http://www.inn.co.il/News/News.aspx/274909
יש פה עוד מישהו שיקום ויאמר "הוא הראש מועצה הכי טוב שהיה לנו.."???
ויואב ירום מתיימר להיות מצביא כמו אחאב. אז יואב- אחאב, בניגוד אלייך- היה לוחם. לא היה בורח מפני כל מיני ילדים ערבים עם דגלי אשף..
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/274909
יש פה עוד מישהו שיקום ויאמר "הוא הראש מועצה הכי טוב שהיה לנו.."???
ויואב ירום מתיימר להיות מצביא כמו אחאב. אז יואב- אחאב, בניגוד אלייך- היה לוחם. לא היה בורח מפני כל מיני ילדים ערבים עם דגלי אשף..
בס"ד
זה יצא במקביל לפרסום שכוחות יס"מ הגיעו לביתו של הרב יוסי אליצור ביצהר.
עצוב שמעניקים לאדם שהחריב בתים בשומרון, אות הוקרה מהמועצה.
הרבה דברים נמנעים בגלל השתדלנות שלו.
בכל מקרה המח"ט הוא רק עובד של האלוף והממשלה)בשטח, לעשות יותר מידי דברים הוא לא יכול.()
וקבלת החלטות משלו.
יואב ירום עושה החלטות חמורות בשטח ואומר דברים חמורים על יהודים.
אל תעשה ממנו כזו מריונטה מסכנה.
(אגב - גם החייל הקטן הוא לא בובה, הוא אכן נרמס על ידי המערכת - אבל זה לא מסיר ממנו את האחריות למעשיו)
ועם כמויות הנוצרים ויתר עובדי עבודה זרה שהוא מייבא לשומרון, הוא בהחלט ראוי לתואר זה
לא בכדי לא ניצב מולו מתמודד לראשות המועצה בבחירות האחרונות.
הוא אדם טוב, עושה דברים טובים,
וכמו תמיד גם פחות טובים עליהם הוא זוכה לביקורת, וטוב שכך.
לא חושב שאיזבל יכולה להשתוות אליו.
זה לא אומר כלום על האדם, זה אומר על הבוחרים שלו.
ודברים טובים, השאלה היא ביחס למה.
[לא שמעתי על אף אדם שביקר את התנהלותו המהוללה של מסיקה, בין אם זה בהרמת כוסית עם עוכר ישראל, ובין אם זה בהוקרת תעודה למחריב הארץ.]
בס"ד
ברור שכמו לכל אדם יש לו טעויות או דברים שאנחנו לא מסכימים איתם.
אבל בשורה התחתונה הוא עושה ממש טוב לשומרון ואני אומר את זה כמי שעובד איתו ועם מועצת שומרון.
ושוב, אני אדגיש שאני נגד נתינת האות הוקרה הזה ואני חושב שזה רע!
וגם כתבתי לגרשון את זה.
ולהעיף אותה מהשומרון. יומיים לאחר מכן החבר הטוב שלו ניצן אלון כבש את הישיבה
מסיקה מייבא מאות נוצרים מסיונרים, פגאנים עובדי עבודה זרה לשומרון: " ראש המועצה האזורית שומרון, מר גרשון מסיקה, סיפר לי שיש לפעילותו השפעה ברוכה. בכל שנה בחודשי הקיץ הוא מארגן קבוצות של נוצרים אוהבי ישראל להתנדבות בארץ. "
ולגביך מרדכי - אל תעלב, אבל זכור לי שאתה היית משת"פ של כנופיית בית אל בפורום בזמן פשע שכונת האולפנה. אז זה לא בדיוק א-גרויסע מיייסע שאתה תומך במסיקה ובכנופייתו
בס"ד
אני לא מסכים עם כל מעשיו, ממש לא.
אבל אני מסתכל בכללי, ובכללי הוא עושה טוב לשומרון.
ועצה לסיום-
תחדד את הזיכרון שלך, הוא לא עובד כמו שצריך.
ואלו כישורים טובים לראש מועצה, אבל מה זה שווה אם הוא עושה מעשי פשע ונבלה כמו לסגור ישיבה בישראל?
הכישורים הניהוליים שלו לא הופכים אותו לטוב יותר מכל מחריב אחר!
בס"ד
אגב, רבו המובהק של גרשון מסיקה זה הרב דב ליאור
אז אולי זאת הסיבה שגרשון רצה לסגור את הישיבה, כי הרב ליאור נגדה ונגד יצהר.
< צ >
ואללי, ניצן אלון הקדים אותו בדרך למצווה הגדולה והנצורה הזו.
זה הופך את ההערצה שלך כלפי מסיקה לממש הגיונית ומובנת < צ >
להעיף תושבים קיצוניים אבל בסוף הפסידו בהצבעה במזכירות
עוף מיצהר!
אלמלי מסיקה יכול להיות שגבעה שם הייתה מפונית לגמרי, בגלל מעשי ההשחתה שלך!
להחרבות בתים ע"י המנהל האזרחי.
והמנהל האזרחי הוא המבצע.
גישה גלותית.
בגלל ההשחתה הטיפשית של האוהל הצבאי? זה שווה את זה?
אגב, בין מי ששכנע את מערכת הבטחון להפסיק זה מסיקה וחבריו.
אתה יודע שחוות גלעד הייתה אמורה להיהרס?
לא חסר גורמים רעיונים. אגב- אני לא מתווכח איתך על זה, אני מוחה על המשפט האווילי שאמרת.
להגיד שמי שמחה על הפינוי ופרק אוהל צבאי ששמר על בניה של ערבים הוא ה"גורם הרעיוני" להריסת בתים זה אידיוטי.
גם כשמשה רבינו הלך לפרעה העם התלוננו שהם לא מקבלים בגללו תבן.
רצו להרוס את גבעת תקומה בגלל כל הבלאגן שהיה ביצהר.
אז למה לעשות בלאגן? טוב לי איפה שאני.. אני מפחד להתקדם לדבר גדול יותר מחשש שמא אני אפסיד דבר קטן בדרך.
שוב- משה רבינו והתבן.
[סליחה על התהייה- על מה אני דיברתי אם לא על תקומה? על הירח??]
אתה אומר שעדיף להשחית את האוהל ולנקב צמיגים מאשר גבעת תקומה ("דבר קטן בדרך" כהגדרתך)?
אבל אני רואה בזה משהו יותר עמוק.
יש קריאה מאחורי המעשה של השחתת האוהל, קריאה לצבא לשמור על תפקידו כצבא יהודי, שנאמן ליהודים ואחראי לביטחונם ונלחם את מלחמותיהם של היהודים.
צבא גזעני, במילים אחרות.
האוהל הצבאי- ואתה בתור תושב יצהר אמור לדעת את זה- היה שם כדי לשמור על התקדמות והתפתחות הבניה הערבית. אני רואה בפירוק האוהל קריאה לצה"ל להתחיל למלא את ייעודו.
אז כן, במובן מסויים אולי כדאי "להקריב" את גבעת תקומה למען צבא יהודי, שיכבוש פה את א"י השלימה ויישב אותה. [כולל את תקומה, בעתיד.]
הצבא הזה שלך ימשיך להיות בחלומות שלך אם לא תעשה משהו מעשי ונורמלי. להרביץ לחייל זה לא מחבר אליך אנשים וגורם להם להפנים את המסר שלך, אלא מרחיק אותם עוד יותר.
ואעיר פה שוב שאין היתר הלכתי להרוס את האוהל, גם אם הוא מגן על בניה ערבית (ואני ממש לא מעוניין בקיומו שם). וגם בעביד איניש יש חיוב לשלם אח"כ.
אחרי שהצבא ישלם את המחיר של 7 הבתים שהוא הרס.
וזה ש95% מעמ"י טועה זה בעיה שלו, ואתה לא יכול לבוא אלי בטענות שעם ישראל רואה את פירוק האוהל כמעשה זעם ונדליסטי יותר מאשר קריאה לתיקון הצבא ולהפיכתו לצבא יהודי- כי בין האשמים הכי גדולים לזה זה כל ה"מגנים" שאמרו שזה מעשה ונדליסטי.
[סתם הערה, לקרוע אוהל זה מאוד מעשי, יותר מעשי מהתפילה לשלום המדינה שאתה ממלמל כל שבת. נורמאלי זה כבר נתון לשיקולך, אני רואה את זה בתור מעשה מאוד נורמאלי, יש גם כמה הזויים בעולם שחושבים שזה לא נורמאלי להביא ילדים לעולם כזה רע, טוב נו..\:]
עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה שנשאלה בפורום הזה מאות פעמים- עד כמה אני אמור לוותר על העקרונות שלי [אם בכלל] כדי "לצאת יפה" בעיני העם החילוני שלא מאמין בתורה ובגאולה?
זה לא שאני מזלזל בעם, אני אפילו אוהב אותם מאוד. אבל האם אני לא אגדל פאות כדי להראות יפה? האם אני לא אגיד שכתוב בתורה להעיף מפה את הגויים כדי לצאת הומאני? האם אני אתן לצבא להשתלט על ישיבה כדי לא לצאת קיצוני?
אני חושב שלא.
א. אתה צריך להחזיר את שווי האוהל גם אם הצבא לא יחזיר את 7 הבתים. אתה גם גזלן כמוהו.
ב. רק רציתי לומר שכל הדמיונות שלך, כאילו עצם הפגיעה בצה"ל יוצרת הזדהות איתך, ישארו בגדר דמיונות לנצח.
צה"ל לא ישתנה כתוצאה מפגיעה שלך בו, (אתה דברת עכשיו על חשיבות קיום התורה למרות שלא כולם חושבים כך. אז הנה תקיים את התורה, אל תהיה גזלן ותמחה בדרכים שאינן עוברות על דברי תורה. זה קצת אוילי מה שאתה עושה- אתה נאבק על ארץ ישראל שהיא שלך מכוח התורה, בדרכים שאינן של תורה.
ש"הנה הורסים את תקומה" , "הגבעה על כרעי תרנגולת".
במחילה מאז שאני בישוב(שנתיים +) אני זוכר כבר לפחות 3 פעמים שאמרו את זה ולא קרה כלום..
(ומשיחות עם אנשים היו עוד הרבה פעמים..)
זו ההפחדה הקבועה שלהם..
הבעיה שזה גם עובד על אנשים.
הרי הוא מדבר עם השב"כ....
מה אתה עושה שם? מי הרשה לך לעשות מה שאתה רוצה?
אני מגיע לשם מדי פעם לבקר חברים ולעבוד(וגם זה לא ממש בישוב ברוך ה').
כשאתה נמצא שם. לא יתכן שאדם מחוץ לישוב יעשה בו ככל העולה על רוחו!
חוץ מזה שהמרא דאתרתא לא יכול לפגוע בשאר האנשים של במקום שלו וכולם יהיו מחויבים אליו.....
כל תושבי הישוב מחויבים לפסקיו ועל סמך זה הם התקבלו לישוב.
וגם כשאתה מגיע להתפרע אתה צריך להתנהג לפי הוראותיו.
רוצה תמונה?שלא יהיה פאדיחות....
תפסיקו להיות עם כזו גאווה כל הזמן.
"אנחנו מחזיקים את ההתיישבות כולה".. עלאק. אתם מחריבים את יו"ש במו ידיכם.
אתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם.
הורגלת לזלזל בכל מי שלא חושב כמוך.
ולזרוק סיסמאות זה לא ענייני.
לא פשוט זמביש מחזיק את כל ההתישבות.
ראינו. הוא עשה את זה מעולה בגוש קטיף.
ואגב, הוא עשה יותר מכל מה שעשיתם ותעשו.
ואם תשיב לי שהוא גם הרס- אחזיר לך שאתה הורס לא פחות ממנו, כי אתה יוצר שם רע למי שגר מחוץ לקו הירוק.
בס"ד
שבאותו הלילה ע"פ המידע היו צריכים להרוס ב-5 מקומות ומה שהיה בחטמ"ר מנע את זה כמעט לחלוטין
(מה שהיה בסוף זה פינוי של לול או משהו כזה באחת השכונות של יצהר, אבל ממש ממש לא כמו שתוכנן בהתחלה).
אתה גורם להם לפעול דווקא נגדך.
בס"ד
הרי לא זכור לי שבגוש קטיף משהו עשה משהו שגרם לכך שיפנו את הגוש וכך גם בצפון השומרון, עמונה ועוד,
אלא שכל מה שהפריע וגרם להם לפעול נגדם ולבסוף לפנות אותם זה עצם הישיבה שלהם בלבד.
אם כך, אז אולי לא ניישב את האזורים האלה אם זה גורם לכך שהם יפעלו דווקא נגדנו,
הרי נגד הבניה הלא חוקית בנגב הם לא פועלים (אפילו להפך, מסדירים אותה) ואילו נגד הבניה ביו"ש גם היא חוקית אז הם כן יוצאים.
אז לפי שיטתך אולי כדאי לעזוב את כל שגורם להם לפעול נגדי, ועל פי כך עלינו לעזוב את יו"ש.
בוגי וחבריו לא רוצים להרוס מחשש שיהרסו להם את התדמית הימנית בליכוד. אבל כשיש בלאגן ופוגעים בכוחות הבטחון בוגי מרגיש בטוח הרבה יותר להרוס באותו מקום טרוריסטי.
בס"ד
ע"פ הזכור לי ההרס של משפחת לזר לא הגיע אחרי איזה "פעולת טרור" שהייתה ביצהר,
אלא זה סתם הגיע ללא אירוע מיוחד שהיה שם.
אגב, אם בוגי כ"כ רוצה לחזק את התדמית הימנית שלו בליכוד אז אני דווקא בעד שהוא יהרוס יישובים שיוצא מהם טרור כנגד חיילי צה"ל:
קלנדיה, בורין, חווארה, חברון, חוסאן, אבו דיס, נעלין, בילעין ועוד..
תגובתו של השר לפנייתי בנושא מה אם היישובים האלה תרם הגיעה.
בזה שאני מניח תפילין?אולי מצווה אחרת?
הפינוי במצפה יצהר היה בגלל הקיצוניים.
הפינוי מגוש קטיף היה בגלל המפעל לייצור נינג'ות.
הפינוי מעמונה היה בגלל שזרקו אבנים על זמביש.
הפינוי מחומש היה בגלל הישיבה.
אז לא.
כל הפינויים האלה היו בגלל המדינה. יהודי גלותי ימצא תמיד איך להאשים את עצמו בכל מה שקורה.
"הנאצים רוצחים אותנו בתאי גזים רק בגלל שלא התבוללנו מספיק.."
"הגויים גוזרים עלינו גזרות בגלל שאנחנו יותר מדי דתיים.."
ולהבדיל בין ישראל לעמים- "המדינה מפנה אותנו בגלל שאנחנו קיצוניים וזורקים אבנים על ערבים.."
בס"ד
ולא לזרוק סתם טענה וסיסמה לאוויר.
שהנהגת ישוב שרוצה להמשיך להתפתח ורוצה שלא יפנו לה גבעה, צריכה לפעמים לגנות כדי למנוע זאת.
אתה כנראה לא דברת עם דרגים גבוהים אבל הנהגת הישוב כן. אז אתה לא יודע והם כן!
בס"ד
מזכירות יצהר אכן עבדה באופן מעולה ואין ספק שהיא גינתה היטב את האירועים,
אתה באמת חושב שעכשיו פתאום יצהר תקבל אישורי בניה ותתפתח?
ואם כן,
אז בעצם לשיטתך זה טוב מה שהחבר'ה עשו.
כי הרי אישורי בניה והתפתחות לא היה לפני
ואז החבר'ה התפרעו, יצהר גינתה, והאישורים עכשיו יגיעו.
אשרי החבר'ה שבזכותם יצהר מתרחבת!!!!!! 
אז למה אתה טוען שהם הורסים את ההתיישבות ואת היישוב?
לא יפה! ראוי שתתנצל!
מה שאני בטוח זה שיצהר לא קיבלה עוד הריסות בגלל הגינוי.
בס"ד
כך שכנראה גם הגינויים לא עזרו.
ואם הנהגת היישוב יודעת שהיא לא תצליח להתפתח גם אם היא תגנה, אז למה היא מגנה?
אכתוב זאת שוב.
בוגי רצה להרוס כליל את גבעת תקומה, עוד חלק מג. להבה וגם את בית המדרש של ישיבת עוד יוסף חי.
ניסו ללחוץ עליו ולמנוע זאת וכשהובטח לו שיגנו את הפגיעה בחיילי צה"ל ואת הגזל דאורייתא שעשו, הוא הסכים לקחת צעד אחורה.
אני לא יודע מה הלך בדיוק בקטע של בית המדרש של עוד יוסף חי.
סתם השערה שלי- מכיון שהוא יודע שהישוב יצהר זה לא עוד יוסף חי (והם כידוע מעודדים זאת), יכול להיות שהוא רצה לנקום בהם בכל זאת באמצעות צו תפיסה.
אתה לא חושב שזה מוזר?
הם אומרים לך דברים כביכול בתור "עובדות" ואיך שהוא יוצא מזה שאתה צריך להילחם במי שנלחם בהם,לא נשמע לך מוזר?
מה מוזר? שיש לי אמון במישהו?
לא כולם כמוך שלא מאמינים לכלום.
בס"ד
וזה אכן מציג את המציאות שונה, ולכן שאלתי מראש מהי המורכבות עליה אתה מדבר.
עד כמה זה היה מתבצע או נשאר בגדר איומים אני לא יודע - אבל בוגי איבד את השכל שלו זה בטוח!
הלוואי והוא היה עושה חצי מהדיבורים, אפילו רבע, לערבים שפגעו הרבה יותר בחיילי צה"ל מאשר פינצ'ור ג'יפ והרב של אוהל.
אחרי הבלאגן ביום העצמאות וכו' לפני 4 שנים נשמעו אותם קולות בדיוק.
אהה..חוץ מהקול של הישוב, גרשון גינה, הובטחה נקמה מצד הצבא..
והפלא ופלא ההר הוליד עכבר(תמיד רציתי להגיד את זה
) ונעצרו כמה חבר'ה מהישיבה ושוחררו..
הכתבה:
כוחות הביטחון נערכים למבצע מעצרים גדול בהתנחלות יצהר שבשומרון, לאחר שאתמול אחרי הצהריים אירעו ביישוב עימותים קשים בין התושבים לבין חיילי צה"ל, שהסתיימו בפציעתם של שני חיילים ובמעצר של תושב אחד. לטענת הצבא, החיילים נפגעו מיידוי אבנים ונורת צבע.
האירוע החל בסביבות השעה ארבע אחר הצהריים. חייל שהיה במקום סיפר ל"הארץ": "היינו בסיור שגרתי, ארבעה חיילים בהאמר. בשלב מסוים הבחנו בקבוצה של נערים צועדים לעבר מעיין הסמוך ליישוב, ואסור להיכנס אליו בשל צו שטח צבאי סגור. בשלב הזה ביקשנו מהם לעזוב".
לדברי החייל, הנערים סירבו ונימקו זאת בכך שאין זה תפקידו של הצבא, ומלבד זאת יש להם זכות "לטייל ליד הבית שלהם בפרט ובארץ ישראל בכלל". החיילים המסיירים החליטו להזעיק כוחות נוספים, ולמקום הגיע סגן מפקד גדוד גרניט של חטיבת הנח"ל. מנגד קראו הצעירים לחבריהם, וכ-30 צעירים התייצבו באזור המעיין. על פי עדות החייל, "פתאום ארבעה רעולי פנים החלו ליידות מאחורינו אבנים ונורות צבע". אחד החיילים נפגע מנורת צבע בפניו.
לטענת אנשי היישוב יצהר, השתלשלות האירועים הייתה שונה לחלוטין. מהבוקר סיורים של צה"ל ניסו למנוע מבני נוער שביקשו לטייל באזור ביום העצמאות לגשת למעיינות. בשלב מסוים הם התפרסו על הגבעה וניסו למנוע את המעבר בכוח, ואף עיכבו נער אחד. במקום התפתח עימות, שבמהלכו ירה אחד החיילים מנשקו באוויר. לטענת הצבא, לא היה ירי באוויר, והרעש שנשמע הוא כתוצאה מנפץ שזרק אחד המתנחלים. בכל מקרה, בשלב הזה ביקשו התושבים מהחייל את פרטיו, אך החייל סירב.
למקום החלו לזרום כוחות משטרה וצבא גדולים, בפיקודו של סמח"ט שומרון, סא"ל טל אביב. בנוסף הוקפץ כוח יס"מ והועמד בכוננות בסמוך. הסמח"ט החל בדיאלוג עם אנשי היישוב, ובסופו של דבר הבטיח כי טענותיהם בנוגע לירי ייחקרו. בשלב זה החליטו התושבים לעזוב.
כמה דקות לאחר מכן עצר כוח מג"ב את אחד הנערים. לטענת המתנחלים, הנער לא עשה דבר. במקביל, כוח צה"ל שהוצב בכניסה ליצהר טען שהותקף באבנים, שגרם לפציעה קלה של שוטר מג"ב באפו כתוצאה מאבן.
בשעה שמונה וחצי נסוגו הכוחות מההתנחלות. מקורות בצבא ובמשטרה אמרו ל"הארץ" כי הם יחזרו לבצע מעצרים של כל מי שלקח חלק בהתפרעות, והפעם האירועים לא יעברו בשקט מצדם.
מהיישוב יצהר נמסר כי "גורם בחטיבת שומרון מנסה בכוח לפתח עימותים עם המתיישבים, וההתנהלות שלו מזכירה את הקלישאה החבוטה על הפיל בחנות החרסינה. האירוע היה יכול שלא להתפתח אם לא היתה מגיעה הוראה לחסום את המתיישבים והמטיילים. גם בהמשך האירוע יכול היה להסתיים בטונים מינוריים. צר לנו שהדברים הגיעו לידי כך. אנחנו רואים עליית מדרגה חמורה שחייל יורה בתוך היישוב מעל ראשי המתיישבים".
יש לציין כי באזור השומרון ישנה מתיחות בין התושבים לבין מפקד החטיבה באזור, אל"מ איציק בר. לפני כחודש וחצי יודו אבנים על כוח צבא שהגיע ליצהר לתרגל חדירה ליישוב. לטענת התושבים, היה מדובר בניסיון להחרים כלים המשמשים לבנייה. לפני כשלושה שבועות טען הצבא כי מתנחלים מהיישוב יידו אבנים על חיילים שאיבטחו הפגנה של תושבי יצהר בציר המוביל ליישוב. דובר היישוב הכחיש זאת בתוקף.
ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, שבשטחו נמצא היישוב יצהר, אמר אתמול כי "אין לקבל בשום מצב פגיעה אפילו בשערות ראשם של חיילי צה"ל. אם מישהו פגע בחיילי צהל יש למצות אתו הדין בכל החומרה. אני קורא לזרועות הביטחון לחקור היטב את האירוע. חשוב לציין שרק בקורס הקצינים האחרון היה מצטיין תושב יצהר".
ראש המועצה האזורית גוש עציון שאול גולדשטיין אמר כי הוא "מחזק את ידי צה"ל ומגנה בכל תוקף הרמת יד על אנשי ביטחון. מלחמת אחים הוציאה אותנו לגלות ורק אהבת חינם תכונן את מדינת ישראל".
"הם רק רוצים להציק לפלסטינים"
גורמי צבא בכירים תקפו אתמול במלים חריפות את התנהגות המתנחלים שהכו ויידו אבנים ובקבוק בחיילי הנח"ל ליד יצהר. "האנשים שהתפרעו שם הם חלאות", אמר אחד הקצינים ל"הארץ". "הם אפילו לא מייצגים את מתנחלי יצהר. עיקר הצרות באזור בא מתלמידי הישיבה ביישוב. אנשים חושבים שהם באים לשם ללמוד תורה, אבל הסיבה היחידה שהם לומדים שם היא כדי לעורר מהומה ולהציק לפלסטינים".
הקצין הבכיר אמר כי בצה"ל מתכוונים לפעול בחומרה נגד המתפרעים, ולהסתייע לשם כך בחטיבה היהודית בשב"כ ובמשטרת מחוז ש"י (שומרון ויהודה). "זה מוקד חמור לאלימות והטרדות והגיעה העת לעצור זאת", אמר. "נדרש טיפול יסודי של כל גורמי אכיפת החוק".
במטכ"ל מתרשמים כי מועצת יש"ע והזרם המרכזי של הנהגת המתנחלים מסתייגים ממעשים כאלה, ומצפים להודעת גינוי בלתי מתפשרת של מועצת יש"ע לתקיפת החיילים.
בתחילת השבוע, בטקס הרמת כוסית לרגל יום העצמאות, קרא אלוף הפיקוד למתנחלים "להוציא את החיילים מהוויכוח", ולהימנע מכל התנגשות עם צה"ל, חרף הוויכוחים עם הדרג המדיני.
דובר צה"ל פרסם אמש הודעה שבה נאמר כי "אלימות והרמת ידיים כלפי חיילים היא חציית גבול בלתי נסבלת, במיוחד ביום העצמאות. התנהלות בלתי נסבלת וחריגה זו תטופל על פי חוק ובנחישות הראויה. צה"ל והמשטרה יפעלו על מנת להביא את האחראים לדין".
יש להזכיר כי ביום העצמאות אירעה תקרית נוספת באזור, כשמכונית פלסטינית נכנסה לחוות גלעד. הצעירים במקום ביקשו מנוסעי המכונית לעזוב ומשסירבו, חתכו הצעירים את גלגלי המכונית וניפצו את אחת השמשות. כוח צבאי שהוזעק למקום חילץ את הפלסטינים המותקפים. מצה"ל נמסר כי הם רואים בחומרה את הארוע.

ואח"כ אתה וחבריך אומרים על שאני רדוד?
אני לא אמרתי שאתה רדוד,את דעתי עליך אני שומר לעצמי....
זה שיש לך קשיי תקשורת עם המשטרה, שב"כ, או לא יודע מה זה לא אומר שכולם שונאים אותך ומחפשים איך להציק לך כמה שיותר.
השב"כ והמשטרה הם אוייבים,הם מנסים להרע אם אתה חושב אחרת אז אתה ממש פתי.
ממש כמו מסיקה שמייבא נוצרים ומחריב ישיבות
זה כל מה שהוא עושה.
כמעט והגדרת אותו ככזה.
"מי זה מסיקה? אה זה שמחריב ישיבות ומייבא נוצרים"
טוב לדעת
גם בני סלע עשה עוד דברים בחיים, ויש להניח שחלקם חיוביים. אבל בזכרון הציבורי הוא נחרט כמי שעשה מעשים מסוימים בלבד, ובצדק רב
זה כל כך כיף לשבת מול המחשב ולהאשים את כל מי שזז בזה שהוא שונא ישראל, עמלקי וכו'.
אם אין לך מה לענות עדיף שתשתוק.
לבוא להגיד- "יושב מול המחשב ומתלונן" זה לא חוכמה, גם אתה מתעצבן על לפיד שהוא מוריד את קצבאות הילדים, ואתה לא עושה כמוהו ואתה ישן יותר ממנו בלילות.
אנשים שיושבים שם למעלה צריכים לדעת לקבל ביקורת גם מילדים שבני 18 שלא משקיעים את החיים כמוהם, מה לעשות?
ואתו "זיז" שמכנה פה כל אחד כעובד ע"ז ועמלק- רק מזיק.
אבל לא ענית על השאלה שלו.
אם יריב אופנהיימר היה שואל שאלה עקרונית בקשר למשהו מסויים- היית עונה לו "עזוב, אתה בכלל שונא ישראל ועושה הכל כדי שיגרשו את כל יו"ש.."?
כי אם זה ככה לא ענית על השאלה.
הוא העביר ביקורת על ההתנהלות של גרשון מסיקה. אתה יכול להגיד- "אני מסכים עם גרשון והולך אחריו בעיניים עצומות", אתה יכול לענות למה גרשון עושה דברים כאלה, אתה יכול להגיד שאתה לא תומך בו בדברים כאלה- אבל אתה לא יכול להוציא דברים מהפה שלו בזמן שהוא לא אמר אותם, או לבוא ולענות לו- "עזוב, אתה סתם טמבל." או משהו בסגנון.
בכל מקרה, גם אני אשמח לשמוע תשובה עיניינית.
אני חולק על הביקורת שלו
א. בגלל שהיא טיפשית ומתארת את מסיקה כאדם שעומל יום ולילה להחריב ישיבות.
ב. בגלל שמסיקה לא מחריב ישיבות אלא פועל להוצאת אנשים שהורסים את כל ההתיישבות, מה גם שאין מאחורי מעשיהם דעת תורה מבוררת ופסוקה.
גם לא כל מה שרבין עשה בחיים שלו זה הסכם אוסלו, ובכל זאת זה הכי בולט.
הוא מותח ביקורת, זה שאתה נפגע כל כך בשם מסיקה במקום לבוא ולהגיד שזה נכון זה בעיה.
אני גם צריך לעוף?
לפני שכל הזיזים הספורדיים יעוטו עליך
מעבר לזה, לכל מי שאומר שבגלל המלחמה עם המפנים רצו להחריב את תקומה ולא החריבו רק בגלל החנופה לרשעים,
אין בעיה, רק שמי שמשתמש בשיטה כל כך גלותית של חנופה לפריץ, לא יכול לטעון שאנחנו בגאולה ולומר הלל ביום העצמאות.
אומרים כי צריך להודות לקב"ה על הניסים העצומים שעשה עמנו ועל כך שיש לנו יישות עצמאית שאפשר לחיות בה בבטחון.
גם אם לא אומרים שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו, עדיין יש חיוב להודות לקב"ה. מי שלא מודה הוא כפוי טובה.
אשריכם שהחיים שלכם כ"כ פשוטים, כך שאתם יודעים להושיב את כל העולם על כף מאזניכם ולדון אותם לאיזה דין שאתם רוצים.
מילא היית אומר שאתה אומר הלל על הנס של הניצחון במלחמה.
ואמרתי שאורמים הלל על הנסים- את מוזמנת להסתכל בתגובה הקודמת.
זה שחיים פה יהודים, זה נחמד מאוד.
אבל זה לא אומר שהמדינה שייכת לנו. היא שייכת בעיקר לשונאי ה' ותורתו.
לכאלה שרואים בתנ"ך כהוכחה לזכות שלהם על הארץ, אך אינם רואים בו הוכחה לחיוב שלהם לשמור עליה.
או בקיצור, לאלה שלא מוכנים לקבל מרות של קדוש ישראל, אך להשתמש בו כשזה נוח להם.
כמאמר הפסוק: "ראשיה בשוחד ישפוטו וכהניה במחיר יורו ונביאיה בכסף יקסומו ועל ה' ישענו לאמר הלוא ה' בקרבנו לא תבוא עלינו רעה" (מיכה ג' י"א)
שנכון הם היו ,אבל הם חלק מהתהליך שעברנו..תהליך הגאולה.. מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתנו,כן ממש כך.
נכון שאם גם היה לנו איזה חבל ארץ בו יכלנו לחיות בשלווה זה היה נחמד מאוד ואולי גם היינו אומרים הלל,אבל פה זה הרבה מעבר,הרבה יותר גדול מרווחה שבאה לנו,והיא אכן באה לנו,אבל לא בזה זה מסתיים\מתחיל.
בס"ד
הודעות שכאלה רק מרחיקות אותם מלחגוג את יום העצמאות.
העיד על עצמי שעד לפני שנה גם אני לא חגגתי את יום העצמאות, וגם היום עדיין קשה לי עם היום הזה.
והודעות וויכוחים כמו אלו רק הרחיקו אותי עוד יותר.
עד שהגעתי לישיבה ואז עשיתי בירור מעמיק יותר עם עצמי, עם רבותי ועם חבריי, שכן קרב אותי יותר לחגוג.
לכן לדעתי לא כדאי לפתוח את הויכוח הזה עכשיו כי להועיל הוא בטוח לא יעשה ולדעתי הוא רק יזיק.
כי ה"מתנגדים" מתנגדים מסברא,רואים בראייה מצומצמת אילו קשיים ולכן אומרים מה שאומרים.ולכן צריך לענות את ה'דעת-תורה' האמיתית.
בדרך שונה ממך.
במקום ראייה כללית,זו הסתכלות שונה.לא אמרתי חלילה שזו אותה הסתכלות..אז לכן מבררים.
איך? צריך לדעת א' היסטוריה , איך היה בגלות כמה היהודים סבלו וכ'ו אחרי זה לראות בתנ"ך את הבטחות ה' ואת דרך הגאולה,ואז רואים פיתאום שהשיבה לארץ ההתעוררות הלאומית הקמת המדינה זה לא ב"מקרה" או תנאים יותר נוחים קצת וכיוצ"ב אלא חלק מתהליך הגאולה..ובגאולה אכן ישנם קשיים ככל דרך שאדם הולך בה,ואפילו אתה יודע מה יש? נסיגות! כן לפעמים יש נסיגות גם!! אבל זה לא מבטל משהו מן התהליך, ואלו לא חידושים שלי, הכל מונח בתורה,תלמד שיחות הרצי"ה,תלמד מה אומרים ה'ממלכתים' ותיראה שזה לא סתם תלוש..אלא הכל מהתורה.
הגעת לפה אתמול?
אתה יודע שלא בגלל זה אני מתנגד למדינה.
ואני למדתי את מה שהממכלתים אומרים,וכשהגעתי ליצהר הייתי ציוני ובאתי בראש של "אותי לא ישנו" והתווכחתי לא מעט עם החברים בכיתה עם הר"מ שלי והשתכנעתי.
אבל אל תפתח את זה עכשיו חכה שירגע פה העסק ונפתח דיון על יום העצמאות.....
אתה לא יכול גם לטעון שאנחנו בגאולה וגם לאחוז בשיטות גלותיות.
חוצמזה שלא ידוע לי שלאחוז בשיטות גלותיות זה עברה. זה גם לא יותר חמור מלבזות רבנים שהם עובדי עבודה זרה.
שיטת ההתחנפות לפריץ (המדינה) שלך היא גלותית.
הטענה פה לא הייתה שאתם עושים עבירות, אלא שאתם פוסחים על שתי הסעיפים,
או שאנחנו בגלות או שאנחנו בגאולה, רק תחליטו.
א. המדינה היא לא פריץ. אם היא פריץ אז את צריכה להיות כלואה עכשיו בבור.
ב. אף אחד פה לא מתחנף, גם בלי כל הלחצים סוברים שמעשים אלו חמורים מאוד ועוברים על עבירות דאורייתא.
ההתנהלות של הציבור הדתי לא שונה מהרבה מההתנהלות שלו בזמן הבריטים.
ב. במקרה של האוהל, הצבא בחר בצד של הערבים ואבטח אותם. במקרה שבצבא האויב יש יהודי שנלחם בך,
אתה תמנע מלהילחם בצבא האויב כי יש בו יהודי? להפך, ליהודי יש דין רודף.
כמובן שאם אפשר מבלי לפגוע בו אז עדיף, אבל אם אי אפשר אז נאלץ לפגוע בו.
או שאת מדמיינת לעצמך חלומות פז, בהם את רואה את הבריטים והפריצים מחבקים כל יהודי שהם רואים, או שאת הזויה.
את יודעת מה את גורמת לי? שבפעם הבאה ששב"כ יעצור אחד מכם, אני כבר לא אזדהה אתכם אלא עם השב"כ, כי אני מבין שהוא עשה משהו חשוב. ולא, אני לא מעדיף את החרות שלך מכלא מחיים של חייל.
אני לא הולך לשרוף מסגד כי ניק לא מזוהה לא יזדהה איתי לכשאעצר.
לא באמת.
אתה לא תזדהה איתי אם השב"כ יעצור אותי?זה נורא ואיום,איך אני יצליח לעמוד בחקירות שב"כ כשמישהו שקרא לי חולה נפש שצריך לשלוח לאברבנל מרוב שהוא אוהב אותי לא יזדהה איתי,אני ישבר על היום הראשון בגלל זה.....
זה פשוט מוכיח על כישלון ב"הסברה" שצריכה להיות אם אתם רוצים לגייס עוד לשורותיכם.ואם אינכם רוצים,מעולה.תישארו בודדים,ללא המשך..ותיעלמו מעמכם (כמובן הכוונה היא לאידיאולוגיה שלכם ולא גופותיכם חלילה.)
חוץ מזה אני לא כל היום וכל הלילה מחפש איך לגייס אנשים לשרותיי....
אלא פשוט אומר מה הוא מרגיש,וזה בהחלט לא סימן טוב כפי שכתבתי.
שהמדינה היא פריץ.את זה אז אוחזת כי את חייה גלות.וזו הנקודה. אם אנו טוענים שהמדינה היא גאולה ממילא היא לא פריץ. האם גם למשה רבינו לשלטון דוד וכ'ו אפשר לקרוא פריץ?!
כפויי טובה?
עצה לחיים- שנה את הגדרותיך למילה "רב" ותחסוך לך הרבה וויכוחים.
<צ>
ויכולים לטעות ואף יותר מזה, לעשות חטאים גדולים ועצומים.
לא לחינם כתוב בפסוק "כי השוחד יעוור פיקחים ויסלף דברי צדיקים".
שוחד משפיע על האדם בתת מודע ולכן כל הרבנים שמקבלים כסף מהמדינה,
בסופו של דבר לא באמת יוכלו להילחם בה.
אבל עדיין נותרו הרבנים החרדיים. אבל גם מהם לא שמעתי פסק שמורה שמותר לעשות את כל הטיעונים שטענתם פה.
אני לא צריכה רב שיגיד לי שמותר לי להילחם במי שנלחם בי, תודה.
מה הבעיה? לכי לרב בעדה החרדית ותשאלי אותו.
רגע, אבל גם את משוחדת מהמדינה! את מקבלת ממנה אפשרות להשיג מים, חשמל, תקשורת, אוכל. (וגם את מקבלת ממנה הגנה..) כך שאת לא יכולה לפסוק לעצמך כי את משוחדת מהמדינה..
תסלחי לי, את בדיוק כמו כל הדתיים לייט המלומדים שקוראים את התורה איך ש"בא להם" ונוהגים ע"פ זה.
ת הכסף שאני משלמת להם.
ב. אכן כמישהו עומד מולך עם אקדח, לפני שאתה מקדים אותו אל תשכח לשלוח סמס לרב.
איך עוד לא שמנו לב שההיגיון והשכל הישר קולחים מגרונך?
אז גם המשכרות שלהם איננה 'שוחד' ואם כל כסף זה שוחד גם את משוחדת.
גדה יאבדו אותה.
ומקבלים בכיף!!!
אותו דבר הערבים והח"כים שלהם! על מה אתה מדבר?!
כמה חיילים מסכנים שנמצאים באיזה עמדה- כולם מכוונים אלייך את האקדח. כולל כל הרבנים במדינה הזאת וכל אזרחיה. (שיש חיוב להרגם לא רק בגלל שהם אויב, אלא גם בגלל שהם עובדי ע"ז)
תסלחי לי גברת, את הזויה לגמרי.
תתחילי לחסל את כל המשפחה שלך ואז נוסיף לך עוד משימות.
עושים.
אבל רק הבאתי דוגמא לזה שלא תמיד צריך לשאול רב.
אישה שכל דבר מסכן אותה ולכן היא יכולה לרצוח כל אחד.
האישה היחידה שלא עובדת ע"ז בימינו.
כאילו שכל כל קשה להבין שמי שמגן על האויב שלך מסכן אותך. זו ממש ההגדרה ל"כל דבר", נכון?
אתם האנשים הכי כפויי שיש, אנשים מפרקים את האוהל הזה שתפקידו לשמור על אויבכם ואתם, במקום לנשק להם את כפות הרגליים מגנים אותם.
אתה יודע מה? לא אכפת לי, מצידי תתנו לערבים להרוג אתכם ותמשיכו לרוץ כאחוזי דיבוק למדינה שתבנה יישובים חדשים אחרי כל רצח. מי יודע? אולי אחרי מאה הרוגים יתנו לכם איזה יישוב רפאים כתנחומים...
לי לא נותר אלא להתפלל את תפילתו של ירמיהו: "הקשיבה ה' אלי ושמע קול יריבי: הישלם תחת-טובה רעה כי כרו שוחה לנפשי" (ירמיהו י"ח)
וד"א, הע"ז שלכם היא לרבנים ולא למדינה.
הם עבדו למשה רבנו. כל מה שהוא אמר הם עשו. "לא תסור ימין ושמאל- אפילו אם יאמרו על שמאל שהיא של ימין".
זה חמור מאוד שצבא מגן על ערבים אבל אי אפשר להשוות את זה למחבל שרוצה להרוג מישהו.
לעומת זאת חלק מעם ישראל בדורו של משה, כן 'עבדו' אותו ולכן, ברגע שחשבו שהוא מת,
עשו את העגל כאלוהים כדי שיחליף אותו.
אנשים לא עובדים לרבנים ולא למדינה וגם אם הם מגדירים אותם כקדושים זה לא ע"ז.
תפסיקי לבלבל ת'שכל.
אלא ההתייחסות שלהם למדינה ולרבנים כדברים מושלמים שלא יכולים לטעות.
אתה יכול לומר שזה לא ככה, אבל ככה זה נשמע מדבריכם.
ואתה מוזמן לראות שיש מחלוקת תנאים על "מה היה חטאו של משה רבינו?" אבל כולם מסכימים שהוא חטא.
וגם כשמתייחסים למשהו כמושלם זה לא עבודה זרה.
את מתכוונת אולי לדוד, וגם שם לא כולם מסכימים שחטא.
וברגע שמתייחסים לבשר ודם כמי שלא יכול לטעות, מתייחסים אליו כאלוקים.
סתם כי זה מה שמתחשק.
כל ע"ז יש לה את העבודה שלה והע"ז שנקראת רבנים, דרך עבודתה היא לעשות את כל מה שהם אומרים...
מעבר לזה, הרמב"ם כותב שאסור לעשות משהו סרסור (צינור) לעבודת ה' יתברך.
זה לא מוביל אותה לשום מקום טוב.
במקום שלא, אסור לך להמציא לעצמך.
ו"הלא תסור" מדבר על סנהדרין.
מה שהקב"ה לא אמר בפירוש, אסור לחז"ל להמציא לעצמם.
נו באמת, רמת הטיעונים שלך יורדת לרמה של כיתה א'...
יש הנגה כזאתי נכון,מופיע באבות "עשה לך רב" לא יותר מזה.
לשמוע לדבר ה',המגיע דרך הנביא\האורים ותומים\הסנהדרין
וראה מויקיפדיה שמביאים שם את דעות המרחיבים את המצוות עשה 'ועשית ככל אשר יורוך' גם לרבני זמננו
בדברי הראשונים ישנם גישות שונות בתוקף ציווי זה בהיעדר סנהדרין בירושלים. הראשון שהתייחס להרחבה של המצווה הזו הוא הראב"ד, שכתב שהיא מחייבת אפילו לציית לרב המקומי, ה"מרא דאתרא"[2]. הרשב"א הרחיב את המצווה לכדי חיוב לציית לגדולי הדורות המפורסמים; כאשר הוא נשאל האם מותר לחכם לפסוק כפי דעתו בניגוד לספרי הפסיקה המקובלים של הראשונים, השיב הרשב"א שהדבר אסור בגלל המצווה לשמוע לדברי חכמים[3]. הרחבה נוספת יש בספר החינוך שבדבריו על מצווה זו מאריך לכתוב על חובת הציות לרבנים הגדולים שבכל דור, ולדבריו חובה זו מהווה מצווה יסודית ביהדות[4]. דברי ספר החינוך מצוטטים בעת המודרנית בהרחבה על ידי גורמי הסברה חרדים-ליטאים, הרואים במנהיגיהם את גדולי הדור הנוכחי.

אחרת הייתי כותב כאן מה דעתי עליך 
מסיקה רשע הרב דודי ממלכתי אין לי רבנים ..
רק אני בעולם ורק אני צודק לא?
אני פוסק הלכה בעניני ציבור (מותר לעשות הכל נגד חיילים)!
אני מחזיק את הכל המאבק רק עלי!
איפה הכבוד הערכה וההקשבה לאנשים שקצת עשו יותר ממך?
ומבנים במאבקים יותר ממך ?
בן כמה אתה ילד?
שהוא דואג להיות הכי הכי בקצה. סוג של פטאליזם.
וכל מי שלא איתו שם בקצה (שזה באמת בלתי אפשרי כי כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות) מייד נחשב מחינתך ל"כל השאר". המתונים, המתפשרים, הפרגמתיים וכד'
ולכן הם לא מסוגלים לקבל עליהם עול.
של אף אחד.
חוץ מהעול של ה' יתברך, שעם רצונו קל לשחק וכל אחד יכול לטעון שה' עימו.
אני קיצוני גאה, וממש לא מזדהה איתך
נראה לי שאתה לא מכיר את נועם הקיצוניות הישרה
גם כשאתה קיצוני לא צריך ללכת ראש בקיר, יש הגבלות לדברים
אני קיצוני רק כשהאמת קיצונית
אלעדאתה, אם הבנתי אותך נכון,
מתכון לקיום תומ"צ ללא פשרות.
ובכן, לדידי זו השאיפה שלנו מכל יהודי,
בשביל זה אל צריך להיות קיצוני
האם ממלכתי/ לא ממלכתי זה תיאור של גוונים שונים בתוך הציונות הדתית, או שכל מי שמזדהה עם מדינת ישראל והתנועה הציונית הוא ממלכתי.
נכון?
ואני הצעתי זאת לכם כבר..יש לכם תסביך עם המדינה,אז זהו שאתם לא חייבים להשאר במדינה. אז תצעק\י אנחנו פה בשביל הארץ,אז התשובה היא שלצערנו כמו שאתם יודעים לטעון טוב מאוד ,לא כל הארץ בשליטת המדינה,תפסו לכם מקום ללא המדינה שאתם נלחמים בה כמו החמאס,תבנו בנים ונטעו עצים..
האם זה שרואים במדינה וכ'ו ערך קדוש זה עבודה זרה?! מהי כוונתך? כוונתך היא כשאשר אני אומר על משהו קדוש זה שאני עובד לו? ומכאן שזו עבודה זרה? אם כן גם כאשר אתה רואה בארץ ישראל כ'ארץ הקודש' אתה עובד עבודה זרה,כי אתה חושב שכל 'קודש' עובדים לו.ובוודאי שזה לא כן. לכן אין קשר בין זה לבין עבודה זרה.
דבר שני, מי שמקדש דברים מיוזמתו או יוזמת רבותיו מבלי שכתוב בשום מקום שהם אכן קדושים ועוד מעמיד אותם מעל לתורה, הוא עובד עבודה זרה.
ודבר שני אם תלמדי תיראי שמדינת ישראל וצבא יהודי זו לא המצאה של המאה שנים האחרונות.זה בתורה,נביאים כתובים תלמוד ראשונים אחרונים וכ'ו..ובאמת הצעה,במקום להכריז על גדולי הדורות ש"מקדשים דברים מיוזמתם" -קצת ענווה לא תזיק ופשוט ללמוד את דבריהם.כי הם היו "'צת" יותר חכמים ובקיאים במקורותנו ממך.
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...