כל יום אני נתקל בכתבה שעוסקת לא פחות מ.. "שילוב החרדים בחברה" ודומיה.. צר לי. צר לי על חברי כנסת שבטוחים שדרך החיים שלהם נכונה.. מה שברור לנו שלא.. אך בניגוד אלינו או לציבור החרדי שלא כופה את עצמו על הציבור החילוני, כופים את דרך החיים המעוותת שלהם על ציבור שלם של עובדי ה'. משתמשים במגוון סיסמאות כגון "לימודי ליבה", כאילו אנגלית ומטמטיקה הם לב העם היהודי יותר מתנך וגמרא, ב"שיויון בנטל", כאשר הם מגדלים ילד עציץ וכלב, ורק תורמים לדילול העם היהודי, וצוברים הון עתק למימוש תאוותיהם. "שילוב הציבור החרדי בכלכלה" כאשר נאמר בפירוש במסכת אבות "איזוהי דרכה של תורה? פת במלח תאכל, ומים במסורה תשתה, וחיי צער תחיה, ובתורה אתה עמל." ואין לנו שום ציבור במדינה שמיישם זאת כמותם.
כל זה צר לי. אך כואב יותר שהציבור שלנו, שיודע תורה מה היא, בהובלת שרים שספק יודעים, תומכים בכל זה בלי להפגין טיפת התנגדות!! כאילו כל זה מובן מאליו!
חשוב לי להבהיר כי אינני חרדי, כרגע משרת בקרבי מסגרת שירות הסדר, ומאידך אני מאמין שלנו הצבור הצעיר יחסית, יש המון מה ללמוד מהם. כמובן שגם הם לא מושלמים, אך אל לנו להביט בזה כך. "איזהו חכם? הלומד מכל אדם". אנו צריכים להביט בטוב שבהם, ללמוד מהם, ולא לתת לחברי כנסת רקובים רוחנית להרוס להשמיד להרוג ולאבד את הציבור היקר הזה.
אשמח לתגובות