מה דעתכם: האם לחגוג יומולדת?toraneto
אף פעם לא עשית טעות, איזו שטות? האם זה מנע ממך אחר כך לחגוג יום-הולדת? לומר תודה לה' יתברך על זה שבכלל נולדת, על זה שיש לך בכלל זכות לעשות משהו עם חייך?

ואם חלילה אדם שחגג יומלדת עד עכשיו, החליט ברגע של רוח-שטות לחתוך את האצבע שלו (אולי אפילו היו לו טיעונים שכליים לעשות זאת, כמו למשל כדי להשתחרר משירות צבאי /עבודה וכדו׳), אז זהו? יותר אין לו מה לחגוג יום-הולדת? לומר תודה לה' יתברך על היום שנולד?

אנחנו מודים לה' יתברך על שנתן לנו מדינה יהודית, על אף שלאט לאט מתפתחת. על אף שהיא לפעמים עושה שטויות, וטעויות, ואפילו כורתת לעצמה אצבעות.

יש לנו את הזכות לקחת את ההנהגה לידיים ולהוביל את המדינה למילוי עוד מטרות שלשמן ה' נתן לנו אותן!

מי שמעדיף להמשיך להתנגד לחסדי ה', להילחם, בכלי המבורך הנקרא "מדינה" שה' נתן לנו כדי לפעול על פי התורה (וכרגע גם בגלל המתנגדים לקיומה היא לא ממלאת את כל ייעודה זה בעולם), זו זכותו. אך עליו לדעת שזו התאבדות, כפירה ברוב חסדו יתברך.

וגם כדאי שאותו אדם ישאל את עצמו איך בד בבד עם כפיות טובה זו, איך בדיוק הוא מרשה לעצמו להשתמש ברגע זה ברשת האינטרנט או הסלולאר שהמדינה מתפעלת כאן, או בתשתיות שהמדינה הקימה כאן? בכבישים שהיא סללה כאן? בתאורת הרחוב? להנות מהמים שזורמים בברזים? חשמל? האם הוא בעצמו לוקח את פח האשפה לחירייה?

ובכלל, לפני קום המדינה, ולולא הוקמה, מי בדיוק היה מאפשר לנו לגור ביהודה ושומרון?? להקים עולם של תורה בסדר גודל שיש כיום? התורכים? הבריטים? מי??

אז תגידו, אין מספיק סיבות טובות להלל ולהודות לה' יתברך על רוב חסדיו?
זו באמת שאלה מעניינת,די"מ

איך באמת חוגגים יומולדת?

בחסידות (לפחות בחב"ד) מקובל שזה יום של חשבון נפש לא של חינגות.

צודק לגמרי.אריאל דל"ת

מדברייך רואים שקראת בעיון את כל השרשורים שנפתחו עד כה בנושא זה.

אז לא.

אני אענה בקצרה כי באמת כבר אין לי כוח-

אם באמת הייתי חושב שהמדינה זה דבר טוב, כמו שאתה מציין- יומולדת, בנאדם חדש נולד, גם אם הוא עושה טעויות זה עדיין משמח, אז אתה צודק.

אבל המדינה היא לא טובה מהשורש.  עצם הבעיה שלי עם המדינה זה עצם זה שהיא נולדה.

לכן אין לי אינטרס לבוא ולשלוט בה, אין לי אינטרס למחול לה על הדברים הרעים שהיא עשתה וכל הדברים הטובים שהיא עשתה רק נותן כוח ויניקה לקליפות.

אני ממליץ לך להיכנס לכאן-

http://www.odyosefchai.org.il/TextHome/TextInfo/373

מתוך הנחה שאתה באמת רוצה לקבל תשובה..

וזה שאני מתנגד למדינה לא אומר שאני לא יכול להשתמש במים ובחשמל שהיא עושה פה, גם מי שלחמו בבריטים השתמשו בתשתיות שהם עשו ובנו.

[אפשר לחשוב שאני מקבל מים וחשמל בחינם, כן? בסה"כ אני מפרנס את המדינה- אז אל תנסה להציג את זה כאילו "המדינה עושה לי טובה שהוד רוממותה מרשה לי להשתמש במים ובחמשל שלה.]

(אגב, בעזה לא משלמים על חשמל ומים. אהמ. מדינה. אהמ. יהודית.)

גם למוכר במכולת אתה יורק בפרצוף?toraneto
גם כשאתה קונה במכולת אתה משלם על מה שקנית ועל השירות של המוכר, וכך גם כשאתה נוסע באוטובוס, וכדומה, אז בגלל שאתה משלם, אז לא נדרשת ממך הכרת הטוב??
איזה נחמד זה לכתוב תגובה ארוכה.אריאל דל"ת

ולגלות שהבנאדם קרא רק את השורה האחרונה.

לא, אני לא יירק לו בפרצוף. אבל אם נניח- מוכר המכלת מקדיש את כל מאמציו כדי להרוס את הדרך שלי לה', כדי למנוע ממני להיגאל, וכו' וכו'- אז אולי אני אקנה אצלו מחוסר ברירה, אבל אני ממש לא אתמוך בו ואני לא ארגיש חייב לו.

אז אתה אומר שכל לוחמי המחתרות ירקו בפרצוף של הבריטים שהביאו להם מים וחשמל, נכון?

איכשהו הייתה לי הרגשה שכל הדיון הזה הולך להיות סביב דוגמאות- בהתחלה המדינה היא כמו יומולדת, אחרי זה הבריטים כמו מוכר אדיב במכלת, מה היה בסוף?

גם אני התאכזבתיtoraneto
גם אני התאכזבתי לגלות שעל הודעתי הארוכה הראשונה ענית בשלילת הרעיון הראשוני שכתבתי, אך על שאלות כמו איך היינו גרים ביהודה ושומרון כיום ללא הכיבוש(?) לא טרחת לענות. אם כן, כשתטרח לענות על כל הודעתי הראשונה, אענה גם אני על טענותיך
נכון, באמת לא עניתי על זה.אריאל דל"ת

כי לפי דעתי זה בכלל לא רלוונטי.

אז אולי באמת בזכות המדינה אני יכול לגור ביו"ש, תאמין לי שאני יכול להביא לך עוד מלא דברים שהמדינה עשתה שהם טובים, בכוונה או לא בכוונה.

הרב גינזבורג המשיל את המדינה לקליפה של אגוז, בשביל לאכול את האגוז צריך לקלף את הקליפה- אבל מצד שני- זאת לא כפיות טובה לקליפה היקרה שהגנה על האגוז כשהוא עוד היה קטן וחלש?

לא, זה דרך העולם.

[אם היית פותח את הקישור שהבאתי לא היית מתעצבן מזה שלא טרחתי לציין כל פרט ופרט בשאלות שלך, כי זה כבר מצויין שם.]

(גם אם היית מעיין קצת בשרשורים הרבים פה על קדושת המדינה או חוסר קדושת המדינה לא היית שואל את השאלות האלה.)

יש פירות בלי קליפהtoraneto
באמת תודה שטרחת לשים לי קישור למאמר. אך לא זאת היתה בקשתי. אתה יכול לכתוב תשובות לשאלה למה לא צריך לומר תודה להקב"ה על משהו שמעורב מטוב ורע, אך אתה מתחמק ומביא טיעונים שלא עליהם שאלתי. משלו של הרב גינזבורג יפה הוא, אך בזה הוא מביע את השקפתו האישית, ותו לא. לא לכל פרי יש קליפה, ויש פירות שגם את הקליפה אוכלים כחלק מהפרי ונהנים ממנה ומברכים לה' על הכל יחד. אתה אומר שאכן אתה נהנה מהמדינה, שלדעתך היא קליפה, וגם מהפרי, אבל להודות לה' על ההנאה המורכבת הזאת, משום מה אתה מתקשה
אוי אוי אוי..אריאל דל"ת

מזתומרת הרב גינזבורג מביע את דעתו האישית ותו לא?

גם הרב אליהו מביע את דעתו האישית שצריך לומר הלל, זה לא מחייב אף אחד.

כנ"ל לגבי שבת ופסח וכשרות ופורים, כל אחד "מביע את דעתו האישית", זה לא איזה מורה דרך או משהו, כולה הרב גינזבורג.. לא כמו הרב שלמה אבינר לדוגמא, כן?

הרב יצחק לא המשיל את המדינה לאגוז כי ככה זה היה נראה לו, או כי בדיוק שאיזה תלמיד שאל אותו על המדינה היה לו אגוז על השולחן אז הוא המשיל את זה לאגוז- לפי ההסבר שם, [מתוך הנחה שבאמת קראת..] הרב מסביר על כל סוגי קליפות האגוז ותפקידם ומסביר גם ע"י מקורות מחז"ל למה ישראל נמשלו דווקא לאגוז ולא לאגס, לדוגמא.

אבל כן, אני בהחלט מודה- גם באגוז יש קליפה שאותה אוכלים, היא נקראת "קליפת נוגה" [מושג בקבלה ובחסידות] והרב ממשיל את זה לצבא- שבכלליותו הוא טוב רע שהוא שבוי כעת בין הקליפות ובהחלט צריך לברר ממנו את הניצוצות.

וכנראה גם שלא ירדת לעומקו של ההסבר, עם כל המילים הגבוהות והניסוח המפחיד- אתה הבנת שהמדינה היא פרי האגוז, שיש בה גם קליפות, ולכן אנחנו כועסים על הקליפות ולא אומרים הלל או לא חוגגגים יומולדת או לא משלמים במכולת, כן?

אז לא, עם ישראל הוא הפרי, הוא מה שאוכלים באגוז. המדינה היא הקליפה, נטו הקליפה. במדינה יש רק קליפות, שאותם לא אוכלים אלא שוברים כדי שנוכל להינות מהפרי עצמו. אז נכון- אתה צודק שיש פירות בלי קליפות ויש כאלה שאוכלים את הקליפה שלהם- אבל זה לא מומשל למדינה בצורה כל כך מתאימה.

אתה רוצה להמשיל את עם ישראל לתפוח ואת המדינה לקליפה העדינה שלו? בבקשה, תכתוב מאמר כמו מה שהיה פה של הרב יצחק, עם מקורות מחז"ל והסברים מדוייקים שמנתחים את המציאות בשטח בצורה מעולה- ואז נוכל לדון בדעתך.

[שים לב שהרב יצחק כותב גם שבהתחלה היה לקליפה תפקיד חיוני- לשמור על התפתחות האגוז, אבל כעת הקליפה רק מפריעה וצריך לפרוך אותה כדי לאכול את הפרי עצמו.]

אתה לא עונה לשאלותייtoraneto
עד שתענה, אתה יכול להמשיך לזעוק אוי אוי..
כל העניין של הפרי והקליפה זה מהקבלה.די"מ
לא המצאה של הרב גינזבורג.
יש מספיק מקובלים ציונייםtoraneto
יש מספיק מקובליםtoraneto
יש מספיק מקובלים ציוניים, שלא סוברים שהמדינה היא קליפה. הוא שאמרתי, זו השקפה של הרב גינזבורג, אל תנסו להפוך את זה לתורה מסיני
מה הקשר?די"מאחרונה

העניין הזה של הפרי והקליפה זה לא המצאה של הרב גינזבורג אז להגיד "יש פרות בלי קליפה" זה ממש לא קשור,אתה יכול להגיד שאתה רואה את זה בצורה שונה.

אשרינו שזכינו שיש לנו מדינה יהודית!לפרוש כנפיים

יום העצמאות הוא יום חג למדינת ישראל על ההשגחה האלוקית והניצחון שלנו במלחמה.

כמידי שנה נתכנס להתפלל ולהודות לה' יתברך על הניסים והנפלאות שעשה לנו בימי

קום המדינה.

אסור לנו לכפור בטובה למרות כל הקשיים שאנו עברנו ועוברים בשנים האחרונות.

עצם קיומה של מדינה בריבונות יהודית זו תחילתה של גאולה שהולכת וגדלה

מיום ליום.

מדברי הרב מרדכי אלון שליט"א:

סיפר הרב סולובייצ'יק כי בימי השואה היה לו מפגש עם כמה פרופסורים בארה"ב, הללו אמרו

כי אם כל האמפתיה שהם חשים כלפי העם היהודי, זה למעשה עונש היהודים על אשר עוללו

לאותו האיש ימ"ש, ועל כך אמר הרב סולובייצ'יק כי מיום בריאת העולם לא היה חילול ה' יותר גדול

משהיה בזמן השואה כשהגויים מכריזים על ישראל "עם ה' אלו ומארצו יצאו", באותם ימים היה נראה

כי הנצרות נצחה ח"ו, והוסיך הרב סולובייצ'יק כי מיום בריאת העולם לא היה קידוש ה' יותר גדול

מאשר הקמת מדינת ישראל, אז נגלה לעין כל, כיצד עם ה' שב לתחיה. 

גם כשימים לא פשוטים עוברים על עמנו צריכים אנו לראות ולשמוח כיצד אנו בניהם ובני בניהם

של אלו שיצאו מגיא ההריגה האירופאי ומיצפורני אכזריותם של עמי ערב, עומדים הכן בירושלים עיר הקודש

מושא חלומותיהם של דורות. אין הדברים באים לעמעם את המשברים שעוברים בדרך או לעמעם את

חובת הביקורת הנוקבת, אך יש לצאת מן התובנה של "כולך יפה רעייתי", כי קדושה גנוזה בכולנו קדושה כללית.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך