עוד הימור כזה ואבדנוהמדינאי
מצעד הסקרים: כחלון, ליברמאן ועוד כל מיני הרכבים שונים ומשונים יכולים להביא לממשלת שמאל-שונאי ציון.

הניסיון הראה שאין אימון כלל וכלל בימין החילוני: היום הוא עזר ויצמן מהכי ימניים שבליכוד ומחר הוא גובל במרץ.

אם נסתכל על המפות הפוליטיות בעבר נמצא כל כך הרבה אישי ציבור שעברו מצד הכי ימני לצד שמאל עד לצד הכי הכי שמאלי.

לדוגמה: מפלגת צומת שבמצע שלהם הם היו יותר ימין מהליכוד עברו לשמאל הקיצוני וחברו לקואליציה של שמאל ערבים. דבר שלא היה לזה תקדים במדינת ישראל. זה היה מוסכם על כל המפלגות שבונים קואליציה רק עם רוב יהודי בכנסת.

אחר כך המקרה שבו ראש הליכוד עצמו שעלה להר הבית וכן הלאה שינה כוון 180 מעלות. עם מחצית מהליכוד.

אז מה הפתרון? כל היהודים שמכירים את ההלכה "עשו שונא ליעקב" חייבים להתאחד ולהוביל את כלל ישראל.
אתה רואה מצב היום של מפלגה דתית-חרדית מאוחדת?ותן טל

כלומר - בית יהודי-ש"ס-יהדות התורה-עוצמה לישראל(בהנחה שהם נקראים מפלגה דתית)-ואולי אמסלם - כמפלגה אחת, מגה מפלגה דתית חרדית גדולה וחזקה?

אתה רואה מצב כזה ב10 השנים הקרובות?

אני בספק גדול מאוד, לצערי.

מה יהיו העקרונות של המפלגה?

מה יהיה המצע שלה?

מה יהיו סדרי העדיפויות שלה?

וכן, גם שאלות קטנוניות - מי יעמוד בראש המפלגה? האם המפלגה תהיה מפלגה אחת הוא צירוף של המון מפלגות שונות (בעיה בפני עצמה...) ?

איך יקבעו את הרכב הרשימה, ואת חלוקת המקומות בה?

מי יקבע את דרכה של המפלגה - הבוחרים? הרכב רבנים? איזה רבנים? איך רב ספרדי שהיום כינה את הרב הציוני דתי הזה והזה עוכר ישראל ועמלק וגוי, יוכל לשבת למחרת יחד עם אותו רב ב"מועצת גדולי התורה של המפלגה המאוחדת" ?

יותר מידי שאלות ותהיות ופחות מידי תשובות שיוכלו באמת לענות על כל זה. בקיצור - זה חלומות נחמדים, אבל רק חלומות.

לא מאוחדת, אלא מפלגת על.hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ח בניסן תשע"ד 04:10

ש. מה יהיו העקרונות של המפלגה?

ת. מה הן העקרונות של מדינת ישראל? ובכל זאת לאף יהודי בריא בנפשו אינו עולה בראש לחבור לשונאי ישראל שמסביבנו. כי יודעים שלמרות כל החילוקי דעות כולנו יהודים ולאף אחד לא יעלה בראש להוביל יהודים אחרים למוות רחמנא ליצלן.

מפלגה זו תהיה מפלגת על של כל היהודים הבריאים בנפשם שמופרך אצלם לעשות קואליציה עם מקבלי פקודות חמאס וחיזבלה.  או להוביל להתבוללות ולהפסקת קיומו של עם ישראל רחמנא ליצלן. אבל היות ולפי המצע אי אפשר לדעת את זה, כמו שכתבתי קודם שהיו כל כך הרבה שעברו מצד אל צד, לכן בלית ברירה הבחינה תהיה רק בחינה אחת: מדובר ביהודי שומר מצוות, וככזה הוא נחוש בדעתו  שהילדים שלו ושל כל יהודי אחר ימשיכו להיות יהודים.

במפלגת על הזו יהיו תתי מפלגות שלכל אחת את הכללים שלה איך ייבחרו.

את הגודל היחסי של כל אחת ממרכיבי הרשימה אפשר יהיה לדעת על ידי בחירות פנימיות אחת לכמה שנים.

מי יעמוד בראש הרשימה הזו? הייתי מציע שלזה יהיו בחירות פנימיות. אבל גם אם לא מסכימים לזה, אפשר שכל מפלגה תהיה ממש עצמאית אחרי הבחירות ורק לבחירות לרוץ יחד. זה יוסיף מנדטים וימנע את המצבים של כינויים לא רצויים שכתבת. כי בלהט הבחירות באים מריבות שלפעמים נשארים גם אחר כך.

ראה עוד מה שכתבתי בנושא זה לפני כמה שנים. היום זה עוד יותר רלוונתי:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t43738

איך שאני רואה את זה כיום, במפלגות החרדיות איןותן טל

בחירות. הן לא מפלגות דמוקרטיות - מועצות גדולי התורה האשכנזיות והספרדיות קובעות את הרכב הרשימה, את המקומות בה וכו'...

בנוגע לבחירות פנימיות - קשה עד בלתי אפשרי - בשביל זה למעשה אתה צריך להוציא לבחירות פנימיוות את כ-ל הבוחרים הפוטנציאליים למפלגות האלו  בבחירות האמיתיות - שיצביעו גם באותם בחירות פנימיות למפלגה שיבחרו בה במציאות. 

למה זה בלתי אפשרי? כי זה לא קורה, גם כיום. בבחירות הפנימיות של הבית היהודי, להתפקדות התפקדו 50 אלף, בבחירות עצמם בחרו בערך 36 אלף אם אני זוכר נכון, פלוס מינוס (יכול להיות שהמספר שאמרתי זה הערכה גסה מאוד, פשוט לא היה לי כוח לבדוק כמה זה היה באמת).

בבחירות עצמן לכנסת זכינו ב12 מנדטים, שזה יותר מ300 אלף מצביעים. כלומר - פי 6 מכמות המתפקדים, ופי 8+- מכמות המצביעים בבחירות הפנימיות...

לכן יהיה ממש קשה לעשות אומדן למפלגה כמה מגיע לכל מפלגה.

בנוגע לראש - זה עדיין בעיה, ואפילו רק לבחירות עצמן.

מפלגה כזאת, אם הבנתי אותך נכון, אמורה בסופו של דבר להוביל קואליציה, להנהיג אותה על פי דרכה - וזה דבר שלא מתאפשר כאשר המפלגה מתפצלת שוב לאחר הבחירות, כי אז כל צד יכול לאיים בפרישה מהקואליציה אם לא יעשו בדיוק מה שהוא רוצה.. צריך, אם כבר, מפלגה אחת ויחידה, ענקית - אבל זה לא יקרה.

בעז"ה כשיגיע המשיח

לא הבנתי את ההערה על עוצמה לישראל..מפלגה דתיתאורין

שלא מתפשרת לא על התורה לא על הארץ ולא על העם

מפלגה דתית, שחצי מפלגה במקור חילונית...ותן טל

עם כל הכבוד לאלדד, ויש הרבה כבוד - כיפה לא שוכנת על ראשו והוא לא מגדיר עצמו דתי. ולכן הסתפקתי האם מפלגת עוצמה לישראל - שמפלגת התקווה של אלדד היא חלק בלתי נפרד ממנה - יכולה להיקרא לגמרי מפלגה דתית - נניח, כמו שהבית היהודי נקראת מפלגה דתית למרות איילת שקד (ובכל זאת יש הבדל מסוים - כיוון שאריה אלדד הוא מפלגה בפני עצמו, שנכנסה לתוך עוצמה לישראל, בניגוד לאיילת שקד שכחילונייה בודדת התמודדה על מקום במפלגה דתית...).

בקיצור, אני לא טוען שהיא לא דתית, רק מסתפק איך הכי מדוייק להגדיר אותה.

לידיעתך...יהודי!!

אריה אלדד מניח תפילין כל יום

ובענייני דת היה מצביע לפי שאר המפלגה

ואם נדייק יותרמרדכי

בס"ד

אז אריה אלדד הודיע בפרוש שהוא ביחד עם כל מפלגת עוצמה לשיראל לא יקבלו שום החלטה לפני התייעצות והכוונה של הרבנים שלהם.

אלדד מעולם לא יזם ולא התבטא נגד חרדיםיקוט
מה שאין כן לגבי אי אלו במפלגה הדתית שבראש סדר היום שלהם רק לנגח ולנגח ולנגח..
כולם מכירים את השמות ואין צורך לרענן.
האם אי התבטאות נגד חרדים היא היא ההוכחה ל"דתיות"?ותן טל

תמהני.

ואם כן, למה לא גם יציאה נגד דתיים? וכו' וכו'? ואין לדבר סוף.

לא אמרתי שזאת לא מפלגה דתית בטוח, רק הסתפקתי - כיוון שסוף סוף חצי מהמפלגה זהו מפלגה נוספת של אלדד שנכנסה לבפנים, ואלדד לא מצהיר על עצמו דתי - ואין קשר אם הוא מניח תפילין או לא, אני מדבר כעת על איך שהוא מגדיר את עצמו - והוא לא מגדיר עצמו כדתי לפי מה שאני אישית יודע.

גם לגבי "להקשיב לרבנים" - גם זה לא קשור, זה בסדר וטוב ויפה - אבל לא הוך את אלדד לדתי.

אבל שוב, כאמור - ייתכן בהחלט שההגדרה "מפלגה דתית" למפלגה הזאת היא הגדרה מדויקת וטובה מאוד - אני רק באופן אישי הייתי במעט התלבטות בנושא. לא חלילה לקטרג על אדם כזה או אחר, אלא פשוט, עובדתית...

כולנו מכירים שלושה או ארבעה פוליטיקאיםיקוט
שהכיפה שלראשם היא בדיחה עוקצנית. אז בבקשה משנה זהירות מן העלאק דתיים.
כי הוא פשוט אדם נורמאליפייגליניזית

שיודע שעתיד המדינה לא תלוי בהם או בלעדיהם אלא בדברי טעם ומשמעות

הוא גם שומר שבת?מופים

למה הוא לא שם כיפה?

יש לזה סיבה טכנית, או שהוא עובר עבירות 

כי ש בעיה פשוטה בהלכה למנות רשע למשרה שלטונית, כאשר יש חלופה

ע"פ הידוע לי הוא שומר שבתמרדכי
למה הוא לא מגדיר עצמו כדתי?ותן טל

מאיזו סיבה? זה דווקא מעניין אותי לדעת...?

חוץ מזה, מה זה על פי מה שידוע לך - אתה שמעת התבטאות שלו שהוא שומר שבת, או ממקורות אחרים וזה, ככה הסקת? (אני שואל באמת מהתעניינות, כי זה יכול לנפץ לי מה שחשבתי עליו, אם למעיישה הוא באמת דתי...אני לא ידעתי ככה...)

כשיש בן אדם בלי כיפה אבל שומר על התורה,די"מ

זה עדיף על מפלגה עם 11 בעלי כיפות וכיסויי ראש שלא שומרים על התורה....

מיכאל הצביע בכל הצבעות דת ומדינה עם החרדים ואריה אלדד הסכים לזה בריצה המשותפת.

בכל מקרה גם אני לא אהבתי שהוא רץ איתו.

יש שם כיפות שמזכירות שכר מינימום.יקוט
וגם היראת שמים לא משהו מיוחד.
ומה עם ייראת שמיים של המלבין פני חברו ברבים?ותן טל

ויראת השמיים של המוציא שם רע?

של המדבר לשון הרע שבהחלט לא עומד בקריטריונים המתירים להגיד אותו?

של המרכל?

של העובר על מצוות "ואהבת לרעך כמוך"?

הייראת שמיים של כל מי שעושה את זה - מה הגובה שלה, לדעתך?

כל אחד נתלה בגיבוריו ו...יקוט
שומה עלינו להזהיר מפני הצבועים העושים מעשה זימרי ומבקשים שכר כפנחס. לא ציינתי את שמותיהם וגם מיותר...
עדיין יותר חכם מהחפץ חיים, מה?ותן טל

"יש שם" - זה כבר כשלעצמו עבירה חמורה. ובכלל, מי אתה שתמנה את עצמך לסגנו של אלוקים?

לא גיבורים ולא כלום - זה לא קשור לגיבורים, זה קשור לעבירות חמורות מאוד שנעשות פה על גבי הפורום במסווה של "שומה עלינו להזהיר...". מה להזהיר, מה? מי שרוצה לחשוב מה שהוא רוצה על מישהו - שיחשוב - האם אתה זה שתשנה את דעתו של מישהו אחר בגלל משהו שתגיד? וגם אם נגיד שכן - אתה עברת היטב על כל הלכות לשון הרע והוצאת שם רע, כדי לוודא שמה שאתה אומר עומד בתנאים הבסיסיים לאמירת לשון הרע לתועלת? אני די בטוח שלא, כיוון שמהתבוננות שטחית בלבד כמה מהתנאים הבסיסיים ביותר לא קיימים כאן - יוצא שהיה כאן בעיה חמורה של לשון הרע.. להביא לך כאן את ההקדמה של החפץ חיים על החומרה של לשון הרע ועל כמות העבירות שניתן לעבור באמירה אחת כזאת, על פרטיהן?

מצווה להוקיע- החלילן מהמלין לא אח שלייקוט
אלה שמנסים לרכב על גל השנאה לחרדים ו... כרתו ברית עם השטן לא יהנו מתמיכתי. על הדרך הם מעלים על המוקד את רעיון ארץ ישראל חרף מתק שפתותיהם. מצווה מובחרת להתנער מהם. וכי מה חושבים הם לעצמם שביום מן הימים יצליחו להרכיב ממשלה בתמיכת גל און וטיבי ?
די נמאססס.
תוכיח את בורותך, תוכיח...ותן טל

למען האמת - הח"כים החרדים בעצמם יודעים באמת ובתמים שהם חייבים הרבה תודות לבית היהודי. חוק יותר נפלא ממה שיש עכשיו לגיוס, החרדים לא יכלו לחלום עליו. כל אפשרות אחרת הייתה יותר גרועה בשבילהם - ולמעשה בנט ומפלגתו בהתעקשות שלהם לרידוד החוק, יצרו חוק שהוא בגדר המעולה ביותר לחרדים שיכול להיות, כמעט מעוקר מתוכנו. ימים יראו זאת.. גם בתקציבים הם כמעט שלא פגעו - להיפך, מהתקציבים הקואליציונים של המפלגה וממה שהצליחו להוציא מהממשלה, הבית היהודי החזירו כמעט את כל הקיצוץ החד שנעשה לישיבות - גם לישיבות החרדיות. וגם לגבי תקציבי השנה הבאה - השאירו אותם על כנם על אפם ועל חמתם של אנשי יש עתיד.

בכל מקרה - כל מה שאתה אומר טוב ויפה - אבל זה לא מכשיר את הלשון הרע והצאת שם הרע וכל העבירות שעשית, והמינוי העצמי להיות סגנו של אלוקים או לפחות מזכירו הפרטי.

מהתגובה שלך עוד יותר מוכח לי שאתה לא עומד בתנאים של אמירת לשון הרע לתועלת כיוון שאחד מהתנאים הוא שהאמירה תיעשה ללא שום רגש נקמנות ושנאה אישיים אלא אך ורק לתועלת נטו מתוך רצון לתיקון עולם. אתה לא עומד בזה, ככה יוצא מתוך הנימה הברורה מאוד של רצון לנקמנות, לשנאה. ככה נשמע לי.

בכל מקרה - תתפלא כמה החרדים אף על פי שכלפי חוץ מפגינים נגד הגיוס והכל, כי הם חייבים לעשות את זה - בסתר ליבם ראשי המפלגות, ואפילו הרבנים שיודעים את האמת, מודים לבית היהודי על מה שהצליחו לעקור מהחוק ועל החוק היחסית הכי נוח שהיה ניתן להוציא. בבוא היום כשיהיה צריך להוסיף אותם לממשלה ימנית - זה יהיה אפשרי, אני מבטיח לך - כיוון שאתה תצטרך רק להביטח להם שיקבלו מה שחשוב וקריטי להם - תוספות לישיבות, לאברכים וכו'...

בכל מקרה, אני בספק אם אלי ישי וכמה מחברי מפלגתו יסכימו להצטרף לממשלת שמאל שתעקור ישובים וכו', ולדעתי במקרה כזה גם אם אריה דרעי יהיה בפנים, הם יתפצלו - אם לא יעשו את זה כבר בבחירות הבאות - ואלי ישי וכמה מחבריו הם הרבה יותר קרובים בדעותיהם לימין מאשר לשמאל...

שכחת בתגובתך הטרחנית את ברית אחיםיקוטאחרונה
שהיא חיה וקיימת ובועטת למרות משחקי הברוגז מן השפה ולחוץ. אבל אוטוטו שבת ואין זמן.
נפגש כאן בפורום לאחר חג השבועות.
חג שמח.
בוחן כליות חטאנו לפניך יקוט רחם עלינודתי לאומי
יפה שאתה מרשה לעצמך להיות יותר צדיק מהחפץ חיים.ותן טל

ועל הדרך גם מעניק לעצמך את התואר הסגן של אלוקים, ובנוסף, מתיימר דעת בוודאות מה נקרא "לשמור על התורה" ומה לא נקרא "לשמור על התורה.

חבל. פשוט חבל.

החפץ חיים גם דיבר נגד אנשים במזרחי ברבנות בוילנאמופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך א' באייר תשע"ד 21:53
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך א' באייר תשע"ד 21:52

לפעמים מותר לומר לשה"ר, אתה יודע?

(מכתבי החפץ חיים מכתב מ"ו)

אני יודע שלפעמים מותר. האם פה קיימים כל התנאים?ותן טל

לי די ברור שלא, כמו שכתבתי כבר למעלה - כי אפילו מהתבוננות שטחית במיוחד ובלי יכולת להתייחס לחלק מהתנאים כי אני לא מכיר את הכותב עצמו וישנם תנאים שנוגעים בגופו ממש - עדיין, בתנאים שלא נוגעים בגופו, אני מהתבוננות שטחית בלבד כבר יכול להצביע על חלק מהתנאים שלא מתקיימים. וכן, למדתי היטב את התנאים. וברגע שלפחות תנאי אחד לא מתקיים - ועוד יותר אם יותר מתנאי אחד לא מתקיים - אסור בתכלית האיסור להגיד את הלשון הרע לתועלת.

בנוגע לחפץ חיים - דווקא בשל היותו החפץ חיים, אם הוא דיבר כנגד מישהו, יש יסוד די ברור להגיד הוא ידע על מה הוא מדבר, והוא ידע שזה מותר. בניגוד למקרה כאן.

האם המקרה כאן מתקשר לך אוטומטית עם המעשה שהחפץ חיים בכבודו ובעצמו עשה?

פייגליניזית

למה זה משנה? יהודים! הוא אדם מאמין, הלוואי עלי את האמונה שלו

למה זה משנה?יהושפט

למה לא?

להכל מה?יהושפט
למה להכלפייגליניזית
הכל ללמהיהושפט
למה למיפייגליניזית

זה כאילו אמור להיות מצחיק?

למי הכליהושפט
עבר עריכה על ידי יהושפט בתאריך ל' בניסן תשע"ד 11:24

נערך

מכתבי האדמו"ר זצ"ל של חב"ד על חשיבות רשימה מאוחדתhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ח בניסן תשע"ד 04:33
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ח בניסן תשע"ד 04:30
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ח בניסן תשע"ד 04:27

http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=6483

שני מכתבים אותם כתב הרבי לרב יצחק מאיר לוין מאגודת ישראל ולד"ר יוסף בורג שכיהנו כחברי כנסת

להלן שני מכתבים  בענין זה שכתב להרב יצחק מאיר לוין (אגו"י) שכיהן אז כשר הסעד ולאחד מראשי המפד"ל באותם ימים, ד"ר יוסף בורג. שניהם נכתבו באותו יום, ט' סיון תשי"א.

"מו"ה יוסף שי' בורג:

נשען על פגישתנו בפאריז בשנת תש"ז ועל הרושם שנשאר לי מפגישה זו, אשר על פי דין תורה מעמידים יהודי בחזקת ישרותו, הנני כותב שורתיים אלו.

חבל שבהיותו כאן לא היתה לנו הזדמנות להפגש, ואסתפק כאן בכתב ובקיצור, מאחר שלמותר להאריך על דבר אחריות השעה בקשר עם הבחירות בארצנו הקדושה, ת"ו.

קוה קויתי אשר הבחירות בכלל לא תתקיימנה באשר אין הזמן גרמא לכך, ועל כל פנים אשר תהי' אחדות שלמה בתוך היהדות החרדית בארה"ק, ליצור חזית מאוחדת לבחירות.

למותר להאריך לדכוותי, אשר בשאלה הנוגעת לטובת הכלל, הנה על כל מפלגה לוותר על רווחים מפלגתיים המנגדים לטובת הכלל, ולמותר להאריך לאיש חרדי, אשר לענינים הנוגעים ליהדות החרדית דין קדימה על כל חשבונות של ריווח גשמי. אפילו אם ריווח זה בטוח, ואין צריך לומר אם הוא מדומה ומוטל בספק, ובפרט אשר ריווח מדומה זה יכול להיות גם קרוב להפסד.

כוונתי לחזית המאוחדת בתוך היהדות הדתית בארה"ק אשר מוכרחת היא לא רק לטובת הכלל אלא גם לכל אחת מהמפלגות. והנני פונה לכ' כלאיש חרדי אשר מצדו משתדל בכל מאמצי כוחותיו והשפעתו ליצור חזית דתית מאוחדת אם אפילו הענין קשור עם ויתורים מפלגתיים. והנני בטוח אשר ישים את ענין היהדות החרדית בכללותה בראש וישפיע בכיוון זה בכל מקום שהשפעתו מגעת."

*

"מוהר"ר יצחק מאיר שי' הכהן, שר הסעד

היום שלחתי לכת"ר שי' מברקה וזה לשונה:

"בהמשך למכתבי נבהלתי לשמוע מהפרת החזית הדתית. הפועל המזרחי מאשים מפלגות מסוימות. בודאי אם המפלגות יוותרו על רווחים מפלגתיים תתאפשר הקמת החזית המאוחדת המוכרחת לא רק בשביל הכלל אלא גם לכל אחת המפלגות. תקוותי חזקה שבשעה מכרעת כזו תכיר כל מפלגה באחריותה לגבי הכלל ותביא להקמת החזית. בברכה המצפה לרחמי שמים".

הפועל המזרחי טוען שעשו מאמצים עליונים ובאשמת מפלגות מסוימות לא הצליחו ליצור חזית מאוחדת. הגם שאינם פורטים בשם המפלגות ה"מסוימות", אבל כת"ר בטח יודע המצב על אתר.

והנני מקוה כי כת"ר מצדו ישתדל בכל מאמצי כוחותיו להביא לפועל ענין החזית המאוחדת, ות"ח (ותשואות חן) למפרע בעד הבשורות הטובות שיודיעני בזה."

http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/admur/ig/4/925

ב"ה, כ' אד"ר, ה'תשי"א ברוקלין

הרה"ג וו"ח אי"א חו"ב סועו"ה סדרן ופלפלן,

בעל מדות תרומיות, דורש טוב לעמו וכו'

וכו' מוהררי"א שי' הלוי רב ראשי

שלום וברכה!

הגיעוני שמועות ממקורות שונים אודות אפשריות בחירות בארה"ק ת"ו.

בשים לב להמצב בארה"ק בכלל, ובפרט לתוצאות הבחירות העיריות שנתקיימו זה לא כבר, וע"פ הידיעות שקבלתי מאז על דבר הנעשה בארה"ק ת"ו, שלכאורה אמיתיות הנה, נראה כי המפלגות הדתיות והיהדות החרדית שם בכלל עדיין אינם מאורגנים עד כדי כך, שבאם תתקיימנה בחירות חדשות בעתיד הקרוב ישתפר מצב בכנסת. ואדרבה, ואדרבה, ח"ו.

בטח, להיותם על אתר, ידוע להם עדכ"ז עוד בבהירות יותר, וגם הם יבואו לידי החלטה, אשר לתועלת ומהשקפת כללות היהדות החרדית (מבלי התחשב עם מפלגה פרטית שתוכל אולי להרויח עי"ז) - השעה אינה מוכשרת כלל לבחירות כלליות.

בטחוני כי השמועות הנ"ל אינן אלא תחבולה וענין של הפחדה, כדי להשיג עי"ז פתרון הרצוי לשאלות החינוך הכשר, אבל אינם מתכוונים כלל לבחירות בפועל. ובודאי יהי' זה מבלי לוותר בענינים הנוגעים לדת.

וכפי ידיעות, אף שאי מבוררות עדיין כל צרכן, הנה זוהי ג"כ עמדת מפא"י, ולכן יש לצפות כי הבחירות לא תתקיימנה.

בודאי למותר להדגיש אשר באם אי אפשר יהי' למנוע בחירות, הרי ההכרחיות בהחלט שתהי' חזית דתית מאוחדת.

בהתאם להנ"ל שלחתי לכת"ר מברק, ות"ח מראש אם יודיעני השקפתו ופעולתו בנידון זה.

בברכה.

ע"ד הצחות אמרתי, שחזית מאוחדת, נחיצותה או ההיזק שבה, היא מעין שאלת הכמות והאיכות. ויש ללמוד זה ממדת פורעניות. ועפמש"כ רבנו הזקן באגרת התשובה פ"ז (צז, ב): הרי בריבוי כו' מאפילות כמו כו' ויותר. וידועים דברי הר"ן ספב"ת דיומא ופס"ד רבנו בשולחנו הטהור חאו"ח סשכ"ח סט"ז. וכמה דוגמאות הובאו בלקח טוב למהר"י ענגיל כלל ט"ו. ומובן שכמה חילוקים בענין. ואכ"מ.

http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/admur/ig/4/1032

ב"ה, ער"ח סיון, ה'תיש"א ברוקלין, נ. י.

הרה"ח הוו"ח אי"א נו"נ בעל מדות תרומיות

עסקן צבורי רב פעלים בנש"ק וכו' מוהר"ר

יצחק מאיר הכהן שי', שר הסעד

שלום וברכה!

לקראת זמן מתן תורתנו הבע"ל הנני להביע בזה ברכותי אשר נחוג את חג קבלת התורה בשמחה ובפנימיות.

מאד עגמה עלי נפשי מהמצב השורר באה"ק ת"ו, אשר כל יום מביא משם ידיעות מעציבות ביותר, ונוסף על זה הנה ההתפוררות שבין החרדים גופא הוא לקוי מכאיב ביותר.

ובכל זה תקותי חזקה, אשר, סוף סוף, תתארגן חזית דתית מאוחדת, ובפרט אחרי דברי עם מר משה שי' שפירא - שר הפנים - בזה.

כמו שכתבתי מכבר הנה, לדעתי ברור הדבר אשר הבחירות באה"ק ת"ו בזמן הזה תגרומנה ח"ו תקלה לכל הישוב כולו, וגם לכל מפעל הקשור בו בארצות אחרות ובפרט בארה"ב, כמו תעמולת הבאנד, המגבית המאוחדת, או"מ, וכו' וכו', ומאחר שלא נעלם לכל, ובפרט מהישוב על אתר, כי הדבר קרוב להפסד ורחוק משכר, הנה לא מופרך הוא אשר אפילו בשעה מאוחרת זו עוד יש אפשרות לבטל הבחירות בהשתדלות הראוי', אולם אם למרות כל זה לא יעלה הדבר, אזי אם יש אפשרות על כל פנים לדחות הבחירות לזמן, הרי גם בזה לכאורה כדאית ההשתדלות ככל האפשר, והצלה פורתא ג"כ הצלה שמה.

בידעי חיבת הקדש שכת"ר רוחש לדברי תורה ושיחת קדש של כ"ק מו"ח אדמו"ר זצוקללה"ה נבג"מ זי"ע - שלוח בזה קונטרס חג השבועות דהאי שתא, שזה עתה הו"ל.

בפ"ש וברכת הצלחה וחג שמח.

http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/admur/ig/11/3489

ב"ה, לב' למטמונים, ה'תשט"ו

ברוקלין, נ.י.

כבוד הרה"ג והרה"ח וו"ח אי"א נו"מ בעל

מדות עסקן

בעל מרץ ורב פעלים איש המעלה וכו'

בנש"ק

מוה"ר ר' יצחק מאיר הכהן שי'

שלום וברכה!

אאשר מכתבו מכ"ה בניסן עם המוסג"ב, ואבוא מיד לענינא דיומא, הוא ענין חזית הדתית, ובפרט חזית מאוחדת בין אודה ופאג"י, שלדעתי הוא הכרח גמור, ותקותי, אשר עי"ז תגדל האפשרות גם לחזית דתית מאוחדת. ואחרי שבקרני מר בנימין שי' מינץ, עוד נתחזקה אצלי עמדתי זו.

כדי שלא להסביך המצב, אלא אדרבה להקל התנאים לחזית מאוחדת, דעתי ברורה וחזקה אשר לעת עתה נקודת הכובד צריכה להיות רק בהנוגע לבחירות בלבד, ואין לערב בזה ענינים צדדיים...

בכבוד ובהוקרה המצפה לבשורות טובות.

זה קורה גם עכשיוhamedinai

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1031687

לפיד מבהיר - אם לא יהיה משא ומתן, לא נשאר בממשלה. שר האוצר יאיר לפיד אמר הערב (שבת) כי מפלגת יש עתיד לא תישאר בממשלה אם התהליך המדיני לא יימשך כדי להביא להסכם עם הפלסטינים.

והנה עכשיו בעקבות דברים שיכולים להשתנות כל רגע, הוא שינה כוון:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/274980

"אם הפלסטינים רוצים להקים מדינה במקומנו עליהם לדעת - זה לעולם לא יקרה".

אפשר לסכם את זה מאוד פשוט: אי אפשר לסמוך על שיטה הזו כלל וכלל. הכול לפי המצב רוח שנושב בתקשורת, ולפי מה שמשתלם לו פוליטית.

הימין היחידי שאפשר להישען עליו קצת זה המפלגות הדתיות והחרדיות שמכירים את ההלכה "עשו שונא ליעקב".

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

יכול להיותשלג דאשתקד

מכל מקום מובן למה אדם שגר בחו"ל כל כך מנסה להכפיש את תושבי ארץ ישראל...

אגב נזכרתי במשפט יפה של הבעל שם טוב (פרשת ראה אות ו), שהראה - עוף טמא - יושב בבבל, במקום ההבל והשטות, ורואה את הנבלה בארץ ישראל, מקום הקדושה.

כשיושבים מבחוץ, מיד מתחילים לראות את הסרחונות במקום הקדושה. השאלה אם זה מלמד משהו על תושבי ארץ ישראל או דווקא על זה שרואה כל הזמן את הפגמים.

מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקדאחרונה
נראה לכם מתאים שהציבור יממן רכב כזה?סביר11
רכב ממשלתי עם סמל רשות העתיקות ועם סרטי "חטופים". נראה לכם מתאים לממן מכספי הציבור רכב כזה

תתרכז בנהיגה כפרהצדיק יסוד עלום
ומה יהא על הפאטשים ועל כל שאר הרכבים עם סטיקריםפתית שלג

של עד הניצחון?

לא חכם לצלם בנהיגה.משהאחרונה
אני לא מבין משהו פשוטרועישםטוב

מה מונע מהאיראנים להסכים למה שטראמפ רוצה, והכל יהיה סבבה חיוכים והכל יפה ובדיוק עוד שנתיים

ומשהו כשייבחר מישהו דמוקרטי (תחשבו על מישהו בסגנון קמאלה או סנדרס או מטומטם אחר), הם פשוט

יחזרו במלא המרץ לענייניהם. ובשנתיים עד אז רק ירחיבו את הידע שלהם ויתכננו וכו'.

אם היית מקדים ושואל את Gemini, היית מקבל מענה מלא:פ.א.

זו שאלה מצוינת שנוגעת בדיוק בלב האסטרטגיה של "משחקי הכוח" במזרח התיכון. על פניו, התוכנית שתיארת נראית כמו מהלך מבריק: "תחייך לטראמפ, קח את הכסף (הסרת סנקציות), וחכה שהדמוקרטים יחזרו".

אבל במציאות, יש כמה מכשולים רציניים שמונעים מאיראן פשוט "לזרום" עם זה:

1. טראמפ לא מסתפק ב"חיוכים"

בניגוד להסכם הגרעין של אובמה (JCPOA), טראמפ הבהיר שהוא רוצה "עסקה גדולה". הוא לא רוצה רק הקפאה זמנית של הגרעין, אלא:

* פירוק תשתיות (לא רק הקפאה).

* הפסקת פרויקט הטילים הבליסטיים.

* הפסקת המימון לגרורות שלהם (חיזבאללה, חות'ים וכו').

עבור האיראנים, ויתור על "ציר ההתנגדות" הוא לא רק טקטיקה, זה הדי-אן-איי של המשטר. הם מפחדים שאם הם יוותרו על הנכסים האלה תמורת שקט זמני, הם יישארו עירומים מול ארה"ב וישראל כשטראמפ יחליט לשנות את דעתו (והוא נוטה לשנות את דעתו).

2. טראומה מהסיבוב הקודם (בעיית האמינות)

האיראנים כבר היו בסרט הזה. הם חתמו על הסכם ב-2015, ואז טראמפ נכנס ב-2018 ופשוט קרע אותו.

* מבחינתם: ארה"ב היא שותף לא אמין. הם מפחדים להשקיע את כל המשאבים בשיקום הכלכלה רק כדי שבעוד שנתיים שוב יטילו עליהם סנקציות שיחריבו הכל.

* הלקח שלהם: הם רוצים ערבויות שאי אפשר לבטל – וטראמפ לא יכול (או לא רוצה) לתת ערבויות כאלה שעוקפות את הנשיא הבא.

3. "הידע" הוא לא הבעיה – הזמן הוא הבעיה

כתבת שהם ירחיבו את הידע שלהם בנתיים. הבעיה היא שהם כבר די בשיא מבחינת ידע. מה שחסר להם זה צבירת חומר (אורניום מועשר) ומתקנים פעילים.

* הסכם עם טראמפ יחייב אותם להוציא את החומר המועשר מהמדינה או לדלל אותו.

* להתחיל מחדש ב-2026 או 2028 לוקח זמן יקר שבו הם חשופים לתקיפה או ללחץ מחודש.

4. כבוד המהפכה

צריך לזכור שאיראן היא תיאוקרטיה. עלי חמינאי בנה קריירה שלמה על שנאת "השטן הגדול". כניעה מוחלטת לתנאים של טראמפ (שהוא גם האיש שחיסל את קאסם סולימאני) נתפסת כהשפלה שתערער את היציבות הפנימית של המשטר מול הקיצוניים בתוך איראן.

בשורה התחתונה

האיראנים אכן מנסים "למשוך זמן", אבל הם מעדיפים לעשות את זה דרך התשה (כמו שהם עושים עכשיו) ולא דרך הסכם כובל. הם מפחדים שטראמפ יכניס אותם ל"כלוב זהב" שממנו הם לא יוכלו לצאת גם כשיבוא נשיא דמוקרטי.

האיראנים מבינים היטב את האסטרטגיה שתיארת – למעשה, זה כנראה החלום הרטוב של הדרג המדיני בטהרן. אבל יש הבדל עצום בין "לרצות" לבין "להצליח לבצע", והסיבה שהם לא פשוט חותמים על כל מה שטראמפ מבקש היא שהם דורשים "ערבויות ברזל" (Watertight Guarantees) כדי לא לצאת פראיירים פעם שנייה.

נכון להיום (פברואר 2026), הנה הערבויות המרכזיות שהאיראנים דורשים כדי למנוע מצב שבו הם מפרקים תשתיות ואז נזרקים לכלבים כשהממשל מתחלף:

1. ערבויות כלכליות ופיצויים

האיראנים דורשים מנגנון שיבטיח שהסרת הסנקציות לא תהיה רק "על הנייר".

* המשכיות חוזים: הם רוצים התחייבות שחברות בינלאומיות שייכנסו לאיראן יוכלו להמשיך לפעול גם אם ארה"ב תפרוש מההסכם בעתיד.

* פיצוי על פרישה: דרישה (די דמיונית, אך קיימת) שארה"ב תפקיד סכום כסף בנאמנות או תתחייב לפיצויים כספיים אם היא תפר את ההסכם שוב.

2. "ערבות חקיקתית"

אחת הבעיות הגדולות ב-2015 הייתה שהסכם הגרעין (JCPOA) לא היה "חוזה" (Treaty) שאושר בסנאט, אלא רק "הבנה" בין ממשלים.

* איראן דורשת שהפעם ההסכם יעבור כחוק מחייב בקונגרס האמריקאי.

* הבעיה: טראמפ כנראה לא יכול להבטיח את זה, ובטח שלא יכול לכבול את הנשיא הבא. זה משאיר את האיראנים בחשש תמידי.

3. שמירה על "נכסים הפיכים"

כדי לא להישאר חסרי אונים אם ארה"ב תפרוש ב-2028, איראן מתעקשת:

* לא להוציא את האורניום המועשר: הם מעדיפים "לדלל" אותו בתוך איראן ולא לשלוח אותו לרוסיה או למדינה אחרת, כדי שיוכלו להעשיר אותו שוב במהירות.

* שמירת צנטריפוגות מתקדמות: הם מסרבים להשמיד פיזית את הדגמים החדישים (IR-6 ו-IR-8) ורוצים רק לאחסן אותם תחת פיקוח, כדי שיוכלו להחזיר אותם לעבודה תוך ימים.

4. סגירת "תיקים פתוחים" בסוכנות לאנרגיה אטומית (IAEA)

האיראנים דורשים שכתנאי להסכם, ה-IAEA יסגור את כל החקירות על פעילות גרעינית צבאית מהעבר. הם יודעים שכל עוד התיקים פתוחים, נשיא עתידי יוכל להשתמש בהם כתירוץ להחזיר את הסנקציות (Snapback).

מה טראמפ רוצה בתמורה (ה"מוקשים")?

הסיבה שזה לא נסגר ב"חיוך" היא שטראמפ (לפי הדיווחים משיחות ג'נבה ואומן החודש) דורש דברים שהם כמעט בלתי הפיכים:

* פירוק מוחלט של תשתיות ההעשרה (Zero Enrichment).

* פיקוח הדוק שכולל ביקורי פתע בכל מקום, כולל בסיסים צבאיים (Additional Protocol).

* הגבלת טילים – מה שישאיר את איראן בלי כוח הרתעה קונבנציונלי.

בשורה התחתונה: איראן מפחדת שהמחיר שטראמפ דורש עבור "שנתיים של שקט" הוא ויתור על כל הקלפים שלהם, כך שב-2028, גם אם יבחר "דמוקרטי מטומטם" (כהגדרתך), לא יהיה להם עם מה לחזור לשולחן.

וואי כמה ארוךשלג דאשתקד
כבר עדיף לדבר עם אשתך 😵
בגמרא,על שאלה הרבה יותר פשוטה,נכתבה תשובה הרבהפ.א.

יותר ארוכה. ואין נער דתי שלא מכיר את הפתיחה של מסכת ביצה, וכנראה אצל רבים עלתה התהייה, מה כל כך מורכב ומסובך לקבל החלטה על ביצה שנולדה ביום טוב?

ראה נאשלג דאשתקדאחרונה

דבר ראשון, הגמרא לרגע לא דנה איך לפתור בעיה של אדם שנולדה לו ביצה ביום טוב. היא דנה מדוע יש סיבה להתיר או לאסור ביצה כזו.

דבר שני, בשונה מלדבר עם גימיני או עם אשתך, ללמוד גמרא זה מטרה בפני עצמה, ודווקא בגלל החפירות

מי חבר הכנסת / השר הכי טוב/ה בעיניכם?זיויק
פרטו ונמקו
סטרוקאיתן גיל
יש לה באמת יתרונותזיויק
אבל גם חסרונות
אז מה?שלג דאשתקד
זו לא הייתה השאלה
נכוןזיויק
רק ציינתי
סמוטריץברגוע
הוא לא מושלם, אבל הוא הצליח לעשות הרבה דברים טובים, יותר מכל אחד אחר בממשלה.
יש כמהקורא נלהב לשעבר

אבל אני לפחות מחזיק במיוחד מיריב לוין. (ולא אצביע לו)

יש שלושה אנשים בכנסת שאם ידברו אשתדל לשמוע-

אבי מעוז. יריב לוין. רה"מ בנימין נתניהו. (ושוב אני לא מצביע ליכוד ואין לי כוונה כזאת)

להבדיל הוא כמו נחשון שקפץ לים...

-הוא לא הכיר בנשיא העליון!

-העיף את היועמשית מהמשרד שלו.

-לא הפסיק לשגע את בג"ץ...

נכון זה צעדים הצהרתיים בעיקר אבל זה מאד חשוב במערכה הכוללת לתיקון מערכת המשפט. זה ייתן אומץ לכולם בסוף לפעול בעניין. זה,  וגם זה שהם באמת הגזימו.. 

וסרלאוףמרדכי
בס"ד

מצד אחד אני לא ממש אובייקטיבי, כי יצחק הוא חבר כ- 17 שנים. מצד שני, המחמאות והתשבחות שהוא מקבל מכל עבר על תפקודו כשר הנגב והגליל מוכיחות שגם מבעד למדד האוביקטיביות - זה באמת נכון.

מענייןזיויק
מה ההישגים?
מספיק איך לשמוע את ראשי הרשויות בנגב והגליל מדבריםמרדכי
רוטמןנקדימון

מי שעוקב אחרי הועדה בראשותו מבין עד כמה האיש הוא תותח מקצועי שיודע להביא שינויים וחקיקה לקו סיום  הוא גם יודע להתראיין בחוכמה רבה. אלמלא בחר לוין (איתו) בקו נוקשה בתחילת הרפורמה המשפטית, היום כבר היינו אחריה ובתוצאות מעולות. אני מקווה שילמדו מזה.

גם סמוטריץ' עושה עבודה טובה, כמו שרואים עם הצמיחה בכלכלה, ניהול התקציב, יהודה ושומרון, החלב, הייבוא האישי, סוגיות החטופים (הוא ידע גם להסכים מהר לעסקה הראשונה של החטופים והוכיח שהוא שוקל כל דבר ולא עובד לפי עקרונות קפואים). הבעיה שלו זה שהוא גרוע ביח"צ. יש ביחצנות שלו משהו מייגע, והוא לא מצליח לעטוף את עצמו במקצוענים בתחום.

נכוןזיויק
האמת, מרגיש שכל תשובה שאענה כאן תהיה לא הוגנתהסטורי
העונים שלפני הזכירו ארבעה, שאני אכן מצטרף לכל השבחים עליהם. יש עוד כמה וכמה שראויים לשבחים. בסופו של דבר, העבודה בממשלה ובכנסת היא 'משחק קבוצתי', גם אם פלוני או אלמוני אכן חדור אידיאולוגיה וגם מבין בדרכי ביצוע - בלי שיתופי פעולה,הוא כמעט לא רלוונטי.
מי טוב במשחק הקבוצתי לדעתך?זיויק
התכוונתי בעיקר, שצריך יכולת לבנות קואליציההסטורי
לדוגמא סמוטריץ' תיאר שישראל כץ שותף אמיתי במהלכים לחיזוק ההתישבות, אבל מול גלנט היה צריך כל הזמן להשתמש בשוט של משרד האוצר.

מעבר לזה, כל שר מוצלח צריך כמה ח"כים שיעשו בכנסת את העבודה האפורה, בוועדות, בדיונים מתישים על הסתייגות זו או אחרת ולהפך, כל ח"כ שרוצה באמת להזיז דברים, צריך שהממשלה תרצה לתמוך.

צבי סוכותadvfb

כי יש לו פאות

סתם, ראיתי לא מזמן ראיון שלו עם יוסי רשק והוא מאוד הרשים אותי.לדבר הוא יודע, אין ספק.

אכן, הוא יודע לדברנקדימון

אבל לא עקבתי ממש אחריו. אני סקרן מה הפעילות שלו היתה בכנסת.

הוא בתחתית הרשימהadvfb

לאחרונה נתנו לו להיות ראש ודעת חינוך אז מעניין מה הוא עושה עם זה.

סמורטריץ’אשת מקצוע
כנה, אמיתי בגובה העינייםאשת מקצוע

לא שוכחת לו את מה שעשה עם הבתי חולים , אשתו והערביות

הוא איש אמיץ ואמיתי

מה הוא עשה עם בתי החולים והיולדות?!מרדכי

בס"ד

הגיב לכתבת בריאות (לשעבר) שעשתה כתבה בעקבות חוויה שעלתה בשיחת חולין בשולחן שבת משפחתית של אותה הכתבת?!

יש דברים להעריך אותו - אבל למה בחרת דווקא בזה?!

עשה בלגןאשת מקצוע

דיבר בכנות. מצא חן בעיני.

לא הוא זה שעשה את הבלאגןמרדכי
בס"ד

הוא זה שנגרר לתוכו בריאיון (מה שהוליד בהמשך את שיחת הטלפון לאישתו)

אביר קארה, בצלאל סמוטריץ'משה
כל אחד בתפקידו
אביר קארה אבל התחבר לערבים, זה לא מפריע?זיויק
מה זה התחבר לערבים?משה
הוא עשה צעדים מטורפים מבחינה כלכלית. בגדול, הממשלה הקודמת הייתה ממש טובה במובן הזה. טובה בהרבה מהנוכחית.

בהתיישבות, הפוך.

בן גבירArh123

בן גביר חבר'המאן רציני:

א) לימד לקח את האסירים המחבלים ימח שמם!

ב) לימד את היועמשית לקח!

ג) וכו' וכו'

ד) אומר את האמת בפרצוף וכיו"ב. 

נוטה להסכיםזיויק
איך זה עוזר לך שהוא אומר את האמת בפרצוף?ברגוע

חוץ מהבתי כלא, איזה שינוי לטובה הוא עשה?

שר בממשלה צריך לשנות דברים בפועל, לא רק לצעוק.

הוא הבטיח הרים וגבעות, אבל בפועל הפשיעה הערבית רק עולה.

לימד את היועמשית לקח? ממש לא נראה שהיא נרגעה עם כל המעשים שלה.

הרשימה ארוכה -מרדכי

בס"ד

• ירידה בפיגועים בתוך מדינת ישראל - גם בשב"כ מודים ששינוי המדיניות בתי הסוהר גרמה להרתעת מחבלים. בעבר מחבלים ידעו שאם הם יוצאים לפגע, רוב הסיכוי שהם ישרדו ויגיעו לתנאים מפנקים בכלא. היום לא רק שאין תנאים מפנקים, אלא רוב המחבלים נהרגים בזירה. גם זה בשל מדיניות שונה שאם בעבר אזרח או שוטר היה מחסל מחבל אז החרימו לו את האקדח והוא זומן לחקירה, הרי שהיום הוא מקבל צל"ש וביקור מהשר.

• הר הבית, הלב של העם היהודי - שינוי הסטטוס קוו ועכשיו גם הוספת שעה בבוקר (במקום עליית הצהריים שבוטלה בגלל הרמאדן, אבל בעוד שלושה שבועות עליית הצהריים תחזור וזה ישאר).

• הרחבת הזכאות לנשיאת נשק - לא צריך להרחיב פה יותר מידי, אבל הוא עשה מהפכה בנושא. אם אנחנו חוזרים לסעיף הקודם, אז גם זה הוביל לכך שמחבל היום יודע שאם הוא יוצא לעשות פיגוע הוא לא חוזר בחיים כי יש יותר ויותר אזרחים חמושים ברחוב שיכולים להגיב.

• הקמת המשמר הלאומי - לאחרונה פרסמה חברת איתוראן על ירידה בהיקף הגנבות במרכז. הדבר הזה קורה כי היום גנבים יודעים שיש מתנדבים של המשטרה, עם סמכויות כאלה ואחרות, שמסתובבים ברחובות וזה מביא להרתעה.

• לחימה בפרוטקשיין - קודם כל שינוי חקיקה והחמרת הענישה. לצד זה נעצרו בחודשים האחרונים ארבעה ראשי משפחות פשע וחייליהם שפעלו באזור הצפון והתעסקו בפרוטקשיין.

• הרס בניה לא חוקית בנגב ובמזרח ירושלים - דבר שבעבר חששו להתעסק בו, היום כבר נהיה נורמה. רק הבוקר דיברו בגלצ (בהקשר אחר) על כך שמיד אחרי הרמאדן מתוכנן הרס של מאה בתים לא חוקיים בסילוואן.

• גיוס חרדים למשטרה ולמג"ב - בעוד חוק הגיוס תקוע בכנסת, יש עלייה עקבית בשלוש השנים האחרונות בגיוס חרדים לשורות המשטרה, כאשר כל שנה שברה את השיא של קודמתה. כמובן שמדובר גם בגיוס למג"ב ושח"ר שזה לוחמים לכל דבר. לאחרונה פורסם שמנסים להרחיב את זה גם לשב"ס.

• חוק עונש מוות למחבלים - אומנם החוק עוד לא עבר קריאה שניה ושלישית, אבל היו מי שזלזלו וטענו שזה לא יעבור גם קריאה ראשונה. בינתיים החוק מתקדם, ואת רוב הפשרות בחוק עושים יתר המשרדים, בהם משרד רה"מ (כפי שפורסם השבוע בידיעות אחרונות) ולא המשרד לביטחון לאומי. זה עניין של זמן קצר עד שהחוק יעבור בעז"ה ויכנס לספר החוקים של מדינת ישראל.

• הקמת יחידת משגב - יחידה שהוקמה לפני שנה וחצי שמטרתה לתת מענה טכנולוגי ומבצעי למיגור האלימות בתוך המשפחה. בזכות זה  מצד אחד מגבירים את הפיקוח מחוץ לכותלי הכלא ומצד שני נפתחו 48 הליכים משפטיים ובוצעו 25 כליאות, כך שמנעו בפועל אפשרות חלילה שזה יסתיים באלימות.

להמשיך?

(לגבי הפשיעה בחברה הערבית, מוזמן לקרוא את הטור של קלמן ליבסקינד מיום שישי שעבר במקור ראשון. זה לא פותר את הממשלה בטיפול, אבל כשמשפחת הנרצח מעלימה ריאיות כדי למנוע מהמשטרה לעצור את מי שירה בבן משפחת, ומצד שני היועמ"שית, בניגוד לתדרוכים של השבועיים האחרונים, מעכבת חקיקה  - אז המשטרה והשר מוגבלים. כל עוד כמובן הם לא משלמים פרוטקשיין למשפחות הפשע כפי שעשתה הממשלה הקודמת).

נחמדברגוע

לא נכנס עכשיו לכל הסעיפים, רק לגבי הירידה בפיגועים- אני חושב שזה בעיקר בזכות הפעילות ההתקפית של צה"ל ביו"ש. גם ב"טרור הסכינים" המחבלים לא יצאו בחיים ברוב המקרים.

ואחרי ה 7.10 חוק עונש מוות למחבלים היה כנראה עובר גם בלי בן גביר.

מסכים שהוא עשה כמה דברים טובים, אבל זה לא דרמטי מבחינתי. ובעיקר הפריע לי התגובה כאן שבן גביר הכי טוב כי הוא חברמן ואומר את האמת בפרצוף וכו'

שתי תשובות -מרדכי

בס"ד

1. לגבי הירידה בנתונים זה לא קרדיט שאני נותן אלא השב"כ (עוד בטרם כניסת זיני. לא גוף שממהר לפרגן לבן גביר) בכמה וכמה הזדמנויות לאחרונה (אחת מהם הביא בועז העצני בטור שפרסם בידיעות אחרונות לפני מספר שבועות - https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14610150) - אגב גם את עניין הסיכה אני חושב שיש לה הסבר חשוב, ולכן אני לא מסכים בנושא הזה עם העצני)

2. לגבי עונש מוות למחבלים - אתה רואה את ההתנגדות של ראש הממשלה, משרד החוץ ומשרד המשפטים. אז זה אולי היה עובר, אבל לא בצורה אפקטיבית, בטח לא כעונש חובה (הפשרה היא שאפשר לערער בחלק מהמקרים).

בעיניי, ביחס להרבה שרים בממשלה זה בהחלט שינויים דרמטיים. אפשר למנות לא מעט שרים שקשה למצוא הישגים שלהם, אבל זה שרשור שמטרתו לפרגן ולא הפוך, אז לא נהרוס).

אין עוד נוסח סופימרדכי
בס"ד

בכל מקרה הכותרת של הכתבה לא נכונה. כל ההסתייגויות של האופוזיציה נדחו. ההסתייגויות שנידנות כעת מול היעוץ המשפטי הן של חברי כנסת מהליכוד שנשלחו על ידי נתניהו לרכך את החוק.

חכניצן בראלי

בן גביר

לימור סון הרמלךאורין
מסכיםזיויקאחרונה
הצעה להקים רשת חברתית ממלכתית שוויוניתhamedinai

‏הרשתות החברתיות הפכו כיום למרכיב בסיסי בתפקוד הדמוקרטיה המודרנית.

כשאזרח ניגש לקלפי, הוא צריך לדעת עבור מי ומדוע הוא מצביע. המקור העיקרי למידע הזה – במיוחד בעידן הנוכחי – הוא דווקא הרשתות החברתיות.

נכון שקיימים גם עיתונים, רדיו וטלוויזיה, אך רובם נמצאים בבעלות טייקונים או גופים בעלי אינטרסים כלכליים-פוליטיים. חופש הביטוי דרכם אינו שוויוני: מי שיש לו כסף – יכול לקנות לעצמו קול חזק בהרבה.

אלא שגם הרשתות החברתיות הפרטיות סובלות מאותה בעיה יסודית: הן אינן באמת שוויוניות.  

הן שייכות לחברות ענק (שגם הן בבעלות טייקונים), והן מסוגלות – ולפעמים אף עושות זאת – לצנזר דעות מסוימות, להגביל חשיפה של ידיעות לא נוחות או לקדם באופן שיטתי תכנים מסוימים על חשבון אחרים.

לכן אני מציע פתרון עקרוני שונה:  

**רשת חברתית ציבורית-ממשלתית**, שתפעל כתשתית לאומית בסיסית, בדומה לאתר gov.il‎ או למערכת הדואר הממשלתי – רק בתצורה של רשת חברתית.

המאפיינים המרכזיים שהייתי מציע לה:

- **רישום חובה באמצעות תעודת זהות** (כדי למנוע בוטים וחשבונות פיקטיביים המוניים),  

- **אפשרות לפרסם באופן אנונימי** – אבל תחת אותה מגבלה אישית,  

- **מגבלה של 5 פרסומים ביום לכל אזרח** (בין אם בשם מלא ובין אם אנונימי).  

כך כל אדם מקבל הזדמנות שווה להשמיע את קולו, בלי אפשרות להציף את השיח באמצעות חשבונות מרובים או פרסום אובססיבי.

הרשת הזו תשמש גם כערוץ הרשמי הבלעדי של המדינה להודעות לציבור (הודעות חירום, הנחיות, מידע רשמי וכדומה).  

כתוצאה מכך – המדינה תפסיק לפרסם מודעות במדיה הפרטית, דבר שיבטל סבסוד עקיף של כלי תקשורת מסחריים ויחזק את העצמאות שלהם.

הרעיון המרכזי הוא פשוט:  

בדמוקרטיה אמיתית, **הזכות להשמיע דעה צריכה להיות שוויונית ככל האפשר** – ולא תלויה בכיס עמוק, בקשרים או באלגוריתם של חברה פרטית זרה.  

רשת ציבורית עם מגבלה יומית קבועה ואחידה יכולה להיות צעד משמעותי בכיוון הזה.

בדמוקרטיה אמתית הממשלה צריכה להתערב כמה שפחות...הסטורי
הצעה נוראיתנקדימוןאחרונה

רשת חברתית בשליטת המדינה?

לא יהיה אפשר לתקן את ההבל הזה לעולם.

עוד אנשי "מקצוע" שישלטו עם תקציב בלתי מוגבל? ואני רק מדמיין את השמאל מניח על זה ידיים... יאיר שר"י גולן כבר אמר שיצנזר את הרשתות החברתיות אם יעלה לשלטון חלילה.

ועוד לא דיברנו על כמויות המידע שהמדינה, אפילו ללא מאמץ, תאסוף על האזרחים. זה הזיה.

איראן, סין, צפון קוריאה, קובה - יש מספיק דוגמאות רעות.

מה שצריך זה לפתוח כמה שיותר תחרות, לחנך לחשיבה עובגתית ונקיה, ובעיקר להתערב כמה שפחות. שהמדינה תסתכל מרחוק ולא תיגע בכלום!

אולי יעניין אותך