מישהו רוצה להסביר את הבאנר שמוביל לפרסומת הזו:אלירז

מאותה סיבה שצהל רוצה את החרדים(לפי מה שלפיד מוביל)מושיקו
זה רעיון טובדג מחיר
שיהיו יס"מניקים משלנו, שבשעת הצורך ידעו מה לעשות...
(אם הם יעמדו בזה)
אין עניין לתת להם שום כוח או עזרה..שמוליק פיין
זה ערוץ הקו הישיר?ותן טל
יש תיבת פניות לצוות הערוץ - תכתבי שם. מה את מצפה - שאנשים כאן יהיו דוברי הערוץ?
או שאולי הרבנית או עוזי ברוך יציצו כאן במקרה ויחליטו לענות לך?
זה אתר פרטי עם שיקולי פרסום משלו, ואף אחד מהחבר'ה שגולש כאן לא אמור להיות זה שמתיימר להבין למה הערוץ עושה מה שהוא עושה ומה הקו לפיו הולכים קברניטי הערוץ.
בקול היהודי או בלמעש לא יפרסמו את זה? סבבה, החלטה שלהם. את לא יכולה להכנס לשיקולים של אתר פרטי אחר, בדיוק כמו שאני לא נכנס לשיקולים של הקול היהודי בכל מיני דברים...
אני מעלה את זה כאן ולא לחינם..אלירז
לא מצפה לתגובת הערוץ או הרבנית..
בפעם האחרונה שהיא כתבה כאן - זה היה עגום ביותר..
אתה יכול לנשום ולא לתקוף כל כותב כאן בפורום.
התגובות שלך לא נעימות לקריאה.
עניתי לשאלה.ותן טל
שאלת למה הערוץ מפרסם את זה כאן לעזאזל. לא שאלת מה דעתנו על זה שזה מפורסם כאן, שאלת למה ה-ע-ר-ו-ץ מפרסם את זה כאן. עניתי. אז כן - התגובה שלי הייתה שאנחנו לא הערוץ, ושאנחנו לא יכולים להתיימר להסביר למה הערוץ עשה משהו שהוא עשה.
זה כמו שעכשיו אני אשאל אותך למה ביבי עושה ככה או למה בן ארי מדבר ככה ולא אחרת. אני יכול לשאול "מה דעתך על מה שביבי/בן ארי עשו/אמרו", ואני יכול לשאול "למה ביבי /בן ארי אמרו/עשו". ההבדל בין שתי השאלות זה האם אני פרשן או דובר.
את שאלת בצורה של דוברות - ודוברות יש לערוץ רק בפניות אליו ישירות.
לגבי חריפות דבריי - מצטער אם זה נשמע תוקפני מידי.
לגבי הרבנית - אכן, עגום מאוד. עגום שאנשים מתייחסים ככה לרבנים. ולא משנה כמה הם חושבים שהם טועים - יש דרך לכתוב. קראתי רק לאחרונה את השרשור הארוך ההוא, ברור לי שהיו תגובות רבות שנמחקו, אבל גם ממה שנשאר יכולתי למפות בצורה די יפה את אלו שידעו למחות בצורה מכובדת ומכבדת את הרבנית ואת מעמדה, כמו גם העובדה הפעוטה שהיא פחות או יותר בעלת האתר (נגיד, את ידעת איך לפנות, פחות או יותר), לעומת התגובות שאו שלא ידעו במי המדובר, או שפשוט התירו כל רסן מלשונם.
בכל מקרה, שיהיה ברור, גם אם זה נשמע ציני וגם אם יש כאן כאלו שצוחקים במרירות ובאי אמון על מה שאכתוב כעת - אני באמת אוהב את כולכם, וכולנו אחים. ובדיוק בגלל זה כואב לי. (ותוקפנות - זה לא רק כלפי כותבי הערוץ, אלירז, מצטער. יש המון המון תוקפנות מהצד השני, גם כלפי כותבים מכאן וגם בכלל.)
יש לי תחושה שאתה לוקח את הדברים שנכתבים פהאלירז
יותר מדי ברצינות.
בסופו של דבר יש פה שיח בין אנשים.
יש דיונים בכובד ראש, ויש פעמים שמעלים דברים באופן קצת יותר קליל.
לא תמיד בא לי לשאול כל דבר באופן ישיר ומנוסח היטב..
אפשר גם סתם להעלות נושא בדרך שבוחרים להעלות אותו למודעות החברים פה.
לגבי הרבנית - אנצור את לשוני מכיון שאין לי מילים טובות להוסיף.
אני אכן לוקח את הדברים פה ברצינות מאוד.ותן טל
מה, אתם מעדיפים שאני אחשוב שאתם סתם מסתלבטים להנאתכם ולא במאת חשובה לכם ארץ ישראל?
יש להעלות דברים קליל, ויש גישה מתמשכת לדברים שכל הזמן באה להראות רק רע ורע ורע, להוציא את הערוץ רע, להוציא את הרבנית רעה (וכן!יש כאן כאלה שעושים את זה! ואת יודעת! ) וכו' וכו'. מותר שגם לי יימאס לפעמים, לא?
אני לוקח דברים ברצינות, אני יקה, ואני בהחלט יודע שמילים הן בעלות כוח.
אגב - שלא תחשבו שאני תמים. גם לי די ברור שמין הסתם ישנם כמה שב"כניקים מרחרחים פה באתר, ושללא ספק ייתכן וישנן פרובוקטורים מושתלים ומסווים היטב בתוך קהל קוראי הפורום ובכלל נוער הגבעות. (ולא רק. קראתי 1עדויות מזעזעות על נשים שבעליהן התגלו לאחר כשנים כפרובוקטורים וסוכנים של השב"כ, כאשר אף אחד מעולם לא חשד בזה).
אז רק הגיוני הוא שיהיו פה גם כמה כאלה שיצעקו ריב ויציגו עמדות מוקצנות מאוד כאשר למעשה הם פרובוקטורים שרק מחכים לעידוד שלכם. אבל את, בגלל ההיכרות עם האבא ועוד חברים של משפחתך מסביב, די ברור לי שאת לא כזאת. לכן לך אני אגיב הכי ברצינות שיש. אם היה לי חשד של פרובוקטוריות כלשהיא מצידך לא הייתי טורח להגיב ככה
לא התכוונתי שאם זה לא ברצינות - זה הסתלבטויות..אלירז
ותודה באמת שאתה לא חושד בי שאני פרובוקטורית 
העליתי את העניין לא במטרה להראות את "פרצופו האמיתי של ערוץ 7"
אני כן חושבת שיש דברים שצריך לתת עליהם את הדעת.. כמו הפרסומת הזו, שאני בטוחה שהנהלת ערוץ 7 והרבנית לא רואים התגייסות ליס"מ באופן כה חיובי וחלק..
אבל בדיוק כמו בפרסום הזה - אנחנו לא שמים לב להתנהלויות מסויימות ולמסרים סמויים.
ודווקא השרשור על אירועי יצהר הוא דוגמא נפלאה.
גם באש-קודש הצליחו לגרום ליישוב להעיף את ה"פאנאט התורן"..
ואנשים לא מבחינים!!!
יש מטרה לשלטון לזרוע פירוד ושנאה בתוך קהילות.
אם הם יצליחו ביצהר, מבחינתם הם יצליחו בכל מקום.
יש מי שנופל לרשת שלהם כפרי בשל, ואפשר לראות כאן שני ניקים (שאתה לא אחד מהם)
שלצערי כבר אכולי שנאה...
הם יאכלו אותי בלי מלח, גם אם אגיד שחיילים הם מתוקים וצריך לנשק את כפות רגליהם..
[שזה אגב נכון לדעתי - החיילים בהחלט מתוקים (היהודים כמובן).
גם אם לפעמים קצת שוטים ותמימים.. (בלי להתייחס לאלה שבוחרים להתנהג ברשעות)
ובהחלט צריך "לנשק את כפות רגליהם" כשהם עושים את המעשה הנכון ומגינים על יהודים!
לצערי אני רואה שזה קורה פחות ופחות.]
זה לא משנה להם שאני שכנה-חברה שלהם, ואם משהו יקרה חס ושלום להם או לחברים אחרים ביישוב - אני זו שאעמוד לצידם, ולא המדינה (ואולי המדינה היא זו שתעולל את הרע ותהרוס להם את הבית..)
כל עוד מישהו הצליח להכניס להם לראש שאני זו שהרסה את ההתיישבות..
הם יעמדו לצד השלטון ושוטרי מג"ב התמימים - נגד הרוצחת ושונאת החיילים המרשעת - אלירז.
עד כאן להערב - בתקווה שהפואנטה הובהרה.
אף אחד לא אמר שמגב, יס"מ והצבא תמימיםראש יהודי
רק אמרו שללכת נגדם בכל הכוח, גם במחיר זריקות אבנים, זה לא מועיל ואף מזיק.
בסדר, ועל זה אפשר לדון באופן ענייני..אלירז
"עוף מיצהר".. זה לא ענייני!
לשלוח אנשים החוצה רק בגלל שלא חושבים כמוך - זה עצוב!!
הבעיה שהם כופים עלי מציאות שאינני רוצה בהראש יהודי
למה בכל פעם שאני יורד מיצהר אני צריך לקבל דו"ח? למה ששכני יהיו חסרי בית רק בגלל שדורשן טיפש פינצ'ר ג'יפ של מילואימניקים?
למה? אולי כדאי שתשאל את שר הבטחון והמח"טאלירז
למה הוא לא משקיע כאלו תקציבים בחווארה ובכל הכפרים מסביב?
למה הוא נותן עונש בלתי מידתי לתושבי יצהר?
למה יש לו עניין להפוך אותי ואותך לאויבים?
אולי יש פה משהו אחר שרוחש מתחת לפני השטח?!
אולי במקום לחפש מי אשם - כדאי להתחיל לחשוב איך יוצאים מהמצב הזה? ולאן בכלל הכניסו אותנו.
אני לא זו שזרקה אבן או פינצ'רה למח"ט את הגלגלים,
גם אם אני חושבת שזה היה מוצדק מבחינה רעיונית.. (ולא חכם טקטית לאותו רגע)
אבל בכל זאת אתה הופך אותי למושא האשמה בכל מה שעובר עליך..
במקום לעצור ולעשות חושבים -
מי בכלל הביא אותנו למצב הזה ולמה!?
הם כופים עלי מציאות שיש לה לגיטמציה בעיני העםראש יהודי
על בוגי והמח"ט אני מסכים בהחלט.
הבעיה היא שמי שפינצ'ר את הגלגלים של המח"ט הביא לכך שבוגי יעשה מה שהוא רוצה, יותר ממה שהוא יכול בד"כ. משום שבעיני רוב אזרחי ישראל אני נהייתי פושע ומוצדק להרוס לי כמה בתים שירצו, ואין בעיה לעשות מצור על יצהר כי זה ישוב טרוריסטי וכו'.
אתה באמת רואה את זה אחד מול השני?!אלירז
אתה באמת חושב שזה מידתי..?
גם בעיני העם זה לא מידתי.
אבל נתנו לעם לחשוב כך בעזרת ניפוח תקשורתי וגינויים מכל עבר.
חלק מהגינויים נאמרו גם מתוך היישוב - אז מה רצית?
שלא תהיה להם לגיטימציה לעשות פה ככל העולה על רוחם?!
אם אפילו אנשים מתוך יצהר מגנים את הקיצונים המטורפים? -
אם זה לא מתן אור ירוק להתחרפן על היישוב פה? אז מה כן?!
למה אי אפשר לגבש עמדה תקשורתית המוצגת כלפי חוץ ומקובלת על כולם?
היו הרבה נסיונות כאלו והייתי שמחה לחשוף שמות ופרטים - אבל זה ממש לא ראוי ולא שייך.
(באישי בכיף!)
הם טורפדו בצורה מכוערת, ואני לא יודעת מה היה האינטרס של המטרפדים.. יש לי תחושה שמופעלים עליהם לחצים כבדים מאוד, וצריך גם לתת להם כוח לעמוד בזה.
בסופו של דבר אנחנו חייבים לזכור שזה כולנו ביחד אל מול החרב המונפת..
אם מישהו חושב שהם יכסחו רק חלק.. יש לו טעות.
הגינויים הצילו הריסה של מבנה הישיבה.ראש יהודי
ומה לעשות, העם כרגע ניזון מהתקשורת.
הגינויים לא הצילו את הישיבה כי ראשי הישיבהאלירז
כפי שהגינויים מגנים - הם אלו שמובילים את המאבק הקיצוני ביצהר.
והישיבה כבר היתה מועמדת להריסה בעבר, גם אז לא היו אלו הגינויים שהצילו אותה.
(חוצמיזה, אולי עדיף שיהרסו את הישיבה מאשר שיתנו לה להתחלל יום יום עם מג"בניקים גויים ובנים ובנות שישנים בתוכה בלי שום כבוד לקדושת בית המדרש..)
אני עוקבת אחרי התקשורת נונסטופ.
גם למדתי תקשורת ודוברות - ואני יודעת בדיוק איך העסק עובד וכמה כוח השפעה יש לו.
לא אמרתי להתעלם מהתקשורת - אלא לייצר קו ברור ואחיד תקשורתית
גם אם כלפי פנים אנחנו חלוקים בדעותינו.
הישיבה לא נהרסה בגלל הגינויים וגם ג. תקומה.ראש יהודי
יש הרבה מקומות שמיועדים שנים להריסה, אבל כרגע בוגי רצה לפנות דווקא את הנ"ל כנקמה. בזכות הגינויים- הצליחו למנוע זאת (וגם מסיקה המכונה כאן "רשע" עזר למנוע זאת).
ובנוגע לתקשורת- מה זה משנה אם את מוציאה קו אחיד? יצרו נגדך דה לגיטמציה כבדה ביותר שמאפשרת השתלחות חסרת רסן והרס בכל גבעות יצהר.
אתה יודע מה מעניין?שמוליק פיין
שגם לפני 4 שנים היו אירועים דומים..וגם אז הבטיחו שילחמו בישיבה..
ובניגוד להיום תגובת הישוב הייתה שונה לגמריי! (הדגשתי את תגובת הישוב)
אף גינוי..
והפלא ופלא חוץ ממעצר של בחורים ששוחררו אחרי לילה-שניים לא קרה כלום..
קצין בכיר בצה"ל: תוקפי החיילים ביצהר - "חלאות"
במערכת הביטחון נערכים לגל מעצרים נרחב בהתנחלות בשומרון, בעקבות העימותים האלימים אמש. המתנחלים: האירוע מצער, אך החיילים פעלו שלא כשורה
- עמוס הראל, חיים לוינסון
- 21.04.2010
- 02:29
כוחות הביטחון נערכים למבצע מעצרים גדול בהתנחלות יצהר שבשומרון, לאחר שאתמול אחרי הצהריים אירעו ביישוב עימותים קשים בין התושבים לבין חיילי צה"ל, שהסתיימו בפציעתם של שני חיילים ובמעצר של תושב אחד. לטענת הצבא, החיילים נפגעו מיידוי אבנים ונורת צבע.
האירוע החל בסביבות השעה ארבע אחר הצהריים. חייל שהיה במקום סיפר ל"הארץ": "היינו בסיור שגרתי, ארבעה חיילים בהאמר. בשלב מסוים הבחנו בקבוצה של נערים צועדים לעבר מעיין הסמוך ליישוב, ואסור להיכנס אליו בשל צו שטח צבאי סגור. בשלב הזה ביקשנו מהם לעזוב".
לדברי החייל, הנערים סירבו ונימקו זאת בכך שאין זה תפקידו של הצבא, ומלבד זאת יש להם זכות "לטייל ליד הבית שלהם בפרט ובארץ ישראל בכלל". החיילים המסיירים החליטו להזעיק כוחות נוספים, ולמקום הגיע סגן מפקד גדוד גרניט של חטיבת הנח"ל. מנגד קראו הצעירים לחבריהם, וכ-30 צעירים התייצבו באזור המעיין. על פי עדות החייל, "פתאום ארבעה רעולי פנים החלו ליידות מאחורינו אבנים ונורות צבע". אחד החיילים נפגע מנורת צבע בפניו.
לטענת אנשי היישוב יצהר, השתלשלות האירועים הייתה שונה לחלוטין. מהבוקר סיורים של צה"ל ניסו למנוע מבני נוער שביקשו לטייל באזור ביום העצמאות לגשת למעיינות. בשלב מסוים הם התפרסו על הגבעה וניסו למנוע את המעבר בכוח, ואף עיכבו נער אחד. במקום התפתח עימות, שבמהלכו ירה אחד החיילים מנשקו באוויר. לטענת הצבא, לא היה ירי באוויר, והרעש שנשמע הוא כתוצאה מנפץ שזרק אחד המתנחלים. בכל מקרה, בשלב הזה ביקשו התושבים מהחייל את פרטיו, אך החייל סירב.
למקום החלו לזרום כוחות משטרה וצבא גדולים, בפיקודו של סמח"ט שומרון, סא"ל טל אביב. בנוסף הוקפץ כוח יס"מ והועמד בכוננות בסמוך. הסמח"ט החל בדיאלוג עם אנשי היישוב, ובסופו של דבר הבטיח כי טענותיהם בנוגע לירי ייחקרו. בשלב זה החליטו התושבים לעזוב.
כמה דקות לאחר מכן עצר כוח מג"ב את אחד הנערים. לטענת המתנחלים, הנער לא עשה דבר. במקביל, כוח צה"ל שהוצב בכניסה ליצהר טען שהותקף באבנים, שגרם לפציעה קלה של שוטר מג"ב באפו כתוצאה מאבן.
בשעה שמונה וחצי נסוגו הכוחות מההתנחלות. מקורות בצבא ובמשטרה אמרו ל"הארץ" כי הם יחזרו לבצע מעצרים של כל מי שלקח חלק בהתפרעות, והפעם האירועים לא יעברו בשקט מצדם.
מהיישוב יצהר נמסר כי "גורם בחטיבת שומרון מנסה בכוח לפתח עימותים עם המתיישבים, וההתנהלות שלו מזכירה את הקלישאה החבוטה על הפיל בחנות החרסינה. האירוע היה יכול שלא להתפתח אם לא היתה מגיעה הוראה לחסום את המתיישבים והמטיילים. גם בהמשך האירוע יכול היה להסתיים בטונים מינוריים. צר לנו שהדברים הגיעו לידי כך. אנחנו רואים עליית מדרגה חמורה שחייל יורה בתוך היישוב מעל ראשי המתיישבים".
יש לציין כי באזור השומרון ישנה מתיחות בין התושבים לבין מפקד החטיבה באזור, אל"מ איציק בר. לפני כחודש וחצי יודו אבנים על כוח צבא שהגיע ליצהר לתרגל חדירה ליישוב. לטענת התושבים, היה מדובר בניסיון להחרים כלים המשמשים לבנייה. לפני כשלושה שבועות טען הצבא כי מתנחלים מהיישוב יידו אבנים על חיילים שאיבטחו הפגנה של תושבי יצהר בציר המוביל ליישוב. דובר היישוב הכחיש זאת בתוקף.
ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, שבשטחו נמצא היישוב יצהר, אמר אתמול כי "אין לקבל בשום מצב פגיעה אפילו בשערות ראשם של חיילי צה"ל. אם מישהו פגע בחיילי צהל יש למצות אתו הדין בכל החומרה. אני קורא לזרועות הביטחון לחקור היטב את האירוע. חשוב לציין שרק בקורס הקצינים האחרון היה מצטיין תושב יצהר".
ראש המועצה האזורית גוש עציון שאול גולדשטיין אמר כי הוא "מחזק את ידי צה"ל ומגנה בכל תוקף הרמת יד על אנשי ביטחון. מלחמת אחים הוציאה אותנו לגלות ורק אהבת חינם תכונן את מדינת ישראל".
"הם רק רוצים להציק לפלסטינים"
גורמי צבא בכירים תקפו אתמול במלים חריפות את התנהגות המתנחלים שהכו ויידו אבנים ובקבוק בחיילי הנח"ל ליד יצהר. "האנשים שהתפרעו שם הם חלאות", אמר אחד הקצינים ל"הארץ". "הם אפילו לא מייצגים את מתנחלי יצהר. עיקר הצרות באזור בא מתלמידי הישיבה ביישוב. אנשים חושבים שהם באים לשם ללמוד תורה, אבל הסיבה היחידה שהם לומדים שם היא כדי לעורר מהומה ולהציק לפלסטינים".
הקצין הבכיר אמר כי בצה"ל מתכוונים לפעול בחומרה נגד המתפרעים, ולהסתייע לשם כך בחטיבה היהודית בשב"כ ובמשטרת מחוז ש"י (שומרון ויהודה). "זה מוקד חמור לאלימות והטרדות והגיעה העת לעצור זאת", אמר. "נדרש טיפול יסודי של כל גורמי אכיפת החוק".
במטכ"ל מתרשמים כי מועצת יש"ע והזרם המרכזי של הנהגת המתנחלים מסתייגים ממעשים כאלה, ומצפים להודעת גינוי בלתי מתפשרת של מועצת יש"ע לתקיפת החיילים.
בתחילת השבוע, בטקס הרמת כוסית לרגל יום העצמאות, קרא אלוף הפיקוד למתנחלים "להוציא את החיילים מהוויכוח", ולהימנע מכל התנגשות עם צה"ל, חרף הוויכוחים עם הדרג המדיני.
דובר צה"ל פרסם אמש הודעה שבה נאמר כי "אלימות והרמת ידיים כלפי חיילים היא חציית גבול בלתי נסבלת, במיוחד ביום העצמאות. התנהלות בלתי נסבלת וחריגה זו תטופל על פי חוק ובנחישות הראויה. צה"ל והמשטרה יפעלו על מנת להביא את האחראים לדין".
יש להזכיר כי ביום העצמאות אירעה תקרית נוספת באזור, כשמכונית פלסטינית נכנסה לחוות גלעד. הצעירים במקום ביקשו מנוסעי המכונית לעזוב ומשסירבו, חתכו הצעירים את גלגלי המכונית וניפצו את אחת השמשות. כוח צבאי שהוזעק למקום חילץ את הפלסטינים המותקפים. מצה"ל נמסר כי הם רואים בחומרה את הארוע.

שוטר משמר הגבול שנפגע מאבן שהושלכה על ידי מתנחלים. ביצהר יצאו נגד גרסת הצבא, וטענו שהאירוע התלקח לאחר שאחד החיילים ירה באוויר

שוטר מג''ב שנפצע באפו מאבן מקבל טיפול, אתמול סמוך ליצהר
הציונים לא עד כדי כך מפגרים.די"מ
והרב דודי לא חתם על המודעה של הישיבה?ראש יהודי
אל תנסה לסלף, גם אם אתה שונא אותו כ"כ.
צודק,סליחה טעות שלי.די"מ
לשכנע רבנים לא לבוא לאירוע תמיכה בחול המועד לא לא לחתום על המודעה.
ואתה כמובן יודע הכל ומרשה לעצמך לזלזל בהכל.ראש יהודי
אגב, מנהלים לא מצנזרים פה ביזוי ת"ח, או שזה לא חל על יוצאי טלמון?
גם הודעות של די"מ נערכותמרדכיאחרונה
בס"ד
אני עובר על כל הודעה והודעה, ויכול להיות שפספסתי משהו מפאת העומס שיש על הפורום בימים האחרונים.
אתה מוזמן לשלוח קישור באישי ולהפנות את תשומת הלב שלי ואני אטפל במידת הצורך.
אם הישוב במקום להצטרף למגניםדי"מ
ניסו את זה כבר שנתיים וזה לא עבד.ראש יהודי
והשיטה השנייה ממש עבדה.....די"מ
פינצ'רו את המח"ט היישוב גינה היה פינוי,איך בדיוק הגינויים עזרו?
כפי שאמרתי.ראש יהודי
זה לא בגלל הדרשן טיפש.די"מ
שני הצדדים פה לא כבשים תמימות, ברור לי לחלוטין.ותן טל
הבעייה היא שכדתי לאומי "רגיל", אקרא לזה ככה - אני מוכן להודות ששני הצדדים הם לא כבשים תמימות. לעומת זאת, חלק גדול מאוד מאותו נוער, לא מוכן לקבל את ההגדרה הזאת. מבחינתו יש פה רק זאב גדול ורשע שרוצה לטרוף אותם, הכבשים התמימות לגמרי.
זה דבר שבעיניי ובעיניי חלקים גדולים מאוד מאוהבי ההתיישבות לא נכון בכלל - וניסיון ליצור רגשות מצפון, בעוד אתם עושים מעשים שלא מקובלים על רוב מוחץ של ההתיישבות - הוא מעשה קצת מבייש. אתם רוצים גם לירות בציפור וגם להשאיר אותה על העץ - פיזיקלית זה לא יכול לקרות, מצטער.
כן, יש גינויים - את לא יכולה לדרוש מאנשים לא לגנות מעשים שהם לחלוטין לא מסכימים איתם. אז תבואי בהרבה תירוצים מתירוצים שונים - למה הם לא מגנים כאן ולא מגנים שם וכו' וכו' - זה לא משנה את הנקודה העיקרית - כן, ישנם מתיישבים של-א זורקים אבנים על חיילים, של-א קוראים לחיילי צה"ל נאצים (ותעשי טובה - אחד ככה קרא לאח שלי לפני זמן לא רב, בעוד אחי על מדי צה"ל בפעילות - ולא, כדי שלא תתעלפי - לא פעילות "עוינת", אלא "רק" אימון שיגרתי של חיילים), של-א מתייחסים למדינה כאילו היא שורש כל הרוע - וזכותם בהחלט להביע מחאה כאשר הם רואים התנהגויות מעוותות לגמרי. אגיד יותר מזה - יותר כואב לי על יהודי שעושה דבר כזה, מאשר על ערבי. כי הערבי - אני מבין לגמרי את המניע שלו. צה"ל צריך לטפל בו והכל - אבל אני מבין לגמרי את המניע שלו, של אותו ערבי. לעומת זאת את המניע של נער יהודי שרוצה להילחם באחים שלו, קשה לי להבין. מצטער. טכנית אני מבין, מהותית לא - ויותר כואב לי עליו, כי הוא אח שלי והערבי לא. ולכן אני יותר אגנה כאשר מדובר ביהודי. כי כאשר מדובר בערבי שזורק בקבוק תבערה, אין לי מה לגנות - מי שצריך לגנות זה אבו מאזן - אני לא צריך לגנות מעשי השחתה ופגיעה של ערבים, אלא לדרוש מצה"ל לטפל בהם ומהשב"כ למגר כמה שיותר את התופעה עוד מראש. אני כן אגנה תופעות מבית שמבחינתי הורסות כל חלקה טובה - בדיוק כמו שאני מגנה את יריב אופנהיימר וחבריו.
אגב - זה קצת משחק מצד אחד להגיד " אני לא מדברת עם מי ששותף עם המדינה", ומצד שני לצפות שהמדינה כן "תגן על יהודים, תעשה את הפעולה שלה ובלה בלה בלה". סליחה - אם את חושבת שהמדינה היא דבר עבירה אחד גדול, את לא צריכה לצפות ממנה או לדרוש ממנה שום דבר. תתייחסי אליה כמו אל ערבי ונגמר הסיפור.
אז לא, לסיכום כמו שאת סיכמת - שוטרי המג"ב והשלטון הם ממש לא תמימים. וגם את, אלירז, לא תמימה, אבל גם לא מרשעת שונאת חיילים, וכדי שתהיי רגועה - גם אני לא תמים . אבל דבר אחד כן. כולנו יהודים. (חוץ מהמג"בניקים הדרוזים אבל הבנת את כוונתי
).
אני לא מצפה מהמדינה להגן עליי וגם לא מהצבא.אלירז
וגם מזמן אמרתי את זה. מבחינתי שישאירו אותנו להגן על עצמינו..
הבעיה היא שהם פוחדים מדי על הערבים! 
אני כן מעריכה את החיילים כפרטים על המוכנות שלהם לעסוק בתפקיד הזה.
וכמו שכתבתי - לצערי אני לא רואה את זה קורה הרבה. (אפשר להתחיל להתווכח על זה, פליז אל תפתח את החזית הזו)
אני כן חושבת שאני עושה את מעשיי בתמימות, ומשתדלת לעשות את רצון ה'.
רק ההבדל הוא שלי לא אכפת שיש מי שפועל בדרך ההגנה ומנהל מגעים עם השלטון ויש מי שפועל בדרך הלח"י.
כל עוד לא מפעילים סזון.
גינויים ומלחמות בינינו - לא יובילו לשום מקום, ולכן אני חושבת שזו טעות וטיפשות
ואני יכולה לכעוס על מי שעושה את זה.
(זה לא מוביל אותי לפגוע בו בחזרה בגלל זה.. מה שהפריע לך שאני לא עושה ולא מוציאה את הכביסה המלוכלכת החוצה)
לצערך, ולשמחתך בתת מודע - את במדינת חוק.ותן טל
ובמדינת חוק גם אם לא תרצי, צה"ל יהיה שם-כי זה התפקיד שהמדינה נתנה לו - להגן על כפויי טובה שכמוך.
אגב - מעניין אותי מאוד איך תסתדרו ביצהר, נניח שהצבא יסיר את כוחותיו לגמרי משם - אבל זה כולל כל הסמכויות שניתנות לקב"טים, כולל כל הנשקים, הציוד שהמדינה נותנת, כולל הכל - וכלולל כל הרישיונות להחזיק נשקביצהר. המדינה תצא מיצהר לגמרי, תשאיר אתכם עם מקלות ואבנים מול כל ערביי האיזור ותצפה מהצד - מעניין אותי תוך כמה זמן היו מוצאים את כל תושבי יצהר שחוטים על הרצפה בחדרים שלהם, אולי ליד כמה ערבים גם מתים מאלות - אבל יחסי הכוחות הערביים יהודים - ובפרט כשליהודים אין נשק, למול הערבים שכן יש להם סליקים בשפע - וכמובן הצבא לא מתערב ולא לוקח מהם את הנשק, כי הרי נוער יצהר מסוגל להגן על עצמו בכוחות עצמו.
אחותי - התקשרו מבלוקבסטר, ביקשו להחזיר את הסרט שאת חה בו...
את לא ביקשת שהצבא ישמור עליך - אבל בזכות המדינה, והצבא - את מסוגלת בכלל עכשיו לשבת על הגבעה שלך ביצהר ולכתוב את הדברים האלו. אז את קצת הורסת לעצמך...אם לא היה צבא, לא היה יצהר מלכתחילה.
קיצור, תעבירי לי את הפופקורן ותחליפי את הסרט, למשהו טיפה יותר מציאותי 
לגבי הגנה לחי וסזון - מאוד חכם להשוות למצב של מדינה לא יהודית עם כמה מחתרות יהודיות שונות, בלי הנהגה אמיתית כי המדינה עוד לא קיימת - לבין מצב שבו יש מדינה יהודית ריבונית על אדמתה עם צבא שלה, שהוא ורק הוא מוסמך לבצע פעולות נקמה יזומות בגויים (כן, יזומות. להרוג מחבל שמנסה להרוג אותך מותר גם לך, אבל ליזום מעצמך אסור לך, כי אי אפשר לחיות ככה). ובטח ובטח מצב בו במדינה ריבונית יהודית, פושעים יהודיים קטנים מנסים לפגוע באלו ששומרים עליהם יום ולילה, גם אם לא בא לאותם פושעים להודות בכך. זה ל-א סזון, כמה שלא תנסי לעשות את הדמגוגיה הזאת. זה הבדל שמיים וארץ, ובאמת, תחליפו כבר את הדיסק. או יותר נכון לומר את הדיסקט, כי נראה שנשארתם תקועים עמוק בעבר, אי שם בימי הלח"י באמת.
זה היה תגובה מגעילה(האמת שהרבה זמן לא היה לךדי"מ
כבר רשמתי לך בעבר שהסיבה שאנחנו לא יכולים להגן על עצמנו זה כי השלטון הזר מונע ממנו להחזיק בנשק.
למה שיתן לך אם תשתמש בזה נגדו?ראש יהודי
קצת היגיון.
הוא דיבר על מצב בו הצבא יוצא מיצהר.די"מ
אם צבא לא נכנס ליצהר אין שום סיבה שיפגעו בו.
יש סיבה, הרי הצבא רע ולכן צריך לירות בוראש יהודי
ולפנצ'ר כל גלגל צבאי שאתה רואה, גם אם מעולם הוא לא היה קשור לפינויים.
לכן, גם אם הצבא יצא מיצהר אתה תקח את הנשק למקום אחר שהצבא נמצא בו ותעשה מה שאתה רוצה. הרי הציווי להרוג חיילים הוא לא חל רק ביצהר, הוא תקף בכל יו"ש ובכלל.
אתה מחרטט ומגזים.די"מ
אף אחד לא מחפש לריב עם יהודים,מה לעישות שלפעמים אנחנו נאלצים לזה.
וקצין הנדסה שהעלה נהג דרוזי לעשות עבודה מתחת ליצהרראש יהודי
צריך לחטוף אבן על המכונית שלו? איזה עביד איניש יש פה? אתם מחפשים לריב עם יהודים, לכן אתם מפנצ'רים כל רכב שעולה לישוב גם אם הוא לא גורם לך שום "פיקוח נפש" לפי הגדרתך.
גם בשני המקרים שהבאת זה לא סתם מחפשים סיבהדי"מ
לריב עם יהודים,ואתה יודע את זה.
ומי זה "אתם"?
זה כן!ראש יהודי
אתם זה החברים שאתה רק "בא לבקר אותם" ביצהר.
ואגב, כל אדם שמעצבן אותך אתה נותן לו סטירה? אם כך מה הבדל בין אדם כמוך, שאני מאמין שאתה רוצה להקרא בן תורה, לבין עבריין?
באמת?אתה גם יודע מי החברים שלי?די"מ
אז לידעתך מי שיוצא לי הכי הרבה לבקר גר בשלהבת י-ה והוא לא הבעלים של הטחנת קמח וגם לא עובד בביטחון של הישוב וגם לא בקול היהודי והוא גם לא גר בקראוון ככה שאם אתה מכיר את הישוב נשאר רק אחד והוא ממש לא הולך נגד הרב דודי והוא בכלל לא נכנס לפולטיקאות האלה והוא יהודי שעובד את ה' בתמימות ופשיטות ולא אכפת לו מה אנשים רבים מסביב,ואם אתה גר בישוב אז אתה צריך לדעת מי זה.
איפה אמרתי שכל אחד שמעצבן אותי אני נותן לו סטירה?
כי אצלך מי שמחפש לריב עם יהודים צריך לחטוף.ראש יהודי
ואני באמת לא מבין את ההבדל בין חייל ששומר על ערבים/מעלה נהג דרוזי ליצהר לבין חבר שלך שמעצבן אותך.
אל תחרטט אתה מבין טוב מאד את ההבדל.די"מ
לא מי שמחפש לריב עם יהודים אלא מי שרב עם יהודים,ואם אני יכול להימנע מזה אני ישתדל להימנע מזה (לדוגמא- לכן אני לא יגור ביצהר בעז"ה)
אין פה שום עביד איניש זה ערבי והוא לא צריך להיכנסהמצב חסה
לישוב.
אף כבר אז מסייע לרודף
לא מדברים פה על ערביראש יהודי
מדברים על קצין ההנדסה שבא לפקח על הטרקטור. וגם אם הוא העלה דרוזי, הוא צריך לחטוף אבן? מי שעושה את זה הוא עבריין, ומי שמתגאה בכך הוא חילוני למהדרין.
בגלל שהוא העלה דרוזי אז כןהמצב חסה
ומה עם גזל?ראש יהודי
אולי זה ישמע לך מגעיל, אבל במילה אחת : תתמודד.ותן טל
העובדה המציאותית היא שהיום בלי צה"ל בכלל באיזור שם אתה תישחט תוך יום/יומיים אלא אם תמצא מערה להתחבא בה וגם אז ישחטו אותך די מהר.
אולי אתה לא מאושר מזה, אולי היית רוצה שלא יהיה שלטון זר מסביב שלא נותן להחזיק נשק - זה העובדה כרגע, שיש "שלטון זר" (שכל היהודים שהם לא נוער הגבעות הם למעשה הזרים האלו. למעשה כל מי שתומך בצבא ובמדינה שייך לזרים וצריך לגרש אותו מהארץ. רעיון נחמד.) ואתה תמות אם הוא יחליט לתת לך להתמודד לבד - אבל נשק לא יזרום אליך.
בכל מקרה לכל הדעות מצבנו בשלטון הזר הנוכחי יותר טוב מהשלטון הזר של הבריטים, זה בטוח.
לגבי "תגבה מגעילה" - ם אתה רוצה לחשוב שזה מגעיל, תחשוב. אני לא אמנע ממך את התענוג. למרות שאם זה ככה אז יש כמה תגובות לא פחות מגעילות גם מהצד השני, לפי איך שאני מבין שאתה מגדיר מגעיל ולוקח את זה גם מהצד השני - אפילו ממך יש תגובות מגעילות.
אבל אני לא ארד לרמה הזאת ואתחיל במשחק האשמות ובדוגמאות, כי אני לא ע-ד כ-ד-י כ-ך מגעיל, אתה יודע...
כל טוב ושבוע טוב.
אני מתמודד מצויין.די"מ
נכון שאני לא יכול להשיג נשק,אבל זה בגלל שהם מונעים ממני,אם באמת יממשו איום ויעזבו את יצהר ו"יתנו להם להתמודד לבד" לא באמת יתנו להם להתמודד לבד ימנעו מהם מלרכוש נשק וכמובן שיעצרו יהודים שינסו להגן על עצמם.
אני מסכים שהמצב היום יותר טוב מהבריטים,אז מה?והבריטים היו יותר טובים מהתורכים זה לא סיבה מיוחדת למסיבה.....
אני מעתיק לכאן דברים שכתבתי...אדם כל שהוא
כתבתי אותם בשרשור אחר, אבל בגלל ששם קיבלתי תגובה רק ממישהו שלא רואה כ"כ עניין בללכת ביחד, וכאן את מדברת נגד הפירוד, אז אני מעתיק אותם שוב. [מלוקט מכמה הודעות]
הליכה ביחד היא חשובה
אבל אי אפשר לדרוש רק מהמתונים לוותר למען האחדות.
"לנהל את הויכוחים בפנים" זה ביטוי יפה, השאלה מה המשמעות המעשית. אם המשמעות המעשית היא שכל נער יפעל על פי הבנתו, גם אם רוב גדול של הציבור ורבניו חושבים שהמעשה שהוא עושה רע מוסרית, וגורם נזק חמור לכלל הציבור. והדבר היחיד שהם יוכלו לעשות זה לנסות לשכנע אותו, (אם הוא בכלל יסכים להקשיב..), אני ממש לא בטוח שזה טוב.
אנסח את זה כשאלה, מחכה לתגובתכם
מה הדרך של המתיישבים לעבוד ביחד?
אפשרות אחת, לשבת ביחד לדון על הנושאים עד שכולם יסכימו למסקנה אחת. [הסיכוי שזה יקרה נראה לי נמוך מאוד..]
אפשרות שנייה, להכריע על פי הרוב. [רק שאז דעתם של נוער הגבעות ושות' תתבטל לגמרי, אני לא חושב שהם יסכימו..]
אפשרות שלישית, שההנהגה של היישובים מצד אחד ושל עוד יוסף חי וכדו' מהצד השני, יגיעו לפשרות מסוימות, שכוללות גם דברים שבהם כל אחד פועל ע"פ הבנתו. [נראה לי האפשרות המועדפת, החסרונות - לא בטוח שיצליחו להגיע להסכמה, הנוער לא כ"כ כפוף להנהגה כל שהיא]
אפשרות רביעית, כל אחד פועל ע"פ הבנתו, ואף אחד לא מערב את השלטונות, לא מגנה בתקשורת, מגבה מול הצבא וכדו'. [החסרון, ההנהגה בעצם נמסרת למיעוט, כל נער גבעות, מקבל החלטות בעצמו, וכולם חייבים לשאת במחיר של מעשים שהם מלכתחילה מתנגדים להם]
נתחיל בנקודה של מי שחושב שצריך למסור אותך למשטרה..
מדובר (לפעמים) על אדם שהתנגד מלכתחילה למעשים שלך (כמובן, לא שלך אישית, אתה לא עובר על החוק חלילה...), יש בהם אפילו פגיעה בערכיו, ועכשיו כתוצאה מהם מופעלת נגדו ענישה קולקטיבית, או לחץ ואיומים, ואתה מצפה ממנו לסבול בגלל המעשים שעשית, ולא למסור אותך/ לגרש אותך מהיישוב.
איך דבר כזה יקרה, בלי שגם אתה תעשה מאמצים למען האחדות?
צודק.ראש יהודי
אשמח לקבל תשובה..אדם כל שהוא
כתבתי את זה לא רק כדי להביע את דעתי, אלא כדי לקבל תשובה אמיתית, ודווקא מאנשים שנמצאים בצד של 'הקיצונים', אבל נגד פירוד פנימי בהתיישבות. (כפי שכתב הרב אליצור במאמר שהביא די"מ, ואלירז כאן בשרשור).
תשאל אותו ישירות.די"מ
תפנה אליי באישי ואני ישלח לך את המייל שלו.
אני לא חושב שמניעת פירוד זה הדבר שצריך לעמוד בראש מעייני.
שמתי לב שהם לא דורשים בגרות לא רק ליס"מזיז ספורדי
אלא אפילו לבילוש
ממש עיר מקלט לדבילים
זה חלק מפרויקט הנער העיברי (ככה קוראיםמשיח נאו!
לא קשור..שמוליק פיין
עקב ירידת הדורות אני צריך לכתוב<צ>משיח נאו!
תעודת בגרות זה לא מדדרחלקה
אני מכירה חברה נפלאים (ערסים, נוער גבעות וכל מיני) שאין להם תעודת בגרות בגלל קשיים לימודיים\רגשיים אבל יש להם יכולות מדהימות אחרות.
וכל זה ממש בלי להיכנס לדיון על גיוס ליס"ם.
נכון מאוד.די"מ
אבל במדינה בה כמעט לכל עבודה צריך בגרות היית מצפה שבלשים יצטרכו תעודת בגרות.
חבר שלי שעובד כמאבטח, הציעו לו שיקבל 'תפקיד ביטחוןחסדי הים
רוצים לגייס אנשים למשטרה וליסמשיגר
מה כזה סיפור
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?