וועדות קבלהנ נחית

סביר להניח שעלה בעבר כמו כל נושא אחר כמעט

שעולה לדיון מזה כל כמה חודשים...

ממש מעניין אותי כל הנושא של הוועדות קבלה ביישובים בכלל

ובגבעות בפרט.

נראה לי שאיפשהו מישהו איבד את העיקר ביישוב הארץ והכל כאן

הפך לפוליטי ותאוות הממון מנהלת את החברה שם.

בזמן שאנחנו מתנהלים במשרדים, בראיונות מטופשים ועוברים מסעות

שלמים של בירוקרטיה... הפולשים הערבים רק מתרבים ומקבלים באהבה

כל שונא ישראל באשר הוא שיתווסף לארגונים הקטנים שלהם במרד נגד היהודים.

אנחנו לא מפספסים כאן משהו?? לאן נעלמה הפשטות?לא איבדו קצת מהראיה ההשקפתית

בנושא יישוב הארץ? 

אותם אילו שצועקים "יהודים לא מגרשים יהודים", בעצם מונעים מהם ליישב את הארץ

ואף גורמים להם לעזוב את בתיהם מאחר ומנתקלים להם חברתית גם בחוג המבוגרים

וגם במסגרות החינוכיות של הילדים.

נראה לי שאיבדנו את המהות בעניין...

אשמח שמישהו יישר לי את הדעת בנושא הזה.

כמה משפחות שניגשו לוועדת קבלה לא התקבלו להערכתך?אלעד

בנוסף, אין שום קשר בין וועדות קבלה לישובים, שבאמת אינם בירוקרטיים כפי שאת מנסה לתאר,

לבין הצטרפות ערבים לתאי טרור. אין מעבר של משפחות ערביות ליישובים אחרים, כולם נשארים בחמולה, ושייכות לארגוני טרור לא קשורה לוועדות קבלה.

כעת, נסחי שוב את השאלה

יש מספיק...נ נחית

אני מכירה מעט משפחות לאור הסיבה שבאופן כללי אני מכירה

באופן אישי מעט אנשים משם, אבל עצם העובדה שזה נושא מדובר סביר שהוא

כן מעסיק את האנשים שם.

ההשוואה שניסיתי להעלות בינינו לבינם הערבים היא העובדה שהם גדלים, מתרחבים (גם טריטוריאלית), מתחתנים עם 4 נשים ומביאים אינספור ילדים שבעוד כמה שנים סביר שלא נשים לב ומספרם יעלה על שלנו באיזורי יו"ש.

ואנחנו במקום להגדיל את כמות האנשים בהתיישבויות,מתעסקים בלא לקבל משפחות.

מעבירים שלב אחרי שלב משפחות שלמות ללא הועיל (כי הוחלט שלא מתאימים), מעבירים לרשימות המתנה ובסופו של דבר

מונעים במו ידיהם את ההתיישבות בארץ ישראל.

את מציגה הרהורים שלך כעובדות.אלעד

כעת, משהסרת את ההקשר לארגוני טרור, השאלה מובנת יותר.

את טוענת שבעוד ערבים מתקבלים בזרועות פתוחות אנחנו עסוקים בלמנוע מיהודים להתקבל לישובים,

ואני עונה שזה פשוט לא נכון.

א. משפחות נורמאליות ברוכות ילדים לא תחסמנה, מהכרת מקרים בודדים שמנעו ממשפחות להגיע עלה כי אותן משפחות היו חד-הוריות או במצוקה שהיתה מהווה נטל על הציבור. ניתן להתווכח על ההחלטות הללו של וועדות הקבלה אבל לא מהמשפחות ההן שנדחו היתה מגיעה פריצת דרך של אלפי או עשרות אלפי או מאות אלפי יהודים חדשים ביו"ש.

ב. הערבים גם הם לא עוברים מכפר לכפר אלא הבנים פשוט נשארים לגור שם, וכך גם בהתנחלויות. "בנים ממשיכים" לא צריכים לעבור וועדת קבלה אלא מתחתנים ומתגוררים במקום ללא שום הליך בירוקרטי.

עזוב ערבים...נ נחית
נניח רגע את ההשוואה שעשיתי, יכול להיות שערבבתי 2 נושאים לאחד ונעשה סלט... אני בעיקר רוצה להתעסק בנושא של הוועדות, למה הן נחוצות כלכך? מי אמור לקבוע שם מי דתי יותר או מי פחות? רוב הסיבות שאני מכירה שלא קיבלו אנשים היא העובדה שההשקפה הדתית הייתה שונה! שלא נהגו עפ״י הרבנים של רוב הקהילה, וזה נראה לי כבר סוג של מאפיה ולא בירוקרטיה נקייה.
ברור לי העניין של קריטריונים מסויימים שאמורים לעמוד ע״מ לשמור על איכות מסויימת אבל זה מתחיל להראות לי שמנסים יותר לרדוף אחרי ממון ומאבדים את העיקר.
ואני ממש לא מדברת על משפחות חד הוריות או ממעמד סוציואקונומי נמוך מאוד.
אם יש ישוב דתי ואנשים שעלולים להוריד את הרמהי.ל.

הדתית בישוב לגיטימי מאד לא לקבל אותם.

מי מתוכם קיבל את המינוי של אלוקים?נ נחית
זה לא אובייקטיבי לדעתי...
בנאדם מקים ישוב.הוא רוצה שבישוב הזה תהיה רמהי.ל.

רוחנית מסויימת.  הוא רוצה לבדוק שהישוב שהוא הקים מתנהל כמו שהוא רוצה. מי שלא עומד בתנאים שיקים לו ישוב אחר.

אני.די"מ
סתם,אני אישית עדיין לא כי אין לי ילדים.
אך כל הורה קיבל מינוי מאלוהים לחנך את בנו.
לא חולקתנ נחית
אני לגמרי מבינה את עניין החינוך וההשקפות שצריכות להיות דומות, אבל באמת זה מה שמניע את מנהלי הוועדות??? וראוי לציין שאני לגמרי מדברת על גבעות של משפחות דתיות ולא נכנסת בכלל לעניין של חילוניים בישוב/ בגבעה...
אז זה כבר דיון אחר.די"מ
ולצורך העניין אני חושב שלגיטמי שגבעות יבחרו סגנון.
אני מסכים שלבחור סגנון ואז לגרש אנשים שהם לא בסגנון הזה זה מסריח ולא בסדר.
על זה דיברתינ נחית
לחנך את בנו. לא לחנך מישהו אחר.ותן טל

ולא להחליט על אדם כזה או אחר שהוא דתי פחות ממך וכו'...

ואין באמור לעיל לשמש בתור הבעת דעה לעניין הוועדות שאיני בקיא בהן מספיק)

מישהו חינך אותו?די"מ
בסך הכל לא קיבלו לו אותו לישוב לא אמרו מה לעשות.
שיעשה מה שבא לו אבל לא בגבעה שלי.
אפשר לראות את ההבדל ביןאריאל לכל הישובים מסביבמושיקו

וזה לא הקטע של להכניס רק דתיים

אלא הראש הגדול

האם הוועדת קבלה מנסה להתאמץ לקבל או לסנן.

בשורה התחתונה ההתנהלות של ועדותהקבלה די חנקו את הישובים

בהחלט אפשר לראות את ההבדל.די"מ
ביצהר אני יכול להסתובב עם משקפיים ולהנות מהנוף.
באריאל לא.
אני דיברתי באופן אישי עם 5 בעלי משפחות שונים,המצב חסה

ואני מאמין שהם לא היחידים.

אגב, זה בהחלט מראה שלא יישבוה הארץ זורם בעורקיהם של הממונים.

הוועדות האלו עשו יותר נזק מכל פינוי או הרס אפשרי.גאהלהיותיהודיה

"יהודים אוהבים יהודים"... האומנם?!נ נחית
לא נכון.על סמך מה זה?י.ל.

את באמת מאמינה בזה?די"מ
מי החדיר לך את ההתנגדות הזאת?
כי אם זה האנשים מהתנועה שאני חושב שהם שתדעי לך שהם בעצמם נגועים בזה.
אני לא כל כך בקיא בכל הסיפור הזהי.ל.

אבל בישוב הארץ יש ענין של "והיה מחניך קדוש" וכמו שאם יבואו חבורת חילונים וחילוניות בתל אביב לאחת הגבעות וירצו לחיות שם ביחד סביר להניח שיעיפו אותם למרות שחסר אנשים.

אנשים ברמה דתית נמוכה מגיעים לישובים ומורידים את הרמה הדתית כמו שאפשר לראות עכשיו ביו"ש איך שהרמה הדתית יורדת בהמון ישובים.

ברור שיש חריגים וכ'ו אבל זה מאד מובן למה יש סינונים.

ושיש דתלשיה פעילה בכל ישוב,מה יעשו עם הטיעון הזה?מושיקו
שיעשו בדק בית!נ נחית
אם בכל יישוב יש דתלשיה ודווקא באותו יישוב יש וועדות, אז שיבדקו קודם בתוך הקהילה שלהם מה לא כשורה.
אם מלכתחילה המקום הרוחני של האנשים מעורער שלא יחפשו את מי להאשים בזה.
הדתלשיה תתגבר הרבה יותר אם יהיו בישובי.ל.

משפחות חילוניות.

ואין ענין להגדיל את כמות החילונים.

לא הייתי רוצה שחברה של אחותי בגן או בכיתה במקרים חריגים תחלל שבת או תעשה דברים שנחשבים קצת פחות חמורים בגלל שככה זה בבית אצלה ואין ועדת קבלה לישוב.

דתלשיה לא באה מחילונים ביישוב,המצב חסה

אני גר ביישוב כזה.

כמעט כל מי שגר ביו"ש גר בישוב כזה...י.ל.

אם תקרא שוב מה שכתבתי תראה שלא כתבתי שהדתלשיה מתחילה מהחילונים אלא שהיא תתגבר אם יהיו חילונים.

ויש הבדל בין הדתלשיות שיש היום שזה נוער שוליים מאשרהחילונים שלא יהיו נוער שוליים אלא חלק נכבד בישוב שפשוט לא מבין מה הבעיה להדליק אש בשבת וזה יהיה השיח הרגיל בישוב ולא רק השיח של הנערי שוליים

אז מה?גאהלהיותיהודיה

אז נסגור את כל הישובים שלנו לדוסים בלבד עם גרביים ותכלת בציצית, ואז נתפלא למה יש רק 20 אנשים במאבקים שלנו?

יש לי חידוש: התורה לא מסתכמת במאבק על ארץ ישראלי.ל.

יש עוד כמה סעיפים בשו"ע.

וחלק מהסעיפים האלה כוללים הרבה פרטים שלצערינו חלק גדול בעם ישראל גם כאלה שמכניסים את עצמם תחת הקטגוריה "דתי לאומי" לא מקיימים אותם.

ואם לא יהיו אנשים שיאבקו כי הם רוצים לאכול חזיר ואנחנו לא רוצים אוכלי חזיר זה גם מקובל??

מי שרוצה להועיל לארץ ישראל גם אם הוא לא שומר על שאר המצוות בתנאים מסוימים אני כן יעבוד איתו אבל לא יביא אותו לגור לידי באופן שהוא יכול להשפיע לרעה מבחינה דתית.

חוץ מזה שלרוב המזרוחניקים שבאים ליוש לא באים כדי להיאבק אלא הם באים לנוף לשקט וכו  והם גם האלה שמתפנים מרצון ובלי עימותים בכלל ככה שזה לא ממש עוזר למאבק.

ויש ענין שבמלחמה תהיה קדושה ואם לא תהיה המלחמה לא תצליח.

נכוןנ נחית
אני ממש שמחה שהעלאת את הנקודה הזאת, חששתי להכנס למקום הזה,
ואני לגמריי בצד שלך בעניין הזה!
יש תנאים ברורים כמו צניעות שזה לחלוטין מתקבל! כן טלויזיה, לא טלויזיה... סביר שיפגע בחינוך של הילדים או לא. אני לגמרי מבינה את הרעיון מהבחינה ההלכתית, אני יותר חותרת למקום שזה מרגיש שלא דווקא זה המניע של הוועדות.
שזה פוליטי ומשוחד, שאם אנשים לא נוהגים עפ״י רבנים מסויימים אז הם לא מתאימים להם... זה כבר יותר עמוק ואפל מהדברים הברורים על פני השטח
ההבדלים בין שיטת יוסף לאחים..גאהלהיותיהודיה

בזה זה מסתכם.

(נכון, אבל מי שמוכן לבוא לגור בגבעה הוא בדרך כלל לא סתם מזרוחניק.. וראינו איך דווקא ישובים "דוסים" שוכחים למה הם שם. ע"ע מעלה רחבעם מול ג.אסף.)

אני לא אומרת שאין מקום לסינונים חריגים, אבל זה לא מה שהוועדות האלו עושות כיום.

שוב:אני לא כל כך בקיא בסיפור הזה אבלי.ל.

וועדת קבלה זה דבר נצרך וחשוב זה שאולי לפעמים הם חורגים מהסמכויות או משתמשים בהם באופן מוגזם ולא צודק זה לא סיבה לבטל את וועדות הקבלה אלא להחליף את העומדים בראשה או למצוא איזה פטנט אחר אבל העיקרון של וועדת קבלה זה דבר חשוב.

אפשר קצת הסבר על המשפט בכותרת?די"מ
ואמרת שאמרת בסוף זה נכון אך דיון אחר (אני לא יודעת אם את מכירה את מקרה אבל את יכולה לנסות לחפש בלמעש כתבה על "סטלא דקדושה ברמת מגרון" (אם לא מחקו את זה...) ולעיין בתגובות) פעם ברמת מגרון היה מזרוחניק שכל הזמן הראה סרטים בפלאפון שלו כבר תכננו להעיף אותה אבל ב"ה לא נאלצנו לעשות את זה בעצמנו כי הוא קיבל הרחקה. אנחנו דוסים חשוכים וגאים בזה. (פעם מישו בא לחפץ חיים ואמר לו שהוא מתלבט האם לעבור לאיזה עיר שיש הרבה מחללי שבת והוא לא רוצה שהילדים שלו יראו חילול שבת אך מצד שני הפרנסה דוחקת... הח"ח אמר לו:על הילדים שלך אתה שואל?ומה איתך?אתה זה בסדר שתראה חילול שבת?
(תגובה מרוכזת)גאהלהיותיהודיה

פעם הרב מייזליש העביר לנו שיעור בנושא. המחלוקת בין יוסף לאחים לא הייתה בעניין החלומות (או שלא רק בעניינם) אלא בהשקפה שונה לגמרי-

יוסף החזיק בהשקפה שצריך להיות 'צדיק בתנור', והאחים חשבו אחרת ('צדיק בפרווה'.)

ההשקפה של יוסף היא שצריך לצאת החוצה ולהפיץ את ה' ית' בזמן שהאחים נשארו בתוך עצמם.

(עכשיו תגיד שאתה לא אברהם אבינו ולא יוסף הצדיק, אבל אתה גם לא חי במציאות כמו שלהם ככה ש..)

התורה לא מסתכמת במאבק על א"י,

ויש כל מיני עניינים אחרים.

אני אשמח לשמוע איך בדיוק אתם רוצים לקרב את עמ"י אל הקב"ה ותורתו. 

יש מקום לוועדות קליטה, ביחוד אם הן נועדו כדי לעזור למשפחה למצוא את מקומה ולא סתם לסנן בשביל פוליטיקות מסריחות.

אבל כיום (וימחלו לי מי שעושים את עבודתם נאמנה) זה ממש לא!!! המצב.

וסתם הערה- תחיטו אם אתם רוצים לפתוח סיפור עג"ב הפורום, ותעשו את זה.

זה לא בוגר במיוחד לספר סיפורים ככה. רוב תודות.

ודי"מ- זה דווקא אחד הנושאים שבהם לא עסקתי אף פעם עם חבר'ה מהתנועה-שאין-לנקוב-בשמה. (נחלה.)

אני לא חושב שצריך לחיות עם פורקי עול בשביל לקרבדי"מ

אותם.

וגם אם כן זה צריך להיות שהם לא בסדר ואנחנו פה כדי להוציא אותם מהקליפות בהם הם שרויים.

כמו משפחה שגרה בכפר נוער של נוער בסיכון....

אני לא הייתי רוצה לגור עם פורקי עול,אנחנו גם לא נסתדר אז עדיף למנוע את זה מראש.

אני לא מבין איך אפשר לגור עם חילונים.

אמרתי שהם בסדר?גאהלהיותיהודיה

איך בדיוק אתה מתכוון לקרב?

המאור שבה מחזירם למוטב.די"מ

צריך לקרב קודם כל את מי שרוצה ללמוד איתם,לדבר איתם.

מי שלא צריך להתפלל עליו שירצה.

עד אז אין מה לנסות.

סליחה שאני מתערבתזהר
משפחות שבאות לכפר נוער,ב"ש ווגם מדריכים בשכר לא באים בסופו של דבר נטו להחזיר בתשובה, כלומר ברור שזה חשוב ,אבל בדרכ התפיסה היא שנוצרלנו קרע בעם, יש מלא אי הבנות ,כל צד רואה מעוות את הצד השני ואתה נמצא שם ודווקא שם שאתה דוס ושונה בנוף, כדי להראות את הצד השני וכדי לאחד את הקרע הזה, מתוך הבנה שבתכלס כן,כולנו אחים וכן,היהדות משותפת לכולנו ,
כאחת שנמצאת עכשיו כמדריכה בכפר נוער חילוני,שנה ראשונה שיש בנות שירות בפנימיה המטרה שלנו היא ממש לא להחזיר בתשובה,זה לא הולך ככה זה הרבה הרבה יותר מורכב ועדין. אתה שם למטרה אחרת שכוללת בתוכה קירוב וחשיפה ליהדות,ואני בטוחה שגם משפחה/ ב"ש שתבוא עם מטרה של להחזיר בתשובה מהר מאוד תבין שזה לא עובד ככה
אז אני חושב שאתם טועים.די"מ

אידיאולוגית?זהר
על זה אני לא יכולה להתווכח איתךזהר
אבל אני יכולה להגיד לך עובדתית מהשטח שזה לא עובד ככה.
אם כך חבל מאוד.די"מ

למרות שנראה לי לא הבנת את כוונתי.

אפילו בלי קשר לדת,

זוגד שהולך לגור בכפר נוער הילדים שלו לרוב לא יהיו משופעים מהנוער הבעייתי שם,למה זה?

כי ברור להם שהמצב שבו הם נמצאים לא טוב וצריך לקדם אותם.ולכן הם לא דמות לחיקוי.

וככה צריך גם להתייחס לחילונים.

בדיוק.גאהלהיותיהודיה

אנחנו גרים בעיר ויש לנו שכנים שמוגדרים כ'חילוניים'. גם האחים הקטנים שלי יודעים שהם לא בסדר.

כנ"ל בישובים.

אז אני חושב שזה לא יכול לקרות בגבעה.די"מ

בגבעה קטנה עם מספר משפחות בודד זה לא יכול לקרות.

צודק, בין 3 משפחות זה לא יוכל לקרות.גאהלהיותיהודיה

אבל השאלה נשאלה גם על וועדות קבלה בישובים.

ברור שאתה בא לשנותזהראחרונה
ולהוביל שינוי, אבל אתה בשום אופן לא בא לכפר נוער מתוך רצון להחזיר בתשובה בצורה "מסיונרית" ממש לא. אתה כן בא כדי להוות דוגמא אישית וכדי להראות את הצד היפה והנכון של היהדות ,ואני חושבת שזו גם תפיסת עולם כזו שאתה לא בא לבנאדם /למקום מסויים מתוך זה שאתה יותר טוב ממנו, והוא עדיין לא ראה את האור אלא מתוך הבנה שאתה בחרת את הדרך חיים שלך שלדעתך היא נכונה,הוא לא כמוך,אעפ שלדעתך הוא טועה הוא עדיין אחיך . מגורים עם חילונים כמשפחה לדעתי זה עסק אחר .
כן.די"מ
אני מעדיף 20 אנשים שהם מבקשי ה' מ200 שהם לא.
ככל שיותר ובאמת נבקש את ה' זה הרבה יותר יעזור לנו מכל דבר אחר.אולי אפילו נזכה לנבואה.
כמה יישובים יש ביו"ש שהם רק של חילונים?מרדכי

בס"ד

ניל"י, נעלה, עלי זהב, עופרים, בית אריה ויש עוד....

וכן כיום קיימים יישובים לכל סוג ולכל נפש, גם לחרדים (עמנואל, בית"ר עלית) חרד"לים, לייטים וחילונים

כך שוועדת קבלה מונעת את ההתיישבות זה ממש לא נכון, וזה רק תירו. ולא יותר מזה.

לדעתי אני כן חושב שזה נכון שתהיה וועדת קבלה על מנת שמי שרוצה לגדל את הילדים שלו ולהקים את המשפחה שלו בסביבה מסויימת אז שתהיה לו את האפשרות המינימלית לזה.

אגב,

חב"ד ידועה כתנועה שהכי מחזירה בתשובה והיא חרטה על דיגלה את 'אהבת ישראל', אבל כמה חילונים יש בכפר חב"ד? גם כיפה סרוגה קשה מאוד למצוא שם. כי מה לעשות יש את ההשפעה שאנחנו מקרינים החוצה ואיתה מקרבים את האנשים, אבל זה אחרי שנבננו היטב בתוך החממה שגידלה אותנו והכינו אותנו לקראת זה.

וועדות קבלה זה לא דבר פסולדי"מ
מה צריכים להיות הקרטריונים שלהם זאת השאלה.

אני לא הייתי רוצה חילוני בגבעה שלי לדוגמא. וודאי שגבעה של משפחות שקמה על ידי אדם פרטי אני חושב שלגיטימי שירצו סגנון מסוים (כגון גבעת שלהבת י-ה ביצהר למי שמכיר) ויש לי הרגשה שאני יודע למה את מתכוונת בדיבורים על התנקלות למשפחות כדי שיעזבו(בגלל הניק שלך...) ואם אני צודק בקשר למקרה שעליו את מדברת אני מכיר וחבר של אנשים משלושת הצדדים (המגרשים המגורשים והנטרליים) אני חושב רזה אכן היה מגעיל מה שהלך שם,אבל משני הצדדים.
בדרך כלל במריבות כל צד הוא בעייתי.
נדירים המקרים שלא.
עוד הערה חשובה.די"מ
התנועה שהכי התנגדה בחריפות לוועדות הקבלה יצאה מסריחה מאוד בקטע הזה בדיוק.
ועל זה נאמר-הפוסל במומו פוסל...
‏(היד מקרה היא שהשרשור הזה נפתח ביום בו נהרסה גבעה מסוימת מאד...)
^^^^^^^^ לנחלה מותר הכל,לא ידעת?י.ל.

די״מ ציפיתי לזה...נ נחית
זה היה מאוד צפוי שמישהו יעיר את ההערה שהערת ואני שמחה שמדובר בך ועוד יותר שמחה שאתה מסכים עם העובדה שזה נעשה בצורה מכוערת, וכייף לדעת שיש לנו חברים/מכרים משותפים... אבל באמת שהרעיון היה להעיר ולהאיר על הנושא באופן כללי כדי להבין דברים קצת בצורה יותר ברורה, אני מודעת לבורות שלי בנושא ולכן העלאתי אותו. ובאמת שלא שמעתי על הגבעה שנהרסה היום... לחלוטין מדובד ביד המקרה!
‏"כי תלכו עמי בקרי"די"מ
אין מקרה בעולם.הכל בהשגחה.
האמת שכשהבוקר פרסמו פה שנחרבה הגבעה הנ"ל התאפקתי לא להגיב ברגע שראיתי את השרשור הזה כבר לא התאפקתי.
זאת לא הפעם הראשונה שהיא נהרסת....י.ל.

למה זה נשמע כאילו אתה שמח שהרסו גבעה בארץ ישראל?

אני יודע.די"מ
ואני לא "שמח שהרסו גבעה בארץ ישראל" אך זה לא מאוד מזיז לי.
"הקב"ה מגלגל חובה לידי חייב"
ובסך הכל אמרתי שזה לא נראה לי מקרה שהשרשור הזה נפתח ביום שהגבעה הנ"ל נהרסה.
אני לא יודע אם אתה בקיא בסיפור אבל זה היה מאד מסריח מה שהלך שם.(אבל באמת זה רק משפחה אחת השאר סבבה)
נראלי קצת בעיה שזה לא מאד מזיז לך...י.ל.

אני יודע מה הלך שם... זה לא נראלי סיבה לשמוח לאידם

אני לא שמח לאידם,די"מ
כי רק משפחה אחת שמה היא בעייתית.
אבל אחרי הכל הם ירד לעצמם ברגל בעייה שלהם.
חשבתי על זה די הרבה.שיר ידידת

האמת שחסר לי ידע על איך הוועדות האלה מתנהלות ולכן התגובה שאני אגיב לא תהיה מחכימה במיוחד

קשה לי המחשבה שאדם רוצה בכנות לבוא ליישב את הארץ, דווקא במקום שלא מובן מאליו לכל העם הישיבה שלנו שם, וועדה תמנע ממנו לגור שם. (ולפעמים בגלל סטיגמות ולא סיבות אמתיות)

גם לאדם לא דתי יכולה להיות אהבה גדולה לארץ הזאת, לעם הזה ואפילו לתורה (גם אם הוא לא מקיים אותה, ואני לא אומרת שאהבה זה מספיק, ברור שצריך גם לקיים בפועל...)

אם אנחנו רוצים להוביל את העם לחזון נכון  יותר , על פי התורה, אז כדאי שנקרא "אחרי" ולא נעלה להתיישב  בהרים לבד...

מצד שני אני מבינה את מה שאמרו פה- על הרצון ליצור קהילה טובה, הרצן למצוא מקום שיהיה אפשר לחנך את הילדים שלך ולחיות על פי מה שאתה מאמין.

אז... לא הגעתי למסקנה ברורה... וכמו שכתבתי אני לא יודעת על פי איזה קריטריונים פוסלים אדם מלגור ביישוב...

על הקרטריונים אפשר לדון.די"מ
זה נושא אחר לגמרי.
אך יש דיון על האם בכלל וועדת קבלה זה דבר ליגטימי (אני לא על המחשב אבל יש על זה טור בבלמעש בבלוג "ציפת לישועה" כדי להסתכל בתגובות...) נוער למען (שהפכו אחרי זה לנחלה) התנגדו לזה כידוע בחריפות וכבר כתבתי מה דעתי עליהם.
אתה צודקשיר ידידת

זה באמת שני דיונים נפרדים. אבל שינוי הקריטריונים, שקיפות שלהם או בחירה של וועדת קבלה על ידי התושבים כל זמן מסוים, יכול להיות סוג של פשרה בין המתנגדים לוועדות לבין המצדדים בהם.

(כמובן שבחירות צריכות להיות תלויות בזה שיש ליישוב חזון וחוקי יסוד , כי אם לא יהיה את זה, אז היישוב יקבל כל כמה שנים צביון אחר...)

אין לי עמדה ברורה בקשר לדיון העקרוני (האם וועדות קבלה הן לגיטימיות או לא, אני עדיין חושבת על זה)

*אני לא מוצאת את הטור הזה, אתה יכול בהזדמנות  לשלוח קישור?

הגעתי למחשב-די"מ

http://www.lms.org.il/Page/283

גם היה שרשור מחכים בעניין אבל אין לי מושג איך למצוא.

שרשור קצת קשור http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t434292#5124462

תודההההנ נחית
על זה בעיקר דיברתי! תודה על החיזוק בעניין! כששאלתי מעלה בנוגע ל״מי מינה אותם לאלוקים״ על זה בעיקר דיברתי! כשאדם דתי כביכול מנהל דברים במורה מאוד לא הוגנת ואובייטיבית, מזלזלת, משוחדת, תאוותנית... איך הוא בדיוק יכול לשפוט אותי/ כל אחד אחר על מידת הדתיות שלי?? הוא עצמו שקוע בתוך הבלי העולם החילוני, אז מי הוא שיקבל את ההחלטה אם אני מתאימה או לא??
אני לא מסכים עם זה.די"מ
בבני חושב שלגיטימי לגמרי שאדם יחליט על באיזה סביבה הוא רוצה לחנך את ילדיו.בחממה מגדלים ירקות ללא תולעים
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^י.ל.

אני ממש מסכימה איתך!!עלה למעלה
מה זה השטויות האלה שבנאדם לא יכול לבוא לגור בארץ ישראל בגלל שהוא פחות דתי מבנאדם?
את רוצה שהילדים שלך יגדלו ליד אנשים שפרקו עול תורהדי"מ
ומצוות (או ההורים שלהם או הסבים שלהם)?
ואינם מקיימים את מצווה
אני גדלתי ליד אנשים לא דתיים ולא נגרם ליעלה למעלה
שום נזק... אדרבה אהבת ישראל! וראיית הטוב בכל יהודי.
יופי לך.הדרכה
מי אמר לך שלא נגרם לך נזק?די"מ
את לא חושבת שלראות יהודי עובר עברות זה בעצמו נזק?
ואני לא יודע איפה את גרה אך יש הבדל בין גבעה עם כמה משפחות לעיר.
לראות את הטוב בכל יהודי זה חשוב אך חשוב גם לראות את הרע כדי להיזהר ממנו. ויש הבדל בין מי שגר במקום עם פורקי עול תורה ומצוות כדי להפיץ לבין מי שסתם גר עם פורקי עול תורה ומצוות
אני גרה בעירעלה למעלה

ואיך בדיוק אם אני לא יראה את הרע אני ידע להיזהר ממנו? כדי לדעת מה טוב ומה רע צריך לראות את שניהם כדי להבין.

ואני ממש לא גרה בעיר כדי להפיץ, אני גרה פה כי פה נולדתי.

אין בעייה בלראות את הרע כשברור שזה רע.די"מ
וכן יש עניין להתרחק מרשעים.
מה אתם אומרים בסופו של עניין??נ נחית

שהוועדות בעצם נועדו כדי לבדוק מי מספיק דתי ואם אכן מספיק

כדי לרצות את האוכלוסיה הקיימת בגבעה/ ביישוב?

אילו עוד קריטריונים גורמים לאנשים "ליפול" בוועדות?

"אי התאמה" לסגנון הישובמושיקו

במקום להשפיע עליו שיתאים.

אולי קצת יותר קשה אבל מאוד עוזר.

ואני מדבר רק בדתיים

לאו דוקא רמה דתית.די"מ
בגבעה אם כמה משפחות כל משפחה משנה ואם לדוגמא יש משפחה שהם בעלי מחלוקת זה יכול ממש להרוס את הגבעה.
בסופו של ענייןאלעד

וועדה הוגנת ועניינת תציג את הישוב בפני המועמד כך ששניהם יוכלו לבחון האם ישנה התאמה בסיסית.

בנוסף ייבדקו נקודות נוספות כמו מצב סוציו-אקונומי, דתי ועוד.

ומשפחות קיימות, מה איתן?נ נחית

העלו עניין של גבעה ספציפית ומעניין אותי לדעת מה קורה

במצב שהאנשים כבר קיימים ופתאם הרוב מחליט שהם לא מתאימים להם,

איך זה מסתדר?

לפעמים אנשים במהלך החיים משנים את ההשקפה, וזה לא מתאים לשאר האוכלוסיה בגבעה,

אז יש להם את הזכות כביכול לגרום להם לעזוב?

זה בסדר? (וזאת שאלה רצינית ולא צינית)

מי שכבר גר שם לא יסולק, וודאי שזכות החוק תעמוד לו.אלעד

בדיוק כפי שגוי שבא להתגייר צריך להשאר דתי ואם לא- להרבה דעות (ולא כאן המקום להכנס לפרטים ולצדדי המחלוקת בנדון) יבטלו למפרע את יהדותו

לעומת יהודי שגם אם יהפוך לחילוני לא יוגדר כגוי או "משומד"

יש דרכים לא נעימות לגרום לאנשים לעזוב...די"מ
ברור. יש שלל סיפורים כאלה באמתחתי אלעד
תשתף נ נחית
כמ"ש באהבת ישראל נביא את הגואלמושיקו

או שלא..

‏"כמו שכתוב"די"מ
איפה בדיוק הפסוק הזה מופיע?
בקעמפים של חב"ד אלעד
תהלוכות לג בעומר ליתר דיוקמושיקו

לא פעם יוצא לשמוע על הנושא הזה בטרמיפם הישר מהקודקודים/ות שאחראים על כך בלי שהם שמים לב.

לא רוצה לתאר איך זה נשמע מהצד..

אם למשלהדרכה
אדם שגר בישוב דתי מובהק ישנה את השקפתו ויחל לחלל שבת בפרהסיה, וללכת עם בקיני ברחוב - ברור שזכותה וחובתה של הקהילה לעשות הכל כדי להעיף אותו מתוכה.
כנ"ל אם אדם או קבוצת אנשים שהתקבלו לישוב אך בשלב מסוים החלו להשליט טרור ואלימות על שאר התושבים.
יש אנשים שפשוט לא יודעים איך לכבד את המרחב הציבורי שבו הם נמצאים והדבר חוזר אליהם כבומרנג. אין להם להלין אלא על עצמם
הרחקת לכת במקצתנ נחית

זאת ממש לא הייתה הכוונה!

גם סתם לא להסכים לשלם על החשמל זה בעייה....די"מ
זאת כבר אופציהנ נחית

לגבי זה אני יותר מסכימה שזאת אופציה אפשרית וריאלית

לעומת האפשרות שהועלתה קודם

למה התכוונת???די"מ
לחשמל לעומת הבקינינ נחית
לא הבנת.די"מ
לא האמת על מה דיברתי?דיברתי על מקרה מסויים שיש לי הרגשה שהוא זה שגרם לך לכתוב נגד זה שמגרשים תושבים.אז אמרתי שיכול להיות שיש סיבה טובה.
אז שכח מהבקיני...נ נחית

אההה... דיברת על הפעם ההיא??

חשבתי שזאת הייתה סתם דוגמא כללית לאפשרות "גירוש"...

והמקרה הספציפי הזה רק חיזק בי את התחושות שמשהו שם רקוב, זאת לא הסיבה העיקרית שכתבתי

את הדברים... באמת שהרעיון היה להבין קצת יותר לעומק מה הולך שם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך