אפשר להיות כנה איתכם בלי שתסקלו אותי? יופי. תודה.נועם ה
הגעתי למסקנה שאני לגמרי מייחלת לכך שתבוא הגאולה וזה... ממש ממש ממש!!

אבל שמתי לב שיש בי צד שחושש מזה.
ניסיתי לברר עם עצמי מה הוא אותו חשש. (לא ירדתי לגמרי לסוף חששותי, אז בינתיים-)

תמיד לימדו אותי שלא כולם זוכים לזה, ובאמת שאני רוצה שכולם יזכו...

אני מרגישה שאנחנו בתהליך, ושכל חלק בתהליך הוא חשוב מאוד בשביל הגאולה השלמה, ומרגישה שכאילו עוד לא השלמנו אותו. (אולי זו הרגשה פרטית)

אממ אני לא יודעת מה יהיה כשהיא תבוא, איך העולם יראה... זה קצת מלחיץ.

מישהו מזדהה איתי? זה מפריע לי שאני ככה...

בקיצור, אני ממש ממש רוצה ומייחלת אבל בא לי לרצות יותר. מי יכול לעזור לי לרצות את זה בכל לבבי?
זה נורמאלי לגמרי לפחד מהלא נודעהמלך!!!!
היה לי ויכוח על זה עם חבריםמופים

ההרגשה שלך משותפת להרבה אנשים

ואני חושב שזה טעות בעובדות!

כשיבוא המשיח יהיה הרבה הרבה יותר טוב מעכשיו! בלי שום ספק, ובלי שום השוואה

זה פשוט לא יתכן שלא יהיה כך - הרי על זה הבטיחו הנביאים כל הזמן דברים נפלאים

כך שנכון שזה "לא נודע", אבל ברור שזה הרבה יותר טוב

ולגבי מה שצריך לעבור - לא צריך! יש מסלול עוקף של אחישנה!

אבל זה שיהיה יותר טוב זה לא תשובהנועם ה
לא חשבתי לרגע שיהיה פחות טוב. רק שאני לא יודעת מה יהיה.

והמסלול העוקף- זה מלחיץ אותי
??מופים

מה מלחיץ בזה?

במסלול העוקף המשיח פשוט מגיע

בלי שום בילבולים

פתאום הוא מופיע על הבוקר, ומפסיק את המלחמה בהבל פה, מגיע בית מקדש מהשמים, וכל הגויין מחפשים נואשות יהודי לרפואה שיסכים שהם יהיו עבדים שלו

(בגמרא מבואר שמיד אחרי שהמשיח מגיע ישראל שולטים)

נשמע לי מדרשי מידי...נועם ה
אבל אולי אני קטנת אמונה...
מה פירוש "מדרשי"?מופים

את מתכונת שזה נשמע לך לא כפשוטו?

זה ממש לא נשמע שזה לא פשוטו

בדיוק...נועם ה
נשמע לי שזה לא כפשוטו...
אז תדעי שזה מופיע בסוגיות הלכתיות לגמרימופים

כל שקשה לומר שזה לא כפשוטו כי יש לזה השלכות להלכה

(למשל אם מותר לכהן לשתות יין בזמן הזה, כי אולי יבוא בית המקדש בפתאומית יצטרכו אותו בשביל להקריב)

ברוך שעשני רמבמיסט...די"מ
צודקת. ויש פתרון. ללמוד על מה שיהיה.חיה רוז

וכן, אני יודעת שהרמב"ם אמר שלא נדע איך יהיה וכו עד שיהיה. אבל זה נאמר על עניינים מסוימים ולא על כל מה שיקרה בגאולה- עובדה, שהוא בעצמו כן פירט כמה דברים שיהיו.

אז פשוט לשבת וללמוד מה שאפשר לדעת על הגאולה. 

‏"אין בין ימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד"די"מ
"לא ישתנה דבר מטבעו של עולם"
‏(משנה תורה,הלכות מלכים,פרק יב,לא מתחייב שהציטוטים מדוייקים מוזמנת לעיין שם)
לפי הרמב"ם לא.די"מ
ראינו כבר מספיק מחלוקות יונתן-רמב"םהרועה

בכל אופן,

גם אם ישתנו הטבעים וגם אם לא, אני בעד לזרום עם המשיח.

לפי החסידות מדובר ב2 תקופות. בראשונה- כרמב"םחיה רוז

עולם כמנהגו נוהג. יהיה רק טוב אבל בטבע הרגיל של העולם המוכר לנו.

אח"כ העולם יתעלה יותר ואכן יהיו שינויים. אבל גם אז, רק טוב. ולטוב מתרגלים מהר, אל דאגה כאילו מוציא לשון 

מצד שני....מאיר.

הרמב"ן אומר שלא יהיה שכר ועונש וממילא לא יהיה בחירה חופשית
ולא יהיו דאגות כלכליות ובטחוניות...
סוג של חיים אפרורים כאלה..

יכול להיות.אני בעניין הזה רמבמיסט.די"מ
ואני בעניין הזה פשוט מחכה שיגיע ותן טל

כי להתפלל ולקוות - זה כולם צריכים בלי קשר לרמב"ם/רמב"ן/כל מפרש אחר, כולל הגמרא.

וכשהוא כבר יגיע, נראה מה הוא יהיה. הרי אם הוא יהיה לפי שיטת הרמב"ן, זה לא שפתאום תבוא אליו בטענות ותגיד לו : "למה אתה לא הולך לפי הרמב"ם" - או שחלילה תטען שהוא לא המשיח כי זה לא מה שהרמב"ם אמר אחד לאחד.

כלומר - במציאות, כשהמשיח יגיע, אנחנו כבר נראה מה הוא יהיה, ויהיה בסדר, גם אם זה לא בדיוק מה שהאמנו על פי מפרש זה או אחר. אז אין דבר מעשי שניתן לעשות בפועל שיהיה שונה בין ההבנות השונות למשיח...זה לא שמבינים שונים להגדרת המשיח, גם מתפללים או מצפים לו באופן שונה...

כן..זה מפחידנקודה טובה
מאוד אפילו. צריך להשתדל שנהיה ראויים להגיע אליה..
תמיד מפחדים מהעתיד- מהלא נודעשוקולד לבן

לכן כל ספרי המד"ב מלאים בפנטזיות מפחידות על איך יהיה בעתיד- ותמיד הם מאיימים ומפחידים.

אבל אם תקראי ספרי מד"ב שנכתבו על עתיד שכבר הגיע- תראי שהמצב הרבה יותר טוב ממה שחששו אליו..

זו גם הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא ממהרים לשנות את חייהם ולעבור למקום אחר, גם אם המקום בו הם נמצאים נורא ואיום והם סובלים בו ממש.

כך שטבעי מאד לחשוש, רק צריך לדעת שהחששות נובעות מפחד ממצב לא ידוע ולכן הם לא אמיתיים. וצריך לקוות לגאולה בלי לחשוב עליהם. ובמיוחד שפה דווקא מבטיחים לנו שיהיה טוב יותר ממה שאנחנו יכולים לדמיין, וממש לא מנבאים רע.. 

יאו אני מה זה מזדההLOVE ME
למה לסקול? זה לא הומני..בן של מלך
ב"ה
ועכשיו ברצינות, התחושה שלך היא בסדר גמור והחשש הוא אמתי,
אבל, ב' הוא אבא שלנו ואוהב אותנו תמיד!
לא משנה מה!
שלא נשכח את זה..
ב' ? המצאת כינוי חדש לקב"ה ותן טל

סתם שיעשע אותי בלי לפגוע חלילה, כן?

אופס!!!! במקלדת של הפון נלחץ לי בטעות..בן של מלך
קיצור של בורא העולם!!! מה לא מובן?!שיר ידידת

הטעות שלך מתחילה מזה שאת מחכה לגאולהטנגענס
ואת לא מבינה שאת כבר בגאולה. אנחנו כבר באמצע התהליך. רואים איך כל יום המצב הולך ומשתפר.
דודי דומה לצבי. כשהוא רץ בין ההרים הוא נכסה ונגלה. אבל חשוב לזכור שגם שהוא נכסה הוא עדיין ממשיך לרוץ.
בסוף יתברר שדווקא הפצעים הם שהביאו את הגאולה בצורה יותר טובה יותר שלמה ויותר אמיתית
אממ אני מדברת על הגאולה השלימהנועם ה
בית מקדש, משיח, תחיית המתים..........

"ואף על פי שיתממהה.... בכל יום שיבוא"
אז דווקא בדבר הזה הכי חשוב זה ההתבוננותטנגענס

לנסות לדמיין בית מקדש- את הקדושה הדבקות

לנסות לדמיין נבואה- קשר חי ובוער עם ה' יתברך

לנסות לדמיין סנהדרין- אין עוד מחלוקות אין עוד פילוגים

פסיקת הלכה אחת לכל העם. שהכוזרי אומר שהשכינה מדברת מגרונם

לנסות לדמיין משיח- מנהיג שכל העם יתאחד סביבו

עובד ה' באמת מצד אחד, מצד שני מנהיג גשמי. מוציא ומביא

יודע להנהיג מדינה ע"פ דבר ה'

אלה דמיונות שלהפך, לא רק שהם לא מפחידות כי היתרונות והטוב שבהם בולט,

הם דווקא מגבירים את התשוקה אליהם. והדמיון עוזר יותר להתאבל בימים האלה

פתאום מתחילים קצת לחוש מעט מן המעט ממה שחסר לנו באמת

(תחיית המתים תמיד חשבתי שזה שלב אחד מעל מה שצויין למעלה

כיוון שאין לי שום הסבר איך זה יכנס במציאות חיים שלנו כיום.

פתאום יהיו מליארד יהודים? איפה הם יחיו? מה יעשו נשים שהתחתנו פעם שנייה?

מה עם כל עניין גלגול הנשמות? הרי לכל נשמה יש כמה גופים.

לכן נראלי שתחיית המתים זה שמור למציאות שאנחנו עדיין לא מכירים (אלף השביעי?)

אבל שאר הדברים שציינתי יכולים להיות גם כיום. היום אם בקולו תשמעו)

הגברת את החשק לרגע... תודה..נועם ה
קטע ממש מתוק של הרב זצ"לטנגענס

שבו הוא מתאר את בימ"ק בלשון כלכך יפה (חלק מאורות התחיה ה)

הנה המקדש על מכונו לגאון ולכבוד לכל הגוים והממלכות, והנה אנו נושאים ברנה אלומות ארץ חמדתנו, באים ברוח מלא חפש אמתי ובטחה טהורה אל הגרן והיקב המלאים בר ויין ולבנו שמח על טוב ארץ חמדה, והנה לפנינו מופיעים כהנים אנשי קדש משרתי מקדש ד' אלהי ישראל, לבם מלא אהבה וחסד, רוח הקדש שפוך על פניהם, וזוכרים אנו את כל רוממות רגשי הקדש אשר מלאנו בעת ראינו את פניהם בעלותנו לרגל, בראותנו אותם בעמדם לשרת בתוך מקדשנו גאון עוזנו ומחמד עינינו. כמה נהדרים ונעימים הם לנו, ועתה הנה גרננו המלא ברכת ד' מארץ חמדה זאת אשר הנחלנו מאבותינו, וחלקי האנשים הללו, אנשי הרוח, אתנו הם. מאושרים אנו לתן להם את תרומתם בשמחה, מוצאים אנחנו בקרבנו רגש מרומם ועולים יחד עם התרומה אל אותו הגבה הרוחני ששם אנשי קדש הללו מתעלים, ונפשנו רוויה ממגד שמים. והנה הלויים, אלה הטובים והענוגים אשר לקחו לבבנו בנועם זמרתם בקדש בהתקדש חג, כאשר עלינו לראות בהדרת כבוד מקדש אל בירושלים לראות את פני האדון ד' אלהי ישראל. פניהם הצוהלים ועדינים מזכירים לנו את זמרתם קדש, ואנחנו מתעדנים בנחלי עדנים רוחניים ונותנים להם בלב מלא שמחה ואושר את חלקם את המעשר. עוד נתראה בהר ד' במועד הקרוב ומה ירהב לבבנו לראות אלה כהני ד' ולוייו בעבודת קדשם ובשירת עוזם. אשרי העם שככה לו אשרי העם שד' אלהיו. לקדמניות ולשלמות הננו מתגעגעים, והגעגועים הם געגועים אלהיים, חפץ טמיר מלא חיים עזיזים מקוריים ממקור חיי עולמים: ממלכה ומקדש, כהונה ונבואה, המטביעים את חותמם על כל קניני חיים הכוללים, שאין אנו פחותים ביחושם מכל העמים. מדה גדולה של גבורה חמרית, של מוסר אנושי, של כבוד לאומי, של עושר עממי ושל הרחבת החיים, דורשת היא לנו תכונת חיים כאלה, שמרגליות רוחניות מצוינות ומופלאות מכל האדם אשר על פני האדמה, המצויות בנשמתנו הלאומית, יכולות להיות משובצות בקרבה, לשכלל את יפיה ולהוסיף לה אומץ וגבורה בפנימיותה, והוד ותפארת בחיצוניותה. האידיאלוגיה שלנו של שלמות חיינו, אשר היא כה רחוקה ומופלאת, היא ג"כ קרובה ומוחשה במלוא נשמתנו, כל זמן שאין אנו עסוקים להשכיחה וכל זמן שאנו שומעים בקולנו הפנימי, המושך אותנו לתן מקום לזכרונות המחיים אותה גם בימי שפלותה, בהיות כאוב מארץ קולה.

יש שני רבנים שרק מלקרוא את הלשון שלהם זה מרפא אותךנועם ה
הרב זצ"ל ורבי נחמן מברסלב...

וואי...
רק לקרוא את זה ואתה מרגיש כאילו זה זורם לך בכל הורידים...

איי הרב זצ"ל...
חבל שהרב זצ"ל טנגענס
לגמרי! |חולם|נועם ה
צודק. חשוב להתבונן. אבל צריך שיהיה במה להתבונן...חיה רוז

לכן צריך ללמוד..

ובקשר לשאלות שמעניינות אותך- יש תשובות!

לדוגמא: גלגול נשמות- "נר ה' נשמת אדם". כמה נרות אפשר להדליק משלהבת אחת? בלי סוף. גם בלי סוף גופים יכולים לחיות מאותה נשמה. זו אותה נשמה? מה הבעיה? כל הנשמות במקורן הן חלק מה', מהות אחת.

וכמו שאח"כ אצל כל אחד מאירה דרגה אחרת, יהיו הבדלים בין האנשים האלו גם בחלק הנשמתי כיוון שאצל כל אחד יאיר בעיקר החלק בנשמה שהוא תיקן.

חחח זה בדיוק מה שאני לא מביןטנגענסאחרונה

מה זה נשמה? ניצוצות? הארה?

זה דיבור בקודים

את מבינה בכלל בדברים האלה?

דברים מעל השגתנו

לעומת זאת בימ"ק אני מבין

משיח סנהדרין זה דברים שבמושגים שלנו

גם אם יש בהם עומק פנימי שאני לא מבין

חוצמזה דברים אלו הם חלק מתרי"ג מצוות

א"כ ברור למה אנחנו חסרים אותם

אבל מה חסר לנו בלי תחיית המתים?

במציאות השלמה של התורה זה לא מופיע

זה מופיע רק בנביאים. נכון שזה אחד מי"ג עיקרים

אבל איך זה קשור אלינו?

איך באופן מעשי אפשר לקרב את זה?

(וסתם תהיה שיש לי בד"כ

ידוע שעמ"י הוא משפיע על כל הגויים

"כלב באיברים" כלשון הכוזרי. וגם בנבואות

שכל הגוייים מחזקים בעמ"י לקבל תורה

א"כ ההגיון אומר שיש קצת יהודים והמון גויים

זה הסדר ההגיוני. כמו קצת כהנים והרבה ישראל

סוג של פרמידה כזו. [אפשר להמשיך את זה גם לחי צומח דומם]

א"כ אם תהיה תחיית המתים יהיו מליארדי יהודים

משהו פה לא מסתדר לי?

גם איך כולם יחיו בא"י? )

"הנה גדול הוא איום ונוראנפשי ישובב

ביום שימי כתר לראשך" (מתוך הפיוט "מה נאוו")

כן, מזדהה איתך לגמרי. לפעמים הטוב, הטוב הגמור, ה'הצלחה' במושגים שלנו, היא מלחיצה. ומה אם לא אעמוד בזה? ומה אם איננו ראויים כביכול? ניסיון העושר גדול יותר מניסיון העוני..

אז זהו, פה זה העניין של האמונה, והידיעה שהטוב הזה- הברור, הבהיר, המלכותי גם הוא בא מהקב"ה, ברצונו ובאהבתו אלינו. וזה העיקר. אותי זה מחזק- גם בפועל, גם בתפקיד שנועד לנו כנבחרי הקב"ה, וגם בציפייה להתממשות הנבואה והשראת השכינה..

אין לכם מושג כמה עודדתם אותי.חרותיק

אחרי כמה ויכוחים קשים, וכמה כאלו שלא כי הם נגמרו מהר מדי,

כבר כמעט האמנתי שלא נשארו עוד אנשים שבאמת רוצים ומאמינים.

איזה כיף שלא

לבראש יהודיהרועה
וואי אתה טוב בזה... כמה הצחקתנועם ה
הרועה

רק ממחיש נקודה.

^^^^ חח גמניהדריכני
ימים שאין בהם חפץמקורות
במקורות כתוב על ימות המשיח "ימים שאין בהם חפץ" והסיבה לכך היא משום שאז לא תהיה בחירה, וממילא לא יהיה שום שכר. בקיצור אלו ימים של התענגות על מה שעשינו דוקא כאן ועכשיו.ומה שלא נתקן כעת יהיה כבר אבוד. פלא שזה מפחיד? אלא שהרצון ששכינתא תשוב מגלותה ויהיה ה' למלך על כל הארץ אמור לגבור על הפחד הזה. אבל לומר שזה קל?' אגב. אני חדש כאן. נרשמתי מכיון שלדעתי חסר כאן קצת הגשת הדעה היהודית העתיקה בכל נושא שעולה כאן.
חח ברוך הבא..נועם ה
אנחנו בטוחים שתוסיף לפורום.

לגבי דעה יהודית עתיקה, לא בטוחה שהבנתי למה אתה מתכוון, אבל יש כאן גם כאלה
חזקו!אמלתרא

רבותי תתחילו ללמוד ספרי הגאוה"ק הרב קלישר והרב מגריידיץ ועוד הרבה חובבי ציון הראשונים כמו האם הבנים שמחה, הרב ריינס זצוקל, שמה מבואר הכל הכל, כל הקושיות על גאולה שלימה של הבלתי נודע כבר מוזכרים שמה בטוב וטעם ודעת

רצון הבורא שניפחד, וגם לא ליפחד, קשה לבאר בקצרה

אבל צריך עשיה ועשיה ועשיה, ואז גם הלימוד יתפוס מקום בלב

מה זה הדעה היהדות העתיקה?הרועה

לא שמעתי עליה.

היהדות מורכבת ממגוון דעות.

במקורות שלי כתוב שכן תהיה בחירה חופשיתלשם שבו ואחלמה
תמיד חשבתי כךמופים

ואז למדתי את הגמרא בפנים [שבת קנא:]

ורש"י מפרש שם שהימים יהיו ימים שאין בהם חפץ כי לא יהיו עניים ואי אפשר לקיים מצות צדקה

שום מילה על בחירה

ומשמעות דבריו ששאר המצוות ישארו כרגיל עם בחירה

וכן כתב הריטב"א שם

ורק ברמב"ן על התורה [דברים ל,ו] נראה שפירש כדבריך

קבלתי ממורי זי"עמאמעריקא

א) סוף כל סוף, יזכה כל ישראל ליהנות מתענוג התענוגים. אבל לא ברור אם זה יהי' בביאת המשיח, או לאחר תחיית המתים, או רק לאחר אלף עשירי.

ב) סוף כל סוף, לאחר אלף עשירי, יזכה כל ישראל להתענג בתענוג בשוה, ולא יהי' עוד מדרגות בין זה לזה. כמו שלא הי' מדרגות טרם השתלשלות העולמות.

ג) מין התענוג היא מה שכל אחד מבין אליו, ואין צריכים חכמה או איזה בקיאות להבין מתיקותו.

ד) הקב"ה הי' רוצה שעוד נזכה לכל זה בביאת המשיח, ולכך נתן לנו התורה הקדושה, שאם נדע איך להתעסק בו, אז נזכה לאותו המדרגה של זיכוך, שבזה אנו ראויים לאותו התענוג. אבל עסק התורה היא קשה עד מאוד, כי צריכים חכמה לזה, להיות מן הזוכים בו, שרק להם נעשה התורה אצלם סם החיים, אבל להבלתי זוכים, נתהפך להם הקערה על פי'. ולכן הכין לנו שלל תיקונים, של יסורים, ופחד, ועגמת נפש, וכו' מענינים אלו, שגם בהם טמון הסגולה לזכך אותנו, שנזכה להשלים מה שחסרנו בעסק התורה.

ה) רחמנא לבא בעי, ואין הקב"ה בא בטרוניא, ולכן מי שבאמת רוצה לעשות המקסימום, הנה אע"פ שלא מצליח, מעלה עליו הכתוב כאילו הי' מצליח. ולפיכך תמיד אנו צריכים לטהר לבנו, שיהי' שורה בתוך הלב, רצון גמור ואמיתי לעשות המקסימום נ"ר ליוצרנו יתב"ש, והוא כפי רוחב הבנתו כביכול, ידע איך לשלם לנו שכר על מלאכתנו. ולכן צריכים להיות בשלוה ובהשקט ובטח, שמה שמתאים לנו, לזה נזכה, כי אין הקב"ה מקפח שכר כל ברי'. וכל מה שבידינו להתעלות לשפר מצבנו, הרי זה עצה טובה לאחוז בהו, כי הם המפתח שיביא לנו חיים וברכה.

תמצית, מה משיח צדקינו ירצה לגלות לנו,  או לספר לנו, או לחדש לנו, אין ידועה, והוא מחלק של סודות התורה. אבל התענוגים שנרויח מכל זה היא בדיוק כפי מה שמבין הקב"ה שזה שכרינו, אל השתלדותינו באימוץ וחיזוק, להיות עבדים נאמנים לפניו.

חזק ואמץ, ותרוה צמאוניך.

לנסות לדמיין את הגאולהעדי,,,

לק"י

היי, אני חושב שהשאלה שאת מעלה ממש אמיתית. הרבה מנסיונות התשובה שעלו פה מנסים לפתור אותה ברגע כמו לומר שזו רק טעות בעובדות (סליחה אם אני ישיר מדי, זה חשוב להתייחס לזה), הרי ברור שגם אחרי שמספרים לי שבאמת יהיה רק טוב זה לא עוזר, לא כיוון שאני מפקפק באמינות הדברים, אלא כיוון שאני לא באמת חי אותם. כמו ילד שאומרים לו שאם הוא ילמד לבגרויות הוא יצליח יותר, הסיבה שהוא לא לומד היא לא כיוון שהוא לא מאמין שזה חשוב (לפעמים כן, אבל לרוב זה כך), אלא כיוון שזה לא שייך אליו, זה רחוק ממנו מכדי שהוא באמת יתרגש ויחשוב 'וואי, ההצלחה שלי בחיים תלויה בזה' ויתחיל ללמוד (יש כאלה שזה כן משפיע עליהם ככה - הרוויחו). ככה צריך להבין את היחס שלנו אל בית המקדש. בשונה מהדוגמא של הבגרויות, שהאמירה שבעתיד נצליח יותר כן משפיעה, כיוון שאנו רואים את ההורים שלנו עובדים, את הצורך בפרנסה, גם אנחנו מרגישים את הצורך בכסף, לעומת זאת כשמדברים על בית המקדש, אין לנו שם דבר דומה בחיים שלנו להשוות אליו. אם ככה, איך נגיע למצב שבאמת אכפת לנו מבית המקדש?

זה שאת מייחלת זה אכן דבר גדול, שאת ממש רוצה את בית המקדש. את כבר שלב אחד קדימה מהרבה אנשים שלא מצליחים ואולי גם לא מנסים להרגיש ולהבין את חשיבותה של הגאולה, את זה שהמצב היום לא יכול להימשך, חיים שיש בהם מוות, כאב, דיכאון, אכזבה, לא יכול להיות שהעולם צריך להיראות ככה. לא יכול להיות שבשביל זה הקב"ה ברא את העולם.

נכון שקשה לדמיין את העולם לאחר הגאולה, יותר מזה, גם כשמדמיינים בית מקדש, מלך, סנהדרין, קשה להתייחס לזה בתור פסגת שאיפותינו. זה נראה לפעמים בין דבר לא קשור למציאות לבין דבר שיכול להיות מאוד מעצבן (לדוג' מלך שחליט מה מותר ומה אסור לעשות). אך יש צד בגאולה שאפשר לדמיין, לגעת ולהרגיש ששייך אלינו. כשאנו חושבים על הכאב שבעולם, או אולי לפני זה הכאבים הקרובים אלינו יותר, המלחמה האחרונה, העוני, ואפילו דברים יותר אישיים, אכזבה מחוסר הצלחה, חוסר רצון להשקיע, הרגלים רעים שקשה להיפטר מהם, מתנה יקרה שקיבלתי ונשברה, כשאנו חושבים על כל זה ואמרים 'כל זה קיים רק בגלל שהעולם מקולקל'. בעתיד לא יהיה מוות. 'בלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים'. כל הכאב שאנו חשים, אני מרגיש את זה כשיוצא לי לנחם אבלים, כל זה לא יהיה. לא רק שיפסיק המוות, זה עוד לא ימחה דמעה מעל כל פנים, אלא שהמתים יחזרו לתחייה, יהיה רק טוב בעולם, 'אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי ושבתי בבית ה' לאורך ימים'. זאת עיקר הגאולה. הטוב הממלא את העולם. 'היות טוב לכל, בלא שום הגבלה בעולם כלל, בין בכמות הניטבים ובין באיכותו של הטוב' - זאת הבשורה שעם ישראל מביא לעולם, על ידי מלכות בית דוד, על ידי כהונה בבית המקדש, על ידי גדולי הסנהדרין. אמנם לא תמיד אנחנו מצליחים לדמיים איך בדיוק כל דבר יראה, טוב, בשביל זה צריך ללמוד. צריך לשאול ולברר, מה תפקידו של המלך בישראל? מה הקטע של בית המקדש? מה עניינה של הסנהדרין? לאט לאט מפנימים שבסוף יהיה טוב, אמנם הרבה קשיים מתעוררים דווקא בחתירה אל אותו טוב, אך בסוף 'עולם של חסד יבנה'.

מאחל לך ולי ולכולם שנתרומם לחיות במדרגה כזאת ולהבין להרגיש שהקב"ה הוא פסגת שאיפותינו.

ואם יש לך (או לכל מי שקורא את זה) שאלות שתרצי שאענה, אשמח. אפשר לשלוח בפרטי.

עדי

מבית המקדש לחיי הנצח4דני7

יפה מה שכתבת על בית המקדש. לדעתי צריך להבדיל בין ימות משיח לאחרית הימים וחיי הנצח: בלע המוות לנצח. כל אלה הם תחנות חשובות בעתיד אולם הן יבואו ברצף מסוים ולא בבת אחת ולכן כדאי להבדיל ביניהן.

"

"מאחל לך ולי ולכולם שנתרומם לחיות במדרגה כזאת ולהבין להרגיש שהקב"ה הוא פסגת שאיפותינו."

דני

מזדהה איתך לגמרייסעבשב"ש בלב
אני גם ממש ממש חוששת מזה.. כאילו איך זה יראה?! לא יהיה סניף? חברות? אולפנה? בטח העולם יהיה ממש רוחני.. וזה די מלחיץ..
זה לא מדוייקסיגל ויינשטוק

בס"ד

אני רוצה להרגיע אותך זה תהליך הדרגתי עם "אחישנה" ביחד לזיכוך העולם והתקדשות(שיש מצבים מסויימים של בעיתה וגם של אחישנה הכל לפי רצון הקדוש ברוך הוא), זה בדיוק כמו שאומרים דברי בית הלל ובית שמאי אלו דברים אלוקים חיים פשוט אנו לא מבינים איך זה פועל בשכל האדם, אבל עובדה לדוג' מוקדי הכוח העממי של השמאל לאט לאט יורד ונמוג ונהיה יותר ימני ולכן מורשתו של רבין כבר נימוגה, אצל "החרדים" יותר ויותר נפתחים מרכזי לימוד לתואר ואקדמיה וגם הדעות שלהם כלפי המדינה נהיות יותר חיוביות ורצון לשנות את המדינה היהודית לטובה שזה מתבטא ברצון להתגייס לצבא ולשירות אזרחי ושיתוף פעולה עם "ציונות הדתית" מבינים שזה הדרך הנכונה אבל רק עפ"י התורה אמנם זה רק התחלה, לאט לאט הדברים ישתנו מבלי שנחוש מאויימים, תגידו האם קיים בני עקיבא נפרד לבנים ולבנות בזמן שהוקמה התנועה?

וואי, לגמרי מזדהה!עלמה1

הכי שיש נראה לי.

שנים אני מסתובבת עם זה!

וגם מדברת על זה עם אנשים, מבררת ושואלת,

אבל עדיין ככה זה מרגיש בינתיים.

לא היתה לי סבלנות כרגע לקרוא ת'תגובות, אבל אחזור לקרוא כשתחזור הסבלנות.

מבחינתי זה סוג של גאולה קטנה בפני עצמה לדעת שלא רק אני חיה עם התחושות האלה...קורץ

אז תודה ששיתפת.

3 תשובותחמודי 7

דבר ראשון עצם המחשבה על זה מראה על הרבה אמונה וכל הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ולמה לא צריך לחשוש:

1. כי דברים כאלה כמו במדרשים מה שכתוב זה דרש וממש לאו דווקא שיתקיים בגשמיות.

2. כי מה שעם ישראל עברו באירופה לפני כמה עשרות שנים כבר מיצה את העניין.

3. כי הרמב"ם אומר לגבי חששות אלו שאין טעם להתעסק איתם כי אינם מביאם לעבודת ה' החששות אלא בלימוד עצמו על ענייני הגאולה שהוא מועיל מאוד.

ורציתי להוסיף גם שלעת"ל כל ישראל יש להם חלק לעוה"ב שהכוונה בזה על ימות המשיח כידוע ורק מקרים קיצוניים ביותר!!! שעליהם כתוב שלא וגם הם מצד נצחיות הנשמה יזכו לזה בכמה אופנים.

ושוב כל הכבוד!!!!!!!!!

פעם כתבתי על זה - אנחנו לא באמת רוצים בית מקדשמשה

עדיף לעשות את ההצגה של 3 השבועות / תשעת הימים / תשעה באב, ובי' באב כבר לטוס לחו"ל...

אני מכיר לא מעט אנשים שבאמת רוצים.די"מ
אממ אנחנו כן באמת רוצים, אל תכליל!נועם ה
מי שלא רוצה באמת, שידבר בשם עצמו בלבד.......!

ויש הרבה שלא טסים לחו"ל
זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

הבן שלי לא מסתכל בעיינים של בנותפשוט אני..

הוא בוהה בנקודות אקראיות באוויר בזמן שהוא מדבר עם בנות.

והוא עושה את אותו הדבר גם כשהוא מדבר עם בנים.

לפחות במקרה שלו זה משתלם, אני מקבל קצבת נכות בגלל האוטיזם שלו...

אבל מה התירוץ שלך?

😒מחפש שם
אז כתבתי שכל עוד מדובר במשהי רנדומלית ולא משהי שיכולה להיות אשתי, זה מרגיש לי אנטימי מדי, אני חושב שזה גם נושא שנידון בהלכה ואולי לזה הכוונה...
אולי הכוונהמחפש שם
שבשביל להסתכל בעיניים צריך את ההקשר המתאים, סתם ככה מבט כזה בין גבר לאישה מרגיש לי לא צנוע, במובן הפנימי.
לדעתי זה בדיוק להפךפשוט אני..
לדבר עם אשה ולא להסתכל על עיניה, זה להגיד ''את לא בת אדם אלא אובייקט מיני, אם אסתכל עלייך יהיו לי הרהורי עבירה''
לא מסכיםמחפש שם

אני מגיע ממקום הפוך, יש משהו במבט לעיניים שחודר פנימה ומתוך הכבוד העמוק למי שמולי לא מרגיש בנוח להסתכל ככה סתם. הוא שייך לה.

בעיני יש בטענה שלך חוסר כבוד, אתה הופך מרחב עדין ועמוק לסתמי בטענות של חוסר כבוד.

לא נוח לי עם מבט ממושך לתוך העינייםהרמוניה

אף אחת מההתנהגויות הקיצוניות לא טובה 

לא להמנע מקשר עין, ולא לנעוץ מבט

וסתם ככה לרגע מבט לעיניים?מחפש שם
כי יש קשק עין שברור לי שכן, השאלה שלי היא ממש למבט בעיניים, גם קצר
קצרצר זה בסדררקאניאחרונה

זה גם מאוד תלוי סיטואציה

כשהמרצה שלי מסביר לי משהו אני יכולה להסתכל לו בעיניים גם חצי שעה 

כי הוא מסביר ואני מקשיבה

ברורפ.א.
איך אתה היית מרגיש אם מי שמדבר איתך מסתכל לצדדים, משפיל עיניים?
בתור אישהרקאני

אני לא אוהבת להסתכל ישירות בעיניים של גבר

שהוא לא בעלי/ אבא שלי/ אח שלי

גם גיסים שלי אין לי בעיה

אבל גברים זרים אם יוצא לי להיפגש במבט זה כזה לשניה ומסיטה את המבט

יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.

אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שםאחרונה

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.

ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.

ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."

נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...

חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.

אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.

אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthiאחרונה
כנראה שאני יוחאי😜 
מקומות לטיול/ מעיינותאשר ברא

שאפשר להגיע אליהם בקלות בתחב"צ באזור ירושלים..

ולא ליפתא🙈

עין חמד. מניחה שיש מים בתקופה הזאתיעל מהדרום
לק"י

זה לא מעיין רציני, אבל מקום מוצל ונעים עם זרימה של מים. 

יש המוןמפחד מאוד!

סטף

עין לימון

מול עין חמד יש מעיין חמוד מאוד. זה מצד ימין של הכביש אם באים מירושלים

אם צריך עוד פרטים בשמחה

אשמח לפרטים על המעיין מול עין חמדארץ השוקולד
לא מכיר
עוד פרטיםמפחד מאוד!

נכנסים לבית נקופה נדמה לי [המושב מעל מחלף חמד] הולכים ישר עד סוף היישוב עוברים את השער הולכים קצת בשביל ומגיעים.

תודהארץ השוקולד
כמה זמן הליכה מהמחלף?
הארה- כשאתה רוצה להגיב להודעה מסויימתיעל מהדרום

לק"י

אתה נכנס אליה, ולוחץ על כפתור תגובה.

(פשוט הגבת לי כמה פעמים בטעות).

שביל המעיינותארץ השוקולד

קו 150 לעמינדב (נראה לי שאני זוכר את מספר הקו) מגיע כמה דקות הליכה מתחילת המסלול ויש אוטובוס או רכבת קלה להדסה עין כרם.

אני חושב שיש גם מים בעין חנדק.

עין לבן הוא כרבע שעה-חצי שעה הליכה מהחניון של הגן החיות התנכי.

שביל הדסה באזור היער ליד עין כרם, מניח שזה נגיש גם בקלות, לא זוכר מאיפה בדיוק נכנסים.

טיול בסגנון אחר יכול להיות על חומות העיר העתיקה וזה גם קל להגיע בתחבורה ציבורית.

אפשר גם להסתובב ביער ירושלים מתוך קרית יובל.

אם יוצאים מירושלים יש את נחל חלילים (המים במעיין שם לא באמת ראויים לכניסה אבל הטיול יפה) שמתחיל מתוך מבשרת, לדעתי בערך 20 דקות הליכה מקניון הראל ואולי יש תחנה קרובה יותר.

האזור ליד מטע מאוד יפה אבל זה הליכה מהתחנה בכניסה למטע (עין גרס, עין מטע - הם בכיוונים שונים).

אזור בר גיורא, ח'ירבת עיתאב ועין חוד, אזור ממש יפה, מניח שיש אוטובוסים לא רחוקים משם.

הסטף נגיש בתחבורה ציבורית, עם מלא מדרגות.

עמק המעיינות פנטסטי אבלמפחד מאוד!

יש הרבה מאוד אנשים בחופש. לא תמיד זה מתאים האווירה.

אבל יש הרבה בריכות [לפחות חמש] כך שתמיד אפשר למצוא משהו יותר מתאים

תודה על כל ההמלצות!אשר בראאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
צודקארץ השוקולד
אמירה שגויה שלי
מאוכזב קשות מאתרוג!!!מחפש אהבה

כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!

מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???

ואני עוד במסלול הכי חסום!!!

פנית למוקד שירות לקוחות?נקדימון
זה נשמע כמו תקלה טכנית. מעולם לא קרה לי דבר כזה ברימון. ייתכן ויש לך תקלה מקומית.
למה לא רימון?זיויק
לנו יש אתרוג, וזה מעולם לא קרה...מתואמת
יכול להיות שהרשת שלך מתנתקת והמחשב מתחבר לרשת אחרת בסביבה, שבה אין חסימה?
מאד סביר להניח שזו הסיבה ^^שושיאדיתאחרונה

כנראה אתה פשוט גולש על רשת לא חסומה.

לכן חשוב לשים חסימה על המכשיר עצמו, כי אחרת זה מאבד את התועלת.

פתית שלג

מוזר מאוד, גם לי לא קרה מעולם.

לגבי יוטיוב- דוקא זכור לי שהם לא מאפשרים תכניים בוטים (כמובן מה שלשיטתם מוגדר ככה😏)

אלימות בזוגיותנחלת

"הכל סיפור של פיקסלים" תמר.

ספר חובה לדעתי. במיוחד עבור נשים שתקועות במצב כזה,

ומבולבלות ממלכודת הדבש הזו. וכן עבור נערות בשידוכים.

ספר קשה מאוד, למרות שבראיון עם הסופרת, היא אומרת

שהרבה הרבה ריככה...

כל כך מצליחה להעביר את הנושא. ממש לתוך הלב.

מאוד ממליצה.

יש ראיון איתה באחת החוברות של "המקום".

בפורום הזה לא מדברים על זוגיותפשוט אני..אחרונה
אפשר לכתוב על זוגיות בפורומים אחרים, כמו נשואים טריים, לקראת נישואין, הריון ולידה 
תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אולי יעניין אותך