זו לא אזהרה זו עובדה.

האח הגדול מעופרה ומהשב"כ מסתובבים כאן כנראה..
לתשומת לב המגיבים
http://rotter.net/forum/scoops1/98504.shtml
http://rotter.net/forum/scoops1/98510.shtml
מגיב כאן בקיצוניות?יש מי שעוקב אחריך..מושיקו
מדובר על הפורום הפנימי של יצהרמרדכי
למרות שאני לא הופתע אם אשמע שגם לפה יש חלק בכל המעצר והסיפור.
וכן, לצערי, גם פה נכתבו תגובות של תושבי יצהר כנגד הדעות שלה והבעת רצון למעצרה.
אז הנה יש להם סיבה טובה לחייך הבוקר, עוד שכנה שלהם נדפקה.
בכל מקרה,
שימו לב למה שאתם כותבים פה.
הפורום פתוח לכולם, בינהם גם למבקשי רעתינו שמחפשים את הבשר הזה.
בעז"ה נתפלל לשחרורה המהיר.
תגיד לי אתה רציני?Patrick
היא הסיתה לרצח, שחור על גבי לבן, ואתם מתמסכנים על 'מבקשי רעתינו'?
אני רציני לחלוטיןמרדכי
אני מכיר את הדעות שלה ומה היא חושבת על הנושא, ולא מה שהתקשורת והמשטרה מנסות להציג.
וכן, המחלקה היהודית וכל האלה שעושים עכשיו את הבעיות ביצהר ומבצעים מעצרי שווא (כמו 2 הזוגות משבוע שעבר), אז הם מבקשים את רעתינו.
הם עוקרים ומשתלטים על הישוב בברוטליותחסדי הים
יהיה שלום ושלוה אם השלטון יפסיק להתנכל לאנשים צדיקים!
אין ספק שהם הצליחו במשמת ה"הפרד ומשול"מרדכי
היא הסיתה להגנה עצמיתזיז ספורדי
החוקית לחלוטין לפי חוקי מדינת ישראל, ע"ע חוק דרומי
ולפיד האידיוט קופץ בראשמושיקו
לפיד: איום לפגיעה בחיילי צה"ל הוא פגיעה בריבונותה של המדינה
זה לא מפה מהמייל של יצהר.די"מ
אז מה?לא בגלל זה לא נגיד את דעתנו
תשאל את איתמר בן גביר איך לומר את דעתךמושיקו
בצורה שהיא לא תשמש כהוכחה עבורם
עדיף לשבת בכלא על זה שאמרת את דעתך בברורדי"מ
עדיף לעשות ולשבת בכלא מאשר לדבר ולשבתמושיקו
בינתים כל הכפרים מסביב יצהר מפחדים מהם לא בגלל דיבורים וד"ל
וטכנית כל מה שמדברים עליהם כל זמן שזה דיבורים באויר ולא מעשי לא שווה שום דבר.
המעשים והדיבורים שצריכים לעשות היום זה יותר בעשה טוב יותר מאשר סור מרע.
רק זה עובד ומשפיע
לא תמיד,ובטח שלא נשים.די"מ
הרב יצחק אומר שהנשים צריכם להיות הדוברות.
זה מה שקורה כשנותנים לעיתונאים גישה לכל מקוםזיז ספורדי
מתידדים איתם, מדברים איתם, מעבירים להם חומר, מסתחבקים איתם. ואז הם דופקים אותך.
שכל אחד ואחד יעשה רשימה של אנשים שהוא מכיר ששפיטמו את (אפשר לוותר על כינויים לא רלוונטיים לדיון?) נוביק, ותנו להם להבין שזה לא יכול להמשך
ההודעות שהמשטרה לא רוצים שתקראומרדכי
אני מביא פה 2 הודעות שנכתבו ע"י אלירז שמסבירות היטב את דעותיה בנושא:

בסעיף ד' כותבת אלירז את הציטוטים המובאים בתקשורת. מה שלא הובא זה שהיא אומרת במפורש שהיא לא רוצה שחיילים ימותו.
בהמשך השרשור מרחיבה אלירז ואומרת מה הם המקרים המסויימים מאוד שבהם לדעתה מותר לזרוק אבנים על חיילים

לדעה זאת של להחזיר אם המפנים מתנהגים באלימות כלפי המפונים יסכימו גם רבנים נוספים, לא רק כאלה שהם הרב גינזבורג או תלמידיו.
כדאי לדעת מהי האמת!
וכדי להבהיר במי מדוברמושיקו

_wa.jpg)
אז מרדכי... אלירז זו העצורה שבת 22??דניאל55
אבל לא בגלל דברים שהיא כתבה פה... נכון?!?דניאל55
איזה הזוי זה שאני בהרבה דברים חושבת כמוה... אבל אני בהית בגלל שאני גרה בכל מקום אחר ח׳וץ מיצהר...
לא,בגלל משהו במייל פנימי ביצהר.די"מ
שכמה "מויסרים" מסרו למשטרה.
אתם חיים בסרטיזהר
שום מוייסרים.
זה מובן מאליו שהם מנטרים במות כמו המייל הזה, במיוחד בימים אלו. הם לא צריכים ש"נשמה טובה" תמסור להם את המידע הזה.
אתה זה שחי בסרט.די"מ
ב.נכון שהם יכולים לראות ולשמוע הכל אך הם לא יכולים לבוא לבית משפט עם זה כי זה לא חוקי.
זה לא חוקי, אא"כ הוציאו צו.יזהר
חוץ מזה, להרשם למייל הישובי בזהות בדויה - זה בהחלט חוקי.
נכון,אבל לי נראה הרבה יותר נגיוני שזה מישהו הוציאדי"מ
הבנתי שהחומר היה אצל למשטרה עוד לפני פסח.יזהר
יכול להיות שזה הגיע אליו משם.
מישהו "בכיר בהנהגת המתנחלים" מסר את זה למשטרה.די"מ
(אולי זה אותו תושב יצהר שהגן עליו וקרא לאותו בכיר "צדיק".או מישהו אחר מהחושבים כמהו)
נכון, זאת הביקורת שלהם כלפי המשטרהמרדכי
שהם העבירו את החומרים כבר לפני כמה שבועות, אבל רק אחרי שעקיבא נוביק עמד לפרסם את זה בידיעות הם נזכרו לעשות משהו עם החומרים.
זה עדיין נקרא למסור אדם.המצב חסה
כנראה שלא בגלל דברים שהיא כתבה פהמרדכי
אלא אני הבאתי את מה שהיא כתבה פה בכדי להראות מה היא באמת חושבת.
אני לא יודע מה נכתב בפורום ביצהר, אבל אני בטוח שלא שלחו לעקיבא נוביק (הכתב שחשף את זה אתמול בידיעות) את כל ההתכתבויות בפורום, אלא רק חלקים שיכולים להפליל (אגב, מאז הפורום הזה נסגר כך שאין ראיות).
בכל מקרה מההכרות שלי איתה אני נוטה יותר להאמין להודעות שהיא כתבה פה, זה יותר מתאים להשקפת עולמה.
חבל שאנשים לא יודעים את האמת ונותנים לתקשורת ולמשטרה לעבוד עליהם בפנים וסתם להפליל אנשים.
קשה לי להאמין שאנשים צילמו את הכלמרדכי
אלא רק את מה שבעינייהם בעייתי.
וכן, זה לפעמים מסתיר חלק ממציאות.
כמו כן, ע"פ מה שהבנתי זה כן נמחק ואין לזה זכר.
אכן. כתושב יצהר אני יכול להעידטוביה2
אז אכן היו הבאה רק של חציי דברים ממה שנכתב שם?מרדכי
"פיקוח נפש" זה לא טענה עניינית? איתמהה.ותן טל
לתמיהתךטוביה2
ועכשיו עניינית לשאלתך.
התשובה היא לא. על פי ההלכה אבנים אינם הורגות (והראיה הפשוטה ביוטר לכך היא שאם אני אשתמש בברזל כדי להרוג ברור שזה רצח כי ברזל הורג בכול מקרה
ואילו אבן שהרגה מניחים שלא היתה כוונה להרוג ולכן בודקים את הזורק ומי שזרקו עליו כמו גם את גודל האבן ועוצמת הזריקה
כמו כן (למרות שאלו לא ראיות הלכתיות) על פי מדיניות מוצהרת של צה''ל מתיחסים לזריקות אבנים. כאל מעשי משובה ולא טרור
וכמו כן אני לפחות מכל אלפי האבנים שאני יודע שנזרקו בשנים האחרונות אני לפחות לא יודע על אף הולך רגל שנהרג ולכן גם במבחן המציאות טענת הפיקח נפש מגוחכת
רק לגבי מה שהבאת לגבי ההלכה...אדם כל שהוא
לא נכון לומר שע"פ ההלכה - "אבנים אינם הורגות", אני מביא את המקור שהזכרת (במדבר לה ורש"י, מועתק מויקיטקסט)-
וְאִם בִּכְלִי בַרְזֶל הִכָּהוּ וַיָּמֹת רֹצֵחַ הוּא מוֹת יוּמַת הָרֹצֵחַ.
וְאִם בְּאֶבֶן יָד אֲשֶׁר יָמוּת בָּהּ הִכָּהוּ וַיָּמֹת רֹצֵחַ הוּא מוֹת יוּמַת הָרֹצֵחַ.
רשי -
אם בכלי ברזל הכהו" - אין זה מדבר בהורג בשוגג הסמוך לו אלא בהורג במזיד ובא ללמד שההורג בכל דבר צריך שיהא בו שיעור כדי להמית שנאמר בכולם אשר ימות בו דמתרגמינן דהיא כמסת די ימות בה חוץ מן הברזל שגלוי וידוע לפני הקב"ה שהברזל ממית בכל שהוא אפי' מחט לפיכך לא נתנה בו תורה שיעור לכתוב בו אשר ימות בו וא"ת בהורג בשוגג הכתוב מדבר הרי הוא אומר למטה או בכל אבן אשר ימות בה בלא ראות וגו' למד על האמורים למעלה שבהורג במזיד הכתוב מדבר
"באבן יד" - (ספרי) שיש בה מלא יד
"אשר ימות בה" - שיש בה שיעור להמית כתרגומו לפי שנאמר (שמות כא) והכה איש את רעהו באבן ולא נתן בה שיעור יכול כל שהוא לכך נא' אשר ימות בה
אבל כל ההשוואה בין דין הענשת הרוצח לפיקוח נפש מפוקפקת, בפיקוח נפש גם ספק דוחה שבת, ולא הלכו בנפשות אחר הרוב.
השוואה ברורהטוביה2
כמובן שלאור העובדה שלובשי השחורים מצויידים בקסדה בעלת מגן פנים הרי שזריקת אבנים גם יחסית גדולות משולה לערך לזריקת חצץ על בני אדם (אני מקווה שאפילו ממלכתי קיצוני כמוכה לא חושב אחרת. וכמו שציינתי עיננו הרואות שהצבא שלכם לא רואה בזריקת אבנים (לפחות של לא יהודים) טרור
איפה בהלכה כתוב שאבנים לא הורגות?ותן טל
אשמח לראות מקור הלכתי לכך.
דבר שני - טענת הפיקוח נפש כשהיא נאמרת על מישהו שאומר שהוא יזרוק אבנים ג-ם אם זה יביא להרג חייל - או שהוא תומך בזריקת אבנים ג-ם אם זה יביא להרג חייל - משמע שהם לא בוחלים בזריקת אבנים ל-ש-ם הריגת חיילים, ובעוצמה ובגודל שיכולים בהחלט להרוג. על זה בוודאי שאפר לצעוק פיקוח נפש, ומסתמא שמי שצועק פיקוח נפש זה לא רואה לנכון להתווכח על האם מותר להורגם - כי מבחינתו זה כלל לא שאלה, וברור שאסור להורגם. כמו שאני אתחיל לדון האם מותר לי לתקוע לך סכין בלב או לא - ואטען נגד היוצאים נגדי שמה הם יוצאים נגדי, שידונו קודם האם אולי בכלל מותר לי להרוג אותך לכתחילה...
זה שטות, וכמובן שהם לא חייבים לדון בהאם זה מותר לכתחילה, מה גם שרובם המוחלט אכן כבר הולך אחרי הרבנים שלהם שבבירור אומרים שזה אסור.
אם כבר, עד היום לא ראיתי רב אחד שאומר/כותב וכו', שמותר לכתחילה לזרוק אבנים על חייל בשביל להורגו. ואני לא מבקש כאן שתביאו לי מקור כיוון שזה יכול לגרום יותר נזק לכל הצדדים - אבל גם אתם יודעים שאני צודק, ואין מי שמתיר זאת, או שהוא פחדן מספיק כדי לא לפרסם בשום מקום את ההלכות שלו מפחד שהוא מפחד, שה"ציויינים" יתפסו אותו (ולא נוהג כמו שדי"מ אמר, ש"מוטב לי להגיד את האמת שלי ולשבת על כך בכלא" ).
אפילו הרב גינזבורג, כזכורני, לא אמר שהוא מתיר לזרוק אבנים על חיילים גם במחיר אפשרי של חייהם.
מה שאתם עושים כאן זה מנסים לרקוד על חמש חתונות במקביל - גם לצאת מספיק קיצונים ש"בטח, אני בשמחה אהרוג חייל לצורך זה וזה", גם לא לשבת בכלא, גם לטעון לצורך אי ישיבה בכלא "לא, מה פתאום, אני לא טוען שצריך להרוג חיילים", גם לטעון ש"אני אתמוך במישהו שזורק אבן על מנת להרוג גם אם הרג", וגם לטעון ש"אבנים לא הורגות". מצטער, כל הסלט הזה לא מצליח לבלבל אותי - או שהטענות של נערי הגבעות מטופשות, רדודות, חסרות ביטחון עצמי במה שהם אומרים רגע לאחר האמירה, או שהם שקרנים מוצלחים, פחדנים, לא יודעים לעמוד מאחורי הדברים שלהם ורק רוצים להרוס את ההתיישבות בהתבטאות שיכחישו אותה רגע לאחר מכן, ושני רגעים לאחר מכן יטענו בחשאי שהם לא מכחישים אותה וחוזר חלילה.
לא עובד עליי, מצטער.
אגב, עוד דברמרדכי
אני ממש לא מופתע שמי שחשף את הסיפור הזה (שהוביל למעצרה) זה עקיבא נוביק.
עוד נקודה מסריחה מאוד.
שננו לעצמכם היטביזהר
אותם דתיים ש"משפיעים מבפנים" - הם הכי מסוכנים. הן בצבא, הן בתקשורת, והן בכנסת.
????נולאית
שר החינוך, שטרן, יאיר נווה, עקיבא נוביקיזהר
הרשימה עוד ארוכה.
נכון. דוגמת מועצת יש"ו וחבריה.המצב חסה
אתה כועס על שמאלנים שקוראים לפגוע במתנחלים?ותן טל
היית רוצה שיפרסמו כל פירסום שלהם בתקשורת כטענה נגדיהם ועוררו רעש עם האמירות שלהם נגד המתנחלים, ושבסוף גם יבואו איתם חשבון?
(בלי קשר למקרה הספציפי הזה. בכללי אני שואל. האם עצם זה שאדם הוא ימני ו"אוהב הארץ" - זה מקנה לו אוטמטית חסינות מהעמדה לדין באשמת הסתות למיניהם? זה אוטומטית מקנה לו עמדה מקילה ו"תירוצים" למיניהם? - שוב, ל-א בהקשר הזה, גם לי כואב שאלירז נעצרה! - אבל בכללי, אני חושב שאתם בהגנה שלכם, המובנת והברורה, הולכים רחוק מידי, ולא מבינים שמה שאתם עושים זה כבר לא הגנה אלא הרס.
אם את פרופסור שטרנהל צריך להעמיד לדין על התבטאויות שלו שקראו במישרין או בעקיפין להריגת יהודי כזה או אחר, מתנחל או לא מתנחל - מדוע שלא יהיה צריך להעמיד לדין גם כאלו שטוענים ככה מהצד השני? ויותר מזה - למה שזה יהיה "חטא" להגיד את זה בתקשורת? עיתונאי עושה את העבודה שלו שהיא חשיפת סיפורים לתקשורת - זה שתושבים כאלו ואחרים רוצים תמיד "לכבס את הכביסה המלוכלכת בבית" - זה לא נותן להם פטור מהחוק, ולא נותן להם לגיטימציה להאשים כל עיתנואי שהוא ב"מסירה". עיתונאי הוא לא מעמיד לדין, עיתונאי הוא מעביר מידע לציבור - למה שהוא יהיה מחוייב למה שאתה מאמין בו למה מותר ומה אסור לפרסם בציבור? אם הוא מאמין שזה הסתה לרצח, מההבנה שלו וכו', והוא חושב שזה מידע שראוי שהציבור ייחשף אליו - הוא יעשה את זה). אין פה עניין של בגידה או מה שלא תרצה - תפריד בין הרצונות של היישוב "לכבס את הכביסה המלוכלכת בתוך הבית", לבין זה שתרצה או לא תרצה, אתה במדינת חוק שבה גם שמאלנים שקוראים לרצח מתנחלים, וגם קיצוניים ימניים שקוראים להרג שוטרים - שניהם צריכים לעמוד לדין, ועל שניהם לא יחול דין "מוסר" על מי שידאג לחשוף את סיפורם.
ושוב, שלא יבינו אותי לא נכון - זה ל-א נוגע לסיפור הספציפי הזה, כי כאן אני אישית, מאמין שאלירז היא כן "נורמאלית" - לא יודע למה ומה היא כתבה את הדברים האומללים האלו - אבל אם היא מודה שהיא כתבה אותם, וידעה שהם יכולים לדלוף החוצה, אני מאמין שהיא אישה מספיק בוגרת כדי להתמודד עם תוצאות מעשיה, היא תבהיר שחזרה בה, וכו' כוכו', ותוכל אפילו להביא מקורות ממקומות אחרים שמראים שדעותיה מתונות בהרבה - אבל עצם חשיפת הסיפור זה לא חטא. העיתונאי, ולעניין זה לא משנה איפה הוא גדל או אם יש/אין כיפה לראשו - עושה את עבודתו שהיא חשיפת מידע לתקשורת שהוא מאמין שיש בו תועלת לציבור.
אבל ברור שפתאום כל הקיצוניים פה בפורום יטענו שמדבריה של אישה אחת במייל פנימי, אין סיכוי ששום אדם יוסת לבצע דבר כזה, ו"מה פתאום, אנחנו לא באמת רוצים - אנחנו סתם אומרים, ודברינו הוצאו מהקשרם ובלה בלה בלה", בעוד בדיוק על מקרה כזה כלפי מתנחלים, נגיד מצד פרופסור שטרנהל - יזעקו ויגידו שזה חמור ביותר ועלול להביא להסתה נגד מתנחלים.
אי אפשר לעשות כאן איפה ואיפה. אני בעד שכל מי שקורא להסתה נגד מתנחלים יועמד לדין, וייחקר וכו', כמו גם כל מי שקורא להסתה נגד שוטרים/תומך במישרין בהרג שוטרים וחיילים ומגבה את אלו שיעשו בעתיד דברים כאלו.
בנוסף - מעניין, חשבתי שהקיצוניים פה לא מפחדים ממעצר, ולא מפחדים להגיד את דעתם, ואולי שאפילו להיפך, מעצר בידי כוחות הרשע זה כבוד וצל"ש בשבילהם, כי זה מראה שהם גיבורים וכו'... - אז מה אתם "עצובים" על המעצר הזה - זה אמור להראות לכם שאתם מצליחים להגיע לתודעת הציבור, לא?
מה יותר טוב לבולטות ולחשיפה של נוער הגבעות מפרובוקציות שכאלו? (חצי <צ> חצי משועשע, חצי כאוב... וכן, יש שלושה חחצאים, אני יודע)
בברכת שאלירז תשתחרר במהרה מהכלא, ושעם ישראל יהיה בריא מכל הכיוונים, וכן - גם לכיוון נוער הגבעות והאידיאולוגיות הקיצוניות הימניות יש מה להשתפר בבריאות, לא רק ל"ממלכתיים"... 
(נ.ב: הסיפור הזה חשף לפחות דבר אחד - ככל הנראה, באמת מה שאלירז ניסתה להסתיר וכעסה על תושב יצהר שחשף פה, הוא נכון - רוב תושבי יצהר מתנגדים לקבוצת המיעוט הקיצוני ביותר שבתוכם. כעת רווח לי, כי אני יודע שבאמת רוב תושבי יצהר הם לא בעד פגיעה בחיילים).
אה, ואני מודע שיכול להיות שאכעיס פה כמה אנשים, אבל מה לעשות, אני כבר אוצר בתוכי את זה יותר מיום, בחרתי לא להגיב זמן מה, אבל עכשיו החלטתי לצאת עם זה, בזהירות, ובתקווה שתשכילו להבין שגם לי "מותר" להתבטא בפורום הזה, "גם" אם זה לא דעה האהובה על חלק נכבד מהגולשים ה"קיצוניים" כאן. גם לממלכתי מותר להביע דעתו בנוגע לפגיעה בחיילי צה"ל, לא רק לקיצוניים
)
לא קראתי הכל בעיון.אבא שמואל
אני יכול להסכים עם הרעיון של אכיפה שוויונית.
מה שאני לא יכול להסכים זה:
1. לתת שם של 'הסתה' למה שנאמר בפורום סגור.
2. לתת לגיטימציה לאדם מתוך פורום סגור לפרסם דברים שנאמרו ע"י אדם אחר.
מעבר לזה, אין בדבריה (אפילו במקרה הספציפי) קריאה להרוג מישהו. מי שמבין מדבריה שיש כאן קריאה כזו הוא רשע!!
* אם אתה תשאל אותי איך אני אמור להגיב כאשר חתול רץ לי לבין גלגלי הרכב, אומר לך: תמשיך ליסוע ישר, ואל תתפתה לנסות לשמור על חיי החתול, מכיוון שזה עלול לעלות לך בחייך. - אם מכאן אתה רואה קריאה להרוג חתולים, אתה פשוט רשע. (זה פחות או יותר הכיוון של מה שנאמר על ידה.)
ככה:ותן טל
1. מה שנאמר בתוך פורום סגור בוודאי שיכול להיקרא הסתה - הרי גם שם, ואולי אפילו יותר מאשר פורום פתוח, אדם יכול לקבל מוטיבציית יתר בגלל דברים של אנשים אחרים התומכים בו.
2. מצטער, לא מכיר שום הלכה שכזאת - אתה מכיר? יש חרם דרבנו גרשום שהוא אולי הדבר הכי קרוב שיכול אולי להידמות, וגם הוא לא דומה - אין מדובר במכתב פרטי של אדם, אלא מדובר בדבר שנכתב לאנשים, וכל עוד לא חתמו על איזה חוזה משפטי-הלכתי שכל מה שנאמר במקום מסוים לא יוצא ממנו - הרי שאפשר להוציא את הדברים ממנו.
אגב - אני מניח שאם אדם היה כותב בפורום סגור שהוא רוצה לרצוח אדם כזה או אחר, ספציפי - אני מאמין שאז גם אתה היית מסכים שבהחלט יש לגיטימציה לפנות עם זה למשטרה, גם אם זה "אדם אחר שאמר את זה בפורום סגור".
פורום סגור זה לא תירוץ לשום דבר, מצטער. במיוחד לא בעולם כמו היום שבאמת אין דבר כזה סגור. אבל גם אם היה - זה לא משנה...
לגבי מה שיש או שאין בדבריה, אני מצטער, אני לא רשע, ומהציטוט שפורסם בהחלט הייתה תמיכה ברעיון של הרג חיילים/שוטרים - גם אם לא ק-ר-א-ה להרוג, בהסתה לא צריך קריאה מפורשת להרוג אלא הבעת תמיכה בהריגת חיילים גם אם אתה בעצמך לא תעשה את זה. אם היא כתבה שם שבסיטואציות מסוימות היא תתמוך בזריקת אבנים גם אם תביא למותו של חייל - מצטער, זה תמיכה באלימות שגורמת למוות, נקודה - והיא לא מסתירה את זה. ההדמיה של החתול וכו', היא מגוכחת ונובעת מאותה בורות שהראית בפעמים הקודמות שכתבת לי, כאן ובאישי. אם חייל יהודי ושוטר יהודי נידמה לך כחתול, אז אני אדמה אותך ליתוש ופשוט אנפנף אותך מעליי...זה פשוט מגוחך, מצטער.
אבל לא אני ולא אתה נחליט מה משמעות דבריה, אלא בית המשפט. דבר נוסף - היא בעצמה לפי מה שאני מבין טוענת היום כבר שהיא הנערה מהדיבור הזה ושזה נאמר מתוך סערת רגשות רגע לאחר הריסת הבתים, אבל שהיא לא באמת תומכת בהריגת חיילים - שים לב - היא לא אומרת שהאמירה שם לא תומכת בהריגה, אלא לפי מה שהבנתי, היא ודובריה, מתנערים מהאמירה ההיא וטוענים שהיא הייתה חד פעמית, אז, וכבר נמחקה יחד עם כל הפורום. אני גם יודע על פי מה שכתבה בפורום זה, שהיא ל-א תומכת בהרג - גם אם אני עדיין לא שמח מזה שהיא כן תומכת במידה מסויימת בזריקת אבנים.
דבר אחרון - כל מה שאני אמרתי, אם היית קורא יותר בעיון, היית רואה שזה לא מכוון כלפי אלירז וכלפי המקרה הזה ספציפית - אלא נאמר בכללית, כלפי מקרים כאלו שקרו/קורים/יקרו. ככה שאין לך מה להקשות עליי ממקרה זה, כי אני לא דיברתי דווקא עליה, ולהיפך דווקא.
זה לא משנה,די"מ
תמיכה ברצח זה לא הסתה.
מה לעשות זה החוק.
בית המשפט יחליט, מסתבר.ותן טל
אני בהחלט אשמח שלא יכניסו את אלירז לכלא או לעבודות שירות
.
בכל מקרה, אני דיברתי על העיקרון, לא על המקרה שלה. אם היית מתעמק במה שכתבתי היית רואה את זה.
בהחלט אדם שמסית לרצח, וקורא לזרוק אבנים על חיילים במטרה להרוג - הוא מסית וכן, אין בעיה אפילו במצב מסויים להעביר את דבריו לידי גורמי האכיפה.
חי בסרט,אפילו כתב אישום לא יהיה.די"מ
חי בסרט בנוגע למה? אמרתי שאני אשמח ששום דבר לאותן טל
יקרה. איזה "חי בסרט" יש פה בדיוק???![]()
אתה טורח בכלל לקרוא ולהבין את דבריי לפני שאתה מגיב עליהם? אני שואל ברצינות...כי זה לא נראה ככה.
בית המשפט לא יחליט כי זה לא יגיע אליו.די"מ
הפרקליטות תחילט.
והיא תחליט לא להגיש כתב אישום,עצרו אותה בשביל הכותרות והפחד מהפאדיחות שהפרסום ב"ידיעות אחרונות" היה גורם להם אם לא היו עוצרים אותה.
סבבה,עדיין אין פה עניין של"חי בסרט".ונקווה.ונראה
ותן טל
צודק,זה פשוט חוסר הכרה של איך עובדת המשטרהדי"מ
זה לא קריטי לי הסדר, ככה שזה לא משנה.ותן טל
לא אכפת לי ככה או ככה ולכן המינוח המדוייק הוא לא קריטי לי - אני את התוצאה הסופית לא הייתי רוצה שתקרה לאלירז, וזהו. לא אכפת לי מה היא לא תצטרך לעבור בשביל זה...
אני רק רוצה לומר,שברור שמשפטית אין פה כלום.די"מ
אני לא שופט ולא פרקליט ולכן לא יודע להגיב.ותן טל
אאלץ ברשותך לחכות עד שתהיה החלטה, כדי לדעת האם באמת אין כלום, כמו שאתה אומר 
תיק נסגר אחרי שנתיים.די"מ
(או פחות,אבל הם אף פעם לא ממהרים לסגור..)
אז כל יום שלא תהיה בכלא מוריד יום מהשנתיים
ותן טל
נקווה שזה באמת פשוט ייגמר.
כל טוב ולילה טוב 
שאלה-מרדכי
האם זאת הסתה להגיד שבמקרה שמרביצים לך במהלך פינוי אז להחזיר גם במחיר של פגיעה בחייל?
אתה רוצה להגיד לי שבעמונה היינו צריכים להשאר אדישים לנוכח האלימות מצד המגרשים?
הרי זה מה שהיא אמרה לך בברור שדעתה שאלו המקרים המסויימים שהיא שבהם היא תצדיק פגיעה בחייל.
ואם זאת הסתה אז אתה מוזמן להכניס גם את התורה לחקירה ולמעצר בית, כי יש הרבה רבנים שגם הם אומרים כך וכבר הבאתי לך דוגמאות לכך.
חבל שאתה מעדיף להאמין לעקיבא נוביק ולמידע החסר שהוא קיבל מאשר לעיניים שלך שראו את דעתה האמיתית.
עצוב לי שאתה לא קורא את כל ההודעה שלי ומסלףותן טל
את דבריי.
דבר ראשון, לא ענית קודם כל לשאלותיי, וזה מוכיח שאתה יהודי כשר - עונה לשאלה בשאלה
דבר שני, אם היית טורח לקרוא היטב את שכתבתי לפני שמיהרת להגיב ולהציג אותי באור שלילי, היית רואה שכתבתי כמה פעמים בתגובתי אליך שאני ל-א מדבר על המקרה הזה, אלא שואל אותך בכלליות, בלי קשר למקרה הזה! והיית רואה שם שאני בהחלט אומר שבמקרה הזה בגלל שאאני יודע מהפורום הזה מה דעתה, אני לא "חושד" בה (הגם שצריך כמובן לזכור שמה שנכתב כאן לא נכתב שם. אבל זה לא קשור עכשיו)
אני בהחלט אשמח להתנצלות פומבית ממך על כך שהוצאת אותי כאן המגעיל כשדאגתי שוב ושוב להבהיר ששאלתי אלייך כללית, וגם בתגובות האחרות הדגשתי את זה.
אני מבקש, להבא, מי שרוצה להגיב על תגובות שלי - לטרוח לקרוא את ההודעה עד הסוף לפני שהוא מגיב, שלא תצא מכשלה תחת ידו. לא חייבים להגיב, אם לא רוצים לקרוא הכל - אין ל בעיה עם זה, אבל כאשר קוראים רק חלק ומגיבים על זה - נופלם בדיוק במה שאתה כרגע ממש הוכחת אותי עליו, כי דבריך עלי לא היו ולא נבראו.
אחרי כל זה, אשמח לתגובה עניינית על השאלה הכללית ששאלתי אותך. כל טוב,לילה טוב ושבת שלום!
קראתי הכל וראיתי שאתה לא מתייחס אליהמרדכי
למרות שבעניי כן נראה שיש התייחסות ספציפית למקרה הזה ולאלירז וקשה לפספס את זה בין השורות, גם אם אתה כותב שזה לא ספציפי.
חוץ מזה שבהודעה אחרת פה כתבת התייחסות על הדברים האומללים שהיא כתבה, כלשונך
וגם על זה הייתה תגובתי.
לא קראת בהודעה השנייה(לאבא שמואל) את סוף ההודעהותן טל
אם אתה רוצה להתחיל לייחס לי מעצמך למה אני כן מתכוון או לא מתכוון, אז באמת שאין לי טעם להגיב לך כיוון שאתה כבר תחליט מעצמך "למה אני באמת מתכוון".
אתה יכול פשוט לענות על השאלה הכללית שאלתי בלי קשר לאלירז, אם בא לך...
קראתי כמה פעמיםמרדכי
וכן, אתה בעצמך מתייחס בהודעה שם למקרה הספציפי הזה, וממש ממש לא קשה למצוא את זה.
קראת את הסוף? אבל אני שם לב שאתה מתחמק מלענותותן טל
כנראה שאתה יודע שהתשובה שתענה או שתהיה שקר, או שתדפוק לך את הטיעונים שלך.
בכל מקרה - כן, התייחסתי שם למקרה שלה, אבל זה לא אומר שזה מה שאני אישית חושב, וזה ב-ד-י-ו-ק מה שכתבתי בפסקה האחרונה גם לאבא שמואל.
עכשיו אתה יכול בלב שקט להחליט אם אתה רוצה לענות על השאלות או שוב להתחמק...
קראתי הכל.מרדכי
ואני לא מבין לאיזה שאלה באיוק תה רוצה שהתייחס.
אז פתאום כן התייחסת, זאת כבר התקדמות. יפה!
אל תיתמם. כתבתי שאלות ברורות מאוד שם.ותן טל
התקדמות? לא אמרתי בשום מקום שלא התייחסתי למקרה שלה - אמרתי שזה לא קשור לדעה האישית שלי שאותה הבהרתי הלוך ושוב שוב ושוב.
אתה מוזמן לקרוא שוב את ההודעה המקורית ולנסות לענות על כל שאלה בפני עצמה, כתבתי בעברית מדוברת, לא בצרפתית... ומשהו שיש אחריו סימן שאלה, טיפ בשבילך - זה שאלה...
אם אתה מתכוון לשאלה על הסתה אז אענהמרדכי
ברור שאני רוצה שיטפלו במסיתים נגד המתנחלים (גם אם זה צה"ל http://www.inn.co.il/news/news.aspx/216334 )
באותה מידה שאני בעד לעצור את ההסתה נגד חיילי צה"ל! כן, מי שאומר שצריך לפגוע סתם כך בחיילים אז צריך לעצור אותו. אבל באופן שווה.
הסתות נגד צה"ל יש כל יום מצדדים שונים ואף אחד לא מטופל. רק שמדובר ביצהר זה תוך רגע מוביל למעצר ותופס את כל הפריים-טיים.
קצת פרופורציות.
צריך לעצור את ההסתה ללא אפליות בכלל!
חבל שדווקא כשאין באמת הסתה אלא סתם השמצות אז ישר מטפלים ונותנים לזה את מלוא הבמה אבל כשזה אמיתי אז לצערי יש שקט ולא שומעים על כך.
ושוב, לצערי זה נראה שהשאלה הזאת נובעת ממחשבה מוטעת שאכן קיימת הסתה כזאת מצד מה שמכונה "הימין הקיצוני" כנגד צה"ל. זה לא קיים וזה לא נכון ואין בכלל קצה של דימיון להשוות את זה לשמאל ולערבים שאכן קוראים להרג חיילים ולפגיעה בצה"ל.
אתה מוטה, לכן הימין טהור בעיניך והשמאל לא.ותן טל
אם הייתי איש שמאל אני מניח שהייתי כותב את הפסקה האחרונה שלך בדיוק לצד השני. השמאלנים לא באמת מסיתים נגד חיילי צה"ל, אין באמת הסתה כזאת מצד השמאל הקיצוני, אין מקום להשוות את זה לימין הקיצוני הסהרורי שאכן קוראים להרג חיילים ולפגיעה בצה"ל.
ככה איש שמאל היה כותב. למה שאתה תצדק יותר ממנו? זה היתממות בה בעת להגיד את זה אבל לתמוך באנשים שאומרים דברים שכן משתמעים לפגיעה בחיילים.
וכן, אם נתייחס רגע גם לקטע הספציפי שאלירז כתבה שם, בהנחה שאני ל-א בנאדם שמכיר אותה - הרי לא צריך להכיר את האדם, אתה קורא את מה שהוא כותב נקודה - אז מהדברים שם בהחלט עולה מסר חד משמעי שהיא מגבה אנשים שיהרגו חייל צה"ל. לא משנה ססיובת, לא משנה כלום - היא כתבה שם שבסיטואציות מסוימות היא תגבה אנשים שיזרקו אבנים ויהרגו ככה חיילי צה"ל - לא משנה כרגע אם אבן יכולה להרוג או לא - המסר כאן הוא בהחלט מסר מסית ובעייתי ביותר - וזה היתממות להגיד שהוא לא דומה למסרים הפוכים מצד השמאל כלפי חיילים או מתנחלים.
לגבי אכיפה שיוויונית - אני מסכים שצריך לאכוף גם כאן וגם כאן, אבל אם לא אוכפים במקום מסויים, זה לא אומר שהצד השני עכשיו "מוגן".
האם אתה באמת מעדיף שלא יעצרו ולא יבדקו ויחקרו חשדות לאמירות מסוכנות מהצד הימין הפוליטי, כשזה בא בגלל שגם את השמאל לא עוצרים? כלומר - אם את השמאלנים כן יעצרו אז בנפש חפצה תרצה ותשוש שיעצרו גם ימנים כאלו?
הרי כל שמאלני ידע לתת לך בדיוק את ההסברים שאתה נותן, רק הפוך - אז הצביעות הזאת משני הצדדים כבר נמאסה על הציבור בארץ שהחיילים, אם אתה שוכח, הם הילדים שלו - ויותר מזה, אני מהמר שגם אתה/קרובים שלך, נמצאים בצה"ל - כלומר, אותם ימנים שלדבריך "לא באמת מסיתים", אבל אדם מין השורה שקורא את דברהים, בבירור מבין מדבריהם מסרים מסוכנים שרוצים או אין להם בעיה להרוג את הבן שלו/את אח שלך או אותך עצמך. לעשות חילוקים של ביינישים זה לא כאן, ואין שום משמעות באמת להיכרות אישית - אז מה אם מישהו מכיר אישית ואומר "הם לא באמת מתכוונים," - אם המסר העולה מדבריהם המפורשים הוא מסר בעייתי, צריך לעצור את המסר הזה חד וחלק בלי היתממות.
אפשר להלחם למען ארץ ישראל גם בלי מסרים מסוכנים ובעייתיים כאלו, ואפילו לא כאלו שמתקרבים. זה אחת הסיבות גם שנוער הגבעות הוא מוקצה מחמת מיאוס כלפי כולם. כ-ו-ל-ם מתנערים ממנו, וכעת אפילו הקיצוניים המתונים, אם אפשר לקרוא לזה ככה, מקרב תושבי יצהר, מתנערים מנוער שאומר דברים כאלו. אז די, פשוט די.
איזה יופי לראות את ההשוואהמרדכי
בבקשה תן לי דוגמה למקרה אחד מצד הימין להסתה נגד חיילים וצה"ל (לא נגד ערבים, שזה אני מסכים שיש).
על כל מקרה שתביא אז אני אביא לך חמש מקרים הפוכים של שמאל שקורא להשמדת צה"ל ולפגיעה בו (ואגב, גם עושה את זה בעצמו ביחד עם הערבים).
אין בכלל מה להשוות.
לגבי אלירז-
להזכירך, הדברים נכתבו בפורום סגור בו כולם מכירים אותה כך שגם לפי שיטתך אין פה בעיה. בכל מקרה כבר כתבו פה שמה שהוצא לתקשורת מתוך הפורום הזה זה קטעים בלבד ולא הכל, והרי ידוע שמילה אחת יכולה לשנות תמונה שלמה.
לגבי השיוויון-
ברגע שאתה פועל מחוסר שוויון אתה רק מחזק את התופעה. אתה חושב שאם היה טיפול בטרור ערבי אז משהו היה שוקל בכלל לעשות מה שמכונה "טרור יהודי"? (שוב השוואה דמגוגית שעושים בין חיי אדם לגרפיטי מסכן).
אתה חושב שאם לא היו נותנים אישורים לבניה ערבית בזמן שמקפיאים בניה יהודית אז משהו היה בונה לא חוקי?
או שאתה מצפה ממשהו שבנה צריף ברמת נפצוצים ד' לעבור על זה בשקט שגבעה ממול יש עיר לא חוקית?
החוסר שוויון רק מגביר את התופעה. אבל אתה צודק, אני נגד שוויון, מבחינתי בארץ ישראל אין לשום ערבי זכות- לא לעבודה, לא לנחלה וקרקע.
(אני לא אומר לרצוח אותם, אלא רק מחבלים, סייעני טרור וכל מי שמתעסק בהשמדת ישראל ואת כל השאר לסלק מכאן, או במילים יותר מוכרות גרוש והתנתקות).
החייל הוא אח שלי לא פחות משהוא אח שלך ואני אכבד אותו ואעזור לו בכל דבר שהוא צריך.
וגם טענה הפוכה היא דמגוגית ושיקרית.
אבל
זה ברור לכל אחד שגם עם אחי הביאולוגי יבוא ח"ו להרביץ לי עם אלות ויתנהג איתי באלימות שהיא קצת יותר מאגרוף, אז אני אחזיר לו על מנת להתגונן. ואני ממש לא אעשה את זה משמחה או מרצון, אלא להפך מכאב וחוסר בררה.
וסלח לי,
זאת לא טענה בינישית, זה שכל ישר וזאת דרך העולם ובחיים לא עצרו משהו רק כי הוא התגונן (במצב כמובן שהוא לא התחיל).
בחיים, חוץ מאצל מתנחלים.
לגבי הטענה האחרונה-
נוער הגבעות אינו מוקצה מחמת מיאוס, התמיכה רק גברת בו מיום ליום וההוכחה היא הצעדה לE1 ההמונית והשבתות במאחזים.
וכן זה מפחיד גורמים מסויימים שממש לא רוצים שהתמיכה תתגבר.
אז מה הם עושים?
פרובוקציות שגורמות לכל הפילוג הזה. הם בכוונה מתגרים בשביל לסכסך. כמו ביטול העצרת בחומש, ההשטלתות על הישיבה ועוד מקרים רבים שנוצרו על מנת לגרום לסכסוך פנימי.
הפרד ומשול.
ולצערנו הם מצליחים.
יצהר, אש קודש ובכלל.
הכל נובע מהפחד הזה שיביעו עוד תמיכה בנוער הנפלא הזה שמטרתו היא טובה! מאוד טובה!
אלא פוגעים בו ללא הפסקה וזה מה שגורם לתגובות שחלקם בעיתיות יותר, חלקם פחות וחלקם בכלל לא.
עצוב שהם מצליחים במשמתם ובמקום לתת לנוער גב ולעזור לו בהתמודדות ובמלחמה על הארץ אז מאמינים לאותם גורמי פילוג ומפנים עורף.
גם פרסום הידיעות הבלתי פוסקות ומוצדקות גורמים לפילוג הפנימי הזה כי יש מי שרוצה אותו ומכוון אליו ולכן יש את הקולות של המתונים יותר.
התשקורת הצליחה.
מערכת הביטחון הצליחה.
השמאל הצליח.
אנחנו הפסדנו.
איזה יופי לראות דמגוגיה שמכניסה במרמה ערבים לענייןותן טל
הכנסת את הערבים כאילו בתקווה שאני לא אשים לב וזה יהיה קושיה עליי - אבל חביבי, אני לא דיברתי על ערבים לכן כל מה שכתבת פה על ערבים לא שייך לדיון ההזה. אני דיברתי על ימין ומשאל בישראל, ביהודים. לא על הערבים.
עכשיו נחזור לימין-שמאל בזניחת הטענות שקשורות לערבים אצלך בנודעה:
1. אתה מנסה להתמקד בכמות כדי להתעלם - בצדק מבחינתך, שלא רוצה להתמודד עם האמת - מהעניין המהותי - זה לא משנה כמויות, זה משנה שיש בשני הצדדים אנשים שאומרים ואולי גם מתכוונים לעשות מעשים פסולים, ולכן זה לא באמת משנה כמויות - ברור שצריך לעצור גם את כל המסיתים משמאל, אבל זה לא סותר את זה שגם אם לא עוצרים את כולם, גם מסיתים מימין צריכים לקום.
2. אתה מפליג בתמימות של הימין, ולמעשה טוען שיש המוני שקרנים בקרב המתלהמים הימנים קיצוניים, שמה שהם אומרים הם לא באמת מתכוונין אליו, ושדבריהם מוצאים מהקשרם, ושהם לא באמת יעשו את זה - במילים אחרות, הןם שקרנים, ולעומת זאת כל השמאלנים שאומרים את זה בעיינך הם דוברי אמת לאמיתה, צדיקים שכל מה שהם אומרים תמיד הם גם חושבים, מתכוונים ועושים. יפה איך שהצלחת להפוך את נוער הגבעות לשקרנים ואת השמאל הקיצוני לאמא תרזה (=נזירה דוברת אמת תמיד). לא נראה לי שזה עובד על מישהו מלבד אותו נוער שמנסה לשכנע את עצמו.
מי שאומר דברים בעייתיים, צריך לעמוד מאחורי מה שאמר ולהודות שאמר אותו, ולשאת במחיר שמגיע על אמירה כזאת. מכל צד שהוא.
3. לגבי אלירז - שוב, אנחנו נכנסים לדוגמה אישית שלא באמת רלוונטית, כיוון שאת דעתי האישית שהיא מנוגדת לאיך שאני מראה את התפיסה הכללית של זה, כבר אמרתי - אבל נחזור שוב: זה לא משנה שזה נכתב בפורום סגור (קודם כל, גם בפורום סגור של יישוב שלם, לא חייב שכל אחד מכיר את השני ברמה מספיק גבוהה) - ברגע שזה אמירה קיצונית זה בעיה, ובנוסף, כמו שאלירז יודעת יותר טוב ממני - אין דבר כזה באמת סגור, כי קודם כל היום עולם המידע הרבה יותר פרוץ וכל אחד יכול לצלם ולשלוח לכל העולם בשנייה, ודבר שני - היא אמורה לדעת שגם השב"כ יכול לעקוב אחרי מקומות רגישים ונפיצים כאלו. היא גם אמורה לחשוד תמיד שאולי יש משת"פ ביישוב - לא היו חסרים מקרים כאלו. היא צריכה להיות חכמה יותר מכולנו ולהבין שתמיד היא צריכה להתבטא בזהירות - אלא אם כן באמת לא אכפת לה לשאת במחיר של האמירות שלה, אבל אז לפחות גם אתה יודע שהיא באמת התכוונה לזה מתוך מוכנות לשאת בתוצאות.
4. תענה בכנות - אם היו מטפלים באופן רציני, נגיד רציני מאוד, בבנייה הבלתי חוקית הערבית - אבל לא היו בתוך כך מקלים על הבנייה היהודית, אלא כמו כיום (כלומר לא מחלקים פתאום הרבה יותר זיכיונות והיתרים וכו') - אתה באמת חושב שבגלל שהיה אכיפה נגד הבנייה הבלתי חוקית הערבית, אף אחד ביו"ש היהודית לא היה בונה בלתי חוקית? בדגש כמון גם על הנוער גבעות? אתה ב-א-מ-ת מאמין בזה? לי קשה להאמין בזה - זה סתם אמירות שמפריחים באוויר ללא כיסוי, כי יודעים גם שלא יצטרכו לכסות אותם.
5. הפרד ומשול - אולי, אבל לא תצליח בתירוץ הזה לנסות לגרום לכל 99 אחוז המתנחלים שלחלוטין ל-א מזדהים עם אמירות שאתה י-ו-ד-ע שנוער הגבעות אומר, ושאתה י-ו-ד-ע שנוער הגבעות רוצה לעשות/אפילו עושה. אני מניח שגם אתה מאמין שלא כל פעולות תג המחיר נגד ערבים ונגד צה"ל ובכלל, נעשים על ידי פרובוקטורים - אז אתה לא יכול לצפות מכל המתנחלים לגבות אתכם "כי היוצאים נגדנו מנסים לפלג אותנו" - סליחה, אולי במקום זה, נגיד - נוער הגבעות יהפוך להיות נורמאלי ויזנח את הדרך המטומטמת שלו? ההרגשה היא שאחוזון קטנטן חש שכל האמת אצלו ושכולם צריכים להתיישר לפיו ולתמוך בדרך הקיצונית שרוצה לשרוף את המדינה פחות או יותר - ולמה לתמוך? כי חייבים אחדות, כי אסור לתת להם לעשות הפרד ומשול.
סלח לי ידידי - אני גם אשמח שנהיה מאוחדים, אבל לשם זה אני לא מוכן לשרוף את המועדון. כן, מבחינתי עדיף שכל נוער הגבעות יהיה בכלא ושהמדינה ושעם ישראל ישארו שלמים, והציבור הדתי לאומי יאבד קומץ קטן קיצוני בתוכו שירגיש נטוש לגמרי - מאשר שציבור שלם של 99 אחוז ויותר, ייאלץ ללכת אחרי קומץ קטנטן, ויחד איתו ינסה לשרוף את המדינה ויהרוס אותה מבפנים, ואז נהרוס שוב את המתנה שה' נתן לנו.
אני לא הולך עם הבריונים של ימי בית שני, מצטער.
אנחנו הפסדנו? נכון - כי נוער גבעות ר-צ-ה שנפסיד, נוער הגבעות ר-ו-צ-ה להרוס את המדינה והימין - שום דבר לא חשוב בשבילו, והוא רוצה רק להרוס, רק להחריב את המדינה והעם, רק לחרב הכל ולקוות שה' יאהב אותנו מספיק שמתוך ההריסות יוציא כמה ויעשה עימם חסד ושהם לא ימותו, ואולי גם תקום מהם איזו מדינה.
נוער גבעות שרוצה למחוק את המדינה, שרוצה לההרוס, להשמיד ולהרוג את עם ישראל - מבחינתי הוא שונא ישראל וסכנה איומה לעם שלנו, כן - זהה לא רק גרפיטי מסכן, זה אידיאולוגיה מסוכנת שרק מחכה כל פעם להתקדם שלב, וזה מסוכן ורוצה להשמיד אותנו מבפנים. זה שאתה וכולכם כל פעם מנסים להקטין את זה ולהפוך את זה ל"רק גרפיטי מסכן" - לא יעבוד לכם. הציבור מתנער מיכם, ובצדק, וזה טוב. הציבור רוצה את עם ישראל - הציבור לא רוצה גלות שלישית וחורבן עם ישראל. נוער הגבעות, ככל הנראה על פי מעשיו, זה מה שהוא רוצה. ברוך ה', לא יצליח לו. ברוך ה', תופעת נוער הגבעות או שתדעך מעצמה, או שתדעך בכוח על ידי דיכוי אלים/לא אלים מצד הסביבה/מצד השלטון - ועם ישראל יישאר חי וקיים, בעזרת ה'.
אם זאת הגישה שלך אני מפסיק לשתף איתך פעולהמרדכי
אני לא אהיה מוכן להתייחס לדיבורים שכאלה, יש גבול לרמה אליה אני מוכן לרדת.
אני מבחינתי מסיים את הדיון הזה כאן.
נ"ב-
יש עכשיו הפגנה של ארגון 'תג מאיר' מול משרד ראש הממשלה ונראה לי אתה חסר להם שם מאוד.
זה בסדר, רמת הדיבורים והטיעונים של נוער הגבעותותן טל
נמוך יותר. כמו להאשים 6 מליון יהודים שהם אשמים בכך שהלכו למשרפות. כמו לרצות להשמיד את מדינת ישראל. את זה לא אני אמרתי אלא הם, ואפילו החתימה של אלירז לזמן מה. מדינת הציויינים מתפוררת אומר בעברית עכשוית - השמדת עם ישראל בארצו, מצטער. זה שמנסים להכניס את זה לכל מיני תבניות דימוניות לא יעזור לכבס את האמת. המטרה של נוער הגבעות זה להרוס את מדינת ישראל מהשורש, ומי שיעשה את זה - יעקור את עצם קיומו של עם ישראל בארצו לראשונה זה 2000 שנים.
אם אתה לא מסוגל להתמודד באומץ מול הטענות האלו, זה באמת חבל, אבל מסתבר שרוב הציבור, גם המתנחלים, מסכים איתי - ומסתבר שמי שגורם את הפילוג זה לא הציבור הזה ולמען האמת גם לא ממש השילטון - יש לו חלק קטן בזה, אבל את העיקר עושים אלו שמנסים לפורר כל סדר חברתי קיים שניתן, מנסים להוביל לחורבן הבית השלישי, כמו שהבריונים בימי בית שני הובילו (כן, הביריונים. לעם ישראל היה מספיק אוכל בירושלים למצור של עשרות שנים כשבזמן הזה כבר הצבא היה מתייאש - אבל הביריונים שרפו את האוכל והביאו לחורבן הבית, כי רצו להילחם, להילחם, העיקר שהכל יהרס.
לא יודע על איזו הפגנה אתה מדבר, אבל אני בהחלט יודע שאני לא מתבייש להיות ממלכתי וימני לא פחות ממך.
אתה דמגוג, מוציא שם רע, מסית גורם לחילול ה'מרדכי
בדיוק כמו שאתה מאשים את נוער הגבעות.
אני כאמור יותר לא משתף פעולה עם אוסף ההשמצות שלך וההוצאת שם רע הזאת והדמגוגיה הזולה בא אתה משתמש.
ציטטתי דבר שמופיע בחתימת אנשים מכאן.ותן טל
איך בדיוק זה הוצאת שם רע? האם הם מאמינים בזה או לא?
אתה לא חייב לשתף א-י-ת-י פעולה, אבל תחשוב על זה לעצמך.
באופן אישי אין לי שום דבר נגד א-ף אחד מנערי הגבעות או נערות הגבעות או אנשי או אנשות הגבעות. הדעות שלהן נראות לי כמאיימות על הסדר החברתי התקין במדינה - האם כבר אסור לי להגיד את זה? רק על המדינה ושלוחיה מותר להוציא רפש על גבי רפש וזה יעבור בשתיקה בפורום?
שמעתי היום משפט חכם מאיזה אדם מבוגר יחסית, הוא אמר שפעם אדם היה יכול לחלוק על דעה של איש אבל ברמה האישית לא לחלוק על האיש עצמו ולהישאר בקשר נורמאלי וטוב איתו - היו, אמר אותו מבוגר, לצערו, מחלוקת על דעה מתקשרת ישירות עם כך שלכאורה אותו אדם שחולק על הדעה שלך חולק על עצמך, עליך בתור בנאדם.
וזה חבל.
כל טוב ובתקווה שנהייה כולנו עם אחד, בלב אחד 
אתה לא ציטטת אתה נתתה פרשנות!אייכה!
לא. מה זה "מדינת הציויינים מתפוררת"?ותן טל
שאין מדינה. אין מדינה, מה זה אומר? לא צריך להיות גאון הדור, ואני גם לא צריך להיות הבבא סאלי כדי להבין את זזה, וכמוני, ובעצם - אני נסמך על רוב מוחלט מוחלט של הרבנים והאנשים עם השכל בעם ישראל. א-ת, באמת חושבת ומדמיינת מקרה שבו המדינה הזאת מתפוררת, נהרסת - ועם ישראל ממשיך לשרוד בארצו?
עד כמה פתטיים אפשר להיות?
חוץ מזה שעדיין לא ענית על השאלה שהפנתי לך בתגובה שלי אלייך, סתם לתשומת ליבך.
אולי זה יעזור לך שאזכיר לך שיש כאן חלק שמחזיקיםבחורצ'יק
בערך "לזרוק את השכל" אם זה מסביר משהו..
כאילו שמעולם לא דיברו על זה פה.די"מ
פרוק המדינה לא מחייב השמדת ישראל,זה שאתה חושב כך זה עניין אחר.אני רוצה לפרק את המדינה ולבנות מדינה אחרת עם מערכת שלטונית אחרת וחוקים אחרים.כבר דנו על זה,ולא כאן המקום לדון,אתה יכול לפתוח עוד שרשור בכיף (נראה לי כבר יש לך עוד איזה 3)
בקשר לזלזול בקדושי השואה- היה פה בסך הכל אדם אחד שאמר את דברי הבלע על קדושי השואה אתה מוזמן לבדוק בשרשור ההוא ולראות שהוא היחיד.
אוקיי, חוזר בי. סליחה. הכללתי בלי לחשוב יותר מידי.ותן טל
באמת אף אחד כאן לא הסכים עם אותו אחד. פשוט אני רתחתי מידי וגם ראיתי שהוא לא מגיב אז זה ממש הרתיח אותי. אני מתנצל בפני כל השאר.
לגבי השמדת עם ישראל - אני לא שופט אף אחד מחברי הפורום עצמם, אני מצטער ומתנצל. אני לא מכיר אתכם בגרוש.
בימים האחרונים די התרתחתי פה בגלל כל מיני דברים שממש נגעו בנימי נפשי והוויתי וזה ממש צרם לי ולכן כנראה התבטאתי בחריפות גדולה מאוד ואני מתנצל.
כל הכבוד!אשריך!די"מ
(אני מהפלאפון אז זה הסמיילי היחיד שאני יודע איך לעשות
)יש מושג שנקרא "הגנה מן הצדק"פיבו
שבו מבוטל אישום בגלל פגמים מהותיים בתהליך
שמהווים פגיעה בנאשם.
אחד הדברים זה אכיפה בררנית מטעמים פסולים.
והטענה יכולה לזכות את הנאשם למרות שברור שהוא אשם.
אפשר גם לבקש ממך ולהבא בקשה?די"מ
אם אתה באמת רוצה שאנשים יקראו את כל ההודעה שלך לפני שהם מגיבים,אל תכתוב מגילות.
דווקא פה לא היה הודעות מ-א-ד ארוכות אבל המון פעמים כן,ובהמון מהקרים זה לא נצרך ואתה מאריך יותר מדי על אותו עניין.
אני משתדל לקרוא את כל התגובה לפני שאני מגיב (אלא אם כן אני מגיב רק על חלק) אבל לפעמים אתה כותב ממש ממש ארוך....
אשריך.
אמרתי, לא חייבים להגיב, אין לי בעייה..
ותן טל
אני מעדיף שאנשים לא יגיבו בגלל שלא היה להם כוח לקרוא הכל, מאשר שיגיבו על חצאי דברים ויסלפו את דעותיי ויוציאו אותי לא טוב סתם...
אין לי שו-ם בעיה שלא יגיבו לי
את מה שאני כותב אני כותב קודם כל בשביל עצמי, לפרוק מעצמי - לאחר מכן, מי שרוצה לקרוא ולהגיב, בשמחה - אבל תבדוק שאתה לא מאשים על משהו שהסברתי בהמשך התגובה כבר שזה לא נכון...הווי אומר, תדע על מה שאתה מגיב :*
ונראה לך שמגיבים בשבילך?די"מ
אנשים יגיבו לך אם יפריע להם מה שאמרת..
אם תכתוב ארוך יש סיכוי גדול שהם לא יקראו בעיון את מה שכתבת.
אם מפריע מה שאני אומר אבל לא בצדקותן טל
אז זה כבר לא בעיה שלי אלא שלהם.
להם יש חיוב לא להוציא שם רעע/להלבין פני חברם ברבים בפורום ציבורי כזה - ככה שאם הם רוצים להגיב על גבי הפורום תגובה על מה שכתבתי, הצעד המתבקש הוא קודם כל לקרוא את כל מה שכתבתי כדי להיות בטוח שמשהו שאתה מתעצבן עליו רגע אחד ועומד לכתוב עליו הוצאת שם רע עלי, לא נענה כמה שורות לאחר מכן.
בסופו של דבר זה גם לטובת המגיבים...
אם רוצים להגיב לי באישי על חצאי דברים ואני אעמיד אותם על דיוקם, סבבה - אישי זה שונה מפומבי...ואם ישלי זמן וכוח אני גם אדון איתם בנושא ואתקן את הטעות שהם חושבים עלי - אבל באישי, לא בפומבי.
תשמע,אני אומר לך את דעתידי"מ
תעשה עם זה מה שאתה רוצה.
אתה מבין שאתה לא יכול לחייב אנשים,אם זה מפריע לך אז אתה יכול לקבל את הערה שלי,לא רוצה,לא צריך.
ברור לי שאני לא יכול "לחייב" אנשים. זאת הייתה בקשהותן טל
מי שלא רוצה לקבל את הבקשה שלי ולהסתכן בהוצאת שם רע והלבנת פנים ברבים עקב קריאה חלקית, סבבה, שייהנה לו עם זה... (וזה לא משנה אורך ההודעה - אין שום היתר להוציא שם רע ולהלבין פנים בגלל שההודעה ארוכה מידי ולא היה כוח לקרוא אותה...מסכים עם זה?)
מסכים.די"מ
רק אמרתי לך הערה.זהו.
סבבה
תודה.ותן טל
על ראש הגנב בוער הכובע.אבא שמואל
עיין בסוגיא: "האומר דבר לחבירו שהוא בבל יאמר עד שיאמר לו לך אמור"
עד לקריאת שורות אלו שלך, היה ברור לי, שאתה מבין היטב שאין בדבריה קריאה להרג חיילים. ולכן ממש לא חשבתי עליך כשקבעתי, בצדק, "מי שמבין מדבריה שיש כאן קריאה כזו הוא רשע!!".
שבת שלום!
רק בקטע המשפטי-די"מ
לומר שמשהי בת 22 שאומרת את דעתה בפורום פנימי של היישוב נכנס לגדר המשפטי של "הסתה" הרבה יותר קלוש מכאשר אומר את זה פרופוסר או מגיש בתכנית טלוויזיה.
בקשר לנ.ב.,איך הסכת את זה מהסיפור הנ"ל? צריך בסך הכל בן אדם אחד שיוציא את זה ולא את "רוב תושבי היישוב".
בהתחשב בזה שנערי הגבעות לא מקשיבים כמעט לאף אחד,ותן טל
חוץ מלעצמם ומל"מבקשי טובתם" - הרי שבהחלט כן ניתן להכניס את האמירה של "בחורה בת 22" (לגמד דברים זה תמיד קל...) לכדי אמירה שיכולה לדרבן נער אחר, טיפש בן 16, שמתלהב מזה שעוד אנשים חושבים כמוהו ורואה בכך לגיטימציה לעוד זריקת אבן על ראש של חייל ובמקרה מסויים, חלילה, גם הריגתו. זה בהחלט יכול לגרום לעידודו של אותו נער. בנוסף, אם כבר - דווקא במקרה שבו "המוסתים" הם אנשים שמכירים את ה"בחורה" מקרוב - זה יכול לגרום להם להיות יותר מוסתים מאשר אדם ששומע מה שאיזה פרופסור מרוחק, שעד כמה שהוא "מכובד", הוא לא באמת קרוב לאותו אדם מהשורה - לעשות...
אבל זה לא משנה, לא אני ולא אתה נקבע את הגדרים מה יכול להיות ומה לא יכול להיות הסתה. אני בהחלט רואה שכעת גם הימין - ויצהר בראש כמובן - מגישים תביעות נגד אנשי שמאל שונים - וזה מעולה וטוב, והלוואי שייצא מזה משהו...
לגבי הנ.ב: זה לא נאמר ר-ק מהציטוטים, אלא מכל ההקשר הרחב, והדיבורים מסביב - לפחות מה שאני שמעתי, שתושבי היישוב מתנגדים לזה ודרשו לעצור התבטאויות כאלו בפורום ושהפורום אף נסגר בעקבות זה או משהו כזה, ובנוסף, כששמעתי את דובר יצהר, נודע לי אתמול סוף סוף שבאמת הייתה הצבעה במזכירות היישוב ביצהר, והתושבים הכריעו לטובת עמדת המזכירות והרב, שהם לא רוצים קיצוניות כזאת ושהיישוב כיישוב מתנגד באופן נחרץ לפגיעה בצה"ל ובחייליו... - האם אתה טוען דובר הישוב משקר? האם אתה יודע משהו על הההצבעה ועל הנתונים שלה שלא נאמר ושאולי סולף? או שאתה מודה שזה באמת מה שיצא בהצבעה/אין לך מושג...?
וואי כנראה שתמיד היית ילד טוב,די"מ
אם אתה חושב שנערי גבעות הם ילדים טיפשים בני 16,אז הדבר האחרון שהם רוצים זה תמיכה,בדיוק ההיפך....
מבחינה משפטית גם אין איך להוכיח שיש אנשים שמוסתים מההסתה שלה וזה יגרום להם לפעול.
הסיבה שלא חקרו את כל המסיתים מהשמאל (או יותר נכון התרוץ) בשונה מהרבנים בזמן רצח רבין,שלרבנים יש מי שמקשיב להם וזה יכול לגרום לו לפעול.
לגבי הנ.ב.-
הפורום לא נסגר בגלל זה,אני מניח שאתה יכול לנחש איך הדיון נראה כשכל אחד עצבני על השני,זה לא היה רק האמירות "הקיצוניות" זה היה גם דברים שלא קשורים.
לגבי ההצבעה,היה רוב ממש לא מוחץ.(54%) והצד "המתון" הפעיל לחץ חבל"ז לגאוג שכל אחד מהצד שלהם יצביע.
מעולם לא אמרתי שהרוב ביצהר תומך אני אמרתי שאין רוב מוחץ לשום צד וזה בערך חצי חצי. ואכן 54% אחרי ההשקעה מטורפת זה בהחלט נכנס להגדרה "בערך חצי חצי".
לחץ כדוגמת מצבעים שכבר לא גרים בישובטוביה2
אין מצביעים שלא גרים בישוב.ראש יהודיאחרונה
אתה מדבר שטויותראש יהודי
הייתה קבוצה שהזדהתה באופן ברור עם הצד המתון, אבל היא החרימה את ההצבעה בגלל שלא רצתה להשתתף בדבר העלול לקרוע את הישוב.
ודרך אגב...אדם כל שהוא
ככל הזכור לי, זה נכון משפטית על הסתה, אבל לא על גזענות.
[סתם להשכלה כללית עבור הגזענים שביננו...] ![]()
אבל מה שהיא אמרה זה ברור לא גזענות.די"מ
ציינתי את זה כדרך אגב, לא לגביה.אדם כל שהוא
פייגליניזית
אלירז! חיבוקים...
(את יודעת שאם רק היית כאן הייתי שופכת עלייך קיטון של זעם על ההודעות שלך הנ"ל, אבל צריך להיות חזקים לפעמים, לפח' עד שתחזרי לכאן;- )
איזה חופש ביטוי יש במדינת ישראל "הדמוקרטית"שיר ידידת
משהו!! <צ>
מדינה דמוקרטית ומוסריתאייכה!
^^^^
-משה ר-
את באמת בטוחה שהמדינה הרבה יותר "דמוקרטית ומוסרית"ותן טל
כלפי הערבים מאשר כלפי היהודים שחיים בשטחה? באמת באמת?
גם לכאב ולכעס אמור להיות גבול... בפעם האחרונה ששמעתי, היו בישראל "קצת" יותר עצורים ערביים בבתי הכלא מאשר עצורות באשמת הסתה/באשמת רצח מהצד היהודי...
זה שיש מקום לשיפור, זה נכון - אבל להפוך את היוצרות ולטעון שבעצם מדינתנו היא מדינה למען הערבים כשהיהודים הם תמיד האוכלוסייה הנדפקת כאן מצד השילטון - זה מעט מגחיך כל אמירה נוספת שאותו אדם יאמר לאחר מכן, כיוון שהוא לא נתפס כאדם אמין ורציני, אלא כאדם שאומר דברים רק מתוך הבטן, מאימפולסיביות, ללא מחשבה ורק מתוך רגש. וזה לא מראה על רצינות, ככה אני מאמין.
זוהי דעתי האישית בלבד. כל טוב 
כן. אני אכן חושב כךטוביה2
דבר ראשון, לא שאלתי אותך. שאלתי את " אייכה! "ותן טל
דבר שני, לחיות בסרט זה נחמד, רק משום מה נראה לי שאם המדינה הייתה הרבה יותר דמוקרטית ומוסרית כלפי ערבים, הם חלילה לא היו מכניסים לכלא ערבים תמימים שכל רצונם הוא רק לתקוע סכין בלב של יהודי לא דמוקרטי ולא מוסרי, מגעיל ודוחה שכמוהו שהמדינה מתעבת אותו ולכן כמובן שרוצה במותו הרבה יותר מבמותו של ערבי מסכן, שפועל בשם הדת הקדושה שלו - מדינה שהרבה יותר דמוקרטית ומוסרית לערבים לא הייתה מכניסה לכלא אלפים רבים של ערבים שכל חטאם הוא שפעלו לפי האמונה הקדושה והמתוקה מדבש, המוסרית והדמוקרטית שלהם. מה אנחנו, סוריה הגזענית??? או מצריים הלא דמוקרטית שמכניסה אחים מוסלמים לכלא??? 
<צ>
אני הענה לך הצורה פשוטה כך שגם אתה תביןטוביה2
אפליה זה כל פעם שלוקחים קבוצה ופוגעים בה על רקע כל שהוא. לכן השאלה כמה בתי תפילה של לא יהודים לעומת של יהודים נלקחו על ידי המדינה שלך בשנים האחרונות היא שאלה הוגנת לחלוטין
צריך לשנות את הכותרת: אם אתה ימני ותגיד את דעותיךהמצב חסה
יש מי שיפגע בך.
אני מכיר הרבה ימנים שאומרים את דעתם ואף אחד לאותן טל
פוגע בהם. למה?
כי או שהם לא ימנים או שהם לא אומרים את דעותיהם.המצב חסה
אם תהית, אתה לא מהאלה שהתכוונתי אליהם כשאמרתי ימנים.
|נערך|ותן טל
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.