רציתי לומר לכםמופים

אם הבנתי נכון את עיקר שיטתכם המשותפת (כמה שאתם מאד חולקים ביניכם לבין עצמכם)

אתם בעצם מקבלים את דברי הרב קוק שמדינת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם (או משהו כזה)

אבל אתם טוענים שלא על מדינה כזאת מדובר, זאת לא מדינה יהודית

ובעצם אנחנו עכשיו כמו בזמן הבריטים, שעדין לא קמה מדינה היהודים, אלא רק מדינת הציונים,

ואין הבדל (או יש הבדל מועט מדי) בין הציונים לבריטים והטורקים

אז פתחתם מחתרת "לח"י" חדשה, ואתם רוצים להקים מדינה יהודית בארץ ישראל השלימה, ולגרש מכאן את שלטון הציונים

הבנתי נכון?

אז תדעו שאפשר להבין, ואני יכול לקבל

אבל מפריע לי מאד הזילזול שאני רואה כאן ברבנים

מפריע מאד מאד!

חבל, כי אתם נשמעים אנשים שהקב"ה חשוב להם, והתורה חשובה להם

ולזלזל בת"ח זה לאבד את כל העולם הבא, ולהפוך להיות רשע ברמה של חילוני

חבל לי!

איך שאתה מציג את ז, למעשה אתם בדיוק אותו הדבר.ותן טל

(כלומר - החרדים ונערי הגבעות).

מלבד כמובן העובדה שהחרדים זה עשרות ומאות אלפים, ואילו נערי הגבעותת כמה מאות ובלחץ כמה אלפים.

ובכל זאת נראה לי שהם עדיין שונים מכם בכמה דברים.

וכמובן - רוב מוחלט של הציבור הדתי לאומי, משהו כמו 99.999 אחוז, לא חושב כמוהם, ומאמין במדינה ובהיותה מדינת היהודים, הקץ האחרון. רק תזכור את זה. וכן - הציבור הדתי לאומי, ברובו, משתדל מאוד לכבד רבנים - ולפחות לכל אחד יש את הרב שלו, גם אם רב זה יותר מקל ורב זה יותר מחמיר..

צודק.הם דומים לחרדים.רק שהחרדים נשארו פסיביםבחורצ'יק

ולכן לא חותרים להקים מלכות ישראל,הם היו כאלה ונשארו כאלה,מחכים למשיח..בלעדיו לא זזים.

ונוער הגבעות,אמנם אינו רואה במדינה היהודית ככזו,אבל כן חותר..

לא יודע מה יותר גרוע.

ונתפלל שכולנו נחזור בתשובה. ונכוון לאמת בשפיטת המציאות עפ"י דבר ה'.

מה פתאום?מופים

הרב קוק הוא לא הרב שלנו

ואנחנו מחכים למשיח

לא למדינה

ומחכים שהקב"ה יגאל אותנו, לא מנסים להביא את הגאולה בעצמינו

(מלבד באמצעים רוחניים)

זה ממש ממש לא הגישה החרדית

זה הגישה הדת"לית של לפני קום המדינה

והם נשארו איתה

אם כבר נכנסת לזה :ותן טל

איפה כתוב בכל מרחבי הש"ס/ההלכה/הפוסקים, שבזמן גלות אדום אין לעשות שום השתדלות בשום פנים ואופן לקרב את ביאת המשיח גם באמצעים גשמיים ולא רק רוחניים?

איפה כתוב שבמידה והאומות מסכימות אסור לעלות לארץ ישראל, אסור להקים מדינה?

אתה יודע מה? המשיח יבוא - אבל זה כבר אחרי שהמדינה קיימת, ככה שבס הכל הכנו אותה לכם, החרדים, שיהיה לכם יותר נוח כאשר כמו בני מלכים תכנסו לארץ ותגיעו, אחח...הנה המשיח הגיע ואפשר סוף סוף להיות באמת בארץ ישראל... - ותשכחו שחלק בלתי נפרד מזה, חלק בלתי נפרד מביאת המשיח כרוכה בד בבד עם תחיית העם היהודי בארצו.

לא ראיתי שבבית שני חיכו שה' יפיל מקדש מהשמיים, או שישלח פתאום משיח שיעשה שהכל יהיה טוב. זה היה בתהליכים, בשלבים, והמקדש נבנה בידי אדם.

מאיפה הגיעה התפיסה השגויה והאומללה הזאת שאסור בתכלית האיסור לעשות שום מעשה שיקרב את הגאולה, שאסור לבנות לבנה בארץ ישראל ואסור להקים מדינה לעם היהודי בארצו?

תפיסה יהודית זה לא.

זה תפיסה גלותית מסכנה של יהודי שעסוק כל החיים בלהגן על הטריטוריה הקטנה שלו ואין לו רגע לחשוב על מציאות לאומית רחבה - כי בגלות אין מציאות לאומית, יש מציאות פרטית.

אכן, עצוב שרבים רבים כל כך מהחרדים כיום, אפילו בארץ ישראל, עדיין לא הצליחו להשתחרר מהגלות, להבין שהם בתוך פעמי משיח, בתוך חבלי משיח.

אם זה לא חבלי משיח, אז מה כן חבלי משיח? מה - לפני שהוא יגיע הוא אשכרה יישלח לך איגרת - אני המשיח, חכו לי מחר בשעה חמש וחצי ליד ירושלים, ועד אז - היום הזה הוא פעמי המשיח, אנא הודע לכולם, בתודה, המשיח.

מגוכך קצת, לא? אף פעם לא תהית על זה?

ולא - אנא אל תנסה להביא את טיעון שלושת השבועות שלא רלוונטי בכלל, וכל חרדי היום שטוען אחרת הוא עיוור ומכחישן סידרתי של המציאות, של האו"ם ושל מה שהולך בעולם, ופשוט צר עליו...

את דעתך אני יודעמופים

אין צורך שתכתוב אותה בצורה נמלצת

זה לא הופך אותה ליותר נכונה

לא טענת כאן שום טענה תורנית, סתם הצהרת שזה לא כך אלא כך

אז גם אני יכול להצהיר שזה כן כך!

אצלי גלותי לא שווה מסכן

ולמה שאתה קורא "מציאות לאומית רחבה" אני קורא מעין משיח שקר

זה חבלי משיח (אני מקווה), אבל חבלי משיח הם התגברות הצרות של הגלות, לא התחלת הגאולה

איך אתה עדיין יכול לחשוב על מדינה שהיא התחלה של גאולה כשהיא גרמה לחילון עצום של אלפי יהודים שהגיעו בתמימות לא"י שמגרשת יהודים מהבית שלהם בשביל כלום, ועושה חוקים שיוצרים מצב שאי אפשר ללמוד בשקט בלי סכנה ללכת לכלא? (בעקיפין, אני זוכר את הטענות שלך...)

אתה משום מה חושב שאם תדבר על שלושת השבועות בזילזול וברחמים זה ישנה משהו

אז מצטער, אותי לימדו אחרת

אתה שוכח שהרבנים שלי הם גדולי עולם

וקשה לקרוא להם עיוורים ומכחישי מציאות, אפילו שנורא בא לך

עדיין לא ענית לי תשובה אחת...ותן טל

איפה כתוב שהגאולה תגיע בבת אחת, ושלא תהיה שום התחלה אלא בבת אחת כולם יהיו דתיים ובית המקדש יבנה בבת אחת ורק זה יהיה גאולה - איפה זה כתוב במקורות?

ונכון, רבניך גדולי עולם - אבל הם טועים, כן, במפורש - טועים לגמרי. מצטער. הם תפוסים עדיין בתפיסות של הגלות, ולכן הם טועים בפירוש המציאות. המציאות היא ששלושת השבועות איך שלא תסתכל עליהם כבר התבטלו - אין לך הסכמה יותר גדולה שניתן לקבל מהגויים מאשר הסכמת האום.

ועכשיו: איפה בדיוק למדת שגאולה חייב שכולם בה יהיו דתיים? איפה ראית שכתוב שבגאולה לא יהיה מצב שמישהו מעם ישראל יהיה דתי?

דווקא אני שמעתי משהו אחר - "אין בן דוד בא אלא בדור שכולו זכאי או שכולו חייב" - ואת התמיהה האם יכול להיות מצב כזה מפרשים - דור שכולו זכאי וכולו חייב.

לצערי - גדולי העולם שלך לא באמת התעמקו במצוות יישוב ארץ ישראל - עם כל הכבוד הגדול שאני רוחש להם - בענייני השקפה, הם לא התקדמו מילימטר מלפני 500 שנים. ולא חססרים רבנים חרדים אחרים שהם כןציונים, שתדע - גם גדולי עולם. חרדיות לאו דווקא צריכה לבוא עם תפיסה שאין שום ערך מבחינת גאולה למדינה - ישנם הרבה רבנים חרדים שכן מסכימים עם הרב קוק בעיקרון.

ועכשיו נחזיר לך על השאלות : איך אתה יכול לחשוב שמדינה שבה לראשונה יהודים יכולים לחיות בשקט מזה יותר מאלפיים שנה, לדבר בה את שפת הקודש, ללמוד תורה ברווח מטורף יחסית לאלפיים השנים האחרונות, למול את בניהם בלי פחד מהאינקוויזיציה, לדעת שגם אם יש מישהו שרוצה כמו בשואה להשמיד אותנו - מולו יש גוף חזק מאין כמוהו, אחדמהצבאות החזקים בעולם, והוא כולו שלנו ופועל אך ורק לטובתנו ולא כמו הבריטים/התורכים ששלטו כאן קודם - שמדינה כזאת, שבה לראשונה יש פריחה עצומה של התורה בקנה מדיה שלא היה כמותו מעולם בגולה, שכל דרדקי יכול לפתוח ספר, לפתוח גמרא, וללמוד - מדינה שבה יהודי לא צריך לחשוש מלהראות שהוא יהודי, מדינה שבה הכסףנקרא על שם השקל התנ"כי, מדינה שבה אפשר ללמוד יפה מאוד תורה יחד עם הגנה על עם ישראל (שקר להגיד שאי אפשר ללמוד בשקט במדינה. מעולם, מעולם לא היה מצב שבו ניתן ללמוד יותר ברווחה תורה מאשר כיום במדינת ישראל. גם בארה"ב כיום בלי גיוס יותר קשה ללמוד תורה - אבל נוח לעוות את המציאות, לא? )

איך אתה עדיין יכול לחשוב שמדינה כזאת שאלפיים שנה ההורים של ההורים של ההורים של ההורים שלך לא חלמו שהיא תגיע - שמדינה כזאת היא לא לפחות התחלת הגאולה?

בזמן עזרא - כולם שמרו תורה ומצוות? כולם היו קדושים וטהורים, ובניין בית המקדש נפל מהשמיים?

לא. זה לא היה גאולה אם כך? כן - זה כן היה גאולה של אז.

התפיסה הזאת שהגאולה זה או מאה אחוז בבת אחת או כלום - זה תפיסה לא נכונה, שאין לה שום בסיס במקורות, שום בסיס. ואני מזמין אותך לחפש ולבדוק ולהביא לי בסיס לכך שהגאולה תגיע בשנייה אחת בלי שנשים לב. חפש, אני אשמח לעיין במקור כזה ולהתמודד מולו.

אז בבקשה - עד עכשיו לא נתת תשובה אחת, לא הראית מקור אחד. להיאחז בשולי גלימתם של הגדולים שלך בלי להתמודד באומץ בעצמך ולהביא מקורות, זה מאוד נוח - בוא נראה אותך בחזית, מבין באמת את התפיסה שאתה אוחז בה.

אפשר גם להתחיל צעד צעד - אתה סבור ששלושת השבועות עוד קיימות היום? אם כן - פרט נמק והסבר למה, ואיך זה מתיישב עם הצהרת האומות המאוחדות?

מצחיקמופים

כשיש ויכוח בין רשב"א לריטב"א, ואתה השתכנעת מהרשב"א, אתה גם כן אומר שהריטב"א טועה, טועה לגמרי וכו'

קצת כבוד, קצת הכרה בערך עצמך

אתה אפילו לא אפרוח שלא נפקחו עיניו, מה אתה מבין בכלל בתורה שאתה מדבר בצורה כזאת מוחלטת

נותן להם ציונים, מתיימר להבין את הלכי הנפש שלהם, יודע שהם שבויים בתפיסות, ולא השקיעו בכלל.

מנין לך? התחלת להתקרב לרמה שלהם? יש לך כבוד לגדלות בתורה, או שמבחינתך זה עוד מקצוע, כמו שאני מתייחס לפרופסור לפיזיקה?

ולא צריך להתקדם מלפני 500 שנה, הלואי שנגיע לדרגה שבה היינו לפני 500 שנה. ההמצאה שהעולם מתקדם היא המצאה משכילית חילונית. אנחנו יודעים שיש ירידת הדורות.

אין לי ענין להתוכח אתך. אני, שלא כמוך, חושב שהנושא הוא זניח מאד בתורה, לא חשוב בכלל, ולא שווה לאנשים פשוטים להתייחס אליו.

אמרו לך הכרעה, תעשה מה שאומרים לך ותמשיך הלאה

אתה כבר יודע את כל הלכות כלאים? למדת פעם הלכות מזוזה?

מה עם הלכות פטר חמור?

את מי מענין אם היה מותר להקים כאן מדינה, ואם יש לה שם חלות גאולה בחפצא?

אבל אתה סתם מנצל"ש

אני רציתי לדבר על החבר'ה כאן, לא על החרדים

ולדבר על זה שכואב לי שמזלזלים ברבנים, והנה, אתה עושה לי אותו דבר.

חבל

הנושא זניח מאוד בתורה??ותן טל

טוב לדעת שמצוות ארץ ישראל בעיניך פחות חשובה ממצוות כלאיים או מזוזה. ועצוב לדעת זאת.

עצוב, כי אתה מזכיר לי כעת בדיוק את אותם מרגלים מפרשת שלח לך, שמבחינתם ארץ ישראל לא באמת חשובה, מה שחשוב זה ללמוד תורה במדבר.

להזכיר לך מה קרה מהחשיבה שלהם? להזכיר לך את ערכה של ארץ ישראל, של ריבונות יהודית בארץ ישראל?

עצוב, ממש עצוב.

אבל שים לב,, עם כל הדברת עדיין לא הבאת לי מקור אחד. אחד בלבד.

ומה שאמרתי על גדולי העולם שלך, לא אני אמרתי, אלא גדולי העולם שלי. זכותי לומר את דעתם כמו שזכותך לומר את דעתם של הגדולים שלך. לא שאני מתיימר לחשוב שתשתכנע מזה, אבל אם לכם מותר להגיד שהרב קוק טעה, גם לנו מותר להגיד ההיפך...אין לך מה להבהל מזה...

אתה יודע - עם התפיסה שלך, עוד היינו מושמדים בשואות שונות לאורך 60 השנים האחרונות. בעניין הזה - החילונים הכוייפרים הצלילו אותך בצורה שאתה לא מאמין, רק על זה מגיע שתיתן להם טיפה הכרת הטוב. החילונים הכוייפרים האלו נתנו לך מקום שאתה יכול לחיות בו בשקט ברמה שלא יכולת מעולם, נתנו לך את הביטחון שאם יש 500 מליון ערבים שרוצים להמשיד אותך - מישהו ישמור עליך.

מדהים כמה מהר, כמה מהר שכחתם מה קרה רק לפני 60 שנה, איך 6 מליון מבני עמינו - ולא שינה לרוצחינו בכלל אם היה או לא היה להם כיפה על הראש - הובלו כגדיים לשחיטה. נשחטנו, נטבחנו - אבל לא, אתה לא תזכור את זה. למי מעניין אם יש מדינה, אם מותר להקים מדינה - בוא, נישאר בגלות, ניתן להם להמשיך לטבוח בנו, לרצוח אותנו, להשמיד אותנו - תן לממשיכיו של היטלר לגמור בשקט את המלאכה, מה אתה מפריע? אנחנו צריכים להישאר באירופה ולהכפיף את הראש בפני כל גוי שמרים גרזן ורוצה להוריד לנו אותו - מי אתה שתתנגד לגזירה משמיים? ה' רוצה שתישחט באירופה! אל תתנגד!

אני מקווה שהציניות המרירה מובנת מדבריי... כיום הדבר היחיד ששומר את עם ישראל - בכל העולם, למעשה, גם בארה"ב - הוא מדינת ישראל. 

אבל כנראה שאתה כל כך עיוור למציאות קיימת, שזה כמו לנסות להסביר לעיוור מה זה צבע אדום. העיניים של רבים מהחרדים עדיין לא נפקחו לראות את המציאות - עזוב פרשנות כרגע, נטו המציאות. אתם לא מכירים במציאות שמי שמגן עלינו זה צה"ל, אתם לא מכירים במציאות שמעולם לא הייתה רווחה ליהודים באלפיים השנים האחרונות כמו היום. אתם לא מכירים בעובדה שאתם כפויי טובה.

זה הכל.

אני לא יודע אם אתה אומר/לא אומר תפילה לשלום חיילי צה"ל בבית הכנסת שלך בשבתות - אבל כל מי שלא אומר, הוא כפוי טובה שאין כדוגמתו, יורה לעצמו ברגל ועיוור בצורה שפשוט רחמנות עליו.

הציניות הורסת את היופי שבטענות.אני77

ככל שמשהו יותר אלים-ככה הוא פחות יפה.

אם אתה רוצה להוכיח למישהו שאתה צודק, ובמקום לטעון טענות אתה משתמש באלימות-אתה מראה שאו שאתה טיפש מכדי להציג את הטענות בצורה משכילה, או שאתה מחזיק ממנו סתם פרחח שלא מבין מה הוא מדבר וגם ככה לא יחשוב על מה שתאמר לו. ככה לא טוענים טענות בדיון שכלי ישר.

מצות ישוב ארץ ישראל?מופים

מתי דיברנו עליה?

דיברנו על ענייני גאולה, האם המדינה שלך נחשבת גאולה או לא, מה הקשר למצות ישוב א"י שהיא מצוה יקרה וחשובה כמו כל המצוות?

אמרתי פעם שהרב קוק טעה? איפה? 

ואיך מה שהרבנים שלך אומרים מתיר לך משהו? רבן גמליאל קרא לר' יהושע "יהושע" כי הוא לא חייב בכבודו כיון שהוא ת"ח ברמה שלו, אז גם לשאר העם מותר לקרוא לו יהושע?

ואתה (כדרכך) נוהג להתפרס

אז לדעתי התנועה הציונית היא הסנכה הגדולה ביותר ליהדות שגרמה לאנטישמיות לגאות

לא רק שהיא לא עזרה בשואה, היא היתה חלק מהסיבות שהובילו לשואה

ויהודים שנהרגים ב60 שנה האחרונות הם בעיקר בגלל הציונות, לא למרות הציונות

אתה באמת חולם שאם מדינה תחליט להרוג את יהודיה יעזור משהו צה"ל? אתה באמת חולם שיש כח לצה"ל לעשות מה שבא לו?

חלומות נעימים

בשביל להכניע את גרמניה הנאצית לקח 6 שנים לקואליציה בינלאומית של מעצמות. אבל צה"ל המהולל היה מנצח אותם בשניות. כמובן.

צריך לברר את הנושא, כדי לדעת מה המקום שלו.אדם כל שהוא

[אני מתייחס בהנחה שהנושא הוא המדינה]

על פי הדעה הרווחת בקרב הציבור הדת"ל ורבותיו, ישנה מצווה דאורייתא של כיבוש א"י, בשלטון יהודי בארץ. וכן ישנה מצווה דאורייתא של יישוב הארץ בהרחבת ההתישבות היהודית 

(לא ידועה לי דעתם של רוב גדולי התורה החרדים בסוגיא). 

על פי דעת הרב קוק, וכמה מגדולי ישראל שקדמו לו, יש מקום להשתדלות מעשית להבאת הגאולה. אם כן, זו השתדלות בדבר מרכזי ביותר. 

נכוןמופים

אבל כשהרב שלך אמר לך משהו, ואתה יודע שהמסקנה היא שלא

ואחרי שאתה יודע את המסקנה

אין צורך לחפור על זה יומם ולילה, ממילא זה לא מענין אותי יותר מדי

אני לא מבינה איך אפשר להגידקידומת1

על הרבנים האלה שהם טועים!!!!

סליחה אתה למדת כמוהם? אתה שקדת יומם ולילה כמו שהם שוקדים??

הם סגורים בדלת אמותיהם ולא זזים מהתורה.. ובני כמה הם? כמעט 100

חוץ מזה שאם תסתכל הם קיבלו הסמכות מהדור הקודם, והדור הקודם קיבל הסמכות מגדולי הדור הקודם 

וזה מגיע עד מתן תורה

אז במחילה מאיפה ההעזות להגיד עליהם שהם טועים? 

דע לך שיש להם סיעתא דשמיא מיוחדת והם בעלי רוח הקודש

מאיפה עזות המצח של הרב קוק לצאת נגד כלותן טל

גדולי דורו, באמת? מה - איך מותר לו??? הרי הם קיבלו תורה ממסורת וכו' וכו' - עד להר סיני!!!

אבל כן, מה לעשות והרב קוק חלק באופן נחרץ על כל הגדולים בתקופתו - תתמודדי עם זה. אני לא אומר דברים מעצמי - רבותיי הם תלמידיו של הרב צבי יהודה, שהוא תלמיד של רבו ומורו, אביו מולידו הרב אברהם יצחק הכהן קוק.

וכן - ייתכן שאפשר להגיד שדווקא בגלל שהם סגורים בדלת אמותיהם ולא זזים מהתורה, הם מקבלים החלטות שגויות כי הם לא מכירים את המציאות ובחרו מרצון להסתגר ולא להיות מודעים לעולם.

להזכירך, הסכמי אוסלו נעשו בין השאר בגלל הסכמת הרב עובדיה זצוק"ל לעניין - הסכמה שנעשתה מתוך אמונה מוטעת שהוא חזר בו בסוף עליה - אבל שקרתה בגלל שלא היה מעורה במציאות באמת, היה סגור רק בדלת אמותיו וניזון אך ורק ממה שהמקורבים שלו סיפרו לו, על כל ההטיות שהם רצו...

כן - בפירוש, בעניין השקפה הרבנים החרדים מעולם לא העמיקו, הם לא טרחו להתעסק בעניין הזה, נשארו בתפיסה הגלותית שאסור להתערב הענייני גאולה, רק לבכות - והרב קוק התקדם, הרב קוק למד השקפה, לימד השקפה, פיתח הגות ומחשבה שכן, בבירור, חולקים במפורש על עולם התורה החרדי. מה לעשות? 

אני לא זה שאומר שהם טועים - אלא הרב קוק. כן, כבר מאז קטלו אותו על העניין - זה לא אומר שאנחנו ניסוג לאחור. להזכירך גם הרב קוק קיבל במסורת עד הר סיני ומתן תורה, את תורתו. אז מי צודק?

זה באמת מוזר ליקידומת1

בס"ד

איך רב גדול עד כמה שהוא יהיה

חולק על כל הרבנים (או רב הרבנים) גדולי הדור שבדורו,

מילא היו מקבלים את הפסיקות שלו

אבל אחרי רבים להטות, לא?

ממש לא. הם בכלל לא התעסקו בזה.ותן טל

והעובדה היא שהציבור הדתי לאומי ברובו נעשן בתפיסתו על הרב קוק - אז אין לך מה להלין עלינו (אגב, גם לפניו היו אדמו"רים שעודדו עלייה לארץ, הרבה לפני הכרת האומות המאוחדות בצורך למדינה יהודית...ככה שהוא לא יחיד בדורו)

ומה זה "מילא היו מקבלים את הפסיקות שלו" - כל אחד הולך לפי פסיקת רבותיו...

אגב, לקחת את הביטוי "אחר רבים להטות" בהקשר לא נכון...

נראה לי שרבם של רבותיך לא היה רווה נחת מהמשפט-אדם כל שהוא

"הרב קוק חלק באופן נחרץ על כל הגדולים בתקופתו"

ע"פ הזכור לי, הוא דווקא הדגיש שלא נכון שרוב גדולי ישראל התנגדו לציונות. 

(אם זכור לי נכון, הוא אמר שהיו כמה שתמכו, כמה שהתנגדו, וחלק גדול עמדו מנגד).

סליחה. בסדר.ותן טל

באמת אמרתי ברמה כלשהי, או התכוונתי להגיד, שרוב הרבנים פשוט לא התעסקו בזה, בענייני השקפה, לכן באמת אין פה עניין כל כך של לחלוק, אלא הוא פשוט חידש דבר שלא עסקו בו, ורבנים רבים, אכן כמו שאמרת, "עמדו מנגד".

מחילה

מוחההדסדס
עבר עריכה על ידי הדסדס בתאריך י"ג בניסן תשע"ד 00:36

על היחס הלא מכבד הנובע מדבריך כלפי גדולי הדור. 

"טועים"??? למי אתה חושב שאתה נותן ציונים או כינויים?

גדולי הדור נקראים עיני העדה, ומחויבים לשמוע להם גם אם אומרים לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין. 

אם תאמר שרבניך גורסים אחרת ויש מחלוקת בעניין ...אבל לחלק להם ציונים ולהגדירם כטועים? אתה גדול דור? למדת תורה כמותם? מנין היהירות הזאת?

"והווי זהיר בגחלתן".

ודרך אגב, הנחת בשאלותיך הנחת יסוד שלא בטוח שהיא נכונה, והיא שהתנגדות החרדים לעניין שיתוף פעולה עם המדינה נובע רק מעניין שלוש השבועות. שכחת שהרבה מההתנגדות של החרדים לשיתוף פעולה עם הציונות נבעה מכך שהציונות החילונית דאז שמה לה כדגל לרמוס כל מה שקשור בהשם ובתורתו: בן גוריון גזר פיאות לילדים התימנים שבאו לארץ, בזו לכל מה שקשור לדת בטענה שהדת הייתה טובה ורלוונטית בגלות בלבד -ויש דוגמאות למכביר על הכפירה של התנועה הציונית- לא היה ניתן להפריד-ראה ערך הקיבוצים החלוניים- רצו שהכל יראה ככה. ואלמלא גדולי עולם שזיהו את זה וזעקו שמטרת מקימי המדינה היא להשכיח את השם ותורתו- לא בטוח איך היה נראה מצבינו היום. 

אתה ואנחנו כיום במצב של אחרי ה"בירור" הגדול -יודעים להבחין בין אור לחושך, בין טהור לטמא (לא ממש, אבל נניח)- בזכות מי?  בזכות "עיני העדה" שהעזת להגדיר כ"טועים". היה תמיד את הקומץ שהלך אחרי השם במאת האחוזים ובזכותם סומנה הדרך חזרה לרביחם אח"כ. אילמלא ההפרדה והעמידה על המשמר שלהם ,אני חושבת שגם הציבור הדתי לאומי לא היה זוכה להגיע למקום שבו הוא היום

דרך אגב ב. תקרא קצת במקורות שמדברים על הכפירה באחרית הימים ועל תופעת העומדים ברש העם המכונים "ערב רב" ותמצא הרבה הקבלה למה שהיה בתקופת ההשכלה, תקופת קום המדינה, ימינו אנו- לפי המקורות היהודים יש הגדרות מאוד ברורות להבחנה בין הנאמנים להשם ולתורתו לבין כחות החושך שמנסים להרחיק ולהשכיח ולהרוס כל דבר שבקדושה. ושלא תתבלבל -לציונים של אז היו מטרות כאלו בפירוש.

אני לא אומר מילה משל עצמי. לא אני מגדיר אותם טועיםותן טל

אלא רבנים גדולים. ממשיכי דרכו של הרב צבי יהודה קוק והרב אברהם יצחק הכהן קוק.

ו"טועים" זאת לא מילת גנאי. גם אמוראים היו חולקים אחד על השני וטוענים אחד כלפי השני שזה טועה או שזה טועה.

גם ראשונים היו חריפים מאוד בביטויים אחד כלפי השני. לא חסר. גם אחרונים.

אז לא - אני אישית אין לי משלי כלום. אני לא יכול אפילו לפתוח את הפה. אבל אני לא אומר את דעתי, ממש לא. אני אומר את דעת גדולי הרבנים הדתיים הלאומיים שאומרים שכן, הרבנים החרדים טועים בהשקפתם/באי התעסקותם בהשקפה בנוגע לארץ ישראל. מה לעשות? את רוצה לבוא בטענות לגדולי הדור הציונים דתיים?

גדולי דור יכולים לחלוק אחד על השני, וכן, גם לסבור שצד אחד טועה לחלוטין בהשקפתו/באי השקפתו - זה היה ככה מאז ומעולם.

תקרא גם מה שכתבתי בהמשך והדסדס

אותי למדו לא להכניס את הראש כשגדולי עולם חולקים. ועדיין אני בדעתי- לנו אסור לתת להם ציונים

אני לא נותן להם ציונים. לא ברור?ותן טל

אני רק אומר מה שרבותיי אמרו.

אסור לי להגיד מהי הדעה של הרב?

ואת אמרת שרב חולק אבל לא אומר שטועה - זה בערך מה שאמרת. וזה טעות.

רבנים אומרים במפורש על רבנים אחרים שבדר זה וזה הם טועים. לא חסר דוגמאות לאורך ההיסטוריה.

אז כן, אני תפסתי צד, יש לי את הרבנים שלי שלפיהם אני הולך והם אלו שאומרים שהרבנים האחרים טועים, לא אני. אני אין לי משלי כלום. מי אני בכלל.

אני לא אגיד מעצמי על רב, אלא מקסימום אם אני מתלבט בנוגע למשהו אני אשאל את רבותיי מה לעשות ואיך לחשוב או להתייחס לפסקים כאלו ואחרים של רב כזה או אחר, והאם הוא צודק/טועה וכו/...

הסיגנון שלך הוא חוסר כבודמופים

לומר על אדם שהוא טועה כשהוא רב גדול זה לא לכבד אותו

וכבר אמרתי לך, רב גדול שלא יכבד רב אחר - זכותו, ת"ח לא צריך לכבד ת"ח שברמתו אלא אם כן למד ממנו תורה

כך שאם רבותיך אמרו כך - אולי להם מותר (לא יודע מי הם)

אבל אתה שאתה לא ת"ח ברמתו - באיזה היתר אתה מתיר לעצמך לא לדבר בכבוד לרבנים?

אתה שוכח דבר אחד חשובטוביה2
אני עד היום לא ראיתי שום נתוח הלכתי שאוסר פגיעה בחיילים. ראיתי רק רבנים שכותבים פסקים שהסמכות ההלכתית שלהם בנושה שקולה לפרופסורה שלי בלטינית (אין לי)

כל עוד הם לא מוכנים לכבד את ההלכה אז במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב
ההבדל הואקידומת1

בס"ד

שבבית שני הייתה נבואה לעם ישראל, והנביאים ציוו לעלות לארץ ולהקים את בית המקדש

עכשיו אין נבואה! 

אז לדעתי אין כאן מקום להשוואה.

ותן טל - החבר'ה שמאמינים כמונו לא פאסיבים בענייןאלירז

הבאת הגאולה.

ובטח שכלל עם ישראל חשוב להם והם פועלים למען ה' יתברך ולמענו..

חבלי משיח זה גם השואה, בסופו של דבר היא דחפה אלפי יהודים לעלות לארץ ישראל..

מופיםיוני

לא מנסים להביא גאולה, אבל רצון לחיות בכבוד בביטחון וע"פ התורה יש לכולנו ולהקים שלטון יהודי בארץ ישראל שפועל ע"פ הלכה יזרז את הגאולה מבחינת זה שיאפשר לעם ישראל לחיות כיהודים ולקיים תורה ומצוות בגאווה. 

(אני לא נער גבעות וכדו'). 

לעניין החלק השני של ההודעה הפותחת, כל רב שמקבל משכורת מהמדינה או שלמדינה יש אפשרות לפגוע בו או במוסדות שלו כלכלית או פלילית בשל דעתו ההלכתית הוא לדעתי רב מטעם ולכן פסיקתו מוטה לטובת מדיניות הממשלה אוטומטית והוא לא בר פסיקה בנושא. 

עוד משהו, כל רב שלא מכיר נושא הלכתי מקרוב לא יכול לפסוק הלכה באותו נושא (אתה בעצמך אמרת שנבחנת על א וב ולא תפסוק על ג וד) ומספר הרבנים שמכירים את המצבים שנוער הגבעות נפגשים איתם ביום יום הוא מועט. 

רב שפוסק נגד נער שפינצ'ר רכב ואומר מעל לכל במה שזו לא דרכה של תורה ומגנה את הנער, בלי לשבת עם הנער ועם הקצין ולנסות לשפוט את המקרה לעומק הוא פושע! רב שפוסק רק לפי מה שהעסקנים מדווחים לו או לפי מה שהוא שמע הבוקר בגל"צ ואפילו אם שמע ביטחוניסטים רבי דרג בלי לשמוע את אותו נער- הוא פושע! 

בחלק הראשון אני מסכיםמופים

ובחלק השני חבל לי, כי אתה מזלזל

אם רב שפוסק לפי איך שעסקנים דיווחו הוא פושע, מה דינו של בחור שפוסק דעה על רב לפי איך שהתקשורת דיווחה לו?

ולמה אתה לא קולט שאתה לא ברמה שלו, ואין לך זכות לדבר בצורה כזאת?

זה בדיוק נקרא דור ששופט את שופטיו, שחושב שהוא יודע יותר טוב מהמנהיגים שלו

אני לא מאמין לכל מה שהתקשורת אומרת שהרבנים אמרויוני

אבל ברוב המקרים הרבנים המדוברים אומרים את זה בפירוש (ואפילו יש רבנים שממהרים להוציא ׳הודעה לתקשורת׳ כאילו זה הטרנד הבא..) 

למה אני לא קולט שאני לא ברמה של מי?! ואין לי זכות לדבר באיזה צורה?! לא הבנתי. 

אתה יכול לעצום את העניים כששופט לוקח שוחד כי הוא לא ברמה שלך? 

אתה תשתוק ותתן לשופט משוחד לשפוט אותך בלי ששמע את הצד שלך בסיפור? 

בדיוק כמו שזה לא תקין ששופטת בית משפט העליון היא חברה בארגוני שמאל קיצוניים והיא שופטת פעילי ימין, ככה רב ציוני שמקבל משכורת מהמדינה לא יכול לצאת נגד נוער הגבעות. לא משנה כמה תורה למדת מופים, אם לא למדת הלכות שחיטה אתה לא יכול לפסוק לי אם העוף כשר או לא, במיוחד אם אתה יושב בבית שלך ואני שואל אותך על העוף בשו״ת אסמס

לא חסר רבנים שלא פותחים את הפה שלהם בעניין כי אין להם מושג בזה והם לא מחפשים לעלות על הגל של רבנים אהובי התקשורת.. 

מסכיםטוביה2אחרונה
חוץ מזה שלפי ההלכה הרבנים הללו נחשבים על פי הדין נוגעים בדבר ולכן אסור להן לפסוק בזה אם כך זה לא שאני מזלזל ב'פסיקה' שלהם אלה שהם מזלזלים בהלכה ואז באמת זה מגוחך לצפות שאני אתיחס לזה ברצינות

כמובן שיש בעיה שכל הרבנים כמעט מקבלים כסף ואז באמת יש בעיה שקשה לדעת מה ההלכה
הפתרון היחיד שאני מכיר הוא שהרבנים יפסיקו לפרסם טורי דעות אלה יתחילו לפרסם פסיקות אמינות בצרוף מקורות וכמובןלהתיחס לכל טענה שמעה כל פופציק שעוד לא היה בר מצווה כי אין מה לעשות הם צריכים לשכנע כי אסור להם לפסוק
שאלות הבהרה-אדם כל שהוא

יש שני חלקים בדברים שלך

א. היעד - משיח, לא מדינה.

ב. הדרך - בלי השתדלות מעשית, אלא רק רוחנית.

לגבי א. המשיח הוא מלך צדיק מבית דוד, שעומד בראש מדינה יהודית אידיאלית של כל עם ישראל בארצו השלמה, שמתנהלת על פי התורה באופן השלם (שזה כולל כמובן בית מקדש), ובהצלחה מדינית וכלכלית. יש לך השגות על התיאור הזה? או שרק אתה לא מוצא קשר בינו למדינה הקיימת, ולמדינה שנוער הגבעות שואף להקים?

לגבי ב. מהי בדיוק הגישה שלך?

אני מכיר שתי דרכים להסביר את העניין של שלושת השבועות, (מלבד הדעות שמנטרלות לחלוטין את המשמעות המעשית שלהן).

1. השתדלות מעשית לגאולה היא מרידה בעונש משמיים, (שיטת הרבי מסאטמר).

2. אזהרה שלא לעשות צעדים מסוכנים.

והאם לא כדאי לעשות השתדלות מעשית לגאולה, כפי שעושים השתדלות מעשית לדברים אחרים, וגם אם הגאולה שלמה לא תלויה בזה, הרי כל חלק של גאולה (למשל קיבוץ גלויות, ישוב הארץ), הוא דבר חיובי?

וכשאתה אומר שהקב"ה יגאל אותנו, אתה מתכוון דווקא למשהו ניסי, או גם למשהו בדרך הטבע, אבל ללא יוזמה מצדנו? 

רק שאלה - מאיפה הגעת לתיאור המשיח?ותן טל

כלומר - מניין לך שהמשיח - כבר על ההתחלה אני מדבר - יעמוד רק בראש מדינה יהודית אידיאלית של כל עם ישראל בארצו השלמה שמתנהלת על פי התורה באופן השלם - מניין לך? מי אמר לך שבהתחלה מלך המשיח לא יהיה מלך על עם ישראל שעדיין חלקו חילוני,, וחלקו לא בארץ, והמדינה עדיין תתנהל בחלקה בצורה לא דתית לגמרי, ובתהליך - ולא בתוך שנייה - המדינה תהפוך ליותר ויותר אידיאלית, עד שתגיע למציאות השלמה שאתה מתאר - אבל לא כנקודת התחלה למלך המשיח.

מי אמר לך שתיאור כמו שנתתי עכשיו לא יכול לקרות?

לא דיברתי על ההתחלה, דיברתי על יעדים..אדם כל שהוא

בהתחלה המשיח יהיה תינוק, שנולד לאם יהודיה, ולאבא מבית דוד. בהמשך יקרו הדברים שכתבתי. מה יהיה בין לבין? לא יודע.

לגבי א, נתת תקציר די טוב לדברי הרמב"םמופים

מה שנוער הגבעות שואף להקים לא כל כך ברור לי, כך שקשה להשוות, אבל את המשיח עצמו אין להם

ולגבי ב' ברור יש מקום לעשות השתדלות שיהיה לנו יותר טוב

אבל זה לא יהיה גאולה.

גאולה תהיה כשהקב"ה יחליט, לא שייך על זה השתדלות.

האם כשהקב"ה יחליט יהיה ניסים או שהוא יעשה את זה בדרך הטבע? אין לי מושג, יותר נראה לי שדרך ניסים, ויש לזה כמה מקורות, אבל אני לא בטוח.

......קידומת1

אז אם אנחנו רוצים את הגאולה, אין לנו דרך להביא אותה? אז בשביל מה צריך גאולה?

כמה עשרות, לכל היותראלעד

גם על פי שיטתם

כמה עשרות, אבל יש גם כאלה שמזדהים עם האידיאולוגיה.אריאל דל"ת

כמו שיש כאלה שמזדהים עם האידיאולוגיה של החיילים אע"פ שהם לא חיילים בפועל.

כמעט נכון.. יש פה ערבוב של כמה דעות..אלירז

אבל בגדול זה נשמע "בסדר"..

אגב - זלזול בתלמידי חכמים הוא עניין של פרטים לא של כל הקבוצה..

אבל זה כבר קשור לחילוקי הגוונים.. וכבר אמרנו שנדבר על זה בשבת מתישהו.

לא הבנת נכון!עמיחי
יש הרבה מאוד דעות בקרב יושבי המאחזים וגם בקרב יושבי היישובים שמגדירים עצמם גבעונים. ..
אבל בגדול אפשר לחלק לדעתי לשלוש

1) קו יצהרניקי הולך לפי הרב גינזבורג (חלק מסויים מיצהר) ובאמת לא מאמין במדינה מחד ומאידך לא רואה את א"י כנקודה העיקרית! בדוקא.

2)הרבה פרטים חלק לא מאמינים באף אחד חלק מאמינים כל בוקר בדרך אחרת וחלק סתם מעופפים

3) (נחלה/עוצ/ועוד) מחזיקים בדעת הרב לוינגר ומי שממשיך אותו שזה הרב עוזי שרבף שהם מתווים את הכיוון שהוא בגדול:1)ארץ ישראל היא הנקודה העיקרית ממש! 2) מדינת ישראל היא ראשית הגאולה אלא שזה מעורב בהרבה סיגים ואותם צריך לברר ולנקות. .
אולי באמת אני צריך להפסיק להשתמש בלשון רביםדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י' בניסן תשע"ד 14:43
|StartP|
לא כל "נוער הגבעות" אותו דבר בכלל.|EndP|
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך