עוגי - וכולם - אני מדגיש שובש השאלה שלי סובבת סביב כל נושא שהוא, לא רק אמונה. ובקשר לאמונה, הרי שאתה צודק עוגי. אבל מה הקשר לשאלה שלי? לא אמרתי להסתגר. שאלתי מה העניין בלשאול את עצמך לדעת כשאין לזה ממשות ומשמעות ותכלית.
ותן טל - סקרן זה טוב. זה מעולה. אבל לא כולם סקרנים כמוך וגם אלה שכן, לא שואלים את כל שאלותיהם אך ורק מסקרנות.
נועם ה - אני ממש לא מסכים עם מה שאמרת. מעולם לא ראיתי דירוג ל-4 הבנים אם כבר, הרשע הוא הגרוע מבין כולם, מפני שיש לו את ההבנה והידיעה (והאמונה, הוא רק לא הולך לפיה) של איך הדברים צריכים להיות והוא פשוט מתנגד להן. זה שאינו יודע לשאול תלוי בכל כך הרבה גורמים (הורים, חינוך, סביבה, תחביבים, בריאות נפשית), שלקרוא לו "גרוע יותר מהרשע" פשוט לא מתבסס על שום דבר.
ושוב - לא שאלתי רק על אמונה. אני לא מחפש תשובות לדברים שאי אפשר להבין בשכל. אני רק דוני. אפילו שלמה המלך לא הבין הכל. יחד עם זאת, ישנן שאלות שהן בכלל לא קיומיות/אמוניות ועדיין הן נזרקות לחלל האוויר סתם, בלי סיבה. כאילו השואל רוצה להראות שהוא יודע לשאול (אפרופו הבן הרביעי). וזה מאד מפריע ללימוד. הייתי שם. החילונים לא קוראים לנו חפרנים, אלא כמה חילונים ביחידה בצבא, שנתקלו לראשונה בחייהם בבני ישיבה ובמקום לקבל רושם של מידות וידענות ולימוד ודרך ארץ, קיבלו רושם של חפירה בלתי נפסקת (לגבי כ-ל נושא, כולל משיכת חבל עם המפקדים, מידת החום של האורז בארוחת הצהריים והעובי של שקי השינה בקיץ). נכון או לא, זה מה שהם ראו. עם זה אי אפשר התווכח.
חרדי מקורי - אני מכיר ישיבה חרדית מקרוב. אני מוכן לשאול אותך כמה שאלות שישאירו את פיך פעור.
כל מי שכתב על חשיבותן של שאלות במהלך הלימוד - מעניין שההתלהבות בהן נשאלות השאלות במהלך סוגיות לא קיימת כאשר דנים בשאלות אמוניות. לא כולם חייבים להתמודד עם עצמם אמונית. זה קשה וזה יכול להביא לכפירה. אבל אי אפשר להפציץ בשאלות רק בכיוון אחד. זה לא חכמה קטנה. זאת לא חכמה בכלל.
טוביה2 - פעם שאלו המון שאלות, רק שלא היה מי שיענה. כיום ישנה אובר פתיחות לעניין.
לשם - הלוואי שכולם היו נוהגים כמוך.
חסדי הים - אני בדעה שזה כמובן תלוי בתלמיד ובילד, אבל כן צריך לחנך לשאול שאלות. מה שכן, צריך לחנך לשאול שאלות שיש להן סיבה להישאל. לא לשאול רק בשביל לשאול. זה לא מחנך לסקרנות. זה מונוטוני ורובוטי ולא משיג תוצאות אמיתיות.
מישהו10 - סוגיה יפה הבאת. אין לה קשר לעניין פה. מדובר שם על שני אמוראים שניסו להגיע לעומקים שלנו אין מושג איפה הם בכלל מתחילים ומה עושים כשמתקדמים אליהם. בנוסף, כשריש לקיש מת, רבי יוחנן לא הסתפק במישהו אחר שישאל שאלות. משמע שלא השאלות היו עצם העניין, אלא השואל.
רוני 60 - שירתתי בצבא עם בן אדם מקהילת הכושים העבריים מדימונה. הוא כמובן צאצא של אברהם אבינו. הוא מעולם לא שאל ולו שאלה אחת.
פייגליניזית - יפה שאותה בחורה עוררה אותך למחשבות כאלו, אבל השאלה שלי היא לא רק על שאלות קיומיות (ומאד מעניין אותי מה היא שאלה אותך ומה ענית לה. באמת).