ערבים מסריחים מפגינים בצומת קסם עכשיואוריה,
ימח שמם!!
ימח שמםמוגלי.

אני לא אוציא אנרגיה מיותרת על חולי הנפש האלו...יטבתה

ואמנע מלכתוב את כל הגיגי בנושא עליהם |מקיא|

הם מרגישים שם לאחרונה פה יותר מידי בביתמרדכי
בס"ד

ביום ראשון עמדתי שם לטרמפים ועברה שם משאית (של חברה יהודית, לכל מי שעדיין טוען שצריך להעסיק אויבים) שצפרה לי. אני מסתובב לעברה ואני רואה שהנהג עושה לי תנועות בידיו ומקלל אותי.

הדבר הזה לא חדש לי. אין נסיעה שזה לא קורה לי כשאני עומד לטרמפים. אבל תמיד זה קורה לי בתוך יו"ש, ולאחרונה זה הגיע עם הערבים "ישראלים" גם לתוך הקו הירוק.

יש להם אומץ.
ימ"ש!
אגב, מרדכי, סתם מסקרן אותי : ותן טל

כשתבנה בעזרת ה' את הבית שלך - אני מתכוון כרגע לבית פיזי, לא אישה וכו'... - האם באמת תיקח אך ורק עבודה עברית לעבודה הזאת, החל מהקבלן, ועד לאחרון הרצפים והסיידים?

אם כן - מציע לך מראש לשריין הרבה מאוד כסף לסיפור הזה... (סבא שלי הוא קבלן שיפוצים יהודי, אז אני טיפה מבין בזה...וזה אכן ברור, שמחיר של יהודים ת-מ-י-ד יהיה גבוה יותר, משמעותית - ובעיקר כשמדובר בבית שלם, מהמסד ועד הטפחות...)

אלא אם כן תבחר לגור תמיד בקראוון...וגם אז, צריך לבדוק שלא ערבי הוא שבנה/הרכיב אותו

לא משמעותיתיוני
מנסיון של כמה קרובי משפחתי.
משמעותי. מניסיון.עוגת גבינה.
לדוגמא רצף יהודי רוצה 60 שקל למטר וערבי רוצה 500 שקל ליום. אם תעשה את החישוב תראה שזה כן משמעותי בריצוף של בית שהוא במינימום 20 מ"ר

מניסיון.
ב"ה יש לא מעט שמתעקשים על זה.מוטיבציה

נכון, זה יקר וגם קשה מעשית כיוון שגם לקבלן הרבה יותר זול להעסיק ערבים

וגם: יש יותר ערבים מאשר יהודים שרוצים לעבוד בזה. אין אפס.

היהודים רוצים להיות מהנדסי בניין

חלום שלי!!!שמואלג
יש עובדי בנין סינים וכו'מושיקו

העיקר לא ערבים

איפה יש?? היום כמעט ולא רואים כאלה+mp8
הלוואי והיו עוד
סינים זה לא חוקי....אודי-ה
בעז"ה מרדכי
בס"ד

דווקא ב"ה באזורי זה נהיה נפוץ לאחרונה.
וגם לקנות אתרוג מהודר עולה יותר כסף.
^^ יש יותר עובדי בנין יהודים היום.חרותיק

ויש יותר מודעות לחשיבות של זה.

אגב, לפרוטוקול -מרדכי

בס"ד

לפני מספר שנים שהוריי עשו שיפוצים בבית, עשית כל שביכולתי על מנת לשכנע אותם להעסיק אך ורק יהודים.

לצערי לא הצלחתי אבל אני יודע שאת ההשתדלות שלי עשיתי.

חחחח כשהורים שלי עשו מרפסת לא הייתה הווא אמינאדי"מ

שהם יעסיקו יהודים,גרשו אותי מהבית לשבוע.....

מה לעשות שזה איסור תורה?~א.ל

ומה לעשות שהאפליה המקלקלת מכתיבה שהם או לא ישלמו מיסים ,או ישלמו מיסים הרבה פחות מאתנו

ולכן הם דורשים פחות?

לא הבנתי מה מצחיק...

ותמוה בעיניי שאתה יוצא נגד כל סממן יהודי מובהק, ע"ע מוחמד חדיד

ע"ע אומות העולם, ע"ע כאן.

עם איזה צד בדיוק אתה מזדהה והאם אתה בטוח שלא טעית קצת בדרך?

הוא מנסה להציג את הנגטיבאלעד

זה חשוב בכדי לברר ולהבהיר דעות,

אבל הוא משלם על זה מחיר.

אין ספק.

הוא יוצר פה אופוזיציהאוריה,
|מהנסחפים|
מזה מנסה? עושה זאת. וחבל מאוד~א.ל

זה כבר משאיר טעם לפגם

ואני דווקא כן חושבת שאלו דעותיו,

ולא רק נסיון לברר דעות ועמדות

איסור תורה?מופים

יש מצוה להעדיף יהודי כששניהם שווים, או שהיהודי קצת יותר יקר

אבל כשהפער משמעותי אין מצוה!

אמרו כאן שיש בזה הידור מצוה גם במקרה שהפער משמעותי. 

לא זכור לי דבר כזה. אשמח למקור!

לא תחנם~א.ל
לא. זה ממש טעות!מופים

לא תחנם נאמר על מתנה, לא על העסקה

מותר אפילו לתת מתנה לגוי שאתה מכיר, כי יש ביניכם אינטרקציה של תן וקח, ובסופו של דבר הוא יחזיר לך וזה לא "מתנת חינם"

יש כמה פירושים בינהם: לא לתת להם חניה בקרקע~א.ל

נכון, גם אסור למכור להם קרקעמופים

ולכן מה?

לא דיברו כאן על זה, דיברו כאן על להעסיק אותם

ברגע שנותנים להם שכר, מאפשרים להם להתקיים כאן~א.ל
עקיף מדי!מופים

האיסור הוא לא שלא יגורו כאן

אלא שאתה לא תתן להם מגורים = לא תמכור להם קרקע

מותר לסחור עם גויים גם בא"י, ויש על זה כמה משניות בע"ז באיזה ימים מותר לסחור עם גויים, ולא הזכר בשום מקום שמדובר דוקא בחו"ל, בזמן שהתנאים הרי חיו כאן בא"י

לא שמעתי מעולם מי שיפסוק כן. נשמע לי טעות אחת גדולה!

יש איסור אחר - לא ישבו בארצך, שהוא מצוה להעיף מכאן את כל הגויים שלא מסכימים לקבל 7 מצוות בני נח, אבל גם המצוה הזאת היא מצוה כשידינו תקיפה להעיף אותם ישירות, לא בדברים עקיפים כאלה

ואין ידינו תקיפה להעיף אותם, בלי להיכנס לדיון - אין ידינו תקיפה מעצם זה שיש רוב חילוני כאן, ואין לנו אפשרות להחליט לבד

לא הבנתי,~א.ל

ברגע שאתה נותן להם כדי מחייתם

אתה מאפשר להם לגור כאן

וממש לחנות בקרקע

האיסור הוא לתת להם את החניהמופים

לא "לאפשר להם חניה"

די כבר להתקטנן ולהיות ראש בקיר!!דניאל55

אנחנו צריכים או להרוג את הערבים האלה!! (כולל כולם ישראלים, גדה מערבית, חרטאאאאא)

או שהם יהיו פה גרי תושב!!!! (זא, 7 מצוות בני נח, נאמנות מוחלטת והעלאת מיסים)

זו התורה שאני מכירה....

להעסיק אוייב???? בכמה כסף שזה לא יהיה... ועוד כשאני מעסיקה אותם, אני אתנהג אליהם יפה... כי אני לא יכולה להיות רעה לאנשים, אם הוא חולה, אני אתן לו כדור (הלוואי כדור בראש!! שיהיה חולה לכל החיים אמן)

אבא, מתי כבר נבין שזו הארץ שלנו?? נחלת אבות

ידינו שפכו את דם החיילים האלה... אנחנו נתנו לעזה את הבטון, את האוכל, תרופות, הם למדו בכלא שלנו הנדסה..., כסף בלי סוף, חשמל, מים.

ידינו שפכו את הדם

וברור כשמש שהעסקת ערבים נותנת להם חנייה בארץ.כתר הרימון

וזה גם פיקוח נפש.

לא חסרות דוגמות לכך שבעקבות העסקת ערבים התאפשר רצח יהודים.

הרבה רבנים סוברים כך!מרדכי
הרב אליעזר מלמד למשל:לבי ובשרי

ז - הבעיה בהעסקת ערבים 
עד כה עסקנו במצווה להעדיף פועל יהודי על שאינו יהודי מטעמים חיוביים, דהיינו מצד המצווה של "קָנֹה מִיַּד עֲמִיתֶךָ" - כלומר מיד אחיך היהודי. וכן מצד מצוות הצדקה, שכאשר ישנם פועלים יהודים מובטלים, מוטלת על כולנו המצווה לעזור להם, והצדקה המעולה והמשובחת ביותר היא לתת להם עבודה.

אבל אין להתעלם מכך שישנן כיום סיבות נוספות שלא לתת עבודה לפועל ערבי, לא רק מהצד החיובי של העדפת היהודי, אלא גם מן הצד השלילי, שלא לתת פרנסה לערבי.

ושלושה טעמים לכך. ראשית, מצווים אנו במצוות ישוב הארץ, כלומר מצווים אנו לרשת את הארץ, כדי שתהיה בידנו ולא ביד אומה אחרת, כפי שהגדיר את המצווה הרמב"ן (עיין לעיל ג, א-ב). ומאחר שעדיין נטוש מאבק על ארץ ישראל, ועדיין הערבים לא הסכימו בלב שלם שהארץ שייכת לנו, מוטלת עלינו המצווה למנוע את אחיזתם בארץ, עד כמה שיותר, ובכך למנוע את האפשרות שלהם להיאבק כנגד ישיבתנו כאן. וברור הוא, שעל ידי נתינת מקומות תעסוקה לערבים אנו גורמים לתוצאה הפוכה: מחזקים את אחיזתם בארץ, ולא מאפשרים להם לחשוב ברצינות על הגירה. 

מצווה שניה, הקשורה לזה, היא מצוות "וְלֹא תְחָנֵּם" (דברים ז, ב). ופירושה: שלא לתת לגויים חנייה בקרקע של ארץ ישראל. כלומר, אסור למכור לגוי, שאיננו גר-תושב, קרקע או בית בארץ-ישראל. גר-תושב הוא גוי שהסכים לקבל על עצמו את שבע מצוות בני נח, וגם הסכים לקבל את עיקרי אמונת ישראל, ואת העובדה שהארץ הזו שייכת לנו (כמבואר לעיל ה, א-ב). ושוב, מאחר שלצערנו רבים מהערבים אינם מכירים בכך שארץ-ישראל שלנו, ממילא אסור למכור להם בארץ בית או קרקע. ואף שבפועל מי שמעסיק ערבי, אינו מוכר לו בית או קרקע, מכל מקום הוא מסייע לחנייתו והישארותו בארץ ישראל. ואמנם כל אחד באופן פרטי יכול לומר שגם בלעדיו הערבי כבר גר בארץ. אולם הציבור ככלל אינו יכול לומר כך, שכן בסופו של דבר, על ידי העבודה שאנו נותנים לערבים, אנו מחזקים את אחיזתם ואת חנייתם בארץ. המציאות היא שבעקבות ההתיישבות היהודית בארץ ישראל במאת השנים האחרונות, היגרו לארץ מאות אלפי ערבים שבאו לחפש עבודה בהתיישבות היהודית המתפתחת. יש להניח ולקוות, שאם בהדרגה נלך ונמעט את תופעת העסקת הערבים, ההגירה הערבית החוצה תתגבר, ואלו שיישארו בארץ יהיו קרובים יותר להגדרה של גר-תושב.

לצערנו, בתקופה האחרונה נתווסף עוד שיקול כנגד העסקת ערבים, והוא מצד החיוב של "וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם". שכן אירעו מקרים, שפועלים שהיו נחשבים במשך שנים ארוכות לנאמנים, קמו על מעסיקיהם ורצחום נפש. ואפילו אם הפועלים של מעסיק זה אינם עוסקים ברציחה, מכל מקום, ריבוי הפועלים הערבים בתוך הערים היהודיות מאפשר לרוצחים לבצע את זממם ביתר קלות.

לסיכום, אף שכבר למדנו שלדעת הרבה פוסקים, כאשר הפועל היהודי יקר באופן משמעותי מהפועל שאינו יהודי, אין חיוב לקחת דווקא את הפועל היהודי. מכל מקום, לאחר שהצטרפו הנימוקים השוללים העסקת ערבים, יתכן שיש להעדיף, בכל מקרה, פועל יהודי. אבל חיוב זה הוא על הממשלה ולא על האזרח הקטן; ועל כל אחד מאתנו מוטלת החובה להשתדל עד כמה שאפשר להימנע מהעסקת ערבים עוינים.

וכל זה אמור כמובן לגבי ערבים, אבל לגבי גויים אחרים, שאינם נאבקים נגדנו על הארץ, אין שום סיבה לשלול את העסקתם, כל זמן שהיא אינה על חשבון הפועל היהודי. 

יש להוסיף, שכל מה שאמרנו שצריך להשתדל שלא להעסיק ערבים, הכוונה שמלכתחילה עדיף שלא להעסיק ערבים שאינם ראויים למעמד של 'גר-תושב', אבל בפועל כאשר מעסיקים פועל ערבי, חייבים להתייחס כלפיו במלא הכבוד וההגינות. אסור לבזותו, לעושקו ולהלין את שכרו. ראשית, מפני חובת ההגינות של מעסיק כלפי העובד. שנית, יתכן שערבי זה הוא הגון וטוב, ובכלל ההגדרות של "גר תושב", שכלפיו אנו חייבים להתייחס לא רק בהגינות אלא אף בחסד (ועיין לעיל ה, א-ב).

מקור

תקראי את דבריו טוב ותראי שהוא לא מדבר על הלכהמופים

אלא על "להשתדל", והוא מטיל את זה בתור חיוב על הממשלה ולא על האזרח הקטן

איסור לא תחנם הוא איסור על היחיד כמפורש בשו"ע - אסור למכור קרקע לגוי בא"י

כך שהוא מתכוין ששייך כאן הרעיון שעומדת מאחורי המצוה, השורש הסיבתי של המצוה, ולא שיש בזה איסור תורה

אם כבר אתה מביא מקור לדבריךאודי-ה

אז שהוא יחזק את דבריך....
הרב מלמד אומר שאם יש פער כספי גדול אפשר להעסיק יהודי.

במיוחד כשזה עוזר ליישב את הארץ וע"י העבודה הערבית אפשר לבנות יותר בתים,
אז הרב פוסק שאפשר להעסיק ערבים.

איזה?די"מ

אולי מצד "ונשמרתם" וודאי לא מצד "לא תחנם".

(אני מדבר מצד ההלכה היבשה,בלי אידולוגיות)

מופים, איסור תורה של פיקוח נפש.יוני
נעים להכיר, אתה חי בארץנפשי ישובב

ארץ ישראל, כן? ואנחנו נמצאים במצב של מלחמה ספציפית, ובד"כ בימים כתיקונם במצב של מלחמה תמידית עם אויב שחי בתוכנו (להלן 'הערבי'). במצב כזה- כל העסקה שלהם עלולה ליצור מצב של פיקוח נפש וסכנה כלפי יהודים. עלולה, אמרנו? ובכן, יש דוגמאות רבות שיהודים נרצחו מאותן עובדים שהיו אחראים להעסקתם, ממש כך. אז איזה היתר יש כאן?

הכסף לא מענה את הכל.

פיקוח נפש, כבר אמרנו.

ובמדינת ישראל, לצערנו כולנו מפרנסים אותם בלית ברירה של לית ברירה- באוטובוסים, בחנויות וכ"ו. אבל- עד הבחירה. לבחור להעסיק אותם? זה לא.

זה ראש ישראלעד
מופים יקירי אל תתן לדקדקנות ההלכה לדון כאילו אנו מתווכחים בבית מדרש ממוזג ובאופן תיאורתי! פשוט שאין להעסיק ולתמוך באויב בשעת מלחמה, אלה שהשארנו וכיום הם לנו למוקש.
תקשיב לקולות הטבעיים והפשוטים כאן- כי אם לא נביאים הן, בנות נביאים הן!
לגבי פער משמעותי -אדם כל שהוא

ראה כאן, שיש סוברים שזה מעיקר הדין, כך שמסתבר שגם אם לא נפסוק כדיעה הזאת, יש הידור לחשוש לה.

מלבד זאת, מסברא, מכך שיש מצוה להעדיף יהודי כשאין פער גדול, מסתבר שתמיד טוב להעדיף יהודי גם כשיש פער, אף שלא חייבו את האדם להפסיד הרבה בשביל זה.

(זה מלבד שיקולים אחרים, שמיוחדים למציאות של זמננו).

"וכי תמכרו ממכר לעמיתך, או קנה מיד עמיתך,חרותיק
אל תונו איש את אחיו"
פשט- איסור הונאה.
רש"י מביא מדרש מהתלמוד שזה 3 מצוות.
לקנות- דווקא מאחיך
למכור- דווקא לאחיך (כנ"ל להעסיק)
ואיסור הונאה.

זה מה שלמדתי. מצטערת שאינלי כאן את הרש"י.
אבל יש לזה גדר.די"מ

רק אם ההפרש הוא פחות משתות (אאל"ט) שזה שישית.

פירוט הלכתימרדכי

בס"ד

הגאון הרב דוב ליאור שליט"א מעלה בספרו 'דבר חברון - השקפה וענייני אמונה' (עמוד 330) את נושא היחס שלנו לשכנינו בתחום הקניה והעסקה.

וכותב הרב:

יש לנו הדרכה של התורה, המצווה של "וחי אחיך עמך" (במדבר י"ג, ל'), כלומר שעלינו לראות כיצד אנחנו יכולים לעזור ולסייע ולתמוך באחינו בני ישראל, כדי לאפשר להם חיים תקינים וסבירים. אם אפשר יש להעדיף לקנות אצל יהודי ולהעסיק יהודי על פני גויים, גם אם העלות היא קצת יותר גבוהה, מכיוון שיהודי משלם מיסים ורמת החיים שלו באופן כללי יותר גבוהה".

(הדברים נכתבו כקריאה לתושב קריית ארבע שלא לקנות אצל ערבים שהחלו לעשות מחיר יותר זול לתושבי הקרייה).

בעמוד 282 (שם) כותב הרב כך:

"חז"ל דרשו בתורת כהנים על הפסוק "וכי תמכרו ממכר לעמיתך" (ויקרא כ"ה, יד): מניין שהוא מוכר לא תהיה אל לעמיתך? תלמוד לומר "וכי תמכרו ממכר לעמיתך". ומניין כשהוא קונה לא תהיה קונה אלא מעמיתך? ת"ל "או רנה מיד עמיתך" (ספרא, בהר, פרשה ג').

אומנם הלכה זאת לא בטור ולא בשו"ע, אולם הרמ"א כותב בתשובותיו (שו"ת הרמ"א, סימן י', ביסוד השלישי), בעניין ספרי הרמב"ם שהודפסו ע"י צהר"ם פדוואה ואחר כך הודפסו ע"י נכרי, שצריך לקנות מן היהודי דווקא. הרמ"א כותב אף טם המחיר שהנכרי מציע יותר זול, יש לקנות דווקא אצל היהודי. הרמ"א מוכיח את זה מהמחלוקת בין רבי מאיר ורבי יהודה בעניין "לגר אשר בשערך תתננה ואכלה או מכור לנכרי" (דברים י"ד, כא). הגמרא (חולים קי"ד ע"ב) אומרת שלדעת רבי יהודה (וכך ההלכה) יש להקדים נתינת בנבלה לגר לפני מכריתה לנכרי, ומכאן מסיק הרמ"א שגפ אם הנכרי מוכר במחיר זול יותר, יש להעדיף לקנות אצל היהודי.

המהר"ם שיק חולק על הרמ"א אבל אם יש רק טרחה יתרה בהקדמת היהודי ואין הבדל במחיר (לגבי מכירה), חובה גם לדעתו להתאמץ ולהעדיף את היהודי.

בסוף דבריו מעיר הרב שכל האמור ניתן ליישם בזמן ששוררים יחסי שכנות טובים בין יהודים לגויים, אולם בתקופתנו כשאנו נמצאים במצב של מלחמה עם שכנינו נראה לדעת הרב שצריך לעשות הכל להעדיף פועלים בני ברית מאדר נכרים מבני אויבינו, ולהקדימם גם אם הדבר יקר יותר. זאת בכדי להטיח את דולם היבוא וכדי שלא לתת לאויבחם אחיזה בארץ נחלתנו בעקיפין.

ועוד כמה פסקים של הרב באותו ענייו:

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=4156

הגישה צריכה להיות להעדיף העסקת פועלים יהודים, כך צריכה להיות המדיניות של כל אחד, של כל קבלן ושל מדינת ישראל גם אם זה עולה יותר יקר. כך פסקו הרב עוזיאל זצ"ל ומובא בשו"ת רמ"א. אלא שבדיעבד במצב הקיים, ישנה מח' בין הפוסקים עד כמה אדם מחויב להפסיד בשל כך, ויש אמרו שיותר מהפרש של שליש במחיר לא מחויב להעסיק דווקא יהודי. ולעומת זו מובא בספר משפט שלום להגאון מהרש"ם (הלכות מקח וממכר ס' קפט') שדין זה 'וכי תמכרו ממכר לעמיתך' דווקא בששניהם מחיר שווה, אך אם הגוי יותר זול מביא בשם הרבה פוסקים שמותר לשכור את הגוי. לענין העדפה זו את היהודי לא משנה אם העובד הזר הוא ערבי או סיני, מדין וחי אחיך עמך.

היום בעקבות המצב הבטחוני שהתדרדר וודאי שיש ענין להפסיק להעסיק ערבים הן מצד פיקוח נפש פרטי, והן מצד המדיניות הכללית במלחמתנו נגד הערבים, ואכן רבים מפסיקים להעסיק ערבים, ובכגון דא עדיף פועלים זרים. ונזכה שיתוקן המצב. (מקור)

דעת הרב אליעזר מלמד (תקרא את הכל, הרב מרחיב לזה פרק שלם ומביא ראיות מרבנים נוספים כמו הרב ישראלי, הרב עוזיאל ועוד).

ולסיום, מקרה שקרה היום שממחיש למה לא להעסיק ערבים:

ערבים עובדי מגה יצאו לכביש הראשי ויידו אבנים על עוברים ושבים, אחד מהם יצא עם סכין גדולה.

כוחות משטרה שהגיעו למקום עיכבו לחקירה שני פורעים (מקור)

זה מהיום, ההיסטוריה מלאה בעוד אירועים שכאלה...

תודה רבה לך על הדבריםנפשי ישובב

(ברוך שכוונתי, גם אם לא ידעתי להגיד בדיוק מה.) ובייחוד, שהבאת את הרב דב ליאור שליט"א- בכלל חיזקת לגמרי.. שוב תודה!

בקיצורמופים

מה שאמרתי מהתחלה - אם זה בערך אותו מחיר יש מצוה להעדיף את היהודי

אם לא - אין מצוה

אבל יש "ענין" "להשתדל" להעדיף בכל זאת יהודי משום ישוב א"י, וגם כדי שלא יזיקו לנו

לכל מי שדיבר כאן על המלחמה, ועל זה שזה מסוכן - בעיקרון הדברים פשוטים, דא עקא שלפעמים אין כל כך ברירה, וכמו שלוקחים טרמפים כי הסיכון לא כזה גבוה, כך לפעמים אין ברירה וצריך לקחת ערבים

(אגב, מענין שלא העלו כאן עוד טענה, שערבים מתחילים עם בנות, וזה גורם להתבוללות)

יש כאן שתי עניינים שוניםender13

ערבים מיו"ש אסור יהיה להעסיק אם מדובר בסכנת נפשות אם לא לא יהיה איסור, ובהתנחלויות ההפך.

אותו פועל, אם לא יעבוד אצלך יעבוד בתוך "ישראל הקטנה", שהרי הממשלה נותנן להם כמות מוגבלת של אישורי עבודה.

אם תימנע מלהעסיק אותו בכל מקרה תהיה לו עבודה, רק שאתה תשלם כפול.

ערבים בעלי אזרחות ישראלית זה עניין אחר לגמרי.

אם ידוע שהוא תומך בנו מצוה לתמוך בו, גם מצד ההגינות - הוא תומך בנו למרות שזה מסוכן אצלהם וגם מצד הכדאיות.

אם לא עדיף מאוד להעדיף יהודי.

אא"כ הפסד גדול.

יש על כך תשובה של הרב מלמדטוביה2

באתר ישיבה אומנם להלכה הוא פוסק כמו שכתבתה אך זה מבוסס מאוד על ספר של הרב ישראלי וצ"ע גדול על פסיקת הרב מלמד מאחר ובתחילת השאלה מעיר המחבר שזה דיון תאורטי וכי להלכה (מסיבות מסוימות) צריך תמיד להעסיק יהודים

כמו כן הוא מביא שמועה בשם הרב קוק שאומר שמעדיפים עד שליש אך אומר שלא נראה לו שבאמת הרה זצ"ל פסק כך כי אין לזה מקור. אך למעשה יש לזה מקור ברמבם בדיני הידור מצווה

כמובן שתמיד ניתן לחזור לפסיקת בנו הרב אליעזר מלמד שמתיר בניה עם ערבים לכתחילה אף בפחות מהפרש שתות וטעמיו עימו אך טענתך לא כל כך פשוטה

מה גם שמצד הדין זה לכאורה מדבר על הבעלים.די"מ

אז אם אתה לוקח קבלן יהודי שמעסיק ערבים בפשטות לא נראה לי שיש עם זה בעייה הלכתית.

ותן טל, שאלה:כתר הרימון

אם אתה רואה אוכל כשר מינוס ואוכל כשר מהדרין, אבל יותר יקר - 

האם תוציא על זה עוד כסף?

האם תקנה אתרוג מהודר, יקר יותר, או שתסתפק באתרוג פשוט?

כמה עלו התפילין שלך?

האם תשקיע בצרכי שבת, או שתסתפק ביין וחלות?

לא חבל על הכסף?

באיזה נרות חנוכה אתה מדליק? 

נרות שעווה עולים זול יותר משמעותית!

משום מה, יש מצוות ש'לגיטימי' להדר בהן וברור שנוציא עליהן סכום כסף רב יותר,

אבל יש מצוות שצריך 'שריטה' מיוחדת כדי להדר בהן, 

גם כאשר זה גובל בפיקוח נפש וכשמדובר במצוות יסוד.

לא ותן טל, אבל הדוגמאות שלך,יוני
כמה שידוע לי בציבור הדתי לאומי זה עובד ככה.

לא רק שכשר רבנות זה מספיק- זה אידיאל. מהדרין זאת סתם חומרה ולא צריך לשלם על זה יותר.

אתרוג? סט 4 מינים ב25 שקל כולל אריזה.
אתה בטוח שאתה מכיר דתיים לאומיים?שוקולד לבן

כי חצי מהדתיים הלאומיים ממש לא חושבים ועושים ככה (בתוכם רוב האנשים שאני מכירה)

לא טוב להוציא שם רע על ציבור שלם, בטח לא על פי שמועה ששמעת 

(אני לא מדברת על דתיים לייט, זה משהו אחר לגמרי)

כן אני בטוח.יוני
לא שמועה ששמעתי, אני מכיר את הציבור הדת״ל ואני מכיר את פסקי רבותיו.
גם אני נפגשתי יותר עם דת"לים כאלהמופים

אבל כאן בערוץ זה לא נראה כך

כנראה שכאן יש ציבור אחר, לא?

כן, יותר חרדלים אריאלניקים..יוני
אבל גם פה בפורום, אני לא בטוח שיהיה יותר מ10 ש״יקנו אתרוג מהודר, יקר יותר..״
דווקא לא נכון, למרות שלא נראה לי שיטרחו להכחיששוקולד לבן

את הוצאת הדיבה הזו 

זה שתגידי שוב ושוב הוצאת דיבה לא ישנה את המציאותיוני
והקטע הוא שזה אידיאל וזה לא אמור לגרום לך להתבייש בזה..

את דת״ל? חרד״לית?
אני דתית לאומית והאידיאל שלנו ושל הסביבה הפוך!שוקולד לבן

כך שלא ברור לי מאיפה אתה מביא שזה אידיאל- זה די אנשים בודדים שאצלם זה אידיאל (חוץ מאלה שלא באמת נוטים לברר מה ההלכה ועושים מה שנוח להם, אבל על אלה לא דיברת)

(טורחת להכחיש) אנחנו דתיים לאומיים חזקיםנפשי ישובב

ב"ה וקונים אתרוגים מהודרים, משפחתית. אנא ממך- פקח עיניים, אוזניים ולב והקשב- עוד לפני שאתה פוסק. (ואת הפסיקה בסופו של דבר תשאיר לגדולי הדור).

לא מסכימה אתך.כתר הרימון

יש לא מעט אשכנזים, למשל, שקונים בשר חלק דווקא.

אחי מוכר אתרוגים ויש המון שרוצים דווקא מהודר...

כן גם אני עד ממש לא מזמןדי"מאחרונה

חשבתי ש"חלק" זה חומרא נצרכת.

ליוניאודי-ה

האשמת האשמה חמורה את הציבור שלנו
ואני ממש לא רוצה להתחיל בהתנגחויות אבל את מוציא לעז על ציבור שלם.
הרבה הרבה סיפורים ישנם על כשרויות בד"צ למיניהן ולא כדאי להתחיל בהטלת רפש....
אז בבקשה תחזור בך מהדברים השקריים האלה.

גם לגבי אתרוג כמובן אתה טועה והרבה קונים סט מהודר.
ואתה יכול לגבי זה לקרוא את הדברים של הרב אליעזר מלמד בנושא בקישור הבא:

http://ph.yhb.org.il/13-04-14/

אני לא יודעת לאיזה רב דת"ל התכוונת בהמשך דבריך אבל זה אחד מהרבנים בציבור הדת"ל לידיעתך...

מה אשמה חמורה? לעז על ציבור שלם, איפה?ניל"ס

הידור במצוות על פי חלק מהדעות זו מידת חסידות. מידה טובה מאוד, אבל עדיין מידת חסידות, ולא כל אחד מסוגל לה, בטח שלא בכל תחום.

אז להפוך את מי שנוהג כך, ולא משנה כרגע מאילו סיבות, לשלל דברים רעים (שהרי להגיד את זה עליהם זה "הוצאת שם רע", "לעז" וכו' וכו') זו הקצנה מיותרת ומכפישה. חבל.

בפרט שאנחנו לא יודעים מה יש בליבו של כל אדם, ושופטים באופן טבעי על פי מעשים, כותרות ואמירות חיצוניות, ולכן יש מקום להזהר הרבה יותר בדיבורים כאלה (ואני אומרת את זה לעצמי לא פחות כרגע, לצערי. שנזכה...)

מצטרףאלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ה בתמוז תשע"ד 08:42

לשון הרע וקטגוריה על ציבור שלם הם לא מה שעם ישראל זקוק לו כרגע.

[כאן נכתב בטעות אווטינג שלטעותי סברתי שהוא ידוע לכל, התנצלתי וכעת אני מוחק]

אחותו?יעלי_א
(*מה הקשר?!)יוני
״-כמה שידוע לי-״ בציבור הדתי לאומי זה עובד ככה.
כמובן שיש הרבה זרמים בתוך הציבור הדת״ל וחלקם מוגדרים כ׳יותר חזקים׳ ׳תורניים׳ ׳לייט׳ וכו׳ אבל זה הקו הכללי של המגזר הדת״ל (או של הזרם המרכזי והבולט) וכנראה שאני מבחוץ יכול לראות את מה שאתה בתוך התת מגזר שלך לא רואה..

אני ממש לא מנסה להגיד לשון הרע על ציבור שלם אבל אני עדיין עומד מאחורי הדברים שכתבתי פה למעלה. זה שאתה רואה את זה בתור לשון הרע זה בעיה שלך איתם..
אני בהחלט מבין את האידיאל של לקנות רבנות דווקא.די"מ

לא מסכים אבל מבין.

כמובן שחרדי לא יבין האת זה,אני לא מצפה ממנו.

לא מחפש חומורות.די"מ

אם אני חושב שהוא באמת כשר וזה ברור לי על כל ספק,אז לדוגמא לא יהיה לי שום בעייה לאכול בשר לא "חלק" כי הרב שלי פוסק ככה (ולא נכנס לדיון למה) אם אני לא יודע אז אני יעדיף לסמוך על הכשרות "המהודרת" כי מן הסתם יש יותר סיכוי שזה יותר טוב.

התפילין שלי בכלל לא עלו הרבה (הפרשיות 800 הבתים 1,600 וסתם כי הייתי לחוק הייתי יכול לקנות ב1,290 וחבל שלא עשיתי את זה)

ומבחינתי שיכתבו את התפילין שלי עם עט (כל עוד הוא שחור וזה דיו חזק)

שבת זה עניין אחר יש עניין לענג אותה כמה שיותר,מה גם שזה באמת נחמד להתענג בשבת.

נרות חנוכה-לא משמעותית,ואני לא כזה קמצן.

--------------------------------------------------------------

לעניין עצמו אני אכן מסכים שחשוב לקנות עבודה עברית,אבל לא מצד ההלכה,מצד זה שאנחנו במלחמה,אני לא חושב שיש בזה איסור,ואני לא מעוות את התורה בשביל האידולגיות שלי.

אני חושב שמה ש"ותן טל" אמר כאן הוא לגיטמי בהחלט מצד ההלכה וחשוב לדעת את זה.

שנזכה!!!!!!דניאל55

בעזרת ה׳

ותמיודעים משהו...

גיליתי שהרבה פעמים כשאני עצבנית על משהו (אההם אההם אחחחאאעעעעםם) 

אז אני כאילו כותבת רגיל אבל עם מלא סימנים.... כי אני פשוט חוסמת תצמי מלצאת פה על אנשים

אז שוברת, אני איתך נשיקה

תכלסלומדתתתת

דווקא לפקד על ערבי זה לא כ"כ רע 

זה לא שנותנים לו עבודה מכובדת ומהנה...לא?מתפלפל

עבודה עברית זה דבר חשוב,אבל לדעתי לא הכי.די"מ

הגבולות שלי-

בעז"ה בלנ"ד בחיים אני לא יקנה מערבי.

ובעז"ה בלנ"ד בחיים אני עצמי לא יעסיק ערבים (לדוגמא יתן להם לבנות את הבית שלי)

אבל לקנות רק מעסקים שמעסיקים רק יהודים אני משתדל,ואם אפשר למה לא.

אבל אם אני באיזה עיר רעב אני לא יבדוק שהפיצרייה עבודה עברית,אבל אם אני יודע שליד יש פצייריה עבודה עברית גם אם זה קצת יותר יקר אני ילך לשם.

ולא תמיד יהודים זה יותר יקר,כדי לבדוק,בגדול אתה צודק אבל לא תמיד.

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך