מעשה בכבשה...חסוי123
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט' בניסן תשע"ד 21:32

נערך לבקשת הכותב.

מעשה בכבשה אחת ששמה שולה, שחיה לה בחווה נידחת בתוך העדר שלה בשלווה.

יום אחד הגיעו זאבים רעבים וניסו לחטוף כבשה מתוך העדר,שולה הזדעקה וקראה 

לחברותיה שינסו להיאבק בזאבים,אך לשווא, הכבשים האחרות העדיפו להישאר בתוך

החווה השמורה והנינוחה ולא לעזור לחברתם הכבשה שכעת נאבקת עם הזאבים.

שולה לא יכלה לראות בצרתה של חברתה הכבשה והחישה לעזור לה.

היא הצליחה לתת ביס באחת מרגליו של הזאבים, הזאב ילל וזעק וכל העדר נחרד

למשמע היללות, כשחבורת הזאבים שמעה את היללות החליטה לנוס על נפשה.

למחרת בבוקר כששולה קמה היא ראתה את הכבשים מתלחששות בינם לבין עצמם,

היא התקרבה בשקט כדי לשמוע ואז היא שומעת את אחת הכבשים אומרת:

מה היא חושבת לעצמה?! בגללה עוד הזאבים יבואו לטרוף את כולנו,

שולה התרוממה וצעקה לעברה: אז מה את רוצה? שניתן לזאבים לטרוף אותנו ככה סתם?!

הכבשה ענתה לה בקול: לא,אבל את לא יכולה ככה סתם לנשוך זאבים, זה רק ירגיז אותם

יותר. אולי אם נשב ונדבר איתם הם יסכימו לא לטרוף אותנו יותר, אחרי הכל אל תשכחי 

שהם גם לפעמים מגנים עלינו מפני השועלים שטורפים אותנו יותר מהזאבים.

שולה ענתה לה בחזרה: אולי לפעמים הם מגנים עלינו מפני השועלים,אבל אחרי הכל

הם גם פוגעים בנו, אנחנו לא יכולים לתת להם לטרוף אותנו ככה סתם,אנחנו חייבים להחזיר.

כל הכבשים הסתכלו על שולה וחשבו לעצמם "עוד בסוף בגללה כולנו נמות"

זאב שהתהלך לו בקרבת מקום ראה את הוויכוח ביניהם ורץ לספר לחבריו.

הוא סיפר להם בלעג על הכבשים המטופשות שבמקום לצאת לעזרת חברתם רק כועסים עליה,

ישר כל הזאבים קמו ואמרו: יאללה עכשיו בטוח הם לא יתנגדו, בוא נרוץ ונטרוף את כולם!

הסיפור נכתב בצער לאור מקהלת "המגנים" שבמקום לעמוד על שלהם ולהילחם מעדיפים 

לשתף פעולה עם "הזאבים".. 

נכון מאוד. צה"ל הוא זאבים.ותן טל

בוגר ביותר.

אם לא שמת לב..חסוי123

בסיפור רשום שהזאבים לפעמים מגנים עלינו ולפעמים פוגעים בנו 

אם לא שמת לב, כתבתי בוגר ביותר.ותן טל

בוגר ביותר - על השימוש במינוח שכזה, "זאבים" - כדי להגדיר את צה"ל. לא משנה שאתה מנסה להמתיק וטיפה לעדן, כשאתה אומר שהם לעיתים מגינים.

אולי נגדיר את זה - מלאכים טהורים ולבנים, שלפעמים מגינים בנו, ולעיתים פוגעים בנו. גם זה יכול להיות הגדרה טובה, רק שימוש בטרמינולוגיה הפוכה לחלוטין ממה שאתה הבאת

למה להשתמש בטרמינולוגיה של הזאבים? כיוון שמבחינתך 98 אחוז מעיסוקם זה ה"לפגוע בנו", וה2 אחוז הבודדים זה ה"להגן עלינו".

הטרמינולוגיה משנה מאוד לעניין.

על זה אמרתי בוגר ביותר.

אם לא שמת לב -זה סיפור...חסוי123

ובסיפור מדגישים דברים...

אם זה היה סיפור על "מלאכים לבנים" שפתאום התחשק להם לפגוע בכבשה זה יאבד את הנקודה...

עזוב,אני לא יתחיל איתך מריבה מפגרת של איך לספר סיפורים...

זה סיפור שבא להוציא מסריח את הצבא.ותן טל

וזה מה שאמרתי  - טרמינולוגיה.

ברור שאם היית מציג את הצבא כמלאכים לבנים, שלעיתים פוגעים בכבשה, זה היה נשמע יותר "רך" מאשר זאבים שלפעמים מגנים על הכבשים - ואתה זה שבחרת להשתמש בזאבים, כדי להשחיר את פניו של הצבא ולהוציא אותו הרע שבסיפור.

הרי למען האמת גם הביטוי שאני הבאתי וגם הביטוי שאתה הבאת - זאבים מול מלאכים לבנים - מבצעים בסוף בדיוק אותו דבר - רק שלך ברור שלא נוח להשתמש בביטוי ה"חיובי" - כי המטרה שלך, הבוגרת, היא לתקוף את הצבא ולהציג את הרוע שלו.

זה מה שכתבתי: בוגר.

מה לא בוגר בלתקוף את הצבא?מופים

הוא חושב שהם זאבים רשעים

אתה חושב שלא

תתוכחו כמו שני בוגרים!

למה אתה משמיץ אותו? מה לא בוגר במה שהוא אומר?

עזוב...הוא לא נראה לי שווה יחס...י.ל.

אני בספק אם חסוי123 יחליט לענות לו....

לא נכון. הוא הסכים איתי ש:ותן טל

הם לפעמים ככה ולפעמים ככה. מכאן - אפשר להציג את זה בשתי טרמינולוגיות שונות. הוא בחר במכוון בטרמינולוגיה ה"רעה", ה"מגעילה".

ולמה זה לא בוגר?

כי הצבא הזה הציל אותך פעם אחרי פעם במשך 67 שנים. כי הצבא הזה שומר עליך יום וליל, בגשם ובשרב, במאמצים ענקיים שאתה אפילו לא מסוגל לתפוס, כי כמובן שמעולם לא היית בתוך המערכת הכופרת הזאת (במחילה, אבל זאת המציאות). כי הצבא הזה יום יום מבצע את מצוות הצלת ישראל מיד צר, ובלעדיו המדינה שלנו הייתה מתמסמסת כבר מזמן ואתה לא היית גר איפה שאתה גר כיום, והיהודים היו בכל העולם, חלקם הגדול בטח לא היו נולדים כי היו נרצחים בידי ממשיכי דרכם של הנאצים.

כי הצבא הזה הוא שלנו, של כולנו, של כל העם. כי גם אבא שלו, ככל הנראה, היה בתוך הצבא הזה, וגם סבא שלו - הם נלחמו כדי שיהיה צבא יהודי כזה, ג-ם אם הוא חילוני ברובו.

כי כמה שתישאר כפוי טובה - ואני לא מדבר עליך ספציפית, אלא על כפויי הטובה - הצבא עדיין ימשיך לשמור עליך, ולהציל אותך יום יום, בכל המערכות שלו שחלקן אתה אפילו לא מודע לקיומן (אני לא יודע מה החבר שלי ביחידת 8 200 עושה, והוא ל-א קרבי, אלא במודיעין - אבל המודיעין הישראלי הוא מהטובים בעולם והוא לבדו סיכל המוני פיגועים, הביא ללכידת המוני מחבים, וחלק קטן מהמבצעים האלו ומהחשיפות, אפשר לקרוא בכל מיני ספרים, אתה מוזמן למשל לקרוא את ספריו של רונן ברגמן, כדי להיחשף ולו במעט למה שהצבא הזה עושה בשביל שהילד שלך יוכל בבוקר הבא גם ללכת לתלמוד תורה שהוא הולך אליו, בארץ ישראל.

לכן- זה לא בוגר להציג את הצבא כצבא ש99 אחוז ממנו זה רוע צרוף, ורק אחד אחוז הוא מגן על עם ישראל. זה שקר, זה כפיות טובה, זה ירייה ברגל של עצמך, זה בגידה באבותיך, באבות אבותיך, זה בגידה אפילו בעצמך - כמו שאמר כבר מרדכי שחלק גדול מנערי הגבעות בסוף גדל וכ-ן מתגייס לצבא, כי הוא מתבגר (כן - בוגר...) ומבין שזאת הדרך להגן על הארץ שהוא כל כך אוהב.

אז כן - מי שמציג את צה"ל כשרובו רוע ורק חלק קטן מתוכו הוא טוב, ולא להיפך בדיוק - הוא לא בוגר. נקודה.

לא נכון, זה לא לא בוגרמופים

זה פשוט לא דעתך

יש לך טענות שגורמות לך לחשוב שצה"ל המהולל הוא 99% טוב

לי אישית יש השגות שלא קשורות לויכוח שלכם, אבל אם חולקים עליך, זה לא אומר שלא בוגרים

גם אתה חולק עלי בהרבה דברים ואני לא אומר שאתה טיפש\רשע\לא בוגר\ילדותי\בן בליעל ושאר מרעין בישין

לא בוגר , זה:ותן טל

לתפוס את המציאות שחור לבן, כמעט לגמרי. זה לסרב להודות במציאות.

מי שיגיד לך שהצבא הוא זאב רע, לא יסכים להודות לך על כל הדברים הטובים שעשה במשך 67 שנותיו, או שיטען שכ-ל ההגנה כולה, שווה אחוז אחד, ואילו הריסת בית ביצהר שווה 99 אחוז רוע.

זה ילדותי, זה חשיבה של ילד קטן,, של הכל או כלום. אני מכיר ילדים קטנים, מקרוב מאוד - ויודע איך הם מתנהגים, ואיך המוח שלהם עובד.

מוח כזה, מבחינתי האישית, כמו של כותב המאמר, הוא מוח של ילד, ולא בוגר. (ישנם ילדים בוגרים).

אין לי בעיה אם אתה חושב שאני ילדותי או לא בוגר, שתכתוב את זה - זכותך!

אגב - זה לא שאמרתי שהוא טיפש. יש הבדל ענק בין לא בוגר לטיפש...

אז כלל ראשון בויכוחמופים

זה לתת כבוד לאדם שעומד מולך, ולא לתת לו דיאגנוזה פסיכיאטרית

אני לא התרשמתי שהוא ילדותי (אע"פ שאני לא מסכים אתו) הוא פשוט שם דגש על ערכים אחרים ממך

אני שם דגש על ערכים אחרים משניכם, ולכן מבחינתי הצבא הוא 99% רע מסיבה אחרת

(אני מניח שאתה מנחש לבד, רמז - "ושב מאחריך")

ב"דיאגנוזה" הזאת שאתה החלטת שקוראים לזה ככה, איןותן טל

שום חוסר כבוד. אין לי בעיה עם אנשים לא בוגרים, הם פשוט לא בוגרים. וזהו. זה לא קשור לכבוד או לא - לעניות דעתי הוא טועה ומדבר בצורה לא בוגרת, אז אני כותב את זה. אם גם לדעתך אני לא בוגר, תכתוב את זה. לא צריך להתחבא או לשחק אותה, אחד בפה ואחד בלב.

אני לא אגיד לו שהוא מסריח, שהוא זוועת עולמים, שהוא חלאת אדם - זה כבר יהיה באמת לא מכבד, כי זה בלי קשר לכלום וגם לא נכון.

גם הזאב הוא 99% טוב.אני77

בא נחשב-כמה שעות הוא ישן, וכמה שעות הוא אוכל שועלים. לפעמים הוא סתם רובץ משועמם או משחק עם החברים שלו ומטייל ביער. ופעם בכמה זמן הוא יוצא לצוד איזו כבשה. האם בגלל זה הוא כבר לא זאב, או לא מזיק לכבשים? תמהני עליך!

הצבא מוציא את עצמו מספיק מסריח,די"מ

הוא לא צריך את העזרה שלנו....

אתה בכוח סותם את האף שלך לכל הריחות הטובים שלוותן טל

ובמילים אחרות - אתה מתעקש יום יום ללבוש אך ורק את המשקפיים השחורות, אתה פשוט לא מוכן לחשוב על האפשרות של ללבוש את המשקפיים הוורודות בקשר לצבא - זה נחשב בגידה מבחינתך.

הצבא מפיק ריח טוב, הרבה יותר ממה שהוא מפיק ריח רע (ואני לא מדבר על השירותים של החיילים, שם אני מסכים שדי מסריח ).

וכנראה שהצבא באמת לא צריך את העזרה שלכם - תראה, הוא מסתדר גם בלי שהתגייסת. הוא רק מבקש שלא תוסיף עוד רוע ועוד דווקאיות, ועוד יציאה נגד אחים.

אני חייב להגיד שאתה ממש טוב בדימוייםדי"מ

פחות בטענות אמתיות....

הצבא הוא מסריח לכל אורך ההנהלות שלו בזמן האחרון ביצהר (לי די ברור שכל הפינויים האלה הם במטרה לגרום סיכסוכים פנימיים ביצהר וזה בהחלט מסריח)

גם אם הוא עושה דברים טובים(כאילו ביג דיל,זה כמו שוטר בהר הבית שהתעצבן עליי שלא הלכתי לאט ליד המסגד בטענה "שעד עכשיו לא אמרצתי לך כלום") דיברתי על ההתנהלות ביצהר.

וואלה יופי. בוא נמקד תמיד הכל בהתנהגות אחת בלבדותן טל

במקרה ספציפי בלבד, במקום מסויים בלבד, בזמן מסויים בלבד.

למה אני לא שומע אותך כל יום ויום משבח את צה"ל על גבי הפורום על כל מעשה טוב שהוא עושה?

למה אני לא שומע ממך כמעט אף פעם מילה טובה כזו או אחרת על כל אלפי המעשים הטובים שצה"ל עושה כל יום בכל הארץ?

למה אני לא שומע אותך נותן קרדיט לחברים שלי שעכשיו שומרים עליך בגבולות המדינה?

כשאדם יודע להציף תמיד אך ורק את הרע, להתמקד אך ורק ברע ולעולם לא להתמקד בטוב - שקיים הרבה יותר - אז משהו פה אכן מסריח ובגדול, אבל לא מצד הצבא.

אם כל יום היית מעלה פה שירי הלל לצבא על כל הדברים הטובים שהוא עושה, ואז, באחוז הנותר שמה שהוא עושה רע, היית מציף את ההתנהגות הבעייתית ביצהר - הייתי מקבל את דברייך הרבה יותר ומקשיב להם ברצינות - כי הייתי יודע שאתה אדם אמיתי, שקול והגיוני, שיודע לשים לב גם וגם. אבל לא. אתה כותב ר-ק את הדברים הרעים, במטרה להטות באופן ברור את לב הקוראים ואת ליבך שלך לאמונה שצה"ל ביסודו הוא רוע וכולו רוע.

וזה שקר וילדותיות.

ואל תגיד -מה שהוא עושה טוב לא צריך להציף, זה ברור מאליו, זה מובן מאליו וזה מה שהוא צריך לעשות.

בדיוק כמו שצריך להגיד תודה לשומר בסופר - צריך פי מליון להגיד תודה ולהציף את העניין של הכרת התודה הענקית שאנחנו חייבים כל יום ויום לחיילי צה"ל ולמערכת כולה.

בשבתות אתה אומר בבית הכנסת תפילה לשלום  חיילי צה"ל? כן או לא?

הייתי פעם בשיחה של חצרוני הוא אמרי.ל.

:"שאני בא לטפל בנוער אומרים לי:מה אתה מסתכל על הרע שבבחור?תסתכל איזה לב טוב יש לו אז מה אם מידי פעם הוא לוקח סמים? אז עניתי לו:כל הענין זה למצוא את הרע להתמקד ברע ולתקן אותו"

תפקידו של הצבא הוא להילחם באוייב!

ברגע שהוא לא עושה את זה הוא לא מקיים את תפקידו ולכן זה רע שצריך לתקן אותו.

לא נראה לי שהוא התכוון למה שאתה חושב שהוא התכווןותן טל

למצוא את הרע - כשאתה יודע כמה לב טוב יש לו ומציין את זה בכל שנייה! ואני מכיר שיחות וכתיבה של חצרוני, הטוב שהוא שופך שם הוא עצום! הוא מתחיל קודם כל בטוב, במילים טובות ויקרות, ולאט לאט מתקדם אל לב העניין - אבל מת-ו-ך הכרת הטוב באופן מלא.

כשהוא רואה ילד, ככה אני מניח, שלוקח סמים, הוא קודם כל רואה את כל הטוב שבו, כמה הוא מלא בהרבה טוב, ובתוך זה, הוא מזהה את הרע, ומנסה לעזור לאותו ילד להתגבר על הרע שלו.

מה שעושים כאן, זה מנסים לזרוק על הרע הזה אבן - ככה לא מתקנים רע. ולא רק זה - לא טורחים בכלל להזכיר שיש רע. מציגים את זה כאילו הכל או הרוב רע.

האם חצרוני יבוא לילד שלוקח סמים ויטיח בו, אתה מגעיל, אתה רע, אתה בוגד, אתה ... ואתה... - נראה לך שהוא יעשה משהו כזה? מה זה לא, זה מה שיש לי להגיד לך.

אם נוער הגבעות היה מתייחס לצה"ל כמו שחצרוני היה מתייחס לנער שלוקח סמים - הייתי מאושר ולא הייתי מוציא חצי מילה נגד התנהלות נוער הגבעות. מבטיח.

לא הבאתי אותו בתור נביא.י.ל.

הבאתי אותו כדוגמה.

אם נסתכל ערק על הטוב אז מה החוכמה שיש טוב??

זה התפקיד של צה"ל! להגן על עמ"י!

חייל שלא עושה את זה שיעוף!

כל הכבוד לכך שצה"ל שומר על המדינה! ביגדיל!

זה תפקידו! אבל אם הוא עושה משהו שהפוך מהתפקיד שלו זה פשע שצריך להילחם בו

אמרתי להסתכל רק על הטוב???ותן טל

אתה קורא בכלל מה שכתבתי?

כתבתי שצריך ל-ה-ת-ח-י-ל בטוב, ומתוך כך אתה חושף את הרע, ומטפל בו - אבל על ידי התחלה בטוב.

כלל נקוט בידך - בנאדם שבתהליך של שיקום, לא ניתן להתחיל קודם כל בהטחת כל הרוע שיש בו וכל הדברים הרעים שבו בלבד, זה לא יילך. אם זה ככה אצל בנאדם ספציפי, ברור שזה ככה גם במערכת ענקית,שמורכבת מהמון אנשים ועוד יותר מורכבת - כיוון שהחלוקה בה בין טוב ורע הרבה יותר עדינה מאשר אצל בנאדם ספציפי.

חוץ מזה, ועכשיו אני אתנסח בזהירות - שלעניות דעתי, חלק לא מבוטל מנוער הגבעות לא פועל באופן מלא לשם שמיים בלבד, אלא הרבה הרבה מנקמנות וכעס אישיים, וגם לא טורח להתייעץ עם רבנים לפני כל מעשה קיצוני שהוא עושה.

ושוב, אני זהיר - ייתכן מאוד שזה לא כולם, אבל על פי דפוס הפעולות ואיך שזה נשמע - גם מנערי הגבעות בפורום הזה ספציפית ועוד - נשמע שזה לא שונה ב100 אחוז מסתם בן נוער בגילם מתל אביב שעצמני על כך שמישהו נגע בחברה שלו, והולך ודוקר אותו...ושוב, לא לקפוץ עלי על ההשוואה, ככה זה נראה לי אישית. שאין ספק שמעורב פה גם האגו והכעס והכאב האישיים, ללא התחשבות ייתרה בהלכה. (לא כולם, אני חוזר, לא כולם).

מותר לשאול שאלה -מרדכי

בס"ד

כמה נערי גבעות אתה מכיר בפועל?

לא פה מהפורום, אלא מכיר כמו שצריך.

כי בינתיים לפי ההודעות שלך פה מעל גבי הפורום, אתה לא מכיר בכלל!

מותר לשאולותן טל

בפועל, לא רבים, נכון.

אבל אני מדבר כרגע על סמך התבטאויות, על סמך דפוס פעולה, שיטות פעולה וכו'.

כן, מצטער באמת שאני מעז להסיק מסקנות על סמך דברים כאלו, על סמך דרכי פעולה וחשיבה אישית שלי, עם השכל שלי.

אמרתי לעניות דעתי, אף אחד לא חייב לשים על זה. ככה אני חושב, על פי מה שאני רואה ושומע. כן, אם אני סבור שמשהו הוא לא יותר מסתם וונדליזם של נער עם הורמונים, אני יכול לחשוב את זה גם אם אני לא מכיר את אותו נער אישית.

ועכשיו ברשותך שאלה - כמה מתוך נערי הגבעות מכירים אישית, מקרוב, את כל הקצינים שהם טוענים שהם בוגדים, שהם רשעים, שהם מנסים להתנכל אליהם באופן אישי וכו' וכו'? כמה הם מכירים באופן א-י-ש-י?

מכירים את האלה שעושים להם בעיותמרדכי

בס"ד

לכן הם אומרים שאין להם בעיה עם החייל הפרטי אלא עם המערכת, ואת המערכת כולנו מכירים.

לא נראה שהם מכירים.ותן טל

הם לא מוכנים להודות בכך שהיא עושה המון טוב, זה אומר שהם לא באמת מכירים אותה, או מתכחשים להיכרות איתה. הם מכירים רק את ה5 אחוז רע שבה והופכים אותו ל100 אחוז.אז הם לא מכירים.

ולא נראה לי שהם מכירים אישית אפילו את "אלה שעושים להם בעיות". הם יכולים לפרט לי את כל ההיסטוריה הצבאית של אותם קצינים, על כל היהודים והחיילים שהצילו בזמן השירות שלהם, על כל הקידוש ה' שעשו בשירות שלהם, ולפרט מה שידוע על המבצעים שהובילו ללכידת כל מיני מחבלים וכיוצא בזה?

לא נראה לי. כי הם מתמקדים רק במה שרע באותם קצינים.

זה, ל-א נקרא היכרות.

לא הכל זה אחוזים.די"מ

יש גם את עניין המניעים.כמו שרשב"י אמר על הרומאים.

גם את זה נערי הגבעות לא מכירים.ותן טל

רק את הצד שהם מעוניינים להכיר. ורק מה שהם רוצים להאמין בו.

כל עוד אני לא יודע שהם מכירים את המציאות השלמה, ומוכנים להודות בה - אני לא מאמין שהם מכירים את המערכת או את האנשים הפעילים בה.

אם עליי אומרים שאני מכיר את נערי הגבעות רק מזווית מסויימת - א. זה נכון, אבל אני יכול גם לשער ולראות ולשמוע ממקורות שמכירים יותר טוב גם על הזוויות הנפלאות שאני בטוח שיש בהם, על הרצון העז לקדש שם שמיים ולהלחם על ארץ ישראל.

ב. כמו שאני מכיר את נערי הגבעות רק מזווית מסוימת - כך גם הם מכירים את הממסד רק מהזווית שהם רוצים/רואים. ההבדל בינינו הוא שאני מכיר בזה שאני מכיר רק צד אחד ולכן משתדל להבין ולדעת גם מהו הצד השני, ולא קובע חד משמעית שנוער הגבעות הוא 100 אחוז רע עם מניעים של רוע, אלא יודע שזה ממש לא כך - אבל מהצד השני, לא נראה שנוער הגבעות סוגל להבין, להכיר, להודות ולהכיל שקיימת מורכבות גם בצד השני.

וואלה?די"מ

אתה יודע כמה חברים/שכנים/קרובי משפחה יש לי בצבא?או שהיו בצבא?

ולכל נער גבעות אחר?

מן הסתם יותר מכמות נערי הגבעות שאתה מכיר....

זה אומר שאתה מכיר את הצבא? מעניין.ותן טל

מה זה קשור כמה שכנים/קרובים/חברים יש לך בצבא?

לי יש דוד בשב"כ, זה אומר שעכשיו אני מכיר את השב"כ על בוריו? (חבר'ה, לא לדאוג, הוא לא במחלקה היהודית הוא מהאלה שעושים עבודת קודש... )

זה אומר שאתה יודע להגיד לי מה זה הצבא? להגדיר לי את כמות הדברים הטובים שהוא עשה ואת כמות הדברים הרעים?

הרי אפילו אם תרצה לא תוכל לדעת את כל הדברים הטובים.

אתה יודע מה עמנואל מורנו עשה בחיים שלו? אתה יכול לספר לי על מבצע אחד שהוא עשה שהציל את המשפחה שלי בצפון באופן אישי, אולי, בגלל משת"פים בלבנון?

לא - כי אין סיכוי שתוכל לדעת את זה, אולי לנצח. גם אחרי שהוא נהרג.

כמה אתה כבר יכול לספר לי על הצבא?

כמה אתה מוכן להודות בדברים שהצבא עשה?

הרי אפילו על מלחמת יום כיפור אתה תגיד לי שמדינה הכופרת הזאת עשתה את זה רק, כמו הרומאים, כדי שתוכל להתעמר עוד תושבי יהודה ושומרון שלא היו קיימים אז בלבד.

הדעות שלך מוטות מראש ולא יסכימו להודות שיש מניעים טובים וכשרים בצה"ל, שצה"ל הוא הרבה הרבה יותר טוב מרע.

אגב, סתם שאלה - את הרע שיש בך אתה מבער באותה דרך שאתה מבער את הרע שיש בקליפת נוגה של צה"ל? אתה מפנצ'ר את הגלגלים של היצר הרע בתוך המוח שלך? אתה זורק על עצמך אבנים?

זאת הייתה סתם תהייה...אתה לא באמת צריך לענות עליה

זה אומר שאני מכיר יותר מה שאתה מכיר את נוער הגבעותדי"מ
אני מקווה שאני יעשה ככה.
אבל בגלל שמישהו לא מניח תפילין תגיד לא לשמור שבת?
נכון...אסור לא להניח תפיליןותן טל

ואסור לא לשמור שבת.

כמו שבהקבלה שלי - אסור לבער את קליפת הנוגה בראש שלך על ידי זריקת אבנים בראש, כי זה יבער אותך עצמך, לא את הרוע - וכמו זה גם אסור לבער את הרוע בצה"ל על ידי פגיעה כזאת בצהל עצמו.

אתה מנסה לרקוד על שתי החתונות גם יחד - גם לא להניח תפילין וגם לשמור שבת, ולהראות עצמך כצדיק בשניהם.

לא יעבוד.

לא צריך לא זה ולא זה, אלא הדרך לבער את הרע לא עובדת ככה. ולעולם לא תעבוד.

[סתם דרך אגב - מדהים השוני בין האחים הרב יצחק והרב יהושע. במיוחד כשאבא שלי הכיר טוב מאוד, מקרוב, את שניהם. הרב יהושע אפילו לימד את אבא שלי לקריאה בתורה בבר מצווה שלו ]

מצטער, אבל אני לא מאמין בדרך האנטי ציונית - לא החרדית ולא הקיצונית ימנית. אני חושב שהמטרה היא לא באמת לתקן את צה"ל אלא להרחיב אותו ואת המדינה עד היסוד ולהתפלל שמתוך זה ייצא משהו אחר ושצבאות ערב לא ישמידו אותנו בנתיים בכאוס שיווצר.

זה גם לא יעבוד, לעולם. תאמין לי שנוער הגבעות יושמד הרבה לפני שצה"ל יושמד 0- ברמת הרעיון, לא ברמת הפיזי שיהרגו חלילה את נערי הגבעות. 

איך אמר אחד הכותבים בעיתונים שקראתי השבת, כבר לא זוכר אם זה בטוח בבשבע - כתות פורשות תמיד היו ביהדות. כת רודפת צדק הייתה גם בימי בית שני. מה שנשאר היום ממנה זה מגילות גנוזות בקומראן. לא יותר מזה.

כל טוב ושבוע טוב וחג שמח

סתם דרך אגב-די"מ

ר' איציק הוא זה ששכנע את הרב יהושע ללכת לרמת גן והרב יהושע הביא את ר' איציק לקבר יוסף בתקווה שהוא ימתן שם את החברה....(הוא היה לפני זה בשבח"ר)

אה ועוד דרך אגב-

ר' איציק=הרב יצחק שפירא.

הרב יצחק=הרב יצחק גינזבורג.

לגבי איציק/יצחק, תודה, לימדתני ותן טלאחרונה
אני לא מכיר הרבה נערי גבעות שמתנכלים אישית לקציניםדי"מ

ולא.לפנצ'ר ג'יפ של מח"ט זה לא התנכלות אישית

וואי וואי.ותן טל

אם אתה מחליט שלפנצ'ר ג'יפ של מח"Y זה לא התנכלות אישית, אז אותו דבר הם יגידו לך שלהרוס את הבית של משפחת לזר או כל משפחה אחרת זה לא התנכלות אישית. גם לעצור נער כזה או אחר באשמה כזאת או אחרת, הם יגגידו שזה לא התנכלות אישית.

למה שהזכות להגיד שמשהו הוא לא התנכלות אישית, תהיה שמורה רק לך ולחבריך?

ואגב - גם דבר שהוא לא התנכלות אישית אסור לעשות. מה - רק להתנכל למח"ט עצמו אסור אבל לצה"ל כולו מותר?

חוץ מזה שנער הגבעות גם לא מכיר את צה"ל עצמו על בוריו, אז איך הוא יכול להחליט ככה להתנכל לו?

ואם להתנכל לכל צה"ל מותר - למה להתנכל למח"ט אישית אסור?

מי אמר שזו התנכלות אישית?schk

להפך, כל הטענה היא שזו מלחמה כללית בארץ ישראל, בעם ישראל ובתורת ישראל.

מה הקשר?די"מ
כשמפנצ'רים את הגלגלים של המח"ט לא פוגעים בו או ברכוש שלו אישית.
התייחסתי פה כבר כמה פעמים ללמה זה מותר הלכתית אני לא הולך לחזור על זה.
חוק מזה אולי באמת מותר לפגוע במח"ט אישית אבל זה לא אומר שזה יעיל
לא דיברתי רק על עניין הפגיעה.ותן טל

תראה את הדו שיח שהיה ביני לבין מרדכי. הוא שאל כמה נערי גבעות אני מכיר.

עניתי ושאלתי בחזרה כמה קצינים נערי הגבעות מכירים אישית, וגם עד כמה הם מכירים אישית את צה"ל כמערכת כ-ו-ל-ל-ת.

אתה נכנסת באמצע עם משהו לא קשור לגמרי...עניתי לך על פי מה שעניתי למרדכי.

מכירים הרבה מאוד קצינים.. גם ברמה האישית ביותראלירז

חברי השבט שלי (כן, גדלתי בישוב מזרוחניקי ואני חברה בבני עקיבא)

הם בחלקם קצינים ומפקדים.

וגם בני דודים ובני משפחה מחזיקים בדרגות בצבא ובמשטרה..

בכל אופן - הטענה מול הצבא היא לא מול החייל הקטן - אלא מול המערכת הצבאית המנוונת והמושחתת

כמה אתה יכול להגיד שאתה מכיר את צה"ל כמערכת כוללת?

אנחנו מכירים את המערכת בדיוק כפי שאתה מכיר אותה..

איך פינצ'ור מח"ט זה פגיעה אישית?די"מ

הג'יפ שלו?

הבית של מש]חת לזר הוא בית אישי שהושע בו חצי מליון שקל,המח"טט לא הוציא אגורה בעקבות פינצ'ור הג'יפ.

אבל למה בכלל אתה נכנס לשפוט את המניעים שלהם?אדם כל שהוא

אתה לא מסכים עם המעשים והדעות, מוסרית ופרקטית. ומנסה להסביר ולשכנע בדעתך שזה רע ומזיק.

גם אם המניעים שלהם חיוביים, זה לא סותר את הטענות על המעשים והדעות.

למה אתה צריך בכלל להכנס לדיון הזה?

אין שום עניין להתייעץ אם רב לפני כל פעולה קיצונית.די"מ

ר' אציק אמר פעם (בהתוועדות שסיכמה יפה איך נלחמים ביהודים) שהוא ממש לא חושב שצריך להתקשר לפני כל פינצ'ור,יודעים מה הוא אומר ומתי נכון ומתי לא וזה הרבה תלוי גם במצמיאות.

אני חושב שאתה צודק שאולי יש כאלה אבל ממש בודדים,אני זוכר איך אנשים בישיבה (ביצתהר) נראו איך שהם שמעו על רצח של יהודים.

בעז"ה אני יענה כשאני יהיה על מחשבדי"מ
אני עכשיו כותב מפלאפון וזה נראה לי יהיה תגובה ארוכה
אין שום סיבה שאני ישבח את צה"ל.די"מ

א.עושים את זה מספיק.

ב.זה שמדי פעם הוא עושה מה שצבא עושה צריך לעשות זה לא סיפור גדול,החברים שלך ששומרים עליי בגבולות המדינה בהחלט יהודים צדיקים וככה גם החיילים ביצהר מה לעשות שמטעים אותם,אין לי שום דבר אישי נגדם,אבל הם ניצגי השלטון הזר שמונע ממני מלא מצוות ולכן אני לא הולך לכלות את זמני בלהודות להם.

כמו שהרמב"ם אומר כשיש קיצוניות לצד אחד צריך קיצוניות לצד השני,יש מספיק מי שמודה לצה"ל ולא מספיק מי שמזכיר לו מה התפקיד האמיתי של צבא יהודי.

ואני לא יודע למה החלטת שאני חושב שהצבא ביסודו רע,אני חושב שהוא קליפת נוגב ומעורב טוב ורע,אבל הדרך להעלות את הניצוצות זה רק על ידי להתגייס לצבא ולסרב פקודה אקטיבית (ולא פסיבית) מי שיעשה את זה,תאמין לי שאני יהלל אותו.....

לא נכון,השמור בסופר לא עושה שום רע ולא שייך לגוף שמונע לא מעט מצוות ומעשים טובים.

תפילה לשלום חייל צה"ל אני בוודאי לא אומר,אני ממש לא רוצה שהקב"ה יעזור להם "בכל מעשה ידיהם" נגיד כשהלכתי לישון השבוע ברמת מגרון וישנתי במערה מקווה שאני לא יקום בבוקר במשטרת בניטמין לא הייתי רוצה שה' יעזור להם....

בשבתות אתה אומר תפילה לשלום שומרי הסופר?כן או לא?

אוקיי - אבל אל תשגה באשליות שמישהו בכלל ישים על מהותן טל

שאתה אומר. כלל נקוט בידך - אם אתה רוצה לשפר, אתה חייב לנקוט גם וגם - כמו שאמרת קליפת נוגה מעורבת טוב ורע, ככה גם בביקורת אתה צריך לערב טוב ברע. אם לא - הביקורת שלך פשוט לא תשמע.

את מי אתה מנסה לשכנע? את המשוכנעים - נערי הגבעות ודומיהם? הם כבר משוכנעים ממילא.

מי שמשנה, בתקשורת ובכלל, זה מי שמבין שיש מורכבות, מי שלא מפחד להראות את שני הצדדים גם יחד, וככה דבריו נשמעים הרבה יותר מאוזנים וממילא יותר מתייחסים אליהם והם יותר אפקטיביים.

בדיוק כמוך,  גם קיצוניי והזויי השמאל מעלים גיחוך לעיתים גם אצל שמאלנים אחרים, בגלל שהם יודעים להציף רק צד אחד בלבד (ואומרים בדיוק כמוך - יש מספיק שמציפים את הצד השני) אז דבריהם נתפסים כהזויים, ומנותקים מהמציאות.

אין מילה יותר נעימה להגיד את זהה - אתה מנותק מהמציאות. להראות צד אחד בלבד במערכה זה להיות מנותק מהמציאות.

אבל אני מבין אותך. אתה מפחד. אתה מפחד על הדעות שלך, אתה מפחד שאם תנסה להתמודד באומץ מול הצגת הדעה השנייה גם כן, שאם תנסה במקביל לרע להראות גם את הטוב באמת, פתאום תגלה שיש כל כך הרבה טוב שלא מסתדר לך למה להראות רק את הרע.

אתה מפחד כי אתה בעצם כ-ן יודע שצה"ל זה גוף אחד, ואם תראה את הטוב שבו, פתאום לא תהיה לך לגיטימציה לפגוע בצה"ל כי אתה תדע וגם בדבריך הכתובים ידעו שבעצם זה שאתה פוגע בצה"ל במקום אחד - פגעת בצצה"ל עצמו. כשפגעת בחייל זה וזה, פגעת בכל הדברים הטובים שצה"ל עושה.

אתה מפחד להראות שיש שני צדדים ומתוך זה להגיד שאתה רוצה לשפר, כי אין לך אומץ לעמוד מול הטוב שיש בצה"ל, הוא מפחיד אותך.

שלא כמוך, יש אנשים אחרים, בפוליטיקה, ואפילו ביצהר, כן כן, שלא מפחדים להראות שיש גם וגם. אז כן, מזכירות יצהר הודיעה לתושבי יצהר שהם מתבקשים להצביע על הצהרה שהם במקביל לגינוי החרבת הבתים, מתנגדים בכל תוקף לפגיעה בצה"ל וברכושו ורואים בו חלק בלתי נפרד מהחוק ומהמדינה שאנו מחויבים לשמור עליהם כי הם שומרים עלינו. 

מצטער, אבל למזכירות יצהר, כמה שיצהר נתפסת כקיצונית - קל יותר להקשיב מאשר לך, וניתן יותר להבין אותם. 

וגם בפוליטיקה, אנשים שיודעים להראות את שני הצדדים, בסופו של דבר משפיעים יותר. זה נראה בעין.

אבל בסדר, כמובן שזכותך להגיד את דעתך איך שהיא, אתה לא חייב להקשיב לי, אני רק מביע את דעתי, למה אתה כל כך מפחד וחושש להראות את שני הצדדים, ועוטף את זה בתירוצים מתירוצים שונים (ולפני שתקפוץ עלי עצמי איפה אני מראה את שני הצדדים - ובכן, לא חסר מקומות ולא חסר פעמים, הרבה יותר ממה שאני יוצא על נערי הגבעות, אני יוצא על דברים שמתסכלים אותי בצד השני...תאמין לי שהרבה יותר. וגם בפורום הזה בעצמו, בין אם מניק זה ובין אם מאחר. רק שבימים האחרונים מטבע הדברים התחדד הקטע של הפגיעה ברכוש צה"ל - אבל כמובן שאני גם מבין ממש את התיסכול של הצד השני - אני מבין מאיפה זה נובע, וכבר הבהרתי את דעתי לפי איזו דעה הלכתית אני הולך, גם בקטע של המחאה)

ברוך ה' אני לא גר ביצהר.די"מ

וזה בין שאר הסיבות שאני לא משתוקק לא לגור שם.

אני לא מפחד מהדעות שלי ממש לא.

ואם תלמד חסידות תראה שבשביל להלעלות את קליפת נוגה צריך לדעת איך,מה רע ומה טוב.

ואיך להפריד.

וחוץ מזה שנערי הגבעות לא משוכנעים לא כולם.

אני לא מדבר אישית עלייך...אלא בכללי.ותן טל

[אגב, בלי קשר, אני מאוד מקווה שאתה לא חושב שאני שונא/מתעב אותך באופן אישי או בכלל כל נער גבעות. כי אני לא מתעב אותך או כל נער גבעות אחר. אני מסתייג ממעשים שאתם עושים, כן, חושב שיש כאן הרבה בילבול - כמו שיש גם ליאיר לפיד וגם לציפי לבני וגם לנתניהו, ואפילו, כן כן

איזה פלא שאני אומר את זה - לבנט ולאורי אריאל, ולמען האמת, אם אהיה ישר - בילבול שגם אני נופל בו לא מעט פעמים. אף אחד לא מושלם, ותאמין לי שעל עצמי אני כועס לא פחות ונראה לי אפילו הרבה יותר ממה שאני כועס על המעשים של נערי הגבעות. אז לא - אני אוהב יהודים, אני רק עצוב ממעשים שאני לא אוהב ולא מאמין בהם. שלא תחשוב חלילה שיש לי משהו נגדך כאדם]

סבבה.די"מ

אבל תקרא שוב שלהעלות את קליפת נוגה זה להזכיר גם את הטוב יש דרך.הייתי ממליץ לך ללמוד את ספרו של הרב יצחק גינזבורג "קומי אורי" ספר של שיעורים שנערכו בשנה שלפני הגרוש (ואולי גם קצת אחרי) ומסכם יפה את עמדתו של הרבה ביחס למדינה וזרועתיה.

בתמורה אתה תלמד את הספרים של הרבנים שלי?ותן טל

על כל הממלכתיות שיש בהם?

כשאני לומד אני מעדיף ללמוד הלכה או חסידות.די"מ

זה הרב יותר נוגע לחיי היומיום.

בכל מקרה למדתי לא מעט ספרים,אולי לא ממש של הרבנים שלך (אבל הסקאלה) וכשהגעתי ליצהר הגעתי בראש של "אני ציוני ומאמין במדינה ואתם לא תשנו את זה" אבל הגעתי בראש חודש אדר שבו הכל מתהפך לטובה ובדיוק למדו "קומי אורי" ודי מהר השתכנעתי.בקשר לגיוס לצבא לקח יותר זמן ועוד כמה ויכוחים עם הר"מ שלי אבל גם זה הגיע.

בכל מקרה אם מעניין אותך שיטתו של הרב גינזבורג ביחס למדינה זהו ספר בסיס,מעניין אותך תלמד,לא מעניין אותך אל תלמד.

קדם כל אנסה להשיג אותו (סיפור בפני עצמו)ותן טל

אחרי זה בעזרת ה' נתחיל...

תודה בכל מקרה!

לא כזה סיפור.די"מ
אולי אני אפילו יכול להשאיל לך את שלי.
לותן תל: איך אתה תמיד אומריהודי!!

כדי להעביר מסר צריך להקצין קצת...בוכה/צוחק

למי שלא הבין הטענה פשוטה.טוביה2
שצהל לא יתלה בכך שלפעמים למען עצמו הוא דואג לעצמו כדי לנקות את עצמו מפשעים נגד היהודים

תפסיקו עם הע''ז הזו זה פשןוט לא שיך להאליל את צהל. צבא כמו אדם ניכר במעשיו
יפה.שִׁירָה

כדאי לספר לאנשים הנכונים, אולי לפני השינה...

הסיפור מצא חן בעיני, אבל הייתי משנה בו כמה פרטים.אני77

הזאבים בסיפור מוצגים כחסרי אידאולוגיה.

וכאילו יש להם אינטרס בעצם גרימת הנזק לכבשים.

בעוד באמת זה בסה"כ ניסיון לריב קצת פחות עם השועלים. ניסיון בוגדני וטיפשי, אבל נובע מרצון לעזור לכבשים, ולא להיפך.

אז צה"ל זה זאבים,רוואבי

וחמאס, סוריה, אלקעידה, פאתח, חיזבאללה, ועוד רבים הם שועלים?

נחמד.

הרי המילואימניקים שבאו ליצהר באו בשביל לתכנן את הפינוי, לא בשביל להגן עליו משועלים, נכון?

אנצור מחשבה זו בראשי במהלך הגיבוש. זה יעזור לי לתת ראבק. תודה.

למען האמת המוצב הנ"ל הוא בהחלט נועד למנוע מהיהודיםschk

להילחם באויביהם. אבל זה לא באמת מעניין אותך, נכון? 

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך