לא ניסיתי בכלל להשוות אותם לצורת החיים שלי
לעושר הפיזי או הרוחני שיש אצלי
ניסיתי להפיק משהוא מהסרטון שראיתי
הכנסתי את העיניים שלי לבית של מישהוא? או שאני יכולה להשאר עם הסיפור שהמאריין והעורך החליטו לתת לי- ואז אני קצת חטטנית שם, לפי הרגשתי... או שאני יכולה לחשוב מה אני לוקחת מהמפגש עם האנשים האילו- גם אם זה רעיון שנמצא מעל לעולם המושגים ולתפיסות החיים של יוצרי הסרטון.
אין לי שום סטיגמה
האיש הזה לא תלמיד חכם, זה ברור. הוא יהודי שומר מצוות (חלקן) שמנסה לעשות מה שנראה לו נכון.
אם כבר- הייתי לומדת ממנו את האש, את האומץ לפעול, את הבערה בלב של לפעול כי זה נוגע לקב"ה.
יותר מזה-
לפי דעתי תפיסתי ואיך שלימדו אותי רבותי
האיש הזה והתפיסות שלו הן כפירה בתורה, כפירה באלוקות, כפירה בגאולה, והרס לעם ישראל.
אבל
זה שיש לי מחלוקת עקרונית נורא איתו לא אומר שאני שונאת אותו, או רואה בו תופעה מוזרה שנחמד לחקור אנטרפולוגית.
אני יכולה גם לראות בו יהודי שיש לי מה ללמוד ממנו לעבודת השם שלי. (נהיה חריפים? ללמוד מהיצר הרע את השיטות כדי לעשות ביצר הטוב. ללמוד מהכופרים היותר קשים דרכים לעבודת השם מתוקנת. אבל גם זה שווה לי להרוויח.)
עוני לא בהכרח שווה רוחניות
עוני יכול להיות שקיעה תמידית בגשמיות, בלרדוף כל הזמן אחרי מה שחסר בלי מקום במוח לחשוב מעבר ללחם ומים
אבל ראיתי שם בבית שלהם- לפי הסרטון- משהוא
שיש דלות פיזית בלי עוני רגשי. שאפשר להיות עם מעט חפצים ולהיות שמח בחלקו.
שאפשר להיות במצב של ילד סקרן ובריא- ועדיין לא בא לו ללכת לראות ים, לראות טיולים. שיש לו הכל- פה.
(המראיין היה בשוק מזה... ממש בשוק מזה. מעניין אם מראיין עם חיים קצת עמוקים יותר היה מבין ומדובב טוב יותר)
אכן הם לא יכולים להיות הזוג הכי קנאי בירושלים, עובדה הם הכניסו תקשורת לבית, האישה הצטלמה. הכי קנאים- הנשים לא מצטלמות...