דבר ראשון, מצער אותי שלקחת מנדט על המזכירות של אלוקים והתחלת לחלק בעצמך ציונים לאנשים, מי דתל"ש ומי לא.
מצער שאתה חושב שאלו שתומכים יותר ברבני בית הילל, מאשר ברבני מרכז או רבני יצהר - בהכרח אומר שהם דתל"שים (וככה אני מסיק מקריאתך למוסף מוצ"ש "דתל"ש " - אתה יכול להגיד שיש בו תכנים בעייתיים, כן, בוודאי, לשיטתך - אבל מכאן ועד לשנות את שם העיתון כדי שבמפורש ישתמע שאתה סבור שמי שכותב בעיתון, לכל הפחות, זה דתל"שים - צר לי עליך, אחי) אני עצמי לא מחבב כל כך את מוצ"A, אבל זה לא אומר שאנכס לעצמי את התפקיד של המזכיר של אלוקים.
דבר שני - גם לך אין שום בעלות על הקרקע, נקודה. אין נחלות כיום בארץ ישראל.
עכשיו נלך צעד צעד - איך עולם, למדינה, וארץ תקינה צריכים להתנהל?
הקרקע - מי מחלק אותה לאנשים? כל אחד יושב איפה שבא לו כי "הקרקע שייכת רק לאלוקים ובתורה כתוב שמותר לי להתיישב כאן"? הרי זה אבסורד, כמו שכתבתי לאחד אחר בתגובה אחרת - האם יעלה על דעתך שמחר אבוא להקים התנחלות משל עצמי בחצר ביתך הפרטי, כי הרי אין לך זכות להעיף אותי משם, האדמה לא שלך, ואין לך בעלות על הקרקע וזכותי לבנות איפה שבא לי בלה בלה בלה...?
נו באמת. הרי ברור לכל מי שיש טיפה שכל בראשו שמצב כזה - והעולם לא שורד דקה. ועל זה כבר נאמר שלעולם יתפלל אדם בשלומה של מלכות שאלמלא מוראה - איש את רעהו חיים בלעו.
בלתי אפשרי לחיות במקום שכל אחד עושה ככל היעלה על רוחו, ויבנ איפה שהוא רוצה כי מי בכלל יגיד לי איפה לבנות.
יש מדינה, יש סדר חברתי קיים שהיושבים בארץ בשנת 1948 קיבלו עליהם. אתה, בהכרח - תוצר שלהם, אתה יליד הארץ, נולדת כאן ובגיל 18 אתה יכול לבחור האם אתה רוצה להמשיך להיות אזרח במדינה הזאת- על כל החובות, הזכויות והחוקים והקנסות הכלולים בזה - או, שאם ברצונך לא להיות אזרח במדינה, אין בעיה - אתה יכול לא להיות כאן. לך תגור בארץ ישראל בשלמה - בחלק הירדני של הגבול. לך תקים שם התנחלות - זה לא פחות ארץ ישראל מאשר יהודה ושומרון - לא? תגור שם, תקבל אזרחות ירדנית ויהיה לך סבבה אגוזים.
זהו, שאתה בחרת לגור כאן, אז אתה מחויב לסדר החברתי שיש כאן במדינה - בדיוק כמו שהלפרון או אבוטבול או דומרני מחויבים - כל פושע, כל נער גבעות, כל תושב גבעת שמואל, שדרות, קרית שמונה, רמת אביב ג', יצהר ומאה שערים - מחויב לחוק ולסדר החברתי של מדינת ישראל. הוא יכול להיאבק כדי לשנות חוקים כאלו ואחרים - בדרכים הפוליטיות באמצעות מפלגות (בתנאי שהן עוברות את אחוז החסימה, שבעבר עמד "רק" על שני מנדטים), בדרכים תקשורתיות (הקול היהודי, ערוץ שבע, למעש), בדרכי הפגנה במסגרת החוק.
אלימות - לא תבוא בחשבון. זה שבירת הסדר החברתי הקיים, ושבירת העם.
בוגי קיבל את המנדט מ-מ-ך ומכ-ל מי שהצביע בבחירות - להיות זה שמקבל סמכויות והחלטות בנוגע ליהודה ושומרון ובנוגע לחיים של כל אחד ואחת מאיתנו במדינת ישראל, במסגרת היותו שר ביטחון, כמו שנתניהו קיבל סמכויות ואחריות על פי בחירת העם, להיות ראש ממשלה שמחליט האם לתקוף באיראן או לא לתקוף, והאם להוסיף לשוק הדיור עוד 50 אלף או 100 אלף יחידות דיור בהשקעה ממשלתית גדולה.
הממשלה הזאת היא נבחרת ציבור - וגם אתה השתתפת בבחירות ובכך אמרת מפורשות שאתה חלק מהמדינה הזאת, שאתה מקבל על עצמך את הידיעה שהמשחק הוא פוליטי-חברתי - ולא אישי אידיאולוגי בלבד - כי אחרת מה ההבדל בינך לבין דומרני?
תגיד לי אני פועל מתוך תורה - לא, זה לא עוזר. זה לא נכון. התורה לא אמרה לך לזרוק אבנים על יהודים - ובטח ובטח לא אמרה לך שיצהר זה רכושך הפרטי שאתה ורק אתה תחליט מי יישב בו ואת מי אסור לפנות.
הם הורסים את הבית הזה בדיוק כמו שניתן להרוס - והורסים - בית בכל מקום אחר בארץ. הרי לפי מה שאתה אומר, אתה הרי לא מחלק בין כאן לבין שמורת החולה. למה כאן המדינה - לדבריך - לא קיבלה מנדט על הבית שלך האם הוא חוקי או לא והאם צריך לפנות אותו או לא - ואילו בשמורת החולה היא כן קיבלה מנדט כזה? מבחינת ארץ ישראל - זה וזה ארץ ישראל בדיוק באותה רמה.
וכן, אם זה מתסכל אותך - חזרתי שוב ושוב לדוגמה של שמורת החולה.
כל טוב ושבת שלום!