מסיון חילוני - דעה.shirsh
אני קורא חדשות וכואב לי.
כל יום אני נתקל בכתבה שעוסקת לא פחות מ.. "שילוב החרדים בחברה" ודומיה.. צר לי. צר לי על חברי כנסת שבטוחים שדרך החיים שלהם נכונה.. מה שברור לנו שלא.. אך בניגוד אלינו או לציבור החרדי שלא כופה את עצמו על הציבור החילוני, כופים את דרך החיים המעוותת שלהם על ציבור שלם של עובדי ה'. משתמשים במגוון סיסמאות כגון "לימודי ליבה", כאילו אנגלית ומטמטיקה הם לב העם היהודי יותר מתנך וגמרא, ב"שיויון בנטל", כאשר הם מגדלים ילד עציץ וכלב, ורק תורמים לדילול העם היהודי, וצוברים הון עתק למימוש תאוותיהם. "שילוב הציבור החרדי בכלכלה" כאשר נאמר בפירוש במסכת אבות "איזוהי דרכה של תורה? פת במלח תאכל, ומים במסורה תשתה, וחיי צער תחיה, ובתורה אתה עמל." ואין לנו שום ציבור במדינה שמיישם זאת כמותם.
כל זה צר לי. אך כואב יותר שהציבור שלנו, שיודע תורה מה היא, בהובלת שרים שספק יודעים, תומכים בכל זה בלי להפגין טיפת התנגדות!! כאילו כל זה מובן מאליו!
חשוב לי להבהיר כי אינני חרדי, כרגע משרת בקרבי מסגרת שירות הסדר, ומאידך אני מאמין שלנו הצבור הצעיר יחסית, יש המון מה ללמוד מהם. כמובן שגם הם לא מושלמים, אך אל לנו להביט בזה כך. "איזהו חכם? הלומד מכל אדם". אנו צריכים להביט בטוב שבהם, ללמוד מהם, ולא לתת לחברי כנסת רקובים רוחנית להרוס להשמיד להרוג ולאבד את הציבור היקר הזה.
אשמח לתגובות
תתפנק על האנטר...שמואלג
ותטייל פה קצת, תכיר את פורום אקטואליה וחדשות, אולי שם יהיה יותר טוב שרשור כזה...
חח אני בפלאפוןshirsh
אז האנט פחות רלוונטי.. ותודה על ההכוונה..
חוץ מכל ערימת הזלזול הזאת, יש לך גם משהו לומר?עוגי פלצת
קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים.shirsh
כאילו שזה היה סביר בעיניך אם מישהועוגי פלצת
היה כותב כך על החרדים ו"מתכוון רק לחבר כנסת אחד".
נכוןshirsh
לא ניסחתי נכון את הדברים.. ועדיין.. אתה זלזלת בדברים שלי בדיוק באותה רמה.. קיצר לא קרה כלום.. שנינו טעינו. שנינו נלמד להבא
מה שברור לך, לא ברור לכולם. מפתיע?מוטיבציה

יש לך טענות ענייניות יותר, מעבר לזלזול?

(הם דווקא כופים עלינו דרך חיים מסויימת ולו מהסיבה הפשוטה שאנחנו חיים באותה המדינה).

סליחה.shirsh
אבל אני לא מבין איפה ראיתם זלזול בדברי..
בלתי אפשרי לפספס:מוטיבציה

"כאשר הם מגדלים ילד עציץ וכלב, ורק תורמים לדילול העם היהודי, וצוברים הון עתק למימוש תאוותיהם".

"חברי כנסת רקובים רוחנית".

כןshirsh
כניראה לא כתבתי נכון אבל כוונתי היתה לחבר כנסת ספציפי..
מסכים לחלק מהתוכן, היה עדיף סגנון אחר.אדם כל שהוא

תודהshirsh
ואם אפשר לפרט? מה זה סגנון אחר?
למשל -אדם כל שהוא

במקום "כאשר הם מגדלים ילד עציץ וכלב, ורק תורמים לדילול העם היהודי, וצוברים הון עתק למימוש תאוותיהם."

"כאשר הם מגדלים ילדים מעטים, ותרומתם לריבוי העם היהודי נמוכה בהרבה משל החרדים. גם ריבוי הכסף שלהם מעבר לקיום הבסיסי, משמש בעיקר למטרות של תאווה ולא למטרות ערכיות."

(שילבתי גם תיקון מסויים לתוכן, לחילונים יש בד"כ יותר מילד אחד, והם לא גורמים לדילול העם היהודי).

צודקshirsh
אבל כמו שכתבתי למוטיבציה לא הבהרתי נכון.. אבל כוונתי הייתה לחבר כנסת מסויים.. אבל אין ספק צריך שפה עדינה יותר.. תודה
למה זה המדד?מוטיבציה

-- ככה מודדים מי תורם יותר? למי יש זכות דיבור? מי כופה על מי?

ממש לאshirsh
זאת הייתה הפואינטה.. לכולם יש זכות דיבור, לאף אחד אין את הזכות לכפות. מבחינתי לא תקבלו תקציבים אם לא תלמדו אנגלית זו כפיה! כל אחד תורם בדרכו מטרתי הייתה כמו שנכתב בסוף ללמוד מכל הציבורים את הטוב שבהם.. רק שהניגוח כלפיהם הוא בטענה שהם לא תורמים בכלל..
ולקבל תקציבים זה לא כפייה?הרועה
אתה כופה על אחרים לממן את האורח חיים שלך.
זה לא כפייה זה דמוקרטיה.יוני

ואגב, מדברים הרבה על המיעוט החרדי וכו׳ ושוכחים שזה שהציבור הדתי לאומי מעורב בכלליות הישראלים לא אומר שהוא לא מיעוט ולחרדים יש נציגות יותר גדולה בכנסת. 

אז אם כבר, אתה כופה על אחרים לממן את אורח החיים שלך. 

(והחילונים מרגישים כאילו הם מממנים גם את הדת״ל וגם את החרדים) 

אין פה תהייה. הד״לים הם.........ואיך שלא
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ט באייר תשע"ד 22:01

......

זה שזאת דמוקרטיה, לא אומר שזאת לא כפייה.LightStar

תסביר את עצמך בבקשהיוני

בדמוקרטיה, הרוב כופה על כל השאר, מה שהוא רוצה.LightStar

בס"ד

וזה אפילו לא מדוייק כאן, כי משום מה רוב העם לא מרוצה ממה שבחר, כי מה שהוא בחר לא מקיים את מה שהבטיח, כרגיל.

זאת כפייה בכל מקרה, אתה, או הממשל, או כל אחד דומה בעל יכולת לכפות משהו.

כן, זה שזה נעשה בהליך דמוקרטי לא אומר שזאת לא כפייה, זה פשוט אומר שהרוב אמורים להיות בעד זה.

תחלק את הדבריםיוני

זה שאתה לא מרוצה לא אומר שרוב מי שבחר לא מרוצה וגם אם כן- יאיר לפיד אומר שזה דמוקרטיה (שרשור מורחב בנושא בפורום אקטואליה) 

במקרה של ניהול תקציבים זה ממש לא הרוב שכופה על המיעוט, זה הרוב שלומד להסתדר אחד עם השני ותומך אחד בשני בשביל שכל אחד יקבל את מה שהוא רוצה (וכן יש מיעוט שלא מקבל את מה שהוא רוצה אבל זה סתם בגלל שהנציגים שלו בכנסת מפגרים וזה ממש לא כפייה) 

השלטון שעבר במצרים ביטל את הדמוקרטיה בדרך דמוקרטית. זה לא דמוקרטי אבל זה לא כפייה, הפוך, כפייה זה הצורה שהמערב מתייחס לשלטון הלא דמוקרטי במצרים, הם לא מוכנים לקבל את זה שהשלטון במצרים  לא יהיה דמוקרטי וזה כפייה. אבל התהליך של ביטול השלטון הדמוקרטי במצרים לא נעשה בכפייה. 

גם כאן, תהליך חלוקת התקציבים נעשה בדרך דמוקרטית וגם אם מיעוט מסויים לא מרוצה מההליך זה לא אומר שזה כפייה כי אלו כללי המשחק שהם משחקים. דמוקרטיה. 

אז גם לא לקבל תקציבים זה לא כפייההרועה
ואם הוחלט לקשר בין תקציבים לחומר שנלמד אז זה מחייב גם את המיעוט שלא נוח לו.
תלוי איך מסתכלים על זהיוני
וכשיאיר לפיד מוביל את זה אפשר להסתכל על זה מהרבה מאוד כיוונים.

בכל מקרה, הנציגים החרדים בכנסת הם פרלמנטרים יותר טובים ויתר מנוסים מהחכים של יש עתיד ואחרי שנים שהם היו בקואליציה הם עדיין לא איבדו את הטאצ׳ של האופוזיציונרים והם עושים את העבודה שלהם בצורה מעולה והם עוד ימצצו ליאיר לפיד את הדם ויגרמו לו להצטער על המלחמה שלו בהם ואו שהוא יעשה כמה צעדים אחורה או שהוא יצא במלחמה חריפה שתעלה לו במצביעים שלו.

ובחזרה לעניין, יאיר לפיד ושאר החכים שיצאו בעניין על הציבור החרדי שחררו להם יותר מדי חבל עודף (דיברו דיבורים בלעז) והחכים החרדים משתמשים בזה וצועקים ״כפייה!״ ולי נחמד לתמוך במלחמה שלהם למרות שאני לא מצביע להם או משהו. אם בא לך להגיד שזה לא כפייה אז סבבה
כפייה זה בטוח לא.הקולה טובה

זה שינוי מדיניות.

זה שינוי תמיכה

זה עידוד צד מסויים

כפיה זה לא. כפיה פירושה חסימת הבחירה החופשית- חוק נגד מעשה מסויים, או להכריח באיומים.

נניח הגיוס- זה בכפיה. מי שלא מתגייס הולך לכלא (ועדיין- יש לו ברירה, הוא יכול לבחור בכלא)

פה הממשלה החליטה שהיא משנהנ את צורת התקצוב למוסדות לימודיים- והיא נותנת תקציב רק למה שנראה לה שווה יותר כלכלית

אם לא אכפת לךיהושפט

אני מממן את התקצוב הממשלתי, זה לא איזה מעשה חסד,

זה לא יכול להיות תלוי רק בדעת הרוב.

זהו שצריך להפסיק לממןמינימאוס2

פריאר מי שלא מגיש החזרי מס 

מה זה החזרי מס?יהושפט
בדיוק! לפרטים בכרטיס האישי איש השקים
אבל עדייןיהושפט

את המס הבסיסי את משלמת.

נכון וזה מרגיזמינימאוס2

אם אני אזרח סוג ד' שלא זכאי לשום דבר לפחות שלא נשלם מע"מ

אני מסכים שהמהלך בפועל לא נעשה בכפייהיוני

ואם את מסתכלת על התוצאה תכלס אז אפשרי שזה שינוי שנעשה במטרה לקדם אינטרסים כלכליים 

אבל אם מקשיבים לאמירות של יאיר לפיד אז זה יכול להשמע כמו כפייה. 

אז בעצם אפשר להגיד ש..הרועה
ברור לכולנו שזה לא כפייה ואתה מתנגד לזה בלי שום קשר לעקרונות דמוקרטיים ורק תופס טרמפ על כל טענה אפשרית נכונה או לא.
לא הבנתי מה הקשר למיעוט?טנגענס
בחברה בריאה כל אחד נותן ומקבל.‎
ציבור שלם שלוקח ולא יוצא לעבוד ולא משלם מיסים, כופה על כולם לממן אותו.
דתיים גם נותנים כסף למדינה לא רק לוקחים.
‏(ברור שלומדי התורה נותנים למדינה רוחניות, אבל יש עוד לדון על כך באריכות)
אתה נשמע עכשיו בדיוק כמו שמלאני שמדבר על מתנחליםיוני
על חוסר התרומה שלהם ושהם רק לוקחים כסף מהמדינה ואנחנו צריכים לממן אותם והם לא מתגייסים לצבא ורוצים שחיילים ימותו..

א. אתה עושה לחרדים את מה שאתה שונא שהחילונים עושים לדתיים והשמאלנים עושים למתנחלים אז תפסיק עם זה.
ב. תדבר איתי באחוזים אחי כי אני לא מכיר ציבור שלם שלא משלם מיסים ולא יוצא לעבוד.. (תגיד את האמת, לקחת את זה משאול מופז או מיאיר לפיד בתחילת דרכו?)
אין מה לדבר על שום דבר באריכות, ציבור לומדי התורה החרדים הם אחוז קטן מהבוחרים במפלגות החרדיות והם אפילו לא מנדט אחד! מה שכן מס׳ המנדטים שאזרחי המדינה נתנו לחרדים בכנסת מראה כמה אנשים בעד האידיאולוגיה הזאת (וכמה מהעם שלא מתתנחלים הצביעו ל.. בעצם לא, הבית היהודי לא שם את הדגש שלו על ההתנחלויות.)
א. נכון.טנגענס
דיברתי על הטענה שמקצצים לחרדים תקציבים. ואני לגמרי מבין גם לגבי מתנחלים. ולכן הוספתי את הסוגריים
ב. המתנחלים מועילים גם לכלכלה של המדינה
ג. דיברתי על האידיאלוגיה של החרדים. שמובילה להרס עצמי. א"א לבנות עם הדרך שלהם חברה מתוקנת שכל היום נסמכת על אירגוני חסד
הערה, גם חרדים משלמים מיסים...אדם כל שהוא

א. אחוז לא מבוטל מהחרדים/חרדיות עובד.

ב. גם מי שלא עובד משלם מעמ בכל פעם שהוא קונה לחם, או נוסע באוטובוס.

ג. גם מי שלא עובד משלם ביטוח לאומי.

(מה שנראה לי הכי משמעותי משלושת הדברים שהזכרתי, הוא דווקא מה שהכי פחות מוכר- המעמ)

נכון ועדיין-הקולה טובה

בחברה החרדית מאד מקובל לעבוד במחירים נמוכים. רוב אנשי המקצוע יבקשו פחות. החל בדולה וכלה באינטסלטור או מטפלת. (ואני יודעת- כי עברתי משכונה חרדית ליישוב דת"ל, ההפרש הוא גדול)  וזה יוצא שכביכול כולם מרויחים- כי כולם משלמים מעט לכולם. אבל מזה הכלכלה הארצית מפסידה כי:

א. הרבה מקצועות שבחברה הכללית מגיעים לתקרת המס, בחברה החרדית לא. כך שגם מי שעובד לא תמיד משלם מיסים.

ב. לכן גם הרבה עסקים פטורים ממע"מ בגלל שאין הרבה הכנסות, כך שהם לא משלמים מע"ם

ג. אשה חרדיה נשואה לא משלמת בט"ל- אלא אם היא עובדת (היא נחשבת כעקרת בית) ולעיתים היא תעבוד בקטן ובשחור אם היא תוכל. (בא נאמר שמוסרית\הלכתית הם לא רואים בזה בעיה.)

שתי הערות קטנות...אדם כל שהוא

1. בדברים רבים החרדים גם מקבלים פחות.

2. לגבי המעמ - עוסק פטור ממעמ גם לא מקבל החזרי מעמ, ולכן ההבדל במעמ בין קנייה מעוסק פטור לעסק שחייב במעמ הוא שאצל העוסק הפטור המעמ (כלומר ההשפעה שלו על המחיר) הוא לפי המחיר הסיטונאי, ולא לפי המחיר שבו הוא מוכר.

2. נכון בכללי,הקולה טובה

רק שלרוב עוסק פטור הוא בעצם איש מקצוע ולא מכירה של דברים. (כי מחשבים את המחזור הכולל, ולרוב אם עוסקים במכר- המחזור הכולל גדול, גם אם הרווח הנקי קטן)

כך שזה לא באמת מתקזז

(אני לדוג' עדיין עוסק פטור (בתקוה להיות עוסק מורשה) ההוצאות שלי מסתכמות בפחות מ10% מההכנסות. כלומר- ההפרש בין המע"מ שאני לא משלמת למע"מ שאני לא מקבלת- הוא במאות אחוזים!)

2. רק לגבי המע"מ - ההפרש בין המע"מ שלא משולם לביןמוטיבציה

המע"מ שלא מקבלים (כביכול), הוא משמעותי.

תפסיק להסתכל בעיתונים תפסק לשמוע רדיומושיקו

ותראה עולם אחר שבו אין מיסיון .

ואז תשפיע על עוד כמה שיעשו כמוך.

אשריךshirsh
כל מילה בסלע
מה מפריע לך?הקולה טובה

החברה הכללית יומחד קמה ושמה לב שקורה כאן משהו מוזר-

ישנה קבוצה, שהולכת וגדלה (25% מהילדים בכיתותו א' הם חרדים, והנתון הזה בעליה)

אבל התרבות שלהם היא אנטי כלכלית לחברה.

יצא לך לשלם ארנונה בי-ם? כי לי יצא.

זו העיר עם הארנונה מהגבוהות בארץ.

למה? כי יש בה רוב חרדי וערבי.

הערבים- סתם מרמים ולא משלמים (ולא מכריחים אותם כי מפחדים) שזו בעיה אחת חמורה מאד ובעיני זה בושה שלא מטפלים בה כמו שצריך.

והחרדים- חלק לא עובדים, והחלק שכן- זה לרוב נשים שעובדות ומרויחות מעט מאד ולכן לא משלמות מיסים. (ואני אפילו לא מתחיסת לעובדים בשחור- נצא מנק' הנחה שהאחוזים זהים בכל המגזרים) ויש להם הנחות מטורפות בארנונה.

לכן מי שכבר כן משלם ארנונה- זה המיעוט שכן עובד- ואז מי שמשלם זה מעט אנשים אבל מי שמקבל זה הרבה יותר.

זה גם חלק ממה שקורה בכלכלה הארצית- המיסים נכנסים בעיקר מהאוכלוסיה שעובדת ומרויחה המון.

מאחר שאין הרבה חרדים כאלו, ואחוז גבוה יחסית אצל החרדים לא רק שלא משלמים מיסים (בגלל שיש משכורת נמוכה והרבה ילדים) אלא גם מקבלים אבטחת הכנסה ומס הכנסה שלילי- זה יגרום בסופו של דבר ככל שהאוכלוסיה הזו תגדל, למיתון וקריסה כלכלית.

מה שהממשלה עושה- מנסה לשלב את החרדים במעגל העבודה. 

זה לא "להשמיד להרוג ולאבד" בוא לא נסחף להגזמות.

היא נותנת להם הטבות ועזרה - כי זה ישתלם לה כלכלית.

ואין פה שום שנאה- יש פה אמירה כלכלית נטו. מה שלא משתלם לי כלכלית- אני לא משקיע בו. אף אחד לא אמר שיסגור מוסד ללא לימודי ליבה- רק אמרו שכלכלית הם יממנו רק מקומות עם לימודי ליבה.

אפחד לא הולך מבית לבית והורג את מי שלא עובד- אבל כן נותנים הטבות למי שיוצא לעבוד מבחירה חופשית שלו.

אני בהחלט רואה בזה דבר חיובי.

מי שרוצה להמשיך ללמוד תורה- יכול. יהיה לזה אולי מחיר שונה ממה שהיה בעבר, פה זה לא רוסיה הקומוניסטית או שלטון רומא שיהרגו אותו- זה רק להסתדר כלכלית.

מי שרוצה לצאת לעבוד ("כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" אם כבר מסכת אבות.. וזה לא סותר את מה שאתה הבאת.) אפילו עוזרים לו ופותחים לו מקומות מיוחדים- כדי שיוכל לעבוד בלי לצאת מהבועה החרדית!

עוזרים לחרדים לפתוח עסקים עצמאיים- כי יש שם המון כסף והמון הכנסות (וגם מיסים בהתאם)

עוזרים להם ללמוד מקצועות ריווחיים כמו מחשבים 

בקיצור- תפסיק להגזים ותפסיק להכליל.

ואם "איזהו חכם הלומד מכל אדם" אז אולי יש לך גם קצת מה ללמוד בכלכלה מכמה אנשים שאתה נהנה לזלזל בהם..

כל מילה (ואעצור כאן ).מוטיבציה
כי להכריח אנשים להתחתן ולהתגרש ברבנותשורש וגרביים
זה סבבה
הגיוני לגמרי אחי
^^^ ועוד 1000 דוגמאות. אבל כמה קל לומרברוך מאמסטרדם

"מסיון חילוני".

גם לי צר, אבל אם קרית לא שניתמישהו10

ואם שנית לימדו אותך דעות משובשות.

""איזוהי דרכה של תורה? פת במלח תאכל, ומים במסורה תשתה, וחיי צער תחיה, ובתורה אתה עמל." ואין לנו שום ציבור במדינה שמיישם זאת כמותם.
כל זה צר לי. ".

אדרבא, משם ראיה. כוונת מאמר זה היא ללמד על חשיבות לימוד תורה גם אם לשם כך יש בדיעבד לאכול פת במלח ולשתות מים במשורה, ולא שלכתחילה יש לנהוג כך כהנהגה כללית. כלומר הציבור החרדי חי מלכתחילה במציאות של בדיעבד, ואגב לא רק בעניין זה הוא חי במציאות של דיעבד.

^^^^^הקולה טובה

ואני אגיד שוב- "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון"

תודהמאמע צאדיקה

ואני אגיד גם- 

כל תורה שאינה כוללת "ממלכת כהנים וגי קדוש"- אינה תורתנו 

ואני אגיד גםאיש השקים
יש בזה מחלוקות
כבר היה לעולמים, ובכ״ז עם ישראל חי וקיים!פנסאיאחרונה
ואני לא בעד לקרוא חדשות... ;-/
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך