והחילונים לשעבר הם אלו שישבו ללמוד?
דבר שני - עם כל הכבוד, כיום אתה לא חי במדינת הלכה - אתה חי במדינת ישראל, וכחלק מהמדינה, כמו כולם, חייבים לתת את החובות למדינה. זה שאתה סבור שלימוד 10 שנים = גיוס לצבא שלוש שנים - לא אומר שהעם מסכים לכך, ותרצה או לא תרצה, במציאות שבה א-י-ן עדיין מדינת הלכה, אתה מחויב למה שהציבור מחליט, אחרת העם שלנו יתפורר - או לחלופין, כמו שאיימו החרדים, שכל החרדים יעברו לברוקלין ללמוד שם, "העיקר לא להתגייס" (נו, באמת. נראה את אותה כמות חרדים יושבת בברוקלין ולומדת תורה כמו שמצליחים לשבת בארץ. חלומות, כמובן...).
אני אומר את דעתי, שאם תהיה כנה מספיק, תדע שיש בה הרבה מאוד מהאמת. הסיבה ה-א-מ-י-ת-י-ת לכך שחרדים לא משרתים, היא כל מה שלא קשור ללימוד התורה עצמו.
ללמוד תורה, עם כל הכבוד - עושים גם בישיבות גבוהות ציוניות, בישיבות ההסדר, במכינות טרום הגיוס, בכוללים לאברכים לאחר הצבא, ועוד ועוד.
מה מונע מאברך חרדי להתגייס שלוש שנים ואז ללמוד עוד 89 שנים בערך? 3 השנים האלו שהוא יהיה בצבא, הן אלו שתהיינה קריטיות ללימוד התורה של כלל ישראל?
אני מוכן להתערב איתך שיהיה אפשר בכיף לארגן אלף למטה, גם בעתיד, בכל מספר חיילים שיהיה - ובכל זאת, שכל חרדי שיהיה, וכל אדם שיהיה, שיעבור ויתגייס לצבא. יש שפע של זמן, לא חסר, וגם שפע של אנשים.
בל מה שאתה אומר, זה התחמקות - זה יצירת מציאות לכתחילה שנתח שלם לא משתתף כלל בלחימה - ובשם מה? בשם התורה? ניתן באותו רגע שנתח דומה מספרית אחר, הוא זה שלא ילמד תורה, ובנתיים הנתח שלמד תורה אתמול, יתגייס היום - ומחר הוא יחזור ללמוד תורה והנתח שישבבאתמול של המחר, ילך להתגייס וכו'...
בקיצור - את בעיית "קבוצת לומדי התורה" - ניתן לפתור בקלות. את בעיית החשש של החרדים מעירוי בצה"ל, הרבה הרבה יותר קשה לפתור. זה מה שאני טוען, ואתה, אני בטוח, יודע שאני צודק.