אבא!תעשה שהם יסתמו את הפה שלהם...
להיות על טרמפ אם זוג אפרוחים שמצייצות בקולי קולותדי"מ
אבא!תעשה שהם יסתמו את הפה שלהם...
תדמיין אותם על המנגל
שיר ידידת
יש להם יעוד הרבה יותר חשוב-די"מ
ואולי עם אחד מהם אני ישתמש לכפרות (בתקווה ששניהם זכרים)
יפה לך!שיר ידידת
רמבמיסט?! כפרות?!מופים
אין רמב"ם מפורש נגד, אבל לא נראה לי מתאים לסגנון של הרמב"ם (והוא לא מביא את זה עד כמה שחיפשתי)
ושתדע שיש חזו"א שאדם לא יכול לקחת אחד מהראשונים ולהחליט שהוא הרב שלו, כיון שכבר יש שו"ע, והוא כבר פסק שמברכים הנותן לשכוי בינה גם בלי תרנגול
יש בפסק הזה בעיה לוגיתהרועה
בשביל הבעיה הלוגית שלך צריך שיהיה מחלוקתמופים
כל זמן שלא מצאנו מחלוקת, אנחנו פוסקים כמו כל רב שהוא
יש מספיק רבנים שפוסקים לפי הרמב"םהרועה
תסתכל מה כתבתי בהמשךמופים
זה לא קשור למה שיש שפוסקים כמו הרמב"ם
אני לא רמביסט ואני בוודאי לא חזונשניק...די"מ
אני בלא מעט דברים לא הולך לפי השו"ע (ולדעתי אין מישהו שהולך לפי השו"ע בהכל)
>>מופים
http://n2.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t660303#7333632
אבל מה שאתה אומר כאן יותר נשמע קובנציונלי
ואם כך אני לוקח את דברי חזרה
(מענין מי הרב שלך)
(אכן אין מי שצמוד לשו"ע לגמרי בכל מאת האחוזים)
זה היה בהקשר מאוד מסויים.די"מ
של המשיח.
אין לי בעייה לענות לך מי הרב שלי אבל באישי.
לא בא לי שיאשימו את הרב שלי בכל השטויות שאני אומר.
להיפך, הוא פסק שלא מברכים אם אין תרנגוללשם שבו ואחלמה
ובכל מקרה, ברור שלפי הרמב"ם אני יכול לפסוק לפי הרמב"ם... ולכן אתה לא יכול להביא ראיה מהחזו"א
המשפט הראשון שלך לא ברור לימופים
אני יודע שהרמב"ם פסק לא לברך, והנחתי שבגלל שהוא רמבמיסט הוא לא מברך, נגד הכרעת הפוסקים
והמשפט האחרון שלך ממש לא נכון
זה לא בגלל שאתה פוסק כמו הרמב"ם שהרמב"ם יחשוב שמותר לך לפסוק כמוהו, זה סוג של שוחד?
כמו שאי אפשר לומר היום "אני פוסק כמו בית שמאי" או "אני פוסק כמו רב נחמן בר יצחק" כי היתה הרכעה בזמן הגמרא, ואי אפשר לבחור רב לאחר הכרעה, וגם רב נחמן בר יצחק יסכים שאסור לי לפסוק כמותו, הוא הדין שאי אפשר לבחור רב שחי לפני שנכתב השו"ע כי השו"ע הוא הכרעה
זה מה שהחזו"א אומר, ולא מצינו מי שחלק עליו בנושא העקרוני הזה
השו"ע הוא לא הכרעה.די"מ
הרמ"א חולק עליו,המשנה ברורה חולק עליו.
אפשר בהחלט לפסוק כמו ראשונים.
אתה עושה הכל לפי השו":ע? איך אתה נוטל ידיים לסעודה?
זה מזכיר לי סיפור שאוהבים לספר אצלנו בישיבה-
פעם הרב עובדיה העביר שיעור ואמר איזה הלכה והוא אמר ככה אני פוסק והשו"ע חולק עליי.
קם איזה ערס שהיה שם בשיעור,מי מעיז לחלוק על מרן!!!
בקשר למשפט הראשון, כתבת שהשו"עלשם שבו ואחלמה
אתה לא יכול להשוות את בית שמאי או אמוראים לראשונים בעניין זה כי שם רוב חכמי ישראל חשבו ביחד ודנו זה עם זה ויש להכרעת הרוב סמכות של בית דין הגדול,
ואילו לעניין הראשונים אין הבדל מהותי בינם לבין האחרונים, אם הרמב"ם סובר משהו אחר מהרמב"ן והשו"ע מכריע כמו הרמב"ן אז זה אומר שהרמב"ם לא יסכים עם הפסק הזה, וזכותי ללכת לפי הרמב"ם.
קשה לי להאמין שהחזו"א אומר שהשו"ע הוא הכרעה כמו בית הילל ובית שמאי,
וגם אם כן בוודאי שיש אחרונים שחולקים עליו, הרי כל התימנים שפוסקים כרמב"ם ורבותיהם.
ועצם זה שאלו שאבות אבותיהם גרו באשכנז הולכים לפי פסיקה אחרת זה עצמו מוכיח שאין פסיקה אחת בלעדית ומחייבת לכל עם ישראל לצערינו. ואין כמעט חילול ה׳ גדול מזה.
אבל השתא דאתינן להכי שאין פסיקה אחחת מחייבת מה לי רמ"א, מה לי שו"ע, מה לי רמב"ן מה לי מאירי, מה לי רשב"א, מה לי הרב משה פיינשטין, כולם פוסקים ואני רשאי לבחור אחד מהם.
מופים השקעתי (מהסלולרי!) אז נא להתייחסלשם שבו ואחלמה
אני לא חושב שפסיקת השו"ע היא הכרעה מוחלטתמופים
שאי אפשר להתווכח איתה
גם אני יודע שמצינו באחרונים שהחליטו להכריע כמו אחד מהראשונים, וזה קורה הרבה
אני לא מדבר על מי שמכריע, אלא מי שאומר "אני פוסק כמוהו"
התימנים קיבלו את הוראות הרמב"ם כבר בזמן השו"ע, זה היה ההכרעה מלכתחילה, אני טוען שהיום בימינו אי אפשר להחליט החלטה שרירותית כזאת, כי עם ישראל קיבל על עצמו מנהגים, והוכרעה תקופת הראשונים
אז אם יבוא רב ויסבור כדעת הרמב"ם - ודאי שמותר לו, ואז גם מותר לי לפסוק כמו הרב הזה
אבל אני לא יכול להחליט ששריתותית אני הולך כמו הרמב"ם כי הוא הרב שלי, כי כבר הוכרע בקהילה שלי לא לפסוק כך
והחזו"א נמצא כאן
http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14334&st=&pgnum=368
(הוא אמנם מדבר על סמיכה על דעת יחיד בשעה"ד, שזה נושא טיפה שונה, אבל העיקרון של "הוכרעה ההלכה בדברי השו"ע" כתוב בדבריו)
(המחשב שלי קורס כל הזמן, לכן אני לא מתייחס לפעמים)
אני חושב שלא נכון לומר "אני פוסק לפי הרמב"ם"די"מ
א.הרמב"ם נפטר לפני מלא זמן ולכן יש דברים שהוא לא מתייחס אליהם (כגון חשמל)
ב.לא נראה נכון ללכת בהכל לפי שיטה אחת,צריך לראות את הסוגייא ולהגיע להכרעה.
לדוגמא אם הייתי רמבמיסט והייתי קורא בתורה שבכתב ואז קורא את "משנה תורה" ולא קורא אף ספר ביניהם הייתי עולה להר הבית בלי טבילה (כי הרמב"ם לא כותב שבעל קרי אסור לעלות להר הבית למרות שזה מאוד מ וזר כי זה סותר גמרא מפורשת)
לגבי אמופים
זה לא סיבה מוכרחת
מותר לאדם לפסוק כמו רב שנפטר (כו כתב שם החזו"א במפורש לעיל מזה)
ולגבי דברים שיתחדשו הוא ישאר כמו כל אחד שאין לו רב, ויצטרך לברר מה אומרים פוסקי זמנינו
כנ"ל לגבי ב, לפסוק כמו רב זה לא אומר ללמוד רק את דבריו ולהתעלם מכל השאר
אלא לקחת אותו לרב במקרים של מחלוקת, כדי שיהיה לי הכרעה מה לעשות כשיש ויכוח, אבל כל מה שהרב שלי לא אומר נשאר הדין שלי כמו כל אדם, שכשיש מחלוקת יש הכרעה מה לעשות (תלוי אם זה דאו' או דרבנן, תלוי מי יותר גדול, תלוי כמה רבנים סוברים כל דבר)
אני אכן לא ממליץ לקחת רב שנפטר, כי עוזר מאד שיש רב חי שיכול להכריע במחלוקות חדשות, אבל זה לא מוכרח
לא דיברתי על מותר או אסור.די"מ
ולגבי ב זה תלוי מה אתה מגדיר "הרב שלי לא אומר"
לדוגמא מה שהבאתי על כניסת בעל קרי להר הבית
הלכות ביאת מקדש פרק ג הלכה ג
" וּמְשַׁלְּחִין זָבִין וְזָבוֹת נִדּוֹת וְיוֹלְדוֹת חוּץ לִשְׁתֵּי מַחֲנוֹת, שְׁהוּא חוּץ לְהַר הַבַּיִת, מִפְּנֵי שְׁהֶן מְטַמְּאִין הַמִּשְׁכָּב וְהַמּוֹשָׁב אַפִלּוּ מִתַּחַת הָאֶבֶן, מַה שְׁאֵין הַמֵּת מְטַמֵּא."
אני לא זוכר איפה המשנה מופיעה אבל זה משנה מפורשת מה שהרמב"ם כותב אך יש גמרא מפורשת (בפסחים) שלבעל קרי אסור להיכנס,אך הרמב"ם לא כתב את זה אז זה נכנס להגדרה של "הרב שלי לא דיבר על זה"? הוא התייחס לנושא למי אסור להיכנס להר הבית ולא כתב שלבעל קרי אסור.
אך עיקר העאניין שללכת לפי שיטה יחידית זה לא נכון (אלא אם כן ממש מוכח כך בסוגייא)
לדוגמא מספר בפתילי תכלת,אפשר בהחלט להסביר את שיטת הרמב"ם בכמעט כל הגמראות,הקושיות עליו הם לא חזקות,אך ההבדל היעקרי בין שיטתו לשיטת הראב"ד היא סברה שעניינו של הפתיל תכלת הוא רק להיות כרוך על גבי הלבן(ולכן גם לפי הרמב"ם קושרים רק עם התכלת),אך מהגאונים יש רק אחד שאומר כך והשאר חולקים(לגבי הקשירה) והרמב"ם לא ראה את הגאונים שחולקים עליו ולכן די ברור שאני ישים פתיל שלם ולא חצי.
אם אתה נבוך מה הרמב"ם התכויןמופים
אתה בבעיה
מומלץ להסתכל במפרשי הרמב"ם ולנסות להבין מה כוונתו
למעשה מקרה כזה הוא מקרה קלאסי למקרה שלא עוזר מה שבחרתי רב, כי לא ברור לי מה הרב שלי אומר
ומה שדיברת לגבי פתיל תכלת (לא מכיר את הסוגיא בעיון) זה יותר מורכב. כאן אתה כבר לא מדבר על מי שפוסק שרירותית, בלי לחושב, והולך בעיניים עצומות אחרי הפסיקה של הרב
אלא על אדם שיודע ללמוד, ומנסה להכריע בעצמו במחלוקת, לפי דעתו האישית
יש דבר כזה כמובן, אבל בשביל זה צריך שיהיה לאדם ידע מספיק בפסיקת הלכה, אחרת הסברות שלו יהיו סתם שטויות והוא כעיוור המגשש באפילה
אני אישית מתחבט הרבה פעמים אם הגעתי לשלב שאני יכול לנסות להכריע לבד, ולדעתי זה אחד מהסיבות שאדם צריך רב מכיר אותו אישית, כי רק כך יוכל הרב להדריך אותך מתי הגעת לרמה הזאת
נראה לי לא הבנת אותי.די"מ
אני לא חושב שאני יכול להכריע עדיין,ולכן אני בוחר ברב שמכריע והולך על פיו.
הבעייה שלי זה אם מישהו שפוסק שרירותית לא משנה לפי מי הוא הולך.
(אם זה הרמב"ם או הטור או השו"ע)
ולכן צריך מישהו חי שתוכל לדון איתו,אם אני לא יבין למה הרב שלי פוסק משהו אני יתווכח איתו בשביל להבין,עם הרמב"ם אני לא יכול לדון כי הוא לא חי.
תהיו בריאים..כמו צמח בר
כל שירשור הוא עילה לפילפול הלכתי?
התורה היא חיינו!מופים
התחילו כאן זמן אלול!אחלה ישיבה פתחו כאן
אייכה!
רק חשבתי להזהיר אותם..כמו צמח בר
כי אנחנו תמיד יכולות לפתוח שירשור על קוסמטיקה ואיפור.. ואז....
הם יאכלו אותה!!!!
וד''ל..
איפה יעלי?
ממש ממש ממש לא מלחיץ!מופים
תנסי!
אני אישית אדאג לדון לכם גם שם
אם מותר להתאפר
אם יש בזה טעם
אם מותר בשבת
אם זה לא שקר
אולי זה מצוה בשביל הבעל
(זה מה שעלה על דעתי בקצה המזלג)
(וברוך שובך, מעניין איך היה הפורום כאן פעם)
די"מאחרונה
טוב, השאלה כמובן מה המשקללשם שבו ואחלמה
ואני מסכים עם די"מ
גם תימנים לא פוסקים הכל לפי הרמב"ם.די"מ
לדוגמא זה שהם שמים נוזל על הפלטה בשבת.
נכון שהרמב"ם אומ ר שאין בישול אחר בישול,אבל הוא כותב "פטור" והכוונה פטור אבל אסור.
כי הרי הוא פוסק שאסור לחמם אף אוכל בשבת בין לח בין יבש.
זה לא סותר מה שכתבתילשם שבו ואחלמה
(הרב קאפח זי"ע היה רמבמיסט, נכון?)
טעות שלך.בת-אל-חי
הרמב"ם אוסר להטמין בין לח בין יבש בשבת מחשש שמא יחטה בגחלים,
בפלטה של היום אין חשש כזה.
ממש לא נכון.די"מ
אבל הרמב"ם כותב שאסור לשים סיר על גבי סיר בשבת מפני שמחמם.האיסור להטמין בגחלים זה מערב שבת.אין בעייה לשים אוכל לפני שבת על הפלטה.הבעייה היא בשבת.
רמבמיסטים שאני מכיר אכן לא שמים אוכל על הפלטה בשבת(אני מכיר מישהו שם לפני וזה כבר סוגייא בפני עצמה של גרמא)
טעות שלךדי"מ
הלכות שבת פרק ד הלכה ו
אֲבָל אֵין מַנִּיחִין כְּלִי שֶׁיֵּשׁ בּוֹ דָּבָר צוֹנֵן, עַל גַּבֵּי כְּלִי חַם, בַּשַּׁבָּת--שֶׁהֲרֵי מוֹלִיד בּוֹ חֹם בַּשַּׁבָּת; וְאִם הִנִּיחוֹ, מִבָּעֶרֶב--מֻתָּר, וְאֵינוּ כְּטוֹמֵן בְּדָבָר הַמּוֹסִיף.
מה שאת מדברת זה משהו שהוא כבר חם,אבל אוכל קר המקרר לשים על הפלטה אסור לפי הרמב"ם.
רק קח בחשבון- שהיום התרנגולים מצייצים בכל זמןיעל מהדרום
שבא להם, ולאו דוקא בבוקר..
ידוע.די"מ
אפרוחים-אפרוחים??כמו צמח בר

ממה את כל כך בשוק?די"מ
למה האדון נוסע עם אפרוחים?כמו צמח בר
איך אני אמור להביא אותם ממקום X למקום Y?די"מ
חחחחחחחחדניאל55
במערכת צירים מתמטית, כאילו דה?טענגנס יעזור לך..
ותן טל

כמו צמח בר
למה בכלל קיבלת אפרוחים?
אפרוחים שמציצות?ת.מ.
הכי גרוע שהם בוכים כי הם לא מכירים אותך (פדיחות!!)טוביה2
עדיף מגדיהרועה
לא נכון.די"מ
כי גדי רואים שיש לך ומחליטים האם לעלות אותך או לא,אפרוחים לא שמים לב.
גם גדי לא
הרועה
ממליץ שתדאג להם לחיסוניםמופים
אפרוחים לא מחזיקים מעמד בד"כ
אני לא הולך לחסן אותם.די"מ
(ומי שהביא לי אותם יזדעזע אם ישמע שחיסנתי אותם,הם מתנגדים רציניים לחיסונים)
ומה אתה\הוא עושה כדי שלא ימותו ולא יהיו טריפה?מופים
נותן להם אוכל ומים ודואג לחימום,די"מ
מה עשו מאז ומתמיד.
הבנתי שיש מחלות גנטיות חמורות לתרנגוליםמופים
שלא היו פעם
וגם בלי כל ההורמונים שנותנים לתרנגולים, היום תרנגולים לא מחזיקים מעמד
(כך אמר לי שוחט שפגשתי)
יכול להיות שזה נכון על תרנגולים תעשייתיםדי"מ
האפרוחים שלי נולדו באוויר הפתוח והצחיח של הרי השומרון...
הלואי, תעדכן מה שלומםמופים
נגמרו הפדיחות?האפרוחים נחתו בשלום במקומם החדש?
אייכה!
אכן.ואפילו הצלחתי לשכנע את אמא שלי להשאיר אותםבביתדי"מ
אי אפשר לדעת אך ההסתברות היא שהבהירים יותר סיכוי שהם זכרים.אני מקווה שהם זכרים ואם לא אני יחליף.
הם גדלים מהר,שים לבזהר
שוביניזם
כמו צמח בר
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?אחרונה
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
שואל מסקרנות..מחפש אהבה
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
תלוי איזה חרדיזיויק
תפרטמחפש אהבה
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
כלוםאריק מהדרום
חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלתאחרונה
על כל אדם/מגזר איזשהו.
וידוי של עריק...מחפש אהבה
ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.
שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.
סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.
לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.
אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"
זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.
ואז זה השפריץ ממנו החוצה:
"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",
"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"
"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".
פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.
אתם פשוט מנסים לשנות אותי.
גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"
"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.
היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".
היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''
"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"
"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".
"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".
"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".
בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".
זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה
חסר סנכרון במערכות.
בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.
תודה על התגובות החמות.
מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב
לילה טוב
זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה
העסק ישן..
תתחילו להפציץ
יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבה
כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.
ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.
אבל נשמע מסקרן הנושא
אמoo
מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם
אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה
לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה
מאחרים כן
אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב
אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים
ככה מרגישזיויק
לגבי עצמי.
השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי
זה אומרoo
במילים אחרות
סטנדרטים גבוהים
עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים
באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי
להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים
ולפעול בהתאם
מזדההמחפש אהבה
לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..
אין יאוש בעולם כללדוסיתת
פרטי ונמקיזיויק
או הו, במקום מכובד מאודנקדימון
😒זיויקאחרונה
מה שלומכם אנשים?
משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי
אני מבין שאת מהוותיקות פה 
חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה
קמתי במצב רוח קרבי..
מחילה.ל המשוגע היחידי
אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.
(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)