לכבודה של תורה!פוגי

אני בטוח ומשוכנע שרבי הרב לבנון, ממש אינו זקוק לתמיכתי בו... ממש לא.

אך אני כתלמיד מרגיש חובה, לעמוד ולמחות כנגד כל אותם זבי חוטם (מחילה, אך זו האמת)

אשר לא מילאו כרסם ומתיימרים להבין יותר מכבוד הרב, מה נכון היה לומר ומה לא.

רבנים אינם אמורים לפחד להביע את דעתם ובגאון. גם אם יעוררו עליהם זעמם של אי

אלו שוטים קלי דעת.

אם אכן אמר הרב את הדברים אשר פורסמו שנאמרו בשמו,

וודאי הוא כי חשב היטב לפני שאמרם. אין דברים אלו "פליטת פה" בעלמא

אלא מתוך ליבון ושיקול.

השמרו לכם מלצאת ולהלעיז כנגד ת"ח והוו זהירים בגחלתן שנשיכתם נשיכת שועל,

ועקיצתן עקיצת עקרב, ולחישתן לחישת שרף. וד"ל.

לכבודה של תורה תצרף את זה לשרשורים הרלוונטיםשוברת גלים

או שנקרא לפורום "פורום מן המדבר והלבנון"

יאללה

מסכימה מוטיבציה

תודה שכתבת.

את לא יודעת שרב שווה התייחסות כל עוד הוא לא עוברברוך מאמסטרדם

את הקו האדום??

ומה הקו האדום? - לומר שערבי הוא בנאדם.

ברגע שרב אמר שערבי בן אדם - הרב לא רב.

ככה זה אצל פאשיסטים לאומנים מחבלים. זה החינוך. (רק עכשיו אני יורד לסוף דעתם של החרדים על המוח של הימין הדתי ההזוי. והיחס שלהם ל"דעת תורה").

צודק. צריך לומר בצורה מכובדתחליל הרועים

שכבוד הרב, שאני מאד מעריך אותו - טועה הפעם.

לא יודע אם הלכתית. אבל ציבורית אין ספק שהאמירה לא מילאה את יעדה אלא להפך

רבך, אם אכן אמר כך, איבד אצלי כל משמעות.אוריה,
ואני אשמח להיווכח בהמשך שזו טעות.
אני בטוח שלרב זה באמת חבל..פוגי

איבד אצלך כל משמעות.

נו באמת....

וודאי... כי רב נמדד לפי גדלותו בלאומניות פאשיסטית.ברוך מאמסטרדם

מה לא??

סתם שאני אבין - אתה בעד מוות למחבלים ערבים אבל לא למחבלים יהודים?. (כלומר - זה הגינות בעינייך?).

טרולפוגי
אתה הבנת מה אמרתי?? אני מצדיק אותך...ברוך מאמסטרדם

אני מדבר על ההזוי ההוא שאומר שרב איבד אצלו כל משמעות כי הוא לא מספיק ימני בשבילו.

אני מצפה להתנצלות.

נשמה שלנו יאללה שמונים אחוז מאתנו לאומנים פאשיסטיםשוברת גלים

חאלאס לחפש ולרדת לנו לחיים, לך תתקשר לקו החם ותאחל להם לילה טוב בפעם המאה תמסור את הדיווח שלך לשעה האחרונה ותקבל צל"ש

ילד טוב קושקוש, ילד טוב

אציל נפש 

יחלקו לך מחר סוכריה טופי בטעם תות 

טוב חמודי?

יופי יופי ילד טוב

שוברת - גם אם ונגיד והוא לא בוגר - היחס שלךותן טל

גם לא בדיוק מתאים, לא בוגר, ולא שייך. עד עכשיו התעלמתי, קיוויתי שזה ייפסק - אבל בחייאת, גם אם את חושבת שהוא לא בוגר - אל תרדי לרמה שלו, תזכרי שהתעלמות עוזרת לזה להיפסק יותר מהר מיחס - גם אם יחס כמו לילד קטן. זה די מגחיך אותך התנהגות כזאת - מה גם שבהתנהגות הזאת את מצהירה מראש: " שום דבר ממה שאתה אומר לא רציני כי אתה תינוק" - דבר שלחלוטין לא נכון...את יכולה לא להתייחס כמו שרבים עושים - אבל להתייחס ככה, זה גם לא עוזר, וגם לא מוציא אותך בוגרת יותר ממנו.

לילה טוב

אני גאה להיות לא בוגרת.שוברת גלים

זה בסדר, זו אני.

ולא אתה ולא הודעות כאלו (במיוחד לא הודעות כאלו..) יגרמו לי לשנות ולו במקצת מההתנהלות שלי.

לא בא לי להתעלם, כמו שחופש הביטוי מגיע לו כך גם הוא מגיע לי, ולא מתאים לך- אתה יותר ממוזמן להתעלם גם מההודעות הלא בוגרות שלי.

ואגב אתה רואה זווית אחת בלבד מעל גבי הפורום. 

(ולכל יפה הנפש שמנסים להחזיר אותי בתשובה - אל תנסו אפילו, תתכנסו בעצמכם ותשפטו את עצמכם לפני שאתפ ממהרים לבקר אותי ולבקר ולבקר (כאן, ובאישי..) נדמה שזה עושה לכן טוב, אז לא על חשבוני חברים.

זה פוגע ולא שייך ואין לכם הזכות.

תודה לך ואחלה חיים.

אוקיי. אחלה חיים ותן טל
רק מסיב תשומת לב האנשים שההודעה שמעלי נערכה קלותותן טל

כבר אחרי שהגבתי - תוך כדי, כי אחרי ממש אי אפשר, אבל אני כבר הגבתי ורק אז ראיתי עוד עריכות שונות...

לשוברת - לא ניסיתי להחזיר אותך בתשובה, רק לתת לך עצה שלדעתי היא נבונה. ועם כל הכבוד - אם את נותנת עצות לאנשים כמו ברוך, את לא יכולה מהצד השני לדרוש שאנשים לא יעזו לתת לך עצות אם את דורשת מאחרים שיתכנסו בעצם וישפטו את עצמם ושאין להם זכות לשפוט אחרים - גם את אל תעשי את זה

את לא חייבת לקבל את דבריי, אני רק אמרתי אותם, הנחתי אותם כאן וזהו. לא ניסיתי לחנך, רק הצגתי לך את זה איך אני רואה עם המלצה ישית שאת כמובן לא מחוייבת אליה בגרוש.

ציינתי זאת למטה שערכתישוברת גלים

תודה על העצות הנבונות שלך, ואת העניין שלי מול ברוך תשאיר לי.  (איזה נחמד זה היה אם היית *מברר* באישי לפני מה המניע שלי להגיב לו כך..)

אבל זה בסדר,

תודה על ההמלצות ההארות ההערות שפקחת את עיני והובלת אותי מין החושך אל האור, תודה תודה.

(מצטערת על הציניות, יש סיבה.. ואני יודעת שאני יכולה להתעלות מעל עצמי כרגע ולמחוק את הציניות אבל מעדיפה להשאיר  - רק כדי שתבין שזה פוגע ולא שייך. )

זה לא משנה מהעיקרון.ותן טל

אם את הניין שלך מול ברוך את ממליצה לי להשאיר לך - אז אני ממליץ לך את העניין שלי מולך בהודעה שכתבתי לי, להשאיר לי - וזה פוגע מה שכתבת אחרי זה...אותה גברת בשינוי אדרת, ובמילים אחרות - סוג של ביצה ותרנגולת שדי מגוכך לנסות לגלות מה נכון ומה לא נכון, כי את לא יכולה לרקוד על כל החתונות...

אני לא מתיימר להוביל אף אחד כמובן, וברור לי שיש כאן מין הציניות, אבל זה בסדר. כאמור - זכותך לקחת את דבריי איך שאת רוצה, כמו שאני לקחתי את דברייך איך שאני רוצה ואף הגבתי עליהם.

כשאת כותבת משהו בפורום ציבורי - את אמורה להיות מוכנה לקח שיגיבו עליהם - ועל אחת כמה וכמה אם את כותבת דברים אישיים שלכאורה "פוגעניים" כאלו, על גבי הפורום - זה קצת מצחיק שאחרי זה את נדהמת שאחרים גם כותבים לך על זה משהו...

אז הנה, אתה אמרת- לקחת בחשבון שיגיבו לך..נועם ה
אז מבחינתי לכתוב הערב כזאת מיותרת! על גבי הפורום, זו רשעות! גם אם זה בשוגג ואתה לא מבין את זה.

ברוך הוא לא שה תמים, וגם אם לא פגע בה אישית *לכאורה* הקשקושים שלו פוגעים בה מאוד! וטבעי שהיא תצא עליו.
אבל מה היא עשתה לך לעזאזל שאתה מלבין את פניה בפורום?!
לא בטוחה שהיא באמת מתרגשת ממך, אבל זה מעשה מגונה בעיני.
ואני מקווה מאוד שלא יצא לי יוצא לי ויצא לי לעשות את זה למי שלא מגיע לו יחס כזה ממני.
טוב, אני יכול לרדת לרמה הזאת ולטעון שהתגובה שלךותן טל

אליי היא רשעות ופגיעה אישית בי ו"קשקושים" וכו' וכו'. אני יכול. אבל האם יש בזה צורך? לא נראה לי.

לדעתי זה לא מיותר, לדעתי כמו שהיא כתבה שחור על גבי פורום הערה כזאת למישהו אחר, זה בסדר לכתוב גם לה, בעדינות, הערת נגד, גם אם זה לא מברוך עצמו - וזה טבעי מבחינתי להגיב על  זה. וזה לא משנה מה טבעי מבחינתה לצאת עליו או לא לצאת עליו - אם מבחינתי זה טבעי להעיר לה על מה שהיא אמרה, אז זה ניצב באותה מדריגה כמו כשהיא בחרה כתוב ככה בפורום...

(מה גם, שבהערת סוגריים אגיב משהו שבטח לא פופולארי כאן - לא כל דבר שטרול כותב, אוטומטית הוא קישקוש ודבר הזוי ומגעיל. ייתכן שלא צריך להגיב כדי לעזור למגמה הזאת להיחלש - אבל מבחינת תוכן הדברים עצמם זה יהירות להחליט שבגלל ש-יש הקוראים לו טרול, או אפילו נגיד שהוא טרול מוכח - שבגלל זה,  כל מילה שיוצאת מפיו היא טימטום וקישקוש מוחלט. זה לא נכון. יש חלקים בדבריו שאני אישית מסכים איתם ואני מאמין שעוד כאן בפורום ובכלל בעולם מסכימים איתם - אנשים שהם לא טרולים - ואולי לא טורחים לכתוב את זה בפורום, אבל זה לא אומר שזה אוטמטית קישקושים).

יצאתי להגנתה. אחי שהערת הערה מיותרת על גבי הפורוםנועם ה
אם עוד לא הבנת- לא נורא.

לילה טוב.
כבר הסברתי לך ואסביר שוב - מבחינתי זאת הערה לאותן טל

מיותרת.

(גם אני הרי יכולתי עכשיו עקרונית להגיד: הגבתי לה אחרי שהעירה הערה מיותרת על גבי הפורום. מי הוא זה שמחליט מה הוא דבר מיותר ומה לא? לא נראה לי שהבלעדיות נתונה בנושא הזה לך ולשוברת..)

מיותרת על גבי הפורום.נועם ה
נגיד שהיא לא בוגרת, כ"כ דחוף להעיר לה על זה כאן?????
מה היא אמרה? משהו נגדך? משהו נגד התורה? נגד חכמים?
מה הטעם להעיר על זה כאן?! (לא מצפה לתשובה, ולא להבנה).

מה שהיא העירה- קטן על מה שמגיע לו. ואם אתה לא מבין את זה- חבל.

לילה טוב.
* לכם *נערךשוברת גלים
הייתי מעריכה את זה יותר אם היית שולח לה את זהנועם ה
באישי.
הערה כזאת- לא קריטי לכתוב על גבי הפורום.

בלי להביע עמדה בקשר להערה בכלל.
זה בסדר, הוא עשה לי את הלילה, והעיקרשוברת גלים

שהוא מרגיש מסופק עכשיו.

לילה טוב (בקשר ל"מסופק" - לא שייך לעניין)ותן טל
מעניין, כמות הסמיילים המחוייכים תעיד..שוברת גלים

לילה טוב גם לך.

סמיילים זה רק כי אני חובב סמייליםותן טל

"מסופק" - זה מילה שלא שייכת לעניין. אין לי פה עניין של "סיפוק". לא באתי במטרה לדפוק אותך, או לרקוד לך על הדם, כמו שכנראה יש כאן כמה שחושבים. 

אולי די כבר?! (מופנה לשניכם ולא רק אליך)שיר ידידת

אתם רואים למה צריך להתעלם מטרולים כדוגמת "ברוך"?! (נו טוב זו לא הסיבה היחידה כמובן)

אל תתיחסי.נועם ה
וותן טל, זה שאתה מוסיף סמיילים זה לא מוריד מהעוקץ.

אתה רוצה למחות על כבוד תלמיד חכם או לבוא להגנת מישהו וכדו'?- לגיטימי לעשות את זה על גבי הפורום.
להעיר סתם הערה על בגרות- מה הקטע לעזאזל להעיר כאן?
סליחה???את זה כתבת גם על מה שהיא כתבה על ברוך?ותן טל

אני מריח כאן ריח קל של צביעות, נראה לי...

אם היא מעירה למישהו אחר על בגרות - ואז אני מעיר לה על בגרות, ואת סוג של "מעירה", או "מתנפלת" עלי על זה שאני מעיר לה על זה שהיא העירה למישהו ככה - אבל לה לא אומרת כלום - זה לבד אומר דרשני.

סלחי לי, זה מסוג ההתנהגויות החד צדדיות שמוכיחות לי שצדקתי בדבריי.

כאשר מדובר במשהו פומבי פעם אחרי פעםותן טל

אז בעדינות הנדרשת ולא בהתלהמות חסרת גבולות, לדעתי האישית, זה בסדר גם על גבי הפורום, וגם בשביל להעביר מסר לעוד אחרים כאלו... זה פורום ציבורי - מי שמפרסם דברים כאלו בפומבי שכולם יראו, צריך לצפות שגם יגיבו לו עליהם, אולי גם דברים מעט פחות נעימים לאוזן. היא לא חייבת לקבל מילה מדבריי, כמו שכתבתי לה שוב - אני רק הנחתי את איך שאני רואה, כאן, ואת הצעתי - וזהו. מכאן והלאה, זה פומבי וכל אחד ייקח את זה לאן שבא לו.

(אגב, הודעה כמו שכתבת לי, נגיד, לא כתבת לשוברת על מה שכתבה לברוך...סתם מסיב תשומת ליבך לכך )

כי ברוך הוא חתיכת בוגד. ואני לא אצא להגנתו.נועם ה
וכדאי מאוד שתדע לכוון את החץ לאיזור הנכון.
אז אם את סלקטיבית, אל תדרשי מאחרים להיות מה שאת.ותן טל

ועם כל הכבוד, את לא תחליטי בשבילי מי אני צריך להגדיר כבוגד, מי כקטנוני ומי כ"אל תגיב להודעות שלה ואל תפגע בה". 

אם את מחליטה כמישהי בוגרת החלטות של עצמך לגבי מה שאת כותבת - כזה גם אני, ואת עומדת מאחורי מה שאת כותבת, וכזה גם אני. 

את החץ, תני לי להחליט לאן אני רוצה לכוון אותו ומה לעשות בו בכלל, תודה.

(אגב, זה גם אפילו בכלל לא קשור לתוכן הדברים של ברוך עצמו, אלא דווקא למה שמישהי שהיא לא ברוך, כתבה לאותו ברוך. כלומר עצם העניין שדנתי בו לא היה ברוך, אלא תגובה אליו.

כל טוב ולילה טוב.

עניתי לך למה לא עשיתי את זה לטובת ברוך, יקירי.נועם ה
ואם הייתי בטוחה שהיא לא שמה עליך, לא הייתי מוחה על זה.
בסדר. הבנתי את זה. ועניתי לך.ותן טל

שזה אבסורד שתדרשי מאחרים להיות כמוך בזה. מישהו מעיר למישהו אחד בצורה כזאת וכזאת, אז אם מישהו אחר מעיר למעיר הראשון - זה הגיוני וסביר, גם אם צד ג' חושב שרק לזה שהעירו לו ראשון מותר להעיר, ולזה שהעיר ראשון - חלילה אסור להעיר לה ואל תלמד אותה וכו' וכו'.

זה הכל.

והבנתי כבר שאתן כנראה לא אוהבת סמיילים אז אני מתאפק לא לשים פה כאלה, למרות שסמיילים אצלי זה כמעט אוטומטי בלי קשר ל"סיפוק".

ההבדל בינך לבינה-נועם ה
הוא פגע בה אישית וכללית- היא החזירה לו או מחתה.
היא לא פגעה בך אישית- אתה תקפת אותה קבל עם ועדה. וזאת רשעות.

ולהוסיף סמיילים- זה נחמד.
לא כששופכים דם של מישהי שלא עשתה לך דבר.
סתם מבחינה טכנית שימי לב ששום תגובה שלוותן טל

לא משורשרת אליה ולא מתייחסת אליה, אלא למגיבים לה...

אני לא תקפתי אותה - אני הערתי לה הערה מסויימת, ספציפית ביותר שנראית בעיניי לאור מה שכתוב כאן, בנעימות ובלי רצון חלילה "לשפוך דם". את מעצימה ומנפחת דברים הרבה מעבר לגודלם הטבעי, וזאת אכן בעייה. בפורום ציבורי הגיוני וטבעי שאנשים יגיבו לאחרים גם אם התגובה של האחרים לא הייתה "עלייהם". ראיתי משהו שלדעתי דורש תגובה מסויימת, והגבתי. 

אבל כאמור - גם במובן הטכני, הוא בכלל לא פגע בה בגלל שמה שהגיב לא היה אליה ישירות אלא למגיבים שלה, והתייחס לדבריהם...

כשגולית הכפיש את שמו של ה'נועם ה
הוא לא שרשר את זה לדוד, אבל דוד נפגע.
התורה לא שייכת לאף רב. אסור לזלזל ברבנים. אבל צריךחסדי הים
לחלוק ולמחות כנגד דעותיהם בחריפות, אם נראה בעיננו ע"פ התורה שזה לא נכון.
ומי כבודו שמתיימרפוגי

להבין יותר מאב בית דין בישראל מהי דעת תורה?

לא התימרתי להבין יותר. הבעתי את דעתי המנומקתחסדי הים
לפני כן, מי שירצה יקבל ומי שלא לא.

הרי אפשר להתחיל ויכוח של כמות ומשקל רבנים מפה וכמות ומשקל רבנים מפה. מויכוח כזה לא מגיעים לשום בירור.

צריך לנמק בהשכל ודעת, ומי שיקבל יקבל.
חס וחלילה!shirsh
לא מזלזל בתורתו!! אני אפס גמור לעומתו.. אבל אני פשוט מצדד ברבנים אחרים שחולקים עליו בתכלית!! גם באדמו"ר מסאטמר חס וחלילה אני לא מזלזל.. כנל מצדד ברבנים אחרים. ובמחילה.. איפה היית כשזלזלו באדמו"ר מסאטמר?
הרב אומר את אמירתה של התורה...שלהבתחיה

בעזהי"ת

רב ישיבה, ישוב, ועל אחת כמה וכמה רב האוחז בתפקיד רב השומרון כולו, וודאי בקיא במשפט התורה.

הרב אומר את אמירתה של התורה.

אפשר להגיד שהתורה אינה נוהגת משפט צדק??? אכזרית?

התורה לעיתים נתפסת בעינינו (בעיניים שלנו, הקטנות) כאכזרית. 4 מיתות בי"ד הן גם אכזריות, ועשו אותן.

לפי דין תורה אין רחמים על אדם שפעל במודע, ועשה דברים שהם מנוגדים לדעת תורה.

הקב"ה הוא כולו חסד ורחמים, והוא זה שנתן את התורה וכתבה. מישהו רוצה לערער על זה???

מה שהם עשו לא מנוגד לתורה, להפך.בת-אל-חי

דוד המלך עשה שואה לבני עמון.

הבעיה ברבנים, זה שהם מדברים עם השב"כ ואי אפשר לסמוך על מה שיוצא מהפה שלהם שזה דבר תורה

ולא דבר שב"כ.

את טועה ומטעה.אלעד

דוד המלך לא היה יוצא למלחמה לפי שהיה מקבל אישור מהסנהדרין ומהאורים ותומים.

אנא אל תערבי בדיון הלכתי דעות שאינן מבוססות אלא על נטיית ליבך.

יהודה המכבי לא הומלך ולא נמשח למלך-משה ר-
ול שאל לא באורים ולא בתומים ואעפ״כ במלחמות הרבים באזור הוא כבש ושרף ערים שלמות של אוייב..
הוא נדון כמלך. כמנהיג. איך אתה בכלל יכול להשוות??אלעד

איך אתה יכול להשוות אותו, או את פנחס, או את בר כוכבא

לנערים ששרפו אדם חי?

מי היה מתיר להם לעשות מעשה כזה?

דוד ויהודה המכבי עשו את מעשיהם כשעודחסדי הים
לא הוגדרו כמלכים, אלא עם אנשיהם המעטים כמלחמה. דוד עשה את מעשיו כשהיה שלטון מסודר של שאול בישראל.
"וַיַּעַל דָּוִד וַאֲנָשָׁיו וַיִּפְשְׁטוּ אֶל הַגְּשׁוּרִי והגרזי [וְהַגִּזְרִי] וְהָעֲמָלֵקִי כִּי הֵנָּה יֹשְׁבוֹת הָאָרֶץ אֲשֶׁר מֵעוֹלָם בּוֹאֲךָ שׁוּרָה וְעַד אֶרֶץ מִצְרָיִם. וְהִכָּה דָוִד אֶת הָאָרֶץ וְלֹא יְחַיֶּה אִישׁ וְאִשָּׁה".

אז תגידו לי מה ההבדל?
הוא כבר נמשך למלך, ושימש כרמטכ"ל בדימ. של צבא שאולאלעד

אתה באמת מצליח להשוות בין 6 קטינים לדוד המלך וגיבוריו?

דרושה מידה רבה של טיוח האמת והתעלמות מהמציאות כדי לנסות לקשר בין המקרים.

אבל המלחמה הזאת הוא לא עשה באישור השלטון,חסדי הים
ומשיחתו למלך לא השפיע עד שישראל קבלו אותו עליהם, כדברי אביגיל לדוד, ולא התיחסת ליהודה.

הקיצור אצל דוד ו יהודה וגם אצל האנשים שחושבים בהם זה היה פעולה של אנשים פרטיים, בלי אישור השלטון, לא רואה הבדל.
אז אתה בבעיה. מצטער.אלעד

אם אינך יכול להבחין בהבדל בין יציאת אדם בעל שררה ומעמד מנהיגותי למלחמות מצווה בשבעת העמים+עמלק בכפוף לשאלות באורים ותומים לבין הצתת ערבי אקראי כביטוי לנקמה לא אוכל להתדיין איתך.

ואם אני לא טועהshirsh

יהודה המכבי קיבל את ברכתו של רבי עקיבא.. שלא יובן לא נכון. אני לא חושב שהם עשו בסדר.. אני מאמין שהמדינה אם תעשה משהו דומה תהיה בסדר גמור. אבל מפה ועד.. מבולבל

בדיוק. הפער עצום.אלעד
רבי עקיבא חי מאות שנים אחרי יהודה המכבי.חסדי הים
לא דברתי על בר-כוכבא שאכן משם אין ראיה, כי הוא הנהיג את העם. אבל מדוד ויהודה המכבי יש.

אם אתם לא יכולים להסביר לי, אשאר בדעתי. כל טוב!
טעות שליshirsh

אבל ניראלי שהסיפור עם יהודה המכבי שונה לגמרי כי לא מדובר במלכות יהודית אלה מצב שנשלטנו בידי היוונים שרצו לעקור כל סממן יהודי והרגו בכמויות.. המצב שונה בתכלית כשיש לנו מדינה יהודית צבא מסודר וכו..

לכן הבאתי גם מדוד המלך.חסדי הים
אז צ"עshirsh

אבל בכל מקרה.. יש לזה נפקא מינא הלכתית?

אני טועה מטעה?בת-אל-חי

לגבי הסנהדרין, שואלים אותם רק במלחמת הרשות.

מעבר לזה, דוד שאל את האורים והתומים מה לעשות ואיך לעשות, הוא אף פעם לא שאל "אם להלחם?" אלא "איך כדאי להלחם?"

מעבר לזה, במלחמת בני עמון לא כתוב שהוא שאל באורים.

את כאילו מנסה להשמע חכמה??אלעד

1. נכון, כי לגבי מלחמת מצווה ישנו ציווי מפורש מהתורה. לא נתקלתי בציווי מפורש להרוג כל ערבי פרטי בארץ ישראל, ואם תמצאי כזה מין פסק תצטרכי להסביר מדוע אנו לא נוהגים כך.

2. לגבי שאלתו של דוד באורים ותומים- היו פעמים שה' הורה לו לא להלחם, כך ששאלתו כיצד להלחם היתה בעצם כפופה לאפשרות שכלל לא יותר לא לצאת לקרב.

3. לא בכל מלחמה נכתב בפירוש שהוא שאל, אך חז"ל מסבירים לנו שזה היה נוהגו הקבוע, וכך הביאו גם הרמב"ם, הרמב"ן ואחרים.

1. בברמב"ם הלכות מלכים פרק ה' כתוב:בת-אל-חי

"ואיזו היא מלחמת מצוה--זו מלחמת שבעה עממים, ומלחמת עמלק, ועזרת ישראל מצר שבא עליהם." (רמבם הלכות מלכים פרק ה' הלכה א'.)

בפרק ו' כתוב ו  במה דברים אמורים, במלחמת הרשות, שהיא עם שאר האומות.  אבל שבעה עממין ועמלק שלא השלימו, אין מניחין מהם נשמה:  שנאמר "כן תעשה לכל הערים . . . רק, מערי העמים . . . לא תחייה, כל נשמה" (דברים כ,טו-טז), וכן הוא אומר בעמלק "תמחה את זכר עמלק" (דברים כה,יט).

נכון, "עזרת ישראל מיד צר" לא מוזכר כאן אבל,

א. "כתוב במלחמת , שהיא עם שאר אומות העולם" כלומר, יכולה להיות מלחמת הרשות עם שבעה עממים (לדוג' אם עזבו את הארץ והמלך רוצה להרחיב גבול ישראל) וגם בה מצווה לא להחיות כל נשמה. ואפשר ללמוד כאן שגם מלחמת מצווה.

ב. בגלל שלא מוזכר כאן עזרת ישראל מיד צר, אפשר להסתכל בתנ"ך מה עשו אבותינו במלחמת מצווה ומה היו צריכים לעשות:

כשלא עשו זאת, זה היה להם לרועץ. כמו שכתוב על חזקיהו המלך "הוא הכה את פלשתים עד עזה ואת גבוליה ממגדל נוצרים עד עיר מבצר" (מלכים ב' י"ח) ובאמת מאז לא שמענו על פלשתים.

כך מצינו שאלישע ניבא ליהואש מלך ישראל שכך היה צריך לעשות לו היה מכה חמש או שש פעמים.

"ויקצוף עליו איש האלוהים ויאמר להכות חמש או שש פעמים אז הכית את ארם עד כלה

ועתה שלוש פעמים תכה את ארם" (מלכים ב' י"ג י"ט)

וכן עשה דוד המלך לבני עמון. "ואת העם אשר בה הוציא וישם במגירה ובחריצי הברזל ובמגזרת הברזל והעביר אותם במלבן וכן יעשה לכל ערי בני עמון וישב דוד וכל העם ירושלם" (שמואל ב י"ב ל"א.)

לגבי האורים והתומים, יכולה להיות הוראת שעה שלא להלחם, אבל כשה' לא אומר זאת, הציווי הוא להלחם.

הכל השערות.אלעד

מחילה, אשיב לך כאשר תמצאי הנחות מבוססות ולא פרשנויות, מעניינות ככל שיהיו.

אדרבא, שהרבנים יביאו תשובות מניחות את הדעת יותר.בת-אל-חי

שיותר מתחברות עם הכתבים.

בינתיים הרבנים לא הביאו ולו מקור אחד פעוט למה זה אסור.

ובכלל ערבים בגילו כבר זורקים אבנים על יהודים, אז למה שלא ייכנס להגדרה של "זכורה" שהורגים במלחמת הרשות?

נשמע שאפילו את הכתבה שהביאה את דברי הרב לא קראתאלעד
קראתי.בת-אל-חי

איפה יש שם מקור?

את ממש התבלבלת..ד.

ה"מקורות" שהבאת אין להם ולא כלום עם הנושא הנידון.

אי אפשר "להמציא סברות" על מלחמת מצוה ומלחמת רשות..

ולא פוסקים הלכה מהתנ"ך..

ובכלל, מדובר שם על מנהיגי ישראל, ולא כל אחד באופן פרטי.

ויש עוד המון נתונים הלכתיים שלא כאן מקומם.

מן הסתם, כוונתך טובה לנסות לדלות מההלכה.

אבל הלכה זה מקצוע רחב. לא כך פוסקים. בוודאי לא בעניינים של כלל ישראל, שכל בחורה תכתוב "סברות" את מי הורגים ואת מי לא.  זה לא הולך כך. אלו דברים שגדולי-גדולים מתעסקים בהם.

וסוף דברייך - הם-הם הראיה. כתבת: "בינתיים הרבנים לא הביאו מקור אחד פעוט למה זה אסור". וכי למדת את כל ספרי "הרבנים"?... אלו נושאים הלכתיים רחבים. "רבנים" אינם כתבים בטוקבקים.

זה כמו לומר, להבדיל: בינתיים איינשטיין לא הביא שום ראיה שתורת היחסות נכונה; כי מישהו כתב נגד זה באיזה עיתון והוא לא ענה..

אם את רוצה לשאול רב, תלכי ותשאלי, תתכונני לשבת על זה כמה זמן, ללמוד את הנושא, לשמוע על דרכי פסיקה.  

צריך להיזהר. נושאים עם משמעות לכל עם ישראל, לא כל  אחד "זורק סברות".

[ולגבי נערים ערבים שזורקים אבנים בגילה - נו, ברור שצריך לתת להם באבי-אביהם. זה סתם להיות נורמלי]

ודאי שיש להם קשר.בת-אל-חי

במלחמת מצווה אנחנו לא מחיים נשמה.

דווקא על מלחמת שבעת עממים כתוב "מצות עשה להחרים שבעה עממין, שנאמר "החרם תחרימם" (דברים כ,יז); וכל שבא לידו אחד מהן, ולא הרגו--הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תחייה, כל נשמה".

משמע שהמצווה חלה גם על היחיד.

מה הקשר..ד.

שבעת עממים זה משהו אחר.

וכבר כתבתי: לא פוסקים בכלל הלכה בצורה כזו, של וחומר לא בדיני נפשות ובעניינים שנוגעים לכלל ישראל. ממש עולם הפוך. גם בבשר וחלב את מעיפה מבט ברמב"ם ו"פוסקת"?...

זו תמימות. אבל מסוכנת.

קודם כל את העבודה לא אני עשיתי אלא בעלי.בת-אל-חי

ואני מעדיפה לסמוך על בעלי שהוא לומד תורה מגיל 0 ולא מדבר עם השב"כ, מאשר לסמוך על הרבנים שכולם מדברים עם השב"כ והפסקים שלהם מושפעים ממנו.

מעבר לזה, כשרב מביא פסיקה כל כך מעוררת מחלוקת, כדאי שלפחות יביא כמה מקורות לגבות אותה.

בלי זה, זה לא רציני.

לא בסדרד.

מה שכתבת.

אמנם מאד משמח שבעלך לומד תורה מגיל 0, וגם מאד משמח שאת סמכת עליו,

אבל להגיד ש"כל הרבנים מדברים עם השב"כ והפסקים שלהם מושפעים ממנו" - זה היה יכול להיות ביזיון ת"ח חמור, אם לא שזה כ"כ מגוחך..

ו"פסיקה" שאסר סתם להרוג נער ערבי, זה לא פסיקה "מעוררת מחלוקת" אצל אף ת"ח רציני, אפילו לא "גדול", וגם לא אצל אף אדם עם טיפה מוסר אנושי נורמלי.

ומי שאומר כך - אינו צריך "להביא מקורות לגבות את זה".. אלו דברים פשוטים.  מי שמאד מעונין - יפנה לרב לשאול.

מוסר אנושי זה דבר משתנה.בת-אל-חי

לפני 2000 שנה לדוג', הרצח הזה היה נחשב לתגובה מתבקשת. לכן הטענה על ה"מוסר האנושי" שגויה.

לך זה פשוט, לא לכולם.

לא...ד.

הרב קוק כותב באורות התורה שאם אנחנו חושבים שנמצא את אור התורה בתורה הקרועה מהמוסר הטבעי וכו' - על זה נאמר: עם נבל ולא חכם.

"מוסר אנושי" - זה לא סטאטיסטיקה מה היו עושים הגויים. זה הנורמליות הפנימית שאמורה להיות לאדם. כמו שהרמבם כותב שיש מצוות שגם הטבע האנושי מבינם - ויש מעבר לכך.  לא תרצח - זו דוגמה למצוה מובנת בטבע הבסיסי האנושי, גם אם יש הרבה פראים בעולם.

ומי שחושב ש"לא לכולם" פשוט שלרצוח סתם נער ערבי, ועוד באכזריות כזו, זה נורא - אז הוא באמת בבעיה. זה איבוד של דברים ממש בסיסיים בנפש.

מה גם שאיננו חיים כעת בזמן של "מלחמת חמולות". וברור לכל שפעולות כאלה רק גורמות להחלשת אופציה של פעולת המדינה נגדם, וגם מסיחות את דעת הקהל לזה וגורמות בעצם לראות פחות בחומרה כביכול אצל אנשים מסויימים, את רצחנות הערבים, כי כביכול "גם אצלנו", חלילה - אז ממילא חזרה החומרה של רצחנות כזו בכל תוקף. מצד המוסר הבסיסי הנורמלי.

ואנחנו לא חיים "לפני 2000 שנה". ויש גם "מוסר אנושי" שמתפתח באופן מיוחד אצל אדם מישראל. 

לגבי אויבים לפעמים אין מוסר, לפעמיםחסדי הים
צריך להזיקם ולהשפילם. אני מניח שגם לא הכי מוסרי בעיניך לקצץ בהונות ידיים ורגליים, או לשים רגליים על פני אויבים לפני שהורגים אותם, ועוד דברים שכתובים בתנ"ך שעשו לאויבים.
נכון.ד.אחרונה
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י' בתמוז תשע"ד 01:01

וגם אני חושב שצריך "להזיקם ולהשפילם". כממלחמה לאומית, ע"י הצבא. לא "רצח פרטי" של איזה נער ערבי שחוטפים מביתו.

וכמובן, בכל תקופה האופן של המלחמה הזו, משתנה לפי מה שבאותו זמן מרתיע.  הרב מסביר את ההתנהגות הזו אז, על רקע זה.

רק ש...shirsh

זה לא הדין ע"פ התורה.. מעבר לזה שאין דיני נפשות בדור, ושהורג גוי לא חייב מיתה, ובוודאי שרב אחד לא יכול לפסוק אלה צריך בית דין אם לא סנהדרין וגם אז חייב לשמוע את כל הצדדים ולהיות בקיא במה שקרא ולנסות ללמד עליו זכות בכל דרך אפשרית שהרי בית דין שמוציאה להורג פעם ב70 שנה נקראת קטלנית.. בקיצור דין תורה כניראה זה לא

ואילו אתה בטח מבין בדיני תורהפוגי

לפני ולפנים....

גזור שתיקה על עצמך.

ואל תתערב בין ההרים

ברי לי לחלוטין שהרב מבין ״קצת״ יותר ממך

בדיני תורה והלכותיה.

לבוא ולטעון - זה לא תורה, זו ממש עזות פנים!

סליחהshirsh

אבל אני כולה מצדד בפסקי הלכה של רבנים אחרים.. לא מכניס ראשי בין הרים וכמובן מכבד את הרב לבנון מאוד.

מובן לי גם שהוא לא יכול לחלוק על תנאים ואמוראים.. על הרמבם והשו"ע..בקיצור.. לא כל מי שפוסק שלא ע"פ הרב שלך צריך לגזור על עצמו שתיקה..במקרה הזה היית משבית את הפורום

אני מוחה רק כנגד דבר אחד.פוגי

החוצפה שלך לבוא ולטעון עפ״י ידיעותיך המלומדות

שזו לא דעת תורה.

רק לידיעתך הרב שלום כהן ״מנהיגה הרוחני״ של ש״ס

קבע היום שיש לנערים דין רודף.

הוא גם קבע שאת עמלק-משה ר-
אני גבר,פוגי

ב. אני יודע.

רק רציתי להביא דוגמא שדעת הרב לבנון איננה דעת יחיד...

אייshirsh

לא אמרתי בשום מקום שזו לא דעת תורה. אל תכניס לי מילים לפה.

ולגבי הרב שלום כהן.. קודם כל דין רודף עדיין לא משמעותו כעונש מוות.. גם אם ע"פ ההלכה העונש על זה הוא מוות. היו שני עדים שהתריעו בהם שהם יתחייבו במיתה אם יעשו את זה? 

ואם כבר הבאת את הרב שלום כהן. גם עליו הגנת ככה בחירוף נפש כשהוא קרא לך עמלק? וזו דעת תורה או לא?<

אנחנו מתפללים חדש ימינו כקדם...שלהבתחיה

שנחזור לפעול עפ"י דעת תורה. הרב לא "ממציא" הלכות מעצמו. 

כיתחדש הסנהדרין בעז"ה בקרוב, יפעלו עפ"י הלכות אלו, גם אז תגיד שאין זהו הדין עפ"י התורה???

לידיעתך, הרב מגיל 17 עד גיל 33 למד בצילו של הרצי"ה. 16 שנה של לימוד תורה!! לפני שהוא יצא להורות הלכה...

סליחה על החוצפה, אבל כמה שנים אתה למדת בישיבה???

את האמת?shirsh

לא הרבה..ועדיין אני לא מבין למה אני לא יכול לפסוק כמו רב אחר? זה הופך אותי ללא מכבד? אם כך כולנו מזלזלים בכבודו של שמאי..את יודעת מי היה שמאי?! אבל ברור לך שלא.. אז לכי לרב אחר (כל רב) שמקובל עלייך ותשאלי אותו אם עלפי ההלכה יש דרך לדון אותם למוות.. אני חושב שאת בכלל לא מבינה את המשמעות.

אם כך הבית היהודי הוא בית של גוייםאיש השקים
גוי הרג גוי מה הבעיה?

מה אתה חולק על הרב עובדיה? תתביש!!
בעצם גם אתה גוילכאורה אם הצבעת להםאיש השקים
תסלקו אותו מפה זה פורום ליהודים
^^ הבנת את הפואנטה פוגי?shirsh
דברי הרב לבנון מנוגדים להלכה ולשכל הישר.שוקו בשקית
אי אפשר להוציא כיום אף יהודי להורג, בטח שלא על מעשה כזה, כאשר למשל מקרה אלי פימשטיין שהטביע את ביתו באמבטיה חמור הרבה יותר, ועוד המון דוגמאות כאלו ואחרות.

למה זה מנוגד לשכל הישר, דומה שלא צריך להגיד.
חשבתי היום בבוקרמופים

הרי הפסק הזה ממש ממש לא הגיוני

ולא יטעה בזה אפילו בר בי רב דחד יומא

ק"ו לא מי שאומרים עליו כאן שהוא אב בית דין

יש כאן משהו לא הגיוני.

האם לא יתכן שהוא חשב שיש סכנה עצומה לישוב כולו מהרצח הזה, וכדי להוריד קצת את הסכנה הוא אמר משפט כל כך קיצוני, כדי שישמעו הערבים עד כמה אנחנו מוקיעים את זה, והוא הרי יודע שברור שלא יתנו לאף אחד גזר דין מוות, וזה סתם מילים באוויר, אז לא אכפת לו לומר דברים לא נכונים כדי להוריד את הסכנה

אני חושב שזה נקרא לדון לכף זכות, ולאט לאט זה נשמע לי יותר הגיוני

אולי אפשר לומר את זה קצת פחות חריף - שהוא לא ממש אמר דברים לא נכונים לדעתו, אלא שבגלל הסיבה הזאת הוא נדחק למצוא סיבה להעניש אותם בחומרה

תפיסה גלותית שלא מתאימה למציאות היום.איש השקים
הערבים אם יכלו היו מכלים אותנו. אנחנו חזקים ב"ה ואין להם סיכוי אז הם רק בודקים גבולות
מה רצית לומר בזה?מופים

זה שאתה חושב שזה תפיסה גלותית, לא אומר שהוא גם כן חושב כך

אולי הוא חושב שכך ראוי לעשות, ולכן כך הוא עשה

לפי מה שקצת חיפשתי עליו חומר לא נשמע שהוא גלותי כמוני, אבל עדיין יתכן שהוא לא חושב שזה נקרא גלותי

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאראחרונה

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך