בקיצור הטענה שלה היאהרועה
"אני רווקה מבוגרת ואין לי חברים אז זה לגיטימי שאני אחלל שבת.. נכון? בבקשה תגידו שכן אני ממש מסכנה ".

אז לא, לא לגיטימי לחלל שבת גם אם היא עצובה, במקום זה שתיקח אחריות על החיים שלה.
אם מבאס אותה להיות לבד שתסע לשבת או תזמין חברים, ואם אין לה כוח לזה שתקח ספר מהספרייה, תעשה מדיטציה, תצא לטייל, תעבור דירה למקום שבו היא לא צריכה לסמס לחברים.

או שתחלל שבת, אבל שתיקח בחשבון שזאת הבעיה שלה ותפסיק לזרוק אחריות.
איך הבנת מהכתוב את נושא חילול השבת?????פיגי
כנראה מהכתובת שאליה הפנתה את פתרון הבעייה.שום וחניכה
גםהרועה
גם האתר שבו זה התפרסם, גם זה שהיא כותבת שהם נאלצים לעבור על הלכות בשביל לשמור על שפיות וגם זה שאני מכיר אנשים כאלה ואת הטרמינולוגיה ויודע לאן זה הולך.
^^מחכה לשקט

[למען הפרוטוקול לא קראתי את הכל]

לא מכבד לשאול שאלות לפני שקראתהרועה
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך ט"ו באלול תשע"ד 20:44
במיוחד אם זה קטע קצר ובמיוחד אם אתה הבאת אותו.

למה שאני אשקיע בלענות לך אם לא טרחת לקרוא?
הבאתי אותו בגלל הכותרתמחכה לשקט

לא יותר מזה.

(אפילו פחות)

עברתי עליו ברפרוף ולא הבנתי איך לקחתי זאת לאיפה שלקחת.

אני עדיין לא אשקיע זמן בלענות כי אתה לא קורא אותוהרועה
זה קטע קצר, אם זה מעניין אותך תשקיע דקה וחצי ותקרא אותו.
אם עדיין לא תראה את זה תשאל
מה??daniel93

אוזכר חילול שבת, ב"חריגה מכמה הלכות", מכאן עד לבקשת לגיטמציה לחילול שבת יש כמה שלבים...

לי היא נראית כמו אישה שקשה לה הבדידות(לגיטימי), מה שגורם לה לפעמים לחרוג מקווים אדומים שהציבה התורה (מובן איך זה קורה, אבל לא לגיטימי.). מה שעוד יותר מקשה עליה, וכל מה שהיא מחפשת זה פתרון הלכתי שלא יוביל אותה לחציית קווים אדומים.(שזה סופר לגיטימי)...

אז תשתף אותיהרועה
מה הרב המודרני והפתוח יכול לעזור לה?
קראתיאריק מהדרום

זה לא בעיית הדור, זו בעיה של סקטור מאוד מאוד מצומצם:

דתי לאומי-רווק-מבוגר-שוכר דירה לבד-מנותק מהמשפחה במידה זו או אחרת-חסר חברה דתית אחרת.

אז להפוך את הבעיה הפרטית שלה לבעיית הדור- צר לי, לא צריך לקרוא לכינוס רבנים זה או אחר שיגיד "לדור" מה לעשות (מה גם שיש סבירות מסוימת ששאר הרווקים המבוגרים במצבה לא יקשיבו דווקא לרבנים שלה) הפיתרון הוא שהיא תמצא פיתרון לבעיה שלה בעצמה.

כשאדם נמצא במצב כזה..כמו צמח בר
וסביבו, אני מניחה, יש עוד אנשים במצב הזה- הגיוני מאוד שזה יראה לו הבעיה הדחופה ביותר שיש לטפל בה.

אבל מסכימה איתך שאכן הפיתרון הוא סובייקטיבי לכל אחד. כי בסופו של דבר הפיתרון הוא חתונה. וזה עניין סובייקטיבי ולא בעיה של הדור כולו..
דתל"שים, אתם עושים ייחצנות גרועה לדרככם החדשה.שום וחניכה

תסכול תסכול ותסכול.

כולם אנשים שהיו שם, כן, היכן שאתם חושבים, ממש ממש שם, אך בסופו של דבר גילו את האור.

מעניין שאותו אור פשוט הופך אותם לבני אדם ממורמים. מהדת, מהסביבה וממה לא.

סה"כ אנשים חלשים הנוטים לעשות אידיאליזציה מחולשותיהם.

הוא היה אומר:

אם הנך סובל מקלקול קיבה, היכבד והוצא את התכולה בבית הכסא ולא על היושב לצידך. תודה.

אתה טוען שהיא דתל"שית? יש לך מקור לכך או שסתםותן טל

הוצאת עכשיו שם רע?

אני טוען שרוב הכותבים שם דתל"שים,שום וחניכה

אא"כ הם קדושי עליון המתכבדים בקלונם ומוציאים על עצמם שם רע.

מעניין שקשה לכם לתת אמפתיהפרח-בר
יש פה בחורה צעירה שמספרת על הקושי להיות רווקה ( שומרת מצוות ) על הבדידות , היא מחפשת פתרונות ואוזן קשבת , למה זה רע?
תני עינייך במכלול.שום וחניכה
תאיר את עייניפרח-בר
קיראי את יתר המאמרים וכבר את עצמך תהווי כשבשבת.שום וחניכה
כי היא מצפה שיפתרו לה את הבעיותהרועה
היא עברה את הגיל של לבכות לאמא שמשעמם לה, ואם היא עדיין צריכה אז אפשר להסביר לה שהיא יכולה להזמין חברים או להעסיק את עצמה או משהו.
הנקודה אליה היא חותרת זה שיתירו לה לחלל שבת היא סתם עוטפת את זה בהתבכיינות ארוכה.
מעניין, אני לא ראיתי בדבריה שום דבר כזה..כמו צמח בר
היתה שורה אחת (!!!) על כך שהם נאלצים לעבור על הלכות כדי להישאר שפויים..

ובכלל לא על זה נסובה הכתבה.
היא דיברה על בעיית הרווקים המבוגרים שחלק מהסימפטומים שלה היא שהם אוכלים לבד בשבת ומאוד בודדים.
והיא ביקשה עזרה מרבנים ואנשי ציבור בנושא של הרווקות המאוחרות.

מאיפה השלכת עליה שזה מה שהיא חותרת אליו??
לא קראתי..ד.

אבל להגיד ש"צריך לעבור על ההלכות כדי להישאר שפויים" - זה לא נכון.

ואם למישהו יש בעיה אישית - שישאל אישית רב האם זה פיקוח נפש או כד', שמתיר ספציפית במקרה מסויים.

בדידות של רווקות מאוחרת וכד', זה מאד כואב בפני עצמו.  בוודאי שצריך לעזור ולעודד ובעיקר לעזור להתחתן.

אבל המחשבה שאיזשהו "פיתרון" יימצא ע"י לעבור על הלכות - וגם פרסום דברים כאלו - זו התאכזרות לַכלל. יכול להפוך לאיזו "נורמה" כזו, שהלכה היא בעצם לא כ"כ מוחלטת.. מתחיל מבעיה כזו, אח"כ בשביל עוד "אי נוחויות" ובמקביל - גם העבירות שניתן לעבור הולכות ומחמירות ח"ו. זו הריסת היהדות - שמובילה גם להריסת המשפחה בין השאר, שאליה לכאורה הרווקים הללו שואפים.

הרי מי שהתרגלה שכאשר "מרגישים" משהו עוברים על הלכה - זה ייעצר כשתתחתן?  ואם "תרגיש" משהו ח"ו אל מישהו אחר פתאום, וממש תבקש מ"הרבנים" להבין את המצב?..

ואח"כ, כש"מתרגלים", אז זו פשוט "קהילה".. "מנהג"...  מה שהתביישו בהתחלה - מקבל גושפנקה מלאכותית של "נורמה". כבר לא צריך להתבייש. זו נכות ממש.

לכן, זו גם התאכזרות מצד האמת, אל האנשים הפרטיים הללו. כאילו אומרים להם "נכים אתם", אתם לא באמת יכולים לחיות נורמלי במצבכם (נורמלי הראשון - זו דרך החיים היהודית שלנו, של עם ישראל).

אז לא. יש הבדל בין אמפתיה עמוקה, והבנת הניסיון, עידוד וחיזוק - לבין התרגלות "אידיאולוגית" לחולשה.  כמו לחנך ילד עם קשיים לכך ש"אינו יכול", בעוד שהאמת היא שנתינת האמון בו, עם תמיכה ואהבה, היא העזרה האמיתית - למרות שזה כרוך במאמץ.

הייתה פיסקה, ואחריה מן רמז לבעיה 'נוספת'פייגליניזית

בפסקה הבאה... היא די הצליחה לטשטש את זה אבל היא יודעת מה היא רוצה והיא חכמה. היא כתבה את זה טוב וכמעט שלא שמים לב, אבל מה שזוכרים זה בערך זה. דרך מוצלחת במיוחד. אימצתי.

"אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.."כמו צמח בר
אין לכם דרך לדעת מה היה קורה ל-כ-ם לו הייתם במצב כזה.
מקווה לא להיות במצב שלההרועה
אבל כן הייתי מגיע אליו והייתי מגיע לחלל שבת בגלל קושי למרות שאני מאמין בקב"ה וכו' אני מקווה שהייתי מספיק גבר להודות בזה שאני עושה את זה למרות שזה לא בסדר בלי תירוצים של ילד בן שתיים.
אכן, יש לה דיסוננס קוגנטיבי. אבל זו נקודה אחרת..כמו צמח בר
ו- שוב, אין לך דרך לדעת מה היית עושה באמת..
ככה שהמתקפה הענקית עליהם בנושא היא ממש לא יפה..

לכל היותר אפשר להעביר עליהם ביקורת על כך שהם לא הולכים לפי ההלכה. אבל בטח שלא לשפוט אותם אישית.
איך תרחיקי אנשים מהרע אם לא תשפטי אותם?מופים

זה הרי הכי קל לעשות עבירות

זה מיקל, זה נראה שאין דרך אחרת לפעמים

לא נותנים היום לרשעים עונש, אפילו לא צועקים עליהם

לפחות תני לאנשים איזה שהוא חיזוק חברתי, איזה שהיא הרגשה שאם הוא יעשה את זה כולם יחשבו עליו רע.

אולי זה יעזור לו בהתמודדות שידע שיש לו גם מה להפסיד

בלי הבושה לחטוא מה יעשה הבן ולא יחטא?

הוא פשוט יחטא בחדרי חדרים...daniel93
אסור לחשוב שבושה ציבורית מונעת לחטוא, היא רק הופכת אותה ללא גלוי... שזו דרך מאוד מאוד רעה להרחיק אדם מהחטאים שלו...
‏(ד"א,"לא לשפוט" משמעו שאסור לי לחשוב שמה שגורם לי לחלל שבת זה מה שגורם לה לחלל שבת, ומפה מובן, שאיך שאני מתייחס אל חטאי - לא תמיד זה היחס שהיא אמורה לקבל. "עד שתגיע למקומו" זה לא שאתה צריך להיות ממש באותו מצב כמוהו, אלא שאתה צריך להכנס לראש שלו - ומכאן להגיב למצב.
ולכן היחס אל אותה אישה צריך להיות מתוך הגורם לה לחטוא, וזה הקושי שבבדידות. הבושה לא תשכנע אותה.)
אתה צודק שלרוב כשאני "לא שופט" אני עושה רק את השלב הראשון, רק מסביר מה הגורם לחטא (ובכך נותן לו לגיטמציה.), ומדלג על הפתרון לגורם החטא. אבל חולשות שלי לא יגרמו לי להתייחס אליה בצורה רדודה...
מאד מאד חשוב להפוך חטאים ללא גלוייםמופים

א. כי טבנית זה הרבה פחות חטאים

ב. כי לפחות אנשים אחרים לא ילמדו ממנו, וזה לא יהפוך לנורמה חברתית

ג. והוא העיקר - כי הוא ירגיש רע עם זה, הוא ירגיש רע עם מה שהוא עושה, והוא יודע שהוא עושה משהו לא לגיטימי מבחינה חברתית

חז"ל אמרו שיהיה מורא שמים כמורא בשר ודם - הגישה שלך תגרום שגם מורא בשר ודם לא יהיה

אישית יש לי בלב רחמנות על האשה הזאת, אבל זה בלב פנימה, בציבור צריך להוקיע דברים כאלה, לא לסנגר עליהם

לדעתי לפחות

(זה לא אומר שאם היא היתה כאן מדברת איתי הייתי מדבר אליה לא יפה, איתה עצמה אני חושב שצריך לדבר בעדינות, ולנסות להבין את המקום שלה, רק כך אפשר להגיע אליה. אבל כדיון ציבורי עליה צריך להוקיע מעשים כאלה, לא ללטף)

בדיוק הפוך...daniel93
א. הפתרון שלך יתן טכנית פחות חטאים. הפתרון שלי יעלים אותם לגמרי.
ב. הפתרון שלך יגרום לאנשים לא לראות אותה חוטאת, ובכך לא לגרום להם להסחף אחריה. הפתרון שלי יגרום שיסחפו אחריה לכיוון ההפוך, היא תשמש דוגמא לאלו שנמצאים במצבה הקודם...
ג. זה לא העיקר, זה הכלל, אתה רוצה שהיא תפסיק לחטוא כי היא תקבל יחס שלילי מצד החברה, אני רוצה שהיא תפסיק לחטוא כי היא עצמה לא תרגיש טוב עם החטא.
סליחה, לא הבנתי מה הקשר ל"מורא בשר ודם", זה רק חיזוק לדברים שלי!!
"מורא שמים כמורא בשר ודם" אומר שכמו שאני לא יעשה רע בפני אנשים, כך לא אעשה רע בפני קב"ה, שהוא נמצא גם בחדרי חדרים. (מצד הבושה ממנו. וזה ה"לוואי", שלמרות שזה רדוד זה גם משהו), הפתרון שלך לא יעשה מורא שמים כלל, רק מורא בש"ו...
הקטע הוא, שהפתרון שלך קליל, ונותן תחושה מהירה (ודימיונית) של הצלחה, ושלי קשה, מייאש וארוך...
על מה אתה מדבר? איזה פיתרון הצעת?מופים

ברור שה"פיתרון" שלי לא אידאלי, אוי ואבוי למי שבונה את עבודת ה' שלו על סחף חברתי

אתה מרמז בדבריך שהפיתרון שלך הוא ללמד אנשים לעבוד על עצמם, וברור שאתה צודק שצריך לעשות את זה

אבל למה שני הדברים סותרים?

זה בדיוק מה שלא הבנת את כוונתי בסוף, אני אומר שחז"ל יצאו מנקודת הנחה שיש "מורא בשר ודם", ותבעו מהאדם שיהיה מורא שמים עליו כמו מורא בשר ודם - להוסיף קומה בעבודת ה', לא להיות שטחי ורדוד ונתון לסחף חברתי

אבל להוציא את ה"מורא בשר ודם" - זה להוציא את המסגרת שתשמור עלינו מפני נפילות כשאנחנו חלשים, כשאנחנו לא עובדים, כשאין לנו כח להתאמץ. יש גם אנשים כאלה, יש גם תקופות כאלה לכל אחד

צריך לדאוג גם לזה

ולכן ברור שצריך מורא בשר ודם, והלואי שיהיה גם מורא שמים

אני רואה כבר כמה פעמים שיש טעות בציבור שמרוב שמשקיעים ברמות הגבוהות - שוכחים שחייבים גם להשקיע ברמות הנמוכות, הבסיסיות, שבלעדיהם אפשר להידרדר לתהום

(זה נוגע גם לזה שיש אנשים שעובדים רק מאהבה, ושוכחים מיראת העונש)

יופי, אז אנחנו מסכימים.daniel93

אני "מזלזל" בפתרון שלך, כי זו הדרך היחידה שהוא יקבל את המקום הראוי לו. בפינה, כמו שאמרת:

"אבל להוציא את ה"מורא בשר ודם" - זה להוציא את המסגרת שתשמור עלינו מפני נפילות כשאנחנו חלשים, כשאנחנו לא עובדים, כשאין לנו כח להתאמץ. יש גם אנשים כאלה, יש גם תקופות כאלה לכל אחד"

זה פתרון של מצבי חולשה, ולכן אין טעם להביאו מלכתחילה.(מה שאתה כן עשית, שאת זה לא הבנתי למה. וזה לא מדוייק לומר ש"יראת העונש" היא בסיסית. היא נמוכה, ותקפה למצבי חולשה, אבל לא תמיד היא הבסיס לעבודה מאהבה...)

ולגבי המשפט האחרון  - המציאות בדיוק הפוכה, אני רואה כבר כמה פעמים שישי טעות בציבור שמרוב שמתמקדים ברמות הנמוכות , שוכחים שהעיקר הם הרמות הגבוהות, האידיאליות, שבלעדיהם לא שווה לחיות.

(לא הבנתי את הקשר בין הכותרת לתוכן ההודעה, אז התעלמתי מהכותרת{הבאתי פתרון, אולי רחוק, שדורש הרבה עבודה, אבל פתרון}).

לא לשים את זה בפינהמופיםאחרונה

זה פיתרון למצבי חולשה, ולכן חייבים לעשות אווירה ציבורית

אווירה ציבורית לא עושים בפינה, עושים בציבור, בריש גלי ובהתמדה

נכון שזה מטפל רק ברובד הנמוך ביותר, וחייבים לא להסתפק בזה, אבל זה חשוב! מאד! 

אין כאן ענין של לכתחילה ובדיעבד, צריך להשקיע בשניהם יחד כל הזמן, כדי שכשנגיע לחולשה זה יעצור אותנו

אוי ואבוי למי שמתחיל לטפל בזה רק כשהוא בחולשה - בזמן הניסיון זה כבר אבוד

ונראה לי שלא שמת לב על מה דיברתי. כמוצי ניסתה לסנגר עליה שלא נשפו אותה כי אנחנו לא יודעים מה היינו עושים במקומה

ועל זה אמרתי שצריך לשפוט אותה, ושצריך להוקיע דברים כאלה מבחינה ציבורית.

אז גם אם זה לא העיקר - לפחות אל תסנגרו! אל תיצרו אווירה ציבורית שמכילה דברים כאלה

חיזוק חברתי, פסיכולוגי, רגשיפייגליניזית

הכל לגיטימי רק לא ביהדות שדוחה את השיפוט הזה. מה תעשה. 

היהדות מעודדת אותומופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך ט"ז באלול תשע"ד 08:53

חפץ חיים כלל ד' סעיף ז'

ותסתכלי בבאר מים חיים ס"ק ל"ב תנאי ד'

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%A4%D7%A5_%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_-_%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A8%D7%A2_%D7%93_%D7%96

התכוונתי לכתוב אם :*) כתיבה בפלאפון מעצבנתהרועה
הביקורת היא לא על החטא אלא על ההתבכיינות והנסיון לדחוף ללגיטימציה שלו.

כולנו חוטאים, אבל לא צריך להפוך את זה לאידאל.
דווקא אני חושבת הפוך.כמו צמח בר
הביקורת שלי היא לגמרי על החטא.

חטא הוא חטא לא משנה איזה תירוץ נותנים לו.
אני לא מבקרת אותה על המציאות שהובילה אותה למחשבה המוטעית הזו כי אין לי מושג מה עובר עליה ולמה היא ככה.
אני יכולה רק לנחש...

(אני קצת עייפה אז יצא טיפה מבולבל)
הביקורת שלי היא לא דתיתהרועה
אם מישהו לא מאמין ולכן הוא לא שומר שבת זה לגיטימי, אם מישהו מאמין שצריך לשמור אבל לא שומר גם עליו לא הייתי מעביר את הביקורת הזאת.

אבל להתכיין ככה ולהסביר כמה המצב שלך גרוע שאתה צריך "פתרונות" הלכתיים פתוחים, זה מעפן.
אתה עושה שטויות? סבבה רק תהיה מספיק כנה להודות שאתה לא בסדר.
אבל זה בדיוק הקטע..כמו צמח בר
שבגלל שאין לך מושג איך א-ת-ה היית מתנהג, אתה לא יכול לשפוט אותם יל חוסר הכנות.
(שמגיע אגב, מהידיעה שלהם שמה שהם עושים לא נכון. ולכן צריך לתרץ את זה..)

טוב,אבל אני מניחה שזה עניין של נקודת מבט..
לא מסכיםהרועה
זה שאני לא יודע איך אני הייתי מתנהל לא הופך את ההתנהגות הזאת לבסדר, יכול להיות שבסיטואציה מסוימת הייתי רוצח זה עדיין לא אומר שאני לא יכול לשפוט רצח כדבר לא לגיטימי.
איזה מצב?פייגליניזית

רווקה מזדקנת? ואם אני כן במצב הזה? נגיד ואני מזדקנת? אי אפשר לדון אף אדם כי לא נגיע למקומו של אף אדם. גם אלפי הרווקים המזדקנים והמזדקנים יותר ממנה לא יכולים לדון אותה. מה זה "מקומו" בכלל? 

...

אבל רגע, אף אחד כאן לא דן. מביעים דעה, לגיטימית, על טור שפותח שיח. זו הייתה המטרה שלה. 

זה מזכיר את קהילת המסמסים.חרותיק

אותו רעיון..

אין לי מה להציע לה, אבל אני בטוחה שהדרך הזו היא לא הנכונה.

אם הבנתי נכון את הכוונה שלה.

מה זה קהילת המסמסים?לבי ובשרי
מצאתי בשבילך.חרותיק
הזהרתיחרותיק

צריך להתפלל על זה.

לא נפוץ בכללהרועה
והיה קיים תמיד, מסורתיים בשם חדש.
ממש לא מדוייק.שום וחניכה

המסורתיות היא מצב שהורתו ולידתו די שרירותיות ומקריות,

עם הרבה פחות חשיבה מאשר הקהילה הגאה.

ההבדל בינם לבין המסורתייםאריק מהדרום
היא שהמסורתיים לא רואים אידאל בשמירת המצוות הסלקטיבית שלהם.
אל תאמיני להם!מופים

זה חסום כמובן, כך שלא קראתי

אבל עיתונאים חילונים עלולים לנפח סיפור נקודתי של 2 אנשים ל"תופעה" שלימה

חבל סתם לבכות

מחכה לשקט

אף על פי שאני מבין ומזהה לגמרי עם התופעה

(אף שלחלוטין לא חושב שהיא נכונה/מוצדקת!!!)

נקודה טובה
ה'!!!!!!!!!!!
עד מתי?!?!
קראתי בעברפייגליניזית

נשמע כמו וידוי לכומר. נורא ואיום, שתבכה לכרית, לא לכל האומללים שקוראים את הכתבה הזו, אולי דומה במעט לסיפורים שבתוכניות ריאלטי. המון רייטינג. מעט אמת המון רגש, מעט שכל המון מחשבה, מעט מעשה

הבעיה היא שאולי זה נותן לגיטימיות לאחרים גם להצטרףשוקולד לבן

אדם שקורא שם וגם ככה קשה לו ונופל לפעמים, יכול לומר שהרבה דתיים עושים את זה ולכן גם הוא יכול

הכי הרג אותי מה שהוא אמר על זה שאם על לשון הרע אנשים עוברים למרות שהוא מדאוריתא מותר גם לחלל שבת.

אם אדם לא בסדר וחטא בחטא מסויים זה מתיר לך לעבור על חטא אחר? איך מגיעים למסקנה כזו בכלל??

מקווה ממש שאתם צודקים וזו לא תופעה, כי זה עשה לי ממש רע

"נאלצים"פייגליניזית

כמו שאף אחד לא חייב אותה לא לחלל שבת אף אחד לא חייב אותה לחלל שבת. ואפשר לתרץ בנסיבות שונות אבל כולם יודעים שיש בחירה חופשית וזו אגב זכותה לבחור כך, אולי לא לפרסם את זה ברבים אבל צריך לזכור שכמו הזכות לחלל ישנה הזכות לקיים והיא בחרה להתעלם מהזכויות שלה כבת של הקב"ה ולחיות בחוקים שצריך לפעמים לסטות מהם כדי להשאר שפויים, רק שיהא לה לעונג!

נקודה כואבת.. מבין לגמריאוריה,
חילול שבת זה חמור, מצד שני המצב הזה בלתי נסבל.
זה מסוג הדברים שלא אצפה מאדם דתי נשוי להזדהות איתם.
מזל שאלוקים לא שייך לדעאש
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך