לכבודה של תורה!פוגי

אני בטוח ומשוכנע שרבי הרב לבנון, ממש אינו זקוק לתמיכתי בו... ממש לא.

אך אני כתלמיד מרגיש חובה, לעמוד ולמחות כנגד כל אותם זבי חוטם (מחילה, אך זו האמת)

אשר לא מילאו כרסם ומתיימרים להבין יותר מכבוד הרב, מה נכון היה לומר ומה לא.

רבנים אינם אמורים לפחד להביע את דעתם ובגאון. גם אם יעוררו עליהם זעמם של אי

אלו שוטים קלי דעת.

אם אכן אמר הרב את הדברים אשר פורסמו שנאמרו בשמו,

וודאי הוא כי חשב היטב לפני שאמרם. אין דברים אלו "פליטת פה" בעלמא

אלא מתוך ליבון ושיקול.

השמרו לכם מלצאת ולהלעיז כנגד ת"ח והוו זהירים בגחלתן שנשיכתם נשיכת שועל,

ועקיצתן עקיצת עקרב, ולחישתן לחישת שרף. וד"ל.

לכבודה של תורה תצרף את זה לשרשורים הרלוונטיםשוברת גלים

או שנקרא לפורום "פורום מן המדבר והלבנון"

יאללה

מסכימה מוטיבציה

תודה שכתבת.

את לא יודעת שרב שווה התייחסות כל עוד הוא לא עוברברוך מאמסטרדם

את הקו האדום??

ומה הקו האדום? - לומר שערבי הוא בנאדם.

ברגע שרב אמר שערבי בן אדם - הרב לא רב.

ככה זה אצל פאשיסטים לאומנים מחבלים. זה החינוך. (רק עכשיו אני יורד לסוף דעתם של החרדים על המוח של הימין הדתי ההזוי. והיחס שלהם ל"דעת תורה").

צודק. צריך לומר בצורה מכובדתחליל הרועים

שכבוד הרב, שאני מאד מעריך אותו - טועה הפעם.

לא יודע אם הלכתית. אבל ציבורית אין ספק שהאמירה לא מילאה את יעדה אלא להפך

רבך, אם אכן אמר כך, איבד אצלי כל משמעות.אוריה,
ואני אשמח להיווכח בהמשך שזו טעות.
אני בטוח שלרב זה באמת חבל..פוגי

איבד אצלך כל משמעות.

נו באמת....

וודאי... כי רב נמדד לפי גדלותו בלאומניות פאשיסטית.ברוך מאמסטרדם

מה לא??

סתם שאני אבין - אתה בעד מוות למחבלים ערבים אבל לא למחבלים יהודים?. (כלומר - זה הגינות בעינייך?).

טרולפוגי
אתה הבנת מה אמרתי?? אני מצדיק אותך...ברוך מאמסטרדם

אני מדבר על ההזוי ההוא שאומר שרב איבד אצלו כל משמעות כי הוא לא מספיק ימני בשבילו.

אני מצפה להתנצלות.

נשמה שלנו יאללה שמונים אחוז מאתנו לאומנים פאשיסטיםשוברת גלים

חאלאס לחפש ולרדת לנו לחיים, לך תתקשר לקו החם ותאחל להם לילה טוב בפעם המאה תמסור את הדיווח שלך לשעה האחרונה ותקבל צל"ש

ילד טוב קושקוש, ילד טוב

אציל נפש 

יחלקו לך מחר סוכריה טופי בטעם תות 

טוב חמודי?

יופי יופי ילד טוב

שוברת - גם אם ונגיד והוא לא בוגר - היחס שלךותן טל

גם לא בדיוק מתאים, לא בוגר, ולא שייך. עד עכשיו התעלמתי, קיוויתי שזה ייפסק - אבל בחייאת, גם אם את חושבת שהוא לא בוגר - אל תרדי לרמה שלו, תזכרי שהתעלמות עוזרת לזה להיפסק יותר מהר מיחס - גם אם יחס כמו לילד קטן. זה די מגחיך אותך התנהגות כזאת - מה גם שבהתנהגות הזאת את מצהירה מראש: " שום דבר ממה שאתה אומר לא רציני כי אתה תינוק" - דבר שלחלוטין לא נכון...את יכולה לא להתייחס כמו שרבים עושים - אבל להתייחס ככה, זה גם לא עוזר, וגם לא מוציא אותך בוגרת יותר ממנו.

לילה טוב

אני גאה להיות לא בוגרת.שוברת גלים

זה בסדר, זו אני.

ולא אתה ולא הודעות כאלו (במיוחד לא הודעות כאלו..) יגרמו לי לשנות ולו במקצת מההתנהלות שלי.

לא בא לי להתעלם, כמו שחופש הביטוי מגיע לו כך גם הוא מגיע לי, ולא מתאים לך- אתה יותר ממוזמן להתעלם גם מההודעות הלא בוגרות שלי.

ואגב אתה רואה זווית אחת בלבד מעל גבי הפורום. 

(ולכל יפה הנפש שמנסים להחזיר אותי בתשובה - אל תנסו אפילו, תתכנסו בעצמכם ותשפטו את עצמכם לפני שאתפ ממהרים לבקר אותי ולבקר ולבקר (כאן, ובאישי..) נדמה שזה עושה לכן טוב, אז לא על חשבוני חברים.

זה פוגע ולא שייך ואין לכם הזכות.

תודה לך ואחלה חיים.

אוקיי. אחלה חיים ותן טל
רק מסיב תשומת לב האנשים שההודעה שמעלי נערכה קלותותן טל

כבר אחרי שהגבתי - תוך כדי, כי אחרי ממש אי אפשר, אבל אני כבר הגבתי ורק אז ראיתי עוד עריכות שונות...

לשוברת - לא ניסיתי להחזיר אותך בתשובה, רק לתת לך עצה שלדעתי היא נבונה. ועם כל הכבוד - אם את נותנת עצות לאנשים כמו ברוך, את לא יכולה מהצד השני לדרוש שאנשים לא יעזו לתת לך עצות אם את דורשת מאחרים שיתכנסו בעצם וישפטו את עצמם ושאין להם זכות לשפוט אחרים - גם את אל תעשי את זה

את לא חייבת לקבל את דבריי, אני רק אמרתי אותם, הנחתי אותם כאן וזהו. לא ניסיתי לחנך, רק הצגתי לך את זה איך אני רואה עם המלצה ישית שאת כמובן לא מחוייבת אליה בגרוש.

ציינתי זאת למטה שערכתישוברת גלים

תודה על העצות הנבונות שלך, ואת העניין שלי מול ברוך תשאיר לי.  (איזה נחמד זה היה אם היית *מברר* באישי לפני מה המניע שלי להגיב לו כך..)

אבל זה בסדר,

תודה על ההמלצות ההארות ההערות שפקחת את עיני והובלת אותי מין החושך אל האור, תודה תודה.

(מצטערת על הציניות, יש סיבה.. ואני יודעת שאני יכולה להתעלות מעל עצמי כרגע ולמחוק את הציניות אבל מעדיפה להשאיר  - רק כדי שתבין שזה פוגע ולא שייך. )

זה לא משנה מהעיקרון.ותן טל

אם את הניין שלך מול ברוך את ממליצה לי להשאיר לך - אז אני ממליץ לך את העניין שלי מולך בהודעה שכתבתי לי, להשאיר לי - וזה פוגע מה שכתבת אחרי זה...אותה גברת בשינוי אדרת, ובמילים אחרות - סוג של ביצה ותרנגולת שדי מגוכך לנסות לגלות מה נכון ומה לא נכון, כי את לא יכולה לרקוד על כל החתונות...

אני לא מתיימר להוביל אף אחד כמובן, וברור לי שיש כאן מין הציניות, אבל זה בסדר. כאמור - זכותך לקחת את דבריי איך שאת רוצה, כמו שאני לקחתי את דברייך איך שאני רוצה ואף הגבתי עליהם.

כשאת כותבת משהו בפורום ציבורי - את אמורה להיות מוכנה לקח שיגיבו עליהם - ועל אחת כמה וכמה אם את כותבת דברים אישיים שלכאורה "פוגעניים" כאלו, על גבי הפורום - זה קצת מצחיק שאחרי זה את נדהמת שאחרים גם כותבים לך על זה משהו...

אז הנה, אתה אמרת- לקחת בחשבון שיגיבו לך..נועם ה
אז מבחינתי לכתוב הערב כזאת מיותרת! על גבי הפורום, זו רשעות! גם אם זה בשוגג ואתה לא מבין את זה.

ברוך הוא לא שה תמים, וגם אם לא פגע בה אישית *לכאורה* הקשקושים שלו פוגעים בה מאוד! וטבעי שהיא תצא עליו.
אבל מה היא עשתה לך לעזאזל שאתה מלבין את פניה בפורום?!
לא בטוחה שהיא באמת מתרגשת ממך, אבל זה מעשה מגונה בעיני.
ואני מקווה מאוד שלא יצא לי יוצא לי ויצא לי לעשות את זה למי שלא מגיע לו יחס כזה ממני.
טוב, אני יכול לרדת לרמה הזאת ולטעון שהתגובה שלךותן טל

אליי היא רשעות ופגיעה אישית בי ו"קשקושים" וכו' וכו'. אני יכול. אבל האם יש בזה צורך? לא נראה לי.

לדעתי זה לא מיותר, לדעתי כמו שהיא כתבה שחור על גבי פורום הערה כזאת למישהו אחר, זה בסדר לכתוב גם לה, בעדינות, הערת נגד, גם אם זה לא מברוך עצמו - וזה טבעי מבחינתי להגיב על  זה. וזה לא משנה מה טבעי מבחינתה לצאת עליו או לא לצאת עליו - אם מבחינתי זה טבעי להעיר לה על מה שהיא אמרה, אז זה ניצב באותה מדריגה כמו כשהיא בחרה כתוב ככה בפורום...

(מה גם, שבהערת סוגריים אגיב משהו שבטח לא פופולארי כאן - לא כל דבר שטרול כותב, אוטומטית הוא קישקוש ודבר הזוי ומגעיל. ייתכן שלא צריך להגיב כדי לעזור למגמה הזאת להיחלש - אבל מבחינת תוכן הדברים עצמם זה יהירות להחליט שבגלל ש-יש הקוראים לו טרול, או אפילו נגיד שהוא טרול מוכח - שבגלל זה,  כל מילה שיוצאת מפיו היא טימטום וקישקוש מוחלט. זה לא נכון. יש חלקים בדבריו שאני אישית מסכים איתם ואני מאמין שעוד כאן בפורום ובכלל בעולם מסכימים איתם - אנשים שהם לא טרולים - ואולי לא טורחים לכתוב את זה בפורום, אבל זה לא אומר שזה אוטמטית קישקושים).

יצאתי להגנתה. אחי שהערת הערה מיותרת על גבי הפורוםנועם ה
אם עוד לא הבנת- לא נורא.

לילה טוב.
כבר הסברתי לך ואסביר שוב - מבחינתי זאת הערה לאותן טל

מיותרת.

(גם אני הרי יכולתי עכשיו עקרונית להגיד: הגבתי לה אחרי שהעירה הערה מיותרת על גבי הפורום. מי הוא זה שמחליט מה הוא דבר מיותר ומה לא? לא נראה לי שהבלעדיות נתונה בנושא הזה לך ולשוברת..)

מיותרת על גבי הפורום.נועם ה
נגיד שהיא לא בוגרת, כ"כ דחוף להעיר לה על זה כאן?????
מה היא אמרה? משהו נגדך? משהו נגד התורה? נגד חכמים?
מה הטעם להעיר על זה כאן?! (לא מצפה לתשובה, ולא להבנה).

מה שהיא העירה- קטן על מה שמגיע לו. ואם אתה לא מבין את זה- חבל.

לילה טוב.
* לכם *נערךשוברת גלים
הייתי מעריכה את זה יותר אם היית שולח לה את זהנועם ה
באישי.
הערה כזאת- לא קריטי לכתוב על גבי הפורום.

בלי להביע עמדה בקשר להערה בכלל.
זה בסדר, הוא עשה לי את הלילה, והעיקרשוברת גלים

שהוא מרגיש מסופק עכשיו.

לילה טוב (בקשר ל"מסופק" - לא שייך לעניין)ותן טל
מעניין, כמות הסמיילים המחוייכים תעיד..שוברת גלים

לילה טוב גם לך.

סמיילים זה רק כי אני חובב סמייליםותן טל

"מסופק" - זה מילה שלא שייכת לעניין. אין לי פה עניין של "סיפוק". לא באתי במטרה לדפוק אותך, או לרקוד לך על הדם, כמו שכנראה יש כאן כמה שחושבים. 

אולי די כבר?! (מופנה לשניכם ולא רק אליך)שיר ידידת

אתם רואים למה צריך להתעלם מטרולים כדוגמת "ברוך"?! (נו טוב זו לא הסיבה היחידה כמובן)

אל תתיחסי.נועם ה
וותן טל, זה שאתה מוסיף סמיילים זה לא מוריד מהעוקץ.

אתה רוצה למחות על כבוד תלמיד חכם או לבוא להגנת מישהו וכדו'?- לגיטימי לעשות את זה על גבי הפורום.
להעיר סתם הערה על בגרות- מה הקטע לעזאזל להעיר כאן?
סליחה???את זה כתבת גם על מה שהיא כתבה על ברוך?ותן טל

אני מריח כאן ריח קל של צביעות, נראה לי...

אם היא מעירה למישהו אחר על בגרות - ואז אני מעיר לה על בגרות, ואת סוג של "מעירה", או "מתנפלת" עלי על זה שאני מעיר לה על זה שהיא העירה למישהו ככה - אבל לה לא אומרת כלום - זה לבד אומר דרשני.

סלחי לי, זה מסוג ההתנהגויות החד צדדיות שמוכיחות לי שצדקתי בדבריי.

כאשר מדובר במשהו פומבי פעם אחרי פעםותן טל

אז בעדינות הנדרשת ולא בהתלהמות חסרת גבולות, לדעתי האישית, זה בסדר גם על גבי הפורום, וגם בשביל להעביר מסר לעוד אחרים כאלו... זה פורום ציבורי - מי שמפרסם דברים כאלו בפומבי שכולם יראו, צריך לצפות שגם יגיבו לו עליהם, אולי גם דברים מעט פחות נעימים לאוזן. היא לא חייבת לקבל מילה מדבריי, כמו שכתבתי לה שוב - אני רק הנחתי את איך שאני רואה, כאן, ואת הצעתי - וזהו. מכאן והלאה, זה פומבי וכל אחד ייקח את זה לאן שבא לו.

(אגב, הודעה כמו שכתבת לי, נגיד, לא כתבת לשוברת על מה שכתבה לברוך...סתם מסיב תשומת ליבך לכך )

כי ברוך הוא חתיכת בוגד. ואני לא אצא להגנתו.נועם ה
וכדאי מאוד שתדע לכוון את החץ לאיזור הנכון.
אז אם את סלקטיבית, אל תדרשי מאחרים להיות מה שאת.ותן טל

ועם כל הכבוד, את לא תחליטי בשבילי מי אני צריך להגדיר כבוגד, מי כקטנוני ומי כ"אל תגיב להודעות שלה ואל תפגע בה". 

אם את מחליטה כמישהי בוגרת החלטות של עצמך לגבי מה שאת כותבת - כזה גם אני, ואת עומדת מאחורי מה שאת כותבת, וכזה גם אני. 

את החץ, תני לי להחליט לאן אני רוצה לכוון אותו ומה לעשות בו בכלל, תודה.

(אגב, זה גם אפילו בכלל לא קשור לתוכן הדברים של ברוך עצמו, אלא דווקא למה שמישהי שהיא לא ברוך, כתבה לאותו ברוך. כלומר עצם העניין שדנתי בו לא היה ברוך, אלא תגובה אליו.

כל טוב ולילה טוב.

עניתי לך למה לא עשיתי את זה לטובת ברוך, יקירי.נועם ה
ואם הייתי בטוחה שהיא לא שמה עליך, לא הייתי מוחה על זה.
בסדר. הבנתי את זה. ועניתי לך.ותן טל

שזה אבסורד שתדרשי מאחרים להיות כמוך בזה. מישהו מעיר למישהו אחד בצורה כזאת וכזאת, אז אם מישהו אחר מעיר למעיר הראשון - זה הגיוני וסביר, גם אם צד ג' חושב שרק לזה שהעירו לו ראשון מותר להעיר, ולזה שהעיר ראשון - חלילה אסור להעיר לה ואל תלמד אותה וכו' וכו'.

זה הכל.

והבנתי כבר שאתן כנראה לא אוהבת סמיילים אז אני מתאפק לא לשים פה כאלה, למרות שסמיילים אצלי זה כמעט אוטומטי בלי קשר ל"סיפוק".

ההבדל בינך לבינה-נועם ה
הוא פגע בה אישית וכללית- היא החזירה לו או מחתה.
היא לא פגעה בך אישית- אתה תקפת אותה קבל עם ועדה. וזאת רשעות.

ולהוסיף סמיילים- זה נחמד.
לא כששופכים דם של מישהי שלא עשתה לך דבר.
סתם מבחינה טכנית שימי לב ששום תגובה שלוותן טל

לא משורשרת אליה ולא מתייחסת אליה, אלא למגיבים לה...

אני לא תקפתי אותה - אני הערתי לה הערה מסויימת, ספציפית ביותר שנראית בעיניי לאור מה שכתוב כאן, בנעימות ובלי רצון חלילה "לשפוך דם". את מעצימה ומנפחת דברים הרבה מעבר לגודלם הטבעי, וזאת אכן בעייה. בפורום ציבורי הגיוני וטבעי שאנשים יגיבו לאחרים גם אם התגובה של האחרים לא הייתה "עלייהם". ראיתי משהו שלדעתי דורש תגובה מסויימת, והגבתי. 

אבל כאמור - גם במובן הטכני, הוא בכלל לא פגע בה בגלל שמה שהגיב לא היה אליה ישירות אלא למגיבים שלה, והתייחס לדבריהם...

כשגולית הכפיש את שמו של ה'נועם ה
הוא לא שרשר את זה לדוד, אבל דוד נפגע.
התורה לא שייכת לאף רב. אסור לזלזל ברבנים. אבל צריךחסדי הים
לחלוק ולמחות כנגד דעותיהם בחריפות, אם נראה בעיננו ע"פ התורה שזה לא נכון.
ומי כבודו שמתיימרפוגי

להבין יותר מאב בית דין בישראל מהי דעת תורה?

לא התימרתי להבין יותר. הבעתי את דעתי המנומקתחסדי הים
לפני כן, מי שירצה יקבל ומי שלא לא.

הרי אפשר להתחיל ויכוח של כמות ומשקל רבנים מפה וכמות ומשקל רבנים מפה. מויכוח כזה לא מגיעים לשום בירור.

צריך לנמק בהשכל ודעת, ומי שיקבל יקבל.
חס וחלילה!shirsh
לא מזלזל בתורתו!! אני אפס גמור לעומתו.. אבל אני פשוט מצדד ברבנים אחרים שחולקים עליו בתכלית!! גם באדמו"ר מסאטמר חס וחלילה אני לא מזלזל.. כנל מצדד ברבנים אחרים. ובמחילה.. איפה היית כשזלזלו באדמו"ר מסאטמר?
הרב אומר את אמירתה של התורה...שלהבתחיה

בעזהי"ת

רב ישיבה, ישוב, ועל אחת כמה וכמה רב האוחז בתפקיד רב השומרון כולו, וודאי בקיא במשפט התורה.

הרב אומר את אמירתה של התורה.

אפשר להגיד שהתורה אינה נוהגת משפט צדק??? אכזרית?

התורה לעיתים נתפסת בעינינו (בעיניים שלנו, הקטנות) כאכזרית. 4 מיתות בי"ד הן גם אכזריות, ועשו אותן.

לפי דין תורה אין רחמים על אדם שפעל במודע, ועשה דברים שהם מנוגדים לדעת תורה.

הקב"ה הוא כולו חסד ורחמים, והוא זה שנתן את התורה וכתבה. מישהו רוצה לערער על זה???

מה שהם עשו לא מנוגד לתורה, להפך.בת-אל-חי

דוד המלך עשה שואה לבני עמון.

הבעיה ברבנים, זה שהם מדברים עם השב"כ ואי אפשר לסמוך על מה שיוצא מהפה שלהם שזה דבר תורה

ולא דבר שב"כ.

את טועה ומטעה.אלעד

דוד המלך לא היה יוצא למלחמה לפי שהיה מקבל אישור מהסנהדרין ומהאורים ותומים.

אנא אל תערבי בדיון הלכתי דעות שאינן מבוססות אלא על נטיית ליבך.

יהודה המכבי לא הומלך ולא נמשח למלך-משה ר-
ול שאל לא באורים ולא בתומים ואעפ״כ במלחמות הרבים באזור הוא כבש ושרף ערים שלמות של אוייב..
הוא נדון כמלך. כמנהיג. איך אתה בכלל יכול להשוות??אלעד

איך אתה יכול להשוות אותו, או את פנחס, או את בר כוכבא

לנערים ששרפו אדם חי?

מי היה מתיר להם לעשות מעשה כזה?

דוד ויהודה המכבי עשו את מעשיהם כשעודחסדי הים
לא הוגדרו כמלכים, אלא עם אנשיהם המעטים כמלחמה. דוד עשה את מעשיו כשהיה שלטון מסודר של שאול בישראל.
"וַיַּעַל דָּוִד וַאֲנָשָׁיו וַיִּפְשְׁטוּ אֶל הַגְּשׁוּרִי והגרזי [וְהַגִּזְרִי] וְהָעֲמָלֵקִי כִּי הֵנָּה יֹשְׁבוֹת הָאָרֶץ אֲשֶׁר מֵעוֹלָם בּוֹאֲךָ שׁוּרָה וְעַד אֶרֶץ מִצְרָיִם. וְהִכָּה דָוִד אֶת הָאָרֶץ וְלֹא יְחַיֶּה אִישׁ וְאִשָּׁה".

אז תגידו לי מה ההבדל?
הוא כבר נמשך למלך, ושימש כרמטכ"ל בדימ. של צבא שאולאלעד

אתה באמת מצליח להשוות בין 6 קטינים לדוד המלך וגיבוריו?

דרושה מידה רבה של טיוח האמת והתעלמות מהמציאות כדי לנסות לקשר בין המקרים.

אבל המלחמה הזאת הוא לא עשה באישור השלטון,חסדי הים
ומשיחתו למלך לא השפיע עד שישראל קבלו אותו עליהם, כדברי אביגיל לדוד, ולא התיחסת ליהודה.

הקיצור אצל דוד ו יהודה וגם אצל האנשים שחושבים בהם זה היה פעולה של אנשים פרטיים, בלי אישור השלטון, לא רואה הבדל.
אז אתה בבעיה. מצטער.אלעד

אם אינך יכול להבחין בהבדל בין יציאת אדם בעל שררה ומעמד מנהיגותי למלחמות מצווה בשבעת העמים+עמלק בכפוף לשאלות באורים ותומים לבין הצתת ערבי אקראי כביטוי לנקמה לא אוכל להתדיין איתך.

ואם אני לא טועהshirsh

יהודה המכבי קיבל את ברכתו של רבי עקיבא.. שלא יובן לא נכון. אני לא חושב שהם עשו בסדר.. אני מאמין שהמדינה אם תעשה משהו דומה תהיה בסדר גמור. אבל מפה ועד.. מבולבל

בדיוק. הפער עצום.אלעד
רבי עקיבא חי מאות שנים אחרי יהודה המכבי.חסדי הים
לא דברתי על בר-כוכבא שאכן משם אין ראיה, כי הוא הנהיג את העם. אבל מדוד ויהודה המכבי יש.

אם אתם לא יכולים להסביר לי, אשאר בדעתי. כל טוב!
טעות שליshirsh

אבל ניראלי שהסיפור עם יהודה המכבי שונה לגמרי כי לא מדובר במלכות יהודית אלה מצב שנשלטנו בידי היוונים שרצו לעקור כל סממן יהודי והרגו בכמויות.. המצב שונה בתכלית כשיש לנו מדינה יהודית צבא מסודר וכו..

לכן הבאתי גם מדוד המלך.חסדי הים
אז צ"עshirsh

אבל בכל מקרה.. יש לזה נפקא מינא הלכתית?

אני טועה מטעה?בת-אל-חי

לגבי הסנהדרין, שואלים אותם רק במלחמת הרשות.

מעבר לזה, דוד שאל את האורים והתומים מה לעשות ואיך לעשות, הוא אף פעם לא שאל "אם להלחם?" אלא "איך כדאי להלחם?"

מעבר לזה, במלחמת בני עמון לא כתוב שהוא שאל באורים.

את כאילו מנסה להשמע חכמה??אלעד

1. נכון, כי לגבי מלחמת מצווה ישנו ציווי מפורש מהתורה. לא נתקלתי בציווי מפורש להרוג כל ערבי פרטי בארץ ישראל, ואם תמצאי כזה מין פסק תצטרכי להסביר מדוע אנו לא נוהגים כך.

2. לגבי שאלתו של דוד באורים ותומים- היו פעמים שה' הורה לו לא להלחם, כך ששאלתו כיצד להלחם היתה בעצם כפופה לאפשרות שכלל לא יותר לא לצאת לקרב.

3. לא בכל מלחמה נכתב בפירוש שהוא שאל, אך חז"ל מסבירים לנו שזה היה נוהגו הקבוע, וכך הביאו גם הרמב"ם, הרמב"ן ואחרים.

1. בברמב"ם הלכות מלכים פרק ה' כתוב:בת-אל-חי

"ואיזו היא מלחמת מצוה--זו מלחמת שבעה עממים, ומלחמת עמלק, ועזרת ישראל מצר שבא עליהם." (רמבם הלכות מלכים פרק ה' הלכה א'.)

בפרק ו' כתוב ו  במה דברים אמורים, במלחמת הרשות, שהיא עם שאר האומות.  אבל שבעה עממין ועמלק שלא השלימו, אין מניחין מהם נשמה:  שנאמר "כן תעשה לכל הערים . . . רק, מערי העמים . . . לא תחייה, כל נשמה" (דברים כ,טו-טז), וכן הוא אומר בעמלק "תמחה את זכר עמלק" (דברים כה,יט).

נכון, "עזרת ישראל מיד צר" לא מוזכר כאן אבל,

א. "כתוב במלחמת , שהיא עם שאר אומות העולם" כלומר, יכולה להיות מלחמת הרשות עם שבעה עממים (לדוג' אם עזבו את הארץ והמלך רוצה להרחיב גבול ישראל) וגם בה מצווה לא להחיות כל נשמה. ואפשר ללמוד כאן שגם מלחמת מצווה.

ב. בגלל שלא מוזכר כאן עזרת ישראל מיד צר, אפשר להסתכל בתנ"ך מה עשו אבותינו במלחמת מצווה ומה היו צריכים לעשות:

כשלא עשו זאת, זה היה להם לרועץ. כמו שכתוב על חזקיהו המלך "הוא הכה את פלשתים עד עזה ואת גבוליה ממגדל נוצרים עד עיר מבצר" (מלכים ב' י"ח) ובאמת מאז לא שמענו על פלשתים.

כך מצינו שאלישע ניבא ליהואש מלך ישראל שכך היה צריך לעשות לו היה מכה חמש או שש פעמים.

"ויקצוף עליו איש האלוהים ויאמר להכות חמש או שש פעמים אז הכית את ארם עד כלה

ועתה שלוש פעמים תכה את ארם" (מלכים ב' י"ג י"ט)

וכן עשה דוד המלך לבני עמון. "ואת העם אשר בה הוציא וישם במגירה ובחריצי הברזל ובמגזרת הברזל והעביר אותם במלבן וכן יעשה לכל ערי בני עמון וישב דוד וכל העם ירושלם" (שמואל ב י"ב ל"א.)

לגבי האורים והתומים, יכולה להיות הוראת שעה שלא להלחם, אבל כשה' לא אומר זאת, הציווי הוא להלחם.

הכל השערות.אלעד

מחילה, אשיב לך כאשר תמצאי הנחות מבוססות ולא פרשנויות, מעניינות ככל שיהיו.

אדרבא, שהרבנים יביאו תשובות מניחות את הדעת יותר.בת-אל-חי

שיותר מתחברות עם הכתבים.

בינתיים הרבנים לא הביאו ולו מקור אחד פעוט למה זה אסור.

ובכלל ערבים בגילו כבר זורקים אבנים על יהודים, אז למה שלא ייכנס להגדרה של "זכורה" שהורגים במלחמת הרשות?

נשמע שאפילו את הכתבה שהביאה את דברי הרב לא קראתאלעד
קראתי.בת-אל-חי

איפה יש שם מקור?

את ממש התבלבלת..ד.

ה"מקורות" שהבאת אין להם ולא כלום עם הנושא הנידון.

אי אפשר "להמציא סברות" על מלחמת מצוה ומלחמת רשות..

ולא פוסקים הלכה מהתנ"ך..

ובכלל, מדובר שם על מנהיגי ישראל, ולא כל אחד באופן פרטי.

ויש עוד המון נתונים הלכתיים שלא כאן מקומם.

מן הסתם, כוונתך טובה לנסות לדלות מההלכה.

אבל הלכה זה מקצוע רחב. לא כך פוסקים. בוודאי לא בעניינים של כלל ישראל, שכל בחורה תכתוב "סברות" את מי הורגים ואת מי לא.  זה לא הולך כך. אלו דברים שגדולי-גדולים מתעסקים בהם.

וסוף דברייך - הם-הם הראיה. כתבת: "בינתיים הרבנים לא הביאו מקור אחד פעוט למה זה אסור". וכי למדת את כל ספרי "הרבנים"?... אלו נושאים הלכתיים רחבים. "רבנים" אינם כתבים בטוקבקים.

זה כמו לומר, להבדיל: בינתיים איינשטיין לא הביא שום ראיה שתורת היחסות נכונה; כי מישהו כתב נגד זה באיזה עיתון והוא לא ענה..

אם את רוצה לשאול רב, תלכי ותשאלי, תתכונני לשבת על זה כמה זמן, ללמוד את הנושא, לשמוע על דרכי פסיקה.  

צריך להיזהר. נושאים עם משמעות לכל עם ישראל, לא כל  אחד "זורק סברות".

[ולגבי נערים ערבים שזורקים אבנים בגילה - נו, ברור שצריך לתת להם באבי-אביהם. זה סתם להיות נורמלי]

ודאי שיש להם קשר.בת-אל-חי

במלחמת מצווה אנחנו לא מחיים נשמה.

דווקא על מלחמת שבעת עממים כתוב "מצות עשה להחרים שבעה עממין, שנאמר "החרם תחרימם" (דברים כ,יז); וכל שבא לידו אחד מהן, ולא הרגו--הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תחייה, כל נשמה".

משמע שהמצווה חלה גם על היחיד.

מה הקשר..ד.

שבעת עממים זה משהו אחר.

וכבר כתבתי: לא פוסקים בכלל הלכה בצורה כזו, של וחומר לא בדיני נפשות ובעניינים שנוגעים לכלל ישראל. ממש עולם הפוך. גם בבשר וחלב את מעיפה מבט ברמב"ם ו"פוסקת"?...

זו תמימות. אבל מסוכנת.

קודם כל את העבודה לא אני עשיתי אלא בעלי.בת-אל-חי

ואני מעדיפה לסמוך על בעלי שהוא לומד תורה מגיל 0 ולא מדבר עם השב"כ, מאשר לסמוך על הרבנים שכולם מדברים עם השב"כ והפסקים שלהם מושפעים ממנו.

מעבר לזה, כשרב מביא פסיקה כל כך מעוררת מחלוקת, כדאי שלפחות יביא כמה מקורות לגבות אותה.

בלי זה, זה לא רציני.

לא בסדרד.

מה שכתבת.

אמנם מאד משמח שבעלך לומד תורה מגיל 0, וגם מאד משמח שאת סמכת עליו,

אבל להגיד ש"כל הרבנים מדברים עם השב"כ והפסקים שלהם מושפעים ממנו" - זה היה יכול להיות ביזיון ת"ח חמור, אם לא שזה כ"כ מגוחך..

ו"פסיקה" שאסר סתם להרוג נער ערבי, זה לא פסיקה "מעוררת מחלוקת" אצל אף ת"ח רציני, אפילו לא "גדול", וגם לא אצל אף אדם עם טיפה מוסר אנושי נורמלי.

ומי שאומר כך - אינו צריך "להביא מקורות לגבות את זה".. אלו דברים פשוטים.  מי שמאד מעונין - יפנה לרב לשאול.

מוסר אנושי זה דבר משתנה.בת-אל-חי

לפני 2000 שנה לדוג', הרצח הזה היה נחשב לתגובה מתבקשת. לכן הטענה על ה"מוסר האנושי" שגויה.

לך זה פשוט, לא לכולם.

לא...ד.

הרב קוק כותב באורות התורה שאם אנחנו חושבים שנמצא את אור התורה בתורה הקרועה מהמוסר הטבעי וכו' - על זה נאמר: עם נבל ולא חכם.

"מוסר אנושי" - זה לא סטאטיסטיקה מה היו עושים הגויים. זה הנורמליות הפנימית שאמורה להיות לאדם. כמו שהרמבם כותב שיש מצוות שגם הטבע האנושי מבינם - ויש מעבר לכך.  לא תרצח - זו דוגמה למצוה מובנת בטבע הבסיסי האנושי, גם אם יש הרבה פראים בעולם.

ומי שחושב ש"לא לכולם" פשוט שלרצוח סתם נער ערבי, ועוד באכזריות כזו, זה נורא - אז הוא באמת בבעיה. זה איבוד של דברים ממש בסיסיים בנפש.

מה גם שאיננו חיים כעת בזמן של "מלחמת חמולות". וברור לכל שפעולות כאלה רק גורמות להחלשת אופציה של פעולת המדינה נגדם, וגם מסיחות את דעת הקהל לזה וגורמות בעצם לראות פחות בחומרה כביכול אצל אנשים מסויימים, את רצחנות הערבים, כי כביכול "גם אצלנו", חלילה - אז ממילא חזרה החומרה של רצחנות כזו בכל תוקף. מצד המוסר הבסיסי הנורמלי.

ואנחנו לא חיים "לפני 2000 שנה". ויש גם "מוסר אנושי" שמתפתח באופן מיוחד אצל אדם מישראל. 

לגבי אויבים לפעמים אין מוסר, לפעמיםחסדי הים
צריך להזיקם ולהשפילם. אני מניח שגם לא הכי מוסרי בעיניך לקצץ בהונות ידיים ורגליים, או לשים רגליים על פני אויבים לפני שהורגים אותם, ועוד דברים שכתובים בתנ"ך שעשו לאויבים.
נכון.ד.אחרונה
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י' בתמוז תשע"ד 01:01

וגם אני חושב שצריך "להזיקם ולהשפילם". כממלחמה לאומית, ע"י הצבא. לא "רצח פרטי" של איזה נער ערבי שחוטפים מביתו.

וכמובן, בכל תקופה האופן של המלחמה הזו, משתנה לפי מה שבאותו זמן מרתיע.  הרב מסביר את ההתנהגות הזו אז, על רקע זה.

רק ש...shirsh

זה לא הדין ע"פ התורה.. מעבר לזה שאין דיני נפשות בדור, ושהורג גוי לא חייב מיתה, ובוודאי שרב אחד לא יכול לפסוק אלה צריך בית דין אם לא סנהדרין וגם אז חייב לשמוע את כל הצדדים ולהיות בקיא במה שקרא ולנסות ללמד עליו זכות בכל דרך אפשרית שהרי בית דין שמוציאה להורג פעם ב70 שנה נקראת קטלנית.. בקיצור דין תורה כניראה זה לא

ואילו אתה בטח מבין בדיני תורהפוגי

לפני ולפנים....

גזור שתיקה על עצמך.

ואל תתערב בין ההרים

ברי לי לחלוטין שהרב מבין ״קצת״ יותר ממך

בדיני תורה והלכותיה.

לבוא ולטעון - זה לא תורה, זו ממש עזות פנים!

סליחהshirsh

אבל אני כולה מצדד בפסקי הלכה של רבנים אחרים.. לא מכניס ראשי בין הרים וכמובן מכבד את הרב לבנון מאוד.

מובן לי גם שהוא לא יכול לחלוק על תנאים ואמוראים.. על הרמבם והשו"ע..בקיצור.. לא כל מי שפוסק שלא ע"פ הרב שלך צריך לגזור על עצמו שתיקה..במקרה הזה היית משבית את הפורום

אני מוחה רק כנגד דבר אחד.פוגי

החוצפה שלך לבוא ולטעון עפ״י ידיעותיך המלומדות

שזו לא דעת תורה.

רק לידיעתך הרב שלום כהן ״מנהיגה הרוחני״ של ש״ס

קבע היום שיש לנערים דין רודף.

הוא גם קבע שאת עמלק-משה ר-
אני גבר,פוגי

ב. אני יודע.

רק רציתי להביא דוגמא שדעת הרב לבנון איננה דעת יחיד...

אייshirsh

לא אמרתי בשום מקום שזו לא דעת תורה. אל תכניס לי מילים לפה.

ולגבי הרב שלום כהן.. קודם כל דין רודף עדיין לא משמעותו כעונש מוות.. גם אם ע"פ ההלכה העונש על זה הוא מוות. היו שני עדים שהתריעו בהם שהם יתחייבו במיתה אם יעשו את זה? 

ואם כבר הבאת את הרב שלום כהן. גם עליו הגנת ככה בחירוף נפש כשהוא קרא לך עמלק? וזו דעת תורה או לא?<

אנחנו מתפללים חדש ימינו כקדם...שלהבתחיה

שנחזור לפעול עפ"י דעת תורה. הרב לא "ממציא" הלכות מעצמו. 

כיתחדש הסנהדרין בעז"ה בקרוב, יפעלו עפ"י הלכות אלו, גם אז תגיד שאין זהו הדין עפ"י התורה???

לידיעתך, הרב מגיל 17 עד גיל 33 למד בצילו של הרצי"ה. 16 שנה של לימוד תורה!! לפני שהוא יצא להורות הלכה...

סליחה על החוצפה, אבל כמה שנים אתה למדת בישיבה???

את האמת?shirsh

לא הרבה..ועדיין אני לא מבין למה אני לא יכול לפסוק כמו רב אחר? זה הופך אותי ללא מכבד? אם כך כולנו מזלזלים בכבודו של שמאי..את יודעת מי היה שמאי?! אבל ברור לך שלא.. אז לכי לרב אחר (כל רב) שמקובל עלייך ותשאלי אותו אם עלפי ההלכה יש דרך לדון אותם למוות.. אני חושב שאת בכלל לא מבינה את המשמעות.

אם כך הבית היהודי הוא בית של גוייםאיש השקים
גוי הרג גוי מה הבעיה?

מה אתה חולק על הרב עובדיה? תתביש!!
בעצם גם אתה גוילכאורה אם הצבעת להםאיש השקים
תסלקו אותו מפה זה פורום ליהודים
^^ הבנת את הפואנטה פוגי?shirsh
דברי הרב לבנון מנוגדים להלכה ולשכל הישר.שוקו בשקית
אי אפשר להוציא כיום אף יהודי להורג, בטח שלא על מעשה כזה, כאשר למשל מקרה אלי פימשטיין שהטביע את ביתו באמבטיה חמור הרבה יותר, ועוד המון דוגמאות כאלו ואחרות.

למה זה מנוגד לשכל הישר, דומה שלא צריך להגיד.
חשבתי היום בבוקרמופים

הרי הפסק הזה ממש ממש לא הגיוני

ולא יטעה בזה אפילו בר בי רב דחד יומא

ק"ו לא מי שאומרים עליו כאן שהוא אב בית דין

יש כאן משהו לא הגיוני.

האם לא יתכן שהוא חשב שיש סכנה עצומה לישוב כולו מהרצח הזה, וכדי להוריד קצת את הסכנה הוא אמר משפט כל כך קיצוני, כדי שישמעו הערבים עד כמה אנחנו מוקיעים את זה, והוא הרי יודע שברור שלא יתנו לאף אחד גזר דין מוות, וזה סתם מילים באוויר, אז לא אכפת לו לומר דברים לא נכונים כדי להוריד את הסכנה

אני חושב שזה נקרא לדון לכף זכות, ולאט לאט זה נשמע לי יותר הגיוני

אולי אפשר לומר את זה קצת פחות חריף - שהוא לא ממש אמר דברים לא נכונים לדעתו, אלא שבגלל הסיבה הזאת הוא נדחק למצוא סיבה להעניש אותם בחומרה

תפיסה גלותית שלא מתאימה למציאות היום.איש השקים
הערבים אם יכלו היו מכלים אותנו. אנחנו חזקים ב"ה ואין להם סיכוי אז הם רק בודקים גבולות
מה רצית לומר בזה?מופים

זה שאתה חושב שזה תפיסה גלותית, לא אומר שהוא גם כן חושב כך

אולי הוא חושב שכך ראוי לעשות, ולכן כך הוא עשה

לפי מה שקצת חיפשתי עליו חומר לא נשמע שהוא גלותי כמוני, אבל עדיין יתכן שהוא לא חושב שזה נקרא גלותי

מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויקאחרונה

תודה

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
מתפללים לאל הגשם. וזו תרבות שדת המדינה שלה בודהיסטית.

גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.

אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).

כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.

זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד 

משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 

אולי יעניין אותך