לגרום לה להרגיש יפה.תקוות עולמים

לאחרונה היא חשפה ושיתפה אותי במה שהיא מרגישה , במחשבות וברגשות הכי קשים שלה. היא לא מרגישה יפה כשהיא איתי. השורש של זה טמון בעד לפני שנפגשנו והתחלנו לצאת. ראיתי תמונות של אירוע שהיא השתתפה בו במוסד הלימודים שלה , ביחד עם עד מישהי, ובקצרה אמרתי שהיא יצאה 'זוועה' בתמונות ושאלתי מי החברה ואמרתי שהיא 'נראית טוב', כל זה קרה אגב בהתכתבות .

היא לא אמרה לי אז כלום והדבר הזה נשכח ממני ולא יחסתי לו משמעות עד שזה עלה בפעם הראשונה לפני חמישה חודשים בערך. עד אז הקשר שלנו התפתח יפה, הכרנו לעומק, למדנו אחד את השני, דיברנו הרבה, ואני מרגיש שהיא תיקנה אותי והפכה אותי לטוב יותר. מדי פעם זה היה עולה והיו לנו ימים שבהם שנינו היינו מרגישים נורא ומרוקנים מכוחות...היה לה חופש ממוסד הלימודים שבו היא לא ראתה את אותה האחת אז הדבר דעך והמשכנו להתקדם. מאז שהיא חזרה ללימודים זה התפרץ בצורה חמורה. היא תמיד אמרה לי קשה לה כי היא נזכרת בזה כשהיא שם, ומתחברת למה שהיא הרגישה אז, מושפלת, ושהורדתי מהערך שלה בתור אישה, והיא ממש זעמה עליי, נגעלה, ואמרה דברים די קשים...

הסברתי לה את האמת, שזה באמת נאמר מתוך חוסר מחשבה,  ואפילו תמימות מסוימת, כי לא הייתי מודע אליה, ללב שלה, לנפשה, ועבורי ומתוך תפיסתי זו הייתה בדיחה, לא עמד מאחורי זה שום דבר, ושאף על פי איך שזה נראה ואיך שהיא רואה את זה,  ובצדק, זה לא ככה. ובאמת, אמרתי את זה בסוג של הומור, וזה גם היה סגנון הדיבור שלנו בעבר, ידעתי שהיא יפה והיא הייתה יפה עבורי.

שמתי לב והרגשתי את זה מדי פעם, אבל חשבתי שהיא ביישנית וקשה לה מעט להפתח וזה יעבור עם הזמן, ככל שנעמיק וניצור קשר פנימי יותר ויותר.

אני מצטער, מתחרט על מה שאמרתי, זה לא עזר להסביר לה את האמת ובצורה שכלית והגיונית את האמירה הזאת, להבין אותה יותר, ולראות ביחד את התמונה השלמה. אמרתי לה שהיא הכי יפה בעיניי, והיא אמרה שזה נשמע לה מאולץ ואני אומר את זה כי אני 'חייב'. ושהיא שומעת את זה רק בסיטואציות כאלה. למרות שזה לא נכון, וכן אמרתי לה, גם לפני שהנושא עלה, אני לא רוצה לעסוק בפנקסנות.

זה קשה במיוחד כשהיא בלימודים, היא מפחדת ללכת לשם, לא רוצה, אמרה שזה ממש טראומה בשבילה ושקשה לה להתאושש ולהשתחרר מזה. היא מרגישה שבא לה לבכות כשהיא שם. אני מבין אותה, אני מבין איך היא רואה את זה, שזה מעורב בפחדים ובחששות ובדמיונות, וככל שהיא חושבת וצוללת לזה יותר זה מכרסם בה ומביא אותה לייאוש ועצבות.

זה חסר לה, זה צורך נפשי בסיסי שלה, זה  יסוד בקשר שלנו מבחינתי, וכשיהסוד חסר אי אפשר לבנות, אי אפשר להתקדם. גם לי זה מפריע, עד שהיא לא תהיה שלמה יותר, זה יפריע גם לי. היא אמרה שהיא מרגישה כבולה, לא חופשייה,  ותמיד חוזרת על זה שאיזה כיף לאחרים שאין להם את הפוביה הזאת. היא מפחדת שזה יקרה שוב, מפחדת להרגיש נשפטת. הייתה לנו שיחת נפש על זה לא מזמן, ממש התרגשנו והיא אמרה שזה מה שהיא הייתה צריכה לשמוע, אבל מאז זה עלה שוב לא בצורה מעודנת יותר. כנראה שהדברים עדיין נשארו ברובד חיצוני יותר ולא הניעו איזשהו תהליך פנימי.... קשה לה, קשה לה מאד. זה משהו לגיטימי לרצות ולדרוש להרגיש ככה. היא אמרה שיש לה הכל, הכל חוץ מזה, ושיש לה מזל גדול שיש לה אותי ושאני מדהים עבורה, אבל זה חסר לה כל כך, משפט אחד קטן שממוטט את הכל. כמו זבוב שהבאיש את כל שמן הרוקח...

היא אמרה שאני צריך לשמוח שהיא כועסת כל כך כי זה מראה שאכפת לה ושהיא אוהבת אותי, ואני רואה בזה נקודה טובה, שהיא דואגת וכל כך אכפת לה ממני.... היא נזכרת בזה כל יום, בכל פעם שהיא בלימודים, והיא מרגישה כמו שהיא הרגישה אז, המילים שלי רצות לה בראש, זה מציף אותה. היא מגדירה את זה כאסון, זה באמת נוראי. אני רוצה לתקן את זה, אני רוצה לגרום לה להרגיש בנוח איתי, שתרגיש חופשייה, נאהבת ונערצת, כי זה באמת מה שאני חש כלפיה וזאת האמת הפנימית שלי. היא הפכה אותי למוסרי יותר, השלימה אותי, אני כל כך מחובר ליופי הרוחני והגשמי שלה כשהיא שמחה זה מקרין עליי ונותן לי כח לעשות יותר ולהיות יותר טוב עבורה. אני  רוצה לתקן את זה, אבל לא יודע איך... כשהיא בלימודים זה מייאש, ומתסכל. היא כועסת ועצובה ואפילו שאני לא נדבק בזה ולא כועס אלא סבלני ותומך זה חוסם אותנו מלתקשר בצורה  אמיתית וטובה...אני מעט מבולבל, אפילו שהיא אמרה שיש לי את כל הזמן שבעולם כל יום שהיא שם קשה מאד מאד....איך אפשר להתקדם? לשנות?

תפנה לרב ותסביר לו את המקרה המסובך הזהותן טל

ייתכן שהוא יתיר לך במקרה הזה ספציפית להגיד לה מילים חזקות ועוצמתיות יותר ממה שראוי לזוג לא נשוי להגיד עוד טרם חתונה ואירוסין, כדי לתקן את ה"פאשלה" הנוראית שהייתה קודם לכן.

מעבר לכך, יהיה ממש מעולה אם אותו רב יהיה גם יועץ נישואין/רב שמבין בעניינים האלו - ואם זה גם רב שמכיר אותך אישית זה בכלל טוב, אבל עדיף קודם כל רב יועץ נישואין גם אם הוא לא מכיר אותך אישית, ואם לא זה, אז רב שמכיר אותך אישית...

ב"הצלחה ויהי רצון שתצליחו לצאת מהמצב ביש הזה. ניכר ששניכם באמת רוצים להתקדם הלאה אך קשה לה בעקבות המעידה החד פעמים הזאת שלך שנעשתה אז בבלי דעת (ואני לא שופט, לכל אחד יכולות להיות מעידות כאלו ואנחנו לא בתוך המציאות שלך..). אם אתה באמת הזיווג שלה והיא שלך, אזי אני בטוח שעם הרבה מאמץ ועזרה מצד הרב-יועץ - תצליחו לצלוח גם את הקושי הזה ולבנות בית באהבה, אחווה, שלום, רעות - והרבה הרבה הרבה יופי, פנימי וחיצוני כאחד.

דבר ראשון אפשר שנלמד ממךנועם ה
כמה אסור לפגוע בחלק הזה של האישה.
העניין החיצוני של האישה הוא עיניין כ"כ רגיש, ובעיקר כשהוא מגיע ממישהו שהיא מעריכה.

לגבי השאר, פונה באישי..
ואו..מדהים!זוהרת בטורקיז
תאמת להגיד לך?תכתוב לה במכתב את מה שכתבת פה.

אתה הוכחה שאפשר ללמוש לאהוב בכנות בפשטות את נפש האדם,כמו שאמרת אחרי שהכרת אותה את חושב שהיא הגי יפה!
מדהים-הצלחת להגיע למקום כל כך עמוק!

יש לי רעיון עבורך...אם תרצה אכתב אותו במסר..לשוני רינה
לא בהכרח..כמו צמח בר

אולי רק בתמונה היא יצאה זוועה ובמציאות היא יפה..

אל תוותר. תמשיךהורות משמעותית
לומר לה ולשדר לה שהיא הכי הכי...היא פגועה מאד אבל נראה שהיא לא תוותר על הזוגיות שלכם.
כגודל הפגיעה, והיא גדולה, כך גודל הריצוי ובכל האמצעים המותרים, כולל שפת גוף, מבטים וכו'.

תרצה אותה במתנות בהמון אמפטיה והכלה ובע'ה היא תתרצה ותהיה בטוחה שהכל היה ממקום של פליטת פה ותו לא.

אתה מאד חשוב לה ודעתך עליה חשובה לה וזה מעצים את הפגיעה, אבל בע"ה תעברו את המשבר הזה ביחד ורק תתחזקו ממנו.

גם אם היא ממשיכה לומר שהיא פגועה וגם אם היא אומרת זאת בבוטות, קח על זה אחריות, תגיד לה שהיא צודקת, שאתה לא היית צריך לומר משפט כזה ובפרט שהוא לא נכון ואתה מוכן לעשות הרבה מאד כדי להוכיח לה שאתה לא חושב כך והיא באמת הכי בעיניך.

על כל פשעים תכסה אהבה.

בהצלחה.
יש בי אמונה שלמה.תקוות עולמים

לפי מה שלמדתי, ואני יודע, ואני מרגיש, אין לי ספק שהיא האחת שלי. אני מנסה לא להחלש ולא ליפול להרהורים וספקות בעקבות מה שקורה בינינו. בזכותה, ובזכות הי"ת ששלח לי אותה התחזקתי מאד באמונה, ולא נפלתי ליצר הרע, לא הסתכלתי על אחרות, לא רציתי בזה, כשהיא שמחה זה היה ממש כאילו היא מאירה עלינו, מעצימה אותנו רוחנית. כמו שכתבו פה לא מזמן, כשהרב חסדא שהתחתן מוקדם אמר 'אמינא לשטן גירא בעינך'... היא עזר כנגדי. אני לא רוצה לוותר עליה, לא התברכתי בהרבה טאקט וכו', אבל אני יכול לראות שאנחנו מתאימים מכל הבחינות והמובנים, רק הדבר הזה, הדבר המהותי הזה חסר... אמרתי לה פעם שאולי זה לטובה, ולכל הסבל הזה יש תכלית, להכשיר אותנו אחד לשני, ושזה הניסיון שלנו. היא מסרבת לראות בזה טוב, זו טראומה, ממש נשבר לה הלב. היא לא יכולה לסבול את המחשבה שזה יצא לי מהפה, שאני בכלל יכול לחשוב ככה, עצם האמירה, זה סבל בל יתואר עבורה. היא תמיד אומרת לי שאני לא מבין ושאני לא יודע כמה זה קשה, ואני באמת לא יכול לתפוש את זה במאת האחוזים כי לא עברתי את זה על בשרי, אני חושב לעצמי כמה קשה לה...

זה מרתיע אותה, זה מונע ממנה להתפתח, זה מונע ממנה להיות מי שאני, זה מונע חופש... היא לא יכולה למשש את הפוטנציאל שלה לגמרי ככה, ואני רואה ויודע כמה יש לה לתת, היא גם בטח מרגיש שזה 'מתבזבז'....אני מרגיש מחויב כלפייה, מחוייב לעזור להיות מי שהיא באמת, להיות האישה שהיא רוצה להיות, ושהיא יכולה להיות, כי יש בה תשוקה פנימית עצומה.

אני חושב שעמוק בפנים זה קיים, ויש לה במובן ובדרגה מסוימת את הידיעות השכליות שאני אוהב אותה ושאני חושב שהיא יפה וככה אני מרגיש. אבל היא לא מרגישה ככה, היא לא מרגישה יפה איתי... איך אני יכול לחבר בין השכל ללב, לרגש?

היא מעריכה את מה שאני אומר, ואת מה שאני עושה, והאמונה שלה בי היא די גבוהה, אבל היא לא יכולה לסבול את המחשבה הזאת. מצד אחד היא כל כך אוהבת אותי וכל אכפת לה ממני שזה גורם לה לכעוס מאד, והיא לא אחת שכועסת, ומצד שני יש בזה כל כך הרבה רע, הפחד משתק אותה וחוסם אותה מלהפתח ולהחשף, ולאהוב. זה גם משהו שקורה איתי, שהיא מרגישה לא יפה דווקא איתי. זה הסיוט הכי גרוע של אישה להרגיש ככה. אני לא יכול לראות אותה כלא יפה, אני לא מסוגל לזה,

לפי שלמדתי, אני יודע, ואני מרגיש, אין לי ספק שהיא האחת שלי. אני מנסה לא להחלש ולא ליפול להרהורים וספקות בעקבות מה שקורה בינינו. בזכותה, ובזכות הי"ת ששלח לי אותה התחזקתי מאד באמונה, ולא נפלתי ליצר הרע, לא הסתכלתי על אחרות, לא רציתי בזה, כשהיא שמחה זה היה ממש כאילו היא מאירה עלינו, מעצימה אותנו רוחנית. כמו שכתבו פה לא מזמן, כשהרב חסדא שהתחתן מוקדם אמר 'אמינא לשטן גירא בעינך'... היא עזר כנגדי. אני לא רוצה לוותר עליה, לא התברכתי בהרבה טאקט וכו', אבל אני יכול לראות שאנחנו מתאימים מכל הבחינות והמובנים, רק הדבר הזה, הדבר המהותי הזה חסר... אמרתי לה פעם שאולי זה לטובה, ולכל הסבל הזה יש תכלית, להכשיר אותנו אחד לשני, ושזה הניסיון שלנו. היא מסרבת לראות בזה טוב, זו טראומה, ממש נשבר לה הלב. היא לא יכולה לסבול את המחשבה שזה יצא לי מהפה, שאני בכלל יכול לחשוב ככה, עצם האמירה, זה סבל בל יתואר עבורה. היא תמיד אומרת לי שאני לא מבין ושאני לא יודע כמה זה קשה, ואני באמת לא יכול לתפוש את זה במאת האחוזים כי לא עברתי את זה על בשרי, אני חושב לעצמי כמה קשה לה...

זה מרתיע אותה, זה מונע ממנה להתפתח, זה מונע ממנה להיות מי שאני, זה מונע חופש... היא לא יכולה למשש את הפוטנציאל שלה לגמרי ככה, ואני רואה ויודע כמה יש לה לתת, היא גם בטח מרגיש שזה 'מתבזבז'....אני מרגיש מחויב כלפייה, מחוייב לעזור להיות מי שהיא באמת, להיות האישה שהיא רוצה להיות, ושהיא יכולה להיות, כי יש בה תשוקה פנימית עצומה.

אני חושב שעמוק בפנים זה קיים, ויש לה במובן ובדרגה מסוימת את הידיעות השכליות שאני אוהב אותה ושאני חושב שהיא יפה וככה אני מרגיש. אבל היא לא מרגישה ככה, היא לא מרגישה יפה איתי... איך אני יכול לחבר בין השכל ללב, לרגש?

היא מעריכה את מה שאני אומר, ואת מה שאני עושה, והאמונה שלה בי היא די גבוהה, אבל היא לא יכולה לסבול את המחשבה הזאת. מצד אחד היא כל כך אוהבת אותי וכל אכפת לה ממני שזה גורם לה לכעוס מאד, והיא לא אחת שכועסת, ומצד שני יש בזה כל כך הרבה רע, הפחד משתק אותה וחוסם אותה מלהפתח ולהחשף, ולאהוב. זה גם משהו שקורה איתי, שהיא מרגישה לא יפה דווקא איתי. זה הסיוט הכי גרוע של אישה להרגיש ככה. אני לא יכול לראות אותה כלא יפה, אני לא מסוגל לזה אפילו. אני אנסה, אני לא אפסיק לנסות, אני מאמין שהיא 'אשת הנעורים' שלי, בְּאַהֲבָתָהּ תִּשְׁגֶּה תָמִיד...

עשית טעות של בית סוהרשורש וגרביים

וההשפעה הלא בריאה על הקשר היא עוד מתחילתו

יכול להיות שדווקא בגלל ההערה שלך (ולא למרות) היא הגיעה איתך לקשר רציני

יש בנות שאוהבות שמתייחסים אליהן בזלזול, וזה קשור גם לחוסר ביטחון שלה שמשתקף בין השורות.

היא תמיד תדע שהרושם הראשוני שלה אצלך היה גרוע, ואתה לא תוכל לתקן את זה.

לדעתי אתה צריך לחשוב על דרכים יצירתיות להראות לה שאתה נמשך אליה, זה הדבר היחיד שיכול איכשהוא להציל את המצב.

התחלת מעניין ואז התבלגנתהרועה

אם היא באמת המשיכה בגלל ההערה ולא למרות ההערה להראות שהוא נמשך אליה לא יציל את המצב, ובשום קטע להראות למישהי שאתה נמשך אליה בדרכים יצירתיות לא יציל כלום.

וואו.אורח כלשהו

אהבה כינה ואמיתית, נטולת נגיעות אישיות, מלבד הרצון להיות קרוב. שאני עדין לא מבין למה הוא לא נגיעה אישית, אבל ברור לי שאם יהיה לה טוב יותר עם מישהו אחר אתה תעדיף את זה. ותכאב, כי אתה כל כך רוצה להיות קרוב, ללמוד, לשאוב, לנשום ,לעשות טוב.

שתצליחו. אני לא יודע מה לומר, מברך אתכם שתצליחו.
לומד אהבה כינה.

לעצור לרגע..אתנחתא..
בעקרון אני מודה שאני דיי קוראת סמויה פה..
אז קודם כל אני חייבת לכולכם תודה.. על השיתוף והכנות.. זה נותן לי הרבה נקודות של אור ברגעים של חושך..
ודבר שני תקוות עולמים, פשוט מדהים.. התרגשתי מאוד לקרוא את ההודעה שלך..
מתי יצא לכם לעצור לאחרונה ולהגיד תודה??
ויש כל כך על מה.. אני לא יכולה להבטיח לכם כלום.. אבל אם תנסו לצאת קצת מהמרה השחורה שאתם בתוכה זה יתן לכם המון.. זכיתם ב"ה (לפי מה שכתבת..) לקשר מאוד עמוק, אמיתי וכנה.. יש בינכם הרבה רצון לטוב ותיקון.. אתם לא מפחדים ממלחמה ומוכנים להתמודדות וללמידה.. גם אם כרגע זה מייאש ולא נעים..
אז תנשמו עמוק, תנסו קצת להתנתק מהבלבלות.. לבלות בטוב ובכייף ביחד.. ואולי יותר מהכל לנסות לאמץ הסתכלות רחבה ואופקית.. מתוך דימיון מושכל לדמיין את עצמכם מעבר לקושי.. איך זה יהיה? איך זה מרגיש? (ואם אתם אמיצים אפילו בתור זוג נשוי.. בצניעות כמובן..)
זה יתן לכם קצת אוויר לנשימה ומקום יותר נעים ורגוע להיות בו.. אחר כך בלב רחב תחזרו לשאול את השאלות הנכונות.. ברכה והצלחה!! והטוב בעינייו יעשה..

יש מקש שקוראים לו Enter...שוגאחרונה

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שידוכים הם לא נחלת הכלל?מרגול

אולי אני לא מספיק עמוק במגזר, אבל בסביבתי נפוץ ומקובל מאוד להציע חברים לחברים.

האם אני עושה את זה הרבה? לא. הצעתי כמה פעמים ולא התקדם גם לדייט, אבל מבחינתי לפעמים צץ לי מישהו למישהי ושואלת אם רלוונטי, ולפעמים חברה מבקשת או חושבת אקטיבית על מישהי / מישהו ספציפי אם מכירה משהו שיכול להתאים.

אולי כי בסביבתי לא הולכים לשדכנות בתשלום. אבל נפוץ שמציעים, וגם שמבקשים

הכי כיף כשמבקשים (כי אז יודעת שזה זמן רלוונטי ושיש רצון; וגם תזכורת טובה)

גם חבריי מהמגזר החילוני שואלים ומציעים

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
חחח ברור ששאלת ההזדהות נשאלה ביחס לחווית הרווקותadvfb
לא הבנתי🤷‍♀️יעל מהדרום
השיר מעביר תחושות של תסכול וכאבadvfb

התוכן ביחס לנשואים פחות רלוונטי לשאלה להבנתי.

השאלה אם הזדהת עם התחושות התסכול והכאב של הכותבת, אם את יכולה להזדהות. 

השיר לא נכתב ביחס לחווית הנשואים, ולכן השאלה לא פנתה מההיבט הזה.

עכשיו ראיתי שזה רק שם השיר🤦‍♀️יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקד

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

הכללה מכוערתadvfb
הכללה?שלג דאשתקדאחרונה
תוכל/י לכתוב בבקשה איפה ואת מי הכללתי? (אם כוונתך למשפט הראשון, אז כמובן התכוונתי לאותם רווקים ששואלים)
נכון שזה לא פשוטתמיד בבטחה

אבל זה עדיין משהו שאנחנו רוצים. לא הייתי חוזרת להיות רווקה, ומאותה הסיבה רווקים רוצים להתחתן, עם כל הקשיים שמגיעים עם זה, וזה קשה כשזה מתעכב.

ממש לאבחור עצוב
וזו בדיוק הנקודה. אתם כל כך עסוקים במורכבות שלכם שאתם שוכחים לחלוטין את הקשיים של הרווק "החופשי והמאושר". 
למה אתה לא מטפל בבעיה הכלכלית שלי?אריק מהדרום

נגיד והיתה לי כזאת.

למה אתה לא פותר לי את הבעיות הרפואיות שלי?

למה אתה לא פותר לי את הבעיות בחינוך ילדים שלי?

למה אתה לא פותר לי את הבעיות החברתיות שלי?

למה אתה חושב שזה תפקיד "הנשואים" לדאוג לכך שהרווקים יתחתנו?

אני כרווק לא ביקשתי עזרה מנשואים בעניין זה ובוודאי לא ביקשתי מהם לשים יד על הלב ולהודות שהם לא עוזרים מספיק לרווקים, כרווק זה אף פעם לא היה נחשב בעיני דבר שנשואים צריכים לעזור לי בזה או כל דבר אחר.

אנשים שרצו לשדך לי רווקים או נשואים קיבלתי בשמחה אם היה רלוונטי אבל להאשים נשואים שהם עסוקים במורכבויות שלהם? למה שהם יתעסקו במורכבויות שלך, למה שכל אדם, נשוי או רווק או גרוש או אלמן יתעסק במשהו שהוא לא המורכבות שלו אם יש לו כזאת?

קח אחריות על החיים שלך למען ה', אנחנו "הנשואים" אין לנו תפקיד לחתן את כל מי שלא הצליח.

אני לא פתחתי עסק לשדכנות ולא גביתי ממך דמי רישום וכנ"ל כל "הנשואים", זה לא התפקיד או המקצוע שלנו לפתור לך את בעיית הרווקות.

ומי אמר שאנחנו טובים בזה? אולי אנחנו לא יודעים לשדך, אולי ניקח על עצמינו לשדך לך מישהי ותתגרשו אחרי שבועיים ואז הרסנו את החיים שלך ושלה גם, מה אתה מפיל עלינו תפקיד שאנחנו לא טובים בזה וייתכן גם שנהרוס לך ולגרושתך את החיים, זו אחריות.

בשורה התחתונה, אתה אחראי לפתירת כל הבעיות שלך, אתה מוזמן להתייעץ ולהעזר באנשי מקצוע ובעלי ניסיון אבל חד משמעית לא להפיל עליהם את האחריות לפתרון בעיותך-מכל סוג שהוא- עליהם, אתה הוא זה שרוצה להתחתן, אתה הוא זה שתחליט עם מי להתחתן ואתה לא יכול לדרוש מאנשים עם מורכבויות לפתור את בעיותך-מכל סוג שהוא- רק בגלל שהם כבר פתרו מורכבות אחת שאתה עדיין לא פתרת.

אתה אחראי לפתרון בעיותך- כל בעיותך באשר הן.

אגב, אתה היית רוצה לכשתתחתן שמישהו ידרוש ממך לעזוב את מורכבויותך ולטפל בבעיית הרווקות שלו? היית מוצא בזה היגיון לעזוב את החשבונות, העניין עם החינוך ילדים, העניין הרפואי והחברתי ולעסוק בבעיית הרווקות של אדם אחר כמחווה לרצון טוב והוא גם ידרוש ממך לשים יד על הלב ולשאול מתי בפעם האחרונה עזרת לרווק?

(ובחינם).

התגובה הכי טובה אבר לדעתי האובייקטיביתחתול זמני
לא טרחתי לקרואבחור עצוב
מכיר את דעותיך בעניין מזמן. לא מקנא בחבריך במציאות. 
ואני לא מקנא בחבריךאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"ה בניסן תשפ"ו 1:27

שאתה לא לוקח אחריות על בעיותיהם הכלכליות, הרפואיות, החברתיות ובחינוך ילדים.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

גם פה חחזיויק
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלגאחרונה

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגולאחרונה

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זה באמת דבר מאוד אישיelico

אני לא אשכח שלפני שנים רבות אני וחברי הטוב דיברנו לנו בשפת סתרים על איכות היופי של הבחורות שאנחנו רואים ברחוב.

כן כן, שני דוסים מדברים על בחורות לפני כולםם באמצע הרחוב, רק בשפת סתרים.

מסתבר שהחבר הטוב שלי פשוט אוהב בנות אחרות מאשר אני, הכוונה גם במראה וגם באופי.

אצלי באמת חשוב הפנים, אבל, יש כמה דברים שחיצונית מאוד מפריעים לי.

יצא לי לאחרונה לפגוש מישהי שאוהבת בשר(בלי קשר לזוגיות) והיא לא קטנה במיוחד, אחרי שפגשתי אותה פעמיים ראיתי שדווקא היא אחלה בחורה, אבל, יש רק בעיה אחת, היא מבוגרת ממני מידי...

ועוד, פנתה אלי גברת שבתור גרוש + מחפשת אחד, אבל, לי יש פאות וזקן.

תהיתי: למה היא פונה אלי כאשר היא יודעת מראש שיש לי זקן ופאות כאשר היא לא בקטע של פאות?

זאת אומרת, אני יכול להתפשר על הזקן, אבל, לא על הפאות.

וגם, את מכירה את ה"אקדמאי" ?

אז זהו, שאני לא....

אבל יש לך מושג למה? כי הדיקן אמר לי שחבל על הזמן והכסף שלי על אוניברסיטה, לעבודה שאני עובד כל הלומדים באקדמיה רוצים להגיע

ואם אפשר ומותר לשאול:

לפספס את הרכבת? למה בת כמה את?

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

אולי יעניין אותך