השוואה בין חורבן המקדש לגרוש מגוש קטיף - דיוןמרדכי
בס"ד

המשנה במסכת תענית בפרק רביעי מספרת שחמישה דברים, אסונות, התרחשו לאבותינו בתשעה באב, בין האירועים יש את חורבן בית ראשון וחורבן בית שני. נראה שלפני תשע שנים הצטרף אסון נוסף שהתחיל גם הוא בתשעה באב, חורבן גוש קטיף.

יש מי שמשווה בין האירועים ויש מי שיוצא נגד זה בחריפות בטענה שאין בכלל מה להשוות.
מה דעתכם בנושא?
פרטו, נמקו, הסבירו ודונו - בכבוד.

תשובתי ודעתי בנושא תכתב בעז"ה בהמשך.
אני יכולה רק להגיד על עצמי-שוקולד לבן

רק אחרי חורבן גוש קטיף הצלחתי להבין ולהתחבר לחורבן בית המקדש.

לפני זה לא ממש הרגשתי את החורבן בתשעה באב. הבנתי שזה עצוב, אבל לא ממש הרגשתי כאב עצום על החורבן.

ברגע שחוויתי את חורבן גוש קטיף, ואת מה שהיה שם, הצלחתי להבין קצת מה היה בחורבן בית המקדש ומה זה בכלל חורבן- כאב שלא נתפס בכלל. ומאז אני באמת מתאבלת על חורבן בית המקדש.

אז אולי אין מה להשוות (ולפי התאורים תקופת החורבן היתה אפילו יותר נוראית מהשואה, ובכל זאת מתאבלים גם על השואה בתשעה באב, ואפשר לקרוא ספרים על השואה למרות שאי אפשר לקרוא ספרי קריאה סתם). אבל ברור שאפשר להוסיף לכל האסונות שקרו מאז החורבן ועד ימינו את חורבן גוש קטיף. כי כל הסבל שעברנו מאז ועד היום נובעים מהחורבן ומהגלות. וגם גוש קטיף נגרם בגלל החורבן. אם בית המקדש היה קיים הרי אף אחד לא היה חושב לעשות את זה.

ובכלל, היום אנשים מתקשים להרגיש את חורבן בית המקדש, כי זה היה פעם, ולכן קשה יותר להרגיש שזה קשור לחיים שלהם היום (ואפילו ספרי שואה לא תמיד עוזרים, כי גם זה היה פעם). לכן חשוב דווקא בימים האלו למצוא את הדברים שמראים לנו עד כמה חסר בית המקדש וקרבת ה' בצורה גלויה. ואם חורבן גוש קטיף גורם למישהו להרגיש את החסר ולזעוק לה' ולפעול למען בית המקדש- ברור שזה נכון לזכור את זה גם בתשעה באב.

הייחס לארץ ישראל הוא זה שגרם לחורבןמרדכיאחרונה

בס"ד

בשביל להסביר את תשובתי אחזור למשנה במסכת תענית:

"בתשעה באב נגזר על אבותינו שלא יכנסו לארץ וחרב הבית בראשונה ובשניה ונלכדה ביתר ונחרשה העיר"

הגמרא בדף כ"ט ע"א (סימן לזכור: כ"ט = כאב ט') אומרת כך:

"ותשא כל העדה ויתנו את קולם ויבכו העם בלילה ההוא אמר רבה אמר ר' יוחנן (אותו היום ערב) תשעה באב היה אמר להם הקב"ה אתם בכיתם בכיה של חנם ואני קובע לכם בכיה לדורות חרב הבית בראשונה דכתיב ובחדש החמישי בשבעה לחדש היא שנת תשע עשרה [שנה] למלך נבוכדנצר מלך בבל בא נבוזראדן רב טבחים עבד מלך בבל ירושלם וישרוף את בית ה' וגו' וכתיב" 

מהגמרא אנחנו רואים שמדוע נגזר עלינו החורבן בגלל חטא המרגלים,

ומה הוא חטא המרגלים? שמאסו בארץ חמדה.

וכאן הכל מתקשר לגרוש מגוש קטיף-

גירוש גוש קטיף זה בדיוק מאיסה בארץ חמדה.

באה ממשלת ישראל וחלק נכבד מהעם ואמרו שאין לנו מה לעשות עם גוש קטיף אלא צריך למסור אותו.

לאור זה, נראה לי שזה לא בתם צירוף מקרים שהגרוש יבו מסרנו את חבל ארצנו יצא סמוך לתשעה באב,

אלא זה בא לבדוק האם אנחנו עדיין שקועים עמוק בחטא המרכלים או שמא הפוך וכבר יצאנו ממנו.

זאת גם הסיבה שאנחנו קוראים את פרשת דברים תמיד בשבת שלפני תשעה באב,

שם משה מזכיר לבני ישראל מה קרה בחטא המרגלים וזה מה שגרם לאחר אלפי שנים לחורבן.

לכן לדעתי ישנו קשר עמוק מאוד בין החורבן של בתי המקדש לבין הגרוש של גוש קטיף ויש כאן מקום להשוות.

ולא רק זה, אם עם ישראל יתקן את חטא המרגלים והתיישב בכל ארצו ונחלתו אז ממילא תשעה באב יהפוך להיות יום שמחה ובי המקדש יעמוד בחזרה על תילו.

ולכן, מי שיראה אותי בתשעה באב, אגיד כמידי שנה ביחד עם כל הקינות גם את קינת גוש קטיף כי זה חלק בלתי נפרד מחורבן המקדש.

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך