תשלום לבעל מקצוע- שאלה מוסרית...אור היום

אם אני מזמינה בעל מקצוע לביתי (כמו חשמלאי, שרברב וכו'), הוא מבצע את תיקונו ואח"כ מסביר שהתשלום הולך כך:

x שקלים אם אני רוצה חשבון מסודר וניירת,

ו-y שקלים, בלי הניירת. מדובר בהפרש של 172 ש"ח כשהאופציה ללא הניירת היא כמובן הזולה יותר.

האם עבירת העלמת מס נעשתה על-ידינו או על-ידי בעל המקצוע?

שאלתי שני אנשים, וכל אחד נתן תשובה אחרת.

(במקרה הנ"ל בחרתי באופציה הזולה יותר כי לא הבנתי שזה אומר שיש כאן העלמת מס. זה התחוור לי רק אח"כ).

אולי זו שאלה לרב. אני לא פוגשת רבנים באמצע הדרך, ופחות נעים לי לשאול את הרב בטלפון.

אפשר בהודעה לרבנים מסויימים..פאז
אני לא חושבת שרב יענה לך על שאלה כזאתמינימאוס2

למה לא?הקולה טובה

אני יודעת מה הרב שלי אומר-

אסור לחלוטין. גזל של כספי ציבור.

זו שאלה הלכתית לכל דבר.

ורב שחושב שמותר לא בהכרח יענה לךמינימאוס2

כי זה נוגד את החוק 

מז"א? רב הוא ישות הלכתית~א.ל

הוא לא אמור לתת את חוות דעתו האישית וברור שמה שקרה כאן הוא בעייתי. 

הכותבת רק תהתה מי "האשם".

אני ממליצה לכותבת לשאול רב, אבל בצורה אחרת: כיצד ניתן לתקן את שקרה.

מתוך דבריו תביני האם בכלל אין מקום שתתקני מעשייך- ועל כן היית בסדר, או שיש.. 

בכ"א במקום לתהות מי האשם, אולי עדיף לחשוב מה עושים הלאה.

בהצלחה

את מניחה שכל רב יכריע שזה אסור הלכתיתיזהר

זו כמובן הנחה לא נכונה.

אני מניחה שאם אור היום ראתה בכך בעיה~א.ל

כנראה שהיא משתייכת לרבנים שכן רואים בכך בעיה..

באמת הבנת נכון,אור היום

ותודה על ההמלצה

(אני רואה שהתפתח כאן עוד דיון שלא קשור. תרגישו בנוח ).

ותודה לכל המגיבים.

העבריין הוא בעל המלאכה והמסייע לדבר עבירה זה הלקוחחלב ודבש

העבריין לא רושם את ההכנסה ובכך נמנע מתשלום כל המיסים בהם הוא חייב.

המסייע לעבירה הוא מי שמסכים לשלם לו בשחור בלי קבלות.

מי שמפסיד זו מדינת ישראל ותושביה הן בכך שנמנעים מהם כספי המיסים והן בכך שמשתררת כאן אוירה של הפקרות ועבריינות שכל אחד נוטל בה חלק.

אבל גם המסייע מפסיד כי בעל מלאכה שנותן קבלה יהיה גם אחראי לעבודה שביצע ואילו אחד שבא והולך בלי להזדהות יוכל גם להתחמק מאחריותו.

ואגב, החוק בישראל קובע שאסור לנקוב במחיר ללא מיסים (מע"מ). המחיר הנקוב בכל חנות ואצל כל נותן שירות הוא המחיר המלא כולל מיסים, ולכן אם מישהו נוקב במחיר בטלפון הוא חייב לקבל את המחיר הזה ללא כל תוספת ולא יכול לבוא ולהגיד לנו שאם אנחנו רוצים קבלות הוא צריך להוסיף על כך כי זו עבירה חמורה בפני עצמה.

יש כאן לפחות שני אזרחים של המדינה שבטוח מרוויחים.יזהר
כל אחד יכול להתחמק מאחריותויזהר

ובאופן כללי יכולים לרמות אותך באלף דרכים, גם כשעובדים לבן למהדרין.

צריך עירנות, זהירות, והמלצות.

ההפקרות כבר כאן. שווי הכסף השחור מוערך בכ25% מהתל"ג הרשמי. כלומר: כ-20% מכלל הכסף. כיון שכך, אי אפשר לומר שיש מנהג מדינה שלא להעלים מס. אם יש דינא דמלכותא? מחלוקת.

ומה יקרה אם קבוצה גדולה של אזרחים תקבל את דבריך?ender13

כולנו נסבול, אם לא נקרוס כלכלית.

יש גופים עברייניים שעושים זאת ונלחמים בהם.

כמות העלמות המס שמבצעים אזרחים פועל  (אם נתעלם מהמגזר הערבי והעברייני) היא קטנה.

אז, כן זה מנהג המקום.

אלה שמעלימים לרוב אינם מסלתה ושמנה של החברה.

כל אחוז שעובר לשחור יוצא מהכיס של כל אזרחי המדינה.

דרך אגב, בגלל שיש כמות גדולה של עבריינים זה נהיה מותר?

לא תמיד אבל לפעמים.די"מ
זה שיש הרבה עבריינים ההפוך את זה לבסדר.
לדוגמא כשעזרא תיקן את "טבילת עזרא" מי שלא שם עליה היה בסדר?
כמובן שלא.
אך כיוון שהרבה לא נהגו בה זה לא התקבל והיא התבטלה.
אני לא דואג.יזהר

אם יש כסף להתנתקות, לגדר הפרדה, להקש בגג, להבימה ולקמארי, וכו' וכו' - אז כנראה שהמצב בסדר.

כמות העלמות המס היא גדולה. דעתך על איכותם החברתית של מעלימי המס לא באמת רלוונטית. מדובר בעיקר בבעלי מקצועות חופשיים ומטפלות.

אגב, יש חברות ענק שמעלימות מס במליארדים, אלא שהם עושות זאת ע"פ (פרצות ב)חוק.

כמות גדולה של עבריינים לא מתירה עבריינות. השאלה היא האם מדובר בעבריינות ע"פ התורה. השאלה הזאת נגזרת, בין השאר, ממנהג המדינה.

אגב, עוד לא דיברנו על משת"פיםיזהר

אנשים שקונים וסוחרים את שירותיהם של מעלימי מס (כמו בסיטואציה שבראש השרשור) ביודעין היא קרוב לוודאי רוב החברה הישראלית. במיוחד כשהאופציה השניה היא לשלם יותר.

לא אתכחש לאמת (החלקית לדעתי) שבדבריךender13

אבל אל תשכח שגם אנשי השמאל משלמים מסים שמממנים דברים אליהם הם מתנגדים ובהם אנחנו תומכים.

אם יהיה לי זמן אנסה להגיב מאוחר יותר לדברים.

לא בר השוואה. גם אני אשתדל להרחיב בהמשך.יזהר
לא נקרוס כלכלית. המדינה פשוט תצטרך לקצץצחקן

שזה דבר טוב מאוד.

^ ע"ע ביבי ב-2003משה

החוק קובע שהאחריות על תשלום המס היא על בעל המקצועמשה

לפני עיוור לא תשים מכשול. עיוור זה גם אדם שרואה.ותן טל
אני ראיתי פעם תשובה על כך מהרב אבינר.כתר הרימון

הוא ענה שזה אסור כי זה סיוע לעוברי עבירה.

אבל זה היה, אאל"ט, בשו"ת SMS

זה נקרה עבודה בשחור .... ויש כאלה שעבדים כךאבני חן

עובדים כך וזו עבירה כמובןאורין
או שלא 'כמובן'.יזהר
אולי זו עבירה אבל החוק הוא לא חוק הלכתיבת 30

הוא נקבע ע"י בני אנוש, כידוע.

יש מצבים שבהם חוקי המדינה ביחס למסים הם לא מאוד הוגנים ומאוד לא פרופורציונאליים.

אז יש כאלה שהם ישרים כמו סרגל ומדווחים על הכל

ויש כאלה שצריכים לפרנס משפחה ברמה סבירה ולכן הם מדווחים חלקית, כדי לא להידפק.

אני לא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה. אבל ברור שזה לא שחור לבן.

לפי ההלכה זה שחור ולבן פאז

(איש איש ורבותיו, אבל אין להקל בגזל, ובפרט גזל הציבור).

גם חז"ל היו בני אנוש.ותן טל

והם קבעו שאם שוחטים עשו ביניהם הסכם כזה או אחר - כל השוחטים מחויבים לעמוד בהסכם והם יכולים לכוף זה את זה לעמוד בהסכמים.

תקנות הקהל זה דבר רחב שלמעשה, גם למי שאומר שאין דינא דמלכותא דינא בארץ ישראל - תקנות הקהל יש, אחרת לעולם לא תצליח ליצור חברה מתוקנת בשום מקום בעולם, כי איש את רעהו חיים בלעו (למה שרק את תעלימי אחוז כזה וכזה של מס? אולי ש80 אחוז מהמדינה יעלימו 90 אחוז מההכנסות שלהם, ככה שלהם יהיה יותר קל? אבל אז כמובן המדינה תתפרק תוך יומיים כלכלית וגם את תמותי, לא רק מי שמשלם מס... ככה שלמעשה, היום המדינה קיימת בזכות אלו שמשלמים מס, לא בזכות אלו שלא משלמים ואוכלים על חשבונם של משלמי המיסים.). כאשר את מקבלת על עצמך להיות אזרחית במדינת ישראל (את יכולה להגר מכאן בכל יום שבא לך, אף אחד לא יעצור אותך כאן. המילקי בברלין זול יותר)  - את בהכרח מקבלת על עצמך לעמוד בתקנות הקהל של המקום אחרת לא יהיה ניתן לחיות כאן.

מי שמעלים מיסים דופק את כל האחרים שכ-ן משלמים מיסים. ובכך, למעשה - הוא מעוות עוד יותר את המציאות, ובעומק - מעוות את עצמו.

ומי שמסייע למעלימי מס כדי שזה יעשה גם הנחות לעצמו - אותו הדבר. הוא עוזר להרוס את המדינה. הוא עוזר להון השחור במדינה לתפוח עוד ועוד ואז תמה למה מקצצים בקיצבאות פה ושם (מאוד הגיוני שאם לא היה הון שחור במדינה/ההון השחור היה מקוצץ ב60-70-80 אחוז ממה שהוא היום - שלא היו מקצצים בקיצבאות הילדים אלא בדיוק להיפך, אולי...). 

(בקצבאות צריך לקצץ בלי קשר להון שחור)משה

אנא הבא מקורותיזהר

לקשר בין מסים בישראל לגדר ההלכתי של תקנות הקהל.

מקורות הלכתיים. לא סברות.

בבקשה:ותן טל

לקוח מאתר שיבת הר ברכה, חלק מפניני הלכה של הרב אליעזר מלמד:
http://ph.yhb.org.il/06-06-05/

ה – סמכות 'טובי העיר' לכנסת ולממשלה

ההלכה מפרק ו - מהלכות מדינה.‏ קישור ישיר להלכה.

עד כה דיברנו על הכלל ההלכתי 'דינא דמלכותא דינא' הקובע שישנו תוקף הלכתי לכל מס או מכס שהמלכות מטילה על תושביה, עתה נוסיף, שתוקפם של המיסים במדינת ישראל, מחייב עוד יותר מאשר בשאר המדינות. וזאת משום שהממשלה נבחרה על ידי רוב הציבור, ואם כן יש לממשלת ישראל בנוסף לתוקף של מלכות גם תוקף של 'חבר-עיר'. 'חבר-עיר' הוא השם של המנהיגים שהיו נבחרים על ידי בני העיר או הקהילה, ובדרך כלל היו נקראים 'טובי-העיר' או 'טובי-הקהל'. וכתב הרא"ש בתשובותיו (כלל ו סימן יט): שפשוט שכל מה שטובי הקהל מסכימים לעשות, בכל תקנות הקהל שמתקנים על יחידים ועל רבים, שריר וקיים גם בלא קניין, וכל דבריהם ככתובים וכמסורים. ועוד כתב (שם סימן כז), שרשאים בני העיר להעניש ולקנוס את מי שעובר על תקנותיהם.

כמה הסברים נאמרו לגבי הלכה זו. מדברי המבי"ט בתשובותיו (ג, רכח) משמע שהתוקף ההלכתי של תקנות הקהל נובע מהמנהג, שמאחר שהציבור נוהג לנהל את ענייניו באופן של בחירת מנהיגים שהם מתקנים תקנות ומטילים מיסים וקנסות, אין אדם פרטי יכול לעבור על מנהגם, וחובתו למלא אחר תקנות הקהל. ועוד סברה ישנה, שבכל ענייני הציבור יש לקהל דין של שותפים, שהרי אם לא יתארגנו יחד בכל הנוגע לדברים הציבוריים, עלולים כולם להינזק, ולכן בעל כורחם נעשים כל בני העיר וכל בני המדינה שותפים וערבים זה לזה (מהר"ם שיק). ועוד, שיש לציבור זכות של 'חזקה', שכך נהגו מאז ומתמיד שהקהל מתערב מעט בענייניו של הפרט על ידי הטלת מיסים ומכס לצרכי הציבור. וכידוע, בכל דבר שיש לציבור חזקה בו, אין היחיד יכול לבטלה. כמו למשל שביל שעובר בחצרו של יחיד ובמשך זמן רב עברו בו רבים, נקבעה לגבי ההליכה בו חזקה, ואין בעל החצר יכול למנוע יותר את הרבים מלעבור בשביל שבחצרו. וכן גם לגבי מיסים, שיש חזקה שהציבור נוטל מס מכל יחיד.

לסיכום, ברור למעשה שישנו חיוב גמור לשלם מיסים כפי החוק, גם מן הצד של 'דינא דמלכותא דינא', וגם מהצד של תקנות הקהל (ציץ אליעזר טז, נ).

טוב. יש כאן כמה סברותיזהר

אני אומר סברות, כי ודאי שהקשר למקורות אינו מוחלט כלל ועיקר.

צריך לעיין.

כן, כבוד הרב הגדול יותר מהרב מלמד.ותן טל

עכשיו כבוד הרב יביא לי מקורות הלכתיים - מקורות, לא סברות - שאין שום קשר בין מיסים במדינת ישראל לתקנות הקהל ולדינא דמלכותא דינא. אני חוזר - מקורות הלכתיים,עם קשר מוחלט. לא סברות.

שלוש טעויות גסותיזהר

א. לדון תמיד מותר (בכבוד הראוי). גם אם אני לא פוסק, מותר לי שלא לקבל את סברותיו של הרב מלמד. להלכה למעשה - יש ללכת לפי רב מורה הוראה, ולא לפסוק לעצמך אם אינך כזה.

ב. אני נסמך על רבותיי. אתה ודאי יודע זאת. הניסיון להציג זאת כמחלוקת ביני לבין הרב מלמד - דמגוגי.

ג. אין צורך במקורות הלכתיים כדי להוכיח אי-קשר. ובעצם - לא צריך להוכיח אי-קשר. דברים בחזקת שאינם קשורים אלא אם כן יש ראיות או לפחות סברות חזקות שהם אכן קשורים. כך בכל נושא ובכל דבר.

לגבי ג - זהו, שכאשר אני מביא לך מקור, כדי להכחישותן טל

אותו אתה חייב להביא מקור נגדי. ורק "לטעון" שזה "סברות בלבד" - זה מגוחך ופתטי. כאשר אתה הופך מקור הלכתי, וטוען שלדעתך זה" ברות בלבד" - כבר הראית מגמה בעניין וחוסר יכולת אמיתית לדון מול מקור הלכתי שמישהו אחר שמנוגד לדעתך, אומר.

ב. אתה "נסמך על רבותייך" - אז בבקשה, הבא ממקורותיהם. עד שאתה לא מביא אני נאלץ לחשוב שאתה שקרן, שכן אני היחיד שהבאתי מקור הלכתי. אם רבותיך חולקים על המקור ההלכתי הזה - הראה. בבקשה.

לא. לא צריך מקור נגדייזהר

מספיק לערער את הקשר בין שני הנושאים. אם תשים לב, ככה עובדת כל השקלא וטריא בגמרא. מקור נגדי זו דחיה חזקה, אבל גם הטלת ספק במוכרחות הקשר היא דחיה לכל דבר.

אגב, לא טענתי שאין משמעות שדיני תקנות הקהל ומנהג המדינה. ודאי שיש להם משמעות לימינו. השאלה היא על מה זה חל ועל מה לא.

מיסים זה דבר שאנשים בכל הדורות לא אהבו, ושמחו להיפטר ממנו כמה שניתן. לכן תמיד היה צורף באכיפה אגרסיבית.

לכן, החידוש של החתם סופר שגם למ"ד אין דינא דמלכותא בא"י חייבים בחוקים המוסכמים - ודאי שלא איירי במיסים.

יש הרבה מה לדון, כפי שכתבתי. אבל אין צורך להתלהם. כעת אין לי זמן להיכנס לעובי הקורה. בעז"ה בהזדמנות אחרת.

לעניין הלכה למעשה, כמה פסקי הלכה ממו"ר הרב טל שליט"א:

1977.   האם כיום חל דין "דינא דמלכותא דינא" על חוקי המדינה?

בעקרון לא חל דינא דמלכותא. יש תוקף לתקנות הקהל וכן למנהג המדינה (מדינה במשמעות של המשנה והגמרא ולא במשמעות של היום).

1978.   האם חוקי המדינה הם מתוקף 'דינא דמלכותא דינא' (א''כ, האם מצד שייכות הארץ למלך?), 'תקנת קהל' או מדין מלכות?

רק מצד תקנות הקהל ומנהג המדינה (מדינה במשמעות של המשנה והגמרא ולא במשמעות של היום).

1979.   האם חל איסור הלכתי לעבור על חוקי התנועה?

בד"כ חוקי התנועה נועדו למנוע סכנת נפשות של תאונות דרכים. כל מה שקשור לזה, צריך להזהר בו, מצד ונשמרתם. בדרך כלל החוקים הללו נוסו ונחקקו מהנסיון בארץ ובעולם. מה שאינו קשור לעניין הזה, אין הכרח לשמור עליו.

1980.   האם להולך רגל מותר לעבור באור אדום כשברור לו שאין סכנה?

מותר (אבל כמובן שצריכים להיות מאד זהירים ובטוחים).

1981.   האם מותר לקנות מאדם המעלים מס?

נהגו ישראל להקל...

1982.   האם מותר לקבל ממישהו כסף של העלמות מס? אם קבלתי, האם מותר להשתמש?

אפשר לקבל ולהשתמש.

1983.   אדם שקונה הרבה ספרים בצורה לא חוקית ומביא לסוכנים למכור, האם מותר לקנות מהם?

כן.

אין בעיה. מי שהולך לפי רב כזה, שיך - אבל שאחריםותן טל

שלא הולכים לפי רב כזה - שלא "יצטרפו" רק לצורך זה לרב כזה או אחר. מי שהולך לפי רב שסובר שדינא דמלכותא דינא במדינת ישראל (ורבים הם ההולכים לפי רב כזה) - חייבים. גם מי שהולכים לפי מי שסובר שזה תקנות הקהל וחייבים במיסים - חייב לנהוג לפי רבו ולא לסטות לרב כזה או אחר רק לצורך זה - זה נקרא צביעות.

ודבר נוסף, לא הבנתי - הרב טל כותב שכן חייבים מצד תקנות הקהל ומנהג המדינה - ומצד שני כותב כל מיני דברים על מיסים - איך זה מסתדר? דבר נוסף - לא ראיתי כאן שאלה ששואלים את הרב האם מותר בעצמך להעלים מס, ולא לשלם מיסים - האם גם לזה הוא מתייחס?

בכל מקרה, גם דבריו של הרב טל אני יכול לטעון שהם סברות, ואפילו ביתר קלות ממה שאתה טוען על הרב מלמד - כיוון שהרב מלמד הביא מקורות וכאן אין מקורות בתשובות של הרב טל.

ומצטער, הקשר בין תקנות הקהל למיסים הוא די ישיר. וזה ש"אנשים לא אוהבים לשלם" זה לא אומר כלום - אנשים לא אוהבים גם לשטוף את הבית אבל הם יודעים שאם לא ישטפו הבית יהיה מסריח - אותו דבר במיסים, אני משוכנע שרוב האנשים מבינים שאם היו מעלימים 90 אחוז מהמיסים במדינה, אזי לא היה אפשר לחיות במדינה כמדינה, והכל היה מתפורר ולא היו תשתיות וכו'... המדינה הייתה כפשוטה, מדינת פשע. אז אנשים, רובם בהחלט משלמים מיסים - וכן, יש גם אכיפה על מיסים, גם זה ידוע - כל כמה זמן אנחנו שומעים על מקרים כאלו ואחרים שהמשטרה ורשות המיסים תפסו גנבים כאלו ואחרים שהעלימו מיסים - ומה שמפרסמים זה רק ה"כרישים הגדולים" - אז קל וחומר שדגי רקק שתופסים כל שני וחמישי (ושמעתי על המון מקרים שפקחי מס הכנסה מצאו רמאויות וכו'...) - לא יגידו בתקשורת אבל הם קיימים בהחלט... - מה שאומר שבהחלט יש גם אכיפה.

בסופו של יום, מי שרוצה להרוס את המדינה, יעשה את הדברים האלו - מי שמבין שהוא חי בחברה שמורכבת מפריטים רבים שצריכים לקיים שיתוף פעולה וחלק משיתוף הפעולה ההכרחי הוא תשלום מיסים - לכל הפחות, יהיה לו טעם רע בפה ומצפון כאשר הוא "עוקץ" את המדינה.

ואין מה לעשות, מבחינת רבים מאוד, מי שמעלים מס - נחשב בעיניהם כגוזל מכיסם הפרטי. אתה שומע את זה מהמוני בית ישראל שמקפידים על תשלום מס.

תשובותיזהר

א. כפי שכתבתי, זה שמקבלים באופן עקרוני את עניין תקנות הקהל ומנהג המדינה - זה עדיין לא אומר שכל החוקים בפנים, ובכלל זה יש דיון על המיסים. ההסכמה הציבורית היא הגורם המכריע בעניין התוקף, ועל כן דבריי. אגב, גם בסוגיית דד"מ לא כל החוקים בכלל.

ב. נסה לא לקחת את הדברים ללב. זה לא בריא.

"סברות" זה לא קללה או מילת גנאי. יש סברות חזקות ויש סברות חלשות. באופן כללי, סברה זה דבר שברירי וחלש יותר מהוכחות עם מקורות ברורים.

ג. דיון הלכתי לחוד, ודיון רעיוני לחוד. שניהם חשובים, אבל אל תערבב ביניהם.

אגב, אני לא נגד מיסים בהגדרה, ואני גם לא קפיטליסט קיצוני כמו האחים למפרט. במדינה הנוכחית, אני לא רואה שום חשיבות ועניין בזה, כיון שבמכלול הנהגת המדינה פועלת נגד התורה ונגד הקב"ה, וכך גם מחלקת את כספיה. לכן, אם יש לי היתר הלכתי, וגם רווח כספי וגם רווח רעיוני - המניעה היחידה שלי היא יראת העונש. ואיפה שהיא לא קיימת - אין לי עכבות כלל.

רק מוסיף משהו ששכחת לכתוב,די"מ
מה שיזהר הביא מהרב טל זה ללא מקורות כי זה משו"ת של שאלות עם תשובות קצרות ללא מקורות וכל הסוגייא שמאחוריהם.
וכיוון שכמו שיזהר אמר מה שהבאת זה רק סברות מספיק להראות שיש רב שפוסק כך את הסברות כבר אפשר לשמוע מהתלמיד ולהבין שזה לא מחלוקת הרב מלמד-יזהר אלא מחלוקת הרב מלמד-הרב טל.
עבירות מס פוגעות בכולםפרח-בר

מעבר למעשה המוסרי או לא.

בעקיפין העלמת מס גורמת לכולנו לשלם יותר ופוגעת בחוסן החברתי.

אבל חוקי המס לא תמיד הוגנים!!!בת 30

הרי יש כאלה שמעדיפים לא לקבל העלאה במשכורת כי אז אחוזי המס יגדלו ובפועל הם יקבלו בנטו פחות מאשר במשכורת הנמוכה יותר.

גם לא הגיוני שמעל הכנסה מסוימת צריך לשלם 50% מס!! ולא משנה אם זו הכנסה של 100 מליון בחודש. זה לא הוגן!

אז הכל טוב ויפה, והלכתי וחוקי, אבל יש כאן גם משהו דפוק במערכת.

אז נכון שמי שיש לו מליונים בחודש לא ממש ינזק אם הוא ישלם 50% מס

אבל יש לא מעט בעלי עסקים קטנים, שהעוד קצת הכנסה מדווחת תעלה להם הרבה כסף במסים, והם באמת צריכים כל שקל למשפחה שלהם.

הרי הכנסה פטורה בעסקים קטנים היא עד 100,000 בשנה.  זה לא יוצא כזה סכום ענק כל חודש- אם יש לאדם משפחה של 7-8 ילדים זה בכלל לא הרבה.

אז אני לא יודעת מבחינה הלכתית, אבל מבחינה אנושית אני מאוד מבינה למה אדם כזה יעדיף להעלים את הקצת הכנסות שעוברות את ה100 אלף ולהישאר עוסק פטור.

(לא, אל תדאגו, עוד לא הגעתי ל100 אלף בשנה מהעסק שלי...)

כולנו בסירה הזו מה לעשות?פרח-בר
מס הכנסה שוחטים אותי ואת בעלי - מהמשכורת של בעלי לבד הם לוקחים קרוב ל- 9000 ש״ח רק מס הכנסה!
אם כולם היו משלמים כמו צריך כולל הטיקונים למניהם שמרוויחים מליונים אז אולי אחוז המס היה יורד, כרגע במצב הנוכחי זה מתנקם בעיקר במעמד הביינים
דווקא לפי מה ששמעתי, כ90 אחוז ממס ההכנסה בישראלותן טל

משולם על ידי עשירונים 9-10. (ואולי זה היה 8-10). וכמחצית ממדינת ישראל כמעט שלא משלמת בכלל מס הכנסה או שהתשלום ממש נמוך (כמובן, בגלל הכנסתם).

ועשירונים  9-10, עם כל הכבוד, הם ל-א מעמד הביניים, הם קצת יותר... מעמד הביניים זה בערך עשירונים 4/5 - 8, בערך.

לפי המשכורות אנחנו עשירון 9פרח-בר
בברוטו .
בוא אני אגלה לך שאנחנו ממש לא ״העשירון העליון״ מס הכנסה שואב מאיתנו ביחד קרוב ל11000 אלף שח.
היום זה נחשב מעמד ביינים , יכול להיות שלפני עשר- חמש עשרה שנים המצב היה שונה . במציאות של היום זה בהחלט נחשב למעמד ביינים והוא זה שכל עומס המחייה על גבו ( מיסים בעיקר אבל לא רק):
לא מגיע לנו החזר תמ״ת
לא מגיע לנו מענק עבודה
המיסים גבוהים במיוחד
כדי להיחשב בעשירון התשיעי הכנסות משק הבית ברוטוותן טל

צריכות להיות מעל ל20 אלף שקלים ביחד, ובנטו קצת פחות מ20 אלף שקלים.

לפי כל המדדים שאני שמעתי, זה לא נכנס להגדרה החברתית של מעמד הביניים. אולי הכל תלוי בהתנהלות...

(אגב, כשכתבת שלוקחים לבעלך 9000 שקלים מס הכנסה - התכוונת בחודש או בשנה?)

בחודש!פרח-בר
ותאמין לי שזה בהחלט מעמד הביניים , ושיאיר לפיד כתב את המאמר שלו שעורר הדים על אותה משפחת כהן שמרוויחה 20 אלף נטו ולא גומרת את החודש הוא דיבר על מאות אלפי משפחות ( כולל אותנו) כי שואבים את הכסף שלנו מכל הכיוונים אבל המדינה מתנערת מהאחריות שלה כלפי המעמד הזה שפשוט קורס מהנטל.
אז בעלך צריך לבדו להרוויח יותר מ35 אלף שקלים בחודשותן טל

לפי דברייך על מס ההכנסה שלו.

תגידי לו שאני מוכן להתחלף איתו.

ועם כל הכבוד אין"מאות אלפי משפחות שמרוויחות 20 אלףותן טל

שקלים נטו בחודש". רק העשירון העליון מרוויח מעל ל20 אלף נטו בחודש בתור משפחה, זה לא אני קבעתי אלו נתונים מהלמ"ס ומאתר כלכליסט.

גם עשירון 9 מרוויח 20 אלף נטופרח-בר

ובפרטי אין לי בעיה להרחיב
מאמצע העשירון התשיעי את צודקת.ותן טל

אבל לדעתי גם יאיר לפיד לא מחשיב את העשירון התשיעי כמעמד ביניים. אומנם התפלק לו אמירה שטותית באיזה ישיבה של הממשלה או משהו כזה על זאתי מחדרה, אבל זה כמובן לא נכון.

במשכורות הרבה יותר נמוכות אין הנחות בכלוםמינימאוס2

אז את מדברת על 20000 ....

"עשירון" זה בלוף של סטטיסטיקהמשה

אדם עובד קשה ב-2 עבודות במשך שנה, הוא נחשב עשירון עליון.

אדם פוטר וקיבל את הפיצויים שלו - יכול להחשב בקלות עשירון עליון.

אדם קנה רכב יקר לצרכי עבודה  ומשלם בתשלומים, הוא נחשב עשירון עליון על הנייר אבל זה בלוף כי הוצאות הרכב לא מוכרות עד הסוף והוא חייב את הרכב לעבודה.

אדם חי כמו הסולידית - הוא נחשב עני מרוד (אין לו משכורת), אבל יש לו  הון בבנק שהוא מתפרנס מהריבית.

זה סתם מדד כדי לעשוק את "העשירים", לא מעבר.

כלל לא נכוןחלב ודבש

עשירון הוא מונח סטטיסטי שנבדק בצורה מאד משוכללת ולא הגדרה  אישית.

אם אדם נכלל או לא נכלל בקטגוריה מסויימת זו כבר שאלה אחרת.

לצורך חישוב המיסים שלך כלל לא חשוב באיזה עשירון אתה "נחשב" אלא מה ההכנסות המדווחות שלך בשנת המס. 

זה שאתה בעשירון נמוך או גבוה כלל לא קשור לשאלה כמה אתה עובד ובאיזה עבודה. אם יש לך הכנסה גבוהה בלי עבודה אתה בעשירון גבוה ואם יש לך הכנסה נמוכה למרות שאתה עובד בפרך אז אתה בעשירון נמוך.

אם למשל לאדם יש הון בבנק והוא מתפרנס מהריבית (כמו בדוגמה שהבאת) הוא חייב בניכוי מס במקור על כל הכנסת ריבית או הכנסה מניירות ערך וההכנסות שלו רשומות במקום כלשהו וזה גם נלקח בחשבון בעת חישוב התפלגות לאחוזונים. 

"עשירון" הוא דבר זמנימשה

אדם התפטר ומשך את הפיצויים שלו - הוא נחשב באותה שנה עשיר גדול עם רווח גבוה ומס בהתאם.

אדם עבד שנתיים בלי שכר, הקים עסק ומכר אותו -  הוא נחשב עשירון גבוה באותה שנה שהוא מכר אותו, לא מעניין אף אחד שהוא עבד שנתיים בלי שכר בכלל.

הון בבנק וריבית - לא נכלל בכלל בהכנסת הנישום במס הכנסה, זה נגבה בנפרד על ידי הבנק/הברוקר ובלי קשר.

אני מתרשמת שאתה לא כל כך מבין על מה שאתה מדברחלב ודבש

חלוקה לאחוזונים או עשירונים או חציונים היא תוצאה של מדידה ספציפית והיא יכולה להתייחס לכל דבר שהוא בר מדידה החל מההכנסות וכלה במספר הנעליים.

למיקומו של אדם בעשירון או אחוזון או אלפיון כלשהו של הכנסות או של מספר הנעליים אין שום משמעות מחייבת משום בחינה שהיא. יכול אדם להיות בעשירון העליון היות והוא בעל הכנסות גבוהות אבל מאחר ויש לו משפחה גדולה מאד אז הם יחיו חיי דלות. ויכול אדם להיות בעשירון התחתון כי הוא בעל הכנסה נמוכה אבל מאחר והוא גר אצל הוריו הוא חי ברווחה.

יכול אדם לא לעבוד ולא לקבל שום משכורת אבל ליהנות מכספי ירושה, במקרה כזה הוא יהיה בעשירון התחתון של מקבלי המשכורות על אף שהוא עשיר מופלג כי המדד הוא המשכורת ולא כמות הכסף שיש למישהו.

החלוקה לעשירונים יכולה להיות על פי משכורות בלבד, או על פי כל ההכנסות, כולל ריבית או הכנסות משכר דירה, או על פי השכר נטו או ברוטו או כל מדד אחר לפי ראות עיני המודדים.

לכן ההודעה שלך היא חסרת משמעות, כלל לא חשוב אם אדם התפטר או עבד בעשר משרות או שנמכר לעבדות או שלא עבד כלל. מה שנמדד זו ההכנסה, לא רמת החיים ולא רמת האושר ולא שום דבר אחר.

ולכן כמובן שגם הכנסות מרכוש או ריבית יכולות להכלל בחישוב לצורך הסטטיסטי של חלוקה לעשירונים.

אין לך דרך אמיתית לדעת מה רמת ההכנסה שלומשה

אתה לא יכול לדעת באמת אם הוא גר בדירה משלו או שהוא משכיר אותה וגר אצל ההורים (מתחת ל-5K לאדם לא צריך לדווח)

במרכז תל אביב מרוויחים 50 שקל לשעה על עבודות בית פשוטות או בייביסיטר (פשוט אין שם נערות מתבגרות!), - מה זה אומר על העשירון של מי שגר שם ועובד בעבודות האלה?

לעומת מי שעובד באותן עבודות, רק ביישוב קטן ופריפריאלי ומשלם שכירות בהתאמה.

החלוקה לעשירונים היא קשקוש פופוליסטי, וחסר משמעות באופן מובהק (מחקרים רציניים שעשו בנושא הזה מצאו שאנשים בעשירונים נמוכים מוציאים בעשרות אחוזים יותר ממה שהם מכניסים, בעיקר בגלל עבודה בשחור אבל לא רק).

אתה חוזר על אותן שטויותחלב ודבש

1. מדידה לפי אחוזונים (שמהם נגזרים העשירונים) היא שיטת מדידה חשובה, מקובלת, רבת משמעות ושמושית מאד בתחומי חיים רבים והיא כלל אינה "קשקוש פופוליסטי" בדיוק כשם שמדידת התפלגויות אינה קשקוש או בדיקת ממוצעים וכו'

2. את אף אחד זה לא מעניין מי נמצא באופן אישי באחוזון כלשהו, בדיוק כשם שזה לא מעניין מה מספר הנעליים שלו. אבל זה מאד חשוב לדעת אם באזור מסויים מתגוררת אוכלוסיה חלשה מבחינה כלכלית.

3. המדידה קובעת מהן ההכנסות בכל עשירון ולא מי נמצא בכל עשירון.  כל מי שרוצה משום מה לדעת איפה הוא נמצא יחסית לאחרים יכול לבדוק בטבלה ולהשוות להכנסות שלו.

4. כל האנשים בעלי אותה הכנסה נמצאים באותו עשירון מבחינת הכנסותיהם, בין אם הם גרים במטולה או באילת

הודעה לעגנית אחת נוספת הכוללת מילים לא ראויותאלעד

תגרור חסימה.

עד כה הצלחת להתאפק ולהתמודד עם דעות שונות באופן מכבד,

ובהתאם זכית ליחס מתחשב ומכיל באופן ניכר.

אנא אל תגלשי להודעות שכבר בכותרתן מופיעים ביטויים כמו "איזה שטויות", "תגובה טפשית" וכיוצא באלו.

תודה רבה

שניכם שכירים?משה

אכן, לשכירים אין איך להתחמק מתשלום הגזילה הזו. לעצמאיים ולאחרים יש הרבה אפשרויות חוקיות להתמודד עם נטל המס.

למה אין דרך? יש דבר שנקרא החזרי מסמינימאוס2

אם המשכורת שלו מצדיקה מס הכנסה של 90000 אמור להיות לו מספיק מעשרות בשביל לקבל הרבה מס חזרה

בהנחה שהוא תרם למי שנותן סעיף 46משה

וששווה לו לשגע אותם כדי לקבל את הכסף חזרה.

שום לשגע. אתה שומר קבלות וזהומינימאוס2
וטופס 1301משה

התכוונת טופס 106, אני שכירהמינימאוס2

וכן זה קצת התקשקשות:

להשיג 106 על כל השנים

את כל הקבלות

להביא מביטוח לאומי אישור על אבטלה ועל דמי לידה 

אבל אחרי כל זה 

מקבלים את המס בחזרה

אחלה

נשים מקבלותפרח-בר
גברים כמעט שלא
למה גברים לא מקבלים החזר?!מינימאוס2

מה אמור להיות החילוק?!

עניין של כרומוזומיםאלעד

כמו הרבה דברים במדינה שלנו

אפשר הסבר. אה?!?!?מינימאוס2

אם נניח זה שיושב לידי במשרד ומשלם אותו גובה תרומות כמו שלי

ונניח היה לו משכורת כמו שלי (מסכן...) 

לא יקבל אותו החזרי מס כמוני?!?!?

כי את נק׳ הזיכוי ממספרח-בר
על ילדים ועל עצם היותך אשה גברים לא מקבלים למה זה ככה? אולי כדי לקדם איזה שקר כלשהו , זה לא אמור לבוא על חשבון הגברים
( ואני עדיין חושבת שיש אפלית נשים אבל זה לא הפתרון )
וגם הארכת חופשת לידהפרח-בר
בה תקבלי החזרי מס
מה הקשר?!;מינימאוס2

זה אולי גורם שאני ישלם פחות מס אבל איך זה משפיע על ההחזר?!

מזה החזר בעצם?פרח-בר
החזר תקבלי אם הבוס/ית שלך טעו בנק׳ הזיכוי שמגיעות לך ולכן מגיע לך החזר (תשלומי יתר )
או תקופה מסוימת שלא עבדת בה ( הארכת חופשת לידה)
ואללה דברתי על החזר עבור תרומות (מה נקרא סעיף 46)מינימאוס2

ולא מבינה למה אמור להיות חילוק בזה בין גבר לאשה 

טוב אז לא דיברתי על זהפרח-בר
דיברתי על החזר מס באופן כללי.
לגבי החזר מס תרומות כמובן שאין הבדל בין המגדרים
ואם ישנו את החוק בכדי שיתאים לצרכייךender13

את בטוחה שמשהו או מישהו אחר לא יפגע?

זו מערכת איזונים מאוד מורכבת.

לא ניתן לומר לוקחים לי אז זה לא פייר.

צריך להציע חלופה כוללת.

יש חלופה פשוטה: השאירו את כספי בכיסי במקום לגזולמשה

ומאיפה יהיה כסף למדינה לדאוג שיישאר לך כיס?ותן טל

המיסים, לא בדיוק נועדו כדי להישאר בכיסו הפרטי של פקיד זה או אחר. את בנייני המועצה בבית אל, את כל התשתיות וכו' וכו' - שילמו מכספי המיסים שאני ואתה וכל אדם ישר בישראל, משלמים...

90% מהכסף הנגבה במיסים הולך על שטויותמשה

בזבוזים, שחיתויות, רישום פיקטיבי בישיבות, "תרבות", ספורט, שומנים בצבא, שוחד לגופים ממשלתיים וכל דבר דומה.

על מערכת החינוך הכושלת והבזבזנית אני לא רוצה להתחיל לדבר אפילו, עשו את זה יותר טוב ממני

http://www.kav.org.il/100994/871

התשתיות נבנו על ידי המועצות השונות, בדרך כלל בכסף שנגבה מהקבלן שבנה את הבתים או מהארנונה שהם משלמים.

http://www.kav.org.il/100994/811

תשתיות ארציות באמת נבנות ברובן על ידי הממשלה, וזה מיותר. אין סיבה שלא לגבות כסף ממי שנהנה מהשתית המשופרת (כמו כביש 6, אגב הצלחה מסחררת מבחינה כלכלית ותשתיתית)

על מועצת בית אל אני באמת לא רוצה להתחיל לדבר. אין שם אנשים רעים אבל זה גוף בזבזני ויהיו שיגידו גם כושל. תקציב של כמה עשרות מליוני שקלים על  פחות מ-2000 משפחות, כולל "הממונה למעמד האישה" שהחוק מחייב את המועצה להעסיק או כל מיני שטויות כאלה.

מסתבר שמערכת החינוך הכושלת שלנו הוציאה כמהותן טל

גאונים וגאוניות, שאפילו זכו בפרסי נובל...אז נכון, תמיד אתה יכול הלגיד: " זה בגלל היכולות שלהן ולא בגלל המערכת" - נו, אז תגיד. מי אומר שאתה הצודק?

דבר שני - הנתון ש"90 אחוז הולך על שטויות" - מאיפה הבאת אותו?

דבר שלישי - להגיד ש"ךלגבות כסף ממי שנהנה מהתשתית המשופרת" - זה שווה ערך ללדפוק את תושבי ה]פריפריה וכל מי שגר במקום קצת מבודד אבל שזקוק לתשתיות נורמאליות - כי בעצם יוצא שבשבילו אכן מקימים תשתית חשובה, אבל מי שישלם עליה יהיו רק תושבי האיזור שלו שבמילא מרוויחים הרבה פחות ממליון וחצי ישראלים שגרים בגוש דן, וכו' וכו'...

במדינה מתוקנת ודמוקרטית כמובן שזה דבר לא אפשרי בכלל לבצע פרויקטים על הסתמכות עתידית ואפילו עכשווית, של "משתמשי התשתיות". בכלל - איך אתה יכול לחשוב בכלל מי "ישתמש" בכביש מספר 2/4, כבישי החוף? באיזה קטע שלהם? אתה רוצה את כל הכבישים כבישי אגרה? אתה אשכרה רוצה לשלם כסף על כל קטע כביש שאתה נוסע בו?

מי ישלם על כל חוטי החשמל שפורסים אליך לבית אל? תשתיות הביוב? המים? כל הפיתוח העירוני והכפרי? כמה כסף עולה מהנדס עיר?

נמשיך - קופת חולים. אתה רוצה להתחיל לשלם כסף טבין ותקילין על כל ביקור אצל רופא מכל סוג שהוא, בכל דבר, על כל תרופה מחיר מלא, על כל ביקור במיון, על כל איזושהיא נגיעה בתחום הבירואת - לשלם כסף מלא? אתה תעמוד בזה? המדינה עצמה תעמוד בזה?

ביטוח לאומי - כשאתה תהיה זקן אולי תבין למה זה היה חשוב. ואם לא אתה, אז אחרים. כשתהיה נכה שנזקק כל חייו לקצבה מהמדינה על מנת לשרוד - אולי תבין למה זה חשוב לשלם ביטוח לאומי.

אגב - מה זה ארנונה אם לא מס? לא מס הכנסה אבל מס...בדיוק כמו ביטוח לאומי, מס בריאות וכו' וכו'...

שומנים לצבא - לא ניכנס לזה כי לא אני ולא אתה יודעים איך ב-א-מ-ת מתחלק התקציב של הצבא, לא אני ולא אתה יודעים כמה צוללות יש למדינת ישראל וכמה כל אחת מהן עולה. אתה, בדיוק כמוני, מוזן מנתונים חלקיים, מסולפים, ומגמתיים של אנשים בעלי אינטרס בתקשורת ו/או בכל מיני פקידויות במקומות שונים. אני לא אומר שאין "שומנים" בצבא - הגיוני שיש, בדיוק כמו שהגיוני שיש בכל מקום אחר - אבל להפוך את זה לעיקר? אתה יודע כמה כסף מהצבא הולך לשומנים וכמה באמת חשוב לביטחון ישראל?

תרבות - אני יודע שתה לא נותן לזה ערך אולי, אבל מה לעשות שאזרחי מדינת ישראל רוצים גם שיהיה להם קצת תרבות משלהם, רוצים שאמנים מקומיים יתפתחו ויצמחו, בכל התחומים, ובשביל זה גם המדינה משקיעה כסף. כן, גם אם אתה אישית ל-א הולך להצגות של הבימה, או של הקאמרי. גם אם אתה לא מקשיב לפילהרמונית - סבתא שלי מקשיבה. ואתה לעומתה משתמש בכביש שהמדינה סללה לבית אל ובתשתיות שהיא סללה לבית אל שסבתא שלי לא צריכה.

אין מה לעשות, זוהי מדינה מורכבת על סך כל חלקיה. אתה יכול לבקש מנציגי הציבור שלך שיאבקו על הדברים שאתה סבור שצריכים להשתנות, אבל בסופו של יום זה קצת יומרני להגיד שאם דבר כאן או שם לא מוצאים חן בעיני, אז אוטומטית " רוב הכסף מבוזבז".

ספורט - אותו דבר כמו שכתבתי על תרבות. אותך לא מעניין ספורט, את רוב אזרחי המדינה כן. אנחנו כאן לא רק כדי לחיות, אלא מותר גם להינות - ואכן, יש אנשים שנהנים לראות קבוצות כדורגל, יש אנשים שנהנים להתאמן מתקני ספורט שפזורים בעיר, נהנים לשחק במגרשים של העירייה כדורגל או כדורסל, ועוד ועוד.

רישום פיקטיבי לישיבות - אתה יודע בוודאות כמה מהכסף הולך על אנשים שקרנים וכמה על כאלו שבאמת יושבים ולומדים תורה? איך אתה יודע? יש לך נתונים או שאתה שוב מסתמך על התקשורת ועל מה ש"מספרים" לך בנושא? בכמה ישיבות בבני ברק היית ב10 השנים האחרונות כדי לראות כמה אנשים מסך אלו שאמורים ללמוד שם, באמת יושבים כל יום ללמוד? 

וכן, אני בהחלט חושב שיש ערך גדול מאוד בתמיכה של המדינה בבחורי ישיבות וגם באברכים. המציאות מלמדת שלא זה מה שמשאיר אנשים ללמוד, אלא מה שהשאיר אותם היה הצבא, ובסופו של יום כמעט שום אברך לא מסוגל לאורך שנים להתקיים ככה - ואכן יוצאים יותר ויותר לעבודה. אז הכמה שנים שיושבים ולומדים - זה מעולה שהמדינה תומכת. ומי שמקדיש את חייו לתורה - כמובן גם צריך לקבל ואפילו יותר, שהתמיכה תגדל כל שנה. הסכם זבולון ויששכר, פחות או יותר...

בקיצור, כל זה בא להראות שהנתונים הרבה יותר מורכבים מהפשטות שבה ביטלת אותם כלאחר יד. ובעיקר - הרי גם לך בדיוק כמו לי אין באמת היכולת והידע לגשת לכל הנתונים הרלוונטיים כדי לדעת באמת מה "ביזבוז" ומה לא, ועל מה הולך כל כסף...

באיזה זכות אתה גוזל את כספי?משה
אתה רוצה לתרום לישיבה או לספורט, תעשה את,זה מכספך, לא מכספי הפרטי.

מה שאתה כותב על פריפריה זה קשקוש. גם ככה קבלנים משלמים 'היטל פיתוח' כדי לממןאת התשתיות לבית החדש שהם בונים, ועוד כמה אלפי שקלים לחברת חשמל עלהחוטים באדמה והתשתית והמונים.

ונעזוב את זה שהמדינה מנהלת בצורה לא יעילה כל פרייקט שהוא, פשוט בגלל חוקי פרנקינסון והעובדה שהכסף הוא 'של אף אחד'. תגגל קצת ותלמד.

בט''ל זה הונאת פונזי.אין להם כסף לשלם את כל מה שהם התחייבו לו,בגלל רמאים ובגלל עוד כמה סיבות.
(נעזוב את זה שבט''ל הביא את משה סילמן להתאבד)

קופ''ח, כן. עדיףלשלם. ביטוח פרטי היה עולה פחות ממס בריאות שמורידים לי מהמשכורת ונותן יותר.

'מלך עושה מלחמות ומשפט'.מדינה צריכה לשמור עליי ולנהל בתי משפט/דין. כל השאר לא אחריות המדינה שבד''כ מבזבזת את רוב הכסף שעובר דרכה.

ועל תקציב הישיבות כתבתי פעם מסודר
http://www.inn.co.il/Blogs/Message.aspx/959
נדגיש, זה לא "אני", זה המדינה שאתה חלק ממנה בדיוקותן טל

כמוני. וכמו שהבאתי במקור של הרב מלמד למעלה, לקהל יש זכות לכוף את כולו לשלם מיסים לדברים שונים, כדי לקיים חיי חברה תקינים, גם אם פרט אחד פה ושם לא מסכים עם זה. הקהל החליט שנותנים כסף לישיבות - גם אתה מחוייב לזה הלכתית. הקהל החליט שנותנים את הכסף גם לספורט - גם אתה מחוייב לזה הלכתית.

או מדין דינא דמלכותא, או מדין תקנות הקהל - הכל מובא בקישור ובציטוט שהבאתי ליזהר למעלה בשרשור, מהרב מלמד. 

ככה שאין פה "גזילה". אתה כמובן באמצעות נציגיך בטובי העיר = הכנסת - יכול ללחוץ שיותר ישקיעו פה ופחות שם. בסופו של יום , שום מדינה בערך לא מתנהלת כמו שאתה אומר ובכל זאת מדינות חיות וקיימות ומתפתחות. (וביטוח פרטי מראש לא מתחיל מאפס, מה לעשות - כי יש קופ"ח וכו'. ביטוח פרטי לא מממן הכל מכל כל. אם לא היה בכלל חוק בריאות חינם, תאמין לי שהכל היה יותר יקר לך וביראות הייתה רק לעשירים. אומנם גם היום יש בתי חולים פרטיים אבל בתי החולים הציבוריים הם המשרתים את רוב האוכלוסייה. בתי חולים פרטיים זה רק למי שבאמת יש כסף...לא לרוב העם.

אז זהו, שאנחנו מעוניינים של"טובי העיר" בסגנוןצחקן

שרון והירשזון, יהיה פחות כסף לשחק איתו.

חבר שלי נתמנה למנכ"ל בעמותה ציבורית הממומנת בידי משרד התרבות. על השבוע הראשון בעבודה הוא גילה ש-70% מהעובדים בעמותה שהוא קיבל לנהל, לא עושים שום דבר!

בעוד שבסופר אף פעם לא ראיתי עובד מובטל (למעט בהפסקה) אז בשירות הציבורי יש המון עובדים שלא עושים שום דבר, ואין לפוליטקאים כלים נגדם (כי יש הסתדרות..).

הדרך הטובה להלחם בפרוטקציוניזם הזה הוא לדאוג, בדרכים חוקיות, שלמדינה יהיה פחות כסף לחלק, להעביר, לתפעל, ולבקש מהפולטיקאים להתערב לנו פחות בכסף.

בדרך חוקית אין לי בעיה. זה כללי המשחק הדמוקרטית.ותן טל

אבל אי אפשר לטעון שאם החוק לא בדיוק כמו שאני רוצה, אז זה "גזילה". אם יש ליקויים - ברור שצריך לתקן, לא אמרתי שלא. (אגב תמיד יש בג"ץ עד כמה שאתה לא מאמין בו, שאמור לטפל בנושאים כאלו...).

ולא, קיצוץ במס הכנסה הוא לא מה שיגרום שה70 אחוז עובדים האלו פתאום כן יעשו משהו - זה יגרום שלבית שלי לא יהיו תשתיות, אולי. זה יגרום שלא יהיו צהרונים לבני דודים שלי בירושלים. 

להלחם בשחיתותתמיד צריך אבל הדרך שאתה מציג לדעתי היא שגויה. צריך להילחם בשכל ובטוב טעם. להבין מה צריך להוריד ונגד זה ספציפית ללחום. לא ללחום נגד כל המערכת כי אז דבר לא יצליח.

נו באמת, בג"ץ לא יבטל את הגזל ששמו משרד התרבותצחקן

ג םהוא מודע למגבלת כוחו.

קיצוץ במס הכנסה מוביל לצמיחה, ולהגדלת סכום הכסף הכולל שמסתובב במדינה. גם עם הפולטיקאים יודעים את זה, רק שאין להם אומץ מול ההסתדרות.

אף אחד לא גוזל ממך שום דברחלב ודבש

אלו הם חוקי מדינת ישראל. (כולל חוק התקציב)

יש לך דרך דמוקרטית להלחם בחוקים הללו אבל בשום פנים ואופן באמצעות הפרתם.

באותה דרך ניתן גם לשנות את התנהלות המדינה בנושאים שונים, כל מה שצריך לעשות הוא לבחור בנציגים אחרים לכנסת.

הטפה להעלמת מיסים אינה שונה במהותה מהטפה להשתמטות מהצבא או הטפה לכל סוג אחר של עבירה.

בנוסף, מדינת ישראל תובעת הרבה מאד מאזרחיה והיא צריכה לגמול להם על זה שהם נותנים מה שאנשים בעולם לא נתבעים לתת.

מדינה שלא נותנת גם לא מקבלת. 

הדמוקרטיה במקרה הזה היא ש-2 זאבים מחליטיםצחקן

לאכול רק את הצמר של הכבש (המגזר הפרטי), ולא את הכבש כולו, כי אחרת לא ישאר להם מה לאכול בכלל.

מדינת ישראל תובעת יותר מדי מאזרחיה, ובגלל זה אין לכאן עליה מארצות רווחה בהן אין אנטישמיות. א

נחנו מפסידים המון יהודים רק בגלל המיסוי המטורף פה בארץ - אף אדם שפוי לא מוותר על וילה בפרבר של ניו יורק עם שבורלט אימפלה או טויטה קמארי תמורת דירת 2.5 חדרים בפתח תקווה (המחיר אותו מחיר) ומזדה 3 בחניה.

(מי שקונה מזדה 3 קונה מזדה אחת לעצמו ואחת למדינה; חצי ממיכל הדלק זה מיסוי; אגרת רישוי מכניסה למדינה כ-3 מילארד שקלים. ועוד לא נגענו במע"מ (18%!!! איפה יש עוד מדינה עם מע"מ כזה?) מס הכנסה (30-50%!) ובסך הכל המדינה מכלה מעל 50% מהכסף במשק על כל הסעיפים שלה.

תרדו לנו מהגב, תפסיקו לתקצב את הכל - ספורט, תרבות, חינוך, בריאות. תנו לחיות.

לאף אחד אסור פה להקים קו אוטובוס בתשלום אם המדינה לא מאפשרת, והמדינה פשוט לא נותנת לאנשים לזוז בלי לשלם לה מס.

אז אנחנו מודים לה' גם על מה שיש, אבל בפרוש חושבים שכל דרך שהציבור עושה כדי לצמצם את תקציב המדינה היא טובה, ומשתדלים שלא לבקש הטבות למגזר שלנו אלא לבקש שיקצצו לכולם.

^ דייקת היטב בנושא של העליה.משה

ואכן הציטוטים של הכתבות על הצרפתים שבורחים ארצה מהאנטישמיות - "מוילה בפריז - לקראוון ב<יישוב כלשהו>".

תזכיר לי כמה הדולר היה שווה לפני עשור וכמה היום?ותן טל
כי אמריקה נהיית סוציאליסטיתמשה
ומבזבזת כסף

וסופה לפשוט את הרגל
האמן לי- לא היית רוצה להיות כלכלן בארה"באלעד
אני בכלל לא רוצה להיות כלכלן, זה בסדר ותן טל

אין חילוק בין ארה"ב לישראל מבחינתי בתור האם להיות כלכלן או לא, זה מה שאני אומר.

ובסופו של יום, אחרי כל מה שאומרים על הקשיים וכו' וכו', מצטער, בתור בן של עובדת סוציאלית, אני לא מכיר מקרים של רעב א-מ-י-ת-י, שנובע ממצוקה א-מ-י-ת-י-ת (ואני מדגיש, אמיתית, ולא מדומה או נובעת מסדרי עדיפויות אידיוטיים של אנשים) במדינת ישראל - מה שלחלוטין לא נכון בארה"ב, כבר שנים רבות - שם יש הומלסים פשוטם כמשמעם, בכל מובן המילה, שמגיעים לחרפת רעב אמיתית לגמרי. בישראל זה מדומה, מתחייב לך.

ובסופו של יום, כאשר הנתונים בנתב"ג ובשאר מסופי היציאה מהארץ, כולם יחד, שקובעים בצורה חד משמעית שבשנה הקודמת יצאו מעל ל3 מליון ישראלים את הארץ - מה שאומר, בין שליש לחצי מתושבי המדינה - לחופשות וכו' בחו"ל - קשה לי לרחם יותר מידי על "מעמד ביניים" שמתונן שכמו ריקי כהן אין לו כסף לנסוע לחו"ל כל שנה אלא "רק" פעם בשנתיים. 

קשה לי לרחם על אדם שקונה שתי חבילות סיגריות ביום, ונעזר בחבילות מזון לשבת מרגון סיוע כלשהו.

קשה לי לרחם על מי שבוכה על מיסים אבל מחליף פלאפון שעולה 2000-3000 שקל, כל שנה/שנתיים. ומכונית כל כמה שנים.

ורבים מאוד הם אלו.

מי שב-א-מ-ת קשה לו, הוא ממילא זה שלא ממש משלם מיסים ישירים (עקיפים כן אבל זה סיפור אחר), אלא להיפך - הוא מקבל בעצמו השלמת הכנסה, קיצבת נכות/זקנה/מס הכנסה שלילי. 

ושוב, רוב ממוחלטשל מס הכנסה בישראל משולם על ידי העשירונים העליונים - 9 ו10, ואולי גם 8 (לא זוכר בדיוק את הנתונים שקראתי בעבר). והם עשירונים שלא נחשבים במעמד הביניים כיוון שלהם אין בעיה עקרונית לקנות מילקי... (אולי לא כולם שם יכולים לקנות בית בלי משכנתא,אבל להבדיל מאחרים - הקושי שלהם בלהחזיר את המשכנתא נמוך מאצל אחרים..).

והטענות שהחלוקה לעשירונים וכו' היא לא נכונה ולא "קבועה" - אפשר לראות שבגדול ה"עשירונים" לא משתנים בצורות קיצוניות כל שנה שנתיים וגם לא כל כמה שנים, ובגדול הם נשארים די קבועים ביחס בין הגובה של המשכורות בעשירונים השונים, וההכנסות, למשך לא מעט שנים. זה לא ששנה אחת העשירון העליון הוא מ20 אלף שקל לחודש, ובשנה לאחר מכן הוא מ40 אלף שקל... אלא זה תזוזות נורמליות לכאן ולכאן כל שנה. ככה שזה אכן די "קבוע", ואם הכל היה "ארעי" כל כך - אז התנודות היו חדות יותר, עניין של היגיון.

(הדגשה - התגובה לא כולה מכוונת רק להודעתך, פשוט קיבצתי לכאן תשובות שלי לכל מיני דברים שנאמרו בשרשור ועדיין לא הגבתי אליהם).

באמריקה אין כנראה יד אליעזרמינימאוס2

כל מה שבארץ אין חרפת רעב אמיתית זה רק בגלל ארגונים שתומכים באנשים שאין להם

אחרת היינו רואים בארץ גם הרבה כאלו

לא נכון. מידיעה. דווקא אולי להיפך...ותן טל

ארגונים רבים כאלו, מטוב לב אמיתי ומרחמים, אולי דווקא מנציחים מצב מעוות של אנשים ש"נהנים מההפקר", כאשר סדרי העדיפויות שלהם נשארים מעוותים לגמרי.

גם ללא ארגוני החסד, לא הייתה חרפת רעב אמיתית בישראל אלא רק צורך לסדר את העדיפויות שלך נכון - ולכן ארגון פעמונים הוא מאוד חשוב. (אגב, כשאני אומר בלי ארגונים - אני מתכוון לעומת זאת שהעזרה מהמדינה, הקיצבאות, הסוציאליות וכו', כן נשארים...). 

ארגון פעמונים מלמד אותך סדר עדיפויות נכון והתנהלות כלכלית נבונה.

אני לא מתכחש - אכן יכולות להיות משפחות שבמשך כמה שנים לא יוכלו להרשות לעצמן מילקי אפילו לא פעם בשבוע, וללכת למסעדות - אולי אולי פעם בשנה כפינוק מיוחד - אבל בהתנהלות נכונה, התייעלות כלכלית וידיעה מה חשוב ומה פחות חשוב - בישראל אין באמת רעבים כמו שיש באמריקה. 

מהעניין הפשוט שמדינת ישראל לא קפיטליסטית חריפה כמו אמריקה.

עם דבר אחד אני מסכימהפרח-בר
רק בישראל - מתלוננים על יוקר המחייה אבל עומדים בתור לקנות אייפון 6 שנמכר במחיר הכי יקר בעולם.
איך הפוליטיקאים יקחו אותנו ברצינות?
מיסים שהם מעבר לביטחון ובתי משפט זה גזלמשה

למה גוזלים את כספי ומשתמשים בו כדי לממן מחללי שבת?

מי שרוצה ללכת לראות כדורגל שיממן את זה.

למה גוזלים את כספי כדי לממן חינוך לא יצרני עבור חרדים או ערבים?

למה גוזלים את כספי כדי לתת קצבת ילדים לבדואים?

למה גוזלים את כספי כדי לממן את חיל חינוך-מחדש? (אגב - גוף שמאלני שבמאבק ערכי מוצהר עם הרבנות הצבאית)

יש פה מערכת כושלת שמנסה להטות את הכסף שלי לאינטרסים שלה, באמתלה של דברים טובים שצריך.

אבל אין לדבר סוףחלב ודבש

כל מי שמשלם מיסים כלשהם יכול לטעון שמממנים מכספו דברים שבעיניו הם מיותרים.

מה יגיד ערבי או עולה חדש נוצרי?

מה יגיד שמאלני?

מה יגיד חרדי?

חיי מדינה מחייבים פשרות בין דעות ובין קהילות וציבורים שונים

אתה צודקמשה
ולכן מיסים צריכים להיות למימון המינימום הנדרש, ולא יותר.
אדמין - בסדר. גישתך היא סופר סופר קפיטליסטית. מהותן טל

לעשות שהמדינה שלנו היא לא אך ורק קפיטליסטית - ואגלה לך בסוד שגם התורה לא. המדינה שלנו היא שילוב בין קפיטליזם לסוציאליזם, ולדעתי זה ראוי ביותר ויש מקומות שראוי עוד יותר סוציאליזם.

אתה דוגל במדינה קפיטליסטית מוחלטת בה ההתערבות בכספו של האזרח הוא פחות ממינימלי אפילו, והכל פרטי. אני סובר שזה יהיה אסון למדינה, ליהדות ולתורה.

לגיטימי שכל אחד יחשוב אחרת. לא לגיטימי לעבור על החוק. כיוון שאז אתה לא הולך לפי כללי המשחק. אתה רוצה - תיאבק בתוך המשחק לשנות את המשחק. אל תיאבק מבחוץ. (מבחוץ = בהעלמת מיסים וכו'...).כי ז-ה מה שמפורר מדינות.

מה מחייב אותי בכללי המשחק?יזהר

האם אסור גם לסרב לפקודת גירוש יהודים?

כתבתי לך למעלה מקורות. אם הם דיברו על לגרש יהודיםותן טל

דבר איתי.

אל תכניס לכאן דברים שלא דיברתי עליהם כעת, בבקשה קוראים לזה ניצלוש מכוער. כרגע דיברתי על כללי המשחק של המיסים וכו'. רק על זה. אז זהו.

אבל כמובן, כשאתה מתייחס למקור הלכתי שאני מביא כאל "סברות בלבד" - מסתבר שאין לי שום עניין יותר לדון איתך כי אתה מגחיך את עצמך ואת טענותיך.

הו.. הנה "ותן טל" שאנחנו מכירים...יזהר

הפסקה האחרונה שלך נוסחה בלשון כללית. היא דיברה על כללי המשחק בכלליות, ועל החוק בכלליות. על כן שאלתי: מה הגבול שלך?

לדעתי מותר לגמרימופים

כיון שזה מחלוקת גדולה אם מותר להעלים מס - גם אם את פוסקת שמותר, את לא צריכה להתערב במעשיהם של אחרים

כך שלא שייך כאן "סיוע לדבר עבירה", הוא פוסק כמו רב שמתיר, וזה מותר לו

בדיוק כמו שמי שלא סומך על היתר מכירה יכול לתת ירקות של היתר מכירה למי שכן סומך, והוא לא "מכשיל" אותו, כי הוא סומך על הפוסקים המתירים

וכיון שעל פי חוק מי שהעלים כאן מס זה לא את אלא החשמלאי, את נחשבת רק מסייעת, ואין איסור סיוע בדבר שהוא מחלוקת

לא פשוט בכלליזהר

שלא שייך לפניי עיוור בדבר הנתון במחלוקת הפוסקים. ק"ו במציאות של תרי עברי דנהרא כמו כאן.

כך אני זוכר שהמסקנהמופים

ועכ"פ זה צריך להיות כל הדיון כאן

הנהמופים

המקור שלי הוא רש"ז אויערבך

מעדני ארץ, הערות, סי' ז'; הערות סי' ח' כג

אתה כותב את זה כזאת פשיטות,די"מ

אם אני לא סומך על היתר מכירה בתור חומרה אז אתה צודק.

כיוון שאני לא סומך על זה בכלל מעיקר הדין אני לא יתן למישהו אחר.

(עכשיו כשהייתי עצור למרות שבכיף הייתי יכול להחליף מלפפון בעד תפוח לא עשיתי את זה בגלל זה)

אני יודע שאבא של הרב שלי פוסק שזה מותר רק אם אותו אדם הולך לפי פוסק אחד בהכל (אני מניח שיזהר יודע יותר טוב ממני)

אבל אם ברור לי שזה אסור אני לא יכשיל אחרים.

דוקא בדוגמא הזאת אתה צודקמופים

יש גישה של רבנים שמתייחסים להיתר מכירה כאילו אין בכלל היתר, ואין על מי לסמוך

וכבר כתבתי במקום אחר ששמעתי שהרב אלישיב ציוה על המוציא לאור למחוק את הקטע הזה מהמעדני ארץ, בדיוק בגלל זה

אבל זה מקרה ספציפי, זה לא כך בכל מחלוקת. 

(מה הסיפור הזה על המעצר? למה עצרו אותך? לא הספיק להם בתשעה באב?)

גם בדברים אחרים.די"מ

דבר שנמכר ב"מכירת חמץ" לדוג' ועוד.

כל דבר שאני חושב שהוא מעיקר הדין ולא חומרה.

(יניח בקבוק בשבת כשברור לי שהוא יפתח,בבית זה קורה לי מלא,אני עושה חור ופתוח בעצמי אם אני מביא בקבוק לשולחן,כי אם אני יביא לשולחן ברור שמישהו יפתח)

(שמעת שנעצרו ביום חמישי 5 פעילי ימין שניסו לפרוץ להר הבית?וביום ראשון שניים בשער האריות(השבטים,ליתר דיוק)? אז זה היה בין השאר אני)

עצה מעשיתיזהר

אפשר להפריד את הפקק מהפס שלו עם סכין לפני שבת. ככה הבקבוק פתוח הלכתית, אבל סגור מבחינת טריות, גזים וכו'.

אני עושה את זה קבוע אצל ההורים שלי כשאני אצלם בשבת.

להורים שלי אין בעייה שאני יפתח לפני שבת,די"מאחרונה

אבל לא תמיד אני זוכר

ב״ה יש רבנים שאם תשאלי הם יגידו שזה מצווה להעליםmetorafi

מס ויש רבנים שיגידו שזה עברה צדיק באמונתו יחיה ובעתיד יתן את הדין לשם או לשם! טכנית בגלל המצב הכלכלי הכללי היום זה לא כזה נורא לשלם פחות איפה שאפשר [לעניות דעתי]

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמראחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

הכל עניין של מיומנותדובדבני

נחמץ הלב מהרעב...

בעיני, הכל עניין של מיומנות. 

בישול זו מיומנות נרכשת. לא מתחברת לכך שבישול זה צ'יק צ'ק.

עקבו אחר ילדים שמתנסים בפעמים ראשונות לבשל...

אפילו אורז שזה עניין של 10 דקות הכנה באין הדרכה צמודה קשה לקלוט בדיוק באיזה שלב להוסיף את המים ומתי לכבות את הלהבה.

אבל מה? זה עניין של מיומנות.

אני בהמלצה ללכת על תקופת רכישת מיומנות בבישול. 

זה ייקח זמן וזה לא יהיה פשוט אבל אח''כ זה משתלם.

קח את זה כאתגר שווה כפי שאמרו קודמי בתגובות. 
בהצלחה 

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

אולי יעניין אותך