ראשית יש לציין שאני:
א. חייל
ב. אשכנזי
שתי שאלות:
1. האם מותר לי לקנות טלפון (אין לי טלפון) בשבוע שחל בו ט' באב?
2. האם מותר לי לקנות משהו כאשר בפועל אקבל אותו רק בעוד חודש?
מחכה לשקטראשית יש לציין שאני:
א. חייל
ב. אשכנזי
שתי שאלות:
1. האם מותר לי לקנות טלפון (אין לי טלפון) בשבוע שחל בו ט' באב?
2. האם מותר לי לקנות משהו כאשר בפועל אקבל אותו רק בעוד חודש?
בס"ד
לגבי 1 -
אם זה נצרך לך בתור חייל לפעילות מבצעית, אז כמובן שיהיה מותר.
בס"ד
אלא שנראה לי שיש הבדל בין פלאפון למזגן.
בד"כ אדם שמח כשהוא קונה פלאפון חדש הרבה יותר מאשר שהוא שמח שהוא קנה מזגן חדש.
אם היה גדר של ברכת שהחיינו על חפצים, לדעתי, על פלאפון אנשים היו מברכים ואילו על מזגן לא,
ולכן אני לא כ"כ בתוך שזה יהיה מותר כי זה משמשח את האדם.
אם זה לצורך מסוים, אז כמו שכתבתי יהיה מותר.
אבל אם זה לא נצרך דווקא למשהו אז אדם יכול להתאפק כמה ימים ולחכות לאחר תשעה באב. מה פתאום בוער לקנות?
ברור שזה נצרך (הוא כתב "אין לי פלאפון")
בס"ד
אבל למה אני נזכר בזה דווקא בתשעת הימים?
אפשר לחכות עוד חמישה ימים שיעבור תשעה באב (ספרתי מ-ה' אב כמו שסופרים ביהדות) ואז לא תהיה שום בעיה.
אני לא חושב שאבל שח"ו מת לו קרוב משפחה והוא יושב עליו שבעה, קונה בזמן השבעה פלאפון חדש או רכב חדש (מזגן כבר אולי כן, אם בשבעה צריך מזגן בגלל החום והאנשים שבאים). אז אם על אדם שנפטר אנחנו לא נעשה את זה, על בית מקדשנו החרב לא נעשה את זה? לא נוכל תשעה ימים להחזיק מעמד בלי פלאפון?
גם את המחשב שאני כותב ממנו עכשיו קנו לי בי"א אב (זה היה בשנה של תשעה באב בשבת אז הוא נדחה)
ולמרות שמאוד הייתי צריך מחשב, חיכיתי לאחרי תשעה באב. תאמינו או לא, אני עדיין בחיים.
שמעתי אתמול שיעור מפיו של הרב יעקב אריאל ששם הרב מספר שבשנת המצור על ירושלים בתש"ח יצא פסק של הרב פרנק שמותר לאכול קיטניות גם לאשכנזים. אז הרב אריאל מהר לספר את זה לאימו והיא בתגובה אמרה "אז שהרב פרנק יאכל" ושלחה את הרב אריאל לקטוף חובזות ואת זה הם אכלו כל הפסח. ואיך הרב אמר? שימו לב, אני עדיין כאן בחיים בריא ושלם למרות שלא אכלתי קיטניות אלא חובזות.
אולי הוא לא יכל?אולי הוא ה יה בעזה עד עכשיו ולא הייתה לו אפשרות?
ומה שכתבת זה דמגוגיה.
כשמדברים על הלכה צריך לדון בהלכה.
תגיד לרמב"ם לא היה אכפת מבית המקדש?איך הוא העיז להתיר לאכול בשר ויין בערב תשעה באב(למעט סעודה מפסקת)?
וכל התנאים והאומראים? הרי העניין לא לאכול בשר התחיל בשלב מאוד מאוחר.
ואני מניח שאם חס ושלום הייתי יושב שבעה ומשום לא היה לי פלאפון בהחלט הייתי קונה.
ומצטער אני לא כל כך מסכים עם הגישה שהבאת של הרב אריאל.
אני פעם שמעתי שסיפרו על הרב ליאור שכשהוא התיר לאכול קינואה הוא הקפיד לאכול באצמו שלא יגידו "זה מותר אבל הוא עצמו לא עושה את זה" וזכור לי סיפור על הרב קוק (אבל אולי זה היה רב אחר) שהיה חמסין רציני ביום כיפור והוא התיר לאכול והוא עשה סעודה בחוץ שאף אחד לא יחשוב שיש בזה בעייה.
בס"ד
אם זה נצרך לו, במיוחד עם הוא חייל וזה נצרך מסיבה כזאת או אחרת, אז כתבי שיהיה מותר.
אם אין לו צורך מיוחד אלא "סתם זקוק לפלאפון" אני חושב שצריך לחכות לאחרי תשעה באב.
לגבי אכילה של בשר ויין גם הרב ליאור כותב בהערה ב"דבר חברון, מועדים" שזה לא דבר שאסור מצד ההלכה, אלא לא נוהגים לעשות את זה בשביל להראות שחסר לנו הקורבנות והנסכים שהיו במקדש.
לגבי הסיפור של הרב אריאל-
הרב פרנק שאמר לאכול קיטניות באמת אכל.
המשפחה של הרב אריאל החמירה על עצמה מהסיבה שאפשר גם לחיות בלי זה, למרות ההיתר והמצור.
אם זה אסוחר אז זה אסור,אם לא אז לא.
ברור שזה מנהג.
לגבי הסיפור-לא הפריע לי שהם החמירו אלא שהוא הביא את זה כאילו זה טוב להחמיר.
כהדרכה ההדרכה לא צריכה להיות להחמיר.
בס"ד
לדוגמה בצום-
כל אדם שמעט כואב לו הראש שמיד ישבור את צום?
לא. יש דרגות וגם הן משתנות מצום לצום ומאדם לאדם.
הצורך נמדד לפי מהו הצורך-
אם אדם (לאו דווקא פותח השרשור) ממש צריך את הפלאפון בכדי להיות מעודכן בוואטסאפ בכל הנעשה בקשיקע של כולם - אז זה לא נקרא צורך.
אם זה חייל שצריך עכשיו את הפלאפון לצרכי המלחמה - ברור שיהיה מותר.
ובכוונה הקצנתי לשני הצדדים ובאמצע נכנסים הרבה מקרים שכל אחד מהם יש בו עניין אחר של צורך שצריך להיבדק.
זה לא שחור ולבן.
אני חושב לפי הקשר הדברים שהרב הביא את זה יותר בשביל להראות שלא צריך לקפוץ על כל הקלה.
בפעם הראשונה שהייתי באומן חטפתי שוק מכמה חרדים מקלים בצום גדליה.
פלאפון זה דבר נצרך לרוב האנשים,לא צורך "למלחמה" או משהו כזה,אך לא פחות ממזגן.(גם מלהיות בלי מזגן אתה תשרוד,למרות שלהיות בלי מזגן ולא להתקלח בקיץ זה לא שילוב טוב...)
בחור חמוד בשם דוב שמתקשקש כל היום בפלאפון ודי מכור אליו ומתחרפן מלהיות בלעדיו חייב את פלאפון.

מרדכי
בס"ד
הרב דוב ליאור כותב בשו"ת דבר חברון (אור חיים) שמזגן יהיה מותר לחדש משום שאינו גורם רק לתוספת עונג אלא הוא מונע סבל מהחום, ולכן יהיה להשתמש בו. (סימן תקנט)
נראה ע"פ התשובה הזאת שלא ניתן להשוות לפלאפון, כי קניית פלאפון לא מונעת סבל (ואני מתכוון לסבל אמיתי).
לגבי קניית סנדלים חדשות כותב הרב (שם, סימן תקנז) שבמקום שהדבר יהיה נצרך ביותר אפשר להקל עד ערב תשעה באב (מודבר בסנדלים שאינם של עור)
בס"ד
אם משהו נהרס לו הפלאפון והוא צריך עכשיו בדחיפות אחד חדש לעבודה, אז זה באמת נצרך לו ביותר.
אבל אדם בלי פלאפון שסתם פתאום מתחשק לו והוא חושב שהוא צריך אז זה לא יחשב לצורך שיהיה מתיר.
ואת האמת,
קצת כואב לקרוא את השורה "זה נחשב צער בלי זה"
לאן הגענו? 
(וכמובן שאני אומר את זה גם על עצמי, למרות שברוב היום הפלאפון רחוק ממני).
א. אינני חייל קרבי
ב. הפלאפון זאת הדרך היחידה שבה מפקדי/הורי יכולים ליצור עימי קשר
ג. אין לי אפשרות ליצור קשר עם מו"ר כיון שאין לי פלאפון.
למו"ר אין אינטרנט...
ממעטים במשא ומתן – יש מן הפוסקים דסבירא להו דהיינו שלא ישא במשא ומתן של שמחה, כגון לקנות כלי כסף או צרכי חופה וכדומה; אבל סתם משא ומתן אין צריך למעט כלל. ויש דסבירא להו דכל משא ומתן צריך למעט בעת הזאת, ולא יעסוק אלא כדי פרנסתו. וכן משמע בסימן תקנ"ד סוף סכ"ב דצריך למעט בכל משא ומתן. [ורק אם הוא יריד, יש לומר דהוי דבר האבד ושרי בכל עניין, אם הוא מוצא אז בזול יותר]. ובזמנינו נהגו להקל בכל זה, משום דהכל נחשב כעת כדי פרנסתינו:
[מויקיטקסט]
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי