמיץ כי זה לא הזמן לעסוק בהבדלים אלא במשותף, ולחפש אחדות. דומני, שאת דבריו היה צריך לקרוא הרב זאב קרוב, שתקף שבוע לפניו, באותו מקום בדיוק, את הנוער. במקום לתת להם ללקק את הפצעים, ולהתנחם ממה שקרה, להרפא (נפשית וגופנית) מכל החבלות... כי "זה לא הזמן להתעסק במפריד..." ואם הם רוצים לתקוף,שיעשו את זה עוד חודש. ולא עכשיו שהפצעים טריים...

כתבתי מספיק.

זה כולל את דרך הפעולה.אוסנת

משום שהגיוני שרב שרוצה לבאר את דעתו בנידון - מה עושים עם הפינוי בבית השלום?, יאמר דברים שישמעו כגינוי. בשביל להתוות דרך - צריך לפסול לפעמים את הדרך השניה (א לפחות להסביר למה היא לא מושלמת).

זה הכל.

השאלה היא מתי לגנות, ואיך לגנות...אחד מאלף

נקודה קטנה:אנונימי (פותח)

אני מנסה לעורר דיון על איסור קבלת לשון הרע שלדעתי נכשלו בו רבים מהמתקראים מנהיגי הציבור.

מדוע מותר להאמין לכתב שאומר שנעשו דברים שמנוגדים לדעת כל הרבנים?

הייתי מצפה לשמוע תגובות בסגנון הנוסח שהצעתי, לא תגובות מתלהמות שאין להם קשר למציאות האמיתית שהיתה שם.

אם המנהיגים של הצבור שלנו מאמינים לכלי התקשורת למה שצבורים אחרים לא יאמינו להם? 

נקודה חזקה למחשבה..אנונימי (פותח)

לק"י.

לעניות דעתי העשירה, חבל שלא טרחו לברר לעומק את הנעשה שם. אם היו מבררים, היו מגיעים למסקנות שונות, ואולי גם לא היו גינויים...

בכ"מ, חבל שלא ביררו והאמינו לתשקורת

יתכן שלא שמת לב מה רייכנר כתב...The yehudi

אבל הנ"ל התלונן על זה שאנחנו רוצים במפלגה שאמורה לייצגנו אנשים עם דעות כמו שלנו.הוא רוצה שנרצה אנשים עם דעות נגדנו במפלגה שאמורה לייצג אותנו?????בהמשך הוא גם העביר ביקורת גם על זה שאנחנו בודקים רק את מפלגת הבית שלנו ולא נוברים יותר מדי בחברי ש"ס או ישראל ביתנו... רייכנר לא השכיל להבין שהבית היהודי ('מיסודה של המפדל'-זה כבר רשמי News/Flash.aspx/237774) אמורה לייצג את הציבור שלנו ולכן לא אכפת לנו מה קורה בש"ס או בישראל ביתנו בדיוק כמו שלא אכפת לי איזה ערבי/בוגד תכיל רשימת מרץ וכדו'...

גם בשביל אחדות אסור לוותר על העקרונות והדרך שלנו!!!

נ.ב.

כן. גם אני ממליץ לרב זאב קרוב (וגם לרב שרלו שהופיע בגיליון שאח"כ) להפסיק לתקוף את הנוער גם אם לא מסכימים עם מעשיו.

הצעת אלטרנטיבה..... לרבנים...אנונימי (פותח)

החלטתי שגם אנחנו צריכים לתת הצעה לרבנים כיצד לחבק וכיצד לגנות.

לכל הנוער שהשתתף במאבק על השליטה היהודית בבית השלום שכולם מבינים שזהו מאבק על שליטתנו הכללית בא"י, ה' עמכם.

לכל אלו שהגיבו על תקיפות הערבים החוזרות ונשנות ה' יחזק ידיכם ותזכו לראות בשלטון מלכות בית דוד במהרה בימינו. אמן! אלה שנפגעו במהלך ה'קרבות' - החלמה מהירה.

בכל הדברים האלו אנו עומדים מאחוריכם ומחזקים את ידיכם, ישלם ה' פעלכם הטוב.

נמסר לנו שבין כל הקרבות שהיו שם היו גם קרבות יזומים של יהודים כנגד ערבים שעוד לא פגעו ביהודים מעולם, מבחינת ההלכה מכיון שהענין בעייתי אנו מנועים מלהאמין לטענות  מחמת שהם בגדר לשון הרע והוצאת שם רע, באם אכן היו כאלו מקרים הרי אנו מודיעים שאנו מתנגדים לפעולות מעין אלה, בעניין הזה חושבני שאין רב שתמך בענין ולכן מחובתינו למנוע זאת ולהסביר שכאן אנחנו חלוקים.

החותם בתקוה לגאולה שלמה

רב בניין מספר שלוש בישוב מעלה יהוצפיניהו הנמצא על חוף הים הסגול.

אסנת-בת-אליי

הם רק התעסקו בלגנות אותנו ולהגיד לנו לא ללכת... מה פיתרון בלהגיד לנו לצאת עכשיו לחלק פלאיי'רים בזמן שבבית השלום יש גירוש?!?! איפה ההגיון פה?!

כל ההסברות ופלאיי'רים צריך את זה אבל זה מהלך וזה לטווח ארוך..אנחנו מדברים על הגירוש עצמו שצריך להאבק אבל הם לא היו שם בשביל להגיד לנו איך לנהוג... אלא רק דאגו להכפיש אותנו בתקשורת...

"טבח", אחלה הצעה. באמת.אוסנת

מה לעשות שהתקשורת והמוח האנושי בוחרים להבליט את הצד השלילי? בוחרים לפרסם את הגינוי ולא את השבח? אולי תבוא בטענות לתקשורת (כן, וגם לערוץ 7).

אם אתה רוצה ויכוח על דרכי פעולה - בבקשה -

מה יקרה אם העם לא יאמין לתקשורת? הוא לא יאמין שאנחנו כ"כ לא בסדר כמו שמציגים אותנו. פשוט ביותר. אם נחלק לו מידע על אי הצדק שבפינוי בית השלום, ברק יקבל פחות מנדטים למרות המאמץ שעשה, ויבין אולי שזה לא משתלם לו לפנות בשביל עוד מנדט... (כמובן שזה לא בא בקלות כזאת.)

משום מה אנחנו שוכחים את המהלך לטווח הרחוק, כי זה לא נוח לנו. אנחנו עסוקים בלגנות את מי שכן חושב על זה (אהמ. אהמ.).

אני יכולה לתאר לעצמי שאדם שלא מסכים עם משהו, לא ילך ויעשה אותו.

זה לא סותר את זה שצריך גם לפעול לטווח ארוך..בת-אליי

אבל בזמן גירוש צריך לבוא ולהאבק ולא לחלק פלאיי'רים עם כל הכבוד...

והם לא מסכימים עם הדרך הזאת? שיבואו ויגידו לנו ולא ילכו לתקשורת ויגנו אותנו!

הויכוח הוא לא על דרכי הפעולה...אחד מאלף

בס"ד.

הוא על הגינויים...

מה עוד אמרו?אוהלי

והרב שאת הכי מעריכה בטח אמר לשבת בבית בכורסה החמה ולבכות,או אולי לגנות-את יודעת-להתנחל בלבבות...

ועכשיו אני גם מתחילה להבין למה כולם עונים פה בציניות ולא בצורה עיניינית.זה פשוט דורש

"אוהלי"- שמור על קשר....אחד מאלף

בס"ד.

א. לא כולם עונים בציניות. היו אולי 5 תגובות כאלה מתוך 105....

ב. מה הקשר? ע"ע הרב שמואל אליהו. שהוא מראשי ה"התנחלות בלבבות"  וגם מראשי המאבק על א"י. (האמת, מוזר לי לכתוב את זה, כי זה ברור לכולם שזה אותו מאבק...)

ג. אגב, גם לדעת הרב גנזבורג, זה מה שעליה לעשות, כמו כל בת....

בוקר טוב!

צודק בהחלטאנונימי (פותח)
"את האמון"קטיף שנית
מה זאת אומרת "שוב לקבל"?
לנוער הזה כבר באיזור ה3 שנים אין אמון ברבנים
יש אמון..תלוי באיזה רבנים..בת-אליי
אסנתסתם משהי

אני יסביר לך למה אני התעצבנתי על כל הרבנים האלה ועל כל מי שמגנה את הנוער:

1. היית שם? את יודעת בדיוק מה היה שם? אם לא אז אין לך כ"כ זכות לדבר...

2. איך אפשר לגנות את הנוער הזה? אולי לא עשינו דברים נכונים(כל אחד ודעתו שלו) אבל לפחות עשינו ולא ישבנו בבית והתלוננו. אנחנו הנוער שהסכים לוותר על לימודים( ולי אישית זה דפק הרבה בלימודים). הסכמנו לישון בתנאים לא נוחים(או לא לישון בכלל) בעוד אותם האנשים שלא היו, ישבו וקיטרו בבית כמה לא טוב.

3. הרב ליאור קרה לכל הרבנים לפני הפינוי לבוא לבית השלום להשפיע ולא לשבת בבית. אבל כמעט שום רב(חוץ מכמה. לא הגיע)

4. אם אמרת שיותר חשוב ללכת לחלק פליירים או לחזק גרעינים תורניים בזמן הפינוי אז למה לאט הלכת ועשית את זה?(או שאני טועה???)

אולי לך אין אמון כבר 3 שנים ברבנים.רחלקה

לי יש (ולעוד הרבה כמוני).

רק מה שהשתנה לפני 3 שנים הוא באיזה רב להאמין.

מי שמך לקדוח בספינה של כולנו ?אנונימי (פותח)
מתי כבר תבינו שכל המאבק על א"י הוא רק שליחות מכוח העם והאומה ולא משהו פרטי של קבוצת מתנחלים ייר"ש , שלמרות שכוונתם טובה וכוונותיהם טהורת מ"מ אין הם פועלים ברצון העם , רצון העם יכול להתברר רק בבחירות ע"י נציגי העם , קרי הכנסת והממשלה והפועלים מתוקפם , קריהצבא והמלכות , ובית המשפט ולרא כל הרוצה ליטול את השם  ולדבר בשם העם יכול לעשות זאת , רק הממשלה והכנסת עפ"י רוב יכולים להסמיך מי מדעתם לדון לשפוט לפעול ולחוקק , כן ככה זה 120 בדמוקרטיה , אבל רק רובה אחד יורה - מי אשר לו הסמכות , ואל יהא המלכות זולה בעיניך , כי 2000 נעדרנו ממלכות , ולכן רוץ לשכנע את כל חיפה בצדקת דרכך , ושכולם יצבעיעו לדעותיך ואז תהיה לך הסמכות, עד אז שב ולמד תורה , תפגין בשקט , אבל תעשה מהומות וכ"ש נזקים - הבנת?
אנחנו הנציגים של העםאנונימי (פותח)
לאלו שנבחרו ע"י העם לא אכפת מהעם,וגם אין להם סמכות- כל חוק לפינוי יהודים מא"י הוא בטל ומבוטל
אליפון - טעות בידךאנונימי (פותח)
אתה יושב ביש"ע מכוחו של עמ"י , והעם מחליט אם הוא רוצה להמשיך בריבונות המדינית או לא , אי אפשר לומר שמי שנבחר אין לו סמכות , כי לעולם לא תהיה סמכות לאף אחד , ולכן הסדר ההגיוני והסכמת הציבור הוא שלנבחרים יש סמכות , את האנרגיות תשקיע בישנוע בצדקת דעותיך לפני הבחירות והלוואי וכולם יצביעו לתומכי יש"ע , אבל אם לא - אז זה לא !
נאום רציני, ללא ספק. אבל...אחד מאלף

בס"ד.

תרשה לי לשאול כמה שאלות?

תודה!

1."כל המאבק על א"י הוא רק משליחות האומה"?! חידוש מרענן. יש לך מקור הלכתי או רעיוני שאומר את זה? או שזה חידוש של כבוד תורתו?.

2. "אין הם פועלים מרצון העם"? מי אמר?! האם אתה יודע, שבסקר שנעשה לא מזמן על קבוצת סטודנטים, התגלה כי 8.9% מרגישים מחוברים לנוער הדתי ולהתיישבות. לעומת 3.4% המרגישים מחוברים ל"שלום עכשיו" (כן, ישנם כאלו המחוברים לשני הצדדים)

3. "רצון העם יכול להתברר ע"י בחירות" - אתה באמת מאמין בזה? לדעתך הבחירות משקפות את רצון העם? אז אתה היחיד!

4. "תפגין בשקט" - למה להפגין? הרי זה נגד רצון העם?

5. צרם לי קצת, זה שעשית מהדמוקרטיה אליל. אנחנו יהודים דתיים. אצלנו הסמכות העליונה היא התורה ולא חוקים יוונים, צ'רקסים או וונגלים...

שוב תודה...

הוא לא מקשקש.אוסנת

אני לא יודעת בדיוק באיזה ספרים אתם יכולים למצוא את המקורות הנ"ל, אבל אני גם מאמינה בהם.

את הדברים הללו אתם בוודאי תוכלו למצוא בשפע אצל הרב טאו ותלמידיו.

הוא לא הפך את הדמוקרטיה לאליל. אין בגישה הזאת שום התיחסות לדמוקרטיה. אתה לא יכול בשם העם לכבוש מקום או להחזיק בו, כי ארץ ישראל שייכת לכל עם ישראל. ולכן אם העם אינו מעוניין בה - תחזק את העם ובעקבות כך תשמור על הארץ. זאת היתה הגישה בגוש.

חבל שאני אכתוב על זה. אני בד"כ לא מביאה את הגישה הזאת, בגלל שאני לא מספיק מבינה בה, קשה להסביר אותה (בכל מצב היא תתפרש לא נכון) ואני לא לגמרי מסכימה איתה.

הוא סוג של-כןרחלקה
את כותבת: " אתה לא יכול בשם העם לכבוש מקום או להחזיק בו, כי ארץ ישראל שייכת לכל עם ישראל"
יפה אמרת. א"י שייכת לכל עמ"י. גם לאבות ולאימהות וגם לאלו שעלו לארץ במסירות נפש בעליה הראשונה, השנייה, השלישית, הרביעית החמישית וכולן. א"א לשאול את כ---ל עמ"י, והמיעוט (תסכימי איתי שעמ"י היום הוא ממש קטן לעומת כל השנים במצטבר) לא יכול להחליט לבדו!!
אוף.אוסנת

יש לי תשובות, אבל מהסיבות לעיל, אני לא אפרט בענין.

מה שחשוב לדעת, זה שהוא לא ממציא שום דבר.

אגב, כיום - הדמוקרטיה היא צורת השלטון הטובה ביותר. לכן אפשר להיות אלילים שלה... (מי אמר? אני חושבת שזה נובע מתוך הרב קוק. אני לא בטוחה)

סליחה. לא צריך להיות אלילים שלה.אוסנת
דבר ראשון ארץ ישראל נתנה לעמ"י כפקדוןאוריין

בס"ד

אז עם כל הכבוד עמ"י לא יכול לתת את ארץ ישראל או חלק ממנה לאף אחד!

ואסנת הדמוקרטיה סותרת את היהדות וחוץ מיזה היא גם בכלל לא טובה.. 

את צודקת שלא צריך לתת את א"י.אוסנת

ובואי נעזוב את הנושא, כי כבר נגמר לי הכח לזה... רק שתדעו, שמוטיפר לא המציא כלום. הדבר הזה נלמד בחוגי הרב המור.

הדמוקרטיה היא לא המצב האידיאלי לעתיד לבוא, אבל היא הכי אידיאלית לעכשיו. תחשבי מה היה קורה אם היה פה שלטון מלוכני... זוועה. גם את זה אני לא ממציאה. וזה כבר לא קשור לממלכתים/פאנטים.

אם היה מלוכני...רחלקה

"אם"??????????.

ומה קורה עכשיו???????????

וואי, אני עייפה!

"מוטיפר"- זה בשבילך...אחד מאלף
הכוונה היתה ל"נאום רציני..." ולאוסנת-אחד מאלף

בס"ד

זה לא קיים אצל הרב טאו.

המקורות אומרים הפוך. זכותנו על ארץ ישראל היא זכות שגם אנחנו לא יכולים להפקיע, כמו שאחנו לא יכולים להחזיר את החיים שלנו בחזרה ולהתאבד, כך גם לוותר על א"י! אין לנו מנדט עליה...

עד כמה שידוע לי - זה כן.אוסנת
אבל אני חייבת לך תשובה בעניין.
לשואל החביב והמנומסאנונימי (פותח)

1. דבר פשוט , שהרי תמיד בגלות גם ישבו כאן יהודים באופן פרטי , 2000 שנה בפקיעין , למשל , החידוש של ה60 שנה האחרונות הוא עצמאות מדינית לעמ"י , ועצמאות היא לא דבר פרטי אלא ציבורי - ע"י כלל ישראל , רמז לדב ר הרעיון של כיבוש רבים לעומת כיבוש יחיד , זהו הגיון + מקורות - עיין ומצא .

2. סקר + שקר , הסקר האמית י הוא ביום הבוחר - וןאין בילתו , אחרת כל יום מישהו יעשה ויאמר שיש לו סקר - ככה לא מנהלים מדינה , אם הרוב המכריע תומך בנוער יש"ע - סבבה נצחו בבחירות ותביאו 90 מנדטים

3. מהו רצון העם - אני ואתה לא יודעים אלא ע"י בחירות חופשיות - אשרינו שיש לנו דמוקרטיה בה כ"א מצביע עפ"י מצפונו .

4. הפגנה עיקרה לשנות כיוון ולרומם את רוח האמונה , אם היא אלימה או מובילה לשינאה עדיף לוותר

5. הדמוקרטיה היא ההוצאה לפועל של המחשבות של האזרחים החיים כאן , חנך אותם ליותר תורה אז חוקי התורה יופיעו יותר ויותר , ולא זה מה שיש  בינתים .

לשואל החביב והמנומסאנונימי (פותח)

1. דבר פשוט , שהרי תמיד בגלות גם ישבו כאן יהודים באופן פרטי , 2000 שנה בפקיעין , למשל , החידוש של ה60 שנה האחרונות הוא עצמאות מדינית לעמ"י , ועצמאות היא לא דבר פרטי אלא ציבורי - ע"י כלל ישראל , רמז לדב ר הרעיון של כיבוש רבים לעומת כיבוש יחיד , זהו הגיון + מקורות - עיין ומצא .

2. סקר + שקר , הסקר האמית י הוא ביום הבוחר - וןאין בילתו , אחרת כל יום מישהו יעשה ויאמר שיש לו סקר - ככה לא מנהלים מדינה , אם הרוב המכריע תומך בנוער יש"ע - סבבה נצחו בבחירות ותביאו 90 מנדטים

3. מהו רצון העם - אני ואתה לא יודעים אלא ע"י בחירות חופשיות - אשרינו שיש לנו דמוקרטיה בה כ"א מצביע עפ"י מצפונו .

4. הפגנה עיקרה לשנות כיוון ולרומם את רוח האמונה , אם היא אלימה או מובילה לשינאה עדיף לוותר

5. הדמוקרטיה היא ההוצאה לפועל של המחשבות של האזרחים החיים כאן , חנך אותם ליותר תורה אז חוקי התורה יופיעו יותר ויותר , ולא זה מה שיש  בינתים .

הבחירות הדמוקרציות הם מדד הצבעה כל כך מדויקThe yehudi

במיוחד כשבפועל מצביעים בהם כ- 40% מהמותרים להצביע....

מוטיפר-אחד מאלף

בע"ה.

1. דרוש יפה דרשת. אבל מה זה אומר?! אני יכול להביא דוגמאות הפוכות, הרי לעניין יובל זה "רוב יושביה עליה", וללא קשר ליישות שלטונית. אבל גם אם נאמר שכן, יש לי שאלה, אדם יכול להתאבד? לא! למה?! בגלל שלמרות שהחיים שלו, אין לו מנדט לוותר עליהם. כנ"ל א"י, גם אם נאמר שהיא שייכת לכל העם, אין לנו סמכות לוותר עליה.

2. למה אנחנו לא "מנצחים בבחירות" שאלה יפה, שאני בטוח שגם אתה יכול לענות עליה מס' תשובות רב ומגוון, אבל ה"דמוקרטיה" (?) שעל פיה מתנהלת מדינתו הקטנטונת לא פועלת לפי דעת הציבור ולפעמים אף לא מתחשבת בו, אבל זהו דיון צדדי, וכאמור לעיל.

3. הפגנה- זה דיון מעניין מה מטרתה של ההפגנה. אני אישית לא מאמין בהפגנות. אכלנו מהם קש כל השנים. אבל מה תענה על הגמרא (בר"ה איפושהו , חפש ותמצא) שאמרה להם המטרוניתא "צאו והפגינו בלילה... אי שמיים" ז"א שע"פ הגמרא שם מטרת ההפגנה היא כלפי שמיא. ואכמ"ל.

4. זה שצריך ל"חנך" את העם, או ביותר עדינות לקרב לבבות, זה נכון ואמיתי ומכורח אבל אין זה סותר את חובתנו להאבק על חבלי ארץ.

אמא כואבתנחמה

בס,ד,

קראתי את הנאמר במכתב,

לא היה לי הזכות שיהיה לי קרוב משפחה לא בגוש קטיף, לא בעמונה, ולא בבית השלום.

ביקרנו בגוש קטיף לפני שנהרסה, ועל כך אני כואבת עד היום,

ראיתי את המאבק של הנוער המקסים הזה, נוער טהור מידות בעמונה, הייתי גאה בכם, וכאבתי אתכם,

וגם עכשיו, בבית השלום, כאבתי אתכם, אוהבת אותכם,

ויותר מהכל,

גמורה, סולדת את המשטרה, את הצבא, ואת היסמים ויותר מכל את ה"נבחרים" - על כל בית, הכנסת, שם עבדתי ואותם שרתתי בנאמנות, עד שהחלו אותו, ויצאתי בקרית המושחטים.

לדעתי, הרבנים מגנים, מפני שאינם רוצים להשמע לעם, לתשקורת, ולמי שתירצו, בכדי שלא יגידו שהרבנים מסיטים, הרב שמואל אליהו מהבחינה הזאת, האמיץ שבכולם, והוא למעשה היה הראשון שפעל רבות לגוש קטיף, ואף עזב את כל עוסוקיו ופנה נטו לגוש.

חברה, אנו גאים בכם, הדרך שלכם היא הדרך הנכונה ביותר מכל גווני הנוער הישראלי.

תאמינו לי, הרבנים בדילמה רצינית, לדעתי, צריך להכין תמיד שעורי בית, איך נלחמים, שומעים את הרבנים ועושים מה שצריך.

הרבנים לא מעונינים להלחם נגד ממשלת הזדון. וחבל, אם כל הגושים הדתיים, היו נאגדים יד אחת, לא היינו מגיעים למצבים כאלו, אבל כולם אחרי הכבוד והסררה, וזו הותוצאה.

אינני רוצה כעת להכנס לנושאים יותר חשובים וחריפים, שהמצב שלנו היה טוב יותר אם לא היינו עוברים אותם.

חיזקו ואימצו

נוער חזק, נוער צדיק, נוער טהור.

אתם נוער, העתידי של מנהיגות העם היהודים

מכבים נגד כל היוונים והמתייוונים.

חג חנוכה שמח

בברכת אהבת ה' ישראל והארץ

מי כתב את זה?בת-אליי
למה ומה השאלה ??נחמה
את המכתב שכתבת..'אמא כואבת'בת-אליי
דברים שכואבים מדי...נחמה

בס"ד,

הדברים כואבים כל כך מכדי לבטא מעל הכתב.

כאב הגירוש,

כאב ההתעללות בבני היקר,

שני הכאבים האלו כאבו אותי באותה תקופה,

ואח"כ כאב עמונה,

ועכשיו שוב כאב בית השלום,

ריבונו של עולם, מה קורה לצבא הזה ? מה קורה לקברניטי העם הזה ? ובכלל מה קורה לעם הזה ??

האם אנו צריכים לשבת במקלטים בכדי לדעת אהבת חינם מהי ?

האם אנו צריכים לשבת במקלטים בכדי לדעת מהי אהבת אחים ??

עד אנה נגיע ? ואיפה יראת שמים של כולנו ? (גם שלי, כאבתי בבלי לחשוב כי מה' היתה זאת.) עד היום הלב מדמם.

אבל, גוש קטיף ושאר הישובים. תותבב"א.

לעני"ד, זה קודם כל מאוד מורכב... וזה הולך להיות -יערית נ

ארוך.                                                                                                                                                 בהחלט .. 

ראשית כל אני חושב שרוב רובו של הנוער שהיה בבית השלום הוא צדיק וטהור וכואב לו על מה שקורה כאן ומזה נובעים כל מעשיו. את הדבר הזה הרבה לא מבינים - גם אם הם רבנים או מחנכים חשובים  (קורה, גם מחנכים לפעמים טועים, או מתבטאים לא נכון).

שנית, זה לא פוטר את הנוער הגיבור הזה לחשוב טוב ולשקול מה בדיוק לעשות, בעיקר בצדדי המאבק המעשיים שמחייבים חשיבה ותכנון. אם רואים שזה לא הולך לבד (וזה כנראה לא) - צריך לקחת דמות מוסכמת, בעלת נסיון במאבקים, רצוי עם סיעתא דשמיא של ת"ח (וידוע לי שיש כמה כאלו בחברון וגם בשומרון ובגב ההר), ולהתיעץ. לקבל הנהגה של מישהו. לא ללכת למאבק כצאן ללא רועה. חבל. תמיד תזכרו שהמאבקים עכשיו לא התחילו מהיום אלא מדובר על מאבקים עוד מראשית ההתישבות שחלק מהרבנים המבוגרים וראשי המתיישבים היום היו אז צעירים והשתתפו אישית במאבקים עוד כשהרב צבי יהודה היה חי. (וכבר אז היו יותר "ממלכתיים" וכאלו שלא..)

שלישית, האם יש למחנכים/רבנים זכות להביע דעה נחרצת על הנוער כשהם עצמם לא היו שם? (והבעיה שאת כל המידע מה קרה שם קיבלו מ'התקשורת'...)   שאלה. אם תשאלו אותי, כבחור שלמד כמה שנים טובות בישיבה אומר לכם שאני לא יודע. אבל יש לי תחושה שהתשובה קשורה למה שכתבתי. והיא,  צריכים שיהיה מנהיג עם יותר קור רוח, עם ראיה יותר רחבה, לא מפחד ממאבק ובעיקר שאתם - הנוער שנאבק, ילך אחריו באש ובמים.                                                                            אני יודע, אתם לא סומכים על הרבנים. במאבקים קודמים כבר נעשו בשמכם כל מיני הסכמים ופשרות בחסותם של כל מיני רבנים/פוליטיקאים שהיו נתונים ללחץ המשטרה...  לא קל לשקם אמון אחרי הרס כזה, נכון. אבל צריך לקחת בחשבון שעשויים לקרות כל מיני דברים קשים - שיגררו ביקורת, והנזק יהיה לא רק אישי במאבק זה אלא להתיישבות באופן כללי.                    

ממה ששמעתי וחקרתי - בערבון מוגבל בהחלט, בבית השלום לא היה אף אחד שהנהיג את המאבק בצורה מסודרת. אפילו רבנים ואנשים שרב להם בעניני מאבקים (מאבקים ולא פשרות) על א"י - היו לצנינים בעיני כמה מהחבר'ה שנכנסו להיאבק בגירוש בימיו האחרונים של הבית. וחבל. חבל מאוד. שוב, מי אני שאגיד. אבל אני מרגיש הבדל בין עמונה לבית השלום. לכאורה בשניהם 'הפסדנו'. אבל בקרב הזה, האחרון הפסדנו יותר. כי לעני"ד אם הכוחות הצעירים, הרעננים והבריאים לא מכוונים ע"י אנשים ראוים, אז זה לא זה.                          

לסיכום, אחים. תמשיכו ללמוד תורה ולהתפלל הרבה, לבנות וגם להאבק!  ובעז"ה עוד נזכה לראות בבוא גואל.       

חנוכה שמח!

נ"ב. קשור ולא לגמרי. לפעמים אנשים קצת שוכחים שבמאבק כזה צריך 'לירות לכל הכיוונים' צריך גם לחלק פליירים, גם לעשות פנים אל פנים, גם גרעינים תורניים בערים, גם לחזק את המאחזים ואת היישובים ביש"ע ולבנות חדשים. גם התיישבות בגליל ובנגב. גם לבנות משפחות גדולות.                                                                                                                    הרבה אה?  ובכל זה עוד צריך ללמוד מלא תורה. ככה זה!  אין 'רק פליירים', 'רק ללמוד בישיבה', 'רק הפצות'.  כשפורצת שריפה לא רק נוטעים שתילים ביער חדש אלא גם צריך ל..כבות את השריפה. מלא מים צריך שם.. 

את התגובה הקודמת של יערית נ - אני כתבתיאבינעם 7

מתנצל על הטעות. לא שמתי לב שאישתי פתחה בשמה..

אבינעם. 

אבל כן היי'תה הנהגה...היו אנשים צדיקים שהדריכו וגםבת-אליי
הרב דב ליאור היה...
הרה ליאור היה - זה נכון, אבלאבינעם 7

זה לא אומר שהחבר'ה בבית קיבלו אותו עליהם. ואני לא מתכוין למשפחות שהיו בבית אלא לבני הנוער.

באו הרבה אנשים יקרים לבקר. השאלה מי הנהיג.  

מה שהר' וולפא  אמר שם היה הכי צודקחשבשבת
ככה שמעתי מאחי שהיה שם שהוא עודד אות להלחם ולא לוותר ולקרוע(בעגה) את השוטרים פשוט להיכנס בהם עמוק כנראה אוסנת שאת יותר מידי ממלכתית אז תלכי לחזק גרעינים תורניים ובזכות זה המשטרה תתחשב ולא תפנה יהודים (הלוואי)
הרוב ממש הקשיבו לו...בת-אליי

קשר. את מתבקשת לשמור על קשר.אחד מאלף

בס"ד.

האם זה שהיא בעד גרעין תורני, הופך אותה ללא-רלוונטית לדיון?!

אני חושב שזה דיון צדדי: מה יעזור יותר גרעינים תורניים אות האחזות בא"י. (אגב זה דיון חופף ע"ע עכו ורמלה)

ויש עוד ציון צדדי: איך להתנהג בגירוש (פינוי בלע"ז)

אבל הדיון שלנו שונה לחלוטין: הוא על הגינויים של הרבנים להתנהגות של הנוער בחברון. ואני חושב שברור לכולם, שלגנות את החבר'ה היה דבר שלא שייך בעליל.

ואוסנת- את יודעת היטב מה דעתי בנושא גרעינים תורניים. אבל זה לא המקום ולא הזמן. אפשר להעלות את הנושא הזה בכל מקום אחר, כאן יש "קהל עויין". אין עניין לעורר בלאגן...

מעצבנים!! אתם מתנהגים כאילו אנחנו משטר דיקטטורי!אוריין

בס"ד

רוצים להגיד משו? אל תשימו על אפח'ד ותגידו! אבל שאתם רואים שמתחילים לסתור אתכם אל תתחילו להגיד שאתם מפחדים לדבר או להגיד את הדיעות ולא יבניו מה אתם רוצים להגיד אז אתם לא תפרטו...

מעצבנים!!

אנחנו לא מתכוונים לסתום פיות של אף אחד/ אחת!רחלקה

אנחנו בס"כ כותבים את דעתנו, שלפעמים סותרת את דעתכם!! (ככה זה בויכוח, לא?)

היה השבוע בעולם קטן, תגובה על זהאנונימי (פותח)

בס"ד.

מישו קרא????

רוצה להעלות אותה לפה?רחלקה
אין לי כוח להקליד.אנונימי (פותח)

בע"ה.

וגם לא היה נראלי שיש בה משו חכם יותר מידי...

היה גם משו של שמינסטים מבני- צבי....

השמינסיטים די הסכימו עם המכתב...אחד מאלף
הכי קל זה לשבת בסטלה בבית ולהגיד-לא בסדר מה שעשיתםאנונימי (פותח)
נכון!רחלקה
אבל מה הקשר??
אותו אחד לא ישב בסטלה בבית...
צודק בהחלט.אנונימי (פותח)

מה הרבנים היו אומרים אם הם גם היו נמצאים בבית השלום? לא ניראלי שאותו דבר שהם אומרים עכשיו.

^ לא הבנתי...אחד מאלף
את מה לא הבנת???אנונימי (פותח)
לומשנה, היה פו בלאגן לא נורמלי,אחד מאלף

בס"ד.

אני מעלה הצעת חוק: כל אחד יכתוב למי הוא מגיב, כדי שנדע...

שלום!אנונימי (פותח)

בס"ד.

שלום לכל חברי "ארץ מולדת- ערוץ 7".

קוראים לי אביעד חזני, ואני כתבתי את המאמר הנ"ל.

דבר ראשון, תודה רבה לכל המגיבים בפורום זה ובמקומות אחרים.

דבר שני, תודה רבה לענת שפרסמה את המאמר פה.

בנוסף, אני חייב לציין שממש התלהבתי מהפורום הזה. מקום איכותי בהחלט.

---------------

קיבלתי מס' תגובות, חלקם מחברי הפורום הזה, והגבתי לדברים.

בכל מקרה, אם ישנה הערה או תגובה על המאמר, אפשר לכתוב ואני אשתדל להגיב בלי נדר.

יישר כח עצום לכולם!

יי'שר כוח על המאמר!!!בת-אלייאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה