אתם מכירים את האנשים האלה שכל הזמן באורות??נועם ה
כל פעם שאני רואה אותם הם כאילו כל יום יש להם את האורות האלה שהיו לי כשאני התחזקתי...
איך הם עושים את זה? ואיך בכלל ניתן באופן כללי לשמור על זה??
לשמוע בקביעות את השיעורים שמעוררים ומחזקיםעוגי פלצת
או ללמוד את הספרים
האורות זו מתנה בתחילת הדרךים...

באורות התשובה הרב קוק אומר  שמאבדים את זה כדי לזכות לזה בזכות ולא בחסד

ושצריך לשמור את הזיכרון של זה חזק חזק 

(יש עוד מקורות לזה)

נכוןנועם ה
אבל אני רואה כאלה שהם כאילו כל הזמן מונחים בזה
ויש להם התלהבות דבר של קדושה...

כאילו, הם לא מאבדים את זה, ולא דווקא נראה שזאת המתנה..
אולי הם עובדים בשביל זה...
אם יום אחד ייגמר להם לפתע. מה יעשו?עוגי פלצת
אתה לא מכיר את הבעלי תשובה האלהנועם ה
שכל החיים הולכים לקבר רחל ומנגנים בגיטרה שלהם שירי דביקוס כאלה
או שסתם נגיד כל החיים יש להם חיוך מאוהב על הפרצוף
ואז אתה קולט שהם בעצם עדיין מאוהבים בקב"ה וזה הדדי!!?
מכיר הרבה כאלהעוגי פלצת
קשה לי לומר שאצל רובם זה נשאר ככה להרבה זמן

לא בטוח שזו דרך שכל אחד יכול ללכת בה
גם אני לא בטוחהנועם ה
אני פשוט לא מבינה איך הם מצליחים...
נשמות חזקות ומאוד בטוחות בעצמןעוגי פלצת
ולא נותנות לעולם החיצון להפריע למהלך שלהן
לא בטוחד.

שדווקא זה הביטוי לענין..  "גיטרה" וכו'..

זה גוון מסוים של אנשים.

אבל אנשים אוהבי השם, יש שדווקא מתוך עבודה תמידית, זמנים להתבוננות, שימת לב לטובו של ה' שמופיע בכל. שימת לב בברכות, במצוות. אורות בכלים...

לא תמיד זה זמנים ל"התגלוּת"; יש זמנים לעיכול בתוך החיים, ואז יכולים להתייצב על דבר קבוע יותר. תהליך של עבודה מתונה, שהולך ועולה, עם "הברקות". אהבת ה' לא רק ב"הלל בכל יום", אלא בתוך מהלך החיים.

[עייני "צימאון לא-ל חי" של הרב קוק זצ"ל, ב"זרעונים" בספר אורות]

[חחח "הגיטרה"... (התכוונתי שיש להם זמן כזהנועם ה
עם קשר קרוב מאוד עם ה' כל פעם בשבוע, וגם כשקשה להם הם מדברים עם הרבה אור בעיניים)]

אני אעיין בלנד... נשמע טוב
^^^^ הרבה עבודה וידיעת האמתים...
אולי זה משהו חיצוני? ואולי זוהי תוצאה של עבודתפנסאי
ה׳ פנימית שהם מתדלקים אותה תמיד?

יתכן שזה פשוט אופי של אנשים ולא קשור לעבודת ה. רק עכשיו כשזה ״העסק״ שלהם זה מה שפורץ מתוכם אבל אם הם לא היו בקדושה אז זה היה משהו אחר שמעסיק אותם?
אז אולי כדאי להיות כאלה שמתעסקים בזה?נועם ה
וואלה באמת נרטה לי שאנחנו כן צריכים לשאוף לחלקית ממה שיש להם...
הם מזכירים לי את הימים היפים........
בהחלט שווה ״להתעסק״ בזה תמיד! זה טעם החיים...פנסאי
מה שכן, אני מאמינה שגם כאלה שהם לא ״אנשי גיטרה מתלהבנים״ אלא עם אופי אחר יכולים להיות עם אש בעיניים מעבודת ה׳.

או במילים אחרות, יש הרבה צורות ביטוי לעבודת ה׳ תמידית. וזה תלוי אופי, וצורת העובדה שבחרת לכבוד בה את ה׳.
ממשיכים להתחזק תמידנפשי תערוג
בכל דבר לפנות אל השםהדסדס

מעומק הלב- פותח מאוד את הלב להרגשת הקרבה אל השם ולחיזוק האמונה. אין דבר שדומה לזה ברמת הקירוב להשם.

זכרי שלעבוד את השם צריך לא רק מתוך חיפוש חווייתיות והרגשות . יש את העבודה היום- יומית, הלפעמים נטולת כל ניצוצות- היא היא היוצרת את הכילים לקבלת ה"אורות" אח"כ.ז"א האורות הם תוצאה דווקא של העבודה נטולת האורות- ה"קבלת עול"-לעשות בכל מצב, רק כי השם יתברך ציווה.

לענ"ד ,ביהדות ,מידת ההתרגשות היא לאו דווקא מדד לאמת! לפי היהדות הסימן של אמת הוא העקביות! נחל שעונה אחת לא זרמו בו מים נקרא "נחל אכזב", על שם עלילת הכזב. האמת צומחת מהארץ- דווקא מהקרקע ,ולא דווקא מהחוויתיות ה"שמיימית". קל ליפול בדמיונות של "אני רוחני" מדומיין לגמריי, השם ישמור. העיקר זה יראת השמים- להתרחק מהרע ולבחור בטוב.

אבל ,כן חשוב לי לומר, שהרבה פעמים זה  (ההתלהבות)כן תוצאה וכן מעידה  על עבודה אמיתית שאדם עושה עם עצמו. התלהבות מקדושה באה אחרי שאדם מונע מעצמו התלהבויות שאינן מצד הגדושה. כשאין "זליגה" של הנאות מתענוגים מפוקפקים, אז אפשר להרגיש ולטעום טעם של תענוג דקדושה.

אתן לך דוגמא קטנה על עצמי בס"ד: היה לי מאוד קשה להפסיק לקרוא ספרי רומן,מאוד אהבתי ספרי אהבה בסגנון בריטי ויקטוריאני כזה של פעם, או כל מני חכמות "גוייות" של ספרות ופילוסופיה וכו' שלא לדבר על הקושי להיגמל מטלויזיה. ברוך השם ,הי"ת סייע בידי. אחרי שנים זכיתי להיווכח שכל מה שמנעתי מעצמי חזר אליי _להבדיל אלף אלפי הבדלות) בגדול ,והפעם מצד הקדושה. השם יתברך קרב אותי לחסידות,ושם זוכה בס"ד לטעום טעם גן עדן של כל החוכמות שמנעתי מעצמי- ותהיות ופלוסופיות עום ומלואו- רק הפעם מצד הקדושה בואינספור רמות מעל מה שאי פעם דמיינתי שקיים בעולם. 

כמידת ההכנעה וההבדלה , כך מידת ההמתקה (האורות)

וגם, תמיד חשוב- להתפלל להשם שיוביל אותנו לעבודה שמתאימה לנו ולשורש של כל אחד מאיתנו, לרב שלנו - "ותן חלקנו בתורתך"- שם האדם מרגיש "בבית",וזה עוזר לו.

מסכימה איתך נועם ה
בכל זאת...

(אגב, אני חושבת שחייבים מזה קצת בשביל להשאר שפויים...)
אני הולכת להגיד משהו מאוד קשה.אוסנת

אבל מה שאת רואה זה:

משחק

סמים

ו/או מחלות נפש.

עבודת ה' שלא מושגת בעמל גדול ובמרירות, ועוד מוחצנת לגמרי,

לא הייתי רואה בה מודל לחיקוי.

אני כן מכירה אנשים, שהם בעלי תשובה כל חייהם, עובדים עבודה סזיפית בלי הפוגה. חשים כל הזמן חוסר נוחות במקומם, ונתבעים לגדול. 

וכן, בסוף גם רואים את זה עליהם. אבל לא בצורה של ניגוני דביקוס ומבט מאוהב על הפנים.

(הפוך. הרבה פעמים רואים עליהם מבט מאוד רציני. כי המציאות היא רצינית, מאוד. וככל שאנחנו בתשובה, מתחברים לעצמנו, לאמת הפנימית שלנו ושל המציאות, אנחנו מרגישים ומבינים את גודל המציאות יותר)

מה באמת חשוב?

להיות באורות,

או לעבור שינוי פנימי מתמיד כדי לחיות את עצמי יותר ויותר?

על מה באמת חשוב לשמור?

אם את שואלת באמת-נועם ה
אני חושבת שעבודת ה' באמת צריכה להיות מורכבת משניהם.

וברור שהנטיה תהיה לקנא יותר בצד המאוהב ולא בצד המריר.
אבל חייב את שניהם לתקופות.
וכששניהם קיימים זה סימן טוב..
אולי...
או שאולי כן צריך לשמור על קשר חיובי ושמח (לפחות מהצד שלנו), גם ככה מה שתלוי בו- תלוי בו.
את אומרתאוסנת

יש שני דרכים לעבודת ה'. עבודה מרירה ועבודה מאוהבת.

חולקת עלייך...

אלה פשוט שני שלבים באותה עבודה.

עבודת ה' = תשובה = לשוב אל עצמי = לעבור שינוי פנימי לחשוף את מהותי

קילוף שכבות, הכרה בעצמי, היא מכאיבה. תמיד לנצח.

אחרי שמשיגים מעלה, חשים את תחושת השלימות, השמחה האמיתית שנובעת ממנה, ומצידי גם "התאהבות".

אבל זה חייב להתחיל מבירור, חייב להתחיל ממכאוב, מגילוי של מדרגה קטנה/חטא שמכאיבים לנו,

ומי שלא מתחיל משם - אז כן, זה מחלת נפש פרופר או עבודה בעיניים.

ממש סליחה על ההחלטיות, אבל זאת האמת.

חח אני לא חושבת שאנחנו חלוקותנועם ה
והתכוונתי שעבודת ה' חייבת את שני הצדדים.

מצד אחד את ה"תקופות" הקרובות מאוד שנותהות לך כוח, ושאתה מרגיש אותו ממש בכל החושים שלך.
ומצד שני את ה"תקופות" של ה"הסתר"/"הרחק" הפחות כיפיות, שבהן אתה מוכיח שאתה עובד אותו ואוהב אותו בכל לבבך.
גם כשכיף לך, וגם כשפחות.

ולמעשה, חייב את שניהם גם בשביל הבריאות, את הצד ה"יבש" בשביל להתפקס, והצד ה"מאוהב" בשביל המים צוננים על נפש עייפה...
כמו שבעל התניא אומר בפרק מ״א שלעבודת ה׳פנסאי
צריך את שני הקווים. (הוא מגדיר את זה עבודה מיראה ועבודה מאהבה)

עבודה מאהבה גורמת ל״ועשה טוב״ ועבודה מיראה גורמת ״לסור מרע״.

אולם הוא אומר שם שלמרות שהעשיה נגרמת מאהבת ה׳ זה לא מספיק לעבודה תמידית אמיתית אלא צריך בסיס של רגש יראה מסויים מה׳.

כי רק ככה יש את קבלת עול מלכות שמים ואת הבחינה של עבודה ה׳ כעבד, ולא רק כבן.
כזאת פסקנות?עוגי פלצת
כן, לצערי.אוסנת

מנסה איכשהוא להוציא מן הכלל, ולא מצליחה.

יש עכשיו דוגמא אקטואלית בכותרות.אוסנת

לא מסכימה עם הפסקנות בתחילת דבריך!אייכה!
יש אנשים באורות בעיקר בעלי תשובה בתחילת הדרך או בנאדם שעבר חוויה עצומה או התעוררות גדולה שגרמה לו התרוממות כזו.
אני בכלל חושבת שיש אורות ויש אורות...

וכל אדם יש לו רגעים פתאום בחיים שהוא מרגיש באורות ויש לו רצון לדבקות והתחזקות ולא חושבת שזה כי הוא על סמים או שיש לו מחלת נפש או שהוא שחקן!!

מסכימה רק עם הפסקה האחרונה.
כמובן שלא התכוונתי למשהו זמניאוסנת
את מתכוונת.למשו זמני!והשאלה הייתה על משו אמיתי!אייכה!
לא...אוסנת

תקופה בחיים - "זמנית" - שבאה אחרי עמל גדול - אחלה, מצוין, איזה כיף

לדמיין שאפשר לחיות ככה כל הזמן רק בזכות גיטרה ואופי - זה פשוט לא אמיתי...

עד כמה שהבנתי מסיפורים (לא מהיכרות אישית)מופים

רש"ז אויערבך היה חי כך 

בשמחה כל הזמן,

אפילו בתשעה באב הוא היה שמח שהוא מקיים את המצוה להתאבל

אבל אולי זה לא ה"אורות" שמדובר עליהם כאן

(לא ברור לי על מה מדובר, יש סוג של פנסים של מוזיקת דיסקו? איזה אורות?

מתכוונים למונח הקבלי של אורות, שהוא שפע שמגיע משמים?

כי אם כן - כולנו באורות כל הזמן, אוי ואבוי אם רגע אחד הקב"ה יסיר את אורותיו מאיתנו)

ואם היית שואל אותו איך מגיעים לשםאוסנת

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

אני חושב שעדיף צ'לו...מופים

(סתם להזכיר - ניגון הוא כלי שיגרום לאדם לדביקות עד השראת השכינה, כמפורש בנביא)

זה לא שיטת עבודת ה' שלי, כך שאני לא יכול להביע דיעה על שיטות אחרות

נקודה חשובה...נועם ה
אבל לא אליה התכוונתח הפעם...
למרות שאולי על האחת הספציפית שחשבתי, הרעיון של הניגון כן מתאים.

ו.. וואייי אני לא מבינה איך אפשר להיות ליטאי!!
איזה הפסש
למה את חושבת שליטאים מפסידים את זה?matan

חסידות היא דרך, בעל התניא היה מכונה ה"ליטוואק" כי הוא התנגד לכל עבודת ה' ה"שמחה" שהיא שמחה

קטנה וחסרה ומזוייפת וכתב שרק מה שאדם עושה מתוך מאבק הוא אכן עבודת ה', כי כל עוד הוא נהנה מזה,

אז יש בזה צד של עצמיות, של הנאה לעצמו, וזה לא קודש לה' באמת.

ליטאים מתענגים על ה' בדרך אחרת, זה לא פחות מהעבודה החסידית.

ככה מרגיש לי (זה פחות חושבת)נועם ה
קשה לי לחשוב על חיים יבשים כאלה...
פשוט מחניק אותי
אני חושב שזו הסתכלות חיצונית על הליטאיותmatan

הליטאים אינם חסרי חיות, הם לא רוקדים אולי, אבל הם מתענגים בעבודה הקשה, הם מתענגים על פיצוח סוגיה,

על בקיאות בראשונים, על חידוד סברה, כפי שחסיד מתענג על טבילה טובה או ניגון טוב.

אין סיבה לחשוב שהחיים הליטאיים יבשים, הם פשוט עבודה בסגנון אחר.

אממ אני חושבת שהם יותר יבשיםנועם ה
אין מה לעשות...

זה שזאת גםדרך, לא סותר.
וזה שהם מקבים מזה חיות, גם נכון..

אבל אני חושבת שהחסידות יותר חיה... מה נעשה..

יש מצב שזה יותר עניין של הרגשה... אבל מה זה חשוב
גם ככה זה נשאר במה ש*אני* חושבת
נראה לי ממש תהני לקרוא את ספרפנסאי
הזכרונות של ״האדמו״ר הריי״צ״. הוא מתאר שם בשפה ממש יפה את החיים של העיירות של פעם ואת ההבדלים בין עבודת ה׳ של ״הצדיקים הנסתרים״ (הגלגול הקודם של החסידות) לבין לומדי התורה (הגלגול הקודם של הליטאים).
מאיפה לקחת את זה שבעל התניא היה מכונהפנסאי
ליטווק בגלל התנגדות לשמחה? .
ככל הידוע לי הוא נקרא כל על פי מוצאו והמקום בו הפיץ את שיטת החסידות.

חסידות חבד לא סותרת שום עיקרון חסידי. היא רק מוסיפה ומסבירה את העקרונות החסידיים בשכל. (שזו עוד סיבה שהוא נקרא לטוואק, על צורת הלימוד השיכלית הזו).
קראתי ושמעתי את זה בכמה מקורות אמינים... אני אחפשmatan

הוא נקרא ליטווק לא רק בגלל המקום, אלא בעיקר בגלל הדרך,

הוא התנגד ל"שמחה של שוטים" שיוצרת עבודה מזוייפת, אנשים עובדים בשביל השמחה,

במקום לעבוד בשמחה, הוא התנגד לרעיון שחוייות רוחניות חזקות הן עדות לקומה רוחנית,

וראה בהן פחיתות.הוא ראה בלימוד התורה בעיקר, את עבודת ה', וככל שיהיה פחות מתוך הנאה,

כך ייטב.

הוא לא התנגד לשמחה, אלא ל"שמחה" - והוא כתב שהשמחה האמיתית היא כל-כך קשה להגעה, 

שכל החסידים השוטים ששמחים הם לא עובדי ה' בשמחה הזו...

הוא כותב את זה בבעל התניא, יש לו גישה מאוד שונה באופן כללי משאר החסידויות, בטח באותה תקופה,

שבה עיקר העבודה של החסידים הייתה גלגולי שלג, טבילות קרח, ריקודים, שיפלות לימודי חסידות וכו...

וכנגד זה הוא בנה שיטה שמבוססת על לימוד תורה עמוק שמאוד הזכיר את הליטווקים, בלי הרבה רעש מסביב

ופעולות מוזרות.

אחי! בעל התניא היה בחו"ל. אנחנו בא"יחסדי הים
אנחנו עם ר' אברהם מקלאסיק ורבי נחמן.

[כתבתי קצת בצחוק, אבל יש בזה מן האמת]
עכשיו הבנתי למה טסים לאומן...matan

כי רבי נחמן הוא בארץ ישראל?
ואתה בכלל מכיר את העבודה של רבי נחמן? לא השוטים ברחובות שבינם לבין ברסלב אין קשר כמעט,

אלא העבודה החסידית הברסלברית? בתוך החסידות עצמה? זו עבודה מאוד קשה, אפילו מאוד מאוד,

הם לא מסתובבים בהיי, הם עסוקים בהמון חשבון נפש, המון עבודה. נכון, יש דגש של עבודה בשמחה,

אבל לא שמחה מוחצנת כפי שתמצא ברחובות, אלא שמחה אמיתית, שמחה שיושבת על ליבו של אדם

ומאירה את דרכו, לפעמים היא איננה מורגשת לאחר כלל.

ואם כבר א"י- את חסידות "בית אברהם" אתה מכיר? היא קצת נמחקה בשואה לפני שהיא הספיקה לעלות לארץ,

אבל האדמו"ר שלהם היה הראי"ה קוק- רבה של א"י.

אם כבר חסידות...

הרצ"יה בעצמו אמר לנציגי חב"ד שבאו ורצו ללמד את התניא בישיבה שהוא ילמד תניא, אבל קודם כל הוא

ילמד נפש החיים. אחרי שילמדו נפש החיים ילמדו תניא ויראו שהכל מתיישב כאחד, לא בסדר הפוך.

יש לנו את רבותינו ואת דרכם, על פיה ולפיה אנחנו הולכים ונלך- אנו מחזיקים בכך שנפש החיים והתניא

אינם סותרים או חולקים, אלא מיקשה אחת בעבודת ה' שלנו. אפשר ללמוד באותה עוצמה של ליטווק ולעבוד

באותה עוצמה של חסיד, אין סתירה בין השניים.

בהקדמה ל"סיפורי מעשיות" בהוצ' מוסד הרב קוקאוסנת

מביאים עדות לכך שר' נחמן היה מתייסר ביסורי נפש גדולים.

באופן הפוך לכך שדיבר על שמחה.

מצטרפת.

*באתי להגיד שני דברים:חסדי הים
1. אנחנו לא צריכים לחכות לבנין אמוני פנימי. לפעמים פשוט צריך לשיר, לרקוד, ולמחות כף ולעשות פעולות חיצוניות ולכוון לשם שמים, וזה יעורר את לבנו ל-ה'.
ברור שככל שהבניין האמוני של האדם יותר עמוק ומורכב, רגשותיו ושמחתו יהיו יותר עמוקים, וצריך לשאוף לעומק הזה.
אבל גם אדם שיש לו רגש טבעי של יהודי, בלי שלמד הרבה, לבו יכול לשמוח ב-ה' ע"י פעולות חיצוניות. "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים".
{וזה הדרכתו של רבי נחמן כפי שכותב כמה פעמים בליקוטי מוהר"ן}
*האדם בא"י יותר מחובר לה' ולשמחה בצורה טבעית, כדברי האו"ח בתחילת פרשת 'כי תבוא'.

2.לפעמים דווקא ההתמקדות בשכל בשעת התבטאות הרגש, זה מפריע לזרימה הטבעית של הרגש הטהור של האדם. האדם צריך לסמוך שהבניין האמוני שהוא בנה לפני כן כבר יעמיק בטבעיות את רגשותיו בלי שיהיה מחובר לגמרי לשכל בשעת התבטאות רגשותיו.
(וזה בתמצית של תמצית ר' אברהם מקלאסיק רצה להגיד לבעל התניא במכתבים שלו).

[אני בעקרון תלמיד של הגר"א, ובעיקר אני מתמקד בכתביו וכתבי תלמידיו. אבל למדתי ספרי יסוד בחסידות. (אולי לא מספיק ליקוטי מוהר"ן ותניא כל אחד רק פעמיים). אני חושב שהגר"א לא יחלוק שלפעמים צריך פעולות חיצוניות של שמחה כדי לעורר, ו"אחרי הפעולות נמשכים הלבבות"]
שתי תשובותmatan

1. תלוי למה אתה קורא שמחה. שמחה בה' לא יכולה להיות ללא הכרת ה'- "ולא עם הארץ חסיד" מה לעשות,

זה טבע הדברים, מי שאינו לומד ואינו עובד, איננו יכול לשמוח בה', הוא יכול לשמוח בהרבה דברים אחרים,

אבל לא בה'. ברוב המוחלט של המקרים- ה"שמחים" החיצוניים אינם עובדים את ה' בשמחה הזו, אלא את

עצמם. אנחנו לא צריכים לשאוף- אנחנו מחוייבים לשאוף, כי זה ציווי לאהוב את ה', וזה ציווי ליראה את ה',

וזה ציווי לעבוד את ה' בשמחה. אנחנו מחוייבים להיות כאלו, וזה לא בא באופן טבעי ופשוט, גם לא לגרים

בארץ ישראל. נכון שיותר קרובים ויותר מחובים בצורה טבעית, כדברי האו"ח הקדוש שהבאת, אבל גם בכך צריך עמל גדול.

וגם מה שכתוב אצל רבי נחמן, צריך ללמוד הרבה בשביל להבין מה העניין. לכן אני לא אומר שום דבר שלא

קיבלתי מרבותיי בזה- לא למדתי, לא התעמקתי ולא עבדתי מספיק בשיטה הזו בשביל להגיד מעצמי.

רק מה שנאמר לי ע"י ת"ח שעסקו בזה ולמדו, ומה שקיבלתי מההולכים בדרך הזו, זה כל מה שאני אומר.

2. אל תאמין בעצמך עד יום מותך. אל תאמין שאתה בסדר, או שבנית משהו- כי יתברר לך שלא בנית. שלא

בנית מספיק. שבנית אבל בנית עקום. ההתמקדות איננה בשכל, אבל כן צריך מעצורים לרגש, צריך לבדוק

אותו ולבחון אותו, האם הוא ראוי? האם הוא נכון? האם הוא מתוקן? כדי לעבוד על הרגש צריך להכיר בו,

צריך להבין איך מתמודדים עם רגשות לא בריאים וכיצד מחזקים רגשות בריאים.

אם זו שיטתך, וזו שיטה שאתה סומך עלייה ורבותייך סומכים עליה את ידיהם- אשרייך מה טוב חלקך, אין חלקי בדרך הזו, ולא שיטת רבותיי עימה, אם הבנתי נכון את דבריהם הקדושים.

[אי אפשר ללמוד תניא או ליקוטי מוהר"ן בפעמיים, או אפילו רק בלימוד גרידא- אלו שיטות עבודה, כמו שלדעת תאוריה זה לא לדעת לנהוג. וכתלמיד הגר"א אתה אמור לדעת שהמצווה הקשה ביותר היא השמחה, אם זה היה פשוט עד כדי כך, אני חושב שיש מצוות קשות יותר]

טוב אז אנחנו חולקים.חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ' באלול תשע"ד 13:53
*אני סובר שכל אקט של שמחה ועוררות לשמחה שיש בה כוונה ל-ה' היא טובה.
*ברור לי שצריך לכוון את הרגשות ע"פ התורה והשכל, אבל זה בשעה שמתבוננים בלימוד או בשעת החשבון נפש. אבל כאשר הרגש מתפרץ בקדושה צריך לתת לו דרור מהשכל, וכדברי הראי"ה ב'עין אי"ה'.

איפה הגר"א כותב ששמחה ב-ה' היא קשה?
אולי להגיע לעומק של שמחה ואהבה קשה, אבל שמחה פשוטה של מצווה ואהבת ה' "קרוב אליך הדבר מאוד בפיך ובלבבך לעשותו".
[חלילה לשמוע לרבנים שמרחיקים את השמחה הפשוטה מהאדם. הרי לפי 'ספר החרדים' וכך בפשטות נפסק להלכה, בכל מצווה צריך שמחה, וזה חיוב מדאורייתא. אז למה שנשמע לרבנים שמרחיקים מאתנו חיוב דאורייתא,]
אוליmatan

*טובה כן, עדיפה על עצבות, אבל זו לא שמחה בה'. 

*איך אתה יודע אם הרגש מתפרץ בקדושה או טומאה? בשביל זה צריך לדעת ולהשכיל הרבה מאוד בעבודה הזו. אם הרגש

אכן התפרץ בקדושה- הרי אנחנו מסכימים, אין סיבה לחסום אותו בגלל השכל, אבל אם הוא לא? הרי הנזק שיגרם גדול מאוד.

יש רק יום אחד בשנה שיש בו הבטחה שמותר לנו לשחרר את השכל ולתת לרגש לפעול, משמע מכאן שיש רק יום אחד בשנה

שאפשר לעשות את זה וכל שאר הימים יש להיזהר.

הגר"א כותב ש"ושמחת בחגך" היא המצווה הקשה ביותר. 

ו"קרוב אליך הדבר מאוד" זה על תשובה ולא על שמחה, אם התשובה מביאה לידי שמחה זה עניין אחר, אבל לא נאמר על 

שמחה שהיא קרובה אליך.

* משמע בדברי הגר"א שזה קשה בגלל שצריך כל רגעחסדי הים
לא בגלל עצם מצוות השמחה.
*לפי חלק מהראשונים (רש"י ועוד) הפסוק שהבאתי נאמר על שמירת התורה בכלליות (רק הרמב"ן מחדש שזה על מצוות התשובה). לפי הספר 'חרדים' וכך נפסק להלכה, יש חיוב דאורייתא לשמוח בכל מצוה שהאדם עושה מהפסוק "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב". במילא התורה מעידה שהשמחה קרובה אליך, כמו קיום שאר התורה.
*לא צריך להתפלסף יותר מדי לגבי הרגש של האדם. האדם יודע ומרגיש אם זה לשם שמים או לא. אם הוא מרגיש שזה לשם שמים, והוא יודע שזה לא עבירה, שיתן לרגש לפרוץ.
הוספה קטנה על השמחה-יהודי

אחד הרבנים אמר (לא בדיוק במילים האלו) על הרב חרל"פ: "הוא אחד מהצדיקים הכי שמחים בירושלים שכמעט ולא נראה חיוך על פניו"

עכשיו זה יותר מדוייק...פנסאי
גם חלום הוא אחד חלקי שישים.אוסנת

אז אולי נישן כל היום כדי לחלום חלומות?

יש מקום לחלום, מקום חשוב

ויש מקום לניגון.

אבל בואו לא נפנטז שהיום אנחנו מספיק נקיים כדי שהוא יביא אותנו להשראת שכינה...

יש מדרגות בדרך לשם.

(מה שבטוח, אני נהנית מכל רגע בדיון הזה...)

חחחח את נראה לי לחלוטין לא מבינה למה אני מתכוונתנועם ה
כשאני התחזקתי לא עבדתי בשביך לפגוש את הקב"ה, הוא פשוט בא.
פשוט הרגשתי אותו.
אם עד אותו רגע לא חשבתי שאשאר דתיה לכשאגדל, באותו רגע ידעתי שיש משהו שאני לא רוצה להפסיד.
פשוט הרגשתי אותו כשאני באמצע שיחה עם חברה שלי כשאנחנו מטיילות בשבת שאחרי ראה"ש, והתחלתי לבכות.

ואז באה תקופה כזאת שהוא כל הזמן מול העיניים שלך, ואת כל הזמן רוצה לרצות אותו.

אחר כך זה קצת נרגע, ואז מנסים לשאוף לשם...

אח"כ זה נרגע עוד יותר, ומנסים לשאוף למה שהיה באחרי שזה נרגע מעט.
תקופה שאתה בעצם נמצא במצב עליה.

אז נכון שהעבודה האמיתית היא לעבוד אותו ב"קושי", אבל אם נראה לך שלא צריך לשאוף לקרבה הזאת, אז אני חושבת שאו שאת טועה או שאת לא מבינה למה אני מתכוונת.

ומה שהתכוונתי לגבי אותם אנשים, זה שהם נמצאים בקרבה תמידית עם הקב"ה.
ועד כמה שידוע לי, גדולי עולם היו קרובים אליו רוב אם לא כל הזמן.
ומיותר לציין שהם היו שפויים כמובן..
בווודאי שצריךד.

לשאוף לקרבת ה' תמידית (לא ראיתי על מה הגבת).

"ואני קרבת אלוקים לי טוב". "אז תתענג על ה' ".

והעבודה מתוך שמחה וטוב לבב - היא לא פחות מאשר ב"קושי". "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל"..

והאר"י הקדוש אמר שעיקר מה שזכה היה בזכות שמחה של מצוה שלו.

אלא שיש גוונים שונים לקרבה הזו. בשכל, ברגש, במעשה, בלימוד.

ואכן, כבר הרמבם מזכיר שיש דבר כזה של "הברקה".

אבל העיקר - שהשאיפה תהיה להיות קרובים לה' (וזו מציאות, לא רק "הרגשה"), ולא שעיקר השאיפה תהיה "להרגיש" משהו. אלא שכדי להיות כך, רוצים שהקרבה הזו "תתפוס" את הצדדים השונים, כולל ההרגשה. וזו באמת עבודה מתמידה, הדרגתית, משמחת.

מסכימה עם הכלנועם ה
לגבי ה"להרגיש", נראה לי שיש גם צד כזה שכן צריך לרצות להרגיש.
"ואהבת... בכל לבבך. ובכל מאודך. ובכל נפשך." זה סוג של הרגשה והיא הכרחית...
כן..ד.

אבל זה בשביל לאהוב את ה'.

כלומר: המטרה היא לא בשביל לעבוד את ההרגשה שלו, כי נעים להרגיש משהו (אע"פ שגם זה רצון "בסדר,, זה כח באדם), אלא כדי לאהוב את ה'. ואע"פ שיש לך גדרים "מעשיים" (כלומר: גם אדם שאין לו "רגש, כזה, יכול לקיים, "בכל לבבך - בשני יצריך" ,לשעבדם לה', "בכל מאודך בכל ממונך" וכו', אבל בוודאי ששלמות הענין ויסודו היא עם הרגשתו. ובווודאי שצריך לשאוף לכך. זה חיבור כל הכחות לעבודת ה', לטוב.

סבבה אז נראה לי שהתכוונתי למשהו באיזורנועם ה
כואב לי...אוסנת

נראה לי ממש מתסכל לחיות כל הזמן בשאיפה להרגיש משהו שהרגשת בעבר...

ומרגיש לי גם קצת אבוד. כי איך מחזירים רגש? 

אני הייתי הולכת על מסילת ישרים.

כדי להבין מה זאת הדביקות האמיתית הטהורה שאנחנו שואפים אליה.

מהן המדרגות והתהליכים שיש לעבור כדי להגיע אליה.

היא חייבת להיות גם ברגש, חייבת ומוכרחת. ובוודאי שתחושת ה"אורות" שחווינו אי שם בשישית (או במדרשה או כל אחד וזמנו) היא סוג של זריקת עידוד וטעימה קטנה ממה שיכול להיות...

אבל נראה לי יעיל יותר לחוש שמחה בהשתלמות, ולא לנסות לחזור אחורה לתחושה שעניינה להיות דמיונית (כי בסיס החזון הוא הדמיון).

בקיצור, ההבדל ביננו, אם ישנו, הוא בדגשים.

אני אומרת - את רוצה קרבה תמידית עם ריבונו של עולם?

קדימה לעבודה. עבודת התשובה התמידית.

שעניינה שינוי פנימי מתמיד.

איך עושים שינוי פנימי? טיפול (הייתי חייבת)

(ייסורי מצפון במידה ויש) - בירור האמת בשכל - חיבור הרצון - עבודה עם הרגש והמעשה.

זה מתחיל בשכל וזה גם דורש עבודה מאוד קשה. 

נשמע ששוב את לא מבינה אותינועם ה
והאמת שגם אין לי כוח להסביר

בכל אופן, אני לא כזה טיפוס של מסילת ישרים... (לא שמה את הדגש על הדרך הזאת גם אם לוקחת אותה כחלק מהעבודה השלימה)
אני יותר טיפוס של "אורות" התשובה
ושל חסידויות שונות.

בקיצור, כנראה שאנחנו באמת שונות...
למדת אורות התשובה?אוסנת

אממ גם אם למדתי זה בטוח לא כמו שאת למדת נועם ה
האמת שטוב לי ככה עם עצמי
תודה.......
לא לא, זה שקוף... לצערי אי אפשר ללמוד אחרת...אוסנת

הדברים מפורשים לאורכם ולרוחבם של כתבי הרב קוק...

אה, אפשר להוציא עוד ספרים גנוזים, כדי שיהיה עוד פסקאות מנותקות לקרוא ולהסיק מסקנות

(סליחה רבה על הציניות, לא כלפייך בכלל)

"שפתותיו שושנים נוטפות מר- עובר"...מאמע צאדיקה

אבל גם חשוב להגיד- שהאנשים שכל הזמן חשים חוסר נחת ועובדים להתקדם-

יש להם נחת פנימית, הם לא בנערווינג, לא עצבניים על זה, לא חשים את עצמם שבורים כל הזמן...  יש להם שמחה בזה שהם בעבודת השתלמות קשה

פעם שאלו אותי- נהנית ללמוד במדרשה פלונית?

עניתי- מדרשה זה עבודה קשה , לא באתי להינות. היה לי מועיל? כן

כך בדיוק הגבתימופים

על תפילת ר"ה הראשונה שעשיתי בישיבה

(ספרדי שרגיל לגמור מוקדם, שמתפלל אצל אשכנזים, וגומר את התפילה לאחר חצות, בלי שהוא מכיר שום מנגינה)

רציתי להגיד שהם סובלים מייסורי נפשאוסנת

תצטטי לי?מאמע צאדיקה

בעוונותי אני זוכרת מהשיעור הזה רק את העוגיות שושנים שהמלמדת הכינה לנו... לא את הדרשה או את הפירוש על הפסוק

(זה היה לפני... 6 שנים לפחות...) 

רואים שאת לא בקו אוסנת

אתה לא מתקבל לכת אם אתה לא שורק את זה ישר והפוך מתוך שינה

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A2%D7%99%D7%9F_%D7%90%D7%99%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%A9%D7%91%D7%AA_%D7%91_%D7%A7%D7%90

מתכוונת ליראת שמים?~א.ל
ממממנועם ה
לא יודעת...

לקרבה כזאת של אהבה ויראת שמיים ביחד...
יראש שמיים שנובעת מאהבה!
רוב האנשים יראי השמיים שאני מכירה- כאלה~א.ל

אמממ חח נראה לי שלא ככ הבנת למה אני מתכוונתנועם ה
אבל כל עוד הם כאלה, אשריהם... נראה לי זה מספיק
למה את חושבת שלא? לטעמי הבנתיך~א.ל

אני חושב שזה מאוד תלוי...matan

השאלה היא מאיפה זה מגיע? זה מגיע ממקום של קירבה אמיתית? או של חסד אלוקי? אני לא יודע.

מי שעשה מהלך של תשובה מבין שיש תחושה כזו, של אמת נוראה ומדהימה שפשוט נמצאת שם, 

כביכול הקב"ה פשוט מופיע לפניך, פשוט מחבק אותך ומביא איתו את השמחה, כי "השמחה במעונו".

אבל אני לא יודע אם אפשר למשוך את הראשוניות הזו, ואם כן, אם זה בכלל נכון לעשות את זה.

אני לא יודע אם אין בזה "שלא לשמה" או פסולים אחרים.

אני יודע שכתוב שהשמחה במעונו, ושהשמחה היא מלבר, מבחוץ, ומלגו יש עצבות, יש דמעה.(מס' חגיגה), 

אני יודע שהרב זצ"ל כותב שהתשובה מביאה "מנוחה וכובד-ראש" ועם זאת יש בה "נועם אלוקי".

אני חושב שמה שהרב כותב כאן(אורות התשובה, ז,א)-

"הרי הוא מתענג על אושר הנוחם, שמרגיש כי אותו הנועם האלהי המיוחד לבעלי תשובה, הנעים ביותר עם הטעם המעדן של

שבירת הלב ודכאות הנפש, המחוברת עם אמונה עמוקה של הצלה וישועת עולמים."

הוא הוא האידאל, של בעלי תשובה, שאין צדיקים יכולים לעמוד במחיצתם.

אני לא יודע למה את קוראת "אורות" - אם זה זה, אז זו עבודה גדולה מאוד וחשבון נפש נוקב, ותשובה יומיומית כמעט, שאני

בספק אם הרבה מהאנשים עם הגיטרות וה"התבודדות" וה"אורות" יש.

אם את מדברת על התלהבות, או חיות דקדושה, זה עניין אחר.

גם דבקות היא עניין אחר. 

אני חושב גם שבתחילת הדרך אנחנו לא רגילים לנוכחתו של ריבונו של עולם, אנחנו רגילית להסתרה, וברגע התשובה כשיש

גילוי, יש הבדל גדול כל-כך בין מה שהיה לפני שנייה למה שיש עכשיו, שההבדל הוא משמעותי, אבל כל שנייה שעוברת וזה

נשאר, אנחנו מתרגלים. ההרגל הזה דוחף אותנו לחפש קירבה שוב, לרצות את אותה תחושב, זה מנוע רוחני חזק- התחושה

הזו, של קירבת אלוקים. אבל אם נשארים בקירבה הזו, בד"כ אין מנוע, אין כלום, יש רק אורות, וברגע שהאורות יעלמו, אז יתחיל

המאבק האמיתי, העבודה האמיתית, של אותם אנשים, אז יתחיל לנוע המנוע שנבנה, ואז מתקדמים, מתחילים לנוע.

יש מי שקנה את עולמו, יש מי שראה את עולמו בחייו, גדולי ישראל שקיימו את דברי הרמב"ם- "כיצד היא אהבת ה'...", שהיו

דבוקים בו, שהיו שמחים בו, ומצטערים עימו. אבל אני לא יודע אם אותם גדולי ישראל היו נראים מבחוץ ב"אורות", גדולי ישראל 

שאני מכיר שדבוקים בה' אינם נראים ב"אורות" כמו שאני מבין את המושג.

כן כן כן כן!! התכוונתי למה שהבאת מאורות נועם ה
ברור שזאת עבודה קשה... לכן שאלתי.
תודה!

וכתבת יפה, אהבתי את הפיסקה שאחרי הדברים של הרב גם...

קיצורררר אף אחד פה לא הבין למה אני מתכוונת
אז איך קוראים לזה אם לא "אורות"??
כי באופן כללי כשאומרים "אורות"matan

מתכוונים לרחפנים כאלו ב"היי" עם גיטרה ושירי דבקות, שלא ממש קשורים למציאות, אלא יותר נמצאים באיזו אקסטזה רוחנית.

וזה לא מה שאת מדברת עליו- את מדברת על עבודה גדולה מאוד שמעטים מאוד מסוגלים לה לאורך זמן.

אבל אני חושב שהיא משפיעה על העבודה הכללית, לפני שבוע מישהו שאל אותי אם אני יכול לדבר על משהו בלי להתלהב

מזה... אני לא מרגיש שאני מתלהב כשאני מדבר, אבל ככה תופסים אותי, אולי אם הייתי רואה את עצמי מהצד זה היה נותן

לי נחת רוח מסויימת, אבל כשאני בפנים אני תמיד מרגיש את החיסרון וההשתוקקות שלא תמיד מתמלאים, אני לא רואה את

עצמי כנלהב יותר מאחרים בדיבור. אני מאמין שגם אצלך זה ככה- יש מי שיראה אותך ב"אורות", אבל את לא מרגישה שם,

זה לא אומר שהסביבה או חלקה לא רואים אותך ככה.

נועם ה
וחחחח אולי אתה באמת באורות?!

(אני לא מתכוונת לרחפנים בכלל.....)
אוליmatan

בגלל זה לא הבינו אותך אוסנת
אויייי חח עשית לי כאב ראש עם זה כברנועם ה

כמעט בא לי להקיא מרוב גיטרטת ושירי דביקוס...
נהדר! מעכשיו תזכרי בכאב ראש כל פעםאוסנת

יוווווו חבל. באמת שאהבתי אותך פעם..!!!נועם ה
חח סתם אבל וואיייייייייייייייי
הוצאת לי תמיץ חחח

מה שכתבתי על האלה עם הגיטרה והפסנתר, הם ממש לא מה שאת מכירה.
הם שפויים מאוד מאוד.
(בלי קשר לזה שאנשים שפויים מידי , פחות מושך אותי.
אבל מה נעשה שהם שפויים וב"ה שגם אוהבי ה' מצד שני.

מסילת ישרים זה אחד הספרים החשובים.
אבל אם מניחים אותו מול אורות, הנטיה הטבעית שלי תהיה לבחור באורות.
יותר נעים לי שם.

אבל (סליחה) באמת שאני כבר לא מבינה אותך <ר>
מה מצאת פסול בגיטרות ובשירי דביקות?
נו מה את רצינית איתי עכשיו??
שאני אתרחק מזה?
זה לא מה שאעשה כל יום, סתם כי אני לא הסיגנון (עם כל האהבה שלי למוזיקה) אבל זה אחלה דבר!

פגשת כנראה הרבה אנשים לא שפויים בדרכיך, או שאת מידי שפויה...
אבל האמת שיש אולי 2 אנשים מתוך עשרות בעל"ת שאני מכירה, שעונים למה שניפחת שם מהגיטרות והשטויות...

אז בואי ניכנס לפרופורציות (גם אם זה בצחוק), והכל יבוא על מקומו בשלום..

מה הקשר?משיח בן דוד

תשובה קצרהאוסנת
עבר עריכה על ידי אוסנת בתאריך כ' באלול תשע"ד 12:35

אם גיטרה ושירים הם הכלי העיקרי או המשמעותי שלך להתקדמות בעבודת ה' - את בבעיה.

אם מדובר ב"משיב נפש", מנוחה שמאפשרת עבודת ה' - לי אין בעיה.

לכל זמן ועת לכל חפץ.

(כתבתי במשך שעתיים הסבר למה נדמה לך שלי אין פורפורציות, מחקתי עכשיו. כואב מדי ואישי מדי ומזעזע מדי. אפשר באישי לבעלי קיבה חזקה שמסוגלים לקבל הסבר איך כל חוסר דיוק קטן מוביל למחלת נפש - במו עיני אני פוגשת את זה שוב ושוב)

א. זה לא נכון לגבי, אבל לא ניכנס לזה.נועם ה
ב. אני חושבת שעם כל הכבוד, את צריכה ללמוד לקבל את זה שיש גם סוגי עבודת ה' שונים משלך והם ממש לא פחות חשובים מהדרך היפה שלך.
"הרבה דרכים למקום". ומי שמתחבר לקב"ה ע"י שירה וניגון- אשריו.
אפילו רבי עקיבא אמר "אין העולם נברא אלא בשביל השירה והניגון" והרבה גדולים אחריו הרחיבו בזה.

אז נכון, אולי זאת לא דרכך, אבל לא יזיק אם נבין שיש כמה דרכים לעבוד את ה'.
בסופו של דבר, אם מגיעים לאתו מקום ("למקום") הדרך פחות קריטית.

ואני מבינה שחווית איזו טראומה או משהו, לכן אני אומרת שצריך לקחת את זה בפרופורציות.
כי בעצם את אולי מכניסה את החוויה האישית שלך להסתכלות הכללית על אנשים ללא עוול בכפם...

(אני לא ניסיתי לשפוט אותך, רק להאיר לך שתמיד כדאי לראות דברים בפרופורציות ולא להגזים לשום כיוון.
ודבר שני, סובלנות.)
אוהואוסנת

ההתנגדות היחידה שלי, היא לעבודת ה' שאינה שיטתית. שאין בה נקודת הגיון פנימית והדרגתית.

לעבודת ה' שבאה מבילבול וקפיצת מדרגות.

כשאני פוגשת "אנשי דביקוס" כאלה, אני מנסה להבין את שיטתם בעבודת ה'.

אם יש להם אחת כזאת, הגיונית, חופשי -- אני גם אלמד ממנה.

מעולם לא נכנסתי פה לדיונים המגוחכים בעיני, על חב"ד מול ברסלב, חסידות מול ליטאיות, מרכז מול הר המור. זה מגוחך, כי אלה שיטות שונות ובכל אחת מהן יש נקודת אמת ורצף פנימי.

הסיבה שאני נמצאת במקום מסויים היא נטו נטיית לב. לא איזה אמת אובייקטיבית. 

אבל מפחיד אותי אנשים מבולבלים. 

ולמדתי בחיי, שאדם שלא ממלא כרסו בש"ס ופוסקים, עסוק בעמל תורה מתמיד, לא יכול להנחות דרך בעבודת ה'. ולא להיות מודל לחיקוי. כי גם אם יש אחד מאלף כזה - יש אלף אחרים שהם מה שכתבתי בהודעתי הראשונה בשרשור. ובכל מקרה זה לא מתאים להמון.

זאת לא טראומה, זאת בחירה שלי להכיר את העולם האפל והכואב של מחלות הנפש, העולם שכולם בורחים ממנו בלי להבין ששם נמצאת ההשתקפות של המשמעות האמיתית של כל בחירה שלנו.

וזאת בחירה של אנשים נורמליים מהיום יום שלי, שהזהרתי במשך שנים בדיוק מהדברים האלה, לחפש אותי כשהם משתגעים. לא את אנשי הדביקוס שבנו בהם תורה שכולה קרעים קרעים מבולבלים.

אז אני קיצונית, מתוסבכת, חסרת פורפורציה, מגזימה, פאנטית, חסרת סובלנות, לא מאוזנת, תגידי מה שתגידי. את לא מעליבה כי אני כבר לא מתרגשת.

האנשים שהאשימו אותי בחוסר איזון במשך שנים - בסוף מתפרקים (עלי!) ומגלים שמי שבאמת פה לא מאוזן זה הם.

ולכן הדברים האלה מקפיצים אותי.

לא מספיק מדוייק. 

(וכדי לאזן - יש גם מחלות נפש שמתפתחות משכל שחורג מגבולו. הרב כותב על זה הרבה. כשמישהו פה יגיד דבר שיקפיץ אותי בצד הזה, מבטיחה לך שאני אזדעזע. אני אפילו מכירה את הצד הזה הרבה יותר טוב...)

ועוד מילה אחרונה.

את חושבת שיש כזה פער עצום בין רבותייך לרבותיי, בעוד שאולי הם לא לגמרי זהים, אבל הם מאותו בית מדרש. תשאלי את הרב יהושע שפירא למי הוא כפוף... (ומה דעתו, איך עובדים עבודת ה', קודם בשכל או קודם בחוויה)

את כנראה צודקתאוסנת

בזה שהמפגש האינטנסיבי שלי עם ההשלכות במציאות, גורם לי לכאוב את הנושא כל כך.

תעברי לקרוא את מתן.

מכיר כמה בודדים כאלה..יהודי

אני לא יודע אם זה נכס שאפשר להשיג ע"י עבודה, אולי זה נשמות שזה הטבע שלהן..

ולא יודע גם איך אפשר לשמר כזה דבר, מטבע הדברים רגש זה דבר שבא והולך, עולה ויורד, ככה שלשמור עליו במצב "גבוה", בצורה סטטית זה לא נורמלי..

אני אישית באורות במקרים בהם אני חווה חוייה רגשית, והיא חודרת לתוך כולי, תחושה שמאוד קשה להסביר,

מעין פרץ רגשות שהיה גנוז בתוכי, והשיר/החתונה/הסיטואציה גרם לו לבקוע..

למשל כשאני רוקד בחתונה לצלילי השיר "אשריכם ת"ח" ואני רואה מעגל של ת"ח גדולים רוקדים ביחד, אני מסוגל לבכות..

שאלה אחרת,קצת קשורה-יהודי

איך אפשר לשמר למשל, תודעה של הודאה להקב"ה על הבריאות היום יומית?

אישית, כשאני רואה אדם עם מוגבלות פיזית קשה, אז אני אומר לעצמי "ואוו, ב"ה שאני בריא"!

איך חיים "וואו, ב"ה שאני בריא" בצורה יום יומית? או איך חיים "לב טהור ברא לי אלוהים" בצורה יום יומית, ולא רק בהקפות שניות?

לתשובה ארוכת טווח הקש 1אוסנת

מה שאתה שואל, זה איך לחיות יותר את תודעת החיים שלך.

תשובה פרקטית: לימוד תורה.

תשובה מהותית: יש לך "לתשובת השנה" של חוסן ישועות? יש שם מאמר בעניין של הרב צוקרמן.

במקום שאני אתחיל להתנסח. המקור תמיד עדיף...

1.יהודי

ב"ה אני זוכה ללמוד תורה בישיבה כבר כמה שנים, אבל עדיין, הלימוד תורה לא גורם לי (אישית) לחיות את התודעה הזו.. 

אני יכול ללמוד כל היום, ועדיין לא לחיות את "טוב להודות לה'", "אשריכם ת"ח" "אשרי מי שגדל בתורה", "וואו, אני בריא, יש כ"כ הרבה אנשים שלא לצערי" "החיים בעוה"ז זמניים,הנה עוד אחד מת.." ועוד ועוד.. אפשר לענות בפשטות, שזה תפקיד התפילה, אבל עד שאזכה לכוון בכל התפילה..

אני מנסה דברים שנראים לפעמים מוזרים כדי לחיות את זה, כמו לשים לי תמונה של ילד נכה בתפילה בברכת "רפאנו", יש דברים יותר קצת נועזים אבל כבר יחשבו אותי למוזר מאוד..

ויש לי את לתשובת השנה..

כשאני חושב על זה עכשיו, זה תפקיד התפילה..יהודי

"להפוך את התורות לתפילות" בלשון ר' נחמן, או כמו שהרב כותב בהמון מקומות שתפקידה להפוך את המושכל, לרגש ורצון.. כשמתפללים רפאנו, אמורים לחיות את תודעת ההודאה על הבריאות, וב- ובנה ירושלים, אמורים לרצות את זה, לחיות את זה, כשאומרים "טוב להודות לה'" אמורים לחיות את זה באמת. אבל ההרגל, ההרגל.. אויבנו הגדול.. (לכא' התפילה נותנת מענה לרוב הדברים כשחושבים על זה אם לא להכל..)

"עבודה שבלב"- מעבדת את הלב, משנה אותו.

נו, כל החיים לפניך...אוסנת

התפילה היא רק כלי כדי להביא למציאות את התורה.

זה לא מתחיל שם...

"מניחים חיי עולם ועוסקים בחיי שעה" - יש מאמר של הרצי"ה בהקדמה לעולת ראי"ה, עיין שם.

טבעו של הרגש שהוא נשחק, אם לא מעדנים אותו בשכל.

ככל שאני פוגשת דברים מזעזעים במציאות - אני פחות מתרגשת מהם...

עם הזמן צריך משהו יותר קיצוני ויותר קיצוני כדי שתפלט לי אנחת רווחה: "תודה ה' על הבריאות".

אז כנראה שזאת לא שיטה מספיק טובה לחוות תודעת חיים.

(ואגב, לא בטוחה שמותר הלכתית להביט בתמונה/משהו אחר בזמן שמו"ע)

אבל באמת, אתה לא צריך אותי, תפתח עמוד פ"ב ותהנה מכל רגע.

(אם אח"כ רוצה לפתח את זה פה, אז בכיף)

אעיין בלנ'ד.יהודי

לא הבנתי כ"כ מה באת להגיד..

(אבדוק,תודה על תשומת הלב, לא חשבתי על זה)

אז קראתי..יהודי

נכוןאוסנת

קראת את מה שהוא כתב על "השתלמות"?

הוא כותב במאמר הזה על השאלה שלך מכל צדדיה... מדרגה נוספת מעל לקריאה פשוטה ב"אורות התשובה".

קודם כל, שים לב שהוא מדבר על תודעה, הרבה. (ולא רק הוא, זה שריטה קווניקית)

באמצעות התודעה אתה מגביר את הופעת החיים בעולם. מצווה צריכה כוונה. 

אבל הופעת החיים קיימת תמיד, כל הזמן, ובעצם חייך אתה תמיד תאשר את העובדה הזאת - שה' מחיה אותך. 

הכח שלך, כאדם בחירי, 

זה להסיר את החטאים שחוסמים את החיים מלהופיע בכל עוצמתם

ולהגביר את העוצמה באמצעות תודעה - לימוד תורה.

וכאן אני אתחבר לנקודת ההשתלמות - כל התקדמות שאתה עושה, אתה מופיע יותר חיים, וחי יותר את חייך.

מאז שלמדתי את זה פעם ראשונה (סדרת שיעורים ארוכה שחייבים בה קביעות כידוע...)

אני לא אגיד לך שאני חיה את מה שביקשת. שאני כל רגע מודה לה' וכל זה = שיש לי כוונה מדוייקת בכל דבר.

אבל עובר לי בראש כמה פעמים ביום, שבמעשה שאני עושה (החל ממצווה וכלה בטיפול...), אני מופיעה עוד חיים, אני יותר חיה, 

אני עושה את רצונו בזה (כוונה).

וזאת האמונה. אבל לפה כבר ממש לא נכנס... זה מופיע במאמר.

לי זה ענה על השאלה שלך, אם לך לא - הזהרתי מראש...

ושלא יובן אחרת - אין בכוונתי לענות עליה לחלוטין. זאת רק קריאת כיוון לבירור. קטונתי...

לשאלה הספציפית - אתה עונה לעצמך...

בוודאי שיש למציאות השפעה עלינו. אבל זאת לא דרך ליצור שינוי נפשי לאורך זמן.

השינוי חייב להתחיל ממימד התודעה. כנראה שהרב חרל"פ, שלמד כמה שנים לפני שהלך לבית קברות, היה צריך "פוש" אחרון (ובסוף כנראה גם זה לא עזר...).

או בשבילנו, המעשה יכול לעזור לדמיון שלנו להציב שאיפה. כמו שלדעתי תפקיד ה"אורות" שלפעמים מגיעים בעבודת ה'. זה דמיון, אבל זה תפקידו. קריאת כיוון למה אנחנו שואפים.

אבל לדעתי האישית, לא הייתי פועלת באמצעים מלאכותיים... החיים מטבעם מזמנים לנו מפגשים עוצמתיים שמציבים לנו רף.

[ביחס למסר הקודם, שלא הבנת את כוונתי - גם התפילה, היא כלי יותר "מעשי". יותר גבוה מלהיות קברן, אבל גם מאמץ להתכוון בתפילה בלי ללמוד תורה קודם, זה מאמץ עקר קצת...]

תודה רבה! "אדם לעמל יולד"..יהודי

שנזכה לגלות ולחיות את טבענו האמיתי בע"ה.

לימוד חסידות...פנסאי
מסכימה לגמרי בעניין מה שכתבת על עבודה ללא רצף פנימפנסאי
נועם, החכמה לעבוד את ד' גם כשלא באורותמינימאוס2

אז אתה יודע איפה באמת אתה עומד 

נכון... ראית איפשהו שאני סותרת את זה?נועם ה
ואני חושבת שהחכמה היא שנשאף לחזות בנועם ה'.

גם לעבוד את ה' ביובש זה לא חכמה...

צריך לעבוד אותו בכל תנאי- להיות עבדים.
ולרצות להיות בנים שלו.
האמת שלא סתרת את זה ...מינימאוס2אחרונה

תמיד יש את השאיפה הזאת להיות באורות להיות בשיא

אבל אני חושבת שזה בדיוק שבע יפול צדיק וקם

לפעמים אתה באורות ולפעמים לא . זה חלק מהעניין וחלק מהניסיון

ואדרבא - כשאתה לא באורות אז אתה נבחן באמת ברררררר

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך