מאז הפרת הפסקת האש 175 רקטות לעבר ישראלHakuna.Matata

אז מה? לחמאס אזל מלטי הרקטות? 
אהה, טוב, אנחנו ממשיכים לספק להם חומרי בניין , מסמרים, ברזל, כל מה שצריך בשביל לפגוע בנו...

לא חיכינו מספיק בהפסקת האש האחרונה בשביל לתת להם להתחמש כמו שצריך..

זה לא מספיק רקטות חמאס, 

פה זה מדינת ישראל, לא נלחמים מול חובבנים..

רקטות עד לאשדוד?

פחח.. צעירים.. אנחנו לא מתעסקים עם טירונים..

<צ>

"עשרה קבים של בריה (כוח ויכולת סבל) ירדו לעולם תשעחסדי הים
נטלו ישמעאלים, ואחד לשאר העולם". [אסתר רבה]

ערבים גם אם תפגע בהם בצורה חזקה, זה לא יעצור אותם, עד שתשפיל אותם לגמרי.
גם להשפיל אותם לגמרי לא יעזור, לצערנוmatan

גם אם תצליח למעוך לגמרי את החמאס, לשלול ממנו נשק, להרוג את כל מנהיגיו- לא תוכל לעצור את הרוח הישמעאלית 

הנלחמת בישראל ונאבקת עימו על הארץ, יש כאן מלחמה לא על היהדות אלא על א"י, ולישמעאל שיש לו זכות, ריקה אמנם

בגלל בריתו הריקנית(ועיין בסיפא זוהר וארא שגם מביא הרמב"ן). מכיוון שהמלחמה כאן היא על מי הוא בן הברית הראוי לרשת

את הארץ- לא ננצח בכוח הזרוע, גם אם קולנו קול יעקב וידינו ידי עשיו, שכאן אנו נדרשים למלחמה כנגד ישמעאל ולא נגד עשיו.

הדרך היחידה היא להוכיח בחיינו שאנו בני יצחק, בן אברהם ולנו ניתנה הארץ, וכאשר נעשה את זה, יקבלו זאת גם הישמעאלים,

שהרי ישמעאל איננו רשע ואף עשה תשובה בסוף ימיו. לכן- גם השפלה לא תמנע מהם להמשיך לנסות לפגוע בנו. רק התחזקות

שלנו ואחיזה במידותיהם של יצחק ואברהם ינצחו את המלחמה הזו.

אני לא מבין בחשבונות רוחניים, ממה שהבנתי מרבותייחסדי הים
ונראה לי משמע בזוהר, שברגע שישראל חוזרים לארצם מתבטלת הכוח הפנימי בקליפת ישמעאל, ועלינו רק להוציא את הביטול לפועל, ולבטל את הקליפה בחיצוניות.

[אולי יש תהליכים בביטול כוח הקליפה הפנימית, אבל ממה שהבנתי זה לא כך, דהיינו כבר אין כוח פנימי בקליפת ישמעאל.]
לא יודע, לא בדיוק מתחייב כך מהזוהר שם, ולא מצינוmatan

שהקליפות מוותרות כל-כך מהר, "ברגע שישראל חוזרים לארצם", זה כמו שתגיד, שכשיהודי חוזר בתשובה 

ישר מתבטל כוח הקליפות מעליו, זה נכון, אבל לא אומר שהקליפה "מוותרת" וצריך לזכך את הקליפה בכל מקרה.

ככה אני הבנתי. 

וזה לא קשור רק לחשבונות רוחניים- אין עם שניתן לדכא אותו באמת, ואין מי שמוכן לוותר על הבית שלו בכזו קלות,

השפלה והכנעה הן פיתרון זמני ולא ממצה, שבעיקרו יביא למלחמה גדולה, יותר נכון וראוי יהיה לעשות תשובה.

התכוונתי השפלה לגמרי, לתת להם מכת נוק-אאוטחסדי הים
שלא יוכלו לקום, ולגרש את השאר.
לא אפשרי לטעמיmatan

הצורה שבה הארגונים הללו עובדים לא מאפשרת לתת להם נוק-אאוט, וגם אם תגרש, הם ימשיכו לתקוף מבחוץ.

הדרך היהודית לעשות את זה, מופיעה ברמב"ם- לקרוא לשלום. 

כבר כתבתי את זה כאן בעבר-

מי שמוכן לקבל על עצמו מלכות ישראל בארץ - נשאר,

מי שלא מוכן לקבל על עצמו מלכות ישראל - מסולק,

ומי שמתנגד לסילוק - למיתה. 

כאשר עם ישראל יהיה מוכן לקבל על עצמו עול מלכות שמיים ולנהוג כך עם הגויים היושבים בארץ, אז יהיה פיתרון

אמיתי למצב. כי אחרת אתה רק יוצר עוד אויבים בכל סבב, מי שלא נתת לו לבחור להישאר, פשוט יתעב אותך וילחם

נגדך.בסבב הבא. 

אבל תמשיך לקרוא את ההלכה הבאה שם ברמבם...מאמע צאדיקה

מה התנאים של הקריאה לשלום הזו? 

(לא אוטונומיה מדינית- זה בטוח) 

ואם הם לא מקבלים את הקריאה ויוצאים עלינו למלחמה- 

אז--- מה כתוב ברמב"ם שם שצריך לעשות? 

(כן, כן. זה ההלכה. וכן- זה ריאלי. הלכות זה לא אוטופיה.) 

כתבתי בפירוש לא?matan

מי שנלחם בנו - למיתה. הרי כתבתי את זה שם בפירוש.

אני התנגדתי? לא, רק התנגדתי לניסיון לנצח בכוח הזרוע במקום להבין שהשורש הוא הרוח, אין משמעות לכוח

ללא הרוח, והרוח היחידה שתנצח במלחמה הזו - היא רוח גבורתו של יצחק, שעליה אנחנו נשענים במלחמה הזו.

הכנעה סתמית של הישמעאלים בארץ אולי תיתן הפוגה זמנית, אבל היא לא תשובה, זו בדיוק הבעיה בטרור.

מתן וחסדיHakuna.Matata
אתם מדברים ממש גבוה..
אל תדברו גבוהה גבוהה.

מה אתם יודעים? אפילו מה שאתם מביאים כמקור להוכחת טענתכם אינכם בדיוק מבינים.

אל תדברו על כח ישמעל ועל הקליפות שלו. או שתדברו אבל אל תחייבו את זה המציאות. כי פשוט אין לכם תפיסה בזה.

גם לי אין.
אולי לחלק מרבותינו.
ואם כבר, אז מה לדעתכם אנחנו כפרטים יכולים לעשות?
קצת יצא לי ללמוד את זה עם כמה רבנים- ועושים תשובה.matan
מניין לך לדעת במה יש להם או אין להםלשם שבו ואחלמה
תפיסה ?! אתה מכיר אותם?!
אחד מהם כן.Hakuna.Matata

ואם שמת לב, גם כלפי הרבנים רשמתי "אולי"..

אז אני מבין שאתה יוצא להתגונן לחבר שלך. אבל שכחת את הרבנים.

וכן, מי יודע היום מה זה קליפת ישמעל?

לרבותינו רשמת אולי אז שתקתילשם שבו ואחלמה
אבל עליהם פסקת, והרי אתה לא מכיר לפחות את אחד מהם.

והנה בתשובתך לי הנחת שהיום אין מי שיודע מה זה קליפת ישמעאל.
אז אני פשוט חולק על הוודאות שבדבריך. ואני לא מכיר אותם בכלל ולא מגן עליהם.

ובכלל, יש היום רוח הקודש, ויש מקובלים ( שזה לא בהכרח קשור) ויש בעלי מופעים ויש הכל. וגם אם אדם חי 90 שנה ולא ראה זה רק אומר שיש על זה הרבה הסתרה אבל לא ראיתי אינה ראיה
ואני גם כואב וחולק על הגישה שאנחנו "יתמי דיתמי דינמי"
זה שיש יחידים שיודעים לא אומר על הכלל..Hakuna.Matata

"מי היום יודע מה זה קליפת ישמעל" - כוונתי שיש יחידים שיודעים - ויש להם מזה השלכה מעשית..

מה מכל הדיבורים האלה מוביל מי מאתנו לאיזה השלכה מעשית כל שהיא..

אולי למחשבה, או לסגנון מחשבה אחר. שלדעתי, משמעותו קטנה אם הוא רק במחשבה.

אמרתי לך, מבחינתי מה המשמעות- עשיית תשובה.matan
ומה ההבדל בין זה לבין כל דבר אחר שקורה במציאות?Hakuna.Matata
ההבדל פשוטmatan

עשיית תשובה פה זה לא מצד "אנחנו עם ה' והוא יעזור לנו"- פה זו בדיוק הנקודה שאנחנו פותרים ע"י עשיית

תשובה.

הרבה פעמים אנחנו אומרים לעשות תשובה, כי זה בטוח מועיל לשפר את הדברים, כאן - זה הפיתרון עצמו,

לא כמשהו שיגרום לה' לעזור לנו, אלא כתשובה לקיטרוג של ישמעאל.

כאן תשובה היא הפיתרון ולא רק כלי עזר.

מה תרויח מלהשתיק דיון?אני77

זה שמישהו לא רואה קליפות ולא מתחוללים לידו ניסים, לא אומר שאין לו מסספיק שכל וסיעתא דשמיא כדי להתעסק במושגים מורכבים.

אם אתה חושב שהשכל שלך חלש מכדי להתעסק בעניינים מורכבים-אל תתעסק בהם.

למה אתה מפחד שאנשים יתעסקו בדברים גבוהים?

מילא אם היית אמר שהם ניגשים לא נכון לדברים הגבוהים ומציע אלטרנטיבה, היה אפשר לקבל את זה.

מה אני ארויח?Hakuna.Matata

עיסוק במושכלות כשאינך בשל לא רק שלא מעיל אלא מזיק. 

ובטח אם אתה מנסה למכור את ההבנה שלך לרבים..

אתה באמת חושב/מאמין שהויכוח הוא טריטוריאלי?גוונא

מבחינת הוויכוח עם ישמעאל כן.matan

למעשה, למדתי על זה לא מזמן.

אין מלכות ישמעאל, ומלבד האבן-עזרא שנחלק בחריפות, אף אחד לא מחשיב את הכנעת ישמעאל כחלק מתהליך הגאולה,

ישמעאל אינו אויב של ישראל במהות, עשיו הוא הניגוד של ישראל במהות. 

המלחמה בעשיו היא מלחמה על הצביון הישראלי, זו המלחמה בנצרות שמבקשת לטעון "אנחנו ישראל החדש" והישן נעזב,

ולכן המלחמה שלנו איתם היא חריפה בהחלט והיא מלחמת הרוח. אבל ישמעאל איננו אויב, עשיו מצליח לשרבב את ראשו

אולי ע"י חושים בן דן למערת המכפלה, אבל ישמעאל נקבר עם אבותיו לאחר שעשה תשובה. יש לנו את רבי ישמעאל כהן

גדול, לא סתם נקרא ילד ועוד כהן בשם שכזה, לא מצינו שקוראים על שם רשעים.

נפילת עשיו היא חלק מהגאולה הישראלית, כי עד שלא נגבור על עשיו אנחנו נמצאים במלחמת רוח, המלחמה עם ישמעאל

היא מלחמה על א"י. זה לא טריטוריאלי במובן הבסיסי של המילה- זו מלחמה על הזכות בארץ אברהם, וישמעאל טוען

ובצדק, שגם הוא בן אברהם וגם לו זכות בארץ הזו. למעשה - במהלך 2000 שנות ריקנות הארץ, הוא זכה בה, וכפי שכותב

הזוהר היה זה בין היתר בשביל למצות את זכותו של ישמעאל- ברית ריקנית שקיבלה ארץ ריקנית. אבל ישראל עצמו לא

מוכיח שהוא בן ברית אברהם, שהוא יצחק, בן הגבירה, ומתנהג כבן השיפחה ומבזה את עצמו. ולכן יש מקום לישמעאל

לקטרג. בתחילת כיבוש הארץ הערבים פחדו וברחו, בכיבוש שטחי איו"ש ומערת המכפלה, ערבים השתחוו בפני עם ישראל

שעבר בכוחותיו הצבאיים ואמרו "הנה אדוני הארץ חוזרים" - רק שאח"כ הם גילו ששחכנו בעצמנו שהארץ הזו היא שלנו.

ואז יש מקום לקטרג- מה הם טובים יותר, מה שווה הברית שלהם, הרי עזבו אותה ורבים מתכחשים לה. 

אחד מכתבי החדשות לענייני ערבים(סליחה שאני לא זוכר את שמו) מספר שתמיד היה ביחס טוב עם האוכלוסייה הערבית, 

אבל אחרי שהוא חזר בתשובה הם התייחסו אליו אחרת, בצורה מכובדת יותר, כשהוא שאל למה הם אמרו לו שזה קשור 

לעובדה שהוא חזר להיות בן אברהם ועכשיו הוא אדון הארץ. הערבים יודעים היטב כי הארץ שייכת ליצחק. גם נסראללה 

אם אני לא טועה נאם בזמנו, ואמר שהארץ שייכת ליהודים, אבל זה לא יהודים, יהודים הולכים בצניעות, יהודים מתפללים, 

האנשים הללו לא היו מבחינתם יהודים אלא נציגי תרבות המערב- אויבת העולם הערבי(הערבים והנוצרים אוהבים לריב,

כל ההיסטוריה הם עושים את זה...)

הוויכוח הוא למי שייכת הארץ, וגם הם יודעים שהארץ שייכת ל"יהוד" הבעיה היא שהם כבר לא מזהים בנו את ה"יהוד" וכאן

מתחילה המלחמה. אין אצלם הבנה של "ישראל שחטא ישראל הוא" תפיסת החומר שלהם חזקה מדי, כגויים מכדי להבין 

שיש מציאות שכזו, אבל הם טוענים ובצדק שאין לנו זכות, אם אנחנו עם ישראל- אז מגיעה לנו א"י, ואם לא,אז למי שייכת 

הארץ כל עוד ישראל לא חזרו? לישמעאל, בן אברהם. 

הסברתי את עצמי היטב? זה שיעור ששמעתי שבוע לפני ט' באב על משמעות ישמעאל במהלך הגאולה.

זה נחלק לשנייםגוונא

איך אנחנו כיהודים מאמינים תופסים זאת, ומנגד תפיסתו של האויב האיסלמי-ערבי (ועל אף שזאת הכללה רחבה).

יתכן באמת שהמלחמה עם ישמעל אינה חלק מתהליך הגאולה (אם כי אני באופן אישי מאמין שכל אירוע/צרה שפוקדת את עם ישראל היא חלק מתהליך שנועד/מסוגל ל'התניע' את הגאולה).

מנגד אני חושב שאתה מפספס את הדברים הדי מפורשים של האויב בענייננו. גם היסטורית, הזעם שהופנה כלפינו היה קיים עוד בטרם מישהו האמין שתקום כאן מדינה.

תמיד יש כמה מישוריםmatan

ותמיד הפיתרון לא נמצא במישור השטחי, אלא במישור הפנימי, וכל זמן שהתיקון במישור הפנימי לא נעשה, התיקון

במישור החיצוני נמצא בסכנה, שמהמישור הפנימי תיפתח הרעה. נכון, הרבה פעמים כדי לתקן לא ניתן מיד להגיע לשורש

הנקודה, וצריך לעבור מישור מישור, אבל זה בדיוק כמו המנהרות- נניח שהצלחת לנצח "למעלה" - יש מנהרות למטה

שרק מחכות לפרוץ, ואם לא תזהה את זה ולא תראה את זה- הן יצליחו.

כולם מסכימים שכל אירוע וצרה של עמ"י הוא חלק מתהליך הגאולה, הכול הוא חלק מתהליך הגאולה ואין אף פרט שלא

נמצא בכלל זה, אבל לא הכול מוכרח. מוכרחת להיות נפילה לעשיו, אבל לא מוכרחת להיות נפילה לישמעאל, "ועלו

מושיעים להר שעיר, לשפוט את הר עשיו" לא מתפללים בשום מקום על לשפוט את הר ישמעאל... 

האויב הישמעאלי כמעט ולא קיים עד לתחילת העלייה הישראלית לארץ, יחסית, חיו יהודים בארצות ערב באופן מעורר

כבוד לעומת אחיהם האשכנזים. נכון, לא תמיד החיים היו קלים גם ליהודי ערב, אבל זה לא דומה בכלל לרדיפות הנוצריות

של אירופה. התחלת המאבק שלנו עם ישמעאל הוא בתחילת חזרתנו לארץ - בדיוק כפי שכתוב בזוהר וארא. הסטורית,

שנאה ירדה לעולם בסיני, גם ישמעאל בכלל זה. אבל ישמעאל הוא אכן סוג של אח חורג שנלחם על ירושתו של אבא בעוד

עשיו רוצה להיות ישראל במקום יעקב. מלחמות שונות מגיעות ממקומות שונים, למעשה, הישמעאלים אינם האויב, כי אם

בת-אדום, כפי שנזכרנו לפני שבועיים בערך בט' באב. נכון- כרגע אנחנו נמצאים במאבק מול הישמעאלים, וזה חלק

מהתהליך, אבל צריך להכיר את השורשים הפועלים, כי גם אם הם לא יודעים את זה או אומרים את זה, זה בסופו של

דבר מה שמתרחש לנו מול העיניים. ואפילו הגדלתי לעשות והבאתי דוגמאות לכך שהם מבינים את זה.

המלחמה האמיתית של הערבים היום היא לא כנגדנו, אנחנו משמשמים בעיקר כ"שעיר לעזאזל" שמאפשר להם לעשות

כאוות רוחם ולצעוק "ישראל עשתה כך וכך" וכול העולם ישר ילך לבדוק מה בדיוק ישראל עשתה ולמה, ואם זה מוסרי, 

רוב העולם הערבי היום נמצא במלחמה עם התרבות המערבית, השלטונות הדתיים וההנהגה הדתית מבקשים להילחם 

בתרבות המערב, מה לעשות, שישראל כעצם בגרון המזרח תיכוני היא המקום המערבי ביותר בסביבה, אז שונאים אותנו,

יופי להם, הבעיה האמיתית שלהם היא עם ארה"ב ואירופה, משם מגיעה כל התרבות בה הם נלחמים- מלחמת הרוח של

ערב היא במערב, לא בישראל, הבעיה שישראל מתעקשת להישאר מערבית ו"נאורה", במקום לחזור לישראליות, אז

הערבים נלחמים בנו, תוסיף את זה לוויכוח על ירושת הארץ- וקיבלת מצב מדיני מסובך...

לפי דעתי, זו לימוד חובה על עם-ישראל, עם-ישראלחסדי הים
ברובו הוא כן מסורתי.
אנחנו צריכים להאמין בעצמנו שראוי לנו בעלות על כל הארץ גם אם אנחנו לא לגמרי מתוקנים, שאר התיקון יבוא ע"י השפעת קדושתה של הארץ.

לפענ"ד הטענה ששינוי פנימי ישנה את היחס של ישמעאל אלינו, לא נכונה, כי עובדתית הם רוצים בעלות על הארץ גם אם אנחנו דתיים, והטענה גורמת לנו להתעצל ביישום המעשי של מיגור הרע. הטענה שלך מזיקה, בדיוק כמו שהטענה החרדית על עלייה לארץ הזיקה ביישום המעשי בעבר.

החזית הפנימית העיקרית, אכן אני רואה כמוך שזה נגד חלק מהתרבות המערבי, אבל התרבות הזאת יסודתה בערכים הומנים ואתאיסטים, ולא נוצרים, וכפי שכתבתי לעיל לא ישנה את היחס של ישמעאל אלינו.
לדעתי אתה מדבר מתוך פחדיך שלךmatan
עבר עריכה על ידי matan בתאריך כ"ה באב תשע"ד 18:16

מעולם לא אמרתי שלא להכות בחוזקה ובצורה תקיפה את כל הקמים עלינו.

אמרתי שגם אם נעשה את זה- בלי להיות במקום הנכון, אולי נעזור לתסמין של הבעיה, אבל לא לשורש.

אולי נוריד את החום אבל לא נפתור את המחלה. 

וצריך להכות בחוזקה, ואסור להתעצל במיגור הרע ועדיין לא שם טמונה הבעיה שלנו - אלו שני מישורים שונים.

זה שאתה חושב כך לא משנה הרבה מבחינתי, מקורות ישראל משנים, שינוי פנימי שלנו בטוח משנה את העולם כולו,

ובטח ובטח במקום הזה שבו אנחנו מדברים על מלחמה עם ישמעאל, עלינו להבין בדיוק מול מי אנחנו נלחמים ועל מה.

כאשר אנחנו מבינים את זה אנחנו גם רואים שלא בכוח הזרוע בלבד אפשר לנצח את המלחמה הזו ולא סתם היא

מתחוללת אצלינו בתקופה הזו, כבר ידעו וכתבו רבותינו כי כך יהיה עוד לפני שיצאנו לגלות. אז מה? נקבור את הראש 

בחול כי לחסדי זה לא נראה? הם רוצים בעלות על הארץ כי זו גם ארץ אביהם, וגם להם יש זכות, כפי שהבאתי מהזוהר,

ורק כאשר לנו תהיה הזכות הגדולה יותר לא רק מצד הסגולה אלא מצד הבחירה - הם יקבלו אותנו, הם דורשים מאיתנו

למלא את ייעודנו - ועד שלא נעשה כך, נמצא את עצמנו נאבקים בהם על הארץ שקיבלנו רק בגלל הייעוד הזה. חלק 

מהייעוד הוא מיגר הרע, באומות, במעשים במחשבות ובהנהגות החברתיות כולן.

אתה מתבלבל כאן ידידי- החברה ה"אתאיסטית" איננה חברה, אחוזים מעטים בעולם הם אתאיסטים ונהוג להכליל

בקבוצה זו גם דואיסתים ושאר מיני פיקנטריה.רוב העולם המערבי מגדיר את עצמו כנוצרי, מאמין בפגר ומשתחווה לו,

האתאיזם איננו חזק היום כפי שהיית חושב. החברה המערבית מושתת על ערכי הנצרות, אמנם עם ליברליות קצת

מורחבת, אבל על עקרונותיה ושיטתה של הנצרות בתפיסת העולם- מי שטען שהאלוהים(שם ע"ז כמובן) מת, הוא

הבסיס לטענה כי הוא לא רלוונטי וחסר שייכות שהוא יצווה ושם הארס היותר גדול.

ממליץ לך לקרוא את כתבי הרב זצ"ל בעניין הנוצרים, אולי תגלה דברים מפתיעים.

*לגבי המוסלמים, אני חושב שכבר נגמרה זכותם,חסדי הים
העובדה שיכלנו לכבוש את הארץ, רק נותר לנו לעשות את הצעד החיצוני של מיגורם לגמרי.

*לגבי תרבות המערב, נכון שחלק קטן הם אתאיסטים ממש, אבל יש הרבה שיונקים את ערכיהם מההומניזם ולא מהנצרות.
להומניזם יש השפעה עצומה, כי הרבה מהם הם פרופסורים באוניברסיטאות, והם משפיעים בחינוך.

ניקח דוגמאות שיש בהם מחלוקת בין הנצרות להומניזם, ונבחן איזה ערכים שולטים יותר:
יחס לזוגות דו מיניים- כמעט בכל אירופה, ובערך חצי מארה"ב. יש יכולת לזוגות חד-מיניים להתחתן, הומניזם ניצחה.
יחס להפלות- כנ"ל
היתר או איסור הפצת פורנוגרפיה כנ"ל.
ויש עוד נושאים שההומניזם ניצחה.
ועוד לא דיברנו על ערכי שוויון ודמוקרטיה, שכלל לא קשורים לנצרות, אלא הם ערכים הומניסטים.

ברור שעדיין יש השפעה לנצרות, אבל היא מאבדת את כוחה במגרש הציבורי.
אהבתי מאוד.קחו עמכם דברים
משיעור של מי הבאת את הדברים?
כמדומני שהכתב עליו אתה מדבר הוא צבי יחזקאלי. מומלץ לצפות בסדרתו "אללה איסלאם" להרחבה נוספת.
זה מכמה מקומותmatan

השיעור המרכזי שעסק במלכות ישמעאל ותפקידם בדור הגאולה הוא של הרב שטיינברגר

הבאתי מקורות נוספים להרחבה, הזוהר שמובא ברמב"ן(עתידין בני ישראל...) מסוף וארא, וכו'...

*רוב המוסלמים בפועל לא סוברים כך, אלא שהארץחסדי הים
שלהם, בין אם אנחנו דתיים או לא, כך זה עובדתית. הם מחשיבים את הארץ הזו מקום קדוש מוסלמי.
נכון שהערבים מכבדים אנשים שמרנים ודתיים, אבל זה כלל לא מבטל את טענתם על בעלות הארץ.

*זו טעות להגיד שרק הראב"ע סובר שיש מלכות ישמעאל, כולם סוברים שיש כמבואר ב'פרקי דרבי אליעזר' ובזוהר, רק השאילה אם זו מלכות בפני עצמה או לא.

*בפנימיות בוודאי שעשיו יותר קשור אלינו, כי לא רק אביו היה יהודי אלא אמו, והוא העם היחיד שנקרא אחינו "אחיכם בני עשיו", "כי אחיך הוא", ולעתיד לבוא הם יחזרו בתשובה, כפי שמביא ה'שערי אורה'.
בפועל רואים התחלה לזה, שיש תומכים רבים כנים של ישראל בעולם המערבי, בלי קשר לרצון לנצר אותנו, וכפי שהגדיר אותם אחד מרבותיי 'עשיו המתוקן'.
לא סוברים? או לא טוענים כך כיום?matan

תבדיל בין טענות של היום לבין מה שמתרחש בפועל, כי כשהגענו לכאן הם קיבלו את זה והסובלים העיקריים מפרעות

היו העולים ללא עול תורה ומצוות. 

ברגע שבו המדינה היא חילונית הם נלחמים בשליטתה בארץ. לא בך באופן ספציפי, אלא בך כאזרח במדינה הזו, שאין

לה זיקה לארץ מצד הבחירה שבה שזה כל מה שמסוגלים העמים לתפוס, כי אין אצלם הבנה של צד סגולה.

טעות תגיד למישהו אחר- לא כולם מחשיבים את ישמעאל כמלכות, אך אחד מלבד הראב"ע לא מחשיב כאחת מ4

מלכויות שהן הכרח שיפלו לפני שתגיע הגאולה.

בפנימיות ח"ו שעשיו הוא קרוב אלינו, הוא עשיו הוא כולו קליפה, אם אתה רוצה להיכנס לפנימיות. אין איזכור לתשובה

שעשה עשיו והמקסימום שמוזכר הוא שחושים בן דן ערף את ראשו כשקברו את יעקב במערת המכפלה, ורק ראשו נכנס,

כך שהכי רחוק שניתן לומר הוא שיש לו שייכות קטנה כזו. בעוד ישמעאל מת מיתת צדיקים וזכה להיקבר בכבוד לאחר

שעשה תשובה. ועוד שזכה לניסים ונקראו אחריו מגדולי ישראל ולא מצינו שקראו עשיו לאף אחד.

אז בפועל - עשיו הוא האויב וישמעאל הוא לא.

והלכה- עשיו שונא ליעקב. גמרא מפורשת.

הם סוברים שהארץ הוא מקום מוסלמי מקודש.חסדי הים
תסתכל באמנת החמאס, תסתכל באמנת דעאש, תסתכל בכתבים של יוסף אל- קרדאווי הפוסק הכי משפיע על הסונים והוא נחשב מתון, תסתכל באידיאולוגיות של איראן שהם שיעים, כולם כותבים שהארץ היא חייבת להיות בשליטת הוואקף המוסלמי.

מאורעות תרפ"ט היו נגד דתיים וחרדים, ותקפו אותם בצורה כללית לפני קום המדינה.
עוד דבר שכוחה של ערכי הנצרות בעולם המערביחסדי הים
הולכת ומתמעטת, וערכים הומניסטים ואפילו אתאיסטים תופסים את המרכז.

יש כנסיות, שאתה מתבונן, ורואה שהערכים שלהם הם כמעט הומניסטים לגמרי, והדבר היחיד שמזהה אותם כנוצרים, זה האמונה בישו.
בוודאי שאם אנחנו מתבוננים בעולם המערבי, עיקר האיום זה הערכים ההומניסטים המנותקים מ-ה'. זה מה שיש בכל האוניברסיטאות, ויש להם השפעה גדולה מאוד עלינו לעומת ערכים נוצריים.
אתה אולי חושב כךmatan

אבל אתה לא מכיר את החברה הזו מבפנים, אתה לא יודע מה באמת קורה ומה תופס או לא.

למעשה אנחנו צריכים לשמוח בהיחלשות הנצרות, זה בדיוק השלב הבריא שבו מתחילים גם באומות להתנער מהאלילות

ועוברים לשלב הביניים(תקופת המעבר), רק אחרי שיעזבו את האלילות יוכלו לשמוע באמת את הדרכתו של הקב"ה וללכת

עימו ויוכלו להתקיים הנבואות. אל תדאג- הנוצרים לא מוותרים בכזו קלות, עם 40 קהילות מסיון בארץ, מאות אם לא אלפי

מיסיונרים משוטטים, קרנות ממומנות, הם דואגים לעשות כמיטב יכולתם. 

שנדבר על זה או ישר שוקו?הרועה
לרב בן אמוזג יש גישה קצת שונה לעניין, אני לא בטוח מה העמדה שלי אבל בכל אופן נהנתי ממנו.
אפשר לדבר על זה על שוקו? matan

יכול להיות שיש עוד שיטות ויכול להיות שאני טועה, ככה אני רואה את זה, ככה למדתי את הסוגיא וככה הבנתי מרבותיי.

על איזה חלק אתה רוצה לדבר? על העדיפות של כפירה על ע"ז או על החלק של המיסיון?

אם יושבים על זה עם שוקוהרועה
מן הראוי שהוא יהיה מחלב נוכרי.

על הנצרות כהתקדמות העולם לגאולה ועל זה שהנצרות היום היא מעט מאוד דת.
יש להבדיל בין נסיון של לשכנע את האמונה ביש"ו.חסדי הים
לבין הערכים שתופסים תאוצה במרחב הציבורי, וכפי שכתבתי ופרטתי והבאתי דוגמאות בתגובה לעיל, ההומניזים מנצחת את הנצרות.
שתי נקודותmatan

1. אם קראת את מה שאמרתי - אני מבין שעדיף הומניזם על נצרות, ולכן זה לא בעיה אמיתית, כי אם שלב מעבר

שנועד להכשיר את השטח לקראת התעוררות- אותו עיקרון שמופיע ב"לתקופת המעבר" של הרב זצ"ל.

2. ההומניזם המודרני הוא תוצאת התפיסות הנוצריות וכביכול סוג של נובע מהן, לאחר שהרגו את האלוהים שלהם הם

שמו את האדם במרכז, אמנם הנצרות הקתולית עוד מנסה להגיד שיש ציווים כלשהם שהם בעיקר ציווי המוסר שעל פיהם

כדאי לחיות, אבל ברצינות- מי מקשיב לאלוהים שמת בעולם שהוא עצמו ברא? הוא שווה הקשבה בכלל? מכאן מתחיל

שורש התאיזם וגם ההומניזם המודרני שמוציא את הציווי העליון מהמרכז לטובת האדם ו"אופנות המוסר" שלו.

תנסה לחשוב רגע על איזה נושאים עולים בסדרחסדי הים
היום הישראלי:
איסור התבוללות- זה קשור לערכים הומנים מול יהודים.

פגיעה באזרחים חפים מפשע- ערכים הומנים מול יהודים.

הדרת נשים- ערכים הומנים מול יהודים.

גבול זכויות הפרט- ערכים הומנים מול יהודים

מצעד הגאווה- ערכים הומנים מול יהודים.

הקלות בגיור-ערכים הומנים מול יהודים.

זכויות לנישואין אזרחיים- ערכים הומנים מול יהודים.

בציבוריות הישראלית, אנחנו יותר מתווכחים עם ערכים הומנים, לעומת ערכים נוצרים שכמעט ולא בשיח, חוץ מהדיון לגבי ה'קרן לידידות', והגעת האפיפיור.
ומי לדעתך מאחורי הדיונים הללו?matan

אל תסתכל על המריונטות, תסתכל מי מושך בחוטים, רפורמים ונוצרים הם הקבוצות המשחקות, תבדוק מי ממן,

מי מסבסד, מי תומך בדברים הללו- ותגלה את פרצופם האמיתי של השחקנים הנסתרים במגרש.

נוח להם להיות נסתרים. 

אני חושב שלא הנוצרים מושכים בחוטים, אלא ההומנסטיםחסדי הים

והרפורמים שיונקים מההומניזם, אין לזה קשר לנצרות.

מה שכתבת שההומניזם הוא שלב מעבר, אינני מסכים, זו תורה חדשה. זו תורה ששואפת את ערכיה מלבו ה'ישר כביכול' של האדם. הנצרות בכל זאת מאמינה בא-לוקים גם אם הוא בצורה של אדם ודורש פחות ציווים, עדיין הם מאמינים בפיקוד אלוקי. לעומת הומניסטים שנסוגו אחור, ולא מאמינים בסמכות א-לוקית ורוחנית.

אמנם ההריסה היא לצורך בנית שלב כדברי הרב קוק זצ"ל.

שוב מריונטות...matan

הנצרות מאמינה באלוהים בצורה של אדם? לא - היא מאמינה באלוהים אנושי! תקרא את ריה"ל, הוא כותב זאת מדהים

בכוזרי(ולא שהוא צריך מחמאות ממני), "נביא בנגלה ואלוה שולח נביאים בנסתר" - זו כפירת הנצרות, הגשמה.

ואותו הם הרגו, אותו אלוהים נצלב על המוקד- ומהרגע שהוא נהרג הוא גאל את כל המאמינים בו(כן, אהה) - זו נצרות,

מבחינתם- העולם הבא כבר כאן, לא עוד שכר ועונש, לא עוד ציווים מעשיים. 

הדרך קצרה מהריגתו של האלוהים להמלכת האדם-

the king is dead, all hail the new king!

הלזה אתה קורא הומניזם? זוי פשיטת רגלה של הנצרות, ואפילו הכי- הרוב המוחלט עדיין "נוצרי".

ההומניסטים אינם אויבי הנצרות, כי אם ממשיכי קו חשיבתה ודרכה, רק לאחר שוויתרו על העבודה הזרה שלהם, 

הם כופרים בכוח העליון, אבל מכירים ב"ישרות האדם" ומשם, מכיוון שיודע כל אדם ש"אין צדיק בארץ" - כל אחד

מתיר לעצמו את סטיותיו וכל אחד יודע כי השקר הגדול הוא להאמין באמת, שיש להאמין ביושר האדם, כי הרי הוא

יעיד על עצמו שאינו ישר. לכן גם מעבודה זרה זו כבר לא נשאר הרבה מעצם תחילתה, וניתן לחזור ולהגיד בענינה-

לא פנו האומות לע"ז זו אלא להתיר לעצמם..." כי הרי מי מאמין באמת באדם? אותם הומניסטים הרי לא מאמינים

באמת בישרות האדם, שאם כן הרי כל מה שאדם יכול לחשוב הוא ישר- וחזרנו לפוסט-מודרניזם היפה של "אני צודק

כולם טועים", למה? ככה! ואל תשאלו שאלות. אז הטענות ההומניסטיות נועדו לדבר אחד בלבד- לאפשר לכל אחד

ואחת לעשות כרצונם.

גם הרפורמים אינם כי אם תלמידי הנצרות, הרי הנוצרים היו הרפורמים הראשונים, אותה גברת בשינוי אדרת, 

הנוצרים באו לבטל את המצוות המעשיות, להציג "יהדות חדשה", אה כן, באירופאית זה נקרא רפורמה...

עשיו מבקש לקבל את חלק אחיו, להתהדר בנוצות לא לו- ולהיקרא ישראל, לקבל את ברכת הבכורה מיצחק - הוא

אויבנו ברוח, והוא מבקש להשמידנו, ולא בגוף- אלא ברוח. הוא שולח את המיסיון, הוא מביא את ההומניזם ותרבות

החופש המערבית, הוא קול הרפורמה. הכל אותו שורש, רק ענפים שונים, כשמעל הכול- ומעבר לראייתנו הדלה,

יושבת הנצרות, ממנת, טורחת ומשקיעה, ב"יהדות משיחית" ו"קרן לידידות", בתיירים אסייאתים שנשלחים לאחר

קורסים בכנסיות, כן, אלו הנוצרים, אלו האדומים, והם ממנים ומשקיעים בכל הנושאים הללו, כסף אירופאי נוצרי.

תקרא לזה איך שתרצה- אני אמשיך לקרוא לזה עשיו, וגולת הכותרת שלו היא הנצרות, גם אם היום יש התחזקות

של "בנותיה"... 

הנצרות מאמינה בשילוש, זאת אומרת שהם גםחסדי הים
מאמינים בא-לוהים רוחני, וברוחניות בכלל. גם אם הם לא מקיימים את רוב המצוות, הם מחוברים ויונקים מרוחניות. הם מאמינים בכוח עליון רוחני שאמורה להכתיב את דרכיהם. הם מאמינים שכתבי הקודש ניתנו ממקום עליון. הם לא אלו שממציאים את דרכיהם, אלא כוח רוחני עליון.

ההומניזם בא מכיוון הפוך, הכל תלוי בהחלטת האדם וכביכול נסמכת על יושר לב האדם.

שניהם תורות שבאו ללמד לאדם מוסר וכיוון בחיים, ויש גרעין אמתי בשניהם. מסכים ששניהם לא הגיעו לאמת השלימה, בגלל התאוות שבליבם.

מה שטענת שבשניהם יש מעמד של כניעה לתאוות, נכון. אבל זאת רק הסיבה שהם לא הגיעו לאמת השלימה, וזה לא קשור ליסוד דתן שלגמרי שונה אחת מהשנייה.
אני מניח שגם אתה מסכים שהשורשמופים

של ההומניות היא הנצרות

ההומניות היא לא שלב האדם ישר

אלא שהערך העליון הוא האדם

יש כמה מצוות להומניות שהעובר עליהם דינו כפושע נגד האנושות

ויש כמה אנשים שאפילו התיישבו לכתוב הלכות בנושא

לעשות את האדם לאלוהים זה דבר נוצרי, אז הנצרות עשתה את זה לאדם אחד, וההומניות הפכה את כל בני האדם לאלוהים, וכל זה בלי הגיון אפילו, כי הרי הם לא מאמינים ברוחניות, אלא מן גזירת הכתוב כזאת, שאסור לפגוע בבני אדם וזה הערך העליון ביותר

זה לא נצרות, אבל זה יונק מנצרות, וצמח על מצע הנצרות

לענ"ד

אני לא מסכים. כאשר מדברים על יניקה צריך לדברחסדי הים
על מקור סמכות הדת, ושוב אני כותב:
מקור סמכות הדת של הנצרות היא התגלות רוחנית של התנ"ך ולפי שיטתם ה'ברית החדשה' , וההתגלות הרוחנית קובעת את הכללים.
מקור סמכות ההומניזם זה כביכול ישרות לב האדם, ולב האדם קובע את הכללים.
לכן הם בדיוק הפוכים.
אתה צריך להבין משהו פשוטmatan

ההומניזם המודרני הוא בן בית של הנצרות.

הנצרות הוציאה את האלוהים מהמשוואה, היא הרגה אותו,

החלל הפנוי הנשאר היה חייב להיתפס,

שנים החלל הזה נתפס ע"י הכנסייה והאפיפיור

היום המקום מתחיל להיתפס ע"י האדם

הצד השווה שבשניהם ששניהם מסתמכים על אותה נקודה של הריגת האלוהים.

ההומניזם לא יכל להגיע לפני כן, כי היו לו אלילים רבים מדי.

ההומניזם המודרני כולו מסתמך על אבני היסוד האמוניות של הנצרות,

הוא רק מכתיר את האדם ולא את הכנסייה.

הכנסייה היא רק צורה אחת שבה לבשה הנצרות צורה,

אין חובה בכנסייה לפי הפגר, למעשה, אין חובה בכלום,

מלבד ווידוי, ולפי הבשורות שהגיעו אחריו- גם אמונה בפגר.

הנצרות, מאמינה בהרבה דברים מסתברmatan

כי אתה מעולם לא למדת נצרות, לא קראת ולא שמעת אוונגליסט, כנראה.

נכון- ככה לימדו אותך, שילוש, האב הבן ורוח הקודש(יאק...) אבל מה ששחכו ללמד אותך הוא פשוט מאוד-

הם מאמינים שהכל אחד- לא שילוש כפי שאתה חושב, אלא שאותו האיש יש"ו, הפגר, היה שלושתם בעצמו,

בגלל זה הבאתי את ריה"ל בתחילת הכוזרי, "נביא בנגלה ואלוה שולח נביאים בנסתר", ככה מתאר הנוצרי 

את אמונתו בפגר, וזו האמת המרה של מרבית הכנסיות. ישנן כמה כנסיות בודדות שאכן ביצעו חלוקה מסויימת, 

בתקופות מאוד מאוחרות של הנצרות, אבל מה לעשות, הנצרות הבסיסית והאיתנה הפכה את האלוהים לאדם,

והגדילה לעשות בהריגתו. 

הרי לך שיעור בסיסי בנצרות- דע מה הארס המנטף בה, כפי שכותב הרב זצ"ל, כי יש פה ארס עצמי עצום של

עקירת כל יושר פנימי. אתה מבין ידידי- האשמה כלפינו לא הייתה מעולם הריגת נביא, אלא הריגת האלוהים עצמו,

וזו שנאה גדולה.

כך זו אמיתתה של הנצרות, וזה שלא לימדו אותך זו עבודה טובה של משרד החינוך, אתה יכול להודות לו.

נמשיך ברשותך-

מה קרה לפגר? כיצד הוא נהרג? הוא הקריב את עצמו למען שיחרור העולם, כך מאמינים הנוצרים, הוא בא

לגאול את העולם ועשה זאת בנתינת עצמו לצליבה, ובכך, שיחרר את כל המחויבויות של האנושות כלפיו, מלבד

אמונה אחת, בפגר. כל מי שמאמין בפגר הוא יזכה לחיי הנצח המענגים ומי שיעז לכפור בו ייענש עד קץ הימים.

הפגר שהקריב את עצמו למענם, עלה על עמוד הצליבה, ובגלל אמונתם בו- הוא יצילם מתהומות השאול, לא

משנה מה הם יעשו, רק ווידוי נצרך וכל מעשייך כלא היו.

הנצרות לקחה את האלוהים והרגה אותו, היא המליכה במקומו את הכנסייה, האפיפיורות, כביכול כמי שיוכל לנווט

את הדרך הנכונה והטובה, אין ציווי מעשי יותר, כי למעשים כבר אין משמעות, רק אמונה בפגר משמעותית.

נכון, יש להם עדיין אמונה שיש דברים שהתקבלו מלמעלה, בצורה אלילית כמובן. לדוג' - אסור לקרוא את החלטות

וועדות הכמורה העליונות, גם לא בענייני רכוש כי הן "נכתבו ברוח הקודש" ולכן אסור שעין של אדם פשוט תראה אותם.

זה עושה הרבה צרות בבית המשפט כשקונים מקום מכנסייה, בטח במקומות טעונים כמו הרובע היהודי

המתחדש. אבל אין אלוהים יותר מבחינת הנוצרים, וזה רק עניין של זמן עד שהם המליכו את האדם על מלאכת

ההנהגה העולמית

דבר ראשון למדתי על נצרות בעומק כדיחסדי הים
להשיב לאפיקורס. קראתי את הברית החדשה, קראתי מלא ספרים דתיים שלנו על הנצרות ושלהם על הנצרות, ועברתי קורס באוניברסיטה על היחס בין היהדות לנצרות.
פגשתי ודברתי עם כמרים ועם נוצרים איוונגליסטים. קראתי את דברי הרב קוק זצ"ל ב'אורות ישראל ותחיתו' על הנצרות, ובעוד מקומות. אולי למדת יותר ממני, יכול להיות.

עכ"פ להגיד שנוצרים לא מאמינים בשום דבר אלוקי ורוחני, זה לא נכון עובדתית, וגם נוגד את הרב קוק זצ"ל בפנקס י"ג שמכריע כמו השיטות שעבודת ה' בשיתוף מותרת לנוצרים, זאת אומרת, שהרב קוק סובר שנוצרים עובדים את ה' ויש להם עולם רוחני.

[גם דע לך שהיו כנסיות מוקדמות, שהאמינו שישו רק היה רוחני, וכל הופעת הבשר שלו היה דמיון, ויש עדיין כנסיות במזרח שמחזיקים כך, זה רק נכתב בדרך אגב.]
אז אני לא יודע מה פיספסתmatanאחרונה

השיטה הנוצרית היא ההגשמה וכך היא התחילה, במזרח הרחוק היא התחילה להשתנות כדי להתאים את עצמה,

כפי שהיא עשתה פעמים רבות במהלך ההתקדמות שלה למה שהיא כיום, ובאמת מוצאים שם השפעות גדולות

של השיטות המזרחיות גם על התפיסה הנוצרית של מי שחי שם.

השיטה הנוצרית בבסיסה, בתיאורה את המאורעות של יש"ו הפגר, ובהוראתה מתייחסת אליו כאלו האלוהים עצמו,

שלבש גוף בשר ודם בעולמו והם משתחווים לו, והם מאמינים בו באמת ובתמים בצורה הזו.

זה הבסיס - ואותו, את יש"ו הפגר, שהוא למעשה מבחינתם אלוהים עלי אדמות, הם הרגו.

הם לא "לא מאמינים בשום דבר אלוהי ורוחני" אבל הם בהחלט ניקו את הציווי האלוקי מתוכן, כי אם אלוקים

מת, למה להקשיב לו? אז במשך שנים דאגה הכנסייה שהלימודים יהיו דרכה בלבד וכל דבר שהיה שונה

משיטתה הוצא להורג(ר"ע גלילאו גלילאי) ולכן גם נוצרה התפיסה המזעזעת של דת נגד מדע, כי הכנסיה 

ניסתה לשלוט במדע שיגיד רק מה שמתאים לה. עם המהפכות השונות באירופה, כוחה של הכנסיה נחלש,

ולכן היא שינתה צורה, לא עוד אינקוויזציות ומסעי צלב עקובים מדם, אלא דיבור על אהבה וטוב אינסופיים לכל

המאמינים בפגר.

ככל שהזמן התקדם גם האנשים התקדמו ורוחות שונות כמו תנועת הרומנטיקה והתנועות הלאומיות התחילו

לתפוס צורה ומקום בעולמנו, והנצרות המשיכה איתן ושינתה את עצמה כפי צרכי הדורות.

ההומניזם המודרני הוא רק פועל יוצא של תפיסת הכנסיה על המתנערים ממנה, כי לאחר שהרחיקו מעליהם

את עול הכנסייה כל שנשאר להם הוא האדם להאמין בו.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקאאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך