איפה כתוב שהגאולה תגיע בבת אחת, ושלא תהיה שום התחלה אלא בבת אחת כולם יהיו דתיים ובית המקדש יבנה בבת אחת ורק זה יהיה גאולה - איפה זה כתוב במקורות?
ונכון, רבניך גדולי עולם - אבל הם טועים, כן, במפורש - טועים לגמרי. מצטער. הם תפוסים עדיין בתפיסות של הגלות, ולכן הם טועים בפירוש המציאות. המציאות היא ששלושת השבועות איך שלא תסתכל עליהם כבר התבטלו - אין לך הסכמה יותר גדולה שניתן לקבל מהגויים מאשר הסכמת האום.
ועכשיו: איפה בדיוק למדת שגאולה חייב שכולם בה יהיו דתיים? איפה ראית שכתוב שבגאולה לא יהיה מצב שמישהו מעם ישראל יהיה דתי?
דווקא אני שמעתי משהו אחר - "אין בן דוד בא אלא בדור שכולו זכאי או שכולו חייב" - ואת התמיהה האם יכול להיות מצב כזה מפרשים - דור שכולו זכאי וכולו חייב.
לצערי - גדולי העולם שלך לא באמת התעמקו במצוות יישוב ארץ ישראל - עם כל הכבוד הגדול שאני רוחש להם - בענייני השקפה, הם לא התקדמו מילימטר מלפני 500 שנים. ולא חססרים רבנים חרדים אחרים שהם כןציונים, שתדע - גם גדולי עולם. חרדיות לאו דווקא צריכה לבוא עם תפיסה שאין שום ערך מבחינת גאולה למדינה - ישנם הרבה רבנים חרדים שכן מסכימים עם הרב קוק בעיקרון.
ועכשיו נחזיר לך על השאלות
: איך אתה יכול לחשוב שמדינה שבה לראשונה יהודים יכולים לחיות בשקט מזה יותר מאלפיים שנה, לדבר בה את שפת הקודש, ללמוד תורה ברווח מטורף יחסית לאלפיים השנים האחרונות, למול את בניהם בלי פחד מהאינקוויזיציה, לדעת שגם אם יש מישהו שרוצה כמו בשואה להשמיד אותנו - מולו יש גוף חזק מאין כמוהו, אחדמהצבאות החזקים בעולם, והוא כולו שלנו ופועל אך ורק לטובתנו ולא כמו הבריטים/התורכים ששלטו כאן קודם - שמדינה כזאת, שבה לראשונה יש פריחה עצומה של התורה בקנה מדיה שלא היה כמותו מעולם בגולה, שכל דרדקי יכול לפתוח ספר, לפתוח גמרא, וללמוד - מדינה שבה יהודי לא צריך לחשוש מלהראות שהוא יהודי, מדינה שבה הכסףנקרא על שם השקל התנ"כי, מדינה שבה אפשר ללמוד יפה מאוד תורה יחד עם הגנה על עם ישראל (שקר להגיד שאי אפשר ללמוד בשקט במדינה. מעולם, מעולם לא היה מצב שבו ניתן ללמוד יותר ברווחה תורה מאשר כיום במדינת ישראל. גם בארה"ב כיום בלי גיוס יותר קשה ללמוד תורה - אבל נוח לעוות את המציאות, לא?
)
איך אתה עדיין יכול לחשוב שמדינה כזאת שאלפיים שנה ההורים של ההורים של ההורים של ההורים שלך לא חלמו שהיא תגיע - שמדינה כזאת היא לא לפחות התחלת הגאולה?
בזמן עזרא - כולם שמרו תורה ומצוות? כולם היו קדושים וטהורים, ובניין בית המקדש נפל מהשמיים?
לא. זה לא היה גאולה אם כך? כן - זה כן היה גאולה של אז.
התפיסה הזאת שהגאולה זה או מאה אחוז בבת אחת או כלום - זה תפיסה לא נכונה, שאין לה שום בסיס במקורות, שום בסיס. ואני מזמין אותך לחפש ולבדוק ולהביא לי בסיס לכך שהגאולה תגיע בשנייה אחת בלי שנשים לב. חפש, אני אשמח לעיין במקור כזה ולהתמודד מולו.
אז בבקשה - עד עכשיו לא נתת תשובה אחת, לא הראית מקור אחד. להיאחז בשולי גלימתם של הגדולים שלך בלי להתמודד באומץ בעצמך ולהביא מקורות, זה מאוד נוח - בוא נראה אותך בחזית, מבין באמת את התפיסה שאתה אוחז בה.
אפשר גם להתחיל צעד צעד - אתה סבור ששלושת השבועות עוד קיימות היום? אם כן - פרט נמק והסבר למה, ואיך זה מתיישב עם הצהרת האומות המאוחדות?