http://www.inn.co.il/News/News.aspx/282323
האם כדאי להלחם על ישוב למרות שישי סיכון שהוא יפונה כולו.
או לנסות להגיע להסדרה אבל אז שנותנים אצבע הם רוצים את כל היד.
אני הייתי הולך על האפשרות הראשונה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/282323
האם כדאי להלחם על ישוב למרות שישי סיכון שהוא יפונה כולו.
או לנסות להגיע להסדרה אבל אז שנותנים אצבע הם רוצים את כל היד.
אני הייתי הולך על האפשרות הראשונה
את הבתים כדי להשאיר את שאר הישוב עד שעוד כמה חודשים גם את הבתים האלה יהרסו.
הם איכזבו בגדול אחרי המאבק שהם הכינו לפני שנתיים ואז הרסו לעצמם את הבתים גם אם הם ירצו עכשיו מאבק לא בטוח שהציבור יהיה איתם.
אבל הלוואי ואני טועה...
מי שרוצה לגור בפאנן ולעבוד עם המדינה שילך לנגב ולגליל לא חסר.
המאבק הוא עקרוני ולכן אין מקום להסדר שמגיע בדיעבד.
בכלל לחלום על התיישבות ביו"ש - כי לא הייתה כזאת, וסיכויים רבים שהרש"פ הייתה על כ-ל שטחי יהודה ושומרון, גם על מה שנקרא היום "שטחי C". (בהנחה ריאלית שאלף מתיישבים ואפילו אלפיים, לא יכולים לנצח את המדינה ואם היא לא רוצה שישבו במקום כלשהו, אז הם לא ישבו שם).
אם ניקח בהקבלה מעולם הנהיגה - בכביש אפשר להיות צודק ואפשר להיות חכם. ותמיד עדיף קודם כל להיות חכם ורק אחר כך צודק.
ואידך זיל גמור.
הדבר החכם זה להיות צודק.
ולהיות צודק זה לעשות רצון ה'.אפשר לדון מהו רצון ה' ואין לי בעייה לעשות את זה.
אתה מסכים שאם מישהו יגיד לך לעבור על ע"ז,ג"ע,ש"ד ואם לא הוא יהרוג אותך אז תהיה צודק ולא חכם?
אז עכשיו לעניין עצמו.
ההתעסקות הזאת היא קטנונית.
הבעייה היא לא כמה חוקים טכניים שצריך לדעת לעקוף בשביל ליישב את הארץ,הבעייה היא הממסד שמתנגד לזה,ולכן כל מיני קומבינות לא יעזרו (אולי מידי פעם כן)
צריך להחליף את הממסד.
איך עושים את זה,זה כבר עוד דיון בפני עצמו.
ובמקרה של שלוש עבירות אלו - הדבר החכם הוא לקיים מצווה מפורשת של ייהרג ואל יעבור. ר-ק על שלוש עבירות אלותוב ייהרג ואל יעבור.
אל תנסה לתרץ עכשיו שלשבת במקום מסויים בארץ ישראל, אזלהתפנות ממנו זה גדר של יהרג ואל יעבור - כי עובדה שבסוף אתה לא הורג את עצמך כדי למנוע את הפינוי - אחרת המוני אנשים כבר היו נהרגים בפינויים. אז זה לא אחד משלוש עבירות להתפנות.
ובמקרה שזה לא - חור הכלל שאני אמרתי, ולא, להיות חכם זה לא להיות צודק - להיות חכם זה להיות חכם. ומה שאתה אמרת למעלה זה לא להיות חכם.
צריך להיות צודק ולא חכם.
ללכת בדרכי האמת והצדק בלי חוכמות כלל.
זה לטעות בדרכים האלו בגלל שאתה בטוח שהדרך שלך נכונה ומסתבר בסוף שלא.
אך "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות",
ואני צריך לעשות את מה שאני חושב שנכון.
אין שום עניין להיות "חכם" צריך להיות צודק.
אבל בשבילך, כי אתה כל כך מתעקש - הליהיות צודק האמיתי - זה להיות חכם. להיות צודק בלי להיות חכם, זה להיות לא צודק, ואידיוט מושלם.
עכשיו תבחר אם אתה רוצה להיות צודק-אידיוט מושלם, או חכם-צודק אמיתי. בחירה שלך.
ה' רוצה שנשב בארץ ישראל. אם לצורך הגדלת ההתיישבות צריך לפעמים להיעזר בקומבינות ובהסכמים פה ושם כדי למנוע הס יותר גדול - זה בדיוק המקביל של "ונשמרתם" בכביש. וזה מה שניסיתי להעביר מההתחלה. החכם פה - זה מה שאמרתי, זה הצודק האמיתי - כמו בכביש, שלהיות חכם יותר טוב מלהיות "צודק".
לא על יחידות דיור.
מי שיחשוב כמו זמביש גם עם ביו"ש יהיו מליון יחידות דיור הוא יפנה אותם מרצון ובשיתוף פעולה עם הצבא כדי להשיג עוד מליון.
וליישב את הארץ זה לא בהכרח לבנות בלי סוף
תחקור ותקבע את האמירה.
אתה חושב שאם שאם "תצעק" ישמעו את ה"צעקה" שלך?!
ישמעו רק את התרגום התקשורתי שלה.
ככה שאמירה לא תצא לך מזה.
ועדיף מעשים שבאמת עוזרים למטרה.
כנ"ל כלפי עצמנו וכלפי ה'.
אני מקוה שאתה לא לוקח משכנתא עם סט שיקולים כאלה.
"אני עכשיו חותם וה' יעזור מאיפה אביא את הכסף!"
ממש מקוה.
עכשיו יש לנקוט צורה אחרת, יש מגמה ברורה של הרס ההתיישבות וההסכמים רק עושים אותם נחמדים יותר, עכשיו ברור שההסכמים רק מזיקים ולא מועילים.
ההבדל בין תחילת ההתיישבות לעכשיו: בתחילת ההתיישבות לא היה לך כלום, לכן היית מוכן לעבור מקום, או לעשות הסכם ולבנות פחות, העיקר שתהיה לך אחיזה(למרות שלפי הרב בדיחי-הרב צבי יהודה לא הסכים לשום הסכם בהתנחלות הראשונה, ואפילו לעבור מקום)
פה יש לך התיישבות ביד ורק שואלים אותך אם אתה רוצה להתפנות בכיף או בכסאח.
ובאמת אין קשר, כי ההסכמים אז היו איך לבנות, עכשיו ההסכמים הם איך להרוס, לכן הטיעון שלך אינו נכון.
הרב בנימין זאב כהנא הי"ד דיבר על ההסכמים האלה, אז מועצת יש"ע הסכימה להרוס חמישה מאחזים בתמורה לאישור של עשרות-לכאורה עסקה מצוינת, אך בעצם העסקה אומרים לך להרוס, ולכן זה רע, וכנראה מאז התחיל מצב ההתיישבות להדרדר מכיון שבמקום לראות איך עוד לבנות אז בודקים איך אפשר להרוס כמה שפחות.
אתה אומר שזה להרוס, ורק להרוס, ואני לא מסכים עם זה. אם תרצה אך ורק בכסאח - תאמין לי, ובאמת תאמין לי, שהמדינה יודעת ללכת ביותר כסאח ממך והיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה ואתה זבוב קטן שבשנייה היא מעיפה. מדינה כמו שלנו שרוצה להרוס משהו תהרוס אותו. אם לא היום כי נגיד והצליחו טיפה לשבש את הלו"ז ולהביא כמה מתפרעים - אז מחר באמצע הלילה עם מחסומים כבדים על האיזור, השלכת משפחות מהבתים ב3 בלילה והריסה בתוך חצי שעה שעה.
לכן, צריך להיות חכם. למקסם את הרווח הניתן.
ואם זה אומר פינוי חלק קטן מיישוב בהסדרה אמיתית של שאר היישוב שבאמת נרכש - ולהבדיל, אם אין פינוי בהסכמה, אז גם לא בטוח שיסדירו את שאר היישוב,, ובסוף יפנו גם אותו - אז צריך להיות חכמים ולא צודקים. (ואני לא מדבר כרגע על מקרה ספציפי, כי אני לא מבין בעומק כל מקרה לגופו - אני מדבר על הרעיון הכללי)
בדיוק כמו שאתה לא תתיישב עכשיו באמצע רמאללה למרות שזה צודק. כי זה לא חכם.
שגם הרב טאו וגם הרב ליאור אמרו למגרון שלא לעשות הסכם. לעצור את ההרס אי אפשר, אבל צריך למחות כמה שיותר, בהסכמים אתה רק עוזר להרוס וחוטא בעצמך.
דרך אגב, חבר שלי ממגרון גר במקום החדש והוא לא טוב בלשון המעטה.
כי אני לא מספיק מעורה: מה באמת קורה היום עם מה שהיה שכונת האולפנא בבית אל?
כי יש צדדים לכאן ולכאן אבל בעיקרון אני מזדהה עם הדברים של יהודה סעדה.
ובכל אופן להערכתי יש הרבה משקל לאיזה סדרי גודל של מעגלי תמיכה מתייצבים כדי לסכל מהלכים כאלה (כולל הגירוש בגוש קטיף וביתר שאת אחריו) וכמובן קודם כל לרצון של אנשי המקום לפעול יחד עם מעגלי התמיכה.
את 30 יחידות הדיור שאמורות לאכלס את התושבים שפונו התחילו לבנות לפני כמה זמן את שאר 300 יחידות הדיור לא התחילו לבנות אבל אומרים שעכשיו עובדים על אישורים.
חלק מההסכם היה שלא יפנו יותר ישובים ובייחוד גבעת אסף ומגרון שכידוע בשניהם בוצע פינוי ועכשיו ככל הנראה מוגשת עתירה על עוד חלקה בבית אל שנמצאת על אדמות דורא ובגבעת אסף רוצים לפנות עוד. מתיח הם יקלטו שההסכמים האלה לא עובדים? עזבו אידאולוגיה...טקטית ,בנאדם מבטיח משהו ולא מקיים אז למה עושים את זה עוד פעם??
אם בזמן הרצל הוי אומרים שאנחנו צריכים צבא ומטוסים אז לא היתה עלייה כלל
כל הזמן צריך להסתכל מה המציאות עכשיו ולפי זה לפעול
זה לא סוד שאני בדעותי קרוב בהרבה לדי"ם מאשר אליך אבל בתגובה הזו בעיקר רציתי למחות על טענות מסוג "מה היה קורה אם נחשון בן עמינדב לא היה קופץ לים"
שהיא דרך אגב נגד הסכמים
טענותיו של ותן טל לא רציניות כי הוא מקובע וטוען שאם לפני המצאת החשמל היה כך וכך הרי שכך צריך להמשיך ולא טענות של לדעתי זה או זה יציל יותר אלה פעם זה הציל ולכן זה מה שחייב להצליח עכשיו
וייס איך היא הקימה את השומרון.
(במקרה היא פעם הסבירה לי ולחבר בצורה מפורטת, וזה לא בדיוק היה במשחקים והסכמים.)
ובמקרה המשפחה של אבא שלי מעפרה, היישוב הראשון שהוקם רשמית ביו"ש, ככה ש"מעט" מידע יש לי.
להזכיר לך כמה פעמים הקימו את אלון מורא? היום אלון מורא קיימת, ולא בגלל נערי גבעות שמתעקשים על מקום אחד ומתאבדים בשבילו. אלא בגלל אנשים שיודעים גם להתגמש בסופו של דבר.
בס"ד
רק בגלל שהם התעקשו וחזרו שוב ושוב.
ואחרי שהגרעין עבר מקום, אז הגיע לשם גרעין אחר שגם נאבק על הקרקע וכיום יש את קדומים.
יהיה בכל מחיר - זה יהיה טיפשות ואז אלון מורא וקדומים לעולם לא היו קמות.
בל בסדר, שהנוער יעשה מה שבא לו. אם הוא יהרוס את ההתיישבות לפחות יהיה לו תירוץ בסוף שזה לא התיישבות במדינת הלכה ולכן הכל נהרס...נוער הגבעות אף פעם לא יהיה מוכן להודות שהוא טועה. שיהיה.
בס"ד
זה בדיוק כמו ההפגנה בתחילת השבוע.
כל אותם אנשים וארגונים שיוצאים נגד להב"ה שההפגנה שלהם רק הרסה את המאבק בהתבוללות.
ואני שאלתי אותם (או הפנתי שאלות דרך מי שהיה אפשר) מה הם עושים בשביל למנוע את התבוללות? האם הם עושים משהו ביום יום על מנת לעצור את המגפה הזאת? או שרק עכשיו הם פתאום התעוררו ואמרו שזאת לא הדרך אלא יש דרך אחרת?
כך גם כאן.
אנשים (בכללי) יוצאים נגד נוער הגבעות בכך שהוא הורס את התיישבות.
ואני שואל מה אותם אנשים עושים למען הצלחת ההתיישבות? איך הם פועלים למענה? במה מתבטאת העזרה שלה.
לצאת נגד מי שעושה זה קל, כי הוא בניגוד לאחרים עושה, אז יש מה לבקר.
אבל הביקורת צריכה לפנות למי שלא עושה אם השאלה למה חוץ מלדבר הוא לא עושה?
וכן, סבא וסבתא שלי בסופו של דבר בדרכם המקרבת הצילו את הבת שלהם מהתבוללות והיטמעות בגויים - ואני למדתי מהם ומאמין בדרך שלהם. מבטיח לך ששום הפגנה כמו שעשו בלהבה לא הייתה מצילה את דודה שלי כמו שההורים שלה בדרכם, הצילו אותה - אז אל תלמד אותי בבקשה על התבוללות.
והתיישבות - קודם כל, התיישבות זה לא רק ביו".ש אני גר במקום שלא פחות מאויים בניתוק דמוגרפי ממדינת ישראל על ידי כמויות של ערבים ודרוזים, לא פחות מיו"ש. אני מחזק את המקום בעצם זה שאני גר בו. ומשפחתו של אבא שלי הייתה מראשוני עפרה, אז נא לא להשמיץ סתם. זה שאנשים לא פועלים בדרך שלך זה לא אומר שהם לא פועלים. המום דרכים למקום.
למנוע התבוללות לא צריך רק ללכת לצעוק בהפגנות של להבה. גם לדבר עם אחותך באחד על אחד או להעביר פעולת ערב שבת לחניכות שלך (למדריכות) - יכול לעזור פי אלף. וגם פשוט להתנהג בדרך ארץ, ואפילו להתחתן מוקדם - מונע התבוללות.
בס"ד
וגם להפגנה הזאת יש ב"ה הצלחות רבות.
רק אתמול התקשרה אישה נשואה לערבי שבעקבות ההפגנה רוצה לנתק את הקשר עם בעלה הערבי, וזה אחרי פניות נוספות שהגיעו למוקד להב"ה ויד לאחים בעקבות ההפגנה.
השאלה האמיתית היה - האם הם באמת עוסקים בחינוך נגד זה?
מתי ארגון 'בית הלל' הוציא חוברת בנושא? מתי מפתלי בנט השקיע עם המשרד שלו אגורה במאבק להתבוללות פה בארץ (בחו"ל המשרד שלו משקיע מיליונים לכך)? מתי כל אלה שיצאו נגד ארגון להב"ה שזאת לא הדרך, כן עשו משהו?
זאת השאלה.
וכנ"ל להתיישבות.
זה לא סוד שכיום המצב ביו"ש הוא הרבה יותר קשה משאר המקומות. המדינה/מנהל/כל גוף אחד - מקשה מאוד על מי שרוצה להקים בית חדש ביו"ש הרבה יותר מאשר על בניה בשאר הארץ (שגם תלויה בהברה כאב ראש, אבל לא כמו ביו"ש) ולכן כוונתי היא כמובן להתיישבות ביו"ש שבה נוער הגבעות עוסק ובה יש את הבעיה.
ושוב נשאלת השאלה.
מה עושים אותם אלה שיוצאים נגד נוער הגבעות למען המשך הבניה של בתים ביו"ש? בד"כ יושבים בבית ולא עושים משהו מיוחד חוץ מלהתלונן. לעיתים אפילו יותר מפריע להם שנוער הגבעות שוב נלחם על גיבעה מאשר על כך שיש הקפאה שקטה או פינוי של יישוב קטן. כמובן שיש הרבה שפועלים שהם גם לא נוער הגבעות, אבל מעטים הם האלה שמציעים פתרון ומיישמים אותו בפועל על מנת לקדם את התיישבות היהודית ביו"ש.
אגב, לגבי הפתרון של להתחתן מוקדם-
מקרים רבים שלהב"ה מטפלת בהם זה של ערבים שמתחילים עם נערות בנות 12-13!!!! שהולכות אחרי הערבים בעצמת עיניים. אני רוצה לראות איזה תגובה יקבל האבא הראשון שיחתן את הבת שלו בגיל 14 רק בשביל שלא תנשא לערבים. הוא יחטוף מכל הכיוונים.
בניה בארץ ישראל היא כאב ראש באופן כללי. יש פה בעיה בסיסית שכמה צריפים וקראוונים לא יענו עליה.
בהנחה שישארו דירות למגורים, על פי איזה מפתח הן יחולקו ומי יהיה הגורם המיישב.
מצד אחד באמת מי שלא מוכן לעלות חזן שלא יתלונן שהחזן מהיר/איטי מדי.
מצד שני כשמדובר על התיישבות או התבוללות לא ניתן לומר את הטענה הזו.
וכי נוער הגבעות הוא הגורם היחיד או העיקרי המיישב כיום?! בקושי זניח מבחינה כמותית.
גם בכמות העכשווית וגם בכמות שהוא מביא (בלי להכניס את ההשפעה השלילית על ההגירה לישע שיש לו).
התבוללות - כל מי שעוסק בחינוך, בכל מעגלי החינוך, נאבק בהתבוללות.
מהרבנים עד למחנכים עד לבני גרעינים תורניים עד לסתם אנשים שמנסים להשפיע על הסביבה שלהם בעבודה.
להב"ה לא יכולים לומר "במקום שאין אנשים" - גם להם מותר לקבל ביקורת, ויש מקום לביקורת.
לפני עשרות שנים - לא בטוח שהיית חי היום ולא בטוח שארץ ישראל עדיין הייתה שלמה בידי היהודים, ולפחות לא כל יו"ש.
ככה שתרצה או לא תרצה, כמה שתהיה כפוי טובה - אתה חייב לו הרבה - בדיוק כמו שאתה חייב לבן גוריון וחבריו שעשו את מה שסבא שלך לא עשה - עלו לארץ והקימו פה מדינה יהודית ריבונית שמכוחה אתה חי פה היום, ולא יחד עם סבא שלך באמריקה המתבוללת, כשסיכויים גדולים מאוד שאשתך עכשיו הייתה גויה והילדים שלך יהודים.
קצת קצת כבוד והכרת הטוב מעולם לא הזיקו לאף אחד.
יש הבדל אחד קטן - היטלר לא פעל לטובת היהודים וגם המעשים נטו שעשה לא היה בהם טיפת דבר טוב.
זמביש כן פעל כל חייו לטובת המתיישבים, ולא ממש רק לטובתו האישית, וכן הבמה שהוא עשה היה הרבה הרבה טוב, גם אם אתה חולק על הדרך, אי אפשר להגיד שכל מה שהוא עשה זה נטו רע - זה שקר, הוצאת שם רע, הלבנת פנים ברבים, וכו' וכו'.
לשלוף את היטלר כהשוואה זה מזעזע ומקומם ולא רלוונטי בכלל, וכדאי באמת שתחזור בך מזה.
מי יעיז לחלוק על רולינג?!
את הארי פוטר קראתי מצונזר
ובספר השישי לא הבנתי כלום מרוב דילוגים
אבל מהפרק הראשון שקראתי עכשיו של ארטמיס הזה זה נשמע ספר על פשיעה ממש, כאילו המחבר בעד הפושע
לפעמים הוא מאלץ אותך להזיז כמה גלגלי שיניים חלודים במוח, או לקרוא את אותו פרק כמה פעמים כדי להבין את הקנייץ'.
מאתגר.
כל אדם שפוי יבין את זה בקלות.
בכל מקרה - הסברתי כבר מה ההבדל. אם המקור של הדבר הוא טוב וגם יצא ממנו טוב, זה לגמרי לא כמו שהמקור הוא לא טוב ובסוף כן יוצא טוב.
עכשיו תתמודד עם השאלה - האם מה שזמביש עושה ועשה, לכתחילה - הגיע לדעתך ממקור של טוב או לא?
להיטלר לא היה שום מקור של טוב ולכן מה שהוא עשה לא טוב באופן מוחלט, גם אם הקב"ה נגיד גילגל מזה לאחר מכן משהו טוב. זה לא קשור בכלל.
בכל מקרה - לגבי הדמגוגיה, כמו שכתבתי מעלה - זה היתממות לחשוב שאתה יכול להזכיר את היטלר בכאילו השוואה לזמביש ולצפות שאנשים לא יחשבו שזה השוואה מסויימת - גם אם לכאורה אתה לא התכוונת "להשוות". יש גבול לתמימות של מישהו...
נראה לי שדי"מ לא מתייחס לחוקים בינלאומיים של גויים
(גם אני חושב שהחוק הזה מוגזם מאד וממש שרירותי)
אבל אני מצטט את מה שכתוב בטיעונים נגד וזה בדיוק המקרה שלנו-
טיעון נגדי נפוץ לחוק גודווין הינו שמדי פעם השימוש בהיטלר או בנאצים מתאים על מנת להבהיר נקודה מסוימת. למשל, אם אדם כלשהו מתווכח על טיבו של מנהיג מסוים, ואז טוען משהו בסגנון: "הוא מנהיג מצוין, ראה למשל איך הוא הבריא את הכלכלה", אדם אחר עשוי לטעון ש"רק משום שהוא הבריא את הכלכלה לא עושה אותו למנהיג טוב. אפילו היטלר הבריא את כלכלת גרמניה". רבים ייראו הקבלה זו כהגיונית וקבילה לחלוטין. השימוש בהיטלר נעשה משום שהוא נחשב למנהיג ידוע בקנה מידה עולמי, והשימוש בו כדוגמה לא מצריך הסבר נוסף. כולם, פחות או יותר, ידעו בדיוק למה התכוון הכותב בהביאו את הדוגמה הזו.
אחרי הכול זה פסקה של טיעוני נגד לחוק
אני ממש כמו די"ם חושב ששאפוביה מוגזמת היא תופעה פסולה המובילה על אותה סקלה של חוק גודווין להיפוך מסוים, כלומר אם משהוא צועק כל הזמן "היטלר היטלר" הרי שהחוק יהיה נכון אבל אם אתה מקבל את 'טיעוני הנגד' לחוק הרי שאי מוכנות לדון לגוף הטענה בעני אלו שחובשים כי הדיון הינו לגיטימי עדיין תסיים מיד את הדיון כי תקטלג את מי שצועק "גודווין גודווין" כלא בר שיח נורמאלי, ולעיתים כדמגוג בגרוש
וגם גורם להסיט את הדיון.
ההסטוריה שלנו ארוכה דיה, כדי שיהיה אפשר להביא דוגמאות מדברים אחרים.
כושן רשעתיים שעבד את עם ישראל וגרם להם לחזור בתשובה.
(זה הרבה יותר מקורי להשוות לכושן רשעתיים, מלהשוות להיטלר..)
אפשר גם כמעט כל אויב אחר בתקופת השופטים שגרם לחזור בתשובה, או כל מנהיג ערבי שהעקשנות שלו להמנע מפשרות הועילה לעם ישראל.
אם אתה רוצה לנהל דיון ענייני על נקודה מסויימת, עדיף שלא יהיו בדברים שאתה כותב פרובוקציות צדדיות שיסיחו את הדיון.
[גם אם נקבל את הטענה שזו דוגמא לגיטימית מצד עצמה].
שהוא ראה את הרב צבי יהודה הכהן קוק אומר
"תירו בי, אני לא זז מפה".
והצבא גירש אותם שוב ושוב.
זה לא נקרא להתעקש, זה נקרא להלחם.
בהתחלה כשהוא שמע שזה לא בהסכמת המדינה הוא בכלל לא הסכים לאשר עלייה לקרקע, ככה כמה וכמה פעמים עד שהוא כבר ממש כעס על התלמידים שלו שניסו לשכנע אותו שוב ושוב. רק שבאחת הפעמים, אם אני לא טועה זה באמת היה הרב חנן פורת זצ"ל, שפשוט קם באיזה שהוא שלב ואמר לרב בצורה כזאת או אחרת: " הרב, אנחנו עולים לקרקע, זה סופי" (אל תתפוס אותי במילים המדוייקות, אני זוכר את הסיטואציה הכללית שסופרה לי). באותו רגע הרב צבי יהודה קם על רגליו (אני לא זוכר אם בהתחלה היה עם מבט כועס או לא, בכל מקרה, בסוף), ומבט מאיר כיסה את פניו והוא יחל בהצלחה לתלמידו". אז נכון, בסוף הוא הסכים - אבל זה בא להראות כמה למען האמת כ-ן היה חשוב לרב שתהיה הסכמה של המדינה למהלכים לאומיים שכאלו. כי בלי הסכמה לא היה כלום.
ואולי הוא רצה לראות כמה הם רצינים?
או, תשמע- יש לי פירוש יותר טוב לסיפור- הוא רצה לבדוק אם הם ממלכתים, כי אם הם היו ממלכתים שמלקקים למדינה וכל דבר ממה שהמדינה אומרת זה קודש אז זה לא טוב, הוא לא רצה כאלה אנשים, ואז, רק אחרי שהם הוכיחו לו שהם ממש לא כפופים לכל דבר שהמדינה אומרת אז הוא החליט שהם אנשים שמוכנים למשימה החשובה הזאת.
רק אחרי שהרב חנן פורת הוכיח לרב צבי יהודה שהם ממש ממש לא מתכוונים ללכת אחרי המדינה במקרים שהיא נוגדת את התורה הרב צבי יהודה שמח על זה ועל האמירה החשובה שלו.
אה, יש לך תשובה על זה?
זה אפשרי מה שהוא אומר.
שהרב צבי יהודה העדיף שהדברים יעשו ע"י המדינה, או לפחות באישורה.
זה מתאים ליחסו הכללי למדינת ישראל ולעם ישראל, שניתן לראות בכתביו ושיחותיו, ולשמוע מתלמידיו.
זה גם מתאים לתיאורים של מה שקרה בתקופה שקדמה לעלייה של גוש אמונים.
ותיאור של הרב חיים שטיינר [מתלמידיו הקרובים של הרצי"ה, מונה על ידו לר"מ במרכז], שכולל גם את מה שהוזכר בשם הרב שמואל אליהו, וגם את נסיונותיו לקבל אישור. אמנם לא מוזכר כאן שהדחיפה באה מהתלמידים, ושהרצי"ה עיכב, אבל שמעתי וקראתי את זה ממקורות מוסמכים, שנטלו חלק מרכזי בדברים. (איני זוכר בדיוק את התיאור המדויק, ייתכן שאוכל למצוא אותו אם זה עקרוני).
"רבנו לא הסתפק ב"נאה דורש", אלא היה שותף בפועל להתנחלות. ההתארגנות להתנחלות הראשונה בשומרון נעשתה בהתייעצות צמודה עם רבנו, שהשתדל לקבל אישור מראש ממר שמעון פרס, אז שר הביטחון. המשא-ומתן נמשך כמה ימים, ומר פרס אמר שבאופן עקרוני הוא בעד ההתיישבות, אבל העיתוי איננו מתאים. אז השיב לו רבנו, שהוא יעלה להתיישב יחד עם הגרעין, וכן היה. הרב צבי יהודה היה אז בן שמונים-וארבע! מיד אחרי תפילת שחרית בישיבה, הוא נסע לשם עם שקית הטלית והתפילין שלו, נאחז בגדר, שכבר הקיפה את המקום, ואמר לאלוף פיקוד המרכז, יונה אפרת ז"ל, שגם אם חס-ושלום יירו בו, הוא אינו עוזב, כי על כל מצווה יש דין של מסירות נפש כשכופים יהודי לעבור עליה, וכל שכן על מצוות יישוב ארץ-ישראל, השקולה כנגד כל המצוות שבתורה."
אכן הרב צבי יהודה רצה שזה יעשה בשיתוף עם המדינה.
הוא גם התנגד לשבת על קרקע פרטית.
אז מה?
כמעט תמיד רוב הרבנים התנגדו לדברים שקידמו את הגאולה.
גם לבר כוכבא רוב החכמים התנגדו.
גם לעלייה לארץ רוב הרבנים התנגדו.
גם לעלות להר הבית רוב הרבנים מתנגדים.
למה יש סיכון שהיישוב כולו יפונה בגלל מאבק זה עוד לא קרה בכלל.
בס"ד
הגאון הרב דוב ליאור שליט"א כותב כך:
"בזמן טרום המדינה, הועלת שאלת נושא החלוקה של ארץ ישראל בים היהודים לערבים, ונציגי היישוב היו צריכים לחתום ולהסכים שעם ישראל יקבל רק חלק קטן בארץ ישראל, מעין מיטת סדום, ואז עמדה השאלה אם בכלל תקום מדינה. הרב חרל"פ זצ"ל כתב באגרת: "שתקצץ היד שחותמת שאנו נוותר", ולמרות שע"י החתימה לפחות נשיג חלק (ההדגשה במקור) מארץ ישראל, בכל זאת אסור להסכים לפשרה, מפני שמי שמסכים בעצם צודה כביכול שחלק מהארץ אינה שלו. גם אם בגלל זה לא נזכה למדינה. סימן הוא ש"לא אכשר דרא". זה לא מתיר לנו לוותר על חלק מאר ישראל. זו השקפת תורתנו הקדושה. אסור לנו לעשות כל מיני התחכמויות של ויתור על זכותנו בשום חלק מארץ ישראל. אם כולם היום הולכים בדרכה של תורתנו, היה הקב"ה מסייע לנו, וגם רשעותם של אומות העולם הייתה נחלשת.
הרצי"ה קוק כותב בספר ל'נתיבות ישראל' (ח"א, מאמר 'וממנה יוושע') שבשנת תר"צ האנגלים דרשו מנציגי היישוב שיוותרו על הזכות שהייתה לעם ישראל להתפלל ליד הכותל המערבי. באותה התקופה מקום התפילה שם היה בערך עשרים מטרים על חמישה מטרים, ובכל זאת הפריע למחבלים שבאים יהודים להתפלל שם ולתנות את הקינות בתשעה באב. הם איימו שאם נציגי היישוב לא יסכימו, יהיו התנכלויות ופגרומים. אז עוד לא היה לנו משטרה יהודית, שירותי ביטחון יהודים או צבא יהודי. הרב קוק ענה במקום: "לא ברפיון ותרני ביחס למקום קודשנו נשיג בטחון שלומנו ומשמרת חיינו". ואני אומר אותו משפט עכשיו בשינוי קל: "לא נשיג את שלומנו וביטחוננו בוויתור על זכותנו האלוקית על חלקי ארצנו". אנו צריכים לעמוד בתוקף על זוכתנו על ארץ ישראל. לא ייתכן שנשלים עם הסגרת איזשהו שטח לידי גויים."
(דבר חברון, חלק השקפה וענייני אמונה, פרק חמישי - מצוות יישוב ארץ ישראל, עמוד 94)
מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …
אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.
שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.
באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה
וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה
תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה
אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך
ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.
כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה
לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם
טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו
גם את המלגה של כמה מאות השקלים
המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר
שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות
אלא מהמצב הכלכלי
ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה
נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות
כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה
לא שאני מעודדת אברכות
אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק
אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור
(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)
מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל
אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?
תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).
וההגדרה שלו לגרושים
בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'
הנחה בארנונה
הנחה במעונות
אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת
מוזמן להוסיף
בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים
צריך להיות עני כדי לקבל אותם
זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם
למה הם מזדעקים?
1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות
כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים
2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה
'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים
אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'
(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).
את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.
לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.
מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.
הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה. גם זו עובדה.
כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו.
שנחשפת לאיזושהי רמאות
זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת
העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת
תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.
לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.
אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו
ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם
למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).
והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.
(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)
אצל אברך היא עבור האישה שעובדת
או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה
אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג
יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה
אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך
במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.
עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.
הוא לומד כמו סטודנט
הוא לא מובטל
מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.
טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.
והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי
לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים
יש קריטריונים בחוק
לא פרשנות ורצונות של אנשים
כשרוצים לשנות אותם
צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה
(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)
החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.
אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.
עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?
דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)
אברך לא נמצא בבית
הוא בכולל
בלימודים של מכסת שעות כלשהי
בעל מובטל הוא לכאורה בבית
אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם
(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)
אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.
זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.
עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.
גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.
מיועדת למניעת קטסטרופה
של פשע/ אלימות/ רעב
אני רואה אותה כנכונה
בלי קשר לסיבה של העוני
גם כעוני קבוצתי/ שכונתי
כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה
יש יותר סיכון מאשר סיכוי
עזוב את החרדים
למדינה זה לא משתלם
יש דברים שכן הוכחו כעוזרים
כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים
הכשרות מותאמות
מלגות ללימודים ועוד
כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.
לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי. וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.
תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב
נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה
לכמה אחוזים מגיעים?
אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?
אני בספק גדול
גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה
לוקח אחריות במקום אחרים
נראה לי רווחה עדיף
זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.
החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות
מחינוך רגיל
כלומר
אני משלמת פעמיים
גם מיסים
וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת
אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.
ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.
הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך
ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים
למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה
וגם לדתית
וגם לחילונית
האלטרנטיבות לא בשיא
וחינוך החרדי
בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים
הוא לא רע
ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח
אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי
גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.
זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.
יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור
בפייסבוק.
סתמו ת'פה!
כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.
אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!
אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין
(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)
האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.
מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,
וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא.
הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.
הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.
סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות.
כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.
עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא.
התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו.
להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט
וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.
בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.
ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...
לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.
והתאכזבו, לא יצביעו למי שנסע בשבת למשימת "תיווך" ברוסיה.
שכח מזה.
א פרופו חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבם. נוצרו שם משברי אמון חמורים ביותר, כי עד אז היה מקובל לחשוב שאלה דברי אלוקים חיים, והרבי לעולם לא טועה.
הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.
תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.
נ.ב.
נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.
ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...
לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.
סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.
אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.
תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.
כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...
זהו.
ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.
לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת.
יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.
מי שלא קרא את המצע ולא שמע את התכניות לביטחון, להתיישבות ולתיקון מערכת המשפט - בעיה שלו.
מי שקרא ושמע לפני הבחירות, ידע בדיוק את מי הוא שולח ולשם מה.
הוא יכול להמשיך לעבוד על 100 אלף חסידים שוטים שנשארו לו, לשיטת מקורביו.
עלי הוא כבר לא יעבוד.
השאלה היחידה היא למה שנאמין לך שהצבעת שוב, למי שתקפת כל הקדנציה הקודמת, כולל במהלך מערכת הבחירות ולמה הצבעת למי שהצהיר מעל כל במה שהוא הולך לתקן את הדברים שלשיטתך הוא לא אמור להתעסק בהם.
אין מה לומר, כרל"ס, אתה העתק מושלם של הרל"בים - תמיד מתגעגע למפד"ל של פעם, כמו שהם מתגעגעים לליכוד של פעם, מתגעגעים לנתניהו של פעם, כאילו שלא תקפו אותו גם 'פעם' וכאילו שלא תקפו את בגין באותן שיטות.
ואחר כך תתנצל.
@משה צריך עזרה לעמוד באתגר, איך אני מגיע להודעות שלו מתחילת חשוון תשפ"ג וקודם לכן?
תודה רבה
נ.ב.
איתן, זה לא משנה, גם אם נניח אני כבר סנילי (אני לא...) והמצאתי שתקפת אותו, אין לך מה להתלונן על זה שהוא עוסק בתחומים שהבהיר במהלך מערכת הבחירות שבהם יעסוק. לזה הצבעת (נניח שנאמין לך) - זה מה שקבלת!
לעיונך למה הצבעת:
https://zionutdatit.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%94/
בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.
המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.
אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...
המילואימניקים
עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,
עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.
עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.
מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.
לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.
יהודה ושומרון: הטרור פורח.
סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.
תימן: התחמשות מואצת.
כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.
אלפי הרוגים
מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.
400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.
השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.
במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.
אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.
בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.
גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.
בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.
במפלגת הציונות הדתית חוששים מפיצול
סמוטריץ' הבין שהוא צריך להחזיק את הנתח הפחות אמוני-תורני,
וזאת הזמנות מעולה להתפצל, להעשיר בקצת ימין מתון חילוני-ליברלי, לנהל קמפיינים נפרדים
ולהתאחד רגע לפני הבחירות
לאו דוקא פניה לציבור הפחות אמוני-תורני,
אלא גם בתוך הציבור האמוני-תורני יש גישות שונות לסוגיה הרגישה הזאת של בני הישיבות,
והוא מבין שיוכל להיות סביב זה היי גדול.
בקיצור לכאורה הוא רק יכול להרוויח מזה.
בס"ד
אבל אני לא חושב שיהיה פיצול מהמפלגה ולו רק בגלל שאני לא רואה את וולדיגר משלימה להם לצלע השלישית. האחרים פחות רלוונטים לנושא הזה.
אוהד טל לא רלוונטי?
בס"ד
הוא נאמן מאוד לבצלאל, וגם אחד התוקפים העיקריים של ח"כ סולומון מאז אתמול.
לדוגמה מהדקות האחרונות:
גם בנושא הייחס בין תורה לצבא - יש פערים בין השיטות השונות בתוך בתי המדרש הציונים דתיים. כלומר כולם מסכימים שהשירות הוא מצווה ושמי שלא שוקד על תלמודו חייב להתגייס, אבל בייחס ללומדים יש אסכולות שונות שבכותרת אפשר לחלק אותן לשלוש: "ישיבות גבוהות", "הסדר לכתחילא" (אם כי כמובן חלק מראשי ישיבות ההסדר מעודדים את מי שבנוי לכך ללכת לישיבה גבוהה) ו"הקיבוץ הדתי" ככותרת. כמובן כל אחת מהשיטות מתחלקת לעוד תתי זרמים וניואנסים.
עד המלחמה, הדיונים היו כמעט תיאורתיים, בוודאי כשזה הגיע לשאלות החוקיות. די פיהקו וחוץ מכמה מאמרים טרחניים במקור ראשון, אף אחד לא חשב שעל הנושא הזה צריך לזעזע את הקואליציה.
המלחמה, ההרוגים, הפצועים, העומס הבלתי מסתיים שלא פוסחים גם על יושבי בתי המדרש - הביאה שהנושא בוער ומאוד קשה לעגל את הפינה. הציבור חם מאוד וגם מי שמבין בשכל שחוק או העדרו לא ישנה במציאות, העקרון מאוד בוער בו. במציאות, נוסח חוק שהרב מידן טוען בתוקף שהוא חילול ד', יכול להיות נוסח שהרב יצחק בן שחר לדוגמא (לא שמעתי אותו ספציפית במלחמה, אבל מכיר את הדרכותיו בעבר והוא רבו העיקרי של סמוטריץ') - יכול לראות בו לכתחילא.
אני מקווה שזה בסדר להביא מאתר המתחרה, אבל אריה יואלי מביא מציאות שלפיה **ייתכן** ומסםיק שני ח"כים לפירישה מהסיעה
התרגיל להגדלת התקציב למפלגה עלול להתהפך על הציונות הדתית - סרוגים
א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.
ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.
אחרת אי אפשר להסביר.
כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.
עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.
מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.
כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי
בפועל אין לו שום משמעות, ואם כן אז בגץ יפסול אותו
מי שכועס על החוק הזה גם ככה לא התכוון להצביע לו
....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:
צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים
לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.
סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים.
אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים
ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.
ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.
ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.
ואני נולדתי כאן.
גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.
ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.
"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"
מעניין אם יש ביביסט בטיסה .
היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.
...שאתה נוצרי.
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
בלי לדעת
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
ואז יפתור לעצמו בקלות את הבעיה של יוחסין.