רק לי דעאש מזכיר את איגרת תימן של הרמב"ם?מופים

נשמע לי איום ממש גדול, שאף אחד לא מתייחס אליו

הם יעני לא מאיימים עלינו, כדי להרדים אותנו, ורק מצהירים הצהרות נגד אמריקה, כי הם קלטו את הרכרוכיות של אובמה, שיודע רק דבר, (וגם זה בקושי)

שה' ישמור עלינו!

אני מרגיש שחייבים ללמוד מה צריך לעשות אם נופלים לידיהם חלילה. מה ההוראות של התורה

מתגיסים לצבאאריק מהדרום
??מופים

מה הקשר?

זה ההוראה של התורהאריק מהדרום
לדעתך.מופים

אבל זה לא קשור בכלל למה שאמרתי

אם זאת ההוראה של התורה, זה נכון גם בלי דעאש - לא חסר לנו אויבים כאן, כך שאתה לגמרי סוטה מהנושא

נכון, זו ההוראה בכל מקרהאריק מהדרום

אז מה יש ללמוד?

מי שנו]ל לידיהם, לא יעזור לו שהוא היה בצבאמופים

אני מניח שלהיפך, זה רק יגריע את מצבו

יש מה ללמוד מבחינת הלכות פיקו"נ

מותר להתאסלם למראית העין בשביל להינצל מהם?

מותר להסתיר יהדות?

מדובר על זה שם באיגרת תימן

בטח יעזור לו. מה השאלה בכלל?אלעד

אני מחכה ליום בו הציבור החרדי יוציא חוברות מה הדרך המובחרת לההרג על קידוש ה' לכל הדעות ובלי פקפוק וע"פ כל החומרות העדכניות

הציבור?מופים

ציבורים לא מוציאים חוברות

אתה יכול להתנדב לכתוב את החוברת הזאת

אולי יום אחד אני אכתוב אותה.

יש בזה המון חומר, וההלכות מאד מורכבות

שמעתי על זה שיעור מהרב עובדיה, ויש לו תשובה על זה ביביע אומר

אבל לגבי התאסלמות אני לא זוכר מסקנה ברורה אם יהרג ואל יעבור

ואפשר פשוט לגרום למצב הזה להימנע מלהגיע.ותן טל

וקוראים לזה - להגן על עצמך אקטיבית.

עצוב שיש עדיין אנשים ששבויים במחשבה שיהודי לא יכול להגן על עצמו אקטיבית ואז הדבר היחיד שהוא יכול לחשוב עליו זה איך יציל את עצמו נקודתית בצורה פאסיבית אם ייתפס בידי כוחות הרשע.

שואה כבר לא תקרה לנו, בעזרת ה' - כי יש לנו צה"ל.

ואידך זיל גמור.

וזה לא קשור בכלל לעובדה שאכן גם בענייני פיקוח נפש במקרה שנתפסת, יש הלכות והדרכות. אבל לא מכאן אנחנו צריכים לצאת, לא זאת נקודת המוצא שלנו.

אנחנו לא מתכוונים ליפול לידיים שלהם. נקודה.לב אמיץ

בשביל זה יש מדינה. בשביל זה יש צבא. בשביל זה יש תשובה ותפילה וצדקה.

ובאופן אישי - אני שוקלת ברצינות לרכוש לי חרב (נשתמש בה (חלילה) באופן זמני עד שצה"ל יתאפס על עצמו מבחינת תשובה וביטחון בה').

אם יגיעו הדברים לידי כך חלילה והממשלה וצה"ל עדיין בחולשתם עומדים, אני משערת שבמצב כזה יקומו לנו אנשים מלאי רוח גבורה, יקראו מי לה' אלי, וינהיגו את העם.

חחח כמו חכמי חלםבחורצ'יק

"יש מה לבנות, בית חולים מתחת לגשר השבור.."

מה זאת אומרת? בוודאי שמתגייסים לצבא אנחנו לא כפר עם כמה משפחות יהודיות!    דעאש עוד לא ירה כדור אחד ואתה כבר מתכנן איך לפרק את המדינה ולחיות כאנוס?   מוזר 

בכלל, באופן כללי, אל תפחד מהםאריק מהדרום

דאע"ש רק רואים בעצמם צבא כביר, למעשה הם נטפלים לכבישת שבטים בודדים וערים נכשלות עם צבא פרימיטיבי ומיושן, המדינה האיסלמית מגששת את דרכה בשתי מדינות נכשלות במזרח התיכון (עיראק וסוריה) כי אין להם תעוזה לתקוף את המדינות היותר חזקות כמו ישראל.

הם ממשיכים לחזור על המנטרות הקנאיות שלהם אבל לא היה להם כל סיכוי לפתוח במלחמת הקודש שלהם כביכול אילולא המצב העגום שהיה בעיראק וסוריה מלכתכילה, פה המצב הרבה פחות עגום וכאן יש נשק הרבה יותר כבד שהם יטרכו להתמודד איתו, אין לדאע"ש צי אוניות, להק מטוסים או טנקי מרכבה, יש להם בעיקר לוחמה פסיכולוגית ביוטיוב ובזה הם ממש טובים.

דעא"ש זה בעיקר YouTubeמשה

2-3 עריפות בשידור חי וכל העולם יפחד מהם. ככה זה עובד.

כל טרור מבוסס על הטלת אימהאלעד

היוטיוב נועד מבחינתם להעברת מסרים החוצה.

באזורים הסמוכים להם ישנם הרבה נטולי ראש שיעידו שהפועולות שלהם לא מסתכמות רק בסרטונים..

אין להם יכולת לפגוע אלא בחלשים מהםאריק מהדרום

הם מפעילים טרור חוצה גבולות בעיקר בשביל לוחמה פסיכולוגית ודרישת כופר אבל למעשה הם מוגי לב שמשתלטים על כפרים בודדים וחלשים או על מקומות שמראש כבר קיבלו עליהם את עקרונות דאע"ש.

יהיה בעייתי אם הם יגיעו לפאתי הגולן אבל הם יחשבו כמה פעמים לפני שהם ינסו לעבור את הגבול.

למה הם לא חוצים את הגבול עם טורקיה או איראן? למה הם רק נגעו בלבנון וירדן ולא ממשיכים? הם מפחדים מצבאות מסודרים, חכמים גדולים בעיראק וסוריה, הם יעלמו כלא היו אם וכאשר נאט"ו יחליט לשלוח שם כוחות.

אני מניח שהם מחכים להזדמנות טובה יותראלעד

אין ספק שכרגע אין להם די כוח להכנס למדינה ריבונית בעלת צבא מיומן ומאובזר (טורקיה, מצרים, ישראל וכד'),

אז הם משטלתים על אזורים ריקים יחסית בעלי אוכלוסיה אוהדת ברובה, נוטלים מצבאות מפורקים ומושחטים אמצעי לחימה מכל הבא ליד ומתאמנים על יבש ועל רטוב כהכנה ליום פקודה.

לא הייתי מזלזל בהם, בעיקר מפני שהם מפגינים יכולות צבאיות וארגוניות מרשימות לצד היתרון הפרטיזני-טרוריסטי בו הם נוקטים, ובעצם מרוויחים משני קצוות הלוחמה הזאת.

זה בעיה לבנות צבא מסודר?מופים

הם שולטים על שטח נרחב מאד

בינתיים יש להם כח צבאי קטן

אבל זה תלוי רק בהם, הם יכולים בקלות להחליט על חוק חינוך צבאי חינם, ולהפוך את כל הבחורים שם לחיילים 

לברברים דתיים קשה לנהל צבא מסודר ופרגמטיאלעד

רק בשבוע שעבר נתבשרנו על קבוצה עוד יותר קיצונית (כן! יש דבר כזה!) שפרשה מהם וכעת נאבקת איתם,

ולא מזמן נתפרסמה ידיעה מעניינת שלוחם שלהם התעצבן על המפקד שלו ופוצץ את כל המחלקה עם חגורת נפץ. בצבא סדיר זה לא היה קורה.

אתה יודע איזה בלאגן יתרחש שם אם הארגון יתמסד ויאלץ לספור את ההרוגים מקרבם? הם מתים במאבקים השונים כמו זבובים ולאף אחד לא באמת אכפת. שלא לדבר על קצבאות נכות, פנסיה וכד' שצבא רגיל נאלץ לספק.

ארגון דאעש אסף המון אמל"ח אבל הוא מיושן ברובו (נלקח או נגנב מצבאות לא מתוחזקים) וככלל אין להם הידע המקצועי להשתמש בכלים המסובכים יותר שברשותם (טנקים ומטוסים, למשל. למשרות שמבחינתם יתכן ואין צורך באימוני נחיתה..וד"ל)

אז כרגע הם מתנהלים כמו ארגון טרור גדול, ומצליחים לא רע.

כאשר הם יחסלו את כל הכוחות העויינים או ה"כופרים" בסביבה, הם יעשו חושבים מה הלאה.

תראה את דיברי האלוף ידליןאריק מהדרום
אני יכול להביא מקורות אחרים.אלעד

דווקא ההתנהלות הפרטיזנית מקשה עלינו מאוד.

כידוע לך אין גדר ביננו לבין ירדן, מדינה שעומדת תחת איום מוחשי מאוד מצד דאעש,

וצה"ל גרוע בכל הנוגע להסתננויות

אז אולי המחבלים הללו לא מסתתרים בבתי חולים או בבונקרים,

אבל אין להם יחס לכמות הרוגים מקרבם, רמת הנידות שלהם מפתיעה, וכמות המודיעין מולם פחותה משמעותית מחמאס.

כמה אלפים מהם על הגבול ואנחנו בבעיה רצינית מאוד.

מניין לך מה כמות המודיעין מולם?אריק מהדרום

אולי טורקיה וארה"ב וישראל משתפים מקורות, גם בירדן הם בקושי נגעו, בהם מפחדים אפילו מהם.

לי זה מזכיר את הרמב"ם בסוף הלכות מלכים.די"מ
הקשה לי להאמין שהם יצליחו לכבוש את מדינת ישראל.אין להם סיכוי.
אז אולי תציין איזה חלק בסוף הלכות מלכים?אריק מהדרום
אין לי עלי רמב"ם עכשיודי"מ
זה בסוף פרק י"א כשהוא מדבר על ישוע הנוצרי וישמעאלי שעמד אחריו.
רק לי השאלה הזו מזכירה תקופות אפלות שכבר עברנו?הנסיך חצוי-הדם
די כבר!!! אנחנו לא נתונים כבר לחסדי כל סאלים שיכור שיכול לטבוח בנו כאוות נפשו!!
יש לנו צבא עוצמתי ברמות אדירות!!!
יש לנו מדינה ריבונית שתתן מקלט לכל יהודי שיחפוץ בו!!!
יש לנו הבטחה שחורבן בית שלישי לא יקרה ולא יהו יותר גלויות!!!
נגאלנו נושענו התקוממנו הרבנו כוחות ותעצומות!!
שאלה כזו כופרת בטוב ה' ומראה שלהוציא את הגלות מהיהודים יותר קשה מלהוציא אותם מהגלות....
כמו האמירות שמדין פיקוח נפש היה לברוח מן הארץ לפני ששת הימים...
שעשני ישראלי!!!!!
בית שלישי?!די"מ
היום הייתי בהר הבית לא ראיתי אותו.
עד לפני 3 שעות הייתי ממש קרוב היא ראיתי משהו מיוחד.אז מתי הספיקו לבנות אותו?
כל מה שראיתי זה מבנה עם כיפה מצופה זהב המלא ערבים וערביות צועקים "אללה וואכבר" ושוטרים שאומרים לך לא לשפשף את העיינים כי זה נראה כמו תנועות של תפילה.
מופים

בטח, צה"ל החזק!!!

אתה סומך עליו? שיהיה לך לבריאות!

הבטחה? מי הבטיח? באיזה סמכות?

אתה עדיין צם בתשעה באב? נגאלנו?

(אולי את לא יודע שאני חרדי?, וגלותי זה לא מילת גנאי בשבילי...)

זה גאווה.אריאל דל"ת

אגב, על הדרך- אם כבר גלותי.

המשיח מגיע לישיבה חסידית- שואל אותם, "נוו, מה עשיתם בשבילי?" הם אומרים לו- "אתה רואה שם בצד את הבקבוק וודקה שנשאר בו עוד טיפה? עשינו אתמול התוועדות.."

-"מה, זה הכל??"

-"כן! חבל שלא באת אתמול, אם היית בא אתמול היה נשאר יותר!"

לאחר מכן הוא מגיע לישיבה ליטאית- נוו, מה אתם עשיתם בשביל שאני אבוא?

-"למדנו, גמרא, רש"י, תוס', משנה, הלכה, ירושלמי, וכו'"

-"וזהו? זה הכל?"

-"מצטערים, חבל שלא באת מחר, אם היית בא מחר היה יותר.."

לא גאוה.לב אמיץ

כבר אמר הרב מרדכי אליהו זצוק"ל שמי שמבין שכבר עברנו את מלחמת גוג ומגוג לא יחווה את מוראות המלחמה ומי שסבור שגוג ומגוג עוד לפנינו יחווה פחד ואימה. הכל בעיני המתבונן (מובא בספר אביהם של ישראל). ובמו אוזני שמעתי את מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל שאנחנו עוד נראה איך הקב"ה יפזר את הערבים מכאן כמו שמנערים פירורים ממפה.

לא גאוה. התבוננות במציאות בעיניים פקוחות והכרה בטוב שגמל לנו הקב"ה.

בהקשר של דאעש מומלץ להשקיע בנביאים מאשר באיגרת תימן (וזאת על פי עניות דעתי).

הרב עובדיה הבטיח את זהמופים

או שהוא ביקש את זה?

גם אני מתפלל שהקב"ה יצילנו מידם, זה לא מחייב את הקב"ה להקשיב לי

והתבוננות במציאות מראה שיש כאן מהלך אלוקי שיש בו גם טוב, כמו כל מהלך ההסטוריה

האם הוא יתמיד? האם הוא יגיע לגאולה?

איך נדע?

והכרת הטוב בכלל לא קשורה לענין, תודה לה' על הטוב שהוא נתן לנו, זה לא אומר שהוא ימשיך לתת

שיש בו גם טוב?לב אמיץ

יש בו קץ הגלות (למי שמעונין לראות עין בעין את המגמה הזו ולהשתתף בה עם עם ישראל), יש בו שינוי כיוון דרסטי.

יש בו חסד ורחמים גדולים בניגוד גמור להסתר הפנים הנורא שהיה בגלות. יש בו בירור גדול ומדוקדק, ויש בו קשיים עצומים. יש בו מהלך אדיר של תשובה. וזה מבלי להיכנס אפילו לענין  הקמתה של ריבונות יהודית בארץ ישראל - סדין אדום בעינך, קידוש ה' גדול בעיני.

אתה יכול להמשיך לפקפק. אבל אז לא תקבל את השכר המובטח למי שפועל עם אל.

מה הסופרלטיבים האלה?מופים

את חושבת משהו? תוכיחי, תנמקי, תשכנעי

לומר את זה בצורה מפוצצת, ולאיים עלי שאם אני לא אאמין לך לא אזכה לראות בנחמת ירושלים (מאיפה המצאת את זה?) זה לא משכנע

וריבונות יהודית בא"י היא לא סדין אדום בעיני. למה שזה יפריע לי?

יש בזה בעיה הלכתית של 3 השבועות, שיש עליה נידון גדול, אבל מכאן ועד סדין אדום?

ואם זה בא בהסכמת הגויים - אין בזה שום בעיה, אדרבה זה חסד ה' עצום

זה לא אומר שהקב"ה ימשיך את זה. הלואי שהקב"ה ימשיך לשמור עלינו, אבל שום דבר לא מובטח

"ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמילב אמיץ

ישראל".

אתם החרדים גם כשיבוא המשיח תגידו "אי לא לזה התכוונו". הכל בעיני המתבונן.

זה היה נסיון הוכחה?מופים

ואת חושבת שלא שמעתי על הגמרא הזאת?

כתוב כאן רק שהגאולה קרובה, לא שהיא התחילה

ולדעתי האישית בפסוק הזה בכלל לא מדבר על גאולה

כתוב כאן רק שכשעם ישראל יגיעו לארץ ישראל הארץ ת]רח, וזה קץ מכולה לקיבוץ גלויות - שאם הארץ פורחת כנראה היהודים יגיעו

היה קיבוץ גלויות? כן!

על הגאולה זה לא אומר כלום

אני תמיד אומר שהמשיח חייב להגיע תוך 5,000,000,000 שנה, כי אח"כ השמש תתפוצץ

(יש גם בעיה בעוד 5,000 שנה שהלוח העברי יתחיל לסטות ברצינות ממהלך החודש, אבל זה בעיה שלנו, ולא מצינו הבטחה של הקב"ה שלא יהיה לנו בעיות)

לא נסיון הוכחה.לב אמיץ

מי שעוצם את העיניים חזק נוכח פני המציאות ומעמיק באיגרת תימן, וזו כל התשובה שיש בידו לאיום של דאעש - מה יש להוכיח לו?

את לא מתווכחת בצורה הוגנתמופים

לומר לאדם - "אתה עוצם עיניים" זה לא טענה מושכלת, זה סך הכל ביטוי חריף של דעתך

אני גם כן יכול לומר שאת עוצמת עיניים, ואז מה? 

מה הבעיה לומר מילים בלי לעמוד מאחוריהם?

מופים -לב אמיץ

עד כאן הידיעה שלי מגעת.

אין לי כלים למדניים להתווכח איתך. למדתי נביאים, שמעתי שיעורים  - לא מעבר לזה. אני יכולה לבקש את עזרת בעלי אבל הוא טרוד בסוגיות אחרת ולענות בעצמו הוא לא מעונין.

אבל אני יכולה לראות בפשטות קו כללי, עקבי מאוד, במאה-מאתיים שנים האחרונות, של התעוררות של חלקים באומה שמביאה להשתתפות פעילה עם המהלך הברור של קיבוץ הגלויות, בנין הארץ וגם קימום עולם התורה בארץ ישראל (ובמדינת ישראל). את הבנין רואים בעיניים.

מנגד אני יכולה לראות קו של הסתייגות, התנגדות וביקורת, וחוסר שיתוף פעולה של חלקים אחרים באומה - גם כן במהלך אותן מאה-מאתיים שנים האחרונות. המעט שאני יכולה לצטט הוא את שם הספר "אם הבנים שמחה" לרב יששכר שלמה טייכטל הי"ד, שבו לעניות דעתי, עומד המחבר על ההשלכות של הקו העקבי המסויים  הזה.

לנצח אותך בראיות ופלפולים אני לא יכולה. אבל לזהות איזו משתי הגישות בונה תשתית ממשית לגאולה השלמה אני יכולה. 

ואין לי ספק שמי שפועל עם המגמה הראשונה יקבל על כך שכר - וזאת מבלי להביא כל ראיה.

את יכולה לא לדעתמופים

זה לגיטימי

את יכולה גם להחליט שאת לא מתווכחת כי אין לך כלים, ואת סומכת על מה שלמדת

זה גם כן לגיטימי

אבל כשאת רואה מישהו שלא מסכים איתך - קצת כבוד לדעה שניה!

הספר אם הבנים שמחה הוא שיטה שנויה במחלוקת מאד, 

על זה עצמו יש ויכוח

אין לך ספק כי כך למדת, 

והאמת - זה לא כזה משמעותי לדעתי

כי הנושא כאן טריוויאלי, מה זה משנה כל כך? אנחנו לא בדור שמשמעות המעשית של הויכוח שלנו גדולה כל כך

יותר חשוב להתעסק בעבודת ה' שלנו, לשמור יותר בקפדנות על מצוות, להתחזק יותר בביטחון, לאהוב את השכן ולפרגן לו כשהוא בונה

זה החיים האמיתיים, וזה העיקר, ועל זה ידונו אותנו בשמים

לא על האם האמנו בציונות או לא

א. כבוד יש לי - עניתי בנימוס גם אם בחריפותלב אמיץ

ב. גם אם אין לי כלים של בית המדרש, מותר לי להתבטא - ואם כבר, המילים שלי לא היו מילים מפוצצות בעלמא. הן מבטאות התפעלות מן התהליכים האדירים והמהירים מאוד, על פי כל קנה מידה, ומן המציאות שאנחנו נתונים בה.

ג. אבל זה כל הענין - אתה שאלת על איגרת תימן בהקשר של דאעש..

הנושא הוא לא טריוויאלי - המציאות ממשיכה להתרחש והשעון מתקתק וגם אתה נדרש לתת תשובה איזו פעולה לנקוט. והפעולות בהכרח נגזרות מהשקפת העולם. עבודת ה', התחזקות בתורה ומצוות  ובביטחון ודאי וודאי פרטית וכללית והן התשתית לכל  (ועל פי ראייתי גם תשובה לאומית בכלל זה).

מה שאני אומרת הוא שאם מבינים שאנחנו נמצאים בתוך מהלך חיובי שמוכרח להביא לגאולה, איננו יכולים להרשות לעצמנו קו פעולה של איגרת תימן. 

את יכולה להתבטאמופים

רק שאין כל כך סיכוי שתשכנעי

הרי את מגבילה את עצמך - את לא יכולה להיכנס לדיון שכלי של טענות

אז את יכולה בסך הכל לחזור על הדברים ברגש

במיוחד שכבר שמעתי אותם הרבה פעמים 

(חונכתי אצל דת"לים)

ולא אמרתי שלא דיברת בנימוס, אבל זה לא נראה לי לדבר בכבוד 

את לא מקבלת שיש לי דעה שונה ושהדעה שלי לגיטימית, כשבעצם אין לזה סיבה

לך יש את הרבנים שלך שלימדו אותך? לי יש את שלי!

וכשיש ויכוח בין שני אנשים - כשהאחד אומר מילים מפוצצות מליאות רגש, והשני לא מסכים שיש כאן משהו, זה נשמע כאילו הרגש אמור לשכנע

לגבי השורה האחרונה לא הבנתי מה הקשר

גם אם היה בא נביא ואומר לי שהגאולה תבוא מתוך מדינת ישראל, זה לא אומר שלא עלול להיות נסיגות

הרי היו נסיגות, היו פיגועים, והיו מלחמות כואבות מאד

מה אמור לעשות מי שנפל בשבי במלחמת יום כיפור? להפסיק להאמין חזון ה"גאולה מתוך מדינה" שלך?

אני בטוח שתאמרי לו שלא! זה ירידה לצורך עליה, ושבסך הכל המדינה הציונית ניצחה במלחמה, וזה קימעא קימעא וכו'

אז גם בדעאש אין שום הבטחה גם לשיטתך שלא נסבול מהם (היה לא תהיה)

לא התכוונתי לשכנע.לב אמיץאחרונה
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך י"ב באלול תשע"ד 02:18

מראש אמרתי שהכל בעיני המתבונן.

אין כאן רק ענין של רגש. יש כאן בחירה באיך להתבונן במציאות

טיעונים וראיות יש גם לנו גם לכם - כולם לגיטימיים. אבל לעניות דעתי יש כאן משהו עמוק מזה.  אולי אפשר לתת דוגמא מעולם העסקים: יכול אדם ללמוד שנים ולהוציא תואר ראשון, שני וגם שלישי במנהל עסקים אבל דבר לא יועיל לו אם אין לו הכישרון לזהות הזדמנות  עסקית.

ולגבי דעאש - אין שום הבטחה לשום דבר - אבל עלינו מוטל לפעול באופן שירבה קידוש ה' עם הכלים העדכניים שנתנו בידנו.

מופים -לב אמיץ

עד כאן הידיעה שלי מגעת.

אין לי כלים למדניים להתווכח איתך. למדתי נביאים, שמעתי שיעורים  - לא מעבר לזה. אני יכולה לבקש את עזרת בעלי אבל הוא טרוד בסוגיות אחרת ולענות בעצמו הוא לא מעונין.

אבל אני יכולה לראות בפשטות קו כללי, עקבי מאוד, במאה-מאתיים שנים האחרונות, של התעוררות של חלקים באומה שמביאה להשתתפות פעילה עם המהלך הברור של קיבוץ הגלויות, בנין הארץ וגם קימום עולם התורה בארץ ישראל (ובמדינת ישראל). את הבנין רואים בעיניים.

מנגד אני יכולה לראות קו של הסתייגות, התנגדות וביקורת, וחוסר שיתוף פעולה של חלקים אחרים באומה - גם כן במהלך אותן מאה-מאתיים שנים האחרונות. המעט שאני יכולה לצטט הוא את שם הספר "אם הבנים שמחה" לרב יששכר שלמה טייכטל הי"ד, שבו לעניות דעתי, עומד המחבר על ההשלכות של הקו העקבי המסויים  הזה.

לנצח אותך בראיות ופלפולים אני לא יכולה. אבל לזהות איזו משתי הגישות בונה תשתית ממשית לגאולה השלמה אני יכולה. 

ואין לי ספק שמי שפועל עם המגמה הראשונה יקבל על כך שכר - וזאת מבלי להביא כל ראיה.

מופים -לב אמיץ

עד כאן הידיעה שלי מגעת.

סליחה - בעיה במשלוח ההודעהלב אמיץ

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסףאחרונה

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשהאחרונה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

כמו שזה נשמע כרגענקדימון

גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי

גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.

כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.

אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).

על דאטפת אטפוך על מלא.

למען ההגינותאיתן גיל

הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.

38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.

רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה

ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.

גם אייכלר עוזבקבלה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai

הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.

וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

עוזר פרלמנטרי יבוא לראיון אצל הרב לנדונקדימון

כלומר הרב לא סומך באמת על השלוחי דרבנן שלו לכנסת, ככה למעשה. יש לו חשש שהם יפעלו נגדו או הפוך ממנו בדרכים עקלקלות, ולכן צריך שהאנשים הצמודים אליהם יצטרכו אישור עבודה מהרב, ובכך להכפיף את היועצים לא לחבר כנסת אלא ישירות לרב. אמנם ספציפית לח"כ יהיו יכולות אופרטיביות אחרות, אבל היועצים יהיו תולעים מלשניות עמוק בבשר הפרלמנטרי. מלכתחילה להטיל חשדנות בין איש לבין רעהו.

הרב לנדו לא יהיה האב הרוחני של המפלגה, מורה דרכה ונר לרגליה - הוא יהיה בעל השליטה בפועל, שר צללי התורה של המפלגות החרדיות.

אני מתחיל להבין את החרדה של הציבור הכללי מהדיסטופיה החרדית.

אולי יעניין אותך