ממקורות פנימיים גיליתיאלעד

שיתכן שהנערים היהודים שנעצרו באשמת הצתת הנער הערבי ורציחתו

כלל לא קשורים למעשה.

מסתבר שה"הודאות" שלהם הוצאו בחקירות אלימות,

והחשד היחיד הקושר אותם למעשים היה נסיעתם ברכב באזור בשעת האירוע

ימים יגידו.

לחשוב איזה ייסורי גיהנום העבירו אותם...דוסית גאה!
ועוד ללא נוכחות עו"ד.. ה' ירחםאלעד
כנראה שאצלם המטרה מקדשת את האמצעיםhamedinai

הם נבהלו מההסתה של המחבלים נגד היהודים, ונכנעו והחליטו לתפוס כמה יהודים ולהאשים אותם.

באמת נראה לך???נראה לך שהשב"כ חשב שזה מהותן טל

שירגיע את העסק???

עד מתי הרצון להכניס וללעוג ולהאשים יהיה אצלכם??? האם באמת נראה לכם שהשב"כ עד כדי כך מטומטם שהוא לא יודע לצפות מה יקרה לאחר דיווח כזה? נראה לך שהם חושבים שזה מה שירגיע את הערבים - ולא להיפך???

זה שלא היה עורך דין - זה משהו אחר, באמת צריך לדאוג שהחוק יישמר והכל - אבל נראה לי קצת הזוי לחשוב שהשב"F ר-צ-ה שיהודי הוא זה שייתפס. הרי אם ניתן לתפוס את הרוצחים, נגיד שהם ערבים - הרי זה יהיה רב ערך למדינת ישראל כדי להגן על האינטרסים שלה. גם של השב"כ. זה שיהודים רצחו - זה דבר שלא רצוי מבחינת העם והשב"כ, ככה אני מאמין.

דבר אחרון - למיטב הבנתי, מצלמות אבטחה רבות מאוד קלטו את הרכב לאורך מסלולו, כולל רגע החטיפה עצמו - הגיוני, זה בוצע בלב עיר. בעקבות כך, די הגיוני שיהיה יחסית קל לעלות על עקבות הרכב.

בכל מקרה, למרות כל מה שכתבתי עכשיו, הלוואי שאיכשהו אתבדה - אבל כנראה שרק בית המשפט יחליט. אם ההודאות הוצאו בכוח וזה לא אמיתי, שיערער ויסביר את עמדתו הנוכחית. 

(וזה כמובן לא משנה את דעתי, שבלי קשר למקרה הזה, אין היתר לרצוח באופן אקראי ועצמי כל אדם שהוא, בלי היתר הלכתי מרב מספיק בעל כתפיים).

נ.ב: כמובן, אין בכוונתי להגיד שהשב"כ והמשטרה הם הגופים הכי נקיים ויעילים ואמיתיים שבעולם - אלא רק, שנראה לי שיש גבול, זה הכל...

הסיבה היא שונהשוקולד לבן

זה לא בשביל להרגיע את הערבים אלא בשביל שיגנו את המתנחלים וגם שירדו מהדרישה לנקום בערבים (כי זה מוכיח כביכול שזה מוביל לרצח) זה די הגיוני דווקא שיחששו מהדרישות האלה (שגם עלולות להפיל את הממשלה) ולכן יחשידו מישהו שלא באמת אשם אבל זה עוזר לאינטרסים שלהם

בית המשפט משתף איתם פעולה כך שבכלל לא בטוח שהשופטים ישפטו משפט צדק

ולשב"כ ולמשטרה אין גבולות, מספיק להכיר מקרוב כמה סיפורים עליהם בשביל לדעת מה יותר הגיוני (כלומר- שזו עלילת דם)

בניגוד אלייך, ככל הנראה, לי היה קרוב בשב"כ.ותן טל

למרות כל מה שטיפטפו לך כל החיים, מסתבר שבטח ובטח שיש גבולות - אבל ממש לא רק זה, זה לא רק קשור לגבולות - אלא לשכל ישר. מטרת השב"כ במצב קריטי כזה, מטרתו העליונה, היא לא לגרום שישנאו את המתנחלים וירדו מדרישה כזאת או אחרת - מטרתו לתפוס את מבצע הפשע, לכאן או לכאן. (וכמובן לא רק השב"כ אלא גם המשטרה). אני די בטוח, מהיגיון ישר, שגם בשב"כ קיוו וייחלו לכך שלא מדובר ביהודים שרצחו. לכל יהודי ויהודי, כולל כ-ל חוקרי השב"כ, היה יותר קל ונוח אם היה מתברר במהרה שמדובר ברצח על רקע כבוד המשפחה, כי הנער היה הומו ודוד שלו ממש לא אהב את זה, והחליט להראות לאחיין הסורר שלו מה זה, בדרך הכי אלימה שאפשר.

פיענוח כזה של התעלומה - היה מוריד כל כך הרבה כאב ראש מעל ראשי השב"כ והמשטרה בימים האחרונים. לא את זאת שנאלצת עכשיו להתמודד עם הפרות הסדר, לא את זאת שנאלצת עכשיו לבצע עוד ועוד האזנות, לשלוח עוד מסתערבים כדי שיאתרו התארגנויות בקרב ערבים כאלו ואחרים לבצע מעשי נקם וחטיפה בתגובה למעשה הרצח.

שכל ישר, זה כל מה שאני ואת יכולים להפעיל כאן כאשר כמובן אין לנו מידע אחר מלבד מה שהופץ בתקשורת וכולם יודעים. ובשכל הישר - אין סיבה מיוחדת שהשב"כ ירצה ויפעל בכוונה על מנת להפליל יהודים ברצח שלא עשו, כאשר הוא יודע שזה יבעיר את השטח.

לכן ככה אני מאמין, ההפללה לא נעשתה כמו שאת אומרת, כניסיון "לדפוק" בלבד - אלא באמת כי נאספו ראיות משמעותיות מספיק.

בנוגע לשיטות החקירה - מצטער, אבל האם כל אחד שנחקר, אולי באגרסיביות יתר - זה אוטומטית אומר שגרסתאו של אחרי החקירה, שהוא הודה רק בגלל הלחץ - היא אמיתית???

אתה אטום או שאתה עושה את עצמך!?אייכה!
לא זה ולא זה.ותן טל

מה שכן - כן, בהחלט אני מנסה לחשוב מהראש ולא מהבטן או מהלב.

אם יש לך סיבה מוצקת להסביר לי למה עדיף להם ככה ולא ככה, כלומר - שעדיף להם ההיפך ממה שאמרתי - בבקשה, תסבירי בהיגיון ישר למה, ומה התועלת הרבה שמחפה על הנזק הברור שייגרם מהפללת שווא כזאת, לדבריך - שהשב"כ מוכן לספוג את הנזק, בתמורה ל"תועלת" - מהי התועלת הגדולה כל כך?

במקום להתלהם - את יכולה לתת את הנימוק שלך, את ההסבר שלך, להתמודד עניינית עם ההודעה הרצינית שלי. אשמח לשמוע את תשובתך.

תגיד, שמעת על המושג אנטישמיות?שוקולד לבן

זה הגיוני שהנאצים יהרגו יהודים? זה הגיוני להרוג נוצרי כדי להעליל על היהודים עלילת דם? זה הגיוני לעצור נער בדרך הביתה כי יש לו טושים בכיס?

אנטישמיות זה לא דבר הגיוני. נכון שמנסים למצוא תרוצים למה זה בסדר וזה מה שצריך לעשות (כי לכולם יש איזשהו מצפון), ולכן בכל אחד מהמקרים האנטישמי יצליח להסביר למה הוא עשה את זה, אבל ברור לכולם שזה תרוץ ואין הגיון אמיתי מאחורי האנטישמיות.

ולא סתם- כי הלכה עשיו שונא ליעקב. לא בגלל סיבה הגיונית כזו או אחרת.

האנטישמיות מכוונת כלפי מי שרוצה לעשות את רצון ה', ולכן בשנים האחרונות יש הרבה שנאה לא מוסברת (אנטישמיות) כלפי חרדים וכלפי דתיים תורניים. ואפשר לראות הרבה דוגמאות לכך (כל מי שלא עיוור לדוגמאות האלה)

וזה ההבדל בינינו- אתה יוצא מתוך נקודת ההנחה שהמקרה פה הוא מקרה רגיל כמו כל מקרה פשע ולכן הוא נחקר באופן הגיוני. ואנחנו טוענים שזה מקרה קלאסי של אנטישמיות (עלילת דם קלאסית), ולכן אין פה הגיון אמיתי.

את מאשימה באנטישמיות את השב"כותן טל

אבל את עדיין לא אמרת הרבה - את צריכה להסביר הגיונית למה שהשב"כ ירצה שעוד יהודים יהרגו, אולי, חלילה, ממעשי נקם של ערבים. את צריכה להסביר למה השב"כ רצה שתהיה לו אחרי זה עוד הרבה יותר עבודה.

דבר נוסף - אני מוחה נגד ההאשמה הקולקטיבית שלך נגגד כוחות הביטחון שמסכנים את החיים שלהם למענך ולמעני ולמען כולנו. זה דבר חמור ואני מזוזעזע ממך. את כרגע קראת לדוד שלי אנטישמי!!! אני מוחה על כך.

וברור, זה הכי קל...אין לך הסבר הגיוני לתת, אז את משליכה את הטיעון הכי קל היום בשוק : " אנטישמיות. אנטישמיות כלפי חרדים ודתיים" (אגב, אם ככה - המונח אנטישמיות לא שייך כלל, כיוון שאנטישמיות זה שנאה המופנית כלפי העם היהודי בכללו. למען האמת - כלפי כל צאצאי שם, אבל באלפיים השנים האחרונים המושג קיבל כיוון אחד בלבד, כפי שנאת יהודים - ולא שנאה כלפי מגזר מסויים ביהדות). מצטער - השב"כניק בעצמו הוא יהודי. אם כבר, אולי היית צריכה להשתמש בטיעון : " יצר השמדה עצמית". להאשים באנטישמיות איש כוחות ביטחון שיכול לסכן את החיים שלו בלב ליבו של שטח ערבי פעמים רבות בשנה - זה פחות או יותר כמו לקרוא רוצח לרופא שקובע מוות לפצוע בשטח. זה הזוי.

הכי קל להשתמש בטיעון הגלותי הישן, ששם כנראה היה שייך, "קצת" יותר ממצב שבו גם את וגם איש כוחות הביטחון, שניכם יהודים.

וזה ההבדל בינינו - את כל כך שונאת את הממסד, את כל מי שמדבר בשם מדינת ישראל, את כל מי שהוא לא ימני קיצוני שחושב שצריך לשרוף את כל הערבים - שהשנאה הזאת שלך גורמת לך לראות כל אחד כזה, לראות כל אחד שחלילה מעז לעצור יהודי באשמת הריגת ערבי, כאנטישמי.

(הרשתי לעצמי להגיד שאת "שונאת כ"כ..." - כיוון שגם את לפני זה הרשת לעצמך להגיד מה אני...)

אני אישית, לא קונה את זה. אבל זכותך לחשוב מה שבא לך.

אנשי המחלקה היהודית צריכים להצדיק את קיומםיהודה סעדה

אם לא תהיה להם עבודה הם יסגרו ויאלצו להודות שכל הרדיפות אחרי היהודים הייתה לשווא.

סיבה מספיק טובה למצוא אשמים מבין היהודים?

נימוק והסבר ענייני-יוני
אזרח> עבודה> כסף> מיסים> ממשלה> חלוקה תקציבית> משרד ראש הממשלה> שבכ.

ראש הממשלה> ראש השבכ> עובדי שבכ.

ראש הממשלה מסתבך, העם דורש ממנו להפציץ את עזה, הוא מנסה לצאת מזה בגלל ש״מה שרואים מפה לא רואים משם״, הוא לא יכול להגיד את זה לעם כי העם יעיף אותו הבייתה, פונה לשבכ- תעשו פרובוקציה בשביל להשתיק את דרישת הנקמה, שבכ עושה מה שהכסף אומר לו בגלל ששבכ יודע שאם לא אז יהיה פחות כסף וגם ששוה להיות חבר של כסף כי בחלוקה התקציבית הבאה כסף יהיה יותר כסף.

בקיצור..
???אתה רציני? אז למה השב"כ לא תפס איזה יהודיותן טל

וטען שהוא הסתנן לעזה וירה משם את הרקטות בכל השבוע הזה? זה יכול להיות אחלה פרובוקציה שתפטור את ראש הממשלה מלתקוף בעזה!!!

<צ>

נו, באמת...

יהודים שרוצחים ערבי = הרבה יותר בעיות וכאב ראש על הראש של ראש הממשלה. עובדה. יהודים, כשמחו - לא שרפו תחנות רכבת, לא הפגינו בצורה אלימה כמו הערבים, ורובם, ככל הנראה, לא מתכננים להחזיר בעצמם נקמה - כמו שערבים רבים כעת מתכננים בעקבות הרצח, שכמובן, זאת הפרובוקציה של השב"כ רק בשביל להשתיק את השטח אמרה שזה יהודים עשו את זה...

לא מבין את ההיגיון בדבריך, לאור המצב הדי ברור גם מלכתחילה, ובטח שבדיעבד. לא מבין עדיין איך אתה מנתח את המצב ככה שלשב"כ ולראש הממשלה שווה לספוג את כל החסרונות העצומים שהיו בשבוע הזה, בשביל, אולי, איזה "רווחונצ'יק" קטן, של טיפל'ה קצת פחות כאב ראש מהמתנחלים שיהיו עסוקים בלהיות המומים.

לראש הממשלה פשוט לא היה כלום על הראש חוץ מהמתנחלים, ברור. חמאס לא ישב לו על הראש. החלטות גורליות במבצע, הכנסת כוחות, הוצאת כוחות - וכעת גם בעזה, והכל - אין לו כלום על הראש - רק למצוא איך להכניס במתנחלים האלו שלא ישגעו לי את המוח בדיוק כשהאקמול נגמר.

אתה מפספס את הנקודה!יוני
כסף.
לא, אני לא מפספס.ותן טל

גם אם תגיד כסף. תעשה חשבון כמה עלה לשב"כ, לצבא, למשטרה, ולממשלה כמדינה - כל הנזקים שנגרמו בשבוע האחרון כתוצאה מההתלהמויות וההשתלכויות חסרות הרסן של הערבים.

בטוח יותר מ"כמה תוספת תקציב שנתניהו הבטיח לשב"F אם יעשה את הפרובוקציה שיוניסמייל בטוח שהיא הייתה"

אני לא בטוח שזה מה שקרהיוני
ואני לא מנסה לחשוב שזה מה שקרה
שאלת למה עדיף להם, ״מהי התועלת הגדולה כל כך?״ ועניתי על זה.
יכול להיות מצב כזה..

אתה בטוח במאה אחוז שלא זה מה שקרה? יש לך דרך לדעת בדיוק כמה התקציב שלהם? כל עוד אתה לא יושב במשרדי השבכ אז קצת ענווה.. (וגם לא כל מי שבשבכ יודע את זה אז אל תקפוץ שוב ותספר על הקרוב שלך, לא כל מי שבשבכ יודע כל מה שהולך במשרדים סגורים מאחורי דלתות נעולות ולא כל מודיע ואפילו לא קצין בשבכ, צריך להיות לפחות 20 שנה בשבכ ולפחות להיות אחד מהסגנים של ראש השבכ או מנהלי מחלקות בשביל לעשות את כל החישובים ולדעת אם זה אפשרי שהשבכ עשה את זה או לא
וזה שלך נשמע הגיוני משהו אחד ולשני נשמע הגיוני מקרה אחר לא אומר שאתה צודק.
הצגתי את הדעה שלי בנושא.ותן טל

לא כפיתי אותה על אף אחד, זכותו של כל אחד לחשוב מה שהוא רוצה.

אני חושב (ויודע) שאני צודק. אתה חושב ויודע שאני לא צודק ואתה כן? סבבה לגמריי, זכותך

הרב סטבסקי אמר שזה הציונים עשודי"מ

כדי לפגוע באחדות.

אבל אני מסכים איתך שזה לא הגיוני וברור לי שזה לא הציונים.

יש פתגם "המהירות היא מהשטן"מושיקו

דבר מסובך  שצ'יק צ'ק נפתר זה מסריח.

סתם אגב בטווח זמן של פחות משעה הם חטפו שרפו וכיבו?

הרי לא מצאו את הגופה בוערת...

רגע, אז עובדתית - מתי שרפו?ותן טל

הרי מצלמות האבטחה לא משקרות - הן מראות, אם הבנתי נכון, בדיוק מתי הנער נחטף, וגם אז נערכה השיחה של המשפחה למשטרה, ואחרי זה מצאו את הגופה - הגופה בכל מקרה נשרפה. ככה שטווח הזמן לא משתנה בכל מקרה- והגופה שרופה. כלומר, או ערבים הרגו ושרפו, או יהודים הרגו ושרפו - אבל שניהם עשו את זה בכל מקרה באותו משך זמן בדיוק.

ככה שמה שאמרת עכשיו, לא אומר כלום, לא מקשה בכלל על העניין...

דבר נוסף - "דבר מסובך"? מדובר במקרה חטיפה מלב עיר, כאשר מייד ברגע החטיפה מודיעים על החטיפה, יש מצלמות אבטחה, יש צילומים של הרכב, הגופה מושלכת בשטח העיר בה נחטף הבחור, לבחור היה פלאפון... 

בוא נגיד ככה, זה הרבה פחות מסובך ממקרה החטיפה של הנערים היהודים - כולל שיחת הטלפון שלהם.

ובדיוק בפרטים הקטנים האלו הגיע המידעמושיקו

של פותח השרשור כנראה.

? לא הבנתי.ותן טל

אתה טוען שעבר יותר זמן בפועל מהחטיפה עד למציאת הד\גופה? שמה שהודיעו על החטיפה - זה לא באמת היה באותו רגע?

על מה אתה מדבר, במחילה, אנא הסבר במילים פשוטות יותר כי אני לא מבין בקודים שלך...

אם מתעמקים בפרטי החקירה מגלים סתירות מהותיותמושיקואחרונה

ואגב מעוד כמה פרטים שגילתי השבת .

מתחזק החשד שמדובר בעלילה...

אני לא חושב שהייתה הכוונה מלמעלה לתפוס יהודי..אדם כל שהוא

אבל לכל הדרגים בשב"כ ובמשטרה יש אינטרס להגיע להישגים, בוודאי בפרשה שמסעירה את המדינה.

זה יכול לגרום למישהו באחד הדרגים לנסות להשיג הפללה, גם אם הראיות אינן חזקות מספיק.

במקרים קיצוניים, זה יכול לגרום למישהו לנסות במודע להפליל אדם חף מפשע.

וכשמישהו מודה בחקירת שב"כ, בין אם הוא אשם ובין אם לא, זה בגלל הלחץ.

אני לא יודע  מי הרג את הנער הערבי, החשודים, יהודים אחרים או ערבים. הייתי מעדיף שאלו היו ערבים, אבל זה לא תלוי בהעדפות שלי.

"השיבה שופטינו כבראשונה, ויועצינו כבתחילה,דוסית גאה!

והסר ממנו יגון ואנחה, ומלוך עלינו מהרה אתה ה' לבדך בחסד וברחמים, בצדק ובמשפט"...

כדאי להתמקד בידיעות הכי ראשוניות שהגיעוhamedinai

הידיעה הכי ראשונית הייתה שתוך 50 דקות מצאו גופה חרוכה והמשטרה גם לא עלה בדעתה שזה קשור עם הנער.

הנה ההסבר:

אם זה היה תוך 50 דקות. הגופה הייתה אמורה להיות בוערת עדיין, ומסביב אש. לא דווח על כזה דבר. משמע שהגופה הייתה שם כבר מזמן מזמן. זה נותן הסבר גם למה המשטרה לא קשרה מייד את הגופה עם הנער הנעדר. כי סתם גופה חרוכה לא יכולה להיות קשורה עם נער שנעדר לפני 50 דקות. אם היו שורפים אותו הרגע היה צריך להיות עשן ואש בכל הסביבה.

אבל הערבים לחצו שזה-זה. כנראה שהם ידעו מה שלא ידעה המשטרה. בדקו ומצאו שזה אכן הנער הנעדר.

המסקנה: הנער נרצח יום או יומיים לפני מציאת הגופה. וזה נותן סיפור שונה לגמרי.

נו, זה הרי היה ברור מההתחלה..אפרתולה

לצערינו השב"כ לא בוחלים בשום אמצעי על מנת להוציא הודאה מיהודים.

זה אמנם היה ברור, אבל עדין מזעזע ממששוקולד לבן

כמובן שאף אחד לא יתבע על ההתעללויות האלה שהם עברו והשב"כ ימשיכו לעשות את שלהם ולהתעלל באנשים תמימים רק כי הם יהודים (אמרנו אנטישמיות?)

אבל כמובן שנוח להם שהעם לא יתבע מלחמה ולכן צריך להפיל אשמה על נערים מסכנים שנבחרו לקרבן

מעניין מה יגידו כל אותם אנשי ציבור שמיהרו לגנות את הנערים על הרצח

(אם התקשורת תחליט לפרסם, הרי התעללות ביהודי זה לא מעניין כמו התעללות בערבי)

ומ"ם שהכנתי אתמול על המצב..

בדיחה המתאימה לימים אלהיהודה סעדה

עשו תחרות בין ה-ק.ג.ב, אף.בי.איי והשב"כ.

שחררו פיל ליער, והסוכנויות צריכות לתופסו כמה שיותר מהר.

הק.ג.ב שלח סוכנים בין העצים, מצלמות, מזל"טים וכו' עד שתפסו את הפיל אחרי שעתיים.

האף.בי.איי פרש כוחות בתוך היער, העלה מסוקים וכו' עד שתפס את הפיל אחרי שעתיים.

השב"כ שלח חוקרים, ואחרי חצי שעה חזרו מהיער עם חתול.

חתול?

כן, הוא הודה שהוא פיל...

לפי זה, גם ערבים שמודים ברצח יהודים בחקירות השב"כותן טל

אנחנו אמורים לא להאמין לזה ולטעון שעינו אותם בניסיון להפליל, ושזה לא אומר שהם רצחו, שהם חפים מפשע??

למעשה, אם אני מבין נכון את הגישה הזאת, - כל הערבים היושבים באשמת רצח בכלא הישראלי, חפים מפשע, כי השב"כ מענה אותם והם לא באמת רצחו, אלא רק בגלל העינויים הם הודו בכך.

נו, באמת. כל דבר שרוצים לראות רק חד צדדית, זה כזה מדהים אותי...

^ היו דברים מעולםמשה

אז יש לך שיטה למי להאמין ולמי לא?ותן טל

או שאוטומטית, כברירת מחדל - יהודי שטוען שהופלל בעינויים, הוא צודק, ואילו ערבי שטוען שהופלל בעינויים, הוא שקרן ורוצח?

כי אני לא מבין כבר מה לחשוב

גם הפללה בכח של ערבי זה לא בסדר!יוני
זה אומר סגירת תיק וערבי יותר מסוכן עדיין בחוץ.

אבל מבחינתך זה לא בעיה, לאזרח רגיל אסור לרצוח חפים מפשע אבל לצהל וכוחות הביטחון מותר להפציץ בתים מלאים בילדים מבחינתך..
???? למה אתה מוציא עליי לעז????ותן טל

אני מוחה. נפגעתי.

כתבת את זה על גבי הפורום!יוני
באחד מהשרשורים של הנקמה כתבת שליהודי יחיד אסור לרצוח נער ערבי אקראי משועפט ורק המדינה יכולה לנקום ע״י כוחות הבטחון וצהל בצורה מסודרת.

אז הנה, צהל, לא יהודי יחיד על דעת עצמו, הזרוע הבטחונית של מדינת ישראל רוצחת ילדים אקראיים וחפים מפשע מעזה.

מצטער, הובן מדבריך שלצהל מותר לרצוח..
לצה"ל מותר לנקום, אבל לא כמו בדבריךותן טל

שמובן שצה"ל יבוא על ימין ועל שמאל וישמיד סתם בים ש"מלאים בילדים".

צה"ל מבצע את הפעולות ההכרחיות תוך ניסיון למזער פגיעה באזרחים שאין הוכחות כלפיהם שהם עבריינים ופועלים פיזית נגד המדינה, אב באמת, אם במהלך פעולה לגיטימית כזאת, נפגעים פה ושם גם אזרחים - זה באמת כורח המציאות.

אבל מכאן ועד להגיד שאני תומך בכך שמחר צה"ל ייכנס לרמאללה, למשל, וישלוף משם נשים ונערים קטנים, ויעמיד אותם ול כיתת יורים ויירה בהם למוות בכיכר העיר - המרחק גדול.

וככה הובן מדבריך שאתה מייחס לי. ולא לזה הייתה כוונתי.

אבל באמת, ליהודי יחיד אסור על דעת עצמו לנקום. אלא, רק במצב עצמו של סיכון חיים של יהודי כלשהו, הוא יכול למנוע את הפשע בכל דרך אפשרית, ואם מה שנצרך זה הריגת המחבל - אז זה בסדר לגמרי לגמרי, כמובן...

מעניין מה זה מקורות פנימיים.ותן טל

יש לך מקור בשב"כ ואנחנו לא יודעים על זה?

למיטב ידיעתי חומר החקירה די חסוי וממש לא כל אחד, אפילו לא "פנימי", יכול לראות את כל פרטי החקירה ואת הראיות וכו', אלא בעיקר עורכי הדין, וגם הם לא בטוצ הכל, וכמובן - השופטים.

אבל אם אתה אומר...פשוט נחכה ונראה מה ייפסק. בעצם, גם זה לא יעזור, כי כמובן שאם יפסקו שהם אשמים, עדיין אף אחד לא יאמין לזה...בעייהברבה סמייל 

זה נשמע הרבה יותר אמין ממה שרץ בתקשורת!(רץ בווצאפ)אייכה!
תשלח לכל מי שאתה רוצה ...ארוך אבל מזעזע 

המשטרה עצרה את הילדים היהודים וחילצה מהם "עדות" מתוך אלימות קשה.אלימות משטרתית קשה הופעלה כנגד העצורים היהודים, שלושה מהם קטינים. אחד מהם נורה פעמיים בצווארו באקדח טייזר וחושמל בלי שהיה כל צורך בכך, הוא נלקח לטיפול רפואי בטרם נחקר. מהעצורים נמנעה הזכות לדבר עם עורך דין או קרוב משפחה ואף הקטינים שבהם מוחזקים בתנאי כליאה קשים. בזה אחר זה הם נשברו ומסרו "עדות" ו"הודאה". למשטרה אין כל ראיה מלבד ההודאות האומללות האלו. המשטרה, התקשורת ואף אישי ציבור כבר חרצו את דינם, האם יש לנערים האלה סיכוי?למרות עדות האב שהחוטפים היו ערבים וסירובו המפליל לשתף פעולה עם המשטרה. למרות הצילום שפורסמו שבהם נראים החוטפים כביכול, שנראים דווקא ערבים ועומדים דקות ארוכות ומשוחחים בנוחות באיזור ערבי עויין ליהודים. למרות דיווח מחלקת הרווחה בעיר שהמדובר במשפחה מוכרת ובעייתית המעורבת בסיכסוכי חמולות קשים ושמדובר בנער בעל נטיות הפוכות ויש סימנים רבים לחשש לרצח על כבוד המשפחה, ולמרות שניסיון החטיפה של האח הצעיר התרחש לפני שבכלל נודע על רצח שלושת הנערים היהודים ושלל הראיות וכיווני החקירה המובילים למגזר הערבי, המשטרה בחרה דווקא להשקיע את כוחותיה במעצר קטינים יהודים שאין לה שום ראיה שהם קשורים לרצח. עדי ראייה למעצרים מסרו כי השוטרים אשר חלקם היו לבושי אזרחי השתמשו באלימות רבה.אחד העצורים אף נורה וחושמל באמצעות אקדח טייזר מספר פעמים, ללא שהיה צורך בכך, מדיווח של עדי ראיה למעצר נמסר כי השוטרים ירו מאקדח טייזר 2 חיצים לעבר החשוד למרות שלא היה בכך צורך, החיצים פגעו בצווארו של החשוד, החשוד אשר נפצע מאקדח הטייזר נלקח לבית חולים טרם חקירתו.בעת המעצר האלים, אחד הקטינים צרח להוריו "אמא, אבא, הצילו". הם נלקחו מביתם תוך אלימות רבה למרות שלא הייתה התנגדות מצידם או מבני משפחתם. על הוריהם נאסר לדבר עם התקשורת. כשעיתונאים ביקשו לראיין את אחד ההורים הוא ענה "אסור לי לדבר". מהבחורים נשללה הזכות הבסיסית לראות עורך דין והם מוחזקים בתנאי כליאה קשים של השב"כ, תוך חקירה אינטנסיבית וקשה, עינויים פיזים ונפשיים, מניעת שינה, מאכל ושתיה ואפשרות לעשיית צרכים בכבוד. בתחילה אמרו במשטרה ש "בחקירתם קשרו עצמם החשודים לאירוע אך לא הודו במעשה עצמו", ניסוח די תמוה מצד המשטרה. לאחר שאחד העצורים נשבר ונתן לשוטרים "הודאה", נשברו בזה אחר זה גם הקטינים האחרים והמשטרה לקחה אותם למקום הרצח כדי להוציא מהם גם "שחזור". פרט ל"הודאות" המאולצות, אין למשטרה אף ראיה שאכן קושרת את הבחורים היהודים לרצח.שכנים וקרובים של העצורים מעידים שמדובר בנערים עדינים, הגונים ותמימים ואינם מסוגלים למעשה רצח זוועתי שכזה. אימו של אחד הנערים אמרה הבוקר "בבקשה תעזבו אותו הוא רק ילד". הורים לחשוד אחר אמרו שאין לבנם שום קשר לעניין הזה.מעורכי הדין אהרון רוזה ואורי קינן המייצגים חלק מהחשודים מטעם ארגון חוננו נמסר, ״אנו שבים ומוחאים על ההחלטות הגורפות לאסור מפגש עם עו״ד עוד בטרם נשמעה גרסת החשוד, זו דרך פעולה שנלקחה וראויה למשטרים אפלים, וזו החלטה המעקרת הלכה למעשה את הזכות להליך הוגן וייצוג ראוי". בנוגע לאיסור המפגש עם עו"ד הוסיף עו"ד בנצי קבלר אשר מייצג שניים מהחשודים מטעם ארגון חוננו כי " החלטה שכזו שומטת את כל הבסיס עליו מושתת כל מדינת חוק"בניגוד לתרועות השמחה שבה התקבלה במגזר הערבי החטיפה והרצח של שלושת הילדים היהודים, בציבור היהודי נשמעים רק גינויים, זעזוע והתנערות ממעשי רצח. יש לזכור שממצאי הבדיקה של הנער הערבי הראו שהוא נשרף בחיים. מוסלמים נוהגים לשרוף בחיים ערבים החשודים במשכב זכר בשביל לכפר. ראו לינק מצורף - קשה לצפיה.http://www.mrctv.org/videos/muslims-burn-3-gay-men-alive-allah-and-his-minionsאמש (ב') הותר המפגש עם עורך דין לשלושה מתוך ששת החשודים בחטיפת הנער הערבי משכונת שועפת בירושלים, האזינו לרשמים של עורך דין קידר בגלי צה"ל לאחר שפגש אותם, "אנחנו לא רוצים להקדים את המאוחר, אבל נראה כי השב"כ "דג" את האנשים הלא נכונים, או לפחות בחלקם." עו"ד קידר מעיד שהנערים שפגש מכחישים בתוקף כל קשר למעשה ולפי התרשמותו אכן הם אינם קשורים בכלל לפרשה. כמו כן הוא אמר "הילדים האלה בטראומה מהמעצר והם הרגישו שהם נחטפים בעצמם".http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=962510
חברה לשתף לשתף לשתף חייבים לעלות את התודעה הציבורית בנושא
רק שאלה אחת:ותן טל

מניין לאותו אדם שפרסם את זה בוואצאפ - שאגב, גילינו עד כמה הוואצאפ בימינו אמין, במיוחד לנוכח הודעת השקר שהופצה שעות ספורות לאחר חטיפת שלושת הנערים, ועוד ועוד... (<צ>, כמובן) - וכמובן שמו לא נראה, אי אפשר לדעת מיהו ומהו ומהם מקורות המידע שעליהם הוא מתבסס, ועד כמה הוא אמין - מניין לאותו אדם, ש"למשטרה אין שום ראיות אחרות"? האם כל חומר החקירה וכל הראיות, כולל כל מה שתחת צו איסור פרסום וחסוי מעיני הציבור - גלוי בפני אותו אדם או מקור המידע שלו?

תמהני. זה הכל.

אני לא טוען שהוא שקרן גמור, אבל גם לא מאמין אוטומטית לדברי. למעשה, מי שיפסוק בסופו של דבר הרי, זה בית המשפט - לא השב"כ ולא המשטרה. הם לא הפוסקים.

אז אם כבר, תתנו תפילתכם על בית המשפט שיחליט ככה וככה, ולא אחרת, לרעת הנערים...

אני מאמין שבית המשפט יקבל את כל החומר, כולל זה החסוי מעינו של שולח הוואצאפ...

ו...אם את כל כך רוצה לשמוע את זה ואני כל כך מפריע לך, אז בסדר - אני בחור אטום. סבבה לך?

הודאה מהירה על דבר חמור תמיד מסריחהמושיקו

בעיקר ש50% מהעצורים מתברר במעצר שווא

תשובה לשאלה ששאלתי יש?ותן טל

אם לא - מה עניין הסטת הנושא הזאת? זה לא קשור להודעה שלי, במחילה... אם יש לך תשובה עניינית לגבי מה ששאלתי ספציפית אותה, גם אתה יכול לענות, כמובן - אבל סתם להכניס פרט אחר שלא מדבר על מה ששאלתי - מה העניין?

אם תכיר את הנפשות הפועלות בשטח גם אתה תאמין..מושיקו

ומי שגר במקומות מסוימים לא חסר מספיק מקורות פנימיים לדעת דברים חסויים.

סתם למשל אחת התגובות של משטרת ישראל לתלונה מסוימת "תרצו שנלביש לו תיק של תג מחיר?" בעוד שהתלונה היתה על דבר חמור אחר לגמרי..

ברור כשמש שאלעד צודקהלוי מא

השב"כ מנוהל ע"י שונאי ישראל

פששש.... אכן, אתה אוהב ישראל גדול.ותן טל

כמה מחמאות מחולקות כאן כל הזמן, מה אני אגיד.

בטח, כמובן. שונאי ישראל השב"כ האלה. כל כך שונאי ישראל עד שעל מקרה אחד של ניסיון חטיפה שהצליח, השב"כ הצליח בשנים האחרונות למנוע עשרות מקרים אחרים.

כל כך שונאי ישראל יש שם, שעל כל פיגוע אחד שיוצא לצערנו לפועל, ישנם עשרות פיגועים שנמנעים עוד ברמה המודיעינית.

תסלח לי, אבל לעניות דעתי יש פה עבודה קשה של צורך בבקשת סליחה מהרבה אנשים על הלבנת פנים, הוצאת שם רע ועוד ועוד, ברבים.

כל טוב וב"הצלחה לך.

אני רק שאלההלוי מא

היתכן האסיר הכי מבודד במדינה הוא "רוצח ראש ממשלה "

עונש שלא זוכים בו גדולי המרצחים הפלסטינאים???

עכשיו חשוב/י שנית וכתבי ככל העולה על רוחך במקלדת! 

טעות. הוא לא האסיר הכי מבודד במדינה.ותן טל

או לכל הפחות, נכון לזמן שבו פורסם אודות "האסיר X", - אז הובן שיש אסירים יותר מבודדים אפילו, במדינה...

עכשיו, חשוב שנית - ואנא הגב למה שכתבתי, במקום לענות בשאלה על שאלה(השאלה שלי - סוג של שאלה. יותר הצבת עובדות שאין חולק עליהם) . תשובה על מה שכתבתי, לא קיבלתי  

ורגע, שאני אבין - זה היה ניסיון לטעון ולהראות בכך שהשב"כ הוא "שונאי ישראל"? זה שרוצח ראש ממשלה - ואני לא נכנס כרגע לקונספירציות - הוא כלוא, ואפילו מבודד מאוד, ואפילו נגיד יותר מבודד מרוצחים פלסטינאים - האם זה מה שאומר שללא שום ספק, בוודאות מוחלטת, השב"כ הם שונאי ישראל?

תמהני על דרך הסקת המסקנות שלך, ידידי.

ראה את כל בוגרי המוסד הזההלוי מא

רובם ככולם בורחים מהארץ או לכל הפחות מדברים בדיעות שמאל שלא יביישו את זועבי 

ובקשר לנתונים שהבאת זה נטו בסיעתא דישמיא וזהו אם ה לא ישמור עיר שוא שקד שומר!

כשיש כישלונות - זה השב"כ והממשלה אשמים.ותן טל

אבל כשיש הצלחות - חס וחלילה שהם יהיו אלו שיקבלו את הקרדיט - הם לא עשו כלום, זה הכל מה'.

אתה לא מצליח לראות את הצביעות או לכל הפחות התמימות נוזלת מהאמירות האלו???

אתה סומך על ניסים, שאני אבין???

ה' מוריד כאן נס משמיים ללא שום שליח בעולם הזה???

שמעת פעם על המושג "מגלגלין זכות על ידי זכאי"?

כן, ברור - ה' תמיד מעורב, כמובן, הרי כל דבר הוא בסיעתא דישמיא - אבל דרך מי ה' בוחר להביא לנו את הסיעתא דישמיא הזאת? דרך סוכן השב"כ שהצליח להביא למעצר של שלושה מבבוקשים שניסו לתכנן פיגוע חטיפה!!! דרך אנשים כאלו!!!

לצערי, אתה מדבר כעת בשפתם של שונאי ישראל והמדינה. אימצת את ראייתו של השמאל הקיצוני. למעשה, כשאני חושב על זה - ייתכן שבאמת אין הבדל גדול כל כך בין השמאל הקיצוני רדיקלי, לימין הקיצוני רדיקלי. זאת פחות או יותר אותה טעות, אותה דרך להגיע לטעות, ואותה תוצאה, שחלילה לנו אם תגיע לתוצאה ששני הקיצונים האלו מייחלים לה, וזה, הפסקת קיומה של מדינת ישראל, ומתוך כך, בהכרח, השמדת העם היהודי מארצו, לכל הפחות.

בחור תן למקלדת לנוח אתה לא מבין שאתה לא בכיווןהלוי מא

באמת יש לי כח לכתוב פה מגילות בכדי להוכיח לך את טעותך?

רב התשתית המדינית והביטחונית של המדינה לצערי הרב בנויה מאנשים שדעת תורה אינם בראש מעייניהם 

כל ינוקא בשוקא יודע זאת כל המנוע שלהם זה שקט תעשייתי ובשבילו הם יעשו הכל גם להפיל תיק על נערים יהודים בכדי להגיע לשקט המדומיין הזה.

לך בבקשה ללמוד בישיבת עוד יוסף חי ותראה ישיבה בישראל אחוזה ע"י המריעין בישין הללו שלך

לשם ההקבלה לא ראיתי ולו מסגד אחד נתפס כך 

על מה אתה מדבר??

תכנס לפרופורציות ואל תאמין לכל כותרת בחדשות הם מפרסמים רק את מה שמותר להם לא את האמת!!!!

סתם שתדעו שמרכיב מרכזי ב'עלילות הדם' בימי הבינייםחסדי הים
היו ההודאות שבאו בכפייה, אחרי עינויים קשים.
כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם

טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו

גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר

שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה

נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה

לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק

אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?

תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים

בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף

בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם

למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי

כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם

יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול

גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל

כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאooאחרונה

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים

למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית

האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע

ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

קשקוש בריבועאיתן גיל

הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.

סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות. 

כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.

עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא. 

התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו. 

איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
את עתידו בכנסת הבאה?

להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט

תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל

וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.

בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.

ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...

לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.

אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.

תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.

נ.ב.

נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.

מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גילאחרונה

ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...

לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.

סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.

אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

כן. בדיוק.משהאחרונה

אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גיל
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...
מתמיכת סמוטריץ בחוק לימוד תורה לומדים 2 דברים:קעלעברימבאר

א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.

ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.

אחרת אי אפשר להסביר.

כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.

עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.

מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.

כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

מהמעט שידוע לישלג דאשתקד

כל הדיונים על גט הם רק בנישואין אזרחיים. ולגבי ממזרות בגלל "בגידות" וכדו, גם ככה החשש קטן כי רוב בעילות אחר הבעל.

הבעיה בעיניי בביזור הנישואין, זה המצב שאנשים כן יתחתנו כדת משה וישראל על ידי איזה רב חצי ממסדי כזה, וכשייפרדו הם לא יבואו להליך של גט. זו הבעיה בעיניי.

(יש גם חשש של נישאים עם/בין פסולי חיתון וכדו, אבל זה חשש זניח יחסית ויש מקום לומר "משפחה שנטמעה נטמעה")

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה

אולי יעניין אותך