אין שום כופר לנפש רוצח, ובמיוחד על רקע לאומני.
אבל אפשר ליישם את ההצעה לגבי פושעים אחרים, בתנאי שריצו שליש או מחצית מתקופת מאסרם. וזה אמור להיעשות רק אם פקידי הבתי סוהר כבר לא רואים באסיר סיכון, והימצאותו בכלא זה רק לשם מיצוי הדין.
א. לא ברור לי הסיכון שהוא לוקח שבו הוא לא עובר את אחוז החסימה, הרי מודה שתומך באופן עקרוני בממשלת ימין ( שלא כגנץ שמציג אפשרות שלישית ולא תומך באופציה קיימת), והזחיחות שלו לסכן אותה היא מסוכנת וקטנונית.
ב.שמעתי כמה ראיונות אתו, הוא נשמע ילד קטן שלא מבין שהחיים יותר גדולים ומורכבים מ"עופר וינטר" אז נכון שחבל על חדאד ועוד חברה ממפלגתו שדוקא אנשים מעולים, אבל על טעויות משלמים.
צריכים להיות טובים מספיק כדי להיבחר ולא רק שיש צד גרוע מהם, ובקטע הזה אשמח שמפלגה חדשה תעבור.
בפרט, אחרי אופן ההתנהלות במלחמה שבאמת לא זוכה לפרסים
חזקות.
א. מפלגה טובה יכול להיות שעדיף שתתמודד כמה סבבים ולא תעבור ואחרי זה תעבור ותעשה דברים טובים (כמו בן גביר שרץ הרבה פעמים בלי לעבור עד שעבר ועשה המון דברים טובים).
ב. לפעמים דוקא מי שלוקח את החיים בפשיטות ובקטנות יש לו ראש ישר להחליט החלטות נכונות בלי להכניס שיקולים משיקולים שונים
א. לפי הרציונל שלך עדיף שהשמאל יהיה בשלטון שתי קדנציות כדי שאח"כ אולי יהיה לוינטר סיכוי לעבור, בהצלחה למדינת ישראל...
ב. קצת לתקן את העובדות ,בן גביר מנע כמה פעמים ממשלת ימין, ומעולם!!! לא עבר לבד אלא ע"י ריצה משותפת עם סמוטריץ, וכמובן שעכשיו שמקבל בסקרים סביבות 7 מנדטים אין בעיה שמתמודד לבד כי ודאי עובר.
ג.מסכים אתך שיש גם מעלות לראש ישר ופשוט אבל דרוש תנאי בסיסי, לדעת לקבל צדדים ודעות אחרות, ואולי אני טועה, אבל שמעתי אותו המון והוא נשמע ממש קטנוני ושחצן, בטוח בעצמו בצורה מוגזמת, ובכלל מגלומן לא קטן.
אבל לגופן של טענות.
א. אז אין סיכוי לאף אחד חדש להכנס לפוליטיקה? אין מה לעשות ככה זה עובד. מנסים ומנסים עד שמצליחים. צריך לראות את הסיטואציה אבל באופן כללי לפעמים זה מה שיש.
ב. אם בן גביר לא היה רץ לבד כמה פעמים הוא לא היה מתאחד עם סמוטריץ, וזה שהוא עכשיו מקבל בסקרים בסביבות 7 מנדטים זה רק בזכות ממשלות השמאל המדוברות (אגב, איזה ממשלות שמאל עלו בגלל בן גביר?), ו400,000 רשיונות נשק לא היו ניתנות והמחבלים היו ממשיכים לחגוג בכלא.
ג. ודאי שאיש גאותן שלא מוכן לשמוע דעות אחרות הוא לא איש טוב, אבל כמעט ככה זה בפוליטיקה. וחוצמזה, יש דעות שאי אפשר לחשוב עליהם בכלל
א. לדעתי ברור שאם בסקרים רואים סיכוי גדול שישרוף קולות שלא יתמודד או שיתאחד כמו שעשו רבים וטובים לפני (וינטר עצמו יכל בקלות להיכנס לפוליטקה - קיבל הצעות שריון מרוב מפלגות הימין).
ב. מה שטענת לגבי בן גביר, לא חושב שאתה צודק, אבל מבין את ההיגיון, לדעתי יכל להישאר בשיח הפוליטי והציבורי בהרבה דרכים אחרות (לא טענתי שגרם לממשלת שמאל אלא מנע ממשלת ימין, ואגב ככידוע בסוף הוביל לממשלת בנט).
ג. לא מסכים שבפוליטיקה לא שומעים דעות אחרות, גם ביבי וגם סמוטריץ נראה לי מאד רציונלים במובן הזה, בן גביר קצת יותר בעייתי, אבל לדעתי פחות נובע משחצנות, ויותר מקיצוניות שגורמת לו להסתכל על כולם כרופסים וכדומה.
בס"ד
ההתבאטות (הישנה) שלו שנחשפה השבוע, ובעקבותיה ההתבטאות של מקום 5 על מדינה פלסטינית, הם אלו שהובילו לצניחה של המפלגה גם בסקרים שבה היא עברה באופן קבוע. אם לפני כן היה לוינטר עוד סיכוי קטן לעבור (ואכן היה קיים כזה), הרי שכעת זה נראה כבר אבוד לחלוטין.
והאמת שחבל, לא כי אני מחזיק מוינטר, אלא כי אנע מכיר לא מעט אנשים שחיפשו להצביע למפלגת ימין, אבל לא כזאת הקשורה לקואליציה הנוכחית (יש לי ויכוח איתם, כמובן, אבל הם עדיין קיימים). החשש שלי שעכשיו הם לא יחזרו להצביע לאחת ממפלגות הימין, אלא דווקא למפלגת הנדליכה שכבר ממש לא מתחייבת לגוש האמוני.
בגדול אתה צודק, אבל גם לפני ההתבטאות שהתפרסמה היה סיכוי גדול שלא יעברו, ויש אנשים שבלעדיו היו מצביעים למפלגות ימין קיימות, אבל נידון זה הועלה בישיבת סייעת הליכוד, והוכרע להוריד אותו, אז כנראה לפי הסקרים שלהם, הוא יותר לוקח מאשר נותן
בס"ד
בסקרים בהם וינטר עבר את אחוז החסימה, גוש הימין התחזק, ובחלקם גם עבר את גוש האופוזיציה (ללא המפלגות הערביות). אתמול בסקר של מכון מדגם בחדשות 12, גוש הימין צולל ל-49 מנדטים. כמסתכלים על הסקרים השבועיים כאל מגמות - אפשר לראות את המגמות האלו בבירור.
לגבי הסקרים הפנימיים בליכוד, אני מכיר תמונה קצת שונה לפחות בסקרים שנערכו בשבוע שעבר. הבעיה היא שיש לזה עוד השלכות משנה, שאותם הליכוד לא מוכן לקבל, ולכן הם הולכים לו על הראש.
ש- 61 מנדטים לגוש הימין הם עם בן גביר שהליכוד יעשה הכל אבל הכל כדי שלא יהיה בממשלה הבאה.
לעניין זה צודק בן גביר שנתניהו יעדיף את איזנקוט על פניו, ואפילו לשלם ביוקר כדי שזה יקרה.
העדפת נתניהו בעניין זה התחזקה מרגע שבן גביר החליט בריש גלי ללכת על הראש של נתניהו. כולם יסכימו שהתחזקות של בן גביר ככל שתהיה תבוא רק על חשבון מפלגות ימין אחרות.
בנט וליברמן, כל אחד מסיבותיו, לא רואים בו מועמד מטעמם לשבת בלשכת ראש הממשלה. כפועל יוצא, מאחורי הקלעים התחילו דיבורים על שיתוף פעולה בין איזנקוט לנתניהו, ואיש הקשר הוא אלי גולדשמידט, חבר כנסת מטעם מפלגת העבודה- בעבר, ומועמד לכנסת הבאה מטעם הליכוד.
המפה הפוליטית נראית נכון לעכשו הרבה יותר מסובכת משחושבים בשני המחנות. ליברמן מצהיר שלא ישב בקואליציה עם חרדים, ולא עם ערבים, ואצלו "מילה זו מילה", ומשכך ברירת המחדל היא קואליציה בין שתי הגדולות עם מפלגות לויין מפה ומשם, או לחילופין- סיבוב בחירות נוסף. אין אפשרות שלישית.
קיבלנו אחד כזה מימין, לשם גיוון ורענון.
ההקלטה המדוברת של הרב לנדו:
"אין שום הסבר למה ערבים לא מתאחדים לשטוף את כל הארץ, ורחמנא ליצלן לחסל את כולם. אין שום הסבר (מלבד התורה)" - שמישהו יספר לכבוד הרב על המתחים הפנימיים בעולם הערבי, שיעים מול סונים וכיו"ב
"אפשר בלי מדינה, לחיות טוב עם הערבים... היה די טוב שמושלים כאן ערבים, היה המצב הכי טוב" - שמישהו יגגל עבור כבוד הרב את הערך "פרעות צפת 1864"
"הם (הציונות) גרמו שערבים שונאים אותנו" - שמישהו יאיר את עיני הרב בנושא הסכם חודייביה ויתרגם ליידיש את הקריאה "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד, ג'יש מוחמד סופ יעוד".
ועוד כהנה והכנה. המסקנה היא בלתי נמנעת: גדול הדור המצוי הוא ישיש מופלג ששרוי בעולמות דימיוניים.
בפרק הקודם: גדול הדור הקודם, הרב חיים קנייבסקי זצ"ל, מברך בשם ומלכות אל מול נוכל נוצרי המציג את עצמו כמלך טוגו.
שנגיש כיום לכל אחד עם אינטרנט. הוא נשאר עם רסיסי מידע היסטורי אליהם נחשף לפני כמה עשורים. קרוב לוודאי רק ממקורות בלתי אובייקטיבים ובעלי אג'דנה חרדית קלאסית.
אני חושב שזה דווקא מעיד על כך שבאמת היה שקוע בעולמהּ של תורה. ולא בזבז את זמנו בצעירותו על דברים אחרים.
הוא באמת לא מודע לכך שהוא בשגגתו משכתב את ההיסטוריה וטוען טענות מדומיינות.
הנקודה המרכזית כאן היא שהיסטוריה מורכבת הרבה יותר מסיסמאות. לפני שמגיעים למסקנות חד־משמעיות, כדאי לבדוק כל טענה בהקשר ההיסטורי המלא שלה.
הציונות היא כלי לקרוב הגאולה אם נשכיל ללכת בדרך הנכונה. הערבים בארץ ישראל הם עוד אתגר לא קטן בדרך לגאולה אבל יש אתגרים אחרים יותר חשובים.
לאופוזיציה, עם כל הכבוד, אין מה למכור במערכת בחירות זו, אז ממחזרים סיפורים ישנים, ושקרים חדשים וגם ישנים.
אין צורך לפרט.
בענייננו, שנאה תהומית ואובססיבית נמצאת בין הציבור החרדי- מכאן, והציונות הדתית- משם. כל צד התאמץ מאוד, בדרכו, ללבות את האש, והגענו עד הלום.
במהלך כל השנה שעברה הזהרתי בפורום זה מפני התוצאות ההרסניות, ואת אשר יגורתי בא לנו.
מפלגת הציונות הדתית משחקת משחק כפול, ציני, ומכוער. מצד אחד רוקדת מה יפית מול הפריץ הקפלניסטי, ומצד שני מצפה מהחרדים שישלימו לה מנין קואליציוני עם הליכוד.
בושה וחרפה
למדו הכל על כל העולם
היום לומדים את מה שהם למדו על העולם במקום לעשות את אותו הדבר
כמו שהם הצליחו לרוץ יחד בעבר.
אגב, לכן בנט ושקד צדקו בפיצול של הימין החדש, הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה
…הוא בא ממשפחה של אנשי ימין הכל עניין של פוזיציה. מה שכן הוא טועה בגדול כי מה שקשור לעתיד הכל בידי השם ולכן הצלת חיים עכשבית היא חובה הלכתית. ראה מקרה המלך חזקיה והנביא ירמיהו.
אשמח לדעת אם אני טועה.
אתה מעלה נקודה חשובה: האמונה שהעתיד בידי שמיים לא פוטרת אותנו מהחובה לפעול להצלת חיים בהווה. פיקוח נפש הוא עיקרון הלכתי מרכזי, אבל השאלה איך ליישם אותו במציאות ציבורית וביטחונית מורכבת דורשת דיון הלכתי בפני עצמו.
… והממשלה עוצמת עיניים. הזלזול הזה בכוחם של הערבים לעשות מעשה הוא זועק לשמיים.
תעוזתם של ערבים להתנפל על חיילים ולחטוף את נשקם צריכה להדליק אור אדום מהבהב. החוות , המאחזים ורועי הצאן לא יעזרו גם F35 וטנק מרכבה לא יעזרו אם חס וחלילה תפרוץ אינטיפדה שלישית. העולם לא יהיה בעדנו והתקרבנות לא תעזור.
איזה שיגעון
וצה"ל כבר התחיל להתאמן אליה.
וגם עם לא למנוע. זה מה שיעזור שיהיה פחות קשה
אם הציבור בישראל זז ימינה, ורואים את זה ממש. איך לפי רוב המוחלט של הסקרים אין ממשלת ימין?
לכן הוא נותן לימין 63
אחרים אומרים שאמנם העם זז ימינה, אבל הם לא רוצים את נתניהו (או ממשלה עם החרדים) ולכן במפלגות האופוזיציה יש הרבה שעד לפני כמה שנים היו לגמרי חלק מגוש הימין.
אבל לא בהכרח דרך שינוי נציגים, אלא שינוי אידיאולוגיה מצופה.
לדוגמא, לפני המלחמה לרוב הציבור לא הפריע אוהלי חיזבאללה שחצו את הגבול (תחת הממשלה הנוכחית שחששה לגעת בהם), כיום כמעט כולם היו מבקרים את הממשלה אם היה משהו דומה.
הסקר בודק איך הסוקר הבין שהציבור יצביע...
יש סרטון של דני בולר שמסביר אתזה ממש יפה.
אבל לא מצאתי אותו כרגע.
יש שם מעט מנדטים אבל לא אפס מוחלט. ועל מה שקרה לליכוד בעשור האחרון מבחינת נציגים אני לא אתחיל לדבר אפילו. המעבר מה"נסיכים" (שפשוט הפסידו בפריימריז) לאנשים אחרים שחושבים אחרת.
א. יש עוד מפלגות ימין על המפה. לדוג' כמה מחבריי ימנים חילונים שעברו מהליכוד לליברמן. גם אצל בנט חונים כמה מנדטים של ימין.
וכן. גם בנט וגם ליברמן כנראה לאו פחות ימניים מביבי
ב. לאנשים נמאס מהמצב הכלכלי. יקר כאן, עסקים קטנים קורסים כל יום, לכן אנשים מעדיפים לנסות את הצד השני גם אם הוא פחות "ימני" אבל אולי יצליח להביא לשינוי לטובה.
ג. הדבקות של ממשלת הימין בהכשרת הפטור לחרדים. מה שפוגע באופן אישי במשפחות המילואים שהן נוטות להיות ימניות יותר.
ד. גם למילואימניקים ימניים כבר נמאס מהסבבים. גם אנשים טובים וגיבורים כבר מעדיפים שתהיה איזה פשרה. העיקר לחזור לשגרה. (כך אמר לי מישהו שאין לי חשד שהוא לא "ימני" אבל כבר 3 שנים הוא יותר במילואים מאשר בבית. המצב הכלכלי לא משהו. המצב הזוגי לא וואו וכו')
אלו הסיבות שעולות לי לראש.
אולי נכונות ואולי לא
הדוגמא הכי חזקה שעולה לי לראש כרגע היא בנט. שבאחד הסבבים הסקרים נתנו לו בין 7 ל12 בערך (כך זכור לי. לא מתחייב על מספרים מדוייקים) ובפועל הוא לא עבר את אחוז החסימה
מערכת הבחירות בראי פרק קכ"ה בתהילים
מערכת הבחירות הנוכחית מעמידה אותנו בפני הכרעות גורליות, וכשמבקשים להבין את העומק והמהות שלה, נראה שאין משקפיים מדויקות יותר מאשר פרק קכ"ה בתהילים.
> א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת:
> הַבֹּטְחִים בַּה' – כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט, לְעוֹלָם יֵשֵׁב.
> ב יְרוּשָׁלַםִ – הָרִים סָבִיב לָהּ,
> וַה' סָבִיב לְעַמּוֹ, מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם.
> ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים –
> לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם.
> ד הֵיטִיבָה, ה', לַטּוֹבִים – וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם.
> ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם – י וֹלִיכֵם ה' אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן:
> שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל.
>
1. "שִׁיר הַמַּעֲלוֹת" – לעלות בשמחה, לשינוי לטובה
המזמור נפתח בקריאה לעלייה והתעלות. רשמים רבים מדברים כיום על "שינוי", אך כששואלים אותם אם השינוי יהיה לטובה או לרעה – הם מתחילים לגמגם. הציבור בוחר לעלות רק בשינוי לטובה: ברוח של אמונה, בשמחה ובשיר, ולא חלילה בנסיגה או בהידרדרות.
2. "הַבֹּטְחִים בַּה' כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט" – עמידות מתוך אמונה
לאחר כל מה שעברנו בשנים האחרונות, ובפרט מול האיומים הקיומיים והניסיונות לפגוע בנו בלב המדינה, האמונה והביטחון בה' הם המצפן שלנו. זוהי התשובה שלנו לכל מחפשי נפשנו – עמידות איתנה ש"לא תימוט לעולם".
3. "יְרוּשָׁלַם הָרִים סָבִיב לָהּ" – שמירה על ביטחון ירושלים ויו"ש
הלקח הגדול מעוטף עזה חייב לנהל את מערכת הבחירות הזו. נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את ירושלים ואת מרכז הארץ ל"עוטף יו"ש" – מוקפים מכל עבר. חובתנו לוודא שירושלים תהיה מוקפת בהרים ובביטחון, ולא חלילה באויבים ובמחבלים צמאי דם.
4. "כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים" – עמידה מול ההאשמות
אחד המאפיינים הבולטים כיום הוא הניסיון של גורמים בצד המעוות להאשים את הצד המוביל והצודק בדיוק בעוולות שהם עצמם עושים. המזמור מזכיר לנו שהאמת תנצח, וכי לא נרפה ולא ניכנע להנדסת התודעה ולשבט הרשע.
5. "הֵיטִיבָה ה' לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם" – ישרות אמת ולא סיסמאות
אנחנו זקוקים למנהיגות של ישרים באמת – אנושיות ויושרה פנימית עמוקה, "בלבותם", ולא "יושרה" מעושה ומזויפת שנועדה לצורכי תעמולה.
6. "שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל" – שלום מתוך עוצמה
הפרק חותם בברכת השלום. שלום אמת אינו מגיע מתוך חולשה, נסיגות או כניעה, אלא מתוך עמידה איתנה, עוצמה לאומית ואמונה בצדקת הדרך. רק כך נביא שלום על ישראל.
היות ונעזרתי בAI ואחרי שAI ניסח לי, לא שיניתי כמעט שום דבר, ברצוני להביא מה כתבתי לפני שהAI של ג'מיני סידר לי:
התחושה שלי שניהול מערכת הבחירות הנוכחית אפשר לראות אותה באור הנכון דרך משקפי פרק קכה בתהילים.
(לג'מיני: להעתיק פרק קכה בתהילים עם ניקוד ולכתוב ה' איפה שמופיע שם ה' )
* מתחיל עם המילים "שיר המעלות", להיות בשמיה ולהתעלות, הרבה פעמים אנשים שטוענים שהם רוצים שינוי, וכאשר שואלים אותם האם השינוי יהיה לטובה או לרעה, הם מתחילים לגמגם. בוחרים רק מי שעושה שינוי לטובה לעלות, בשמחה ושיר, ובטח לא שינוי לרעה חס וחלילה.
* "הבוטחים בה' ", אחרי כל מה שעברנו לפני 3 שנים, ובמיוחד בימים האחרונים אחרי שהיה לנו כמעט 11/9, אנחנו בוטחים בה' ואמונה הזו "לא ימוט לעולם".
* "ירושלים הרים סביב לה, וה' סביב לעמו". מערכת הבחירות הנוכחית אפשר לנהל תחת ההבנה שכמו שיש עוטף עזה, ככה אם ניסוג מיו"ש יהיה לנו עוטף יו"ש, וירושלים היא עוטף יו"ש כפול שלוש, מוקפת משטחי יו"ש מ3 צדדים. ואסור שזה יהיה, רק "ירושלים הרים סביב לה", ולא שמסביבה יהיו מחבלים צמאי דם.
* "כי לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים". בחירות האלו מתאפיינים בזה שאלו שהם בצד הרשע מנסים להאשים את הצד הצודק באותם דברים שהם עושים, ועל זה אומר בתהילים "כי לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים".
* " היטיבה ה' לטובים ולישרים בלבותם". להיות טוב וישר באמת, בלב פנינה ולא "ישר" מזוייף.
ובסוף "שלום על ישראל". אם נהיה חזקים ולא נלך לנסיגות וכניעות, זה מה שיביא שלום.
ימים אלה סביב שלוש שנים להתקפה הם ימים מועדים להתאבדויות . 📢📢צריך לשים לב לאנשי מילואים, כל שכן אנשים שנלחמו/ התנדבו/ נחטפו, ועוד יותר בעלי אקדחים, האם הם מסתגרים, מתבודדים? 🚩ולא להשאיר אותם לבד. (אגב, בצבא האמריקאי אחרי מתקפת פרל הרבור מינו שני קצינים בכירים כליווי למפקדי החזית שנכשלו בהגנה מהיפנים, כדי שלא יתאבדו).
שתפו והפיצו, זה יכול להציל חיים.
פרופסור שהיה בחר"פ- משפחתו התפרקה מהלם קרב, שישה התאבדו בשבוע שעבר, והמדינה לא/בקושי מכירה