אני חייב לומר שאני מופתעמופים

אני מדבר סביב עם חברים עם המצב

ואני מתפלא עד כמה המון חרדים הם ימניים קיצונים ברמה של נוער גבעות

(להרוג את כולם, לשטח את עזה, לא להשאיר אבן על אבן, אין שום אזרח חף מפשע וכו')

ושתדעו שכולם מרגישים מעורבים, קוראים תהילים (ומסיימים "אחינו כל בית ישראל..."),

ואספו אצלינו ממתקים לחלק לחיילים...

..יהושפט
עבר עריכה על ידי יהושפט בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ד 14:38

לא מופתעת, אבל שמחה מזה ממש ב"ה! לבי ובשרי

אני חושבת שהמלחמה הזאת מוכיחה לאנשיםתותי פרוטי 1
בצורה הכי טובה שאפשר -שעם מחבלים לא עושים שלום!!.....והאחדות הזאת זה משהו כ"כ משמח...הלוואי ונתמיד בכך תמיד...
למה מופתע? נועם ה
^^נקודה טובה
ישר מה שעלה לי בראש כשקראתי
אחינו כל בית ישראל..ד.

המעורבות של כולם מאד משמחת.

בעת מלחמה שלנו נגד הרשע - מתגלה המכנה המשותף העמוק הפנימי של נשמת ישראל.

[לגבי ה"טקטיקה", לא בטוח אם כל "נוער הגבעות" קיצוניים עד כדי כך..]

ברוך השםהודעה

כיף לקרוא את זה

שתמיד ניהיה מאוחדים

אמן!!!לבי ובשרי

שלא נזדקק לצרות האלה כדי להיות מאוחדים.

אני גם הופתעתיהכל ממנו
אבל לדעתי זה התחיל מהחטיפה.
חבל שזה קורה (רק) בזמנים כאלה.
רק חבל שיש פער בין דיבור למעשה...ארוון

קוראים תהילים אבל לא מוכנים להימצא בשטח....

שנפתח את זה לדיון?לבי ובשרי
פעם שמעתי מאחת המחנכות שליאילת השחר

על דבר שאמר הרב דוד אביחיל.

רעיון שמאוד התחברתי אליו. 
ישנם שלושה כוחות שפועלים באדם, ובכל אחד פעול כוח אחד בעוצמה גדולה יותר משני הכוחות האחרים :

מחשבה, דיבור ומעשה.

הוא מדמה כל אחד מהם לנוף אחר (בהתאמה) :

מדבר, יער, ים.

יש מי שכוחו בהגיגיו ובהפצתם , יש מי שכוחו בשיח שפתותיו , יש מי שכוחו במעשיו .

ולכולם אנו צריכים.

זה נכון באדם הפרטי, ובעיני גם מעבר לכך.

אבל במלחמהארוון

כשצריך מישהו שילחם לצידך, לקרוא תהילים לא מספיק.

ולא באמת קבוצה שלמה מעמ"י כל יכולתיה נגמרות בקריאת תהילים....

את באמת רוצה לפתוח לדיון? כי יש לי כמה דברים בנושאלשם שבו ואחלמה

שבשורה התחתונה בזמנים כאלה

אני מבין למה טוב שלא התגייסתי

עם כל ההערכה העצומה שיש לי לחיילים

לא התגייסת???דניאל55

בונא אתה מורעל

צודקתאילת השחר

קבוצה שלמה מעמ"י כל יכולותיה לא נגמרות רק בקריאת תהילים.

שם זה רק מתחיל. 

הם לומדים את התורה שנאמר עליה שהיא מגנה ומצילה ומקיימים מצוות לזכות החיילים שנלחמים בחזית.
אני בטוחה שאם רק תבקשי יביאו לך מקורות לא מעטים לכך שההגנה האמיתית לא מתחילה בחזית הלוחמת. 

היא מתחילה בעורף שמכין את השיריון החזק ביותר שעשוי ממילים ומדמעות שנשפכו לפני בורא עולם.

דוגמא אחת קופצת לי לראש תוך כדי שאני כותבת את הדברים :

"ואני נתתי לך שכם אחד על אחיך אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי "(בראשית מח,כב)

וכי בחרבו ובקשתו לקח, והלא כבר נאמר (תהילים מד. ז): כי לא בקשתי אבטח וחרבי לא תושיעני. אלא חרבי זו תפילה, קשתי זו בקשה (ב"ב קכ"ג).

אונקלוס: בחרבי ובקשתי בצלותי ובבעותי.
ובמדרש רבה (ויחי צז') : בחרבי ובקשתי במצוות ובמעשים טובים.

זה לא סותר.הקולה טובה

אני לא מופתעת מזה שהחרדים מעורבים. ב"ה הם עדיין מרגישים חלק מהעם (רובם לפחות..) 

אבל כן צורם לי שהם נשארים ברמת התפילות.

פה ביישוב- חצי יישוב מגוייס 

ומי שלא- מתפלל ולומד תורה.

עשו פה המון תהילים ושיעורים- לגברים נשים וילדים.

ואוספים מצרכים ודברים ומכתבים לחיילים.

והכי נכוןארוון

להתגייס ולקרוא תהילים כשאפשר, ומי שאינו יכול להתגייס עקב מוגבלות, חולשה וכו' שילמד יותר.

וכמובן שיש גם נשים וילדים לכך.....

עם קריאת תהילים לא ממלאים שקי חול, לא סוחבים נשק, לא מחסלים מנהרות.... 

אין לי כוח להיכנס לויכוחלבי ובשרי

האם נכון לא להתגייס בכלל ובמקום זה לשבת וללמוד תורה,

ונניח שאת צודקת שא"א שלא יהיה צבא וכולנו נשב ונקרא תהלים וד' ילחם לנו,

אבל לומר שתהלים לא עושים מה שמלחמה עושה...

זה לא תחליףארוון

אמרתי תחליף?לבי ובשרי

ושוב, אין לי כוח להיכנס לויכוח הזה,

כמה צריך לערב השתדלות שלנו

מול כמה צריך להתפלל לישועת ד'.

זה ויכוח בלי סוף (מנסיון), ויכוח על דרך חיים שלימה.

דוד המלך עצמו לא סתם קרא תהילים כל היוםאריק מהדרום

הוא נלחם במלחמות ישראל, צריך גם ללמוד תורה וגם להילחם, הוא לא רק כתב "ארדוף אויביי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם" אלא גם מימש את זה הלכה למעשה.

רוב החרדים לא הולכים לצבא ולא בגלל שלימוד תורה גם חשוב או יותר חשוב אלא שמפחדים (ובמידה מסויימת של צדק) שהצבא יקלקל אותם, והמסגרות החרדיות בצבא- לדעת חלק מהרבנים זה לא מספיק, אז עושים כמצוות הרבנים. 

מסכימה בהחלטלבי ובשרי
לא יודע איך ספרת "רוב"מופים

אבל מההיכרות שלי - זה לא נכון!

יש כמה סיבות לא ללכת לצבא - האחת היא מה שאמרת, והשניה היא שצריך כאלה שילמדו

וזה הגישה העיקרית אצל החרדים

כך שברור לי שהרוב לא חושבים כך

גם אני מכיר חרדיםאריק מהדרום

שמעתי בשם הרב קנייבסקי פעם ואחרים, אכן אין לי אמדן להחזיק את דעתם של רוב החרדים אבל אני מניח שאם לא אז לפחות חלק נכבד.

במחילה, ובאמת סליחה שאני חריף - לימוד התורה זהותן טל

תירוץ, בעיקר. זאת לא הסיבה באמת. אלא רק כיסוי.

אם זאת הסיבה באמת - בוא אני אעשה איתך דיל - אם אני אושיב את כל הדתיים הלאומיים שהיום הולכים לצבא, גם מהתיכונים , וכו' וכו' וכו'- והם ילמדו, ונניח שהם מכסים סדר גודל של גיוס חרדים - האם החרדים אז יגידו: אה, טוב, עכשיו יש מי שילמד תורה במקומנו, אז אנחנו נלך להתגייס...?

התשובה נראית לי פשוטה.

מקרה שני - כל עם ישראל כולו לומד תורה ושומר מצוות - האם גם אז, דווקא החרדים יזכו לפריווילגיה של לשבת וללמוד בלבד?

דבר שלישי - "ספרא וסייפא" כבר בלתי אפשרי? שילוב נוסח הסדר וכו' - לא אפשרי? גם ללמוד וגם להלחם.

בקיצור, ובאמת מחילה על כך שאני די חריף היום - לימוד התורה, לעניות דעתי, הוא תירוץ חיצוני בלבד לסיבות האמיתיות של החרדים לא להתגייס והוא הפחד מה"בחוץ", הפחד מהעולם המודרני, מהקשיים, מהצניעות, מ"שמירת הטוהר" של החיילים - ולכן כל סיבת ה"לימוד תורה" כלל לא רלוונטית - כי גם אם נעשה שמיניות באוויר כדי לפטור את בעיית ה"מי ילמד תורה במקום החרדים שיתגייסו" - החרדים לא יתגייסו בהמוניהם בעקבות כך, מה שיוכיח - שזאת לא הסיבה האמיתית.

למה אתה חושב שזו הסיבה?לבי ובשרי

מילא הם היו עובדים ולומדים במקומות בעייתיים ורק כשמגיעים לשאלה "למה לא עשיתם צבא"

הם היו עונים את מה שאמרת.

אבל לא, הם לומדים תורה ע"א שהם יודעים שהם מפסידים הרבה כסף שיכלו להרוויח אם היו יוצאים לעבוד.

חביבתי - הם לא יכולים לעבוד בלי לעבור בצבא.ותן טל

החוק מנע זאת עד החוק החדש.

חכי שנה, שנתיים, שהחרדים יעכלו את החוק החדש - ותראי את אחוז החרדים שנפתרו כעת מעול הגיוס בגלל שעברו את הגיל ושוחררו אוטומטית - תראי איך אחוז החרדים שיוצאים לעבוד מקרב אוכלוסייה זאת, עולה פלאים יחסית לשנים עברו.

גם הרבנים, למעשה, לא מסתירים את האמירה הזאת. זאת הסיבה העיקרית שלהם - ולכן גם כל אופציית שילוב דוגמת "הסדר מרכז", "הסדר רגיל", "ישיבה גבוהה ציונית" - לא מקובל עליהם - למרות שהוא משלב גם לימוד תורה, ויותר מזה - בחלקו הגדול, לימוד תורה במימון המדינה ולא במימון עצמאי - בגלל שלא הלימוד הוא העיקר כאן בסוגייה...

בעייתם. זו לא הגישה של הרבנים שלהם.לבי ובשרי

וזה לא רק בענייני עבודה, כל דבר שמבחינתם זה ביטול תורה, הם לא יעשו.

וחיים איך? אם אין קמח - יש תורה?ותן טל

הם עובדים, בשחור. הם חיים בדחקות, מסתמכים הרבה על קצבאות מהמדינה (קצבת ילדים קריטית להם מאוד ולכן הקימו קול זעקה. אם שני בני הזוג היו עובדים בעבודה מסודרת - קול הזעקה על קצבאות הילדים היה קטן יותר.

עם כל הכבוד, כל הסטטיסטיקות מלמדות שעוד מספר עשורים לא רב, מספר החרדים במדינה יעבור את מחצית מאוכלוסיית ישראל.

אם מדיניותם אז להמשיך לא להתגייס ולא לעבוד, תמשיך - אזי, מדינת ישראל תושמד כלכלית, תקרוס, ותהפוך להיות מצבת זיכרון עגומה על דפי ההיסטוריה.

הם בנתיים, בונים על כך שאו הפריץ ימות, או שהכלב ימות, או שיגיע משיח. על זה הם בונים בנתיים. קוראים לזה, "הישרדות". אנחנו, הציונים דתיים, לא רוצים "לשרוד". אנחנו רוצים להביא את המשיח.

לא אמרתי שאני מסכימה לחלוטין עם הגישה הזולבי ובשרי

(מבחינתי, אם אתה סומך על הקב"ה שיביא לך את הכסף, ואתה לא תעשה השתדלות כמעט,

גם כשאתה חולה, אל תלך לרופא, תתפלל)

ומצד שני אני גם לא שוללת אותה לחלוטין, כי מי אני שאבטל את דבריהם של גדולים וחכמים ממני..

וזה עדיין לא אומר שהם משתמטים מהצבא באיצטלא של "ביטול תורה"

ולמעשה זה רק כי הם מפחדים על חינוך הילדים שלהם.

גם אותם גדולים וחכמים לא חושבים שה' מוריד כסףותן טל

משמיים. ואני אגלה לך סוד - כשהם חולים, גם הם הולכים לרופא ולא יושבים בבית ומתפללים.

אלא, שאותם גדולים וחכמים יודעים שלא ה' הוא זה שיוריד את הכסף משמיים - אלא רעננרעט, ועוד תורמים יהודים רבים מכל העולם, שבעצמם לא מספיקים ללמוד הרבה תורה ומכפרים על כך בתרומות שלהם.

אבל באיזה שהוא שלב, להחזיק קהילה שתמנה כמחצית מישראל - אף קבוצת תורמים גדולה ככל שתהיה, לא תוכל לעשות זאת - והמדינה תקרוס, סופית.

אני לא רוצה להגיע ליום הזה, פשוט...

אין לי מה להוסיףלבי ובשרי

רק לחזור על מה שכבר אמרתי.

אני לא מסכימה עם זה לגמרי, אבל מי אני שאזלזל.

אתה יכול להגיד שזו שיטה שמובילה אותנו לאבדון וש"הרבנים קצת חיים בסרט" (סליחה מראש על הבוטות),

ואין לי מה לענות.

ומי אמר שזה לא מה שקורה גם אצל החרדים?אילת השחר

גם בצבא תמצאי חרדים מגויסים (בלי להכנס לכל הסוגיה הזו, עוד לפני כן זה היה קיים).

מי שלא בשורות הצבא - מתפלל ולומד תורה.
מתקיימים שיעורים ונקראים מזמורי תהילים, ונאספים כל הדברים שציינת.

ובלי קשר לחרדים -

חוץ מכל הדברים האלו אני בטוחה שנעשים עוד הרבה דברים, וכל עם ישראל שותף לזה.

ואני מאמינה שכל אחד עושה כפי יכולתו, וכל אחד נמצא היכן שהקב"ה חושב שהוא יכול לתרום הכי הרבה עכשיו כדי לקדם את עם ישראל בימים האלו.

אי אפשר לדרוש מכולם לעשות הכל. 

יש מי שיכול ללכת לשמח בגבול, ויש מי שיכול ללכת לשמח את הפצועים, ויש מי שיש לו חוסן פנימי כזה שמאפשר לו לתרום חלקו בהרגעת התושבים באזורים המטווחים יותר שהחירום הוא יותר משגרה בעבורם, ויש ויש ויש לכל אחד הקב"ה נתן יכולת אחת ותפקיד אחר שהכי מתאים לו עכשיו.

וביניהם יש גם את מי שמכל מיני סיבות כאלה ואחרות כל מה שיש ביכולתו לעשות זה להתפלל.

לא הייתי מזלזלת באותם אנשים.

כי הם נחוצים לא פחות מכל מי שעושה.

יפה אמרת!לבי ובשרי
את באמת משווה בין אחוזי הגיוס?ארוון

שלא נדבר על מסגרות גיוס שמאפשרות לקבל ממש משכורת,

כשחייל קרבי מקבל את הבסיס של הבסיס למחייתו בלבד.

לאאילת השחר

לא היתה כאן השוואה בין אחוזי גיוס. 

ואין לי כוונה להשוות. כי זה לא העניין. 

עיקר דבריי מכוונים למטרה אחת - להבין שלכל אחד יש תפקיד אחר עכשיו ושעליו לעשותו בצורה הטובה ביותר בשביל להשיג מטרה אחת משותפת.

זה ממש כמו בצבא - צריך את כל החילות - חיל האוויר, חיל הים, תותחנים, שיריון, הנדסה קרבית, חיל רגלים וכו'...

אבל לא רק אותם יש בצבא - יש גם את תומכי הלחימה. 

אלו שמעבירים את הפגזים (חיל חימוש), הטבחים הצבאיים, הנהגים, המודיעין, יחידות המחשבים וכו' ,וביניהם פיקוד העורף שלא נמצא בדיוק בחזית הלוחמת אבל נמצא בחזית אחרת חשובה לא פחות. 

מי שנמצא בתוך המערכת יודע שבלעדיהם כל היחידה שנקראת צבא ההגנה לישראל לא יתפקד.

ככה כל מערכת המורכבת מכל מיני חלקים, חלקם פועלים ושומעים אותם, וחלקם תפקידם לשמור על מסגרת ושלד יציב מספיק. אחרת איך תוכלי להגיע ממקום למקום. מנוע בלבד לא יסיע אותך.

וככה גם עם ישראל. 

אבל היא מדברת על ציבור שלם~א.ל

שהאידיאולוגיה שלו היא רק לימוד תורה ובכל מצב

וזה- לא נכון: האידיאולוגיה שעומדת מאחורי זה היא לא נכונה.

מסכימה איתך שיש שצריכים להשקיע מאמצים בתפילה ויש שצריכים להשקיע במלחמה

אבל אי אפשר להגיד שלימוד תורה בכל מצב הוא הנכון,

במיוחד במלחמת מצווה שבה כולם מחויבים,

ולתלות זו באמתלא של: לכל אחד יש תפקיד ייחודי משל עצמו...

זה חוסר יושר, ואמירת חצי מהאמת. כמו לעצום עין בעוד שאת השניה להשאיר פקוחה

את מדברת בנחרצותמופים

כאשר מבחינה תורנית קשה מאד להתווכח איתנו

ועוד מאשימה אותנו באמירת חצי אמת

אז רק תזכרי עם איזה סדר גודל של רבנים את מתווכחת

למה זה חוסר יושר?לבי ובשרי

הם יודעים שרוב היהודים לא שומרים תומ"צ או לא מסוגלים פיזית לשבת וללמוד כמו שהם מסוגלים,

ולכן הם מעדיפים להיות אלה שהתפקיד שלהם בכוח הוא הלימוד והתפילה.

כי~א.ל

היא אומרת שיש שצריכים להתפלל ויש שצריכים ללמוד תורה

והציבור הזה מאמין שרק תורה היא נכונה. (שזה כלשעצמו בעייתי..)

אז שיאמרו בגלוי- זו האידיאולוגיה שלנו

שלא יתלו זו בתירוץ שאומר שיש שצריכים להתפלל ויש שצריכים להלחם. כי הם בכלל לא מאמינים באופציה של לחימה..

ב. במלחמת מצווה כולם יוצאים, אין ציבור שמחליט על דעת עצמו: אני אשב ואלמד תורה בעוד שאחרים יילחמו

אא"כ הקב"ה מינה אותו לכך  

ג. נשמע לי יהיר ומתנשא לומר שאחרים לא מסוגלים לשבת וללמוד כפי שהם..

לגבי אמופים

לא מבין מה את חושבת שאנחנו חושבים

זה נשמע שאת אומרת - בלב אתם חושבים שכולם צריכים ללמוד, ובפה אתם אומרים שיש כאלה ויש כאלה

ולא ברור לי איך החלטת שכך אנחנו חושבים בלב. זה רוח הקודש?

ולגבי ב' - אני לא יכול לפתוח איתך דיון תורני, אבל זה ששמעת שיעור שלמלחמת מצוה כולם יוצאים, ושמעת שיעור שכאן בארץ יש עכשיו מלחמת מצוה, לא אומר שזה הדעה העיקרית בפוסקים

אז שמעת!

אין לך זכות לדבר בנחרצות כזאת על רבנים שלא בסדר גודל של הרבנים שלך

ולגבי ג - לא כל כך הבנתי - את רוצה שחילונים ילמדו? אדרבה, שיבואו! מי גירש אותם?

א. התייחסתי לדבריה של אילת השחר~א.ל

לא דיברתי על מחשבותיכם

ב. לא דיברתי על רבנים. ויש לי מה לומר, אבל זה לא המקום ולא הזמן

ג. כל עמ"י מוכשר לתפילה! למה לקחת עליה בעלות? 

אף אחד לא לקח בעלותמופים

הלוואי שכל עם ישראל יתפלל

לגבי גלבי ובשרי

לא התכוונתי חלילה שהם לוקחים בעלות על הלימוד.

הם רוצים שלימוד התורה יהיה תמידי, רוצים שיהיו אנשים שתורתם אומנותם ורואים שחילונים לא יכולים לספק את הרצון הזה בשבילם,

וכן חלק מהחרדים לא יכולים לעשות את זה, כי הם לא מסוגלים פיזית ולכן יוצאים לעבוד.

ולכן הם לוקחים את התפקיד הזה על עצמם.

למה זו יוהרה?

א.אילת השחר

אני אמרתי את הדברים מנקודת ההסתכלות האישית שלי ולא בשם אף אחד. 

לא דיברתי בשם אף אידיאולוגיה כזו או אחרת (אם כבר אידיאולוגיה פנימית למצוא את הטוב בכל אחד).

ב. אין לי מה לתרום בעניין.

ג. כמאמר מופים - לוואי וכולם יתפללו (ומתפללים...כל אחד בדרכו). 
ואם השתמע אחרת מדברי - מחילה. 

כוונתי לא היתה שתפילה שייכת לחלק אחד בעם ישראל. מה שאמרתי שיש אנשים שבתוך כל העשייה מה שנותר בידם לעשות לעת עתה זו תפילה.

(ואני ביניהם...לכן הסכמתי לעצמי לכתוב זאת).

תודה על התגובהאילת השחר

חיכיתי שמישהו שמכיר את העולם הזה מבפנים יגיב לדברים האלו.

רק כדי להסביר את המקום שלי :

אני לא באה מרקע חרדי, ולכן גם לא בקיאה בנבכי האידיאולוגיה החרדית. 

הדברים שאמרתי הם ממקום שמסתכל על המציאות העכשווית ומנסה ללמד עליה זכות.

ה"השוואה"ד.

בין "סדר גודל" הרבנים מיותרת.

בפרט כשלא יודעים על מי הסתמכה (וגם אלו שאומרים כפי שציטטה - אינם אומרים שבכל רגע נתון כולם חייבים להיות מגוייסים..).

אפשר להסתפק באמירה שיש מחלוקת בחלק מהנושאים הללו.

פשוט היה ברור לי שהיא לא למדהמופים

אצל גדולי הציבור שלכם

"שלנו" - "שלכם"..אתה כבר מכיר מה אני אומר על זה..ד.
מאיפה אתה יודע אצל מי היא כן למדה או לא למדה?הקולה טובה

(במקרה אני יודעת מי הרב של "לעולם חסדו" וחסר לך שתעז לזלזל בו. רב גדול שיש לו גם תורה עצומה וגם עשיה. אבל זה לא קשור)

מי שמך להחליט מי גדול ומי לא ואיך משווים בין רבנים?

מאיפה אתה מחליט מי גדול ממי? ועוד על סמך השתיכות ל"ציבור מסויים"..

האם ידעת שיש רבנים גדולים ועצומים- שעוסקים בתורה ולא ביח"ץ וכתיבת ספרים, ולכן אין לך מושג עליהם ועל תורתם?

לא כזה נבהל ממך...מופים

וכבר כתבתי כאן באריכות איך אני מעריך מי רב גדול ומי לא

יו! איך את יודעת? ~א.ל
מופים, עם כל הכבוד:ותן טל

הסיבה שהחרדים לא משרתים בצבא היא לא זה שה"שירות" שלהם הוא בלימוד התורה.

אחרת כל לומד תורה בארץ היה פטור מצבא. והצבא שלנו היה חילוני ב99 אחוז ממנו לנצח, והנגעים בו היו רבים עוד יותר.

הסיבה שהחרדים לא מתגייסים היא אחרת: כי הרבנים אמרו לא להתגייס, מסיבות רבות - פחד מהתקלקלות וכו' וכו' - 

אבל ברור שאם כל העם היה לומד תורה ואומר שבשל כך הוא לא צריך לשרת בצבא - בסופו של דבר, גם החרדים היו צריכים לצאת לצבא.

יוצא מכך, בפשטות - אי אפשר לתלות את חוסר השירות של החרדים בצבא, בלימוד התורה שלהם - זה לא קשור בכלל, ואי אפשר לפטור כיום את האדם מלשרת בצבא בגלל שהוא לומד תורה. אני די מניח שחיילי דוד המלך שהיו יוצאים למלחמה עטורי טלית ותפילין - היו לומדי תורה גדולים לא פחות מכל אברך חרדי במיר או בפונוביץ.

חוסר השירות של החרדים בצה"ל, לא קשור ללימוד התורה שלהם, והלימוד הוא לא זה שפוטר אותם משירות. למעשה, הם צריכים לשרת כמו כל אזרח שווה זכויות במדינה - והסיבות שהם לא משרתים הן היסטוריות, פוליטיות, חברתיות-צניעותיות. אך לחלוטין לא קשורות ללימוד התורה של החרדים.

לא הבנתילבי ובשרי

אתה אומר שגם החרדים סוברים שצריך שחלק ילמדו תורה וחלק יעשו צבא?

לא. אני אומר שטענת הלימוד תורה שלהם, היא רק תירוץותן טל

תירוץ שנשמע מאוד חשוב ויפה - אבל הוא לא הסיבה האמיתית בשמה הם לא מתגייסים. והרחבה לכך תראי בתגובה אחרת שלי למעלה למופים.

עכשיו אני רואה מה שכתבתמופים

מה אני אעשה לך, אם אתה טוען שאנחנו משקרים - שיהיה לך לבריאות

לא משקרים. מעגלים את המציאות. הרי גם תירוץ,ותן טל

יכול להיחשב בשעת הדחק ובשעה שחוששים ש"קמים עליהם לכלותם" ( דבר שרבים מרבני החרדים הגדולים לא חושבים להסתיר כאשר "מאיימים" עליהם בגיוס תלמידיהם - באומרם שזוהי גזירת שמד כפשוטו - ולא על לימוד התורה כמו על הגיוס עצמו לצבא. את הישיבות אף אחד לא ימוטט אם התלמידים יתגייסו לצבא - בדיוק כמו עולם התורה של הציונים. מה שהרבנים חוששים שימוטט את הישיבות, הוא היציאה לצבא ובעקבות כך גם היציאה לעבודה) - בשעה שחוששים חשש שכזה, ניתן לאמר שהגיוני שישתמשו בתירוץ הזה כסיבה" - ולמעשה, מדובר כאן בטרמינולוגיה ובשאלה איך כל אחד תופס מושג זה או אחר, ככה שיכול להיות בהחלט שאני סובר שאתם טועים ומשתמשים במושג "סיבה" - לדבר שהוא תירוץ, בעוד אתם באמת בלב ובתמים לא חושבים שאתם משקרים, ולמעה, לא משקרים - כיוון שאתם באמת מאמינים בשלב זה שהתירוץ, הוא סיבה, לפי הטרמינולוגיה שלכם.

אתה פשוט לא יודע איך נראית צורה של בן תורהמופים

זה הכל

אתה לא מבין שצריך להקדיש לזה את החיים, שאי אפשר שבשנים הצעירות הכי קריטיות תנתק אותו מהתורה והוא ישאר עם הראש בתורה

ויש לנו ניסיון, אנחנו יודעים בדיוק איך מגדלים גדולי תורה, ואתה חושב שתלמד אותנו

אז לא!

עם כל הכבוד לך, הרבנים שלנו חרדים באמת לעולם התורה, חוששים באמת למה שיהיה פה 

ותעשה לי טובה, אני לא רוצה לקטרג עכשיו בשעת מלחמה, אז אל תמשוך אותי בלשון

אתה טוען שאין גדולי תורה ששירתו בצבא?ותן טל

צר לי שאתה באמת מוציא שם רע על גדולי תורה מהציבור הציוני.

או, שאתה נופל בטעות הקלאסית של החרדים - ש"רק התורה שלנו היא הנכונה והשווה, ורק הדרך שלנו ללמוד היא הנכונה, ואין גדולי תורה בציבור הציוני שמשרת בצבא".

צר לי עליך, אחי יהונתן...

ושוב, חזרתי לשאלה - אם אני מעמיד כנגד כל חרדי שלומד תורה, כעת, יהודי ציוני דתי שיישב וילמד במקומו באותה רצינות וכו', שהחרדי היה לומד לולא כך - האם באותו רגע, אתה מסכים עקרונית שכל חרדי כזה שהוצב כנגדו לומד תורה ציוני - יתגייס לצבא?

התשובה היא, נראה לי, ברורה כשמש - ומעידה כאלף עדים על כך שטענתי היא נכונה.

מה אעשה לך?מופים

למה אתה לא מבין שלא מדובר על זמן הלימוד עצמו, אלא על ההתמסרות ללימוד?

מה יועיל שמישהו ישלים אותו, אם הוא עצמו יצא מהלימוד, והראש שלו כבר לא יהיה במקום

זה כמו שבמקום לבשל סיר אחד, אתה תציע לי לחמם קצת 10 סירים, ותאמר לי שבסה"כ חיממתי סירים באותה כמות של זמן

לא לא לא. מישהו שיחליף אותו באופן מוחלט.ותן טל

לא בזמן הלימוד. אותו חרדי - לא יישב וילמד תורה, אלא יעשה את המסלול של זה שישב וילמד במקומו - אותו חרדי יתגייס ויעבוד, ויקבע עיתים לתורה וכו' - ואת המשימה ש"תהיה קבוצה שרק תלמד" - יחליף אותו בחור אחר ציוני דתי, שיעשה בדיוק מה שהיה עושה אותו חרדי אם הוא היה יושב ולומד.

ואם נלך למשל שלך - אתה מבשל סיר אחד, ואני מציע לך לקחת את הסיר הזה ולהלחם איתו, כשאני מבטיח לך שבמקום הסיר הזה אני אשים סיר אחר, בדיוק אותו דבר, שישב ויתמסר לבישול באותה מסירות שהסיר הראשון היה עושה.

הסיר הראשון היה מסכים לזה? הרי לכאורה, כעת, יש את אותה כמות התמסרות ולימוד תורה כמו אם הוא היה יושב ולומד.

נראה לי שהתשובה ברורה...

[ולוואי שלא תנסה כעת שוב לעוות את אמירתי ולנסות להוציא ממנה מה שלא אמרתי/להבין אותה שלא כהלכה]

יש משהו בדברי מופים-הקולה טובה

אני מסכימה שאכן היציאה לצבא משפיעה על הלימוד.

לא דומה לימוד 10 שנים ברצף ללימוד עם הפסקה של שנתיים-שלוש.

א-ב-ל יש פה הבנה של סדר עדיפויות. כרגע אנחנו במצב של הישרדות, סכנה קיומית כל הזמן. ב"ה אנחנו לא מרגישים את זה ביום יום כמו עכשיו- אבל הסיבה שאין פה פיגועים ורציחות על ימין ועל שמאל זה רק בזכות הס"ד שיש לצבא שמצליח לכסל את כולם- על ימין ועל שמאל.

במצב שכזה- צריך להבין ש"ביטולה הוא קיומה" אין ברירה, נכון שיש פה משהו שפוגע בלימוד. גם בחורי ההסדר היו מעדיפים לימוד רציף בלי הפסקה- אבל יש פה משהו אחר חשוב יותר. כך שחוץ מאותם "אחד מאלף" שנשארים באמת ללמוד- כי רואים בהם שיותר חשוב הלימוד- כל השאר שילכו לצבא. 

אם אתה מדבר על רמת הפרט- ודאי שעדיף לכל אחד ואחד בישראל שלא ילך לצבא. ולא משנה מה הוא רוצה לעשות בחייו- ה3 שנים האלו יפריעו לו ובלעדיהן יהיה לו קל יותר. (קל יותר לעשות פסיכו' מיד אחרי הלימודים, קל יותר להמשיך ישר לאוניברסיטה, קל יותר להתחיל ללמוד מוקדם ולהתחיל לעבוד מוקדם וכו')

אבל פה מדובר על רמת הכלל- מה שחשוב לנו זה הכלל. ולכלל חשוב כרגע שיהיו לוחמים (אותומכי לחימה) שיגנו עליו. לכלל חשוב כרגע שהצבא יתפקד. אז מעבר למי שבאמת הולך להיות גדול הדור (שפה גם יש דת"לים שמותרים על צבא בשביל ללמוד- כי הם שפיצים וזה הייעוד שלהם) לא אכפת לי שזה פוגע בפרט.

ולגבי ההגנה של לימוד תורה- לא חושבת שלאנשים שונים יש זכויות שונות. לימוד התורה מגן- בלי קשר למי לומד אותו או לעומק הלימוד. אין הבדל בין תשב"ר לאברך בשיעור י'. לקב"ה לא משנה כמה אתה עילוי- משנה לו כמה אתה משקיע בלימוד. אז גם פה לא שייך עיקרון הרצף.

(מעבר לזה- מה נראה לכם שחיילינו הצדיקים עושים בזמנם הפנוי? לומדים תורה! בין שמירה לסיור, ולא משנה כמה עייפים הם. מסיימים דף יומי ומחפשים חברותא..)

אתה חצוף.הרועה
תודהמופים
אין בעד מה, הרווחת את זה ביושר.הרועה
אגב, כנראה שבשבילך - רבי עקיבא הוא לא בן תורה.ותן טלאחרונה

בשנים הצעירות הכי קריטיות - הוא לא היה ממש בתוך התורה...

אתה יכול לומר את דעתךמופים

לא את דעתינו!

אני למדתי שכשיבוא יום ויהיו כולם דתיים, גדולי ישראל שלנו יעשו קבוצה שתהיה אחראית על הלימוד, והשאר יתגייסו

אבל במפורש חלק רציני בעם יש וילמד ולא יתגייס בכלל

תהיה מוכן שכל החרדים יהיו אלו שיתגייסו?ותן טל

והחילונים לשעבר הם אלו שישבו ללמוד?

דבר שני - עם כל הכבוד, כיום אתה לא חי במדינת הלכה - אתה חי במדינת ישראל, וכחלק מהמדינה, כמו כולם, חייבים לתת את החובות למדינה. זה שאתה סבור שלימוד 10 שנים  = גיוס לצבא שלוש שנים - לא אומר שהעם מסכים לכך, ותרצה או לא תרצה, במציאות שבה א-י-ן עדיין מדינת הלכה, אתה מחויב למה שהציבור מחליט, אחרת העם שלנו יתפורר - או לחלופין, כמו שאיימו החרדים, שכל החרדים יעברו לברוקלין ללמוד שם, "העיקר לא להתגייס" (נו, באמת. נראה את אותה כמות חרדים יושבת בברוקלין ולומדת תורה כמו שמצליחים לשבת בארץ. חלומות, כמובן...).

אני אומר את דעתי, שאם תהיה כנה מספיק, תדע שיש בה הרבה מאוד מהאמת. הסיבה ה-א-מ-י-ת-י-ת לכך שחרדים לא משרתים, היא כל מה שלא קשור ללימוד התורה עצמו.

ללמוד תורה, עם כל הכבוד - עושים גם בישיבות גבוהות ציוניות, בישיבות ההסדר, במכינות טרום הגיוס, בכוללים לאברכים לאחר הצבא, ועוד ועוד.

מה מונע מאברך חרדי להתגייס שלוש שנים ואז ללמוד עוד 89 שנים בערך? 3 השנים האלו שהוא יהיה בצבא, הן אלו שתהיינה קריטיות ללימוד התורה של כלל ישראל?

אני מוכן להתערב איתך שיהיה אפשר בכיף לארגן אלף למטה, גם בעתיד, בכל מספר חיילים שיהיה - ובכל זאת, שכל חרדי שיהיה, וכל אדם שיהיה, שיעבור ויתגייס לצבא. יש שפע של זמן, לא חסר, וגם שפע של אנשים.

בל מה שאתה אומר, זה התחמקות - זה יצירת מציאות לכתחילה שנתח שלם לא משתתף כלל בלחימה - ובשם מה? בשם התורה? ניתן באותו רגע שנתח דומה מספרית אחר, הוא זה שלא ילמד תורה, ובנתיים הנתח שלמד תורה אתמול, יתגייס היום - ומחר הוא יחזור ללמוד תורה והנתח שישבבאתמול של המחר, ילך להתגייס וכו'...

בקיצור - את בעיית "קבוצת לומדי התורה" - ניתן לפתור בקלות. את בעיית החשש של החרדים מעירוי בצה"ל, הרבה הרבה יותר קשה לפתור. זה מה שאני טוען, ואתה, אני בטוח, יודע שאני צודק.

להזכירך, הרב קוק אמר את הטענה שלימופים

על מלחמת העולם השניה

גם אז יכלת לומר (הדברים שלך עם שינויים קלים

"

עם כל הכבוד, כיום אתה לא חי במדינת הלכה - אתה חי במדינת בריטניה, וכחלק מהמדינה, כמו כולם, חייבים לתת את החובות למדינה. זה שאתה סבור שלימוד 10 שנים  = גיוס לצבא שלוש שנים - לא אומר שהעם מסכים לכך, ותרצה או לא תרצה, במציאות שבה א-י-ן עדיין מדינת הלכה, אתה מחויב למה שהציבור מחליט, אחרת העם שלנו יתפורר - או לחלופין, כמו שאיימו החרדים, שכל החרדים יעברו לטורקיה ללמוד שם, "העיקר לא להתגייס" (נו, באמת. נראה את אותה כמות חרדים יושבת בברוקלין ולומדת תורה כמו שמצליחים לשבת בארץ. חלומות, כמובן...).

אני אומר את דעתי, שאם תהיה כנה מספיק, תדע שיש בה הרבה מאוד מהאמת. הסיבה ה-א-מ-י-ת-י-ת לכך שדתיים לא משרתים, היא כל מה שלא קשור ללימוד התורה עצמו.

מה מונע מאברך דתי להתגייס שלוש שנים ואז ללמוד עוד 89 שנים בערך? 3 השנים האלו שהוא יהיה בצבא, הן אלו שתהיינה קריטיות ללימוד התורה של כלל ישראל?

אני מוכן להתערב איתך שיהיה אפשר בכיף לארגן אלף למטה, גם בעתיד, בכל מספר חיילים שיהיה - ובכל זאת, שכל דתי שיהיה, וכל אדם שיהיה, שיעבור ויתגייס לצבא. יש שפע של זמן, לא חסר, וגם שפע של אנשים.

בל מה שאתה אומר, זה התחמקות - זה יצירת מציאות לכתחילה שנתח שלם לא משתתף כלל בלחימה - ובשם מה? בשם התורה? ניתן באותו רגע שנתח דומה מספרית אחר, הוא זה שלא ילמד תורה, ובנתיים הנתח שלמד תורה אתמול, יתגייס היום - ומחר הוא יחזור ללמוד תורה והנתח שישבב אתמול של המחר, ילך להתגייס וכו'...

בקיצור - את בעיית "קבוצת לומדי התורה" - ניתן לפתור בקלות. את בעיית החשש של הדתיים מעירוי בצבא הבריטי, הרבה הרבה יותר קשה לפתור. זה מה שאני טוען, ואתה, אני בטוח, יודע שאני צודק."

קודם כל, ברמת העיקרון - נכון. אין מניעה.ותן טל

שהאמירה הזאת תהיה נכונה עקרונית גם שם.

דבר שני, ברובד עמוק יותר - אני מקווה שאתה אפילו לא מתחיל להשוות בין מדינה של שילטון גוי, לבין מדינה של שלטון יהודי - חילוני ככל שיהיה - נגיד, כמו שלטון אחאב. 

שאלה לי אליך - מה יותר "נעלה" - שלטון אחאב הרשע, או שלטון רומא בארץ ישראל?

אתה מכיר אותי מהיום?מופים

אתה באמת חושב שאני לא משווה?

אבל לגבי הטענות שלך - כל הטענות שלך שייכות עליו גם כן

פשוט חשבתי שעל הרב קוק לא תעיז לומר שהוא "מעגל"

חבל שהתבדיתי

לא. אני פשוט עושה את החילוק הקטן שאתה לא עושה.ותן טל

וזה היה ה"רובד העמוק יותר" שעליו דיברתי בחלק השני.

לא התבדית - אני פשוט נהייתי עצוב יותר מכך שבאמת אינך מבין את ההבדל הקטן בין מדינה בה שולט אחאב, למידנה בה שולטת רומא. כשתבין את ההבדל הזה - כשהחרדים יבינו את ההבדל - אני מניח שאז המשיח והגאולה יתקרבו הרבה יותר מהיום.

הבעיה היא שאולי בשביל זה יהיה צריך לדחוק את ישראל והחרדים בתוכה, לפינה הרבה יותר מאשר היום, ובנוסף - יהיה צריך שכבר לא יישארו חרדים בברוקלין. אולי אז, כבר תוכל לא להשוות בין רומא לבין אחאב. בין ביבי לבין בריטניה. קצת, קצת לא להשוות...

אתה סתם עובר נושאמופים

אתה יכול אח"כ להתאבל על זה שאני מתייחס למדינה הזאת כמדינה חילונית

לגבי הטענות שלך - למה שאתם תיפטרו מהנטל? למה רק אתם תלמדו ולא האחרים

אין שום הבדל אם זה מדינה קדושה או לא

אתה לא טענת - זה קדוש, ולכן זה דוחה לימוד

אתה טענת - זה לא פיר שהאחרים ילכו לצבא ולא אתם, תלמדו אח"כ!

ולגבי הטענה שלך אין הבדל אם זה קדוש או לא

זה היה שייך בדיוק אותו דבר על הצבא הבריטי

יש הבדל גדול מאוד אם מדובר במדינה יהודית או לאותן טל

מדינה יהודית.

לכן, זה ממש לא אותו הדבר בצבא הבריטי.

נלאיתימופים

בהצלחה לך

בהצלחה לעם ישראל, לא לי.ותן טל

גם אתה  חלק מהעם

אני מניח שכאשר הציבור החרדי יעבור את 50 אחוז מאוכלוסיית גילאי ה18, אולי אז, הדיבור החרדי מעט ישתנה.

כי אם לא - הדיבור החרדי, כנראה, יצטרך להיות בברוקלין, כמו של כל שאר הפלטה של עם ישראל שתשרוד את נפילת האימפריה היהודית בשלישית במספר.

למה אי אפשר להגידאילת השחר

שלימוד תורה בכל מצב הוא נכון?

מה אם לא התורה, המצוות והמעשים הטובים מוסיף לעם ישראל זכויות שמכריעות את הכף לטובתנו?וגדולים וחכמים ממני אמרו זאת.

מחיפושי הדלים, מקור שמצאתי : 

הנצי"ב ב'קדמת העמק' : 

כדאיתא בסנהדרין (צ"ד ע"ב) שנעץ חזקיהו חרב על פתח בית המדרש ואמר כל מי שאינו עוסק בתורה ידקר בחרב, ולא עוסק בלמוד קבלות שהיו בידם מכבר, אלא הגדיל תורה לחקור ולהעמיק חידוש הלכות עד שנעשה הכל כשלחן ערוך הלכה למעשה...

בזמן ש'הקול קול יעקב' אין 'הידים ידי עשו' ואם לאו 'הידים ידי עשו' אתם יכולים להם. ולעולם זאת על ישראל בשעה שהיו יוצאין למלחמה היו מיחדים אנשים מוכשרים לתורה ולתפילה שיצאו עם הלוחמים לאהלי השדה ושם שננו חרב לשונם בקול תורה... וזוהי כוונת ברכת משה לזבולון - 'שמח זבולון בצאתך' - למלחמה על שדה. 'ויששכר באוהליך' - באהלי המחנה עוסק אז בתורה... 

התכוונתי שלא נכון לומר: רק תורה נכונה, בכל מצב.~א.ל
כן אבל הם יצאו עם האנשים לאהלי השדהגפן36
זה מה שנראה לי שמפריע לאנשים היום.
לא לימוד התורה, שכל העם מבין שהוא חשוב ביותר, אלא השותפות. הנשיאה בנטל.
מה שכואב הוא ההרגשה שיש ציבור שכמעט בשלמותו- פחות אכפת לו.
אם זה מתבטא בכך שלא ראינו אותם בתפילה בכותל, או בכך שבמלחמות שדורשות לבטל את בין הזמנים, ולשבת מגוייסים לזכות החיילים בדיוק כמו גיוס קרבי, זה לא באמת קורה...
ציבור שכמעט בשלמותו ניתק את עצמו. מדיר את רגליו מלשבת יחד עם אנשי הצבא באוהל.
וזאת אע"פ שכולנו יהודים...

וזה כואב.
על זה בדיוק פתחתי את השירשורמופים

שתדעו שאכפת לאנשים, אנשים מרגישים מעורבים ומתפללים

זה שאנחנו מנותקים זה נכון, אבל זה ניתוק בשביל לא להיות מושפע, לא ניתוק של חוסר אכפתיות

זה הסיבה לניתוק?ארוון

לא מנותקים?

תעשו משהו!

זה נשמע כמו בחירה בדרך הקלה, לא מסתכנים.... לא בשדה הקרב ששם הסכנות הם חיים ומוות...

אלא קוראים תהילים.

הלוואיגפן36
שבין הזמנים יתבטל ודבריך יוכחו כנכונים.
>>מופים

http://n2.inn.co.il/News/News.aspx/280859

בעזרת ה' תיגמר המלחמה ולא יהיה בזה צורך!

זה בדיוק הענייןגפן36
כבר היו מלחמות שהיו קולות, וקולות רציניים מאוד, לביטול בין הזמנים.
בפועל הציבור הצביע ברגלים.
הלוואי שהפעם יהיה אחרת.

והלוואי שיהיה לישראל העוז להמשיך במלחמה, ולסיים אותה כבר.
פעם אחת ולתמיד.
וזו לא פעם ראשונה שזה קורהלבי ובשרי

גם במלחמת לבנון השנייה הרבה ישיבות ביטלו את בין הזמנים.

ממש אהבתי!!לומדתתתת

גם שזה נושא כאוב ולא בטוח שדעתי היא לא לצאת ולהלחם בפועל,

אהבתי מאד את הדברים שכתבת!!

השאלה מאיפה זה בא להם הקטע הזהמאמע צאדיקה

יכול להיות כמה מניעים אידיאולוגיים או אחרים - שהתוצאה שלהם נראית כמו תפיסה "ימנית קיצונית" 

זה יכול לבוא מרגש בריא בסיסי-

מי שמרביץ לך- תכניס לו

מי שאוייב שלך- תנצח אותו 

זה יכול לבוא מתפיסה של פיקוח נפש דוחה שטויות 

זה יכול לבוא מתפיסה של השלטת מלכות השם בעולם עוברת דרך חיסול הרשע והרוע 

זה יכול לבוא מתפיסות אחרות ... למיניהם- חלקן עמוקות יותר חלקן עמוקות פחות

זו מבחינתי ה-שאלה-- כי התפיסות נשארות גם אחרי שקולות הקרב נגמרים 

זה הדברים הראשונים שלךמופים

ואני הרי לא ימני ברמה הזאת, וחושב שכן צריך להתחשב בדעת העולם (כמו שהיה כאן שירשור לפני שבוע)

ואני מתפלא איך יש מלא חרדים שפשוט חושבים שצריך להרוג את כולם בלי הרבה להתחכם

ולכל התמהים למה אני מתפלא - הרבנים שלנו לא מורים כך, הרב שך והרב עובדיה מאד חרדו ממה שאמריקה אומרת, אז נכון שהרב עובדיה בסוף ימיו השתכנע שאין עם מי לעשות שלום, ואין תוחלת בוויתורים, אבל ההתחשבות בדעת הקהל הבינלאומית לא נעלמה

ולציבור זה לא חילחל

הייתי פותחת את הפה..נקודה למחשבה
ויש לי המון מה לומר לאור כל הדיון שפה..

אבל מזל שבין המצרים.. אז אני אסתום!
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

בגדולטיפות של אור

הציבור הדתי לאומי (או המודרן אורתודוקס) מספיק בוגר מכדי שיהיה אכפת לו מה החרדים אומרים על התורה שלו

חוץ מזה, איכשהו הרבה מגדולי התורה בדורות האחרונים היו קנאים מאוד, הרבה יותר מהמיינסטרים. הגרי"ז, שבט הלוי, המנחת יצחק וכו', וגם באירופה של לפני השואה. מבאס להפסיד את התורה שלהם רק בגלל הדעות שלהם 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.אחרונה

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויקאחרונה
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

בחירה חופשית זה בהכלרקאני

גם בדברים הקטנים כמו שתיארת

אבל גם בדברים הגדולים

אני בחרתי את הדרך שלי